MakerKamp ile çocuklar yeni bir dünya kodluyor...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MakerKamp ile çocuklar yeni bir dünya kodluyor..."

Transkript

1 MakerKamp ile çocuklar yeni bir dünya kodluyor...

2 GELECEKTEN MERHABA... Yıldızların yakın olmadığı ama çok net göründüğü bir kamptayız. Bu kampta, gökyüzüne uzun uzun bakar hayaller kurarız. Tüm kamp yerlileri ile birlikte teknoloji üretir bazen sorunları çözer bazen de dans ederiz. Çünkü sorunlar, çözülmek için yeşerir bu kampın topraklarında Yıldızlar, doğa, insanlar, toplumlar aslında tüm evren bizim için çok önemlidir. Evrenin sunduğu her şeyi tüketmek değil, evren için üretmeye başlarız. Kullandığımız tüm teknolojik cihazların ekranlarından uzaklaşır, o ekranlar için yeni ve faydalı işler üretiriz. Maker Kamp, çocukların yeni dünyayı planlamaları ve üretmeleri için kurulmuş bir kamptır. Burada geleceği kodlayanlar, algoritma geliştirenler ve hayata bunu entegre edebilen çocuklar vardır. Bu çocukların ortak özelliği ise karşılaştıkları sorunlara çözüm arayan ve düşünmeye başlayan çocuklar olmasıdır. Maker Kamp, dijital dünyanın analog oyuncuları yada tüketicisi olmak isteyen değil üreticisi olmak isteyen çocukların kampı olmaya devam etmektedir.

3 ÜRETEN NESİL Varolan okul düzeni, öğrencilerin yaratıcılıklarını göstermelerini kısıtlıyor. Klasik laboratuvar düzeni belirli konuların anlatımına olanak tanırken, öğrencinin aklına gelen bir projeyi gerçekleştirme özgürlüğünü tanımıyor. Özgürlüğü kısıtlanan gençler, çizilen sınırın dışına çıkamıyor. MakerKamp olarak, Maker hareketini çözüm olarak sunuyoruz. Maker Hareketi (Maker Movement); teknolojiyle D.I.Y. (Do It Yourself / Kendin Yap) kültürünü bir araya getiren, dünyada her geçen gün daha çok yayılan bir akımdır. Maker Hareketi öncülerinden Dale Dougherty nin tanımına göre, Maker ruhunun temelinde rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber bilgi yerine deneyim vardır. MakerKamp, çocukların yeni dünyayı planlamaları ve üretmeleri için kurulmuş bir kamptır. Burada geleceği kodlayanlar, algoritma geliştirenler ve hayata bunu entegre edebilen çocuklar vardır. Bu çocukların ortak özelliği ise karşılaştıkları sorunlara çözüm arayan ve düşünmeye başlayan çocuklar olmasıdır. Gelecekte, dijital dünyanın analog bireyleri olmak yaşam için zorlayıcı bir durum olacaktır. Özellikle okullarda sadece dijitale dahil olan ve tüketen bireyler değil, aynı zamanda da dijital ekosisteme üretim yapan bireyler yetiştirilmelidir. Kendi başına keşfe çıkabilen, kendi kendine öğrenebilen ve en güzeli ise deneme yanılma yöntemiyle üreterek deneyimleyen öğrenciler ile gelecek, üretken bir nesille daha güzel olacaktır. Sadece geleceği oluşturacak değil inovatif bakış açısıyla gelecekte önemli değişimler yaratacak bir nesil hedeflenmektedir. Böylelikle bir çocuk tüm dünyayı değiştirebilecek bakış açısına sahip olacaktır. MakerKamp programları bu ortama en uygun platformu sağlayarak içerikleri ve yöntemleri üretmektedir. Tasarım, kodlama, elektronik ve bilimsel tarafta birçok içerik üreten MakerKamp ile çocuklar hayallerini gerçeğe dönüştürmektedir.

4 eğitimler ve atölye çalışmaları MakerKamp verdiği eğitimler ve gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ile 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip bireyler yetiştiriyor. Çocuklarımız 21. yüzyılda kariyer sahibi olma yolunda ilerliyor. Her şey bir hayalle başlar, MakerKamp ta çocuklar hayallerini gerçekleştiriyor, deneyimleyerek öğreniyor. Çocuklar hayallerini gerçekleştirebilsin diye birbirinden farklı atölye çalışmaları ve eğitimler gerçekleştiriyoruz.

5 Lehim Atölyesi Lehim Atölyesi ile öğrenciler elektronik dünyaya adım atıyorlar! Düzenleyeceğimiz atölye çalışması ile kendi elektronik devrelerini basacak ve üzerine temel elektronik bileşenleri yerleşimi yaparak lehimlemeye ilk adımlarını atacaklardır. AG ile Karakter Yaratım Atölyesi Bu gelecek teknolojisini atölyemizde kullanmayı hedefleyerek hazırlamış olduğumuz boyama kitapları ile çocuklarımız 3 boyutlu karakterini hem arttırılmış gerçeklik yardımı ile görecek hem de dilediği gibi tasarlama şansı elde edecek. Hologram Atölyesi Elinizde bulunan malzemelerle çok kolay bir şekilde kendi hologram projelerini bu atölye çalışması ile oluşturmak artık mümkün! mbot Robot Eğitimi mbot, temel robotik ve elektronik alt yapısının yanında, kolay programlanabilme özelliğine sahip çocukların el becerilerini geliştirmesi ve tecrübeler elde edebilmesi için geliştirilmiş modifiye edilebilir bir robotik kittir. Günümüzde en yaygın ve basit programlama dili olan Scratch ile programlanabilen, gerektiğinde ise içerisinde bulunan Arduino kartı programlanarak kontrol edilebilen bir robottur.

6 Makey Makey Eğitimi Çocuğunuzun Makey Makey ile algoritmik düşünce yapısını geliştiriyor, yazılım geliştirme ve elektronik bilgisi konusundaki becerilerini geliştirmesine büyük dokunuşlar yapıyoruz. Scratch Jr Eğitimi Çocuğunuzun ScratchJr ile algoritmik düşünce yapısını geliştiriyor, kendi oyunlarını geliştirme konusundaki becerilerini geliştirmesine büyük dokunuşlar yapıyoruz. Temel Scratch Eğitimi Scratch programı ile eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabileceğimiz bir program yapmak mümkün. Scratch Eğitimi Scratch programı ile eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabileceğimiz bir program yapmak mümkün.

7 Makey Makey ile Oyun Tasarım Atölyesi Çocuğunuzun Scratch ve Makey Makey ile algoritmik düşünce yapısını geliştiriyor, kendi oyunlarını geliştirme konusundaki becerilerini geliştirmesine büyük dokunuşlar yapıyoruz. Temel AppInventor Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi Çocuğunuzun algoritmik düşünce yapısını geliştiriyor, mobil yazılım konusundaki becerilerini geliştirmesine büyük dokunuşlar yapıyoruz. AppInventor Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi Çocuğunuzun algoritmik düşünce yapısını geliştiriyor, mobil yazılım konusundaki becerilerini geliştirmesine büyük dokunuşlar yapıyoruz. IoT Ev Otomasyonu Atölyesi Bu atölye çalışmasında Genç Makerlarımızla birlikte kendi Akıllı Ev fikirlerimizi nasıl hayata geçireceğimizi öğreniyor, uzaktan kontrol edilebilir elektronik aletler tasarlıyoruz!

8 Giyilebilir Teknoloji Atölyesi Bu atölye çalışmasında Genç Makerlarımızla birlikte, ortamda çalan sese göre Işıklı TShirt tasarımı ve projesi üzerinde çalışacağız. Arduino Eğitimi Bu eğitimimizde temel elektronik konularından, temel elektronik bileşenlerine, üç boyutlu modellemeden proje yaratım ve prototipleme süreçlerine dayanan uçtan uca bir eğitimi kapsamaktadır. Proje tabanlı öğrenme yöntemini desteklemektedir. Bluetooth Kontrollü Araba Atölyesi Geleceğin Makerları kendi arabalarını tasarlayıp önce hareket ettirmeyi, daha sonrasından Bluetooth ile kendi mobil uygulamalarını yazarak kontrol ettirmeyi öğreniyorlar. 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi Hayalinde gerçekleştirmek istediği fikiri gerçeğe dönüştürmenin tam zamanı!

9 Minecraft Atölyesi Çocuklar, 3D tasarım aracı ile yaptığı tasarımları oyunun içerisine yerleştiriyorlar. Bu şekilde kendi dünyalarını istedikleri şekilde yaratıyorlar. Bu sayede çocukların hayal dünyaları ve yaratıcılıkları gelişiyor. Mini Sumo Robot Atölyesi Mini Sumo Robot Atölyemiz ile öğrenciler kendi Sumo Robot larını 3D printer üzerinden kendileri basıyor ve daha sonrasından birleştiriyorlar. Elektronik parçaları toplayarak lehim atölyemizde lehimliyor ve kendi sumo robotlarını hazır hale getiriyorlar. Sphero SPRK Atölyesi Sphero SPRK ile son zamanlarda çokça duyulan STEM (Science, Technology, Engineering and Math) çalışmalarının merkezine oturmuş konumundadır. 2 boyutlu tasarımdan suyun kaldırma kuvvetine, renk skalası konusundan hız denklemlerine kadar birçok alanda bizlere örnek sunmayı başarmıştır. Bu eğitim ile bu STEM çalışmalarını nasıl yürüteceğiniz konusunda öğretmenlerimize ve beraberinde öğrencilerimize yardımcı kaynak olmayı hedeflemektedir. BBC Micro:bit Eğitimi BBC Micro:bit ile sınırsız seçeneğe sahipsiz. BBC Micro:bit e sensörler ekleyebilir, müzik aleti tasarlayabilir hatta kendi robotunuzu dahi yapabilirsiniz. Micro:bit ile çocuklar programlama, elektronik ve robotik dünyasına giriş yapıyor.

10 Makey Eğitimi Kod yazmanın temel mantığını küçük yaştan itibaren kavramak, sistematik düşünme sistemini geliştirmek için mükemmel bir yöntem. Raspberry Pi Eğitimi Bu eğitim ile katılımcı Unix ve Linux işletim sistemlerinin çalışma mantığını, temel Unix komutlarını, Python programlama dilini, Raspbian işletim sistemini, Raspberry Pi donanımı ile çalışmayı ve Rasspberry Pi ile web sunucuları ve projeler geliştirmeyi öğrenir. Android Eğitimi Bu eğitim ile işletim sistemleri çalışma mantığı ve Java Programlama Dili ile Android işletim sistemine nasıl uygulama geliştirileceği öğrenilmektedir. Chibitronics Eğitimi Chibitronics, sanat ve zanaat yoluyla, elektronik çıkartmalar ile teknoloji yaratma, işleme ve kodlamaya izin verir.

11 topluluk yönetimi Pek çok firma, ürün ve markalarının etrafında büyüyen, devinen, üretici ve tutkulu bir topluluğa sahip olmanın öneminin farkında ama işe nereden başlayacaklarını bilmiyorlar! MakerKamp bünyesinde deneyimli topluluk yöneticileri, mobil uygulama geliştiricileri, iş geliştirme yöneticileri, uzman eğitim teknologları, psikolog ve kurumsal iletişim danışmanlarından oluşan, güçlü bir ekip var. Geliştirici ve geliştirici adayları ile aynı dili konuşan MakerKamp, belgelendirme, propaganda, topluluk yönetimi, geliştirici yaratma, ekosistem oluşturma yeteneklerine sahip.

12 Ulusal ve uluslararası Eğitim içerik ve yarışmalarda müfredatı hazırlama danışmanlık MakerKamp, sizlerin ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanma sürecinde yardımcınız olur. Tüm prosedürleri ve projenizin oluşturulmasından uygulanmasına kadar her anınızda size destek olur. MakerKamp, eğitimlerinizin daha etkin geçmesi için sizlere içerik sağlar, ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz doğrultusunda eğitim müfredatınızı oluşturur. Kulüp yönetimi MakerKamp, okulunuzdaki teknoloji tabanlı öğrenci kulüplerinizi, hobi ve/veya profesyonel amaçla kurmuş olduğunuz kulüp, dernek ve vakıflarınızın yönetimine destek olur etkin projeler çıkarmanız ve etkinlikler bazında profesyonel hizmet sunar.

13 Maker ve Teknoloji Laboratuvar Kurulumu MakerKamp, belirlediğiniz laboratuvar alanını ve ihtiyaçlarınızı analiz eder, bir teknoloji ve maker laboratuvarlarında gerek duyulan her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünür, temin eder ve sizin için laboratuvar alanını oluşturur. Öğretmenlere yönelik STEAM eğitimleri 21. yüzyıla hazır çocuklar yetiştirmek için önce kendimizden başlamamız gerekmektedir. MakerKamp ın genç ve dinamik ekibi sürekli yeni bir şeyler öğrenmeye açık. Öğrendiği her bir bilgiyi de öğretmenlerimize aktarmaya hazır. Öğretmenlerimiz üreten nesil yetiştirsin diye STEAM eğitimlerini vermeye hazırız.

14 Tevfikbey Mahallesi Emrullah Efendi Caddesi No:4/1 Küçükçekmece/İstanbul MakerKamp 2017 Katalogun tüm içerik hakkı MakerKamp a aittir. İzinsiz olarak çoğaltılamaz, kaynak belirtilmediği sürece başka bir yerde kullanılamaz. MakerKamp eğitim ve hizmet içeriklerinde daha önce belirtmeksizin değişiklik yapmak hakkını saklı tutar. Görseller farklılık gösterebilir.

Herkes bir yerden başlar...

Herkes bir yerden başlar... Herkes bir yerden başlar... Başlıklar 1. Robot Akademide Neler Yapıyoruz. 2. Neden Robotik! 3. Derslerimizi Nasıl Planlıyoruz. 4. Öğrencilerimizin Kazanımları Nelerdir.? 5. Her Öğrencimiz Bizim İçin Değerlidir.

Detaylı

ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ

ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Eğitim Programı 1. Genel Koşullar - Atölyeler 7-15 yaş aralığındaki katılımcılar ile en fazla 15 kişilik gruplar halinde - Atölyeler Makine Mühendisleri

Detaylı

Q-scout ne işe yarar?

Q-scout ne işe yarar? Q-scout Başlangıç Seviyesi Robot Yapım Ve Kodlama Kiti Bu sevimli robot, Scratch 3.0 tabanlı grafik kodlama ortamı ile birlikte 60 dakikalık bir yapım süresine sahiptir. Ultrasonik özelliği sayesinde engellerden

Detaylı

Başlangıç: 3 Temmuz ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ

Başlangıç: 3 Temmuz ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Başlangıç: 3 Temmuz 2018 ROBOTİK KODLAMA ELEKTRONİK ve 3B TASARIM EĞİTİMİ Eğitim Programı 1. Genel Koşullar - Atölyeler 7-15 yaş aralığındaki katılımcılar ile en fazla 15 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecektir.

Detaylı

AKADEMİ. Eğitim Kataloğu GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ. * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir.

AKADEMİ. Eğitim Kataloğu GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ. * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir. AKADEMİ GELECEĞE YÖN VERENLERİN AKADEMİSİ 20 18 Eğitim Kataloğu * Bu katalog ETZ Akademi tarafından hazırlanan eğitimleri içermektedir. Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu ve Öğretim Tasarımı Her branştan

Detaylı

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik

Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi BİLGE ADAM GENÇ AKADEMİ Kodlama Oyun Tasarımı ve Programlama Dijital Tasarım Robotik Genç Akademi, Bilge Adam ın 20 yılı aşkın deneyimiyle 7-17 yaş grubu gençleri üniversite öncesinde ileri

Detaylı

eğitimin vatanı

eğitimin vatanı 1 BT OKUR YAZARLIK BT araçlarının çalışma mantığı Dijital Vatandaşlık Web 2.0 Araçları KODLAMA ROBOTİK Algoritma Kodlama araçları Akıllı cihazları anlama Akıllı cihaz geliştirme Vatan Teknoloji ve inovasyon

Detaylı

CIK. çocuklar için K O D L AM A

CIK. çocuklar için K O D L AM A CIK çocuklar için K O D L AM A 4ya+ ş Başaran Bilişim Akademisi 17 yıllık tecrübesini BaşaranCIK ile genç nesillere aktarıyor. Türkiye de Özel Bilisim Eğitimleri kategorisinde bir ilk olan Çocuklar İçin

Detaylı

Bilişim Garaj Akademisi Nedir?

Bilişim Garaj Akademisi Nedir? Bilişim Garaj Akademisi Nedir? Bilişim Garaj Akademisi, 7-16 yaş arası çocuklarımıza programlama, web tasarımı, 3D tasarım, robot tasarım ve üretimi gibi üretici bilişim becerileri kazandıran ilk online

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Eylül 20 17 Sayı 1 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Esra BEGGİ Bilişim Te kn oloj ile ri Bölüm ü Yeni Bir Yıl Teknoloji ve bilimden uzak çocuklar yetiştirerek dünyayı değiştirmemiz

Detaylı

MAKERS. Makers Türkiye Sertifikalı Eğitmen Eğitimi Ağustos 2018 TÜRKİ YE.

MAKERS. Makers Türkiye Sertifikalı Eğitmen Eğitimi Ağustos 2018 TÜRKİ YE. MAKERS TÜRKİ YE www.makersturkiye.com Makers Türkiye Sertifikalı Eğitmen Eğitimi Ağustos 2018 @makersturkiye Makers Türkiye ve «Sen de Yap» tescilli markalardır. Her hakkı saklıdır. 60.000 Kişilik İlk

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EKİM KA SIM 2 016 SAYI 2 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni HOUR OF CODE ETKİNLİKLERİMİZİ TAMAMLADIK Dijital çağın

Detaylı

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing GENÇ AKADEMİ Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing Bilge Adam Akademi nin ilk ve orta öğretim öğrencilerine özel bölümü olan Genç Akademi kapsamında düzenlenen Kış ve Yaz Okulları nda farklı

Detaylı

i eknolojt yon Ġnovas

i eknolojt yon Ġnovas UMT a.ģ. Ġnovasyon Teknoloji Biz Kimiz? 2015 yılında faaliyete başlayan firmamız bilgisayar destekli tasarım ve üretim alanında ürün geliştiren, güvenlik sistemleri, donanımsal çözümler sunan, mobil yazılım

Detaylı

INTEL TABANLI ÇÖZÜMLERLE BİLİMSEL EĞİTİME GÜÇ KATMA FIRSATI

INTEL TABANLI ÇÖZÜMLERLE BİLİMSEL EĞİTİME GÜÇ KATMA FIRSATI INTEL TABANLI ÇÖZÜMLERLE BİLİMSEL EĞİTİME GÜÇ KATMA FIRSATI Amatör Geliştiriciler 2 AMATÖR GELİŞTİRİCİ AKIMI NEDİR? Amatör geliştirici akımı; giderek artan sayıda sanatçı, bilim adamı, zanaatkar, amatör,

Detaylı

EĞİTİMİN İÇERİĞİ. Maker Kadınlar

EĞİTİMİN İÇERİĞİ. Maker Kadınlar 1 EĞİTİMİN İÇERİĞİ Toplamda 113 kişinin başvurduhu ehitime 20 asil 10 yedek katılımcı seçilmiştir. Bazı katılımcılar sahlık sebeplerinden, bazıları sebep bildirmeden ilk gün gelip diher günler gelmemişler

Detaylı

Prototipleme Lab I Workshoplar

Prototipleme Lab I Workshoplar Prototipleme Lab I Workshoplar İçindekiler Dijital 3B Dijital Modelleme Eğitimi Arduino Kodlama Eğitimi Hacking Toys Sanal Gerçeklik (VR) Eğitimi Fiziksel 3B Yazıcı ve 3B Basım Eğitimi CNC İşleme Eğitimi

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

ANABİLİM İÇİN GOOGLE DESTEĞİ GELDİ

ANABİLİM İÇİN GOOGLE DESTEĞİ GELDİ Google tarafından Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen programa ilk defa başvuran Anabilim Eğitim Kurumları, Code Forest projesi ile destek almaya hak kazandı. Avrupa Komisyonu tarafından 2013 den

Detaylı

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

5S4 NESNELER KONUŞUYOR

5S4 NESNELER KONUŞUYOR GENEL BAKIŞ ÖĞRENME ÇIKTILARI Blok temelli programlama ortamında sunulan hedeflere ulaşmak için doğru algoritmayı oluşturur. Doğrusal mantık yapısını uygular. Döngü mantık yapısını uygular. MATERYALLER

Detaylı

PROGRAMLAMA EĞĠTĠMĠ. Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi

PROGRAMLAMA EĞĠTĠMĠ. Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi PROGRAMLAMA EĞĠTĠMĠ Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte bu teknolojiler eğitim ortamlarında daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.

Detaylı

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır.

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır. Bölüm 1 IOT NEDİR? Yazılım alanında yapılan çalışmalar teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte artık donanım sektörü ile iç içe girmiştir. Günümüzde üretilmekte olan her bir donanıma yazılım entegre

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Sayın Velimiz, Saatler. 1 tam gün 08:10-15:00. ½ (yarım gün) 08:10-11:00 12:00-15:00. 1 tam gün 08:10-15:00 08:10-12:45

Sayın Velimiz, Saatler. 1 tam gün 08:10-15:00. ½ (yarım gün) 08:10-11:00 12:00-15:00. 1 tam gün 08:10-15:00 08:10-12:45 20/05/15 Sayın Velimiz, Okulumuzda 11-15 Mayıs arasında düzenlediğimiz Bilişim Haftasına katılan firmalardan bazıları ile ortaokul öğrencilerimiz için ilgi çekecek konuları içeren 4 adet Crash Course adını

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA!

EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! EN EĞLENCELİ YAZ KAMPI KIDZANIA DA! BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ AÇIK HAVA AKTİVİTELERİ SIRA DIŞI VE KEYİFLİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI 18 Haziraons 31 Ağust Hafta içi: 8.15-18.30 KIDZANIA HER ÇOCUĞUN HAKKI! KidZania,

Detaylı

KTÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞENLİĞİ PROGRAMI (AÇILIŞ/SÖYLEŞİ/SUNU)

KTÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞENLİĞİ PROGRAMI (AÇILIŞ/SÖYLEŞİ/SUNU) (AÇILIŞ/SÖYLEŞİ/SUNU) Etkinlik Adı Tarih/Saat Yer Açılış Töreni (Etkinlikler 09:30 da başlayacaktır) Davetli Konuşmacı: Prof.Dr. Ali Rıza AKDENİZ Bilimsel Bilgiler Nasıl Geliştirilmektedir? Davetli Konuşmacı:

Detaylı

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR

ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR ZEKA ATÖLYESİ AKIL OYUNLAR Akıl Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütmemantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat - konsantrasyon, hafıza

Detaylı

Neden Kodlama Eğitimi?

Neden Kodlama Eğitimi? Kodlama Eğitimi Neden Kodlama Eğitimi? Gençler ileride hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları bekleniyor. Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 10. LINUX OS (Programlama) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ GENEL BAKIŞ

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 10. LINUX OS (Programlama) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ GENEL BAKIŞ Ders 10 LINUX OS (Programlama) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ GENEL BAKIŞ LINUX de Programlama LINUX işletim sistemi zengin bir programlama ortamı sağlar. Kullanıcılara sistemi geliştirme olanağı sağlar.

Detaylı

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından

Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından Spor büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden, hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir. Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin

Detaylı

Marketing Camp 17 Summer Nedir?

Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Türkiye de ilk kez hikayeleştirme, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi olmak üzere güncel pazarlama disiplinlerini tasarımsal düşünce perspektifiyle

Detaylı

Teknoloji Üreten Nesiller Yetiştiriyoruz

Teknoloji Üreten Nesiller Yetiştiriyoruz Vodafone u Kasım 2017 itibariyle 4.558 çocuğa kodlama eğitimi verdik. 715 çocuğu hackatonlarda robotlarla tanıştırdık. Teknoloji Üreten Nesiller Yetiştiriyoruz Ağustos 2016 dan bu yana Habitat Derneği

Detaylı

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve

Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve Bilim veya ilim geniş bir tanımın karşılığı olmakla birlikte basite indirgediğimizde içinde bulunduğumuz fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin gözlem, deney, düşünme gibi birtakım yöntemler

Detaylı

Etkinlikler

Etkinlikler 2017-2018 Etkinlikler Sayın Velimiz, İzmir Özel Türk Koleji olarak 2017-2018 öğretim yılında ilkokul sınıflarımızın etkinlik programını sınıf ve kampüslere göre dağılımı ile birlikte aşağıda bulabilirsiniz.

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır.

Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. Merak etmek, soru sormak, keşfetmek çocukların doğasında vardır. Bu yönleriyle çocuklar gerçek birer araştırmacıdır. ARAŞTIRMACI ÇOCUK MERKEZİ 2 Araştırmacı Çocuk Merkezi, 2009 yılında Ankara da kuruldu.

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır.

28 Ekim, 11 Kasım ve 25 Kasım 2017 tarihlerinde kurslar yapılmayacaktır. ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI OKUL ve ÖĞRENCİLERİ KORUMA DERNEĞİ Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:5 06800 ODTÜ - ANKARA Tel/Fax :(0312) 210 1434 Kod No :06-210-878 Tarih : 18.09.2017

Detaylı

HEPTA BT kurumsal sunum

HEPTA BT kurumsal sunum HEPTA BT kurumsal sunum 1. Hakkımızda think. dream. create. 3 Hakkımızda Hepta, hayatı kolaylaştıracak uygulamaların yaratıldığı bir yer. Burada müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını anlayıp onlar

Detaylı

İELEV EĞİTİM KURUMLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İELEV EĞİTİM KURUMLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İELEV EĞİTİM KURUMLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSi ÖĞRETİM PROGRAMI 1.Sınıflar: A. Bilgi okuryazarlığı 3 ders saati Bilgi nedir? Bilgiye ulaşma yolları internet kullanımına giriş B. Algoritmik düşünme

Detaylı

bunları biliyor muydunuz? primo Bill Gates Mark Zuckerberg oyuncak robot codie code.org bulmacalar NEDIR

bunları biliyor muydunuz? primo Bill Gates Mark Zuckerberg oyuncak robot codie code.org bulmacalar NEDIR primo bunları biliyor muydunuz? Bill Gates Mark Zuckerberg oyuncak robot codie code.org bulmacalar A M T I R O G L A NEDIR? U D KO AB L E M A G! P A Y N U OY Büşra Başlantı Esra Kahraman Gülçin Türkoğlu

Detaylı

ERMA Belediye Otomasyon Sistemleri. Geleceğe hazırlık için

ERMA Belediye Otomasyon Sistemleri. Geleceğe hazırlık için ERMA Belediye Otomasyon Sistemleri Geleceğe hazırlık için Geleceğe hazırlık için Geleceğe hazırlık için Beyaz Masa ve Halkla İlişkiler Takip Uygulamaları Belediye Fen İşleri ve Alt yapı Hizmetleri Takip

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi Yönetici: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Çalışma Adı : Lego robot uygulaması Bölümümüzde mevcut lego robotlardan biri üzerinde muhtelif senaryoları gerçeklemek Genel programlama ve el becerisi gerektirir Lego

Detaylı

BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA

BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA ÇOCUKLAR İÇİN BİLİŞİM ZİRVESİ BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi; içerisinde BTHaber, M2S ve Btburada şirketlerini de bulunduran, Bilişim sektöründe gündem oluşturmak ve katma değer

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Stratejik Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Alex DARNELL Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı Ortaokul öğrencileri (10 kişi) -Tüketimden

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Öğrenme Örnekleri Hazırlama

Öğrenme Örnekleri Hazırlama Modül 4 Öğrenme Örnekleri Hazırlama Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara veya bu deftere kayıt edebilirsiniz. Bu

Detaylı

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri

Prof. Dr. Oğuzhan Urhan GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Prof. Dr. Oğuzhan Urhan 2018-2019 GYY Müh.Tas 3 ve Tez Konusu Önerileri Mobil platformlarda Derin Öğrenme (Deep Learning) uygulaması Geleneksel örüntü tanıma yaklaşımları yerine geçmeye başlayan derin

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Kongrenin daha sağlıklı işleyebilmesi için bir kaç konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Kongrenin daha sağlıklı işleyebilmesi için bir kaç konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Sevgili Öğrenciler; Atölye Çalışmaları oturum saatlerinize paralel olarak planlanmıştır. Atölye çalışmalarının; temaları, katılımcı sayıları ve ücretleri ile ilgili tüm bilgileri sizlere vermek için aşağıdaki

Detaylı

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu www.munbit.org Tanıtım Dosyası 02 Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu MÜNBİT, dünyayı değiştireceğine inanan, engelleri aşacağını bilen,

Detaylı

ALKEV Ozel. Ilkokulu

ALKEV Ozel. Ilkokulu ALKEV Ozel Ilkokulu 2014-2015 AG-Broschure 1 ve 2. SINIF KULÜPLERİ ÇİZGİLERDEN RESİMLERE YOLCULUK Kulübümüzde aşamalı çizgileri kullanarak çocuklarımıza resim yapmayi öğretmek hem kolay hem de eğlenceli

Detaylı

5S7 OYUN YAZIYORUM GENEL BAKIŞ A. PROJE - YILDIZ TOPLAYAN ÇOCUK

5S7 OYUN YAZIYORUM GENEL BAKIŞ A. PROJE - YILDIZ TOPLAYAN ÇOCUK GENEL BAKIŞ ÖĞRENME ÇIKTILARI Blok temelli programlama ortamında sunulan hedeflere ulaşmak için doğru algoritmayı oluşturur. Doğrusal mantık yapısını uygular. Döngü mantık yapısını uygular. Karar mantık

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

TANITIM DOSYASI. 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi. 3. Bölüm: Franchise Şartları. 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler

TANITIM DOSYASI. 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi. 3. Bölüm: Franchise Şartları. 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler TANITIM DOSYASI 1. Bölüm: Dahi Merkezi nin Tarihçesi 2. Bölüm: Dahi Merkezlerinde Verilen Hizmetler 3. Bölüm: Franchise Şartları 4. Bölüm: Franchisee ye Verilen Hizmetler 5. Bölüm: Rakamlarla Dahi Merkezi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

hayal et tasarla Çocuklar Kod'luyor evdeki fabrikanız 3 Boyutlu Yazıcılar

hayal et tasarla Çocuklar Kod'luyor evdeki fabrikanız 3 Boyutlu Yazıcılar hayal et tasarla üret Çocuklar Kod'luyor evdeki fabrikanız 3 Boyutlu Yazıcılar HAYDİ BAŞLIYORUZ Bilgisayar nedir? Bilgisayarlar komutları yerine getiren elektronik cihazlardır. Komutlar yazılı, sözlü,

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU No: Proje Konusu: Öğrenci Sayısı: Proje Süresi: Proje Özeti: 3G modem ile uzaktan ısı, aydınlatma, hareket, görüntü 1 3G ile Akıllı Ev Uygulaması 1 2 Dönem kontrolü. Gerekli donanımlar Mobil Kablosuz Ağlar

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

Sistem Analizi ve Tasarımı DERS2

Sistem Analizi ve Tasarımı DERS2 Sistem Analizi ve Tasarımı DERS2 Bilgi Sistemi Bir amacı yerine getirmek için birbirleri ile eş güdümlü olarak çalışan elemanlar ve alt elemanlardan oluşan ve bu amaç için (bilgi) toplayan, işleyen, saklayan

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM BİLİM ŞOVLARI

BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM BİLİM ŞOVLARI BİLİMSEL EĞLENCE ETKİNLİKLERİ EĞLEN BİLİM Eğlen Bilim ekibi olarak yediden yetmişe her yaştan, her bilgi düzeyinden insanı bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırmak ve böylece onların bilime daha çok ilgi

Detaylı

4. SANAYİ DEVRİMİNİN GETİRDİKLERİ Dünya da büyük yankı uyandıran 4. Sanayi Devrimi, bugün insanlığın endüstrileşme sürecindeki en önemli adımlardan

4. SANAYİ DEVRİMİNİN GETİRDİKLERİ Dünya da büyük yankı uyandıran 4. Sanayi Devrimi, bugün insanlığın endüstrileşme sürecindeki en önemli adımlardan 4. SANAYİ DEVRİMİNİN GETİRDİKLERİ Dünya da büyük yankı uyandıran 4. Sanayi Devrimi, bugün insanlığın endüstrileşme sürecindeki en önemli adımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu adımlar nelere

Detaylı

Yazılım Çeşitleri. Uygulama Yazılımları. İşletim Sistemleri. Donanım

Yazılım Çeşitleri. Uygulama Yazılımları. İşletim Sistemleri. Donanım Yazılım Yazılım Bilgisayarlar üretildikleri anda içlerinde herhangi bir bilgi barındırmadıkları için bir işlevleri yoktur. Bilgisayarlara belirli yazılımlar yüklenerek işlem yapabilecek hale getirilirler.

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ

Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ Kulüp Öğretmeni: Ahmet CANBAZ Steffen UNGRUH Bilgisayar kullanımına yatkın Yaratıcı ve problem çözme becerisi yüksek Grafik ve tasarıma meraklı 5. 6.

Detaylı

GTÜ Bilgisayar Topluluğu

GTÜ Bilgisayar Topluluğu GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı Şubat 2016 tarihinden itibaren GTÜ Bilgisayar Topluluğunun yapmış olduğu faaliyetlerin kapsamlı incelemesini içerir. GTÜ Bilgisayar Topluluğu Tanıtım Dökümanı

Detaylı

Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü

Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü Nesnelerin İnternetinde 11 Bağlantı Protokolü Nesnelerin internetini kapsayan ürün bandında uygulama geliştirici olarak çalışanlar mühendisler için farklı bağlantı protokolleri bulunmaktadır. Ürün ve sistemin

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 Ders Saati: 1 4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA SABAH KAHVALTISI

8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 Ders Saati: 1 4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA SABAH KAHVALTISI SAAT/ GÜN 1. GÜN 30 EKİM PZRT 2. GÜN 31 EKİM SALI 3. GÜN 1 KASIM ÇARŞ 4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA 6. GÜN 4 KASIM CMRT 7.GÜN 5 KASIM PZR 8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 SABAH KAHVALTISI 09:00-09:45

Detaylı

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

.. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI .. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

%100 Öğrenme garantisi verir.

%100 Öğrenme garantisi verir. 17.yıl İş Ortaklarımız Başaran Bilişim Akademisi, 17 yıllık eğitim deneyimi ile sürekli gelişen bilişim ve teknoloji alanında yetkin bireyler yetiştirmek için bireysel ve kurumsal eğitim ihtiyaçlarına

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! Binlerce kilometrelik seyahatler, küçük bir adımla başlar. -Lao Tzu 1 2.ADIM.ADIM

Detaylı

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik STK LAR İÇİN Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik Başkandan İLKE (İlim Kültür Eğitim Derneği) uzun yıllardır sivil toplum alanında gönüllü çalışmalar yapmakta ve bu tür faaliyetlere destek vermektedir.

Detaylı

4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA. 8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 Ders Saati: 1 SABAH KAHVALTISI DERS ADI:

4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA. 8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 Ders Saati: 1 SABAH KAHVALTISI DERS ADI: SAAT/ GÜN 1. GÜN 30 EKİM PZRT 2. GÜN 31 EKİM SALI 3. GÜN 1 KASIM ÇARŞ 4.GÜN 2 KASIM PERŞ 5. GÜN 3 KASIM CUMA 6. GÜN 4 KASIM CMRT 7.GÜN 5 KASIM PZR 8.GÜN 6 KASIM PZRT 08:00-08:45 SABAH KAHVALTISI 09:00-09:45

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA!

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! iran 12 Hazylül 8E içi: Hafta 8.30 8.30-1 ırsatı! Ön kazyirıtanf a kadar 1 Ha 550 TL 470 TL World e özel 9 taksit 0 850 200 5439 kidzania.com.tr kidzaniabilet.com

Detaylı

Portfolyo. Sunum Dosyası

Portfolyo. Sunum Dosyası Çılgın Vikingler Dikkat edin Çılgın Vikingler size geliyor... Birbirinden farklı istasyonların olduğu, yaratıcı oyunlarla çocukların eğlenceye doyamadığı, interaktif bir etkinlik sizlerle buluşuyor. Çocuklar

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İŞ GELİŞTİRME HİZMETLERİ

İŞ GELİŞTİRME HİZMETLERİ İŞ GELİŞTİRME HİZMETLERİ Markaların, işletmelerin, kurumların; İş üretme tarzlarını, markalarını, ürünlerini, çalışanlarını ve markanın pazardaki gücünü arttıran çözümler sunuyoruz. www.eniyisistem.com

Detaylı

Hizmetlerimiz. Allnjoy Event Works,

Hizmetlerimiz. Allnjoy Event Works, Allnjoy Event Works, M.i.c.e. sektörüne ve ihtiyaç duyulan diğer alanlara Takım Oyunu, Atölye Çalışmaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Kahve Molası Aktiviteleri, Çocuk Atölye ve Aktiviteleri, Konsept

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme

Saha Yazılım Geliştirme. Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Hizmetlerimiz Mobil uygulama, servis ve oyun geliştirme Saha Yazılım Geliştirme Operatör Ücretlendirme Altyapısı Sistem altyapı geliştirme ve entegrasyon Web ve Mobil site tasarımı ve geliştirme Dijital

Detaylı

FİNANS DÜNYASINDA ERKEN DÖNÜŞÜM. Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO

FİNANS DÜNYASINDA ERKEN DÖNÜŞÜM. Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO İş dünyası, özellikle son 10 yıl içinde 3 farklı ana gruba doğru evrildi Büyüklük ve Güç Değişim ve Etki Çeviklik ve Esneklik Fintech ekosistemi hızlı ve sağlıklı bir

Detaylı

Captain d e.

Captain d e. c o Captain d e www.makerbee.net/captain-code çocuklara neden kod'lama (programcılık) öğretmetliyiz? Steve Jobs ; Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli.

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme

İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi olarak Kış Okulu, Bahar dönemi ve Yaz Okulu şeklinde gerçekleştirdiğimiz tüm zenginleştirme aktivitelerine ilişkin gözlemlerimiz bizlere özellikle okulları

Detaylı