AR-M236 AR-M276 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM. KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AR-M236 AR-M276 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM. KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için)"

Transkript

1 MODEL AR-M6 AR-M76 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için) Sayfa GÝRÝÞ AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR 0 SORUN GÝDERME NETWORK SCANNER UTILITIES CD-ROM 7 ÖZELLÝKLER

2 Garanti Bu iþletme kýlavuzunu mümkün olduðu kadar doðru ve yardýmcý olmasý için yapýlan her çalýþma süresince, SHARP Corporation'in içerikle ilgili herhangi bir garanti vermemektedir. Burada belirtilen tüm bilgiler önceden haber verilmeksizin deðiþtirilebilir. SHARP, bu iþletme kýlavuzunun kullanýmýndan kaynaklanan veya onunla ilgili herhangi bir kayýp veya hasarlardan doðrudan veya dolaylý olarak sorumlu deðildir. Ticari Markalar Ýle Ýlgili Kabuller Sharpdesk, Sharp Corporation'ýn bir ticari markasýdýr Microsoft Windows iþletim sistemi, AMERÝKA BÝRLEÞÝK DEVLETLERÝNDE ve diðer ülkelerde Microsoft Corporation'ýn bir ticari markasýdýr veya telif hakkýdýr. Windows 9, Windows 98, Windows Me, Windows NT.0, Windows 000 ve Windows XP, AMERÝKA BÝRLEÞÝK DEVLETLERÝNDE ve diðer ülkelerde Microsoft Corporation'ýn ticari markalarýdýr veya telif haklarýdýr. Netscape Navigator, Netscape Communications Corporation'ýn bir ticari markasýdýr. Acrobat Reader Copyright Adobe Systems Incorporated. Tüm haklarý saklýdýr. Adobe, Adobe logosu, Acrobat ve Acrobat logosu Adobe Systems Incorporated'ýn tescilli markalarýdýr. Diðer bütün tescilli markalar ve telif haklarý ilgili sahiplerine aittir.

3 GÝRÝÞ Að tarayýcýsý geniþleme kiti (AR-NS) makinenin bir að tarayýcýsý olarak kullanýlmasýný saðlar. Bu makinenin að tarayýcý fonksiyonunu etkinleþtirmek için, bir anahtar operatör programý kullanarak bir ürün anahtarý (þifre) girilmelidir. Bu iþlem sadece bir kez gereklidir. Ürün anahtarýný girmek için "ÜRÜN ANAHTAR" programýný kullanýn. Ürün anahtarýnýzý bilmiyorsanýz, lütfen satýcýnýza sorunuz. (Anahtar operatör programlarýnýn kullanýmý hakkýnda bilgi için anahtar sorumlu operatörün kilavuzu bakýn.) Að tarayýcý fonksiyonunu kullanmak için, yazýcý geniþleme kiti (AR-P7) ve en az 8 MB bellek* gereklidir. "Network Scanner Utilities" CD-ROM'unda (að tarayýcýsý geniþleme kiti içinde) bulunan yazýlým programlarýný kurmak için prosedür, bu kýlavuzun 7 sayfasýnda açýklanmýþtýr. Yazýlým programlarýnýn kullanýmý ile ilgili prosedürler için, CD-ROM'daki kullaným kýlavuzlarýna bakýn. (s. 8) * Piyasada mevcut olan 8 MB veya 6 MB 'lýk bellek modülü (-pin SDRAM SODIMM) kurulum sýrasýnda eklenebilir. Ayrýntýlý bilgi için, satýcýnýza danýþýn. Bu kýlavuz sadece Að Tarayýcýsý Geniþleme Kiti kurulduðu zaman kullanýlabilen özellikleri açýklamaktadýr. Kaðýt yükleme, toner kartuþlarýnýn deðiþtirilmesi, birleþik kaðýt tabakalarýnýn açýlmasý, çevre aygýtlarýn kullanýmý hakkýnda ve kopyalayýcý ile ilgili bilgiler için, lütfen kopyalayýcýya ait kullaným kýlavuzuna bakýnýz. Yazýlým programlarý, Ýngilizce, Almanca, Fransýzca, Ýtalyanca, Ýspanyolca, Hollanda Dili ve Ýsveççe ile uyumludur. Eðer diliniz desteklenmiyorsa, Ýngilizce yazýlým programýný kurmanýz tavsiye edilir. Bu kýlavuzdaki açýklamalar, ürünü kuracak kiþinin ve ürün kullanýcýlarýnýn Microsoft Windows bilgisine sahip olduðunu varsaymaktadýr. Ýþletim sistemi hakkýnda bilgi için, lütfen iþletim sistemi kýlavuzunuza veya çevrim içi Yardým fonksiyonuna bakýnýz. Ekran açýklamalarý ve bu kýlavuzdaki prosedürler Windows XP içindir. Bu ekranlar, Windows sürümünüze ve ayarlarýnýza baðlý olarak deðiþebilir. Bu kýlavuz, "RSPF" olarak tekli geçiþ besleyicisinin ters çevrilmesine dayanmaktadýr. "Network Scanner Utilities" CD-ROM undan yazýlýmýn kurulmasý ile ilgili yordam, Bölüm te açýklanmýþtýr; bununla birlikte, söz konusu açýklama deðiþtirilmiþtir. Að tarayýcý geniþletme kiti AR-NS ile birlikte verilen "Network Scanner Utilities" CD-ROM undan yazýlým yüklediðiniz zaman, lütfen, AR-NS ile birlikte verilen "Operation Manual (Network scanner expansion kit)" içerisinde açýklanan yordamý izleyin.

4 ÝÇÝNDEKÝLER GÝRÝÞ... AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ TARAYICI FONKSÝYONU HAKKINDA... AÐ TARAYICI ÖZELLÝÐÝ ÝÇÝN GEREKLÝ AYARLAR VE PROGRAMLAMA... AÐ TARAYICI ÖZELLÝÐÝ ÝÇÝN GEREKLÝ AYARLAR VE PROGRAMLAMA... WEB SAYFALARINA ERÝÞÝM... WEB SAYFASI HAKKINDA... AÐ ÜZERÝNDEN TARAMA ÝÇÝN TEMEL AYARLAR...6 SMTP SUNUCU VE DNS SUNUCU AYARLARI...7 LDAP SUNUCU AYARLARININ DÜZENLENMESÝ (BÝR LDAP SUNUCU KULLANILDIÐINDA)...8 ÖZEL DÝZÝN ADLARINI PROGRAMLAMA...9 HEDEF BÝLGÝSÝNÝN AYARLANMASI...0 GÖNDERÝCÝ BÝLGÝSÝNÝN SAKLANMASI ( e Tara)... WEB SAYFASINDA PROGRAMLANMIÞ BÝLGÝNÝN KORUNMASI ("Parolalar")...6 AÐ TARAYICI ÖZELLÝÐÝNÝN SINIRLANDIRILMASI (KULLANICI YETKÝLENDÝRMESÝ)...7 TARAYICI MODUNUN BAÞLANGIÇ EKRANI... 8 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR BÝR RESMÝ GÖNDERME... 0 TEMEL AKTARIM METODU...0 E-MAÝL E TARA ÝÞLEMÝ ÝÇÝN AKTARIM METOTLARI... ÝKÝ YÖNLÜ ORÝJÝNAL BÝR RESMÝN TARANMASI VE AKTARILMASI (Bir RSPF kurulduðunda)... ÇOK SAYIDA ORÝJÝNAL RESMÝN TARANMASI (bir RSPF kurulduðunda)... TARAMA AYARLARI (ORÝJÝNAL BOYUT, KALÝTE, ÇÖZÜNÜRLÜK, DOSYA FORMATI VE GÖNDERME AYARI)... 6 TARAMA BOYUTUNUN ELLE AYARLANMASI...6 KALÝTENÝN SEÇÝLMESÝ...7 ÇÖZÜNÜRLÜÐÜN SEÇÝLMESÝ...8 DOSYA FORMATININ SEÇÝLMESÝ...9 GÖNDERME AYARLARININ DEÐÝÞTÝRÝLMESÝ...0 BÝR E-MAÝL/FTP AKTARIMININ ÝPTAL EDÝLMESÝ... SORUN GÝDERME SORUN GÝDERME... EKRAN MESAJLARI... E-MAÝLÝNÝZ GERÝ DÖNDÜRÜLÜRSE... E-MAÝL E TARA ÝÞLEMÝ KULLANILDIÐI ZAMAN ÖNEMLÝ NOKTALAR... IP ADRESÝNÝN KONTROL EDÝLMESÝ...6 NETWORK SCANNER UTILITIES CD-ROM YAZILIM PROGRAMLARI...7 DONANIM VE YAZILIM GEREKSÝNÝMLERÝ... 7 YAZILIM PROGRAMLARI ÝÇÝN KULLANIM KILAVUZLARI... 8 YAZILIM PROGRAMININ KURULMASI...9 SHARPDESK VE AÐ TARAYICI ARACI'IN KURULMASI... 9 AÐ TARAYICI ARACI'IN AYARLANMASI... 0 SHARP TWAIN AR/DM YAZILIMININ KURULMASI... TypeReader Professional.0 (Deneme Sürümü) YAZILIMININ KURULMASI... YAZILIM PROGRAMININ KALDIRILMASI... ÖZELLÝKLER

5 Bölüm AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ TARAYICI FONKSÝYONU HAKKINDA Að tarayýcý fonksiyonu makineye eklendiðinde, bir belge veya fotoðraf bir resim dosyasý olarak taranabilir ve bir að veya Internet üzerinden bir dosya sunucusuna, e-posta hedefine veya kendi bilgisayarýnýza gönderilebilir. Taranan resim aþaðýdaki hedef tiplerine gönderilebilir:. Taranan resim að üzerindeki bir bellek depolama aygýtýna gönderilebilir (bir FTP sunucu üzerinde atanmýþ bir klasör). (Bu kýlavuz içinde bu iþlem, "FTP ye Tara" olarak adlandýrýlýr.) Taranan resim bir FTP sunucuya gönderildiði zaman, taranan resim verisinin yerini alýcýya bildirmek için önceden ayarlanmýþ bir adresine mesaj da gönderilebilir. (Bu kýlavuz içinde bu iþlem, "FTP ye (Baðlantý) Tara" olarak adlandýrýlýr.). Taranan bir resim, makine olarak ayný aða baðlý bir bilgisayara gönderilebilir. (Bu kýlavuz içinde bu iþlem, "Masaüstüne Tara" olarak adlandýrýlýr.) * Masaüstüne Tara iþlemi gerçekleþtirilmeden önce, Að Tarayýcýsý Geniþleme Kiti (AR-NS) ile birlikte verilen CD-ROM'daki "Network Scanner Utilities" yazýlýmý kurulmak zorundadýr. Masaüstüne Tara iþlemi ile ilgili sistem gereksinimleri için ve Að Tarayýcý Aracý'ýn kurulumu ile ilgili prosedür için, "NETWORK SCANNER UTILITIES CD-ROM" (s. 7).e bakýn.. Taranan resim bir alýcýsýna gönderilebilir. (Bu kýlavuz içinde bu iþlem, " e Tara" olarak adlandýrýlýr.) * e Tara iþlemini kullanarak gönderilebilen resim dosyalarýnýn boyutu için Web Sayfasýnda bir sýnýr deðer ayarlanmýþtýr (s. 6).

6 AÐ TARAYICI ÖZELLÝÐÝ ÝÇÝN GEREKLÝ AYARLAR VE PROGRAMLAMA Að Tarayýcý özelliðini kullanmak için, SMTP sunucu, DNS sunucu için ayarlar ve hedef adresler yapýlmalýdýr. Ayarlarý yapmak için, makine'ýn Web sayfasýna eriþecek makine olarak ayný aða baðlý bir bilgisayar kullanýn. Web sayfasý, Web gezgininizle (Internet Explorer. veya daha yeni sürümü, veya Netscape Navigator 6.0 veya daha yeni sürümü) birlikte görüntülenebilir. AÐ TARAYICI FONKSÝYONU ÝÇÝN GEREKLÝ AYARLAR Að tarayýcý fonksiyonunu kullanarak resimleri aktarmayý kullanmak için, Web sayfalarýndaki ayarlarý aþaðýdaki gibi düzenleyin: FTP ye Tara FTP ye (Baðlantý) Tara e Tara Masaüstüne Tara Web sayfalarýna Eriþim (aþaðýya bakýn) Að üzerinden tarama için temel ayarlarý düzenle (s. 6) SMTP ve DNS sunucu ayarlarýnýzý düzenleyin (s. 7) LDAP sunucu ayarlarýný düzenle (LDAP sunucu kullanýldýðý zaman) (s. 8) Hedef bilgiyi (s. 0 içine ) sakla. Að tarayýcý fonksiyonunun rahat kullanýmýný etkinleþtirmek için aþaðýdaki ayarlar da düzenlenebilir: Özel dizin adlarýnýn programlanmasý. (s. 9) Þifrelerin ayarlanmasý. (s. 6) WEB SAYFALARINA ERÝÞÝM Web sayfalarýna eriþmek için aþaðýdaki prosedürü kullanýn. Bilgisayarýnýzdaki Web gezginini açýn. Desteklenen gezginler: Internet Explorer. veya daha yeni sürümü Netscape Navigator 6.0 veya daha yeni sürümü Gönderici bilgisini sakla (s. ) Web gezgininizin "Adres" alanýnda, URL olarak makinenin IP adresini girin. Bu üründe daha önceden belirtilen IP adresini girin. IP adresini bilmiyorsanýz, 6 sayfasýna bakýn. Baðlantý tamamlandýðý zaman, Web sayfasý, Web gezgininizde görünecektir. (s. )

7 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE WEB SAYFASI HAKKINDA Makinenizde Web sayfasýna eriþtiðiniz zaman, gezgininiz içinde aþaðýdaki sayfa görünecektir. Sayfanýn sol tarafýnda bir menü çerçevesi gözükür. Menü içinde bir maddeye týkladýðýnýz zaman, saðdaki çerçeve içinde bu madde için ayarlarý yapmanýzý saðlayan bir ekran gözükür. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. Menü çerçevesi Ýlgili ayarlarý düzenlemek için burada görüntülenen menü maddelerine týklayýn. Hedef (s. 0) FTP ye Tara, FTP ye (Baðlantý) Tara, Masaüstüne Tara ve e Tara için hedefleri ayarlayýn. Önceden ayarlanmýþ hedef bilgisini de düzenleyebilir veya silebilirsiniz. Gönderen (s. ) e Tara seçeneðini kullanarak bir resmi gönderdiðiniz zaman alýcýnýn programýnda (gönderenin adý ve adresi) görünecek gönderici bilgisini girin. Eðer kullanýcý yetkilendirmesi kullanýlýyorsa, oturum açma adýný girin Að Tarama (s. 6) Bu iþlem, að tarayýcý fonksiyonu için aktarým metotlarýný seçmenizi saðlar, e Tara ve program grup indeksleri için ayarlarý düzenleyin. Uygulama (s. 7) Bu iþlem, e Tara ve FTP ye (Baðlantý) Tara için ve bir aktarým hedefi kaydedildiði zaman bir IP adresi yerine bir ana makine adýnýn girilmesi için, SMTP sunucu ayarlarýný, DNS sunucu ayarlarýný ve WINS sunucu ayarlarýný yapmanýzý saðlar. Eðer bir LDAP sunucu kullanýlýyorsa, LDAP sunucu ayarlarýný düzenleyin.

8 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ ÜZERÝNDEN TARAMA ÝÇÝN TEMEL AYARLAR Menü çerçevesi içinde "Að Tarama" seçeneðine týklayýn ve sonra gerekli ayarlarý yapýn. Bu ayarlar sadece að yöneticisi tarafýndan yapýlmalýdýr. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. Menü çerçevesi içinde "Að Tarama" seçeneðine týklayýn. Að Üzerinden Tarama Kur sayfasý görünür. Kullanmak istediðiniz aktarým metodunu seçin. Kullanmak istediðiniz tarayýcý teslim metotlarýný seçin. "Þuraya Tarayýcý Teslimini Etkinleþtir" alanýnda: onay kutusunda onay iþareti görünecek þekilde kullanmak istediðiniz her bir metoda yakýn onay kutusuna týklayýn. Tüm aktarým metotlarý baþlangýçta seçilmiþtir (fabrika varsayýlan ayarlarý). Resim dosyalarýnýn boyutu için bir sýnýr ayarla. Çok büyük dosyalarýn gönderilmesini önlemek için e Tara ile gönderilen resim dosyalarýnýn boyutu için bir sýnýr ayarlanabilir. Taranan resimden oluþturulan resim dosyasý ayarlanan sýnýrdan daha büyükse, resim dosyasý çýkartýlýr. Sýnýr deðer, MB'lýk artýþlarla MB' dan 0 MB' a kadar arttýrýlabilir. Fabrika varsayýlan ayarý "Sýnýrsýz" dýr. Eðer bir sýnýr deðer ayarlamak isterseniz, "Sýnýrsýz" onay kutusundan onay iþaretini kaldýrýn ve "Üst Sýnýr" içinde istenen sýnýr deðeri girin. Taranan bir resme bir dosya adý atamak için metodu seçin. Taranan bir resme bir dosya adý atamak için metodu seçin. "Dosya Adlandýrma" kýsmýnda, dosya adýnda kullanmak istediðiniz maddeleri týklayýn. "Cönderenin Adi" ve "Tarih ve Saat" baþlangýçta seçilmiþtir. Eðer ayný alýcýya bir seferden daha fazla resimleri gönderecekseniz, önceki dosyanýn üzerine yazan ardýþýk dosya oluþturan ayný adlý çoklu dosyalarýn gönderilmesini önlemek için, "Oturum Sayfa Sayacý" veya "Benzersiz Tanýmlayýcý" yý da seçmenizi tavsiye ederiz. Aktarým anýnda bir dosya adý girdiðinizde, burada girilen dosya adý dikkate alýnmayacaktýr. 6 Geliþmiþ Kur ayarlarýný düzenle. e Tara için kullanýlabilen geliþmiþ fonksiyonlarý seç. Kullanmak istediðiniz fonksiyonlarýn onay kutularýný seçin. Að tarayýcý fonksiyonunun kullanýmýný, yetkili kullanýcýlara sýnýrlandýrmak için "Kullanýcý Kimlik Doðrulamasýný Etkinleþtir" onay kutusu seçilebilir. (s. 7) Bu ayarý seçtikten sonra, yetkilendirme için kullanýlacak öðeleri seçin. e Tara ile bir resim gönderileceði zaman bir göndericinin seçilmesi için, "Gönderen Listesinden gönderen seçimini devre dýþý býrakýnýz." seçeneðinin iþaretlenmemiþ olmasýna emin olun. (s. 0) e Tara aktarýmýnýn bir kopyasýný bir adresine gizlemek isterseniz, "Gizli Bilgi" onay kutusunu seçin ve adresini girin. 6 Bir konusunun seçilmesi (sadece e Tara için kullanýlýr). Konuyu girmek için kullanýlan ayar, e Tara iþlemini gerçekleþtirdiðiniz anda alýcýnýn programýnda görünür. (Eðer e Tara iþlemini kullanmayacaksanýz, bu ayarlama gerekli deðildir.) e Tara iþlemini kullanýrken 80 karaktere kadar bir konu girin. Sadece bir konu girilebilir. Hiçbir þey girilmezse, " dan Taranan resim" görünecektir. * içinde görünen ad, menü çerçevesinde "Sistem Bilgileri" ne týkladýðýnýz zaman görünen ekrandaki "Adý" içinde saklanan addýr. Bir ad kaydedilmemiþse, ürün adý görünecektir. Aktarým anýnda bir konu girildiðinde, burada girilen konu adý dikkate alýnmayacaktýr. 7 "Gönder" e týklayýnȧyarlarý girdikten sonra, saklamak için "Gönder" tuþuna týkladýðýnýzdan emin olun.

9 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE SMTP SUNUCU VE DNS SUNUCU AYARLARI SMTP, e Tara veya FTP ye (Baðlantý) Tara kullanýlarak gönderilen i aktarmak için kullanýlýr. Bu aktarma metotlarýný kullanmak için, SMTP sunucu ayarlarýnýz düzenlenmelidir. SMTP sunucu ayarlarýnýn düzenlenmesi Menü çerçevesi içinde "Uygulama" seçeneðine týklayýn. "SMTP Ayari" içinde gerekli bilgiyi girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "SMTP" ye týklayýn. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. DNS sunucu ayarlarýnýn düzenlenmesi "SMTP Ayari" un "Birincil SMTP Sunucusu" veya "Ikincil SMTP Sunucusu" içinde bir ana makine adý girdiyseniz, DNS sunucu ayarlarýný da düzenlemelisiniz. FTP ye Tara ( FTP ye (Baðlantý) Tara) veya Masaüstüne Tara için bir hedef kaydedildiðinde, "Ana Makine Adi veya IP Adresi" kýsmýnda bir ana makine adý girdiyseniz, DNS sunucu için de ayarlarý girmeniz gerekecek. Menü çerçevesi içinde "Uygulama" seçeneðine týklayýn. "DNS Ayari" içinde gerekli bilgiyi girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. "DNS" ye týklayýn. 7

10 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE LDAP SUNUCU AYARLARININ DÜZENLENMESÝ (BÝR LDAP SUNUCU KULLANILDIÐINDA) Posta adresleri, aðýnýz üzerinde bir LDAP sunucu tarafýndan yönetiliyorsa, LDAP sunucuda saklanan posta adresleri e Tara iþlemi için kullanýlabilir. Ýlave olarak, LDAP sunucuda saklanan kullanýcý þifreleri yardýmýyla að tarayýcý fonksiyonunun kullanýmýný sýnýrlamak için kullanýcý yetkilendirmesi etkinleþtirilebilir. (s. 7) Makinenin, LDAP sunucudaki adreslerini kullanmasýný saðlamak için, LDAP sunucu ayarlarý Web sayfasýnda düzenlenmelidir. Menü çerçevesi içinde "Uygulama" seçeneðine týklayýn. "LDAP" ye týklayýn. "LDAP Ayari" menüsünde "Etkinleþtir" i seçin. 6 "Gönder" e týklayýn. "Küresel Adres Defteri Listesi" ndeki ayarlarý düzenleyin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. 8

11 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE ÖZEL DÝZÝN ADLARINI PROGRAMLAMA Saklanan hedefler, dokunmatik panelin Adres defteri ekranýnda dokunmatik tuþlar olarak görünür. (s. 9). Saklanan her bir hedef ABC (alfabetik) indekste görünür ve altý sütunlu indeksin tek bir sütununda belirtilir (dokunmatik panelde "grup indeksleri" olarak ifade edildiklerine dikkat edin). Özel indeksler için adlarý programlamak için, aþaðýdaki adýmlarý uygulayýn. Daha önce programlanan özel bir indeks adýný deðiþtirmek için, basitçe eski ad üzerine yazýn. Adres defteri ekranýndaki ABC indeksi ve özel indeksler arasýnda geçiþ yapmak için, 9 sayfasýna bakýn. Menü çerçevesi içinde "Að Tarama" seçeneðine týklayýn. "Özel Dizin" e týklayýn. den 6 ya kadar adlarý girin. Altý grup indeksi mevcuttur ve her birine altý karaktere kadar uzunlukta bir ad atanabilir. Baþlangýçta "USER " den "USER 6" ya kadar adlar girilebilir. Gerektiðinde adlarý deðiþtir. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. 9

12 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE HEDEF BÝLGÝSÝNÝN AYARLANMASI Dokunmatik bir tuþta bir hedefin ad ve adresini saklamak için, Web sayfasý menü çerçevesi içinde "Hedef" e týklayýn. "Hedef", saklanan hedefleri düzenlemek veya silmek için de kullanýlabilir. (s. ) E-posta, FTP, Masaüstü ve Grup hedefleri dahil olarak 00 hedeften oluþan bir toplam saklanabilir. Aktarým gerçekleþtirildiðinde saklanan hedefler makinenin dokunmatik panelinde seçilebilir. * Çoklu e-posta adresleri (00 e kadar) bir grup olarak saklanabilir. Bu özelliðin, saklanabilecek en çok hedef sayýsýný (normalde 00) azaltabileceðine dikkat edin. Buraya týklayýn. E-posta: FTP: Masaüstü: Grup: Aþaðýya bakýn Sayfa 'e bakın. Sayfa 'e bakın. Sayfa 'e bakın. Hedefleri sakladýðýnýz, düzenlediðiniz, veya sidiðiniz zaman, (s. 9) adres defteri ekranýnýn makinenin dokunmatik panelinde görünmediðinden emin olun. Adres defteri ekraný göründüðü zaman hedefler düzenlenemez veya silinemez. e Tara için hedeflerin saklanmasý Menü çerçevesi içinde "Hedef" e týklayýn. Hedef bilgisini girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "E-posta" e týklayýn. Kullanýcý yetkilendirmesi etkinse ve yukarýda saklanan bilgiyi kullanarak oturum açmayý saðlamak isterseniz, "Ayrýca Gönderen Listesine de ekler." onay kutusunu seçin ve "Oturum Açma Adý" ný (en çok karakter) girin. Oturum Açma adý, LDAP de saklanan oturum açma adýyla ayný olmalýdýr. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. e Tara iþlemini gerçekleþtirmek için, ilk önce SMTP sunucu ayarlarý yapýlmalýdýr. Web sayfasýnda "Uygulama" tuþuna týklayýn, görünen ekranda "SMTP" ye týklayýn ve sonra "SMTP Ayarý" altýndaki ayarlarý girin. (s. 7) 0

13 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE FTP ye Tara için hedeflerin saklanmasý Menü çerçevesi içinde "Hedef" e týklayýn. "E-postanýn gönderileceði FTP sunucusuna Baðlantý vermeyi Etkinleþtir" onay kutusunu seçerseniz ve "E-Posta Hedefi" den önceden saklanan bir alýcýyý (s. 0) seçerseniz, taranan resim verisinin dosya formatýný ve yerini alýcýya bildiren bir e sahip olabilirsiniz. Taranmýþ resim verisinin gönderildiði dosya sunucusuna bir baðlantý, de görünür ve alýcý, resim verisinin saklandýðý yere direkt olarak gitmek için bir baðlantýya týklayabilir. "FTP" ye týklayýn. Tüm giriþleri tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. Hedef bilgisini girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "Ana Makine Adý veya IP Adresi" kýsmýnda bir ana makine adý girdiyseniz, DNS sunucu veya WINS sunucu ayarlarýný girmeniz gerekecek. Menü çerçevesinde "Uygulama" ya týklayýn ve sonra ilgili ayarlarý düzenlemek için görünen sayfada "DNS" veya "WINS" e týklayýn. FTP ye (Baðlantý) Tara iþlemini gerçekleþtirmek için, "SMTP" ye de týklamalýsýnýz ve sonra SMTP sunucu için "SMTP Ayarý" altýndaki ayarlarý girmelisiniz (s. 7).

14 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE Masaüstüne Tara için hedeflerin saklanmasý Bilgisayarýnýza "Að Tarayýcý Aracý" kurulduðunda, Masaüstüne Tara için hedef Sharp Að Tarayýcý Aracý Kur Sihirbazý tarafýndan kaydedilir. Bundan dolayý, Web sayfasýnda Masaüstüne Tara hedefini saklamak gerekli deðildir. (Að Tarayýcý Aracý, Að Tarayýcýsý Geniþleme Kiti ile birlikte verilen CD-ROM dadýr.) Masaüstüne Tara iþlemi ile ilgili sistem gereksinimleri, Að Tarayýcý Aracý'ýn kurulmasý ve hedefin saklanmasý hakkýnda bilgi için,"network SCANNER UTILITIES CD-ROM" (s. 7) e bakýn. Normalde bilgisayarýnýz, yukarýda belirtilen metot ile hedef olarak kaydedilmiþtir. Menü çerçevesinde "Hedef" seçildiðinde, "Masaüstü" tuþu sayesinde, Masaüstüne Tara hedef bilgisini kaydetmek için baþka bir sayfa görünür. Bu sayfa esas itibariyle aþaðýdaki durumlarda sistem yöneticisi tarafýndan kullanýlýr. Að tarayýcý fonksiyonuna sahip baþka bir makine ayný aða eklendiyse ve eklenen makineden daha önce mevcut makinede programlanan bir hedefe Masaüstüne Tara iþlemi gerçekleþtirmek istediðinizde "Programlanmýþ aktarým hedeflerinin düzenlenmesi ve silinmesi." (s. ) bölümüne bakýn ve yeni makineye transfer etmek istediðiniz Masaüstüne Tara hedef bilgisini seçin. Yeni makinenin ayný ayar ekranýnda görüntülenen bilgiyi girin. (Tüm bilgiler girildiðinde, "Gönder" tuþuna týklayýn.) Eðer yeni makineye transfer etmek istediðiniz ilave hedefler varsa, her bir hedef için bu iþlemi tekrarlayýn. Yeni programlanmýþ bilgi ve ana bilgisayardaki bilgi arasýnda herhangi bir aykýrýlýk olup olmadýðýna dikkat edin, aktarma ve alýnma mümkün olmayabilir. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "Ana Makine Adý veya IP Adresi" kýsmýnda bir ana makine adý girerseniz, DNS sunucu veya WINS sunucu ayarlarýný girmeniz gerekecek. Menü çerçevesinde "Uygulama" tuþuna týklayýn, sonra ilgili ayarlarý düzenlemek için görünen sayfadaki "DNS" veya "WINS" e týklayýn.

15 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE Gruplarýn saklanmasý ( e Tara) e Tara iþlemini kullanýyorsanýz, taranan bir resim tek bir iþlemde çoklu hedeflere gönderilebilir. Bir grupta 00 adete kadar hedef saklanabilir Menü çerçevesi içinde "Hedef" e týklayýn. Hedef bilgisini girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "Grup" a týklayýn. Tüm giriþleri tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak.

16 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE Programlanmýþ aktarým hedeflerinin düzenlenmesi ve silinmesi. Programlanmýþ hedefleri düzenlemek veya silmek için, Web sayfasýnýn menü çerçevesinde "Hedef" e týklayýn. Web sayfasýnýn menü çerçevesi içinde "Hedef" e týklayýn. Seçilen hedefi düzenlemek için, Hedefler Listesi altýnda "Düzen" tuþuna týklayýn. adýmýnda seçilen hedefin programlama ekraný görünür. Baþlangýçta sakladýðýnýz gibi ayný yolla bilgiyi düzenleyin. Hedefler Listesinde, düzenlemek veya silmek istediðiniz hedefin onay kutusunu týklayýn. Tamamlandýðýnda, deðiþikliklerinizi kaydetmek için "Gönder" tuþuna týkladýðýnýzdan emin olun. Seçilen hedefi silmek için, Hedefler Listesi altýnda "Sil" tuþuna týklayýn. Silme iþlemini yapmak isteyip istemediðinizi soran bir mesaj görüntülenir. Silmek için "Evet" tuþuna týklayýn. Aþaðýdaki durumlarda programlanmýþ bir hedefi düzenlemek veya silmek istediðinizde, bir uyarý mesajý görünecek ve düzenleme/silme mümkün olmayacaktýr. Düzenlemek veya silmek istediðiniz hedef þu anda aktarým için kullanýlýyor. Hedef bir grup içine dahil edilmiþtir. Hedef mevcut bir aktarým için kullanýlýyorsa, aktarýmý iptal edin veya tamamlanýncaya kadar bekleyin ve sonra hedefi düzenleyin veya silin. Hedef bir grup içine dahil edildiyse, hedefi gruptan silin ve sonra hedefi düzenleyin veya silin.

17 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE GÖNDERÝCÝ BÝLGÝSÝNÝN SAKLANMASI ( e Tara) e Tara ile bir resmi gönderdiðiniz zaman görünen gönderici bilgisini (gönderenin adý ve adresi) saklamak için bu prosedürü kullanýn. 00 adete kadar gönderici saklanabilir (bir aktarým için sadece bir gönderici seçilebilir). Gönderenin adý alýcýnýn programýnda görünür. Menü çerçevesi içinde "Gönderen" e týklayýn. Gönderici bilgisini girin. Ayarlarýn yapýlmasý ile ilgili prosedürlerin ayrýntýlý açýklamalarý için, menü çerçevesinde "Yardým" tuþuna týklayýn. "Ekle" ye týklayýn. Gönderici programlama ekraný görünür. Kullanýcý yetkilendirmesi etkinse ve yukarýda saklanan bilgiyi kullanarak oturum açmayý saðlamak isterseniz, "Oturum Açma Adý" (en çok karakter) kýsmýnda bu bilgi için oturum açma adýný girin. Oturum Açma adý, LDAP de saklanan oturum açma adýyla ayný olmalýdýr. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Giriþler saklanacak. Programlanmýþ gönderici bilgisinin düzenlenmesi ve silinmesi Menü çerçevesi içinde "Gönderen" e týklayýn. "Düzen" veya "Sil" tuþuna týklayýn. "Düzen" tuþuna týkladýysanýz, baþlangýçta ayný yolla programladýðýnýz bilgiyi düzenleyin ve sonra deðiþikliklerinizi kaydetmek için "Ekle" tuþuna týklayýn. "Sil" tuþuna týkladýysanýz, silme iþlemini doðrulamak için size soran bir mesaj görünecektir. Silmek için "Evet" tuþuna týklayýn.

18 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE WEB SAYFASINDA PROGRAMLANMIÞBÝLGÝNÝN KORUNMASI ("Parolalar") Web sayfasýnda saklanan ayarlarý ve bilgiyi korumak için þifreler oluþturulabilmektedir. Þifreleri ayarlamanýn gerekli olmadýðýna dikkat edin; að tarayýcý özelliði þifreler olmadan da kullanýlabilmektedir. Yönetici ve kullanýcýlar için bir þifre ayarlanabilmektedir. Web sayfasýna kullanýcý þifresiyle eriþildiðinde, "Aygýt Ayarý" ve "Að Ayarý" ayarlarý yapýlandýrýlamaz. Menü çerçevesi içinde "Parolalar" e týklayýn. Giriþlerin hepsini tamamladýðýnýzda, "Gönder" tuþuna týklayýn. Girilen þifre kaydedilir. Þifreyi ayarladýktan sonra, makinenizi kapatýnýz ve sonra tekrar açýnýz. "Bu Web Sitesinin Parola Korumasýný etkinleþtir" onay kutusunu seçin. Bir þifre ayarlandýðýnda, korumalý ayarlara sahip bir Web sayfasýna eriþmek istediðiniz zaman þifre için uyarýlacaksýnýz. "user" için, bir kullanýcý olarak sayfaya eriþiyorsanýz "kullanýcý" girin veya bir yönetici olarak sayfaya eriþiyorsanýz "admin" girin. Þifreleri ayarlama hakkýnda detaylý bilgi için, "Yardým" e bakýn. "Yönetici Parolasi" kýsmýnda mevcut þifreyi girin. Ýlk kez bir þifre yaparken, "Yönetici Parolasi" kýsmýnda "Sharp" yazýn. Dikkat "S" i büyük harf ve "harp" ý da küçük harflerle girdiðinize emin olun (þifreler büyük-küçük harf duyarlýdýr) "Kullanici Parolasi" ve "Yönetici Parolasi" kýsmýnda þifreleri girin. Her bir þifre için en çok 7 karakter ve/veya sayý girilebilir (þifreler büyük-küçük harf duyarlýdýr). "Parolayi Onayla" kýsmýnda yaptýðýnýz gibi "Yönetici Parolasi" kýsmýnda ayný þifreyi girdiðinize emin olun. 6

19 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ TARAYICI ÖZELLÝÐÝNÝN SINIRLANDIRILMASI (KULLANICI YETKÝLENDÝRMESÝ) Að tarayýcý fonksiyonunun kullanýmý bir LDAP sunucuda saklanan kullanýcý þifrelerinin yardýmýyla sýnýrlandýrýlabilir. Kullanýcý yetkilendirmesi için gerekli ayarlamalar Kullanýcý yetkilendirmesini yapmak için, aþaðýdaki ayarlar gereklidir: Kullanýcý yetkilendirmesini etkinleþtir (sayfa 6 adım ) LDAP sunucu ayarlarýný düzenle (s. 8) Oturum Açma adlarýný kaydet (s. ) Kullanýcý yetkilendirmesi etkinleþtirildiðinde oturum açýlmasý Kullanýcý yetkilendirmesi etkinleþtirildiðinde að tarayýcý fonksiyonunu kullanmak için, ilk önce oturum açmalýsýnýz. Bu adýmlarý uygulayýn: Ýþletim paneli üzerinde [TARAYICI] tuþuna basýn. Dokunmatik panelde oturum açma ekraný görünecektir. [PAROLA] tuþuna dokunun. OTURUM AÇMA ADINI VE PAROLAYI GÝR. LOGIN ADI Sharp00 PAROLA [LOGIN ADI] tuþuna dokunun. Þifreyi girin. Þifre için, sunucuda saklanan kullanýcý þifresini girin. OTURUM AÇMA ADINI VE PAROLAYI GÝR. PAROLA ÝPTAL TAMAM LOGIN ADI PAROLA ABC abc BOÞLUK AB/ab #$% ÃÄÂ/ãäâ arp00 arp00 Bir oturum açma adý tuþuna dokunun ve sonra [TAMAM] tuþuna dokunun. / TAMAM 6 [TAMAM] tuþuna dokunun. ÝPTAL TAMAM Oturum açma adý ve þifre geçerli ise, að tarayýcý modunun baþlangýç ekraný görünür. (s. 8) arp00 ABC abc GHI JKLMN OPQRST UVWXYZ ABC GRUP ÞLUK AB/ab #$% ÃÄÂ/ãäâ Oturumdan çýkmak için, [ACC.#-C] tuþuna basýn ( ). Denetleme modu etkin ise, Oturum hesabýnýz da sonlanacaktýr. Að tarayýcý modundan baþka bir moda geçmek için, oturumdan çýkmak zorundasýnýz. 7

20 TARAYICI MODUNUN BAÞLANGIÇ EKRANI Kopya modu, baský modu, veya görev durum ekraný dokunmatik panelde göründüðünde, tarayýcý modunun durum ayar ekraný [TARAYICI] tuþuna basýlmak suretiyle görüntülenir (kopyalayýcýnýn kullanim kilavuzu bakýn). Kullanýcý yetkilendirmesi etkinse, yetkilendirmeden sonra baþlangýç ekraný görünecektir. (s. 7) Ýleriki açýklamalarda, [TARAYICI] tuþuna bastýktan sonra görünen baþlangýç ekranýnýn durum ayar ekraný olduðu kabul edilmektedir (altta gösterilen). [TARAYICI] tuþuna basýldýðýnda adres defter ekranýný (sonraki sayfa) göstermek için ekraný ayarladýysanýz, durum ayar ekranýný görüntülemek için adres defteri ekranýnda [DURUM AYARLARI] tuþuna basýn. [TARAYICI] tuþuna basýldýðýnda ya durum ayar ekranýný (altta gösterilen) yada adres defter ekranýný (sonraki sayfa) göstermek için ekraný ayarlamak amacýyla "VARSAYILAN GÖRÜNTÜ AYARI" tuþ operatör programý kullanýlabilir (Sorumlu operatörün kilavuzu bakýn). Makinenin ve aða tarama için kullanýlan iþletme panelinin parçalarý hakkýnda bilgi için, kopyalayýcýnýn kullanim kilavuzu bakýn. Durum ayar ekraný Baþlangýç ekraný olarak sonraki durum ayar ekranýný göstermek için ekran baþlangýçta ayarlanýr (fabrika ayarý). GÖNDERMEYE HAZIR. 0 9 OTOMTK KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK ADRES DEFTERÝ ADRES GÖZ.GEÇR 8 TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ ADRES GÝRÝÞÝ 7 OTOMTK ORÝJÝNAL AYARL.GÖNDERÝN 6 Mesaj ekraný Makinenin mevcut durumunu belirtmek için burada mesajlar görünür. [ADRES DEFTERÝ] tuþ (s. 9) Bu, adres defteri ekranýný görüntüler (sonraki sayfa). Ýçinde programlanmýþ bir hedefe (veya gruba) sahip dokunmatik bir tuþ kullanmak istediðinizde bu tuþa dokunun. [ADRES GÖZ.GEÇR] tuþ (s. ) e Tara yayýn aktarýmý gerçekleþtirildiðinde, seçtiðiniz hedefleri kontrol etmek için bu tuþa dokunun. Bir hedef listesi görünecek ve doðru olmayan herhangi bir hedefi silebilirsiniz. [ADRES GÝRÝÞÝ] tuþ (s. ) e Tara iþlemi gerçekleþtirildiðinde, dokunmatik bir tuþ kullanmak yerine alýcýnýn mail adresini elle girmek isterseniz bu tuþa dokunun. [AYARL.GÖNDERÝN] tuþ (s. 0) Taranan bir resmi gönderirken, konuyu*, dosya ismini, veya göndericiyi* deðiþtirmek için bu tuþa dokunun. * e Tara kullanýldýðýnda Ýki-yönlü orijinal ve yerleþik görev ikonu ekraný (s., ) Ýkon ya iki yönlü tarama sýrasýnda veya [ORÝJÝNAL] tuþuna basýldýktan sonra seçilen yerleþik görev taramasý sýrasýnda (bir RSPF kurulmuþsa) görünür. Bir fonksiyon seçim ekranýný açmak için ikona dokunulabilir. [ORÝJÝNAL] tuþu (s.,, 6) Orijinal boyutu elle ayarlamak için, iki yönlü taramayý, veya yerleþik görevi (bir RSPF kurulduðu zaman) seçmek için bu tuþa dokunun. [DOSYA BÝÇÝMÝ] tuþ (s. 9) Gönderilecek resim dosyasýnýn biçimini deðiþtirmek için, veya her dosya için sayfa sayýsýný deðiþtirmek için bu tuþa dokunun. Seçilen format tuþun üstünde koyu olarak gösterilir. [ÇÖZÜNÜRLÜK] tuþ (s. 8) Taranacak orijinal resim için çözünürlük ayarýný deðiþtirmek için bu tuþa dokunun. Seçilen çözünürlük ayarý tuþun üstünde koyu olarak gösterilecektir. [KALÝTE] tuþ (s. 7) Tarama için resim kalitesini ve kontrast ayarlarýný deðiþtirmek için bu tuþa dokunun. Seçilen resim kalitesi ve kontrast, tuþun üstünde koyu olarak gösterilir. 8

21 AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE Adres defteri ekraný Saðda altta gösterilen ekraný görüntülemek için durum ayar ekranýnda (önceki sayfa) [ADRES DEFTERÝ] tuþuna dokunun. Web sayfasý kullanýlarak saklanan hedefler, her bir hedef için "Baþ Harfler" de girilen harfe göre ( 6 ) indekslerde gruplanýr ve "Görüntü Adý" kýsmýnda girilen ad ( ) dokunmatik tuþta görüntülenir. GÖNDERMEYE HAZIR. 6 6 TEST TEST DURUM / AYARLARI TEST TEST ADRES GÖZ.GEÇR TEST TEST6 GLOBAL TEST7 TEST8 ADRES ARAMA SIK KULLANIM ABCD EFGHI JKLMN OPQRST UVWXYZ 6 ABC GRUPLA Hedef Yönetim sayfasý USER USER USER USER USER USER 6 ABC GRUPLA Dokunmatik tuþ ekraný Bu ekran, seçilen "indeks kartý" nda saklanmýþ olan dokunmatik tuþlarý gösterir. Tuþ tipi saðdaki ikon tarafýndan belirtilir. : e Tara :FTP ye Tara :Masaüstüne Tara Bir ekranda görünen dokunmatik tuþlarýn sayýsý, tuþ operatör programlarýndaki "GÖSTERILEN DOGRUDAN ADRES TUSLARI SAYISI AYARI" kullanýlarak 6, 8 veya ye deðiþtirilebilir. Ekran geçiþ tuþlarý Dokunmatik tuþlarýn hepsinin bir ekran üzerinde görüntülenemeyeceði durumlarda, ne kadar ekranýn kaldýðýný gösterir. Ekranlar arasýnda hareket etmek için " " " " tuþlarýna dokunun. 6 [ABC GRUPLA] tuþ Alfabetik indeks ve grup indeksi arasýnda geçiþ yapmak için bu tuþa dokunun. Seçilen indeks tipi görüntülenir. Ýndeks tuþlarý Dokunmatik tuþ hedefleri, bu indeks kartlarýnýn her birinde saklanýr (alfabetik indeks veya grup indeksi). Kartý görüntülemek için bir indekse dokunun. Grup indeksleri, dokunmatik tuþlarýn kolay referans için atanmýþ bir ada sahip gruba göre saklanmasýný mümkün kýlar. Bu iþlem, özel ayarlarla yapýlmaktadýr (s. 9). Sýk kullanýlan dokunmatik tuþ hedefleri kolay eriþim için [SIK KULLANIM] kartýnda saklanabilir. [DURUM AYARLARI] tuþ Çeþitli durumlarý ayarlamak için kullanýlan durum ayar ekranýný görüntüler (s. 8). [GLOBAL ADRES ARAMA] tuþ (s. ) Bir LDAP sunucu kullanýlýyorsa, LDAP sunucudan e Tara hedefini seçmek için bu tuþa dokunun. Bir LDAP sunucu kullanýlmýyorsa, tuþ grileþir ve seçilemez. Baþlangýç ekraný, tuþ operatör programlarýndaki adres defteri ekranýna ayarlanmýþsa, yukarýdaki ekran baþlangýç ekraný olacaktýr. Ýsterseniz, varsayýlan ekraný grup indeksine ayarlamak için, "VARSAYILAN GÖRÜNTÜ AYARI", tuþ operatör programýný kullanabilirsiniz. (Sorumlu operatörün kilavuzu bakýn.) 9

22 Bölüm AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR BÝR RESMÝ GÖNDERME TEMEL AKTARIM METODU Makinenin tarayýcý modunda olduðuna emin olun. [TARAYICI] tuþ ýþýðý yandýðýnda, makine tarayýcý modundadýr. Iþýk yanmýyorsa, [TARAYICI] tuþuna basýn. Kullanýcý yetkilendirmesi etkinse, oturum açmak zorundasýnýz. (s. 7) Orijinal resmi yükleyin. Bir orijinal resmin yüklenmesi hakkýnda detaylý bilgi için, kopyalayýcýnýn kullanim kilavuzu bakýn. Kalite ayarýný yapýn. (s. 7) OTOMTK KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A Fabrika varsayýlan ayarlarý: Resim kalitesi: METIN/FOTO Kontrast: OTOMTK Çözünürlük ayarýný yapýn. (s. 8) KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Fabrika varsayýlan ayarý "00dpi" dýr. Hem RSPF de hem de doküman camý üzerinde dokümanlarý yükleyemezsiniz ve onlarý tek bir aktarýmda gönderemezsiniz. Dokümanlar hem RSPF de hem de doküman camý üzerinde yüklenirse, sadece RSPF üstündeki doküman taranacak ve aktarýlacaktýr. [ORÝJÝNAL] tuþunun üst yarýsýnda görünen orijinal boyutu kontrol edin. 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Orijinal boyut otomatik olarak algýlanýr. Standart olmayan bir boyutta doküman yüklediyseniz veya tarama boyutunu deðiþtirmek isterseniz, [ORÝJÝNAL] tuþuna dokunun ve doküman boyutunu ayarlayýn. (6 sayfasýna bakýn.) 6 7 Dosya formatýný seçin. (s. 9) KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Fabrika varsayýlan ayarlarý: DOSYA TÜRÜ: TIFF SIKIÞTIRMA MODU: MMR (G) SAYFA/DOSYA: TÜMÜ [ADRES DEFTERÝ] tuþuna dokunun. ADRES DEFTERÝ Adres defteri ekraný görünür. 0 Orijinal resmi iki yönlü taramak için (bir RSPF kurulduðunda), sayfasýna bakýn. Çok sayýda orinal resim tarýyorsanýz (ve RSPF kurulu ise), sayfasýndaki prosedürleri uygulayýn. Aktarmadan önce resim dokümanýný 90 döndürmek için, 6 sayfasýna bakýn. ADRES GÖZ.GEÇR ADRES GÝRÝÞÝ AYARL.GÖNDERÝN

23 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR 8 Ýstenen hedef için dokunmatik tuþa dokunun. GÖNDERMEYE HAZIR. TEST TEST TEST TEST7 SIK KULLANIM ABCD EFGHI JKLMN OP TEST TEST TEST6 TEST8 Dokunduðunuz tuþ koyulaþýr. Yanlýþ tuþa dokunursanýz, seçimi iptal etmek için tuþa tekrar dokunun. Tuþ ekraný normale dönecektir. Dokunmatik tuþ hedeflerini programlama hakkýnda bilgi için 0 den e kadar ki sayfalara bakýn. Dokunmatik bir tuþa dokunulduðu zaman, hedef ekranýndan alýnan bilgi mesaj ekranýnda gösterilir. e Tara iþlemi için hedef adresi elle girilebilir, veya að üzerindeki bir LDAP sunucuda bir hedef araþtýrabilirsiniz (s. den e kadar araþtýrýlabilir). Bir e Tara aktarýmý için çoklu hedefler belirtilebilir (s. ). RSPF nin kullanýlmasý 0 [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ). Tarama baþlar. Tarama tamamlandýðýnda, dokunmatik panelde "GÖNDERIYOR. IPTAL ETMEK IÇIN [C]'YE BAS." görünür ve aktarým baþlar. Aktarým tamamlandýðýnda, dokunmatik panelde "GÖNDERME TAMAMLANDI." görünür. Doküman camýnýn kullanýmý 0 [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ). Orijinal resim taranýr ve [OKUMA-SONU] tuþu görünür. 9 Taranan resim için bir dosya ismi girin. (s. 0) ADRES DEFTERÝ ADRES GÖZ.GEÇR ADRES GÝRÝÞÝ AYARL.GÖNDERÝN Gönderme ayarlarý deðiþtirilmezse, Web sayfasýnda belirtilen maddelere dayanarak bir dosya adý atanýr. e Tara iþlemi ile bir resim gönderirken, bir konu ve gönderen adý girilebilir. Normalde Web sayfasýndaki "SMTP Ayari" da "Yanit E-Posta Adresi" kýsmýnda saklanan bilgiye dayanarak konu ve gönderen otomatik olarak girilir. Kullanýcý yetkilendirmesi etkinse, oturum açma adý ile ilgili adresi gönderen olarak kullanýlýr. Taranacak baþka sayfanýz varsa, sayfalarý deðiþtirin ve sonra [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ). Tüm sayfalar taranana kadar bu iþlemi tekrarlayýn. Son sayfa tarandýktan sonra, [OKUMA-SONU] tuþuna dokunun. Ý YERLEÞTÝRÝN. SIN. Bir dakika boyunca hiçbir hareket olmazsa, tarama otomatik olarak sonlanýr ve aktarým baþlar. OKUMA-SONU Dokunmatik panelde "GÖNDERIYOR. IPTAL ETMEK IÇIN [C]'YE BAS." görünür ve aktarým baþlar. Aktarým tamamlandýðýnda, dokunmatik panelde "GÖNDERME TAMAMLANDI." görünür. Ekranda "ASILLAR TARANIYOR." gözüktüðünde veya [OKUMA-SONU] tuþuna basýlmadan önce aktarýmý iptal etmek için, [SÝL] tuþuna ( ) veya [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basýn.( ). Eðer [SÝL] tuþuna ( ) basarsanýz, hedef ve tarama ayarlarý kaydedilir. Bir aktarýmý iptal etmek için, [ÝÞ DURUMU] tuþuna basýn ve görevi iptal edin. (s. ) Bir orijinal resim taranýrken bellek dolarsa, dokunmatik ekranda "BELLEK DOLDU" görünecektir. Bu noktaya taranmýþ veriyi göndermek için, [GÖNDER] tuþuna dokunun. Aktarýmý iptal etmek için, [ÝPTAL] tuþuna dokunun. Orijinal bir resim taranýyorken, bir yanlýþ sayfa beslemesi ortaya çýkarsa, dokunmatik paneldeki talimatlara göre orijinal resmi kaldýrýn. Yanlýþ sayfa beslemesi giderildikten sonra, tarama iþlemine kalýnan yerden devam etmek için, [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ).

24 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR E-MAÝL E TARA ÝÞLEMÝ ÝÇÝN AKTARIM METOTLARI e Tara aktarýmý için hedef, adres defterinden seçilebilir veya elle girilebilir. Bir LDAP sunucuda saklanan bir e-mal adresini de kullanabilirsiniz. Bu metotlarýn bir birleþimini kullanarak e Tara iþlemi için çoklu hedefler seçmek mümkündür. adresini elle girmek istediðinizde veya bir LDAP sunucuda saklanan bir adresini kullanmak istediðinizde aþaðýdaki iþlemi kullanýn. Elle bir adresini girmek suretiyle bir resmin gönderilmesi "TEMEL AKTARIM METODU" dan, 6 ile birlikte adýmlarý uygulayýn. (s. 0) [ADRES GÝRÝÞÝ] tuþuna dokunun. ADRES DEFTERÝ ADRES GÖZ.GEÇR ADRES GÝRÝÞÝ AYARL.GÖNDERÝN adres giriþ ekraný görünür. Baþka bir adresi girmek isterseniz, ile birlikte. adýmlarýný tekrarlayýn. Adres defteri ekranýndan bir adresi seçmek isterseniz, "TEMEL AKTARIM METODU" (s. 0 e kadar.) den 7 ve 8. adýmlarýný uygulayýn. Eðer bir LDAP sunucudan bir adresi seçmek isterseniz, "Bir LDAP sunucudan bir adresini seçmek suretiyle bir resmin gönderilmesi" (s. ). deki adýmlarý uygulayýn. Ekseriya belirli bir hedef gruba aktarým yapýyorsanýz, hedefleri bir grup olarak saklayabilirsiniz (s. ). adresini girmek için klavye üzerindeki tuþlara dokunun. E-POSTA ADRESÝ ppd@sharp.co.jp Bir hata yaparsanýz, hata olan yere imleci ( ) geri hareket ettirmek için tuþuna dokunun ve sonra doðru karakteri girin. Bir sayý girmek için, [AB/ab #$%] tuþuna dokunun. Ekran, sayý giriþ ekranýna dönüþecektir. Metin giriþ ekranýna dönmek için, [AB/ab #$%] tuþuna tekrar dokunun. ÝPTAL BOÞLUK AB/ab #$% [TAMAM] tuþuna dokunun. ABC TAMAM abc 6 7 [ADRES GÖZ.GEÇR] tuþuna dokunun ve hedefleri kontrol edin. ADRES DEFTERÝ ADRES GÖZ.GEÇR ADRES GÝRÝÞÝ AYARL.GÖNDERÝN [ADRES GÖZ.GEÇR] tuþuna dokunulduðunda, sadece girilen hedefler görüntülenir. Bir hedefi silmek için, silmek istediðiniz hedefin tuþuna dokunun. Baþlangýç ekranýna geri dönmek için, [TAMAM] tuþuna dokunun. Girilen veya seçilen hedefler, adres görünüm ekranýnda dokunmatik tuþlar olarak görünür. Ad veya adresinin en çok 8 karakteri her bir tuþ içinde görünebilir. "TEMEL AKTARIM METODU" (s. ) nýn 9. adýmýndan devam edin. ÝPTAL TAMAM Hedefleri seçerken iþlemi iptal etmek için, [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basýn ( ). ABC abc Dikkat e Tara iþlemi kullanýlýrken önemli noktalar Çok büyük resim veri dosyalarýný göndermemeye dikkat edin. Posta sunucunuzun sistem yöneticisi tek bir aktarýmýnda gönderilebilecek verinin miktarýna bir sýnýrlama koymuþ olabilir. Bu sýnýr geçilirse, alýcýya ulaþtýrýlmayacaktýr. Hiçbir sýnýrlama olmasa ve iniz baþarýyla ulaþtýrýlsa dahi, alýcýnýn að (internet) baðlantý ortamýna baðlý olarak büyük bir veri dosyasý uzun bir süre içinde alýnabilir ve alýcýnýn aðý üzerine büyük bir yük getirebilir. Büyük resim veri dosyalarý tekrarlý þekilde gönderilirse, að üzerinde ortaya çýkan yüklenme diðer kullanýcýlarýn hýzýný yavaþlatýr, ilgisiz veri aktarýmlarý, bazý durumlarda, posta sunucusunun veya aðýn devre dýþý kalmasýna neden olabilir. Çoklu dokümanlar göndermeniz gereken durumlarda, çözünürlük modunu azaltma gibi tedbirler alýn. Web sayfasý içinde "e-posta eklerinin maksimum boyutu" (s. 6) nda e Tara iþlemiyle gönderilen resim dosyalarýnýn boyutu için bir sýnýrlama ayarlanabilir.

25 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR Bir LDAP sunucudan bir adresini seçmek suretiyle bir resmin gönderilmesi Bir LDAP sunucu kullanmak için, Web sayfasý içinde LDAP sunucu ayarlarý düzenlenmelidir. "TEMEL AKTARIM METODU" dan, 6 ile birlikte adýmlarý uygulayýn. (s. 0) [ADRES DEFTERÝ] tuþuna dokunun. Adres defteri ekraný görünür. [GLOBAL ADRES ARAMA] tuþuna dokunun. Global adres arama / ADRES DEFTERÝ ADRES GÖZ.GEÇR ADRES GÝRÝÞÝ AYARL.GÖNDERÝN DURUM AYARLARI ekraný görünür. 6 tes [TAMAM] tuþuna dokunun. Sunucu aramaya baþlar. Arama tamamlandýðýnda, uygun gelen adreslerinin bir listesi görünür. Ýstenen hedefin dokunmatik tuþa dokunun. GÖNDERMEYE HAZIR. SEÇÝLENÝ EKLE test test test Hiçbir uygunluk yoksa, görünen mesaj ekranýnda [TAMAM] tuþuna dokunun. [TEKRAR ARA] tuþuna dokunun ve.adýmýndan itibaren prosedürleri tekrarlayýn. test test test6 Yanlýþ tuþa dokunursanýz, doðru tuþa dokunun. JKLMN OPQRST UVWXYZ ADRES GÖZ.GEÇR GLOBAL ADRES ARAMA ABC GRUPLA Çoklu LDAP sunucular düzenlendiyse, sunucu seçim ekraný görünür. Aramak istediðiniz sunucunun tuþuna dokunun ve sonra [TAMAM] tuþuna dokunun. 7 [SEÇÝLENÝ EKLE] tuþuna dokunun. No.00:test xxxx@xxx.xx.xx tes SEÇÝLENÝ EKLE test test test test 6 adýmýnda seçilen hedef, aktarýmýn bir hedefi olarak girilir. SUNUCU SEÇÝMÝ ÝPTAL TAMAM test test6 SERVER SERVER SERVER SERVER Seçilen sunucu tuþu koyulaþtýrýlýr. Aramak istediðiniz sunucunun tuþuna dokunun ve sonra [TAMAM] tuþuna dokunun. GLOBAL ADRES ARAMA test ÝPTAL BOÞLUK AB/ab #$% Bir hata yaparsanýz, hata olan yere imleci ( ) geri hareket ettirmek için tuþuna dokunun ve sonra doðru karakteri girin. Bir sayý girmek için, [AB/ab #$%] tuþuna dokunun. Ekran, sayý giriþ ekranýna dönüþecektir. Metin giriþ ekranýna dönmek için, [AB/ab #$%] tuþuna tekrar dokunun. ABC TAMAM abc / Baþka bir adresi girmek isterseniz, ile birlikte 7 6. adýmlarý tekrarlayýn. Çoklu LDAP sunucular düzenlendiyse ve farklý bir sunucu seçmek isterseniz, [ADRES DEFTERÝ] tuþuna dokunun ve sonra [GLOBAL ADRES ARAMA] tuþuna dokunun. [ADRES GÖZ.GEÇR] tuþuna dokunun ve hedefleri kontrol edin. [ADRES GÖZ.GEÇR] tuþuna dokunulduðunda, sadece girilen hedefler görüntülenir. Bir hedefi silmek için, silmek istediðiniz hedefin tuþuna dokunun. Baþlangýç ekranýna geri dönmek için, [TAMAM] tuþuna dokunun. "TEMEL AKTARIM METODU" (s. ) nýn 9. adýmýndan devam edin. DURUM AYARLARI ADRES GÖZ.GEÇR TEKRAR ARA ADRES DEFTERÝ Hedefleri seçerken iþlemi iptal etmek için, [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basýn ( ).

26 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR ÝKÝ YÖNLÜ ORÝJÝNAL BÝR RESMÝN TARANMASI VE AKTARILMASI (Bir RSPF kurulduðunda) Ýki yönlü orijinal bir resmi otomatik olarak taramak için bu adýmlarý uygulayýn. Makinenin tarayýcý modunda olduðundan emin olun ve sonra dokümaný RSPF içine yükleyin. (s. 0) [ORÝJÝNAL] tuþuna dokunun. 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK ÝNAL BOYUT ELLE -YÜZLÜ TABLET [TAMAM] tuþuna dokunun. TAMAM ÝÞ OLUÞTURMA GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR Baþlangýç ekranýna döneceksiniz. TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Yüklediðiniz orijinal resme uygun olarak [-YÜZLÜ KÝTAPÇIK] tuþuna veya [-YÜZLÜ TABLET] tuþuna dokunun. OTOMTK -YÜZLÜ KÝTAPÇIK ORÝJÝNAL BOYUT ELLE -YÜZLÜ TABLET GÖRÜNTÜYÜ 9 Bir resim dosyasý oluþtururken orijinal resmi 90 döndürmek isterseniz, [GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR] onay kutusuna dokunun (kutuda bir onay iþareti görünmelidir). [ORÝJÝNAL] tuþuna yakýn iki yönlü orijinal ikon görünür. (Örneðin: [-YÜZLÜ KÝTAPÇIK] tuþuna dokunulduðunda ikon görünür.) KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL "TEMEL AKTARIM METODU" (s. 0 e kadar) nýn adýmýndan devam edin.. adýma ait ekranda doðru orijinal boyut görünmezse, [ELLE] tuþuna dokunun ve doðru orijinal boyutu belirtin (s. 6). Kitapçýklar ve tabletler Yanlardan sýnýrlý iki yönlü orijinal resimler kitapçýklardýr ve üstten sýnýrlý iki yönlü orijinal resimler tabletlerdir. Aktarým tamamlandýktan sonra iki yönlü tarama modu kapanýr. [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basmak suretiyle de iki yönlü tarama modu iptal edilebilir ( ). Kitapçýk Tablet

27 AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR ÇOK SAYIDA ORÝJÝNAL RESMÝN TARANMASI (bir RSPF kurulduðunda) Çok sayýda orijinal resme sahipseniz, orijinal resimler RSPF kullanýlarak toplu iþ dosyalarý içinde taranabilir. Makinenin tarayýcý modunda olduðundan emin olun ve sonra dokümaný RSPF içine yükleyin. (s. 0) [ORÝJÝNAL] tuþuna dokunun. 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL 6 "TEMEL AKTARIM METODU". den 9 ile birlikte adýmlarý uygulayýn. (s. 0 e kadar.) [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ). Orijinal resimlerin taranmasý baþlar. Dokunmatik panelde bir mesaj görünür. RÝJÝNAL BOYUT ELLE [ÝÞOLUÞTURMA] tuþuna dokunun. -YÜZLÜ TABLET GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR NAL BOYUT ELLE -YÜZLÜ TABLET TAMAM ÝÞ OLUÞTURMA [TAMAM] tuþuna dokunun. Bir resim dosyasý oluþtururken orijinal resmi 90 döndürmek isterseniz, [GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR] onay kutusuna dokunun (kutuda bir onay iþareti görünmelidir). Doðru orijinal boyut adýmýna ait ekranda görünmezse, [ELLE] tuþuna dokunun ve doðru orijinal boyutu belirtin (s. 6). TAMAM ÝÞ OLUÞTURMA GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR Baþlangýç ekranýna döneceksiniz. 7 8 RSPF içindeki orijinal resimlerin tümü tarandýktan sonra, sonraki toplu iþ dosyasýný yükleyin ve [BAÞLAT] tuþuna basýn ( ). Tüm sayfalar taranana kadar bu iþlemi tekrarlayýn. Tüm orijinal resimler tarandýðýnda, [OKUMA-SONU] tuþuna dokunun. Ý YERLEÞTÝRÝN. SIN. Bir dakika boyunca hiçbir hareket olmazsa, tarama otomatik olarak sonlanýr ve aktarým baþlar. OKUMA-SONU Dokunmatik panelde "GÖNDERÝYOR. ÝPTAL ETMEK ÝÇÝN [C]'YE BAS." görünür ve aktarým baþlar. Aktarým tamamlandýðýnda, dokunmatik panelde "GÖNDERME TAMAMLANDI" görünür. [ORÝJÝNAL] tuþuna yakýn bir görev teþkil ikonu görünür. KALÝTE 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Aktarým tamamlandýktan sonra yerleþik görev modu kapanýr. [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basmak suretiyle de yerleþik görev modu iptal edilebilir ( ). e Tara iþlemi gerçekleþtirildiðinde,.sayfasýndaki notlara bakýn.

28 TARAMA AYARLARI (ORÝJÝNAL BOYUT, KALÝTE, ÇÖZÜNÜRLÜK, DOSYA FORMATI VE GÖNDERME AYARI) Bir resim gönderildiði zaman, orijinal tarama boyutunu, kaliteyi, çözünürlüðü, dosya formatýný ve dosya adýný deðiþtirebilirsiniz. TARAMA BOYUTUNUN ELLE AYARLANMASI Standart boyutta olmayan bir orijinal resmi yüklerseniz, veya tarama boyutunu deðiþtirmek isterseniz, [ORÝJÝNAL] tuþuna dokunun ve orijinal boyutu elle ayarlayýn. RSPF içine veya doküman camý üzerine dokümaný yükledikten sonra aþaðýdaki adýmlarý uygulayýn. Algýlanabilen standart boyutlar aþaðýdaki gibidir: A, A, AR, A, AR*, B, B, BR. Sadece RSPF kullanýldýðýnda bu boyutlar otomatik olarak algýlanabilir. Standart olmayan boyutta orijinal bir resim yüklenirse (özel boyutlar dahil olmak üzere), en yakýn standart boyut görüntülenebilir, veya orijinal boyut hepsinde görünmeyebilir. [ORÝJÝNAL] tuþuna dokunun. 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ AUTO A ORÝJÝNAL Ýnç boyutunda seçmek isterseniz, [AB INÇ] tuþuna dokunun ve sonra istenen orijinal boyut tuþuna dokunun. [INÇ] koyu görünür ve OTOMTK / X8 / / X8 / R 8 / XR 8 / X 8 / X X7 ORÝJÝNAL BOYUT ELLE 8 / X TAMAM TAMAM AB ÝNÇ INÇ boyut tuþlarý görüntülenir. AB boyutuna dönmek için, [AB INÇ] tuþuna bir kez tekrar dokunun. TK ZLÜ PÇIK [ELLE] tuþuna dokunun. ORÝJÝNAL BOYUT ELLE -YÜZLÜ TABLET GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖ T ÝÞ OLU Seçilebilen boyutlar görüntülenir. NAL BOYUT /R ELLE Dýþtaki [TAMAM] tuþuna dokunun. 8 / X 8 / X 8 / X TAMAM TAMAM AB ÝNÇ Baþlangýç ekranýna döneceksiniz. Yukarýdaki adýmda içteki [TAMAM] tuþuna dokunulmasý sizi.adýmýna geri döndürür. OTOMTK A BR B Bir resim dosyasý oluþtururken orijinal resmi 90 döndürmek isterseniz, [GÖRÜNTÜYÜ 90 DERECE DÖNDÜR] onay kutusuna dokunun (kutuda bir onay iþareti görünmelidir). RSPF nin kurulu olmadýðý modellerde [-YÜZLÜ] tuþu ve [ÝÞ OLUÞTURMA] tuþu görünmez. Ýstenen orijinal boyut tuþuna dokunun. ORÝJÝNAL BOYUT ELLE AR A A B AR TAMAM TAMAM AB ÝNÇ [OTOMATÝK] artýk koyu görünmez. [ELLE] ve dokunduðunuz orijinal boyut tuþu parlak görünür. Seçilen boyut [ORÝJÝNAL] tuþunun üst yarýsýnda görünür. 00dpi ÇÖZÜNÜRLÜK TIFF G DOSYA BÝÇÝMÝ 8½X ORÝJÝNAL [TÜMÜNÜ SÝL] tuþuna basmak suretiyle otomatik algýlamaya dönebilirsiniz.( ). 6

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu XE3024TR0-2 Bu kılavuzda aşağıdaki işlemlerle ilgili yönergeler bulunmaktadır: E-postaya Tarama Kurulumu sayfa 1 Posta Kutusuna Tarama Kurulumu sayfa 6 Ağ Tarama

Detaylı

PC Suite Kurulum Kýlavuzu

PC Suite Kurulum Kýlavuzu PC Suite Kurulum Kýlavuzu Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

Detaylı

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her

Detaylı

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... 2 YAZDIRMA YAYINLAMA İŞLEVİ.........................................................................

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 GARANTÝ YOK Cihazýnýzla birlikte gelen diðer þahýslara ait uygulamalar, onaylanmayan veya Nokia ile ilgili olmayan kiþiler veya þirketlere ait ve onlar tarafýndan

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

FB1000N Doküman Tarayıcı

FB1000N Doküman Tarayıcı English FB1000N Doküman Tarayıcı Kullanım Kılavuzu Ticari Markalar Microsoft, Microsoft Corporation ın Amerika Birleşik Devletleri tescilli ticari markasıdır. Amerika Birleşik Devletlerinde ve/veya diğer

Detaylı

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DC OLTMETRE DC-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DÝKKAT -Cihaz baðlanýrken bütün enerjiyi kesiniz. -Cihaz þebekeye baðlandýðýnda ön paneli çýkartmayýnýz. -Cihazý solvent yada benzeri

Detaylı

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER AÇIKLAMALAR ÖZELLÝKLER. MODELLER - 4 ve 6 Ýstasyonlu Model Seçenekleri ÝÇ MEKAN MODEL - 24VAC Transformatörle birlikte

ÝÇÝNDEKÝLER AÇIKLAMALAR ÖZELLÝKLER. MODELLER - 4 ve 6 Ýstasyonlu Model Seçenekleri ÝÇ MEKAN MODEL - 24VAC Transformatörle birlikte ÝÇÝNDEKÝLER MINI IRRIGATION CONTROLLER MODELLER - ve Ýstasyonlu Model Seçenekleri ÝÇ MEKAN MODEL - VAC Transformatörle birlikte ÖZELLÝKLER... AÇIKLAMALAR... TALÝMATLARI Giriþ... Diðer Fonksiyonlar... Programlama

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-5726 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3874068

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-5726 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3874068 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu.? Menüler GHI PRS 7 * ABC JKL TUV

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz KONICA MINOLTA DI551 http://tr.yourpdfguides.com/dref/590439

Kullanım kılavuzunuz KONICA MINOLTA DI551 http://tr.yourpdfguides.com/dref/590439 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya KONICA MINOLTA DI551 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki KONICA MINOLTA DI551 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2

CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU - 3 v2 18.07.2008 CAMÝ ISITMA SÝSTEMLERÝ KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKÝNA SANAYÝÝ ve TÝCARET LÝMÝTED ÞÝRKETÝ DR. MEDÝHA ELDEM SOKAK 69/3 KOCATEPE /ANKARA TEL : 312

Detaylı

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı Telif hakkı bilgisi Telif Hakkõ Hewlett-Packard Company 2001 Tüm haklarõ saklõdõr. Telif haklarõ kanunlarõnda izin verilenler dõşõnda,

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Formlar ve Sık Kullanılanlar

Formlar ve Sık Kullanılanlar Formlar ve Sık Kullanılanlar Sürüm 5.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

SMART- Oda Termostatý

SMART- Oda Termostatý SMART- Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu . Kitap Rev. Tarihi: 070104 Kitap Baský Tarihi: 080104 Kitap Rev. No: 00 Oda Termostatý Montaj ve Kullaným Kýlavuzu Ýçindekiler GÝRÝÞ 3 - Özelklikleri

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Bir kopyalama görüntüsünü küçültme veya büyütme 1. Ana ekrandan Kopyalama düğmesine dokunun. 2. Küçült/Büyüt düğmesine dokunun. 3. Önceden tanımlanmış

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Outlook Express ayarları.

Outlook Express ayarları. Outlook kullanımı için gerekli ayarlar: POP3 sunucusu: k12pop3.meb.k12.tr MEB KURUMLARI E-POSTA AYARLARI SMTP sunucusu: k12smtp.meb.k12.tr Web tabanlı mail hizmeti : http://posta.meb.k12.tr Posta adreslerinin

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari

2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari Nokia N70-1 2007 Nokia telif hakkýdýr. Tüm haklarý mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Pop-Port, Nokia Corporation'ýn ticari veya tescilli ticari markalarýdýr. Burada adý geçen diðer ürün ve þirket

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu https://mobiliz.sbm.org.tr/ İçindekiler. Uygulamanın mobil aygıtlara yüklenmesi... 3. Uygulamanın başlatılması ve

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans DİJİTAL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ 1 Ders Adi: DİJİTAL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ 2 Ders Kodu: GSR3114 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 6 7 Dersin

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský

Madalyon I Kullaným Kýlavuzu. 9362378 1. Baský Madalyon I Kullaným Kýlavuzu 9362378 1. Baský UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere RX-3 ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive: 1999/5/EC)

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Kullanıcı Menü Haritası

Kullanıcı Menü Haritası Kopyalama Kopyala Çıktı Rengi Otomatik Algıla Siyah Beyaz Renkli Tek Renkli Küçült/Büyüt % Orantılı Bağımsız %X-Y Otomatik Ortala Değişkenlik Yüzdesi Ön Ayarlar Kağıt Besleme 2 Taraflı Kopyalama 1-1 Taraflı

Detaylı

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU

VERİTABANI KURULUMU SQL 2005 EXPRESS EDITION KURULUMU İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DÖKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1

nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 1 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Kullaným Kýlavuzu 9351848 Issue 1 nse6trx.fm Page 2 Tuesday, July 21, 1998 8:11 AM Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation, Finland. 1998.

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın.

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın. Yalova Üniversitesi email adresini outlook ile kullanmak için, bilgisayarınızda kurulu Outlook sürümüne bağlı olarak ücretsiz olarak Microsoft Office Outlook Connector programını indirebilir veya POP3

Detaylı

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ.

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. SATIŞ KADROSU E-POSTA HESAPLARININ, OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINA, OUTLOOK PROGRAMINA ve WINDOWS MAIL (VISTA İşletim Sistemi) PROGRAMINA KURULUŞ AÇIKLAMA NOTLARI D İ

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 3.1 Ana Pencere...7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim İşleme...

İÇİNDEKİLER. 3.1 Ana Pencere...7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim İşleme... İÇİNDEKİLER BÖLÜM I TEMEL ÖZELLİKLER...2 1.1 Ambalaj...2 1.2 Görünüm...2 1.3 Önerilen Sistem Özellikleri...2 1.4 Başlıca Özellikler ve Kullanım Alanları...3 BÖLÜM II PROGRAM KURULUMU...5 BÖLÜM III YAZILIM...7

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme. Appendix Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay

Detaylı

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ

BÖLÜM II BİLGİSAYAR DONANIMI VE İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I BİLGİSAYARA GİRİŞ 1. Bilgisayarın Tarihçesi...3 2. Bilgisayar Sistem Birimleri Error! Bookmark not 3. Bilgisayar Çevre Birimleri.. Error! Bookmark not 4. Çıkış Birimleri...12 5. İletişim

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION 1 KAPSAM Profesyonel eğitmenler e ve araştırmac rmacılar için i in tasarlanmış ıştır. Eğitim ve ilişkili disiplinlerden 350 si hakemli dergi olmak üzere yaklaşı şık

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz:

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz: 2. SCADA PROGRAMI Bu bölümde ülkemizde sıklıkla kullanılmaya başlayan, ülkemiz mühendislerince geliştirilmiş bir scada yazılım programı olan TEOS SCADA programı hakkında bilgiler vereceğiz. TEOS SCADA

Detaylı

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz KONICA MINOLTA DI251F http://tr.yourpdfguides.com/dref/590219

Kullanım kılavuzunuz KONICA MINOLTA DI251F http://tr.yourpdfguides.com/dref/590219 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 ile Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) 4.4 sürümü, Fiery Server kullanımıyla görevlerin gerçekleştirilmesi için gerekli Fiery software i içerir.

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz ESET MOBILE ANTIVIRUS http://tr.yourpdfguides.com/dref/3823108

Kullanım kılavuzunuz ESET MOBILE ANTIVIRUS http://tr.yourpdfguides.com/dref/3823108 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya ESET MOBILE ANTIVIRUS için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki ESET MOBILE ANTIVIRUS tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma,

Detaylı

Web Sayfası Ayarları Kılavuzu

Web Sayfası Ayarları Kılavuzu İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... WEB SAYFASI........................................................................................

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu

Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu Kullaným Kýlavuzu Montaj Kýlavuzu 9356658 Baský 2 UYGUNLUK BÝLDÝRÝMÝ NOKIA CORPORATION olarak biz, tamamen kendi sorumluluðumuzda olmak üzere TFE-4R ürününün aþaðýdaki yönetmeliðin (Council Directive:1999/5/EC)

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-M236/M276 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725470

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-M236/M276 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725470 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı Ürün bilgileri A B C D E F G H I J K L M A: Güç LED göstergesi B: WAN bağlantı noktası için LED göstergesi C: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi D: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi E: LAN

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

Kullaným kýlavuzu 9352425 2. Baský

Kullaným kýlavuzu 9352425 2. Baský Yayýnlanan elektronik kullaným kýlavuzu için "Nokia Kullaným Kýlavuzu Þartlar ve Koþullar, 7.Haziran.1998" geçerlidir ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Kullaným kýlavuzu 9352425

Detaylı

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Genel Sağlık Sigortası Medula Optik E-rapor Web Servisleri Kullanım Kılavuzu 15.06.2015 Sayfa 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1SÜREÇ AÇIKLAMALARI....3 1.2AMAÇ....4

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Wi-Fi Ayarlama Rehberi

Wi-Fi Ayarlama Rehberi Wi-Fi Ayarlama Rehberi Yazıcı ile Wi-F- Bağlantıları Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Bilgisayarla Bağlama Bilgisayarla Doğrudan Bağlanma Wi-Fi Yönlendirici üzerinden Akıllı Cihazla Bağlama Akıllı Cihazla

Detaylı

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI K.A.ALPER YAZOĞLU ORTAOKULU 6.SINIFLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI 1. Bilgisayarın çalışmasını sağlayan en temel yazılıma ne denir? a. Çekirdek b. Uygulama c. İşletim Sistemi

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, sahibinin ticari markasıdır ve Hewlett-Packard Company tarafından lisanslı olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı