TOKAT TEKNOPARK A.Ş. TANITIM DOSYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TOKAT TEKNOPARK A.Ş. TANITIM DOSYASI"

Transkript

1 1 TOKAT TEKNOPARK A.Ş. TANITIM DOSYASI

2 2 Misyon İleri teknoloji alanında çeşitli disiplinlere hitap eden, yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün gelişmesini sağlayacak üniversite sanayi işbirliği mekanizmaları ve kurumlarını barındıran bir ortam sunmak, Bu ortamda yer alan akademisyenlere, girişimcilere, şirketlere ve çalışanlarına uluslararası rekabet imkânı sağlayacak kalitede profesyonel teknopark hizmetleri sunmak ve Girişimciliği teşvik ederek yeni şirketlerin kurulmasını ve mevcut şirketlerin yeniliğe dayalı olarak büyümesini sağlamaktır. Vizyon Orta Karadeniz Bölgesi (TR-83) ve Türkiye de, bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayarak; araştırma, geliştirme ve yenilik aktivitelerinin odak merkezi olmak. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Sanayi işbirliği sağlanarak, Türkiye de ve TR-83 Bölgesinde Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Aktivitelerinin Merkezi olmak. Hedefler 1. İleri Teknoloji Araştırmaları ve çalışmalarına destek vermek, ilerletmek, 2. Teknoloji Yoğun Üretim ve Girişimciliği destekleyerek, yeni Şirketlerin dogmasına katkıda bulunmak, mevcut Şirketlerin sayılarını artırmak, 3. İleri Teknolojiyi kullanan bu Şirketlere Üniversite içerisinde Araştırma ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratmak, 4. Araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkân yaratmak, 5. Ar-Ge ve Yazılım yeteneği ve Geleneğine sahip Uluslararası Firmaların Bölge de yer almaları için gerekli Teknolojik Altyapıyı sağlamak, 6. Üniversite-Sanayi işbirliği ile yapılan araştırmaların, ekonomik değere dönüşmesine katkı sağlamak.

3 3 TOKAT TEKNOPARK A.Ş. GENEL BİLGİLER 1. Tokat TEKNOPARK A.Ş. dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 19/02/2008 tarihli ve 283 sayılı yazısı üzerine, 4691 sayılı Teknoloji geliştirme Bölgeleri kanunun 4. Maddesine göre, Bakanlar kurulunun 25/02/2008 tarihinde aldığı Bazı alanların Teknoloji Geliştirme Bölgesi Olarak Tespit Edilmesine ve Bazı Teknolojik geliştirme Bölgelerinin sınırlarında değişiklik yapılmasına ilişkin karar la kabul edilmiş ve 20 Mart 2008 tarihinde Resmi Gazetede (Karar Sayısı: 2008/13348) kararın yayınlanması ile hayata geçirilmiştir.

4 4 2. Tokat TEKNOPARK A.Ş. kuruluşundan yaklaşık 2 sene sonra ancak tarihinde Ana Sözleşmesini tamamlamış ve TL sermaye ve aşağıdaki Yönetici şirketi oluşturan ortaklar ile işe başlamıştır. Kurucu adı Toplam Hisse Toplam Tutar Yüzde SUPEK Proje ve Taahhüt Ltd. Şti TL 41 Gaziosmanpaşa Üniversitesi TL 29 P.P.P. proje Planlama Pazarlama Yatırım Danışmanlık ve Tic. Ltd. şti TL 15 Tokat Belediyesi TL 5 Tokat Ticaret ve Sanayi Odası TL 5 Tokat Ticaret Borsası TL 5 TOPLAM TL 100

5 5 3. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü 23/11/2010 tarihinde 580 hisse karşılığı TL sermayesini Merkez Taşlıçiftlik Yerleşkesinde bulunan 432 numaralı parselin 49 yıllığına arsa tahsisi karşılığında Tokat TEKNPORAK A.Ş. ye tahsisine karar vermiştir.

6 6

7 7

8 /11/2010 tarihinde SUPEK Proje ve Taahhüt Ltd. Şti nin 20 adet hissesinin Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine geriye kalan 800 hissesinin ise Gaziosmanpaşa Üniversitesine bedeli karşılığında devretmiştir /11/2010 tarihinde P.P.P. proje Planlama Pazarlama Yatırım Danışmanlık ve Tic. Ltd. Şirketi sahip olduğu 300 adet hisseyi Gaziosmanpaşa Üniversitesine bedeli karşılığında devretmiştir /01/2011 tarihinde Merkez Taşlıçiftlik Yerleşkesinde bulunan 432 numaralı parselde İmar Değişikliği yapılmış ve parselin bulunduğu arazinin Tokat Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduğu dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15

16 16

17 17

18 18

19 19

20 20

21 21 7. Tokat TEKNOPARK A.Ş tarihinde yaptığı Genel Kurul ile yeni yönetim kurulunu oluşturmuştur. Tokat TEKNOPARK A.Ş. Yönetim Kurulu ve Görev Dağılımı Yönetim Kurulu Başkanı: Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Ahmet ARAT (Tokat Ticaret Sanayi Odası Başkanı) Yönetim kurulu Üyesi ve TEKNOPARK A.Ş. Genel Müdürü: Doç. Dr. Hikmet GÜNAL (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi) Yönetim Kurulu Üyesi: Prof. Dr. Ali KASAP (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi) Yönetim Kurulu Üyesi: Fehmi ÇANKAYA (Tokat Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı) 8. Bu tarihten sonra TEKNOPARK binasının yapımı için gerekli projelerin hazırlanması aşamasına geçilmiştir. Toplam 2670 m 2 kapalı alanı olan farklı büyüklüklerde toplam 35 adet ofisin yer aldığı 5 katlı bir bina projesi hazırlanmıştır. Bina ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir. Yapı, bodrum + 5 kattan oluşmaktadır. L formunda tasarlanan yapı girişi diyagonaldir. Yapı taban alanı 656 m², toplam kapalı alanı ise 2670 m² dir. Bodrum Kat 634 m² kapalı alan Bu katta, 50 m² büyüklüğünde bir ve 90 m² büyüklüğünde iki adet Seminer Salonu, 65 m² büyüklüğünde Depo+Arşiv, 15 m² İklimlendirme odası, 17 m² büyüklüğünde Mescit, 82 m² Eşanjör odası ve 15 m² Teknik oda bulunmaktadır. Zemin Kat 656 m² kapalı alan

22 22 Diyagonal girişin devamında ~80 m² giriş holü bulunmaktadır. Bu hole iki adet çift taraflı ofis odalarının bulunduğu koridor saplanır. Bu koridorların ulaştığı mekanlar, ~22-36 m² büyüklüğündedir ve 14 adet ofisten oluşmaktadır. 1. Kat 527 m² kapalı alan Aynı koridor sisteminden oluşan bu katta ise ~22-52 m² büyüklüğünde değişen 11 adet ofis yer almaktadır. Bu katta ve tüm üst katlarda olmak üzere 26 m² bir galeri boşluğu bulunmaktadır. Her iki koridor sonlarında 51 m² büyüklüğünde iki adet teras bulunmaktadır. 2. Kat 416 m² kapalı alan Bu katta ~22-52 m² aralığında 7 adet ofis bulunmaktadır. Her iki koridor sonlarında 51 m² büyüklüğünde iki adet teras bulunmaktadır. 3. Kat 305 m² kapalı alan Bu katta ~28-66 m² aralığında 3 adet ofis bulunmaktadır. Her iki koridor sonlarında 51 m² büyüklüğünde iki adet teras bulunmaktadır. Çatı (Teras) Kat 132 m² kapalı alan Bu katta; 11 m² mutfak, yarı açık olarak tasarlanan ~190 m² büyüklüğünde ortak amaçlı teras alanı, 30 m² lik bir makine dairesi bulunmaktadır.

23 23 9. Binaya başlama ruhsatı 01/11/2011 tarihinde Tokat Belediyesi tarafından onaylanmıştır.

24 24

25 /12/2011 tarihi itibari ile Şirket ortakları ve hisseleri: Kurucu adı Toplam Hisse Yüzde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Belediyesi Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Tokat Ticaret Borsası Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 20 1 TOPLAM Tokat Teknopark İdare Binası ve Kuluçka Merkezinin İnşaatına Nisan 2012 tarihinde başlanmıştır. 12. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Teknopark AŞ ye ait hisselerinden 200 adedini bedeli karşılığı tarihinde Tokat İl Özel İdaresi ne devretmiştir. 05/06/2012 tarihi itibari ile Şirket ortakları ve hisseleri: Kurucu adı Toplam Hisse Yüzde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat İl Özel İdaresi Tokat Belediyesi Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Tokat Ticaret Borsası Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 20 1 TOPLAM

26 Haziran 2012 Cuma Tokat Teknopark Temel Atma Töreni Tokat Teknopark A.Ş. İdari Bina ve Kuluçka Merkezine ait binanın temel atma töreni T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN ün katılımı ile gerçekleştirilecektir.

27 27 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN GELİİŞTİRİLMESİ VE TEKNOPARK FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

28 28 07 Temmuz 2011 Perşembe Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda neler yapılabileceğini konuşmak, muhtemel ortaklık alanlarını tespit etmek ve bir çalışma takvimi oluşturmak amacıyla Rektörümüz Başkanlığında Üniversitemizden Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, Niksar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kasap, Tokat Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Doç.Dr. Hikmet Günal, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Ugulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ, GOPÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halit ÇİÇEK in yer aldığı bir heyetle, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıda muhtemel çalışma alanları, ortaklık konuları ve ortak hareket edilebilecek alanlar konuşuldu. Toplantıya Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, Meclis Başkanı Orhan Gürgünoğlu, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Seçkin Urgancı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Kurulay, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Yusuf Geçene, Faik Çalışkan, Sabri Dökülen ve Genel Sekreter Yusuf Ziya Erdem katıldı. Üniversite - Sanayi işbirliği için ilk kez yapılan toplantıda bir danışma kurulu oluşturulması, düzenli aralıklarla bir araya gelinmesi ve ortak projeler geliştirilmesi gibi konularda kararlar alındı.

29 29 04 Ağustos 2011 Perşembe Üniversite-TESOB Çalışma Toplantısı Yapıldı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığında bir heyet, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, Niksar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kasap, Tokat Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Doç.Dr. Hikmet Günal, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Ugulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ, GOPÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halit ÇİÇEK, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi ve yönetim kurulu hazır bulundu. Çalışma toplantısında üniversitemiz ve TESOB arasında işbirliği yapılacak muhtemel konu başlıkları tartışılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

30 30 04 Ağustos 2011 Perşembe Rektörümüz Başkanlığında Bir Heyet Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi Ziyarete Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen, Niksar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kasap, Tokat Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Doç.Dr. Hikmet Günal, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ ve GOPÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halit ÇİÇEK katıldı. Toplantıda, Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, Başkan Vekili Zeki Erdal Terekli, yönetim kurulu üyesi Ahmet Arısoy ve Adnan Özbilgin hazır bulundu. Çalışma toplantısında üniversitemiz ile ilgili bir sunum yapılarak Üniversite-Kooperatif işbirliği konusunda neler yapılabileceği, ortak projeler geliştirilmesi ve sık sık bir araya gelinmesi kararları alındı.

31 31 25 Nisan 2012 Çarşamba Teknopark Bilgilendirme Toplantısı Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Yapıldı Tokat Valiliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanları tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknopark), San-Tez Projeleri ve Teknogirişim Sermayesi Desteği konulu bilgilendirme toplantısı Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeşilırmak Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Tokat Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası

32 32 Başkanı ve Tokat Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arat, Daire Müdürleri, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tokat Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili H. İbrahim Yüksel in yaptığı açılış konuşmasının ardından Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Girişimci Bilgilendirme Şube Müdürü Gülgün Çelik Teknopark çalışmaları hakkında, Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Ahmet Yaşar Sağban San-Tez projeleri ve Teknogirişim Sermayesi Desteği konularında bilgi verdi.

33 Soru cevap kısmında girişimci, öğrenci ve öğretim üyelerinin soruları cevaplandırıldı. 33

34 34 Programın bitiminde konuşmacılara Tokat Valisi Şerif Yılmaz toplantı sonunda birer teşekkür belgesi takdim etti.

35 35

36 36 5 Haziran 2012 Salı Tokat Teknopark'ın Temeli Atıldı Üniversitemiz, Tokat İl Özel İdaresi, Tokat Belediyesi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Tokat Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin ortaklığından oluşan Tokat TEKNOPARK temel atma töreni Taşlıçiftlik Kampüsü Teknoloji Geliştirme Bölgesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Milletvekilleri Av. Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İhlas Medya Grup Başkanı ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, Daire Müdürleri, İş adamları ve Öğretim Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Tören Öncesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin i makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün e üzerinde Üniversitemizin amblemi olan çini bir tabak ve Tokat Hıdırlık Köprüsünün yağlı boya tablosunu takdim etti. Temel atma töreninde Tokat TEKNOPARK A.Ş Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Günal ın yaptığı açış konuşmasının ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve

37 37 Teknoloji Bakanı Nihat Ergün birer konuşma yaptılar. Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin yapmış olduğu gösteri sonrasında temel atma töreni gerçekleşti.

38 38

39 39

40 40

41 41

42 42

43 43

44 44

45 45 TOKAT TEKNOPARK İDARİ BİNA VE KULUÇKA MERKEZİ YAPIMI

46 46 Tokat Teknopark İdari Binası ve Kuluçka Merkezinin yapımı için 13 firmaya ihaleye davet mektubu gönderilmiştir. Bu firmalardan 5 tanesi ihaleye katılmış ve4 tanesi teklif sunmuş ancak 3 teklif değerlendirmeye alınmıştır. İHALE KOMİSYONU KARARI İdarenin adı İşin adı : Tokat TEKNOPARK A.Ş. : Tokat TEKNOPARK A.Ş. Bina Yapım İhalesi İhale tarih ve saati : 06/01/2012 Cuma günü, saat 10:00 İhale usulü : Açık İhale ve sonrasında bir tur Açık Eksiltme Doküman alanların sayısı : 5 Toplam teklif sayısı : 4 Geçerli teklif sayısı : 3 Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin a) Sahibinin adı ve soyadı/ticaret : Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. unvanı b) Tutarı : ,62 TL. (İki Milyon Yedi Yüz Doksan İki Bin Yetmiş Dokuz TL ve Altmış İki Krş ) Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifin a) Sahibinin adı ve soyadı/ticaret : Ulu İnşaat Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti. unvanı b) Tutarı : TL (Üç Milyon İki Yüz Yirmi Bin TL ) Bu tutanağın düzenlendiği tarih saat : 06/01/2012 Cuma günü, saat 14:00 İsteklilerin Teklif Ettiği Bedeller İsteklinin Adı ve Soyadı/ Ticaret Unvanı Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. Ulu İnşaat Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti. Butuğ İnş. Turizm San. ve Tic. A.Ş. Teklif Ettiği Bedel Pazarlığa Esas Teklif Ettiği Son Bedel ,62 TL ,62 TL ,35 TL ,00 TL ,19 TL ,00 TL

47 47 Tokat Teknoloji Gelişim Bölgesinde, Tokat Teknopark A.Ş. adına yapılacak bina için düzenlenen ihalede aşağıda ad soyad ve ünvanları yazılı komisyon üyeleri tarihinde saat 10:00 da Taşlıçiftlik Kampusü Kütüphane Binası Giriş Kat 1 no lu (Görsel İşitsel) Salonda toplanmıştır. İhalede kapalı zarflar ile alınan tekliflerin ardından firmalardan bir tur açık eksiltme ile ikinci bir teklif alınmıştır. İhaleye 12 (On iki) istekli davet edilmiş olup, 5 (Beş) istekli katılmış ancak dört istekli teklif vermiştir. Komisyonumuz isteklilerin dosyalarını idare yetkilisinden teslim alarak ihaleye katılan firmaların temsilcileri huzurunda teklif dosyalarını açmıştır. İsteklilerden istenilen belgeleri zarf açma ve belge kontrol tutanağı düzenleyerek var-yok yaparak isteklilerin geçici teminat ve teklif mektuplarının uygunluğunu kontrol ederek ilk oturum ayrıntılı inceleme için kapatılmıştır. Dosyaların ayrıntılı incelenmesi sonucu 3 (üç) isteklinin yeterli bulunduğu tespit edilmiştir. Özmim İnşaat Tic ve San Ltd Şti Teklif Dosyasında İdari Şartnamenin 7.1.g maddesinde yer alan Teklif bedelini oluşturan iş kalemleri ve/veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatlar ile bu fiyatlara ilişkin İdarenin tanımladığı yapım şartlarına uygun analizler ve teklif bedelini gösteren hesap cetvelini dosyasında bulundurmadığı ve maddesinde yer alan anahtar teknik personelden 5 yıl deneyimli Mimar koşulunu sağlamadığından yeterlik değerlendirilmesi dışı kalmıştır. Yeterli olduğu tespit edilen firmaların teklifleri; Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş.: ,62 TL Ulu İnşaat Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti. Butuğ İnş. Turizm San. ve Tic. A.Ş. : ,35 TL, ve : ,19 TL şeklinde olmuştur. Komisyonumuz ikinci oturumda firmalardan ikinci tekliflerini vermelerini talep etmiştir. İkinci tekliflerde Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. tekliflerini değiştirmeyeceklerini ifade etmişler ve ilk tekliflerinin geçerli olduğunu yazılı beyan etmişlerdir. Ulu İnşaat Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti. Butuğ İnş. Turizm San. ve Tic. A.Ş. : ,00 TL : ,00 TL olan tekliflerini yazılı olarak ihale komisyonuna sunmuşlardır. İhale sonucunun Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulunun onayına sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

48 48 İHALE KOMİSYONU BAŞKAN ÜYE ÜYE ÜYE Doç. Dr. Hikmet GÜNAL Fehmi ÇANKAYA Ahmet AYTEKİN Nazmi Dinçel Teknopark A.Ş. Genel Müdür Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi GOÜ. İdari Mali İşler Daire Başkanı Makine Müh. Şube Müdürü ÜYE ÜYE ÜYE Murat ERSOY Aydın FIRTINA Metin SÖZENLİ Yük. Mimar İnşaat Müh. Harita Müh.

49 49 Teknopark A.Ş. Kuluçka Merkezi ve İdare Binası İnşaatı için yapılan ihalede en uygun teklifi sunan Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile tarihinde aşağıda yazılı sözleşme imzalanmıştır. TOKAT TEKNOPARK A.Ş. KULUÇKA MERKEZİ VE İDARE Binası İnşaatı İŞİNE AİT SÖZLEŞME Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta Tokat Teknopark A.Ş. (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dâhilinde akdedilmiştir. Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler 2.1. İdarenin a) Adı: Tokat TEKNOPARK A.Ş. b) Adresi: Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü Tokat c) Telefon numarası: (2177) ç) Faks numarası: (0 356) d) Elektronik posta adresi: hikmet.gunal@gop.edu.tr veya ali.kasap@gop.edu.tr 2.2. Yüklenicinin a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı: Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. b) T.C. Kimlik No: c) Vergi Kimlik No: Başkent Vergi Dairesi ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: Ali Paşa Mahallesi Mahkeme Önü Uygur Hanı 27/6 Tokat d) Telefon numarası: e) Bildirime esas faks numarası: f) Bildirime esas elektronik posta adresi: info@kadioglugrup.com 2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler. Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı 3.1. İşin adı: Tokat Teknopark A.Ş. Kuluçka Merkezi ve İdari Binası İnşaatı 3.2. İşin yapılma yeri: Taşlıçiftlik Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kampusu, Teknoloji Gelişim Bölgesi (432 nolu parsel) Tokat 3.3. İşin niteliği, türü ve miktarı: İhale komisyonunun imalat miktarını ve çeşidini artırıp eksiltme yetkisi saklı tutulmak üzere m 2 lik bir adetten oluşan 4-A sınıf inşaat, çevre düzenlemesi ve peyzajdır. Yaklaşık olarak İnşaat işlerinde en az 61 kalem, elektrik tesisatı işlerinde 128 kalem, makine tesisatı işlerinde 20 kalem, olmak üzere toplam 209 kalem imalattır. Yüklenici firma binanın oturacağı zeminin güncel jeoloji etüdüne göre, kendilerine teslim edilecek projelerin Mimari, Statik, Mekanik ve Elektrik Projelerini revize edeceklerdir. Madde 4 - Sözleşmenin dili 4.1. Sözleşmenin dili Türkçe'dir.

50 50 Madde 5 - Tanımlar 5.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve ihale dokümanında oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir. Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli 6.1. Bu Sözleşme, anahtar teslimi götürü bedel sözleşme olup, ihale dokümanında yer alan uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen ,62 TL. -TL (İki Milyon Yedi Yüz Doksan İki Bin Yetmiş Dokuz TL ve Altmış İki Krş) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır. Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler 7.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, T.C. BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI tarafından Yükleniciye ödenir. Madde 8. Sözleşmenin ekleri 8.1. Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır. 8.2.İhale dokümanını oluşturan belgeler İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir 1-Yapım İşleri Genel Şartnamesi 2-İdari Şartname, 3-Sözleşme Tasarısı, 4-Uygulama Projesi, 5-Mahal Listesi, 6-Özel Teknik Şartname, 7-Genel Teknik Şartname, 8-Açıklamalar (varsa), 9-Diğer Ekler Varsa, zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir. Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi 9.1. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren 360 (üçyüzaltmış) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.

51 51 Madde 10-Teminata ilişkin hükümler Kesin teminat Yüklenici, ,00 TL (iki yüz sen bin Türk lirası) kesin teminat vermiştir Teminat, teminat mektubu şeklinde verilecek olup; kesin teminat mektubunun süresi 19/05/2014 tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır Ek kesin teminat Fiyat farkı hesaplanmasının öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve/veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 10 u oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır Ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi hususunda Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanır. Madde 11 - Ödeme yeri ve şartları Yüklenicinin hakedişi T.C. BİLİM SANAYİİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI nın Tokat Teknopark A.Ş. ye 2012 yılı bütçesinden ayıracağı ödenek üzerinden ilgili Bakanlık tarafından ödenir Hakediş raporları, İdari Şartnamede belirtilen esaslar çerçevesinde ödeme yapılacaktır. Yüklenici yapım işi için sözleşmede belirtilen ödenekleri iş programına uygun şekilde imalat ve/veya ihzarat olarak sarf etmek zorundadır Yukarıda belirtilen yılı ödenekleri, toplam sözleşme bedeli içinde kalmak kaydıyla Yüklenicinin de görüşü alınarak artırılabilir. Yüklenici artırılan ödenekleri, onaylanan revize iş programına uygun şekilde yılı içinde imalat ve/veya ihrazat olarak gerçekleştirmek zorundadır. Madde 12 - İş programı Yüklenici, iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren on beş gün içinde, sözleşme bedeli üzerinden bir günde yapılması gereken iş tutarını hesaplayarak, ödeneklerin yıllara göre dağılım esasları ile varsa işin kısımları ile bitirme tarihlerini de dikkate alarak İdarece verilen örneklere uygun olarak hazırlar. Bu programda ayrıca; iş kalemlerini ve iş gruplarını, aylık imalatı ve iş miktarlarını, yıllık ödenek dilimleri ve bunların aylara dağılımı gösterilir ve iş programı en az dört nüsha hazırlanarak onaylanmak üzere İdareye teslim edilir İdare, iş programını verildiği tarihten başlamak üzere 10 gün içinde onaylar İş programının hazırlanması ve uygulanması ile ilgili diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

52 52 Madde 13 - Avans verilmesi şartları ve miktarı Bu iş için avans verilmeyecektir. Madde 14 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları yılında fiyat farkı hesaplanmayacak ödenek yetersizliğinden kaynaklanan gecikmeden dolayı kalan bedel için 2013 ve diğer yıllar için fiyat farkı hesaplanacaktır Yükleniciye sözleşmenin maddesine istinaden, tarih ve 5039 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhalesi Yapılacak Olan Yapım İşlerine İlişkin Fiyat Farkı Hesabında Uygulanacak Esaslar a göre fiyat farkı verilecektir. Bu esasların uygulanmasında; a) İdare: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşları, b) İş: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki her türlü yapım işleri ve bu işlerle ilgili tesisat, imalat, ihzarat, nakliye, tamamlama, büyük onarım, restorasyon, çevre düzenlemesi, sondaj, yıkma, güçlendirme ve montaj işlerini, c) Sözleşme: Anahtar teslimi götürü bedel üzerinden veya birim fiyat üzerinden veyahut bunların her ikisi üzerinden idare ile yüklenici arasında yapılan yazılı anlaşmayı, d) Anahtar teslimi götürü bedel: Anahtar teslimi götürü bedel üzerinden sözleşmeye bağlanacak yapım işlerinde, uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için istekli tarafından teklif edilerek idarece uygun görülen ve sözleşmede gösterilen ödemeye esas toplam bedeli, e) Birim fiyat: Birim fiyat üzerinden sözleşmeye bağlanacak yapım işlerinde, ön ve/veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine dayalı olarak, idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kalemi için istekli tarafından teklif edilerek idarece uygun görülen ve sözleşmede gösterilen ödemeye esas fiyatı, f) İş kalemi: Birim fiyat sözleşme ile yapılacak işlerde, teknik ve özel yapım şartları belirtilen, birim fiyat tarifi bulunan ve sözleşmesinde bedeli gösterilen veya sonradan yeni birim fiyatı yapılan ödemeye esas birimleri, g) İş grubu: Anahtar teslimi götürü bedel sözleşme ile yapılacak işlerde, ara veya kesin ödemelere ilişkin iş kalemleri toplamından oluşan ve ilerleme yüzdeleri ile gösterilen ödemeye esas birimleri, h) Yıl: Takvim yılını, i) Gün: Takvim gününü, j)uygulama ayı: İdarece onaylanmış iş programına uygun olarak işlerin gerçekleştirildiği ayı, k)temel indeks: İhale (son teklif verme) tarihinin içinde bulunduğu aydan bir önceki aya ait indeksi, l)güncel indeks: Hakedişin düzenlendiği tarihin içinde bulunduğu aydan bir önceki aya ait indeksi, m)fiyat farkı: Birim fiyat sözleşmelerde, uygulama ayı içinde iş programına uygun olarak gerçekleşen imalat iş kalemleri ve ihzarat için; anahtar teslimi götürü bedel sözleşmelerde ise, uygulama ayı içinde iş programına uygun olarak ilerleme yüzdelerine göre gerçekleşen imalat iş grupları için, bu Esaslara göre ödenecek veya kesilecek bedelini ifade eder. Fiyat farkı hesabı Fiyat farkı aşağıdaki formüle göre hesaplanır: F = An x B x ( Pn - 1 ) In Çn Dn Yn Kn Gn Mn Pn = [ a + b1 + b2 + b3 + b4 + b5 + c ] I0 Ç0 D0 Y0 K0 G0 M0

53 53 Formülde ; F: Fiyat farkını (TL), An: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak üzere (n) inci hakedişte, birim fiyatlı işlerde, uygulama ayında gerçekleşen iş kalemleri ve ihzarat miktarlarının sözleşme birim fiyatlarıyla çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL); anahtar teslimi götürü bedel işlerde ise, uygulama ayında gerçekleşen ilerleme yüzdesiyle sözleşme bedelinin çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL), B: 0,90 katsayısını, Pn: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak üzere (n) inci hakedişte, fiyat farkı hesabında kullanılan temel indeksler ve güncel indeksler ile a, b1, b2, b3, b4, b5 ve c ağırlık oranları temsil katsayılarının yukarıdaki formüle uygulanması sonucu bulunan fiyat farkı katsayısını, a: Sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak işçilik ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, b1:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak çimentonun ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, b2:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak demirin/çeliğin ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, b3:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak akaryakıtın ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, b4:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak kerestenin ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, b5:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak diğer malzemelerin ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, c:sözleşme kapsamındaki işlerin yapılmasında kullanılacak makine ve ekipmanın amortismanına ilişkin ağırlık oranını temsil eden sabit bir katsayıyı, ifade eder. Formüldeki a, b1, b2, b3, b4, b5 ve c sabit katsayılarının değerleri aşağıdaki gibidir: a =, b1 =, b2 =, b3 =, b4 =, b5 = 1, c =. Bu sabit katsayılar, sözleşmenin uygulanması sırasında hiçbir gerekçe ile değiştirilemez. Formüldeki temel indeksler (o) ve güncel indeksler(n) ise; İo, İn: İşçilik temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 3: Bölgelere ve İllere Göre Kentsel Yerler Tüketici Fiyatları İndeksi Tablosunun Türkiye satırındaki sayıyı, Ço, Çn: Çimento temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Metalik Olmayan Diğer Mineral Ürünleri İmalatı satırındaki sayıyı, Do, Dn: Demir/çelik temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Ana Metal Sanayi satırındaki sayıyı, Yo, Yn: Akaryakıt temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Kok Kömürü, Rafine Edilmiş Petrol Ürünleri satırındaki sayıyı, Ko, Kn: Kereste temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Ağaç ve Mantar Ürünleri İmalatı satırındaki sayıyı, Go, Gn: Diğer malzemelerin temel indeksleri ve güncel indeksleri, idarelerin ihaleden önce işin niteliğine ve gereklerine göre Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosundan alt sektörler itibariyle belirleyerek ihale dokümanında gösterecekleri ve iş bünyesinde kullanılacak olan diğer malzemelere karşılık gelen temel indekslere ve güncel indekslere ait sayıları; idarelerin bu tespiti yapamadıkları

54 54 veyahut yapmadıkları durumlarda ise, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2 : Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Genel satırındaki sayıyı, Mo, Mn: Makine ve ekipmana ait amortismanın temel indeksleri ve güncel indeksleri, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Makine ve Teçhizat İmalatı satırındaki sayıyı, ifade eder. Yukarıdaki indekslerden birinin veya birkaçının sözleşmenin uygulanması sırasında Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından değiştirilmesi halinde, değiştirilen indekse eşdeğer yeni bir indeks belirlenir ise bu indeks; yeni bir indeks belirlenmez ise, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Genel satırındaki sayı, esas alınarak fiyat farkı hesaplanır. Ancak, idari şartname ve sözleşmede bu Esaslara göre fiyat farkı verileceği belirtilmesine rağmen, ihaleyi yapan idare tarafından ihale dokümanında işin niteliğine ve gereklerine göre a, b1, b2, b3, b4, b5 ve c sabit katsayıları için toplamları bire (1.00) eşit olacak şekilde herhangi bir ağırlık oranı temsil katsayısı belirlenmemiş ise, fiyat farkı hesaplanırken temel indeks ve güncel indeks olarak yukarıdaki indeksler yerine, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Genel satırındaki sayı esas alınır. Uygulama esasları Fiyat farkı hesabında aşağıdaki hususlara uyulması zorunludur: a) Sözleşmelerde yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz. b) Bu Esasların uygulanması sonucu sözleşme bedeline ek olarak ödenecek ya da kesilecek bedeller, fiyat farkı olup sözleşme bedelini etkilemez. c) Bedeli yabancı para birimi cinsinden veya kur farkları ayrıca hesaplanmak suretiyle yabancı para birimi karşılığı Türk Lirası ile ödenen işler için bu Esaslar uygulanmaz. d) Hakedişlerin düzenlenmesi sırasında, hakedişe uygulanacak indeksin henüz belli olmadığı durumlarda, bir önceki güncel indeks kullanılarak fiyat farkı hesaplanır. Yeni indeksler temin edildiğinde sonraki hakedişlerde fiyat farkları buna göre düzeltilir. e) Bu Esaslara göre hesaplanan fiyat farkları, fiyat farkı ödenmesine konu olabilecek tüm fiyat artışlarını kapsar. Bunun dışında yüklenicinin kullandığı usuller, makine, ekipman, malzeme ve işçiliğin cins ve miktarı, Türk Lirasının yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi, yurtdışından temin edilen malzemenin menşei ülkede fiyatının artması ve benzeri diğer nedenlerle ilave fiyat farkı ödenemez. f) Avans ödenen işlerde, hakedişten mahsup edilen avans tutarı, formüldeki (An) tutarından düşüldükten sonra fiyat farkı hesap edilir. Fiyat farkı katsayısının (Pn) birden küçük olması halinde, (An) tutarından avans miktarı düşülmez. g) Bu Esaslar, iş programına uygun olarak yapılan iş kalemleri ve/veya iş grupları ile ihzarata uygulanır. h) Birim fiyat sözleşmelerde, sözleşmede birim fiyatı bulunmayan ve yapılması idarece istenen bir iş kalemi için işin devamı sırasında yeni birim fiyat yapılması halinde, bu fiyat, hazırlandığı uygulama ayının rayiçlerine ve şartlarına göre tespit edilir. Belirlenen bu yeni birim fiyatın uygulama ayı fiyat farkı katsayısına (Pn) bölünerek bulunan fiyatı, iş kaleminin miktarı ile çarpılır ve bulunan tutar hakedişteki sözleşme birim fiyatları ile yapılan işler sütununa dahil edilerek yeni iş kaleminin sözleşme bazında bedeli yükleniciye ödenir. Bu iş kalemine ait fiyat farkı ise, uygulama ayının indeksleri üzerinden hesaplanarak bulunur.

55 55 İş programı ve ödenek dilimi Yüklenici, sözleşme yapıldıktan sonra iş kalemlerini, aylık imalatı, ihzaratı ve yıllık ödenekleri ve bunların aylara dağılımını gösteren ayrıntılı bir iş programı hazırlayarak idareye onaylatmak zorundadır. Herhangi bir aya ait onaylı iş programındaki ödenek harcanamadığı takdirde, daha sonraki aylarda yapılacak hakedişlerde, hakediş toplamları ödeneğin harcanamayan kısmına eşit olana kadar, iş programı gerçekleştirilmemiş ayın indeksi uygulanır. Yükleniciye, 4735 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde belirtilen mücbir sebeplerle veya sözleşmenin ifasının gecikmesine idarenin kusurunun sebep olduğu durumlarda süre uzatımı verilmesi halinde, uzatılan süreye göre yüklenici tarafından hazırlanan ve idarece onaylanan revize iş programına uygun olarak yapılan işler için fiyat farkı hesaplanır. Yüklenicinin iş programını hazırlayarak idareye onaylattırmadığı durumlarda, iş programı idarece tek taraflı olarak yapılır ve onaylanır. Yüklenici, bu şekilde yapılan ve kendisine verilen iş programına uymak zorundadır. İhzarat uygulaması: Birim fiyat sözleşme ile yaptırılan işler ile birim fiyat sözleşme ve anahtar teslimi götürü bedel sözleşmenin birlikte uygulandığı sözleşmelerin birim fiyat sözleşmeye göre yaptırılan kısmına ait işlerde kullanılan malzemelere ihzarat bedeli ödenebilir. Ancak, ihzarat bedeli ödenecek malzemelerin listesinin ve fiyatlarının ihale dokümanında gösterilmesi zorunludur. Bu malzemeler, iş programında yer alan iş kalemleri için ve o işlere yetecek miktarda ihzar edilir. İş programında öngörülen miktardan fazla ihzar edilmiş malzemelerin fazla kısmına ihzarat bedeli ödenmez. Yukarıda belirtilen şartlara uygun olarak ihzar edilen malzemelere, bu esaslara göre fiyat farkı hesaplanır. İmalat artış ve azalışları: Birim fiyat sözleşmelerde, ödenek dilimleri ile ilgili olarak 8 inci maddede yer alan hükümler de dikkate alınmak şartı ile, herhangi bir imalat için yapılan ara veya kesin metraj sonucu bir imalatın miktarında artma ya da azalma tespit edildiği takdirde, artan ya da azalan miktar (imalat hangi ayda yapılmış olursa olsun) geçici kabul itibar tarihini geçmemek üzere, artış ya da azalışın kesinleştiği ayın fiyat farkı katsayısı (Pn) ile değerlendirilir. Cezalı çalışılan işlerdeki uygulama: Sözleşmesine göre süresi bitmiş, süre uzatımı alamayan ve idarenin izni ile cezalı çalışılan işlerde, fiyat farkı hesaplanırken süre bitim tarihinde uygulanmakta olan (Pn) değeri ile cezalı çalışılan süredeki (Pn) değerinden düşük olanı esas alınır. Fiyat farkı verilmesi öngörülmeyen işler: İdari şartname ve sözleşmesinde fiyat farkı verilmesi öngörülmeyen işlerde, mücbir sebepler ya da idarenin kusuru sonucu işin bitim tarihinin süre uzatımı verilmek suretiyle uzatılması halinde, uzatılan süre içinde ve bu süreye göre revize edilen iş programına uygun olarak yapılan iş kalemleri ya da iş grupları için, bu madde hükmüne işin idari şartname ve sözleşmesinde yer verilmiş olması şartıyla bu esaslara göre fiyat farkı verilebilir. Fiyat farkı hesabında temel indeks, iş bitim tarihinin içinde bulunduğu aya ait indeksi; güncel indeks ise, hakediş düzenleme tarihinin içinde bulunduğu aya ait indeksi ifade eder. Temel indeks ve güncel indeks olarak ise, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından aylık yayımlanan (1994=100) bazlı Tablo- 2: Toptan Eşya Fiyatları İndeks Sayıları Tablosunun Genel satırındaki sayı esas alınır Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz. Madde 15 - Alt yükleniciler İdarenin onay verdiği alt yükleniciler ve yapacakları iş bölümleri

56 56 Alt Yüklenici Yapacağı İş İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz Alt yüklenicilerin çalıştırması ve sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır. Madde 16 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde "all risk" sigorta yaptırmak zorundadır Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin, a) Yüklenicinin sözleşme şartları dahilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlar, b) Bakım devresi esnasında ortaya çıkan ve inşaat devresinde yüklenicinin sorumlu olduğu bir nedene dayanan ziyan ve hasarlara karşı genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır. Madde 17 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır. Madde 18 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri T.C. Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafınca yapılacaktır. Madde 19 - Teminat süresi Teminat süresi 16 ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar. Madde 20 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır. Madde 21 - Yüklenicilerin/Alt yüklenicilerin sorumluluğu Yüklenici ve alt yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır. Madde 22 - Teknik personel, makine, teçhizat ve ekipman bulundurulması Yüklenici, maddesi uyarınca, İdareye bildirdiği teknik personelin onaylandığının kendisine bildirildiği tarihten itibaren İdari Şartnamede adet ve unvanları belirtilen teknik personeli iş programına göre iş yerinde bulundurmak zorundadır.

57 Yüklenici, yukarıda adet ve mesleki unvanı belirtilen teknik personeli iş programına göre iş başında bulundurmadığı takdirde; 1- İnşaat Mühendisi için 100 TL/Gün 1- Mimar 100 TL/Gün 1- Makina Mühendisi için 100 TL/Gün 1- Elektrik Mühendisi için 100 TL/Gün 1- Harita Mühendisi veya Topoğraf 100 TL/Gün ceza müteakiben düzenlenecek ilk hakedişten kesilir Teknik personelin idareye bildirilmesi ve iş yerinde bulundurulmasıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır. Madde 23 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde en az 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde, gecikilen her gün için sözleşme bedelinin % 0,06 (onbinde altı) oranında gecikme cezası uygulanır İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminatı gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilat yapılır Kısmi kabul öngörülmeyen işlerde işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır. Madde 24 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar Sözleşmenin İdare veya Yüklenici tarafından feshedilmesine ilişkin şartlar ve sözleşmeye ilişkin diğer hususlarda 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır. Madde 25 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi Yüklenici, zemin etüd raporuna göre statik projeyi ve buna bağlı olarak mimari, mekanik ve elektrik proje ile peyzaj ve çevre düzenleme projelerini revize edecektir. Revize edilen projeler, İdareye sunulacak ve İdare tarafından Onay lanacaktır Revize edilen projeler sonucunda oluşabilecek iş artış veya eksilişi ilk sözleşme bedelinin %30 (yüzde otuz) fazlasına kadar yaptırılabilecektir. Yüklenici firmaya sözleşme bedelinin %30 unun (yüzde otuz) aşmamak kaydı ile ödeme yapılabilecektir. Madde 26 - Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları Yüklenicinin sözleşme konusu işte çalıştıracağı personelle ilgili sorumlulukları ve buna ilişkin şartlarda, Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.

58 58 Madde 27 - Geçici kabul noksanları Geçici kabul noksanlıkları tamamlandıktan sonra geçici kabul onay tarihinden sonra kesin teminatın % 50 si iade edilir. Madde 28- İdare 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmesi Kanununa tabi olmamakla birlikte işbu Sözleşmenin anılan kanunlara atıfta bulunan maddelerinde bu kanunlar geçerli kılınmıştır. Madde 29 - Anlaşmazlıkların çözümü Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmesi Kanunu hükümleri geçerlidir Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde TOKAT mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir. Madde 30 - Yürürlük Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer. Madde 31 Sözleşmenin imzalanması Bu sözleşme 31 maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra 01/02/2012 tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, Yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin "aslına uygun idarece onaylı suretini" düzenleyip Yükleniciye verecektir. İdare Tokat Teknopark A.Ş. Prof. Dr. Ali KASAP Tokat Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hikmet GÜNAL Tokat Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yüklenici Kadıoğlu Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş.

59 59 Teknopark A.Ş. Kuluçka Merkezi ve İdare Binası İnşaatında 1 Haziran 2012 tarihi itibari ile iki adet hak ediş yapılmış (Toplam bedel yaklaşık TL) ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

60 60

61 61

62 62 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Bölge Adı Yönetici Şirket İsmi Yazışma Adresi Bölge Yönetici Şirket Genel Müdürü TOKAT TGB TOKAT TEKNOPARK A.Ş. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat TEKNOPARK A.Ş. Rektörlük Binası TOKAT Doç. Dr. Hikmet GÜNAL Bölge Yönetici Şirket Genel Müdürünün Telefonu (2177) Cep Telefonu Fax Numarası hikmet.gunal@gop.edu.tr Adresi hgu3248@yahoo.com Web Adresi Bölgenin Telefon Numarası (2177) Fax Numarası hikmet.gunal@gop.edu.tr; Adresi (*) akasap@gop.edu.tr Adı soyadı Prof. Dr. Ali KASAP Koordinatör Telefonu Cep Telefonu Fax Numarası Adresi ali.kasap@gop.edu.tr

Madde 3- Bu Esaslar, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 8 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3- Bu Esaslar, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 8 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhalesi Yapılacak Olan Hizmet Alımlarına İlişkin Fiyat Farkı Hesabında Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar (Değişikliklerin İşlenmiş Hali) R.G.

Detaylı

SCADA BİNASI YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

SCADA BİNASI YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI SCADA BİNASI YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2013/22206 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta ÇORLU BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ (bundan sonra

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/5215 KARAR TARİHİ:

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ.

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ. TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ. Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Türkiye Kano Federasyonu

Detaylı

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-15)

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-15) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (ISMEP) Kredi No: 24383 EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE

Detaylı

TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İstanbul Müdürlüğü İstanbul-Çamlıca TV/FM Ana verici istasyonuna H=42 Mt. yüksekliğindeki galvaniz Çelik TV verici anten kulesinin montajının yapılması,

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ Yapı Ġşleri ve Teknik Daire Başkanlığı GÖREV TANIM FORMU UZMANLIK ALANI BAĞLI OLDUĞU UNVAN Teknik Hizmetler Mühendis İnşaat Mühendisi Daire Başkanı Mühendis unvanının gerektirdiği yetki ve devredilmiş olan yetkiler çerçevesinde sorumlu olduğu iş ve işlemleri

Detaylı

T.C. AHİLER KALKINMA AJANSI TR71 DÜZEY 2 BÖLGESİ NEVŞEHİR, KIRŞEHİR VE AKSARAY İLLERİ TURİZM SEKTÖR GELİŞTİRME ÇALIŞMASI HİZMET ALIM İŞİ SÖZLEŞMESİ

T.C. AHİLER KALKINMA AJANSI TR71 DÜZEY 2 BÖLGESİ NEVŞEHİR, KIRŞEHİR VE AKSARAY İLLERİ TURİZM SEKTÖR GELİŞTİRME ÇALIŞMASI HİZMET ALIM İŞİ SÖZLEŞMESİ T.C. AHİLER KALKINMA AJANSI TR71 DÜZEY 2 BÖLGESİ NEVŞEHİR, KIRŞEHİR VE AKSARAY İLLERİ TURİZM SEKTÖR GELİŞTİRME ÇALIŞMASI HİZMET ALIM İŞİ SÖZLEŞMESİ Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta

Detaylı

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-18)

EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE ONARIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ (EIB-WB3-GUCL-ONAR-18) TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİLİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (ISMEP) Kredi No: 24383 EĞİTİM YAPILARI GÜÇLENDİRME VE

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MAL ALIM SÖZLEŞME TASLAĞI

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MAL ALIM SÖZLEŞME TASLAĞI ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MAL ALIM SÖZLEŞME TASLAĞI Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kamusu Rektörlüğü (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Şirinyalı Mahallesinde bulunan gayrimenkul (Günübirlik Tesis Alanı ) 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

2016 YILI YAKIT HARİÇ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ 19 ADET ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

2016 YILI YAKIT HARİÇ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ 19 ADET ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI 2016 YILI YAKIT HARİÇ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ 19 ADET ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIM İŞİ İKN (İhale Kayıt Numarası): 2015/113618 HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme,

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME WEB SAYFASI YAPIM İŞİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME WEB SAYFASI YAPIM İŞİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İDARİ ŞARTNAME Doküman No Mİ_F_13 Revizyon No. 00 Rev. Tarihi 00 Yayın Tarihi 03.03.2010 Şartname No Madde 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler WEB SAYFASI YAPIM İŞİ 1.1. İş sahibi

Detaylı

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL ANTİVİRÜS GÜVENLİĞİ LİSANS YENİLEME HİZMETİ ALIMI SÖZLEŞMESİ

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL ANTİVİRÜS GÜVENLİĞİ LİSANS YENİLEME HİZMETİ ALIMI SÖZLEŞMESİ TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUMSAL ANTİVİRÜS GÜVENLİĞİ LİSANS YENİLEME HİZMETİ ALIMI SÖZLEŞMESİ İKN (İhale Kayıt Numarası): 2010/70468 Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta Türkiye Radyo-Televizyon

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler 1.1. İş sahibi İdarenin; a) Adı: Türkiye Petrolleri

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

TEKLİF CETVELİ. İşin Adı : BURSA YILDIRIM ERTUĞRULGAZİ ANADOLU LİSESİ ONARIM İŞİ

TEKLİF CETVELİ. İşin Adı : BURSA YILDIRIM ERTUĞRULGAZİ ANADOLU LİSESİ ONARIM İŞİ TEKLİF CETVELİ İşin Adı : BURSA YILDIRIM ERTUĞRULGAZİ ANADOLU LİSESİ ONARIM İŞİ İş Grubu: İnşaat İmalatları Sıra No İmalatın Cinsi Birim Miktarı Birim Fiyatı 1 Her türlü kiremit örtülü çatılarda m 2 860,000

Detaylı

İlan Bilgileri. İlan Süresi : 14. Yasal Kapsam : 13 b/2

İlan Bilgileri. İlan Süresi : 14. Yasal Kapsam : 13 b/2 İlan Bilgileri İlan Süresi : 14 Yasal Kapsam : 13 b/2 ESKİ ERMENEK EVLERİNİN AHŞAP CEPHE KAPLAMALARI,SOKAK KAPLAMALARI VE PEYZAJ ÇALIŞMASI ERMENEK BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Eski Ermenek evlerinin

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu uygulama

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762)

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) 1. İdarenin; a) Adı: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü.

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini.

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini. Toplantı No : 2011/047 Gündem No : 2 Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 Gündem Konusu : Elektrik ihtiyacının temini. Elektrik piyasası ve ilgili mevzuatındaki değişiklikler ve gelişmeler sonrasında, 4734

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü

Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü İhale Şehri: Eskişehir İş Şehri :Eskişehir Kurum :Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi :Spiral Dikişli Çelik Boru Döşenmesi İşi Yaptırılacaktır İhale

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

40 KİŞİLİK ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

40 KİŞİLİK ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2013/196058 40 KİŞİLİK ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta BALÇOVA BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ

KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ 8 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29261 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI KAPSAMINDA BİRİNCİ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesislerinin kuruluşu ile çalışma usul

Detaylı

KADİFEKALE KOSOVA VE BALLIKUYU MAHALLELERİNDE YOL VE MERDİVEN KAPLAMASI YAPILMASI İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

KADİFEKALE KOSOVA VE BALLIKUYU MAHALLELERİNDE YOL VE MERDİVEN KAPLAMASI YAPILMASI İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI KADİFEKALE KOSOVA VE BALLIKUYU MAHALLELERİNDE YOL VE MERDİVEN KAPLAMASI YAPILMASI İŞİ İKN (İhale Kayıt Numarası): 2010/537156 İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme,

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İş Sağlığı

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014

Ara Dönem Faaliyet Raporu MART 2014 MART 2014 Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2014 31.03.2014 Bankanın Ticaret Ünvanı : TAIB YatırımBank A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak Aksoy İş Merkezi No. 7 Kat 3 Zincirlikuyu,

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Resmi Gazete Tarihi: 25.12.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28862 ZORUNLU KARŞILIKLAR HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2013/15) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye Cumhuriyet

Detaylı

Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/1668 İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta Düzce İl Özel İdaresi

Detaylı

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

KIRKA SODA BESLEME SİSTEMİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

KIRKA SODA BESLEME SİSTEMİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/216801 KIRKA SODA BESLEME SİSTEMİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tesis

Detaylı

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer

Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi bir hal alması, uluslararası boyut kazanması; mevcut kanunun tüm kuruluşları kapsamaması; AB ve diğer İhale Dosyası İhale, sözlük anlamıyla; bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun koşullarda kabul edene bırakma, eksiltme veya arttırma işlemidir Globalleşen dünyada ticaretin sınır ötesi

Detaylı

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar

İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K İL: Mersin İLÇE: Tarsus MAH.: Sofular SOKAK: 37 ve 42. Sokaklar K BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER İL İLÇE MAHALLE SOKAK MÜLKİYET : Mersin : Tarsus

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi sorumluluğu

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU

YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU Kanun Numarası : 2547 Kabul Tarihi : 4/11/1981 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 6/11/1981 Sayı : 17506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 3 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEME DAĞITIM USUL VE ESASLARI E-Posta: bilgi@yyuedutr Web: wwwyyuedutr BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan:

YÖNETMELİK. Kamu İhale Kurumundan: 12 Haziran 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29384 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır.

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır. SAYI: 2013/03 KONU: ADİ ORTAKLIK, İŞ ORTAKLIĞI, KONSORSİYUM ANKARA,01.02.2013 SİRKÜLER Gelişen ve büyüyen ekonomilerde şirketler arasındaki ilişkiler de çok boyutlu hale gelmektedir. Bir işin yapılması

Detaylı

TRT WEB Portalleri Tasarımı ve İçerik Yönetimi Yazılım Alımı HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2010/525722 Madde 1 -

TRT WEB Portalleri Tasarımı ve İçerik Yönetimi Yazılım Alımı HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2010/525722 Madde 1 - TRT WEB Portalleri Tasarımı ve İçerik Yönetimi Yazılım Alımı HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2010/525722 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta Türkiye

Detaylı

SÖZLEŞME YÖNETİCİSİNİN GÖREVLERİ (DERS-04)

SÖZLEŞME YÖNETİCİSİNİN GÖREVLERİ (DERS-04) İNŞAAT PROJELERİNDE VE TALEP YÖNETİMİ INS5807 GÖREVLERİ (DERS-04) Doç. Dr. Deniz Güney Y. Mimar Vedat Akan 23 Ekim 2015 1 İÇİNDEKİLER 1. ANAHTAR KELİMELER 2. ÖNSÖZ 3. GİRİŞ 4. GÖREVLERİ 5. PROJE RAPORU

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI

03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI 03.12.2012 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet HERDEM in Başkanlığında ve hoş geldiniz sözleri ile başlatıldı. Açılış ve yoklama yapıldı; Hazirun listesi

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) Sayı : 90792880-155.15[2013/2901]-889 02/09/2015 Konu : TÜBİTAK tarafından desteklenen

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI KAMUDA İNOVASYON (KAMİN) YÖNETİM SİSTEMİ VE TEKNİKLERİNİ GELİŞTİRME PROJESİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI KAMUDA İNOVASYON (KAMİN) YÖNETİM SİSTEMİ VE TEKNİKLERİNİ GELİŞTİRME PROJESİ HİZMET SÖZLEŞMESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI KAMUDA İNOVASYON (KAMİN) YÖNETİM SİSTEMİ VE TEKNİKLERİNİ GELİŞTİRME PROJESİ HİZMET SÖZLEŞMESİ 1 SÖZLEŞMENİN TARAFLARI Bu sözleşme, bir tarafta Maliye

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1 BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/20046 İhalenin adı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik

Detaylı

AMELİYATHANE KALP HASTANESİ MERKEZİ YOĞUN BAKIM PEDİATRİ YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KLİMALARINA AİT BAKIM VE ONARIM HİZMETİ

AMELİYATHANE KALP HASTANESİ MERKEZİ YOĞUN BAKIM PEDİATRİ YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KLİMALARINA AİT BAKIM VE ONARIM HİZMETİ AMELİYATHANE KALP HASTANESİ MERKEZİ YOĞUN BAKIM PEDİATRİ YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KLİMALARINA AİT BAKIM VE ONARIM HİZMETİ İKN (İhale Kayıt Numarası): 2013/90466 HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

Detaylı

28 Kasım 2013 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 28835 TEBLİĞ. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

28 Kasım 2013 PERŞEMBE. Resmî Gazete. Sayı : 28835 TEBLİĞ. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK 28 Kasım 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28835 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmî

Detaylı

ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ

ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ İli: Ordu İlçesi: Kabadüz Köy/Mah: Merkez Mevkii: Ordulu Yaylası K 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇAMBAŞI (ORDU) YAYLASI TURİZM MERKEZİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 244 ÇAMBAŞI

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/152129 İhalenin adı KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM (KKD) MALZEMESİ Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM Nisan 0 SALI Resmî Gazete Sayı : 97 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE () Bu Tebliğin

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015

Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Sirküler 2015/009 14 Eylül 2015 Konu: Elektronik Tebligat Uygulaması Zorunluluğu 27 Ağustos 2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dokuzuncu fıkra eklenmiştir.

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin ikinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dokuzuncu fıkra eklenmiştir. 19 Eylül 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28416 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk.

Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Özelge: 4632 sayılı Kanunun Geçici 1. maddesi kapsamında vakıf/sandıklardan bireysel emeklilik sistemine yapılan aktarımlarda vergilendirme hk. Sayı: 64597866-120[94-2014]-131 Tarih: 28/08/2014 T.C. GELİR

Detaylı

ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI ECZACIBAŞI YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. nin 26 NİSAN 2016 TARİHLİ, 2015 YILINA AİT OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2015 faaliyet yılı çalışmalarını incelemek

Detaylı

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ)

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 2016 /1 DENİZLİ TERMAL KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ 2 İÇERİK Eğitim temel olarak; Sözleşme yönetimini, Projelerin izleme çerçevesini, Proje yönetimi, uygulama usul ve

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 1- GENEL BİLGİLER 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: 08.04.2015 30.09.2015 Dönemi Ticaret unvanı : OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve

Detaylı

TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/241648 TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta TÜVASAS Türkiye Vagon Sanayi/ Satınalma

Detaylı

BAġVURU MEKTUBU..ĠHALE KOMĠSYONU BAġKANLIĞINA.. /.. /... Ġhale Kayıt Numarası 2011/10809 Ġhalenin adı

BAġVURU MEKTUBU..ĠHALE KOMĠSYONU BAġKANLIĞINA.. /.. /... Ġhale Kayıt Numarası 2011/10809 Ġhalenin adı BAġVURU MEKTUBU..ĠHALE KOMĠSYONU BAġKANLIĞINA.. /.. /... Ġhale Kayıt Numarası 2011/10809 Ġhalenin adı 6.000 Ton Taze Soğutulmuş Karkas Sığır Eti Alımı BaĢvuru sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu

Detaylı

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7)

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) 10 Nisan 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26843 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye ile Avrupa Topluluğu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı, Proje Yönetimi

Detaylı

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 06.10.2008/160 ĐŞVERENLERE VERĐLEN DEVLET YARDIMI, TEŞVĐK VE DESTEKLERDE SOSYAL GÜVENLĐK KURUMUNDAN ALINACAK BORCU YOKTUR BELGESĐNĐN DÜZENLENMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLARA DAĐR TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET

Detaylı

114 SERİ NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

114 SERİ NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2011/ 12-1 114 SERİ NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğe İle Türkiye'de ikamet etmeyenlere yapılan teslimlerde kullanılan özel faturanın dizaynında

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/82 KONU: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Hakkında Kanun Yayımlandı. 6327 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU

01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI ASGARİ ÜCRETE UYGULANACAK DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA BİLGİ NOTU EMİNE ERDEM MEVZUAT ANALİZ - ŞUBAT 2016 - İSTANBUL TİCARET ODASI 1 01.01.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASI

Detaylı

180 Kişilik Temizlik, Teknik, Sağlık ve Büro Hizmet alım işi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

180 Kişilik Temizlik, Teknik, Sağlık ve Büro Hizmet alım işi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI 180 Kişilik Temizlik, Teknik, Sağlık ve Büro Hizmet alım işi İKN (İhale Kayıt Numarası): 2014/8046 HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta BALÇOVA

Detaylı

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI

ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI KİRA İHALE İLANI ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KİRA İHALE İLANI 1- Çubuk İlçesi Mahallelerinde bulunan 28 (Yirmi Sekiz) adet gayrimenkul 3 yıllığına Encümen kararı ile 2886 sayılı D.İ.K. nun 45,46 ve 47

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

Belediyemiz Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Süzücüsüz ve Akaryakıtsız TaĢıt Kiralanması HĠZMETĠ ALIMINA AĠT SÖZLEġME TASARISI İKN (İhale Kayıt

Belediyemiz Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Süzücüsüz ve Akaryakıtsız TaĢıt Kiralanması HĠZMETĠ ALIMINA AĠT SÖZLEġME TASARISI İKN (İhale Kayıt Belediyemiz Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Süzücüsüz ve Akaryakıtsız TaĢıt Kiralanması HĠZMETĠ ALIMINA AĠT SÖZLEġME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2011/202540 Madde 1 - SözleĢmenin tarafları Bu

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye,

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen A.C.A.İ.P. Akıllı Telefon Kampanyaları-Yeni den ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı adıma kayıtlı ve faturalı GSM hattı

Detaylı

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni

2016 Yılı Mart Ayı Bülteni 2016 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 03.03.2016 tarihinde Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Anonim Şirketi nin 2013-2014 ve 2015

Detaylı

T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi

T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi Dönem : 2008 Konu : Öneri Toplantı : Nisan Karar Sayısı : 45 Birleşim : 04/04/2008 Karar Tarihi : 04/04/2008 Đl Genel Meclisinin Ocak 2008 tarihli toplantısında

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, UYGULAMA, HİZMET VE DANIŞMANLIK PROJELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yaşar Üniversitesi çalışanları tarafından üstlenilen;

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KİTAP DEVLET İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM. Genel Esaslar 1 Kapsam

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KİTAP DEVLET İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM. Genel Esaslar 1 Kapsam İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KİTAP DEVLET İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Madde 1 Madde 2 Madde 3 Genel Esaslar 1 Kapsam rnovıi Kanun Kapsamına Giren Dairelerle, Bu Kanuna Tam ^ Bulunan İşler ı Döner Sermayeli Kuruluş

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 T.C YARGITAY 10.HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/1737 Karar No. 2013/7836 Tarihi: 15.04.2013 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/1 İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 YURT DIŞI HİZMET BORÇLANMASINDA YAŞLILIK

Detaylı