MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİ İLE İPEK YOLUNDAKİ ZENGİN KÜLTÜREL MİRASI KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİ İLE İPEK YOLUNDAKİ ZENGİN KÜLTÜREL MİRASI KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?"

Transkript

1 MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİ İLE İPEK YOLUNDAKİ ZENGİN KÜLTÜREL MİRASI KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?

2 TÜRK KENEŞİ NEDİR? Türk D l Konuşan Ülkeler İşb rl ğ Konsey (Türk Konsey /Türk Keneş ), Türkçe konuşan devletler arasında ve tüm bölgede kapsamlı b r şb rl ğ yürütmek üzere 2009 yılında Nahçıvan Anlaşması le kurulan hükümetlerarası uluslararası b r örgüttür. Türk Keneş n n kurucu üyeler Azerbaycan, Kazak stan, Kırgız stan ve Türk ye d r den bu yana Ekonom k İşb rl ğ Teşk latı nın gözlemc üyes olan Türk Keneş n n B rleşm ş M lletler Dünya Tur zm Örgütü (UNWTO), B rleşm ş M lletler Kalkınma Programı (UNDP), B rleşm ş M lletler Güney Güney İşb rl ğ Of s (UNOSSC), B rleşm ş M lletler Meden yetler İtt fakı (UNAOC), Dünya Gümrük Örgütü, İslam İşb rl ğ Örgütü ve SESRIC le mzalanmış İşb rl ğ Mutabakat Zaptları bulunmaktadır. Ayrıca Türk Keneş, AGİT, KEİ, CICA, UNECE, UNESCO, ASEAN ve TİKA le şb rl ğ çer s nded r. COOPERATION COUNCIL OF TURKIC SPEAKING STATES (TURKIC COUNCIL)

3 İŞBİRLİĞİ ALANLARI Ekonom Dış Pol t ka Kültür, Eğ t m ve B l m Gümrük ve Ulaştırma TURİZM D aspora Medya Alternat f Enerj İlet ş m ve B l ş m Teknoloj ler Gençl k ve Spor

4 TURİZM ALANINDA İŞBİRLİĞİ Türk Keneş Devlet Başkanları 2014 Z rves, «Tur zm İşb rl ğ» temasıyla Bodrum'da gerçekleşt r lm şt r. Devlet Başkanlarının tal matıyla, tar h İpek Yolundak Türk m rasının Türk Devletler arasında ve tüm dünyada tanıtımı ç n «Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket» adlı projen n hayata geç r lmes sürec başlamıştır. Bu çerçevede şu ana kadar 3 Tur zm Bakanları le 12 Çalışma Grubu Toplantısı ve çok sayıda skype görüşmes düzenlenm şt r. Çalışma Grubu, kamu ve özel sektör tems lc ler nden oluşmaktadır. Üye Ülkeler n tur operatörler nden müteşekk l projey yürütmek üzere b r Konsors yum kurulmuştur. BM DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜ İLE İŞBİRLİĞİ 2015 yılında Türk Keneş le BM Dünya Tur zm Örgütü arasında şb rl ğ ç n «Mutabakat Zaptı» mzalanmıştır. Her k tarafın düzenled ğ toplantılara karşılıklı katılım sağlanmaktadır. Dünya Tur zm Örgütü Genel Sekreter Issık Göl de gerçekleşen Tur zm Bakanları Toplantısına katılmıştır. Türk Keneş, her sene ITB Berl n sırasında düzenlenen BM Dünya Tur zm Örgütü İpek Yolu Bakanlar Toplantısına şt rak etmekted r. Karşılıklı projeler desteklenmekte ve İpek Yolu tur zm n gel şt rmek üzere şb rl ğ yürütülmekted r.

5 TÜRK KENEŞİ MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİ PROJESİ MODERN TURKEY SILK ROAD JOINT AZERBAIJAN TOUR PACKAGE KAZAKHSTAN by the Turk c KYRGYZSTAN Counc l İpek Yolu tar h boyunca, t car ürünler n değ ş m ç n b r güzergah olmasının yanı sıra aynı zamanda kültürler, d nler, f k rler ve yen l kler ç n de b r geç ş yolu olmuştur. Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket, bu güzergahtak Türk m rasının keşf ç n eşs z b r fırsat sunmaktadır. PROJENİN AMACI - Başta Türk Keneş Üye Ülkeler nde olmak üzere tüm bölgede İpek Yolunun tar h ve kültürel m rası hakkında farkındalık yaratmak. - Anadolu Türkler n Kafkasya ve Orta Asya'dak kökler yle buluşturmak. - Üye Ülkeler n tar h İpek Yolu üzer ndek şeh rler n tur zmdek yen trendlere uygun olarak gel şt rmek ve onları caz p tur zm durakları hal ne dönüştürmek ç n projeler üretmek. - Türk Keneş Üye Ülkeler n n tur zm sektöründe çalışanlarının meslek eğ t m ne, ht yaç duyulan alanlarda, katkıda bulunmak. - İpek Yolunu, y planlanmış, güçlend r lm ş ve tanınan b r tur zm güzergahı hal ne dönüştürmek ç n sürdürüleb l r kalkınmaya yönel k projeler hayata geç rmek. - İpek Yolu tur zm n n gel şt r lmes ç n Üye Ülkeler arasında deney m ve b lg paylaşımını kolaylaştırmak.

6 ORTAK TUR PAKETİ NASIL HAZIRLANDI? Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket n n rotası oluşturuldu. Her Üye Ülkeye saha z yaretler gerçekleşt r ld, ht yaç değerlend rmes yapıldı ve rapor hazırlandı. Üye Ülkeler n önde gelen 11 tur acentes nden oluşan b r Konsors yum kuruldu ve Konsors yum üyeler «Dünya Tur zm Örgütü Et k Kurallarını» mzaladı. Türk ye Cumhur yet Kültür ve Tur zm Bakanlığı tarafından Azerbaycan, Kazak stan ve Kırgız stan dak tur zm çalışanları ç n h zmet sektörüne yönel k meslek eğ t mler düzenlend. N san ve Haz ran 2017 de gazetec ler, uluslararası uzman ve yabancı tur operatörler tems lc ler n n katılımıyla k tanıtım gez s gerçekleşt r ld. Ortak Tur Paket n n İnternet S tes hazırlandı: lkroadtour.com/ (S ten n Türkçe vers yonunun hazırlık çalışmaları devam etmekted r). Ortak Tur toplamda 15 gün sürmekted r. M saf rler, 4 ülkey b rden z yaret edeb lecekler g b tek, k l ya da üçlü komb nasyonlarla da sözkonusu ülkeler gezeb leceklerd r. Ortak Tur Rotası aşağıdak g b d r: Türk ye; İstanbul, Konya, Aksaray,Nevşeh r(kapadokya), Kayser Azerbaycan; Gence, Şek, Kobustan, Bakü Kazak stan; Almatı, Türk stan, Ç mkent, Taraz Kırgız stan; B şkek, Tokmok, Narın, Taş-Rabat, Çolpan Ata (Issık Göl), B şkek

7 ZİYARET EDİLECEK TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERDEN BAZILARI TÜRKİYE AZERBAYCAN Semazenler, Konya Petrogl f Açık Hava Müzes, Kobustan Hacı Bektaş Vel Türbes, Nevşeh r Şek Kervansarayı, Şek Sultanhanı Kervansarayı, Aksaray İmamzade Cam, Gence

8 KAZAKİSTAN KIRGIZİSTAN Hoca Ahmet Yesev Türbes, Türk stan Geleneksel Yurt Kurulumu, Narın Alaş Etn k Köyü, Ç mkent Burana Kules, Balasagun Ayşe B b Türbes, Taraz Taş-Rabat Kervansarayı, Narın

9 MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket çalışmaları kapsamında Azerbaycan, Kazak stan ve Kırgız stan dak tur zm çalışanları ç n h zmet sektörüne yönel k meslek eğ t mler 2014 yılından bu yana Türk ye Cumhur yet Kültür ve Tur zm Bakanlığı tarafından yürütülmekted r. Şu ana kadar eğ t m ver len tur zm çalışanı sayısı 1000 d r. Eğ t m ver len kadın çalışan oranı %50 d r. NİSAN VE HAZİRAN 2017 TANITIM GEZİLERİ ABD'den S ngapur'a 18 farklı ülkeden 59 gazetec, uzman ve yabancı tur operatörü tems lc s tanıtım gez ler ne katılmış, unutulmaz deney mler n gen ş k tleler le paylaşmıştır. Gez ler n ana ulaşım sponsorluğunu Türk Hava Yolları üslenm şt r. Tanıtım gez ler, Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından f nanse ed lm şt r. Sözkonusu gez ler, Türk ye Cumhur yet Dış şler Bakanlığı le Kültür ve Tur zm Bakanlığı tarafından desteklenm şt r.

10 İPEK YOLU TURİZMİNDE FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket, Skyl fe Derg s n n 2018 N san sayısına kapak konusu olmuş ve Ortak Tur hakkındak 10 sayfalık tanıtım yazısıyla proje sadece 1 ay ç nde 5 m lyon yolcuya tanıtılmıştır.

11 ULUSLARARASI VE ULUSAL TURİZM FUARLARINA KATILIM Türk Keneş ve Türk ye Cumhur yet Kültür ve Tur zm Bakanlığı arasında sağlanan mutabakat kapsamında ulusal ve uluslararası fuarlarda Türk ye ye ayrılan alan çer s nde Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket n n tanıtımı ç n Türk Keneş ne b r stant sağlanmaktadır Ocak ayından t baren Madr d FİTUR, İstanbul EMITT, New York TTS, ITB Berl n, Pek n COTTM ve ITB Şangay da proje, tur stlere ve yabancı tur operatörler ne tanıtılmıştır. N san 2018 de Bakü de gerçekleşt r len Uluslararası Tur zm Fuarında Azerbaycan Devlet Tur zm Ajansı da Sekretarya ya tanıtım standı sağlamıştır.

12 PROJENİN TANITIM YOL HARİTASI ARE YOU READY TO REDISCOVER THE MODERN SILK ROAD? 250 m lyon zley c ye ulaşan TRT Avaz, Ortak Tur Paket yle lg l b r belgesel çalışmasına başlamıştır. Belgesel n kısa vers yonu Türk Keneş n n önümüzdek Eylül ayında düzenlenecek olan Devlet Başkanları Z rves nde göster lecekt r. Projen n Türk ye de ve d ğer ülkelerdek tanıtımına hızlı b r şek lde devam ed lmekted r. Bu çerçevede, Üye Ülkeler n resm sosyal medya ağlarından da faydalanılmaktadır. Türk ye dek tanıtım kapsamında TOBB, DEİK, İTO başta olmak üzere ş dünyası çatı kuruluşları, önde gelen ş rketler, esnaf ve sanatkar odaları, Türk Dünyası Beled yeler B rl ğ ve lg l görüşmeler gerçekleşt r lmekted r.medya ve basın kuruluşlarıyla proje hakkında farkındalık arttırılması yönünde çalışmalar sürdürülmekted r yılına kadar 1 m lyondan fazla tur st n Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket güzergahını deney mlemes beklenmekted r.

13 MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİYLE ÜÇÜNCÜ DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARINA KATILMAYA HAZIR MISINIZ? Ortak Tur Paket kapsamında gerçekleşecek lk tur, bölgen n öndegelen spor etk nl kler nden ve kültür şölenler nden b r olan Üçüncü Dünya Göçebe Oyunları na denk gelmekted r. İlk olarak, Türk D l Konuşan Ülkeler arasında şb rl ğ çerçeves nde gel şt r len Dünya Göçebe Oyunları, zamanla göçebe halkların tar h ve kültürel m rasını korumayı ve tanıtmayı amaçlayan öneml b r proje hal ne gelm şt r. Oyunlara farklı etnospor branşlarında, 77 ülkeden 3000 den fazla sporcu katılacaktır. Tura şt rak edecek tur stler, oyunlar sırasında gerçekleşt r lecek farklı yan etk nl klere katılacak ve göçebe halkların yaşam tarzını yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.

14 MODERN İPEK YOLU ORTAK TUR PAKETİ KONSORSİYUMUNUN KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ TÜRKİYE YÜRÜTMEKTEDİR Türk Devletler n n ortak projes Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket Konsors yumunun koord natörlüğü projede Türk ye y tems l etmekte olan «Dünya Değ şmeden Seyahat Organ zasyonları» ve «H.I.S. Tur zm» ortaklığı tarafından yürütülmekted r.

15 DÜNYA DEĞİŞMEDEN Gezg n Ruhuyla Keş f Yolculukları Dünya Değ şmeden gezg n ruhuyla seyahat etmek steyenlere h zmet veren profesyonel b r tur zm acentes d r. Küba dan Kuzey Kore ye, Nam bya dan S b rya ya 60 dan fazla ülkede operasyonlar yapmaktadır. G tt ğ yerlerde amaç değ şmek üzere olan kültürü, nsanlarını ve yaşamı tecrübe etmekt r. Hedefler ; - G tg de b rb r ne benzemeye başlayan ve tekdüzeleşen dünyamızda, gezg n mantığı le organ ze ed len seyahatlerde yerel deney mler yaşatmak. - Seyahat olgusunda yen l kç programlar yaratmak ve seyyahlara ezber bozan gez ler sayes nde unutamayacakları anılar yaşatmak. - Dünyanın az b l nen coğrafyaları hakkında gerek yazılı gerekse görsel projeler hazırlayıp, yok olma ht mal olan güzell kler kayıt altına alarak gelecek nes llere aktarmak. H.I.S. TURİZM HIS Tur zm 1980 yılında Tokyo da H deo Sawada tarafından kurulmuştur. Gen ş b r coğrafyaya yayılmış kend ne a t 520'n n üzer nde of s, üzer nde çalışanı olan dünyanın en büyük 8. seyahat acentes d r. Inbound departmanı, Japonve Asya pazarı ağırlıklı çalışmakta olup, bunun yanında VIP m saf rler ne özel yaratılmış olan markası «Qual ta» adı altında BDT ülkeler nden gelen üst segment m saf rler ağırlamaktadır. Outbound departmanı, B2B markası olan «Skyhub» altında FIT ve grup müşter ler olan acentelere h zmet vermekted r. Ayrıca fuar, uçak b let, otel rezervasyonu, v ze, MICE g b kurumsal h zmetler de her b r alanında profesyonel çalışanların olduğu departmanlar tarafından yürütülmekted r.

16 TEŞEKKÜRLER Daha ayrıntılı b lg ç n nfo@moderns lkroadtour.com Dünya Değ şmeden H.I.S Travel

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL

23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 5thOIC İslam İşbirliği Te ş k i l a t ı 2017 DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL & 5. İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI HELAL EXPO 23-25 Kasım 2017 Lü i Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL 23-25 Kasım 2017 tar hler

Detaylı

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 17.11.2009 29.12.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 29.12.2009 Sayı: 06/13 100 ĐŞLETME 2.5 MĐLYAR TL KREDĐ DESTEĞĐ BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI KOSGEB TARAFINDAN UYGULAMAYA

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın!

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! www.tur zm- k.com Türk ye n n lk ve tek tur zm ş lanları, elaman ve kar yer portalı Hakkımızda

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten d sab.ed@sagl k.gov.tr tw tter.com/d sabgm / www.d sab.sagl k.gov.tr Şubat 2015 - Sayı: 23 Ayda b r yayınlanır. - Sayın Cumhurbaşkanımızın Somal, C but ve Et yopya Programına Refakat - DSÖ Türk ye Ofis

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

DELF / DALF DİPLOMALARI

DELF / DALF DİPLOMALARI DELF / DALF DİPLOMALARI DELF/ DALF Tout Publ c DELF Jun or DELF Pr m AMBASSADE DE FRANCE EN TURQUIE Neden bu d plomaya ht yacım var? Eğ t m hayatım Fransa da ve dünyanın dört b r yanında Fransızca eğ t

Detaylı

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmel ğ n amacı,yapı

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan!

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! 06.10.2018 Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! Blockcha n

Detaylı

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017 BATIOYO OCAK HAZİRAN 2017 MÜDÜRÜN MESAJI Doç. Dr. Umut BALCI BATIOYO Müdür V. Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATIOYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SAYIN SEKTÖR TEMSİLCİMİZ Bildiğiniz üzere, Derneğimiz tarafından '' Uluslar

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERASMUS+ MOTION IN THE SCIENCE OCEAN (MISO) ALİ AKTÜRK ÖZEL EĞİTİM OKULU SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA

www.kebak.org KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ KORUNMASI ve SİBER GÜVENLİK SEMPOZYUMU 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA KRİTİK ENERJİ ALTYAPILARININ 8 ARALIK 2015 BİLKENT OTEL - ANKARA Elektr k Dağıtım H zmetler Derneğ (ELDER) le B lg Güvenl ğ Derneğ (BGD) tarafından Kr t k Enerj Altyapılarının Korunması ve S ber Güvenl

Detaylı

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten d sab.ed@sagl k.gov.tr tw tter.com/d sabgm / www.d sab.sagl k.gov.tr Eylül 2015 - Sayı: 30 Ayda b r yayınlanır. - Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezz noğlu ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge D rektörü

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULUNDAN BORSAMIZA ZİYARET 01 zunköprü Özel Eğ t m İş Uy- Ugulama Okulu Müdürü El f Çoruhlu 03.01.2017 tar h nde borsamızı z yaret ederek Mecl

Detaylı

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009

ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009 ODA YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU 19.08-15.09.2009 ODA MECLĐSĐ TOPLANTISI Tarih: 15.09.2009 Sayı: 06/10 ANTALYA VALĐSĐ ALAADDĐN YÜKSEK ODAMIZIN KONUĞU OLDU ODAMIZIN KONUĞU OLARAK ĐLÇEMĐZE GELEN ANTALYA

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Ver kar Yazılım 2015 yılında kurulmuştur. Otomot v sektöründe rekabet n artmasıyla ortaya çıkan b lg ht yacını karşılamayı hedefleyen firmamız, ürett ğ b lg çözümler yle kurumsal ve

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

Soluk Alıp Verme Konu Anlatımı

Soluk Alıp Verme Konu Anlatımı Soluk Alıp Verme Konu Anlatımı Yen B yoloj Eylül 16, 2017 >> OKUYUNCA ŞAŞIRACAKSINIZ: B yoloj Hakkında İlg nç B lg ler? B r canlı organ zma metabol k ve hayat fonks yonlarını yer ne get rmek ç n enerj

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR

SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR SAYIN SEKTÖR TEMSİLCİSİ Derneğimiz T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın

Detaylı

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF E - T caret Tüket c Terc hler Kullanıcıların e - t caret z yaretler nde kullandıkları c hazların stat st k oranları 53,7% 41,79% 5,14% WEB MOBİL TABLET E - T caret Tüket c

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

Prof. Dr. Hayati DEVELİ

Prof. Dr. Hayati DEVELİ Prof. Dr. Hayati DEVELİ Röportaj: Ar fe HASKUKA Yerl Düşünce Derg s olarak Türk ye Cumhur yet n n en öneml devlet kurumlarından b r olan Yunus Emre Enst tüsü nün başkanı Sayın Prof. Dr. Hayat DEVELİ le

Detaylı

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 10-12 Mart 2016 Wyndham Grand Levent Otel İstanbul 2. DUYURU www.cocukortopedi2016.org 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ DAVET De erl Meslekda lar m, 1. Ulusal Çocuk

Detaylı

PR OJE HAYATA ozc.com.tr

PR OJE HAYATA ozc.com.tr PROJE HAYATA ozc.com.tr Belgeler m z OZC Marka Tesc l Sanay S c l Belges Webanya Marka Tesc l GuardPlate Marka Tesc l Yerl Malı Belges B z büyük b r a ley z... S z de b ze katılın. 2005 yılında, öz kaynaklarını

Detaylı

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu B 151 EK 01M-8851261200 Bu ürün çevreye saygılı modern tes slerde doğaya zarar vermeden üret lm şt r. AEEE Yönetmel ğ ne Uygundur. PCB çermez. Elektr k devres ne,beyan

Detaylı

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten

Sağlıkta Dış İl şk ler ve Avrupa B rl ğ Bülten d sab.ed@sagl k.gov.tr tw tter.com/d sabgm / www.d sab.sagl k.gov.tr N san 2015 - Sayı: 25 Ayda b r yayınlanır. - 14 Mart Tıp Bayramı (14 Mart 2015) - "Ş fa Veren Ele Vefa" Programı (12 Mart 2015) 1 14

Detaylı

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M?

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? 06.10.2018 Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? Tarih: 16/05/2016 Sevg l meslektaşlarım,

Detaylı

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes

3. ÇVÖ Anlaşmaları Hükümler ne Göre Anlaşmaya Taraf D ğer Ülke Muk mler n n Serbest Meslek Kazancının Türk ye de Verg lend r lmes Başlık 4 SERİ NO'LU ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI GENEL TEBLİĞİ Resm Gazete No 30192 Resm Gazete Tar h 26/09/2017 Kapsam 1. Amaç Bu Tebl ğde, ülkem z n akdetm ş olduğu ç fte verg lend rmey önleme

Detaylı

DİASPORA - 13 Mayıs

DİASPORA - 13 Mayıs DİASPORA - 13 Mayıs 2015 - Sayın Başkonsoloslar, Daimi Temsilciliklerimizin değerli mensupları, ABD de yerleşik Diasporalarımızın kıymetli temsilcileri, Bugün burada ilk kez ABD de yaşayan diaspora temsilcilerimizle

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 NİSAN AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 NİSAN AYI E-BÜLTENİ 2017 NİSAN AYI E-BÜLTENİ AK PARTİ EDİRNE MİLLETVEKİLİ RAFET SEZEN BORSAMIZI ZİYARET ETTİ k Part Ed rne M lletvek l ARafet Sezen, Ak Part İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Ak Part Beled ye Mecl s Üyeler ve İlçe

Detaylı

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları

Detaylı

FİRMA PROFİLİ. ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07

FİRMA PROFİLİ. ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07 FİRMA PROFİLİ ODTÜ Teknokent S l kon Blok No: Zk16 ODTÜ Yerleşkes / Ankara / TÜRKİYE Tel: +90 312 210 18 62 Faks : +90 312 210 00 07 www.hemosoft.com e-posta: nfo@hemosoft.com Hemosoft Kimdir? Hemosoft

Detaylı

Fransızca Kursları. Ankara

Fransızca Kursları. Ankara Fransızca Kursları Ankara Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 24 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30342 Mal ye Bakanlığından: YÖNETMELİK MERKEZİ YÖNETİM MUHASEBE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/12/2014 tar hl ve 29218 mükerrer

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERKEK BASKETBOL VE KIZ VOLEYBOL TAKIMLARIMIZ ÜST TURDA 2. BİRLİKTE ATAN KALPLER ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

Fransızca Kursları. İzm r

Fransızca Kursları. İzm r Fransızca Kursları İzm r Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Eğitim. Etkinlikleri. Faaliyet Raporu. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 20 Ocak 2017 TÜRMOB Genel Sekreter. Yahya Arıkan'ın katıldığı Dönem Sonu İşlemler Konulu sem ner, TESMER Eğ tmen Hal m Bursalı Sunumuyla Konferans Salonumuzda yapıldı. 2 Mart 2017 Verg Mevzuatı Kom tes

Detaylı

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.)

İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) ( t s. R.G.) Neredey m: İthalatta Haksız Rekabet n Önlenmes ne İl şk n Tebl ğ (No: 2019/2) (31.12.2018 t. 30642 s. R.G.) T caret Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı, yerl üret c ler Selçuk İpl

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS Erdemir Ar-Ge Elektrik Elektronik Makine Ltd.Şti. KULLANICI KILAVUZU Otomat k Tankerl Sulama S stem TR 0600078 Tip/Type:TBOSS-CNJV Model/Model: Rev:0 Erdem r Ar-Ge TÜm Hakları Saklıdır-06 Tanıtım park

Detaylı

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ Duyuru ve Genel B lg ler Kurul Üyeler Yönetmel k Kılavuzlar Formlar Gündemler İlet ş m Sık Sorulan Sorular Ana Sayfa Bilgi Edinme Bilişim Yardım İletişim English Genel B lg ler >Ankara Ün vers tes Tıp

Detaylı

SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU

SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU SOMA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 FAALİYET RAPORU Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! Güçlü bir ekonominin temelinde güven ve istikrar kavramı vardır... M.

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2016 YILI 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A. M syon ve V zyon B. Yetk, Görev ve Sorumluluklar C. İdareye

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI rakya Kalkınma Ajansı TGenel Sekreter Mahmut Şah n ve Uzman İsmet Zümer Cabbar 05 Ocak 2016 tar h nde borsamızı z yaret ederek

Detaylı

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI Akden z Tekst l ve Hammaddeler İhracatçıları B rl ğ (ATHİB) tarafından yaratıcı, yen l kç ve özgün tasarımlarıyla

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 MART AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 MART AYI E-BÜLTENİ 2017 MART AYI E-BÜLTENİ İTALYA VERCELLİ FİERA İN CAMPO ÇELTİK TARIM FUARI GEZİMİZ SONA ERDİ zunköprü T caret Borsası Uüyeler n n, İtalya nın en öneml Çelt k Tarım Fuarı olan Vercell F era n Campo Çelt

Detaylı

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334 Plaka Tanıma S stem? Plaka Tanma S stem Ned r? Plaka Tanma S stem (PTS); Yazlm teknoloj s nde kayded len gel meyle beraber, kameralardan alnan görüntüler n üzer nde, b lg sayarda çalmakta olan plaka tanıma

Detaylı

SINIF MATEMATİK TAM SAYILAR-1 A B C D E F G H I. Telat B l can

SINIF MATEMATİK TAM SAYILAR-1 A B C D E F G H I. Telat B l can TM SYILR-. şağıdak lerden hang s yanlıştır? ) 800 l ra gel r (+800) B) 70 l ra borç (-70) C) 700 metre ler (+700) D) 60 metre den z sev yes n n altı (+60) 6. + + 0 Yukarıdak sayıların tamamının poz t f

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /2 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1025899 İlanın Çıkılacağı yer PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ--->DENİZLİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU--->OTEL, LOKANTA

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-2012 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 18 Şubat 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29983 Mal 城 ye Bakanlığı (Gel 城 r İdares 城 Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI

THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI THS MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT MAKİNA Isıtma - Soğutma - Klima - Havalandırma Sistemleri VI. BÖLÜM HAVA KONTROL ELEMANLARI HAVA KONTROL ELEMANLARI Çok Yönlü D füzör Havalandırma s stemler nde yüksek tavan

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-5A PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili

Detaylı

İÇİNDEKİLER...ii İÇİNDEKİLER...iii ŞEKİLLER...iv TABLOLAR...v I. GENEL BİLGİLER...12 A. MİSYON VE VİZYON...12 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR...

İÇİNDEKİLER...ii İÇİNDEKİLER...iii ŞEKİLLER...iv TABLOLAR...v I. GENEL BİLGİLER...12 A. MİSYON VE VİZYON...12 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR... 2014 OCAK ARALIK İÇİNDEKİLER...ii İÇİNDEKİLER...iii ŞEKİLLER...iv TABLOLAR...v I. GENEL BİLGİLER...12 A. MİSYON VE VİZYON...12 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR...12 C. AJANSA İLİŞKİN BİLGİLER...13 1. Fiziksel

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğü nün görev alanını, sorumluluk ve yetk ler n, görevler n yer

Detaylı

Deco Door. Dolaplarınız kabuk değ şt r yor. D e k o r a t i f K a p a k

Deco Door.   Dolaplarınız kabuk değ şt r yor. D e k o r a t i f K a p a k R Deco Door D e k o r a t i f K a p a k Dolaplarınız kabuk değ şt r yor. www.decodoor.com.tr HAKKIMIZDA 2-3 R Deco Door D e k o r a t i f K a p a k KURUMSAL R Deco Door D e k o r a t i f K a p a k Dolaplarınız

Detaylı

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su S s v E Kodu 1 2 CEO nun Mesajı Hergün, faal yet gösterd ğ m z her yerde, Secur tas tak her çalışan, t barımızı ve markamızı güçlend rmeye yardımcı olab l r ve uzun vadel sürdürüleb l rl ğ m ze ve büyümem

Detaylı

Mevzuat B 錀㤂 lg 錀㤂 S 錀㤂 stem 錀㤂

Mevzuat B 錀㤂 lg 錀㤂 S 錀㤂 stem 錀㤂 Oturum Aç ANASAYFA MEVZUAT TÜRÜ RESMİ GAZETE İHTİSAS KONUSU KANUNLAR FİHRİSTİ FAYDALI LİNKLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM Resm 錀㤂 Gazete Tar 錀㤂 h 錀㤂 : 03.04.2007 Resm 錀㤂 Gazete Sayısı: 26482 KURUMLAR VERGİSİ GENEL

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020573 İlanın Çıkılacağı yer GAZİ ÜNİVERSİTESİ--->TEKNİK BİLİMLER MESLEK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019126 İlanın Çıkılacağı yer ORDU ÜNİVERSİTESİ--->BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020745 İlanın Çıkılacağı yer ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

Endüstr yel Aküler / Ağ güçü. Sonnensche n A600. Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te «

Endüstr yel Aküler / Ağ güçü. Sonnensche n A600. Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te « Endüstr yel Aküler / Ağ güçü» Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te « Ağ Gücü > Ürüne Genel Bakış Endüstr yel Aküler Güçlü Ağ Gücü Yelpazes GNB Endüstr yel güç, kes nt s z güç gerekt ren kr t k s stemler

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1024038 İlanın Çıkılacağı yer AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ--->DEMRE DR. HASAN

Detaylı

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler G r ş ÖZELLİKLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ 1) Tekn k Özell kler Web tabanlıdır. Tarayıcı bağımsızdır(chrome, F refox, Safar, Yandex, Opera, nternet Explorer, V vald, UC, ron, Andro

Detaylı

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 13 Ocak 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29947 TEBLİĞ Mal ye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 54) (PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebl ğ n amacı,

Detaylı

Fırsatlar Dünyası na. Hoş Geldiniz!

Fırsatlar Dünyası na. Hoş Geldiniz! Fırsatlar Dünyası na Hoş Geldiniz! Kısa bir hatırlatma! Para nın gelişimi Kripto Para Para nın bugünkü hali Nakit Para Standartlaştırılmış Madeni Para Mal karşılığı Para Barter Mart 2010 0,01 $ Kasım Mart

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 EKİM AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 EKİM AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 EKİM AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI BORSAMIZ ÜYESİ EMİN TARIM SANAYİ VE TİCARET AŞ. TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU İÇERİSİNDE orsamız Yönet m Kurulu

Detaylı

Yönetmelik Yönergeler

Yönetmelik Yönergeler Kocaeli Kent Konseyi Yönetmelik ve Yönergeler kapak ç Kocael Kent Konsey Yönetmel k ve Yönergeler Kocael Kent Konsey Yayınları Yönetmel k ve Yönergel k Yayına Hazırlayan Gültek n Görüm D zg ve Tasarım

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU www.tyf.gov.tr 11-12 YAŞ BAYAN - ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ 2.ETAP BÖLGE REGLAMANI 2018 50M Müsabaka Yeri: Ankara Eryaman Ol mp k Yüzme Havuzu - TOHM Müsabaka Tarihi: 28-29 Temmuz 2018 Müsabakaya Katılacak

Detaylı

EDM TURKEY KARNAVAL ELEKTRONIK DANS MUZIK

EDM TURKEY KARNAVAL ELEKTRONIK DANS MUZIK ELEKTRONIK DANS MUZIK Dünyaca ünlü DJ'ler n performanslarıyla gerçekleşecek Karnavalında Rengarenk 3 gün 3 gece, yepyen b r prodüks yon ve çok daha fazlası s zler bekl yor. 28-29-30 Ağustos'ta Bodrum'da

Detaylı

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz.

Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Kalite, güvenlik ve konfor aradığınızı biliyoruz. Doğru yerdes n z. Caz p f yatlarımızla s z aradığınız otomob le b r adım daha yaklaştırıyoruz. Detaylı b lg ç n lütfen bay ler m zle temasa geç n z. 01

Detaylı

8. SINIF KAZANIM TESTİ

8. SINIF KAZANIM TESTİ 2. SEVR NTLŞMSI LOZN NTLŞMSI oğazlar, Türk oğazları Türk deleges n n yer başkanlığında oğazaları almadığı uluslararası aşkanı kurulacak b r boğazlar uluslararası Türk olan b r kom syonu boğazlar tarafından

Detaylı

Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG. concept TÜRKÇE

Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG. concept TÜRKÇE Mutfak Tem zl ğ nde Yen B r Anlayış KATALOG TÜRKÇE concept Unutmayalım.. Endüstr yel mutfak s stemler davlumbaz, asp ratör, baca ve kanallarla donatılmıştır. F ltre ve yağlı kanallarda b r km ş k r ve

Detaylı

Spr nter P / XP >> Artırılmış güvenl k ç n güven l r güç <<

Spr nter P / XP >> Artırılmış güvenl k ç n güven l r güç << Endüstr yel Aküler / Güç Şebekes >> Artırılmış güvenl k ç n güven l r güç Ürüne Genel Bakış Endüstr yel Aküler Güçlü Ağ Gücü Yelpazes GNB Endüstr yel güç, kes nt s z güç gerekt ren kr t k

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 TEMMUZ AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 TEMMUZ AYI E-BÜLTENİ 2017 TEMMUZ AYI E-BÜLTENİ CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ ERDİN BİRCAN DAN BORSAMIZA ZİYARET HP Ed rne M lletvek l CErd n B rcan ve Uzunköprü CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş 04.07.2017 tar h nde Borsamızı z yaret

Detaylı

GENÇ LİDERLER ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

GENÇ LİDERLER ZİRVESİ TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI www.gencliderlerzirvesi.org 700 600 500 400 300 200 100 0 A B C D E F 0 17 ARALIK 2018 700 600 500 400 300 200 100 A B C D E F GLZ 2018 İZMİR NEDİR? Küreselleşen dünyada bilgi ve insan

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KARAR NO : 2008/266 DAİRESİ : Mal H zmetler Müdürlüğü KARAR TARİHİ : 05 12 2008 KONUSU: Ücret tar fes hk. EVRAK NO : 6752 GELİŞ TARİHİ : 24 11 2008 KARARIN

Detaylı

TEBLİĞ DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 60) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam

TEBLİĞ DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 60) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam 29 Eylül 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29842 Mal 㸀各 ye Bakanlığı (Gel 㸀各 r İdares 㸀各 Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 60) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam

Detaylı