UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI"

Transkript

1 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı UÜ-SK da yatan bebek / çocuk hastaların güvenliği, kaçırılmalarının önlenmesi ve kaçırılmaları durumunda yapılacak faaliyetler için standart bir yöntem belirlemektir. 2. Kapsam Bu talimat UÜ-SK da bebek / çocuk güvenliği, kaçırılmasının önlenmesi ve kaçırılması halinde yapılacak faaliyetleri kapsar. 3. Sorumlular Bu talimatın uygulanmasından UÜ Güvenlik Müdürlüğüne bağlı Hastane ve Vardiya Grup Sorumluları ve mahiyetinde görevli güvenlik personeli ile bebek-çocuk hasta yatırılan AB/BD larında çalışan tüm personel sorumludur. 4. Tanımlar Pembe Kod: UÜ-SK da çocuk kaçırma olaylarında, Güvenlik Merkezine bilgi vermek ve gerekli önlemlerin başlatılmasını sağlamak için verilen uyarı kodudur. İhbarın Yapılması: 222 nolu telefondan (7 gün, 24 saat) müracaat edilerek pembe alarm var şeklinde ihbarda bulunulduğunda hastane yeni doğum ünitesi veya çocuk kliniklerinden bebek / çocuk kaçırılmış olduğu anlaşılır ve pembe kod uygulaması başlatılır. Pembe Kod Ekibi: o Hastane Müdürü o Güvenlik Sorumlusu o Hastane Başhemşiresi/Nöbetçi Süpervizör Hemşire/Klinik Başhemşiresi o Klinik Hemşiresi o Güvenlik Elemanları o Teknik Servis Elemanı 5. Dağıtım UÜ-SK Kalite Yönetim Sistemi Dokümanlarının tümü elektronik ortamda yayınlanmaktadır. Bu dokümana, UÜ-SK İntranet ağı üzerindeki kullanıcılar ulaşabilir. 6. İlgili Dokümanlar 6.1. Dış Kaynaklı Dokümanlar 6.2. İç Dokümanlar FR-KHG-12 Beklenmeyen Olay Bildirim Formu FR-TYG-56 Tatbikat Raporlama Formu PR-HAB-17 Savunmasız Çocuk ve Muhtaç Hasta Değerlendirme ve Tedavi Prosedürü 7. Uygulama 7.1. BEBEK/ÇOCUK KAÇIRILMALARINA YÖNELİK ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Olası çocuk/bebek kaçırılmalarına yönelik olarak hastanemizde pembe kod uygulanmaktadır.

2 2 / UÜ-SK da tüm çalışanların renkli fotoğraflı yaka kimlik tanıtım kartı bulunmaktadır Doğumdan hemen sonra anne ve bebeğe seri numaraları aynı olan ve kimlik bilgilerini içeren Hasta Tanıtım Bileziği takılır. Bu bileziklerin, bebek hastaneden taburcu olana kadar anne ve bebekte kalması sağlanır Bebeğin ayak izi ve detaylı fizik değerlendirmesi alınır Bebeklerin hastane içerisindeki tetkik/başka kliniğe transferleri ve anne yanından alınması, bebek yatağı ile doktor ve personel tarafından gerçekleştirilir. Hastane içerisinde bebek transferleri kucakta yapılmaz. Anne/baba/Yasal Varisi ve yetkili hastane çalışanları dışında bebek/çocuk oda dışına çıkartılmaz Anne ve babası ayrı ya da ailevi sorunları olduğuna dair bilgi verilmiş bebeklerin farkındalığının ortaya konulması ve takibi için anne, hemşire bankosuna yakın bir odada yatırılır ve bebeğin farkındalığını ortaya koyacak ve sadece hemşireler tarafından fark edilecek bir belirteç oluşturulur; Savunmasız Çocuk ve Muhtaç Hasta Değerlendirme ve Tedavi Prosedürü (PR-HAB-17) uygulanır UÜ-SK da tüm yenidoğan bebekler sağlık sorunu olmadığı taktirde Bebek Dostu Hastane olmamız nedeni ile anne yanında kalır Ekipte Görev Dağılımı: Hastane Müdürü: Pembe kod uygulamasını gerçekleştirir, bu talimatın uygulanmasına yönelik yılda en az 1 kez tatbikat yapılmasını organize eder. Tatbikat Raporlama Formu doğrultusunda saptanan eksiklikleri ilgili bölümlere bildirir Klinik Hemşiresi: Durumu tespit eder. 222 nolu telefondan Santrale haber verir ve pembe kod uygulamasını başlatır. Güvenlik görevlisi ile birlikte en olası bölgeleri araştırır (örn; hasta odaları, banyolar, depo, merdivenler ). Bu araştırma 15 dakikalık periyotlarla çabuk bir şekilde yapılır. Bebeği kaçırılan aile fertlerini derhal başka bir odaya alır. Güvenlik görevlileri gelene kadar, delil teşkil edebileceğinden eşyalara dokunulmasını engellemek üzere ilk tedbirleri alır. Bebeğin hekimine haber verir Hastane Başhemşiresi / Nöbetçi Supervizör Hemşire ve Klinik Başhemşire: Kaçırılan bebeğin/ çocuğun detaylı bir tarifinin yazıldığı kapsamlı bir rapor yazar ve varsa çocuğun resmini de ekler. Bebeğe/ çocuğa ait tüm tıbbi kayıtları kilit altına alır. Beklenmeyen Olay Formu (FR-KHG-12) doldurur. Hemşire kayıtlarının eksiksiz tutulmasını sağlar.

3 3 / 5 Hastaların güvenliklerinin devamını sağlar. Hastalara kaliteli bakım sağlamaya devam eder Teknik Servis Elemanı (Santral Görevlisi): Pembe kod ekibi arasında iletişimin sağlanmasına yardımcı olur Güvenlik Sorumlusu: Güvenlik Bölümü nü aktive ederek, her türlü güvenlik önlemlerinin kontrolünü sağlar. Güvenlik Bölümü nün çalışmasını planlar Güvenlik Elemanları: Telsizle Pembe Alarm ihbarı anonsunu duyan hastane grubunda ve o saatte görevli olan vardiyada görevli güvenlik görevlileri ikinci bir talimat beklemeksizin aşağıda belirtilen tedbirleri alır ve uygulamaya başlar Pembe Kod Uygulaması: İhbar mesai saatleri içinde yapılmış ise; çıkış noktalarını aşağıda belirtildiği şekilde tutacak şekilde organize olur: Poliklinik giriş kapısı - Görevli güvenlik Kamera Merkezi: Güvenlik Merkezi Hastane çıkışı (orta kapı)- Görevli güvenlik Normal Acil girişi - Görevli güvenlik Acil Kan Merkezi girişi - Görevli güvenlik Sahra Göz Hastanesi- Hastane Eczanesi Giriş kapısı Görevli güvenlik Yemekhane giriş kapısı Klinik Devriye Görevlisi Güvenlik Elemanları: Hastane Grubunda görevli güvenlik görevlileri: İçerden dışarıya yanında küçük çocukla (bebek) çıkan kişilerin çıkışına ancak kaçırılan çocuk yakınlarınca teşhis yapıldıktan sonra izin verilir. Eşya, koli, paket vb içine gizlenmiş şekilde de kaçırılması ihtimaline karşı dışarı çıkanların yanlarındaki eşyaları kontrol edilir. Klinik devriyesi; zemin katta bulunan yemekhane giriş kapısına giderek yukarıda belirtilen uygulamayı gerçekleştirir. Yeterli personel bulunması durumunda çıkarılan Poliklinik devriyesi; hastane ile Holidey Inn otel arası ile Radyoloji polikliniği önünde bulunan otoparkları kontrol eder. Kapı kontrol görevlileri; hastane içindeki görevli oldukları katlarda saklanmaya müsait (merdiven altı, yangın merdivenleri çıkışları, katlarda terk edilmiş eşyaları, hastane idaresi veya hastane içindeki özel işletmelerin geçici olarak malzeme koydukları yerleri vb.) yerleri kontrol eder.

4 4 / 5 Hastane Grup Sorumlusu: İhbar anonsunu alır almaz görevlilerin yerlerini alıp uygulamaya başlayıp başlamadığını kontrol eder. Hastane polisine bilgi verir. Görevli Vardiya Grubunda görevli güvenlik görevlileri: Kampus giriş-çıkış (Bursa ve Görükle istikametindeki) kapılarında görevli güvenlik görevlileri çıkış yapan araçların içini ve bagajını kontrol ederek, araçların geçişine izin verir. PTT bölgesinde bulunan Trafik güvenlik görevlisi görevlisi hastane acil girişinde bulunan otoparkları kontrol eder, otopark görevlisini uyarır. 1 motorlu devriye aracı hastane poliklinik kavşağında yanında 2 güvenlik görevlisi ile birlikte gelecek olan ihbarlar ile müdahale için poliklinik bölgesinde hazır bekler ve hastane poliklinik devriyesi yoksa onun görevini yapar. Alarm anonsu alan Güvenlik Merkezinde görevli vardiya sorumlusu veya görevlendirdiği personel: Anonsu aldığı saatle birlikte alarmı vardiya devir teslim defterine kayıt yapar. Kendisine bağlı görelilerin anonsları takip edip uygulamaya başlayıp başlamadıklarını kontrol eder. Hastane grup sorumlusu ile irtibat halinde bulunarak talebi halinde personel yönlendirmesi yapar. İhbar mesai saatleri dışında yapılmış ise; Mesai saatleri sonrası ve tatil günlerinde alarm ihbar anonsu alan hastane acil poliklinik kapısında görevli personel derhal acil kapılarını kapatır. Acilde görevli güvenlik görevlilerinden biri, hastane bekçisini ile yemekhane giriş-çıkış kapını kontrol altına alır; hastane ana kapı ve poliklinik kapılarının kilitli olup olmadıklarını kontrol eder. PTT yanında bulun güvenlik noktasında görevli güvenlik görevlileri hastane içindeki katlarda kontrol yapar. Bir motorlu devriye hastane çevresini ve otoparkları kontrol eder. Kampus giriş-çıkış (Bursa-Görükle istikametindeki) kapılarında ve diğer noktalarda görevli güvenlik görevlileri mesai saatleri içindeki uygulamalarını devam ettirirler. Alarm anonsunun alındığı saat itibariyle vardiya devir teslim defterine kayıt yapılır ve Üniversite hastane polisine bilgi verilir. Alarm ile ilgili anons alan Vardiya sorumlusu; Güvenlik görevlilerinin uygulamaya başlayıp başlamadığını kontrol eder, başlamamışsa derhal uygulamayı başlatır. Güvenlik Müdürüne olayla ilgili bilgi verir. Hastane görevlileri ve olay yerine gelen Genel Kolluk ekipleri ile koordineli araştırma yapar.

5 5 / İyileştirme / Değerlendirme: Pembe kod ekibinin eğitimi yapılan tatbikatlar ile sağlanır Bu talimatın uygulanmasına yönelik eğitim ve pratik amacı ile yılda en az 1 kez pembe kod tatbikatı yapılır. Bu tatbikat görüntülenir (fotoraf ya da video); tatbikata yönelik değerlendirmeler için Tatbikat Raporlama Formu (FR-TYG-56) doldurulur ve eksiklikler değerlendirilir. 8. Gözden Geçirme ve Onaylama Süreç sahibinin gözden geçirmesi: Yönetim temsilcisinin gözden geçirmesi: Yönetimin onayı: : Tarih :

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI 1 / 5 1. Amaç: Bu planın amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler, personel ve diğer kişiler için güvenli bir ortam sağlanmasına ilişkin bir işleyiş sistematiği

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ PEMBE KOD UYGULAMA PROSEDÜRÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ PEMBE KOD UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde bebek ve çocuk hastaların güvenliğinin sağlanması konusunda yürütülen uygulamalara rağmen, herhangi bir şekilde bebek ya da çocukların güvenliğinden

Detaylı

2.KAPSAM Bu talimat bebek/çocuk güvenliği kaçırılmasının önlenmesi ve kaçırılma halinde yapılacak faaliyetleri kapsar.

2.KAPSAM Bu talimat bebek/çocuk güvenliği kaçırılmasının önlenmesi ve kaçırılma halinde yapılacak faaliyetleri kapsar. Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ: Hastanemizde yenidoğan / bebek / çocuk kaçırma riski ve/veya eyleminin söz konusu olduğu durumlarda zamanında müdahale edilmesini ve bu durumlara karşı önlem alınmasını sağlamaktır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ

UÜ-SK GÜNÜBİRLİK MEDİKAL, CERRAHİ, İNVAZİV GİRİŞİM VE İŞLEM PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: UÜ-SK bünyesinde günübirlik girişim hizmeti sunan birimlerde (poliklinik, klinik, ve ameliyathane) hasta yatış, çıkış, bakım, ücretlendirme ve HYBS işlemlerinin standart ve etkin şekilde

Detaylı

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK KLİNİKTE HASTA BAKIMI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu prosedür, UÜ-SK da yatan tüm hastaların aynı kalitede bakım hizmeti almasını tanı-tedavi hizmetlerinin planlı bir şekilde yürütülmesini ve kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. 2. Kapsam:

Detaylı

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 2 PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 3 NEDEN RENK ÇALIŞANI HABERDAR ETMEK, RİSK DURUMLARINDA İLETİŞİMİ SAĞLAMAK, İLETİLEN MESAJI KISA VE NET İLETEBİLMEK, ZAMAN KAZANDIRMAK, PANİK HALİNİ ENGELLEMEK, ACİL DURUMA

Detaylı

1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk hastalara detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır.

1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk hastalara detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır. 1 / 5 1. Amaç: Bu talimat, UÜ-SK ya başvuran çocuk a detaylı tıbbi değerlendirme yapılmasına yönelik bir sistem oluşturmayı amaçlamaktadır. 2. Kapsam: Bu talimat çocuk ın değerlendirilmesine ilişkin faaliyetleri

Detaylı

HASTA YATIŞ TALİMATI

HASTA YATIŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi. Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü

Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi. Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü ACİL DURUM KODLARI Sağlıkta Ulusal Renkli Kodlarda (URK) yer alan her bir renkli kod için ayrı ortak bir numara

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

UÜ-SK DOKÜMAN ASILMASI VE DUYURULMASI PROSEDÜRÜ

UÜ-SK DOKÜMAN ASILMASI VE DUYURULMASI PROSEDÜRÜ 1 / 6 1. Amaç: Bu Prosedürün amacı Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunulan alanlarda ve çalışanlar için hazırlanan panolarda yer alan dokümanların, asılması,

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

ÖĞRENCİ HEMŞİRE STAJ / UYGULAMA PROTOKOLÜ

ÖĞRENCİ HEMŞİRE STAJ / UYGULAMA PROTOKOLÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Hizmetleri Akreditasyon Komitesi, Çalışan Nitelikleri ve Eğitimi Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı

Detaylı

UÜ-SK HASTA VE YAKINLARININ TEDAVİ KARARINA VE BAKIMA KATILIM PROSEDÜRÜ

UÜ-SK HASTA VE YAKINLARININ TEDAVİ KARARINA VE BAKIMA KATILIM PROSEDÜRÜ Rev. No : 04 Rev.Tarihi : 13 Haziran 2012 1/5 1. Amaç: Bu prosedürün amacı UÜ-SK da sağlık hizmetlerinin hasta ve yakınlarının tedavi kararlarına ve bakım sürecine katılımına imkân verecek şekilde sunulmasını

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 12.09.2013 0 0 1 / 5 AMAÇ Hastanemizde, çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu tesis edecek uygun yöntem ve

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.03.2012 Madde 2 ye Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 01 eklendi. Madde 2.1 e Hasta Hizmetli Personeli eklendi. 13.09.2012 Çalışma saati 16.30-08.30

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2015 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK EL HİJYENİ-5 ENDİKASYON KURALI ENF. HEMŞİRESİ CPR (UYGULAMALI )

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 1. AMAÇ, sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesine

Detaylı

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI

UÜ-SK MAMA ve GAVAJ HAZIRLAMA, DAĞITIM ve HİJYEN TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı; UÜ-SK bebek beslenme ünitesi ve gavaj mutfaklarında yatarak tanı ve/veya tedavi hizmeti alan hastaların (bebek, çocuk ve erişkin) beslenme ve beslenme tedavileri için

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016 Eğitim Konusu - içeriği Türkiyede Emzirme Anne Sütünün Özellikleri Emzirme Nasıl Olur Emzirmeyi Değerlendirmek Dinleme Ve Öğrenme Becerileri Özgüven Ve Destek Süt Sağma Teknikleri Meme İle İlgili Sorunlar

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI Amaç Hasta kimliği doğrulama hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim Hedefleri Kol bandı uygulamasının hasta güvenliği açısından önemini açıklayabilme

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı.

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR Dr. Nazan ÇALBAYRAM KİMLİK DOĞRULAMADA AMAÇ Doğru hastaya, doğru zamanda, doğru işlemin yapılması için hasta kimliğinin doğrulanmasında standart bir yöntem

Detaylı

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI

AMBULANS İŞLEYİŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

UÜ-SK HASTA GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK HASTA GÜVENLİK PLANI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 10 Şubat 2012 1/5 1. Amaç: Bu plan UÜ-SK da hasta güvenliğini esas alan bir yaklaşımın tüm kuruluş ölçeğinde benimsenmesi ve uygulanması için bir sistematik oluşturmayı amaçlamaktadır.

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

1. EĞİTİM HASTANELERİ 2. İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARININ ACİL SERVİSLERİ 3. YARDIMCI SAĞLIK PERSONELLERİ

1. EĞİTİM HASTANELERİ 2. İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARININ ACİL SERVİSLERİ 3. YARDIMCI SAĞLIK PERSONELLERİ GÖREV TANIMLARI 1. EĞİTİM HASTANELERİ 2. İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARININ ACİL SERVİSLERİ 3. YARDIMCI SAĞLIK PERSONELLERİ EĞİTİM HASTANELERİ (TIP FAKÜLTELERİ ANABİLİM DALLARI VEYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA

Detaylı

ORYANTASYON PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ORYANTASYON PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 06.02.2013 Madde 5.1.8 deki eğitim içeriği değiştirildi. 01 08.03.2013 Madde 5.2.2 de birim oryantasyon 02 değerlendirme formlarının sorumluluğunun

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: KLN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1.AMAÇ:

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

SELİN ALICI T.C İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ YÜKSEK LİSANS

SELİN ALICI T.C İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ YÜKSEK LİSANS SELİN ALICI T.C İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ YÜKSEK LİSANS ÖNCE ZARAR VERME HATA İNSANA ÖZGÜDÜR!! Hasta düşmeleri, tüm Dünya da sağlık bakım kurumlarında önemli bir hasta güvenliği

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 26.09.2013 Kat Koordinatörü tanımı Yatan Hasta Danışmanı olarak 01 değiştirildi. Hasta Bilgilendirme ve Çıkış Formu talimata eklendi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ

T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Bayburt

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ TSY.PR.01 10.09.2013 0 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi ve Polikliniklerinde etkin olarak denetim ve kontrolün sağlanması, önem ifade eden kritik bölgelerde oluşabilecek

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ Yön. No: 18 Yür.Tarihi: 01.01.2007 Değ.Tarihi: / /200. Değ.No: 0. Sayfa:0/11 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 SAYI : B.11.2.DHM.0.10.04.00/ KONU : Ambulans Kullanma

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 8 Mart 2010 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27515 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti

Detaylı

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU Hemşire Deniz YALÇIN Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi Pediatri Hematoloji Onkoloji Kliniği Servis Sorumlu Hemşiresi Sunum Planı Hastanın servise kabulü

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.07.2014 Hemşire Ön Değerlendirme Formu yerine Erişkin / 01 Çocuk / Yenidoğan Yatan Hasta İlk Değerlendirme Formu na atıfta bulunuldu. Sık Kullanılan

Detaylı

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar )

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) MADDE 1 Amaç: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: : Hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler ve çalışanlar için güvenli ve işlevsel sağlık tesisinin oluşturulması, tehlike ve risklerin azaltılıp kontrol altına alınması, kazaların ve yaralanmaların

Detaylı

HASTA KABUL TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

HASTA KABUL TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Adem Aköl Sinan Özyavaş Sürekliliği Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI

ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI ÖZEL NESLİN DEĞİŞEN SESİ ANAOKULU 2015-2016 ACİL DURUM EYLEM PLANI 1) AMAÇ : İnsanların önemli bir bölümünü etkileyebilecek nitelikte ve bireysel müdahalenin yanı sıra toplu müdahaleyi de gerektiren deprem

Detaylı

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Bölüm YÖNETİM HİZMETLERİ Doküman Kod KU.PR.06 Revizyon Tarihi 00/00/0000 Yayın Tarihi 07/01/2016 Revizyon No 00 İlgili

Detaylı

HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI. Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi

HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI. Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi Doktor ve Hemşireye yardımcı olmak amacıyla idarenin kendisine bildirmiş olduğu görevleri talimatlara uygun bir şekilde yapmakla sorumlu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Birim Adı: Tarih:././... Birim Kodu: Adresi :. Telefon / Faks : / ÇİM Sorumlusu : Personel Sayısı :Uzman Tabip ( ) Tabip ( ) Psikolog

Detaylı

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

YATAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 1/5 1.AMAÇ: : Hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler ve çalışanlar için güvenli ve işlevsel sağlık tesisinin oluşturulması, tehlike ve risklerin azaltılıp kontrol altına alınması, kazaların ve yaralanmaların

Detaylı

İçindekiler 1 Yangın Merdiveni Uyulması Gereken Kurallar Tv Ayarı, Klima Ayarı Dilek ve Önerileriniz İnternet Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı

İçindekiler 1 Yangın Merdiveni Uyulması Gereken Kurallar Tv Ayarı, Klima Ayarı Dilek ve Önerileriniz İnternet Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı içindekiler İçindekiler 1 Uyulması Gereken Kurallar 2 Dilek ve Önerileriniz 4 Akılcı İlaç Kullanımı 4 Anne Sütü ve Emzirme 5 Sigarayı Bırakmanızı Tavsiye Ediyoruz 6 El Dezenfektanı Kullanımı 7 Çağrı Zili

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ TYG_P02 28.10.2011 13.08.2014 2 10 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 05.09.2012 Hastane Hizmetleri Başkanı ifadesi yerine 01 İdari ve Mali İşler Direktörü ifadesi yazıldı. Yangın Tüpü

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Çevre Hastanesinde yatan veya ayaktan girişimsel işlem yapılması planlanan hastalarının kimliklerini doğrulayarak

Detaylı

SIK SORULANLAR. Günlük gözlem notlarına hastanın durumu ile ilgili notlar yazması yeterlidir.

SIK SORULANLAR. Günlük gözlem notlarına hastanın durumu ile ilgili notlar yazması yeterlidir. SIK SORULANLAR 00.01.02.05.00 Hasta/hasta yakınları hastanın genel durumu ve tedavi süreci hakkında hekim tarafından bilgilendirilmelidir. Bu maddeyi karşılamak için hekimlerin ne yapması lazım? Günlük

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016

DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016 DEPREM -YANGIN ACİL DURUM TATBİKAT VE TAHLİYE SENARYOSU 2016 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ 1 Alarm verilir. 2 Deprem sırasında tüm öğrenciler ve öğretmen sıra ve masaların yanında ÇÖK,KAPAN,TUTUN pozisyonu

Detaylı

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ Uğur BARIŞ İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü İdari Hizmetler Yönetici Temsilcisi Uzm.Dr.Duygu ÖZTÜRK Dahiliye Uzmanı Dahili Branş Uzmanı Emine ERGİN Laboratuvar Teknisyeni Laboratuvar Funda Çakın TÜYSÜZ Anestezi

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.03 YAYIN TRH.KASIM 2011 REV.TRH.ARALIK 2013 REV. NO.2 SAYFA NO.1/5 1. AMAÇ:Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ

DOKÜMANTASYON PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Bu prosedürün amacı, hizmetlerin yürütülmesinde esas olan Sağlıkta Kalite standartları kapsamında hazırlanan prosedürleri, talimatları,formların v.b. dokümanların hazırlanması,kontrolü, revizyonu,

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

OsCAR Kriz Yönetimi ve Acil Durum Senaryoları Uygulaması

OsCAR Kriz Yönetimi ve Acil Durum Senaryoları Uygulaması OsCAR Kriz Yönetimi ve Acil Durum Senaryoları Uygulaması OpenScape UC Suiti OpenScape Alarm Response OpenScape Alarm Response Kurumsal yapıda alarm, kontrol, bilgi paylaşımı ve koordinasyon sağlar. UC

Detaylı

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 1 Hasta Karşılama Yönlendirme Modül Eğitimi EĞİTİ M Ocak 2 Hasta taşıma personeli modül eğitimi Ocak 3 Triyaj Ocak 4 5

Detaylı

UÜ-SK KALİTE İYİLEŞTİRME PLANI

UÜ-SK KALİTE İYİLEŞTİRME PLANI 1/6 1. Amaç: Bu plan UÜ-SK nın stratejik planı doğrultusunda sunduğu hizmetlerin kalitesini sürekli iyileştirmek amacıyla kurumsal performansın ölçülmesi, izlenmesi ve iyileştirilmesi için bir sistematik

Detaylı