NEDİR? CLICKBAIT 1. CLICKBAIT NEDİR? NEDEN YAPILIR?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NEDİR? CLICKBAIT 1. CLICKBAIT NEDİR? NEDEN YAPILIR?"

Transkript

1

2 1 CLICKBAIT 1. CLICKBAIT NEDİR? NEDEN YAPILIR? C lickbait, herhangi bir haberi, kullanıcıları istenilen sayfaya yönlendirmek için konudan uzak, anlaşılabilir olmayan, dikkat çekici başlık veya görsellerle oluşturup aktarmaktır. Sosyal medya ortamında ve basın yayın kuruluşlarının internet sitelerinde karşımıza çıkan Clickbait, tık yemi ya da tık tuzağı olarak da bilinir. Haberin kalitesini düşüren, anlaşılabilir olmayan, dikkat çekmeye yönelik bir yöntem olan Clickbait, çeşitli şekillerde yapılabilir. Ancak en önemli özelliği dikkat çekici ve merak uyandırıcı olmasıdır. NEDİR? Bir haberi, okuyucuları istenilen sayfaya yönlendirmek için konudan uzak, anlaşılabilir olmayan, dikkat çekici başlık veya görsellerle oluşturarak sunmaktır. Clickbait in temel amacı, bir haberin tıklanması ve okunması için okuyucuyu gerek haberin başlığıyla gerek görseliyle merak ettirmek ve haberin bulunduğu sayfayı ziyaret etmesi konusunda ikna etmektir. Kısaca haber siteleri tarafından kullanıcıların sayfaya tıklamasını sağlamak için yapılan ve etik olmayan bir davranıştır. Clickbait, genellikle ilgi çekici bir başlığın altında, göze çarpan bir fotoğraf kullanılarak yapılır. Merak uyandırmak için yapılan bu yöntemde, görsel veya başlık, açıklayıcı olmamakla birlikte gerçek dışı bilgiler içerebilir. Örneğin; aslında sıradan olan, normal bilgiler içeren bir haberi şok gelişme, böylesini daha önce görmediniz, flaş açıklama şeklinde bir başlıkla öne sürmek, Clickbait yöntemlerinden birisidir. Clickbait, haber başlığıyla yapıldığı gibi fotoğraf ve videolarla da yapılmaktadır.

3 2 2. CLICKBAIT RAPORUNUN AMACI VE KAPSAMI A. RAPORUN AMACI Clickbait kapsamında Türkiye de ve dünyada ilk olarak hazırlanan bu rapor, kesinlikle yayın kuruluşlarını veya yapılan haberlerin içeriklerini eleştirmek veya onları yargılamak için yapılmamıştır. Raporumuz, yayın kuruluşlarını ya da Clickbait içeren haberleri yazan kişileri, siyasi, dini, etnik özelliklerine göre ayırmayarak, tarafsız olma bilinci ile hazırlanmıştır. Dikkat edilecek diğer bir husus şudur ki, haberi doğru yazmak ne kadar önemliyse, yazılan haberin başlığını, görselini de en doğru şekilde sunmak ve paylaşmak da o kadar önemlidir. Yayın kuruluşları, Clickbait yöntemiyle haber yaparak veya paylaşarak, kısa vadede etkileşim almak amacıyla, etik olarak haber sunmayı göz ardı etmektedirler. Clickbait'li olan haber, internet sitesinin sayfa görüntülenme sayısını arttırması, sosyal medyadaki etkileşimlerinin çoğalması ve daha çok reklama tıklanması gibi nedenler için yapılmaktadır. Ancak bunlar kısa vadede bir avantaj gibi gözükse de aslında Clickbait li haber yapan veya paylaşan kuruluşlara düşünüldüğünden daha çok zarar vermektedir. Okuyucular kandırılmış olma hissine kapılarak, Clickbait haber yapan yayın kuruluşlarının sosyal medya hesaplarını veya internet sitelerini takip etmekten vazgeçebilirler. Bu da basın yayın kuruluşlarına karşı duyulan güvenin sarsılmasına yol açar. Raporu hazırlamaktaki en temel amacımız, Clickbait in yaygınlaşmasını önlemek, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini engellemek, kaliteli haberciliğin gelişmesine yön vermek ve bu alanda farkındalık bilinci oluşturmaktır. Temennimiz, bu raporun dikkate alınarak, haberlerin açıklık, anlaşılırlık ve dürüstlük çerçevesinde ve etik habercilik ilkeleri doğrultusunda oluşturulması yönündedir. Bununla birlikte Clickbait in ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi amaçlanmaktadır.

4 3 B. RAPORUN KAPSAMI Clickbait, haberin başlığını veya görselini okuyucuya sunarken başvurulan bir yöntem olduğu için, bu yöntemi uygulayan yayın kuruluşlarının kendi internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında görülmektedir. Ancak raporumuzun kapsamı, öncelikle basın yayın kuruluşlarının Twitter hesaplarından yapılan haber paylaşımlarına yöneliktir. İlerleyen dönemlerde de çıkaracağımız Clickbait raporlarında, tüm sosyal medya alanları ve haber kuruluşlarının İnternet siteleri baz alınarak, daha ayrıntılı bir şekilde Clickbait araştırması yapılması planlanmaktadır. Raporda incelenen haber kuruluşları, gazete tirajlarına, sosyal medya takipçi sayılarına ve kamuoyunda belirli okuyucu kitlesine sahip olmasına göre belirlenmiştir. Her bir yayın kuruluşunun veya gazetenin, aynı zaman dilimindeki belli sayıda haberlerine bakılmış ve sonuçlar objektif bir çerçevede değerlendirilmiştir. Raporda, 23 basın yayın kuruluşunun Twitter da, 30 Kasım 2017 tarihinden itibaren paylaştığı ilk 50 haberine bakılmıştır. Twitter algoritmasının, bazı haber kuruluşlarının hesaplarına ilişkin zaman dilimi konusunda yanıltıcı sonuç vermesi ya da hiç sonuç vermemesi sebebiyle, tarih sıralamasında bir sonraki gün veya mevcut bulunan en yakın tarih dikkate alınmıştır. Ayrıca yayın kuruluşlarının bu rapordan sonra, hesaplarındaki haber paylaşımlarını kaldırmaları veya silmeleri gibi durumlarda sorumluluk kabul etmemekteyiz. B.1 Raporda Dikkat Edilen Hususlar Sağlıklı ve objektif bir çalışma olması amacıyla, haberleri raporda belirlenen 5 kritere göre puanlarken bazı hususlar göz önünde bulundurulmuştur. Bunları sıralayacak olursak: 1. Görseli, başlığı ve asıl habere yönlendirme linki bulunmayan haber paylaşımları rapora konu edilmemiştir. 2. Yalnızca video şeklinde yapılan ve içerisinde habere dair bir ibare bulunmayan içerikler dikkate alınmamıştır.

5 4 3. Köşe yazarları Clickbait li haber, başlık veya görsel kullandıkları için, köşe yazıları da rapora dahil edilmiştir. 4. Birebir aynı haberleri, farklı şekilde sunan haber paylaşımlarından sadece ilk paylaşılan dikkate alınmıştır. 5. Objektifliğin zedelenmemesi açısından yorumdan kaçınılmış ve haberin içeriğinin tatmin edici olup olmaması, yazılış biçimi, doğruluğu, kalitesi gibi ölçütlere bakılmayarak sadece Clickbait yapıp yapılmadığına bakılmıştır. 6. Haberin görsellerinde kullanılan son dakika temalı resimler, gifler ve videolar puanlamada dikkate alınmıştır. Son dakika görsellerinin bir sonraki Clickbait raporunda amacı dışında kullanımı gibi daha ayrıntılı şekilde değerlendirileceğini belirtmek isteriz. 7. Sağlıklı bir sonuç için, belirlenen kriterlere göre haberlerin her biri ayrı ayrı değerlendirilmiş ve puanlanmıştır. 3. CLICKBAIT TÜRLERİNE GÖRE BELİRLENEN KRİTERLER Clickbait in resmi olarak bir sınıflandırması yoktur. Ancak Clickbait karşımıza farklı şekillerde çıkabilmektedir. En yaygın olarak kullanılan Clickbait türü, başlıkta yapılan Clickbait tir. Bazen Clickbait li başlık, fotoğraf ve videolarla desteklenirken bazen de sadece herhangi biri kullanılmaktadır. Raporumuzdaki Clickbait haberleri, bu türleri baz alarak oluşturduğumuz puanlamaya göre incelenmiştir. Başlığın açıklayıcı olmaması, başlığın içerikle uyumsuzluğu, tamamlanmayan başlık kullanılması, görselin anlaşılabilir olmaması ve görselin içerikle uyumsuzluğu olarak toplamda 5 kriter belirlenmiş ve buna göre inceleme yapılmıştır. Raporda kullandığımız Clickbait kriterlerini örnekleriyle birlikte yazımında ele almadan önce, haber kuruluşlarını karalamamak, ifşa etmemek ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek amacıyla yazının devamında verdiğimiz örneklerdeki haber kuruluşu isimlerini ve isimlerin bulunduğu linkleri gizlediğimizi belirtiriz.

6 5 A. BAŞLIĞIN AÇIKLAYICI OLMAMASI Açıklayıcı olarak verilmeyen, bir olayla veya bir durumla ilgili bilgilerin ne, nerede, nasıl, neden ve kim olduğu kasti bir şekilde belirtilmeyen başlıkların kullanıldığı haberlerde yapılan Clickbait türüdür. Genelde merak uyandırıcı, dikkat çekici ve yanıltıcı başlıklarla yapılır. Öyle bir şey yaptı ki!, Hayatınızı değiştirecek 5 bilgi gibi başlıklar bu kritere göre yapılan bir Clickbait örneğidir. Clickbait yapılan haberlerde en çok kullanılan yöntem budur. Habere konu olan bir olay ya da açıklama, gerçek olsa dahi yanıltıcı bir şekilde sunulabilmektedir. Örneğin, Türkiye ile alakasız bir yerdeki olayı, sanki Türkiye de yaşanmış gibi gösteren yahut dünyanın herhangi bir yerinde açıklama yapan bir devlet başkanını, Türkiye nin devlet büyükleri açıklama yapmış gibi bir algı uyandıran haberler de bu kriterin içine girmektedir. Raporda incelediğimiz Clickbait yapılan haber örneklerinde O fotoğraflar ortaya çıktı, Milyonları ilgilendiriyor! Bugün son gün şeklinde verilen başlıklar, dikkat çekmek ve okuyucunun merak etmesini sağlayarak habere yönelmesini amaçlayan, açıklayıcı olmayan türden başlıklardır.

7 6 B. BAŞLIĞIN İÇERİKLE UYUMSUZLUĞU Haberin başlığının içerikle uyumsuz olmasının değerlendirildiği bu kriter, genelde yanıltıcı haberler için oluşturulmaktadır. Normal koşullarda kamuoyunun dikkatini pek fazla çekmeyen haberleri okutmak için kullanılır. Bu kritere göre yapılan haberler, daha çok önemsiz bir durumu abartarak veya asılsız olan bir haberi doğruymuş gibi algılanması için uyumsuz bir başlık atarak oluşturulur. Ayrıca haberin içeriğinde geçen küçük ve ayrıntılı bir konunun, sırf dikkat çekmesi açısından haberin asıl konusuymuş gibi verilmesi de başlığın içerikle uyumsuzluğuna örnektir. Başlığın içerikle uyumlu olmamasına kriterini kapsayan Clickbait li haberlere, rapordan iki örnek verelim: Başlık ve içeriğin birbirini tamamlamaması, yanıltıcı türden başlıklarla habere yönlendirmesini yukarıdaki haber paylaşımlarında görmekteyiz. Dolarda akşam saatlerinde sert düşüş başlıklı haberde ilgi çeken kısım doların fiyatının normal seyrinden daha çok ve daha hızlı olarak düştüğü algısı vardır. Ancak haber içeriğine bakıldığında doların sert ve çok değil, sanıldığından küçük bir farkla 0,03 lira yani, 3,95 liradan 3,92 liraya düştüğü anlaşılmaktadır.

8 7 Kıyamet düşündüğünüzden daha yakın olabilir Bilim insanlarından uyarı! başlıklı diğer haberde ise, kıyametle ilgili bir durumdan bahsettiği ve bu konuda bilim adamlarının çalışmalarının olduğu algısı söz konusudur. Fakat haberin içeriğinde kıyametle ilgili bir bilgi bulunmayıp, bir yanardağın patlaması ihtimali değerlendirilmiş ve mecazen kıyametin kopmasına benzetildiği haberde belirtilmiştir. Bunlar ve diğer benzeri haberlerde yapılan Clickbait, başlığın içerikle uyumsuzluğu kriterine göre değerlendirilmiş ve puanlaması yapılmıştır. C. TAMAMLANMAYAN BAŞLIK KULLANILMASI Okunduğu zaman tam olarak anlaşılmayan, cümleyi yarıda kesen haber başlıkları tamamlanmayan başlık kullanımına örnektir. Haberin devamı bilerek verilmeyen başlıkta içeriğin tamamını görmek isteyen okuyucunun habere tıklaması amaçlanır. Haber açıldığında ise, genelde merak uyandırmayan, alakasız ya da önemsiz bir haberle karşılaşılmaktadır. Dikkat çekmek amacıyla oluşturulan bu başlıklarda cümlenin sonunda genellikle üç nokta kullanılır.

9 8 Yukarıdaki 5 bin keskin nişancı., Aptal olduğum için başlıklı Clickbait haber örnekleri, tamamlanmayan başlık kriterinin kapsamına girmektedir. Haberlerin ortak amacı, cümlenin bir kısmının kasti olarak verilmemesiyle, başlığın açıklayıcı niteliğini kaybettirmek ve ilgi çekmektir. D. GÖRSELİN ANLAŞILABİLİR OLMAMASI Haberin ana görselinin veya paylaşılırken konan görselinin anlaşılabilir olması Clickbait açısından önemlidir. Görüntünün, olması gereken haller dışında kasten bulanık hale getirilmesi ve merak uyandırmak amacıyla fotoğrafların netliğinin kaybettirilmesi bu kriterin içine girmektedir. Ayrıca, son dakika ibaresiyle paylaşılan görseller, görseli anlaşılamaz kıldığı ve amacı dışında kullanılarak kamuoyunu paniğe sevk ettiği için görselin anlaşılabilir olmaması kriterinde değerlendirilmiştir. Yukarıdaki haber görsellerinden bazıları, haberin içeriğine dikkat çekmek için kasıtlı olarak bulanıklaştırılmış ya da renkleri karartılmıştır. Bazıları da açıklayıcı olmayan başlık ile beraber kullanıldığı için sadece haber içeriğine girince olay ya da durum anlaşılmaktadır. Ünlü isme kanser teşhisi konuldu başlığı ve beraberinde kasti olarak bulanıklaştırılan görsel tam anlamıyla Clickbait örneğidir. Haberde merak

10 9 ettirilen ünlü ismin kim olduğu bilgisi ancak haberin içeriğine tıklandığında anlaşılmaktadır. Diğer anlaşılmayan Yeni Mercedes ortaya çıktı başlıklı haberde ise, görsel karartılarak Clickbaitli haber oluşturulmuştur. Mercedes in yeni modelini merak eden okuyucu, haberin içeriğine girerek asıl görseli görmektedir. E. GÖRSELİN İÇERİKLE UYUMSUZLUĞU Görselin haber içeriğinden bağımsız, alakasız bir olayı, kişiyi veya durumu göstermesi halleri, görselin içerikle uyumsuzluğu kriterinde değerlendirilmiştir. Daha çok olayla ilgisi olmayan, dikkat çekmek adına bir görseli paylaşarak yapılan Clickbait türüdür. Yukarıdaki iki görsel de, yanıltıcı haberlere yönlendirerek Clickbait yapılan görsellerdir. Diriliş Ertuğrul gerçeği, ünlü oyuncu son noktayı koydu şeklindeki görselin üzerindeki yazılar içerikle alakasız olup merak uyandırmak amacıyla yazılmıştır. Öyle ki haber içeriğinde oyuncu Engin Altan Düzyatan ın bir banka reklamında oynadığı ve kazandığı para ile ilgili söylediği cümleler vardır. Aynı şekilde diğer görselde, Fifa daki turnuvaya katılan takımın hangisi olduğunu merak ettirilmiş ve haber açılıp incelendiğinde aslında bu sorunun cevabının bulunmadığı ve haberin yanıltıcı olduğu görülmüştür.

11 10 4. CLICKBAIT PUANLAMASI VE SONUÇLARI Clickbait içeren haber paylaşımlarını puanlamada her bir haber için gerekli özen ve hassasiyet gösterilerek inceleme yapılmıştır. Belirlediğimiz 5 kritere göre, rapora konu olan her bir haber dikkatle okunarak incelenmiş ve buna göre sonuçlar oluşturulmuştur. Puanlamada bir haberin Clickbait paylaşımı olduğunu anlamak için, bütün kriterlerden puan almasına gerek yoktur. Yalnızca herhangi bir kriterden puan alması yeterlidir. Puanlama sisteminde, toplamı 100 puanı tamamlayacak şekilde, kriterlere göre verilen puanlar şöyledir: Başlığın açıklayıcı olmaması 25 puan Başlığın içerikle uyumsuzluğu 20 puan Tamamlanmayan başlık kullanılması 15 puan Görselin anlaşılabilir olmaması 15 puan Görselin içerikle uyumsuzluğu 25 puan Bu kriterlere göre 23 basın yayın kuruluşu tek tek puanlanmıştır. Rapora konu olan basın yayın kuruluşlarının isimleri alfabetik sıralamaya göre şöyledir: A Haber Akşam BBC Türkçe Birgün CNNTürk Cumhuriyet Güneş Haber 7 HaberTürk Hürriyet Milliyet NTV Posta Sabah Sol Haber Sözcü Star T24 Tgrt TRT Haber Türkiye Vatan Yenişafak

12 11 En Az Clickbait Yapan Kuruluşlar Puanlama sistemine göre en yüksek puan alan haber kuruluşları, en yoğun Clickbait yapan kuruluşlardır. Bir basın yayın kuruluşunun yoğun olarak Clickbait haber yapması, Clickbait li haberlerdeki kriterlerin toplam puanı ile ham olarak elde edilen puanların toplanmasına göre hesaplanmaktadır. Clickbait puanlamasında en düşük puanı alarak en az Clickbait yapan ve habercilik etiği bakımından haberi en doğru şekilde aktaran ve ilk 5 basın yayın kuruluşunun isimlerinin bulunduğu sıralama ise şu şekildedir:

13 12

14 13

PAKT PLUS AVM OCAK 2017 SOSYAL MEDYA ETKİLEŞİM RAPORU

PAKT PLUS AVM OCAK 2017 SOSYAL MEDYA ETKİLEŞİM RAPORU PAKT PLUS AVM OCAK 2017 SOSYAL MEDYA ETKİLEŞİM RAPORU 1 Facebook Ocak ayı Facebook Verileri TOPLAM SAYFA BEĞENMELERİ 1 Ocak tan bu yana, 6.650 olan toplam sayfa beğenme sayımız, 13 beğeni artışıyla 6.663

Detaylı

İSLAM VE MEDYA ARAŞTIRMALARI YAZILI BASINDA RAMAZAN REKLAMLARI GİRİŞ

İSLAM VE MEDYA ARAŞTIRMALARI YAZILI BASINDA RAMAZAN REKLAMLARI GİRİŞ YAZILI BASINDA RAMAZAN REKLAMLARI GİRİŞ Ramazan ayı, medyanın İslam a olan ilgisinin arttığı dönemlerin başında gelmektedir. Öteden beri televizyon ve radyolarda Ramazan programlarının, gazete ve internet

Detaylı

10 Ağustos. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması. 18 Ağustos 2014. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yazılı Medya Araştırması

10 Ağustos. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması. 18 Ağustos 2014. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yazılı Medya Araştırması 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması 18 Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER 1. SUNUŞ... 3 2. ADAYLAR HAKKINDA ÇIKAN HABERLER NASIL SUNULDU?... 3-4 2.1 HABERLERİN ADAYLARA GÖRE DAĞILIMI...

Detaylı

AKŞAM Tarih : GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : SİYASİ StxCm : 244 1/2

AKŞAM Tarih : GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : SİYASİ StxCm : 244 1/2 AKŞAM Tarih : 29.9.2017 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : 102636 SİYASİ StxCm : 244 1/2 AKŞAM Tarih : 29.9.2017 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 5 İSTANBUL Tiraj : 102636 SİYASİ StxCm : 244 2/2

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 12-14 Mart 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ A GAZETE Tarih : 14.03.2016 GÜNLÜK YEREL GAZETE Sayfa : 1 BURSA Tiraj : 1500 SİYASİ StxCm

Detaylı

AKŞAM Tarih : GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : SİYASİ StxCm : 244 1/2

AKŞAM Tarih : GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : SİYASİ StxCm : 244 1/2 AKŞAM Tarih : 29.9.2017 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : 102636 SİYASİ StxCm : 244 1/2 AKŞAM Tarih : 29.9.2017 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 5 İSTANBUL Tiraj : 102636 SİYASİ StxCm : 244 2/2

Detaylı

Sosyal medya üzerinden yapılan kişisel bir bilginin Bir Tıkla paylaşılması ile o bilginin ulaşabileceği kitleler ve hiçbir şekilde silinemeyeceği

Sosyal medya üzerinden yapılan kişisel bir bilginin Bir Tıkla paylaşılması ile o bilginin ulaşabileceği kitleler ve hiçbir şekilde silinemeyeceği SOSYAL MEDYA Hiç şüphesiz gelişen ve küreselleşen dünyanın en önemli parçası internettir. İnternetin artık günümüzde kullanılmadığı bir alan neredeyse kalmadı diyebiliriz. Özellikle sosyal ağların kullanım

Detaylı

Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007

Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007 Türkiye Haber Siteleri Reklam Performans Durum Raporu - 2007 Aytaç MESTÇİ Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü aytacmestci@beykent.edu.tr aytac@internetpazarlama.net Giriş Haber; her

Detaylı

MediaKit. www.defaultmagazine.com

MediaKit. www.defaultmagazine.com MediaKit www.defaultmagazine.com .Sayılar #01 #02 #03 #04 #05 #06 #07 #09 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 .istatistikler Dünyada 62 ülkeden takip edilen.default magazine her ay ortalama 125.000 kişi

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama 3,460,026 3,455,723 3,444,081 3,553,432 3,534,351 3,522,035 3,494,924 3,469,997 3,473,428 3,460,781 3,489,658 3,457,103 3,605,416 3,568,284 3,530,832 3,700,000 Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler)

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde 22.500 genç takipçisi ve aylık ortalama 40.000 yeni ziyaretçisi ile yayınına devam etmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde 22.500 genç takipçisi ve aylık ortalama 40.000 yeni ziyaretçisi ile yayınına devam etmektedir. GENEL BĐLGĐLERĐMĐZ 2008 den 2011 e kadar sosyal paylaşım siteleri üzerinden takipçilerine hizmet veren Etkin Ankara, 2011 Ekim ayında etkinankara.com sitesi üzerinden faaliyete geçmiş ve Ekim 2011 Ağustos

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE

Standart Eurobarometer 76. AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Standart Eurobarometer 76 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Sonbahar 2011 ULUSAL RAPOR TÜRKİYE Bu araştırma Avrupa Komisyonu Basın ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından talep ve koordine edilmiştir. Bu rapor

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

2017 REFERANDUMU NDA SİYASİ PARTİLERİN MEDYA KULLANIMLARI

2017 REFERANDUMU NDA SİYASİ PARTİLERİN MEDYA KULLANIMLARI NDA SİYASİ PARTİLERİN MEDYA KULLANIMLARI ANA KANAL KULLANIMLARI 20+ ABC1 30 GRP PT ORANI ORTALAMA SÜRE (SANİYE) 2.418 1.459 37 539 0 4.264 (%65) 1.827 (28%) 10 (0,15%) 506 (8%) 0 (0%) 72% 67% 100% 76%

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama

Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler) Haftalık Ortalama 3,755,937 3,724,949 3,747,083 3,885,754 3,913,738 3,850,411 3,932,120 3,899,001 3,937,691 3,920,581 3,883,788 3,859,947 3,953,640 3,989,982 3,964,024 4,200,000 Ortalama Günlük Gazete Satışları (Tüm Gazeteler)

Detaylı

Haziran 25. Medya ve Güven. Gündem. Tüm hakları gizlidir.

Haziran 25. Medya ve Güven. Gündem. Tüm hakları gizlidir. Haziran 25 Medya ve Güven 2013 Tüm hakları gizlidir. Gündem 1. Yöntem Bu araştırma Xsights Araştırma ve Danışmanlık, bu konu hakkında online araştırma yöntemiyle, toplamda 741 kişi ile bir araştırma gerçekleştirmiştir.

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

KİTAP FUARI ZİYARETÇİ ANKETLERİ

KİTAP FUARI ZİYARETÇİ ANKETLERİ KİTAP FUARI ZİYARETÇİ ANKETLERİ 2014 1 S1.Fuarı ziyaret amacınızını öğrenebilir miyim? (Çok cevap olabilir) 74,11% 35,65% 14,69% 14,20% 5,60% 4,64% 3,29% 7,53% Kitap satın almak Yeni kitapları tanımak

Detaylı

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama

Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store. Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30. Anahtar Kelimeler Kısa Açıklama Açıklama Maks. Karakter Apple App Store Google Play Store Uygulama Adı Önerilen 25 (225) 30 Anahtar Kelimeler 100 - Kısa Açıklama 225 80 Açıklama 4000 4000 Yenilikler 4000 500 App App Store Google Play Store

Detaylı

HÜRRİYET GAZETESİ OKUR PROFİLİ 01.09.2011 31.08.2012

HÜRRİYET GAZETESİ OKUR PROFİLİ 01.09.2011 31.08.2012 HÜRRİYET GAZETESİ OKUR PROFİLİ 01.09.2011 31.08.2012 1.8 MİLYON KİŞİ her gün Hürriyet okur... AB sosyo-ekonomik statü grubunda 650 bin kişi ile en yüksek erişim (SES 2012) Yüksek eğitimli okurlarda en

Detaylı

İlk Sayfa Tıklanma Oranları Organik/Ücretli Reklam Analizi

İlk Sayfa Tıklanma Oranları Organik/Ücretli Reklam Analizi İlk Sayfa Tıklanma Oranları Organik/Ücretli Reklam Analizi GİRİŞ Bu çalışmada Google Arama Sonuç Sayfaları üzerinde yapılan analizler baz alınarak; Sıralamalara göre güncel tıklanma oranları(ilk 10 ve

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

HABERCİLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI

HABERCİLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI HABERCİLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI HABER KAVRAMI Haber, insanoğlunun yakın ve uzak çevresiyle iletişiminde ilgisini çeken olayları öğrendiği bir olgudur, bir yazı biçimidir, bir ifade şeklidir. Bu bağlamda

Detaylı

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu

Konuşmacı. Cüneyt Manavoğlu Konuşmacı Cüneyt Manavoğlu Web içerik yönetim sistemi nedir? Kullanıcıların web sitelerini standart bilgisayar bilgisiyle kolay ve hızlı bir şekilde kişiselleştirmesini sağlayan yapılardır. Nerelerde kullanılır?

Detaylı

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48 Bilindiği gibi, sağlık alanında mevzuatın belirlediği sınırlar içinde tanıtım yapmak mümkün olmakla birlikte, bu alanda reklamın yaratacağı olumsuz etkileri öngören yasa koyucu, insan sağlığı ve bu kapsamda

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

Sistem Analizi ve Tasarımı II

Sistem Analizi ve Tasarımı II 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Sistem Analizi ve Tasarımı II Dersin Yütürülmesine Dair İzlence Doç. Dr. Yusuf ÖZOĞLU İ.Ü. TBMYO ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ, KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Detaylı

Hepimiz onun için 'bedavaya' çalışıyoruz: Veriyi tekeline alan şirket Facebook

Hepimiz onun için 'bedavaya' çalışıyoruz: Veriyi tekeline alan şirket Facebook Hepimiz onun için 'bedavaya' çalışıyoruz: Veriyi tekeline alan şirket Facebook Facebook'un kolları nereye kadar uzanıyor? İnsanı hipnotize eden akış şemalarını tam anlamıyla kavramak saatler sürüyor. 28.05.2017

Detaylı

Via Properties, bu süreci en başarılı şekilde yönetmiş ve 2014 yılını iletişimde güçlü bir şekilde sonlandırmıştır.

Via Properties, bu süreci en başarılı şekilde yönetmiş ve 2014 yılını iletişimde güçlü bir şekilde sonlandırmıştır. Via Properties, 2014 yılında var olan yatırımları ve hayata geçirdiği yeni projeleri ile başarılı bir yıl geçirdi. Türkiye de ses getiren projelere ve işbirliklerine imza atan grubumuz, Nasıl daha fazla

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 02-04 Nisan 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ AKŞAM Tarih : 03.04.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : 105109 SİYASİ

Detaylı

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan»

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» Ana odağımıza etkinlikleri koyduk ve insanlardan kendi etkinliklerini oluşturmalarını istedik. Doğaya Dönüş Derneği ile

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

REKABET KURULU KARARI

REKABET KURULU KARARI REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : D2/1/M.B.-00/1 (İlk İnceleme) Karar Sayısı : 00-33/356-200 Karar Tarihi : 05.09.2000 A- TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan: Prof. Dr. M. Tamer MÜFTÜOĞLU Üyeler: Dr. Kemal

Detaylı

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ

SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SOSYAL MEDYA MÜHENDİSLİĞİ SEOPSİ Sosyal medya hesaplarının, doğru ve etkin kullanımı Sosyal medya, son zamanlarda öne çıkan bir araç olarak önümüzde durmaktadır. Peki, kurumsal anlamda sosyal medyanın

Detaylı

DA VINCI STI KİMDİR?

DA VINCI STI KİMDİR? DA VINCI STI KİMDİR? Da Vinci STI (Da Vinci Science and Technology Institute) bilimin, mühendisliğin ve inovasyonun dünyadaki tüm insanların faydasına olacak şekilde geliştirilmesine öncülük etmek amacıyla

Detaylı

PERCULUS OTURUM ARAYÜZLERİ

PERCULUS OTURUM ARAYÜZLERİ PERCULUS OTURUM ARAYÜZLERİ Perculus oturumları kullanım amaçlarına uygun arayüz seçenekleri sunar. Oturum amacına uygun seçenekleri görebilmek için Perculus logosunun hemen yanındaki varsayılan Eğitim

Detaylı

Riskli binaların tespiti için fiyatlar açıklandı. Sayfa 10

Riskli binaların tespiti için fiyatlar açıklandı. Sayfa 10 Riskli binaların tespiti için fiyatlar açıklandı Yayın Adı Yeni Asya Yayın Tarihi 15.08.2012 Küpür Sayfa 1 Referans No 19159822 Etki Tarafsız Tiraj 52475 STxCM 91,00 Sayfa 10 Riskli binaların tespiti için

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER Danışman Öğretmen Aslı Çakır 2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 1 2. Front Page İle Web Tasarımı... 1 3.

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017 TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Aralık 2017 2018 İçindekiler Önsöz 3 Yönetici özeti 4 Tespitler 5 Kullanıcı Deneyimi Çıktıları 6 İletişim çıktıları 7 Fırsatlar 8 Metodoloji 9 Hakkında

Detaylı

2017 TANITIM DOSYASI.

2017 TANITIM DOSYASI. 2017 TANITIM DOSYASI Artı33, Fransa da yaşayan Türk toplumunun en büyük haber kaynağıdır. Yayın hayatına başladıktan kısa süre sonra Fransalı Türklerin büyük ilgisini çeken Artı33, 2016 yılında Avrupa

Detaylı

KOÇ ÜNİVERSİTESİ MEDYA TAKİP DOSYASI. 04 Ocak 2017 Çarşamba

KOÇ ÜNİVERSİTESİ MEDYA TAKİP DOSYASI. 04 Ocak 2017 Çarşamba MEDYA TAKİP DOSYASI 04 Ocak 2017 Çarşamba İ Ç İ N D E K İ L E R 04 Ocak 2017 Çarşamba 1. GENERALİ SİGORTA VE KOÇ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE DÜNYA DA BİR İLK TÜRKİYE AFŞİNİN SESİ - 28.12.2016 - Sayfa 4 2.

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 02-04 Ağustos 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ DİRİLİŞ POSTASI Tarih : 04.08.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj :

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

Dijital Dönüşüm Aralık 2017

Dijital Dönüşüm Aralık 2017 Dijital Dönüşüm Aralık 2017 Başlarken 1 İSTATİSTİKİ BİLGİLER Dijital Medya kullanım & etkileşim oranları ile aya özel genel trend analizleri 2 ALTYAPI & GÖRSEL YENİLİKLER Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 16-18 Temmuz 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ YENİ AKİT Tarih : 17.07.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 2 İSTANBUL Tiraj : 152019

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

İnternet, televizyon dahil tüm mecraları geride bırakarak sektörel haber alımında zirveye oturdu.

İnternet, televizyon dahil tüm mecraları geride bırakarak sektörel haber alımında zirveye oturdu. Basın Bülteni 13.07.2013 İş Dünyası Profesyonelleri Gözünden Medya Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük izinli veritabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight tarafından İş Dünyası

Detaylı

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI

TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Değerli Tıp Eğitimi Gönüllüleri, TIP EĞİTİMİ ÇALIŞMA KOLU KÜÇÜK ÇALIŞMA GRUPLARI BAŞVURULARI Sizlere bu seneki Küçük Çalışma Grubu başvurularını duyurmaktan büyük mutluluk duyarız. Bu sene Ulusal Tıp Eğitimi

Detaylı

FOTOİSTANBUL MEDYA YER ALIM RAPORU

FOTOİSTANBUL MEDYA YER ALIM RAPORU FOTOİSTANBUL MEDYA YER ALIM RAPORU İÇİNDEKİLER 1) GENEL ANALİZ 2) MEDYA HABER ANALİZİ REKLAM EŞDEĞERİ 3) MEDYA HABER ANALİZİ YER ALIM SAYISI 4) YAZILI BASIN ANALİZİ 5) GÖRSEL BASIN ANALİZİ 6) HABER RAPORU

Detaylı

İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği

İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği İnternetin Gerçekleştirdiği Dönüşümün Sonucunda Şeffaflık ve Bilgi Kirliliği Arasında: Yurttaş Gazeteciliği Özet: F. Çağdaş İslim* Cansu İslim * İnternet yaşadığımız çağın şüphesiz en temel gerçeklerinden

Detaylı

Think twice before you share. Sosyal medya için MANN+HUMMEL ipuçları

Think twice before you share. Sosyal medya için MANN+HUMMEL ipuçları Think twice before you share Sosyal medya için MANN+HUMMEL ipuçları Önsöz: Sosyal medyadaki rehberiniz Sosyal Medya, tüm kullanıcılara aktif bir şekilde katılım gösterme imkanı sunan, internette bulunan

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ ÜNİTE 2 VERİ TABANI İÇİNDEKİLER Veri Tabanı Veri Tabanı İle İlgili Temel Kavramlar Tablo Alan Sorgu Veri Tabanı Yapısı BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİSAYAR II HEDEFLER Veri tabanı kavramını

Detaylı

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENGELİ BESLENİYORUM RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÖNSÖZ Değerli Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANSI 2014 NDA İLK 3 BMW, MERCEDES BENZ TÜRK, AUDİ

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANSI 2014 NDA İLK 3 BMW, MERCEDES BENZ TÜRK, AUDİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANSI 2014 NDA İLK 3 BMW, MERCEDES BENZ TÜRK, AUDİ RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi tarafından GfK Araştırma Şirketi sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Değerli Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

2008 DE MEDYADA ÇEVRE. Barış Gençer Baykan. Yönetici Özeti

2008 DE MEDYADA ÇEVRE. Barış Gençer Baykan. Yönetici Özeti Araştırma Notu 9/25 12.2.29 28 DE MEDYADA ÇEVRE Barış Gençer Baykan Yönetici Özeti Son yıllarda yazılı ve görsel basının çevre konularına artan bir ilgiyle yaklaştığını gözlemliyoruz. Medya, iklim değişikliğinin

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

Sosyal Medyada Türk Basını

Sosyal Medyada Türk Basını Sosyal Medyada Türk Basını Adem AYTEN 1 Özet Sosyal medya günümüzde iletişimbilimciler arasından en çok araştırılan olguların başında gelmektedir.. Web 2.0 la kullanıcıların hizmetine giren sosyal medya

Detaylı

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI AĞUSTOS 2016

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI AĞUSTOS 2016 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI AĞUSTOS 2016 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze Türk Standardları Enstitüsünden: PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan Sosyal Ağ Hırsızları Bundan üç yıl önce yine Haziran ayında yayımlamış olduğum Jeton Hırsızları başlıklı blog yazımda, art niyetli kişilerin zararlı Chrome ve Firefox eklentiler ile kullanıcıların Facebook

Detaylı

Menüler ve Alt Bölümler olmak üzere Menü tasarımı 2 bölüme ayrılmıştır.

Menüler ve Alt Bölümler olmak üzere Menü tasarımı 2 bölüme ayrılmıştır. BİLGİ MİMARİSİ ÖDEV RAPORU Türk Kütüphaneciler Derneği web sitesi, Kütüphaneciliği Dergisini kullanıcıya açmak, lobicilik ve gerçek bilgiyi sağlamak amacıyla web sitesini oluşturulmuştur. Sitenin Ana Sayfası;

Detaylı

2014 SENESİ HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ (FMCG) SEKTÖRÜ İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ. Hızlı Tüketim Sektörü Duygusallıktan uzaklaşıyor mu?

2014 SENESİ HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ (FMCG) SEKTÖRÜ İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ. Hızlı Tüketim Sektörü Duygusallıktan uzaklaşıyor mu? 2014 SENESİ HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ (FMCG) SEKTÖRÜ İTİBAR YÖNETİMİ PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ Hızlı Tüketim Sektörü Duygusallıktan uzaklaşıyor mu? 4. senesine giren ve RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, piyasada bulunan kozmetik ürünlerin tanıtım faaliyetlerinde dikkat edilmesi

Detaylı

Sanaltercih, üniversite adaylarının üniversite ve bölüm tercihlerinde dogru kararlar vermesini sağlayan tercih simülatörü dür.

Sanaltercih, üniversite adaylarının üniversite ve bölüm tercihlerinde dogru kararlar vermesini sağlayan tercih simülatörü dür. www.sanaltercih.com Sanaltercih nedir? Sanaltercih, üniversite adaylarının üniversite ve bölüm tercihlerinde dogru kararlar vermesini sağlayan tercih simülatörü dür. Vizyonu nedir? Türkiye de üniversite

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri I. LİSTE Mevzuatlar başlığı altında, Corpus'ta yer alan mevzuat başlıkları listelenmiştir. Mevzuat başlıklarından herhangi biri tıklanarak, mevzuat

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 07-09 Mayıs 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ YENİ ŞAFAK Tarih : 08.05.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : 107385

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU Raporun amacı; ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI hakkındaki üye ihtiyaçlarının belirlenmesi, iyileştirmeye ve geliştirmeye açık alanların

Detaylı

SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ. 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017

SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ. 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017 SOSYAL MEDYA TV ANALİZİ 9. Hafta (27 Şubat- 5 Mart) 2017 Somera Medya Metrikleri Somera Rating Bir TV kanalını veya TV programını konuşan tekil kullanıcıların, TV kanalları veya TV programları hakkında

Detaylı

toplam tutar : 40 * 1 ad. = 40 Dolar + Panda içerik kalite analizi hediye

toplam tutar : 40 * 1 ad. = 40 Dolar + Panda içerik kalite analizi hediye Merhaba sayın.. Sitenizin büyük penaltı cezası almış olduğu söylenemez. Bu güzel bi haber. Bunu da ekteki raporlardan rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ancak yine de zararlı linklerin temizlenmesini tavsiye

Detaylı

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP

Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP 1 Ne İş Yapar E-Ticaret Yazılımı E-Ticaret Danışmanlığı Dijital Pazarlama Reklam Danışmanlığı Harici Sistemler ile Entegrasyon NebimV3 Entegrasyonu AMP Mobil Yazılım Hızlı Mobil Sayfalar Günümüzde mobil

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

Panel Nedir? Panel: Proje önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla, proje konularında uzman kişilerden oluşturulan kuruldur.

Panel Nedir? Panel: Proje önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla, proje konularında uzman kişilerden oluşturulan kuruldur. Panel Süreci Panel Nedir? Panel: Proje önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla, proje konularında uzman kişilerden oluşturulan kuruldur. Panellerin Oluşturulması Grup Yürütme Komitesi (GYK); Danışma

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU VE KİDR RAPORLAMA SÜRECİ 13.04.2016 ANKARA YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU KALİTE KOMİSYONU* MADDE 7 (1) Yükseköğretim

Detaylı

Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sektörünün İtibar Yönetimi Performansı En Yüksek 3 Şirketi ARÇELİK, BEKO, BOSCH

Dayanıklı Tüketim Ürünleri Sektörünün İtibar Yönetimi Performansı En Yüksek 3 Şirketi ARÇELİK, BEKO, BOSCH 2012 SENESİNİ ÇOK BAŞARILI KAPATAN DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ 2013 SENESİNDE 2,4 PUAN KAYBETTİ.. Benchmark dahil hemen hemen tüm şirketlerin puan kaybettiği dayanıklı tüketim ürünleri sektörünün puan kaybetmesindeki

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ Temel Amacımız 5174 sayılı TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun 55. maddesinde belirtildiği şekilde birliğin hukuki temsili görevi Birlik Başkanı na ait olup, bu

Detaylı

Yayın Adı : ST Proses Otomasyonu Yayın Tarihi : 01.07.2014 Küpür Sayfa : 40 Referans No : 40322459 Etki : Etkisiz Tiraj : 5000 Renk : Renkli STxCM :

Yayın Adı : ST Proses Otomasyonu Yayın Tarihi : 01.07.2014 Küpür Sayfa : 40 Referans No : 40322459 Etki : Etkisiz Tiraj : 5000 Renk : Renkli STxCM : Yayın Adı : Oltu Gazetesi Referans No : 40526661 Renk : Renksiz Yayın Tarihi Etki STxCM : 28.04.2014 : Etkisiz : 214,17 Küpür Sayfa : 9 Tiraj :0 Sayfa :0 Yayın Adı : ST Proses Otomasyonu Yayın Tarihi :

Detaylı

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır.

NEDEN. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TURKF1.com Dev bir medya platformudur. NEDEN TURKF1.com Formula 1 ve otohaber gibi geniş bir ilgi kitlesine haber sağlamaktadır. TurkF1.com Reklam vermelisiniz? Son Güncelleme 06/13/2016 TURKF1.com Yalnızca

Detaylı

Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları

Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları Bu sayıda: 2017 Aralık ayı İşgücü, İstihdam ve Sigortalı İstatistikleri ile Birleşmiş Milletler in 2018 Dünya Mutluluk Raporu sonuçları değerlendirilmiştir. ii 2017 Aralık Dönemi İşgücü Göstergeleri: TÜİK,

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

ŞİMDİ KONUT ALMA ZAMANI. Sayfa 1

ŞİMDİ KONUT ALMA ZAMANI. Sayfa 1 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Başlık Sayfa 1 16.09.2012 Hürriyet Emlak ŞİMDİ KONUT ALMA ZAMANI 1 2 16.09.2012 Güneş 7,5 LUK DEPREMDE İSTANBUL DK 100 BİNADAN 4 3 16.09.2012 Yeni Şafak 1 GÜNDE 150

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU

SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ UYGULAMA KILAVUZU 2012-2013 SAĞLIK KULÜBÜ PROJESİ AMACI: Erzurum ilinde Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların nedenleri, korunma yolları, tanı ve tarama yöntemleri konusunda farkındalığın

Detaylı

Bu logoya uygun olacak biçimde; menü ve bölüm başlıklarındaki aşağıda örneklendiği gibi büyük harfle başlayarak yazılmasını önermekteyim:

Bu logoya uygun olacak biçimde; menü ve bölüm başlıklarındaki aşağıda örneklendiği gibi büyük harfle başlayarak yazılmasını önermekteyim: TOPLANTI BİLGİ NOTU RAPOR TARİH 24 Haziran 2014 SAYI 1 KONU MTMD Web Sitesi Değerlendirmesi DÜZENLEYEN Nezih GİRAY KONSEPT BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANMALI: 1) MTMD ana sayfasında yer alan menü ve bölüm başlıkları

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 22-25 Temmuz 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ DİRİLİŞ POSTASI Tarih : 23.07.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 1 İSTANBUL Tiraj : 151254

Detaylı