KISIM 3-SERBEST UÇUŞ YARIŞMALARI İÇİN TEKNİK KURALLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KISIM 3-SERBEST UÇUŞ YARIŞMALARI İÇİN TEKNİK KURALLAR"

Transkript

1 KISIM 3-SERBEST UÇUŞ YARIŞMALARI İÇİN TEKNİK KURALLAR 3.1 F1A SINIFI PLANÖRLER TANIMLAMA Uçuş sırasında herhangi bir tahrik cihazı kullanılmadan ve kanat profili şekli ve oturma açısındaki değişiklikler hariç olmak üzere, sabit kalan yüzeyler üzerindeki kaldırmanın aerodinamik kuvvetler ile elde edildiği model uçaklardır. Değişken geometri ve alanlara sahip olan model uçaklar, yüzeylerinin maksimum ve minimum değişiklikleri durumunda teknik kurallar ile tanımlanan özelliklere uymalıdır F1A PLANÖRÜN ÖZELLİKLERİ Yüzey alanı (st) En az ağırlık dm2 410 gram 5 kg yük altında maksimim çekiş kablosu uzunluğu 50 mt Bölüm 4b deki kural B.3.1.a F1A sınıfına uygulanmaz. F1A modelleri modelin geri alınamaz determalize kontrolü için radyo kontrol kullanabilir. Bu fonksiyonun kullanılmasından doğacak olan her türlü işlev bozukluğu veya arzu edilmeyen çalıştırma durumu tamamen yarışmacın kendi riskidir UÇUŞ SAYISI a ) Dünya ve Avrupa ( kıtasal ) şampiyonalarında her yarışmacı için 7 uçuş hakkı tanımlanmıştır. Diğer uluslar arası olaylarda resmi uçuş sayısı CIAM tarafından onaylanmış olması şartıyla farklı bir sayı duyurulana kadar yedi adettir. b) Her yarışmacının her bir round ta bir resmi uçuş hakkı vardır. Roundların süresi duyurulmak zorundadır.ve 30 dakikadan az 90 dakikadan fazla olamaz. Resmi uçuşlar için teşebbüs ve uçuş tekrarları dahil her yarışmacı round içinde modelini çekmeli ve serbest uçuşa başlatmalıdır RESMİ UÇUŞUN TANIMI a) e göre başarısız bir teşebbüs olmadığı takdirde birinci teşebbüste elde edilen, erişilen süredir.(eğer 3.1.5f deki nedenlerle teşebbüs başarısız sayılmışsa ve ikinci teşebbüs yapılmamışsa birinci resmi teşebbüsün süresi resmi uçuş zamanı olarak yazılır ) b) İkinci teşebbüste erişilen zamandır. Eğer ikinci teşebbüste a b c d veya e maddelerine göre yine başarısız bir uçuş yapılmışsa o zaman uçuş süresi sıfır olarak kaydedilir.

2 3.1.5 BAŞARISIZ TEŞEBBÜSÜN TANIMI ( DENEME ) Model çekiş kablosu ile çekilmeye başlanılır ve aşağıdaki olayların en az bir tanesi gerçekleşirse bu teşebbüs başarısız olarak sınıflandırılır. Eğer bu olaylar birinci teşebbüste meydana gelmişse yarışmacıya ikinci bir teşebbüs hakkı verilir. a- Model kablodan ayrılmadan yere inerse. b- Modelin kablodan ayrılmasının zaman hakemi tarafından uygun şekilde tespit edilememesi halinde. c- Model çekilirken veya uçuşu sırasında modelden bir parçanın kopması halinde. d- Hakemin kontrolu dahilinde yarışmacı çekiş kablosu ile temasını kaybederse ve yarışmacı veya yöneticisi bu durumu bir başarısız teşebbüs olarak kabulunu isterse e- Hakemin kontrolu dahilinde yarışmacı çekiş kablosu ile temasını kaybederse ve kablo yarışmacı haricinde bir kişi tarafından kontrol edilirse. f- Uçuş süresinin 20 saniyeden az olması durumlarında TEŞEBBÜS AŞAĞIDAKİ HALLERDE TEKRAR EDİLEBİLİR ( UÇUŞ TEKRARI ) a- Model çekişe başlanması sırasında.modeli bırakan kişi haricinde başka bir kişi ile çarpışırsa. b- Kablo ile çekiş süresince model uçmakta olan bir başka model ile çarpışırsa ve çekiş normal olarak devam edemezse ( Ancak çekilmekte olan bir başka model ve onun çekiş kablosu hariç ) c- Uçuşu esnasında model bir başka model veya kendi çekiş kablosu hariçbir başka modelin çekiş kablosu ile çarpışması halinde UÇUŞ SÜRESİ Dünya ve Avrupa ( kıtasal ) şampiyonalarında birinci round için alınabilecek maksimum süre üç dakika otuz saniye, takip eden rounlarda üç dakikadır. Diğer uluslar arası yarışmalarda aksi yarışma bültenlerinde duyurulmadıkça maksimum süre üç dakika tüm roundlarda uygulanacaktır bu süre dört dakikayı geçemez. Model toplama problemleri veya uygun meteorolojik durumlar için Jüri round lar için maksimum uçuş sürelerini değiştirebilir. Maksimum süreler round başlangıcından önce ilan edilir. Üç dakikanın üzerindeki maksimum süreler rüzgar ve termal hareketlerinin düşük olması beklenen roundlar için kullanılabilir SIRALAMA a de tanımlanan her bir resmi uçuş her bir yarışmacının final sıralaması için toplam zaman olarak alınır. b- Bir eşitlik söz konusu olduğunda bireysel sıralamaya karar vermek için yarışmanın son uçuşu yapıldıktan sonra ilave uçuşlar yapılmalıdır. Birinci karar uçuşunda maksimum uçuş zamanı beş dakika olmalıdır ve bu maksimum uçuş zamanı takip eden her uçuşta iki dakika artırılır. İlave uçuşların süreleri takım sıralamasının sonuçlandırılmasında dikkate alınmaz. Bu uçuşlar bireysel sıralamayı tespit içindir.

3 c- Organizatör tüm fly-off yarışmacılarının modellerini çekmeleri ve modellerini uçuşuna başlatmaları için 10 dakika süre tesis eder. Bu on dakika içinde yarışmacılar birinci teşebbüslerinde maddesine göre başarısız olurlar ise ikinci bir teşebbüs yapma hakkına sahiptir. Her bir fly off round u için uçuş kuleleri kura ile yeniden tespit edilir. d- Eğer meteoroloji durumlar, zayıf görüş şartları veya model toplama problemleri olursa flyoff ertesi günün sabahına ertelenir. Bu durumda fly-off termal hareketlerinden kaçınmak için görüşün sağlanabildiği mümkün olan en erken gün ışığında başlatılmalıdır. Bu durumda birinci uçuşun maksimum süresi en az on dakika olmalıdır. e- İstisnai meteorolojik durumlar ve model toplama problemleri olduğunda jüri roundlar için açıklanan maksimum süreleri değiştirebilir. Maksimum süreleri round başlamadan önce ilan edilmelidir ZAMANLAMA a- Bölüm 4b paragraf B.13 e bak. b- Uçuş süresi de ve de tanımlanan maksimum sürelerle sınırlandırılmıştır.toplam uçuş zamanı,modelin çekiş kablosundan ayrılmasından uçuşun sona erdiği ana kadardır YARDIMCI SAYISI Her yarışmacıya bir yardımcı hakkı verilmiştir ÇEKİŞ ALETLERİ a- Planör tek bir çekiş kablosu ile çekilir. Uzunluğu serbest bırakma ekipmanı ve cihazı ile beş kg gerilme yükü altında 50 ( elli ) metreyi geçemez. Bu germe yükü yarışmadan önce ve yarışma sırasında organizator tarafından temin edilecek olan uygun bir sistemle uygulanmalıdır. Organizator yarışma sırasında yüzde yirmi oranında bir kontrol yapmalıdır. Metal çekiş kabloları yasaklanmıştır. b- Planörün çekilişi sırasında kullanılacak olan bu kablolar muhtelif vinçler, makaralar ile taşınabilir. Bu aletler ( çekiş kablosunun kendisi hariç) yarışmacı tarafından fırlatılamaz. bu durum uçuşun iptali ile cezalandırılır. Yarışmacı çekiş kablosunu ve ucuna takılı olan hafif ağırlıktaki bir hakka veya lastiği kablo ile birlikte fırlatabilir c- Model uçağı izlemeyi ve uçuş zamanını tutmayı kolaylaştırmak için çekiş kablolarına bir flama eklenmelidir. Bu flamalar en az 2,5 dm2 alanında ve kısa kenarı 5 cm olan bir dörtgen şeklinde olmalıdır ve direk olarak kabloya bağlanmalıdır. d- Kablo üzerindeki her türlü dengeleyici yardımcı cihaz yasaklanmıştır. Flama yerine planöre bağlı olmayan bir paraşüt kullanılabilir. Bu paraşüt model kablodan ayrılana kadar paketlenmiş ve aktif olmayan bir durumda olmalıdır ÇEKİŞ KABLOSUNUN AYRILMASININN ORGANİZE EDİLMESİ a- Yarışmacı yerde ( zeminde ) olmalı ve çekiş kablosunu kendisi kullanmalıdır. Zıplamaya izin verilir. b- Yarışmacıya çekiş kablosunu en iyi bir şekilde kullanabilmesi için vinç ve makara benzeri aletleri fırlatmak hariç her türlü hareketine izin verilir c- Modelin kablo ile çekilmesi işlemi kulelere beş metre mesafe içinde yapılmalıdır.

4 3.2 F1B SINIFI - LASTİK MOTORLU MODEL UÇAKLAR TANIMLAMA Lastik motor tarafından desteklenen ve kanat profili şekli ve oturma açısındaki değişiklikler hariç olmak üzere, sabit kalan yüzeyler üzerindeki kaldırmanın aerodinamik kuvvetler ile elde edildiği model uçaklardır. Değişken geometri ve alanlara sahip olan model uçaklar, yüzeylerinin maksimum ve minimum değişiklikleri durumunda teknik kurallar ile tanımlanan özelliklere uymalıdır F1B LASTİK MOTORLU MODELİN ÖZELLİKLERİ Yüzey alanı (st) En az ağırlık dm2 200 gram Yağlı durumda iken maksimum lastik motor ağırlığı 30 gram Bölüm 4b deki kural B.3.1.a F1B sınıfına uygulanmaz. F1B modelleri modelin geri alınamaz determalize kontrolü için radyo kontrol kullanabilir.bu fonksiyonun kullanılmasından doğacak olan her türlü işlev bozukluğu veya arzu edilmeyen çalıştırma durumu tamamen yarışmacın kendi riskidir UÇUŞ SAYISI a ) Bak a b) Her yarışmacının her bir round ta bir resmi uçuş hakkı vardır. Roundların süresi duyurulmak zorundadır ve 30 dakikadan az 90 dakikadan fazla olamaz. Resmi uçuşlar için teşebbüs ve uçuş tekrarları dahil her yarışmacı round içinde lastik motorunu kendisi kurmalı ve kendisi modelini fırlatmalıdır RESMİ UÇUŞUN TANIMI a) e göre başarısız bir teşebbüs olmadığı takdirde birinci teşebbüste elde edilen, erişilen süredir.(eğer 3.2.5b deki nedenlerle teşebbüs başarısız sayılmışsa ve ikinci teşebbüs yapılmamışsa birinci resmi teşebbüsün süresi resmi uçuş zamanı olarak yazılır ) b) İkinci teşebbüste erişilen zamandır. Eğer ikinci teşebbüste a maddesine göre yine başarısız bir uçuş yapılmışsa o zaman uçuş süresi sıfır olarak kaydedilir BAŞARISIZ TEŞEBBÜSÜN TANIMI ( DENEME ) Model çekiş kablosu ile çekilmeye başlanılır ve aşağıdaki olayların en az bir tanesi gerçekleşirse bu teşebbüs başarısız olarak sınıflandırılır. Eğer bu olaylar birinci teşebbüste meydana gelmişse yarışmacıya ikinci bir teşebbüs hakkı verilir. a- Model fırlatılırken veya uçuşu sırasında modelden bir parçanın kopması halinde. b- Uçuş süresinin 20 saniyeden az olması durumlarında

5 3.2.6 TEŞEBBÜS TEKRARI Model uçuş sırasında bir başka model ile çarpışırsaveya model fırlatılırken yarışmacının kendisi haricinde bir kişi ile çarpışırsa bu uçuş tekrarlanabilir. Bu durumlarda yarışmacı uçuşun sonunda bile bu uçuşu resmi olarak kabul edebilir UÇUŞ SÜRESİ Dünya ve Avrupa ( kıtasal ) şampiyonalarında birinci round için alınabilecek maksimum süre dört dakika, takip eden rounlarda üç dakikadır. Diğer uluslar arası yarışmalarda aksi yarışma bültenlerinde duyurulmadıkça maksimum süre üç dakika tüm roundlarda uygulanacaktır bu süre beş dakikayı geçemez. Model toplama problemleri veya uygun meteorolojik durumlar için Jüri round lar için maksimum uçuş sürelerini değiştirebilir. Maksimum süreler round başlangıcından önce ilan edilir. Üç dakikanın üzerindeki maksimum süreler rüzgar ve termal hareketlerinin düşük olması beklenen roundlar için kullanılabilir SIRALAMA a- Bak a b- Bak b c- Organizatör tüm fly-off yarışmacılarının lastik motorlarını kurmaları ve modellerini fırlatmaları için 10 dakika süre tesis eder. Bu on dakika içinde yarışmacılar birinci teşebbüslerinde maddesine göre başarısız olurlar ise ikinci bir teşebbüs yapma hakkına sahiptir. Her bir fly off round u için uçuş kuleleri kura ile yeniden tespit edilir. d- Bak d e- Bak e ZAMANLAMA a- Bölüm 4b paragraf B.13 e bak. b- Uçuş süresi de ve de tanımlanan maksimum sürelerle sınırlandırılmıştır. Toplam uçuş zamanı,modelin fırlatılmasında uçuşun sona erdiği ana kadardır YARDIMCI SAYISI Her yarışmacıya bir yardımcı hakkı verilmiştir FIRLATMA a- Fırlatma işlemi yarışmacı yerde iken el ile yapılır ( zıplamaya izin verilir. b- Her yarışmacı lastik motorunu kendisi kurmalı ve modelini kendisi fırlatmalıdır c- Model kulelere beş metre mesafe içinde fırlatılmalıdır d- Lastik motorlara ilave bir ısıtma uygulanamaz

6 3.3 F1C SINIFI - PİSTON MOTORLU MODEL UÇAKLAR TANIMLAMA Enerjisi piston tipi motor tarafından sağlanan ve kanat profili şekli ve oturma açısındaki değişiklikler hariç olmak üzere, sabit kalan yüzeyler üzerindeki kaldırmanın aerodinamik kuvvetler ile elde edildiği model uçaklardır. Değişken geometri ve alanlara sahip olan model uçaklar, yüzeylerinin maksimum ve minimum değişiklikleri durumunda teknik kurallar ile tanımlanan özelliklere uymalıdır F1C PİSTON MOTORLU MODEL UÇAKLARIN ÖZELLİKLERİ Maksimum süpürülmüş motor hacmi 2,5 cm3 Motorun eksoz açıllıklarına herhangi bir eksoz uzantısına izin verilmez En az toplam ağırlık En az yükleme maksimum motor çalışma süresi 300 gr/cm3 süpürülmüş motor hacmi 20 gr / dm2 Model bırakıldıktan sonra 5 saniye Bölüm 4b deki kural B.3.1.a F1A sınıfına uygulanmaz. Kızdırma bujileri ve buji ateşlemeli motorlar için standart bir formül Yakıt organizatörler tarafından temin edilecektir ve her resmi uçuşta kullanılmak zorundadır. Karışım 80% methanol, 20 % Hint yağı veya sentetik yağ şeklindedir. Not : Sıkıştırma ateşlemeli motorlarda yakıt kısıtlanmamıştır. Her resmi uçuş teşebbüsünden önce yakıt tankları standart formüllü yakıt ile yıkanmalıdır. F1C modelleri modelin geri alınamaz determalize kontrolü için radyo kontrol kullanabilir. Bu motor eğer halen çalışıyorsa motoru durdurmak içinde kullanılabilir. Fonksiyonun kullanılmasından doğacak olan her türlü işlev bozukluğu veya arzu edilmeyen çalıştırma durumu tamamen yarışmacın kendi riskidir UÇUŞ SAYISI a ) Bak a b) Her yarışmacının her bir round ta bir resmi uçuş hakkı vardır. Roundların süresi duyurulmak zorundadır.ve 30 dakikadan az 90 dakikadan fazla olamaz. Resmi uçuşlar için teşebbüs ve uçuş tekrarları dahil her yarışmacı motorunu kendi çalıştırmalı ve fırlatmalıdır RESMİ UÇUŞUN TANIMI a) e göre başarısız bir teşebbüs olmadığı takdirde birinci teşebbüste elde edilen, erişilen süredir.(eğer 3.3.5c deki nedenlerle teşebbüs başarısız sayılmışsa ve ikinci teşebbüs yapılmamışsa birinci resmi teşebbüsün süresi resmi uçuş zamanı olarak yazılır )

7 b) İkinci teşebbüste erişilen zamandır. Eğer ikinci teşebbüste a b maddelerine göre yine başarısız bir uçuş yapılmışsa o zaman uçuş süresi sıfır olarak kaydedilir BAŞARISIZ TEŞEBBÜSÜN TANIMI ( DENEME ) Aşağıdaki olayların en az bir tanesi gerçekleşirse bu teşebbüs başarısız olarak sınıflandırılır. Eğer bu olaylar birinci teşebbüste meydana gelmişse yarışmacıya ikinci bir teşebbüs hakkı verilir. a- Motorun model fırlatıldıktan itibaren uçuşa uygun olarak veya de tanımlanan süreyi aşması. b- Model fırlatılışta veya uçuşu sırasında modelden bir parçanın kopması halinde. c- Uçuş süresinin 20 saniyeden az olması durumlarında TEŞEBBÜS AŞAĞIDAKİ HALLERDE TEKRAR EDİLEBİLİR ( UÇUŞ TEKRARI ) Model uçuş sırasında bir başka model ile çarpışırsa veya model fırlatılırken yarışmacının kendisi haricinde bir kişi ile çarpışırsa bu uçuş tekrarlanabilir. Bu durumlarda yarışmacı uçuşun sonunda bile bu uçuşu resmi olarak kabul edebilir UÇUŞ SÜRESİ Dünya ve Avrupa ( kıtasal ) şampiyonalarında birinci round için alınabilecek maksimum süre dört dakika, takip eden rounlarda üç dakikadır. Diğer uluslar arası yarışmalarda aksi yarışma bültenlerinde duyurulmadıkça maksimum süre üç dakika tüm roundlarda uygulanacaktır bu süre beş dakikayı geçemez. Model toplama problemleri veya uygun meteorolojik durumlar için Jüri roundlar için maksimum uçuş sürelerini değiştirebilir. Maksimum süreler round başlangıcından önce ilan edilir. Üç dakikanın üzerindeki maksimum süreler rüzgar ve termal hareketlerinin düşük olması beklenen roundlar için kullanılabilir SIRALAMA a- Bak a b- Bak b c- Her bir fly off roundu için uçuş kuleleri kura ile yeniden tespit edilir. Organizatör tüm fly-off yarışmacılarının motorlarını çalıştırmaları ve modellerini fırlatmaları için 10 dakika süre tesis eder. Bu on dakika içinde yarışmacılar birinci teşebbüslerinde maddesine göre başarısız olurlar ise ikinci bir teşebbüs yapma hakkına sahiptir. d- Bak d e- Bak e

8 3.2.9 ZAMANLAMA a- Bölüm 4b paragraf B.13 e bak. b- Uçuş süresi de ve de tanımlanan maksimum sürelerle sınırlandırılmıştır. Toplam uçuş zamanı,modelin fırlatılışından uçuşun sona erdiği ana kadardır. c- Motor çalışması iki zaman hakemi tarafından tespit edilmelidir. quartz kontrollu dijital ve 1/100 saniye hassasiyetli elektronik kronometre kullanılmalıdır. Motor çalışma süresi için iki zaman hakeminin tespit ettiği sürenin ortalaması alınır ve bu ortalama saniyenin onda biri nispetinde bir aşağı yuvarlanır YARDIMCI SAYISI Her yarışmacıya bir yardımcı hakkı verilmiştir ÇEKİŞ ALETLERİ a- Fırlatma işlemi yarışmacı yerde iken el ile yapılır ( zıplamaya izin verilir. b- Her yarışmacı motor veya motorlarını kendisi çalıştırmalı ve ayarlamalıdır ve modelini kendisi fırlatmalıdır c- Model kulelere beş metre mesafe içinde fırlatılmalıdır GÜRÜLTÜ F1C uçuşlarının yapılacağı alanın çevresinde ortam gürültüsünün 6 db(a) fazlası bir gürültü olmamalıdır. Eğer çevre gürültüsü bu limitleri aşarsa start hattı limitlere uygun bir yere kaydırılmalıdır. ZAMAN TUTMA KURALLARI B.13 ZAMANLAMA Not : Bu paragraflar serbest uçuş ve uzay modellerine uygulanır. B.13.1 B.13.2 a- Her takım için Dünya ve avrupa şampiyonalarında F1A F1B F1C F1D F1E S3 S4 S6 S8 S9 S10 sınıflarında zaman hakemi temin etme hakkına sahip olacaktır. Organizator bu hakemlerin yemek ve konaklamasından sorumlu olacaktır. Takımlar sadece tecrübeli hakemler önerebilirier,zaman hakemleri kendi kullanacakları dürbün, kronometre ve tripod ları getirmek zorundadır.organizator ev sahibi hakemler veya diğer hakemleri görevlendirmeden önce bu hakemlere öncelik vermek zorundadır. b- Yarışmacılar zaman hakemi olarak çalışabilirler. Zaman hakemleri uçuş sırasında modelleri teşhis edebilmek için modelleri renk ve şekil olarak tanımalıdır.

9 B.13.3 Uçuş model yer yüzüne temas ettiği anda, uçuşu sonlandıracak bir objeye çarptığı veya girdiği anda, model hakemin görüş alanından kesin olarak çıktığı anda tamamlanmış sayılır. Eğer model bir obje arkasına veya buluta girerse hakem 10 saniye bekler, model bu süre içinde tekrar görünmez ise zaman durdurulur ve bu 10 saniye uçuş süresinden düşülür. B.13.4 B.13.5 a- İlk yedi rounddaki uçuşlar iki hakem tarafından zamanlanır. Fly off uçuşları en az 3 hakem tarafından zamanlanmalıdır ilave zamam hakemlerinin yarışmacılar arasından temin edilmesi tercih edilir. 1/100 saniye hassasiyetli quartz kontrollu elektronik digital kronometreler kullanılmalıdır. b- Tüm zaman hakemleri dürbün kullanmak zorundadır. Hakemler uçuş sırasında birbirinden bağımsız şekilde 10 metre bir çaplı daire içinde zaman tutmalıdır. B.13.6 Zaman hakemleri tarafından tutulan sürenin ortalaması alınır ve bu sonuç en yakın tam saniyeye azaltılır. Zaman hakemlerinin tespitleri arasındaki fark zamanlamada bir hata olduğunu gösteriyorsa bu durumda organizatör ve FAI jürisi ile hangi zamanın resmi uçuş zamanı olarak kabul edileceğine veya nasıl bir yol izleneceğine karar verilir. B.13.7 F/F YARIŞMALARINDA DÜRBÜN KULLANMA TALİMATLARI B.3.1.a a- Dürbünler en az 7 kat yakınlaştırma özelliğinde olmalıdır. Her kulvarda kullanılan dürbünlerin en az bir adedi tripodlu olmalıdır. b- Hakem zaman tutmaya başlamadan önce dürbünü kendi gözüne göre ayarlamalıdır. Bunu yapmak için önce orta düğmeden odak ayarını yapmalı sonra ayrı ayrı ayarlanabilir merceklerden ayar yapmalıdır. Not: Merkezi odaklaması olmayan dürbünlerde her bir mercek ayrı ayrı ayarlanmalıdır c- Ayardan sonra değerler kaydedilmelidir. Bu ihtiyaç duyulduğunda yeniden ayarı kolaylaştırabilir. Hakemler model fırlatılırken dürbün kullanmamalıdır. Dürbün kullanımı uçuşun birinci dakikasından itibaren tavsiye edilir.f1a sınıfında yarışmacının kulvardan uzaklaştığı durumlarda flamanın modelden ayrılış anını tespit için fırlatma anında dürbün kullanılabilir. Modelin dürbüne alınmasının riskli olabileceği durumlarda dürbün kullanımı için çok geç kalınmamalıdır. Aksi belirtilmedikçe giriş formlarındaki ismi yazılı olan yarışmacı modelin yapımcısı olmalıdır ( F1A F1B F1C F1H HARİÇ )

5 kg yük altında maksimum çekme ipi uzunluğu 50 m (1989 FAI)

5 kg yük altında maksimum çekme ipi uzunluğu 50 m (1989 FAI) SERBEST UÇUŞ YARIŞMALARINDA TEKNİK KURALLAR 3.1. F1A SINIFI PLANÖRLER 3.1.1. Tanım Herhangi bir sevk cihazı bulunmayan ve kaldırma kuvveti sabit yüzeyler üzerine etki eden aerodinamik kuvvetler tarafından

Detaylı

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır.

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. Serbest uçuş modelleri, herhangi bir kumanda olmadan sadece

Detaylı

RONE KOEN. Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE Eylül BÜLTEN ( )

RONE KOEN. Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE Eylül BÜLTEN ( ) d 2017 RONE KOEN Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 15 17 Eylül 2017 1.BÜLTEN (15.07.2017) SN.RONE KOEN ANISINA 2 3 4 5 Rone KOEN Türkiye Milli Model Uçak Serbest

Detaylı

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 1.BÜLTEN (25.06.2015)

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 1.BÜLTEN (25.06.2015) d 2015 Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 1.BÜLTEN (25.06.2015) Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası 21-22-23 Ağustos 2015 Ankara

Detaylı

Neşè YALÇINKAYA. Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE Eylül BÜLTEN (31.08.

Neşè YALÇINKAYA. Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE Eylül BÜLTEN (31.08. d 2016 Neşè YALÇINKAYA Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 02 04 Eylül 2016 2.BÜLTEN (31.08.2016) SN.NEŞE YALÇINKAYA ANISINA 2 3 4 5 Neşe YALÇINKAYA Türkiye Milli

Detaylı

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 2.BÜLTEN (25.06.2015)

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası. Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 2.BÜLTEN (25.06.2015) d 2015 Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 21 22 23 Ağustos 2015 2.BÜLTEN (25.06.2015) Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası 21-22-23 Ağustos 2015 Ankara

Detaylı

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası

Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası d Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası ve Anatolian FF Cup Gölbaşı / ANKARA TÜRKİYE 02 03 Ağustos 2014 2.BÜLTEN (SON) (21.07.2014) Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası 02 03 Ağustos

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Tırmanma AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Tırmanma Nedir? Her aracın start çizgisinden, teker teker başlayarak aynı parkurda Start tan daha yüksekte olan bitiş çizgisini

Detaylı

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir.

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir. Sumo robot kuralları Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı kayıt olabilir. Yarışma anında robotu 1 kişi kullanacaktır. Her iki yarışmacının da yarışma kurallarına uyması, galibiyet kurallarını

Detaylı

SCIENCE EXPO MAYIS 2019

SCIENCE EXPO MAYIS 2019 SCIENCE EXPO 2019 04-05 MAYIS 2019 GENEL BAKIŞ Dünyada ve ülkemizde hızla önem kazanan İnsansız Hava Araçlarının, insan yaşamının her alanında kullanımı hızla artmaktadır. 2015 yılında Tophane Mesleki

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoriye yarışmacılar iki adet robotla katılırlar.

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

HAVA HARP OKULU 5 inci ULUSAL SERBEST UÇUŞ SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2014

HAVA HARP OKULU 5 inci ULUSAL SERBEST UÇUŞ SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2014 HAVA HARP OKULU 5 inci ULUSAL SERBEST UÇUŞ SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2014 GENEL AÇIKLAMALAR Yarışma Tarihi Yarışma Sahası : 27 Nisan 2014 Pazar : HHO Kapalı Spor Salonu Yarışma Kategorileri : 1 - FAI-F1L

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI 1. Bölge: Boğazı temsil eder. 2. Bölge: Kasımpaşa yı temsil

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 20.12.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2018 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MEGA SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ

KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ KUPANIN TANIMI KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD KUPASI YÖNETMELİĞİ Madde 1 :Karadeniz Bölgesinde yapılacak olan organizasyon Karadeniz Mahalli Offroad Kupası adı altında yürütülecektir. KUPANIN ORGANİZATÖR KULÜPLERİ,

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Amaç Yarışmanın amacı İstanbul u fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmektir.

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009

FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009 ISINMA SAHASI ENGELLERİ FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009 1 2 3 Isınma sahasında; manej ebatları, temin

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Amaç: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota bildirmesi,

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ: 11-12 mayıs 2013 günlerinde Ankara da Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu toplantı salonunda

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI BÖLÜM 1 GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Labirentin belirli bir bölgesinden

Detaylı

DALI yardım ve aksaklık giderme rehberi

DALI yardım ve aksaklık giderme rehberi DALI yardım ve aksaklık giderme rehberi İçindekiler DALI ye giriş (bilmeniz gerekenler).... 1 DALI nedir.......1 DALI mesajı nasıldır....1 DALI ve Helvar ürünleri & sistemleri için temel kurallar.2 Aksaklık

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Otonom İnsansız Hava Aracı Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamaktır. 2. PİST

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI Uluslararası Birinci Robot Yarışması nın Safran Çiçeği Toplama Robotu Yarışması bir platform ve bir parkurdan oluşmaktadır. 1. Platform Yarışma

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SALON MODELLERİ MODEL UÇAK YARIŞMASI GENEL AÇIKLAMALAR

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SALON MODELLERİ MODEL UÇAK YARIŞMASI GENEL AÇIKLAMALAR İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SALON MODELLERİ MODEL UÇAK YARIŞMASI Yarışma Tarihi : 10 Kasım 2013 GENEL AÇIKLAMALAR Yarışma Sahası : İTÜ Ayazağa Kampüsü Merkez Spor Salonu Yarışma Kategorileri : 1 - Lastik

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

AKM BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı

AKM BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı AKM 205 - BÖLÜM 11 - UYGULAMA SORU VE ÇÖZÜMLERİ Doç.Dr. Ali Can Takinacı 1. Bir arabanın 1 atm, 25 C ve 90 km/h lik tasarım şartlarında direnç katsayısı büyük bir rüzgar tünelinde tam ölçekli test ile

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır.

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır. EN 12845 standardı Avrupa topluluğu ülkelerinin tamamında hayat koruma önlemleri ve sistemleri için belirli kuralları ve binalar ile endüstride kullanılan yangını önlemeye yönelik sabit sprinkler sistemlerinin

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİKRO SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ralli-Ek Bilgiler AGK 2011 Eğitim Sunumları 1 Servis Alanı Organizatörün bilgisi dışında servis alanında benzin doldurma veya boşaltma işlemi yapılamaz. Organizatör,

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

2010 ENDO Türkiye Pist Şampiyonası 6. Ayak Yarışları

2010 ENDO Türkiye Pist Şampiyonası 6. Ayak Yarışları 2010 ENDO Türkiye Pist Şampiyonası 6. Ayak Yarışları 2010 ENDO Türkiye Süpermoto Şampiyonası 5. Ayak Yarışları ÜLKÜ Yarış Pisti Pınarbaşı, İzmir 29-31 Ekim 2010 Onay No. ve Tarihi TPŞ 6/6/2010 www.endopistsampiyonasi.com

Detaylı

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr 60J Kinesis Enerjiden doğan güç! www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr Satış ve Pazarlama Kısıklı Caddesi Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak No: 2/1 Altunizade 34662 İstanbul T: (0262) 544 35 00 F: (0262)

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ: 14/12/2012 KARAR NO: 72 TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

Ertem Petrol Ayırıcılar Dahili Depolama Tanklı Petrol Ayırıcılar

Ertem Petrol Ayırıcılar Dahili Depolama Tanklı Petrol Ayırıcılar MONTAJ, ÇALIŞTIRMA VE BAKIM TALİMATLARI Ertem Ayırıcılar Dahili Depolama Tanklı Ayırıcılar Don tehlikesi bulunmayan alanlara montaj için Ürün Kodları E8005 Serisi 1 ERTEM PETROL AYIRICILARI NASIL ÇALIŞIR?

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN

FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ. TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN FIFA FIZIKSEL YETERLİLİK TESTİ TERCÜME VE DÜZENLEME: Doç. Dr. Ali KIZILET Dr. Tuba K. BOZDOĞAN HAKEMLER FİZİKSEL YETERLİLİK TEST YÖNTEMLERİ - TEST 1 6 x 40 m sürat koşusu, her sürat koşusunun ardından

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI Hepimiz son yıllarda bilim ve teknolojideki hızlı değişim ve gelişime tanık oluyoruz. Teknoloji tarihi; büyük küçük

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ. www.makrowin.com www.facebook.com/makrowin.tr

Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ. www.makrowin.com www.facebook.com/makrowin.tr Hayata birde bizim penceremizden bakın. MOTORLU AÇILIR TAVAN SİSTEMİ AÇILIR CAM TAVAN KASA PROFİLLERİ AÇILIR CAM TAVAN AÇILIR CAM TAVAN KASA PROFİLLERİ NO KOD AGIRLIK ÜRÜN ADI 9 gr / m gr / m BÜTÜN KASA

Detaylı

Gaz musluğu kapalı : Gaz dağılımı yoktur. Maksimum kapasite : Maksimum gaz dağılımı

Gaz musluğu kapalı : Gaz dağılımı yoktur. Maksimum kapasite : Maksimum gaz dağılımı OCAĞIN KULLANIMI Gaz Bekleri Gazın beklere dağılımı, şekil 3 de gösterildiği gibi, düğmelerin çevrilmesi suretiyle gerçekleştirilir. İlgili semboller, modellere göre değişmekle birlikte, düğmelerin üzerinde

Detaylı

TA7OM. (7 EL 20m/15m/10m YAGI) 10m / 15m / 20m. Gain(dbi) 13,1 / 12,0/ 11,5 1,6 1,0 1,5 28,0 28,40 29,00 1,2 1,1 1,6.

TA7OM. (7 EL 20m/15m/10m YAGI) 10m / 15m / 20m. Gain(dbi) 13,1 / 12,0/ 11,5 1,6 1,0 1,5 28,0 28,40 29,00 1,2 1,1 1,6. (7 EL 20m/15m/10m YAGI) Band 10m / 15m / 20m Gain(dbi) 13,1 / 12,0/ 11,5 SWR; 14,0 14,20 14,35 21,0 21,25 21,45 1,3 1,0 1,4 1,6 1,0 1,5 28,0 28,40 29,00 1,2 1,1 1,6 Impedance 50 Ohm Element Sayısı 7 Aktif

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

Sumo Robot Yarışma Kuralları

Sumo Robot Yarışma Kuralları Sumo Robot Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar (Amaç) Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. (Tanım) Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

Mekanik. 1.3.33-00 İp dalgalarının faz hızı. Dinamik. İhtiyacınız Olanlar:

Mekanik. 1.3.33-00 İp dalgalarının faz hızı. Dinamik. İhtiyacınız Olanlar: Mekanik Dinamik İp dalgalarının faz hızı Neler öğrenebilirsiniz? Dalgaboyu Faz hızı Grup hızı Dalga denklemi Harmonik dalga İlke: Bir dört köşeli halat (ip) gösterim motoru arasından geçirilir ve bir lineer

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları. Otokros. AGK 2012 Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları. Otokros. AGK 2012 Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Otokros AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Otokros Nedir? Her aracın start çizgisinden, 5 farklı kategoride, teker teker başlayarak 600-1200 metrelik bir parkurda antrenman

Detaylı

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT

SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI KULLANICI DOKÜMANI (HARİCİ GÜÇ KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT SDC4260A OTOMATİK KAPI KARTI DOKÜMANI FOTOSELLİ KUMANDA KULLANICI KAYNAKLI, AYARLI) TRİMPOT (HARİCİ GÜÇ SDC4260A FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI KUMANDA KARTI GENEL ÖZELLİKLER : SDC4260A Fotoselli Otomatik Kapı

Detaylı

TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR. Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti TOSFED PİST KUPASI 1. AYAK YARIŞI EK KURALLAR Tarih: O5- Nisan 2014 C.tesi Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO:2014 / 1703 TPK.01 ASN ONAY TARİHİ :21 Mart 2014 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35 Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları RIDGID yiv açma ekipmanları, en karmaşık boru tesisatları için tasarlanmıştır. Bu ekipmanların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve kullanım kolaylığı

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu LADEN. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu LADEN GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Ardeck döşeme kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin kurulumu

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlar çeşitli engellerin bulunduğu pistimizdeki

Detaylı

Kapma ve Makaralar DOĞAN ELEKTRİK-HIRDAVAT. Metal Kapmalar. Yaylı Kapmalar. Yaylı Ek Aparatlar. Hat Makaraları

Kapma ve Makaralar DOĞAN ELEKTRİK-HIRDAVAT. Metal Kapmalar. Yaylı Kapmalar. Yaylı Ek Aparatlar. Hat Makaraları Kapma ve Makaralar Metal Kapmalar Yaylı Kapmalar Yaylı Ek Aparatlar Hat Makaraları DOĞAN ELEKTRİK-HIRDAVAT Alüminyum Kapma 1 Ton Yaylı Kapma 36 Halat ve 1/0-3/0 gibi iletken çekimlerinde kullanılan alüminyum

Detaylı

DemirDöküm A Serisi Duvar Tipi Split Klima

DemirDöküm A Serisi Duvar Tipi Split Klima DemirDöküm A Serisi Duvar Tipi Split Klima Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 08/2008 Rev 0 İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİK TABLOSU...3 2. ÇALIŞMA FONKSİYONLARI...4 2.1. Otomatik Çalışma Konumu... 4

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

ÇAPA MAKİNALARI. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw Budama Aparatı ile birlikte

ÇAPA MAKİNALARI. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw. 52 cc 1.5 Kw Budama Aparatı ile birlikte 203 ÇAPA MAKİNALARI 1125.$ Motor: 6,5 Hp Benzinli / Honda GX200 4 Zamanlı Hava Soğutmalı OHV Motor Hareket Tipi: Şanzıman 2 ileri + 1 geri Şaft Sayısı: 1 Çalışma Genişliği: 80-100 cm Çalışma Derinliği:

Detaylı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı BEGO Miditherm Kullanma Talimatı Tuşların Fonksiyonu: Parametrelerin çağrılması Değerlerin değiştirilmesi Programlama Program başlatma / durdurma Programı bitim süresi ile başlatma / durdurma Sembollerin

Detaylı

TÜRKİYE MUAYTHAİ FEDERASYONU Amatör Muay Thai Müsabaka Talimatı

TÜRKİYE MUAYTHAİ FEDERASYONU Amatör Muay Thai Müsabaka Talimatı TÜRKİYE MUAYTHAİ FEDERASYONU Amatör Muay Thai Müsabaka Talimatı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Talimatın amacı; Uluslararası Amatör Muay Thai Federasyonu müsabaka kuralları

Detaylı

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI MÜSABAKA TARİHİ: 6-10 Nisan 2011 MÜSABAKA YERİ: İstanbul Teknik Üniversitesi olimpik Yüzme Havuzu Maslak/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI TARİHİ : 5 Nisan

Detaylı

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED)

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED) ASN Onay No : 2016/2005-TKS.3 ASN Onay Tarihi : 20/05/2016 1 1 ) PROGRAM Ek Kuralların yayınlanması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların açılması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların Kapanması

Detaylı

RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı

RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı RX İnvertörlerde Frenleme Direnci Bağlantısı İÇİNDEKİLER Giriş Harici Frenleme Direnci(Dinamik) Kullanımı Frenleme Direnci/Ünitesi Boyutları ve Seçim Tablosu RX de Frenleme Direnci Bağlantıları RX de Frenleme

Detaylı

KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI

KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI KOLİN HOTEL ÇANAKKALE MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI ÇANAKKALE KOLİN HOTEL 2. MASTER CHEF YEMEK YARIŞMASI Kurallar: 1. TÜM BAŞVURULAR: www.kolinhotel.com web adresinden, KOLİN Hotel Halkla İlişkiler Müdürlüğünden,

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır?

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? 1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? a) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü tarafından b) İl Atletizm Tertip Kurulu tarafından c) Hakemler toplanarak kendi aralarında

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

MLC 310 KULLANMA KILAVUZU MANYETİK LİNEER CETVELLER KOMPAKT SİSTEM

MLC 310 KULLANMA KILAVUZU MANYETİK LİNEER CETVELLER KOMPAKT SİSTEM MLC 310 KOMPAKT SİSTEM MANYETİK LİNEER CETVELLER TEMASSIZ ÇALIŞMA 0,005 MM İLE 1 MM ARASI ÇÖZÜNÜRLÜK 20 METRE ÖLÇÜM MESAFESİ TİTREŞİMLERDEN ETKİLENMEYEN YATAKLAMA SİSTEMİ IP67 YÜKSEK KORUMA SINIFI YÜKSEK

Detaylı

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8. Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18. Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8. Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18. Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30 İçindekiler 1. ÜNİTE Bölüm 1 : Üslü Sayılar... 8 Bölüm 2 : Doğal Sayılar... 18 Bölüm 3 : Doğal Sayı Problemleri... 30 Bölüm 4 :- Çarpanlar ve Katlar, Bölünebilme... 40 Bölüm 5 : Asal Sayılar, Ortak Bölenler,

Detaylı

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU

MLC 410 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU MLC 410 KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM MANYETİK LİNEER CETVELLER TEMASSIZ ÇALIŞMA 0,005 MM İLE 1 MM ARASI ÇÖZÜNÜRLÜK 4880 MM ÖLÇÜM MESAFESİ KENDİNDEN YATAKLI SİSTEM IP67 YÜKSEK KORUMA SINIFI MÜKEMMEL KARARLILIK

Detaylı

VL414110. 400 Serisi Vario Gömme aspiratör. Paslanmaz çelik Tezgah havalandırma elemanı

VL414110. 400 Serisi Vario Gömme aspiratör. Paslanmaz çelik Tezgah havalandırma elemanı Mevcut renk seçenekleri Setüstü ocaklarda yüksek verimli havalandırma sistemi Bir emme motoruna 4 adet cihaz bağlanabilir ve bir adet AA 490 kumanda düğmesi ile kontrol edilebilir. Esnek emiş yönlendirmesi,

Detaylı

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir.

Eksenel pistonlu üniteler kendinden emişlidir. Bununla beraber bazı özel durumlarda emiş tarafı alçak basınçla beslenir. Hidrolik devreler Hidrolikte 3 değişik devre vardır. o o o Açık hidrolik devreler Kapalı hidrolik devreler Yarı kapalı hidrolik devreler Açık ve kapalı çevrimli devreler aşağıda detaylı olarak anlatılacaktır.

Detaylı

FATİH BELEDİYESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER DRAGON BOT ŞAMPİYONASI

FATİH BELEDİYESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER DRAGON BOT ŞAMPİYONASI YARIŞMA BÜLTENİ FATİH BELEDİYESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER DRAGON BOT ŞAMPİYONASI Kategoriler : Kısa Mesafe 200m Açık Yer Yarışma Takım Ekipman : Balat Şair Nedim Parkı, Haliç Sahili-Fatih : Her takım en az

Detaylı

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi 4.1 Islak Borulu Sprinkler Sistemi Seçim Kriterleri 4.1.1 Islak borulu sprinkler sisteminde borular, sürekli olarak basınçlı su ile dolu durumda tutulur. 4.1.2

Detaylı

HAVA HARP OKULU 6 NCI ULUSAL SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2015

HAVA HARP OKULU 6 NCI ULUSAL SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2015 HAVA HARP OKULU 6 NCI ULUSAL SALON MODEL UÇAK YARIŞMASI 2015 GENEL AÇIKLAMALAR Yarışma Tarihi Yarışma Sahası : 22 Mart 2015 Pazar : HHO Kapalı Spor Salonu Yarışma Kategorileri : 1 - Lastik Motorlu F1L/EZB

Detaylı

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar

Detaylı

CNC kontrolerimizin Home ve limit siviçlerin kullanımı. Siviçler nasıl bağlanmalıdır?

CNC kontrolerimizin Home ve limit siviçlerin kullanımı. Siviçler nasıl bağlanmalıdır? CNC kontrolerimizin Home ve limit siviçlerin kullanımı. Genellikle büyük makinelerde Y ekseninde çift motor kullanılması bu iki motorun konumunda fark oluşmaması için HOME yani referansa çağrıldığında

Detaylı

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³

Daha fazla esneklik sunan yükleyici. WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ WL 25 Tekerlekli Yükleyiciler: kepçe kapasitesi < 0,65 m³ Daha fazla esneklik sunan yükleyici Dar alan koşulları için özellikle bir şey gerekir: daha fazla esneklik. Wacker Neuson tekerlek yükleyicisi

Detaylı

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3)

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) 3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) Deneyin amacı: Deneyde amaç çimento kıvamını sağlayan su miktarını saptamaktır. Çimentonun kıvamı, vikat (vicat) aletinin sondasının serbest bırakıldığı

Detaylı