MERKEZ CAMİLERİ ONSEKİZ MART CAMİİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERKEZ CAMİLERİ ONSEKİZ MART CAMİİ"

Transkript

1 MERKEZ CAMİLERİ ONSEKİZ MART CAMİİ Camimiz Hulusi Acar tarafından yaptırılmış olup, 1994 yılında inşaatı tamamlanarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 327 metrekaredir. Camimizin iç alanı ise 200 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 260 kişidir. Camimizin altında bayanlar için ayrıca 45 metrekarelik ibadet yeri bulunmaktadır. Camimizin müştemilatında ise gasilhane, erkekler ve bayanlar için şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.

2 ANAFARTALAR CAMİİ Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan Anafartalar Camii, Şehitler diyarı şehrimizin pazaryerinin karşısında bulunan camiinin arsası 2000 metrekaredir. İbadet alanı 425 metrekare olup, cemaat kapasitesi 750 kişidir yılında temeli atılan camimiz yine aynı yıl alt katında ibadete açılmış, 1989 yılında da esas camiinin kubbesi bitirilerek üst kısma geçilmiştir.caminin inşaat yapısı betonarmedir ve kubbeli bir camidir. Minaresi vardır. Caminin mülkiyeti derneğe aittir. Caminin imam odası vardır. Cami alttan ısıtma sistemlidir. Caminin mahfeli, erkeklere ve kadınlara ayrı olmak üzere tuvalet ve abdest alma yerleri vardır. Ön kısmından erkeklere ve kadınlara ayrı giriş yerleri vardır. Caminin altında bayanlara mahsus, müftülüğe ait Kur an Kursu, dernek odası ve dernek tarafından kiralanmış bir kıraathane ve üç dükkan vardır. Caminin bir imam bir de müezzin kadrosu bulunmaktadır.

3 ARSLANCA CAMİİ Camimizin inşasına dernek ve vatandaşlarımızın katkısıyla 23/06/1963 tarihinde başlanmış olup, 1969 tarihinde ibadete açılmıştır. İç alanı 400 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 700 kişidir.toplam arsa alanı ise 2000 metrekaredir. Camimizin müştemilatında lojman, tuvalet ve şadırvan mevcuttur.

4 BAKLACI CAMİİ Camimiz Hüseyin BAKLACI tarafından 1955 yılında yaptırılmıştır. Caminin toplam arsa alanı 570 metrekare olup, iç alanı ise 170 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 200 kişidir. Camimizin yapı şekli yığma tuğla, tavanı tahta, çatısı ise kiremittir. Caminin müştemilatında tuvalet, gasilhane ve kömürlük bulunmaktadır.

5 BARBAROS HAYRETTİN PAŞA CAMİİ Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii, 1988 yılında vatandaşlarımız tarafından kurulan derneğimiz aracılığıyla yapılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 760 metrekare olup, iç alanı ise 220 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 400 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup, çatısı ise kiremit yapıdır. Camimizin müştemilatında Kur an Kursu, gasilhane, tuvaletler ve şadırvan bulunmaktadır. Camimizin mülkiyeti camii derneğine aittir.

6 DUMLUPINAR CAMİİ Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı na ait 2230 m2.arsa üzerine hayırsever halkımızın yardımları ile yapılarak 18/09/2013 tarihinde ibadete açılmıştır. Camimizin iç alanı ise 1537 m2. olup cemaat kapasitesi 2000 kişidir. İnşaat yapısı betonarme ve kubbeli olup 1 adet Minaresi bulunmakta, lojmanı ise bulunmamaktadır. Camimizin müştemilatında ise bayanlara mahsus Kur an Kursu, Cami yaptırma derneği odası, gasilhane, erkekler ve bayanlar için Abdest Alma Yeri (şadırvan) ile tuvalet bulunmaktadır. Caminin imam-hatip kadrosu olup müezzin kadrosu bulunmamaktadır.

7 FATİH CAMİİ Çanakkale Merkez Fevzi Paşa Mahallesinde bulunan Fatih Camii, bir anda 560 kişinin namaz kılabileceği şekilde yapılmış bir camidir.1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve 1904, 1968, 1976 yıllarında onarım görmüş olan bu eser, yapılan bu onarımlarla eski klasik çağ eseri olmaktan ziyade yeni bir görünüm kazanmıştır.1994 yılı içinde boya-badana işleri yapılmış, 1998 yılı başlarında ise ana kapı giriş kısmı avlusu camekanla kapatılarak yağmur alması önlenmiştir. Ayrıca bu alan son cemaat mahalli haline getirilmiştir.bu da caminin görünümüne bir yenilik katmıştır.

8 HAMİDİYE CAMİİ Çanakkale Merkez Barbaros Camiinde bulunan Hamidiye Camiinin toplam arsa alanı 800 metrekare olup, iç alanı 228 metrekaredir. Kapasitesi 400 kişidir.yapımına 1980 yılında başlanıp 1982 yılında ibadete açılmıştır.inşaat tarzı betonarme olup dört yarım kubbe üzerinde bir büyük kubbe vardır.kubbe yüksekliği 15 metredir.ayrıca mahfel üzerinde üç kubbe vardır.mihrabı fayans, minberi mermerdendir.camiinin iki kapısı vardır.minare iki şerefeli ve 137 merdiveni vardır.camiinin mimarı yoktur.yahya Usta tarafından inşa edilmiştir.mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir.bahçesinde şadırvan, tuvalet, gasilhane, depo ve çay ocağı olan binalar vardır.bahçenin bir kısmı ile çay ocağı mülkiyeti derneğe aittir.

9 KEPEZ HÜSEYİN AKİF TERZİOĞLU CAMİİ 01/07/2010 tarihinde Çanakkale Kepez Beldesi Boğazkent Mahallesi Yiğit Sokakta (Toki Konutları Bölgesinde) betonarme ve kubbeli olarak Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı tarafından inşaa ettirilen camimiz, resmi olarak 16/07/2010 tarihinde ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti hazineye aittir. Toplam arsa alanı 2610 metrekare, iç alanı ise 550 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 750 kişidir. Camimiz tabandan ısıtma sistemine ve yangın söndürme sistemine sahiptir. Camimizin müştemilatında, Kuran Kursu bay-bayan abdesthane ve tuvaletleri, gasilhane ve engelliler için bir adet asansör bulunmaktadır. Camimizde 1 İmam-Hatip ve 1 Müezzin-Kayyım kadrosu bulunmaktadır.

10 KAYSERİLİ AHMETPAŞA CAMİİ Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan Kayserili Ahmat Paşa (Tatarlar) Camii, 1871 yılında Kayserili Ahmet Paşa tarafından yaptırılmıştır.100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği camiinin sol tarafında şadırvan, tuvalet ve gasilhane, giriş kısmında ise 1904 yılında vefat eden Kayserili Ahmet Paşanın Kızı Nedime Hanım Türbesi bulunmaktadır. Ayrıca camiinin kuzey tarafında 60 metrekarelik bir bina daha mevcuttur.camii kare planlı, kırma çatılı ve taş duvarlıdır.minaresi ise tek şerefelidir.camiimiz Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli zamanlarda tadilat görmüştür.

11 KEPEZ BELDESİ MERKEZ CAMİİ Kepez, 93 (1877) harbine kadar Ayşe Sultan Vakfı'na aitti. Kepez'in yerlileri, 93 harbindan sonra 27 hane olarak Bulgaristan'dan gelmiştir.hafız Hamit ( yıllarında camide İmamlık yapmıştır)'in 1967'de söylediğine göre Kepez-Merkez Camii 1887'de inşa edilmilştir. O zamanki Cami'nin yüksekliği; şu anki caminin yüksekliğinin yarısı kadardır. uzunluğu ise yan duvarlarda bulunan ikinci cama kadardır. Caminin davarları taştandır ve bir merte kalınlığındadır. Caminin kapasitesi yaklaşık olarak 300 kişidir. Caminin ikinci katında hanımlar için ve yazın öğrencilerin okuması için mahfel bulunmaktadır.kepez-merkez Camii'nde iki defa genişletme çalışması yapılmıştır. İlki, 1977'de şuan da ayakkabılık olarak kullanılan yere kadar ve bugün kullanılmakta olan çatının yükseltilmesi surtiyle gerçekleştirilmiştir. O zamanlar minareye mahfelden çıkılırdı. İkinci genişletme, şuanda son ayakkabılık yeri kullanılan bölüm 1994'te ilave edilmiştir. 1977'de tuvaletler yapılmıştır. Şuanki mihrab duvarı caminin tek orjinal yeridir.

12 KEPEZ BELDESİ BOĞAZKENT YENİ CAMİİ Camimiz 1982 yılında belde halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı metrekare olup, iç alanı ise 180 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 240 kişidir. Camimizin yapısı betonarme ve ahşaptır. Camimizin müştemilatında şadırvan, gasilhane, tuvalet ve dernek odası bulunmaktadır.

13 KEPEZ BELDESİ NECDET TERZİOĞLU CAMİİ Camimiz Kepez Boğazkent Mahallesinde bulunmaktadır. Camimizin mülkiyeti camii derneğimize ait olup 2011 yılında ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 2588 metrekare, iç alanı ise 432 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 600 kişidir. Camimiz betonarme olarak yapılmış olup, 1 İmam-Hatip kadrosu bulunmaktadır.

14 KEPEZ BELDESİ HAMİDİYE HACI İHSAN ERENOĞLU CAMİİ Camimiz 1990 yılında Hacı İhsan Erenoğlu ve halkımızın destekleri ile 1990 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 1250 metrekare olup, iç alanı ise 200 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 270 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup, kubbeli bir yapıya sahiptir. Camimizin müştemilatında ise abdestlik ve tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca Kepez Hamidiye Kuran Kursumuzda camii bahçesinde bulunmaktadır.

15 KOCATEPE CAMİİ Camimiz 1985 yılında vatandaşlarımız tarafından kurulan dernek yardımıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti camii derneği adına kayıtlıdır. Camimizin toplam arsa alanı 1990 metrekare olup, iç alanı ise 450 metrekaredir. Camimizin kapasitesi ise 600 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup kubbelidir. Caminin müştemilatında şadırvan, gasilhane ve tuvalet bulunmaktadır.

16 KURŞUNLU CAMİİ Camimiz tarihi özelliği olan bir camii olup, yapılış tarihi Hicri 1285 dir. Camimiz Arap İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Camimizin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. Camimizin toplam arsa alanı 1530 metrekare olup, iç alanı ise 170 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 300 kişidir. Camimiz kubbeli mimaride olup, duvarları ise taş yapılıdır. Camimizin müştemilatında ise şadırvan bulunmaktadır

17 KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ HÜSEYİN ÖZCAN CAMİİ Camimiz 2008 tarihinde Hüseyin ÖZCAN tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 647 metrekare olup, iç alanı ise 247 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 350 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup, 1 adet minaresi bulunmaktadır. Camimizin içerisi Konya dan gelen ustalar tarafından tezhip sanatı ile süslenmiştir. Camimizdeki Mihrap, Minber, Kürsü ve Müezzin Mahfili ise takım olarak ceviz ağacından yapılmıştır. Camimizde, yaz aylarında soğutma, kış aylarında ise ısıtma bakımından tüm sistemler mevcuttur. Camimizin müştemilatında 1 sağlık evi, 1 kahve ocağı, 1 dükkan, 1 şadırvan ve bay-bayan tuvaletler mevcuttur. Camimizin giderleri camii derneği tarafından karşılanmaktadır.

18 MECİDİYE CAMİİ Merkez Mecidiye Camii İsmet Paşa mahallesinde bulunmaktadır. Camimiz 1988 yılında vatandaşlarımız tarafından kurulan derneğimiz tarafından yapılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsası 2500 metrekare, iç alanı ise 560 metrekaredir. Camimizde 1000 kişi aynı anda ibadet edebilmektedir. Camimizin mülkiyeti Derneğimiz ve T.D.V.na aittir. Camimiz betonarme olarak yapılmıştır. Camimizin müştemilatında şadırvan ve çay ocağı bulunmaktadır.

19 NECİPPAŞA CAMİİ Çanakkale Merkez Cevat Paşa Mahallesinde bulunan Necip Paşa Camii, 1903 yılında Necip Paşa tarafından yaptırılmıştır yılı depreminde ise tamamen yıkılmıştır. Bilahere dernek kurularak şimdiki camii yapılıp, 1965 yılında ibadete açılmıştır. Eski camiinin kitabesi şimdiki camiinin giriş kapısı üzerine duvara monte edilmiştir. Camimiz dıştan dışa 325 metrekare, iç içe 225 metrekaredir. Şekil olarak ters T planındadır. Duvarları taş kaplamalı olan camimiz, biri büyük 6 küçük kubbeden ibarettir. Son cemaat yeri ve mahfeler dahil olmak üzere 400 kişi ibadet edebilecek kapasitededir. Camimizin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olup, tüm bahçe alanı 1287 metrekaredir. Bahçede çeşitli ağaçlandırma ve çiçeklik alanlar tanzim edilmiştir. Ayrıca 115 metrekarelik alan üzerinde Okuma Odası, gasilhane ve tuvaletler bulunmaktadır. Bunun yanında kubbeli bir şadırvan da camimizde mevcuttur. Camimiz çift şerefeli minaresi, deniz manzarası ve yerleşim alanı olarak Çanakkale nin güzide camilerindendir. İç kısmının döşemesi tahta olup, değişik desen ve renklerde halılarla döşelidir. Camimizin mimarı Aziz Mimaroğlu olduğu, ilk kalfası Bayramiçli meşhur Camii Ustası merhum Yahya Usta olduğu söylenmektedir. Camiinin Minaresini ise Hüseyin Akif Terzioğlu yaptırmıştır. Minare Ustası ise Minareci Cahit Ustadır. Camimizin iç duvar kısımları lambiri kaplamalıdır. Ayrıca camimizde klima soğutma sistemi bulunmaktadır.

20 ORTA CAMİİ Camimiz 1991 yılında vatandaşlarımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 734 metrekare olup, iç alanı ise 210 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti camii derneğine aittir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 280 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup kubbelidir. Camimizin müştemilatında gasilhane, abdest alma yeri ve çay ocağı bulunmaktadır.

21 PİRİREİS CAMİİ Camimiz Barbaros Mahallesinde olup 1993 yılında vatandaşlarımız tarafından yapılıp ibadete açılmıştır. Camimizin iç alanı 216 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 300 kişidir. Camimizde 1 adet İmam Hatip lojman vardır.

22 SEYİTONBAŞI CAMİİ Camimiz 1999 yılında vatandaşlarımız tarafından kurulan dernek aracılığıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti camii derneğine aittir. Camimiz betonarme yapıda olup, üzeri ahşap ve kiremit kaplamadır. Camimizin toplam arsa alanı 1150 metrekare olup, iç alanı ise 390 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 520 kişidir. Camimizin müştemilatında şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.

23 ŞEHİTLER CAMİİ Camimiz 4000 metrekare arsa üzerine 500 metrekare iç alanı olarak, 1988 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Betonarme ve kubbelidir. Caminin müştemilatı içerisinde; 1 adet lojman, 1 adet Kuran Kursu ve Çay Ocağı bulunmaktadır. Camimiz tek minarelidir. Ayrıca bayanlar için abdest alma ve namaz kılma yeri mevcuttur. Caminin şadırvanı müstakildir. Camimizin bahçesi çeşitli meyvelerle ağaçlandırılmıştır. Bahçede ayrıca bir kamelya bulunmaktadır. Camimizin iç kısmında 900 kişi rahatça ibadet edebilmektedir. Merkezi ezan ve vaaz hizmetleri camimizden yürütülmektedir. Camimizin çeşitli ihtiyaçları ise camii derneği tarafından karşılanmaktadır.

24 TIFLI CAMİİ Çanakkale Merkez Çarşı Caddesinde bulunan Merkez Tıflı Camii Sultan II.Abdülhamit tarafından 1892 yılında yaptırılmıştır. Camiinin iç alanı 118 metrekare mahfel ise 20 metrekaredir. Duvarları taş olup duvar kalınlığı 1 metredir. Pencereler demir doğrama olup, dış parmaklıklarda demirdir. Pencerelerin üzerinde ise elips şeklinde küçük pencereler vardır. Tavan ve çatısı ahşap olan camide çatıda ise yerli kiremit kullanılmıştır. Mihrap taş, minber ve kürsü ise ahşap olarak yaptırılmıştır. Mahfel ahşap, minare ise kesme taştan yapılmıştır yılında indirme şeklinde 72 metrekarelik son cemaat yeri, 1992 yılında ise ayakkabılık olarak 10 metrekare indirme yapılmıştır.

25 YAHYA ÇAVUŞ CAMİİ Camimiz 1998 yılında vatandaşlarımız tarafından kurulan dernek aracılığıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti camii derneğine aittir. Camimiz betonarme yapıda, üzeri ise ahşap ve kiremit kaplamadır. Camimizin toplam arsa alanı 1552 metrekare olup, iç alanı ise 336 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 750 kişidir. Camimizin müştemilatında lojman, şadırvan, tuvalet ve okuma odası bulunmaktadır.

26 YALI CAMİİ Çanakkale Merkez Kemal Paşa Mahallesinde bulunan Yalı Camii, 1884 yılında Tavil Ahmet Ağa tarafından yaptırılmıştır. 300 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Yalı Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetindedir. Camimizin yapısı taştandır. Çatısı ahşap yapıdır. Camimizde bayanlar için cemaat ve abdest alma yeri mevcuttur. Camimizin müştemilatında gasilhane, şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.

27 KÖY CAMİLERİ AKÇALI KÖYÜ AKKÖY OBASI CAMİİ Camimiz 2000 yılında müftülüğümüzün yardımlarıyla, eski camiinin yerine köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri ahşap ve kiremit örtülüdür. Camimizin toplam arsa alanı 50 metrekare olup, iç alanı da 50 metrekaredir.

28 AKÇALI KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1973 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 200 metrekare olup, iç alanı ise 100 metrekaredir. Camimizin yapısı taştan olup üzeri kiremit örtülüdür.

29 AKÇAPINAR KÖYÜ CAMİİ Köyümüze ilk defa camii 1888 yılında o yıllarda köyde sözü dinlenen Mehmet Emin İNCE nin önderliğinde köy halkı tarafından imece usulü ile yapılmıştır. İlk yapılan bu camide ibadet 1969 yılına kadar yapılmış, fakat daha sonra yapılan tadilat nedeniyle camii bahçesinde bulunan 8 adet mezar kaldırılarak camimiz büyütülmüştür yılları arasında köy muhtarı Kadir YAVAŞ ın öncülülüğünde bir yıl içeresin de şimdi ki yerine taş beton karışımı, tavanı ahşap çatı ve kiremit şeklinde inşa edilmiştir. Camimizin toplam arsa alanı 200 metrekare, iç alanı ise 180 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin müştemilatında abdestlik, tuvalet, altında ise 4 adet dükkan bulunmaktadır. Camimizin kapasitesi 240 kişidir.

30 ALANKÖY CAMİİ Camimiz 1964 yılında ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 350 metrekare, iç alanı ise 70 metrekaredir. Camimiz 93 cemaat kapasiteli olup, duvarları taştan, üzeri ise kiremit kaplı olarak inşa edilmiştir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin müştemilatında lojman ve wc bulunmaktadır.

31 AŞAĞIOKÇULAR KÖYÜ CAMİİ Köyümüzün Köy İhtiyar Heyeti 1971 yılında toplanarak camimizin çok yıpranmasından ve günün şartlarına cevap verememesinden ötürü yenisinin yapılmasına karar vermiştir. Bu maksatla camii yaptırma derneği kurulmuştur. Camimiz köy halkımızın gayretleri ile dışarıdan yardım alınmadan yapılmıştır. Camimizin inşaatında köy halkımız birlik ve beraberlik içerisinde temelinden çatısına kadar çalışmışlardır. Camimizin temeli kazma ve kürekle kazılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 271 metrekare olup, iç alanı ise 120 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 160 kişidir. Camimizin duvarları taştan üzeri ise betonarme çatı ve kiremittir. Camimizin taşları Ayvacık/Nusratlı dan getirilmiştir. Caminin taş ustalığını Ayvacık tan gelen ustalar yapmıştır. Minare betonlar kalıp şeklinde dökülerek yığma betondan yapılmıştır. Camimizin yapımı 4 sene devam etmiştir.1975 yılında ibadete açılmıştır.camimiz halkımıza halen hizmet vermeye devam etmektedir.

32 BELEN KÖYÇİFTLİK OBASI CAMİİ Camimiz 1972 yılında İsmail Sürücü tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 100 metrekare olup, iç alanı ise 58 metrekaredir. Camimizin yapısı taştan olup, üzeri çatılı ve kiremit örtülüdür. Camimizin minaresi bulunmamaktadır.

33 BELENKÖY CAMİİ Camimiz 1940 yılında köy halkımız tarafından yaptırılmıştır. Camimizin toplam alanı 150 metrekare olup, iç alanı ise 60 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 80 kişidir. Camimizin müştemilatında abdestlik, tuvalet bulunmaktadır. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise çatılı ve kiremit kaplamadır.

34 BODURLAR KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1992 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 500 metrekare olup, iç alanı ise 90 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 120 kişidir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ahşap çatı ve kiremittir. Camimizin müştemilatında lojman, tuvalet, konuk odaları ve abdestlik bulunmaktadır.

35 CİVLER KÖYÜ CAMİİ Camimiz toprak yapı olan eski camiinin yerine 1957 yılında Mustafa Çakıcı tarafından yaptırılmıştır. Yapılan bu camii 1997 yılında köy halkımız tarafından betonarme olarak tekrar yaptırılmıştır. Camimiz kubbeli olup 200 kişilik cemaat kapasitesi vardır. Camimizin toplam arsa alanı 415 metrekare olup, iç alanı ise 108 metrekaredir.

36 ÇAMYAYLA KÖYÜ ALİ KURBANLAR OBASI CAMİİ Camimiz 1965 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 1000 metrekare olup, Camimizin toplam arsa alanı 1000 metrekare olup, iç alanı ise 50 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 50 kişidir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap ve kiremit örtülüdür. Camimizin müştemilatında abdest alma yeri, lojman ve çeşitli odalar bulunmaktadır.

37 ÇAMYAYLA KÖYÜ CAMİİ Camimizin 1981 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 100 metrekaredir. Camimizin iç alanı ise 80 metrekaredir. Camimizin duvarları taştan olup, üzeri ise çatılı ve kiremit kaplamadır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir.

38 ÇINARLI KÖYÜ CAMİİ Çınarlı Köyü Köy Muhtarlığı ve Köy Halkı camilerinin eski olması nedeniyle, 1985 yılında yeni bir camii yapma kararı almışlardır yılında Çınarlı Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak, camii yapma faaliyetine başlanmıştır. Camimizin iç alanı 150 metrekaredir. Camimizin inşası esnasında köy halkımızın özverili katkılarının dışında, Çanakkale Merkez camilerinden iki defa yardım toplanmıştır. Bunun dışında, bazı ilçe ve köylerden de yardım toplanarak, 4 yıl içinde camiinin yapımı tamamlanmış ve 1985 yılında ibadete açılmıştır. Yıkılması düşünülen eski cami de tarihi eser olarak kayda geçmesi nedeniyle yıkılamamış ve tarihi eser olarak yaşamakta, ilgi ve bakım beklemektedir. Çınarlı Köyü Camii altındaki dükkanlarıyla, kubbeli betonarme yapısı ve iki şerefeli minaresiyle, 200 kişilik cemaat hacmiyle halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

39 ÇINARLI KÖYÜ DARDANOS MEVKİİ ŞEHİT HASAN MEVSUF CAMİİ Camimiz 2010 yılında Dardanos Mevkiinde oturan vatandaşlarımızın kurduğu camii derneği aracılığıyla ve müftülüğümüzün katkılarıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 2932 metrekare olup, iç alanı ise 170 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 250 kişidir. Camimizin yapısı betonarmedir. Üzeri ise ahşap yapı olup kiremit örtülüdür.

40 ÇIPLAK KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1950 yılında köy halkımız tarafından yaptırılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 178 metrekare olup, iç alanı ise 118 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 158 kişidir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap çatı olup kiremit örtülüdür. Camimizin müştemilatında ise lojman, şadırvan, tuvalet ve gasilhane mevcuttur.

41 DEDELER KÖYÜ KOVANDAĞI OBASI CAMİİ Camimiz 2006 yılında köy halkımızın yardımlarıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 835 metrekare olup, iç alanı ise 100 metrekaredir. Camimizin toplam kapasitesi 150 kişidir. Camimizin müştemilatında lojman, tuvalet, abdestlik bulunmaktadır.

42 DEDELER KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1979 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 35 metrekare olup, iç alanı da 35 metrekaredir. Camimizin yapısı taştan olup üzeri ahşaptır.

43 DENİZGÖRÜNDÜ KÖYÜ CAMİİ Camimiz İl Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar tarafından 2007 yılında yapılarak ibadete açılmıştır. Camimizin arsa alanı 470 metrekare olup, iç alanı 80 metrekaredir. Caminin duvarları betonarme ve tuğladır. Caminin üzeri çatı olup kiremitle örtülüdür. Camiinin kapasitesi 106 kişidir. Caminin abdest alma bölümü bulunmaktadır.arsası bahçe duvarıyla çevrilidir.

44 DÜMREK KÖYÜ CAMİİ Camimiz köy halkımız tarafından 1986 yılında yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam alanı 460 metrekare olup, iç alanı ise 130 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme, çatısı ise ahşaptır. Camimizin cemaat kapasitesi 173 kişidir. Camimizin müştemilatında şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.

45 ERENKÖY BELDESİ CAMİİ Camimizin inşaatına 1984 yılında başlanmış olup, belde halkımızın gayretleri sonucunda 1987 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 1548 metrekaredir. Camimiz bu arsaya 121 metrekare olarak inşa edilmiştir. Kubbeli ve betonarme olarak inşa edilen camii, 1 merkezi kubbe ve onu destekleyen 4 yarım kubbeden oluşmaktadır. Sonradan ilave edilen son cemaat yeri 3 kubbelidir. Camimin 25 metre uzunluğunda, 2 şerefeli 1 minaresi mevcuttur. Camii bahçesinin doğusunda, kuzeyinde ve güneyinde 3 kapısı vardır. Camiinin kıble tarafındaki bahçesinde 30 adet yeni yetişmiş çam fıstığı ağacı, yaz-kış camiye ayrı bir görsellik katmaktadır. Şadırvan, dernek odası ve müftülüğümüze bağlı olan Kuran Kursumuz camii bahçesindedir. Kursun altı ise gasilhane olarak kullanılmaktadır. Erkek ve bayan tuvaletleri bahçenin dış kısmındadır. Caminin iç dizaynı çini ve ahşap işlemedir. Camiinin iç alanı 121 metrekare olup, 160 kişilik cemaat kapasitesi bulunmaktadır. Camimizin ismi daha önce İntepe Belde Camii olarak anılırken, 2011 Şubat ayından itibaren beldenin isimi Erenköy Beldesi olarak değişmesi nedeniyle, camimizin ismi de Erenköy Belde Camii olarak değişmiştir.

46 ERENKÖY BELDESİ YENİMAHALLE CAMİİ Camimiz 1992 yılında köy halkımız ve müftülüğümüzün katkılarıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 1000 metrekare olup, iç alanı ise 80 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri ahşap ve kiremit kaplıdır. Camimizin minaresi mevcuttur.

47 GÖKÇALI KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1910 tarihinde zamanın Paşası tarafından 500 metrekarelik bir alan içerisine, 186 metrekare olarak yaptırılmıştır. Camimiz yapımından sonra, çeşitli zamanlarda tamirat görmüştür. Sonraları minaresinin üst kısmı hasar görmüş olması nedeniyle tekrar yapılmıştır. Camimizin cemaat kapasitesi 150 kişidir. Camimizin yapısı taş yapı olup, üzeri çatılı ve kiremit kaplamadır. Camimizin mülkiyeti ise köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin müştemilatında şadırvan ve lojman bulunmaktadır.

48 GÜZELYALI KÖYÜ CAMİİ Camiiz 1982 yılında köy halkımız tarafından kurulan camii derneği tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti camii derneğine aittir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri çatılı ve kiremit örtülüdür. Camimizin toplam arsa alanı 315 metrekare olup,camimizin toplam arsa alanı 315 metrekare olup, iç alanı ise 140 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 200 kişidir. Camimizin müştemilatında tuvalet, lojman bulunmaktadır.

49 HALİLELİ KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1957 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 1500 metrekare olup, iç alanı ise 240 metrekaredir. Camimizin yapısı taştan olup, üzeri kiremit örtülüdür.

50 HALİLOĞLU KÖYÜ CAMİİ Camimizi 1945 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadet açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 140 metrekare olup, iç alanı ise 60 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise çatılı ve kiremit örtülüdür. Camimizin cemaat kapasitesi ise 40 kişidir.

51 IŞIKLAR KÖYÜ DÖRTYOL CAMİİ Camimiz 1992 yılında köy halkımızın yardımlarıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 400 metrekare olup, iç alanı ise 200 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri ise ahşap ve çatı kaplamadır.

52 IŞIKLAR KÖYÜ CAMİİ Camimiz yılları arasında derneğimiz tarafından yaptırılmış olup, toplam arsa alanı 190 metrekaredir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap çatı ve kiremittir. İç alanı ise 150 metrekaredir. Camimiz 200 kişi cemaat kapasitelidir. Camimizin müştemilatında tuvalet ve şadırvan bulunmaktadır.

53 KALABAKLI KÖYÜ CAMİİ Kalabaklı Köyü Camii; köy tüzel kişiliği tarafından yılları arasında yapılarak ibadete açılmıştır. Camimizin arsa alanı 450 metrekare, iç alanı ise 130 metrekaredir. Camimizde 173 kişi ibadet edebilmektedir. Camimizin yapı şekli kargır bina, duvarları ise taştandır. Üzeri ise ahşap çatıdır. Camimizin müştemilatında Tuvalet, Abdestlik ve gasilhane mevcuttur.

54 KALAFAT KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1964 yılında köy halkımız tarafından yaptırılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin iç alanı 140 metrekare olup, 190 kişi kapasitelidir. Camimizin duvarları taştandır. Üzeri ise ahşap çatı ve kiremittir. Camimizin müştemilatında şadırvan, tuvalet ve lojman mevcuttur.

55 KARACALAR KÖYÜ CAMİİ Köy halkımız tarafından 1897 yılında yapılan camimizin toplam arsa alanı 1206 metrekare, iç alanı ise 108 metredir. Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olup, kapasitesi 144 kişidir. Yapı şekli olarak duvarları taş, ahşap çatı ve üzeri kiremitlidir. Müştemilatın da lojman, şadırvan, misafir odası ve tuvalet bulunmaktadır.

56 KARACAÖREN KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1971 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arasa alanı 240 metrekare olup, iç alanı ise 150 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin yapısı betonarmedir. Caminin müştemilatında lojman, abdesthane ve tuvalet bulunmaktadır.

57 KAYADERE KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1992 yılında köy halkımız ile müftülümüzün katkılarıyla yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 1000 metrekare olup, iç alanı ise 80 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme olup üzeri kiremit örtülüdür.

58 KEMEL KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1956 yılında köy halkımız tarafından yaptırılıp ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camiinin toplam arsa alanı 310 metrekare olup, iç alanı 130 metrekaredir. Camimizin 175 kişi kapasitesi vardır. Caminin duvarları taştan, üzeri çatı ve kiremitle kaplıdır. Camiinin eski olması nedeniyle camimiz üzerinde çeşitli zamanlarda bir takım yenileme çalışmaları yapılmıştır. 1-Camiinin yıpranmış ve dökülmekte olan mihrap ve minberi Kütahya Çini kaplı fayanstan yapılmıştır. 2-Çürümüş ve dökülmekte olan camii çerçeveleri ve camları komple çıkartılıp, yerine plastik cinsi cam ve çerçeveler takılmıştır. 3-Camiinin çürümüş ve akmakta olan çatısının iç ve dış kısmında da gerekli tadilatlar yapılıp, çatının iç tavan kısmı plastik döşemelerle kapatılmış, dış kısmındaki kırılmış olan kiremitler ise yenileriyle değiştirilmiştir. 4-Caminin yıpranmış ve dökülmekte olan dış sıvası tekrara yapılıp boyanmıştır. 5-Bozuk ve eskimiş olan camii iç ve dış ses istemleri yenileriyle değiştirilmiştir.

59 KIZILCAÖREN KÖYÜ ÇANAKALAN OBASI CAMİİ Camimiz, eski caminin yerine 1996 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 174 metrekare, iç alanı ise 104 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 120 kişiliktir. Camimizin müştemilatında şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır. Camimizin duvarları tuğla olup, üzeri çatılı ve kiremit örtülüdür.

60 KIZILCAÖREN KÖYÜ CAMİİ Camimiz 2001 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri çatılı ve kiremit kaplamadır. Camimizin toplam arsa alanı 110 metrekare olup, iç alanı ise 42 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 30 kişidir.

61 KIZILKEÇİLİ KÖYÜ İĞDELİK OBASI CAMİİ Camimiz 1965 yılında köy halkımızın yardımlarıyla yaptırılan camimiz 2007 yılında tadilattan geçirilip ibadet açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 25 metrekare olup, iç alanı da 25 metrekaredir. Camimizin duvarları taştan olup, üzeri ahşap ve çatı kaplamadır.

62 KIZILKEÇİLİ KÖYÜ CAMİİ Camimiz yılları arasında, camii derneğinin katkılarıyla, köy halkı ve çevre köylülerimizin yardımlarıyla yapılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 165 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 267 kişidir. Camimizin iç alanı ise 163 metrekaredir. Camimizin yapı şekli kubbeli ve betonarmedir. Şadırvanı mevcuttur. Mahfeli bulunmaktadır. Tuvalet vardır. Camimizin dışı mozaik kaplamadır.

63 KİRAZLI KÖYÜ BÖLGE CAMİİ Camimiz 1978 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Minaresi ise daha sonra yapılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 1000 metrekare olup, iç alanı ise 150 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 200 kişidir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise kiremit örtülüdür. Camimizin müştemilatında ise şadırvan ve tuvalet mevcuttur.

64 KİRAZLI KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1948 yılında köy halkımız tarafından yapılmıştır. Camimizin iç alanı 110 metrekaredir.camimiz taş yapılı olup üzeri kiremit kaplamadır.

65 KOCALAR KÖYÜ CAMİİ Köyümüz camii 1987 yılında köy halkı ile Kalebodur fabrikasının işbirliği ile ortaklaşa yapılarak ibadete açılmıştır. Caminin yapısı betonarme, duvarları tuğla, üzeri ise çatı kiremitle örtülüdür. Camimizin üstünde 2 metre uzunlukta, 1 metre derinlikte küçük bir kubbe bulunmaktadır. Caminin iç alanı 110 metrekare olup, 145 kişilik kapasitesi vardır. Caminin toplam arsa alanı 130 metrekaredir. Caminin müştemilatında tuvalet ve abdestlik mevcuttur.

66 KUMKALE BELDESİ CAMİİ Camimiz köy halkımız tarafından 1963 yılında yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 250 metrekare olup, iç alanı ise 200 metrekaredir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap ve kiremit örtülüdür. Camimizin müştemilatında şadırvan ve lojman bulunmaktadır.

67 KURŞUNLU KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1992 yılında köy halkımız tarafından yaptırılmış olup, toplam arsa alanı 568 metrekaredir. Duvarları tuğla olup, tavanı da betonarmedir. Camimizin üzeri çatı olup üzeri kiremitle örtülüdür. Camimizin iç alanı 130 metrekaredir. Camimizin mahfelle birlikte 170 kişi kapasitesi vardır. Camimizin müştemilatında şadırvan, gasilhane ve tuvalet bulunmaktadır.

68 MUSAKÖY CAMİİ Camimiz 1952 yılında imece usulü ile köy halkımız tarafından yaptırılmıştır. Caminin duvarları taştan, üzeri ahşap, çatı ve kiremitten oluşmuştur. Caminin iç alanı 120 metrekare olup, 160 kişilik kapasitesi vardır. Caminin toplam arsa alanı 210 metrekaredir yılında camiinin bahçesinin tamamı şadırvan ve son cemaat yeri olarak kapatılmıştır. Camiinin müştemilatı içerisinde tuvalet ve abdestlik mevcuttur.

69 NİŞANKAYA KÖYÜ YENİ YERLEŞİM CAMİİ Camimiz 1981 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 460 metrekare olup, iç alanı ise 160 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri kiremit örtülüdür. Camimizin kapasitesi 300 kişidir.

70 ORTACA KÖYÜ CAMİİ Ortaca Köyü Camii, köy tüzel kişiliğine ait olup yapımına 1988 senesinde başlanmış, 1989 senesinde ise bitirilmiştir. Toplam arsa alanı 454 metrekaredir. Caminin iç alanının toplamı ise 71 metrekaredir. Cemaat kapasitesi ise 100 kişidir. Yapı şekli ve özelliği betonarme üzeri çatı ve kiremittir. Bayanların ibadet edebilmesi için ise dışarıdan merdivenli mahfili vardır. Caminin ısıtması odun sobası iledir. Caminin girişinde abdestlik vardır. Güneş enerjisiyle sıcak su bulunmaktadır. Abdestliğin üzerinde teras katı bulunmaktadır. Yaklaşık 13 metre yüksekliğinde minaresi vardır. Camii avlusunda yatır olduğuna inanılan bir adet mezar bulunmaktadır. Camii avlusunda çeşitli ağaçlar ve yeşillikler bulunmaktadır. Avlunun iki giriş kapısı vardır. Etrafı ise kalın taş duvarla çevrilidir. Avlunun dışında ise umumi tuvalet bulunmaktadır. Camiinin imam lojmanı mevcuttur.

71 ÖZBEK KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1978 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 272 metrekare olup, iç alanı ise 72 metrekaredir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri çatı örtülüdür.

72 SALİHLER KÖYÜ KAYIŞLAR OBASI CAMİİ Camimizin inşasına 01/08/20011 tarihinde yapımına başlanmış olup, 01/08/2003 tarihinde yapımı tamamlanmıştır. Camimiz 652 metrekare bahçe içine yapılmıştır. Camimizin kullanım alanı ise 100 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 135 kişidir. Camimiz betonarme yapıdır. Üzerinde ise çatı vardır.

73 SALİHLER KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1936 yılında köy halkımız tarafından yaptırılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 698 metrekare olup, iç alanı ise 117 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimiz taş yapı olup, üzeri çatılı ve kiremit kaplamadır. Camimizin müştemilatında ise şadırvan ve gasilhane bulunmaktadır.

74 SARAYCIK KÖYÜ CAMİİ Camimiz köy halkımızın yardımlarıyla 1970 yılında yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alını 1000 metrekare olup, iç alanı ise 228 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 175 kişidir. Camimizin duvarları taş yapılı olup, üzeri ise ahşap ve kiremit kaplamadır. Camimizin müştemilatında şadırvan, tuvalet ve konuk odası bulunmaktadır. Ayrıca camimizin bahçesinde çam, zeytin ve akasya ağaçları bulunmakta olup, camimize güzel bir görünüm vermektedir.

75 SARIBEYLİ KÖYÜ SIĞIRLI OBASI CAMİİ Camimiz 1965 yılında daha önce mevcut olan mescidin yerine, köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap ve kiremit örtülüdür. Camimizin toplam arsa alanı 192 metrekare olup, iç alanı ise 80 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 100 kişidir.

76 SARIBEYLİ KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1955 yılında köy halkımız tarafından yaptırılıp ibadete açılmıştır. Caminin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camiinin duvarları taştan olup tavanları ise ahşaptır. Camiinin üzeri çatı kiremitle örtülüdür.iç alanı 72 metrekaredir.kapasitesi 96 kişidir.abdest alma yeri vardır.

77 SARICAALİ KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1955 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Caminin toplam arsa alanı 350 metrekare olup, iç alanı ise 130 metrekaredir. Camiinin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin kapasitesi 200 kişidir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise çatı ve kiremit örtülüdür. Caminin müştemilatında tuvalet, gasilhane ve misafirhane bulunmaktadır.

78 TAŞLITARLA KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1974 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin yapısı kargir bina olup, duvarları taştan, üzerinde ise ahşap çatı vardır. Camimizin toplam arsa alanı 400 metrekare olup, iç alanı ise 100 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 80 kişidir.

79 TERZİLER KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1966 yılında vatandaşlarımız tarafından yaptırılıp, aynı yıl ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olup, toplam arsa alanı 48 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 64 kişidir. Camimizin müştemilatında ise abdesthane ve İmam- Hatip Lojmanı bulunmaktadır.

80 TEVFİKİYE KÖYÜ CAMİİ 1972 yılında köy halkımız tarafından inşa edilerek ibadete açılın camimizin toplam arsa alanı 900 metrekare olup, iç alanı ise 121 metrekaredir. Tek minareli olan camimizin içerisinde 160 kişi ibadet edebilmektedir. Mülkiyeti köy tüzel kişiliğinde olan camimizin, şadırvanı, erkek ve bayanlar için tuvaleti bulunmaktadır.

81 ULUPINAR KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1912 yılında köy halkımız tarafından yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin toplam arsa alanı 90 metrekare olup, iç alanı ise 63 metrekaredir. Camimizin duvarları taştan, üzeri ise ahşap ve kiremit örtülüdür.

82 YAĞCILAR KÖYÜ CAMİİ Camimiz 1997 yılında köy halkımız tarafından eski caminin yerine yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 150 metrekare olup, iç alanı da 130 metrekaredir. Camimizin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir. Camimizin cemaat kapasitesi ise 120 kişidir. Camimizin yapısı betonarme olup, üzeri kubbelidir. Camimizin müştemilatında lojman ve abdest alma yeri mevcuttur.

83 YAPILDAK KÖYÜ CAMİİ Camimiz köy halkımız tarafından 1983 yılında yaptırılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsa alanı 350 metrekare olup, yapısı ise betonarme üstü ise kubbedir. Camimizin iç alanı ise 247 metrekaredir. Camimizin kapasitesi 330 kişiliktir. Camimizin müştemilatında lojman, tuvalet ve şadırvan mevcuttur.

84 YUKARI OKÇULAR KÖYÜ CAMİİ Camimiz İmar ve İskan Bakanlığı tarafından mülkiyeti köy tüzel kişiliği ait olmak üzere, 1978 yılında yapılarak ibadete açılmıştır. Camimizin toplam arsası 494 metrekaredir. Camimizin cemaat kapasitesi 110 kişidir. Camimizin müştemilatında abdest alma yeri ve tuvalet bulunmaktadır.

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI

EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI EDİRNE DEKÎ ESKÎ ESER ONARIM ÇALIŞMALARI N.Cansen KIUÇÇOTE Rest.Uzm.Y.Mimar ayın Konuklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eski Eser Onarım çalışmaları içerisinde Edime İlinde oldukça kapsamlı restorasyonlara

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÖLÜM I: CAMİ YÖNETİM VE KADRO BİLGİLERİ Caminin Adı Cami Kodu Hizmet Kim Tarafından Veriliyor? Sözleşmeli İmam-Hatip Vekil Müezzin-Kayyım Cami/Mescitte Namaz Kılınmıyor Sözleşmeli

Detaylı

Bâlî Paþa Camii. Âbideler Þehri Ýstanbul

Bâlî Paþa Camii. Âbideler Þehri Ýstanbul 191 Camii minaresi Camii, Ýstanbul un Fatih ilçesinde, Hýrka-i Þerif civarýnda, Hüsrev Paþa Türbesi yakýnýnda, caddesi, Hoca Efendi sokaðýnda bulunmaktadýr. Bu camiin bânîsi, Sultan Ýkinci Bayezid in veziri

Detaylı

İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ. ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ

İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ. ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ Resim Adı Soyadı Ünvanı Görev Yeri İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ İBRAHİM SEZGİN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ MEHMET

Detaylı

- 61 - Muhteşem Pullu

- 61 - Muhteşem Pullu Asaf Bey Çıkmazı Kabaltısı Sancak Mahallesindedir. Örtüsü sivri tonozludur. Sivri kemerle güneye ve ahşap-beton sundurmalı sivri kemerle kuzeye açılır. Üzerinde kesme ve moloz taşlardan yapılmış bir ev

Detaylı

2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi

2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi 2018 Yılı 1. Dönem Vaaz Listesi Personel Vaaz Konusu Tarih Cami Vakit ÇOKKTA BİRLİK CUMA NAMAZI 5.1.2018 ŞEHİTLER C. ONUN SÜNNETİ 12.1.2018 KEPEZ BLD. MERKEZ C. GÜZEL AHLAK SAHİBİ OLMAK 19.1.2018 MECİDİYE

Detaylı

Üç Şerefeli Camii. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Üç Şerefeli Camii. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Üç Şerefeli Camii Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Üç Şerefeli Cami......................... 4 0.1.1 Osmanlı Mimarisinde Çığır Açan İlklerin Buluştuğu Cami............................

Detaylı

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER

SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER SİVEREK'TE TARİHİ ESERLER VE CAMİLER» Genel Bilgi» Ulu Camii» Gülabibey Camii» Sulu Camii» Haliliye Camii» Eski Hükümet Konağı ve Gazipaşa İlkokulu» Yeraltı Hamamı» Abdalağa Hamamı» Hanlar» Serap Çeşmesi...»

Detaylı

SELANİK AYASOFYA CAMİSİ

SELANİK AYASOFYA CAMİSİ SELANİK AYASOFYA CAMİSİ BAKİ SARI SAKAL SELANİK AYASOFYA CAMİSİ Aya Sofya (Azize Sofya) tapınağı Selanik in merkezinde, Ayasofya ve Ermou sokaklarının kesiştiği noktadadır. Kutsal İsa ya, Tanrının gerçek

Detaylı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Camileri - Eski Cami Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Eski Cami (Cami-i Atik - Ulu Cami).............. 4 0.1.1 Eski Cami ve Hacı Bayram Veli Söylencesi.......

Detaylı

GEBZE NİN TARİHİ ESERLERİ CAMİLER

GEBZE NİN TARİHİ ESERLERİ CAMİLER GEBZE NİN TARİHİ ESERLERİ CAMİLER 1. Sultan Orhan Camii : Gebze'nin batısında yer alan cami tahmini olarak 1323-1331 yılları arasında inşa edilmiştir. Osmanlı mimarisinin ilk örneklerinden olan camiyi

Detaylı

Kurşunlu Camii. Kayseri deki Sinan. Kurşunlu Camii, klasik dönem Osmanlı mimarisinin Kayseri deki özgün eserlerinden biridir. 16.

Kurşunlu Camii. Kayseri deki Sinan. Kurşunlu Camii, klasik dönem Osmanlı mimarisinin Kayseri deki özgün eserlerinden biridir. 16. Kayseri deki Sinan Kurşunlu Camii Kurşunlu Camii, klasik dönem Osmanlı mimarisinin Kayseri deki özgün eserlerinden biridir. 16. yüzyıl mimari karakterini taşıyan tek kubbeli, tek minareli, son cemaat mahalli

Detaylı

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALIADA 46 ADA 10 PARSEL SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ TESCİLLİ YAPI RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALI ADA AHŞAP ESKİ ESER RESTORASYON RAPORU İLİ : İstanbul İLÇESİ : Adalar MAHALLESİ : Kınalı Ada CADDESİ

Detaylı

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS SELÇUKLU MİMARİSİ Selçuklular Orta Asya dan Anadolu ve Ön Asya ya yolculuklarında Afganistan, İran, Irak, Suriye topraklarındaki kültürlerden ve mimari yapılardan etkilenmiş, İslam dinini kabul ederek

Detaylı

İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ. ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ

İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ. ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ Resimli Personel Listesi Resim Adı Soyadı Ünvanı Görev Yeri İBRAHİM ÖCÜT İl Müftüsü ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ ALAADDİN TOSUN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ İBRAHİM SEZGİN İl Müftü Yardımcısı ÇANAKKALE

Detaylı

Tarihi Yarımada yı İnci Gibi Süsleyen Camiler

Tarihi Yarımada yı İnci Gibi Süsleyen Camiler Tarihi Yarımada yı İnci Gibi Süsleyen Camiler 95 Sur içi Camisi Tek Kitapta! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul un tarihsel ve mimari açıdan en zengin bölgesi Sur içini inci gibi süsleyen

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

CAMÝÝ VE MESCÝTLER. Nevþehirli Damat Ýbrahim Paþa Camisi (Kurþunlu Cami) (Merkez)

CAMÝÝ VE MESCÝTLER. Nevþehirli Damat Ýbrahim Paþa Camisi (Kurþunlu Cami) (Merkez) CAMÝÝ VE MESCÝTLER Ekleyen kapadokya Pazartesi, 12 Mayýs 2008 Son Güncelleme Pazar, 24 Aðustos 2008 Nevþehirli Damat Ýbrahim Paþa Camisi (Kurþunlu Cami) (Merkez) Nevþehir il merkezinde bulunan Damat Ýbrahim

Detaylı

CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ OSMANLI MİMARLIĞI

CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ OSMANLI MİMARLIĞI CAMİ MİMARİSİ EMEVİLER 661-750 Y. Doç. Dr. UZAY YERGÜN EMEVİLER DEVRİ EMEVİLER DEVRİ TUNUS KAYRAVAN 670-726 (F: A.Ç., 2006) ŞAM EMEVİYE, 706-714 EMEVİLER DEVRİ ENDÜLÜS EMEVİ DEVLETİ 756-1031 KUDÜS MESCİD-ÜL

Detaylı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Çarşıları Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Edirne Çarşıları ve İş Merkezleri................ 4 0.1.1 Alipaşa Çarşısı(Kapalı Çarşı).............. 4 0.1.2

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ANADOLU SELÇUKLU DÖNEMİ BAHÇELERİ ANADOLU SELÇUKLU CAMİİLERİ Konya Alâeddin Camii - 1155-1219 Niğde Alâeddin Camii 1223 Malatya Ulu Camii 1224

Detaylı

ÖRNEKLER. Nazife KURTMAN

ÖRNEKLER. Nazife KURTMAN ÇANAKKALE ESERLERİNDEN ÖRNEKLER Nazife KURTMAN Ki anakkale İlinde tesbit ettiğimiz yapıların tarihçeleri ve plân özellikleri hakkında ben bu ^ I konuşmamda ayrıntıya girmeyeceğim. Çünkü tesbit edilen bu

Detaylı

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ

ADANA SEYHAN - ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ ULU CAMİ MEDRESESİ Ulu Cami Medresesi, kuzey-batı köşesine sokulmuş olan Küçük Mescit ve onun bitişiğindeki muhdes bir yapı sebebiyle düzgün bir plân şeması ve âbidevi bir görünüş arz etmez. Bununla beraber

Detaylı

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Yavuz KOCAMAN Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ Yavuz KOCAMAN Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 114 Mülkiyeti S.S Beyaz Site Konut Yapı Kooperatifine ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Harput Mahallesi, Pafta:72, Ada:5734, Parsel:5 de kayıtlı taşınmaz 18 K-IV 1/1000 ölçekli uygulama imar

Detaylı

Abd-i Kethüda (Cücük) Camisi

Abd-i Kethüda (Cücük) Camisi Eski Mağara Camisi'ne Yeni Mağara Camisi'nin batı duvarının yanından gidilerek ulaşılmaktadır. Tamamen terk edilmiş olan yapının içinin ve cephesi her geçen gün daha fazla tahrip olduğu görülmektedir.

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması İhtiyaç duyulan büyük bir boşluktur, ışığa ihtiyaç duyan büyük bir boşluk, çok uzun zamandır unutulmaya yüz tutmuş olan da budur. Yapılmak istenen ihtiyaç duyulan

Detaylı

K A R A R. İl Özel İdaresinin 03.02.2016 tarih ve 1234 sayılı yazısı ve eklerinin yapılan tetkikinde;

K A R A R. İl Özel İdaresinin 03.02.2016 tarih ve 1234 sayılı yazısı ve eklerinin yapılan tetkikinde; SAYI : 14 KARAR TARİHİ : 05.02.2016 ÖZÜ: İlimize bağlı, Düziçi İlçesi, Böcekli-Celiller Mahallesinde ihale edilmiş saha dışından hammadde üretim izni olmadan 4.096 ton bazalt madeni kaçak olarak üretip

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KÜHAM BİNASI BAKIM ONARIM İŞİ İNŞAAT MAHAL LİSTESİ AĞUSTOS 2011 1 KÜHAM İDARİ BİNA İdari binada tüm pencerelerde açılır kanatlara sineklik takılacaktır. Zemin katta koridor

Detaylı

MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TALAS BELEDİYESİ 197-204 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri Muhtarlık İşleri bünyesine gelen talepler doğrultusunda yukarı mahallelerde günlük mini onarım,

Detaylı

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin /

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / 50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ

Detaylı

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU GİRİŞ: 1.1 Raporun Anafikri Bu rapor Büyükada da yapılacak Çarşı Camii projesinin tasarım parametrelerini ve taşıyıcı sistem bilgilerini açıklayacaktır.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

Ahşap İşçiliğinin 700 Yıllık Şaheseri: Eşrefoğlu Camii [Beyşehir/KONYA]

Ahşap İşçiliğinin 700 Yıllık Şaheseri: Eşrefoğlu Camii [Beyşehir/KONYA] Orta Asya'daki ağaç direkli ahşap camilerin Anadolu'daki örnekleri Selçuklu'nun ahşap ustalıkları ile 13.yy dan günümüze ulaşmıştır. Ayakta kalan örnekleri Afyon ve Sivrihisar Ulu Camileri, Ankara Arslanhane

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE Tamda istediğim SİZİN İÇİN, gibi... SINIRLI SAYIDA 1972 DEN GÜNÜMÜZE un arka bahçesi GEMLİK Gemlik, marmara denizinde zeytini ve güzellikleri ile ünlü ilçemizdir. Tarih boyu İstanbul ile ticari, sosyal,

Detaylı

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan 3 doğanın içinde yer alan 1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66

Detaylı

Ortaköy'ün simgesi Büyük Mecidiye Camii

Ortaköy'ün simgesi Büyük Mecidiye Camii On5yirmi5.com Ortaköy'ün simgesi Büyük Mecidiye Camii Bazı camilerimiz vardır ki, bulundukları yere şeref verirler. Ortaköy deki bu cami bulunduğu yerden cazibe ve füsun alır. Yayın Tarihi : 1 Ağustos

Detaylı

İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ

İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ İZMİR, TİRE, YAVUKLUOĞLU (YOĞURTLUOĞLU) KÜLLİYESİ Nadir TOPKARAOGLU-A.Yakup KESlCl TjTjİİj ülliye, Tire llçesi'nin batı ucunda, Turan Mahallesi, Beyler Deresi mevkiinde yeralmaktadır.^- ^ i Külliye; cami,

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

EDİRNE ROTARY KULÜBÜ DÖNEM BÜLTENİ

EDİRNE ROTARY KULÜBÜ DÖNEM BÜLTENİ EDİRNE ROTARY KULÜBÜ 2017 2018 DÖNEM BÜLTENİ Ian H.S. RISELEY (UR Bşk.) Mustafa Kaan KOBAKOĞLU (2420. Böl. Guv.) Güzin CİRAVOĞLU (Guv. Yard.) Tarih Bülten No : : 21.11.2017 1533 Kulüp Toplantı No : 2009

Detaylı

2013 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : Kıbrıs Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü

2013 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : Kıbrıs Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü 2013 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU Hazırlayan : Kıbrıs Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANI İLE YÜRÜTÜLEN ESKİ ESER

Detaylı

Karar Tarihi : 07.03.2014 Karar No : 41850698.301.05-31. Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi.

Karar Tarihi : 07.03.2014 Karar No : 41850698.301.05-31. Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi. Karar No : 41850698.301.05-31 Konu : Protokol Yapılması için Yetki Verilmesi. KARAR : Plan ve Bütçe Komisyonunun "Komisyonumuza havale edilen, Bosna Hersek Kütüphanemizin bulunduğu Bosna Hersek Halit Eroğlu

Detaylı

www.sanberkinsaat.com

www.sanberkinsaat.com www.sanberkinsaat.com Alesta apartmanı Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de, doğanın içinde yer alan 1066,85 m² alan üzerinde 12 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Alesta apartmanında 3 adet iş yeri (

Detaylı

2014 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU

2014 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU 2014 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU Hazırlayan : Kıbrıs Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü 2014 Yılında Tamamlanan Projeler Sıra No Yapılan İş İhale

Detaylı

BİLDİRİLER I (SALON-A/B)

BİLDİRİLER I (SALON-A/B) GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GİRESUN DA DİNÎ VE KÜLTÜREL HAYAT SEMPOZYUMU-I (25-27 Ekim 2013) BİLDİRİLER I (SALON-A/B) EDİTÖR MEHMET FATSA GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ KÜLTÜR SERİSİ-2 Eyüp NEFES * GİRESUN DA DOLMA GÖZLÜ

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 04 YILI EYLEM PLANI DİN HİZMETLERİ ALANINDA PLANLANAN EYLEMLER NO PLANLANAN EYLEM AÇIKLAMA BAŞLAMA BİTİŞ Din görevlileri tarafından vatandaşlar için Camilerde Kur an Öğretimi Kursları

Detaylı

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır.

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 1 ADI Dini Soruların Cevaplandırılması Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 5 gün 3 İhtida İşlemleri 4 5 Aile İrşat Rehberlik Bürosu Vekalet Yoluyla

Detaylı

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası)

(İkiyüzbin Yeni Türk Lirası) Sn... A.Ş Mah... Cad. No:... / İstanbul Konu : Değerleme Raporu Talebiniz üzerine Bostanlı Mah... Sk No:.. Apt. D:.. Karşıyaka İzmir adresindeki a ait mülk 2014 tarihinde gezilerek dikkatle incelenmiştir.

Detaylı

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu kaydı : Antalya

Detaylı

ULU CAMİ BATTALGAZİ - MALATYA

ULU CAMİ BATTALGAZİ - MALATYA ULU CAMİ BATTALGAZİ - MALATYA Ulu Cami / Malatya - Battalgazi YAPIM TARİHİ: İlk yapı muhtemelen I. Alaaddin Keykubat döneminde (1224 civarı ) yapılmıştır. Daha sonraları

Detaylı

ekonomisinde etkin olan Ermeniler, Bey Mahallesinde çok güzel konaklar yaptırmışlar ve mahallede çoğunluğu sağlamışlardır.

ekonomisinde etkin olan Ermeniler, Bey Mahallesinde çok güzel konaklar yaptırmışlar ve mahallede çoğunluğu sağlamışlardır. Gaziantep'de mahalleler adını çoğunlukla burada bulunan camilerden alır. Bey mahallesi de adını 1587 yılında yapılmış olan Bey Cami'inden almış. Fransız işgalinde büyük hasar gören bu cami, bugüne ulaşamamış.

Detaylı

Tulpar yerün birevü buççağunda bulsa da, öz yılkısın tabar. (Tulpar dünyanın bir başka köşesinde olsa da, kendi sürüsünü bulur.)

Tulpar yerün birevü buççağunda bulsa da, öz yılkısın tabar. (Tulpar dünyanın bir başka köşesinde olsa da, kendi sürüsünü bulur.) Tulpar ın adı, Türk, Kırgız ve Altay mitolojilerinde geçer. Genelde beyaz veya kara (tek renk) bir at olarak betimlenir. Beyaz kanatları vardır ve Kuday (Tanrı) tarafından yiğitlere yardımcı olması için

Detaylı

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip,

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, www.astasaries.com Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, beklenen konfor, güven ve rahatlığı sağlamayı ilke edinen ASTAŞARİES Yapı ortakları gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok önemli projede

Detaylı

İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI. restorasy n

İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI. restorasy n A Ç I L I Ş L A R A Ç I L I Ş L A R A PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN CAMİİ İBADETE AÇILDI İstanbul-Aksaray daki meydanı süsleyen, eklektik üslubun en güzel örneklerinden birini oluşturan Pertevniyal Valide

Detaylı

Bazı Dini/Tarihi Yapıların Sırları

Bazı Dini/Tarihi Yapıların Sırları Zigurat Taoizm de Tapınaklar Kiliseler Medine deki Eğik Minarenin Sırrı Hacer-i Muallak Kâbe Ölçülerindeki Cami: İsmail Ağa Camii Sivas Divriği Ulu Camiindeki Gölgeler Süleymaniye Camii İs Odası Şemsi

Detaylı

SELANİK HAMZA BEY CAMİSİ

SELANİK HAMZA BEY CAMİSİ SELANİK HAMZA BEY CAMİSİ BAKİ SARISAKAL SELANİK HAMZA BEY CAMİSİ Hamza Bey Camisi Hamza Bey Camisi diğer adıyla Alkazar, Alkazar ismini ünlü sinema salonundan almaktadır. Hamza Bey Camisi 20. yüzyılda

Detaylı

OTS 2735: Sami Kosat evinin kuzeybatı köşesinden 29 metre kadar kuzeyde aynı şahsa ait tarla içinde ağaç kazık çakılarak nokta yenilendi.

OTS 2735: Sami Kosat evinin kuzeybatı köşesinden 29 metre kadar kuzeyde aynı şahsa ait tarla içinde ağaç kazık çakılarak nokta yenilendi. APLİKASYON TUTANAĞI Antalya Orman Kadastro Komisyonları Koordinatörlüğü'nün 11/02/2011 tarih ve B.18.1.0GM.1.05.00.09-255.01(07.19.06)-(07.19.42)-111 sayılı yazıları ekinde alman Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün

Detaylı

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü KARAR TARİHİ : 31.10.2013 KARAR NO : 03 İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Çevresel Gürültünün

Detaylı

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 1 01.01.2016 CUMA MUSTAFA KOLUKISAOĞLU İL MÜFTÜSÜ ATİKİBRAHİM PAŞA C. Ö.ÖNCE SORUMLU BİR VARLIK OLAN İNSAN 01.01.2016 CUMA SEYFULLAH ÇAKIR MÜFTÜ YARD. KÖPRÜBAŞI C. Ö.ÖNCE SORUMLU BİR VARLIK OLAN İNSAN

Detaylı

2015 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU İLK TASLAĞI

2015 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU İLK TASLAĞI 2015 YILINDA TC. YARDIM HEYETİ FİNANSMANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELERİN FAALİYET RAPORU İLK TASLAĞI Hazırlayan : Kıbrıs Vakıflar İdaresi İnşaat Şube Müdürlüğü Sıra No 2015 Yılında Tamamlanan Projeler

Detaylı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı 1987 Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması; daha da önemlisi güzel Beldemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün

Detaylı

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü

2013 Yılı Devam Eden Projeler. Eğitim Yükseköğretim Sektörü 2013 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü YAKLAŞIK 400 YATAKLI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASI İLE MEVCUT HASTA BAKIM ÜNİTESİ BİNASININ POLİKLİNİK BİNASI OLARAK

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

SELANİK ALACA İMARET CAMİSİ

SELANİK ALACA İMARET CAMİSİ SELANİK ALACA İMARET CAMİSİ BAKİ SARISAKAL SELANİK ALACA İMARET CAMİSİ (İSHAK PAŞA CAMİSİ) Selanik Alaca İmaret Camisi Alaca İmaret Camisi Selanik şehir merkezinin kuzey bölümünde bulunmaktadır. Aziz Dimitris

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER

SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER SÜLEYMANİYE YENİLEME ALANI, 2. BÖLGE, 461 ADA, 6 PARSEL RÖLÖVE AÇIKLAMA RAPORU İLE İLİŞKİLİ FOTOĞRAF VE GÖRSELLER TARİHİ YAPININ FOTOĞRAFI Foto no: F01 BÖLGEYE AİT TARİHİ PERVİTİTCH HARİTASI TESCİLLİ YAPI

Detaylı

ERKEN OSMANLI SANATI. (Başlangıcından Fatih Dönemi Sonuna Kadar) Yıldız Demiriz

ERKEN OSMANLI SANATI. (Başlangıcından Fatih Dönemi Sonuna Kadar) Yıldız Demiriz ERKEN OSMANLI SANATI (Başlangıcından Fatih Dönemi Sonuna Kadar) Yıldız Demiriz Osmanlı mimarisinin erken döneminden günümüze gelen yapıların çoğu dini mimariye bağlıdır. Dönem üsluplarını ve plan gelişmesini

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

Osmanlı nın ilk hastanesi:

Osmanlı nın ilk hastanesi: mekan Osmanlı nın ilk hastanesi: Yıldırım Darüşşifası YAPIMI 1394 TE TAMAMLANAN VE OSMANLI DEVLETİ NİN İLK HASTANESİ OLARAK KABUL EDİLEN BURSA DAKİ YILDIRIM DARÜŞŞİFASI, OSMANLI NIN YAPI ALANINDA DEVLET

Detaylı

Geçmişten Günümüze Bulgurlu da Namazgâh Camii (Cavid Ağa Camii)

Geçmişten Günümüze Bulgurlu da Namazgâh Camii (Cavid Ağa Camii) Medeniyet Sanat, İMÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dergisi, Sayı:1, 2015, s.71-89 ISSN 2148-8355 Geçmişten Günümüze Bulgurlu da Namazgâh Camii (Cavid Ağa Camii) The Namazgah Mosque (The Cavid Aga Mosque)

Detaylı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı

Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Başkan Kocadon, Fen İşleri Müdürü ile toplantı yaptı Yaz sezonunun son günlerinde Belediye Fen İşleri Müdürü ile görüşen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yeni dönemde yapılacak işler ve projelerle

Detaylı

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET SUNUMU (HİZMET SITANDARTLARI TABLOSU)

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET SUNUMU (HİZMET SITANDARTLARI TABLOSU) SIRA NO 1 HİZMETİN ADI HAC VE UMRE MÜRACAAT İŞLEMLERİ 2 FETVA İŞLEMLERİ Yazılı ve Telefonla. 3 UMRE KAYIT İŞLEMLERİ 4 VAAZ İŞLEMLERİ 5 6 CAMİ DERSLERİ VE CAMİDE KUR ANI KERİM ÖĞRENİM KURSLARI CAMİLERİN

Detaylı

II. Beyazid Camii - Külliyesi ve Sağlık Müzesi. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

II. Beyazid Camii - Külliyesi ve Sağlık Müzesi. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı II. Beyazid Camii - Külliyesi ve Sağlık Müzesi Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 II.Beyazid Camisi ve Külliyesi (II.Beyazid Kompleksi).... 4 0.1.1 Darüşşifa

Detaylı

PARK VE YEŞİL ALANLAR

PARK VE YEŞİL ALANLAR Park Bahçeler Müdürlüğü Park Bahçeler Müdürlüğü; imar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış alanları amacına uygun olarak park, mahalle parkı, orta refüj, meydan ve kavşak düzenlemelerini projelendirerek

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU Belediye Meclisimizin 07.12.2015 tarih ve 127 sayılı kararı ile Komisyonumuza havale edilen kararı neticesinde; İmar Komisyonumuz 21.12.2015 tarihinde toplanarak, Erzurum ili Palandöken ilçesi Ertuğrulgazi

Detaylı

Ankara da SELÇUKLU MİRASI. Arslanhane Camii. (Ahi Şerafeddin) 58 YEDİKITA

Ankara da SELÇUKLU MİRASI. Arslanhane Camii. (Ahi Şerafeddin) 58 YEDİKITA Ankara da SELÇUKLU MİRASI Arslanhane Camii (Ahi Şerafeddin) 58 YEDİKITA Çizim: Yük. Mim. Mehmet Emin Yılmaz 11. yüzyıldan başlayarak Anadolu ya yerleşmeye başlayan Türkler, doğuda Ermeni ve Gürcü yapıları,

Detaylı

Yard.Doç.Dr.Ramazan ARITÜRK. Gana Dostluk ve Yardımlaşma. Derneği Yön. Kur. Bşk.

Yard.Doç.Dr.Ramazan ARITÜRK. Gana Dostluk ve Yardımlaşma. Derneği Yön. Kur. Bşk. Gana, 15.yy. ve 19.yy. arasında Avrupalı devletler tarafından bir sömürge haline düşürülmüştür. Hollanda, İsveç, Danimarka ve İngilizlerin köle ticareti had safhaya ulaşmış, ülkenin doğal zenginlikleri

Detaylı

Özgürlüğün Ev Hali. www.ntepeyapi.com

Özgürlüğün Ev Hali. www.ntepeyapi.com Özgürlüğün Ev Hali www.ntepeyapi.com İki Adımda Tatil Keyfi NTEPE Panoramanın yaşama yer açan mimarisi içerisinde evinizden 5 yıldızlı bir tatile ulaşmak için yapmanız gereken tek şey evinizin kapısından

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR KOMİSYONU BAŞKANLIĞI. SAYI : KONU:İmar Plan tadilatı KOMİSYON RAPORU Belediye Meclisimizin 02.05.2016 tarih ve 81 sayılı kararı ile Komisyonumuza havale edilen kararı neticesinde; İmar Komisyonumuz 10.05.2016 tarihinde toplanarak, Erzurum ili Palandöken ilçesi, Hüseyin

Detaylı

"MİMARİ ÖZELLİKLERİ VE SÜSLEMELERİ AÇISINDAN ADANADAKİ ESKİ CAMİLER VE GÜNÜMÜZDEKİ DURUMLARI"

MİMARİ ÖZELLİKLERİ VE SÜSLEMELERİ AÇISINDAN ADANADAKİ ESKİ CAMİLER VE GÜNÜMÜZDEKİ DURUMLARI "MİMARİ ÖZELLİKLERİ VE SÜSLEMELERİ AÇISINDAN ADANADAKİ ESKİ CAMİLER VE GÜNÜMÜZDEKİ DURUMLARI" Öğr.Gör. Atanur Meriç İlk çağlardan beri bir konaklama yeri olan Adana, aynı zamanda önemli bir güzergahın,

Detaylı

SANAT TARİHİ NOTLARI OSMANLI MİMARİSİ-CAMİLER

SANAT TARİHİ NOTLARI OSMANLI MİMARİSİ-CAMİLER SANAT TARİHİ NOTLARI OSMANLI MİMARİSİ-CAMİLER Bugün Osmanlı dönemine ait orijinal en eski yapı Bilecik teki Orhan Gazi İmareti dir. Ertuğrul Gazi Türbesi nin karşısındaki tepenin yamacında bulunan yapı

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ V.Karani ŞENOCAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Melek ATEŞ V.Karani ŞENOCAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 15 Mülkiyeti Alparslan KÜNİ ve hissedarlarına ait Erzurum ili Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi, Ada: 5937, Parsel:1 da kayıtlı taşınmaz 18 İ-III 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımızda

Detaylı

EVLİYA ÇELEBİYE GÖRE YANYA CAMİLERİ

EVLİYA ÇELEBİYE GÖRE YANYA CAMİLERİ EVLİYA ÇELEBİYE GÖRE YANYA CAMİLERİ BAKİ SARISAKAL Evliya ÇELEBİ YE GÖRE YANYA CAMİLERİ Yanya Câmileri: Büyük Hisar da dört adet mihrap vardır. Hepsinden mükellefi ve mükemmeli Selâtîn Câmii benzeri, cemaati

Detaylı

T.C AMASYA VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C AMASYA VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C AMASYA VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 3 Telefon ile veya bizzat gelerek sorulan dini soruların

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 2 SASANİLER-İSPANYA EMEVİLERİ-TULUNOĞULLARI SASANİLER (226-651) Sasaniler daha sonra Emevi ve Abbasi Devletlerinin hüküm sürdüğü bölgenin doğudaki (çoğunlukla Irak) bölümüne hükmetmiştir.

Detaylı

Cihat Yılmaz / Dizayner Vakıflar İstanbul I.Bölge Müdürlüğü

Cihat Yılmaz / Dizayner Vakıflar İstanbul I.Bölge Müdürlüğü SİNAN PAŞA RESTORASYONUNDA KALEMİŞİ İMALATLARIN CAMİİ UYGULANMA SEYRİ Cihat Yılmaz / Dizayner Vakıflar İstanbul I.Bölge Müdürlüğü Osmanlı döneminin klasik sürecine ait olsa da göz önünde pek kalmayan yapılarından

Detaylı

Selimiye. Camii. M imar Sinan ın ustalık eseri. Yazı, fotoğraf ve resimler : Y. Müh. Mimar Bülent ÇETİNOR

Selimiye. Camii. M imar Sinan ın ustalık eseri. Yazı, fotoğraf ve resimler : Y. Müh. Mimar Bülent ÇETİNOR M imar Sinan ın ustalık eseri Selimiye SAHİBİ ve SORUM LU YÖ N ETM EN K. CUMHUR TEZEL Adres : Büyükdere Cad. No. 32 80290 - Mecidiyeköy - İstanbul P.K. 24-80312 - Mecidiyeköy - İstanbul Tel. : 175 34 10

Detaylı

T.C. İNCESU İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ 2012/1 İFLAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. İNCESU İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ 2012/1 İFLAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. İNCESU İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ 2012/1 İFLAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Müflis TAKSAN TAKIM TEZGAHLARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ NE ait, aşağıda tapu kayıtları belirtilen ve nitelik itibarı

Detaylı

NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum

NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum Satılık - Malikane 12,000,000 750 m2 Oda Sayısı : 6 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 7 Yapının Şekli : Dubleks Yapının Durumu : Sıfır

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER VE MÜZELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şube Müdürlüğümüz 16 Kütüphane ve

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 11080003001 ŞÖHRET BAHÇECİ TEMMUZ / 2015 İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : ŞÖHRET BAHÇECİ NUMARASI : 11080003001

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULUNUN ŞUBAT 2014 (72-73-74-75) SAYILI TOPLANTI GÜNDEMİ

KAYSERİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULUNUN ŞUBAT 2014 (72-73-74-75) SAYILI TOPLANTI GÜNDEMİ Toplantı Yeri : Müdürlük Hizmet Binası (Tacettin Veli Mahallesi, Lalezade Caddesi, No:6 Kiçikapı//KAYSERİ) Toplantı Tarihi ve saati : 06 Şubat 2014 Perşembe- 09.30 Molu Mahallesi Camii Tespit- 184 1 Köy

Detaylı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENİ n 7 Inşaat Özel sayısı 01.07.2009 Şantiye ziyareti öngörüldüğü gibi 20 Haziran Cumartesi günü yapıldı.. İşte sizlere tatile gitmeye hazırlanırken o günü bir

Detaylı

ATAŞEHİR KOMPLE PLAZA SUNUM DOSYASI. Hazırlayan Nuri İĞMEN REMAX Bento Gayrimenkul Dan. ve Paz. Ltd. Şti. 30 Mart 2015

ATAŞEHİR KOMPLE PLAZA SUNUM DOSYASI. Hazırlayan Nuri İĞMEN REMAX Bento Gayrimenkul Dan. ve Paz. Ltd. Şti. 30 Mart 2015 ATAŞEHİR KOMPLE PLAZA SUNUM DOSYASI Hazırlayan Nuri İĞMEN REMAX Bento Gayrimenkul Dan. ve Paz. Ltd. Şti. 30 Mart 2015 Bölge Dinamikleri 2000 li yılların başına kadar hızlı bir şekilde konut yapılanması

Detaylı