30 MART 2014 MAHALLİ SEÇİM SONRASI SENARYOLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "30 MART 2014 MAHALLİ SEÇİM SONRASI SENARYOLAR"

Transkript

1 30 MART 2014 MAHALLİ SEÇİM SONRASI SENARYOLAR 28 MART 2014 PROF. DR. ARİF YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi

2 GENEL SEÇİM GİBİ MAHALLİ SEÇİM Mart 2014 mahalli seçim olmasına rağmen genel seçim gibi çok önemlidir. 2. Bunu önemli yapan bu seçimin Sayın Başbakan ve hükümet için bir güvenoyuna dönüşmesidir

3 3 SENARYO ÖNGÖRÜYORUZ Senaryo 1 : Ak Parti % 40 dan fazla oy alırsa (Hükümetin istediği senaryo) Senaryo 2 : Ak Parti % arası oy alırsa (Küresel Ekonomik Güçlerin istediği senaryo) Senaryo 3 : Ak Parti % 36 dan daha az oy alırsa (Muhalefetin istediği senaryo)

4 HER BİR SENARYOYA GÖRE 1. Ekonomik ve siyasi etkiler ile ilgili öngörüde bulunmaktayız. 2. Hükümetin ve şirketlerin ne yapması gerektiğini önermekteyiz.

5 SENARYO 1 Ak Parti % 40 dan fazla oy alırsa

6 Senaryo 1 EKONOMİK ETKİLER 1. Pazartesi günü, Dövizin hızlı bir şekilde düşecegini beklemekteyiz. Hızlı bir şekilde düştükten sonra biraz çıkacak ve yatay seyir izleyecek, Dolar 2100 TL civarında yeni bir bant da hareket edecek ve siyasi çatışmanın ve belirsizliğin bitmesini bekleyecektir. Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlıgı seçimine kadar, siyasi çatışma ve belirsizlik bitecek ve daha sonra döviz artık sürekli olarak düşüş trendine girecektir. 2. Pazartesiden itibaren İstanbul Borsasının süratle çıkacağını tahmin ediyoruz. Hızlı bir şekilde çıktıktan sonra biraz düşecek yatay seyir izleyecek ve siyasi çatışmanın ve belirsizliğin bitmesini bekleyecektir. 3. Ekonomi ve gayrimenkul sektörü ve mal ve hizmet piyasası dip noktasına yaklaşmış bulunmaktadır. 4. İç piyasa ve ekonomi yavaş yavaş açılmaya başlayacaktır. 5. Merkez Bankasının faizleri düşüreceğini tahmin ediyoruz. 6. Enflasyonun düşmeye başlayacağını öngörmekteyiz.

7 Senaryo 1 SİYASİ ETKİLER 1. Muhalefet Partileri ve Hükümete karşı yayın yapan medya daha ılımlı ve yumuşak olacaklardır. 2. Muhalefet Partileri, erken seçim istemeyeceklerdir. 3. Muhalefet Partileri, Cumhurbaşkanlığı seçimi için, Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ile uzlaşma yolu arayacaklardır. 4. Küresel Politik Ekonomik Güçler, Sayın Başbakan ve Hükümet ile uzlaşma yolu arayacaklardır.

8 Senaryo 1 İŞVEREN VE İŞLETMELERİN YAPMASI GEREKENLER 1. Artık döviz pozisyonundan ve nakitten çıkmak gerekmektedir. 2. Bir masa Bir kasa uygulamasına son verilmelidir. 3. Yatırım yapmak için hemen araştırmalara başlanmalıdır. Artık uygun yatırımların yapılmasını tavsiye ediyoruz. 4. Artık menkul ve gayrimenkul alınabilir. 5. Alacaklarımızı TL ye çevirebiliriz. 6. Bu senaryoda dövizin artması beklenmemektedir. Döviz borcuna girilebilir. 7. Bu senaryoda faizlerin düşmesini beklemekteyiz. Bu nedenle, kredilerin uygun oranlarla rotatife çevrilmesini öneriyoruz

9 SAYIN BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKENLER 1. Sayın Başbakan ve Hükümetin seçim öncesi doğru olarak sergilediği sert uslubu bırakması, daha yumuşak ve herkesi kavrayıcı söylemlerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. 2. Muhalefet Partilerine ve seçim öncesi kendisine karşı olan medyaya, güçlü bir babanın sergilediği gibi şefkat ve yumuşak ve kucaklayıcı uslupla yaklaşmalıdır. 3. Küresel Politik Ekonomik güçlerle uyumlu çalışabileceğini, stratejik ortaklık kurabileceğini beyan etmelidir dönemden fazla milletvekilliği yasağını kaldırmalı ve bu yıl erken seçime gidilmelidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim ya aynı tarihte yada birbirine yakın tarihlerde yapılmalıdır. 5. Seçim öncesi mitingler çok yararlı ve etkili olduğundan dolayı ülke içinde seyahat edildiğinde her ay en az 1 büyük miting yapılmalıdır ve halkın nabzı tutulmalıdır. Bu mitinglerde önemli mesajlar verilmelidir. 6. Sayın Başbakan, Devlet hiyerarşisine uymayan ve devlet içinde örgüt olan ve devlete zarar veren kişi ve gurupları tasfiye etmelidir. Ancak, bu tasfiye harekatı yapılırken, masum insanların zarar görmemesine dikkat edilmelidir.

10 SENARYO 2 Ak Parti % arası oy alırsa

11 Senaryo 2 EKONOMİK ETKİLER 1. Pazartesi günü, dövizde ani ve büyük hareketlerin olmayacagını düşünmekteyiz. 30 mart 2014 seçim öncesi olduğu gibi, Döviz inişli çıkışlı seyrine devam edecektir. Dolar, bandında belli bir süre daha yatay seyir edecek ve siyasi çatışmanın ve belirsizliğin bitmesini bekleyecektir. Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlıgı seçimine kadar, siyasi çatışma ve belirsizlik bitecek ve daha sonra döviz artık sürekli olarak düşüş trendine girecektir. 2. Eğer, 2014 yılı içinde siyasi çatışma ve belirsizlik bitmez ise, doların tekrar çıkmaya başlayacağını ve ü geçeceğini tahmin etmekteyiz. 3. Bu durumda, Siyasi çatışma ve belirsizlik bitene kadar dolar artacak ve ile arasında bir yerden dönecektir. 4. Aynı şekilde, İstanbul Borsası inişli çıkışlı seyrine devam edecektir. Belirli bir bantda yatay seyir izleyecek ve siyasi çatışmanın ve belirsizliğin bitmesini bekleyecektir. 5. Ekonominin, iç piyasanın ve mal ve hizmetler piyasasının toparlanması için siyasi çatışma ve belirsizliğin bitmesi gerekmektedir. Şu andaki ekonomik durum ve piyasa, siyasi çatışma ve belirsizlik bitene kadar mevcut durumunu koruyacaktır. 6. Menkul ve Gayrimenkul sektöründe fiyatların mevcut durumunu koruyacagını düşünmekteyiz. 7. Siyasi çatışma ve belirsizlik bitene kadar, Faizlerin artmayacagını tahmin etmekteyiz.

12 Senaryo 2 SİYASİ ETKİLER 1. Muhalefet partileri ve hükümete karşı yayın yapan medya, sert ve saldırgan davranışlarına devam edeceklerdir. 2. Muhalefet partileri ve hükümet karşıtı medya hükümetin oyununun düştüğünü, halkın güvenini kaybettiğini ve erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyeceklerdir. 3. Küresel Politik Ekonomik güçler, Sayın Başbakan ve Hükümet ile uzlaşma yolu arayacaklardır. 4. Muhalefet ve Küresel Politik Ekonomik güçler, Ak partiden bazı milletvekillerinin istifa etmesi ve Ak partinin bölünmesi için çalışacaklardır.

13 Senaryo 2 İŞVEREN VE İŞLETMELERİN YAPMASI GEREKENLER 1. Ekonominin ve iç piyasanın dibe yaklaştığını fakat, dip noktaya gelmediğini düşünmekteyiz, bundan dolayı ekonominin biraz daha kötüleşeceğini beklemekteyiz. 2. Bu nedenle, kısa bir süre daha pozisyonumuzu korumalıyız ve dövizde ve nakitte kalmaya devam etmeliyiz. 3. Menkul ve Gayrimenkul ne almalıyız, ne de satmalıyız mevcut pozisyonumuzu korumalıyız. 4. Yatırım yapmamalıyız, sadece yatırım için araştırmaya başlayabiliriz. 5. Siyasi çatışma ve belirsizlik bitene kadar, Döviz cinsinden borçlanmamaya dikkat etmeliyiz. 6. Siyasi çatışma ve belirsizlik bitene kadar, Bir masa Bir kasa uygulamasına devam etmeliyiz. 7. Faiz konusunda bir değişikliğin olmayacağını düşündüğümüz için, mevcut pozisyonumuzu korumalıyız. 8. Büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlıgı seçimine kadar, siyasi çatışma ve belirsizlik bitecek ve daha sonra döviz artık sürekli olarak düşüş trendine girecektir.

14 SAYIN BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKENLER 1. Bu ikinci senaryo, 28 Mart 2014 e dönüş senaryosudur. 2. Bu nedenle, Sayın Başbakan otoriter yapısını korumalı ve seçimde kaybetmediğini bunca kasete rağmen iyi oy aldığını söylemelidir. 3. Sayın Başbakan, 3 dönemden fazla milletvekili seçilmesi yasağını kaldırmalıdır. 4. Küresel Politik Ekonomik güçlerle uyumlu çalışabileceğini, stratejik ortaklık kurabileceğini beyan etmelidir 5. Küresel Politik Ekonomik güçlerle uzlaşmadan, kesinlikle erken seçime gidilmemelidir. 6. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçim ya aynı tarihte yada birbirine yakın tarihte yapılmalıdır. 7. Sayın Başbakan, çok süratli bir şekilde parti içine dönmeli, milletvekilleri ile yakın ilişkiye girmeli, milletvekillerinin istifa etmesini engellemelidir.

15 SENARYO 3 Ak Parti % 36 dan az oy alırsa

16 Senaryo 3 EKONOMİK ETKİLER 1. Bu senaryoda, mevcut ekonomik ve siyasi durumun değişmesi istenecektir. Ve 2014 yılı içinde bir çok olumsuz olayın yaşanacağını tahmin ediyoruz. 2. Pazartesiden itibaren İstanbul borsası süratli bir şekilde düşecektir. Bir anda çok düştüğü için tepki alımları gelip biraz yükselecektir. 3. Bu senaryoda, 2014 yılı içinde ekonomiyi ve siyasi istikrarı bozacak bir çok olay yaşanacağı için, İstanbul borsasının düşeceğini beklemekteyiz. Yeni bir siyasi istikrar oluşumuna kadar bu düşüş trendi devam edecektir. 4. Pazartesi günü, döviz süratli bir şekilde artacaktır. Doların ü geçeceğini tahmin ediyoruz yılı içinde olumsuz bir çok olay yaşanacağı için doların artmaya devam edeceğini bekliyoruz. 5. Yeni bir siyasi oluşum ve istikrar oluşuna kadar döviz artacaktır. Doların ü geçeceğini ve ile TL arasında bir yerden döneceğini tahmin ediyoruz. 6. Döviz artışını engellemek için, faizlerin de artacağını düşünüyoruz. 7. Ekonomi ve iç piyasa daha da kötüleşecektir. Yeni bir siyasi oluşum ve istikrar, oluşuna kadar, ekonomi kötüleşmeye devam edecektir.

17 Senaryo 3 SİYASİ ETKİLER 1. Muhalefet partileri ve hükümete karşı yayın yapan medya, sert ve saldırgan davranışlarına devam edeceklerdir. 2. Muhalefet partileri ve hükümet karşıtı medya hükümetin oyununun düştüğünü, halkın güvenini kaybettiğini ve erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyeceklerdir. 3. Muhalefet partileri ve hükümet karşıtı medya, artık yeni bir siyasi oluşum ve hükümetin kurulması gerektiğini söyleyecekler ve meclisde güven oylaması isteyeceklerdir. 4. Küresel politik ekonomik güçler, Sayın Başbakan ve Hükümet ile uzlaşma yolu aramayacaklardır. Bu nedenle, ciddi sorunlar ve olaylar yaşanabilir. 5. Muhalefet ve Küresel Politik Ekonomik güçler, Ak partiden bazı milletvekillerinin istifa etmesi ve Ak partinin bölünmesi için çalışacaklardır.

18 Senaryo 3 İŞVEREN VE İŞLETMELERİN YAPMASI GEREKENLER 1. Bu senaryoda, Ekonomi ve iç piyasanın daha da kötüleşeceğini tahmin etmekteyiz. Maalesef, Firma iflaslarının yaşanacağını beklemekteyiz. Bundan dolayı, Kesinlikle dövizde ve nakitte kalmaya devam etmeliyiz. 2. Kesinlikle yatırım yapmamalıyız. 3. Bir masa Bir kasa uygulamasını devam ettirmeliyiz. 4. Menkul ve Gayrimenkul fiyatları düşmeye devam edecektir. Bu nedenle, uygun fiyatlardan gayrimenkul satmalıyız. 5. Döviz borcumuz var ise, TL ye çevirmeliyiz. 6. Faizlerin artacağını düşündüğümüz için varsa rotatif kredilerimizi taksitli ve uzun vadeli kredilere çevirmeliyiz. 7. Müşteri Açık Hesapları süratle kapatılmalıdır. 8. Mevcut çek ve senetleri nakite çevirmeliyiz.

19 SAYIN BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKENLER 1. Bu üçüncü senaryo, çok ciddi olaylar ve sorunlar doğurabilecektir. Bu nedenle, otoriter yapı korunmalıdır. 2. Eğer Birinci parti olunursa başka bir eylem planı, İkinci parti olunursa ise daha farklı bir eylem planı uygulanmalıdır.

20 %36 dan daha az oy alıp AKP 1. Parti olursa 1. Sayın başbakan otoriter yapısını korumalı ve seçimde kaybetmediğini, bunca olaya ve kasete rağmen yine de iyi oy aldığını ve 1. Parti olduğunu söylemelidir. 2. Sayın Başbakan, 3 dönemden fazla milletvekili seçilmesi yasağını kaldırmalıdır. 3. Küresel Politik Ekonomik güçlerle uyumlu çalışabileceğini, stratejik ortaklık kurabileceğini beyan etmelidir. 4. Küresel Politik Ekonomik güçlerle uzlaşmadan, kesinlikle erken seçime gidilmemelidir. 5. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçim ya aynı tarihte yada birbirine yakın tarihte yapılmalıdır. 6. Sayın Başbakan, çok süratli bir şekilde parti içine dönmeli, milletvekilleri ile yakın ilişkiye girmeli, milletvekillerinin istifa etmesini engellemelidir.

21 %36 dan daha az oy alıp 2. Parti olunursa Bu senaryoyu istemediğimiz ve beklemediğimiz ve ülkenin hayrına olduğunu düşünmediğimiz için öngörüde bulunmuyoruz.

22 TEŞEKKÜR EDERİZ.

Güne Başlarken. 22 Ocak 2019 Salı

Güne Başlarken. 22 Ocak 2019 Salı Güne Başlarken 2009 dan bugüne en yavaş yıllık büyümesini gerçekleştiren Çin in ardında, IMF de dünkü açıklamasında küresel büyüme tahminlerini düşürdü. IMF büyüme tahminlerini son 3 yılın en düşük seviyesine

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Piyasaların odağında olan İngiltere referandumu Brexit ile sonuçlandı. Piyasalarda

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Gözler Fed in Vereceği Faiz Kararında Bugün ekonomik gündemin ana başlığı Fed in vereceği

Detaylı

-1- METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU. Yönetim Kurulu

-1- METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU. Yönetim Kurulu METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01.01.2011-30.06.2011 DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU 2011 in ilk çeyreğinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında piyasalarda genelde aşağı yönlü bir seyir izlemişti. 2011

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD GBPUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL Yellen Doları Tırmandırdı Fed Başkanı Yellen dün yaptığı konuşmasında ABD ekonomisinin

Detaylı

Hisse Senetleri. Kapanış: 866.00. Direnç Seviyeleri: 900, 920, 1000. Destek Seviyeleri: 876, 850, 820, 808, 737

Hisse Senetleri. Kapanış: 866.00. Direnç Seviyeleri: 900, 920, 1000. Destek Seviyeleri: 876, 850, 820, 808, 737 Hisse Senetleri Hisse senetleri piyasasında düşüşün sonuna gelindimi... S&P500 Index Mart 09Futures Kontratı 2007 Kasım ayında başlayan ve Kasım 2008 ortlatına kadar süregelen bir düşüş trendinde değerinin

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem ABD FED Başkanlarından karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. San Francisco Fed Başkanı John Williams bu yıl Fed in faiz artırmasını beklemeye devam ettiğini söylerken, Chicago Fed Başkanı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2731 1.2784 1.2837 1.2698 1.2870 1.2645 1.2923 ALTIN 1235.86 1239.59 1243.31 1233.55 1245.62 1229.83 1249.35 USDTRY 2.2577 2.2677 2.2777 2.2516 2.2838 2.2416 2.2938 USDJPY

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD Anayasa değişikliğinde ikinci tur TBMM ye sunulan 18 maddelik anayasa değişikliğinin

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 16 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Brezilya ya not indirimi Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Brezilya nın notunu BBB- ye düşürdü ve görünüm negatif dedi. Kurum yaptığı açıklamada

Detaylı

8. Finansal Piyasalar. 8.1 Finansal Koşullar ve Para Politikası

8. Finansal Piyasalar. 8.1 Finansal Koşullar ve Para Politikası 8. Finansal Piyasalar 8.1 Finansal Koşullar ve Para Politikası 016 yılında para politikasındaki en önemli gelişme, 011 yılından beri kullanılmakta olan geniş bantlı faiz koridorunda sadeleşmeye gidilmesi

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI Olan Volatiliteye ABD-Çin molası Ekim ayı geride kalırken hisse piyasalarında hasar tespit amacıyla baktığımızda uzun bir süredir yaşanmamış volatilitenin öne çıktığı görülüyor. ABD hisse piyasalarında

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 11 Eylül 2017

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 11 Eylül 2017 11 Eylül 2017 BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-Endeks30 Teknik VIOP-USDTRL Teknik VIOP-Döviz Altın Teknik BIST-100 Teknik Görünüm Cuma günü BİST-100 endeksinde açılış sonrasındaki zayıflık tüm güne yayılırken,

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu Orkun GÖDEK, Grup Araştırma Yönetmeni Banu GÜLTEKİN, Grup Araştırma Uzmanı 31.05.2017 1 DenizBank Yatırım

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 24 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya

Detaylı

Güncel Ekonomik Yorum

Güncel Ekonomik Yorum NİSAN 15 Güncel Ekonomik Yorum Mart ayı finansal piyasalar açısından son derece oynak bir seyir izlemiştir. Yurtdışı piyasalarda ABD tarafında FED in(amerika Merkez Bankası) faiz arttırımını ne zaman yapacağı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Hafta içinde açıklanan

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün Türkiye de işsizlik oranı Ekim ayında % 11.6 seviyesine yükseldi. İş gücüne katılımın artmasının yanında

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde TÜİK Tarafından açıklanan sektörel güven endekslerinde perakende ve hizmet sektöründe yükseliş

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Yellen Piyasaları Hareketlendirebilir Finansal piyasalar yeni haftaya Fed in gerçekleştirmiş

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 05.08.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Ağustos 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Ağustos 2016 Pazartesi Güne Başlarken Jackson Hole konferansında konuşma yapan Fed Başkanı Janet Yellen ekonominin Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaştıkça faiz artışı için gerekçelerin de güçlendiğini kaydetti. Yellen konuya

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 20 Eylül 2017

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 20 Eylül 2017 20 Eylül 2017 BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-Endeks30 Teknik VIOP-USDTRL Teknik VIOP-Döviz Altın Teknik BIST-100 Teknik Görünüm Tepki alımlarının gün içerisinde zayıf kalmaya devam ettiği BİST-100 endeksinde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

23 Ocak 2019 Çarşamba GÜNE BAKIŞ FX EMTIA

23 Ocak 2019 Çarşamba GÜNE BAKIŞ FX EMTIA Güne Başlarken ABD-Çin ticaret görüşmeleri kapsamında, iki Çin bakan yardımcısının ABD ye yapacağı ziyareti iptal ettiği haberleri, piyasalarda endişeleri artırırken borsalarda da düşüşe yol açtı. Ziyaretin

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma Günlük Bülten 7 Ağustos 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Haftanın son işlem gününde hafta boyunca merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam rakamları ile işsizlik oranı ana

Detaylı

Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor...

Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor... Ereğli Demir Çelik Potansiyel Temettü Verimine Göre Ucuz Fiyatlanıyor... 2015 yılının ilk 9 aylık döneminde Erdemir'in satışları ton bazında geçen yılın aynı dönemine göre %3,7 artarak 6,31 Milyon tona

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Veri gündemi açısından

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 12 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 12 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın bugünkü işlem gününde yurt dışında Dolar Yen Teknik Analiz Pound

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD Fischer dan faiz sinyali Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer hafta sonu enstitüde

Detaylı

EUR/USD ANALİZİ DESTEK : DİRENÇ :

EUR/USD ANALİZİ DESTEK : DİRENÇ : EUR/USD ANALİZİ 2018 yılının son işlem gününde majör parite tarafında önemli bir veri akışı açıklanmazken bir takım haber akışları takip edildi. AB tarafında İtalya ya ilişkin krizin çözülmesinin ardından

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN Piyasalarda Çin in yeni yıl tatiline girişi ile birlikte sakin bir hava vardı ancak

Detaylı

FİYATLAR GENEL DÜZEYİ VE MİLLİ GELİR DENGESİ

FİYATLAR GENEL DÜZEYİ VE MİLLİ GELİR DENGESİ FİYATLAR GENEL DÜZEYİ VE MİLLİ GELİR DENGESİ Bu bölümde Fiyatlar genel düzeyi (Fgd) ile MG dengesi arasındaki ilişkiler incelenecek. Mg dengesi; Toplam talep ile toplam arzın kesiştiği noktada bulunacaktır.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN FOMC Üyelerinin Yeni Yıl Beklentileri Dikkatle Takip Edilecek Yeni haftanın en önemli

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,06. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,76 139,65

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,06. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,76 139,65 AĞUSTOS 15 Güncel Ekonomik Yorum Türkiye geçen ay sürecinde finansal piyasalar açısından kendi özelinde iç siyasal dengenin kurulamaması kaynaklı olarak yatırımcıların risk algısının artmasıyla volatil

Detaylı

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI)

Ata. Fonu ( Fonun BaşlangıcındB Performans. 4 Aralık 2012 : %44.93 : %9.41 : %34.79 : 2.7 ATYADEG TI) Ata Portföy Yönetimi A.Ş 4 Aralık 2012 Ata Büyüme Hisse Fonu ( 2012 Yıl Başından Beri Performans (30 Aralık 2011 3 Aralık 2012) Ata A Tipi Değişken Fon : %54.34 IMKB 100 Endeksi : %44.93 Nispi Getiri :

Detaylı

Ekonomik Gündem Asya piyasaları Japonya Nikkei Çin Şanghay Composite USDJPY Wall Street Dow Jones S&P 500 Dolar endeksi Türkiye de

Ekonomik Gündem Asya piyasaları Japonya Nikkei Çin Şanghay Composite USDJPY Wall Street Dow Jones S&P 500 Dolar endeksi Türkiye de Ekonomik Gündem Piyasalarda geçen hafta açıklanan Nisan ayı Fed Toplantı Tutanaklarının etkilerini takip ediyoruz. Geçen hafta % 4 bulunan Haziran faiz arttırma ihtimali bugün% 32 lere çıkmış durumda ve

Detaylı

Güne Başlarken. 21 Ocak 2019 Pazartesi

Güne Başlarken. 21 Ocak 2019 Pazartesi Güne Başlarken Fed başkanlarından ABD ekonomisine dönük Cuma günü gelen açıklamalarda ekonomik verilerin pozitif göründüğü ve faiz artırımlarında sabırlı olunması gerektiği ifade edildi. Öte yandan sanayi

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yoğun veri gündeminin takip edildiği geçtiğimiz

Detaylı

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş.

Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. Aylık Strateji ve Hisse Tavsiyeleri Sunumu ETİ YATIRIM A.Ş. 01 ARALIK 2008 1 Temel Ekonomik Göstergeler 2 Temel IMKB Verileri 3 Aralık Ayında Neler Olacak? FED (16 Aralık), ECB (4 Aralık), BoJ (19 Aralık)

Detaylı

Teknik Bülten. 20 Kasım 2015 Cuma

Teknik Bülten. 20 Kasım 2015 Cuma GÜNE BAŞLARKEN ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklenildiği gibi 271K olarak açıklandı ve 40 yılın en düşük seviyesi yakınında seyrini sürdürdü. Philadelphia Fed İmalat Endeksi 1.9 ile -1.0

Detaylı

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti Aralık 2014 İstanbul ARAŞTIRMA EKİBİ Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin İEAD

Detaylı

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012 EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012 ODAMIZ TARAFINDAN HAZIRLANAN EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI 2012 YILINDA HÜKÜMET TARAFINDAN ELE ALINMASI İSTENİLEN KONULAR Yeni bir Anayasa hazırlanması

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde veri akışı sakindi. Ancak bir süredir gözlemlediğimiz para girişinin durduğunu hatta bir

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER 11 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM YORUMLARI VE SONRASINDA BİZİ BEKLEYENLER Türkiye de 10 Ağustos ta ilk olarak Türk halkı Cumhurbaşkanı nı seçmek için sandık başına gitti. Seçim sonucuna göre, Başbakan

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 17 Nisan 2017

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 17 Nisan 2017 17 Nisan 2017 BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-Endeks30 Teknik VIOP-USDTRL Teknik VIOP-Döviz Altın Teknik BIST Teknik Görünüm Cuma gününe yatay eğilimle başlayan BİST-100 endeksinde gün içerisinde düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i Piyasa Gündemi Fed in varlık alımlarıyla ilgili izleyeceği para politikasını bekleyen piyasalarda dün ABD hükümetinin borç tavanıyla ilgili

Detaylı

Teknik Seviyeler :13. Endeks 100

Teknik Seviyeler :13. Endeks 100 11.07.2016 10:13 Teknik Seviyeler Endeks 100 DenizBank Özel Bankacılık Grubu Sermaye Piyasası Araçları Satış, Perf. ve İş Geliştirme Blm. +90 212 348 51 93 İSTANBUL Genel olarak küresel risk algısında

Detaylı

Teknik Bülten. 25 Temmuz 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 25 Temmuz 2016 Pazartesi Güne Başlarken Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararının Euro Bölgesi ekonomisini nasıl etkileyeceğine ilişkin ufuk genişletici bilgiler sağlamak

Detaylı

Nisan. Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016

Nisan. Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016 04 Nisan Haftaya Bakış 04 08 Nisan 2016 Haftanın Ekonomik Takvimi AMERİKA FED Toplantı Tutanakları (06 Nisan) ; 16 Mart FED toplantısı, küresel gelişmeler ve bozulan ekonomik görünüm ile genel anlamda

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1331 1.1076 1.1210 1.1312 1.1530 1.1679 1.1750. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1331 1.1076 1.1210 1.1312 1.1530 1.1679 1.1750. 200 Günlük teknik.bülten 24 Ağustos 2015 Pazartesi EURUSD FOMC sonrasında olası Eylül faiz artışına ilişkin beklentilerdeki zayıflaması ve gece Asya seansında Çin borsasının %9 düşmesi ile yükselişler gözlemlemeye

Detaylı

Güne Başlarken. 22 Kasım 2018 Perşembe

Güne Başlarken. 22 Kasım 2018 Perşembe Güne Başlarken İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, Brexit sürecinde Başbakan Theresa May e destek verirken, taslak metni desteklediklerini ve bir anlaşma olmadan gerçekleşecek çıkış senaryosunun

Detaylı

Türkiye Ekonomisi 2000 li yıllar

Türkiye Ekonomisi 2000 li yıllar Türkiye Ekonomisi 2000 li yıllar Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü TÜRKİYE EKONOMİSİ DERS NOTLARI 1 1999 17 Ağustos 1999 depremi Marmara bölgesinde Üretim,

Detaylı

Stratejik Düşünce Enstitüsü Ekonomi Koordinatörlüğü

Stratejik Düşünce Enstitüsü Ekonomi Koordinatörlüğü Stratejik Düşünce Enstitüsü Ekonomi Koordinatörlüğü www.sde.org.tr ANALİZ 2014/2 2013 YILI ALTIN ANALİZİ Dr. M. Levent YILMAZ Ekonomistlerin çoğu zaman yanıldığı ve nedenini tahmin etmekte zorlandığı bir

Detaylı

Ekim. Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD)

Ekim. Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD) 09 Ekim Detaylı Enstrüman Analizi Altın (GOLD) Altın da inişli çıkışlı seyir devam ediyor Son dönemde düşüş trendi içerisinde olan Altın, geçen hafta beklentilerin çok altında gelen ABD tarım dışı istihdam

Detaylı

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü için gerçekleştirilmiştir. 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 8 Haziran 2015 2015 Ipsos. Tüm Hakları Saklıdır. Bu dosya içeriği, Ipsos'un izni olmaksızın medya da

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Haziran 2017 Pazartesi. İçindekiler. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Haziran 2017 Pazartesi. İçindekiler. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Haziran 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalar, eski FBI Direktörü Comey in senatoda yaptığı açıklamalar, Avrupa Merkez Bankası nın faiz açıklaması ve İngiltere seçimleri

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN G20 zirvesinde ikili görüşmeler fazla basına yansımadı. ABD Başkanı Trump ın izole

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,75. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,85 152,31

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 43,75. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,85 152,31 EYLÜL 15 Güncel Ekonomik Yorum Ağustos ayı içinde Türkiye kendi özeli başta olmak üzere dış etkenlerin de piyasalara etkisi ile sert inişli günleri yaşayarak geçirmiştir. Koalisyon çabalarının sonuçsuz

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Küresel Kriz ve. Bekir Sıtkı ŞAFAK Sermaye Piyasası Kurulu

Küresel Kriz ve. Bekir Sıtkı ŞAFAK Sermaye Piyasası Kurulu Küresel Kriz ve Sermaye Piyasaları Bekir Sıtkı ŞAFAK Sermaye Piyasası Kurulu Sunum Akışı Küresel Krizin Oluşumu Kriz Neden Önlenemedi? Krize Karşı Tepkiler Düzenleyiciler Açısından Yapılması Gerekenler

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Geçen haftanın son işlem gününde yurt içinde veri akışı sakindi. Ancak Türk Lirası cinsi varlıklarda pozitif

Detaylı

M2 Para Tanımı: M1+Vadeli ticari ve tasarruf mevduatları (resmi mevduatlar hariç)

M2 Para Tanımı: M1+Vadeli ticari ve tasarruf mevduatları (resmi mevduatlar hariç) PARA ARZI Dar tanımlı para arzı dolaşımdaki nakit ile bankacılık sisteminde vadesiz mevduatların toplamından oluşmakta, geniş tanımlı para arzı ise bu toplama bankacılık sistemindeki vadeli mevduatların

Detaylı

17 Haziran 2013 GCM Forex Sabah Analizi

17 Haziran 2013 GCM Forex Sabah Analizi Makro-Ekonomik Gelişmeler 17 Haziran 2013 GCM Forex Sabah Analizi Geride bıraktığımız haftada FED e ilişkin belirsizlikler ile dalgalı bir seyir izleyen varlık fiyatlarının, yeni haftaya genelde Dolar

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2607 1.2649 1.2691 1.2581 1.2717 1.2538 1.2759 ALTIN 1218.65 1221.73 1224.81 1216.74 1226.72 1213.66 1229.80 USDTRY 2.2729 2.2806 2.2883 2.2662 2.2930 2.2605 2.3007 USDJPY

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ İlker Şadi İŞLEYEN * I. GİRİŞ Bankalar ve aracı kurumların, menkul kıymetler ve diğer

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Nisan 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Nisan 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın ilk işlem gününde ekonomik verilerle yön

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını % 7.5 düzeyinde sabit tutarken faiz koridorunun üst bandını %8.75'ten %8.50'ye indirdi. Beklenti de üst bantta 25 baz puan indirim olacağı yönündeydi.

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( )

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( ) ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME (2014-2016) I- Dünya Ekonomisine İlişkin Öngörüler Orta Vadeli Program ın (OVP) global makroekonomik çerçevesi oluşturulurken, 2014-2016 döneminde; küresel büyümenin

Detaylı

18 Şubat 2013 GCM Forex Akşam Analizi

18 Şubat 2013 GCM Forex Akşam Analizi Makro-Ekonomik Gelişmeler 18 Şubat 2013 GCM Forex Akşam Analizi Haftanın açılış gününde piyasalar ABD ve Kanada borsalarının tatil olması nedeniyle gün içerisinde sakin seyirle hareketlerine devam etmekte

Detaylı

TCMB Faiz Kararına Doğru

TCMB Faiz Kararına Doğru TCMB Faiz Kararına Doğru (19.12.2016) Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısı sonuçlarını 20 Aralık Salı günü saat 14:00 te açıklayacak. TCMB, en son toplantıda politika faizini

Detaylı

FON BÜLTENİ Ağustos 2012 Sayı 1

FON BÜLTENİ Ağustos 2012 Sayı 1 FON BÜLTENİ Ağustos 2012 Sayı 1 Ağustos ayında gerçekleşenler Piyasalar Ağustos ayına FED in yeni bir tur parasal genişlemeye gideceği ve AMB nin tahvil alımı yapacağı beklentileri ile pozitif başladı.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD Petrolde beklentiler tazelendi Önümüzdeki haftanın en önemli gündemlerinden biri

Detaylı

/$: EUR daki yükselişin 1.45 e doğru sürmesini bekliyoruz. TL: /TL de 2.30 üzerinde satış öneriyoruz

/$: EUR daki yükselişin 1.45 e doğru sürmesini bekliyoruz. TL: /TL de 2.30 üzerinde satış öneriyoruz /$: EUR daki yükselişin 1.45 e doğru sürmesini bekliyoruz TL: /TL de 2.30 üzerinde satış öneriyoruz Faiz: Mevcut pozisyonların %8.7 bileşik hedef olmak üzere korunmasını öneriyoruz Eurobond: 2030 ve uzun

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 20.08.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 8 Eylül 2017

TEKNİK ANALİZ BÜLTENİ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI. 8 Eylül 2017 8 Eylül 2017 BIST Teknik Hisse Önerileri VIOP-Endeks30 Teknik VIOP-USDTRL Teknik VIOP-Döviz Altın Teknik BIST-100 Teknik Görünüm Düne yatay eğilimle başlayan BİST-100 endeksinde yaklaşık 1,000 puanlık

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİ. FED in faiz artırımı sürecine yönelik zamanlamayı fiyatlandırmakla güçlük çeken küresel piyasalar,

DÜNYA EKONOMİSİ. FED in faiz artırımı sürecine yönelik zamanlamayı fiyatlandırmakla güçlük çeken küresel piyasalar, AĞUSTOS 2015 DÜNYA EKONOMİSİ 2015 yılının Ağustos ayında; küresel ekonomiye olan güvensizlik ortamının sürdüğü ve buna bağlı olarak riskten kaçınma eğiliminin artış gösterdiği görülmektedir. 2008 krizi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Eylül 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Eylül 2015 Pazartesi Günlük Bülten 21 Eylül 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Hafta sonu yapılan Yunanistan seçimlerinden herhangi bir parti tek başına iktidar olacak oya sahip olamadı.

Detaylı

Bir önceki aya göre değişim oranı (%) (%)

Bir önceki aya göre değişim oranı (%) (%) 1. ENFLASYON Tüketici fiyat endeksi, Şubat 219 [23=1] Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %,16 arttı. TÜFE'de (23=1) 219 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,23,

Detaylı

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU DÖNEM İÇERİSİNDE BANKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER Dönem içerisinde Bankamız ortaklık yapısında değişiklik

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? ALTIN BRENT PETROL GBPUSD USDTRY EURUSD Piyasalar veri akışı açısından zayıf haftada oldukça karışık seyrediyor. Petrolde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL İngiltere MB ndan parasal destek sinyali İngiltere MB Başkanı Mark Carney dün yaptığı

Detaylı

VARANT BÜLTENİ 19.11.2015

VARANT BÜLTENİ 19.11.2015 VARANT BÜLTENİ 19.11.2015 Piyasalar Aralık ta faiz artırılması ihtimalini daha da güçlendiren FED tutanakları sonrası dünya piyasalarında iyimser bir hava hakim. Olası faiz artışını ABD ekonomisinin yeterince

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. 26 Ocak 2009. Piyasa Verileri

GÜNLÜK BÜLTEN. 26 Ocak 2009. Piyasa Verileri 1 Piyasa Verileri Para Piyasaları : GÜNLÜK BÜLTEN 26 Ocak 2009 Bugün 26 Ocak 2009 ; ABD nin yeni Başkanı Barack Obama nın kutlamalar ve seremoniler sonrasında kontrolü ele alıp dünya politikasına ve ekonomisine

Detaylı

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ

ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ ALTIN TEMEL VE TEKNİK ANALİZİ Comex (Commodity Exchange) Borsasında işlem gören Altının Ons fiyatı yıl başından beri yükseliş trendini koruyor. Genel olarak Trump kaynaklı siyasi endişeler, jeopolitik

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Enflasyon 6 ayın zirvesinde TÜİK in açıkladığı verilere göre enflasyon Temmuz ayında

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Noel haftası nedeniyle işlem hacimlerinin düştüğü haftada sakin bir piyasa izleyebiliriz. Bugün yurtiçinde

Detaylı

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 42,35 Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,70 Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL)

10.404. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 42,35 Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,70 Katılım Emeklilik Fon Büyüklüğü (milyon TL) Temmuz 15 Güncel Ekonomik Yorum Haziran ayı bir önceki ayın benzeri şekilde geçmekle beraber seçimlerin ve siyasi durumun finansal piyasalar açısından ne denli önemli ve belirleyici olduğunu birkez daha

Detaylı

DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015. Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü

DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015. Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU Temmuz ayı içerisinde Dünya Bankası Türkiye

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY Küresel piyasalarda Yellen etkisi Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde

Detaylı

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU

TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU Hazırlayan: Sıla Özsümer Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı Türkiye Düzenli Ekonomi Notu ve Raporun İçeriği Hakkında

Detaylı

MONİTOR 06/04/2015 05/02/2015

MONİTOR 06/04/2015 05/02/2015 FX BİST MONİTÖR MONİTOR 06/04/2015 05/02/2015 Halk Yatırım Yurtiçi Satış Destek Bölümü tarafından hazırlanmıştır. Halk Yatırım Satış ve Pazarlama Birimi tarafından hazırlanmıştır bloomberg, günlük FOREX

Detaylı