Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu"

Transkript

1 Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

2 Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma : Yapacağınız yeni ölçümle ilgili dosya oluşturmanızı sağlar. 4 PC ye dosya gönder : Ölçümü tamamlanmış dosyalarınızı bilgisayara aktarmanızı sağlar. 5 Karne oluştur : Schlumberger ölçümleriniz için; hazır ölçüm karneleri oluşturmanızı sağlar. 6 Elektrot ayarları : Akıllı elektrotlar için, elektrot ünitelerini test etme ve kimlik değiştirmenizi sağlar. 7 Bayrak butonu : Türkçe ve İngilizce arasında dil seçimi yapmanızı sağlar. 8,9 Tarih ve saat göstergeleri : Tarih ve saati değiştirmenizi sağlar.

3 Schlumberger çalışma ekranı açıklamaları : Dosya : Aktif olan dosya numarası ve adı. Tip : Ölçüm tipi (Schlumberger ya da Wenner). AB/2 (AB değil) : AB/2 değeri değiştirme ve göstergesi (metre). MN : MN değeri değiştirme ve göstergesi (metre). AKIM : Okunan akım değeri (miliamper). mv : Akım verildikten sonra okunan potansiyel değeri (milivolt). SP : Ölçüm öncesi okunan doğal potansiyel değeri (milivolt). Ra : Hesaplanmış görünür özdirenç değeri (ohm). %IP1 : Hesaplanmış birinci zaman %IP değeri. %IP2 : Hesaplanmış ikinci zaman %IP değeri. %IP3 : Hesaplanmış üçüncü zaman %IP değeri (aktif değil). Şarj. : Hesaplanmış birinci zaman şarjabilite değeri. Volt göster : Hesaplanmış IP değerlerine ait MV (milivolt) değerlerini gösterir.

4 No : O an bulunulan ölçüm noktası. Örnekleme süresi : Ölçüm yapılırken örnekleme (akım iletme) süresini belirler. Hedef akım : Ölçüm anında yere verilmek istenen akımı belirler. (AKIM la farklılık gösterir.) Anlık SP : MN elektrotlarından okunan doğal potansiyeli anlık olarak gösterir. Start / Stop : Ölçüm işlemini başlatır ya da durdurur. Batarya : Cihazın iç batarya durumunu bar şeklinde gösterir. Dosya aç : İstediğiniz çalışma dosyasını açmanızı sağlar. Yeni : Yeni bir çalışma dosyası oluşturmanızı sağlar. Grafik : Ra ve IP eğrilerini logaritmik ekranda görmenizi sağlar.

5 Wenner çalışma ekranı açıklamaları : Schlumberger ekranından farklı olarak: a: Elektrot aralık değeri göstergesi (değiştirme yapılamaz) Multi ölçüm No : Multi elektrot ölçümleri için; yapılan ölçüm adedi ve toplam ölçüm adedi göstergesi.

6 Schlumberger ölçüm karnesi oluşturma: 1 Sekiz adet karne oluşturabilirsiniz. Ana sayfada Karne Oluştur a basın. Aşağıdaki ekran açılacaktır. 2 Oluşturmak-düzenlemek istediğiniz karnenin numarasına basın. Aşağıdaki görüntüyü görün.

7 3 Karne adı yazmak için; Şablon Adı : giriş satırına basın. Aşağıdaki görüntüyü görün. 4 Alfanumerik klavyeden istediğiniz adı yazıp (en fazla 20 karakter) ENT tuşuna basın. Aşağıdaki görüntüyü görün.

8 5 AB/2 (AB değil) ve MN değerlerini düzenleyin. Değer girişlerini aşağıdaki görüntüdeki gibi numerik klavyeden girin. Yazdığınız her değer otomatik olarak karne dosyasına kaydedilecektir. 6 Her sayfada 20 nokta için değer girişi vardır. Diğer sayfalarda gezinmek için; mavi, sağa ve sola ok işareti olan butonları kullanabilirsiniz. Karne değerleri girildikten sonra, kırmızı olan çıkış butonuyla, karne oluşturma ana sayfasına dönebilirsiniz.

9 Schlumberger çalışma dosyası oluşturma: 1 Anasayfada Yeni çalışma butonuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz. 2 SCHLUMBERGER butonuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz. 3 Oluşturmak istediğiniz çalışma dosyasını gösteren numara butonuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

10 4 Alfanumerik klavyeyi kullanarak, oluşturmak istediğiniz dosyaya isim yazıp ENT butonuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz. (Dosya adını hatalı girdiyseniz; 3. maddeden itibaren tekrar edin. 5 Sonraki adım için disket işareti olan kırmızı butona basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz.(işlemleri iptal etmek için; çarpı işareti olan kırmızı butona basın.)

11 6 a: Dosyanıza, daha önce hazırladığınız Karne yi dahil etmek istemiyorsanız; Karne Yükleme butonuna basın. Bu durumda dosyanıza karne yüklenmeden çalışma ekranına yönlendirileceksiniz. 6 b: Dosyanıza dahil etmek istediğiniz karne numarasını gösteren butona basın. Bu durumda aşağıdaki görüntüde olduğu gibi; karne satırında seçmiş olduğunuz karne adını göreceksiniz.

12 7 Disket işaretli butona bastığınızda; seçmiş olduğunuz karne dosyanıza eklenecek ve aşağıda görünen Schlumberger çalışma sayfasına yönlendirileceksiniz.

13 Wenner çalışma dosyası oluşturma: Schlumberger çalışma dosyasından farklı olarak, 5. Maddeden itibaren, aşağıdaki ekran görünecektir. Ekranda görünen Elektrot adedi ve Elektrot aralığı (a) değerleri girildiğinde; bilgi amaçlı olan Seviye sayısı, Ölçüm adedi ve Ulaşılacak yaklaşık derinlik değerleri de ekrana yansıtılacaktır. Uygula butonuna basıldığında; çalışma dosyası oluşturulacak ve Wenner çalışma sayfasına yönlendirileceksiniz.

14 Schlumberger çalışma dosyalarının bilgisayara aktarılması: Çalışma dosyalarının bilgisayara aktarma işlemine başlamadan önce, sürücü dosyasının ve ESC system programının yüklenmiş olduğundan emin olun. Bu işlem için; ESC system ve Sürücü dosyasının yüklenmesi bölümüne bakınız. 1 USB kablosuyla, bilgisayarınızla cihaz arasındaki bağlantıyı sağlayın. 2 Bilgisayarınızda kurulu olan ESC system programını çalıştırın. Bilgisayarınızda aşağıdaki ekranı göreceksiniz. 3 Port Seç e tıklayın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

15 4 Ekrandaki açılır pencereyi açıp ilgili Com numarasını seçerek Kaydet butonuna tıkladığınızda İşlem tamam bilgisini görün. Tamam a ardından da Ana Menü butonuna tıklayın. 5 Ana Menü ekranında Cihazdan Veri Al a tıklayın. Aşağıdaki ekran görünecektir. 6 Cihazdan verileri al a tıklayın. Bu adımdan itibaren cihazla ilgili işlemler devam edecek.

16 7 Cihaz ana sayfasında PC ye dosya gönder e basın. Aşağıdaki ekran görünecek. 8 SCHLUMBERGER butonuna basın. Aşağıdaki ekran görünecek. 9 Göndereceğiniz dosyanın numarasına basın. Aşağıdaki ekran görünecek.

17 10 Bu noktada dilerseniz, göndereceğiniz dosyanın adını değiştirebilirsiniz. ENT butonuna bastığınızda aşağıdaki ekran görünecek. 11 Disket işaretli butona bastığınızda aşağıdaki ekran görünecek.

18 Bu andan itibaren, dosya bilgileri bilgisayara gönderilecektir. Gönderme esnasında yükleme barının da ilerlediğini gözlemleyebilirsiniz. Yükleme işlemi bittiğinde, cihaz ekranı Anasayfa ya dönecek, bilgisayar ekranında ise Veriler başarıyla alındı uyarısını alacaksınız. Bilgisayarda bu uyarıdan sonra Tamam a tıklayıp, Ana menü den Çalışmalar bölümüne girerek aktardığınız dosyayı görebilirsiniz.

19 Cihazın sürücülerini yükleme: Bu işleme başlamadan önce, sürücü dosyasını internet sitemizden indirmeniz ya da bilgisayarınızda kayıtlı olması gerekiyor. Sürücü dosyalarının sıkıştırılmış (RAR, ZIP) olmaması gerekiyor. 1 USB kablosu aracılığıyla, cihaz ve bilgisayar bağlantısını sağlayın. Eğer bilgisayarınızın Aygıt yöneticisi nde aşağıdaki görüntüyü alıyorsanız, sürücü bilgisayarınızda var ve yüklenmiş demektir. Sonraki işlemleri yapmanız gerekmeyecektir. 2 Eğer yukarıdaki görüntüden farklı olarak, aşağıdaki görüntüdeki gibi uyarı alıyorsanız sonraki işlemleri uygulayın.

20 3 Ünlem işaretli olan USB Serial Port yazısına çift tıklayın. 4 Sürücüyü Güncelleştir e tıklayın.

21 5 Açılan pencerede sırasıyla: Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara, açılan pencerede Gözat a tıklayın ve sürücü dosyalarının olduğu klasörü seçin. Ayrıca Alt klasörlerle birlikte ara seçeneğini de işaretleyerek İleri ye tıklayın. Bu andan itibaren cihaz sürücüleri yüklenecektir.

22 Schlumberger için ESC system programının yüklenmesi: Kurulum programını internet sitemizden indirebilirsiniz. 1 Kurulum programını sıkıştırılmış halden klasöre çıkarın. 2 Setup dosyasını çalıştırın. Ardından sırasıyla; OK e, çıkan ekrandaki bilgisayar simgesine, Continue ye, Yes ler e ve en son Tamam a tıklayın. Böylelikle program kurulmuş olacak. 3 Programı çalıştırmak için için; Başlatta programlar bölümünde ESC system e tıklayın.

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama O - BOX PC Software Uzaktan kumanda ve alıcı programlama PC ekran görüntüsü A ) ON/OFF butonu (2 sn basılı tutun). B ) Kumanda yükleme/okuma. Kumandayı resimde görüldüğü şekilde O-Box üzerine yerleştirin.

Detaylı

ADF Transfer Kılavuzu

ADF Transfer Kılavuzu ADF Transfer Kılavuzu Writen By Agony PC'yi AMIGA'ya BAĞLAMAK Amiga emülatörünün çıkmasından bu yana herkesin aklında olan bir konu vardır: İnternette ki.adf uzantılı (ya da.adz.gz.dmz.) dosyaları PC ve

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Excel' den Kitap Alma Sihirbazı

Excel' den Kitap Alma Sihirbazı Excel' del kitap alma sihirbazını kullanarak excel ortamında hazırlanmış kitap listelerinizi kolaylıkla kaydedebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için aşağıdaki adımları inceleyiniz. Eğer excel listesini

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Değerli Datasoft Kullanıcısı;

Değerli Datasoft Kullanıcısı; Değerli Datasoft Kullanıcısı; Datasoft Yazılım, Genel Muhasebe, İşletme Defteri ve BBS (Bürü Bilgi Sistemi) Serbest Meslek Defteri Programları Beyannameler bölümümden çalışan; beyanname paketlerini gönderme,

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir.

Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. E-Beyanname Programına Gönderim Orka programı içinde KDV Beyannamesi otomatik E-Beyana göndermek için bazı tanımlamaların yapılmış olması gerekir. Bu tanımlamalar için, [F2] tuşuna basarak Firma Listesine

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı Yazılım Güncelleme için aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılmalıdır. 1. Gerekli Yazılımları ve Dokümanları İndirin 2. KATES i sürekli çalışma moduna alın. 3. Bluetooth bağlantısını

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız.

1. Admin kullanıcı ile sisteme giriş yapınız. Ekranın sağ üstünde yer alan defter yaprakları ikonuna tıklayınız. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler ürününe E-Fatura uygulaması çözümleri eklenmiştir. E-fatura uygulama çözümü 2 aşamada tamamlanmaktadır. 1. Luca Koza Ticari Paket ve Kurumsal Çözümler yazılımında

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU

KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU KULLANICI PORTALI KOLAY KULLANIM KLAVUZU Bu klavuz kamudasinav.com'a yeni kayıt olmuş kullanıcıları sitenin genel kullanım özellikleri ve kullanım kuralları ile ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

LOGO PARTNER MEETING

LOGO PARTNER MEETING LOGO PARTNER MEETING Aşağıda görseller ile desteklenen anlatım, logopartnermeeting.com web sitesinin kullanımı için hazırlanmıştır. Yukarıda gördüğünüz görselde bulunan işaretli alanlar aşağıda sırasıyla

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Basic Renk ölçümüne en ekonomik başlangıç KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını açıklar.

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TachoMobile Server Uygulaması Kullanım Kılavuzu TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Server Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Server Uygulaması 1. YAZILIM KURULUMLARI 1.1 Java 1.1.1 Kurulum 1.2 TachoMobile Server Uygulaması 1.2.1 Kurulum

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU

YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU YENİ DÜNYALAR REKLAM POWERLED KULLANIM KILAVUZU 1- Kayan yazı tabelasının enerji kablosuna 220V enerji veriniz. Tabelada daha önce yazılmış bilgiler varsa ekranda akmaya başlayacaklardır. 2- Kayan yazı

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu Windows 8.1 x64 için Hazırlayan aqua ver. 2.0150504 Microsoft Windows 8.0 ve özellikle de Microsoft Windows 8.1 işletim sistemlerini kullanan veya yakın zamanda

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU)

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) KULLANIM KLAVUZU 28.11.2012 VER.2 İÇİNDEKİLER Bölüm Sayfa 1. TRU 2.5 PC İLE GR5 DİJİTAL II RADYO MODEMLERİN AYARLANMASI 2 2. TRU İLE KONTROL ÜNİTESİ ÜZERİNDEN OAF DOSYASI

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

MCD-500 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU

MCD-500 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU MCD-500 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 19.06.2018 V.4 i İÇİNDEKİLER: 1- MULTİ BAĞLANTI VE İSTASYON EKLEME.. 1 2- USB KABLO İLE DATALOGGER KURULUMU..4 3- TCP/IP İLE UZAKTAN VERİLERİ OKUMA VE CİHAZ KURULUMU.12

Detaylı

Mühür v2.0.1. Anasayfa:

Mühür v2.0.1. Anasayfa: Mühür v2.0.1 Mühür bir aygıt yönetim uygulaması olup, Windows cihazınızda yüklü bilgi giriş çıkışı yapan sürücülerin durumlarını görüntüleyip bu aygıtlar hakkında size bilgi sunar. Sürücülerin aktif veya

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ ÖDEVLERİN ARŞİVLENMESİ Dersinizin Course Management menüsünde önce Grade Centre sonra da Full Grade Centre sekmesine

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

SAVİOR OTOMASYON TEKNİK DESTEK BİRİMİ

SAVİOR OTOMASYON TEKNİK DESTEK BİRİMİ ETHERNET ÜZERİNDEN PC-FP7_PLC HABERLEŞME İlk olarak FPWINPRO 7 programımızı açalım. Başlamadan önce gerekli ayarlamaları yapalım. Ekranın üst kısmında bulunan Extras kısmından Options segmesine tıklayalım.

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ

BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ BAROLAR WEB SİTESİ EĞİTİMİ HAZIRLAYAN HÜSEYİN SARI 23 MART 2011 ANKARA - İÇERİK YÖNETİM PANELİ - İÇERİK EKLEME İçerik eklerken öncelikle içeriği hangi kayıt tipinde ekleleyeceğimizi belirliyoruz. Tarih

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin)

ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin) ZİRVE MÜŞAVİR PAKETİ V.3.03 / ZİRVE FİNANSMAN PAKETİ V.1.5 YÜKLEMESİ (Ana Bilgisayar ve Terminal Bilgisayar İçin) 1. Program CD nizi bilgisayara takın, 2. CD deki yükleme programı otomatik olarak çalışacak

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Akıllı Akü den el terminaline veri aktarımı aşağıda belirtilen basamaklar takip edilerek gerçekleştirilir:

Akıllı Akü den el terminaline veri aktarımı aşağıda belirtilen basamaklar takip edilerek gerçekleştirilir: Akıllı Akü Prestij El terminaline ait görsel resimdeki gibidir ; II. GENEL HUSUSLAR Akıllı Akü den el terminaline veri aktarımı aşağıda belirtilen basamaklar takip edilerek gerçekleştirilir: 1. Veri aktarımını

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı