Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü. Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı"

Transkript

1 Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim-1 Şubesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Toplantısı 20 Kasım 2017 DynEd İlçe Koordinatör Yardımcıları Toplantısı

2 Dünyanın En Büyük Dil Eğitimi Projesi T.C. Milli Eğitim Bakanlığı okul milyon öğrenci milyon öğrenci milyon Öğrenci okul milyon öğrenci 11,250 okul

3 DynEd İngilizce Dil Eğitiminin Yönetimi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü nün koordinasyonu ile Orta Eğitim Genel Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte, DynEd Eğitim ve Teknik Destek Birimleri koordinasyonu ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Future Prints Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından desteklenmektedir.

4 DynEd Yönetimine ve Yazılımlarına Ulaşım 1 - Okul Kayıt İşlemlerinin Yönetimi Okul Yöneticilerinin tüm sınıf ve öğretmen ve öğrenci kayıtlarını düzenlemesi için 2 - DynEd Yazılımları Öğrencilerin kendi cihazlarında İngilizce çalışması için 3 - DynEd Analytics Öğretmenlerin Öğrenci çalışmalarını izlemeleri içim MEB ve İller bazında Genel Müdürlükler, Okul Türleri, İl ve İlçeler, Okullar, Sınıf Düzeyleri ve Okullar bazında Sınıf, Öğretmen ve Öğrenci verilerin toplu olarak izlenmesi için

5 DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Okul Yöneticilerinin kendi okullarında sınıfları kurmaları ve sınıf öğretmenlerini tayin etmeleri, sınıf bilgilerini güncellemeleri, sınıfa yeni öğrenci kaydetmeleri, öğrencileri sınıflar arasında nakletmeleri, öğrenci bilgilerini güncellemeleri gereksiz ve sınıfların silinmesi için kullanılır.

6

7 DynEd Analytics DynEd Analytics MEB ve İller bazında Genel Müdürlükler, Okul Türleri, İl ve İlçeler, Okullar, Sınıf Düzeyleri ve Okullar bazında Sınıf, Öğretmen ve Öğrenci verilerin toplu olarak izlenmesi için

8 DynEd İngilizce Dil Eğitimi Yazılımları Placement Test First English Yazılımı Düzey Belirleme Sınavı Başlangıç Orta düzeylerde Eğitim Yazılımı (8 ünite) English for Success Yazılımı Orta İleri düzeylerde Eğitim Yazılımı (20 Ünite) Teacher Training Yazılımı Records Manager Yazılımı DynEd kullanımı için öğretmen eğitimi yazılımı Öğrencilerin izlenmesi için öğretmen yazılımı

9 Sıkça Sorulan Sorular

10 MEBBİS Kurum Giriş Sayfasından DynEd şifresi nasıl alınır? MEBBİS Kurum Sayfasında, Son ziyaret tarihleri ve IP Adresleri TEFBİS GİRİŞ BİLGİLERİ KURUM Dyned şifresini öğretmek için tıklayınız

11

12 DynEd'in bilgisayara kurulumunu nasıl yaparım? adresinden Kayıt Yöneticisi Bilgisayarını Turkey (Sadece Resmi Okullar) seçin. Windows için indir yapın. İndirdiğiniz STUDENT_MONE dosyasına çift tıklayın. DynEd i kurun. Daha sonra DynEd Coursware den uygulamayı çalıştırın.

13 Masaüstüne Records Manager (Teacher) Kısa Yolu Nasıl Oluşturulur? Masaüstünden DynEd Coursware kısayoluna sağ buton ile tıklayın. Karşınıza gelen listeden Dosya Konumunu Aç ı seçin. Karşınıza gelen pencereden Records Manager ı sağ buton ile tıklayın ve Gönder i seçin. Karşınıza gelen pencereden Masaüstü (kısayol oluştur) u seçin.

14

15 Records Manager (RM) Sınıf Görünümü

16 Bilgisayara DynEd uygulaması doğru kurulmamış Ne yapmalıyım? Bilgisayarınızdaki DynEd uygulamasının doğru kurulmadığında sorun olur. Bu bakımdan DynEd in bilgisayar üzerinden kaldırılp yeniden kurulması gerekir. - Bilgisayarda iki adet DynEd klasörü bulunmaktadır. - Bu klasörlerden biri C:\Program Files\DynEd vec:\program Data\DynEd altındadır. - Diğer klasör Program Data gizli klasördür. - Denetim Masası Klasör Seçenekleri Görünüm den Gizli Dosya ve Klasörleri göster

17 DynEd Ürün Güncellenmesi Nasıl Yapılır? DynEd Student Gelişmiş Seçenekler Ürün Güncelleme

18 Placement Test (Düzey Belirleme Sınavı) Nedir? Düzey Belirleme Sınavı (Placement Test) DynEd İngilizce eğitimine başlamadan önce alınması Gereken düzey belirleme sınavıdır. Bu sınav ile öğrencilerin hangi DynEd yazılımının hangi düzeyinden başlamalarının doğru olacağı belirlenmektedir. Sınav basit sorularla başlamakta, verilen cevaplara göre zorlaşarak devam etmekte ve doğru cevapların verilemediği noktada sonuçlanarak kullanıcının düzeyini belirlemektedir.

19 Placement Test Sonuçlarının Doğru ve Sağlıklı Olması İçin, - Sınava sessiz ve sakin bir ortamda başlanmalı ve sınav süresince ara verilmemelidir. - Kullanıcıların fareyi (Mouse) doğru kullanabilmeleri gerekmektedir. - Bilgisayarın hoparlör ya da kulaklığının doğru çalıştığından emin olunmalıdır. - Sorulara belirlenen süreler içinde cevap verilmesine dikkat edilmelidir.

20 - Sınava erişim DynEd in Kayıt Yöneticisi (Records Manager) sistemi ile kontrol edilmektedir. Eğitmenler sınava girmesini onayladıkları kullanıcılara sınava giriş hakkı vereceklerdir. - Kullanıcı bir sınavı bitirdiğinde sınav sonuçları kaydedilecek ve sınavın bitirilen bölümü otomatik olarak yeniden erişime kapatılacaktır. - Herhangi bir olağanüstü aksilik dolayısı ile sınavın tekrar edilmesi gerektiğinde eğitmenler tarafından sınavın yeniden o kullanıcı için kullanıma açılması gerekmektedir.

21 Öğrencilerin Placement Teste Girmesi Nasıl Sağlanır? - DynEd Records Manager dan Öğretmen DynEd Oturum Açma Kimliği ve Şifresi ile giriş yapar. - Hangi sınıf Placement Test e girecek ise o sınıfın üzerine çift tıklar. - Ekranın sağ üst köşesinde Placement Test yazılımını seçer. - Seçenekler - Öğrencinin Yerleştirme Sınavına Girmesini Sağla komutunu verir. - Açılan ekranda tüm öğrenciler ya da seçili öğrenciler seçenekleri görülür. - Seçim yapıldıktan sonra tamam tuşuna basılır.

22 Öğrencilerin Oturum Açma Kimlikleri ve Şifreleri Nasıl Verilir? - DynEd Records Manager dan Öğretmen DynEd Oturum Açma Kimliği ve Şifresi ile giriş yapar. - Hangi sınıftaki öğrencilerin oturum açma kimliklerini verecek ise o sınıfın üzerine çift tıklar. - Ekranın sol üst köşesinden - Düzenle - Tümünü Seç - Dosya - Öğrenci Adlarını Dışarı Aktarma seçeneği seçilir.

23 Placement Test (Düzey Belirleme Sınavı) Çalışmaya ilk başladığınızda internete bağlı olmak gerekmektedir. Daha sonraki oturumlarda internete bağlı olmadan da çalışabilir. Bu takdirde Çevrimdışı çalış seçeneğini işaretlemelidir. Gelen ekrandan Placement Tests satırı seçilir ve Tamam düğmesini tıklanır. DynEd yazılımlarının uygun olan düzeylerinin kilitlerinin açılması için bu sınavı almak zorunludur.

24 Practice Test Nedir? Yandaki ekranda Practice Test bölümünü tıklayın. Bu testin amacı bilgisayarın ve teste girecek kişinin düzey belirleme sınavına girebilmek için hazır olup olmadığını belirlemektir. Bilgisayarın doğru çalıştığına ve soru tiplerinin anlayıncaya kadar Practice Test birkaç kez tekrar edilmelidir.

25 Düzey Belirleme Sınavı (Placement Test) iki bölümden oluşmaktadır. Placement Test Part 1 ı tamamlamanız ve Part 2 nun açılmış olması DynEd 1.2 düzeyine ulaştığınız anlamına gelmektedir. Bu takdirde sistem size Placement Test Part 2 ya başlama izni verecektir. Placement Test Part 2 ya başlamadan önce ara verebilirsiniz. Placement Test Part 2 ya başladıktan sonra ara vermeden sınavı sonuçlandırmalısınız. Sınavı sonuçlandırdıktan sonra yazılımdan çıkarken sınav sonuçlarınızın DynEd sistemine kaydedilebilmesi için internete bağlı olmanız gerekmektedir.

26 Placement Test sonuçlandıktan sonra öğrencilere 0.0 ile 2.5 arasında bir sınav sonucu bildirilecektir. Öğrencilern DynEd yazılımlarına başlama düzeyleri i yandaki tabloya uygun olarak Belirlenecektir. (Yazılım isimleri baş harfleri kullanılarak kısaltılmıştır.)

27 Yerleştirme testini yaptığı halde yanında (PT) yazısı olan öğrencinin PT'si Records Manager'dan nasıl kaldırılır? - Öğrenci listesinde yanında (PT) olan öğrenciyi seç, - Klavyeden CTRL - SHIFT tuşlarını basılı tut bırakma, - Üst Seçenekler menüsünden Öğrencinin Yerleştirme Sınavına Girmesini Sağla - sekmesini seç, - CTRL - SHIFT tuşlarını artık bırakabilirsin. Gelen ekranda Öğrencinin Yerleştirme Sınavına Girmesini Sağla Komutunu Kaldır kutusundaki tik işaretini kaldır

28 Bazı okulların altındaki sınıflar neden görünmüyor? Sınıflarda en az 6 aktif çalışan öğrenci bulunmalıdır

29 Sınıfların DynEd uygulamasını verimli kullanıp kullanmadığını nasıl görebilirim? DynEd Records Manager da karşınıza sınıf listeleri gelecektir. WSS üst menüsünden sınıfların DynEd uygulamasını verimli kullanıp kullanmadığını görebilirsiniz. ***Kırmızı eksi olan sınıflar DynEd uygulamasını verimsiz kullanana sınıflardır. ***Koyu siyah rakamlı sınıflar DynEd uygulamasını verimli kullanan sınıflardır. ***Gri rakamlı görünen sınıflar uzun süre çalışılmamış DynEd sınıflarıdır.

30 Study Score'un (Çalışma Verim Notunun) Artması için Öğrenci ne yapmalı? Öğrenci Çalışma Verim Notunun artması için hergün DynEd uygulamasına en az 20 dakika, en çok 1 saat çalışmalı ve DynEd in önerdiği şekilde çalışılmalıdır.

31 DynEd Çalışma Önerileri - Öğrenci Tekrar Tuşu ile cümleyi bir kez daha dinlemeli ve sonra bir daha basarak konuşmacı ile aynı anda sesli söylemeye çalışmalı gerekiyorsa bir kez daha tekrar etmelidir. - Mikrofon tuşuna basarak cümleyi kaydetmeli, tekrar basarak kaydı durdurarak Kulaklık tuşuna basarak kaydettiği sesi dinlemelidir. - Tekrar tuşuna basarak cümleyi konuşan konuşmacı ile karşılaştırmalıdır. - Bir soru sorulduğunda acele etmeden gerekirse beklet/çalıştır düğmesini kullanarak zaman kazanarak cevaplamalıdır. - Tercüme ve alt yazı tuşlarını kullanmamalıdır.

32 DynEd çalışan bir öğrenci çalıştığı konuya aynı gün içinde kaç defa çalışabilir? DynEd çalışan bir öğrencinin çalıştığı konuya aynı gün içinde bir defadan fazla çalışmaması gerekir. Eğer çalışırsa sistem %20 den fazlasını kayıt etmez. Öğrenci o gün içinde çalışmadığı diğer konuları çalışmalıdır.

33 Çalışma Verim Notu Nasıl Yükseltilir? Aşağıdaki örnekte öğrencimiz 3 saat 43 dakika doğru çalışma teknikleri ile çalışarak çalışma verim notunu 11 e çıkarmıştır. Bu çalışmasında 933 cümle duymuş 493 defa Mikrofona sesini kayıt etmiş ve 1062 defa kendi sesini geri dinlemiştir.

34 Beginner den Advanced Düzeyine Nasıl Çıkılır? Resimde iki ayrı DynEd öğrencimiz vardır. Abdurrahman 316 saat) toplam çalışma yapmıştır) ve Birol 325 saat toplam çalışma yapmıştır). Abdurrahman ilk Placement Test den (0.5 False Beginner) Birol (0.2 Beginner) çıkmışlardır. İkisi de şu anda Advanced (3.0) seviyesindedirler. Düşük seviyelerden ileri seviyelere kur atlamak daha kolay ve hızlı olacaktır. Ancak yüksek seviyelerde kur atlamak daha yavaş olmaktadır.

35 DynEd Records Manager'da menülerin anlamları

36 Master Test Nedir? - Placement Test sonrası ünite 1 den başlayan beginner düzeyindeki öğrenci Ünite1 in % 50 sini tamamlayınca Ünite 2 önizleme olarak açılır. - Ünite 1 in % 80 i tamamlanınca Master Test (Beceri Sınavı) açılır. - MT den 85 puan ve üzeri alınmalıdır puanın altında alınırsa sistem 7 gün kapanır. - 7 gün sonra öğrenci MT e tekrar girer. - Sınavda yine başarısız olursa bu durumda MT kilidini sadece öğretmen açabilir.

37 DynEd uygulaması arayüzü

38 Hangi Ülkeler DynEd i Kullanmaktadır? DynEd in Yurtdışında kullanım istatistikleri nasıldır? Adresinden istenilen bilgilere ulaşılabilir

39 Sayın DynEd İlçe Koordinatör Yardımcılarım, Her öğrencimize İngilizce konuşma olanağı sağlamak amacı ile birlikte çıktığımız yolda Sonsuz Destekleriniz için Teşekkür ederiz Yeşim KANGAL,MS. DynEd Ankara İl Koordinatör Yrd Dr.Hayri DOĞRUEL İl MEM Müdür Yardımcısı

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER,

SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, SAYIN VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLER, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren Tüm Resmi İlköğretim Okullarımızın 4,5,6,7,8. sınıflarında ve orta

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi. 30 Ekim 2017 Rize Sunumu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi. 30 Ekim 2017 Rize Sunumu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi 30 Ekim 2017 Rize Sunumu Dil Eğitiminde Bilinenler Geleneksel yöntemler genellikle başarısız olmuştur Dil öğrenmek bir beceridir. Bir beceriyi elde

Detaylı

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program kurulumunu nasıl yapabilir? 4- Records Manager şifresi nasıl

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ)

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) GRUP ve EĞİTMEN ŞİFRELERİ NEDİR? Grup ve Eğitmen şifreleri,4,5,6,7 ve 8. sınıfların İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından,sınıflarına

Detaylı

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır;

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır; 2014 DynEd Kurum Giriş Ekranı ve PLACAMENT TEST İşlem Basamakları http://dyned.eba.gov.tr/eba_dyned/eba/okul_guncelle.xhtml Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi

Detaylı

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır;

Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi olacaktır; 2014 DynEd Kurum Giriş Ekranı ve PLACAMENT TEST İşlem Basamakları http://dyned.eba.gov.tr/eba_dyned/eba/okul_guncelle.xhtml Yukarıda bulunan link e tıkladığınızda önünüze gelecek olan ekran aşağıdaki gibi

Detaylı

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DYNED Sistemi EBA-MEBBİS-EOKUL ile koordineli olarak veri alışverişi yapmaktadır. Bu sebeple E- Okul, MEBBİS ve EBA Profil Sayfalarındaki bilgilerin güncel olması gerekmektedir.

Detaylı

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş

DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş DynEd Records Manager ve DynEd Courseware Giriş İl Koordinatörü olarak giriş için : Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) Oturum Açma Kimliği : 0xx (0+İl Kodu) Örneğin; Ankara

Detaylı

Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) DynEd Courseware (DynEd Eğitim Yazılımları Öğrenci Girişi )

Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) DynEd Courseware (DynEd Eğitim Yazılımları Öğrenci Girişi ) Okul Sorumlusu olarak giriş için : Records Manager (DynEd in İnternet Kayıt Yöneticisi Yönetici Girişi) Oturum Açma Kimliği : Okul Kurum Kodu Şifre : MEBBİS üzerinden almış olduğunuz Okul şifresi Kayıt

Detaylı

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DyNed TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN Murat ÇILGIN DyNed NEDİR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek

Detaylı

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi { DynEd İngilizce g Dil Eğitimi Sistemi i Kurulumu DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: 1-İşletim Sistemine göre en az

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU A) Records Manager ı masaüstüne yerleştirmek Records Manager,Okul Md.,Okul sorumlusu ve İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından öğrencilerin kaydedilmesi

Detaylı

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Okulun MEB Kodu : Mebbis Kurum Kodu Okulun Yönetici Şifresi : Yönetici Şifresini okul müdürleri MEBBİS sistemi üzerinden kurum bilgi sayfasına girdiklerinde

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulum ve Kullanma Kılavuzu İçindekiler DynEd Sistem Gereksinimleri. 3 DynEd Eğitim Yazılımlarının DVD Üzerinden Bilgisayara Kurulumu. 4-5 DynEd Eğitim Yazılımlarının

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm resmi ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında uygulanan DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulamaları,

Detaylı

DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular

DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular DynEd Eğitim Yazılımı için Sıkça Sorulan Sorular 1. İnternet e Bağlı Olduğunuzu Kontrol Edin mesajı ne demektir? 1.a. Bilgisayar üzerinde kurulu olan yeni nesil antivirüs programlarının güvenlik duvarı

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

DynEd Tanıtım. Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher

DynEd Tanıtım. Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher DynEd Tanıtım Halil İbrahim AKSAKAL English Language Teacher Önemli Açıklama Değerli kullanıcılar, Bu sunumdan verimli bir şekilde faydalanabilmeniz için tüm açıklamaları detaylı bir şekilde okumanızı

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından;

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından; Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından; DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi'nin il, ilçe ve okullarda etkili ve verimli bir şekilde kullanımının sağlanması amacıyla ek bilgiler içeren açıklama

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

DYNED KAYIT YÖNETİCİSİ NE GENEL BAKIŞ

DYNED KAYIT YÖNETİCİSİ NE GENEL BAKIŞ DYNED KAYIT YÖNETİCİSİ NE GENEL BAKIŞ Bu e-kitap siz değerli idareci ve öğretmenlerimizin sistemi daha verimli kullanabilmesini sağlamak amacı ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim

Detaylı

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager)

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager) DynEd Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Records Manager tüm eğitim kayıtlarının kontrol ve takip sistemidir. Records Manager yazılımı, tüm DynEd yazılımları gibi DynEd Klasörü nün içindedir. DynEd Klasörü

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ)

ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) ÖNEMLİ NOTLAR (OKUMADAN DEVAM ETMEYİNİZ) Arkadaşlar, öncelikle sisteme giriş yapabilmek için, okulumuzun kodu ve DynEd okul yönetici şifresine ihtiyacımız var. DynEd okul yönetici şifresini bilmeyenler,

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR

DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR DYNED SİSTEMİNİ AKTİF OLARAK KULLANMAK İÇİN ÖĞRETMEN OLARAK HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ AŞAĞIDA ADIM ADIM YAZILMIŞTIR Öncelikle İngilizce öğretmenlerimizin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) web sitesine üye olmaları

Detaylı

ĠNTERNETSĠZ VE KURULUMSUZ DYNED (DYNED KOPYALA-ÇALIġTIR) Hazırlayan : Ahmet BektaĢ Ġncekaralar Ġlköğretim Okulu Ġngilizce Öğretmeni NEVġEHĠR

ĠNTERNETSĠZ VE KURULUMSUZ DYNED (DYNED KOPYALA-ÇALIġTIR) Hazırlayan : Ahmet BektaĢ Ġncekaralar Ġlköğretim Okulu Ġngilizce Öğretmeni NEVġEHĠR ĠNTERNETSĠZ VE KURULUMSUZ DYNED (DYNED KOPYALA-ÇALIġTIR) Hazırlayan : Ahmet BektaĢ Ġncekaralar Ġlköğretim Okulu Ġngilizce Öğretmeni NEVġEHĠR İNTERNETSİZ DYNED İN AVANTAJLARI NELERDİR? 1)Dyned çalışmak

Detaylı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı

MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 10 ARALIK 2014 Kocamustafendi İlkokulu DynEd Bilgilendirme Toplantısı DAYANAK 29/08/2014 İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Örgün Okullara DynEd İngilizce

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

GAZİ ORTAOKULU. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır. A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

DYN-ED,MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN SANKO HOLDING TARAFINDAN AMERİKALI PROGRAMCILARA YAPTIRILAN İNTERAKTİF BİR EĞİTİM PROGRAMIDIR.

DYN-ED,MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN SANKO HOLDING TARAFINDAN AMERİKALI PROGRAMCILARA YAPTIRILAN İNTERAKTİF BİR EĞİTİM PROGRAMIDIR. DYN-ED,MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN SANKO HOLDING TARAFINDAN AMERİKALI PROGRAMCILARA YAPTIRILAN İNTERAKTİF BİR EĞİTİM PROGRAMIDIR.DYN-ED (DYNAMIC EDUCATION) DİNAMİK EĞİTİMİN KISA ADIDIR. ÖĞRENCİLER,ÖĞRETMENLER

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu Sürüm 4.2 22 Mayıs 2017 DynEd, DynEd International, Inc. in Tescilli Markasıdır. FuturePrints Bilgisayar Sanayi

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı Yazılım Güncelleme için aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılmalıdır. 1. Gerekli Yazılımları ve Dokümanları İndirin 2. KATES i sürekli çalışma moduna alın. 3. Bluetooth bağlantısını

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu

First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu First Discoveries Seviyesi Kullanım Kılavuzu FIRST DİSCOVERİES SEVİYESİNE HOŞ GELDİNİZ FIRST DISCOVERIES-BAŞLANGIÇ First Discoveries, seviyesine ulaşmak için ComLearning Online English ana sayfasından

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ Yazılım (Software) Yazılımlar, bilgisayarları amaçlarımız doğrultusunda kullanabilmemiz için geliştirilmiş programlardır. Yazılımlar kendi

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım

Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım Windows 10 için Java JDK 8 ve NetBeans IDE 8.2 Kurulumu Detaylı Anlatım Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere windows 10 platforumunda java development kit (java geliştirme kiti) Java JDK nın kurulumundan

Detaylı

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar;

MENÜLER. Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; MENÜLER Powerpoint 2007 de yedi temel menü vardır. Bunlar; GİRİŞ MENÜSÜ EKLE MENÜSÜ Slayt a görüntü eklemek için; Ekle menüsünden Resim ya da Küçük Resim Örneğin; Atatürk ile ilgili internetten 30 tane

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Dosya ve Klasör İşlemleri

Dosya ve Klasör İşlemleri Öğr.Gör.Günay TEMÜR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Dosya ve Klasör İşlemleri Dosya ve Klasör İşlemleri 1 Dosya ve Klasör Nedir? 2 Bilinen Dosya Uzantıları 3 Yeni Klasör Oluşturmak 4 Dosya ve Klasörleri Yeniden

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU...

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... 2 1 KÖK SERTİFİKASI YÜKLENMESİ... 2 1.1 BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ( CTRL + CLICK ) KÖK SERTIFIKAYI INDIRIN,... 2 1.2 AÇILAN PENCEREDE KAYDET DÜĞMESINE BASARAK SERTIFIKAYI

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı.

T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 11/11/2014 tarihli ve sayılı yazısı. T.C. YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 565696/00/560 Konu: DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi //0...MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi :İl Milli Eğitim Müdürlüğünün //0 tarihli ve 5596 sayılı yazısı.

Detaylı

DynEd kullanıcı bilgilerini güncelleme işlemleri

DynEd kullanıcı bilgilerini güncelleme işlemleri DynEd kullanıcı bilgilerini güncelleme işlemleri Bu dokümanın amacı; DynEd Dil Eğitim Uygulamasını MEB Okullarındaki idarecilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanmalarını sağlamaktır. Dokümanda DynEd

Detaylı

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir.

Bu düğme tıklandığında karşınıza yandaki gibi bir diyalog kutusu daha gelecektir. Bu diyalog kutusunda Windows XP de 5 diğer sürümlerinde 6 sekme bulunmaktadır. Temalar sekmesi pencerelerin görünümlerini ayarlamak amacıyla kullanılmaktadır. Tema Bölümünden kutusunun sol tarafındaki

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımı masaüstünüzü diğer kişilerle uzaktan paylaşmanızı kolaylaştırır. Bir Lync 2010 görüşmesi ya da bir çevrimiçi

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Örgün Okulları DynEd İngilizce Dil Eğitimi Kullanım Kılavuzu Sürüm 2.9-2013 DynEd, DynEd International, Inc. in Tescilli Markasıdır. FuturePrints Bilgisayar Sanayi ve

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Programın açılması Ana ekranın tanıtılması Sekmeler menüsünün tanıtılması Seçili sekmeye göre açılan şeritlerin tanıtılması Veri Girişi Formül ekleme

Detaylı

Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi

Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi İÇİNDEKİLER BARKOD, TEBLİGAT ve Tebliğ Masrafı YÖNETİMİ... 3 HAZIRLIK... 3 ORTAK SEÇENEKLER... 3 ORTAK MENÜ YETKİLERİ...

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ

PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ PARÇA MODELLEMEYE GİRİŞ Pro/ENGINEER programında 10 değişik modelleme kısmı bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılan ve bizim de işleyeceğimiz parça modelleme (Part) kısmıdır. Bunun yanında montaj (assembly),

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı