ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ"

Transkript

1 ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ AÇILIŞ TOPLANTISI Planlı Kalkınma döneminin kazandırdığı tecrübeler, küreselleşen dünyada kalkınmada yerel faktörlerin ihmal edilemeyeceği gerçeği ve Avrupa Birliği ne üyelik sürecinde ekonomik ve sosyal kalkınmanın ancak yerel potansiyelin harekete geçirilmesi yoluyla başarılabileceği yönündeki baskın görüşler ülkemizde Kalkınma Ajansları nın kuruluş sebeplerinden bazılarıdır. Bu düşüncelerden hareketle, 8 Şubat 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 5449 sayılı Kalkınma Ajansları nın Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun ile Kalkınma Ajansları nın kurulmasının önü açılmıştır. Anılan Kanuna istinaden, 31/05/2006 tarih ve 2006/10550 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte Çukurova Kalkınma Ajansı iki pilot uygulama olarak kurulmuşlardır. Kalkınma Ajansları nın amacı; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, temin edilen kaynakları etkin ve yerinde kullanarak yerel potansiyeli harekete geçirmek, ayrıca bölgenin yatırım imkanlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak suretiyle bölgede yapılacak yatırımlar ile ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek, rekabet gücünü yükseltmek ve sürekli kılmaktır sayılı Kanun un 4 üncü maddesi gereğince Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT), ajansların ulusal düzeyde koordinasyonundan sorumludur. Kalkınma Ajansları nın sağlayacağı proje ve faaliyet destekleri ile ilgili iş ve işlemlerin usul ve esaslarını, bunlardan yararlanma ilke ve kurallarını düzenleyen Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği, 8 Kasım 2008 tarih ve Sayılı Resmî Gazete de ve aynı yönetmelik gereğince Destek Yönetim Kılavuzu 9 Aralık 2009 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

2 Ajanslar tarafından bu Yönetmelik ve Kılavuz çerçevesinde sağlanacak desteklere ilişkin ilke ve kurallar; ulusal plan ve stratejiler, bölge plan ve programları ile Ajans ın yıllık çalışma programında belirtilen öncelikler doğrultusunda oluşturulur. Ajans, başvuru şartlarının tayininde ve başvuru rehberinin hazırlığında başta Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışır. Çukurova Kalkınma Ajansı, 2007 ve 2008 yıllarını kapsayan TR62(Adana, Mersin) Ön Bölgesel Gelişme Planı nı hazırlamıştır ve 2009 yılına ilişkin destek vereceği öncelikli alanları, tahmini destek alan ve miktarlarını 2009 yılı Çalışma Programı nda ortaya koymuştur. Destek verilecek alanların belirlenmesinde birden çok sektörü içeren ve bunlar arasında yatay ilişkileri en iyi şekilde kuran temalar (bileşenler) ve bölgenin mekansal öncelikleri ile Dokuzuncu Kalkınma Planı nda yer alan gelişme eksenleri, yeni ulusal teşvik sistemi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) arasında Kalkınma Ajansları nın verebileceği destek alanları konusunda yürütülen müzakereler ve TR62(Adana, Mersin) Ön Bölgesel Gelişme Planı nın temel amaçları esas alınmıştır. Ayrıca 2009 yılı Mali Destek Programları, Ajans ın geçmiş dönem uygulama tecrübesi, ilgili taraflardan gelen talepler, görüşler ve geri beslemeler, bölgedeki ticaret ve sanayi odaları ve Kalkınma Kurulu nun tavsiyeleri ışığında Yönetim Kurulu nca kararlaştırılmış ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) tarafından onaylanmıştır. Çukurova Kalkınma Ajansı, Devlet Planlama Teşkilatınca (DPT) gerekli mevzuat düzenlemelerinin tamamlanmasını müteakip hazırlıklarını çok kısa sürede tamamladığı destek programlarının açılış ve tanıtım toplantısını 30 Aralık 2009 tarihinde Adana HiltonSA Oteli nde gerçekleştirmiştir. Toplantıya Adana Valisi Sayın İlhan ATIŞ, Mersin Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin AKSOY, Adana Milletvekili Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ nin yanısıra Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu Üyeleri, Adana ve Mersin den çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katılmıştır.

3 Toplantı da açılışı müteakip Çukurova Kalkınma Ajansı nın Çukurova Bölgesi nin yatırım olanaklarının yabancı yatırımcılara tanıtılması için hazırlamış olduğu tanıtım DVD si sunulmuştur. Toplantının devamında Adana Valisi Sayın İlhan ATIŞ, Mersin Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin AKSOY ile Ajans Genel Sekreteri Sayın Veysel PARLAK konuşma yapmışlardır. Adana Valisi Sayın İlhan ATIŞ yapmış olduğu konuşmada katılımcıları selamlamış ve sözü Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Mersin Valisi Sayın Hüseyin AKSOY a bırakmıştır. Mersin Valisi Sayın Hüseyin AKSOY yapmış olduğu konuşmada, Çukurova Kalkınma Ajansı, Đzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte kurulan ilk iki Ajanstan biridir. Ajans, Adana ve Mersin illerinde yatırım potansiyelini üst noktalara taşımak, bölgenin tanıtımını yapmak gibi önemli misyonlar yüklenmiştir. Adana ve Mersin illeri birbirini tamamlayan, ülkenin gelişmesine katkıda bulunan iki önemli şehirdir. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan proje çağrılarına bölgemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve girişimcilerin çok sayıda proje başvurusunda bulunmasını bekliyoruz. Ne kadar çok proje hazırlanırsa o kadar çok başarılı proje gerçekleşmiş olacaktır yılı Mali Destek Programları kapsamında verilecek olan TL lik desteğin TL gibi önemli bir bölümü KOBĐ lere verilecek olup, iktisadi gelişmede ve işsizlikle mücadelede önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. şeklinde ifade etmiştir. Ajans Genel Sekreteri Sayın Veysel PARLAK, yapmış olduğu konuşmada 2008 yılı bütçesi ile yürütülen mali destek programlarının mevcut durumu hakkında bilgiler sunmuş ve 2009 yılı bütçesi ile yürütülecek mali destek programlarının tanıtımını yapmıştır:

4 2009 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Çukurova Kalkınma Ajansı nın yürüteceği 2009 yılı Mali Destek Programlarının finansmanı için Ajans tarafından tahsis edilen toplam bütçe miktarı TL dir yılı Mali Destek Programları kapsamında teklif çağrısına yönelik proje başvurularının kabulü 30 Aralık 2009 da başlayacaktır. Başvuruların alınması için son tarih 17 Mart 2010 Çarşamba saat 17: 00 dır. Bu teklif çağrısı döneminde Çukurova Kalkınma Ajansı aşağıda yer alan programları yürütecektir: - İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (Referans Numarası: TR ) Program Bütçesi: TL - Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı (Referans Numarası: TR ) Program Bütçesi: TL - Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı (Referans Numarası: TR ) Program Bütçesi: TL Proje başvuruları, bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi desteği ile incelenip değerlendirilecektir. Ajans, desteklenmesi uygun bulunan projelere, Başvuru Rehberleri nde belirtilen oranlarda mali destek sağlayacak ve bu destek hibe niteliğinde olacaktır. Yararlanıcı tarafından ilgili raporlar sunulmadan ve usulüne uygun ödeme talebinde bulunulmadan Ajans hiçbir ödeme yapmayacaktır. Ödeme onaylarında, Ajans uzmanlarınca yerinde yapılacak izleme ziyaretlerinin sonuçları dikkate alınacaktır.

5 Başvuru Şekli Başvuru Rehberleri ve Başvuru Formları, Çukurova Kalkınma Ajansı ndan elden veya internet adresinden elektronik ortamda temin edilebilir. Başvurular Çukurova Kalkınma Ajansı nın Çınarlı mah. Atatürk cad. No:1 Sabancı İş Merkezi Kat: Seyhan/ADANA adresine son başvuru tarihine kadar elden veya posta ile yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurulardaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Son Başvuru Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba Saat: 17: 00 Başvurular, Başvuru Rehberi nin ekinde bulunan Başvuru Formu ve talep edilen diğer belgeler ile birlikte yapılmalıdır. Başvuru Formu ve diğer belgeler Türkçe olarak ve bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. El yazısı ve daktilo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Ayrıca bu belgeler doldurulurken, standart formata bağlı kalınmalı ve mevcut hiçbir metin silinmemeli ya da değiştirilmemelidir. Aksi takdirde, yapılan başvuru ön inceleme aşamasında değerlendirme dışı kalacaktır. Başvurular sadece sunulan belgeler üzerinden değerlendirilecek olup Başvuru Formu ve diğer belgeler dikkatli ve mümkün olduğunca anlaşılır bir dilde doldurulmalıdır.

6 Daha Fazla Bilgi İçin Sorularınızı, tekliflerin alınması için belirlenen son tarihten 20 gün öncesine kadar (25 Şubat 2010 Perşembe), teklif çağrısının referans numarasını açık bir şekilde belirterek, elektronik posta ya da faks ile aşağıdaki e-posta adresine veya faks numarasına gönderebilirsiniz. E-posta adresi : projebirimi@cka.org.tr Faks :(322) Soruların yanıtları internet sitemizde yayınlanacaktır. Tüm adaylara eşit davranılacak ve bir Başvuru Sahibi ne sağlanan bilgi, Çukurova Kalkınma Ajansı nın internet sitesinde ( yayınlanarak, Sıkça Sorulan Sorular (SSS) aracılığıyla diğer Başvuru Sahipleri ne de sunulacaktır. Tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgi Ajans tarafından sağlanacaktır. SSS listesinde ve Başvuru Rehberi nde yer almayan hiç bir bilgi, Başvuru Sahipleri ve Ajans için bağlayıcı nitelik taşımamaktadır. Öngörülen Zaman Çizelgesi Değerlendirme sonuçları hakkında Başvuru Sahipleri ni bilgilendirmek için Ajans ın planladığı tarih 31 Mayıs 2010 dur. Bu tarih kesin olmayıp, proje sayısına göre değişebilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Veysel Parlak Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı

Karacadağ Kalkınma Ajansı 1 Karacadağ Kalkınma Ajansı Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerini kapsayan TRC2 Bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere Bölgenin kaynak ve olanaklarının tespit edilmesine,

Detaylı

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı 9.000.000 TL Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı 5.000.000 TL Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ LİSANSÜSTÜ TEZ ARAŞTIRMA BURSU DESTEK PROGRAMI 2015 Yılı Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Başvuru Rehberi Referans No: BRS3/2015 Son Başvuru Tarihi: 25.12.2015 1. Lisansüstü Tez

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Sahibinin UYGUNLUĞU 1 2 Belediyelerin vergi borcu olması durumunda Ajansa başvurmasında

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA

Detaylı

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Açılış Törenine Hoşgeldiniz 30.01.2015 1 Rekabet Gücünün Artırılması ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Program bütçesi: 15.000.000 TL Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve

Detaylı

İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS)

İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS) İL KOORDİNASYON VE İZLEME SİSTEMİ (İKİS) DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Dairesi MERSİN 27-28 Kasım 2008 Sunum İçeriği Duyulan

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Stratejik konumunu ve zengin kaynaklarını değere dönüştüren, Doğu Akdeniz in lider bölgesi olmak vizyonu doğrultusunda bir adım daha... 1. Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajansları

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER 1. İZMİR KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI... 3 2. PROJELERDE UYGULANACAK GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI...

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

İSEDAK. Proje Finansmanı. Bağımsız Değerlendirici. Başvuru Kılavuzu

İSEDAK. Proje Finansmanı. Bağımsız Değerlendirici. Başvuru Kılavuzu İSEDAK Proje Finansmanı Bağımsız Değerlendirici Başvuru Kılavuzu Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER 1. İSEDAK... 3 1.1. İSEDAK HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 1.2. İSEDAK STRATEJİSİ... 4 2. BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLER...

Detaylı

2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI

2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI Ocak 2010 ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2008 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 15/10/ 2008 ÇUKUROVA (TR-62) İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 1. VİZYON VE TEMEL AMAÇLAR 3 2. KURUMSAL TEMEL POLİTİKA VE ÖNCELİKLER 5 3. KURUMSAL YAPI 5 4. 2008 YILI

Detaylı

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010)

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Eylül 2010 SUNUŞ Fırat Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ İzmir Kalkınma Ajansı 2013 Kalkınma Ajansılarının teşkilat yapısı, görevleri ve işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda sunulmuş olup, İZKA ile ilgili detaylı bilgilere

Detaylı

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU 21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU I- ÖNCELİKLER LİSTESİ ÖNCELİK 21.1 Topluluk standartlarına uygun hukuki ve idari çerçeve ile bölgesel politikaların programlanması, yürütülmesi,

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1 Lütfen Dikkat! Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 5 6 www.kuzka.org.tr Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş Türkiye de kalkınma ajanslarının kuruluş süreci

Detaylı

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU (EK-İ-22)

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU (EK-İ-22) T.C. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU () Haziran - 2013 PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 1. GİRİŞ Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği

Detaylı

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak üzere ülkemizde kar maçı gütmeyen kurum ve kuruluşlara

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI. Bursa-Hessen Ekonomi Günü 06.06.2012

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI. Bursa-Hessen Ekonomi Günü 06.06.2012 BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI Bursa-Hessen Ekonomi Günü 06.06.2012 BEBKA KURUMSAL KALKINMA AJANSLARI Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, 26 Düzey 2 bölgesi esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı

Detaylı

Projesi (Sözleşme No)

Projesi (Sözleşme No) 3 85 0 60 Projesi (Sözleşme No)...Yılı... Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali katkı ile yürütülmektedir. 1 Projesi (Sözleşme No). Yılı Mali/Teknik Destek

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KALKINMA AJANSLARI BİLGİ NOTU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KALKINMA AJANSLARI BİLGİ NOTU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KALKINMA AJANSLARI BİLGİ NOTU Genel Bilgiler 1. Kalkınma Ajansı nedir? Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KOA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI - 3. GRUP MALİYETLERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 Proje kapsamında satın alımlar nasıl yapılacaktır?

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI 13 1 KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Diyarbakır ve Şanlıurfa illerini kapsayan TRC2 Bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere Bölgenin kaynak ve olanaklarının tespit edilmesine, ekonomik ve sosyal

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Ağustos 2010 DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU SUNUM PLANI KALKINMA AJANSI HAKKINDA ÖN BİLGİLER DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMININ AMAÇLARI

Detaylı

ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI

ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI 1 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 4. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI 03 ŞUBAT 2011 2 SUNUM İÇERİĞİ 1 2 3 TÜRKİYE DE MEVCUT ÇOK YILLI BÜTÇELEME

Detaylı

Serkan VALANDOVA Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı

Serkan VALANDOVA Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Serkan VALANDOVA Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Gündem Yaklaşım/İlkeler Planlama Uygulama Güncel Çalışmalar

Detaylı

Projesi (Sözleşme No)

Projesi (Sözleşme No) 3 85 0 60 Projesi (Sözleşme No)...Yılı... Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali katkı ile yürütülmektedir. Projesi (Sözleşme No). Yılı Mali/Teknik Destek Programı

Detaylı

1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI. 1.1. Giriş

1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI. 1.1. Giriş 1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan TR42 Düzey 2 Bölgesinde, 25 Temmuz 2009 tarih ve 27299 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15236 sayılı

Detaylı

Başvuru Dönemi Referans No Son Başvuru Tarihi

Başvuru Dönemi Referans No Son Başvuru Tarihi 2 Başvuru Dönemi Referans No Son Başvuru Tarihi 1. Dönem (Ocak - Şubat) 2. Dönem (Mart - Nisan) 3. Dönem (Mayıs - Haziran) 4. Dönem (Temmuz - Ağustos) 5. Dönem (Eylül - Ekim) 6. Dönem (Kasım - Aralık)

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM

TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM ARALIK 2008 TEMEL ANLAYIŞ VE ÖNGÖRÜLER Stratejik yaklaşım Ulusal-bölgesel-yerel düzeyde eşgüdüm Ulusal-bölgesel-yerel düzeyde etkin koordinasyon

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013 SAN-TEZ PROJELERİ Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü YTÜ, 12 Şubat 2013 Sunum Planı San-Tez Programı Programın amacı Başvuru Tarihleri

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ Ahmet YAMAN Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Ankara 28 Mayıs 2010 İçerik o Bağlam: Stratejik Planlama/Yönetim o Program Yönetiminden Proje Yönetimine

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Kalkınma Ajansları ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Kalkınma Ajansları bölgesel düzeyde kalkınma politikalarının oluşumuna yardım edecek ve bunların stratejik plan mantığıyla

Detaylı

2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU

2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU 2010 TÜRKİYE - SURİYE BÖLGELERARASI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI V. TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME SUNUMU 2 Program Hakkında: 2006 yılından bu yana uygulanan ve Türkiye de Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin; Suriye

Detaylı

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi C Grubu Pay Sahiplerinin Belirlenmesine İlişkin Süreç EPİAŞ Esas sözleşmesi ve EPİAŞ ın teşkilat yapısı ile çalışma esaslarını içeren Yönetmeliğin son hali 07/05/2014

Detaylı

Dicle Kalkınma Ajansı 2010 Mali Destek Programları

Dicle Kalkınma Ajansı 2010 Mali Destek Programları DĠCLE KALKINMA AJANSI TRC3 (Mardin, Batman,ġırnak,Siirt) DÜZEY 2 BÖLGESĠ BAĞIMSIZ DEĞERLENDĠRĠCĠ GÖREVLENDĠRĠLMESĠ ĠLANI Dicle Kalkınma Ajansı tarafından TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Düzey 2 Bölgesi

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR Avrupa Birliği Genel Sekreterliği AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR 1 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ABGS 9 Temmuz 2009 tarih 5916

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

Cevap : Fırat Kalkınma Ajansı TR B1 bölgesi kapsamında bulunan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyet gösterecektir.

Cevap : Fırat Kalkınma Ajansı TR B1 bölgesi kapsamında bulunan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde faaliyet gösterecektir. Kalkınma Ajansı Nedir? Cevap : Kalkınma Ajansı, ulusal düzeyde DPT koordinasyonunda, kendine özgü teknik ve finansman (bütçe) mekanizmasına sahip, kâr amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen, merkezi

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ TEKNİK DESTEK REFERANS NO: TR72/16/TD. oran.org.tr

DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ TEKNİK DESTEK REFERANS NO: TR72/16/TD. oran.org.tr REFERANS NO: TR72/16/TD oran.org.tr 2016 DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ TEKNİK DESTEK TEKNİK DESTEK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ 2016 REFERANS NO: TR72/16/TD KAYSERİ SİVAS YOZGAT 2-3 ORTA ANADOLU

Detaylı

KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU KALKINMA AJANSLARINA VE 5449 NO LU KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞU, KOORDİNASYONU VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNA İLİŞKİN BİLGİ NOTU Hazırlayan: Esin ÖZDEMİR Uzman Yardımcısı YÖNETİCİ ÖZETİ Kalkınma Ajansları

Detaylı

2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI

2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI 2013 YILI İÇ DENETİM PROGRAMI 1-GİRİŞ 2013 yılı İç Denetim Programı; 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun, bu kanuna dayalı olarak yürürlüğe giren yönetmelikler,

Detaylı

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI 26 1 KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 22.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28331 KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler. A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır

Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler. A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler 2010 Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programının son başvuru tarihi olan 3

Detaylı

Mardin Batman Siirt Şırnak

Mardin Batman Siirt Şırnak Savurkapı Mahallesi Nusaybin Caddesi No: 31 Meydanbaşı Mevki, Mardin T: (+90 482) 212 11 07 F: (+90 482) 213 14 95 info@dika.org.tr www.dika.org.tr Mardin Batman Siirt Şırnak Mardin Yatırım Destek Ofisi

Detaylı

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAALĠYETLER 1. AJANSIN KURULUġU TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

T.C. FIRATKALKINMA AJANSI

T.C. FIRATKALKINMA AJANSI T.C. FIRATKALKINMA AJANSI 2013 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ PROGRAM ÖZETİ ADI AMACI BÜTÇESİ BAŞVURU YERİ DESTEK TUTARI PROJE SÜRESİ UYGUN BAŞVURU SAHİBİ TEKNİK DESTEK Bölgedeki kurum ve

Detaylı

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Referans Numarası : TR62-08-01 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI Başvuru Rehberi Son başvuru tarihi: 25/03/2009 Saati: 17 : 00 İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI BATMAN YATIRIM DESTEK OFİSİ

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI BATMAN YATIRIM DESTEK OFİSİ T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI BATMAN YATIRIM DESTEK OFİSİ www.dika.org.tr Batman ı Mardin ı Siirt ı Şırnak Dicle Kalkınma Ajansı, 10.11.2008 tarih ve 2008/14306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Detaylı

T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU

T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU Trakya 2009 SUNUŞ Ekonomik büyüme ve kalkınma, tüm ülkelerin en temel amacıdır. Bu amaca ulaşmadaki temel ilke ise, ülkenin mevcut kaynak ve imkânlarını

Detaylı

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI NIN Türkiye Cumhuriyeti nin 100 üncü yıldönümüne rastlayan 2023 yılına kadar uzanan gelişme stratejisi içerisinde,

Detaylı

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 - NEDEN GÖRÜNÜRLÜK? Farkındalık: Geniş kitlelere ulaşarak Ajans destekleri hakkında farkındalık

Detaylı

2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU

2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU Mart 2013 2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM KAPANIŞ RAPORU 1. GİRİŞ Ajansımız, 2011 Yılı Çalışma Programı

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

T.C. BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

T.C. BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI T.C. BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2013 YILI BAŞVURU REHBERİ Referans No:TR41-13-TD İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 1 PROGRAM KÜNYESİ... 3 1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI... 4 1.1.

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Referans Numarası : TR62-08-03 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI Başvuru Rehberi Son başvuru tarihi: 25/03/2009 Saati: 17 : 00

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

Türkiye Ajansı. Hazırlayan Mehmet Demir 2007

Türkiye Ajansı. Hazırlayan Mehmet Demir 2007 Türkiye Ajansı Hazırlayan Mehmet Demir 2007 ISBN YAYINCI BİLGİLERİNİZ NASIL GÜNCELLENİR ISBN SİSTEMİNE KAYITLI [Daha önce ISBN li (ISBN 978-975-17, ISBN 978-9944)kitap yayınlamış şahıs, kurum, kuruluş

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı Madde 0004: Kısaltmalar ve Tanımlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Dayandığı Kanun:12.04.1990-3624 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ

ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ ISBN Türkiye Ajansı ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ ISBN SİSTEMİNE KAYITLI [Daha önce ISBN li (ISBN 978-975-17, ISBN 978-9944) kitap yayınlamış] ŞAHIS YAYINCILAR

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILMAK ÜZERE AÇILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA DUYURU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015 tarih

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE

DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE DOKUZ EYLÜL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA PROJELERĠNĠN SEÇĠMĠ, KABULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, DESTEKLENMESĠ VE ĠZLENMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNERGE Dayanak, Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı

Detaylı

PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ

PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2014 YILI ARA FAALİYET RAPORU Diyarbakır Temmuz, 2014 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 2. Mali Destek Programları Hakkında Genel Bilgi... 4 2.1. 2014 Yılı KOBİ Mali Destek Programı...

Detaylı

ISBN NASIL ALINIR ISBN SİSTEMİNE İLK DEFA KAYIT OLACAKLAR İÇİN YAYIMCI KAYDININ YAPILMASI

ISBN NASIL ALINIR ISBN SİSTEMİNE İLK DEFA KAYIT OLACAKLAR İÇİN YAYIMCI KAYDININ YAPILMASI ISBN NASIL ALINIR ISBN SİSTEMİNE İLK DEFA KAYIT OLACAKLAR İÇİN YAYIMCI KAYDININ YAPILMASI ISBN sistemine kayıtlı olmayan, ilk defa ISBN alacak yayıncılarımızın öncelikle ISBN sistemine kaydının yapılması

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

2011 Yılı Başvuru Rehberi

2011 Yılı Başvuru Rehberi KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2011 Yılı Başvuru Rehberi Son Başvuru Tarihleri: Dönem Referans No Son Başvuru Tarihi 1. Dönem (Mart Nisan) TRA1/11/TD/01 29/04/2011 2. Dönem (Mayıs

Detaylı

PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ

PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır Ocak, 2015 İçindekiler 1. Genel Bilgiler... 4 2. Mali Destek Programları Hakkında Genel Bilgiler... 6 2.1. 2014 Yılı KOBİ Mali Destek Programı...

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ. Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE'NİN YENİ AB İLETİŞİM STRATEJİSİ Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Ankara, Aralık 2014 1 Başkanlığımız, kamuda, isminde sivil toplum geçen ilk başkanlık olarak

Detaylı