YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ"

Transkript

1 YENİ SINAV SİSTEMİ-LKS LİSELERE KAYIT SİSTEMİ

2 DEĞİŞTİRİLEMEYECEK GERÇEKLER Sınavın yapılması olgusu Bu sene sınav hakkında pek çok belirsizlik olması, hala bu belirsizliklerin devam etmesi Liselerin kapasitesi, alabileceği öğrenci miktarı Sınav başarısı, sadece çocuğunuzun ne kadar çalıştığı ile ilgili değildir Çocuğunuzun temel kimliği ve alışkanlıkları, siz söylediniz diye hemen değişmez Çocuğunuzun zihinsel yeteneği Arkadaşları, sosyal çevresi onun yaşamının bir parçasıdır ve şu an siz istiyorsunuz diye birdenbire değişmeyecektir.

3 YENİ SİSTEMİN TEMEL FELSEFESİ; Sınava girmek isteğe bağlı Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirecek isterse de yönlendirmeyecek. Yeni sistemde bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu olmayacak. Öğrencilerin %90 ı adresine göre okul tercihinde bulunacak, kalan %10 luk kısım ise sınavdan elde ettikleri başarıya göre yerleştirme işlemine başvuracak.

4 LİSELERE KAYIT SİSTEMİ LKS ADS (Adrese dayalı sistem) *Ortalama önemli LGS (Liselere Geçiş Sınavı) *MEB Kazanımları / sınıf müfredatı

5 YENİ SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Temelde felsefesi isteyen sınava girecek olsa da derslere eksiksiz çalışmak bütün öğrencilerin görevi. Sınava girmeyecek öğrencilerin de, okulda yapılan yazılılardan iyi notlar alması gerekiyor ki, karşısına çıkacak tercih listesindeki okullardan istediğine yerleşebilsin.

6 LİSELERE GEÇİŞ SINAVI NEDİR? Nitelikli okullara girebilecek öğrencileri belirlemek amacıyla yapılacak olan sınavdır. Sınavda bir baraj yok ve merkezi olarak yapılacak, herkes sınava kendi okulunda girecek. Sınav Haziran ayının ilk haftasonunda yapılacak, henüz açıklanan net bir tarih yok. Sınav okul müfredatını kapsayacak şekilde yapılacak. Sorular 6., 7. ve 8. sınıf konularından sorulacak. Bu durum ile ilgili değişiklik olabilir ancak henüz sadece 8.sınıf konuları olacak şeklinde net bir açıklama yapılmadı.

7 LİSELERE GEÇİŞ SINAVI Sınav, sayısal ve sözel iki bölümden oluşacak. Temel derslerden sınav yapılacak. Sınav, tek oturumdan oluşacak. Soru sayısına göre sınav süresi belirlenir. Soru sayısı ve süre 60 soru-90dakika olarak belirtildi, tekrar güncellenebilir ancak şu an için yapılan açıklama bu şekilde. Tamamı test sorusu olacak. 3 yanlış 1 doğruyu götürecek. Örnek sorular Aralık ayı içinde yayınlanacaktır.

8 NİTELİKLİ OKUL NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Türkiye genelinde yaklaşık olarak 600 tane proje okulu var. Bu okulların bir kısmı veya tamamı Nitelikli Okul olarak belirlenecek. Öğrencilerin ancak sınava girip belirli bir yüzdeliğin içinde olması ile yerleşebilecekleri okullardır. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları nitelikli okul kapsamındadır.

9 KİMLER NİTELİKLİ OKULLARA GİRMEYE HAK KAZANACAK? 8. sınıf öğrenci mevcudu Yapılacak olan sınavda başarı ortalaması olarak ilk %8 lik dilim içinde olan öğrenciler nitelikli okullar için tercihte bulunacak. Yüzdelik dilimler tercih zamanı açıklanacaktır.

10 TERCİHLER NASIL YAPILACAK? Sınava giren öğrenciler ve girmeyen öğrenciler aynı anda tercih yapacak. Sınava girenler, önce sınav puanı ile girmek istediği okullardan 5 tercihte bulunacaklar. Ardından adreslerinin bulunduğu eğitim bölgelerinden 5 tane okulu tercih edecekler. Sınav puanı ile tercihine yerleşemezlerse, diğer öğrenciler gibi adreslerine bağlı olarak eğitim bölgelerinden yerleşeceklerdir.

11 ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ Sınavsız öğrenci alan liselere yerleştirme için her ilde Eğitim Bölgeleri oluşturulacaktır. Eğitim bölgesi, öğrenci sayısı, okul türü, kontenjanı ve donanımları göz önünde bulundurularak oluşturulmuş ilkokul, ortaokul ve liseleri birbirleri ile eşleştiren uygulamadır. Eğitim bölgesindeki her ortaokul, eğitimde süreklilik prensibi çerçevesinde, türleri itibariyle ortaöğretim kurumları ile ilişkilendirilir.

12 ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi

13 ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ Sınava girmeyen veya girdiği halde nitelikli okul kapsamında bir okula yerleşemeyen öğrenciler için uygulanacak olan sistemdir. Bu sistemde yapılacak tercihler sırasında öğrencinin ortaokul başarı ortalaması ve tercih önceliği dikkate alınacaktır.

14 ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ Sınava Girmeyen Öğrenci İçin Tercih İşlemleri; Öğrencinin tercih ekranında, bulunduğu eğitim bölgesinden tercih yapmak üzere farklı okul türlerinden toplam 9 lise bulunacaktır. Öğrenci bu 9 liseden gitmek istediği 5 tanesi için tercih sıralaması yapacaktır. Öğrencilerin adrese dayalı tercihlerinde tercih önceliği önemlidir.

15 ADRESE DAYALI YERLEŞTİRME Okullar kontenjanı yettiği müddetçe tercihte bulunan tüm öğrencileri kabul edecektir. Ancak bazı okullar için kontenjan sayısı, tercih edilme sayısından düşük olacak ve burada öğrencilerin ortaokul başarı ortalamasına göre bir sıralama yapılacaktır. Bunun için, her öğrencinin ders notlarını da yüksek tutması gerekir.

16 Pansiyonlu okullarda pansiyon yatak sayısı kadar kontenjan, il içinden farklı eğitim bölgelerine tercihe açılacaktır. Pansiyona en uzak öğrenciler avantajlı sayılacaktır. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liseleri özel yetenek sınavı ile öğrenci almaya devam edecektir. Mahallinden meslek lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, 10. sınıfın sonundan itibaren il genelinde spesifik bölümleri olan (Sağlık Meslek Lisesi gibi) meslek liselerine, tercihleri doğrultusunda nakil yaptırabileceklerdir.

17 ÖZEL OKULLAR Özel okullar ayrı bir giriş sınavı yapabilir veya bakanlığın yapmış olduğu sınava göre öğrenci alabilir. Özel okul tercih etmek isteyen öğrenciler istediği okula gidebilir.

18 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Çocuk ne istediğini biliyorsa ve kararlıysa bize ona destek olmak düşer. Bizim istediğimiz gibi olması yönünde zorlamamalıyız; Koşulsuz Sevgi

19 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Çocuğa karşı nasihatçı değil refakatçı olmalıyız. bizim sözlerimizden çok davranışlarımızı dikkate alır ve çocuk üzerinde asıl etkiyi davranışlarımız bırakır.

20 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Çocuğu isteksiz yapan sebepleri bulmaya, anlamaya çalışın onu dinleyin. Kendinizi onun yerine koyarak onu anlamaya çalışın. Çocuğunuzu sen dili değil ben dili ile dinleyin. Örnek: Çalışmıyorsun, sorumsuzsun, tembelsin (sen dili) demek yerine çalışmadığın zaman ben çok üzülüyorum, aslında hak etmediğin halde kötü not almış oluyorsun (ben dili).

21 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Çocukla ilişkimizde itaat etme değil birlikte çalışma yaklaşımı sergilemeliyiz. Onu ilgilendiren konularda kurallar koyarken çocuğun da fikrini almak kurallara uymasını kolaylaştırır. Bunun yapmacık olmaması için çocukla gerçekten ilgilendiğimizi ona hissettirmemiz gerekir; özel zaman ayırmak, birlikte faaliyetler yapmak, onun yaşam sırrına ortak olmak

22 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Ergenlik dönemine henüz girmekte olan bireylerimiz için bazı çok hassas noktalar vardır ki bunları göz ardı edersek onunla iletişime geçemeyiz; Etkin dinleme: başka şeylerle meşgul olmadan yüzüne bakın, göz teması kurun, aynı hizada olmaya dikkat edin Bağırarak konuşmama: sesin şiddetine değil sizin söylediklerinize odaklanmalı

23 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Sonuç odaklı değil süreç odaklı olmalıyız; çocuğun çabasının, gayretinin farkında olduğumuzu ona belirtmek, teşekkür etmek, kıyaslamamak, çocuğumuzla sohbet içinde olmak.

24 SINAV ÇOCUĞUNUN VELİSİ OLMAK Başarılı olmada zekadan daha önemli 3 unsur vardır. Sınav sürecinde çocuğa kazandıracağımız en önemli şeyler bunlardır çünkü ömrü boyunca esas ihtiyaç duyacağı özellikler bunlar olacaktır. 1. Özgüven 2. İç disiplin 3. Hedef sahibi olmak

25 BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE Kitabı okumadan önce ve okuduktan sonra kendinize şu soruları sormanızı isteyeceğim. Lütfen önceki ve sonraki cevaplarınızı not edin, bir sonraki seminerimizde bu cevaplar üzerine konuşacağız.

26 BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE 1. Anne-babanın başarıdan ne anladığı ve buna göre geliştirdiği beklenti çok önemlidir. Çocuğu ile bu temelde bir ilişki kurar. Sizin başarı anlayışınız nedir? 2. Kızınız/oğlunuz için okul başarısını mı yoksa meslek başarısını mı tercih edersiniz? 3. Sınava hazırlanma dönemine karşı tutumunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz? 4. İnsanları niyetlerimizle değil eylemlerimizle etkileriz. Niyetiniz çocuğunuz için iyi şeyler yapmak olsa da bunu eylemlerinizde çok farklı yansıtıyor olabilirsiniz. Eylemlerinizi gözlemlediğinizde çocuğunuzla ilgili niyetlerinizi ona doğru şekilde ulaştırdığınızı düşünüyor musunuz? (son bir haftadaki eylemlerinizi düşünün, iç gözlem yapın ve bu soruya ondan sonra cevap verin).

27 BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE

28 YAŞAMIN YANKISI

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI

2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ. HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI 2018 YILINDA LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİ HAZIRLAYANLAR: Adem KALEBAŞI Mesut SABANCI EYLÜL 2017 İTİBARİYLE TEOG SINAVI KALDIRILMIŞTIR VE 27 KASIM 2017 DE 2018 YILINDA LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SİSTEM

Detaylı

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018

EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 2017-2018 EĞİTİM BÖLGESİ VE SINAVSIZ MAHALLİ YERLEŞTİRME SİSTEMİ (MYS) BİLGİLENDİRME SEMİNERİ HAZIRLAYAN KİLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2018 Tercihe Bağlı Serbest Kayıt Sisteminde Bizi Neler Bekliyor?

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

LGS sonuçları ve kılavuzu açıklandı! LGS tercihleri ne zaman başlıyor

LGS sonuçları ve kılavuzu açıklandı! LGS tercihleri ne zaman başlıyor LGS sonuçları ve kılavuzu açıklandı! LGS tercihleri ne zaman başlıyor Liseye Geçiş Sınavı sonuçları ve kılavuzu açıklandı. LGS nin zorluğu sonuçlara yansıdı. Puanlar geçen yıla göre düşük, yüzdelik dilimler

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM HAKKINDA Eylül ayının ortalarında TEOG sisteminin kaldırılacağına dair medyada çıkan haberlerin ardından eğitim camiasında meraklı bir bekleyiş başlamıştır.

Detaylı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS) nedir? Liseye Geçiş Sistemi (LGS), TEOG yerine getirilmesi düşünülen eğitim sisteminin genel adıdır. Liselere yerleştirilecek olan ortaokul öğrencilerinin hangi tür okul ve kurumlara

Detaylı

Liseye Geçişte Çember Sistemi

Liseye Geçişte Çember Sistemi Liseye Geçişte Çember Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı lise eğitiminin daha verimli ve daha iyi olabilmesi için yenilikçi çalışmalar yapmaktadır. Bu yenilikçi çalışmalardan birisi de liseye geçişte çember

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI M T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Merkezi Yerleştirme Ve Mahallinden Yerleştirme Haziran 2018 muhteremkurt@meb.gov.tr Okul Türleri ve Kontenjan (Mevcut Durum/TEOG) M FEN LİSESİ 302 SOSYAL BİLİMLER L. 93 PROJE

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU Seher BAYRAM Mevlüt ARSLAN (Rehber Öğrt) Müdür Yardımcısı (GÜNCELLENME TARİHİ 16 Haziran 2016) 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK? 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Detaylı

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM TEOG GİTTİ YENİ SİSTEM GELDİ!! TEOG yerine gelecek SBS benzeri yeni modelin ayrıntıları şekillendi. 5, 6 ve 7 nci sınıfta yazılılar yapılacak. Buna göre, sorular bakanlıkça

Detaylı

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 Sistemin Yeni Kavramları Merkezi Sınav Puanı Merkezi Yerleştirme Ortaöğretim Kayıt Alanı Yerel Yerleştirme

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci aşama olan Tercih ve İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2015 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-6 YAŞ SİSTEM TANITIM TOPLANTISI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Milli Eğitim Bakanlığı 2013-2014 öğretim

Detaylı

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Sayın Velimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2013-2014 eğitim öğretim yılında değişen sınav sistemiyle birlikte tercih ve yerleştirme sisteminde de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı değişiklikler yapılmıştır.

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2014-20152015 TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişte Ortak Sınav Sürecinin tamamlanması ile birlikte 2014-2015 öğretim yılı için ikinci

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ RAPORU

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BİRİMİ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ RAPORU Rapor Tarihi: 12.04.2018 RAPOR KONUSU: Ortaöğretime Geçiş Yönergesi Ve Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru Ve Uygulama Kılavuzu Uyarınca Kayseri de Mevcut Mesleki

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır. Yerleştirme takvimi nasıl işleyecek? YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAKVİMİ Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 04 Temmuz 2014 8 inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 07 Temmuz 2014 Yerleştirme

Detaylı

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi

ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU. TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş. Tercih ve Yerleştirme Sistemi ERA / 2014 LİSEYE DOĞRU TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Sistemi TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi Bu sene ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için, 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3 ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Bu doküman; Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi kapsamında

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1 1.Okulların kontenjan

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1.Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek? Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ

2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2017 TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ Tercihlere Esas olan Okul Kontenjanları 30 Haziran 2017 de ilan edilecek olup, aynı gün ( 30 Haziran 2017 ) Yerleştirmeye Esas

Detaylı

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ

GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL HACI LÜTFİYE ŞİRECİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI SEMİNERİ Tercih Danışmanlığı Nedir? Tercih Danışmanlığı, tercih yapacak öğrencinin ve ailesinin tercih sürecinde

Detaylı

YEREL YERLEŞTİRME KILAVUZU (Bursa Pilot Uygulaması)

YEREL YERLEŞTİRME KILAVUZU (Bursa Pilot Uygulaması) 04.06.2018 YEREL YERLEŞTİRME KILAVUZU (Bursa Pilot Uygulaması) YEREL YERLEŞTİRME Yerel yerleştirme işlemi, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kayıt alanları içindeki sınavsız

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG 2016-2017 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG AMACI NEDİR? Sınav ile öğrenci alan okullara girmek için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin sistemli halidir. TEOG UYGULAMASI 2013-2014 eğitim

Detaylı

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri TEOG sonuçları açıklandı. TEOG Tercih işlemleribugün başlıyor. Ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için tercih işlemleri hangi tarihler arasında olacak? TEOG Tercih sıralaması nasıl yapılacak? Liselerin

Detaylı

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 TYT-YKS NEDİR? SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: 23-24 HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Birinci Oturum Oturum İkinci Oturum. 2 Yükseköğretim

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 28.08.2014 REVİZE SAYISI: 18 YAYIN TARİHİ: 28.08.2014 SAYFA SAYISI: 10 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 08.08.2014 REVİZE SAYISI: 17 YAYIN TARİHİ: 08.08.2014 SAYFA SAYISI: 9 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

Tercih ve Yerleştirme Takvimi

Tercih ve Yerleştirme Takvimi 2014 TEOG Yerleştirme Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için resmi değildir. Ancak MEB ile yaptığımız görüşme sonucu edindiğimiz bilgiler aşağıda yer almaktadır. Tercih ve Yerleştirme Takvimi TARİH AÇIKLAMA

Detaylı

TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti?

TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti? On5yirmi5.com TEOG yerleştirme sisteminde neler değişti? TEOGun ikinci yılında Milli Eğitim Bakanlığı, sistemde güncellemeler yaptı. Eğitimcilerin olumlu karşıladığı ve eleştirdiği noktaların da olduğu

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Seda Akmeşe Ortaokul Psikolojik Danışmanı (Büyükçekmece) Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için,

Detaylı

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ SBS NEDİR? İlköğretimin 6, 7 ve 8inci sınıflarında öğrencinin derslerden, o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

Liseye Geçiş Yönergesi

Liseye Geçiş Yönergesi Liseye Geçiş Yönergesi MİL LÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (11) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014)

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 1 2014-YGS Sayısal Bilgiler 2014-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.086.115 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 78.427 Sınava Giren Aday Sayısı 1.950.163 Sınava Girmeyen

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 2015-2016 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) 1 TEOG Sınav Tarihleri 1. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 25-26 KASIM 2015 Mazeret Sınavı 12-13 Aralık 2015 2. TEOG (TEOG Ortak yazılı sınav) 27-28 NĠSAN

Detaylı

TEOG nakil başvuruları başladı

TEOG nakil başvuruları başladı On5yirmi5.com TEOG nakil başvuruları başladı TEOG sonuçlarına göre yapılan birinci nakil işlemleri sonucunda boş kalan 13 bin 398 boş kontenjan için ikinci nakil başvuruları bugünden itibaren alınmaya

Detaylı

TEOG'da zorunlu liseye 3 ilçe alternatifi

TEOG'da zorunlu liseye 3 ilçe alternatifi On5yirmi5.com TEOG'da zorunlu liseye 3 ilçe alternatifi Liselere yerleştirmenin kuralları yeniden yazıldı. Yerleşemeyene zorunlu okul tepkisi 3 ilçe alternatifi getirdi. Yayın Tarihi : 26 Haziran 2014

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU 2016-2017 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ... 5 2. GENEL AÇIKLAMALAR VE BAŞVURU ŞARTLARI... 5 3. İL TANILAMA SINAV KOMİSYONLARININ KURULMASI

Detaylı

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 Millî Eğitim Bakanlığından: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/9/2013

Detaylı

2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı?

2009-ÖSSde Değişiklik Yapılacak Mı? 2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı? YÖK üyeleri, hem 2009 ÖSS ye az bir süre kaldığı hem de adaylar mevcut sisteme göre hazırlandıkları gerekçesiyle, 2009 yılında ÖSS de herhangi bir değişiklik yapılmaması

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN KEPEZ MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BÜNYESİNDE BULUNAN İMAM HATİP ORTAOKULU YAZILI SINAV

Detaylı

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE I- OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ KAYIT KABUL KOŞULLARI Kayıtlarımız 6 Nisan 2015

Detaylı

TEOG. TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG,

TEOG. TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG, TEOG TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG, Teog 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı dersler; Türkçe Matematik

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME MESLEK LİSELERİNDE OKUL TÜRLERİ DEĞİŞİYOR Meslek Liselerinde bulunan; Anadolu Teknik

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2017 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI SORULARLA TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ 1 1. Tercih yapılacak okulların

Detaylı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı

KISALTMALAR. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı KISALTMALAR AOSP PYBS YBP YEP Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Yıl Sonu Başarı Puanı Yerleştirmeye Esas Puanı TERCİH İŞLEMLERİ 8 inci sınıfı başarıyla tamamlayan

Detaylı

T.C. KARATAY KAYMAKAMLIĞI Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü

T.C. KARATAY KAYMAKAMLIĞI Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü T.C. KARATAY KAYMAKAMLIĞI Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü KARATAY - PROF. DR. ÖMER DİNÇER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU BÜNYESİNDE BULUNAN

Detaylı

TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR TEOG HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Tercih yapılacak okulların tanıtım bilgileri (kontenjan, yabancı dil, pansiyon durumu, öğretim süresi, alan/dal...) nasıl öğrenilebilir? Okulların tanıtım bilgilerine

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ Yeni Sistemin Avantajları Daha yalın ve anlaşılır bir sistemdir. Sınav puan türleri 18 den 5 e indirilmiştir. Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan

Detaylı

Resmi Açıklamalar. Sınavla Alan Liseler Fen Liseleri. Adrese Bağlı Liseler Anadolu Liseleri. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri

Resmi Açıklamalar. Sınavla Alan Liseler Fen Liseleri. Adrese Bağlı Liseler Anadolu Liseleri. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Resmi Açıklamalar Sınavla Alan Liseler Fen Liseleri Adrese Bağlı Liseler Anadolu Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Proje Okulları Anadolu İmam Hatip Liseleri SINAV HAZİRAN

Detaylı

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi 2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü Rehberlik Servisi YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS PUANLARI NERELERDE VE NASIL KULLANILACAK -4 yıllık lisans programlarının bir kısmına, -2 yıllık önlisans bölümlerinin

Detaylı

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine, Çok Programlı Anadolu Liselerine, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine,

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018

Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 Yükseköğretime Kurumları Sınavı YKS 2018 2018-2019 eğitim öğretim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni ismi Yükseköğretim Kurumları Sınavı dır. YKS de adaylar iki ayrı oturuma katılacaklardır. İlk

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

Üniversiteye Giriş Sistemi

Üniversiteye Giriş Sistemi Üniversiteye Giriş Sistemi ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ 1. Üniversiteye Kaç Türlü Şekilde Kazanılır? Üç şekilde; a) Özel Yetenek Sınavı ile (Örneğin, Beden Eğitim M.Y.O.) b) Sınavsız Geçiş (Meslek Yüksek Okullarına

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. ORTAK SINAVLAR 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: Kasım 2016 2.DÖNEM: Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

TEOG hakkında bilmeniz gerekenler...

TEOG hakkında bilmeniz gerekenler... On5yirmi5.com TEOG hakkında bilmeniz gerekenler... 4 Temmuz'da okulların kontenjan bilgileri yayınlanacak ama taban puanları açıklanmayacak. Bu yüzden alınacak puanlar, tercih sıralaması için önemli. Yayın

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler On5yirmi5.com YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler YGS'ye girecek adayların 6 tür puanı hesaplanacak. Bu puanlara göre adayların girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17

Detaylı

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Denizli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG TERCİH İŞLEMLERİ TEOG Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Şimdi öğrenci ve velilerimiz de Biz nasıl tercih yapacağız? düşüncesi hakim. Bu yazımızda kısaca bir tercih işlemlerinde neler yapmanız gerektiğini,

Detaylı

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ 2014 YGS ve LYS SİSTEMİ ÖZEL TUNÇSİPER ANADOLU LİSESİ ÖZEL TUNÇSİPER FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN NURDAN ÖZBİLİCİ 09.04.2014 www.tuncsiper.com 1 GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı

Detaylı

19 Ağustos Eylül 2016

19 Ağustos Eylül 2016 EMİNE KONUKOĞLU ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONU KAYIT KILAVUZU MEB Okul Pansiyonları yönetmeliği uyarınca pansiyona yerleştirilecek öğrencilerin % 80 i parasız % 20 si paralı

Detaylı

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 MEB'in LGS sonuçlarını açıklamasının ardından LGS birincileri merak edilmeye başlandı... İşte LGS birincileri kamugundemi.com ÖZEL - MEB, LGS sonuçlarını

Detaylı

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ YAYIN TARİHİ: 01 Haziran 2018 SAYFA SAYISI: 11 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL

Detaylı

Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var

Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var On5yirmi5.com Okul türü ve il sınırlaması olmadan 25 okul tercih hakkınız var TEOG tercihleri için tek liste hazırlayacaksınız. Bu listeye en fazla 25 okul yazabilirsiniz. Tercihlerde okul türü ya da il

Detaylı

2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak?

2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak? 2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak? Üniversiteye gidecek adaylar için tercih işlemleri, bugün itibariyle başladı. YGS ve LYS'ye giren üniversite adayları tercihlerini 14 Temmuz'a kadar

Detaylı

TERCİH. Pusulası. 2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi

TERCİH. Pusulası. 2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi TERCİH Pusulası 2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sevgili Öğrencimiz ve Değerli Velimiz, Yoğun ve tempolu geçen merkezi sınavlara hazırlık sürecinin ardından liseye yönelik tercih yapacağınız

Detaylı

2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi

2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi 0 20 40 60 80 100 120 140 160 180 200 220 240 260 280 300 320 340 N NW NE SW SE S E W 0 20 40 60 80 100 120 140 220 240 260 280 300 320 340 N NW NE SW SE S E W 2013-2014 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş

Detaylı

Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Doğru Liseyi Nasıl Seçerim?

Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Liselere Geçiş Sınavı: TEOG. Doğru Liseyi Nasıl Seçerim? Liselere Geçiş Sınavı: TEOG Liselere Geçiş Sınavı: TEOG Doğru Liseyi Nasıl Seçerim? TEOG Nedir? Öğrencinin Ders Çalışırken Dikkat Etmesi Gerekenler TEOG Sınavı ve Aile Desteği Liseler ve Tanıtımı Isparta

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman UYGULAMA 2014-2015 eğitim - öğretim yılından altı ders için 8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı