DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ"

Transkript

1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına madde 3 te belirtilen koşullar ve özelliklerde HotSpot İnternet Erişimi Yazılım ve Donanım Altyapısı Kurulumu alımından ibarettir 2. TANIMLAR DARÜŞŞAFAKA ŞİRKET : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Hotspot İnternet Erişimi Yazılım, Donanım Altyapısı Kurulumu ve bakım hizmetlerini vermeye istekli firma 3. ŞİRKET İN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 3.1. ŞİRKET, iş bu şartnamenin 5. maddesinde belirtilen donanımın sıfır ve orijinal paketi açılmamış şekilde teslim edecektir ŞİRKET iş bu şartnamede belirtilen yazılım ve donanım altyapısının yerinde kurulumunu (fiziki olarak kurulumunun yapılmasının yanı sıra iş bu şartnamenin 7. maddesinde belirtilen erişim tiplerinin devreye alınması) 10 iş günü içerisinde tamamlamayı kabul ve taahhüt eder ŞİRKET, 2(iki) yıl boyunca kurulum yapmış olduğu donanımı garanti kapsamında onaracak, onarım için kullanılacak tüm sarf, yedek parça ve işçilik giderleri ŞİRKET e ait olacaktır ŞİRKET, donanımlarda arıza yaşanması durumunda iş günleri içerisinde aynı gün içerisinde müdahale gerekirse yerinde müdahale edecektir ŞİRKET, gerek donanımda onarım amaçlı kullanılacak yedek parçaların tamamını orijinal olarak tedarik etmeyi kabul ve taahhüt eder ŞİRKET, tüm donanım ve yazılım altyapısı kurulumunu yapıp sistemi çalışır şekilde teslimatını yapmasından itibaren 1(bir) yıl süre ile; Telefon ve eposta ile hafta içi mesai saatleri içerisinde (sınırsız) destek verecektir Uzaktan destek yılda en az 5(beş) kez olmak üzere destek verecektir ŞİRKET, DARÜŞŞAFAKA ile arasında yapılacak olan Bakım Sözleşmesi kapsamında 5651 sayılı İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA

2 KANUN da yapılan değişikliklere uygun olacak şekilde kurulu sistem üzerinde gerekli revizyonları yapmayı taahhüt eder Versiyon güncelleme işlemleri ile yeni gelen özelliklere ücretsiz geçiş imkanı sağlamayı taahhüt eder. 4. DARÜŞŞAFAKA NIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ 4.1. DARÜŞŞAFAKA, sözleşmeden kaynaklanan haklarını üçüncü şahıs ya da kurumlara devredemez DARÜŞŞAFAKA, ŞİRKET in donanımların kurulumu yapabilmesi için gerekli olan tesisatı, tüm giderleri kendisine ait olmak üzere temin etmek ile yükümlüdür. 5. DONANIM VE YAZILIM ÖZELLİKLERİ Lisans ve donanım kapasitesi olarak, eşzamanlı 2000 kullanıcıya izin vermelidir. Destek ve kurulum bedeli ile teklif edilmelidir yasası ile tam uyumlu olmalı, bu yasaya göre loglama yapabilmeli, logları imzalayabilmeli ve logları kayıt altında tutabilmelidir. Yönetimi web tabanlı olmalıdır. Lokal, Radius, Active Directory/LDAP, SMS ve T.C kimlik doğrulaması yöntemlerini desteklemelidir. Vlan desteği veya iki porttan fazla interface ile gelmelidir. Kullanıcı veya profil bazlı; zaman aşımı süresi, bant genişliği sınırı tanımlanabilmelidir. Kullanıcı veya profil bazlı; tarih aralığı ile uzun süreli erişim yetkisi tanımlanabilmelidir. Aynı anda bir hesaba en fazla 2 erişim yetkisi vermelidir. Mac adresi ile yetkilendirmeye izin vermelidir. Toplu olarak kullanıcıları import edebilme özelliğine sahip olmalıdır. Web arayüzünden operatör aracılığı ile kullanıcı hesabı tanımlayabilme ve yetkilendirme yapabilmelidir. Sisteme bağlı olan kullanıcıları görme ve bu kullanıcıların bağlantılarını sonlandırabilmelidir.

3 Özelleştirilebilir karşılama ekranına sahip olmalıdır. Sistem yedeklemelerini otomatik olarak yapabilmelidir. T.C kimlik numarası, ip, mac ve kullanıcı bazlı raporlar oluşturabilmelidir. Bu raporlar günlük, haftalık ve aylık raporlar olmalıdır. Raporlar excel veya pdf formatında dışarı alınabilmelidir. Harici bir veritabanına (MSSQL) bağlanarak, Kartlı geçiş sistemi uygulamasından kullanıcı yetkilendirme yapabilmeli, bu doğrulama sonucunda internet erişimi sağlamalıdır. 6. ENTEGRE EDİLECEK SİSTEM BİLGİLERİ 6.1. Kurulumu yapılacak olan donanım Darüşşafaka Cemiyeti Merkezinde (Darüşşafaka Cd. No:14 Maslak Sarıyer/İSTANBUL) konumlandırılacaktır Şu an için sadece, Darüşşafaka Cemiyeti Merkezinde Kartlı geçiş sistemi kullanılmaktadır. Kullanılan kartlı geçiş sistemi yazılım altyapısı MEYER Biyometrik Teknolojiler firması tarafından kurulmuştur. Kartlı Geçiş sistemi MSSQL veritabanı üzerinde çalışmaktadır. Kartlı Geçiş sistemi üzerinde; Personele ait her kart ile ilişkili T.C kimlik ve sicil numarası bulunmaktadır Darüşşafaka Cemiyeti Merkezine gelen misafirlerimize ziyaretçi kartları verilmektedir. Bu kartın üzerinde, kart numarası bilgisi bulunmaktadır. Verilen bu ziyaretçi kartları, Kartlı Geçiş sisteminde bulunan Ziyaretçi Modülü ile kayıt altına alınmaktadır. Ziyaretçi modülü sistemine, gelen misafirin T.C Kimlik ve kendisine verilen kartın kart numarası bilgisi işlenmektedir Hotspot ürününün Kartlı Geçiş kartlı geçiş sistemine tüm erişim bilgileri, kurum Bilgi Teknolojileri Departmanı ve Kartlı Geçiş sistem desteği alınan firma ile birlikte karşılanacaktır Toplu halde hotspot local veritabanına import edilecek MS Excel dosyaları, kurum tarafından sağlanacaktır Hotspot ürünü, Rezidanslarımıza konumlandırdığımız AP (Access Point Kablosuz Ağ Cihazı) ler içinde hotspot internet erişimi sağlayacaktır Darüşşafaka Cemiyeti Merkezi ve Rezidanslarımızda kablosuz ağ cihazları ve kontrolör olarak ARUBA ürünlerini kullanılmaktadır. Darüşşafaka Cemiyeti Merkezi ve Rezidanslarımızda bulunan AP ler Darüşşafaka Cemiyeti Merkezi nde bulunan kontrolör tarafından yönetilmektedir.

4 6.8. Rezidanslarımızda bulunan AP ler Ipsec Tunnel teknolojisi ile merkez kampüsümüzde bulunan kontrolör ile iletişim kurmaktadırlar. Rezidanslarımızda bulunan AP ler teknolojisi gereği sistemleri tarafından Remote AP olarak adlandırılmaktadırlar. Bu Remote AP ler yayınladıkları SSID ile ilgili tüm iletişimlerini ve bağlanan kullanıcıların tüm internet çıkışlarını merkez kampüs de bulunan kontrolör üzerinden sağlamaktadırlar. Remote AP çalışma mantığı ile ilgili aşağıdaki bağlantı adresinden bilgilere ulaşılabilir Rezidanslarımız ile Darüşşafaka Cemiyeti Merkezi arasında Site-to-site VPN yapısı bulunmaktadır. Bu VPN yapısı sayesinde, rezidanslarımızdan hotspot ürününün web yönetim ara yüzüne Bilgi Teknolojileri tarafından erişim sağlanacaktır. Rezidanslarımızda danışmada görevli çalışma arkadaşlarımız, Rezidanslarımıza gelen misafirlerimize hotspot internet bağlantısına bağlanabilmek için, gerekli bağlantı bilgilerini sağlayan operatörler olarak hizmet sağlayacaklardır. 7. ERİŞİM SENARYOLARI 7.1. Darüşşafaka Cemiyet Merkezi Personel Hotspot Erişimi Hotspot ürünü belirtilen veritabanına bağlantı kurup, personelin kartı ile sisteme giriş yapıp yapmadığını kontrol edecektir. Personel giriş yapmış ise, o kart ile ilişkilendirilmiş T.C kimlik ve sicil numarasını internet erişimi için aktif duruma getirecektir. Personel akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Personel, kullanıcı adı ve şifre alanına Kartlı Geçiş Sisteminde tanımlı olan T.C kimlik ve sicil numarası bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır. Personel sistemde tanımlı olan kartı ile çıkış yaparsa, o karta bağlı T.C kimlik ve sicil numarasının internet erişimi, personel kartı ile sisteme giriş yapana kadar engellenecektir Darüşşafaka Cemiyet Merkezi Öğrenci Hotspot Erişimi Hotspot ürünü sağlayıcısı, local veritabanına öğrencilere ait T.C kimlik ve okul numaralarını toplu halde import edecektir. Öğrenciler akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Öğrenci, kullanıcı adı ve şifre alanına daha önceden hotspot local veritabanına import edilmiş olan, T.C kimlik ve okul numarası bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır.

5 7.3. Darüşşafaka Cemiyet Merkezi Misafir Hotspot Erişimi Hotspot ürünü belirtilen veritabanına bağlantı kurup, misafire verilen ziyaretçi kartının sisteme giriş yapıp yapmadığını kontrol edecektir. Kart ile giriş yapılmışsa, Ziyaretçi Modülü sistemine misafirin kampüse girişi sırasında işlenen, T.C kimlik ve kart numarasını internet erişimi için aktif duruma getirecektir. Misafir, akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Misafir, kullanıcı adı ve şifre alanına Ziyaretçi Modülü sisteminde tanımlı olan T.C kimlik ve kart numarası bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır. Misafir kendisine verilen ziyaretçi kartı ile çıkış yaparsa, o karta bağlı T.C kimlik numarasının internet erişimi iptal edilecektir Rezidanslar Personel Hotspot İnternet Erişimi Hotspot ürünü sağlayıcısı, local veritabanına Rezidans personeline ait T.C kimlik ve sicil numaralarını toplu halde import edecektir. Rezidans personeli, akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Rezidans personeli kullanıcı adı ve şifre alanına daha önceden hotspot local veritabanına import edilmiş olan, T.C kimlik ve sicil numarası bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır Rezidanslar Üye Hotspot İnternet Erişimi Hotspot ürünü sağlayıcısı, local veritabanına rezidanslarımızda kalan üyelerimizin T.C kimlik ve oda numaralarını toplu halde import edecektir. Üyelerimiz akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Üyelerimiz, kullanıcı adı ve şifre alanına daha önceden hotspot local veritabanına import edilmiş olan, T.C kimlik ve oda numarası bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır Rezidanslar Misafir Hotspot İnternet Erişimi Rezidanslarımızda bulunan hotspot operatörleri, hotspot yönetim web arayüzüne bağlanabileceklerdir. Bu web yönetim arayüzünden, internet erişimi sağlanacak misafirlerimize kullanıcı adı ve şifre tanımı yapılacaktır. Operatör tarafından oluşturulan kullanıcı adı gelen misafirin T.C kimlik numarasını, şifresi ise rastgele oluşturulacak sayı ve harfleri içerecektir. Misafirlerimiz akıllı cihazlarından kablosuz ağa şifresiz giriş yaptıktan yaptıktan sonra, otomatik olarak hotspot ürününün web portalına yönlendirilecektir. Bu portal

6 8. ÖDEME da; kullanıcı adı ve şifre girilmesini isteyen bir web arayüz bulunacaktır. Misafirlerimiz, kullanıcı adı ve şifre alanına, hotspot operatörü tarafından sisteme girilen T.C kimlik numarası ve şifre bilgisini girerek internet erişimi sağlayacaktır. Verilen internet erişimi, 120 dakika boyunca herhangi bir aktivite olmaz ise, zaman aşımına uğrayacak yapıda olmalıdır. İşbu Şartname konusu işin bedeli Ek-1 de belirtilen birim fiyatlar listesi ile belirlenmiştir. Şartname konusu işlerin yapılabilmesi için bütün ücret, genel harcamalar ve kar hizmet bedeline dâhildir. Fiyatlar KDV hariçtir. Ödeme, işbu Şartname sonrası imzalanacak Sözleşme ile bütün kurulum işlemlerinin tamamlanmasına ve ŞİRKET tarafından düzenlenecek faturaya müteakip ; HotSpot Yazılımı, Loglama Yazılımı, HotSpot Donanımı ve Kurulum için bakiyenin tamamını fatura tarihinden itibaren 30 gün vadeli Destek ve Bakım Hizmetleri için ise ŞİRKET tarafından her ay sonunda düzenlenecek fatura tarihinden itibaren 30 gün vadeli yapılacaktır. ŞİRKET /./2016 Kaşe ve İmza

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına madde 3 te belirtilen koşullar

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YAZICI KİRALAMA, BASKI HİZMETİ VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına madde 3 te belirtilen koşullar

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler

5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler 2009 5651 Sayılı Kanun Hakkında Kanunla ilgili detay bilgiler İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun

Detaylı

Bayi Servis Otomasyon Sistemi

Bayi Servis Otomasyon Sistemi KoçSistem Bayi Servis Otomasyon Sistemi 444 0 262 www.kocsistem.com.tr Bayi Servis Otomasyon Sistemi Yetkili firmaların servis ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak uçtan uca zengin servis yönetim sistemleri

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

Unitech PA-690 El Terminali

Unitech PA-690 El Terminali Unitech PA-690 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Unitech el terminallerinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. El terminalinin

Detaylı

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0 berqos Sürüm 4.0 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. GİRİŞ DESTEKLENEN MODELLER YÜKSELEBİLECEK SÜRÜMLER VE YEDEK DOSYALARI SÜRÜMLE GELEN YENİLİKLER ÖNEMLİ NOTLAR

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI AĞ VE SİSTEM ÇALIŞMA GRUBU İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI AĞ VE SİSTEM ÇALIŞMA GRUBU İŞ TANIM ÇİZELGESİ 908.ASG.BİT/F01 10.11.2014 1 / 8 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 908.ASG.BİT/F01 10.11.2014 2 / 8 Dayandığı Yasal Mevzuat 1 Yazılım Teminine Yönelik İhtiyaç Tespitleri ve Teknik Şartname

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN / BİRİMLERİN

Detaylı

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması,

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması, Projenin Amacı DSİ Genel Müdürlüğünde, Bölge Vaziyet Planı çalışmaları kapsamında üretilen ve mevcut DSİ faaliyetlerini içeren CBS veri setleri ile CBS Veritabanının incelenerek yine mevcut CBS donanım,

Detaylı

Bitatek IT-8000 El Terminali

Bitatek IT-8000 El Terminali Bitatek IT-8000 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Bitatek IT-8000 el terminalinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. Kablosuz

Detaylı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 1/ 22 SAÜ.NET Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri 2/ 22 SAÜ.NET 1. SAÜ Ağ Alt Yapısı 2. Ortaya Çıkan Yeni İhtiyaçlar 3. LightWeight Sistem 4. Yeni Oluşturulan Kablosuz Ağ Bileşenleri

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI

T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI T.C KAYMAKAMLIĞI.. Anadolu Lisesi Müdürlüğü ÖĞRETMEN/ÖĞRENCİYE TABLET TESLİM T U T A N A ĞI Eğitimde FATİH Projesi kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere; aşağıda ismi, adedi, Barkod

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı

Tiger Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 Tiger Plus Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER 1 T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bakanlığın bilgi ve iletişim

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği

ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği ZyXEL P-660HN-F1Z Modem ve VLAN Gerekliliği Diyelim ki; küçük bir şirketimiz var ve P-660HN-F1Z modem kullanıyoruz. Çalışanlarımız bu modem üzerinden internete çıkabildikleri gibi aynı zamanda ağımızda

Detaylı

BIR ERP E-FATURA MODÜLÜ [BIR YAZILIM LTD. 2004-2016]

BIR ERP E-FATURA MODÜLÜ [BIR YAZILIM LTD. 2004-2016] GİRİŞ İÇİNDEKİLER BIR e-fatura Modülü, BIR ERP yazılımının bir alt bileşenidir. Asıl işlevi ERP kullanıcılarımızın Satış ve Satınalma Yönetim işlevlerini yerine getirirken çalıştıkları kurumların e-fatura

Detaylı

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 1 / 11 WiFi Relay Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 2 / 11 1. ÖZELLĐKLER 100.0mm x 80.0mm devre boyutları 12/24 VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini gösteren LED ler 4 adet, 12/24V,

Detaylı

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması

Donanım Altyapısının İyileştirilmesi. Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması. Öğretmen Eğitimi. Eğitsel e-içeriğin sağlanması Donanım Altyapısının İyileştirilmesi Her dersliğe bir adet etkileşimli tahta Her okula A3/A4 yazıcı Her öğretmen ve her öğrenciye tablet bilgisayar seti Bilinçli ve güvenli BT kullanımının sağlanması Meb

Detaylı

Telebuzz SL kullanımı

Telebuzz SL kullanımı Telebuzz SL kullanımı GİRİŞ: TELEBUZZ SL kablolu bir Isı izlem elemanıdır ve SMS desteği ile Soğuk Zincir sorumlularını önlem almaları için ideal zamanda uyaran bir erken uyarı sistemidir. TELEBUZZ sisteminin

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0

Berqnet Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları Sürüm 4.1.0 Sürüm Notları 1 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. Giriş Desteklenen Modeller Yükselebilecek Sürümler ve Yedek Dosyaları Sürümle Gelen

Detaylı

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi

Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Linux Temelli Zararlı Yazılımların Bulaşma Teknikleri, Engellenmesi ve Temizlenmesi Zararlı Yazılım Analiz ve Mücadele Merkezi TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Sunum İçeriği Zararlı Yazılım Bulaşma

Detaylı

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE Çağrı Esaslı Tematik Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin e herhangi bir yükümlülük getirmeyeceği ve tarafımıza herhangi bir talep hakkı doğurmayacağını,

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları için üç yıl süreyle yönetim, güncelleme, bakım ve destek hizmeti temin edilecektir.

Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları için üç yıl süreyle yönetim, güncelleme, bakım ve destek hizmeti temin edilecektir. 1. AMAÇ 2014 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU ORACLE VERİTABANI VE UYGULAMA SUNUCUSU YÖNETİM, GÜNCELLEME, BAKIM VE DESTEK HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORDU ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ / YETKİLİ KURUMLARIN / BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ

KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİNE KURUMSAL BAKIŞ Battal ÖZDEMİR Uzman Araştırmacı 15 Mart 2007, İstanbul Sunum İçeriği Kablosuz Ağlar Tehditler Riskler Kurumsal Yaklaşım 2 Neden Kablosuz Esneklik Mobil Veri Erişimi

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı

GO Plus Ürün Fark Dokümanı 2010 11/30/2010 GO PLUS Ürün Farkları YENİ ÖZELLİKLER 1. Firma Kredi Kartlarının Satınalma İşlemlerinde Kullanımı Satınalma işlemlerinde ödemelerin firma kredi kartı ile yapılması sağlanmıştır. Firma kredi

Detaylı

İmza. İmza. İmza. İmza. İmza

İmza. İmza. İmza. İmza. İmza Sayfa: 1/7 Revizyon Açıklaması Yeni yayınlandı Madde No KAPSAM: TÜM BİRİMLER Hazırlayan İbrahim Gül Bilgi işlem Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü Onay Yrd.Doç. Dr. Uğur AYDIN Kalite Yönetim

Detaylı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı

ONLINE BA/BS SİSTEMİ. Tanıtım Dokümanı ONLINE BA/BS SİSTEMİ Tanıtım Dokümanı Sayfa 0 Online BA/BS Sistemi Günümüz Maliye politikaları gereği aylık 5000 TL (KDV hariç) üstündeki fatura üzerinden ilerleyen tüm ticari ilişkilerde her iki tarafın

Detaylı

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ

BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ BLACKBERRY 9220 KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) BLACKBERRY 9220 KAMPANYASI ndan ( Kampanya ) işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen şartlar kapsamında yararlanacağımı

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. YAPILACAK İŞİN KONUSU VE TANIMI 1.1. Yapılacak İşin Konusu TRABIS (.tr Ağ Bilgi Sistemi) kapsamında doğacak olan e-imza ile

Detaylı

Kampanya Cevap Modeli Oluşturma Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kampanya Cevap Modeli Oluşturma Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kampanya Cevap Modeli Oluşturma Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 12.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 12.10.2010 1 Açelya Atilla

Detaylı

ULAKBİM Sözleşmesi 1. Giriş ve Amaç 2. eduroam Servis Sağlayıcı Görev ve Sorumlulukları 3. Katılımcı Kurumun Görev ve Sorumlulukları

ULAKBİM Sözleşmesi 1. Giriş ve Amaç 2. eduroam Servis Sağlayıcı Görev ve Sorumlulukları 3. Katılımcı Kurumun Görev ve Sorumlulukları ULAKBİM Sözleşmesi 1. Giriş ve Amaç Bu katılım sözleşmesi; Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) bir enstitüsü olan Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından işletilen

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU

TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU 2018 TEK PENCERE SİSTEMİ E-FATURA UYGULAMASI GÜMRÜK İŞLEMLERİ KILAVUZU Tek Pencere Sistemi kapsamında ihracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesinde kullanılan faturaların elektronik ortama

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy GO GÜVENLİ ÖDE İLE İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy Troy adını Türkiye nin Ödeme Yöntemi

Detaylı

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır.

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. BİLGİ YÖNETİMİ Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. o Yazılım-donanım destek birimi 24 saat kesintisiz hizmet sunmalı, o Yazılım-donanım destek birimi çalışanlarının güncel iletişim bilgileri santralde

Detaylı

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ.

ÜYE LOGIN. keygentr KEY ĐNTERNET HĐZMETLERĐ LTD. ŞTĐ. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. Đnternet tarayıcınızdan http://pemop.peyzajmimoda.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

Ofisim.com Kullanım Şartları

Ofisim.com Kullanım Şartları Ofisim.com Kullanım Şartları Versiyon 60104-1 İşbu sözleşme, Müşteri ye Ofisim.com 'un çevrimiçi hizmetlerinin satış ve kullanım şartlarını düzenlemektedir. Müşteri ve Ofisim.com, aşağıda belirtilen şartlar

Detaylı

FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. İLE... ARASINDAKİ FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 6566 19.03.2015 Konu : Lazer Yazıcı ve Toner Alımı İhalesi Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Lazer Yazıcı Alımı yapılacaktır. Tekliflerinizin en geç 24.03.2015

Detaylı

ÜYE BİLGİ SİSTEMİ KILAVUZU

ÜYE BİLGİ SİSTEMİ KILAVUZU ÜYE BİLGİ SİSTEMİ KILAVUZU Nisan 2015 1. GİRİŞ Üye Bilgi Sistemi, üyelerimizin, üyelik bilgileri ile yapmış oldukları ihracatlar hakkında detaylı istatistiklerine ulaşabilmeleri için Bilgi İşlem Şubemiz

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 11 Temmuz 2013 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman

Detaylı

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI

TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI TEKNOKOM Araç Kiralama Takip Sistemi SİSTEMİN YAPISI Araç kiralama takip sistemi, aşağıda listelenen modüllerden bir araya gelmek üzere, web tabanlı uygulama olarak programlanmıştır. Web tabanlı uygulamalar,

Detaylı

KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI

KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI KOLAY ABONELİK KULLANICI DÖKÜMANI Proje adı: Kolay Abonelik Tarih: 02.03.2017 Hazırlayan: Yasemin ALEV - Ferhat AKTÜRK 1 1. AMAÇ Gazdaş Kolay Abonelik projesi kapsamında yetkili iç tesisat firmalarının

Detaylı

Tablet aktivasyonu yardım sayfası

Tablet aktivasyonu yardım sayfası Tablet aktivasyonu yardım sayfası Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir Her okuldaki sınıf öğretmeni kendisi ve öğrencileri için EBA şifresi oluşturmalıdır. Daha önce EBA şifresi oluşturduysanız

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER! KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER! KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TÜRKİYE KAMU HASTANELER! KURUMU ANKARA İLİ 3. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Dr.Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğt. ve Arşt Hst İHTİYAÇ TALEP FORMU Sayfa No : 1/1 Birim : BİLGİ İŞLEM

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

VODAFONE SMART MİNİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE SMART MİNİ CİHAZ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone Smart Mini Cihaz Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip

Detaylı

SGK BİYOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ

SGK BİYOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 SGK BİYOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 Eylül 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi, vatandaşların parmak damar okuma ve biyometrik

Detaylı

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013 Ağ Donanımları NIC Kartlar NIC, Modem Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater,, Access Point (Wireless), Transceiver, Bridge, Switch, Router NIC (Network Interface Card) Ağ Arabirim(arayüz) Kartı Bilgisayarı

Detaylı

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde

İHALEYE DAVET MEKTUBU. Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin uygulanması çerçevesinde İHALEYE DAVET MEKTUBU Sayın Yetkili Satınalma Adı: Yazılım alımı. Satınalma Numarası: 2014/340-774-01 Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan KOBI Ürün ve Hizmetlerinin Modernizasyonu projesinin

Detaylı

ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ

ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ ACTFAX SERVER (ELEKTRONİK FAKS SİSTEMİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1.0. KONU VE KAPSAM 2.0. KULLANIM AMACI 3.0. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ 4.0. ÇALIŞMA ŞARTLARI 5.0. DONANIM DESTEĞİ 6.0. KURULUM VE EĞİTİM 7.0.

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 20537 05.11.2014 Konu : Baskılı CD Zarfı Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Baskılı CD Zarfı Alımı yapılacaktır. Tekliflerinizin en geç 10.11.2014

Detaylı

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR

SARUS HBYS. Stok ve Yönetimsel Modüller. Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR SARUS HBYS Stok ve Yönetimsel Modüller Yalçın Karaç ENTEGRE ENFORMASYON SİSTEMLERİ A.Ş. WWW.EES.COM.TR DEPO AMBAR 1. Sarus Giriş Sayfasından Depo-Ambar Modülü seçilir. Açılan Kullanıcı Adı ve Şifre ekranına

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı Sayfa: 1/7 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - - KAPSAM: Tüm Birimler Hazırlayanlar: Yaşar KANDEMİR Bilgi İşlem Network Sorumlusu Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Uzm. Nuri

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi Plaka Plaka Tanıma Tanıma Sistemi Sistemi Otus Plaka Tanıma Sistemi (PTS), kontrollü geçiş yapılan noktalarda giriş ve çıkış yapan araçların plakasını okuyarak elde ettiği veriler ile kontrol ve doğrulama

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ VE RAPORU BİLGİ YÖNETİMİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu Yayın

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 17 Eylül 2012 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman Numarası

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU 2011 İçerik Bilgileri 1. İhraççı Şirket Portal Katılım Süreci... 3 2.Şirket Kullanıcısı Portal Kayıt İşlemleri... 5 2 / 11 1. İHRAÇÇI

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

antikor GÜVENLİK ve WEB FİLTRELEME

antikor GÜVENLİK ve WEB FİLTRELEME ÜRÜN KATALOĞU antikor GÜVENLİK ve WEB FİLTRELEME KURUMSAL DHCP KİŞİSEL PAYLAŞIM / MEDYA 5651 DUYURU SİSTEMİ PROXY DMZ KAYIT MERKEZİ HOT SPOT SALDIRI TESBİTİ VPN BANT GENİŞLİĞİ WEB FİLTRELEME GÜVENLİK DUVARI

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü

T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü WAN NETWORK HİZMETİ, KURUMSAL İNTERNET ERİŞİMİ (70 MBPS) VE NETWORK GÜVENLİK SERVİSLERİ HİZMET ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM VE HEDEFLER Internet

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 14892 16.06.2016 Konu : Kalem Pil Alımı İhalesi Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Kalem Pil Alımı yapılacaktır. Tekliflerinizin en geç 22.06.2016 Çarşamba

Detaylı

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış

Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI. Teslim Alma ve İlk Açılış Casper N410 Tablet Bilgisayar GARANTİ SÜRESİ İŞ AKIŞ DİYAGRAMI Teslim Alma ve İlk Açılış Üründe sorun var mı? Evet Hayır Sınıflara Teslim Tutanağı ile Sınıf öğretmenleri tarafından Tutanak altına alınır(1)

Detaylı