SABOTAJLARA KARŞI KORUNMA PLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SABOTAJLARA KARŞI KORUNMA PLANI"

Transkript

1 SABOTAJLARA KARŞI KORUNMA PLANI Müessesenin Adı ve Adresi : SARKUYSAN İLOKULU Müessesenin bağlı olduğu kurum ve kuruluş : İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü /Darıca Planın yapılış tarihi : 09/09/ KORUNACAK YER HAKKINDAKİ GENEL BİLGİLER : a) Müessesenin üretim cinsi ve kapasitesi : Okulumuz Eğitim ve Öğretim kurumu olup öğrenci mevcudumuz 'dur. b) Yerleşme durumu : Doğusunda. Hülasa Sk.. Batısında Duygulu Sokak Güneyinde.Bodrum Sk. Kuzeyinde.Alkın Sk. (Bina vaziyet planı EK 1 de) (Kat yerleşim planı EK 2 de) c) Personel miktarı : Erkek Kadın Toplam Genel İdari Hizmetler Sınıfı : Eğitim Öğretim Hizmetler Sınıfı : Teknik Hizmetler Sınıfı : Yardımcı Hizmetler Sınıfı : Sözleşmeli Personel : - Toplam : KORUMA GRUPLARI VE GÖREVLERİ (EK-4) : a) Koruma ve Güvenlik Amiri : Fatıma KARACA b) Fiziki Koruma Grubu: :Yusuf ERDOĞAN c) Teknik Koruma Grubu: : Şenol Erdem KARAOĞLU 3-ALINAN KORUNMA TEDBİRLERİ : a) Hazırlık Bakımından : 1. Sabotaj Yapmaya Elverişli Yerler ve Bu Yerlerde Alınan Emniyet Tedbirleri: 1.1. Elektrik Dağıtım Merkezi ve Telefon Santralı : Elektrik dağıtım merkezi ve telefon santralı daima kapalı tutulmaktadır. Görevliler haricinde Telefonla görüşmeler yasaklanmıştır Kalorifer Dairesi : ( Bu maddeyi Kalorifer Dairesi olan okul ve kuruluşlar yazacak.) Kalorifer dairesinde görevlilerden başkası giremez. Kaloriferin kullanımı ile İlgili Talimat asılıdır. Buraya yeteri kadar Yangın Söndürme cihazı konulmuştur. Kalorifer Dairesinin pencereleri demir parmaklı olup, tel örgüyle örülmüştür. Elektrik sigortaları otomatiktir Atölyeler : ( Bu maddeyi Atölyesi bulunan End.Mes.Liseleri ve diğer okullar yazılacak.) Buralarda Atölye Şefi veya sorumlu öğretmenlerin devamlı kontrol ve nezareti altında tutulur. Atölyelerde sigara içilmez ve ziyaretçiler buralara giremezler. Mesai saatleri dışında kapılar kilitlenir. Nöbetçi ve gece bekçileri tarafından devamlı emniyeti sağlanır Depolar : ( Bu maddeyi End.Mes.Liseleri ile deposu bulunan okul ve kuruluşlar yazacak.) Buralara yabancı giremez. Mesai saatleri dışında kapılar deponun görevlisi tarafından kilitlenerek ilgili Müdür Yardımcısına anahtarlar teslim edilir. Depoda yanıcı ve parlayıcı madde bulundurulmaz. Burada yeteri kadar Yangın Söndürme cihazı bulundurulur.

2 1.5. Arşivler : Arşivde sigara içilmez ve yabancı kişiler giremez. Burada yanıcı ve parlayıcı madde bulundurulmaz. Mesai saatleri dışında Arşiv kilit altında tutulur. Buraya yeteri kadar Yangın Söndürme cihazı konulmuştur Fen ve Lisan Laboratuarı Bilgi İşlem Odası: ( Elektronik Cihazlı Odalar ) Buraya yabancı kimseler giremez. Mesai saatleri dışında kapılar kilitlenir. Yanıcı ve parlayıcı madde bulundurulmaz. Burada sigara içilmez, ayrıca elektrik tesisatı zaman zaman fenni kontrolü yapılır. Yeteri kadar Yangın Söndürme cihazı bulundurulur. 2. Girilmesi Yasak Olan Yerlere, Yasağı Bildirilen Levhaların İlk Bakışta Görülebilir Biçimde Konulması, Bu Gibi Yerlerin Dış ve İç Kapı, Merdiven ve Pencerelerinde Alınan Emniyet Tedbirleri ve Bu Tedbirlerin Nasıl Kontrol Edildiği : 2.1. Sarkuysan İlkokulu'nun girilmesi yasak olan ve hassas yerleri; Kalorifer Dairesi, Arşiv, Depo, Mutfaktır. Bunların kapılarına kolayca görülebilecek şekilde beyaz zemin üzerine kırmızı yazı ile GİRİLMEZ levhaları asılmıştır Yukarıda bahsi geçen hassas yerlerin gündüzleri görevli nöbetçiler tarafından Emniyeti sağlanır; mesai sonunda kapılar kilitlenerek anahtarlar; bu iş için hazırlanmış Anahtar Dolabına konur. Sürekli emniyet tedbirlerinin alınıp alınmadığını ve kapıların kilitlenip kilitlenmediğini Koruma Amiri kontrol eder. Mesai saatleri dışında ise kontrol Gece Bekçisi tarafından sağlanır.( Gece bekçisi olmayan okul ve kuruluşlar ise en yakın Emniyet Karakoluna yazı yazılarak geceleri okulun emniyetinin sağlanması için yardımcı olunmasını ister.) 1 Gizlilik Dereceli Yerlerde Çalışan Personelin Güvenlik Soruşturmalarının Yapılıp Yapılmadığı Nasıl Kontrol Edildiği : Gizlilik dereceli yerlerde çalışan personelin güvenlik soruşturmaları yapılmıştır. Bu personel tarafından devamlı kontrol edilir. Bu görevde çalışan personel durumu şüpheli görülen varsa; okul idaresi tarafından hakkında güvenlik soruşturması yenilenir. 4. Sarkuysan İlkokulu'nun binasına komşu binaların damlarından veya herhangi bir yerinden girme imkânı yoktur. Kurumun alanı ( tel örgü veya ihata duvarı ) ile çevrilmiştir. ( Girilmesi müsait olan okullar hangi önlemleri aldıklarını yazacaklar.) b. Teknik Bakımdan : 1. Sabotajlara Elverişli Hassas Yerlerde Teknik Bakımdan Alınan Zorunlu Tedbirler: Sabotaja uygun yerlerde alınan bütün tedbirler aynen uygulanır. 2. Okulda Meydana Gelecek Herhangi Bir Teknik Arızanın En Kısa Zamanda Giderilmesi İçin Alınan Tedbirler : Okulumuz Elektrik ve Su Tesisatı 6 ayda bir kontrol ettirilmektedir. 3. Teknik Koruma Grubu Teşkilatının Kaç Kişiden Oluştuğu ve Bu Teşkilatın Yapacağı İşlere Dair Bilgiler: Sarkuysan İlkokulu Koruma Amirine bağlı Teknik Koruma Grubunun teşkil ve faaliyetleri.( EK-4) 4. Yangınlara Karşı Alınan Tedbirler : Sarkuysan İlkokulu 'nda meydana gelecek yangınlara karşı alınması gerekli tedbirler. Sarkuysan İlkokulu Yangın Talimatında açıklanmış olup, Talimat ve görevli personel listesi.(ek-5) dedir.

3 c. Koruma Bakımından : 1. Koruma Personelinin Kaç Kişi Olduğu ve Nerelerde Görevlendirildiği: Sarkuysan İlkokulu Müdürlüğünün Koruma Personel Listesi ve yapacağı faaliyetler. ( EK-4) 2. Koruma Personeli İli İlgili Güvenlik Araştırmalarının Yapılıp Yapılmadığı: Koruma Amiri olarak görevlendirilen personelin güvenlik soruşturması yapılmıştır. 3. Nöbet Hizmetlerinin Ne Şekilde Tertiplendiği : Nöbet hizmeti okulumuz Nöbetçi öğretmen talimatına göre öğretmen ve öğrenciler ile yürütülecektir.( EK-6) 4. Nöbetçilerin ve Gece Bekçilerinin Nasıl Kontrol Edildikleri : (Varsa) Nöbetçi gece bekçisi zaman zaman ve Koruma Amiri (EK-3) tarafından denetlenmektedir. 5. Koruma Personelinin Bir Saldırıyı Karşılamak Üzere Ne Şekilde Donatıldığı, Nereden ve Nasıl Eğitim Gördüğü : Görevli nöbetçi veya (Varsa) gece Bekçisi silahsız olup, saldırıyı giriş kapılarını kapatmak ve en yakın Polis ve Jandarma Karakolunu haberdar etmek şeklinde karşılamaya çalışacaktır. 6. Okulun Genel Giriş Kapılarının Sayısı ve Bu Kapılarda Alınan Koruma Tedbirleri : Sarkuysan İlkokulu Müdürlüğünün personel giriş kapısı ile öğrenci giriş kapısı krokide gösterilmiştir. Diğer kapılar kilitlenmiştir. Giriş kapılarının kontrolü Nöbetçi öğrenci ve öğretmenler tarafından sağlanmaktadır. 7. Okulun Etrafında Tel Örgü, Parmaklık veya Duvar Gibi Engellerden Hangilerinin Bulunduğu, Bunların Genişlik ve Yükseklikleri : Sarkuysan İlkokulu 'nun etrafı İhata duvarı ile çevrilmiş olup yüksekliği 2 metredir. 8. Okulun Etrafında ve Özellikle Önemli Olan Yerlerde İç ve Dış Aydınlatmaların Yeterli Derecede Yapılıp Yapılmadığı : Sarkuysan İlkokulu gerekli iç ve dış aydınlatma geceleri yapılmaktadır. 9. Okulun Bir Tehlike Anında Kullanılmak Üzere İkaz ve Alarm Sisteminin Kurulup Kurulmadığı : Bir tehlike anında binada bulunanları haberdar etmek üzere Yangın Alarm Düğmesi Okul zili kullanılmaktadır. 10. Okulun Kapladığı Alanın Genişliği : Sarkuysan İlkokulu 'nun kapladığı alan ( 3600.metrekaredir.) d. Ziyaretçiler Bakımından : 1. Ziyaretçilerin Hangi Günlerde Hangi Kapıdan Girebilecekleri ve Nerede Ziyarette Bulunabilecekleri Tesbit Edilmiş midir : Ziyaretçiler Ana giriş kapıdan alınıp, ziyaretçi odasında tutulmakta; görüşmeler burada yaptırılmaktadır. 2. Ziyaretçilerin Hüviyetlerinin Tespiti ile Ziyaret Sebepleri Belirlenerek Kaydedildiği Bir Defterin Bulunup Bulunmadığı, Bu Defterin Bitiminden İtibaren İki Yıl Süreyle Saklanıp Saklanmadığı : Ziyaretçiler girişte nöbetçi öğrenci tarafından ziyaretçi defterine kaydedilmektedir. e. Araçlar Bakımından : 1. Okula Giren ve Çıkan Araçların Her Türlü Eşya Yükleme ve Boşaltmasında Alınan Emniyet Tedbirleri : Okulumuza gelen araçlar okul sahasının dışında bekletilir. Ancak yetkili Müdür Yardımcısının izni ile araç içeri alınır.

4 4. SABOTAJ HABERLERİNİN DUYURULMASI : 4.1. İhbarlı Sabotaj ve Saldırı Halinde : a) Çalışma Saatleri İçinde: Yapılacağı haber alan sabotaj ve saldırı halinde haberi alan derhal Koruma Amiri Ve nü haberdar eder. b) Çalışma Saatleri Dışında : Yapılacağı haber alınan sabotaj ve saldırı halinde gece bekçilerince durum derhal Koruma Amiri ve telefonla aranıp bildirilir. Her iki halde de Koruma Amiri Emniyet Makamlarını arayarak yardım ister İhbarsız Sabotaj ve Saldırı Halinde : a) Çalışma Saatleri İçinde : 1. Butonlu yangın alarmı ve okul zili derhal çalıştırılıp personel uyarılır. 2. Saldırganın kaçışını önleyici tedbirler alınır. b) Çalışma Saatleri Dışında : Gece bekçilerince durum derhal telefonla Emniyet Makamlarına bildirilerek yardımları istenir. Koruma Amirine ve ne ayrıca bilgi verilir 5. İŞBİRLİĞİ KOORDİNASYON VE KONTROL : a) Mahalli Kolluk Kuvvetleri İle Yapılan İşbirliği : 1. Koruma Amiri olarak görevlendirilen Müdür Yardımcısı okulun bölgede bulunan Jandarma ve Emniyet makamları ile temas ederek alınan tedbirler hakkında bilgi verip tavsiyelerini alır. 2. Takip ve gözetlemeyi gerektiren hususlarda mahalli kolluk kuvvetleri ile yazışmalar yapılarak duruma açıklık getirilir. 6. EKLER : EK-1 VAZİYET PLANI EK-2 KAT YERLEŞİM PLANI EK-3 KORUMA GÜVENLİK AMİRİ EK-4 KORUMA GRUPLARI TEŞKİL FAALİYETLERİ EK-5 YANGIN TALİMATI (Önemli telefonlar Yangın Talimatındadır) EK-6 Nöbetçi Öğretmen-Öğrenci Talimatı. (Varsa gece bekçisi, yatakhane nöbetçisi talimatı ayrıca eklenir.) 09/09/2015

5 EK-3 KORUMA VE GÜVENLİK AMİRİ: 1- Adı ve Soyadı : 2- Unvanı : 3- T.C. Vatandaşlık No : Baba Adı : Şahismail 5- Ana Adı : Hediye 6- Doğum Yeri : Ardahan 7- Doğum Tarihi : 08/09/ Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl-İlçe-Mah/Köy : Ardahan-Merkez-Sulakyurt Köyü 9- Medeni Hali :Evli 10- Halen Oturduğu Adres : İstasyon Cad.Fevzi Çak.Mah.Örnek Sokak No: 19/2 Darıca KOCAELİ 11- Ev, iş,cep telefonu : Belgenin Tanzim Tarihi : 09/09/2015

6 KORUMA GRUPLARI TEŞKİL VE FAALİYETLERİ TALİMATI EK-4 1. Fiziki Koruma Grubu Teşkili: S.No Adı-Soyadı: Unvanı: Tel: Adres: 1 2 Fatıma KARACA Müd.Yard Yusuf ERDOĞAN Öğretmen Cami Mh. Tuzla Cd. Gürdan Sk. No:12/7 Osman Gazi Mh. Kuştepe Cd. Gazel Sk. No:4/7 3 Mustafa ERGÜL Öğretmen Fevzi Çakmak Mh. Dr. Zeki Acar Cd. İsra Sk. No:16 4 Rabia ÖNAL Öğretmen Osman Yılmaz Mh. 632/1 Sk. A Blok No:5/21 Gebze/KOCAELİ 2. Fiziki Koruma Grubu Faaliyetleri : 2.1. Okulumuz saatleri arasında mesai yapmakta olup, bu saatler arasında Fiziki Koruma Grubu oluşturulmuştur.bu saatler dışında kalan...saatleri arasında koruma görevi gece bekçisine aittir.( Gece bekçisi yoksa, okul idaresi tarafından en yakın polis Karakolundan; bir yazı ile okulun korunması için yardım istendiği belirtilir) 2.2.Okul giriş ve çıkışlarını kontrol eder. 2.3.Personelin yaka kartsız girişini önler. 2.4.Binanın iç ve dışını devamlı kontrol eder. 2.5.Yangın anında Yangın Talimatı na göre hareket ederek gerekli yerlere haber verir. 2.6.Sabotaj vukuunda Koruma Amiri ve ne haber verir. 2.7.Sabotörün kaçışını engelleyici tedbirler alır. 2.8.Şüpheli kişiler bina içine sokulmaz. 3. Teknik Koruma Grubu Teşkili: S.No Adı-Soyadı: Unvanı: Tel: Adres: 1 Şenol Erdem KARAOĞLU Öğretmen Feyzullah AKDEMİR Öğretmen Özhan BAĞCI Öğretmen Şifa Mh. İnönü Cd. 75/L D-4 Blok Daire:7 Tuzla/İSTANBUL K. Karabekir Mh. Aşık Veysel Cd. Çapa Sk. No:18 K. Karabekir Mh. Cezbe Sk. Akyıldız Apt. No:17/9 4. Teknik Koruma Grubu Faaliyetleri: 2.1. Okulun elektrik panoları, sigortaları, enerji dağıtım üniteleri aylık olarak kontrol edilip, eksiklikler varsa Koruma Amirine bildirilir Okulun yangın dolabındaki musluk vanaları ve bunlara bağlı su deposu ile yangın söndürme cihazları ve butonlu ikaz sistemini aylık olarak kontrol edilip, eksiklikler varsa Koruma Amirine bildirilir Mutfak, kantin ve laboratuarda kullanılan LPG tüpleri ile ocakları kontrol edip; tüp değişimini nezaret altında yaptırır Okulun telefon santralı ile telefonları kontrol edilip bakımlarının yapılması için Koruma Amirine bildirilir Kalorifer kazan tesisatı devamlı olarak kontrol edilip eksiklikleri varsa Koruma Amirine bildirilir. 09/09/2015

7 YANGIN TALİMATI (2007/12937) KARAR SAYILI BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ESASLARINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR.) A- YANGINA KARŞI AŞAĞIDAKİ ÖNLEMLERİ ALINIZ. 1-BİNANIZDAKİ BACA VE BORULARI ZAMANINDA TEMİZLEYİNİZ. 2-SİGARANIZI İYİCE SÖNDÜRÜP SİGARA TABLASINA ATINIZ. 3-ÇATI ARALARINDA ELEKTRİK TESİSATI,YANICI, PARLAYICI, PATLAYICI MADDE BULUNDURMAYINIZ. 4-İZİNSİZ ELEKTRİK, LPG GAZLI OCAK, SOBA VB. KULLANMA-YINIZ. 5- ELEKTRİK TESİSATI İŞLERİNİ MUTLAKA EHLİYETLİ KİŞİLERE YAPTIRINIZ. 6-ELEKTRİK TESİSATININ FENNİ MUAYENESİNİ YAPTIRINIZ. 7-ELEKTRİK SİGORTALARINI OTOMATİK HALE GETİRİNİZ. 8-YANGIN SÖNDÜRME CİHAZ VE MALZEMELERİNİ HER AN KULLANILIR HALDE BULUNDURUNUZ.. 9- MESAİ BİTİMİ BÜTÜN ODALARI KONTROL ETTİRİNİZ. 10. ARŞİV VE ANBARLARDA SOBA KULLANMAYINIZ. 11-SİGARA İÇİLMESİ YASAK OLAN YERLERDE SİGARA İÇME- YİNİZ. 12- BÜTÜN PERSONELİ YANGIN KONUSUNTA EĞİTİNİZ. 13- YANGIN KAÇIŞ YOLLARINI KULLANILIR HALDE TUTUNUZ. B- YANGIN ANINDA AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPINIZ 1-TELAŞLANMAYINIZ,YANGINI ÇEVRENİZE VE SORUMLU KİŞİLERE DUYURUNUZ. (ÇAN,ZİL,ALARM,SES VB. İLE) 2-İTFAİYEYE HABER VERİNİZ. (TEL: 110) 3-ADRESİ EN KISA VE DOĞRU OLARAK BİLDİRİNİZ. 4-YANGIN CİNSİNİ BİLDİRİNİZ. (BİNA,BACA,AKARYAKIT,ELEKTRİK MOTORLU ARAÇ V.B.) 5- İTFAİYE GELİNCEYE KADAR YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN ELDE MEVCUT ARAÇ GEREÇTEN FAYDALANMAYA ÇALIŞINIZ.. 6-YANGININ YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN KAPI VE PENCERELERİ KAPATINIZ. KİLİTLEMEYİNİZ,YANICI MADDELERİ UZAKLAŞTIRINIZ. 7-ÖNCE CANLILARI SONRA KIYMETLİ EVRAK VE MALZEMEYİ KURTARINIZ. 8-BUNLARI YAPARKEN KENDİNİZİ VE BAŞKALARINI RİSKE ATMAYINIZ. 9- YANGIN SÖNDÜRME EKİPLERİ VEYA ŞEHİR İTFAİYESİ GELDİKTEN SONRA ONLARIN EMRİNE GİRİNİZ. 10-HASTA VE YARALILARA İLKYARDIM YAPINIZ,ZEMİNE ULAŞMAMIŞ ASAN-SÖRLER İLE YANGIN MOTOPOMPLARI HARİÇ, ELEKTRİKLERİ KESİNİZ. C. LÜZUMLU TELEFONLAR İTFAİYE: 110 AMBULANS: 112 POLİS: 155 JANDARMA: 156 İSU: 185 ELEKTRİK: 186 DOĞALGAZ: 187 KORUMA AMİRİ: OKUL MÜDÜRÜ E..YANGIN ÇIKIŞ SEBEPLERİ 1. TALİMAT VE EMİRLERE UYMAMAKTAN 2. BİLGİSİZLİKTEN 3. İHMALDEN 4. SABOTAJ HAREKETLERİNDEN 5. SIÇRAMA VE KAZALARDAN 6. ELEKTRİK ARKI VE KONTAĞINDAN D. YANGIN SÖNDÜRME CİHAZININ KULLANILIŞI 1- CİHAZI YANGIN YERİNE GETİRİNİZ, RÜZGÂRI ARKANIZA ALINIZ. 2- ATEŞE MÜMKÜN OLDUĞUNCA YAKLAŞINIZ. 3- TETİK MEKANİZMASINI KİLİTLEYEN PİMİ ÇIKARTINIZ VEYA KARBONDİOKSİT TÜPÜNÜN (KÜÇÜK TÜP) VALFİNİ SOLA DOĞRU ÇEVİREREK AÇINIZ. 4- TETİĞE SONUNA KADAR BASARAK ÇIKAN GAZI VEYA TOZU YANGININ DOĞDUĞU YERE PÜSKÜRTÜNÜZ. 5- YANGINI ÖN TARAFTAN ARKAYA DOĞRU SÖNDÜRÜNÜZ. 6- YANGINI SÖNDÜĞÜNDEN EMİN OLMADAN TERK ETMEYİNİZ. 7- TOZLU CİHAZLARI TOZ BİTENE KADAR BOŞALTINIZ. F. YANGIN ÇALIŞMA SAATLERİ İÇİNDE OLURSA 1- HABER VERME: YANGINI İLK GÖREN KİMSE ALARM, ZİL, TELEFON, BAĞIRARAK VB. HAREKETE GEÇİRMEKLE BERABER TELEFONLA İTFAİYEYE HABER VERİR. 2- EKİPLERİN GÖREVLERİ: SÖNDÜRME EKİBİ : YANGININ ÇIKTIĞI YERİN ÜST VE YANLARINDAKİ ODALARDA TERTİBAT ALARAK YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIR. KURTARMA EKİBİ: VARSA ÖNCE CANLILARI KURTARIR. YANGINDA ÖNCELİK SIRASINA GÖRE EVRAK VE EŞYALARI BOŞALTMAYA HAZIR HALE GETİRİR. GEREKİYORSA BİNANIN HENÜZ YANMA TEHLİKESİ OLMAYAN KISIMLARINA TAŞIYABİLİRLER. YANGIN ÇIKAN BİNANIN TAHLİYESİNE, OLAY YERİNE GELEN İTFAİYE AMİRİNİN VEYA MÜLKİYE AMİRİNİN EMRİYLE BAŞLANIR. KURTARILAN EŞYA İTFAİYE AMİRİ VEYA İDARİ İŞLER BİRİM AMİRİNİN GÖSTERECEĞİ BİR YERE TAŞINIR. İLKYARDIM EKİBİ: YARALI VE HASTALARA İLKYARDIM YAPAR. KORUMA EKİBİ: YANGINDAN KURTARILAN EŞYALARI KORUR, PANİK VE KARGAŞAYI ÖNLER. G. YANGIN ÇALIŞMA SAATLERİ DIŞINDA OLURSA 1- HABER VERME: YANGINI İLK GÖREN KİMSE ALARM, ZİL, TELEFON, BAĞIRARAK VB. HAREKETE GEÇİRMEKLE BERABER TELEFONLA İTFAİYEYE HABER VERİR. AYNI ZAMANDA YANGIN İHBAR TELEFONUNUN YANINDAKİ LİSTEDEN AMİRİNE VE İLGİLİLERE HABER VERİR. 2.GÖREVLİLERİN HAREKET TARZI: YANGIN YERİNE GELEN DAİRE MÜDÜRÜ İLE EKİP PERSONELİ DERHAL VAZİFELERİNE BAŞLARLAR. H. YANGIN BİNANIN YAKININDA OLURSA 1- BİNANIN YANGIN TEHDİTİ ALTINDAKİ TARAFINDA BULUNAN ODALARIN PERDELERİ ÇIKARILIR, PENCERELER KAPATILIR, GEREKİYORSA EVRAK, DOSYA VE DİĞER EŞYALAR TEHLİKESİZ YERLERE TAŞINIR. 2- ÇATIDA KORUMA TERTİBİ ALINIR. ÇATI VE DİĞER YERLERE DÜŞEN KIVILCIM SÖNDÜRÜLÜR. AHŞAP KISIMLAR VE ÇATI BOL SU İLE ISLATILIR. 7 GÖREVİ : SÖNDÜRME EKİBİ KURTARMA EKİBİ KORUMA EKİBİ İLKYARDIM EKİBİ (İTFAİYE) (EMNİYET) AMİR : ZEKİ TOPCU FATİMA KARACA FAHRETTİN AKKOÇ ASİM ÖNAL AMİR YRD.: FEYZULLAH AKDEMİR ŞENOL ERDEM KARAOĞLUI YUSUF ERDOĞAN RABİA ÖNAL EKİP BAŞI : MUSTAFA ERGÜL BERNA KONYA KADER TOZKOPARAN DEMET YUMUŞAK FATMA DEMİRTAŞ LEYLA EMRE NEJLA ULĞAÇ SELVİHAN DERE UFUK YALÇINKAYA HAYRİ AYDIN BAYRAM ÇELİK MUHAMMET ŞAHİN ÖZHAN BAĞCI HAYRİYE DEMİRCİ NEVİN ERGÜL CEMAL YAŞ H. OLGA ÇAKAL AYNUR SÜRMELİ ŞÜKRAN AYDIN GÜLBAHAR BAŞAL MEHMET YAĞMUR S. AHMET AĞILLI AYSEL BAĞCI SERAP VAROL MENŞURE ÇELİK İLKNUR ÇELİK ÖZLEM ESER SALİM KISAKOL EMİNE AKAY AYTÜL KHALİLOV

8 EK: 6/A NÖBETCİ ÖĞRETMEN TALİMATI 1-Günlük vakit çizelgelerini uygulamak. 2-Öğretmenlerin derslere zamanında girip girmediklerini izlemek ve öğretmeni gelmeyen sınıfları okul yönetimine bildirmek. 3-Isıtma, elektrik tesisleri ile sıhhi tesisatların çalışıp çalışmadığını, okul içi temizliğinin yapılıp yapılmadığının okul bina ve tesislerini yangından koruma önlemlerinin alınıp alınmadığının günlük kontrolünü yapmak, giderildiği eksikleri gidermek, gerekli olanları ilgililere duyurmak. 4-Bahçe, koridor ve sınıflardaki öğrencileri gözetlemek.(okulda birkaç nöbetçi öğretmen bulunduğu takdirde, aralarındaki iş bölümü okul yönetimi tarafından yapılır.) 5-Etütlerde öğrencilerle ilgilenmek; yemekhane ve yatakhanede dolaşarak kontrolsüz kalmalarını sağlamak. 6-Günlük erzakın tartılarak ambardan çıkarılmasında ve gelen erzakın muayenesinde hazır bulunmak.(yatılı-mutfağı olan okullar için) 7-Nöbeti sonunda Okul Nöbet Defteri ne nöbet süresi içindeki önemli olayları ve aldığı önlemleri belirten raporunu yazmak. 8-Beklenmedik olaylar karşısında gerekli önlemleri almak ve durumu ilgililere bildirmek. 9-Nöbeti süresinde okulun eğitim öğretim, disiplin gibi çeşitli işlerini izlemek ve bu hususlarda günlük önlemlerini almak. 10-Dersi olmadığı durumlarda öğretmeni bulunmayan sınıflarla yakından ilgilenmek. 11-Kendilerine verilen eğitim, öğretim yönetim ve üretim görevlerini yapmak. 12-Öğretim Kurulu, zümre ve sınıf öğretmenleri toplantılarına katılmak. 13-Okulun yönetim işlerine yardımcı olmak.

9 GİZLİ SARKUYSAN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI BAĞLI OLDUĞU BAKANLIK : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI(Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü) SORUMLULUK ALANINDA OLDUĞU KOLLUK: 1- KOCAELİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 2- MERKEZ POLİS MERKEZİ (Kurum/Okulun) TELEFON : FAKS : GİZLİ

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER:

YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: YANGIN TALİMATI YANGINLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER: 1.Elektrik tesisatına ek yük getiren yangın riski yüksek cihazları kullanmayınız. 2.Elektrik tesisatında gerekli ilave veya onarımı mutlaka Teknik elemanlara

Detaylı

GİZLİ HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER

GİZLİ HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER HİZMET BİNASI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI Müessesenin Adı ve Yeri : Müessesenin Bağlı Olduğu Kurum ve Kuruluş : Planın Yapılış Tarihi :.../.../2010 1- KORUNACAK YER HAKKINDA GENEL BİLGİLER a) Müessesenin

Detaylı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sayı : 85077348-54197341/420866611/ 952-2/ 07/01/2015 Konu : Koruyucu Güvenlik Talimatı İlgi: a) Başbakanlığın 18 Temmuz 1997

Detaylı

SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI

SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI 2015-2016 KURUMUN ADI VE YERİ :Kemaliye Halk Eğitim Merkezi ve Kemaliye Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü (Ortak Plan) ERZİNCAN KURUMUN BAĞLI BULUNDUĞU KURUM :Kemaliye İlçe Milli

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BOLVADİN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BOLVADİN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BOLVADİN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Afyon Kocatepe

Detaylı

T.C İZMİR VALİLİĞİ Bornova Şehit Teğmen Murat Arslantürk İlkokulu Müdürlüğü

T.C İZMİR VALİLİĞİ Bornova Şehit Teğmen Murat Arslantürk İlkokulu Müdürlüğü T.C İZMİR VALİLİĞİ Bornova Şehit Teğmen Murat Arslantürk İlkokulu Müdürlüğü TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI YILIN KALİTELİ EKİBİ KATEGORİSİ EKLER MART-2014 EKLER EK 1 Veli Memnuniyet Mektupları...

Detaylı

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit çizelgesini uygulamak, 2-Öğretmenlerin derslere zamanında

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI ÖZEL YILDIZ İLKOKULU DEPREM TAHLİYE PLANI ANASINIFI KATI 1. KAT TAHLİYE PLANI ANASINIFI Lavabo+WC Anasınıfı Derslik Anasınıfı Oyun Odası Üst Kata Çıkış İlkokul Öğretmenler Odası Lavabo -WC Alt Kata İniş

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ ACİL DURUM VE AFET PLANI VE AFET PLANI Dok. Kodu: YÖN.PL.04 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Rev. No: 00 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ Çanakkale İl Ambulans Servisi KKM, bağlı tüm ASH İstasyonları, çevre ve insan sağlığını etkileyebilecek

Detaylı

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

MİLLET MECLİSİ YANGIN YÖNETMELİĞİ

MİLLET MECLİSİ YANGIN YÖNETMELİĞİ MİLLET MECLİSİ YANGIN YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 1/6/1978 Karar No : 22 Amaç BÖLÜM I Genel Esaslar Madde 1- Yangın çıkmasını önleyici önlemlerin alınması, yangın baş göstermesinde gerekli

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Sivil Savunma Uzmanlığı TAHLİYE PLANI

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Sivil Savunma Uzmanlığı TAHLİYE PLANI T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Sivil Savunma Uzmanlığı TAHLİYE PLANI 2016 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BİNA TAHLİYE PLANI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu planın amacı, Batman

Detaylı

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI 1) AMAÇ : İnsanların önemli bir bölümünü etkileyebilecek nitelikte ve bireysel müdahalenin yanı sıra toplu müdahaleyi de gerektiren deprem

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi nde bulunan gizlilik

Detaylı

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi

Teknik Destek Ekibi, İlkyardım Ekibi, Yangın Söndürme Ekibi, Koruma Ekibi Sayfa No: 1 / 6 1. AMAÇ Başhekimliğimiz ve bağlı istasyonlarımızın hizmet verdiği her türlü yapı, binanın kullanımı aşamalarında, herhangi bir şekilde çıkan yangının, can ve mal kaybını en aza indirerek

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel)

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel) ./ /2012 (Tarihli Güncel) Müdürlüğü Tesisleri KORUMA ve GÜVENLİK PLANI Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tüm sayfalar yetkili imzası ya da parafı taşıyacaktır)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

MİLLET MECLİSİ MİLLİ SARAYLAR MÜDÜRLÜĞÜ YANGIN YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I. Genel Esaslar

MİLLET MECLİSİ MİLLİ SARAYLAR MÜDÜRLÜĞÜ YANGIN YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I. Genel Esaslar Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 6/7/1978 Karar No : 26 MİLLET MECLİSİ MİLLİ SARAYLAR MÜDÜRLÜĞÜ YANGIN YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I Genel Esaslar Amaç Madde 1- Yangın çıkmasını önleyici önlemlerin alınması, yangın

Detaylı

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ DÖNER SERMAYE MUHASEBE YETKİLİSİ Sayfa No ~ 1 ~ İŞİN KISA TANIMI: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen amaç, ilke ve

Detaylı

TAHLİYE PLANI GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

TAHLİYE PLANI GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYANLAR Yusuf GENÇ Okul Müdürü İşveren H. Cihangir TUĞSAVUL İSG Büro Yöneticisi İş Güvenliği Uzmanı Kerim GENCER Matematik Öğretmeni Acil Durum Koordinatörü Aralık

Detaylı

EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREVLERİ

EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREVLERİ BAĞLI OLDUĞU KURUM: EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİRİM GÖREVLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVİN KISA TANIMI :Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda rahatlıkla çalışabilecek, ileri

Detaylı

YANGIN : Ortamda her zaman ve bir arada mevcut olan oksijen yanıcı madde ve ısının kontrol dışında birleşmesi sonucu meydana gelen olaydır.

YANGIN : Ortamda her zaman ve bir arada mevcut olan oksijen yanıcı madde ve ısının kontrol dışında birleşmesi sonucu meydana gelen olaydır. 1. AMAÇ: ne ait hizmet binalarında her hangi bir şekilde çıkan yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlayacak yangın öncesinde ve esnasında alınacak tedbirler ile organizasyon,

Detaylı

YANGIN DOLAPLARI, YANGIN TÜPLERİ VE MALZEMESİ KONTROL FORMU

YANGIN DOLAPLARI, YANGIN TÜPLERİ VE MALZEMESİ KONTROL FORMU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FORMU- 07/2 KURUM BİRİM YANGIN DOLAPLARI, YANGIN TÜPLERİ VE MALZEMESİ FORMU FAALİYET ALANI TEHLİKE SINIFI BİLGİLERİ Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve idari

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER. 2 TABLOLAR LİSTESİ. 3 ŞEKİLLER LİSTESİ 4 1.İHBARLAR... 7 1.1. Tanımlar... 7 1.2. İhbar dağılımları... 7 2. MÜDAHALE İSTATİSTİKLERİ...

Detaylı

DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016

DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016 DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ 1 Alarm verilir. 2 Deprem sırasında tüm öğrenciler ve öğretmen sıra ve masaların yanında ÇÖK,KAPAN,TUTUN pozisyonu

Detaylı

APARTMANLAR KONTROL FORMU

APARTMANLAR KONTROL FORMU SORU E H ÖNERİ 1. Apartmanın sokak numarası gece ve gündüz görülebilecek durumda mı? 2. Apartman dairelerinin numaraları var mı? 3. Apartmana giren kişiler için geçiş kontrolü var mı? 4. Apartman, site

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

YANMA. Yanıcı maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez.

YANMA. Yanıcı maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez. YANMA maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Bu üç unsur bir arada olmadığında, yanma olayı meydana gelmez. YANMA YOK YANMA YOK YANMA YOK YANMA VAR Yanmanın Çeşitleri:

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİNA VE TESİSLERİNİN YANGINDAN KORUNMASINA İLİŞKİN İÇ DÜZENLEME

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİNA VE TESİSLERİNİN YANGINDAN KORUNMASINA İLİŞKİN İÇ DÜZENLEME T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİNA VE TESİSLERİNİN YANGINDAN KORUNMASINA İLİŞKİN İÇ DÜZENLEME 2015 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YANGIN İÇ DÜZENLEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar,

Detaylı

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği

: Konya Büyükşehir Belediyesini, Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 12/02/2010 Kabul Sayısı: 65 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 06/03/2010 Tarihli

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ

GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜN KURULUŞU : Müdürlüğümüz 5393 sayılı Belediye Kanununun 15 nci maddesi gereği aynı kanunun 49 ncu maddesine istinaden Belediye Meclisinin 03.02.2005

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ TYG_P02 28.10.2011 13.08.2014 2 10 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 05.09.2012 Hastane Hizmetleri Başkanı ifadesi yerine 01 İdari ve Mali İşler Direktörü ifadesi yazıldı. Yangın Tüpü

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Hastanemizde yangın çıkmadan önce alınacak tedbir ve eğitimler ile yangın anında yapılacak işlemler ve yangın sonrası yapılması gerekenleri belirlemek, yangının erken tespit edilmesini, durdurulmasını,

Detaylı

Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği

Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği Tarihi:16.10.1988 Sayısı:88/13543 R.G. Tarihi:28.12.1988 R.G. Sayısı:20033 SABOTAJLARA KARŞI KORUMA YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.10.1988, No :

Detaylı

SABOTAJLARA KARŞI KORUMA YÖNETMELİĞİ

SABOTAJLARA KARŞI KORUMA YÖNETMELİĞİ 2591 SABOTAJLARA KARŞI KORUMA YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.10.1988, No : 88/13543 Dayandığı Kanunun Tarihi : 22.7.1981, No : 2495 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 28.12.1988, No

Detaylı

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124

A-B BLOK 245 61 61 122 123 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 61 71 132 124 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 ARALIK 2015 31 ARALIK 2015 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI A. DOSYA YERİ Dizin\Dosya adı Ortak Alan\Soyak Göztepe Sitesi Temizlik Ekibi Görev Tanımı B. DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Versiyon Tarih Değişiklik Özeti Değişikliği

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR

İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR İTFAİYE BAKIM ONARIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ I. KISIM GENEL ESASLAR Amaç Madde 1 Belediye İtfaiye Yönetmeliği kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı her türlü araç, makine ve ekipmanın bakım onarımını planlamak,

Detaylı

T.C AĞR VALİLİĞİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR YARDIMCISI ÖĞRETMEN :MEMUR

T.C AĞR VALİLİĞİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR YARDIMCISI ÖĞRETMEN :MEMUR 1 T.C AĞR VALİLİĞİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ OKULU SABOTAJLARA KARŞI KORUMA PLANI MÜESSESENİN ADI VE YERİ AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜESSESENİN BAĞLI OLDUĞU KURUM AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK I.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Lüleburgaz

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

Personel Servisi Değerlendirme Formu

Personel Servisi Değerlendirme Formu 1. AMAÇ Sayfa: 1 / 5 Bu çalışmanın amacı firmamızın güvenliği açısından uygunluğunu denetlemek ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. 2. FİRMA BİLGİLERİ Ünvanı : Adresi

Detaylı

TAHLİYE PLANI FATİH EMİN ALİ YAŞİN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYANLAR

TAHLİYE PLANI FATİH EMİN ALİ YAŞİN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYANLAR FATİH EMİN ALİ YAŞİN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HAZIRLAYANLAR Taki AKBULUT Erdal DOĞAN Bayram ALAN Okul Müdürü Okul Müdür Yrd. Acil Durum Koordinatörü İşveren İşveren Vekili Aralık 2016 Bu Tahliye Planı Tutanağı

Detaylı

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı UÜ-SK da yatan bebek / çocuk hastaların güvenliği, kaçırılmalarının önlenmesi ve kaçırılmaları durumunda yapılacak faaliyetler için standart bir yöntem belirlemektir.

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PLANI

YANGIN GÜVENLİK PLANI REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Bu planın amacı Atatürk Eğitim Fakültesi nin bina ve malzemelerinin yangına karşı korunması ve olası bir yangından can

Detaylı

GÜVENLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

GÜVENLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Kapadokya Üniversitesi mensuplarının çalışma süreleri boyunca can ve mal güvenliğinin sağlanması, çalışanların, öğrencilerin

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

ÇOBANLAR ZAFER İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI AYLARA BAĞLI OLMAKSIZIN YAPILACAK İŞLER

ÇOBANLAR ZAFER İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI AYLARA BAĞLI OLMAKSIZIN YAPILACAK İŞLER 2013-2014 ÖĞRETİM YILI ÇOBANLAR ZAFER İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI AYLARA BAĞLI OLMAKSIZIN YAPILACAK İŞLER 1 04.11.1995 gün ve 22453 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Kamu Binalarının Yangından korunması

Detaylı

YANGIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER

YANGIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER TÜRKKIZILAYI 1868 İhmallerin yol açtığı,en büyük felaket muhakkak ki yangınlardır.insanlığa,tüm afetlerde yardım elini uzatmayı ilke edinmiş olan TÜRKKIZILAYI, Mamak İlkyardım Eğitim Merkezi,yangın eğitimi

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İşletme ve İştirakler

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ Yön. No: 18 Yür.Tarihi: 01.01.2007 Değ.Tarihi: / /200. Değ.No: 0. Sayfa:0/11 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 SAYI : B.11.2.DHM.0.10.04.00/ KONU : Ambulans Kullanma

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK EYLEM PLANI

YANGIN GÜVENLİK EYLEM PLANI 1. AMAÇ Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi ve ek hizmet binalarında herhangi bir yangın olasılığına karşı korunma tedbirlerini almak, tedbirleri kontrol etmek ve istenmeyen bir olay olması durumunda,

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri-2

Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yangın Söndürme Sistemleri-2 Yağmurlama sistemi Amaç Yangına erken tepki verilmesinin sağlanması Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi Sistem hangi elemanlardan oluşur? Yağmurlama başlıkları

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DEKANLIK T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DEKANLIK İlgili mevzuat ile Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ve nca belirlenen amaç, ilke ve talimatlar doğrultusunda, Fakülte ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesi ve koordinasyonu sağlamak. Dekanlık

Detaylı

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları

TÜTÜN EKSPERLİĞİ YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımları 1 / 13 1.1. Yüksekokul Müdürü Görev Tanımı 1.2 Görevin Adı : Yüksekokul Müdürü 1.3 Bağlı Bulunduğu Unvan : Rektör Yönetimi altında bulunan Yüksekokulda verilen eğitim öğretim hizmetlerinin en üst düzeyde

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

T.C SELÇUK KAYMAKAMLIĞI Selçuk ĠMKB Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C SELÇUK KAYMAKAMLIĞI Selçuk ĠMKB Anadolu Lisesi Müdürlüğü T.C SELÇUK KAYMAKAMLIĞI Selçuk ĠMKB Anadolu Lisesi Müdürlüğü SABOTAJLARA KARġI KORUMA PLANI 1 1.BÖLÜM GENEL BĠLGĠLER Müessesenin Adı Selçuk ĠMKB Anadolu Lisesi Müdürlüğü Müessesenin Bağlı Olduğu Kurum

Detaylı

T.C. : 84291759-951.04.14;951.04.14]/7176 01.07.2013

T.C. : 84291759-951.04.14;951.04.14]/7176 01.07.2013 T.C. VE 2013 T.C. : 84291759-951.04.14;951.04.14]/7176 01.07.2013 : 2007/12937 her kademedeki personel sorumludur. r rapor Dr.Fuat OKTAY Ek : Yönerge (71 sayfa) - - - -Planlama v - - - - - - -Bilgi Sistemleri

Detaylı

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI AMBARLARINDA YANGINA KARŞI KORUMA A. Teknik tedbirler B. Organize edilebilecek tedbirler C. Yangında alınacak tedbirler D. Yangın sonunda alınacak tedbirler Dr. Selami

Detaylı

(ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kapsar.

(ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kapsar. (ÖRNEKTİR). MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI AMAÇ : Olası bir tehlike (deprem, yangın vb.) anında binanın en kısa sürede, güvenli bir şekilde boşaltılması. KAPSAM : Bu Tahliye Planı İl Milli Eğitim Müdürlüğünü

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKÜMAN NO:UHM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ 2009 1-GENEL ESASLAR AMAÇ: Bu İç Düzenlemenin amacı,kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü ne ait her türlü

Detaylı

ÇANAKKALE ĠL AMBULANS SERVĠSĠ ACĠL DURUM VE AFET PLANI

ÇANAKKALE ĠL AMBULANS SERVĠSĠ ACĠL DURUM VE AFET PLANI DEPREM VE AFET PLANI Dok. Kodu: YÖN.PL.04 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Rev. No: 00 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ Çanakkale İl Ambulans Servisi KKM, bağlı tüm ASH İstasyonları, çevre ve insan sağlığını etkileyebilecek

Detaylı

RUHSAT İŞLEMLERİ İŞ TALİMATI

RUHSAT İŞLEMLERİ İŞ TALİMATI DOKÜMAN NO: RDM.T.01 TARİH: 01.11.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 Bu prosedür, Gayrı Sıhhi Müesseseler, Sıhhi Müesseseler ve Umuma Açık Yerlerin ruhsatlandırılması iş ve işlemlerini kapsamaktadır. a )

Detaylı

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için Kullanma Kõlavuzu Gaz Yakõtlõ Kazan Logano GE434 Logano plus GB434 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Bu kõlavuz hakkõnda Bu cihaz ilgili Norm ve Yönetmelikler

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İncesu İlkokulu Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İncesu İlkokulu Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İncesu İlkokulu Müdürlüğü YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME İÇ DÜZENLEMESİ 2012-2013 1 1-GENEL ESASLAR AMAÇ: Bu İç Düzenlemenin amacı; Vezirköprü İlçesi İncesu İlkokulu Müdürlüğü ne ait her

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ. 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNERGESİ 5/2/2003 tarih ve 12252 sayılı Makam Onayı BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığı

Detaylı

YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI

YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI YEŞİLHİSAR HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TAHLİYE PLANI HIZIR İLYAS ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAHLİYE PLANI AMAÇ : Olası bir tehlike (deprem, yangın vb.) anında binanın en kısa sürede, güvenli bir şekilde

Detaylı

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ

T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ T.C. KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik Karpuzlu

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ. Kopya Doküman YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ. Kopya Doküman YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİ Amaç Madde -1 Bu Yönergenin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Şırnak

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi: T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONEL GÖREV TANIMLARI Doküman No:Kos-2.4 Yayın Tarihi: 07/02/2014 Revizyon No/Tarihi: No:03.2 01.2 Görevi : Yüksekokul Sekreteri Sorumlu Olduğu Üst

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL TALİMATI

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL TALİMATI DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÖBETÇİ MEMURLUĞU ÖZEL TALİMATI Amaç : MADDE 1- Bu talimat yetkili makamlar tarafından bildirilecek ALARM haberlerini Genel Müdürlük Makamı ile diğer ilgililere

Detaylı

Deprem anında neler yapmalıyız?

Deprem anında neler yapmalıyız? On5yirmi5.com Deprem anında neler yapmalıyız? Evde, arabada, iş yerinde, sinemada, metro ve otobüslerde depreme yakalandığımızda neler yapmalıyız? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 26 Şubat 2014 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI Hazırlayan: Binali KOÇ, C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü 58140 SİVAS. Adı Soyadı : Ünitesi : İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Görevi : Üst Yönetici/Yöneticileri : Rektör Astları : Şube Müdürü, Ayniyat

Detaylı

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112 YANGIN İLK YARDIM-ACİL TIBBİ YARDIM ACİL DURUM PLANI İlkyardım/Acil tıbbi yardım ihtiyacı olanı / gören kişi vekili Paniğe kapılmaz,durumu işverene/çalışanlara haber verir. İşyeri dışındaki ilk yardım

Detaylı

EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ. Mustafa ŞEKERCİ 145148003

EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ. Mustafa ŞEKERCİ 145148003 EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ Mustafa ŞEKERCİ 145148003 Amaç Kitleme Etiketleme Sistemi bakım onarım, temizlik veya tehlike arz edebilecek kadar yakınında çalışma durumlarında, makine insan etkileşimine

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Merzifon Meslek Yüksekokulu (Fakülte/MYO/Başkanlık) GÖREV TANIMI GÖREV ADI

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Merzifon Meslek Yüksekokulu (Fakülte/MYO/Başkanlık) GÖREV TANIMI GÖREV ADI in görev alanına giren Temizlik, evrak taşıma vb. yardımcı hizmetlerin yürütülmesi ile ilgili görevler uygun olarak yürütülmesi amacı ile görev alanına giren iş ve işlemlerini yapar. 2.1-Yüksekokulumuz

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU Standart 2:Misyon Organizasyon Yapısı ve Görevler Hassas Görev (Tanım) T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HASSAS GÖREV RAPORU 2.6. İdare Yöneticileri faaliyetlerin yürütülmesinde

Detaylı

CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ

CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ CHEMPARK DORMAGEN E HOŞ GELDİNİZ Powered by Güvenlik uyarıları Lütfen CHEMPARK a giriş yapmadan önce güvenlik uyarılarını okuyunuz - ve burada bulunduğunuz süre boyunca bu kurallara uyunuz! Teşekkürler!

Detaylı

Madde 1 - gereken nit. Kapsam. Madde 2 - Hukuki Dayanak. Madde 3 - Madde 4- Belediye: Unvan D

Madde 1 - gereken nit. Kapsam. Madde 2 - Hukuki Dayanak. Madde 3 - Madde 4- Belediye: Unvan D Madde - gereken nit Kapsam Madde - Hukuki Dayanak Madde 3 - Madde 4- Belediye: Unvan D Madde 5- a) b) c) ile kurulur. Madde 6- Madde 7 - rumlarda teknik kurtarma f) 8 Temmuz 964 dekontaminas yapmak, temizlemek

Detaylı

SDÜ-YDYO GÖREV TANIMI

SDÜ-YDYO GÖREV TANIMI Kodu Pİ01 PERSONEL İŞLERİ HACER SARIBAŞ PERSONEL SDÜ üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; gerekli tüm faaliyetlerinin etkenlik ve verimlilik ilkelerine uygun olarak yürütülmesi

Detaylı

MALİK A- B1-B2 BLOK B BLOK TOPLAM

MALİK A- B1-B2 BLOK B BLOK TOPLAM SAYFA : 1/12 PROJE ADI KONU ve TARİH BEYLİFE CİTY KONUTLARI YÖNETİCİLİĞİ 21 ARALIK 2016-11 OCAK 2017 1. GİRİŞ Ġstanbul ili, Beylikdüzü Ġlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Söğüt Sokak No:2 813 ve 944 ada 16.parsel

Detaylı

AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI

AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI AİLELER İÇİN AFETE HAZIRLIK PLANI AİLEMİZİN HAZIRLIK PLANI 1. SU ve YİYECEK Önceliğiniz su olmalıdır. Çünkü bir insan susuz yalnız birkaç gün yaşayabilir. Diğer su kaynaklarınızı belirleyin. Gerektiğinde

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Fen İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat çerçevesinde

Detaylı

ACİL DURUM TALİMATLARI

ACİL DURUM TALİMATLARI YANGIN TALİMATI 1. TEORİK BİLGİLER 1.1. YANGIN Maddenin, ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal olaya Yanma denir. Yanma olayının oluşabilmesi için yanıcı madde, ısı ve oksijenin bir arada

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Yapı Kontrol Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı