Kart Kimlik Doğrulaması. Yönetici Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kart Kimlik Doğrulaması. Yönetici Kılavuzu"

Transkript

1 Kart Kimlik Doğrulaması Yönetici Kılavuzu Eylül

2 İçindekiler 2 İçindekiler Genel Bakış...4 Ön şartların ayarlanması...5 Kullanıcı hesabı ekleme...5 iç hesaplar için güvenlik şablonu oluşturulması... 5 İç hesaplar için güvenlik şablonu atanması... 6 Uygulamayı yapılandırma... 7 Oturum açma ekranını yapılandırma... 7 Kullanıcı kimlik doğrulamasını yapılandırma... 7 Yazıcı rolünü ayarlama... 7 İşlev erişim denetiminin yapılandırılması... 8 LDAP kart doğrulamasının yapılandırılması...9 Kart doğrulama web hizmetinin yapılandırılması...9 Diğer uygulama ayarlarını yapılandırma... 9 Uygulamayı yönetme...11 Uygulamanın durum sayfasına erişme...11 Durum sayfasını anlama...11 İstemci yazıcıları ve kullanıcı hesaplarını yönetme İstemci yazıcılara ve kullanıcı hesaplarına geçiş...12 Uygulamayı kullanma Kullanıcıları kaydetme...13 Sorun Giderme...14 Bir uygulama hatası oluştu...14 Bir kimlik doğrulama hatası oluştu İstemci yazıcı kaydedilemiyor İşaret doğrulanamıyor Lisans hatası Sık sorulan sorular...17 Ek...19

3 İçindekiler 3 Uyarılar...20 Dizin... 21

4 Genel Bakış 4 Genel Bakış kart okuyucusu kullanarak yazıcıya erişimi güvence altına almak için uygulamayı kullanın. Kullanıcılar işaretlediğinde, kimlik bilgileri aşağıdakilerden birini kullanarak doğrulanır: Ana yazıcı. Ana yazıcı çevrimdışı ise, yedek yazıcı ana yazıcı çevrimiçi olana kadar ana yazıcı olarak görev yapar. Tüm yazıcı etkinliklerini uygulama durum sayfasını kullanarak izleyebilirsiniz. Not: Yazıcı ayarları yapılırken, yazıcıların aynı ağ üzerinde bulunduğundan emin olun. LDAP veya Lexmark Document Distributor (LDD) sunucuları, kuruluş tarafından belirlenen kimlik doğrulama ayarlarına bağlıdır.

5 Ön şartların ayarlanması 5 Ön şartların ayarlanması Başlamadan önce aşağıdakilerin yüklendiğinden emin olun: Kart Kimlik Doğrulaması yükleyici Kart Kimlik Doğrulaması lisansı Kart Okuyucusu Kartı Okuyucu sürücüsü Not: Kart Kimlik Doğrulaması'nı yüklemeden önce tüm mevcut kimlik doğrulama uygulamaları ile Arka Plan ve Boşta Ekranı'nın kaldırıldığından emin olun. Kullanıcı hesabı ekleme 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın ve ardından şuraya gidin: Güvenlik > Güvenlik Ayarları > İç Hesaplar > İç Hesap Ekle 3 Hesap bilgilerini girin. Not: Hesap adı ve kullanıcı kimliği gerekir. 4 Değişiklikleri uygulayın. Not: Bir kerede yalnızca bir kullanıcı hesabı ekleyebilirsiniz. iç hesaplar için güvenlik şablonu oluşturulması 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın 3 iç hesaplar ile ilgili ayarları belirleyin. a Güvenlik > Güvenlik Ayarları > İç Hesaplar öğelerini tıklatın. b Özel Blok Yapı Adı'nı yazın ve ardından kimlik doğrulama işlemi sırasında kullanılacak kimlik bilgilerini belirtin. c Gönder düğmesini tıklatın. 4 Güvenlik Şablonu > Güvenlik Şablonu Ekle öğelerini tıklatın. 5 Güvenlik şablonu adını yazın ve ardından iç hesaplar için oluşturduğunuz özel blok yapı adını seçin. Not: Kimlik bilgilerini LDAP'den doğrulamak istiyorsanız, kimlik doğrulama ayarı olarak LDAP veya Active Directory güvenliğini seçin. 6 Şablonu kaydedin.

6 Ön şartların ayarlanması 6 İç hesaplar için güvenlik şablonu atanması 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın ve ardından şuraya gidin: Güvenlik > Güvenlik Ayarları > Erişim Denetimleri 3 Aygıt Uygulamaları veya Aygıt Çözümleri öğesini tıklatın. 4 İç hesaplarla ilgili uygun güvenlik şablonunu Uygulama 1 veya Çözüm 1 olarak ayarlayın. 5 Değişiklikleri uygulayın.

7 Uygulamayı yapılandırma 7 Uygulamayı yapılandırma Oturum açma ekranını yapılandırma 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Oturum açma ekranını etkinleştirin ve ardından oturum açma bilgilerini belirtin. Not: Her ayar hakkında daha fazla bilgi için, fareyi ayarın yanındaki yardım içeriğinin üzerine getirin. 3 Kullanılacak oturum açma yöntemini seçin. Not: Kartla veya Elle Oturum Açma seçeneğinin belirlenmesi, işaretinizi kullanmadan elle oturum açmanıza olanak sağlar. 4 Değişiklikleri uygulayın. Kullanıcı kimlik doğrulamasını yapılandırma 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Kullanıcı Kimlik Doğrulama bölümünde, kimlik doğrulama veya doğrulama yöntemini belirtin. LDAP Kimlik doğrulaması LDAP sunucusundan gerçekleşir. Web Hizmeti Kimlik doğrulaması LDD sunucusundan gerçekleşir. Yazıcı Tabanlı Kimlik doğrulaması ana yazıcıdan gerçekleşir. 3 Kartla kayıt erişim denetimi ayarını Uygulama 1 veya Çözüm 1 olarak değiştirin. 4 Gerekirse, elle oturum açma ve oturum erişim denetimlerini belirtin. Notlar: Elle Oturum Açma Erişim Denetimi, kullanıcıların istemci yazıcıdan elle oturum açmalarına olanak sağlar. Oturum Erişim Denetimi, kullanıcıların diğer yazıcı işlevlerine erişmelerine olanak sağlar. Her ayar hakkında daha fazla bilgi için, fareyi ayarın yanındaki yardım içeriğinin üzerine getirin. 5 Sunucusuz Baskı Sürümü Hizmeti altında, Sunucu Konumu Arama menüsünden, uygulamanın sunucusuz ortamlardaki işleri arayacağı konumu seçin. Yok Hizmeti devre dışı bırakır. Etkin Dizin İşleri Etkin Dizin Etki Alanında arar. 6 Değişiklikleri uygulayın. Yazıcı rolünü ayarlama Notlar: Başlamadan önce, ilk olarak ana yazıcının, ardından yedek yazıcının ve daha sonra istemci yazıcıların kurulduğundan emin olun. Ana yazıcıya istemci yazıcı kaydedildiği takdirde yedek yazıcı gerekir.

8 Uygulamayı yapılandırma 8 İstemci yazıcı için, ana yazıcı ve yedek yazıcı gerekir. Lisanslı olması gerekir. Daha fazla bilgi için Lexmark temsilcinize başvurun. 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Kullanıcı Kimlik Doğrulama bölümünde, Kart Doğrulaması ayarını Yazıcı tabanlı olarak değiştirin. 3 Yazıcı Tabanlı Kart Doğrulaması bölümünden, yazıcı rolünü seçin. Ana Kayıtlı kullanıcıların listesini depolar. Yedek Ana yazıcıdaki kayıtlı kullanıcıların kopyasını depolar. Ana yazıcı çevrimdışı olduğunda, yedek yazıcı ana yazıcı olarak görev yapar. İstemci Kullanıcıların, ana yazıcıda kimlik doğrulaması gerçekleştirilirken bile işaretlemesine olanak sağlar. Bu yazıcıda kullanıcı bilgileri depolanmaz. Notlar: Tek bir yazıcınız varsa, bu yazıcıyı ana yazıcı olarak ayarlayın. İki yazıcınız varsa, birini ana yazıcı ve diğerini yedek yazıcı olarak ayarlayın. Üç veya daha fazla yazıcınız varsa, birini ana yazıcı, birini yedek yazıcı ve geri kalanlarını istemci yazıcılar olarak ayarlayın. 4 Ana yazıcı ve yedek yazıcının ana bilgisayar adını veya IP adresini girin. Notlar: Yedek yazıcı kurulumu sırasında, ana yazıcı ana bilgisayar adı veya IP adresi gerekir. İstemci yazıcıların kurulumu sırasında, ana yazıcı ve yedek yazıcıların ana bilgisayar adı veya IP adresi gerekir. Yeni bir tane atamadan önce eski ana yazıcıdan istemci yazıcıyı silin. 5 Değişiklikleri uygulayın. İşlev erişim denetiminin yapılandırılması 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırmalar öğelerini tıklatın. 3 Güvenlik şablonu oluşturun. a Güvenlik > Güvenlik Ayarları > Güvenlik Şablonu > Güvenli Şablonu Ekle öğelerini tıklatın. b Güvenlik şablonu adını yazın ve kimlik doğrulama ayarı olarak CardAuth seçeneğini belirleyin. Notlar: Cihaz Kotaları'nı kullanmak istiyorsanız, kimlik doğrulama ayarı olarak ES_Kullanıcıları_Şablonu seçeneğini belirleyin. Kendine E-posta seçeneğini kullanmak istiyorsanız, kimlik doğrulama ayarı olarak LDAP seçeneğini belirleyin. c Şablonu kaydedin.

9 Uygulamayı yapılandırma 9 4 Uygulamaya bir güvenlik şablonu atayın. a Güvenlik Şablonu bölümünden, Erişim Denetimleri'ni tıklatın. b Aygıt Uygulamaları veya Aygıt Çözümleri öğesini tıklatın. c Oluşturduğunuz güvenlik şablonunu Uygulama 2 veya Çözüm 2 olarak ayarlayın. d Değişiklikleri uygulayın. 5 Kullanıcı kimlik doğrulama ayarlarını yapılandırın. a Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. b Kullanıcı Kimlik Doğrulama bölümünde, kimlik doğrulama veya doğrulama yöntemini belirtin. c Kartla kayıt erişim denetimi ayarını Uygulama 1 veya Çözüm 1 olarak değiştirin. d Oturum erişim denetimi ayarını Uygulama 2 veya Çözüm 2 olarak değiştirin. e Değişiklikleri uygulayın. LDAP kart doğrulamasının yapılandırılması 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Kullanıcı Kimlik Doğrulama bölümünde, Kart Doğrulaması ayarını LDAP olarak değiştirin 3 LDAP Ayarları bölümünden, LDAP sunucu ayarlarını yapılandırın ve ardından LDAP niteliklerini belirtin. Not: Her ayar hakkında daha fazla bilgi için, fareyi ayarın yanındaki yardım içeriğinin üzerine getirin. 4 Değişiklikleri uygulayın. Kart doğrulama web hizmetinin yapılandırılması 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Kullanıcı Kimlik Doğrulama bölümünde, Kart Doğrulaması ayarını Web Hizmeti olarak değiştirin. 3 Web Hizmeti Doğrulama bölümüne, LDD sunucu adresini yazın. 4 Uygulamanın LDD sunucusu yanıtı için bekleyeceği süreyi ayarlayın. 5 Kayıt ve arama arabirimleri değerlerini ayarlayın. Not: Her ayar hakkında daha fazla bilgi için, fareyi ayarın yanındaki yardım içeriğinin üzerine getirin. 6 Değişiklikleri uygulayın. Diğer uygulama ayarlarını yapılandırma 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Gelişmiş ayarları yapılandırın. Notlar: Başarılı oturum açma için bip sesi etkinleştirildiği takdirde, bip sesi aralığı belirleyin. Her ayar hakkında daha fazla bilgi için, fareyi ayarın yanındaki yardım içeriğinin üzerine getirin.

10 Uygulamayı yapılandırma 10 3 Değişiklikleri uygulayın.

11 Uygulamayı yönetme 11 Uygulamayı yönetme Uygulamanın durum sayfasına erişme Yazıcı etkinliklerini izlemek için durum sayfasını kullanın. 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Uygulamalar seçeneğini tıklatın ve uygulama adını seçin. Durum sayfasını anlama Durum Yazıcının etkinlik durumunu görüntüler Yapılandırılmamış Hiçbir yazıcı yapılandırılmamış Çevrimdışı Hiçbir yazıcı etkinliği veya iletişimi gerçekleştirilmemiş Çevrimiçi Yazıcı etkin Çalışma Zamanı Uygulamanın çalışma süresi (bu yazıcı) Geçerli yazıcı Son Etkinlik Ana yazıcının son etkinliği Kullanıcı Sayısı Toplam kayıtlı kullanıcı sayısı Kayıt Durumu Yazıcının çevrimdışı veya çevrimiçi olduğunu belirtir Ana Yazıcı ile Son Senk Yedek yazıcının ana yazıcı ile en son güncellendiği saat Ana Yazıcı olarak Son Senk Yedek yazıcının en son ana yazıcı olarak kullanıldığı saat Ana Yazıcı olarak Son Etkinlik Yedek yazıcının en son ana yazıcı olarak kullanıldığı etkinlik Ana Yazıcı olarak Süre Yedek yazıcının ana yazıcı olarak kullanıldığı süre Geçerli Olarak Servis Veren Ana veya yedek yazıcı ile yakın zamanda iletişim kuran istemci yazıcı Yedek ile Son Etkinlik İstemci yazıcının yedek yazıcı ile en son iletişime geçtiği saat İstemci yazıcıları ve kullanıcı hesaplarını yönetme Not: Bu özellik yalnızca yazıcı ana yazıcı olarak kullanıldığında görüntülenir. 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili durum sayfasına erişin. 2 İstemciler bölümünde aşağıdakilerden birini yapın: İstemci yazıcıları ekleme a İstemcileri Ekle'yi tıklatın. b İstemci yazıcının IP adresini yazıp, ardından ekleyin. Not: Birden fazla istemci yazıcı eklerken, IP adreslerini virgül kullanarak ayırın.

12 Uygulamayı yönetme 12 İstemci yazıcılarını silme a Listeden bir veya daha fazla istemci yazıcıyı seçin. b İstemcileri Sil düğmesini tıklatın. Not: Uygulamanın çevrimdışı veya kaldırılmış olması durumunda istemci yazıcıları silemezsiniz. Kullanıcı hesaplarını silme 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili durum sayfasına erişin. 2 Kullanıcıları Sil düğmesini tıklatın ve ardından kullanıcı kimliğini yazın. Not: Birden fazla kullanıcı hesabını silerken, kullanıcı kimliklerini virgül kullanarak ayırın. 3 Kullanıcıyı silin. İstemci yazıcılara ve kullanıcı hesaplarına geçiş 1 Yeni bir ana yazıcı yapılandırın. a Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. b Yazıcı Tabanlı Kart Doğrulaması bölümünden Ana öğesini seçin. c Değişiklikleri uygulayın. 2 Eski yedek yazıcıyı yeni ana yazıcısına atayın. a Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. b Yazıcı Tabanlı Kart Doğrulaması bölümüne, yeni ana yazıcının ana bilgisayar adını veya IP adresini girin. c Değişiklikleri uygulayın. 3 Yeni bir yedek yazıcıyı yapılandırın. a Eski yedek yazıcıyı kapatın veya Kart Kimlik Doğrulaması uygulamasını devre dışı bırakın. b Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. c Yazıcı Tabanlı Kart Doğrulaması bölümünden Yedek öğesini seçin. d Yeni ana yazıcının ana bilgisayar adını veya IP adresini yazın. e Değişiklikleri uygulayın.

13 Uygulamayı kullanma 13 Uygulamayı kullanma Not: Kimlik bilgilerinizin dahili yazıcı hesaplarında bulunduğundan emin olun. Daha fazla bilgi için yöneticinize başvurun. Kullanıcıları kaydetme 1 Yazıcı kontrol panelinden kimlik bilgilerinizi girin. 2 İstenirse, hesap eklenmesini onaylayın. 3 Kullanıcı bilgilerini ve kimlik bilgilerini ekleyin. 4 Girdiklerinizi kaydedin.

14 Sorun Giderme 14 Sorun Giderme Bir uygulama hatası oluştu Aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını deneyin: Sistem günlüğünü denetleyin 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın. 3 Yazıcı modelinize bağlı olarak aşağıdakilerden birini yapın: Uygulamalar > Uygulama Yönetimi'ni tıklatın. Aygıt Çözümleri > Çözümler (esf) öğesini tıklatın. Yerleşik Çözümler seçeneğini tıklatın. 4 Sistem > Günlüğü öğesini tıklatın. 5 Günlük kayıtlarını görüntülemek için uygun filtreleri seçin ve gönderin. Çözüm sağlayıcınıza başvurun. Sorunu hala çözemediğiniz takdirde, çözüm sağlayıcınız ile görüşün. Bir kimlik doğrulama hatası oluştu Aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını deneyin: İzin verilen oturum açma hatası sayısını ve kilitlenme süresini güncelleyin Not: Bu çözüm yalnızca bazı yazıcı modellerinde geçerlidir. Kullanıcı izin verilen oturum açma hatası sayısına erişmiş olabilir. 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar > Güvenlik > Muhtelif Güvenlik Ayarları > Oturum Açma Sınırlamaları öğelerini tıklatın. 3 İzin verilen oturum açma hatası sayısını ve kilitlenme süresini güncelleyin. 4 Değişiklikleri uygulayın. Not: Yeni ayarların geçerli olabilmesi için kilitlenme süresini sona ermesini bekleyin. Yazıcının ağa bağlı olduğundan emin olun Yazıcının ağ ile bağlantısı kesilmiş olabilir. Yazıcıyı yeniden ağa bağlayın.

15 Sorun Giderme 15 Güvenlik sunucusunun açık olduğundan ve meşgul olmadığından emin olun. Daha fazla bilgi için sitem yöneticinize başvurun. İstemci yazıcı kaydedilemiyor Aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını deneyin: Ana yazıcı veya yedek yazıcının çevrimiçi olduğundan emin olun Daha fazla bilgi için, uygulama ile ilgili durum sayfasına erişin. Ana yazıcı veya yedek yazıcı ayarlarının düzgün olduğundan emin olun Daha fazla bilgi için, bkz. Ön şartların ayarlanması, sayfa 5. İstemci yazıcıyı ekleyebilmek için listedeki yazıcıları silin Listede izin verilen istemci yazıcı sayısını aştınız. Daha fazla bilgi için, bkz. İstemci yazıcıları ve kullanıcı hesaplarını yönetme, sayfa 11. Çözüm sağlayıcınıza başvurun. Sorunu hala çözemediğiniz takdirde, çözüm sağlayıcınız ile görüşün. İşaret doğrulanamıyor Kartla veya Elle Oturum Açma Yöntemini Ayarla Daha fazla bilgi için, bkz. Oturum açma ekranını yapılandırma, sayfa 7. Çözüm sağlayıcınıza başvurun. Sorunu hala çözemediğiniz takdirde, çözüm sağlayıcınız ile görüşün. Lisans hatası Aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını deneyin: Uygulamanın lisanslı olduğundan emin olun Bir lisans satın alma ile ilgili daha fazla bilgi için, Lexmark temsilcinize başvurun.

16 Sorun Giderme 16 Lisansın güncel olduğundan emin olun 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan yazıcı IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın. 3 Yazıcı modelinize bağlı olarak aşağıdakilerden birini yapın: Uygulamalar > Uygulama Yönetimi'ni tıklatın. Aygıt Çözümleri > Çözümler (esf) öğesini tıklatın. Embedded Solutions öğesini tıklatın. 4 Listeden uygulamanın lisans durumunu tıklatın. 5 Lisansı güncelleştirin.

17 Sık sorulan sorular 17 Sık sorulan sorular Neden yedek yazıcı ana yazıcı olarak işlev görürken bir istemci yazıcı ekleyemiyor veya silemiyorum? Yedek yazıcı durumu sayfasından istemci yazıcı ekleyemez veya silemezsiniz. Yalnızca ana yazıcı çevrimiçi iken istemci yazıcıyı silebilir veya ekleyebilirsiniz. Ana yazıcı çevrimiçi iken istemci yazıcıyı silip yeni ana yazıcıya yeniden atayabilir miyim? Evet. Yapılandırmak için şunları yapın: 1 Uygulamayı istemci yazıcıdan yeniden yükleyin. 2 Rolünü istemci yazıcı olarak ayarlayıp, yeni ana ve yedek yazıcılar için yapılandırın. Daha fazla bilgi için, bkz. Yazıcı rolünü ayarlama, sayfa 7. Uygulamayı yanlışlıkla yazıcıdan kaldırırsam ne yapmam gerekir? 1 Önce uygulamayı yazıcıya yeniden yükleyin. 2 Yazıcının rolünü ayarlayın. Daha fazla bilgi için, bkz. Yazıcı rolünü ayarlama, sayfa 7. Not: İlk olarak ana yazıcının, ardından yedek yazıcının ve daha sonra istemci yazıcıların kurulduğundan emin olun. 3 Role bağlı olarak, yazıcıyı yapılandırın. Notlar: Yedek yazıcının yeniden yüklenen ana yazıcıya atanmasını takiben, aynı ana yazıcı için yeniden yapılandırın. Daha fazla bilgi için, bkz. İstemci yazıcılara ve kullanıcı hesaplarına geçiş, sayfa 12. Yedek yazıcı yeniden yüklendiğinde, ana yazıcı için yeniden yapılandırın. İstemci yazıcı yeniden yüklendiğinde, ana ve yedek yazıcılar için yeniden yapılandırın. Oturum açmadan fotokopi veya faks işlevlerini etkinleştirdiğim halde neden kilit ekranında Fotokopi veya Faks düğmesini göremiyorum? Fotokopi veya Faks işlevi için erişim denetim ayarı yapıldığı takdirde Fotokopi veya Faks düğmesi görüntülenmez.

18 Sık sorulan sorular 18 Elle Oturum Açma Erişim Denetimi ve Oturum Erişim Denetimi aynı erişim denetimlerini kullanırsa ne olur? Kilit ekranından elle oturum açarken kimlik bilgilerinizi girmeniz ve ana ekrandan tüm yazıcı işlevlerine erişmeniz gerekir.

19 Ek 19 Ek Uygulamanın yapılandırma sayfasına Embedded Web Server'ı kullanarak erişme 1 Bir Web tarayıcısı açın ve yazıcının IP adresini yazın. Not: Ağlar/Bağlantı Noktaları menüsünün TCP/IP bölümünde bulunan IP adresine bakın. 2 Ayarlar veya Yapılandırma öğelerini tıklatın. 3 Yazıcı modelinize bağlı olarak aşağıdakilerden birini yapın: Uygulamalar > Uygulama Yönetimi'ni tıklatın. Aygıt Çözümleri > Çözümler (esf) öğesini tıklatın. Embedded Solutions öğesini tıklatın. 4 Listeden uygulamayı seçin ve ardından Yapılandır düğmesini tıklatın. Uygulama simgesini özelleştirme 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Ana ekranınızda görüntülenmesini istediğiniz metin ve görüntüyü belirleyin. Not: Bazı uygulamalar için ayarların profil sayfasından değiştirilmesi gerekir. 3 Değişiklikleri uygulayın. Uygulamaları lisanslama Uygulamaların belirli yazıcılarda çalışması için geçerli bir elektronik lisans gerekir. Bir uygulama için lisans satın alma hakkında daha fazla bilgi veya lisanslama konusunda herhangi başka bir bilgi için Lexmark temsilcinize başvurun. Embedded Web Server'ı kullanarak yapılandırma dosyasını verme veya alma 1 Embedded Web Server'dan uygulama ile ilgili yapılandırma sayfasına erişin. 2 Yapılandırma dosyasını verin veya alın. Notlar: JVM Bellek Dolu hatası oluşursa, yapılandırma dosyası kaydedilene kadar gönderme işlemini tekrar edin. Zaman aşımı oluşursa ve boş bir ekran görünürse, Web tarayıcısını yenileyip Uygula'yı tıklatın.

20 Uyarılar 20 Uyarılar Sürüm uyarısı Eylül 2014 Aşağıdaki paragraf bu tür şartların yasalara aykırı olduğu ülkeler için geçersizdir. LEXMARK INTERNATIONAL, INC. BU YAYINI, OLDUĞU GİBİ, TİCARİ YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ HERHANGİ BİR KONUDA DOLAYLI VEYA DOĞRUDAN GARANTİ VERMEKSİZİN SAĞLAMAKTADIR. Bazı ülkelerde, belirli konularda dolaylı ya da doğrudan garantilerin reddedilmesine izin verilmez; bu nedenle, bu bildirim sizin için geçerli olmayabilir. Bu yayın, teknik yanlışlıklar ya da yazım hataları içerebilir. Bu yayında açıklanan bilgilerde düzenli olarak değişiklik yapılmaktadır; bu değişiklikler sonraki basımlara yansıtılacaktır. Hakkında bilgi verilen ürünler ya da programlar üzerinde herhangi bir zamanda geliştirme çalışmaları ya da değişiklikler yapılabilir. Bu yayında belirli ürünlerden, programlardan ya da hizmetlerden söz edilmesi, bu ürünlerin, programların ya da hizmetlerin sizin ülkenizde de kullanıma sunulacağı anlamına gelmez. Herhangi bir ürün, program ya da hizmetten söz edilmesi, yalnızca o ürünün, programın ya da hizmetin kullanılabileceği anlamına gelmez. Geçerli fikri mülkiyet haklarına aykırı olmayan ve işlevsel olarak eşit herhangi bir ürün, program ya da hizmet kullanılabilir. Üretici tarafından açıkça belirtilenler dışında, diğer ürünlerle, programlarla ya da hizmetlerle birlikte kullanım olanaklarının değerlendirilmesi ve doğrulanması kullanıcının sorumluluğundadır. Lexmark teknik desteği için adresini ziyaret edin. Sarf malzemeleri ve yüklemeler için, adresini ziyaret edin Lexmark International, Inc. Tüm hakları saklıdır. GOVERNMENT END USERS The Software Program and any related documentation are "Commercial Items," as that term is defined in 48 C.F.R , "Computer Software" and "Commercial Computer Software Documentation," as such terms are used in 48 C.F.R or 48 C.F.R , as applicable. Consistent with 48 C.F.R or 48 C.F.R through , as applicable, the Commercial Computer Software and Commercial Software Documentation are licensed to the U.S. Government end users (a) only as Commercial Items and (b) with only those rights as are granted to all other end users pursuant to the terms and conditions herein. Ticari Markalar Lexmark ve Lexmark logosu, Lexmark International, Inc.ın ABD ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları veya tescilli ticari markalardır. Diğer tüm ticari markalar kendi sahiplerine aittir.

21 Dizin 21 Dizin A ana ekran simgesi özelleştirme 19 ana yazıcı kurma 7 D durum sayfası 11 erişme 11 E ekleme istemci yazıcılar 11 kullanıcı hesapları 5 kullanıcılar 13 Embedded Web Server yapılandırma sayfasına erişme 19 erişme durum sayfası 11 G geçiş istemci yazıcılar 12 kullanıcı hesapları 12 gelişmiş ayarlar yapılandırılıyor 9 genel bakış 4 güvenlik şablonu iç hesapların atanması 6 iç hesapların oluşturulması 5 güvenlik şablonu atama 6 güvenlik şablonu oluşturma 5 I istemci yazıcılar ekleme 11 geçiş 12 kurma 7 silme 11 işaret doğrulanamıyor 15 işlev erişim denetimi yapılandırılıyor 8 K Kart doğrulama web hizmeti yapılandırılıyor 9 kimlik doğrulama hatası 14 kullanıcı hesapları ekleme 5 geçiş 12 silme 11 kullanıcı kimliği doğrulama yapılandırılıyor 7 kullanıcılar ekleme 13 kaydetme 13 kullanıcıları kaydetme 13 kurma yazıcılar 7 L LDAP kartı doğrulaması yapılandırılıyor 9 lisans hatası 15 O oturum açma ekranı yapılandırılıyor 7 oturum açma yöntemi yapılandırılıyor 7 oturum erişim denetimi yapılandırılıyor 8 S sık sorulan sorular 17 silme istemci yazıcılar 11 kullanıcı hesapları 11 sorun giderme bir kimlik doğrulama hatası oluştu 14 bir uygulama hatası oluştu 14, 15 işaret doğrulanamıyor 15 lisans hatası 15 SSS 17 U uygulama hatası 14, 15 uygulama simgesi özelleştirme 19 uygulama simgesini özelleştirme 19 uygulama yapılandırma sayfası erişme 19 uygulamalar lisanslama 19 uygulamaları lisanslama 19 Y yapılandırılıyor gelişmiş ayarlar 9 işlev erişim denetimi 8 Kart doğrulama web hizmeti 9 kullanıcı kimliği doğrulama 7 LDAP kartı doğrulaması 9 LDAP sunucusu 9 LDD sunucusu 9 oturum açma ekranı 7 oturum açma yöntemi 7 oturum erişim denetimi 8 yeni ana yazıcı 12 yeni yedek yazıcı 12 yapılandırma dosyasını alma Embedded Web Server'ı kullanma 19 yapılandırma dosyasını Embedded Web Server'ı kullanarak alma 19 yapılandırma dosyasını Embedded Web Server'ı kullanarak verme 19 yapılandırma dosyasını verme Embedded Web Server'ı kullanma 19 yapılandırma sayfasına erişme Embedded Web Server'ı kullanma 19 yazıcılar kurma 7 yedek yazıcı kurma 7

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tarama Yönetici Kılavuzu Mayıs 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Formlar ve Sık Kullanılanlar

Formlar ve Sık Kullanılanlar Formlar ve Sık Kullanılanlar Sürüm 5.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na

Detaylı

Kart Doğrulaması. Yönetici Kılavuzu

Kart Doğrulaması. Yönetici Kılavuzu Kart Doğrulaması Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...4 Ön şartların ayarlanması...5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme... 5 İç kullanıcı hesabı ekleme...5 Güvenlik

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Bekleyen Yazdırma İşlerini Koru. Yönetici Kılavuzu

Bekleyen Yazdırma İşlerini Koru. Yönetici Kılavuzu Bekleyen Yazdırma İşlerini Koru Yönetici Kılavuzu Nisan 2013 www.lexmark.com İçindekiler 2 İçindekiler Genel Bakış...3 Bekleyen Yazdırma İşlerini Koruma Özelliğinin Yapılandırılması... 4 Uygulamayı yapılandırma

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu Kart Kopyalama Sürüm 4.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme... 5 Uygulama

Detaylı

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu Lazer Yazıcılar Ocak 2015 www.lexmark.com İçindekiler 2 İçindekiler Desteklenen en yüksek yapılandırmalar...4 Lexmark CS310, CS410 ve CS510 Serisi...4 Lexmark

Detaylı

Tarama Merkezi. Sürüm 1.1. Yönetici Kılavuzu

Tarama Merkezi. Sürüm 1.1. Yönetici Kılavuzu Tarama Merkezi Sürüm 1.1 Yönetici Kılavuzu Eylül 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Dağıtıma hazır olma denetim listesi...6 Uygulamayı yapılandırma... 7

Detaylı

Tarama Merkezi. Sürüm 1.2. Yönetici Kılavuzu

Tarama Merkezi. Sürüm 1.2. Yönetici Kılavuzu Tarama Merkezi Sürüm 1.2 Yönetici Kılavuzu Ağustos 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Dağıtıma hazır olma denetim listesi...6 Uygulamayı yapılandırma...

Detaylı

Güvenli Bekletilen Yazdırma İşleri

Güvenli Bekletilen Yazdırma İşleri Güvenli Bekletilen Yazdırma İşleri Sürüm 3.0 Yönetici Kılavuzu Ocak 2016 www.lexmark.com İçindekiler 2 İçindekiler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Dağıtıma hazır olma denetim listesi...5 Yazıcı

Detaylı

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu Lazer Yazıcılar Ocak 2012 www.lexmark.com Sürüm uyarısı Ocak 2012 Aşağıdaki paragraf bu tür şartların yasalara aykırı olduğu ülkeler için geçersizdir. LEXMARK

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Ekranın Özelleştirilmesi

Ekranın Özelleştirilmesi Ekranın Özelleştirilmesi Sürüm 4.5 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme...

Detaylı

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu Lazer Yazıcılar Ocak 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Desteklenen en yüksek yapılandırmalar... 4 Lexmark CS310, CS410 ve CS510 Serisi... 4 Lexmark

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar

Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu. Lazer Yazıcılar Yazıcı, Seçenek ve Sehpa Uyumluluğu Kılavuzu Lazer Yazıcılar Ağustos 2014 İçindekiler 2 İçindekiler Desteklenen en yüksek yapılandırmalar...4 Yazıcı makine türü 5027...4 Yazıcı makine türü 7527...5 Yazıcı

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

AccuRead OCR. Yönetici Kılavuzu

AccuRead OCR. Yönetici Kılavuzu AccuRead OCR Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Sistem gereksinimleri...4 Desteklenen uygulamalar...4 Desteklenen biçim ve diller...5

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 5 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server

Detaylı

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu XE3024TR0-2 Bu kılavuzda aşağıdaki işlemlerle ilgili yönergeler bulunmaktadır: E-postaya Tarama Kurulumu sayfa 1 Posta Kutusuna Tarama Kurulumu sayfa 6 Ağ Tarama

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Ekran Özelleştirme. Sürüm 4.5. Yönetici Kılavuzu

Ekran Özelleştirme. Sürüm 4.5. Yönetici Kılavuzu Ekran Özelleştirme Sürüm 4.5 Yönetici Kılavuzu Ağustos 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme...

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR AĞ KULLANIM KILAVUZU Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme Sürüm 0 TUR Notlara ilişkin açıklama Bu Kullanım Kılavuzu boyunca aşağıda belirtilen simgeler kullanılmıştır: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma

Detaylı

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı Ürün bilgileri A B C D E F G H I J K L M A: Güç LED göstergesi B: WAN bağlantı noktası için LED göstergesi C: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi D: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi E: LAN

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

Asset Management Software İstemci Modülü. Kullanım Kılavuzu

Asset Management Software İstemci Modülü. Kullanım Kılavuzu Asset Management Software İstemci Modülü Kullanım Kılavuzu Kodak Asset Management Software İstemci Modülü Durum ve varlık ayarları... 1 Varlık Durum menüsü... 2 Varlık Ayarları menüsü... 3 Mesaj uyarılarını

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... 2 YAZDIRMA YAYINLAMA İŞLEVİ.........................................................................

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır.

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır. GMAİL & OUTLOOK 1) Outlook Hakkında Outlook e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır. Aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

Kullanþm Talimatlarþ. Uygulama Sitesi

Kullanþm Talimatlarþ. Uygulama Sitesi Kullanþm Talimatlarþ Uygulama Sitesi İÇİNDEKİLER Kılavuz Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...3 Notlar... 3 Uygulama Sitesinde Ne Yapabilirsiniz?... 4 Uygulama Sitesine

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix AirPrint Kılavuzu AirPrint hakkında bilgiler Ayar Prosedürü Yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. AirPrint hakkında bilgiler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: DCP-J105, MFC-J200. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: DCP-J105, MFC-J200. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: DCP-J05, MFC-J00 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: NOT Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri

HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri HP kimlik doğrulamalı baskı çözümleri Hangi kimlik doğrulamalı baskı çözümü işiniz için doğru olanı? HP işinizin eşsiz olduğunu çok iyi biliyor. İşte bu nedenle kimlik doğrulamalı baskı dağıtımını yapmanız

Detaylı

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc.in ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

Görsel Referans Kılavuzu

Görsel Referans Kılavuzu Görsel Referans Kılavuzu Xerox CX Yazıcı Sunucusu Xerox Color 550/560 Yazıcı Creo Color Server Technology hizmetidir 653-0177A-TR CX yazıcı sunucusu bilgisayarı için kablo bağlantıları 1 3 4 5 1VDC POWER

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

Brother Makinenizi Kullanmadan Önce. Kullanılabilir Modeller. Not Tanımları. Ticari Markalar. Önemli Not. Kullanılabilir Modeller.

Brother Makinenizi Kullanmadan Önce. Kullanılabilir Modeller. Not Tanımları. Ticari Markalar. Önemli Not. Kullanılabilir Modeller. AirPrint Kılavuzu Brother Makinenizi Kullanmadan Önce Kullanılabilir Modeller Not Tanımları Ticari Markalar Önemli Not Kullanılabilir Modeller Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller içindir: 1 satırlı

Detaylı

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu POP3 ve IMAP e-mail kurulumu Nokia E71 iniz Google Mail gibi mevcut internet e-posta hesaplarının birçoğuna kolaylıkla erişme olanağı sunan bir E-posta istemcisi içerir. Diğer e-posta servislerinin birçoğu

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

SpringerLink Kullanım Klavuzu

SpringerLink Kullanım Klavuzu springerlink. com SpringerLink Kullanım Klavuzu 1. Başlangıç Aşağıdakilere erişmek için SpringerLink.com adresini ziyaret edin 7 Tek bir kullanıcı arayüzünde Gazeteler, Kitaplar, Kitap Dizileri, Referans

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın.

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın. Yalova Üniversitesi email adresini outlook ile kullanmak için, bilgisayarınızda kurulu Outlook sürümüne bağlı olarak ücretsiz olarak Microsoft Office Outlook Connector programını indirebilir veya POP3

Detaylı

Kullanþm Talimatlarþ Uygulama Sitesi

Kullanþm Talimatlarþ Uygulama Sitesi Kullanþm Talimatlarþ Uygulama Sitesi Bu makineyi kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyun ve ileride başvurmak amacıyla elinizin altında bulundurun. İÇİNDEKİLER Kılavuz Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda

Detaylı

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Model: P2715Q/P2415Q Regulatory model: P2715Qt/P2415Qb NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi yararlanmanız için yardımcı olan önemli bilgileri

Detaylı

MagicInfo Express 2. Kullanıcı Kılavuzu. MagicInfo Express 2

MagicInfo Express 2. Kullanıcı Kılavuzu. MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 MagicInfo Express 2 Kullanıcı Kılavuzu MagicInfo Express 2 çeşitli düzenleri kullanarak kolayca içerik oluşturmanıza olanak sağlar. MagicInfo Express 2 sayesinde, Samsung görüntü aygıtlarında

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8

Detaylı

D E F. D: LAN bağlantı noktası E: Sıfırlama anahtarı F: Şebeke güç temini için bağlantı

D E F. D: LAN bağlantı noktası E: Sıfırlama anahtarı F: Şebeke güç temini için bağlantı Ürün bilgileri B D E F A C G H I A: Mercekler B: Güç LED göstergesi C: Bağlantı göstergesi D: LAN bağlantı noktası E: Sıfırlama anahtarı F: Şebeke güç temini için bağlantı G: Kamera destek bağlantısı (üst)

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma İÇİNDEKİLER 1. Tüm Kullanıcılara Giriş...3 Kılavuz Hakkında Bilgi...3 Ticari Markalar...4 RICOH Smart Device Connector nedir?... 5 RICOH

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

Kullanım kılavuzu. AirPrint

Kullanım kılavuzu. AirPrint Kullanım kılavuzu AirPrint BAŞLANGIÇ Bu belgedeki bilgilerin tam, doğru ve güncel olmasını sağlamak için her türlü çalışma yapılmıştır. Üretici, kontrolü dışındaki hataların sonuçları için sorumluluk kabul

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları

WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları Bu belgede WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Ağ Denetleyicisi nin nasıl yükleneceği ve kurulacağı açıklanmaktadır. ÖNEMLI: Tüm kurulum yaklaşık 1 saat

Detaylı

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu

testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu testo Saveris Web Access Yazılım Kullanım kılavuzu 2 1 İçindekiler 1 İçindekiler 1 İçindekiler... 3 2 Güç tanımı... 4 2.1. Kullanım... 4 2.2. Sistem gereksinimleri... 4 3 Kurulum... 5 3.1. Saveris Server

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Müşteri sürüm notları

Müşteri sürüm notları Bu belge, sürüm hakkında önemli bilgiler içermektedir. Yükleme işlemine devam etmeden önce tüm kullanıcılara bu bilgileri sağladığınızdan emin olun. Not: Bu belgede "Color Profiler Suite" terimi Fiery

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

System Storage DS3200, DS3300 ve DS3400 Hızlı Kuruluş Kılavuzu

System Storage DS3200, DS3300 ve DS3400 Hızlı Kuruluş Kılavuzu System Storage DS3200, DS3300 ve DS3400 Hızlı Kuruluş Kılavuzu Bu bilgileri ve desteklediği ürünü kullanmadan önce, IBM System Storage DS3200 Kuruluş, Kullanıcı ve Bakım Kılavuzu, IBM System Storage DS3300

Detaylı