Başbakan Erdoğan'ın adaylığı dünya basınında

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Başbakan Erdoğan'ın adaylığı dünya basınında"

Transkript

1 On5yirmi5.com Başbakan Erdoğan'ın adaylığı dünya basınında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın AK Parti tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması, uluslararası basında geniş yankı buldu. Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2014 Salı (oluşturma : 1/10/2016) Yabancı basın Erdoğan'ın AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması haberine geniş yer verdi. Uluslararası haber ajansları Erdoğan'ın adaylığını flaş haber olarak duyururken, birçok yabancı televizyon ve internet sitesi de habere ilk sıralarda yer verdi. İngiliz yayın kurumu BBC, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini, "Erdoğan Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı için yarışacak" başlığıyla duyurdu. Haberde, 2003'ten bu yana başbakan olan Erdoğan'ın, "halk tarafından belirlenecek ilk cumhurbaşkanlığı yarışına" aday olduğuna vurgu yapıldı. Cumhurbaşkanının daha önce parlamento tarafından belirlendiğine işaret edilen haberde, "AK Parti ard arda altı kez ulusal ve yerel düzeyde seçimleri kazandı ve işçi sınıfından aldığı sağlam desteği korudu" değerlendirmesi yapıldı. Haberde, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin parti üyeleri tarafından "coşkuyla karşılandığı" belirtildi. İngiliz Financial Times (FT) gazetesi de internet sitesinde, "Erdoğan Türkiye nin ilk cumhurbaşkanlığı yarışına giriyor" başlığıyla yer verdiği haberde, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye nin Başbakanı Erdoğan ülkenin ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı yarışına girecek. Aylardır süren spekülasyonların ardından, Erdoğan ın adaylığı Ankara da 4 bin kişinin katıldığı büyük bir toplantıyla duyuruldu. Son dönemde yapılan birkaç ankete göre Başbakan Erdoğan ın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 den fazla desteğe sahip olması, onu biri 10 Ağustos ta diğeri 24 Ağustos ta yapılması planlanan iki turlu seçim sürecinin favori adayı olarak gösteriyor." "Erdoğan zirvede kalmak istiyor, bunu da başaracak gibi" Almanya basını da Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını ilk sıralarda gördü. Spiegel dergisi, "AK Parti Erdoğan ı cumhurbaşkanı adayı gösterdi" başlığıyla verdiği haberde, "Başbakan Erdoğan nın görev süresinin bitmesinden sonra da ülkenin zirvesinde kalmak istediği ve bunu da başaracak gibi görüldüğü" değerlendirmesini yaptı. Partisinin kendisini cumhurbaşkanlığı görevi için aday gösterdiği, yapılan anketlerde de Erdoğan ın önde olduğuna işaret edilen haberde, yapılan bir ankete göre Erdoğan ın ilk turda seçimleri kazanabileceğini gösterdiği ifade edildi.

2 Haberde ayrıca muhalefet tarafından pazar günü aday gösterilen bilim tarihçisi ve diplomat Ekmeleddin İhsanoğlu nun "daha az karizmatik olarak görüldüğü" kaydedildi. Die Zeit gazetesi de "AK Parti, Erdoğan ı cumhurbaşkanı adayı gösterdi" başlıklı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olduğu, muhalefetin de karşı aday gösterdiği ancak "rakip adayın Erdoğan karşısında daha az şansa sahip olduğu" yorumunu yaptı. Haberde, cumhurbaşkanı seçimlerinde ilk kez yurt dışında yaşayan yaklaşık 2,5 milyon seçmenin de oy kullanacağına işaret edildi. "5 yıl daha ülkenin kaderini belirleyecek" Almanya'nın en çok satan gazetelerinden Bild ise "Erdoğan Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday oldu" başlığıyla duyurduğu haberde, Başbakan Erdoğan ın AK Parti nin adayı olarak resmen açıklandığına vurgu yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından, Ankara da düzenlenen tanıtım toplantısında Erdoğan ın adaylığının açıklandığı ifade edilen haberde, Erdoğan ın 2003 yılından beri başbakanlık görevini yürüttüğü belirtildi. Erdoğan'ın "şimdiye kadar daha fazla sembolik görev olarak bilinen en yüksek devlet makamına geçmek istediği, böylelikle 5 yıl daha ülkenin kaderini belirleyeceği" değerlendirmesi yapılan haberde, "cumhurbaşkanı olarak kabine toplantılarına katılma hakkı gibi bazı yetkilerini kullanmak istediği" ifade edildi. Başbakan Erdoğan ın cumhurbaşkanı adaylığının açıklamasını N24 televizyon kanalı ve Focus dergisi gibi bazı basın kuruluşları son dakika bilgisi olarak geçti. Fransız basını Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına, Fransız basını da geniş yer verdi. Le Figaro gazetesi, Erdoğan ın en az 5 yıl daha Türkiye yi yönetmeye talip olduğunu yazdı. Türkiye de ilk defa halk oylamasıyla bir cumhurbaşkanının seçildiğine değinilen haberde, "Erdoğan ın son yapılan ankete göre yüzde 56 dan fazla oy almasının beklendiğine" işaret edildi. Erdoğan ın ağustosta yapılacak seçimlerde AK Parti nin adayı olacağını duyuran Europe 1 radyosu da "son yerel seçimleri kazanan Erdoğan ın ilk turda ipi göğüsleyebileceği" yorumunu yaptı. France 24 televizyonu ise "AK Parti nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan" başlıklı haberinde, "Erdoğan'ın seçimi kazanma şansının çok yüksek olduğu" ifade edildi. Erdoğan ın adaylığının sürpriz olmadığı tespitine yer verilen haberde, seçilmesi halinde Erdoğan'ın, "Atatürk ten sonra Türkiye yi en uzun süreyle yöneten kişi" olacağı vurgulandı.

3 Lyon merkezli haber kanalı Euronews ise haberinde, 11 yıldır Türkiye yi yöneten Erdoğan ın popülaritesini koruduğu ve "anketlere göre seçimleri kazanmasının kaçınılmaz olduğu" değerlendirmesine yer verdi. "Boğaz'ın güçlü adamı" Avusturya medyası da Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını flaş haber olarak duyurdu. Der Standard gazetesi, "Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcut başbakan Recep Tayyip Erdoğan, altı hafta içinde yapılacak seçimlerde devlet başkanı olmak istiyor" ifadelerini kullandı. Kurier gazetesi de "Erdoğan şimdi resmen cumhurbaşkanı olacak" başlığını kullandığı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'ya yaptığı ziyaretin büyük bir heyecan yarattığı vurgulandı. Haberde, Başbakan Erdoğan için "Boğaz'ın güçlü adamı" ve "Türk Cumhuriyeti'nin en etkili figürü Recep Tayyip Erdoğan" ifadeleri kullanıldı. Österreich ve Heute gazetesi ise "Erdoğan'ın adaylığı kesinleşti" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Erdoğan ın cumhurbaşkanı olarak ülkeyi bir 10 yıl daha yönetmek istediğini" yazdı. Çin basını Çin'in resmi ajansı Şinhua, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını flaş haber olarak duyurdu. "Türkiye Başbakanı Cumhurbaşkanlığı için yarışacak" başlığını kullanan Şinhua, Erdoğan'ın uzun zamandır beklenen adaylığının bugün Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından açıklandığı bilgisini verdi. Haberde, Erdoğan'ın yanı sıra cumhurbaşkanlığı için iki muhalefet partisinin (CHP ve MHP) Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, Halkların Demokratik Partisi'nin de eş genel başkan Selahattin Demirtaş'ı aday gösterdiği belirtildi. Balkan medyasından cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceği vurgusu Anadolu Ajansı'nın (AA) BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) servisi ile başta Bosna Hersek olmak üzere Balkanlar'daki gazete, televizyon ve haber sitelerine servis edilen Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı haberi, ilk sıralarda yer buldu. Bosna Hersek'in en köklü gazetelerinden biri olan ''Oslobodjenje''nin haber sitesinin manşetinde yer alan haber, ''Erdoğan, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday oldu'' başlığı ile yayımlanırken, haberin detayında Erdoğan'ın, Türkiye'de cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından doğrudan belirleneceği seçimlerde yarışacağına vurgu yapıldı. Balkanlar'ın en önemli medya kuruluşlarından biri olan Bosna Hersek merkezli El Cezire Balkans da

4 ''Erdoğan, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday'' başlığını kullandı. Haberin detayında ise AK Parti'nin bugün resmen cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna duyurduğu, yeni cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceği ve görev süresinin beş yıl olacağı vurgulandı. Bosna Hersek'in önemli televizyonlarından biri olan FACE TV de Başbakan Erdoğan'ın adaylığını bültenin ilk sırasında duyurdu. ''Erdoğan, resmen Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday'' başlığını kullanan televizyon, AK Parti'nin Başbakan Erdoğan'ın adaylığını oybirliği ile kabul ettiğine vurgu yaptı. Ülkenin önde gelen haber sitelerinden ''Vijesti'' de Başbakan Erdoğan'ın adaylığı haberine manşetten yer ayırdı. ''AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'' başlığını kullanan site, haberin detaylarında cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ve diğer cumhurbaşkanı adaylarına yer verdi. "Artık Türkiye'nin adımları daha güçlü duyulacak'' Sırbistan'ın önde gelen gazetelerinden ''Kurir'' de Başbakan Erdoğan'ın adaylığını okuyucuları ile paylaştı. ''Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday'' başlığı kullanılan haberde, Başbakan Erdoğan'ın adaylığının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından duyurulduğu ve seçimlerin ilk turunun 10 Ağustos'ta yapılacağı ifade edildi. Sırbistan'ın B92 televizyon kanalı da haberinde, ''Erdoğan, resmen cumhurbaşkanı adayı'' başlığını kullandı. Haberde, "son on yıldır Türkiye'ye damga vuran Başbakan Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde en az beş yıl daha devletin zirvesinde olacağı" yorumu yapıldı. Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG da "Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday'' başlığını tercih etti. Ajans, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olmayacağına dair yaptığı açıklamaya da yer verdi. Başbakan Erdoğan'ın adaylığı, Sırbistan'ın güneyinde Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde de yankı buldu. Bölgenin önemli haber sitelerinden ''Sancak Haber'', ''Erdoğan cumhurbaşkanı adayı - Artık Türkiye'nin adımları daha güçlü duyulacak'' başlığını kullandı. Azerbaycan basını Azerbaycan basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini flaş haber olarak duyurdu. APA haber ajansı, Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili verdiği haberde, adaylık açıklamasının 4 bin kişinin katıldığı törende yapıldığına dikkat çekti.

5 APA TV de Erdoğan'ın adaylığını son dakika gelişmesi olarak duyururken, TREND haber ajansı manşetinde, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı resmen açıklandı" ifadesini kullandı. Yeni Müsavat Gazetesinin internet sitesi ise "AK Parti cumhurbaşkanı adayının ismini açıkladı: Recep Tayyip Erdoğan" başlığıyla hazırladığı haberi manşetten verdi. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması, birçok televizyon kanalı ve haber sitesinde de son dakika haberi olarak duyuruldu. "Türkiye tarihinde yeni bir sayfa" Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti, adaylık haberini son dakika olarak verirken, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açacak" başlığıyla verdiği haberde, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer ayırdı. İtar-Tass haber ajansı da oldukça geniş bir haber yayınlarken, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı adayları ve seçimler hakkında bilgi verdi. Rusya'nın önemli gazetelerinden Kommersant, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını beklendik bir gelişme olarak görerek,"erdoğan, Türkiye'nin en parlak politikacısı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla, Türkiye parlamenter sistemden cumhurbaşkanın yetkisinin daha geniş olduğu bir sisteme geçecek" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, Rusya'nın diğer önemli gazetelerinden Gazeta.ru, Vedomosti ve İzvestiya'nın isternet sitelerinde de yer aldı. İran basını Başbakan Erdoğan ın cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasına İran basını da geniş yer ayırdı. İran ın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Press Tv, "Başbakan Erdoğan ın seçimleri kazanması ve siyasi liderliğini 2019 a kadar sürdürmesinin beklendiğine" yer verildi. Ağustos ayında yapılacak seçimlerin Türkiye de bir ilk olduğuna yer verilen haberde, cumhurbaşkanının ilk defa parlamento tarafından değil doğrudan halk tarafından belirleneceğine vurgu yapıldı. Fars Haber Ajansı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün aday olmayacağını açıklamasının ardından, Erdoğan'ın adaylığının "sürpriz olmadığını" yazdı. İran basınında yer alan haberlerde, Erdoğan ın cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakiplerinin Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş olduğu ancak kamuoyu yoklamalarının "yarışı Erdoğan ın kazanacağını gösterdiği" yorumları yapıldı.

6 Bu dökümanı orjinal adreste göster Başbakan Erdoğan'ın adaylığı dünya basınında

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

DIġĠġLERĠ BAKANI DAVUTOĞLU'NUN AK PARTĠ GENEL BAġKANLIĞI VE BAġBAKANLIĞA ADAYI GÖSTERĠLMESĠ DÜNYA BASININDA ALMAN BASINI... 2 AVUSTURYA BASINI...

DIġĠġLERĠ BAKANI DAVUTOĞLU'NUN AK PARTĠ GENEL BAġKANLIĞI VE BAġBAKANLIĞA ADAYI GÖSTERĠLMESĠ DÜNYA BASININDA ALMAN BASINI... 2 AVUSTURYA BASINI... DIġĠġLERĠ BAKANI DAVUTOĞLU'NUN AK PARTĠ GENEL BAġKANLIĞI VE BAġBAKANLIĞA ADAYI GÖSTERĠLMESĠ DÜNYA BASININDA Ġçindekiler ALMAN BASINI... 2 AVUSTURYA BASINI... 2 AZERBAYCAN BASINI... 3 BOSNA HERSEK... 4

Detaylı

Dünya basını Erdoğan'ın zaferini konuşuyor

Dünya basını Erdoğan'ın zaferini konuşuyor On5yirmi5.com Dünya basını Erdoğan'ın zaferini konuşuyor Başbakan Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi Avrupa basınında geniş yer aldı. Spiegel Online: "Türkiye güçlü adam

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 2 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Değerlendirilmesi Erol Tuncer - 18 Ağustos 2014 Bu değerlendirme, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin -Yüksek Seçim Kurulu tarafından 15 Ağustos 2014 tarihinde açıklanan-

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : K A R A R -

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : K A R A R - T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : 952 - K A R A R - Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 04/07/2018 tarihli yazıda aynen; 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununun; 20. maddesinde; Cumhurbaşkanı seçiminin

Detaylı

10 Ağustos. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması. 18 Ağustos 2014. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yazılı Medya Araştırması

10 Ağustos. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması. 18 Ağustos 2014. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yazılı Medya Araştırması 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Yazılı Medya Araştırması 18 Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER 1. SUNUŞ... 3 2. ADAYLAR HAKKINDA ÇIKAN HABERLER NASIL SUNULDU?... 3-4 2.1 HABERLERİN ADAYLARA GÖRE DAĞILIMI...

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. 1923 ten GÜNÜMÜZE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 5 B. 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 6 C. CUMHURBAŞKANLIĞI

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER 11 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER Türkiye de 10 Ağustos ta ilk olarak Türk halkı Cumhurbaşkanı nı seçmek için sandık başına gitti. Seçim sonucuna göre, Başbakan

Detaylı

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU

TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU TEMMUZ 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. GÜL ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI PERFORMANSI 22 TEMMUZ POLİS OPERASYONU ARAŞTIRMA GRUBU Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Doğu ERGİL Doç. Dr. Sıtkı YILDIZ

Detaylı

Türkiye Siyasi Gündem Araştırması

Türkiye Siyasi Gündem Araştırması I. AMAÇ Bu çalışmanın amacı, aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz, Türkiye nin Siyasi Gündemine paralel konuların ele alınarak halkın görüşlerini tespit etmek ve bu görüşlerin NEDENİ ni saptamak adına

Detaylı

DIŞ BASIN DEĞERLENDİRME RAPORU 01 Ocak 2011-31 Aralık 2011 BYEGM HABER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DIŞ BASIN DEĞERLENDİRME RAPORU 01 Ocak 2011-31 Aralık 2011 BYEGM HABER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2011 DIŞ BASIN DEĞERLENDİRME RAPORU 01 Ocak 2011-31 Aralık 2011 HABER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2011 YILI DIŞ BASIN DEĞERLENDİRMESİ Türkiye, iç politikada hızla değişen gündeme paralel olarak yaşanan gelişmeler

Detaylı

24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri

24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri 24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri 22-23 Mayıs 2018 Mediar Gazi Üni. Teknopark Gölbaşı / ANKARA 0850 532 77 35 bilgi@mediar.com.tr www.mediar.com.tr İçindekiler I. Amaç, Evren, Örneklem

Detaylı

BAŞKANLI PARLAMENTER SİSTEM

BAŞKANLI PARLAMENTER SİSTEM Yard. Doç. Dr. ŞULE ÖZSOY Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi BAŞKANLI PARLAMENTER SİSTEM Cumhurbaşkanının Halk Tarafından Seçildiği Parlamenter Hükümet Modeli ve Türkiye İçin Tavsiye

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü. 10 Ağustos 2014. için gerçekleştirilmiştir.

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü. 10 Ağustos 2014. için gerçekleştirilmiştir. 10 Ağustos 2014 için gerçekleştirilmiştir. Araştırma Hakkında Araştırma, 10 Ağustos 2014 günü, Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) yöntemi ile mahalli seçimlerde oy kullanan toplam 1500 seçmen

Detaylı

Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez

Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez 1 / 8 2014/08/29 15:48 Ana Sayfa GÜNDEM DÜNYA EKONOMĐ SPOR KELEBEK YAZARLAR EMLAK AĐLE HÜRRĐYET TV myy@hurriyet.com.tr Hürriyet 11.08.2014 Pazartesi Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez - A + Tak

Detaylı

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31

MEDYANIN EYLÜL AYI GÜNDEMİ - DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA - Özgür Gazeteciler Platformu Salı, 04 Ekim :31 Türkiye de geçen ay en çok konuşulan olay, kişi ve kurumlar belli oldu. Artan terör olayları, Piri Reis araştırma ve sondaj gemisi, Mavi Marmara olayı, Başbakan ın yurtdışı gezileri ve BM de yaptığı konuşma,

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 11 Ağustos 2014. Recep Tayyip Erdoğan %51.95, Ekmeleddin İhsanoğlu %38.34 ve Selahattin Demirtaş %9.71 oranında oy aldı.

GÜNLÜK BÜLTEN 11 Ağustos 2014. Recep Tayyip Erdoğan %51.95, Ekmeleddin İhsanoğlu %38.34 ve Selahattin Demirtaş %9.71 oranında oy aldı. GÜNLÜK BÜLTEN 11 Ağustos 2014 C.Başkanlığı Seçimini Erdoğan Kazandı.. Recep Tayyip Erdoğan %51.95, Ekmeleddin İhsanoğlu %38.34 ve Selahattin Demirtaş %9.71 oranında oy aldı. JaponYada Hisseler 3Ayın En

Detaylı

Seçim sonuçları (İşte Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018)

Seçim sonuçları (İşte Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018) 1 / 5 2018/06/29 13:40 Seçim sonuçları (İşte Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018) Seçim sonuçları gelmeye devam ediyor. Sandıkların yüzde 99.72'i açıldı. İstanbul, Ankara, İzmir seçim sonuçları belli

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM 1 Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi Hisar İş Hanı Kat : 8 No: 35 - Tel

Detaylı

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Cumhuriyetin kuruluşu Anadolu insanının iman, namus, bağımsızlık, özgürlük, vatan ve millete sevgi ile bağlılığının inancı ve iradesi ile kendisine önderlik yapan Mustafa

Detaylı

SON 4 SEÇİMDE 3 BİRİNCİLİK 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ( TEK BİLEN ANDY-AR) 12 HAZİRAN 2011 GENEL SEÇİMLER ( EN YAKIN TAHMİN ) 12 EYLÜL

SON 4 SEÇİMDE 3 BİRİNCİLİK 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ( TEK BİLEN ANDY-AR) 12 HAZİRAN 2011 GENEL SEÇİMLER ( EN YAKIN TAHMİN ) 12 EYLÜL SON 4 SEÇİMDE 3 BİRİNCİLİK 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ( TEK BİLEN ANDY-AR) 12 HAZİRAN 2011 GENEL SEÇİMLER ( EN YAKIN TAHMİN ) 12 EYLÜL 2010 REFERANDUMU ( TEK BİLEN ANDY-AR) I. AMAÇ Bu çalışmanın

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI Ağustos, 2014 İçindekiler Araştırma Hakkında Örneklemin Demografisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki Seçmen Davranışına Yönelik Analizler Genel Seçimlerde

Detaylı

Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi

Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi Komisyon Cumhurbaşkanının süresini belirledi Ocak 12, 2012-7:20:33 TBMM Anayasa Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı kabul edildi. TBMM Anayasa Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı

Detaylı

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü için gerçekleştirilmiştir. 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 8 Haziran 2015 2015 Ipsos. Tüm Hakları Saklıdır. Bu dosya içeriği, Ipsos'un izni olmaksızın medya da

Detaylı

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Belediyemiz faaliyetlerinin kitle iletişim araçları ve diğer yollarla halkımıza duyurulması, tanıtılması, belediyemizin gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve toplumsal

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

Aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen ise yabancı düşmanı, AB karşıtı ve korumacı, kapalı ekonomiden yana

Aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen ise yabancı düşmanı, AB karşıtı ve korumacı, kapalı ekonomiden yana Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimleri: Sosyal izm mi, milliyetçilik mi? Aşırı cı Ulusal Cephe'nin liri Mari Pen ise yabancı düşmanı, AB karşıtı korumacı, kapalı ekonomin yana. 26.04.2017 / 12:19 Fransa'da

Detaylı

"Türkiye Batı'yı Ürkütüyor"

Türkiye Batı'yı Ürkütüyor "Türkiye Batı'yı Ürkütüyor" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme Avrupa medyasında geniş yankı uyandırdı. 10.08.2016 / 10:10 İngiliz devlet

Detaylı

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu Orkun GÖDEK, Grup Araştırma Yönetmeni Banu GÜLTEKİN, Grup Araştırma Uzmanı 31.05.2017 1 DenizBank Yatırım

Detaylı

Kamuoyunda Erken Seçim Algısı Araştırması

Kamuoyunda Erken Seçim Algısı Araştırması Kamuoyunda Erken Seçim Algısı Araştırması 21-22 Mart 218 Mediar Analiz Gazi Üni. Teknopark Gölbaşı / ANKARA 85 532 77 35 bilgi@mediaranaliz.com www.mediaranaliz.com İçindekiler I. Amaç, Evren, Örneklem

Detaylı

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN ARAŞTIRMA KÜNYESİ Araştırmayı Gerçekleştiren Kuruluş: Greenart Group Araştırma Danışmanı: Erol ERDOĞAN Uygulama Alanı: IBBS Düzey 1 (NUTS-1) kapsamında, 12 Bölge ve temsiliyeti sağlayan 26 il Araştırma

Detaylı

24 HAZİRAN 2018 SEÇİM ANKETİ DİYARBAKIR- MARDİN-BATMAN

24 HAZİRAN 2018 SEÇİM ANKETİ DİYARBAKIR- MARDİN-BATMAN 24 HAZİRAN 2018 SEÇİM ANKETİ DİYARBAKIR- MARDİN-BATMAN (ANKET 8-11 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA TESADÜFİ YÖNTEMLE 1302 KİŞİ İLE YÜZ YÜZE YAPILMIŞTIR) http://www.yorsam.org Haziran-2018-Diyarbakır İÇİNDEKİLER

Detaylı

İçindekiler. Anket Metodu

İçindekiler. Anket Metodu İçindekiler 23610162224262830- Anket Metodu Demografi Partilerin Tekil Oyları İttifaklar Sonrası Oy Durumu Cumhurbaşkanlığı Seçimi İlk Turu Oy Durumu Cumhurbaşkanlığı Seçimi İkinci Turu R.T. ERDOĞAN - M.

Detaylı

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ

TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE NİN NABZI AĞUSTOS 2015 ERKEN SEÇİM ÖNCESİ SİYASAL DURUM DEĞERLENDİRMESİ MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600

Detaylı

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Üzerine

10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Üzerine 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Üzerine Harun Kaban Liberal Düşünce Dergisi Yazı İşleri Müdürü liberal düşünce Yıl 19, Sayı 75, Yaz 2014, s. 107-113 10 Ağustos 2014 Seçiminin Tarihi ve Sembolik

Detaylı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 19 NİSAN 2017 NOT: BU DOSYADA İLETİLEN VERİLER GÖRSELLEŞTİRİLİRKEN SLİDE DA BELİRTİLEN LOGO, ÖRNEKLEM BİLGİSİ (N=) VE IPSOS SOSYAL ARAŞTIRMALAR

Detaylı

2010 YILINA DAMGASINI VURAN OLAYLAR. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ne giriş süreci. Terör olayları. Türkiye-İsrail krizi

2010 YILINA DAMGASINI VURAN OLAYLAR. Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ne giriş süreci. Terör olayları. Türkiye-İsrail krizi MTM Medya Takip Merkezi, 2010 yılında medyanın gündemini belirleyen konu ve olayları derledi. İki bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde periyodik olarak yapılan takip sonuçları, yıl boyunca

Detaylı

21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI

21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI 21 EKİM 2007 TARİHLİ HALKOYLAMASI Erol TUNCER / Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) Başkanı - 1 Kasım 2007 I. 1961 den Günümüze Halk Oylamaları 1961 den günümüze kadar 5 kez halkoylamasına

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Türkiye küçük Millet Meclisleri Mayıs 2014 O.P. Raporu

Türkiye küçük Millet Meclisleri Mayıs 2014 O.P. Raporu Türkiye küçük Millet Meclisleri Mayıs 2014 O.P. Raporu 1 1 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yetki ve Sorumlulukları www.tkmm.net 2 Ortak Paydalar 1- Cumhurbaşkanını halkın seçmesi memnuniyet verici ama mevcut seçim

Detaylı

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Yerel seçimlerden sonra ülke gündeminde

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 4 Kasım 2015 Not: bu dosyada iletilen veriler görselleştirilirken slide da belirtilen logo, örneklem bilgisi (n=) ve Ipsos

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU Kasım 29, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK

Detaylı

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Türkiye nin en önemli sorunu hakkındaki görüşleri En

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail: info@pollmark.com.tr Ekim

Detaylı

Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013

Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013 Prof. Dr. Özer SENCAR OCAK- 2013 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Bu rapor;

Detaylı

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

ekonomi olduğu görülüyor. Erken seçim olma ihtimalinin zor olduğu, AKP'nin ekonomide rahatlama yaşatmadan seçimi tekrarlatmasının mümkün olmadığı görü

ekonomi olduğu görülüyor. Erken seçim olma ihtimalinin zor olduğu, AKP'nin ekonomide rahatlama yaşatmadan seçimi tekrarlatmasının mümkün olmadığı görü Kanlı planı seçmen gördü! İşte son anket rakamları Gezici Araştırma'nın 25-26 Temmuz tarihleri arasında yaptığı kamuoyu araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. 04 Ağustos 2015 Salı 08:17 Kanlı planı seçmen

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6-

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6- TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ -6- EKİM 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

Mağazacılar Günü. 151 Kurum 5 Boyner Grup Şirketi 500 Mağaza 12.000 Mağaza Çalışanı 59.000 Mağaza 700.000 Mağaza Çalışanı

Mağazacılar Günü. 151 Kurum 5 Boyner Grup Şirketi 500 Mağaza 12.000 Mağaza Çalışanı 59.000 Mağaza 700.000 Mağaza Çalışanı Mağazacılar Günü Mağazacılar Günü 2011 2013 2014 151 Kurum 5 Boyner Grup Şirketi 500 Mağaza 12.000 Mağaza Çalışanı 59.000 Mağaza 700.000 Mağaza Çalışanı Mağazacılar Günü Bugün, gerçek sahibi TAMPF, Tüm

Detaylı

BASINDA KONDA seçimler

BASINDA KONDA seçimler BASINDA KONDA Haziran 2011 Bu dosya 15 yıla aģkın bir süredir gerçekleģen öncesinde, KONDA AraĢtırma ġirketi tarafından açıklanan anket sonuçları, bu sonuçlar üzerine yazılan yorumlar ve sonucunda bu çalıģmaların

Detaylı

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ

DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ DEVLET BAKANLARININ GÖREV DAĞILIMI BELİRLENDİ Ağustos 31, 2007-12:00:00 60. Hükümette Devlet Bakanlarının görev dağılımına ilişkin başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. DEVLET BAKANLARININ

Detaylı

EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER

EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER AS/Ega/Inf (2009) 4 - Turkish 26 January 2009 TUegadocinf04_2009 EŞİTLİK ÖDÜLÜ NÜN VERİLMESİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER F 67075 Strasbourg Cedex assembly@coe.int Tel: + 33 3 88 41 2000 Fax: +33 3 88 41 2776

Detaylı

AK PARTĠ GENEL MERKEZ DIġ ĠLĠġKĠLER BAġKANLIĞI

AK PARTĠ GENEL MERKEZ DIġ ĠLĠġKĠLER BAġKANLIĞI Ġçindekiler DÜNYA BASININDA BAŞBAKAN ERDOĞAN IN ADAYLIĞI... 2 AVRUPA GÜNDEMİ... 7 Almanlara sitem: Mülteciler için daha fayla dazanışma... 7 Almanya da Otomobiller için geçiş ücreti... 8 Eski savunma bakanı

Detaylı

Medyadaki İsrail dostları!

Medyadaki İsrail dostları! On5yirmi5.com Medyadaki İsrail dostları! Deneyimli gazeteci Tevfik Diker, medyada kimlerin İsrail i destekleyen şekilde yayın yaptığını yazdı. İşte o yazı Yayın Tarihi : 7 Şubat 2013 Perşembe (oluşturma

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 12-13 Ekim 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ YENİ HABER KONYA Tarih : 12.10.2016 GÜNLÜK YEREL GAZETE Sayfa : 1 KONYA Tiraj : 1048 SİYASİ

Detaylı

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ

TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ TÜRKİYE NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLETİŞİM STRATEJİSİ 1 AB İLETİŞİM STRATEJİSİ (ABİS) NEDİR? Türkiye - AB müzakere sürecinin üç ayağı: 1- Siyasi reformlar 2- AB yasal düzenlemelerinin kabul edilmesi ve uygulanması

Detaylı

TÜRKİYE GÜNDEMİ ARAŞTIRMASI 41 OCAK 2017

TÜRKİYE GÜNDEMİ ARAŞTIRMASI 41 OCAK 2017 TÜRKİYE GÜNDEMİ ARAŞTIRMASI 41 KONSENSUS UN SEÇİM TAHMİNLERİ Cumhurbaşkanlığı Seçim Tahminleri AĞUSTOS 2014 Recep Tayyip Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu Selahattin Demirtaş Yurtiçi Oylar (KONSENSUS TAHMİNİ)

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN. (Resmi Gazete ile yayımı: 16.6. 95 TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELE RİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.6.007 Sayı: 6554) Kanun No Tarihi MADDE - 7//98 tarihli ve 709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: Günlük Haber Bülteni 20.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com.tr Tarih:19.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.milliyet.com.tr Tarih:19.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

2014 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ

2014 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ 214 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ Anket Amacı 214 Yerel Seçimleri Anketi nin amacı: Ankete katılan kişilerin 214 yerel seçimlerinde destekledikleri ve desteklemedikleri siyasi partileri ölçmek, kullandıkları

Detaylı

R A P O R. Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL. Mayıs 2015

R A P O R. Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL. Mayıs 2015 R A P O R 1 Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL Mayıs 2015 Sunuş 4.264 kişi ile yüz yüze görüşme şeklinde yapılan anket bulgularına dayanan bu rapor, Mart- Nisan 2015 tarihinde Sakarya ilinin

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt

Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt Kuveyt, dünyada bilinen ham petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde 10 una sahip ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliğinin (OPEC) 5. büyük petrol üreticisi konumunda.

Detaylı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı On5yirmi5.com Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı Türkiye ve Rusya arasında son 16 yıldaki ilişkiler, bazı anlaşmazlıklara rağmen tarihin en iyi dönemi olarak kayıtlara geçti. Yayın Tarihi : 4 Aralık

Detaylı

tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Temmuz2017 N201722

tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Temmuz2017 N201722 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Temmuz2017 N201722 POLİTİKA NOTU Dr. Levent Gönenç 1 Merkez Direktörü Hukuk Çalışmaları Merkezi DAR BÖLGE SEÇİM SİSTEMİ TARTIŞMALARI Basına yansıyan haberlere

Detaylı

Pirat Sınıf Komitesi

Pirat Sınıf Komitesi Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2011-2012 Faaliyet Raporu 1 S a y f a , 2011-2012 döneminde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir; 2011 Yılı Faaliyetleri - Uluslararası Pirat Birliği

Detaylı

TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ. 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri

TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ. 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri TÜRKİYE TİPİ BAŞLANLIK SİSTEMİ MODEL ÖNERİSİ Mehmet Uçum 1. Başkanlık Sistemi Tartışmasının Temel Gerekçeleri a. Tartışmanın Arka Planı Ülkemizde, hükümet biçimi olarak başkanlık sistemi tartışması yeni

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Türkiye ve Avrupa Birliği

Türkiye ve Avrupa Birliği Türkiye ve Avrupa Birliği Türkiye ve Avrupa Birliği İlişkisi Avrupa Birliği 25 Mart 1957 tarihinde imzalanan Roma Antlaşması'yla Avrupa Ekonomik Topluluğu adı altında doğdu. Türkiye 1959 yılında bu topluluğun

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

Yerelde İlk Yarış Adaylık İçin

Yerelde İlk Yarış Adaylık İçin www.mevzuattakip.com.tr Yerelde İlk Yarış Adaylık İçin Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçim hazırlıklarına başlayan siyasi partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. - 11.11.2018 Yerel

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : 329

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : 329 - K A R A R - 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Geçici 21. maddesinin (A) fıkrasında; Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27 nci Yasama Dönemi milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi

Detaylı

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi

11,000 10,500 10,000 9,500 9,000 8,500 8,000 7,500 7,000. - Merkez Bankasõ 4-haftalõk depo alõm ihalesi Günlük Bülten PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Günlük Değ. İMKB-100 9,944 -%1.9 TL/$ 1,654,404 %0.0 Bono Faizi (2 Tem 2003) %70.0 -%1.0 İMKB 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 9,699 339 İşlem Hacmi ($

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İran BIE Delegesi Mr. Kazem Akbarpour, 16 Mayıs 2012 tarihinde Odamızı ziyaret etmiş, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı

Detaylı

11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı

11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI. 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı 11. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI 09-10-11 MAYIS 2013, USİMP KONGRESİ ve GENEL KURULU, Serkan BÜRKEN, TTGV Uzmanı Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Detaylı

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor www.mevzuattakip.com.tr Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor İl, ilçe ve beldelerde 1398 belediye başkanlığı için yarışacak binlerce aday seçim takviminin yayınlanmasını bekliyor. - 28.11.2018 Seçmenler, 5

Detaylı

Fark FX Günlük Bülten

Fark FX Günlük Bülten 19 Eylül 2018 Çarşamba Fark FX Günlük Bülten Dünün Önemli Haberleri: Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avusturya Merkez Bankası para politikası toplantı tutanakları açıklandı. Merkez bankasının açıkladığı

Detaylı

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : K A R A R -

T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : K A R A R - T.C. YÜKSEK SEÇİM KURULU Karar No : 953 - K A R A R - Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığınca, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının; birleştirme tutanaklarındaki

Detaylı

İçindekiler. 2- Anket Metodu

İçindekiler. 2- Anket Metodu İçindekiler 2- Anket Metodu 3- Demografi 4- Partilerin Tekil Oyları 7- İ ifaklar Sonrası Oy Durumu 10- Cumhurbaşkanlığı Seçimi İlk Turu Oy Durumu 13- Cumhurbaşkanlığı Seçimi İkinci Turu R.T. Erdoğan - M.

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar MART 2014 SAYI 10 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İş Hayatındaki Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI Babadağ dan 12 ay uçuşun yolunu açacak

Detaylı

Kamuya Eleman Alınıyor!

Kamuya Eleman Alınıyor! On5yirmi5.com Kamuya Eleman Alınıyor! Kamunun çeşitli birimleri eleman alımı yapıyor. İşte o birimler Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi (oluşturma : 10/6/2015) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 50

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry TEMMUZ 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 TEMMUZ / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Sosyal medya en çok hangi ünlüyü konuştu?

Sosyal medya en çok hangi ünlüyü konuştu? On5yirmi5.com Sosyal medya en çok hangi ünlüyü konuştu? 'Sosyal medyada en çok konuşulan ünlüler' listesinde bu hafta hangi isimler yer alıyor? Yayın Tarihi : 10 Kasım 2012 Cumartesi (oluşturma : 9/17/2015)

Detaylı

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar:

Aday Meslek Memurluğu Sınavı için aranan genel koşullara ek olarak adayların bilmeleri gereken hususlar: Dışişleri Bakanlığı Giriş Sınavları (PS. İstanbul Aydın Üniversitesinin bu programı, öğrencileri Ekonomi Bakanlığı Diş Ticaret Müsteşarlığı, AB Bakanlığı, MIT Müsteşarlığı gibi kurumların giriş sınavlarına

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Her gün gelen şehit haberlerine YETER İki yıldır bitmeyen seçim maratonuna YETER Siyasetçilerin

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Günlük Haber Bülteni 24.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:23.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 23.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Ekonomik Veriler: Türkiye

Ekonomik Veriler: Türkiye Ekonomik Veriler: Türkiye Genel Veriler Yüzölçümü 783.562,38 km² Nüfus 75.627.384 (2012) Yaş ortalaması 30,1 (2012) Nüfus yoğunluğu 98 /km²(2012) Nüfus büyüme hızı +1,2 (% bir öneki yıla göre değişim;

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından: Karar No: 592 Tarih : 27.12.2013 27 Aralık 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28864 YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından:

Detaylı

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı. K.MARAŞ'TA SON ANKET Anket Sonuçları MHP yi İşaret Etti Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Detaylı

TÜRKİYE DE SİYASET, MEDYA VE İNTERNETTE ÖZGÜRLÜKLER

TÜRKİYE DE SİYASET, MEDYA VE İNTERNETTE ÖZGÜRLÜKLER TÜRKİYE DE SİYASET, MEDYA VE İNTERNETTE ÖZGÜRLÜKLER Ali Çarkoğlu Ersin Kalaycıoğlu Erik C. Nisbet ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ Toplam: 51 ilde 2356 katılımcı ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildi Saha araştırması

Detaylı