Artı (+) İnverter Elektrik Tasarruf Cihazı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Artı (+) İnverter Elektrik Tasarruf Cihazı"

Transkript

1

2 Artı (+) İnverter Elektrik Tasarruf Cihazı enerjide son noktayı koydu.. piyasada gördüklerinizin yanı sıra ara modelleriyle alanında yeni bir açılım yakalayan Arnes Teknoloji Group sizlere Cebinizin dostu olacak şık görünüşüyle olduğu kadar kalitesiyle de kendini ön planda tutan Artı(+) İnverter Elektrik Tasarruf cihazlarını kullanımınıza sunuyor. Tasarrufun yanı sıra ev ve iş yerlerinizde kullandığınız elektrikli cihazlarınızın ömrünü uzatır, elektrik gidip gelmelerinde oluşabilecek zararların önüne geçer ve tesisatınızda dolaşan elektriğin kalitesini yükseltir. Sadece cebinizden tasarruf etmekle kalmayıp yaşam kalitenizi de yükseltir. Florasan, projektör, Çamaşır makinesi, Kombi, Buz dolabı, Aspiratör, fan,havalandırma tüm küçük ev cihazlarıyla Mutfak robotları,derin dondurucular,et ve meşrubat şarküteri,elektrikli süpürge, Bulaşık makinesi, TV ve aklınıza gelebilecek bir çok elektrikli cihazlarınızın ömrünü uzatır çektiği elektrik ten tasarruf sağlar. Arnes Teknoloji Group Enerji sektöründe bu güne kadar tamamlamış olduğu faaliyetlerinden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini artık bayileriyle paylaşmaya Türkiye genelinde bayilik alanını ve hizmet alanını genişletmeye odaklanmıştır.

3 ARTI (+) İNVERTER ELEKTRİK TASARRUF CİHAZI TEKNİK AÇIKLAMA ARTI (+) İNVERTER elektrik tesisatlarında kullanılan voltajı dengeleyen ve aynı zamanda elektrik kaybını engelleyen bir cihazdır. Türkiye genelinde anlıkta olsa voltaj dalgalanmaları yaşanmaktadır, voltaj dalgalanması anında elektrik enerjisiyle çalışan bütün cihazların tamamı zorlanmakta ve dalgalanmadan dolayı cihazlarda çeşitli arızalar meydana gelmekteydi. Alternatif akım ile çalışan ve yapısında sargılardan oluşan cihazlar çalıştıklarında gerilim ve akım arasında faz farkına neden olmaktadır. Oluşan bu güce indüktif reaktif güç denilmektedir. Bu cihazlar ilk çalıştıklarında gereğinden fazla yük çekerek ve gereğinden fazla elektrik tüketmekte, bu da maliyetleri artırmakta ve ülke ekonomisine zarar vermekteydi. Ayrıca söz konusu cihazlar ilk açıldıkları anda bağlı oldukları trafolarda veya panolarda zarara neden olmaktaydı. Mevcutta bulunan cihazların tamamı büyük işletmeler için tasarlanmakta, bu sebepten dolayı yapıları karışık ve kapasiteleri büyüktü; ayrıca söz konusu cihazlar tesisat sistemine uzman bir teknisyen tarafından kablolarla bağlanmak zorundaydı dolayısıyla bu da işletmeye veya cihazı kullanan kişiye ekstradan maliyet getirmekteydi. Mevcut da bulunan cihazların görünümü kutu şeklindeydi ve sisteme bağlanan cihaz düz kutu olmasından dolayı başka herhangi bir işe yaramamakta, ev içerisinde kullanılması durumunda estetik olarak kötü bir görünüme yol açmaktaydı. Buluşumuz olan faz koruma ve elektrik tasarruf cihazı elektrikli cihazlarda kullanımı ile voltaj optimizasyonu sağlanarak elektrikli cihazlarda harcanan elektrik miktarı azalmaktadır. Ayrıca, buluşumuzun kullanımı ile elektrik akımında oluşabilecek dalgalanmaların elektrikli eşyalara zarar verilmesinin önüne geçilmekte, cihazların kullanım ömrü artmaktadır. Buluşumuz faz koruma ve elektrik tasarruf cihazı, monofaze için sadece prize takılarak kullanılabilmektedir. Cihazın kullanımı için uzman bir kişiye gerek bulunmamaktadır. Kullanıldığı yerlerde motorların bilgisayarların TVlerin DVDlerin kısacası tüm elektronik cihazların ömrünü uzatır. İndüktif yüklerin anlık kompanzasyonu optimum düzeyde tutmak kaydıyla %5- %30 lara varan elektrik enerji tasarrufu sağlar. Reaktif gücü azaltarak cihazların daha performanslı ısınmadan çalışmasına olanak verir. Elektrik endüstrisinde COSFI olarak bilinen yük açılarını düzenler. Kablo ısınmalarından doğan kayıpları önler. Kullanıldığı yerlerdeki elektromanyetik salınımları minimize ettiği için insan sağlığına zararlı, insanda sinir stres yaratan elektromanyetik yayılımları yok eder. Bu durum insanların kendilerini daha iyi ve zinde hissetmelerine yol açar.

4 ARTI (+) İNVERTER ELEKTRİK TASARRUF CİHAZI ARTI (+) İNVERTER elektrik tesisatlarında kullanılan voltajı dengeleyen ve aynı zamanda elektrik kaybını engelleyen bir cihazdır. Türkiye genelinde anlıkta olsa voltaj dalgalanmaları yaşanmaktadır. Voltaj dalgalanması anında elektrik enerjisiyle çalışan bütün cihazların tamamı zorlanmakta ve dalgalanmadan dolayı cihazlarda çeşitli arızalar meydana gelmektedir. Alternatif akım ile çalışan ve yapısında sargılardan oluşan cihazlar çalıştıklarında gerilim ve akım arasında faz farkına neden olmaktadır. Oluşan bu güce indüktif reaktif güç denilmektedir. Bu cihazlar ilk çalıştıklarında gereğinden fazla yük çekerek ve gereğinden fazla elektrik tüketerek; maliyetleri arttırmakta ve ülke ekonomisine zarar vermektedir. Ayrıca söz konusu cihazlar ilk çalıştıklarında, bağlı olduğu trafo veya panolara da zarar verebilmektedir. Mevcutta bulunan cihazların tamamı; büyük işletmeler için tasarlanmakta olup, bu sebepten dolayı yapıları karşılık ve kapasite büyüklükleri nedeniyle; ayrıca tesisat sistemine uzman bir teknisyen tarafından kablolarla bağlanmak zorunda olmasından, söz konusu cihazlar işletmeye veya cihazı kullanmak isteyen kişilere ekstradan maliyet getirmektedir. Mevcut da bulunan cihazların görünümü kutu biçiminde ve de sisteme bağlanan cihazda düz kutu biçiminde olmasından dolayı, başka herhangi bir işe yaramamakta,ev içersinde kullanılması durumunda da estetik olarak kötü bir görünüme yol açmaktaydı. İşte, buluşumuz olan;faz koruma ve elektrik tasarruf cihazı elektrikli cihazlarda kullanımı ile,voltaj optimizasyonu sağlayarak,elektrikli cihazlarda harcanan elektrik miktarını azaltmaktadır.ayrıca buluşumuzun kullanımı ile elektrik akımında oluşabilecek dalgalanmaların elektrikli eşyalara zarar verilmesinin önüne geçilmekte ve elektrikli cihazların kullanım ömrü artmaktadır. Buluşumuz olan;,artı (+) inverter faz koruma elektrik tasarrufu cihazı; monofaze için sadece,elektrik prizine takılmak suretiyle çok basit bir biçimde kullanılmaktadır.cihazın kullanımı için uzman bir kişiye ihtiyaç bulunmaktadır.

5 Garanti belgeli, 5 ay içinde para iadesi,(aylık karşılaştırmalarda veya geçen yıl aynı dönem faturasında;%10 düşüş olmadığı taktirde) 3 Yıl birebir değişim garantili, Ürün yapımında ve montajı sırasında Kullanılan tüm parça ve malzemeler;ulusal ve uluslar arası Belge ve tüm standartlara %100 TÜRK MALI ARTI (+) İNVERTER Tesisat üzerinden çekilen akımın frekansını düzenler, kayıpları engelleyerek faturanızdan %10 ile %35 arasında TASARRUF sağlar. Kurulumu çok kolaydır, Doğrudan prize takılır, 10 Yıl kullanım ömrü vardır.

6 ARTI (+) İNVERTER İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR Artı (+) İverter nedir? Artı (+) İnverter, elektrik tesisatlarında indüktif reaktif yükten kaynaklanan kayıpları önleyen, enerji dalgalanmalarını düzenleyen ve ani yük artışlarını dengeleyen bir MİKRO KOMPANZASYON SİSTEMİDİR. Artı (+) İnverter in çalışma prensibi nedir? Artı (+) İnverter tesisat üzerinden çekilen akımın frekansını düzenler ve kayıpları engelleyerek elektrik faturalarının düşmesini sağlar.böylece faturalarda %10 -%25 tasarruf sağlar. Artı (+) İnverter, faturalarda ne kadarlık bir indirim sağlar? Yapılan bütün ölçümlerde %10 ile %25 arasında tasarruf sağladığı ispatlanmıştır.bu nedenle faydalı ürün belgesi alınmıştır. Artı (+) İnverter in kurulumu nasıldır? Kurulumu çok basittir.doğrudan prize takılır. Artı (+) İnverter uygulaması oldukça kolaydır. Hiçbir teknik bilgi ve ameliye gerektirmez. Artı (+) İnverter monofaze şebekelerde, şebeke üzerindeki herhangi bir prize takılarak kullanılabilir. Ve 365/24 çalışır halde kalır. Artı (+) İnverter i uygulayacağınız ev ya da işyeri elektrik şebekesi trifaze ise Artı (+) İnverter in trifaze modellerinden birini (aylık tüketim miktarına göre) direkt sigorta çıkışına kullanım klavuzuna göre monte edilerek çalıştırılır.ya da, trifaze şebekelerde elektrikli cihazların yoğun kullanıldığı prize takılmalıdır. Artı (+) İnverter in faydalı olduğu yerler nerelerdir? Sanayi buzdolapları, florasan lambalar,çamaşır makinesı, bulaşık makinesı, buzdolabı, televizyon,klimalar,dikiş makineleri, sanayi cihazları ve yüzlerce elektrikli ev aletleri.

7 ARTI (+) İNVERTER İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR Artı (+) İnverter in kullanılmasının yasal olarak bir engeli var mı? Hayır. Artı (+) İnverter in elektrik sayacı ile bir bağlantısı olmayıp,yasalara aykırı bir durumu yoktur. Artı (+) İnverter %25 lere varan indirimi nasıl sağlamaktadır ve kanunlarda kullanımıyla ilgili sakınca olmadığı belirtilmiş midir? Artı (+) İnverter, İndüktif Alternatif yük oluşturan elektrikli ev ve sanayi aletlerinde gerilim ve akım arasında oluşan faz farkını tolore etme mantalitesinde çalışmakta olup; bu tür akım çeken buzdolabı, soğutucular, klimalar, florasan lambalar ile sargı motorlu ünitelerin elektrik sarfiyatlarında %25 lara varan oranlarda elektrik tasarrufu sağlamaktadır. Artı (+) İnverter, yaptığı bu işlev ile enerji piyasası denetleme kurulunun 2007 yılında yürürlüğe koyduğu yönetmeliklere ve standartlara uygun olup, üretim ve kullanımında yasal hiçbir engel yoktur. Artı (+) İnverter in teknik mantalitesini teşkil eden KOMPANZASYON SİSTEMİ ilgili kurul ve Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. tarafından belli ölçeklerin üzerindeki tesislerde KOMPANZASYON UYGULAMASI şeklinde kurulması zorunlu bir sistemdir. Artı (+) İnverter in,faydalı olmadığı cihazlar var mıdır? Artı (+) İnverter REZİSTANSLI ISITICI VE AKKOR LAMBALARDA TASARRUF SAĞLAMAZ. Artı (+) İnverter trifaze şebeke girişi olan evlerde bir den fazla kullanılır mı? Trifaze şebeke girişi olan evlerde,en çok akımın kullanıldığı prize takılmalıdır.ayrıca 2 veya 3 adetde aynı evde kullanılabilinir.

8 ARTI (+) İNVERTER İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR Artı (+) İnverter ithal bir ürün müdür? Hayır.Artı (+) İnverter %100 türk mühendisleri tarafından bulunan, üretimi yapılan bir cihazdır.üretim yeri Antalya dır. Artı (+) İnverter garantisi var mıdır? Artı (+) İnverter %100 müşteri memnuniyeti prensibiyle çalışmaktadır.marka ve patent tescili vardır.3 ay kullanımı sonunda,aylık fatura karşılaştırmaları veya geçen yıl aynı dönem fatura karşılaştırmaları sonucunda en az %10 indirim sağlamaması koşuluyla, ücret iadesi; ve 3 yıl içersinde bire bir değişim garantilidir.en az 10 yılda kullanım ömrü vardır. Artı (+) İnverter yalnızca evlerde mi kullanılır? Hayır.Artı (+) İnverter in çeşitli boyutlarda ve güçlerde 6 değişik üretimi vardır. Evlerde,mağazalarda,apartmanlarda,villalarda,fabrikalarda,otellerde kısaca elektrik tüketiminin olduğu her yerde kullanılması üzerine değişik güç frekanslarında hazırlanmıştır.

9 ARTI (+) İNVERTER MONOFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 0 TL ile 300 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Monofaze akım kullanılan yerlerde her hangi bir prize takılarak kullanılabilir. 365/ 24 prizde takılı halde bulunmalıdır. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

10 ARTI (+) İNVERTER MONOFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 300 TL ile 650 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Monofaze akım kullanılan yerlerde her hangi bir prize takılarak kullanılabilir. 365/ 24 prizde takılı halde bulunmalıdır. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

11 ARTI (+) İNVERTER MONOFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 650 TL ile 1200 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Monofaze akım kullanılan yerlerde her hangi bir prize takılarak kullanılabilir. 365/ 24 prizde takılı halde bulunmalıdır. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

12 ARTI (+) İNVERTER TRİFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 50 TL ile 500 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Trifaze akım kullanılan yerlerde kullanılabilir. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

13 ARTI (+) İNVERTER TRİFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 500 TL ile 1500 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Trifaze akım kullanılan yerlerde kullanılabilir. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

14 ARTI (+) İNVERTER TRİFAZE ÜRÜNLER Aylık elektrik tüketimi 1500 TL ile 6000 TL tutarlarında seyreden ev ve işyerleri için uygundur. Trifaze akım kullanılan yerlerde kullanılabilir. İndüktif reaktif yük oluşturan elektrik gereçlerinde % 5 ile % 25 varan oranda tasarruf sağlar. 3 yıl birebir değişim garantisi. Memnun olmazsanız 60 gün içinde iade edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

15 İRTİBAT: ARNES TEKNOLOJİ GROUP Üçgen Mah.98.sk.No:5/6 Merkez ANTALYA Tel : (0242) Fax : (0242) Web : nihat@arnesenerji.net.tc MSN : arneshaberlesme@hotmail.com

16 SİLVER (GÜMÜŞ) PAKET Bu bayilik paketi kapsamında TL. tutarında ürün almanız gerekmektedir. Ürünlerin model ve adedini bayi adayı belirleyebilmektedir. Silver (Gümüş) Bayilik paketini tercih edenlere ürünlerle beraber reklam desteği (el ilanı, katalog v.b) ve bir adet dijital ampermetre verilecektir. Bayi adayının vergi dairesine kayıtlı bir işletme olması gerekir. Vergi levhası kimlik fotokopisi ve ortaklı ise imza sirküleri evrak olarak istenir. Bayi Arnes Teknoloji Group ile görüşerek alt bayilikler oluşturabilir. Firmamız cihaz hakkında gereken bilgiyi bayi satış ekibine aktarır.

17 GOLD (ALTIN) PAKET Bu bayilik paketi kapsamında TL. tutarında ürün almanız gerekmektedir. Ürünlerin model ve adedini bayi adayı belirleyebilmektedir. Gold (Altın) Bayilik paketini tercih edenlere ürünlerle beraber reklam desteği (el ilanı, katalog v.b), bir adet test cihazı görevi gören stant ve iki adet dijital ampermetre verilecektir. Bayi adayının vergi dairesine kayıtlı bir işletme olması gerekir. Vergi levhası kimlik fotokopisi ve ortaklı ise imza sirküleri evrak olarak istenir. Bayi Arnes Teknoloji Group ile görüşerek alt bayilikler oluşturabilir. Firmamız cihaz hakkında gereken bilgiyi bayi satış ekibine aktarır.

18 PATINIUM (PLATİNYUM) PAKET Bu bayilik paketi kapsamında TL. tutarında ürün almanız gerekmektedir. Ürünlerin model ve adedini bayi adayı belirleyebilmektedir. Platinium (Platinyum) Bayilik paketini tercih edenlere ürünlerle beraber reklam desteği (el ilanı, katalog, kartvizit, yerel TV ve radyo reklamları v.b), 2 adet test cihazı görevi gören stant ve beş adet dijital ampermetre verilecektir. Bayi adayının vergi dairesine kayıtlı bir işletme olması gerekir. Vergi levhası kimlik fotokopisi ve ortaklı ise imza sirküleri evrak olarak istenir. Bayi Arnes Teknoloji Group ile görüşerek alt bayilikler oluşturabilir. Firmamız cihaz hakkında gereken bilgiyi bayi satış ekibine aktarır.

İndüktif yüklerin anlık kompanzasyonunu optimum düzeyde tutmak kaydıyla %10-%30 lara varan elektrik enerjisi tasarrufu sağlar.

İndüktif yüklerin anlık kompanzasyonunu optimum düzeyde tutmak kaydıyla %10-%30 lara varan elektrik enerjisi tasarrufu sağlar. ENERGY + İleri teknoloji elektrik tasarruf cihazı %30 lara varan elektrik tasarrufu Güç faktörü dengelemesi ve yüksek enerji verimi Voltaj stabilizatörü Tak ve kullan, kablolama gerektirmez Güçlü sigorta

Detaylı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı Klimalar için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 9.000 48.000 btu duvar, pencere, dolap, tavan klimaları ve ufak güç merkezli klimalara uygun Isıtma ve soğutma konumunda etkili

Detaylı

ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR?

ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR? ENDÜKTİF REAKTİF AKIM NEDİR? Elektrodinamik sisteme göre çalışan transformatör, elektrik motorları gibi cihazlar şebekeden mıknatıslanma akımı çekerler. Mıknatıslanma akımı manyetik alan varken şebekeden

Detaylı

PROJE FAALİYETİ 3: HATAY İLİ FABRİKA SAHİPLERİ VE MÜDÜRLERİ İLE ORTAK TOPLANTILARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ, İSTİŞARELERİN YAPILMASI

PROJE FAALİYETİ 3: HATAY İLİ FABRİKA SAHİPLERİ VE MÜDÜRLERİ İLE ORTAK TOPLANTILARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ, İSTİŞARELERİN YAPILMASI FİRMA ANKET FORMU Sayın Katılımcı; Bu anketin amacı, projede* özel sektör desteği ile eğitim modüllerinin güncellenmesi kapsamında yapılan çalışmaya yönelik olarak meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU MONOFAZE SERVO OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13

Detaylı

Akım Korumalı Prizler

Akım Korumalı Prizler Akım Korumalı Prizler Kusursuz Koruma İçerisindeki sigorta sayesinde aşırı yüke karşı koruma Elektromanyetik, radyo frekans gürültü filtresi ile, elektrik hattı üzerindeki parazit ve gürültülere karşı

Detaylı

ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI

ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI DENEY-6 ASENKRON MOTORLARA YOL VERME METODLARI TEORİK BİLGİ KALKINMA AKIMININ ETKİLERİ Asenkron motorların çalışmaya başladıkları ilk anda şebekeden çektiği akıma kalkınma akımı, yol alma akımı veya kalkış

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ DALI MODÜLLERİ HAKKINDA FİRMA GÖRÜŞME FORMU Amaç: Bu belge Proje(özel sektör desteği ile eğitim modüllerinin güncellenmesi,

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 1 KompanzasyonSistemlerinde Kullanılan Elemanlar Güç Kondansatörleri ve deşarj dirençleri Kondansatör Kontaktörleri Pano Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ Portatif Jeneratörler PENSA BENZİNLİ JENERATÖR SERİSİ PH 3200M PH 7500M/T İ-M-O PH 12000M/T İ-M-O PH 15000M/T İ-M-O PH 7500M İ -M-O / PH 7500T İ-M-O PENSA portatif jeneratörler,

Detaylı

16. ÜNİTE KUVVET DAĞITIM TABLOLARI YAPIM RESİMLERİ

16. ÜNİTE KUVVET DAĞITIM TABLOLARI YAPIM RESİMLERİ 16. ÜNİTE KUVVET DAĞITIM TABLOLARI YAPIM RESİMLERİ KONULAR 1. Kuvvet Dağıtım Tabloları ve Bağlantı Şemaları 2. Pano ve Tablolarla İlgili Özel ve Teknik Şartnameler 3. Çizilen Projelere Ait Dağıtım Tablolarının

Detaylı

Güç Faktörünün İyileştirilmesi Esasları: KOMPANZASYON HAKKINDA GENEL BİLGİ Tüketicilerin normal olarak şebekeden çektikleri endüktif gücün kapasitif yük çekmek suretiyle özel bir reaktif güç üreticisi

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları. Önerge No: 2227/2010

Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları. Önerge No: 2227/2010 Bireysel (teke tek) Kompanzasyon: Elektrikte Güç Faktörünün Düzeltilmesi Esasları Önerge No: 2227/2010 Devamlı olarak işletmede bulunan büyük güçlü tüketicilerin reaktif güç ihtiyacını temin etmek için

Detaylı

KOMPANZASYON SİSTEMLERİ

KOMPANZASYON SİSTEMLERİ Mühendislik Geliştirme Eğitimleri MÜGE 2018 BAHAR DÖNEMİ KOMPANZASYON SİSTEMLERİ 02.05.2018 Özgür BULUT Elektrik Elektronik Mühendisi (SMM) EMO Ankara Şube Üyesi EMO Ankara SMM Komisyon Başkanı ozgurbbulut@hotmail.com

Detaylı

FOTOVOLTAIK PAKET ÜRÜNLER ÖZET FİYATLAR

FOTOVOLTAIK PAKET ÜRÜNLER ÖZET FİYATLAR FOTOVOLTAIK PAKET ÜRÜNLER ÖZET FİYATLAR Günlük Maksimum üretim kapasitelerini gösterir. ( Tam güneşli ve güneş ışınlarının açısının dik gelmesi durumunda alınabilecek maksimum gücü belirler ) Ayrıntılı

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla!

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! Kıb-Tek in 3 zamanlı kontrol sizde tarifesi hem ülke ekonomisi hem de vatandaşlar için büyük avantajlar sağlıyor: Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! 3 lü kontrolsizde tarifesiyle aboneler

Detaylı

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin ED5-EKO-MOD 2013 EKO MOD EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin bypass hattı üzerinden yüklere aktarılması olarak açıklanabilir.

Detaylı

Enerji Yönetim Sistemleri

Enerji Yönetim Sistemleri Murat Silsüpür Elektrik Mühendisi Kapsam 1. Enerji Yönetimi 2. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı 3. Enerji İzleme Sistemi 4. Uygulama Örneği 8 Haziran 2015 Sunu: 2 Enerji Yönetimi Tanım: Minimum

Detaylı

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Genellikle şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş

Detaylı

KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ

KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ KADINLARIN ENERJİ VERİMLİLİĞİ BİLİNCİNİN ÖLÇÜLMESİ ANKET RAPORU DEĞERLENDİRMESİ Enerji Hanım Projesi anket çalışması, ülkemizde konutlarda enerji tüketen cihazlar, bu cihazların türleri, bu cihazlara sahip

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

Light Warrior. Aydınlatma sistemleri için elektrik tasarruf cihazı

Light Warrior. Aydınlatma sistemleri için elektrik tasarruf cihazı Aydınlatma sistemleri için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu Flüoresan, metal-halide, sodium buharlı, compact flüoresan lambalar, akkor flamanlı spot ve armatürlerinde etkili

Detaylı

biz kimiz. Simtes / Ostim

biz kimiz. Simtes / Ostim biz kimiz. Simtes Elektrik olarak bizler; enerji iletimi, dağıtımı ve kontrolu konularında şirketinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. 1975 yılından günümüze kadar Simtes,

Detaylı

kurumsal katalog

kurumsal katalog www.udmuhendislik.com kurumsal katalog www.udmuhendislik.com Web Sitemizi ziyaret ederek şirke mizin tüm detaylarına erişim sağlayabilirsiniz. AG - ALÇAK GERİLİM Alçak Gerilim Sistemleri Alanında; Elektrik

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ

TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ TRİFAZE VOLTAJ REGÜLATÖRLERİ Trifaze mikro-işlemci kontrollü voltaj regülatörlerimiz 10,5 kva ile 2000 kva güç değerleri arasında standart veya korumalı olarak üretilmektedir. Regülatörlerimiz dengelenmiş

Detaylı

REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU

REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU TUNÇMATİK REGULINE SERİSİ OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ Modeller: REGULINE 600VA / REGULINE 1000VA Çalışma Prensibi Otomatik voltaj regülatörleri, elektrik

Detaylı

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi)

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) (Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) Aydınlatma, priz, zayıf akım sembolleri. Proje Kapağı Projenin en başında projeyi oluşturan mühendis ya da mühendislik firmasınca proje ile ilgili bilgileri

Detaylı

ÇETİNKAYA PANO ÇETİNKAYA PANO

ÇETİNKAYA PANO ÇETİNKAYA PANO 2017 Fiyat Listesi 1979 yılında elektrik sektöründe faaliyetine başlamış olan ÇETİNKAYA PANO, 38 yıllık sektör tecrübesiyle imalat sahasını geliştirerek ve pazar payını günden güne arttırarak iç ve dış

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

ELEKTRİK ENERJİ SİSTEMLERİNDE OLUŞAN HARMONİKLERİN FİLTRELENMESİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU

ELEKTRİK ENERJİ SİSTEMLERİNDE OLUŞAN HARMONİKLERİN FİLTRELENMESİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK ENERJİ SİSTEMLERİNDE OLUŞAN HARMONİKLERİN FİLTRELENMESİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU Mehmet SUCU (Teknik Öğretmen, BSc.)

Detaylı

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ

KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ KONUT AYDINLATMASINDA ELEKTRİK TASARRUFU VE TOPLAM TÜRKİYE TÜKETİMİNE ETKİSİ Yusuf BAYRAK H. Ruhan AKTÜRK SEZER Türkiye Elektrik İletim A.Ş. APK Dairesi Başkanlığı TÜRKİYE 11. ENERJİ KONGRESİ 21-23 EKİM

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

1000 V a kadar Çıkış Voltaj. 500 V a kadar İzolasyon Sınıfı. F 140C İzolasyon Malzemesi IEC EN 60641-2 Çalışma Frekansı. 50-60 Hz.

1000 V a kadar Çıkış Voltaj. 500 V a kadar İzolasyon Sınıfı. F 140C İzolasyon Malzemesi IEC EN 60641-2 Çalışma Frekansı. 50-60 Hz. BİR ve İKİ FAZLI İZOLASYON TRANSFORMATÖR Bir ve İki fazlı olarak üretilen emniyet izolasyon transformatör leri insan sağlığı ile sistem ve cihazlara yüksek güvenliğin istenildiği yerlerde kullanılır. İzolasyon

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 11. HAFTA İÇİNDEKİLER Sayaçlar Elektrik Sayaçları ELEKTRİK SAYAÇLARI Elektrik alıcılarının gücünü ölçen aygıt wattmetre, elektrik alıcılarının yaptığı

Detaylı

ŞÖNT - ENDÜKTİF YÜK REAKTÖRLERİ

ŞÖNT - ENDÜKTİF YÜK REAKTÖRLERİ REAKTÖRLER ŞÖNT - ENDÜKTİF YÜK REAKTÖRLERİ Şönt reaktörler endüktif etki oluşturan cihazlardır. Bu nedenle Endüktif Yük Reaktörü olarak da adlandırılırlar ve kapasitifreaktif enerjinin yüksek olduğu sistemlerde

Detaylı

Alçak Gerilim Darbe Koruyucu www.trimbox.com.tr TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANMA KILAVUZU. Modeller: , YM-380SX

Alçak Gerilim Darbe Koruyucu www.trimbox.com.tr TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANMA KILAVUZU. Modeller: , YM-380SX Alçak Gerilim Darbe Koruyucu www.trimbox.com.tr TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANMA KILAVUZU Modeller: YM-220SX, YM-380SX UYARI! Montaj işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Trifaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ

Detaylı

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü

Lachenmeier Stretch Hood T1. Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood T1 Küçük ve güçlü Lachenmeier Stretch Hood Stretch hood teknolojisi palet sarma yöntemlerinin diğer türlerine göre önemli avantajlar sunmaktadır. Film ve enerji tüketiminde tasarruf

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN

ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN 24 Kombiler ARÇELİK LE KOMBİNE GÜVEN Arçelik ten büyük indirim! Üstelik 1.347 TL den başlayan fiyatlarla! Hermetik kombilerde 150 İNDİRİM Yoğuşmalı kombilerde 200 İNDİRİM ÜCRETSİZ KOMBİ HİZMETLERİMİZ Kombi

Detaylı

Yükleme faktörü (Diversite) Hesabı

Yükleme faktörü (Diversite) Hesabı DERSİMİZ BİNALARDAKİ GÜCÜN HESAPLANMASI Yükleme faktörü (Diversite) Hesabı BİR ÖRNEK VERMEDEN ÖNCE IEE REGULATION 14. EDITION a GÖRE YAPILAN GÜÇ YÜKLEME FAKTÖRÜNÜ İNCELEYELİM.BU TABLO AŞAĞIDA VERİLECEKTİR.

Detaylı

Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16

Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16 1-40 kva Monafaze AGR 33 Mikro İşlemcili Voltaj Regülatörü Tam otomatik servo kontrol lü. 1 Adet ( dijital ) voltmetre Düzeltme ( kontrol ) hızı: 100 vac / sn. Giriş gerilim aralığı: faz - nötr arası 16-250

Detaylı

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011)

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011) ELEKTRİK 1. Bir orta gerilim (OG) dağıtım sisteminin trafodan itibaren yüke doğru olan kısmının (sekonder tarafının) yapısı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ( A Sınıfı 02.07.2011) A)

Detaylı

1- Konut ve İşyerlerinde İndirimli Tapu Harcı Uygulaması Tarihine Kadar Devam Edecektir

1- Konut ve İşyerlerinde İndirimli Tapu Harcı Uygulaması Tarihine Kadar Devam Edecektir SİRKÜLER 2019/1: 535 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, 31.12.2018 tarihine kadar İndirimli KDV ve ÖTV oranları Uygulanan Mallarda İndirimli Oranların 31.03.2019 tarihine Kadar Devam etmesine Karar Verilmiştir.

Detaylı

3 4 5 6 7 8 9 10 11 6 Tüketici Hizmetleri Değerli Müșterimiz, Sizlere iyi ürün vermek kadar, iyi hizmet vermenin de önemine inanıyoruz. Bu nedenle siz bilinçli tüketicilere çok geniș kapsamlı yeni hizmetler

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir seri... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi

Detaylı

!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum yapmayınız...

!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum yapmayınız... H-SVC10 Reaktif Enerji Regülasyonlu Endüktif yük sürücü. Bu kitapçık 1 Adet H-SVC10 Cihazı kullanımı ve montajıyla ilgili son kullanıcıya yönelik bilgiler içerir.!!! DİKKAT!!! Bu kılavuzu okumadan kurulum

Detaylı

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI Trafik düzenini ve yaya güvenliği sağlamak amacıyla Sinyalizasyon Elektronik tarafından üretilen cihazdır. Kavşak kontrol cihazı mevcut kavşaklar

Detaylı

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz MARPAR Ev Gereçleri San.ve Tic. Ltd. Şti. 2001-2009 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası alanda bilinen markaların Karadeniz ve Doğu Anadolu

Detaylı

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK?

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? İPRAGAZ ELEKTRİK ÇÜNKÜ... Bağımsız bir enerji şirketi seçerken en önemli unsur güvendir. İpragaz Elektrik, 50 yılı aşkın süredir Türkiye ye hizmet veren İpragaz ın gücü ve güvencesindedir.

Detaylı

ARKOM Kombinize Değer Katar

ARKOM Kombinize Değer Katar Kombinize Değer Katar içinizi ısıtan öneriler! %30 a varan Değerli müşterilerimiz; Doğalgazı daha verimli, daha tasarruflu ve daha güvenli kullanmaya yönelik öneri ve uyarılarımızı dikkate alınız. Sağlıklı,

Detaylı

TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI

TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI 1 TANITIM: (*) 20 yılı aşkın süredir sayaç ayar masası ve daha pek çok konuda test cihazı tasarım ve üretimini gerçekleştiren MATEŞ ELEKTRONİK, kendi üretimi olan TRSA

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Monofaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Aşırı Gerilim Koruyucuları Nötr-Toprak Stabilizatörleri TÜRKÇE TANITIM,MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU UYARI! Montaj işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanım kılavuzunun

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. 00205 Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir

Detaylı

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir.

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. Welltec Kimdir? 1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. 50 nin üzerindeki şirketler grubundan oluşan COSMOS Machinery nin plastik

Detaylı

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence GARANTİÖTESİ Çok düşük bir bedel karşılığında Ekstra Güvence Gönül rahatlığıyla keyfini çıkarın! Dürüst olmak gerekirse, yeni bir elektronik cihaz bizim için çok değerli değil midir? Uzun süre arayıp fiyatları

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ HİZMETLERİMİZ Mühendislik Otomasyon Enerji Otomasyonu Makine Otomasyonu DCS Otomasyonu Proses Otomasyonu Enerji SCADA Sayaç İzleme ve Faturalama Enerji İzleme ve Raporlama Altyapı Tasarımı Pano Projelendirmesi

Detaylı

BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ. AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme.

BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ. AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme. BÖLÜM ELEKTRİK ENERJİSİ AMAÇ: Elektrik enerjisinin üretim ve dağıtımında trafoların görevlerini ve faz kavramlarını açıklayabilme. Elektrik Enerjisi 33 BÖLÜM-3 ELEKTRİK ENERJİSİ 3.1 ELEKTRİK ENERJİSİNİN

Detaylı

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV

Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Televizyon Kullanma Kılavuzu F 49-209 LED TV Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilen üründen en iyi verimi almanızı

Detaylı

ED12-REGÜLATÖRLER 2013

ED12-REGÜLATÖRLER 2013 ED12-REGÜLATÖRLER 2013 Regülatörler Şebeke gerilimindeki yükselme düşme gibi dengesizlikleri önleyip gerilim regülasyonu yapan elektriksel cihazlara regülatör denir. Regülatörler elektrik enerjisini içerisindeki

Detaylı

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280

Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Aspiratör Kullanma kılavuzu P 275 P 280 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi verimi sunmasını

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz! HAZAN ISI VE

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

SANAYİ KURULUŞLARINA 2014 YILI İÇİN KÖMÜR TAHSİSİYLE İLGİLİ DUYURU (27.09.2013)

SANAYİ KURULUŞLARINA 2014 YILI İÇİN KÖMÜR TAHSİSİYLE İLGİLİ DUYURU (27.09.2013) SANAYİ KURULUŞLARINA 2014 YILI İÇİN KÖMÜR TAHSİSİYLE İLGİLİ DUYURU (27.09.2013) Müessesemizce üretilen sanayi amaçlı ( 0,5-18 mm, 10-18 mm, +18 mm cinsi) kömürlerimizin 2014 yılında satışını düzenleyen

Detaylı

KOMPANZASYON www.kompanze.com

KOMPANZASYON www.kompanze.com KOMPANZASYON Hazırlayan: Mehmet Halil DURCEYLAN Teknik Öğretmen & M.B.A. halil@kompanze.com Dünyada enerji üretim maliyetlerinin ve elektrik enerjisine olan ihtiyacın sürekli olarak artması, enerjinin

Detaylı

Endüstriyel Tesislerde Verimlilik ve Güneş Enerjisi Kullanımı. Prof. Dr. Mehmet Salih MAMİŞ Öğr. Gör. Mehmet Sait CENGİZ

Endüstriyel Tesislerde Verimlilik ve Güneş Enerjisi Kullanımı. Prof. Dr. Mehmet Salih MAMİŞ Öğr. Gör. Mehmet Sait CENGİZ Endüstriyel Tesislerde Verimlilik ve Güneş Enerjisi Kullanımı Prof. Dr. Mehmet Salih MAMİŞ Öğr. Gör. Mehmet Sait CENGİZ Günümüzde enerji tüketimi hızla artarak devam etmektedir. Ülkemiz enerji üretiminde

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

kullanılması,tasarlanması proje hizmetleriyle sağlanabilmektedir. ALİŞAN KIZILDUMAN - KABLO KESİTLERİ VE GERİLİM DÜŞÜMÜ HESAPLARI - 24-25.11.

kullanılması,tasarlanması proje hizmetleriyle sağlanabilmektedir. ALİŞAN KIZILDUMAN - KABLO KESİTLERİ VE GERİLİM DÜŞÜMÜ HESAPLARI - 24-25.11. teknik ağırlıklı ekipmanların,ürünlerin,proseslerin, sistemlerin ya da hizmetlerin tasarımı hayata geçirilmesi,işletilmesi,bakımı,dağıtımı,tekni k satışı ya da danışmanlık ve denetiminin yapılması ve bu

Detaylı

MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER

MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER SIRA: NO TARİH ŞİKAYET KONUSU SONUÇ 1 3/10/2008 LCD Televizyon Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti Tüketici lehine, Satıcı Firma nın Televizyon un satış bedelini

Detaylı

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ Klea 110P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen gelişmiş bir enerji analizörüdür. Temel elektrik parameteleri ölçümü

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU

REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU REGULINE 600VA / 1000VA REGÜLATÖR KULLANICI KILAVUZU TUNÇMATİK REGULINE SERİSİ OTOMATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ Modeller: REGULINE 600VA / REGULINE 1000VA Çalışma Prensibi Otomatik voltaj regülatörleri, elektrik

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ III. TARİFLER TARİFLER

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ III. TARİFLER TARİFLER ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Mevcut Durum III. TARİFLER TARİFLER Madde 3 - a}tesislere ve şebekelere dair tarifler a.6 - ( Değişik ifade: RG 30/11/1995-22479) Yapı Bağlantı Hattı (Besleme Hattı, İrtibat

Detaylı

GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü

GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü GAMMA serisi endüktif yük sürücü modülleri, dinamik güç faktörü kontrolü uygulamalarında 30kVAr a kadar olan şönt reaktörleri sürmek için tasarlanmıştır. Modüller,

Detaylı

Uçlarındaki gerilim U volt ve içinden t saniye süresince Q coulomb luk elektrik yükü geçen bir alıcıda görülen iş:

Uçlarındaki gerilim U volt ve içinden t saniye süresince Q coulomb luk elektrik yükü geçen bir alıcıda görülen iş: Etrafımızda oluşan değişmeleri iş, bu işi oluşturan yetenekleri de enerji olarak tanımlarız. Örneğin bir elektrik motorunun dönmesi ile bir iş yapılır ve bu işi yaparken de motor bir enerji kullanır. Mekanikte

Detaylı

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü 13 Haziran 2012 / ANKARA Enerji Verimliliği; Üretimimizde, Konforumuzda, İş gücümüzde, herhangi bir azalma olmadan daha az enerji kullanmaktır. SUNU ĠÇERĠĞĠ

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI

ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ KURUTMA MAKİNESİ BUZDOLABI Su giriş bağlantıları Tahliye bağlantısı Gerektiği durumlarda uzun su giriş hortumu / uzun tahliye hortumu (İlk 30 gün içerisinde) ÇAMAŞIR MAKİNESİ / BULAŞIK MAKİNESİ Musluk temini ve montajı Temiz su

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain

Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain Zincirin ardındaki güç... The power behind the cold chain SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR SPLIT TYPE COOLING GROUP SPLİT TİP SOĞUTMA GRUPLAR UTS- H S, UTS- C S ve UTS- F S Serisi Cihazlarımız Avrupa Birliği

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

DAVLUMBAZ (ADA) KULLANMA KILAVUZU

DAVLUMBAZ (ADA) KULLANMA KILAVUZU GARANTÝ BELGESÝ Bu garanti belgesinin kullanýmýna; 4077 sayýlý kanun ile bu kanuna dayanýlarak düzenlenen TRKGM-95/116-117 sayýlý tebliði uyarýnca T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý, Tüketici ve Rekabetin

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Trifaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ LTD. ŞTİ. KISIKLI

Detaylı

Tedarik Sisteminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi

Tedarik Sisteminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi SUNUM LOGOSU Müşterin Kamu Olsun Tedarikçi firma ve ürün sayısının artırılması Genişleyen ürün yelpazesi Kamu ihtiyaçlarının karşılanması Rekabetçi fiyatlar Tedarik Sisteminin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi

Detaylı

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ Temel Bilgiler KLEA 220P Enerji Analizörünün basit terimlerle tanımlanması Klea 220P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen

Detaylı