Fibrocell. Zehra Aysun Kezer

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fibrocell. Zehra Aysun Kezer"

Transkript

1 Fibrocell Zehra Aysun Kezer

2 Doku Mühendisliği Doku mühendisliği, belirli bir organdan izole edilen hücrelerin gerekli büyüme faktörleri ve diğer etken maddelerin eşliğinde uygun bir matriks içerisinde proliferasyonu ile birlikte daha sonrasında implantasyonuna dayanan bir tekniktir. Hücresel tedaviler doku mühendisliğinin parçalarından biridir. Hücre, doku mühendisliğinin temel unsuru olup bozulan bir dokunun rejenerasyonundan sorumludur. Hücresel tedaviler özellikle sağlık alanında yüzgüldürücü sonuçlar vermekte ve tercih edilerek kullanılmaktadır.

3 Fibrocell FibroCell hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çeviren Otolog Fibroblast Hücresel Tedavi yöntemidir.

4 Akıp giden zamana karşı Fibrocell Yaşla birlikte ortaya çıkan yüz kırışıklıkları, kadın erkek tüm insanların sıkıntısıdır. Yıpranan dokuda canlılığını kaybeden hücrelerle birlikte kollajen ve elastin üretimi azalır. Artık bu durum, doku mühendisliği teknikleriyle önlenebilmektedir. Bu bölgeye nakledilen fibroblast hücreleri dokunun eski canlılığını kazanmasını sağlar.

5 Fibroblast : Bağ dokusunun ana hücreleridir. Yassı uzun ya da ovalimsidirler. Gövde kısımlarından sitoplazmik uzantılar çıkar, çekirdekleri oval olan hücrelerdir. Bağ dokunun ana maddesi olan ve yaraların iyileşmesinde işlevi olan kollajen proteininin yapımından sorumlu hücrelerdendirler.

6 Fibroblast hücrelerinin mikroskobik görünümleri Elektron mikroskop Konfokal mikroskop Fibroblast hücreleri

7 Otolog Fibroblast Uygulaması Doğaldır. Etki süreci ve kalıcılığı diğer uygulamalara göre daha uzun sürer*. Uygulama, yaşayan, dinamik bir protein tamir sistemi ile tedavi ardından ay boyunca kademeli olarak düzeltme sağlar. Bu düzelme uzun sürelidir, araştırmacılara göre, dağılmadan 4,5 yıl boyunca sürer. Bu süreyi kişinin yaşam kalitesi (sigara kullanımı, stres altında olması, yaşı, cilt yapısı, su tüketimi, beslenme alışkanlıkları, cilt bakımı, genetik yapısı, mimik yapması) ve dış etkenlerin varlığı (UV ışınları) etkiler. Kişiye özgü olması sebebiyle allerjik bir reaksiyona sebep olmaz. *Ref: Autologous Cultured Fibroblasts as Cellular Therapy in Plastic Surgery, Boss William K et al, Clinics in Plastic Surgery P: Volume 27 Number 4, October 2000

8 Hücre Üretilmesi Hücreler bırakıldıkları yere dağılırken kendileri dolgu maddelerini üretir. Biyopsi materyalinden elde edilen hücreler ileride dondurularak tekrar biyopsi alınmadan kullanılabilir. Dondurulmuş hücreler sayılarına bağlı olarak yaklaşık 6-8 kez kullanılabilir. Fibrocell, FDA tarafından onaylanmış bir yöntem ile üretilmektedir.

9 Dünyada uygulama alanları Dermatoloji ve Dermokozmetik Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Kronik yara tedavisinde Yüzdeki kırışıklıklar Dudakların dolgunlaştırılması

10 Otolog Fibrolast Uygulaması kullanım alanları Saç dökülmesi ve saçsızlık tedavisinde Cilt çatlakları (Strech mark) tedavisinde Mezoterapi ile yapılabilecek yüz yenileme (Facial rejuvenation) uygulamaları Akne veya suçiçeği gibi rahatsızlıklar sonrası oluşan çukurların doldurulması Yanık, geçirilmiş cerrahi ya da travmaya bağlı oyukluk ve nedbelerin tedavisi Kapanmayan kronik yaraların tedavisinde

11 Biyopsi Alımı Tekniği Hastanın kulak arkasından ya da kol içinden steril şartlarda 3,0mm lik punch biyopsi ile mercimek tanesi büyülüğünde 1 adet doku biyopsisi alınır. Uygulanan alan önceden lokal ve topikal olarak bir anestetik kremle (EMLA krem vs.) uyuşturulur.

12 Kan Alımı Üretimin tamamiyle kişiye özel olması, üretim esnasında da kişinin kendi serumunun kullanılmasını gerektirir. İlk uygulamada, 9ml lik sarı tüplerden 10 adet kan alınır. Genelde 10 tüp kan yeterli olmakla birlikte, ihtiyaç halinde tekrar kan istenebilir.

13 Kan alımı Kan özel serum tüpüne alınır ve içindeki pıhtılaşma faktörünün etkisini artırmak için yavaşça 5-6 defa alt üst edilir. Kanın pıhtılaşması için dk. tüp dik pozisyonda bekletilir. Serum için özel jelli (sarı kapaklı) tüplerin tercih edilmesi hemolizin önlenmesi ve serumun rahat ayrışması bakımından tercih edilebilir. Alınan kanlar soğuk zincire mümkün olduğunca dik bir şekilde yerleştirilip sabitlenmeye çalışılır.

14 Biyopsinin lojistiği Biyopsi % 1 antibiyotik içeren taşıma solüsyonuna ( RPMI ) aktarılıp aseptik koşullarda soğuk zincir ile Laboratuvara gönderilir ve üretime alınır. Deri biyopsisi steril koşullarda traşlanıp yıkanarak ufak parçalara ayrılır ve üzerine kişinin serumundan elde edilen otolog medya ilave edilerek inkübasyona bırakılır.

15 Biyopsinin lojistiği Soğuk zincir; zararsız kimyasal bir madde ile kaplı özel olarak hazırlanmış strofor kutularda C sıcaklıkta olacak şekilde düzenlenmiştir. Alınan biyopsi ertesi gün laboratuara ulaştırılır. Cuma günleri hariç haftanın her günü biyopsi alınabilmektedir.

16 Uygulama Protokolü Yaklaşık 1 ay sonunda ml sinde 7-10x10 6 olacak şekilde istenilen hücre yoğunluğuna ulaşıldığında, steril alanda fibroblast hücrelerinin enjektör (min 2cc) içerisine dolumu yapılarak enjeksiyon için soğuk zincir ile hekime ulaştırılır. Hekim hasta ile randevulaşarak kültür fibroblastların geleceği gün hasta, tedavi için kliniğe gelir.

17 Uygulama Protokolü Tercihie ve uygulama bölgesine göre genellikle 30G incelikte mm uzunlukta steril enjektör kullanılmaktadır. Enjektörün luerlock olması uygulamada rahatlık ve emniyet sağlayacaktır. Solüsyon intradermal olarak enjekte edilir ve 3-6 hafta ara ile 3 tekrar olarak yapılır. Kırışıklık düzeltmede en uygulanan bölgeler glabellar bölge, göz kenarı kaz ayağı bölgesi, burun dudak hattı, dudak kenarıdır. Hekim tarafından istenirse değişik dolgu maddeleri eklenerek de kullanılabilir.

18 FibroCell Uygulama öncesinde yapılması gerekenler Uygulama yapılacak hasta kan inceltici tedavisi ( Aspirin, Kumarin, Plavix ) görüyorsa bir gün önceden bu ilaçların kesilmesi gereklidir. Uygulanacak bölge öncelikle mekanik olarak ( gazlı bez veya pamuk ) ile temizlenmelidir. Özellikle bayanlarda yüzde yapılacak uygulamalarda makyaj varsa kişi bunu önceden çıkarmalı ya da doktor uygulama öncesi uygun temzileyicilerle ( cleasing milk & tonik) temizlenmeli ve cilt dezenfeksiyonu için piyasada mevcut muayenehanelerde kullanılan cilt dezenfeksiyon solüsyonları ile hasta uygulanmaya hazırlanmalıdır.

19 Uygulama Nazolabial kırışıklık İlk uygulama 6 ay sonra Enjeksiyon tekniği: 2.2 cm, 30 g iğne ile üretilmiş hücreler ust ve orta dermise yerleştirilir. Ref: Autologous Fibroblasts for Treatment of Facial Rhytids and Dermal Depressions A Pilot Study Watson D. et al, Arch. Facial Plast Surg Vol 1 July-Spt 1999

20 Uygulamalardan örnekler Önce Sonra

21 Uygulamalardan örnekler Önce Sonra

22 Uygulamalardan örnekler Önce Sonra

23 Uygulamalardan örnekler Önce Sonra

24 Uygulamalardan örnekler Önce Sonra

25 Uygulama Tekniği Bu çalışmada, üst ve orta dermal tabakalara iğnenin konik ucu aşağıya bakacak şekilde çoklu geçiş tekniğiyle uygulma yapılmıştır. Uygulama boyunca, ciltteki derinilkleri enjeksiyonla doldurarak gerginliği sağlamak, dermiste uygulamanın etkisini arttırmak için gerekli idi. Ref: Autologous Fibroblasts for Treatment of Facial Rhytids and Dermal Depressions A Pilot Study Watson D. et al, Arch. Facial Plast Surg Vol 1 July-Spt 1999

26 Uygulama Akne skar ilk uygulama 6 ay sonra

27 Otolog Fibroblast Enjeksiyonu Çalışmada elde ettiğimiz bulgular, otolog fibroblast injeksiyonunun ritid, akne skarları, ve diğer dermal bozuklukları uygulamadan 12 ay sonrasına kadar etkili ve güvenli bir şekilde iyileştirdiğini göstermektedir. Autologous Cultured Fibroblast Injection for Facial ContourDeformities: A Prospective, Placebo-Controlled, Phase III Clinical Trial, Weiss Robert A et al, Department of Dermatology, Johns Hopkins University School of Medicine, Dermatol Surg 2007;33: DOI: /j

28 Dermisin kültürlenmiş otolog fibroblastlarla tedavisi, fotoyaşlanma, yaşlanma gibi nedenlerden dolayı oluşan dokudaki fibroblastların populasyonunu restore eder. Uygulama, yaşayan, dinamik bir protein tamir sistemi ile tedavi ardından ay boyunca kademeli olarak düzeltme sağlar. Bu düzelme uzun sürelidir, araştırmacılara göre, dağılmadan 4,5 yıl boyunca sürer. *Ref: Autologous Cultured Fibroblasts as Cellular Therapy in Plastic Surgery, Boss William K et al, Clinics in Plastic Surgery P: Volume 27 Number 4, October 2000

29 FDA Onaylıdır Uygulama, FDA tarafından onaylanmıştır.

30 FibroCell Uygulama sonrası yapılması gerekenler Uygulamaya bağlı travmatik irritasyonu azaltmak için buz aküsü yardımıyla soğuk kompres yapılabilir. Hastanın uygulama sonrası hemen güneş/ sıcağa çıkması uygun değildir. Kuvvetli ve direk gelen güneş ışığından kaçınmaları tavsiye edilmektedir. Gündüz şartlarında yüksek değerli güneş koruyucu kremler (SPF, Sun Protection Factor) ve geniş kenarlı şapkalarla yüz güneşten korunmalıdır. Uygulama sonrasında oluşabilecek enjeksiyon noktalarındaki kanamalar tamponlarak durdurulabilir.

31 FibroCell Uygulama sonrası yapılması gerekenler Uygulamanın erken dönemlerinde, güneşlenmek ya da ultraviole salonlarında bronzlaşmak skarlı alanlara zararlı etki yapabilir. Böyle bir durumda skarlı alanlar alacalı bir görünüm kazanabilir. Ayrıca sıcak skarlı alanlarda kaşıntıya neden olabilir. Bu nedenle erken dönemde güneşte yanmaktan ve brozlaşmaktan kaçınmak gereklidir.

32 Özetle Otolog Fibroblast Uygulaması Doğal bir görüntü sağlar. Toksik değildir. Güvenlidir. Kalıcı ve uzun etkilidir. Karsinojenik değildir. Teratojenik değildir. Allerjik değildir. Hayvansal hastalık oluşturma riski yoktur. Yeterince elastiktir. Enjekte edildiği yerden başka yerlere kaymaz.

33 Fibrocell İşbirliği Hücre üretimi, sertifikalı, onaylı Bilkent Cyberplaza da yer alan ARS Arthro Biyoteknoloji Labaratuarlarında gerçekleştirilmektedir. Pazarlama faaliyetleri, Farmalink Sağlık Ürünleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

34 ARS ARTHRO BİYOTEKNOLOJİ A.Ş. Almanya Arthro Kinetics ile teknoloji transferi anlaşması bulunan Ars Arthro Biyoteknoloji A.Ş yılında Bilkent Cyberplaza da kurulmuştur. Doku mühendisliği çalışmaları yapan laboratuarın ürün yelpazesi içerisinde kıkırdak rejenerasyon sistemi, kollajen matrix üretimi, fibroblast terapi, tip I kolajen jel, tip I kolajen membran, antioksidanların kondrositleri üzerine etkisi bulunmaktadır. Etik kurallara uygunluk ve insan sağlığını ön planda tutma temel ilkeleridir.

35 Çalışma Alanları Doku Mühendisliği uygulamaları Kartilaj Fibroblastlar Kollajen Dolgu maddeleri Tubitak destekli projeler

36 Doku Mühendisliği Biyolojik fonksiyonları düzeltme yada replasman için; Hücre Mühendislik ve materyel bilgi birikimi Uygun biyokimyasal ve fizyokimyasal faktörlerin biraraya getirilmesi

37 Projeler Ortopedi Estetik Cerrahi ve Rejeneratif Tıp Yapay Organ Geliştirilmesi Periodontoloji

38 1. Orthopedy 1. Cartilage Regeneration System Autologous Chondrocyte Implantation Without Chondrocyte With Chondrocyte 2. Collagen Membrane 3. Collagen Sponge 4. Antioxidant Supported Chondrocyte Embedded Matrix

39 Aesthetic Surgery and Regenerative Medicine a) Fibroblast Injection for tissue scars and wrinkles anti-aging b) Collagen Matrix for tissue heightening c) Collagen Membrane for tissue scars and burns d) Biomaterial based cell therapy

40 Periodontology Collagen Membrane for guided tissue regeneration and barrier function Collagen gel for heightening of the tissue Articifial Organ Development Hepatocyte loaded biomaterial based artificial liver

41 LABORATUAR Laboratuar 3 ayrı kısımdan oluşmaktadır: Üretim Kalite Kontrol Araştırma&Geliştirme l ISO : sertifikasına sahiptir. l GLP GMP kurallarına uygundur. l Temiz oda sınıfları ( A-B-C-D ) bulunmaktadır.

42 Ars Arthro Temiz Oda Air lock Pass box Centrifuge LAF Particle counter Incubator system

43 Class A- B Clean Room Clothing

44 Quality Control Class C Biosafety Cabinnets PCR Microbiological Incubator Pass Box Centrifuge General Lab. Equipment (Balance, Heater, Stirrer, Spectrophotometer Microscope

45 Sertifikalar

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Doç. Dr. Hoşnuter: Basit Merdiven Altı Güzellik Merkezlerine Dikkat Yaz aylarında

Detaylı

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION

OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON INNOVATIVE TREATMENT FOR SKIN BIO - STIMULATION 0476 OTOLOG SELÜLER REJUVENASYON NEDİR VE NASIL ETKİLİ OLUR? Daha genç ve canlı bir cilt arzuluyorsanız Density Platelet Jel

Detaylı

Autologous Tissue Regenating Kit

Autologous Tissue Regenating Kit 93/42/EEC Kapsamında ClassIIb Tıbbi Cihaz Autologous Tissue Regenating Kit 0476 Saç dış görünüşümüzün ayrılmaz bir parçasıdır, sosyo kültürel bağlamda sembolik anlamları vardır; benlik saygısı, özgüven

Detaylı

REGENERATION INSIDE US

REGENERATION INSIDE US SUCCESSFULL METHOD TO GIVE ENERGY AND BRIGHTNESS TO HAIR REGENERATION INSIDE US PROGRAMMA INNOV ATIVO CONTRO CAL VIZIE E DIRADAMENTI INNOVATIVE PROGRAM TO REDUCE THE FALL OF HAIR 0476 AUTOLOGOUS CELLULAR

Detaylı

HÜCRE KÜLTÜRÜNDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE

HÜCRE KÜLTÜRÜNDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE HÜCRE KÜLTÜRÜNDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE A.Kayataş,B.Çetin,D. Ahras,İ. Sarıbıyık,İ.Okşak,O.Kaplan Prof.Dr. Ali Barutçu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yara

Detaylı

COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE

COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE COURSE 6 : 3D FILLER TUNNEL TECHNIQUE USING RF CANULE Assoc. Prof. Dermatologist Dr. Erol KOC Mezoklinik, Koçyiğit Medikal www.perfecthaturkiye.com 2 Ürünler PERFECTHA FINELINES İnce ve Yüzeysel Çizgiler

Detaylı

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM DOKU YENİLENMESİNDE OTOLOG ÇÖZÜM TÜRKİYEDE TEK DENTAL PRP KİTİ KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE ONARICI DOKU YENİLENMESİNİ HIZLANDIRAN YENİLİKÇİ

Detaylı

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3

PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 İÇİNDEKİLER PRP NEDİR... 1 PRP UYGULAMASINDA AMAÇ NEDİR... 2 PRP UYGULAMASI NASIL YAPILIR, PRP UYGULAMA SÜRESİ... 3 PRP UYGULAMASI AĞRILI MIDIR, PRP UYGULAMASININ ETKİLERİ, PRP UYGULAMASI SONRASINDA YAN

Detaylı

YARA TEDAVİSİNDE YENİLİKLER KÖK HÜCREDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE

YARA TEDAVİSİNDE YENİLİKLER KÖK HÜCREDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE YARA TEDAVİSİNDE YENİLİKLER KÖK HÜCREDEN DOKU MÜHENDİSLİĞİNE A.Kayataş,B.Çetin,D. Ahras,İ. Sarıbıyık,İ.Okşak,O.Kaplan Prof.Dr. Ali Barutçu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik,Rekonstrüktif ve

Detaylı

LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada

LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada LinErase, tıbbi cihaz sınıfı III'dür. LinErase Cllagen, bağ dokusunun restorasyonu için en uygun koşulları üretir. Dermal biyo-yeniden canlandırmada yardımcı bir madde olarak gösterilir ve dermişin bağ

Detaylı

BİLİMSEL DOSYA EXTRACT No.1

BİLİMSEL DOSYA EXTRACT No.1 BİLİMSEL DOSYA EXTRACT No.1 Çok üst düzey araştırmacılar ve biyologlarla (Marsilya Eczacılık Fakültesi Biogenotoxicology Laboratuvarı INSERM, GREDECO) işbirliği içerisinde yürütülen 14 yıllık çalışma sonrasında

Detaylı

FİBROBLAST SİPARİŞ FORMU. T.C. Kimlik No: Cinsiyeti: K E

FİBROBLAST SİPARİŞ FORMU. T.C. Kimlik No: Cinsiyeti: K E Doküman No: P02- F14 Yayın Tarihi: 01/09/2014 Geçerlilik Tarihi: 14/04/2020 Revizyon No: 01 Revizyon Tarihi: 14/04/2015 Sayfa No: 1/2 FİBROBLAST SİPARİŞ FORMU Tarih:../ /.. HASTA BİLGİLERİ: Hastanın Adı

Detaylı

YARA İYİLEŞMESİ. Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger

YARA İYİLEŞMESİ. Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger YARA İYİLEŞMESİ Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger YARA Doku bütünlüğünün bozulmasıdır. Cerrahi ya da travmatik olabilir. Akut Yara: Onarım süreci düzenli ve zamanında gelişir. Anatomik ve fonksiyonel bütünlük

Detaylı

ALGENESS %100 DOĞAL & BİYOÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DOLGU

ALGENESS %100 DOĞAL & BİYOÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DOLGU AGARSE MLECULE WHAT Y U S EE IS WHAT YU GET H H H H H n H ALGENESS %100 DĞAL & BİYÇÖZÜNÜR HACİM VERİCİ DLGU Yaşımız ilerledikçe yüzümüz dolgun ve genç gösteren hacmini kaybeder. Dermal dolgular genellikle

Detaylı

Karaciğer vücudun en büyük organıdır. Vücudun birçok fonksiyonu karaciğer tarafından idare edilir.

Karaciğer vücudun en büyük organıdır. Vücudun birçok fonksiyonu karaciğer tarafından idare edilir. KARACİĞER BİYOPSİSİ Karaciğer biyopsisi karaciğerden küçük bir parçanın alınıp mikroskopta incelenmesi ile hastalıkların karaciğere verdiği zararın tespit edilmesidir. Karaciğer biyopsisi genellikle ince

Detaylı

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL

GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER GET BETTER RESULTS WITH DERMYAL S t r o n g e r - S a f e r - F a s t e r - L o n g e r THE ULTIMATE HYALURONIC ACID FILLER Cosmoscience Laboratuvarları Cenevre de kurulmuş

Detaylı

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI Yasemin Saray Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı 03/11/15 KULLANIM ALANLARI Alopesi Akne skarları ve diğer skarlar Rejuvenasyon

Detaylı

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP

PRP Terapi nedir? Kanınızdaki güzel ilaç, Genesis PRP PRP Terapi nedir? Plateletten zengin plazma (platelet rich plasma-prp), doku iyileşmesini arttırıcı etkisiyle yaklaşık 20 senedir tıpta kullanılmakta olup, son dönemlerde uygulama alanları oldukça genişlemiş

Detaylı

OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM

OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM OTOLOG YENİLENME HIZLANDIRICISI YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE KAS VE İSKELET SİSTEMİNİ ONARICI, SPOR TRAVMA VE ORTOPEDİK RAHATSIZLIKLARIN TEDAVİLERİNDE YENİLKÇİ BİR PROGRAM DENSITY PLATELET GEL ONARICI TIPTA

Detaylı

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ Özel Özkaya Hastane İşletmeciliği olarak 2006 yılından itibaren Kızılay da bulunan Tıp Merkezlerimiz siz değerli hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezlerimiz ; - Milli

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Ortho-ATI Tendon Rejenerasyon amaçlı Otolog Tenosit İmplantasyonu(ATİ)

HASTA BİLGİLENDİRME. Ortho-ATI Tendon Rejenerasyon amaçlı Otolog Tenosit İmplantasyonu(ATİ) HASTA BİLGİLENDİRME Ortho-ATI Tendon Rejenerasyon amaçlı Otolog Tenosit İmplantasyonu(ATİ) Tendon biyopsisinden sonra ne zaman işimin başına dönebilirim? Çoğu hasta 1-2 gün sonra işine döner. Tenositlerin

Detaylı

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. "Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor.

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor. Yüzümüzde aşırı çalışan mimik kasları dinamik yüz çizgilerine yol açıyor ve bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösteriyor. Bu çizgilerin cerrahi ile giderilmesi çok zahmetli olabiliyor. Botoks maddesini yüzdeki

Detaylı

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar INTRACEL - Altın İğne RF 16.02.2015 İyi Haftalar Intracel nedir? INTRACELL Altın iğne uygulamasında cildin yüzeyinin altında kalan tabakalarına onarılabilir ölçüde ufak bir hasar vererek ilgili bölgedeki

Detaylı

Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003.,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01

Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003.,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01 Confonne alla nonna UNI EN ıso 13485:2004 ıso 134as,2003,\?IENM CERTıı=ıcATA EN ısc 9C01 BAŞLIKLAR: Konsol Plazma Başlığı Şırınga Başlığı Rulo Elektrot Fraksiyonel Elektrot ENDİKASYONLAR: Blefaroplasti

Detaylı

Kendiniz için, bir güzellik yapın

Kendiniz için, bir güzellik yapın Kendiniz için, bir güzellik yapın Dünya Standartlarında Estetik Uygulamaların Adresi: Akay Hastanesi İnsanlar binlerce yıldır genç ve güzel görünmenin kendilerine verdiği güç için çaba sarfetmişler. 5000

Detaylı

Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi

Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi Heterolog tip I kolajen biostimulation deri hücresi Andrea Corbo ve Vincenzo Varlaro Heterolog kolajen Tip I ile biostimulation deri hücresi sınıf III tıbbi cihaz (Linerase ) kullanılmasını içerir. I kolajen

Detaylı

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI

BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI BOTOX UYGULAMASI - Zamanın etkisi ile belirginleşen mimik çizgilerini hafifletmek ya da ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan kolay ve güvenilir bir yöntemdir. - Botoks enjeksiyonu

Detaylı

Rahim ağzı kanseri hücreleri doku kültürü mikroskopik görüntüsü.

Rahim ağzı kanseri hücreleri doku kültürü mikroskopik görüntüsü. Doç.Dr.Engin DEVECİ HÜCRE KÜLTÜRÜ Hücre Kültürü Araştırma Laboratuvarı, çeşitli hücrelerin invitro kültürlerini yaparak araştırmacılara kanser, kök hücre, hücre mekaniği çalışmaları gibi konularda hücre

Detaylı

HÜCRE DONDURMA VE ÇÖZME. Uzm. Mol. Bio. Gamze ÇAĞATAY

HÜCRE DONDURMA VE ÇÖZME. Uzm. Mol. Bio. Gamze ÇAĞATAY HÜCRE DONDURMA VE ÇÖZME Uzm. Mol. Bio. Gamze ÇAĞATAY Neden Dondurma? Hücreleri saklamak Düşük pasajlarda araştırma yapmak Hücrenin orijinal yapısını korumak Genetik stabiliteyi korumak Mikrobiyal ve çapraz

Detaylı

2017 ÖNERİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ

2017 ÖNERİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 2017 ÖNERİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Tüm Cilt Tipleri için Yüksek Anti-Aging Etkili Bakım Serisi SKIN ACTIVE Stok Kodu Barkod No Ürün Adı Açıklama Fiyatı TL NEO3010 732013300104 Skin Active Exfoliating

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir:

Başlıca uygulama alanları şu şekilde özetlenebilir: Laminate kaplama (Laminat Vener-dental veneer) nedir? (Laminey, Lamine ya da lamina olarak da bilinir.=yaprak Porselen) Görünüşünüzü olumsuz yönde etkileyen bir çok diş bozukluklarında mükemmel bir kozmetik

Detaylı

KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ

KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ KÖK HÜCRE BANKACILIĞINDA YASAL DURUM PROF.DR.ERCÜMENT OVALI KTÜ-ATİ TEKNOLOJİ PROJE KOORDİNATÖRÜ Tanımlar İleri Tıbbi Ürün: Bu ürünler İlaç kavramından ayrılarak ayrı bir tanımlamaya alınmıştır. Biyolojik

Detaylı

METODOLOJİ Bu çalışma Avrupa Parlementosu ve Düzenleme Kurulu nun kozmetik ürünler üzerine olan 30 kasım 2009 tarih ve 1223/2009 numaralı düzenlemesine uygun olarak dizayn edilmiştir. Bu çalışma, Avrupa

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45 Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015 Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 15.02.2015 AJANSMANISA.COM Saç Dökülmesi

Detaylı

Güzelliğiniz için herşey

Güzelliğiniz için herşey Güzelliğiniz için herşey 1 lazer uygulamaları Lazer ışığı; sadece hedeflenen dokuda (kıl kökü, damar gibi) ışık ısısıyla tahribat yaparak etki gösterir. Hastanemiz Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim

Detaylı

Ortodonti. İlk Muayene zamanı:

Ortodonti. İlk Muayene zamanı: Ortodonti Ortodonti, diş, çeneler ve yüz bölgesinde oluşmuş bozukluk veya uyum sorunlarını tedavi eden branştır. Söz konusu bozuklukların önlenmesi ve ilerlemesinin önüne geçilmesi için de tedaviler yöntemleri

Detaylı

%98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN

%98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN %98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN SPF30 Mineral güneş koruyucu Temel olarak cildin tüm dokularına oksijen geçirgenliği sağlayan üçlü silika retiküler taşıyıcı sistem. FDA nın cilt iyileştirici

Detaylı

İNSÜLİN UYGULAMALARI

İNSÜLİN UYGULAMALARI İNSÜLİN UYGULAMALARI İnsülinin Fizyolojik Özellikleri İnsülin; pankreasın langerhans adacıklarındaki beta hücrelerinden salgılanan ve kan glikozunu düşüren bir hormondur. Sağlıklı bireylerde (gebe ve obez

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR. SAYFA NO 1/5 TANISAL VE GİRİŞİMSEL DİZ ARTROSKOPİSİ AMELİYATI AYDINLATILMIŞ ONAM FORMU Hasta Adı Dosya No Tarih / Saat Yöntem: Eklem içerisini gözlemek için, 0.5 cm'lik kesi deliklerinden artroskopinin

Detaylı

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI

PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI PROFESYONEL DERİN KİMYASAL PEELING & LEKE TEDAVİ ÜRÜNLERİ ESTETİK DERMATOLOJİ UZMANI Profesyonel Kimyasal Pe Leke Tedavi Kimyasal peeling, cilt soymanın kimyasal ajanlarla gerçekleştirilen hızlandırılmış

Detaylı

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi www.sifa.edu.tr FUE SAÇ EKİMİ Saç ekimi, çeşitli nedenlerle saç açıklığı ya da seyrekliği oluşmuş alanlara, kişinin kendi saç köklerinin nakledilerek saçsız

Detaylı

KANSER TANIMA VE KORUNMA

KANSER TANIMA VE KORUNMA KANSER TANIMA VE KORUNMA Uzm. Dr Dilek Leyla MAMÇU Sunum İçeriği Genel Bilgiler Dünyada ve Ülkemizdeki son durum Kanser nasıl oluşuyor Risk faktörleri neler Tedavi seçenekleri Önleme mümkün mü Sorular/

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI

SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI SU ÜRÜNLERİ SAĞLIĞI BÖLÜM BAŞKANLIĞI Hacı SAVAŞ-SÜMAE, Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanı Su Ürünleri Sağlığı Bölüm Başkanlığı enstitümüz bünyesinde faaliyet gösteren bölümlerden birisidir. 2000 yılı başından

Detaylı

KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016)

KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016) KAVRAMSAL ÇERÇEVE/TANIMLAR HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HAZIRLIĞIDIR (EYLÜL 2016) BEKLENTİLER! AMAÇ Bu dersin sonunda tüm katılımcılar sağlık ilgili kavramları açıklayabileceklerdir. ÖĞRENİM HEDEFLERİ Dersin

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I HÜCRE BİLİMLERİ 2 KOMİTESİ HÜCRE KÜLTÜRÜ ve TEKNOLOJİSİ Doç.Dr. Engin DEVECİ Hücre Kültürü Araştırma Laboratuvarı, çeşitli hücrelerin invitro kültürlerini yaparak

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI ACNEDUR Merhem Haricen uygulanır. Etkin madde: 100 g merhem 3 g Tetrasiklin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin, orta zincirli trigliserid, titanyum (IV) oksit (E 171),

Detaylı

ULUSAL BİYOÇEŞİTLİLİĞİNİN VE GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜK MEMELİ TÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI, KORUNMASI VE YÖNETİMİ

ULUSAL BİYOÇEŞİTLİLİĞİNİN VE GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜK MEMELİ TÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI, KORUNMASI VE YÖNETİMİ ULUSAL BİYOÇEŞİTLİLİĞİNİN VE GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜK MEMELİ TÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI, KORUNMASI VE YÖNETİMİ Örnekleme Çalışmaları: Önemli Noktalar DNA ÇALIŞMASI Projenin

Detaylı

Emilebilir, Mikro gözenekli Doğal Epitelyum Eşdeğeri Sentetik Yanık ve Yara Tedavi Ürünü GEÇİCİ DERİ EŞDEĞERİ

Emilebilir, Mikro gözenekli Doğal Epitelyum Eşdeğeri Sentetik Yanık ve Yara Tedavi Ürünü GEÇİCİ DERİ EŞDEĞERİ Emilebilir, Mikro gözenekli Doğal Epitelyum Eşdeğeri Sentetik Yanık ve Yara Tedavi Ürünü UYGULAMA VİDEOSU LİTERATÜR GEÇİCİ DERİ EŞDEĞERİ SUPRATHEL Geçici Deri Eşdeğeri İle Yenilikçi Yanık ve Yara Tedavisi

Detaylı

Hücre Biyoloji Laboratuarı Güz dönemi Alıştırma Soruları (Dr.Selcen Çelik)

Hücre Biyoloji Laboratuarı Güz dönemi Alıştırma Soruları (Dr.Selcen Çelik) Hücre Biyoloji Laboratuarı 2014-2015 Güz dönemi Alıştırma Soruları (Dr.Selcen Çelik Konular: ph ve tamponlar, hücre kültür tekniği, mikrometrik ölçüm ph ve Tamponlar 1. ph sı 8.2 olan 500 ml. 20mM Tris/HCl

Detaylı

PRP DE ALTIN ORAN. T-LAB, size ihtiyacınız olan en doğru trombosit oranını sunarak hızlı iyileşmeyi destekler.

PRP DE ALTIN ORAN. T-LAB, size ihtiyacınız olan en doğru trombosit oranını sunarak hızlı iyileşmeyi destekler. www.tlab-prp.com PRP DE ALTIN ORAN T-LAB, size ihtiyacınız olan en doğru trombosit oranını sunarak hızlı iyileşmeyi destekler. GÜVENLİ, YENLİKÇİ, GELİŞMİŞ VE KALİTELİ T-LAB PRP Kiti geliştirirken, tüm

Detaylı

EKLEM HASTALIKLARI. Romatizmal Eklem Hastalığı

EKLEM HASTALIKLARI. Romatizmal Eklem Hastalığı EKLEM HASTALIKLARI Ellerimiz, kollarımız, boynumuz, ayaklarımız gibi yürümemizi, hareket etmemizi ya da bir cismi tutmamızı sağlayan tüm fonksiyonlarımız eklemlerimiz sayesinde görevlerini yerine getirmektedir.

Detaylı

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ

DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ PEELING SYSTEM DERMOAROMA PEELİNG SİSTEMİ Cildin Kimyasal Stimülasyonu UYGUNLUK AVANTAJLARI Sert kimyasal peeling yapma fikri konusunda tereddütlü hastalarda ilk adımdır. Dermal dolgu etkilerini destekler.

Detaylı

MEZENKİMAL KÖK HÜCRE GENKÖK - MKH

MEZENKİMAL KÖK HÜCRE GENKÖK - MKH MEZENKİMAL KÖK HÜCRE GENKÖK - MKH LABORATUVARDAN HASTAYA www.genkok.com GENKÖK - MKH LABORATUVARDAN HASTAYA Mezenkimal Kök Hücre (MKH), kendisini yenileme ve farklılaşma (kas, kemik, kıkırdak, yağ) kapasitesine

Detaylı

EC (AB) Uygunluk Belgesi

EC (AB) Uygunluk Belgesi MegaGen Implant Co., Ltd. 377-2, Gyochan-ri, Jain-myeon, Gyeongsan-si, Gyeongbuk, Korea Aşağıda tanımlanan tıbbi cihazlarla ilgili beyan eder ki EC (AB) Uygunluk Belgesi Dental İmplant sisteminin Dental

Detaylı

ANTEIS INJECTION PEN

ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN NEDİR? Anteis in HA ürünlerinin lokal enjeksiyonu için geliştirilmiş elektronik bir enjeksiyon sistemidir. Estetik uygulamacılara Hastalar için uygulama konfor

Detaylı

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ Sayfa No :1 / 5 1. KLİNİK DIŞI NUMUNELER 1.1. Tüm numunelerin üstünde etiket bilgileri eksiksiz olmalıdır. 1.1.1. Resmi numunelerin üzerinde, İzleme Noktası Kodu ile birlikte CBS numarası ve/veya barkodu

Detaylı

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 5.Hafta (13-17 / 10 / 2014) 1.KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ 2.)YARA KAPATMADA GEÇİCİ ÖRTÜLER 3.)DESTEK SAĞLAYAN YÖNTEMLER Slayt No: 7

Detaylı

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder www.dermadolin.com.tr www.minidolin.com.tr www.seranem.com.tr Büyükler de kullanabilir 1- Hodan Yağı (Borago Officinalis) 2- Bal Özütü (Ekstraktı) 3-

Detaylı

SECRETS DE SOTHYS. Sothys'in Prestij Serisi. Haz ve teknolojinin simyası. 19 janv 04

SECRETS DE SOTHYS. Sothys'in Prestij Serisi. Haz ve teknolojinin simyası. 19 janv 04 SECRETS DE SOTHYS Sothys'in Prestij Serisi Haz ve teknolojinin simyası 1 Sothys uzmanlığı Cilt yaşlanmasında uzmanlık 2 yıl boyunca süren araştırmalar Yeni buluş Cilt stresine karşı zafer Hormonal ve beslenme

Detaylı

IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM

IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM IŞIK DOLGUSU GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU & TEOXANE HYALURONİK ASİT AİLESİ CONFIDENT IN YOUR SKIN, CONFIDENT IN YOUR LIFE TM Işık Dolgusu Göz altı Işık Dolgusu Işık Dolgusu TEOXANE ARGE UZMANLIĞINDAN ÖZGÜN BİR

Detaylı

Sperm Bozuklukları Sperm Testi: Sperm testi nasıl yapılır, gerekli koşullar nelerdir?

Sperm Bozuklukları Sperm Testi: Sperm testi nasıl yapılır, gerekli koşullar nelerdir? Sperm Bozuklukları Sperm Bozuklukları Çocuk sahibi olamayan çiftlerin yaklaşık yarısında neden erkeğe bağlı olabilir. Dünya Sağlık Örgütü nün yaptığı araştırmalar doğrultusunda dünya genelinde erkeklerde

Detaylı

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1. Pipet insan oosit mikromanipulasyonlarında, oositi zarar vermeden tutma işleminde kullanılmaya uygun 2. Mikropipet borosilika camından imal edilmiş olmalıdır ve gamma

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü Araştırma Laboratuarları ve Üniteleri Biyoloji Bölümünde Merkezi Araştırma Laboratuarlarının Kurulumu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Biyoloji Bölümü

Detaylı

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ Mezoterapi, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle

Detaylı

HİJYENİK SARF MALZEMELER

HİJYENİK SARF MALZEMELER AYG-04-7500 MASKE Nonwoven-spunbond kumaş. 2 ve 3 katlı. Filitreli. Beyaz, mavi ve yeşil renklerde. Hijyenik, anti-allerjik, allerjik, hava geçirgenli, burun teli ile yüze tam uyum sağlama. AYG-04-7501

Detaylı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı

Ameliyat Sırası Hasta Bakımı Ameliyat Sırası Hasta Bakımı AMAÇ Hastanın ameliyat sırası hemşirelik bakımının sürdürülmesi ve karşılaşabileceği komplikasyonların önlenmesidir. TEMEL İLKELER Ameliyat sırası dönemde hemşirelik bakımı;

Detaylı

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON LAZER EPİLASYONUN HASTANE BÜNYESİNDE UYGULANMASI AVANTAJ MIDIR? Daha önceden lazer epilasyon uygulamalarının denetimi ile ilgili net bir yasa yoktu ve bu uygulamalar

Detaylı

ayfer.aktas@acibadem.com.tr

ayfer.aktas@acibadem.com.tr ayfer.aktas@acibadem.com.tr İnsülin Nedir? İnsülin Çeşitleri Uygulamada Dikkat Edilecekler Moleküler ağırlığı 5.8 kilodalton (kda) olan, polipeptit yapılı ve vücuttaki karbonhidrat özüştürmesinin düzenlenmesinde

Detaylı

TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ

TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİYE GİRİŞ Bitki Doku Kültürü Adnan Menderes Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü TB101 Çiğdem Yamaner (Yrd. Doç. Dr.) 4. Hafta (08.10.2013) ADÜ Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü

Detaylı

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) 2 YIL GARANTİ AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK NANO Teknoloji Başlıklar (1.5mm / 2 Hz, 3mm / 2 Hz ve 4.5mm) NANO Frekans4,3 Mhz 2 Hz Yeni

Detaylı

PLAZMA ENERJİSİ. ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT. www.khrono-x.com

PLAZMA ENERJİSİ. ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT. www.khrono-x.com PLAZMA ENERJİSİ RADYOFREKANS FRAKSİYONEL RF ELEKTROPORASYON (İğnesiz Mezoterapi) SONOPORASYON (Düşük Frekanslı Ultrason) ESTETİKTE 4.BOYUT www.khrono-x.com 1-PLAZMA ENERJİSİ Plazma enerjisi maddenin 4.halidir.

Detaylı

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler

MEME KANSERİ. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler MEME KANSERİ Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Sağlıklı Günler Diler KANSER NEDİR? Hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki başka organlara yayılarak kötü klinik

Detaylı

METODOLOJİ Bu çalışma Avrupa Parlementosu ve Düzenleme Kurulu nun kozmetik ürünler üzerine olan 30 kasım 2009 tarih ve 1223/2009 numaralı düzenlemesine uygun olarak dizayn edilmiştir. Bu çalışma, Avrupa

Detaylı

ORTOPEDİK PROTEZ ENFEKSİYONLARINDA SONİKASYON DENEYİMİ

ORTOPEDİK PROTEZ ENFEKSİYONLARINDA SONİKASYON DENEYİMİ ORTOPEDİK PROTEZ ENFEKSİYONLARINDA SONİKASYON DENEYİMİ Dr. Şua Sümer Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Enf. Hast. ve Klin. Mikr. AD 17 Mayıs 2016 Prostetik eklem ameliyatları yaşlı popülasyonun artışına

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik İMDİ YENİLENME ZAMANI! IT'S TIME TO SLOW DOWN! EXCLUSIVE Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik ŞİMDİ YENİLENME ZAMANI! Ultra Enerji Kremi Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Cildi yenilemek için olağanüstü

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Adem Aköl Sinan Özyavaş Hazırlama Komitesi Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5

Detaylı

estetik kanül yenilikleri

estetik kanül yenilikleri Silkann. Dermal dolgu enjeksiyonu ve diğer estetik prosedürler için Sterimedix tek kullanımlık iğneler ve esnek kanüllerden oluşan tam bir ürün aralığı. estetik kanül yenilikleri Sterimedix'ten estetik

Detaylı

BOYUN VE BEL FITIKLARI

BOYUN VE BEL FITIKLARI BOYUN VE BEL FITIKLARI Genel Bilgilendirme Boynumuzda 7 adet belimizde ise 5 adet omurga kemiği vardır. Bu kemikler arasında da disk adı verilen kıkırdak yapılar bulunmaktadır. Diskler omurganın hareketliliğine

Detaylı

Tedavide yeni başka seçenekler var mı? Doç. Dr. Özge Turhan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D.

Tedavide yeni başka seçenekler var mı? Doç. Dr. Özge Turhan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. Tedavide yeni başka seçenekler var mı? Doç. Dr. Özge Turhan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji A.D. Özellikle yara bakımıyla ilgili pek çok yeni yöntem,

Detaylı

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler COUMADİN TEDAVİSİ Cerrahi Servisler Coumadin tedavisi hakkında merak ettikleriniz Bu kitapçık Coumadin tedavinizin daha başarılı ve yaşamınızın olabildiğince normal hale gelmesine yardımcı olmak üzere

Detaylı

TEKNOLOJİK BİLGİ FÖYÜ

TEKNOLOJİK BİLGİ FÖYÜ TEKNOLOJİK BİLGİ FÖYÜ Tüm Regenlab ürünleri Medical Device Class IIb kategorisindedir. REGEN LAB: BİYOTEKNOLOJİ ALANINDA ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME VE ÜRETİM YAPAN İSVİÇRELİ KURULUŞ. Regen lab patentli bir

Detaylı

Farmasötik Teknolojide İşlem Mühendisliği ve İşlem Validasyonları. 8. Hafta

Farmasötik Teknolojide İşlem Mühendisliği ve İşlem Validasyonları. 8. Hafta Farmasötik Teknolojide İşlem Mühendisliği ve İşlem Validasyonları 8. Hafta Parenteral Tesisler ve Çevresel Kontrol Sistemleri Çevresel kontrol sistemleri steril ürünlere mikrobiyal kontaminasyonun önlenmesi

Detaylı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Genel Bilgi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, doğuştan veya sonradan olan doku kaybı ve şekil bozukluklarının düzeltilmesi

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 1. HAFTA İLAÇ Hastalıkların teşhisi, tedavisi, profilaksisi (hastalıktan korunma) cerrahi girişimlerin kolaylaştırılması ve

Detaylı

BÖLÜM 3. Bandaj Ürünleri. MVM Medikal Veteriner Malzemeleri. www.mvm.com.tr. l BÖLÜM 3 SAYFA 95

BÖLÜM 3. Bandaj Ürünleri. MVM Medikal Veteriner Malzemeleri. www.mvm.com.tr. l BÖLÜM 3 SAYFA 95 BÖLÜM 3 Bandaj Ürünleri MVM Medikal Veteriner Malzemeleri l BÖLÜM 3 SAYFA 95 VET-FLEX Bandaj Yüksek kalitede esnek yapışkan bandaj. Güçlü, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Kutu ambalaj:10 Adet Boyut

Detaylı

Periodontoloji nedir?

Periodontoloji nedir? Periodontoloji 1 2 Periodontoloji Periodontoloji nedir? Periodontoloji, dişleri ve implantları çevreleyen yumuşak ve sert dokuların iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir dişhekimliği

Detaylı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ İnsanlık tarihi boyunca saç büyük öneme sahipti. Saç insanın doğal güzelliğinin

Detaylı

Termal Sular ve Cildimiz

Termal Sular ve Cildimiz Termal Sular ve Cildimiz Termal su nedir? Termal su, doğal mineral içeriklere ve iyileştirici etkilere sahiptir. Tedavi amaçlı kullanıma uygundur. Birçok karakteristik özelliği sayesinde, sağlık alanında

Detaylı

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

KAN ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer, Dilek Baytaş Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

Slayt 1. Slayt 2. Slayt 3 YARA İYİLEŞMESİ YARA. Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger. Doku bütünlüğünün bozulmasıdır. Cerrahi ya da travmatik olabilir.

Slayt 1. Slayt 2. Slayt 3 YARA İYİLEŞMESİ YARA. Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger. Doku bütünlüğünün bozulmasıdır. Cerrahi ya da travmatik olabilir. Slayt 1 YARA İYİLEŞMESİ Yrd.Doç.Dr. Burak Veli Ülger Slayt 2 YARA Doku bütünlüğünün bozulmasıdır. Cerrahi ya da travmatik olabilir. Slayt 3 Akut Yara: Onarım süreci düzenli ve zamanında gelişir. Anatomik

Detaylı

İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet

İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet İnsülin Nasıl Uygulanır? Diyabet BR.HLİ.046 www.hisarhospital.com İNSÜLİN UYGULAMA Diyabette temel amaç kan şekeri düzeyini hedef aralıklarda tutmaktır. Bu amaçla beslenme tedavisi, egzersiz ve ilaç tedavisi

Detaylı

Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel

Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel Uygulanmakta olan işlemler Epilasyon Lazer epilasyon ( Alexandrite ve NdYag ) IPLepilasyon İğneli epilasyon Cilt Gençleştirme NdYag ve Fraxionel lazer IPL Radyofrekans PRP Mezoterapi JetPeel Kimyasal Peeling

Detaylı

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, FEC TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Size üç antikanser ajan or ilaç oluşan FEC tedavisi öneriliyor.: Fluracedyl, Epirubicin ve Cyklofosfamid Üç haftalık

Detaylı

Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1.

Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1. Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1.5-2 m 2 ) Deri esas olarak iki tabakadan olu ur Üst deri (Epidermis)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı