Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur."

Transkript

1 Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monte edilen donanım radar gibi önemli donanımları engelleyebilir. Scania şasi üzerinde farklı tiplerde ön monteli ekipman için montaj nokataları bulunur, örn. vinç için destek bacakları, kar küreyici ve vinç. Araçlara bu yönergelerden muaf olmayan ön monteli ekipman ve koruma takarken, Dış çıkıntılarla ilgili 92/114/EEC, veya 61 numaralı UNECE AB yönetmeliğini izleyin. ÖNEMLİ! Öne monteli ekipman takarken radyatörü koruyun. Montajdan sonra soğutma kapasitesinin yeterli olduğundan emin olun. Öne monteli ekipman normal farları ve sinyal lambalarını engellediğinde üst farları kullanın Üst farlarla ilgili daha fazla bilgi, Elektrik sistemleri altındaki Üst farlar belgesinde bulunabilir. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 1 (16)

2 Montaj noktaları Montaj noktaları Araç şasi çerçevesinin ön kenarında taban tutucularda yer alan iki çeki pimli standart bir versiyon olarak verilir. 130 mm'lik tampon tasarımlı araçlar istisnadır. Bunlar için standart versiyon, bu belgenin devamında açıklanacak olan öne monteli ekipman için montaj delikli araçlarla aynıdır. A Çeki pimleri için montaj noktaları Çeki pimleri (A) için montaj noktaları arasındaki mesafe, araçta standart veya geniş radyatör olmasına bağlı olarak değişir. Standart radyatörlü araçlarda /-1,5 mm Geniş radyatörlü araçlarda 1.217,5+/-1,5 mm Mevcut şasi için montaj noktaları arasındaki mesafe, 00 -Genel, Çeki pimleri arasındaki mesafe kısmında Şasi Teknik Özelliklerinde (ICS) belirtilmektedir. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 2 (16)

3 Montaj noktaları Ön elemanın takılması Bir ön çapraz kiriş çeki pimleriyle aynı tutuculara takılacaksa, çeki pimleri germe cıvatalarıyla değiştirilmelidir. Ön eleman ile taban tutucuları arasında bir boşluk olmadığından emin olunması önemlidir. Ön eleman, fabrikadan sipariş edilip, germe civatası tutucularıyla ve fabrikada takılan germe civatalarıyla birlikte teslim edilir. Germe civatası tutuculu ve germe civatalı ön eleman tamir takımı olarak aşağıdaki şekilde sipariş edilebilir. Parça Tutuculu ön eleman, standart radyatör Tutuculu ön eleman, geniş radyatör Parça numarası Bağlama elemanı Parça Tutucusuz ön eleman, standart radyatör Tutucusuz ön eleman, geniş radyatör Parça numarası Sadece germe cıvatası ve tutucu takmak istiyorsanız aşağıdaki parçaları sipariş ediniz. Miktarın, önün bir yanıyla alakalı olduğuna dikkat ediniz: Parça Parça numarası Her yan için miktar Engelleme Pim Aralık bileziği Tutuculu germe cıvatası Öne monte edilen donanım için daha fazla bilgi Hazırlıklarda mevcuttur :70-01 Yayım 5 tr-tr 3 (16)

4 Montaj noktaları Parça Parça numarası Her yan için miktar Konik bilezik Konik bilezik Konik bilezik :70-01 Yayım 5 tr-tr 4 (16)

5 Fabrikada takılan opsiyonel paketler Fabrikada takılan opsiyonel paketler Öne monteli ekipmanın takılmasını kolaylaştırmak için aşağıdaki seçenek paketleri, örneğin, fabrikadan sipariş edilebilir: Öne monteli ekipman için montaj delikleri Öne monteli ekipman için ön eleman Tork çubuğu tutucusu Daha fazla fabrikada takılan seçenek paketleri sipariş verilmek üzere mevcuttur. Çeşitli seçenek paketleri ile ilgili daha fazla bilgi, Fabrikada takılan seçenek paketleri altında Öne monteli ekipman için hazırlıklar belgesinde mevcuttur. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 5 (16)

6 Fabrikada takılan opsiyonel paketler Öne monteli ekipman için montaj delikleri Ön eleman hazırlıklı veya 130 mm tampon tasarımlı sipariş verilen araçlarda her yanında 4 adet M20 diş malzemesi bulunan özel taban tutucular vardır. Taban tutucular arasındaki ölçümler (mm) aracın standart ya da geniş radyatörü olmasına bağlıdır. B A Radyatör A B C Standart Geniş C A B C Taban tutucuların iç montaj noktaları arasındaki mesafe Taban tutucunun iç ve dış montaj noktaları arasındaki mesafe Taban tutucunun üst ve alt montaj noktaları arasındaki mesafe B A Önden ve üstten görünüm 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 6 (16)

7 Fabrikada takılan opsiyonel paketler 50 mm tampon çıkıntısı oluşturan araçlar için çekme ünitesini takmada bir hazırlık vardır. Hazırlık birkaç amaca uyar. Örneğin, çekme ünitesi yerine vinç takılabilir. Hazırlık, tampondaki 50 mm'lik mesafedeki 2 x M22 diş malzemesinden oluşur. Ekler maksimum 24 ton çekme gücüne müsade eder. 24 t Diş malzemeleri Araç çekme ünitesiyle sipariş edildiğinde, çekme ünitesi taşıma için, yolcu tarafındaki basamak ünitesine takılır. Diş malzemeleri altı delikli T40 yıldız vida ile takılan kapak plakası ile kaplanır. Araç çekme ünitesi olmadan sipariş edilirse, diş malzemesi tamponun merkez kısmıyla kaplanır Diş malzemeleri kapak plakası ile kaplanmıştır 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 7 (16)

8 Fabrikada takılan opsiyonel paketler Öne monteli ekipman için ön eleman Araç ön eleman fabrikada takılı olarak sipariş edilebilir. Ön eleman ayrı olarak da satın alınabilir ve öne monteli eleman için montaj delikleriyle sipariş edilen araçlara yeniden uyarlanabilir. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Ön eleman öne monteli ekipmanın çoğu tipinde kullanıma uygundur. Ön eleman, montaj noktaları arasındaki bağlantının izin verilen yükler için yeterli sertlikte olmasını sağlar. İzin verilen yüklerle ilgili daha fazla bilgi belgenin devamında yer almaktadır. Ön elemanla birlikte daha fazla öne monteli ekipman sipariş etmek de mümkündür; örn:. fren bağlantıları ve merkezi monteli çeki kancası. Fabrikada takılan ön elemanlar için izin verilen yüklerle ilgili daha fazla bilgi belgenin devamında yer almaktadır :70-01 Yayım 5 tr-tr 8 (16)

9 Fabrikada takılan opsiyonel paketler Tork çubuğu tutucusu Ön tutucular, vidalar ve ara parçalardan oluşan bir kit fabrikada takılı olarak sipariş edilebilir veya daha sonra bir Scania bayisinden satın alınabilir. A Çeki pimleri için montajlı Ölçüm A aracın standart ya da geniş radyatörü olmasına bağlıdır: Standart radyatörlü araçlarda 361,5 mm 550 M24x Geniş radyatörlü araçlarda 376,5 mm Öne monteli ekipman için montaj delikleriyle Ölçüm A aracın standart ya da geniş radyatörü olmasına bağlıdır: 395 mm'li standart radyatör 372 mm'li geniş radyatör A 550 M24x :70-01 Yayım 5 tr-tr 9 (16)

10 Ön destek ayağı Ön destek ayağı Örneğin, ön destek ayakları vinçli araçlarda daha iyi stabilite sağlamak ve aracın kabin önünde ağır yüklerle çalışabilmesi için kullanılabilir. Ön destek ayaklarını takarken aşağıdaki gereklilikler yerine getirilmelidir: Ön eleman minimum eylemsizlik momentine göre boyutlandırılmalıdır: I x =780cm 4. X ekseni güç ile aynı yönde tanımlanır. Ön eleman en az bu sertlikte olmalıdır ki çerçeveye olan bağlantı zarar görmesin. Destek ayakları ile ön eksen arasındaki mesafenin 1.580'i geçmemesi ve aracın vinç için alt şasiyle donanımlı olması durumunda, destek ayakları üzerinde maksimum izin verilen yük 8 tondur (2 destek ayağıyla 4+4). Taban tutucularındaki montaj noktaları, montaj noktalarının tam üzerinde maksimum 10 tonluk (her yanda 5 ton) bir yük alabilir. Yük daha öne doğru uygulandığında, maksimum izin verilen dikey yük yukarıda tanımlanan şekilde azaltılır Destek ayakları üzerinde daha yüksek yükler gerekiyorsa, şasiye takviye yapılabilir; ancak şasideki nominal gerginlik 300 MPa'dan yüksek olmamalıdır. Taban tutucularındaki montaj noktaları, montaj noktalarının tam üzerinde maksimum 18 tonluk (her yanda 9 ton) bir yük alabilir. ÖNEMLİ! Dönüştürmeye başlamadan önce, şasi çerçevesindeki gerginlik seviyesini doğrulayan bir hesaplama Scania'ya sunulmalıdır Taban tutucusu Alt şasinin ne kadar ileri getirilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi Alt şasiler belgesinde, Şasiler ve alt şasiler bölümü altında yer almaktadır. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 10 (16)

11 Azami yük Azami yük Yatay yük ÖNEMLİ! Aracın şasi çerçevesi ve standart tutucular belli bir yükü kaldırabilecek şekilde boyutlandırılmıştır. Daha yüksek bir yük bu parçalara hasar verebilir ve aracın özelliklerini kötü etkileyebilir. F Maksimum izin verilen yük ve çekme yüklemesi (F) üst mafsallı tutucunun merkezinden maksimum 250 mm aşağıya uygulanabilir (çizime bakınız). 250 Yük değeri aşağıdaki gibi şasi çerçevesinin genişliğine bağlıdır: Şasi çerçevesi Genişlik Yük (kn) 700, 800, 950, 957, 958 Standart , 800 Geniş , 957, 958 Geniş mm tampon tasarımlı tüm çerçeveler Standart/geniş 350 Bu değer yalnızca yük doğruca önden uygulandığında geçerlidir. Yük bir açıdan uygulanıyorsa azaltılmalı ve aşağıdaki formüle göre hesaplanmalıdır: F maks = 40 sin α kn Veya yukarıdaki tabloya göre maksimumda. Aşağıdaki örneğe bakınız. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 11 (16)

12 Azami yük Bağlama elemanlı germe cıvatası tutucusu için izin verilen yük Aşağıdaki örnek şasi çerçevesi için maksimum izin verilen yükün ve çekme yüklemesinin adım açısıyla nasıl azaltıldığını göstermektedir: 950/şasi genişliği: Geniş. Bu değerler fabrikada takılan bileşenler için geçerlidir. Maksimum izin verilen yük F, α açısı fonksiyonu olarak: α (º) F (kn) F α :70-01 Yayım 5 tr-tr 12 (16)

13 Azami yük Ön elemanın boyutlandırılması Germe civatası tutuculu ön eleman/bağlama elemanı/saban tutucu da FFU aracılığıyka fabrikadan sipariş edilebilir. Bölüm modülü aşağıdaki gibi hesaplanır (katı, dikdörtgen kesitlerde geçerli): W = h b 2 6 mm³ Aşağıdaki tabloda maksimum izin verilen yük ve ön çapraz kirişin dönme direnci gösterilmektedir ve uygun bir ön çapraz kirişi amaçlanan uygulama için boyutlandırmada kullanılabilir. Maksimum izin verilen yük F, dönme direnci W fonksiyonu olarak: F W (mm 4 ) F (kn) Örnek: 90x40 mm kesitli 2 destek kirişi. Bu, W = 2 ( )/ = mm³sonucunu verir ve izin verilen yük yaklaşık 205 kn'dir W :70-01 Yayım 5 tr-tr 13 (16)

14 Azami yük Fabrikada takılan ön eleman Germe civatası tutuculu ön eleman/bağlama elemanı/saban tutucu da FFU aracılığıyla fabrikadan sipariş edilebilir. Germe cıvatası tutuculu bir ön elemana olduğu gibi, izin verilen yük kuvvetin hangi açıyla ön elemana uygulandığına bağlıdır. Kendi ön elemanınızı takarken, ilgili ağırlıkta olmalıdır. I x = 780 cm 4. F= 60/sin α Maksimum izin verilen yük F, α açısı fonksiyonu olarak: α (º) F (kn) F α Maksimum izin verilen yük (F), dikey olarak üst kiriş flanşının 125 +/- 50 mm altına uygulanmalıdır. 08:70-01 Yayım 5 tr-tr 14 (16)

15 Azami yük Dikey yük Taban tutucu montajlarına uygulanabilen maksimum izin verilen kuvvet 100 kn'dir (her yanda 50 kn). Bu, kuvvet montaj noktalarına tam olarak uygulandığında geçerlidir. F max Kuvvet ileri doğru uygulanırsa, örn. ön destek ayaklarına doğru, izin verilen yük doğrusal olarak azaltılır. 80 kn (her yanda 40 kn), ön dingilin önünde maksimum mm'lik bir boyutta geçerlidir. Şasinin ön kısmının daha büyük kuvvetleri kaldırabilmesi için, takviye gereklidir :70-01 Yayım 5 tr-tr 15 (16)

16 Azami yük Öne monteli ekipman için sınırlamalar Montaj noktalarında eğri yükleri önlemek için, öne monteli ekipmanın mafsallı tutucusunu bağlantı elemanı üzerindeki C noktasına takın. Şasi çerçevesinin ve tutucuların fazla yüklenmesini önlemek için aşağıdaki değerler geçilmemelidir: A = Orta mafsaldan sabanın ağlık merkezine C = Orta mafsal M = Maksimum kg A C L L = Maksimum 200 mm (çeki piminin merkezinden orta mafsala kadar olan mesafe) M x A = Maksimum kgm (30 knm) 130 mm'lik tampon tasarımlı araçlar veya ön eleman için hazırlanmış araçlar için devam eden uygulamalar: L = Maksimum 270 mm (taban tutucusunun ek yüzeyinden orta mafsala kadar olan mesafe) M :70-01 Yayım 5 tr-tr 16 (16)

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi

Merkezi elektrik ünitesi. Merkezi elektrik ünitesi yolcu tarafında, gösterge panelindeki eşya gözünün altında bulunur. Aşağıdaki şekilde açın: 1. Gösterge panelindeki eşya gözünün kapağını açın. Kapak yolcu koltuğunun ön kısmında yer alır. 2. Lastik döşemeyi

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT Açıklama Açıklama Etkileşimli bir alt çerçeve, dahili çerçevelerin iki farklı çerçeve yerine bir şasi çerçevesinin etkileşimine bağlı olduğu bir yapıdır. Etkileşimli bir alt çerçevenin, etkileşimsiz bir

Detaylı

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11 Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi sınıfı aşağıdaki şasi tiplerini içerir: Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) 766 +1 768 +1 771 +1

Detaylı

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken bir veya birden fazla parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın

Detaylı

Kabinin dışındaki seçenekler

Kabinin dışındaki seçenekler Kabinin dışına takılmış değişik seçenekleri sipariş etmek mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Tavan rayı Portbagaj Tavan hava deflektörü Yan hava deflektörü Havalı korna Klima sistemi Not: Tavana

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir.

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Tasarım Üstyapıyı öyle güçlü ve sert

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Traktör fabrikadan gönderildiğinde, beşinci tekerlek 10.9 cıvatalarla montaj plakasına takılmıştır. Cıvatalar özel bir torka sıkılır.

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7)

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7) Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED lamba Arka lambalar daima fabrikada takılı şekilde teslim

Detaylı

Arka alt koruma. Genel

Arka alt koruma. Genel Genel Genel UN ECE R58 standardı ile uyum için kamyonlara arka alt korumanın takılması gerekmektedir. Alt koruma fabrikadan temin edilebilir ya da üstyapı imalatçısı tarafından takılabilir. Bu belgede,

Detaylı

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar

İlave arka lambalar. İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel. Arka lambalar 341 722 340 905 341 740 İlave arka lambalar İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler İlave arka lambaların takılmasıyla ilgili genel bilgiler Arka lambalar 3 tip arka lamba vardır: Kompakt

Detaylı

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Üstyapı uyarlama braketleri üstyapının ataşmanı için bir sistem olarak kullanılır. Kombinasyona bağlı olarak sert ataşmandan

Detaylı

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme

Detaylı

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol

Araç hızı. Açıklama. Farlar için döner düğmeli kontrol Açıklama Açıklama Takograflı araçlarda, araç hızını görüntülemek için ilave bir aygıt bağlama seçeneği vardır. Üstyapı konsolunda konnektör C7'deki pim 5'e bağlanır. 7 Şubat 005 dahil olmak üzere bu tarihe

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı

Şasi çerçeveleri. Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi 2 şasi yan kirişinden oluşur. Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasiler hakkında daha fazla bilgi şasiye özel teknik özelliklerinde (ICS) ve şasiye özel çizimde (ICD)

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar, normal farların ve sinyal lambalarının yerine geçer, örneğin önde kar küreyici takılıysa. Anahtar kullanarak, normal farlarla

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Aydınlatma hazırlıkları. Plaka aydınlatma lambası için hazırlık. Sipariş seçenekleri

Aydınlatma hazırlıkları. Plaka aydınlatma lambası için hazırlık. Sipariş seçenekleri Aydınlatma hazırlıklarına ilişkin genel bilgiler Aydınlatma hazırlıklarına ilişkin genel bilgiler Aydınlatmaya yönelik olarak fabrikadan sipariş edilebilen birkaç hazırlık vardır. Aydınlatma, her bir pazardaki

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi

Yakıt soğutucusunun bağlanması ve soğutma havası girişinin geliştirilmesi Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Yakıt soğutucusu ihtiyacına dair genel bilgiler Güç çıkışı nispeten yüksek olduğunda HPI ve PDE sistemli araçlar hareketsiz olarak kullanıldığında geri dönüş

Detaylı

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler

Üstyapı ve opsiyonel ekipman için sınırlamalar. Bu belgeyle ilgili genel bilgiler. Sıcak bileşenler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Bu belgeyle ilgili genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Bu döküman,

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Çöp toplama kamyonları

Çöp toplama kamyonları ile ilgili genel bilgiler ile ilgili genel bilgiler arka yükleyiciler, yan yükleyiciler veya ön yükleyiciler olarak montelenebilirler. Yan yükleyiciler ve ön yükleyiciler, sürücünün kabinden ayrılmadan

Detaylı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Bazı ülkelerin 109/2011 No AB direktifi Komisyon Tüzüğü (AB) gibi çamurlukları ve tozlukları düzenleyen yasal düzenlemeleri

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ 2 KESİLEBİLİR ATKI, sayfa 75 50x25 Delikli yapı 4 6 5 7 3 2 AĞIR EKİPMAN PROFİLİ, sayfa 76 3 YARDIMCI ATKI, sayfa 76 4 GEÇMELİ ATKI TUTUCU, sayfa 77 5 4 6 TEOS

Detaylı

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Üstyapı merkezi elektrik ünitesi, üstyapı fonksiyonlarını aracın elektrik sistemine bağlamak amacıyla kullanılmalıdır. Üstyapı merkezi elektrik

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri Açıklama Açıklama Aracın görüş ve görünürlük işlevleri düzenlemesi için hangi kontrol ünitesi ile donatıldığına bağlı olarak iki farklı bağlantı seçeneği bulunmaktadır. Bunların en yenisine belgede CUV2,

Detaylı

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

Kablolama ve kablo tesisatı. Genel

Kablolama ve kablo tesisatı. Genel Genel Genel Bu belgede, elektrik kabloları ve kablo tesisatlarının idaresi ve boyutlandırılması açıklanmaktadır. Üstyapı üzerindeki işi kolaylaştırmak için fabrikadan opsiyonel olarak sipariş edilebilecek

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO tr Kurulum Kılavuzu BES External Signaling Device İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Kısa bilgi 5 3 Sistem bilgileri 6 4 Kurulum 7 5 Bağlantı 8 6 Teknik

Detaylı

Basınç düşürme damperi

Basınç düşürme damperi ,2 X X testregistrierung asınç düşürme damperi Tipi Kapalı kanat Odalarda ve iklimlendirme sistemlerin fazla basıncın giderilmesi için asınç düşürme damperleri; basınçlandırma sistemleri, gazlı yangın

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK730 veya EK740 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK750, şanzıman yağının

Detaylı

BES External Signaling Devices

BES External Signaling Devices BES External Signaling Devices IUI-BES-AO, IUI-BES-A tr Kurulum Kılavuzu BES External Signaling Devices İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Kısa bilgi 5 3 Sistem bilgileri 6 4 Kurulum 7 5 Bağlantı

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler Açıklama Açıklama Çalışma sırasında oluşabilecek her tip gerilmeyi karşılayabilmek için şasi çerçevesi, alt şasi ve takviye birlikte etkileşim gösterir. Alt şasi boyutlandırma ve tasarımı, ek ve takviyesi,

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: EĞİLME (BÜKÜLME) DAYANIMI TANIM: Eğilme dayanımı (bükülme dayanımı veya parçalanma modülü olarak da bilinir), bir malzemenin dış fiberinin çekme dayanımının ölçüsüdür. Bu özellik, silindirik

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi ön cam sileceklerini kabinin dışından çalıştırmak için kullanılır. Ön cam sileceği hızı Scania Diagnoz Programlayıcısındaki (SDP3) ayarlanabilir

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar,

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar, Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Fabrika uyarlaması Arka çıkıntı, 10 mm'nin katları şeklinde artan uzunluklarda fabrikadan sipariş

Detaylı

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur:

Kablo ve uçları üzerinde çalışma. Genel. Mevcut kablo tesisatları hakkında bilgiler aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel Üstyapı imalatını kolaylaştırmak için tüm şasiler adaptasyonlarla hazırlanır. ve kablo tesisatları fabrikadan hazırlık olarak sipariş edilebilir. Bu belge aşağıdaki bilgileri açıklar: Gösterge grubundaki

Detaylı

OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında

OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında OBO Aydınlatma Taşıma Sistemleri, ışık sistemlerinin montajını kolaylaştırır Endüstriyel ve ticari yapı inşalarının çeşitli alanlarında kullanılabilir. Kablolar kolayca döşenir ve aydınlatma tekniği açısında

Detaylı

Kapı Menteşeleri. Ölçülerde değişiklik yapma hakkı saklıdır. 19.0. Sürekli güncellenen kataloğunuz: www.hafele.com

Kapı Menteşeleri. Ölçülerde değişiklik yapma hakkı saklıdır. 19.0. Sürekli güncellenen kataloğunuz: www.hafele.com .0 Bilgi Bilgi.......................................2 -.3 Saplama menteşeler Saplama menteşeler..........................4 -.5 Sac kasa - Ahşap kanat menteşeleri Sac kasa - Ahşap kanat menteşeleri...................6

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OO U tipi kelepçeler kullanılarak basamak üzerine entegre

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020

Arka uç uyarlamaları. Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu BEP-L020 Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka çıkıntı uyarlamalı uzunluğu Arka uzantı, 750 mm ve 5.200 mm sınır değerler arasındaki 10 mm'nin katları şeklinde artan ölçülerde fabrikadan sipariş edilebilir (resme

Detaylı

Boru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı

Boru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı oru bağlantı elemanları, profil bağlama elemanı 623 Termoplastik boru bağlantı sistemi için teknik bilgi oru bağlantı sistemi, iddialı tasarımı ve özel düşürücü kovan konsepti ile ön plana çıkmaktadır.

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

Kafes kablo kanallarını hızlı ve sorunsuz şekilde monte etmek için en ideal temel, örneğin asma tavan içlerine Biçimlendirilmiş bağlantı elemanlarına

Kafes kablo kanallarını hızlı ve sorunsuz şekilde monte etmek için en ideal temel, örneğin asma tavan içlerine Biçimlendirilmiş bağlantı elemanlarına Kafes kablo kanallarını hızlı ve sorunsuz şekilde monte etmek için en ideal temel, örneğin asma tavan içlerine Biçimlendirilmiş bağlantı elemanlarına ve çok kısa montaj sürelerine sahip GR-Magic Uygulamaya

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Safety Edges. Polymer Electric. Kanıtlanmış Güvenlik

Safety Edges. Polymer Electric. Kanıtlanmış Güvenlik Polymer Electric Kanıtlanmış Güvenlik s Safe Edge Safe Edgeler; sensör, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanını içeren koruyucu ürünlerdir. sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi,

Detaylı

Paslanmaz Çelik Ürünler

Paslanmaz Çelik Ürünler Paslanmaz Çelik Ürünler Grup kodu Ürün adı 016 Kabin kilidi 11 Kabin kilidi 060 Çeyrek dönüşlü yaylı kilit 066 Mini çeyrek dönüşlü yaylı kilit 064 Çeyrek dönüşlü yaylı kilit 040 Sıkıştırmalı kilit 110

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi Vinçler hakkında genel bilgi Vinç konumunun bağlantı dizaynı üzerindeki etkisi büyüktür. Burada kabinlerin, arka montajlı vinçlerin ve merkezi montajlı vinçlerin arkasına yerleştirmek için bazı öneriler

Detaylı

Python-Drive. 10'dan 1000 beygire kadar. ideal esnek mafsal sistemi

Python-Drive. 10'dan 1000 beygire kadar. ideal esnek mafsal sistemi 10'dan 1000 beygire kadar ideal esnek mafsal sistemi Python-Drive CV şaft sistemleri 2015 Python-Drive ideal titreşimsiz mafsal sistemi 10 beygirden 1000 beygire kadar Python-Drive özellikleri: - Hem gezi

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı

Topraklama ve güç kaynağı Akü topraklama vidasının üstyapı işlevlerinin topraklanması için kullanılmaması gerekir. Şasi çerçevesi üzerindeki üstyapı işlevleri için tüm topraklamanın akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Euro 6 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması

Euro 6 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması İndirgeyici deposunun değiştirilmesi ve taşınması hakkında genel bilgi İndirgeyici deposunun değiştirilmesi ve taşınması hakkında genel bilgi SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) emisyon kontrol sistemli araçlarda,

Detaylı

Ri4Power ISV dağıtım panosu

Ri4Power ISV dağıtım panosu Ri4Power ISV dağıtım panosu Dikili tip dağıtım panosu Modüler pano sistemi TS 8, bkz. sayfa 75 Sistem panosu SE 8, bkz. sayfa 81 Montaj setleri, bkz. sayfa 298 Duvar tipi dağıtım panosu Temel kompakt kumanda

Detaylı

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır.

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır. Ürün Kodu : GV SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER Sürgülü vanalar, uzun, yassı veya oval bir gövde, içinde vanayı açıp kapayan bir klepe, klepeyi hareket ettiren mil ve somundan oluşan, genel amaçlı vanalardır.

Detaylı

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır.

S.D.E. SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER. Volan, Vanayı açma, kapamaya yarayan el çarkıdır. Şapka, Vanayı T anahtar ile açma kapamaya yarayan parçadır. Ürün Kodu : GV SÜRGÜLÜ VANA GENEL BİLGİLER Sürgülü vanalar, uzun, yassı veya oval bir gövde, içinde vanayı açıp kapayan bir klepe, klepeyi hareket ettiren mil ve somundan oluşan, genel amaçlı vanalardır.

Detaylı

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci

Yakıt tüketimi ile ilgili genel bilgiler. Hava direnci Özet Özet Bu belgede, bir aracın yakıt tüketimini etkileyen faktörler özetlenip açıklanmaktadır. PTO, aracı ileriye doğru hareket ettirmek için ne kadar enerji kullanılacağını etkileyen en önemli etkenlerden

Detaylı

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban BRT 1692 1 Haddeleme yöntemiyle yekpare altıgen çubuktan üretilmiş saplama hem kesinlik, hem de diş gücü sağlar Naylon taban yüksek yük kapasitesi, kimyasal direnç ve ısı değişikliklerinde denge sağlar

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

KAYMA GERİLMESİ (ENİNE KESME)

KAYMA GERİLMESİ (ENİNE KESME) KAYMA GERİLMESİ (ENİNE KESME) Demir yolu traversleri çok büyük kesme yüklerini taşıyan kiriş olarak davranır. Bu durumda, eğer traversler ahşap malzemedense kesme kuvvetinin en büyük olduğu uçlarından

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

MAMÜL ADI MODEL TEKNİK ÖZELLİKLER BİRİM 5 TONLUK TARIM RÖMORKU ÇAKIR. 115 cm (Kapak 40 cm İlave 40 cm+35 cm)

MAMÜL ADI MODEL TEKNİK ÖZELLİKLER BİRİM 5 TONLUK TARIM RÖMORKU ÇAKIR. 115 cm (Kapak 40 cm İlave 40 cm+35 cm) MAMÜL ADI MODEL TEKNİK ÖZELLİKLER BİRİM TAVSİYE EDİLEN SATIŞ FİYATI (KDV NAKLİYE HARİÇ) 55-80 Hp 4 TONLUK TARIM RÖMORKU ÇAKIR TÜRKER4T 4 TONLUK TARIM RÖMORKU ÇAKIR TÜRKER4T KASA UZUNLUĞU KASA GENİŞLİĞİ

Detaylı

WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu. ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol

WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu. ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol 3Braketler WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu Sayfa 3-3 Sayfa 3-10 Sayfa 3-11 ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol Sayfa 3-12 Sayfa 3-13 Sayfa 3-21 Klima Destek Kitleri

Detaylı

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler yarı-römorkları çekmeye yönelik tasarlanmıştır ve bu nedenle kolayca römorkları değiştirmeyi mümkün kılmak için beşinci tekerlek

Detaylı

sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanından meydana gelir.

sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol birimi, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanından meydana gelir. Polymer Electric Kanıtlanmış Güvenlik Safe Bumperler; sensör, kontrol ekipmanı ve çıkış sinyali anahtarlama elemanını içeren koruyucu ürünlerdir. (Emniyet Tamponu) sensör sensör çıkışı kontrol birimi Kontrol

Detaylı

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler

Scania'nın sertifikalı bileşenleri ve sistemleri. Genel bilgiler Genel bilgiler Araçlar ve dahili sistemler yol güvenliği, çevresel etki gibi yasal gereksinimleri karşılamak için belgelenmiştir. Genel bilgiler Bileşen, birkaç sertifika bölgesinden etkilenebilir. Egzoz

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri kamyon şasisinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks yükü hesaplamalarının amacı

Detaylı