Doğuda Kahramanmaraş ve Gaziantep, Batıda Mersin, Kuzeyde Niğde, Kayseri, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğuda Kahramanmaraş ve Gaziantep, Batıda Mersin, Kuzeyde Niğde, Kayseri, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir."

Transkript

1 ADANADA DİN HİZMETLERİNİN DÜNÜ VE BUGÜNÜ Ülkemizin güneyinde Akdeniz Bölgesi sınırları içinde yer alan Adana mız, Akdeniz kıyılarından başlayarak Orta Torosların yüksek kesimlerine kadar genişleyen, m2 yüz ölçümüne sahip, arazi yönüyle, Türkiye nin 9. nüfus yönüyle de 4. büyük şehridir. Doğuda Kahramanmaraş ve Gaziantep, Batıda Mersin, Kuzeyde Niğde, Kayseri, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir yılına kadar 13 ilçesi varken, Seyhan Yüreğir, Aladağ ve İmamoğlu katılımıyla 17 ilçeye yükseldi ise de Osmaniye nin il olması nedeniyle Kadirli, Bahçe ve Düziçi ilçeleri ayrılarak Osmaniye ye bağlanmış ve ilçe sayısı 13 e düşmüş, bu gün itibariyle yeni kurulan Sarıçam ve Çukurova ilçeleriyle İlçe sayısı15 e yükselmiştir. Tarihi süreç içerisinde İslam akıncılarının ilk olarak 7. yy ın ilk yarısında, Halife Hz. Ömer zamanında Adana ya geldiklerini görüyoruz. Emevi halifesi Abdülmelik in şehri fethetmesiyle İslam hâkimiyetinin başladığı ve Türk kabilelerinin yerleştirildiği fakat elde tutulamayarak, Bizansın eline geçtiği, daha sonra 11. yy sonlarında Selçuklular tarafından geri alındığı bir süre haçlıların, Kilikya Ermenilerinin yerleştiği, 14. yy ortalarında Türkmen beylerinden Yüreğiroğlu Ramazan Bey in Adana ya hakim olduğu tarihi kayıtlarda mevcuttur. Ramazanoğulları Bey liği 15. yy da Osmanlı ve Mısır devletleri arasında ayırıcı bir siyasi teşekkül olarak görülüyordu. 16. yy da ise Yavuz Sultan Selim in Mısır seferi sırasında 1517 yılında Osmanlı Devletine katıldı. Ancak idare Ramazanoğullarında kaldı. Ramazanoğlu beyi Pir Mansur un kendi isteği ile beylikten ayrılması üzerine 1608 de Adana Osmanlı yönetimine geçti. Özetle; 1867 yılında Adana Vilayet teşkilatı kuruldu savaş yıllarında işgale maruz kaldı. 5 Ocak 1922 de Ankara Antlaşmasıyla Fransızlar Adana dan çekildi. Aynı gün Ulu Cami ile Büyüksaat Kulesi arasına Türk Bayrağı çekilmiş ve bu tarih Adana nın kurtuluş günü olarak kutlanmaya başlamış günümüze kadar da kutlana gelmişti ADANA İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN KURULUŞU Adana il Müftülüğünün kuruluşu 24/06/1919 yıllarına dayanır, Fransızlar tarafından Adana işgal edildiğinde Müftü vekili olarak Mehmet Hüsnü EREN i görüyoruz. (01/06/ /03/1952) Adana kurtuluş savaşımızda çok yararlılıklar göstermiştir. Bu durum halkın dini yapısının kuvvetli olduğunun en bariz belirtisidir.

2 Adana il ve ilçelerindeki halkın Dinine, geleneklerine, örf ve adetlerine bağlı olarak yaşadığı Dini kültürünü daima yaşatmaya çalıştığı da bir gerçektir. Nitekim; Evliya Çelebi seyahatnamesinde 1671 yılında hacca giderken uğradığı, Adana hakkındaki şu bilgiler kaydedilmekte: Adana Kalesinin içinde 37 kale dışında ise 8700 ev bulunuyor, şehirde 5 i büyük olmak üzere 70 camii, 130 dükkân, 17 han ve 1 kapalı çarşısı vardır denilmektedir yılında yapılan bir tespit ile de, hanenin mevcut olduğu toplam kişinin yaşadığı bu şehirde 7 fabrika, 35 sübyan mektebi, 35 medrese, 6 tekke, 90 mağaza, 5 kilise, 38 mescit ve 20 caminin bulunduğu göze çarpmaktadır. Aynı tarihlerde Adana, Kozan, Cebelibereket ve İçel sancaklarından teşekkül eden Adana vilayetinin toplam nüfusunun olduğu bildirilmektedir. Bu tespite göre, nüfusun ü Müslüman, u da gayri Müslim olarak yaşamakta idi. Bu sırada 128 mescit, 89 cami, 36 kilise ve 226 sübyan mektebi ile 89 medresenin varlığından bahsedilmektedir Tarihinde çıkan 6002 Sayılı teşkilat Kanunuyla Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden yapılandırılmıştır. Tarihi süreç içinde bilhassa cumhuriyet döneminde Adana da dini hayat gelişerek devam etmiş ve bu günlere gelinmiştir. Bu gün itibariyle Adana da din hizmetleri İl Müftülüğü ve bağlı ilçe Müftülükleri bünyesinde 267 Kur an Kursu öğreticisi 961 İmam-Hatip 159 Müezzin-Kayyım ve genel idare hiz. 146 Personel olmak üzere kişilik kadro ile yürütülmektedir Cami, 165 Kur an Kursu ile halkımıza din hizmeti sunulmaktadır. Özellikle son yıllarda Adana da Dini hayatın daha da canlandığı, halkımızın Cami, Kur an Kursu gibi hayır kurumları ve ibadethaneleri inşa etme yarışına girdiği görülmekte, buna karşılık Diyanet İşleri Başkanlığının genel politikası çerçevesinde her zaman, her yerde ve her işte kaliteli hizmete önem verilmektedir. Hizmette kaliteyi yükseltmek, verimliliği arttırmak amacıyla seminer, kurs, konferans ve panel gibi programlar hazırlanarak, bu programlar görevlilerimize periyodik olarak uygulamaktadır. Ayrıca; Göreve yeni başlayan görevlilerimiz için hizmetiçi eğitim kursları düzenlenmekte, mevcut personelde çeşitli periyotlarla hizmetiçi eğitime tabi tutulmaktadır.

3 Müezzin-Kayyım olarak görev yapan personelimiz için de ezanı güzel okuma ve tasavvuf musikisi kursu açılmış, kursa 57 görevlinin katımlı sağlanmıştır. İl Müftülüğümüzce fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapmakta öncülük etme adına farklı bir yöntem uygulandı. Gerek teşkilatımızdan gerekse yardımsever zenginlerimizden, bize gelen yiyecek ve para yardımlarını oluşturduğumuz komisyon marifetiyle cami görevlilerimiz tarafından tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerine kendi aracımızla 3 kişilik bir ekiple evlerine kadar götürüp teslim edilmesi şeklindeki davranışımız, halkımız tarafından takdirle karşılandı. Dini gün ve gecelerde, dini bayramlarda vatandaşlarımızı aydınlatmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı bülteni çıkarılarak halkımıza ücretsiz dağıtılmıştır. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il genelindeki ilköğretim, lise, üniversite öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve makale yarışması düzenlenmiş, din görevlileri arasında da hutbe yazma yarışması yapılmış, tarihleri arasındaki Bu yarışmalarda dereceye giren 1., 2.,3. cü gelenlerin eserleri İlimiz Müftülüğünce kitap haline getirilmiş, Sevgi Bahçesinin Gülleri ismiyle bastırılarak halkımıza ücretsiz dağıtılmıştır. Ülkemizde her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası genel açılış programı Diyanet İşleri Başkanımız Sayın..Prof. Ali BARDAKOĞLU nun katılımıyla 20 Nisan 2011 tarihinde ilimizde açılmıştır. Bu açılışa ülkemizdeki değişik üniversitelerdeki ilim adamları katılmış, düzenlenen sempozyum, konferans ve panellere halkımız büyük teveccüh göstermiştir. Diyanet İşleri Başkanlığınca Moğolistan ın başkenti Ulanbatur ile Adana kardeş şehir ilan edildi. Bu şehirdeki Müslümanların Cami, okul ve yurt ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ilimizde bir kampanya başlatıldı. Kampanyadan elde edilen gelirin oradaki din kardeşlerimizin ihtiyacının hafifletilmesine katkıda bulunacağı düşünüldü bu kampanyanın önümüzdeki yıllarda devam etmesi planlandı. Ulu Cami yanındaki Ramazanoğlu Medresesi tamir edilerek gerekli düzenlemeler İl Müftülüğünce yapıldı. İl Müftülüğü Kültür Merkezi olarak hazır hale getirildi. Burada Çukurova üniversitesi ile işbirliği yapılarak arapca, tefsir ve hat sanatları konusunda halka açık kurslar ve her hafta sonu cumartesi günleri üniversite öğretim görevlileri tarafından konferanslar tertip edildi.

4 Halen Müftülüğümüz Yağ Cami yanındaki hizmet binasında hizmetini sürdürmekte ise de gün be gün artan ve gelişen ihtiyaçlar sebebiyle Adana ya yakışır bir Müftülük Sitesinin yapılmasına şiddetle ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla E-5 Karayolu üzerinde 6000 M2 lik arsa temin edilmiş, plan ve projeleri hazırlanmış, gerekli imar izinlerinin zamanında alınması halinde ekim ayı içerisinde temeli atılması düşünülmektedir. Halen İlimiz genelinde. Cami ve. Kur an kursu inşaatı devam etmektedir. Türkiye nin en büyük alanlı, en yüksek kubbeli, en uzun minareli camii özelliğini taşıyan Adana Sabancı Merkez Camii halkımıza hizmet vermeye devam ederken, Turgut Özal Bulvarında Sabancı Camiinden sonra Adana nın en büyük cami olacak olan Ramazanoğlu Caminin de inşaatı hızla devam etmektedir. İlimiz Merkez ve ilçelerinde 7 adet İmam-Hatip Lisesi mevcut olup, yaklaşık 4200 öğrenci buralarda eğitim görmektedir. Adana, Müzesi, Kütüphanesi ve eğitim müesseseleri ile halkımıza hizmete devam etmektedir. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren İl Müftülüğümüzün hizmetleri ana hatlarıyla aşağıdaki gibidir. DİN HİZMETLERİ: A)Vatandaşlarımızı aydınlatmak maksadıyla Vaiz ve irşad hizmetleri ile eğitim kursları düzenlenmektedir. B) Kutlu Doğum ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası, C) Ezanı Güzel Okuma Kursu, D) Türk Tasavvuf Musikisi, E) Hutbe ve Va z örnekleri gibi eserlerin hazırlanması, F) Merkezi Sistemle Ezan ve Va z yapılması, G) Yaz Kur an Kursları, H) Mübarek gün ve gecelerin ifası, İ) Konferans, Panel ve Sempozyumlar hazırlanması, J) Aile Bürosu faaliyetleri.

5 K) Hac ve Umre kayıtları, L) Hacıların Eğitimi, EĞİTİM HİZMETLERİ: A) Kur an Kursları, B) Eğitim merkezleri, C) Hizmetiçi Eğitim, D) Yaz kur an Kursları için Personel Eğitimi, E) Kurban hizmetleri, F) Tv. ve Radyolarda vaiz ve görevlerimiz tarafından dini konuşmalar yapılmaktadır. YAYIN HİZMETLERİ: A) Cezaevi, okul ve Kur an kursuna devam eden öğrenci ve vatandaşlarımıza Kur an ve çeşitli dini kitaplar dağıtılmaktadır. B) Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmektedir. C) Kutlu Doğum ve Camiler Haftasında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak Kur an-ı Kerim çeşitli dini kitaplar dağıtılmaktadır.

6 C - İL GENELİ KADROLU VE KADROSUZ CAMİ DURUMU D - İL GENELİ AÇIK VE KAPALI KUR'AN KURSU DURUMU KADROLU CAMİ SAYISI 1055 AÇIK KUR'AN KURSU SAYISI 203 KADROSUZ CAMİ SAYISI 201 KAPALI KUR'AN KURSU SAYISI 33 TOPLAM CAMİ SAYISI 1256 TOPLAM 236 E - İL GENELİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİ VE ÖĞRENCİ DURUMU ÖĞRETİCİ SAYISI 267 ÖĞRENCİ SAYISI 5080

7 HAC VE UMRE ADANADAN YILI HAC BAŞVURU SAYISI; 18,276 ADANADAN, 2011 UMREYE GİDEN İNSAN SAYISI;

8 2011 YILI ADANA VE İLÇELERİ FAAL PERSONEL SAYISI VE MÜNHAL KADRO DURUMU A - İL GENELİ PERSONEL DURUMU B - İL GENELİ MÜNHAL KADRO DURUMU 1 İl Müftüsü 1 İlçe Müftüsü 0 2 İl Müftü Yard 4 Vaiz 38 3 Personel Şube Müd 1 Uzman Vaiz 12 4 Din Hizmetleri Müd 1 Baş Vaiz 6 5 Hac-Umre Müd 1 İdari ve Mali İşler Müd 1 6 İlçe Müftüsü 15 Şube Müdürü 6 7 Vaiz (Erkek) 20 Uzman 5 8 Vaiz (Bayan) 7 Şef 3 9 Murakıp 5 Teknisyen 1 10 Din Hizmetleri Uzm Egitim Uzm. 1 Müezzin-Kayyım 0 12 K.Kursu Öğr (Kadrolu) 85 Ver.Haz. ve Kon. İşl K.Kursu Öğr (Sözlş) 118 Şoför 0 14 Şef 7 Hizmetli 3 15 İmam- Hatip (Kadrolu) İmam-Hatip (Sözl) İmam-Hatip (Vekil) Müezzin-Kay (Kadrolu) Müezzin-Kay (Sözlş) 4 20 Sayman 1 21 V.H.K.İ Şoför Hizmetli Bekçi 2 TOPLAM : 1591

9

10 İLETİŞİM BİLGİLERİ S.N. ADANA 1 İl Müftüsü ADI - SOYADI İsmail CANBOLAT EV TEL. CEP TEL. EV TEL. SANTRAL MAKAM FAKS TELEFON FAXS EMAİL WEB ADRES adanamuf@diyanet.gov.tr bilgi@adanamuftulugu.gov.tr Adres: Alidede Mah.Alimünif Cad.2 Sk No:6 PK: Yağ Camii Yanı ADANA

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 04 YILI EYLEM PLANI DİN HİZMETLERİ ALANINDA PLANLANAN EYLEMLER NO PLANLANAN EYLEM AÇIKLAMA BAŞLAMA BİTİŞ Din görevlileri tarafından vatandaşlar için Camilerde Kur an Öğretimi Kursları

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ VE METROPOL İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ 2015 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI FAALİYETLERİ LİSTESİ

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ VE METROPOL İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ 2015 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI FAALİYETLERİ LİSTESİ S.NO FAALİYETİ YAPAN BİRİM FAALİYET TÜRÜ MEKAN FAALİYET KONUSU TARİHİ 1 Mersin Mezitli HATİM OKUNMASI MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ VE METROPOL İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ 2015 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI FAALİYETLERİ LİSTESİ

Detaylı

31 Mayıs -01 Haziran 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ

31 Mayıs -01 Haziran 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ 31 Mayıs -01 Haziran 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ VAHDET Tarih : 01.06.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 2 İSTANBUL Tiraj : 16304 SİYASİ StxCm : 167 1/1

Detaylı

SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ)

SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ) SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ) OKUL TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Haziran 2018 1 SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU

Detaylı

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HİZMET ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Dilekçe Dilekçe 30 Gün 2 Açıktan Atama (Personel) 1-KPSS sonuç belgesi.

Detaylı

BRİFİNG D O S Y A S I

BRİFİNG D O S Y A S I BRİFİNG D O S Y A S I 2014 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLİ : KONYA İLÇESİ : KARATAY ADI : KONYA TÜRK TELEKOM SOSYAL BİLİMLER LİSESİ HAZIRLAYAN Mustafa UYSAL Okul Müdürü I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : KONYA TÜRK

Detaylı

Müftülüðümüzden Haberler

Müftülüðümüzden Haberler Müftülüðümüzden Haberler Onaylayan Media Station Web Center Thursday, 19 April 2012 Son Güncelleme Tuesday, 24 May 2016...MÜFTÜLÜÐÜMÜZDEN HABERLER...* Alo 190 Personeli Eðitildi * Dünya Kadýnlar Günü Kutlandý

Detaylı

b) 04 Mart 2013 tarihi itibariyle Başkanlıktaki toplam hizmeti en az 7 yıl olmak,

b) 04 Mart 2013 tarihi itibariyle Başkanlıktaki toplam hizmeti en az 7 yıl olmak, Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan a gidecek vatandaşlarımızın bu ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yerine getirmelerinde hiç şüphesiz ki organizasyonda görev alacak personelimize

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI A. Amaç Milli eğitimin amaçlarına uygun olarak Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin;

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/01/2016-E.2564 T.C. Sayı :75704976-300- Konu :2016 Hac Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı GÜNLÜ EVRAK Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek yolcuların,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. ADANA VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü)

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. ADANA VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) Evrak Tarih ve Sayısı: 14/01/2016-E.2564 T.C. Sayı :75704976-300- Konu :2016 Hac Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı GÜNLÜ EVRAK ADANA VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi

Detaylı

TARİH BOYUNCA ANADOLU

TARİH BOYUNCA ANADOLU TARİH BOYUNCA ANADOLU Anadolu, Asya yı Avrupa ya bağlayan bir köprü konumundadır. Üç tarafı denizlerle çevrili verimli topraklara sahiptir. Dört mevsimi yaşayan iklimi, akarsuları, ormanları, madenleriyle

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE BAĞLI YURTLARDA KUR AN EĞİTİM VE

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü. Sayı : E Konu : Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı.

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü. Sayı : E Konu : Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı. T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Müftülüğü Sayı : 10471392-302.99-E.122425 12.09.2018 Konu : 2018-2019 Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı. BEYKOZ KAYMAKAMLIĞINA (İlçe Müftülüğü) İlgi : Diyanet İşleri

Detaylı

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAİZİN

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAİZİN VAİZİN TARİHİ VAKTİ ADI VE SOYADI UNVANI İLÇESİ YERİ KONUSU İbrahim KADIOĞLU İl Müftü Yard. Akdeniz Ulu Camii 17 Haziran 2015 Çarşamba 18 Haziran 2015 Perşembe 19 Haziran 2015 Cuma Yunus GÜRER İl Vaizi

Detaylı

NIF 2013 - Çalışma Takvimi

NIF 2013 - Çalışma Takvimi NIF 2013 - Çalışma Takvimi Augustos 2013 Eylül 2013 Ekim 2013 Kasım 2013 Aralık 2013 Ocak 2014 1 Sa Şube Üyeler Toplantıları 2 Çr 1 Çr AT BYK 10 1 Pe 3 Pe 2 Pe GT UNI 3. Seminer 2 Cu 4 Cu 1 Cu 3 Cu 3 Ct

Detaylı

MÜFTÜ TANIM. Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER

MÜFTÜ TANIM. Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER TANIM Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Toplumu dini konularda aydınlatır, bu konuda görev alacakları

Detaylı

Mehmet MARANGOZ C.vaiz Yunusemre C. T.Ö. Fatih YILMAZ C.vaiz 50. Yıl C. T.Ö. İsmail GÜVEN Vaiz Koca C. Ö.Ö. 2

Mehmet MARANGOZ C.vaiz Yunusemre C. T.Ö. Fatih YILMAZ C.vaiz 50. Yıl C. T.Ö. İsmail GÜVEN Vaiz Koca C. Ö.Ö. 2 NAZİLLİ MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI RAMAZAN AYI MERKEZVE DIŞ MAHALLE VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI V A A Z E D E N İ N ADI SOYADI ÜNVANI YERİ VAKTİ TARİHİ GÜNÜ KONUSU Mehmet SAVAN Vaiz Beşeylül C. T.Ö. 1 İsmail GÜVEN

Detaylı

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ Zeki Salih Zengin Giriş...13 1. İlk Dönemlerde Din Hizmetleri...14 2. Osmanlılar Döneminde Din Hizmetleri...17 3. Tanzimat Sonrasında

Detaylı

EK-1 AYANCIK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKTA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN BİRİMLERİN ADI MAHALLİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ

EK-1 AYANCIK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKTA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN BİRİMLERİN ADI MAHALLİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ AYANCIK LÇE MÜFTÜLÜĞÜ HZMET ENVANTE BLOSU KUUM SNDA T ADI NIMI DAYAND NUMAASI YAALANANLA MEKEZ DAE HZMET SUNMAK GÖEVL / YETKL KUUMLAIN BMLEN ADI ŞA BMLE DAE DĞE(Ö SEKTÖ BAŞVUUDA STENLEN BELGELE LK BAŞVUU

Detaylı

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI HULUSİ KÖMÜRCÜOĞLU İL MÜFTÜ YARD. RAMAZAN PAŞA CAMİİ UĞUR KOCABAŞ İL MÜFTÜ YARD. YAVUZ SULTAN SELİM C. MEHMET ASLAN İL MÜFTÜ YARD. EVLİYA ÇELEBİ CAMİİ ZEKERİYA ÇALLI İL MÜFTÜ YARD. EMİR SULTAN CAMİİ MUHAMMET

Detaylı

Kutlu Do um Etkinlikleri

Kutlu Do um Etkinlikleri 1 Ali KATIRCI Bafra Kaymakamı Yrd.Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK İl Müftüsü Necmettin ÖZEL Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bürhan KELEŞ İlçe Müftüsü 2 3 1 Kutlu Doğum Haftası, Kermes ve İndirimli Kitap

Detaylı

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Kurban Bayramı 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 13:00'da başlar 24 Ağustos 2018 Cuma saat 24.00'da sona erer. 2 İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı 27-28.08.2018 3 30 Ağustos Zafer Bayramı

Detaylı

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA KAMPANYA 36 37 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 17 Ocak 2013 te Toprak Mahsulleri Ofisi nin öncülüğünde Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası başlatılmıştır. Kampanya, medya, kamu kurum ve kuruluşları,

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA Değerli Üsküdarlılar; Çanakkale Zaferi, hem dünya tarihi açısından, hem de milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Mehmetçik burada, tarihe sığmayacak bir kahramanlık

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

T.C. ODUNPAZARI MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMLARI

T.C. ODUNPAZARI MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMLARI T.C. ODUNPAZARI MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMLARI ~ 1 ~ HUZURLU VE MUTLU BİR AİLE İÇİN SİZLERİ DE BEKLİYORUZ. KUTLU DOĞUM MESAJI Bir Kutlu Doğum Haftasına daha ulaşmış bulunuyoruz. 1989 yılından

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ (H. Mehmet Bayraktar İlahiyat Fakültesi) TANITIM KİTAPÇIĞI (2014-2015) KAPAK İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tarihçe 16 Aralık 1965 tarihinde Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli

Detaylı

KUR AN-I KERİM İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR

KUR AN-I KERİM İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR Ek-1 T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı KUR AN-I KERİM İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLE İLGİLİ ESASLAR 1) Yarışma iki kategoride yapılacaktır. I. Kategori: Final tarihleri itibari ile on sekiz

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÖLÜM I: CAMİ YÖNETİM VE KADRO BİLGİLERİ Caminin Adı Cami Kodu Hizmet Kim Tarafından Veriliyor? Sözleşmeli İmam-Hatip Vekil Müezzin-Kayyım Cami/Mescitte Namaz Kılınmıyor Sözleşmeli

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır.

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 1 ADI Dini Soruların Cevaplandırılması Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 5 gün 3 İhtida İşlemleri 4 5 Aile İrşat Rehberlik Bürosu Vekalet Yoluyla

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT ADI SOYADI UNVANI VAAZIN KONUSU VAAZIN YAPILDIĞI YER 3.10.2014 CUMA ÖĞLEDEN ÖNCE HASAN İZMİRLİ İlçe Müftüsü

Detaylı

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Müftülüğü Sayı : 24215809-903- 1148 12 / 06 / 2014 Konu : Münhal Kadro İlanı. KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU Aşağıda unvanı, hizmet sınıfı, kadro derecesi, cami grubu ve kadronun

Detaylı

1- Tevrat ve İncil'e Göre Hz. Muhammed (Abdulahad Davud'dan tercüme), İzmir, 1988.

1- Tevrat ve İncil'e Göre Hz. Muhammed (Abdulahad Davud'dan tercüme), İzmir, 1988. 1) PROF. DR. NUSRET ÇAM Yayınlanmış kitaplar şunlardır: 1- Tevrat ve İncil'e Göre Hz. Muhammed (Abdulahad Davud'dan tercüme), İzmir, 1988. 2- Adana Ulu Câmii Külliyesi, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara,

Detaylı

YECDER. l.ulusal DIN GüREVLILERI SEMPOZYUMU TEBLIGLERI

YECDER. l.ulusal DIN GüREVLILERI SEMPOZYUMU TEBLIGLERI YECDER KiTAPLARI ı YECDER l.ulusal DIN GüREVLILERI \J SEMPOZYUMU TEBLIGLERI (22 Mayıs 2010) V. BÖLÜM 1- YAYGIN VE ÖRGÜN DİN EGİTİMİNDE CAMi MODELİ Kurban EREZ- İmam Hatip 1 İstanbul Giriş İslam, İnsanlığın

Detaylı

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ Okulumuz 2012-2013 yılında Kevenli İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış ancak 2014 yılında yapılan teklifle Said Nursi Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak isim değişikliği yapılmıştır.okulumuz

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI. 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI. 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ERZURUM ĠLĠ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI 2013-2014 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ S.N YAPILACAK FAALİYETİN ADI BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ 1 Mesleki eğitim merkezlerinde

Detaylı

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER» Genel Bilgi» Ulu Camii» Gülabibey Camii» Sulu Camii» Haliliye Camii» Eski Hükümet Konağı ve Gazipaşa İlkokulu» Yeraltı Hamamı» Abdalağa Hamamı» Hanlar» Serap Çeşmesi...»

Detaylı

Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı

Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı Alaaddin TOSUN İl Müftü Yardımcısı 04/05/1962 yılında samsun İli Havza İlçesinde doğdu.ilkokulu ilçesinde bitirdi.imam Hatip Lisesini Çorum İlinde tamamladı.1984-1989 yıllarında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesini

Detaylı

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir.

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir. Atatürk Müzesi Müze binası, eski Adana nın merkezi olan tarihi Tepebağ da, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerindendir. İki katlı, cumbalı, kırma çatılı, kâgir bir yapıdır. Bu özellikleri nedeniyle

Detaylı

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ Ulu Cami Medresesi, kuzey-batı köşesine sokulmuş olan Küçük Mescit ve onun bitişiğindeki muhdes bir yapı sebebiyle düzgün bir plân şeması ve âbidevi bir görünüş arz etmez. Bununla beraber

Detaylı

ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ

ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 201-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ ÖNCÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ ÖNCÜ İMAM HATİP ORTAOKULU VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJESİ AMAÇ:

Detaylı

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI

GAZETE KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TV RAPORLARI 07-09 Kasım 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ MİLLİ GAZETE Tarih : 09.11.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 20 İSTANBUL Tiraj : 30650

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

AĠLE VE DĠNĠ REHBERLĠK BÜROSU ETKĠNLĠKLERĠ

AĠLE VE DĠNĠ REHBERLĠK BÜROSU ETKĠNLĠKLERĠ T.C. EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ AĠLE VE DĠNĠ REHBERLĠK BÜROSU ETKĠNLĠKLERĠ EDİRNE 2014 Edirne İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetlerini aşağıda ki başlık altında değerlendirebiliriz; 1-Belirli

Detaylı

KIRŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU

KIRŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU Sayı : 24215809-903- 696 15 / 04 / 2014 Konu : Münhal Kadro İlanı. KIRŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜNDEN DUYURU Aşağıda unvanı, hizmet sınıfı, kadro derecesi, cami grubu ve kadronun bulunduğu yer yazılı olan münhal kadrolara

Detaylı

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri 4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri Habib-i Neccar Hz. Çeşit li Et kinliklerle Anıldı Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Üniversitemiz tarafından 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı SURUÇ İLÇEMİZ Suruç Meydanı Şanlıurfa merkez ilçesine 43 km uzaklıkta olan ilçenin 2011 nüfus sayımına göre toplam nüfusu 100.912 kişidir. İlçe batısında Birecik, doğusunda Akçakale, kuzeyinde Bozova İlçesi,

Detaylı

28-29 Kasım 2016 TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ

28-29 Kasım 2016 TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ 28-29 Kasım 2016 GAZETETIKLAYINIZ KUPÜRLERİ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ TV RAPORLARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ YENİ AKİT Tarih : 29.11.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 2 İSTANBUL Tiraj : 50134 SİYASİ

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI

KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI KURAN IN ANLAMI İLE BULUŞMAK ARAŞTIRMASI Kasım 2007 İÇİNDEKİLER Metodoloji I. Araştırmanın Metodoloji ve Örneklemin Yapısı II. Örneklemin Mezhep Bağlılığı ile İlgili Yapısı III. Dindarlık Algısı IV. Din

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu 2 İÇİNDEKİLER Giriş 1-5 Sosyal Alanlar 6-16 Fakülte Dağılımları ve Tesis Çalışanları 17 Manevi Faaliyetler 18-49 Sosyal

Detaylı

EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR

EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR Eğitim ve kültür alanında yapılan inkılapların amaçları; Laik ve çağdaş bir eğitim ile bilimsel eğitimi gerçekleştirebilmek Osmanlı Devleti nde yaşanan ikiliklere

Detaylı

KADIKÖY İNTAŞ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE SOSYAL-KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI TAKVİMİ

KADIKÖY İNTAŞ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE SOSYAL-KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI TAKVİMİ KADIKÖY İNTAŞ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE SOSYAL-KÜLTÜREL ETKİNLİKLER PROGRAMI TAKVİMİ AY HAFTA SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİK ADI SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİĞE

Detaylı

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 Ardahan da Aile İrşat ve Rehberlik Büromuz 09 Ocak 2012 tarihinde kurulmuştur. AİRB Çalışma Odası TANITIM BROŞÜRÜMÜZ Büromuzun kurulduğu

Detaylı

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI www.cankiri.diyanet.gov.tr 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI ADI SOYADI UNVANI TARİH Lokman ARSLAN Yabancı Diller ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Davut KAYA Din İşleri Yüksek Kurulu

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EYLÜL 2015 MALKARA BELEDİYESİ DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİĞİ Malkara Belediyesi tarafından Dünya Barış günü sebebiyle 1 Eylül 2015 Salı günü saat 10.00'da Şehitlik

Detaylı

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa Kişisel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 036 4 0 45 / 76 Faks : 036 3 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

C. Kurulların Görev ve Sorumlulukları, 1. Yürütme Kurulları,Yönerge nin 11. maddesi hükümlerince oluşturulacak ve 12. maddede belirtilen görevleri

C. Kurulların Görev ve Sorumlulukları, 1. Yürütme Kurulları,Yönerge nin 11. maddesi hükümlerince oluşturulacak ve 12. maddede belirtilen görevleri Ek-1 2013-2014 ÖĞRETİM YILI HATİP VE İMAM HATİP LİSELERİ KUR AN-I KERİM İ GÜZEL OKUMA, HAFIZLIK VE EZAN OKUMA LARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR A. Yarışmalara Başvurular, 1. Öğrencilerin başvuruları Yönerge

Detaylı

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

AYDIN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 1 MEHMET ASLAN İL MÜFTÜ YARD. YAVUZ SULTAN SELİM C. ZEKERİYA ÇALLI İL MÜFTÜ YARD. RAMAZANPAŞA CAMİİ UĞUR KOCABAŞ İL MÜFTÜ YARD. EMİR SULTAN CAMİİ HULUSİ KÖMÜRCÜOĞLU İL MÜFTÜ YARD. EVLİYA ÇELEBİ CAMİİ EFELER

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ (H. Mehmet Bayraktar Binası) TANITIM KİTAPÇIĞI (2010-2011) KAPAK İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tarihçe 16 Aralık 1965 tarihinde Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

: İslam Din Dersinin Öğrencilerin Sosyal Gelişimine Katkısı. Görev / Unvan Kurum Tarih Aralığı Araştırma Görevlisi

: İslam Din Dersinin Öğrencilerin Sosyal Gelişimine Katkısı. Görev / Unvan Kurum Tarih Aralığı Araştırma Görevlisi Anabilim Dalı : DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Doğum Yeri ve : Alaca 980 Tarihi Tel (Cep) : Tel (İş) : 0 Dahili: Faks : 0 E-posta () : servet.saginci@bozok.edu.tr E-posta () : s.saginci@uni-muenster.de

Detaylı

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI

EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME SAYISI EK- 3/B T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İMAM HATİP LİSELERİ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Çalışma Ayı: 2016 - NİSAN AYI Sorumlu Birim: Okul Yöneticisi GÜN KONU EYLEMLER EYLEM GERÇEKLEŞME

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER

TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER - Allah'a İman ( 22 Öğeler ) - Allah'a Verilen Dilekçe ( 1 Makale ) - Oruç ve Ramazan ( 7 Öğeler ) - Sorular ve Cevaplar ( 1 Makale ) - Hz.Muhammed ( 13 Öğeler

Detaylı

01-31 Ağustos Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Sene başı Mesleki Çalışmalar Eylül 2014

01-31 Ağustos Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Sene başı Mesleki Çalışmalar Eylül 2014 1 T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 27 Temmuz 2014 Pazar saat13:00 de başlar, 30 Ramazan Bayramı Temmuz 2014 Çarşamba akşamı sona erer. Mesleki

Detaylı

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır.

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır. FAKÜLTEMİZİN KURULUŞU Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 22/05/2008 tarih ve 2809 sayılı kanuna eklenen Ek-101 Maddeye göre 22/05/2008 tarih ve 5765/1 sayılı yasa ile kurulmuştur. Fakültemiz, 2009-2010

Detaylı

13-14 Nisan 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ

13-14 Nisan 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ 13-14 Nisan 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ KARAR Tarih : 14.04.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 10 İSTANBUL Tiraj : 41162 SİYASİ StxCm : 45 1/1 VAHDET

Detaylı

T.C. ESKİPAZAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİPAZAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ESKİPAZAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Ramazan Bayramı 27 Temmuz 2014 Pazar saat 13:00 de başlar, 30 Temmuz 2014 Çarşamba akşamı sona erer.

Detaylı

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 62220638/774-E.5138454 18.05.2015 Konu: Haziran 2015 Mesleki Çalışmalar Kurul Onayları.... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN İlgi : DÖGM. nün 04/05/201S tarihli

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 GİRİŞ...11

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 GİRİŞ...11 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 GİRİŞ...11 BİRİNCİ BÖLÜM İLK TÜRK DEVLETLERİNDE EĞİTİM 1.1. HUNLARDA EĞİTİM...19 1.2. GÖKTÜRKLERDE EĞİTİM...23 1.2.1. Eğitim Amaçlı Göktürk Belgeleri: Anıtlar...24 1.3. UYGURLARDA

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü)

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı Konu : 28941822-814-E.60422 : Ramazan Ayı Kitap Kampanyası. 21.05.2018 E. ^ Z ı ^.^ ^ A L İ L İ Ğ İ N E (İl Müftülüğü) Başkanlığımız yayınlarını tanıtmak,

Detaylı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 12373329-302.99-E.118105 04.09.2018 Konu : 2018-2019 Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı ELAZIĞ VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) Umre ibadeti için Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımızın

Detaylı

28-30 Mayıs 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ

28-30 Mayıs 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ 28-30 Mayıs 2016 GAZETE KUPÜRLERİ TIKLAYINIZ İNTERNET SAYFALARI TIKLAYINIZ GAZETE KUPÜRLERİ YENİ AKİT Tarih : 30.05.2016 GÜNLÜK ULUSAL GAZETE Sayfa : 2 İSTANBUL Tiraj : 50903 SİYASİ StxCm : 22 1/1 DİRİLİŞ

Detaylı

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Batıkent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman açılmıştır? Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 5 şubede toplam 170 kız öğrenci ile eğitim/öğretim hayatına

Detaylı

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI S.NO TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN TARİH ADI SOYADI UNVANI YERİ VAKTİ KONUSU Tepebaşı Camii 1 05.06.2016 29 Şaban Nalbant Camii Rahman Camii Ramazan'a

Detaylı

Kadınlar - Erkekler. 1.ve 2.Ligi Belirleme 14.04.2015 Salı SEÇİMLER 15.04.2015 Çarşamba 16.04.2015 Perşembe. Açık Alan

Kadınlar - Erkekler. 1.ve 2.Ligi Belirleme 14.04.2015 Salı SEÇİMLER 15.04.2015 Çarşamba 16.04.2015 Perşembe. Açık Alan TARİH GÜN 06.04.2015 Pazartesi YURT İÇİ FAALİYETLERİ 07.04.2015 Salı MÜRACAAT TARİHİ 08.04.2015 Çarşamba YURT DIŞI FAALİYETLERİ 09.04.2015 Perşembe KURS VE SEMİNERLER 10.04.2015 Cuma OKUL SPORLARI 11.04.2015

Detaylı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 12373329-302.99-E.118105 04.09.2018 Konu : 2018-2019 Yılı Umre Organizasyonu Görevli Seçimi Talimatı DOSYA Umre ibadeti için Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımızın ibadetlerini sağlık, güvenlik

Detaylı

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI AY S.N ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAPACAĞI YER TARİHİ GÜNÜ VAKTİ Ana Konu Alt Konu Vaaz Konusu 1 H.Basri DÜZDAŞ Müezzin-Kayyım

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

Yard.Doç.Dr.Ramazan ARITÜRK. Gana Dostluk ve Yardımlaşma. Derneği Yön. Kur. Bşk.

Yard.Doç.Dr.Ramazan ARITÜRK. Gana Dostluk ve Yardımlaşma. Derneği Yön. Kur. Bşk. Gana, 15.yy. ve 19.yy. arasında Avrupalı devletler tarafından bir sömürge haline düşürülmüştür. Hollanda, İsveç, Danimarka ve İngilizlerin köle ticareti had safhaya ulaşmış, ülkenin doğal zenginlikleri

Detaylı

TIP BAYRAMI DR. YAHYA R. LALELİ

TIP BAYRAMI DR. YAHYA R. LALELİ TIP BAYRAMI DR. YAHYA R. LALELİ ANKARA ROTARY KLÜBÜ 14 MART 2018 HİLTON OTEL, ANKARA Türkiye de 14 Mart ta Kutlanan Tıp Bayramının Anlamı: Tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime

Detaylı

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri)

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 7358464-774/ 150 4/07/014 Konu : Kur an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursları VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) (Dini Yüksek İhtisas Merkezi/Eğitim Merkezi Müdürlüğü)

Detaylı

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

EKPSS-2016/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) Kadro Kodu Kurum Adı Kadro Adı 190920003 ADANA-ASKİ ADANA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VEZNEDAR (ADANA / SEYHAN - Merkez) 15 0 91,30113 96,40000 190920001 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Detaylı

EK-1 ALTINDAĞ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKTA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN BİRİMLERİN ADI DİĞER(Ö ZEL SEKTÖR VB)

EK-1 ALTINDAĞ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKTA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN BİRİMLERİN ADI DİĞER(Ö ZEL SEKTÖR VB) ALTINDAĞ LÇE MÜFTÜLÜĞÜ HZMET ENVANTE BLOSU KUUM SNDA T ADI NIMI DAYAND NUMAASI HZMETTEN YAALANANLA MEKEZ DAE HZMET SUNMAK GÖEVL / YETKL KUUMLAIN BMLEN ADI ŞA BMLE MAHALL DAE DĞE(Ö SEKTÖ BAŞVUUDA STENLEN

Detaylı

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik OSMANLI YAPILARINDA İZNİK ÇİNİLERİ Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik Çinileri, KültK ltür r Bakanlığı Osmanlı Eserleri, Ankara 1999 Adana Ramazanoğlu Camii Caminin kitabelerinden yapımına 16. yy da Ramazanoğlu

Detaylı

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN DÖNEMİ VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN DÖNEMİ VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 27.06.2014 CUMA NAMAZ VE ÖNEMİ İBRAHİM TOPAL CEZAEVİ VAİZİ MERKEZ ORTA CAMİİ CUMA ÖNCESİ OSMAN ŞAHİN EMEKLİ MÜFTÜ MERKEZ BÜYÜK CAMİ CUMA ÖNCESİ KENAN CEBECİ ÖĞRETMEN MERKEZ BÜYÜK CAMİ YATSI ÖNCESİ 28.06.2014

Detaylı