UTA DENEYİMİ. UTA İLE GRUP ÇALIŞMASI Tüm ekip bir arada muhteşem bir deneyime hazır olun! Ve tüm bahanelerinizin önüne geçmek için UTA UTA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UTA DENEYİMİ. UTA İLE GRUP ÇALIŞMASI Tüm ekip bir arada muhteşem bir deneyime hazır olun! Ve tüm bahanelerinizin önüne geçmek için UTA UTA"

Transkript

1

2

3 İçindekiler 02 UTA ile egzersiz 06 BIA Analiz Metodu 12 Tanita Profesyonel Vücut Analiz Monitörleri 22 Tartı - Profesyonel Software Program 23 Tartı - Bluetooth 24 Tanita Kişisel Vücut Analiz Monitörleri 28 Fittut 32 Power Plate 33 Tanita Viscan Abdominal Yağlanma Analizi 34 Tartı Web Portal 38 Bodystat Vücut Kompozisyonu Analizi 44 Fitmate Bazal Metabolizma Test Cihazı 46 Ade Tartılar 52 Holtain Antropometrik Ölçüm Ekipmanları 56 Postür Analizi 58 Gymstick Fitness / Wellness Ekipmanı 60 Nasco Eğitim ve Sunum Araçları

4 UTA 2

5 UTA 3 UTA İLE EGZERSİZ 300 m2 bir spor salonu düşün! Tavanda TRX, 4D Pro gibi Yeni jenerasyon fitness ekipmanlarının asılabileceği alanlar, duvarda Fizik Tedavide de kullanılan tırmanma ve sarkma yapabileceğiniz bir Merdiven, bacakları güçlendiren, kalçaları şekillendiren Stepper, denge ve koordinasyon için Bosu topları, bir Pilates Cadillac ekipmanı ve vücut ağırlığınız ile çalışabileceğiniz Fonksiyonel Antrenman alanları, yerler Mat kaplı ve rahatça uzanıp mekik, şınav yapabileceğiniz alanlar ve Monkey Barları daldan dala atlayabileceğiniz, Step ve Zıplama basamakları, farklı açılı ve basınçlı egzersizler için bir Cable Cross, kumda yürümek için bir Kum Havuzu ve duvarda bir ekrandan Özel Trainer in sizi yönlendirdiği bir medya. Atla, zıpla, hopla eğlenceli bir Trambolin İnversiyonu da unutma! Tepetaklak... Tüm bunlar için 300 m2 bir alan ideal değil mi? Şimdi de tüm bu etkileri sığdırabileceğiniz 3m2 lik bir alan hayal edin! İnanılmaz değil mi? UTA DENEYİMİ UTA, hiç bir üstün teknoloji barındırmaz, UTA ile kendinizi bir oyunun içinde bulursunuz, bir strateji oyunu; oyun kurucu, yönetmen ve oyuncu her şey sizsiniz. No pain, No Gain her şey size bağlı, UTA ya sahip olmak performansınızı arttırmaz, ama ruhuna sahip olmak başka!... Ve tüm bahanelerinizin önüne geçmek için UTA UTA İLE GRUP ÇALIŞMASI Tüm ekip bir arada muhteşem bir deneyime hazır olun! GENEL VE BÖLGESEL KOORDİNASYON, REFLEKS VE FARKINDALIK İLE DENGE BİR ARADA... İvmelendirme ve salınım sistemi ile insan vücudu üzerindeki yerçekimini daha da güçlendirerek bölgesel ve genel antrenman çalışmalarınızda çok etkili bir sistemdir. Birçok egzersiz ve antrenman sistemini ihtiva eder. Genel anlamda vücut ağırlığınızı kullanarak egzersiz yapmanıza olanak sağlayan sistem, fonksiyonel antrenmanlarınızda sizi destekler. Aynı anda, Farklı egzersizler!

6 UTA 4 Ya Hareket Edersin ya da Hareket Ettiğini Zannedersin! Personal Training Kilo kontrolü ve sağlıklı olma hedeflerinize, sadece haftada 3 gün 25 dk.lık uzaklıktasınız! UTA Sadece amatör sporcular için değil, profesyonellerin de antrenmanlarına büyük destek sağlayacak bir yapıya sahiptir. Sıkılaşmak, selülitten kurtulmak, kilo kontrolü ve fit olmak hedeflerinize ulaşmanın daha kolay olduğunu göreceksiniz. Eğlenerek gerçekleştireceğiniz antrenmanlarınızda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 1. ARABA Denge, koordinasyon, düzgün postur gelişimi, çeviklik, patlayıcı güç, çabukluk arttırıcı ve koşu antrenmanları, zıplama, yürüyüş ve ayak bacak gelişimi ile üzerindeki duruş şekline bağlı olarak bütünsel antrenmanların yapılabileceği, palet adı verilen yay sistemi ile arabaya bağlı taşıyıcıların olduğu bölümdür. Araba bölümü üzerine çıkıldığında özellikle denge ve koordinasyon için aşağı ve yukarıya doğru hızlı hareket edilebildiği gibi kullanılan yay sistemi ile de salınım sağlanarak hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. 2. PALETLER Arabanın hareket kabiliyeti yanında, kullanıcı tarafından yaratılacak aşağı yukarı mukavemetli, vibrasyonlu veya zıplama hareketlerinin yaratıldığı 2 bölümden oluşan kısımlardır. Bu bölüm, aşağı ve yukarı yönlü salınım hareketi yaratımını sağlayan ve yaratılan hareketin yönüne göre farklı duruş pozisyonlarına bağlı olarak tüm veya bölgesel olarak vücut bölümlerinin çalıştırıldığı bölümlerdir. 3. ZIPLAMA-ATLAMA KUTUSU, STEPPER Bu bölüm uygun ahşap malzemeden üretilmiş olup, üzerine atlandığında kişiyi taşıyacak kapasiteye sahiptir ve dayanıklıdır. Bu malzeme atlama egzersizleri yapmak ve/veya sistemin araba kısmına rahat çıkmak için tasarlanmış olup, 20 cm bir kutu ve 30 cm lik diğer bir kutu olarak 2 farklı yükseklikte tasarlanmıştır. Aynı zamanda step ve aerobik çalışmalarınıza da eşlik eder. 4. YAN BARLAR Araba üzerinde yer alan paletlerde salınım ve egzersiz esnasında denge kontrolü ve güvenlik amacı ile tasarlanmıştır. Yerinden kolayca çıkarılıp takılabilir. Ani denge kaybı veya duruş kolaylığı için düşünülmüştür. 6. PARALEL BARLAR Sistemin üst bölümünde paralel olarak monte edilmiş alüminyum barlardan oluşur. Dayanıklı ve sağlam yapıya sahip olup sarkınma, yukarı yönlü hareketler vb... bir çok bar egzersizleri yapılabilir, yaratılabilir. Pilates egzersizleri için de ideal olabilir. 7. DİĞER BARLAR Tarzan veya Monkey Barı olarak da nitelendirilen barlar, sistemin tepe bölümünde birbirine paralel olarak yerleştirilmiş alüminyum barlardan oluşur. Dayanıklı ve sağlam yapıya sahip olup sarkınma, yukarı yönlü hareketler, inversiyon vb... bir çok bar egzersizleri yapılabilir, yaratılabilir.

7 UTA 5 5. MERDİVEN İsveç merdiveni veya sarkınma merdiveni olarak da tabir edilen merdiven, bir çok egzersizin yapılmasına izin verdiği gibi, terapistler tarafından fizik tedavi enstrümanı olarak da kullanılabilir. Ahşaptan imal edilmiştir, sarkınma, barfiks, streching için gerekli bölümleri barındırır. 8. ELASTİK TUBİNG LASTİKLER Paletlerle birlikte koordineli olarak kullanımını ve dirençli salınımı sağlayan farklı renk ve dirençlerde elastik lastiklerden oluşan sistemdir. Elastik lastikler sistemin yan bölümlerini tamamen çevrelediği gibi boyutları da kullanılan yardımcı aksesuarlar ile birlikte ekipmanda yer alan kanallar vasıtası ile kolaylıkla ayarlanabilir. Elastik lastikler ile çekme ve itme, dirençli ve mukavemetli bir hareket yapısı oluşturulur. 9. MAT LAR Mat lar Araba bölümünün tamamen veya kısmen kapatılarak uygun zemin üzerinde fiziksel aktivite yapılmasını sağlar. Mat üzerinde yapılan egzersiz çalışmalarınıza uygundur. 10. ZEMİNE GÖRE AYARLANABİLİR AYAKLAR Zemin ayakları, düz olmayan zeminlerde de hareket kabiliyetinizi kısıtlamadan ekipmanın düz durmasını sağlar. 11. MEDYA Sistem kullanımını kolaylaştırmak, sistemde yapılabilecek egzersizlere örnek oluşturmak, sisteme kullanıcının adaptasyonunu sağlamak, üyelik altyapısına sahip olan ve üyelik esasına dayalı egzersiz programı seçimi veya yönlendirme yapabilen web tabanlı bir yazılımdır. Bir web sayfası olarak tasarlanan yazılım alanından hizmet sağlamaktadır. Internet bağlantısı gerekmektedir. DİRENÇ LASTİKLERİ Ayarlanabilir direnç lastikleri ile her birey kendi gücüne göre antrenman yapabilir... PARALEL BARLAR Tavanındaki paralel barlarla kendinizi taşıyabilir, uygun aksesuarı ekleyebilirsiniz. Kısaca doğada yaratabileceğiniz hareket metabolizmasını indoor a taşımanıza yardımcı olur. KEDİ MERDİVENİ Sarkınma merdivenleri birçok egzersizin yapılmasına izin verdiği gibi, terapistler tarafından da fizik tedavi enstrümanı olarak kullanılmaktadır.

8 TANITA VÜCUT ANALİZİ 6 VÜCUT KOMPOZİSYONU KAVRAMI VE BIA ANALIZ METODU Vücut Kompozisyonunu belirlemek için birçok yöntem mevcuttur; kişinin şişman olup olmadığına yalnızca bakarak da karar verilebilir. Yani alışkın bir göz sadece bakarak tanı koyabilir. Ancak tanının objektif ölçütlerle kanıtlanması gereklidir. Bu yöntemler; Doğrudan Ölçüm ve Dolaylı Ölçüm olarak ikiye ayrılırlar. Doğrudan ölçüm metodu, canlı insan vücudu üzerinde uygulanması mümkün değildir, ancak kadavra üzerinde uygulanabilir. Kliniklerde yağ miktarını saptamak için uygulanan yöntemler dolaylı ölçüm yöntemleridir. BIA ölçüm metodu; diğer sayılabilecek Antropometrik Ölçümler, Densitometri Yöntemi, Su Altı Tartım Testleri, Şişe Kaldırma Kuvveti Testleri, Potasyum 40 Yöntemi, İzotopik Dilisyon Yöntemi, Infrared Yöntemi, Ultrasonografi Yöntemi, Bilgisayarlı Tomografi Yöntemi, Manyetik Rezonans Yöntemleri gibi dolaylı ölçüm yöntemlerinden biridir. Diğer ölçüm yöntemleri için açıklamalara adresimizden ulaşabilirsiniz. Tüm bu yöntemler uzun KLİNİK çalışmalar ve yılların getirdiği tecrübeler sonucu oluşmuş olup, her bir yöntemin kendine ait kuralları ve işleyiş biçimi vardır ve "Dolaylı Ölçüm Metodu" olmaları sebebi ile ölçüm için gereken koşullar sağlanamadığı sürece hataya açık olacaklardır. Her bir Dolaylı Ölçüm Yöntemi farklı unsurlardan yola çıkarak bütüne ulaşmaya çalışır. Gidilen yollar farklı olsa da şartlar tam olduğunda benzer bir bütüne ulaşırlar. Yani YOL farklı ancak SONUÇ aynı veya çok benzerdir.

9 TANITA VÜCUT ANALİZİ 7 Günümüzde pratikliği, kolaylığı, rahatlığı ve maliyeti açısından Bio Impedans Analiz Yöntemi daha fazla kullanılmaktadır. Tanita'nın kullandığı "BIA yöntemi ve metodolojisi" doğrudan ve dolaylı yöntemler ile kıyaslanmış ve yüksek doğruluk derecesinde "bütüne" ulaşabilmektedir. Tanita ile yapılmış bilimsel çalışmalara internet ortamından rahatlıkla erişilebilir. Bio Elektrik Impedans Yöntemi çabuk, noninvasive ve pahalı olmayan bir yöntemdir. Bu yöntemde bedene düşük düzeyde elektrik akımı verilerek BIA Analizatörü tarafından empedans ölçülür. Ancak empedans teknolojisi gün geçtikçe kendini yenilemiş ve yerini "multifrekans" denilen farklı hertzlerde ve birden fazla elektrik akım dalgası ile Resistance-Reactance ve Phase Angle unsurlarını kullanan ileri teknik bir analize bırakmaktadır. Multi-Frekans sistemine sahip analizatörler ile yapılan analiz detaylandırılabilir, bütüne yani doğru sonuçlara ulaşmak kolaylaşır, uygun frekanslar verilerek hücre içinde ve hücre dışında yer alan sıvı tespiti ile de ödem olarak adlandırılan indekse ulaşmak kolaylaşır. YAĞ ORANININ DOĞRU TESPİTİ VE TAKİBİ ÇOK ÖNEMLİDİR... Günümüzde BIA teknolojisini kullanan ve vücut kompozisyonunu ölçen farklı markalara sahip onlarca cihaz mevcuttur. Ancak TANITA markası kullanmış olduğu yeni teknolojisi (Rezistans, Reaktans ve Faz Açısı) ve dünya çapına yayılan geniş referans ağı ile öne çıkmaktadır. Firmamız Tartı Medikal 1998 yılından bu yana Tanita Markasının temsilciliğini yapmaktadır ve bu tarihten itibaren de satmış olduğu binlerce ürün için garanti ve servis hizmeti vermiş ve vermeye de devam etmektedir. obezite için tek başına bir "referans değer" olacak hale gelmiştir. Dolaylı ölçüm yöntemlerinde bir parametre veya parametreler kullanılarak bütüne ulaşılabildiğini belirtmiştik. Bu yöntemler klinik çalışmalarla desteklendiklerinden ve "bütüne" ulaşabildiklerinden bir parametre veya parametreler yarışı içerisine girmeleri oldukça gülünç ve yersiz olacaktır. Bütünsel yaklaşımda amaç gidilen yoldan ziyade varılan sonuçtur, sonuçlar ne kadar benzer ise "gidilen yollar" o kadar doğrudur. Türkiye geneline yapılmış olan binlerce satış, Tanita ile yapılan analiz sayısı gözetildiğinde TANITA BIA Analizinde Cinsiyet ve Yaş Değiştiğinde aynı sonucu almazsınız! BIA analizinde eski teknolojilerde empedans, yeni teknolojik cihazlarda ise Resistance, Reactance ve Phase Angle değerleri kullanılır. Bu terimler elektrik biliminde kullanılan terimler olup "ham verilerdir", analizatörler bu verilerin ışığında vücut analizini yaparken, "cihazları geliştirirken" yapmış oldukları bilimsel çalışmalar ile hesaplama yolları yani "bütüne ulaşmak" için denklemler geliştirirler. BIA analizatörlerinde ölçülebilen değerler yalnızca bu değerlerdir, Vücut Kompozisyonu bu değerler üzerinden denklemler ile çıkarılır. Diğer dolaylı ölçüm yöntemlerine ait cihazlar da "ölçülen farklı değerler" üzerinden denklemler ile bütüne varırlar. Yani "geliştirilmiş" denklemler doğrudan ölçüm yöntemlerinde sonuca ulaşmak için kaçınılmaz olacaktır. Denklemler ve bu denklemleri kurmak için yapılan çalışmaların tamamı cihazların gerçek değerini göstermektedir.

10 TANITA VÜCUT ANALİZİ 8 SORU Aynı boy, aynı yaş, aynı cinsiyet ve aynı kilodaki iki kişinin yağ oranı aynı mıdır? Görüntü yanıltabilir; Şekil A ve B aynı kiloya sahiplerdir. C ise hacimli ve daha yağlı görünmektedir. Ancak üçünün de yağ oranları ölçüldüğünde B ve C nin yağ oranları normal düzeyde, A nın ise çok yüksek oranda yağ değerine sahip olduğu görülmüştür. Kilo vermek de yağ oranını arttırabilir; Diyet öncesi A ve B nin yağ oranı, kilosu ve boyu eşittir. Aynı zaman içerisinde eşit kilo kaybı görülmesine rağmen, diyet ile birlikte egzersiz de yapan B nin yağ oranı değeri A ya göre daha düşüktür. SORU Aynı boy, aynı yaş ve aynı kilodaki bir bayan ve bir erkeğin yağ oranı aynı mıdır? Vücut Kompozisyonu Modelleri : Vücut kompozisyonunun iki modeli vardır (Brozek, Grande, Anderson ve Keys 1963; Siri 1961) : Yağ ve Yağsız Kütle. Yağsız Kütle; atık kimyasal maddeler, su, kas(protein) ve kemik(mineral) dokuyu içerir. Beden Yoğunluğu : Araştırmacılar Yağsız Kütle yoğunluğunun yaş, cinsiyet, etnik köken, şişmanlık düzeyi ve fiziksel aktivite düzeyi ile ilişkili değişkenlik gösterdiğini belirlemişler (Baumgartner, Heymsfield, Lichtman; Wang ve Pierson 1991; Williams et al. 1993). Örneğin; siyah erkek ve bayanlarda ortalama Yağsız Kütle yoğunluğu, yüksek mineral ve protein kapasitesi nedeniyle 1.10g/cc/standart değerden yüksektir (~1.106g/cc - ~7.3%Yağsız Kütle) (Cote ve Adams 1993; Ortiz et all 1992; Wagner ve Heyward 2001) Siyah insanlarda Yağsız Kütle yoğunluğundaki bu farklılıklar itibarı ile % Yağ değerlerine bakıldığında vücut yağının düşük olduğu görülür. Yine başka bir örnekte Beden Yoğunluğu 1.10 g/ cc olarak hesaplanan futbol oyuncularında % Yağ değerinin düşük olduğu saptanmıştır (Adams, Mottola, Bagnal, Mc Fadden 1982). Keza, çocuklarda Yağsız Kütle yoğunluğu, yüksek su miktarı (%76) ve düşük mineral miktarı (%5.2Yağsız Kütle) nedeniyle düşüktür (1.084g/cc=FFB yoğunluğu) (Lohman, Boileau ve Slaughter 1984). Bunun yanında yaşlı bayan ve erkeklerde ortalama Yağsız Kütle yoğunluğu düşük mineral değerleri (%6.2 Yağsız Kütle) nedeniyle 1.096g/cc olarak ölçülmüştür (Heymsfield et al. 1989). Bu nedenle, yaşlı ve çocuklarda vücut yağı yüksek çıkmaktadır.

11 TANITA VÜCUT ANALİZİ 9 Bu durumda "YAŞ VE CİNSİYET BİLGİSİ DEĞİŞMESİNE RAĞMEN" Bir türlü değişmeyen değerlere sahip aşağidaki analiz doğru mudur? Yaş Boy Kilo Cinsiyet Hücre içi sıvı Hücre dışı sıvı Protein Mineral Yağ ,2 Erkek 27,6 16,2 11,9 3,91 15, ,1 Bayan 27,7 16,4 12,0 4,02 15,1 16, ,1 Erkek Çocuk 27,2 16,2 11,8 3,91 16,0 Ampirik tahmin yapmayıp, BIA yöntemini kullanarak "ölçüm yaptığını" iddia eden bir cihazın modeli ile aynı kişi üzerinde yapılan çalışmada "cinsiyetin ve yaşın" değişmesine rağmen aynı sonuçların alındığı görülmektedir. * Aslında farklı Cinsiyet ve Yaş veri girişleri ile cihazı manipüle etmeye ve farklı kişiler olarak göstermeye çalışıyoruz, cihaz bu kişinin Cinsiyet ve Yaş açısından aynı kişi olduğu düşünüyor ve sonuçları "KİLO ve BOY" bilgisi değişmediğinden de aynı veya çok yakın veriyor. Cihaz üzerindeki kişiyi "KİLO ve BOY" olarak tanıyabiliyor. * Sonra fark ediyoruz ki, "Erkek" ve "Erkek Çocuk" kilo ölçümünde -0.1kg fark var, ölçüm yapan cihazımız KİLO da ki bu değişikliği çok büyük bir değişiklik olarak algılıyor olacak ki, Hücre dışı sıvıyı sabit tutarken Hücre İçi Sıvıyı - 0,4kg değiştiriyor ve kilodan kaynaklı olan -0,1kg lık farkı Protein den indiriyor ve Yağı +0,5kg arttırıyor. Mineral seviyesi? çocuk olmasına rağmen aynı, ancak literatürün aksine bayan olduğunda da yükseliyor. Bu durumda ölçüm yaptığını iddia eden cihazın aslında; denklemini oluştururken KİLO ve BOY değişkenlerini kullandığı ve tıpkı BMI (Vücut Kütle indeksi) gibi bu iki parametre değiştiğinde sonuçların değiştiğini ve Cinsiyet ve Yaş bilgilerini sadece hesaplamada göz ardı edildiği aşikardır. Akıllı cihazımız cinsiyet ve yaş açısından üzerindeki kişiyi ayırt edebilirken, aynı kişi elinde 1 kg lık ekstra bir ağırlık tuttuğunda ayırt edemiyor. Elma tipi yağlanma. Armut tipi yağlanma Yoksa gerçek değilmi? Ancak Beden Yoğunluklarına ilişkin bölümde anlatılan çocuklarda, yaşlılarda, gençlerde, yetişkinlerde, siyah ırkda, erkeklerde, bayanlarda tamamen ayrı değerlendirilmesi gereken ve gerçekte olan yoğunluk farkları böylece cihaz tarafından göz ardı edilmiş olarak görülmektedir. Aynı Empedans değeri cinsiyet ve yaştan bağımsız olarak herkes için aynı şey demek değildir, çünkü aynı değerin karşılığı farklı cinsiyette ve yaşta olanlar için farklı değerlendirilmesi söz konusudur. Lütfen "Elma" ve "Armut" yağlanma şekillerini atlamayalım... BMI'daki gibi ama... Hep aynı sonuç, doğru sonuç demek değildir. Empedans Yaş Cinsiyet Boy Kilo Değerlendirme kriterleri azaldıkça, hata yapma olasılığı artar, ve küçük bir pencereden bakarak dünyayı keşfedemeyiz! = = 6

12 TANITA VÜCUT ANALİZİ 10 Uzman TANITA ile Sağlıklı Yaşam Vücut Yapı Analizleri

13 TANITA VÜCUT ANALİZİ 11 Profesyonelliğinizi Yansıtın! Tanita 1923 yılında Japonya da kurulmuş bir tartı firmasıdır yılında Tokyo da Best Weight Araştırma Merkezi ni kuran TANITA bu merkezde kiloyu oluşturan segmentler üzerinde çalışmalara başlamış ve 1992 yılında da İlk analizatörünü piyasaya sunmuştur. Tanita, TMAB Akademik ve Bilimsel Danışmanlar Kurulu ile ürünlerin ihtiyaçlar ve son bilimsel araştırmalar nispetinde gelişimini sağlayarak, ürünlerin güncelliğini de böylece korumaktadır. Ürünler bir çok bilimsel çalışmada kullanılmış ve medikal anlamda geçerliliği olan diğer yöntemlerle kıyaslanarak aralarındaki korelasyonları tespit edilmiştir. Tanita işinizdeki profesyonelliği ve bilimselliği yansıtır. Tekrar kalibre edilebilme özelliği analizlerdeki doğruluğun kontrolünü sağlar. Otomatik kalibrasyon terimi bir kalibrasyon işlemini yansıtmamaktadır. İsteğiniz dışında kalibrasyon bozulabilir (üzerine cisim düşmesi, suyla temas, oksitlenme, ağırlık ölçüm birimlerinin zamanla yıpranması, taşıma ve yer değiştirme işlemleri vb.) ve/veya zamanla ölçümlerin doğruluğunun test edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle cihazların yeniden kalibrasyon yapılabiliyor olması önemli bir özelliktir. Sarf malzemeleri yoktur. Kullanıcı Referansları çok yaygındır ve Akademik Referanslara da kolayca ulaşabilirsiniz, Analiz süresi 8-10 sn gibi kısa bir süredir. TANITA NIN SİZE SAĞLAYACAĞI FAYDALAR İşinize profesyonellik katacak ve işinizin niteliklerini arttıracaktır. Bu yolla, verilen rehberlik hizmetinin hem kalitesini hem de gücünü arttırabilirsiniz. Pratik ve kolay kullanımlıdır, analiz sonuçlarına hemen ulaşmanızı sağlar. Kişiyi daha iyi tanımanızı sağlar. Verdiğiniz kararlarda yardımcı, aynı zamanda destekleyicinizdir. Şişmanlık gözle görülebilir, ancak kişinin yağ durumu tespit edilmelidir. Bu size kişinin görünüşü ile gerçek verilerin kıyaslanması imkanını da sağlar. Şişmanlık, obezite, sağlık vb... konularda kişilerin bilinçlenmesini sağlar ve bilgi düzeyini arttırır. Size bir feed - back (geriye doğru bilgi akışı), ölçme ve değerlendirme imkanını sağlar. Sonuca ulaşmada zaman süreci kısalır. Kişiye uygun bir program, daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Türkçe Bilgisayar Programı ile Bilgisayar ortamında verilerin saklanması ve dosyalanması imkanı sağlanır. Programın Türkçe olması ve analizin kişisel durum hakkında net bilgi vermesi işlem hızınızı arttırır. Analiz sonuçları hakkında size yöneltilecek soru sayısı azalır ve ayrıntılı doğru bilgiyi bir defada sunmuş olursunuz. Uygulanan Beslenme ve Egzersiz Programının başarısını karşılaştırmalarla görebilirsiniz. Kişinin bu ölçüm ve karşılaştırmalar ile motivasyonu arttırılabilir, kilo kontrol programına bağlılığını daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz. Özellikle Bilgisayar Programını kullanmanız halinde, yapacağınız eğitim ve destek giderlerinde kademeli bir azalma söz konusu olacaktır. Dosyalama giderleri ve takip zamanı maliyetleriniz azalacaktır. Verimli çalışmanızı sağlar, gereksiz uğraşılardan böylece uzaklaşabilirsiniz. Ayrılacak zamanı asgariye indirebilirsiniz, bunun size efektif birçok yararı olacaktır.

14 TANITA VÜCUT ANALİZİ 12

15 TANITA VÜCUT ANALİZİ 13 TEKNOLOJİNİN SUNDUĞU SON NOKTA MC980 Multi Frekans Segmental Vücut Analiz Monitörü son teknoloji ile donatılmıştır ve Vücut Analiz Monitörlerinden beklenilenden daha fazlasını size sunar. Tanita son teknoloji multi-frekans BIA teknolojisi ile birlikte geniş renkli ekran ile bütünleştirilmiş Microsoft Windows un kullanıldığı geniş veri tabanlı bir sistemdir. 30 sn altında kapsamlı vücut analiz imkanı. Data saklama ve grafiksel olarak ekranda Türkçe seçeneği ile gösterme ve yazıcınız aracılığı ile raporlama imkanı sunar. MC980 Medikal Direktiflere uygun olarak üretilmiştir. Parmak uçlarınız ile kontrol edilebilecek kolaylıkta tasarlanmıştır. 14 farklı dilde çalışabilme imkanı; (English,German, Spanish, Turkish, French, Italian, Dutch, Polish, Danish, Norwegian, Swedish, Finnish, Greek and Russian) Tablet PC sistemi ile bütünleştirilmiş ayrıntılı analiz imkanı. Kullanılan BIA yöntemi zaman içerisinde yapılan çalışmalarla farklı elektrik akım dalgalarının uygulanabileceğini, bu yeni dalgalarla Vücut Analizi konusunda farklı segmentler hakkında da bilgi sahibi olunabileceğini göstermiştir. Bu amaçla Multi frekans, yani birden çok frekans akım dalgaları ile çalışan yeni BIA cihazınız tasarlanmıştır. Empedansın ölçülmesi, uygulanan akım derecelerine bağlıdır. Düşük frekanslarda hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları görülemez. Bu ancak daha yüksek frekanslarla mümkündür. Total sıvı yanında, sıvının hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları şeklinde görülebilmesi ve ödem oluşumlarının tespiti için farklı akım dalgaları cihaza eklenmiştir. Eklenen bu yeni akım dalgaları ile Vücut Analizini daha ayrıntılı olarak yapabilir, ileri seviyedeki tetkiklerinizde kullanabilirsiniz. TANITA MC 980 Teknik Özellikler MDD : CLASSIIa NAWI : CLASSIII Empedans Ölçüm Sistemi 8 Elektrot Segmental Multi-Frekans Bia Ölçüm Frekansları 1kHz / 5kHz / 50kHz / 250kHz / 500kHz /1000kHz 300kg - 0.1kg hassasiyetle tartım imkanı İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 Memory 512MB DDR2 Analiz Hassasiyeti İle Detaylı Vücut Kompozisyonu, Ayrıca ; Metabolik Yaş İç Organlar Yağlanma Derecesi Yağ oranı % 1-75 TBW (0.1kg ) TBW % (0.1%) Hücre Dışı Sıvı (0.1kg) Hücre İçi Sıvı (0.1kg) ECW / TBW (0.1%) ECW / TBW grafiği Segmental Analiz Kas Kütlesi (0.1kg) Vücut Denge Değişimi Fiziksel Rating Kas Kütlesi Dengesi Bacak Kas Skoru Vücut Yağ Dağılımı Analiz Geçmişi Bioelectrical data Reactance / Resistance / Phase Angle Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. *

16 TANITA VÜCUT ANALİZİ 14 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Tüm özellikleriyle yeni, klinik uygulamalara göre güncellenmiş TANITA MC 780, Profesyonel Vücut Analiz Monitörlerinden bekleyebileceğiniz son teknolojik yeniliklere sahiptir. Empedansın ölçülmesi, uygulanan akım derecelerine bağlıdır. Düşük frekanslarda hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları görülemez. Bu ancak daha yüksek frekanslarla mümkündür. Total sıvı yanında, sıvının hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları şeklinde görülebilmesi ve ödem oluşumlarının tespiti için farklı akım dalgaları cihaza eklenmiştir. Eklenen bu yeni akım dalgaları ile Vücut Analizini daha ayrıntılı olarak yapabilir, ileri seviyedeki tetkiklerinizde kullanabilirsiniz. Teknik Özellikler Empedans Ölçüm Sistemi 8 Elektrot Segmental Multi-Frekans Bia Ölçüm Frekansları 5kHz / 50kHz / 250kHz 270 kg Ağırlık tartım kapasitesi 0,1 kg hassasiyet Yağ oranı %1-75 TBW 0.1kg ve 0.1% Hücre Dışı Sıvı (ECW) (0.1 kg) Hücre İçi Sıvı (ICW) (0.1kg) Segmental Analiz Bioelectrical data Reactance / Resistance / Phase Angle * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA MC 780

17 TANITA VÜCUT ANALİZİ 15 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Tüm özellikleriyle yeni, klinik uygulamalara göre güncellenmiş TANITA MC 780S, Profesyonel Vücut Analiz Monitörlerinden bekleyebileceğiniz son teknolojik yeniliklere sahiptir. Empedansın ölçülmesi, uygulanan akım derecelerine bağlıdır. Düşük frekanslarda hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları görülemez. Bu ancak daha yüksek frekanslarla mümkündür. Total sıvı yanında, sıvının hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları şeklinde görülebilmesi için farklı akım dalgaları cihaza eklenmiştir. Eklenen bu yeni akım dalgaları ile Vücut Analizini daha ayrıntılı olarak yapabilir, ileri seviyedeki tetkiklerinizde kullanabilirsiniz. Teknik Özellikler Empedans Ölçüm Sistemi 8 Elektrot Segmental Multi-Frekans Bia Ölçüm Frekansları 5kHz / 50kHz / 250kHz 270 kg Ağırlık tartım kapasitesi 0,1 kg hassasiyet Yağ oranı %1-75 TBW 0.1kg ve 0.1% Hücre Dışı Sıvı (ECW) (0.1 kg) Hücre İçi Sıvı (ICW) (0.1kg) Segmental Analiz Bioelectrical data Reactance / Resistance * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA MC 780S

18 TANITA VÜCUT ANALİZİ 16 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Tüm özellikleriyle yeni, klinik uygulamalara göre güncellenmiş TANITA MC 780ST, Profesyonel Vücut Analiz Monitörlerinden bekleyebileceğiniz son teknolojik yeniliklere sahiptir. Empedansın ölçülmesi, uygulanan akım derecelerine bağlıdır. Düşük frekanslarda hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları görülemez. Bu ancak daha yüksek frekanslarla mümkündür. Total sıvı yanında, sıvının hücre içi (ICW) ve hücre dışı (ECW) sıvı oranları şeklinde görülebilmesi için farklı akım dalgaları cihaza eklenmiştir. Eklenen bu yeni akım dalgaları ile Vücut Analizini daha ayrıntılı olarak yapabilir, ileri seviyedeki tetkiklerinizde kullanabilirsiniz. Teknik Özellikler Empedans Ölçüm Sistemi 8 Elektrot Segmental Multi-Frekans Bia Ölçüm Frekansları 5kHz / 50kHz / 250kHz 270 kg Ağırlık tartım kapasitesi 0,1 kg hassasiyet Yağ oranı %1-75 TBW 0.1kg ve 0.1% Hücre Dışı Sıvı (ECW) (0.1 kg) Hücre İçi Sıvı (ICW) (0.1kg) Segmental Analiz Bioelectrical data Reactance / Resistance * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA MC 780ST

19 TANITA VÜCUT ANALİZİ 17 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Tüm özellikleriyle yeni, klinik uygulamalara göre güncellenmiş TANITA BC-418, Profesyonel Vücut Analiz Monitörlerinden bekleyebileceğiniz son teknolojik yeniliklere sahiptir. NİÇİN SEGMENTAL VÜCUT ANALİZİ? Pratik tuşları sayesinde kolay bir kullanıma sahip yeni analiz monitörü kişinin kolları, bacakları ve gövdesi için bölümlendirilmiş sonuçlar verebilir. Böylece kullanıcının bahsedilen bölgeler için yağ kaybı / kas kazanımı oranı görülebilir. Ayrıca toplam vücut ağırlığını, yağsız ağırlığı, kas kütlesini ve bazal metabolizma hızını görebilirsiniz. Her bölüm (segment) için yağ yüzdesi, yağ kütlesi, yağsız kütle ve kas kütlesini size bir rapor halinde sunacaktır. Teknik Özellikler Cihaz Toplam Vücut Ağırlığını, Kilo ile Boyun Orantısını (Body Mass lndex) Bazal Metabolizma Hızını (kjl ve kcal), Empedansı, Yağ Oranını, Yağ Miktarını, Yağsız Kütleyi ve Toplam Vücut Sıvısını analiz eder niteliktedir. Cihaz vücudu sağ-sol bacak, sağ-sol kol ve gövde şeklinde (5 ayrı bölge) bölgesel olarak ve toplam vücut olarak analiz etmektedir. Analiz sonuçlarının yazılı olarak alındığı ve birden çok kopyanın alınabildiği cihazın kontrol kutusunun içerisinde, termal kağıda ısıl işlem ile yazan yazıcısı mevcuttur. Cihaz, ayrıca tartım aralığı minimum 0.1 kg ve maksimum 200 kg olan İnsan tartısı olarak da kullanılabilmektedir. Cihaz %0.1 yağ oranı belirleme hassasiyetine sahiptir ve yağ oranını 1-75 % arasındaki değerlerle belirlemektedir. Tartı Software Program desteği ile birçok avantajı birlikte kullanma olanağını sağlayabilirsiniz. Cihazınız ile iç organlar çevresi yağlanma derecesini tespit edebilirsiniz. * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. BC-418 SEGMENTAL BC 418 BÖLÜMLENDİRİLMİŞ VÜCUT ANALİZİ Adı Soyadı DİLEK TURGUT Cinsiyet Vücut Tipi Yaş Boy Kilo BMI Yağ % Bayan Standart Hazırlayan : : Tartı Medikal DIş Tic :29 Vücut Kompozisyonu Analizi Segmental Vücut Kompozisyonu Analizi Sağ Bacak Sol Bacak Sağ Kol Sol Kol Gövde Empedans Ω Yağ (%) Yağ (kg) Yağsız (kg) Kas (kg) Segmental Kas Dağılımı (kg) Kas kg Yağ kg Segmental Yağ Dağılımı (kg) Metabolizma Yaşı 37 BMR / Kilo 20 Genel Toplam Bacaklar Kollar Gövde Kas (kg) % % % %70.37 Yağ (kg) % % % %31.80 Hedef Kilo Kontrolü (kg) Vücut Kütle İndeksi İdeal Kilo ( aralığındadır.)59.78 (53.14 ~ kg aralığındadır.) Obezite Derecesi 23.62% Yağ Ağırlığı (kg) Yağ Oranı %35.30 Düşük < %20 Normal ( %20 ~ %28 ) > %28 Yüksek X Referans analizi Bölüm Değerler İdeal Değerler Yağsız Kütle 47.8kg %64.68 %72 ~ %80 Mineral Miktarı 3.49kg %4.72 %5.30 ~ %5.80 Protein Miktarı 9.31kg %12.60 %13.60 ~ %15.10 İç Yağlanma 5 (1 ~ 13) Beden Yoğunluğu ~ BMR BMR Bazal Metabolizma H 1469 kcal 6150 kj Aktivite Kal Spor Kal Toplam WHR Bel Kalça Oranı * Düşük < 0.70 Normal ( 0.70 ~ 0.80 ) > 0.80 Yüksek BMI Düşük < 20 Vücut Kütle İndeksi 73.90/(1.63*1.63) Normal ( 20 ~ 25 ) > 25 Yüksek X Sıvı Ağırlığı (kg) Sıv Sıvı Oranı %47.36 Düşük < %50 Normal ( %50 ~ %61 ) > %61 Yüksek X Kütlesel analiz Bölüm Değerler Yumuşak Kas Dokusu (kg) Kemik Mineralleri Ağırlığı (kg) 2.30 İskeletsel Kaslar (kg) Hücre Dışı sıvı (kg) Hücre İçi Sıvı (kg) Hücre Kütlesi (kg) Rapor Tarihi ve Saati: : :47 Ölçüm Numarası : : 212

20 TANITA VÜCUT ANALİZİ 18 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Total Vücut Analizi yapabilen, kolay kullanım özelliğine sahip Profesyonel bir üründür. BIA (Bio Impedance Analysis) çalışma prensibi ile vücuda gönderdiği 6.25kHz ve 50kHz elektrik akımları sayesinde yapılan Vücut Analizinizi sunar. Tartı Software ve TartıWeb ile entegre edilerek raporlarınızda Parametre zenginliği sağlayabilirsiniz. Teknik Özellikler Empedans Ölçüm Sistemi 4 Elektrot Analiz sonuçlarını yazılı olarak size sunan OnBoard Yazıcı 0,1 Kg ölçüm hassasiyeti İç Organlar Çevresi Yağlanma Derecesi % 1 - % 75 Yağ Ölçüm Kapasitesi Metabolizma Hızı (kcal & kjoule) Standart / Atletik Ölçüm Modu Persantil Eğrisi * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. Raporlanacak Parametreler Toplam Vücut Ağırlığı (kg), Vücut Yağsız Kütlesi (kg), Bel ve Kalça Oranı, Soft Lean Mass (kg), İç Organlar Çevresi Yağlanma Derecesi Body Mass Indeks Protein bilgileri (kg), Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri (kcal),beden Yoğunluğu, İskeletsel Kaslar (kg), Vücut Yağ Oranı (%), Mineral bilgileri (kg), İdeal Kilo (kg), Kişi için İdeal Değerler ile kıyaslama Toplam Sıvı Miktarı (kg), Vücut Yağ Kütlesi (kg), Vücut Sıvı Oranı (%), Obezite Derecesi (%), Vücut Tipi, Metabolizma Yaşı TANITA DC 360

21 TANITA VÜCUT ANALİZİ 19 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Total Vücut Analizi yapabilen profesyonel bir üründür, cihazın çalışma prensibi Bio Impedance Analysis dir. 50 khz elektrik akımı vücuda ayak elektrotları vasıtası ile gönderilir ve bu şekilde vücut analizi yapılır, TARTI TÜRKÇE BİLGİSAYAR PROGRAMLARI KULLANILARAK PARAMETRE ZENGİNLİĞİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA SC 330 S Teknik Özellikler Toplam Vücut Ağırlığı (kg), Body Mass Indeks, Vücut Yağ Oranı (%), Vücut Yağ Kütlesi (kg), Vücut Yağsız Kütlesi (kg), Protein bilgileri (kg), Mineral bilgileri (kg), Vücut Sıvı Oranı (%), Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri (kcal), Beden Yoğunluğu, İdeal Kilo (kg), Obezite Derecesi (%), Kişi için İdeal Değerler ile kıyaslama Vücut Tipi, Toplam Sıvı Miktarı (kg), Metabolizma Yaşı İç Organlar Çevresi Yağlanma Derecesi Cihaz kalibre edilebilir. 270kg kapasite ve 100 gr hassasiyete sahip tartdır. Elektrotlar paslanmaz çeliktir.

22 TANITA VÜCUT ANALİZİ 20 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Total Vücut Analizi yapabilen profesyonel bir üründür, cihazın çalışma prensibi Bio Impedance Analysis dir. 50 khz elektrik akımı vücuda ayak elektrotları vasıtası ile gönderilir ve bu şekilde vücut analizi yapılır, TARTI TÜRKÇE BİLGİSAYAR PROGRAM- LARI KULLANILARAK PARAMETRE ZENGİNLİĞİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ. * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA SC 330 ST Teknik Özellikler Toplam Vücut Ağırlığı (kg), Body Mass Indeks, Vücut Yağ Oranı (%), Vücut Yağ Kütlesi (kg), Vücut Yağsız Kütlesi (kg), Protein bilgileri (kg), Mineral bilgileri (kg), Vücut Sıvı Oranı (%), Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri (kcal), Beden Yoğunluğu, İdeal Kilo (kg), Obezite Derecesi (%), Kişi için İdeal Değerler ile kıyaslama Vücut Tipi, Toplam Sıvı Miktarı (kg), Metabolizma Yaşı İç Organlar Çevresi Yağlanma Derecesi Cihaz kalibre edilebilir. 270kg kapasite ve 100 gr hassasiyete sahip tartdır. Elektrotlar paslanmaz çeliktir. 2 yıl garantilidir.

23 TANITA VÜCUT ANALİZİ 21 Rahat, Kolay Ölçümler, Doğru Sonuçlar Total Vücut Analizi yapabilen profesyonel bir üründür, cihazın çalışma prensibi Bio Impedance Analysis dir. 50 khz elektrik akımı vücuda ayak elektrotları vasıtası ile gönderilir ve bu şekilde vücut analizi yapılır, TARTI TÜRKÇE BİLGİSAYAR PROGRAM- LARI KULLANILARAK PARAMETRE ZENGİNLİĞİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ. * Bazı değerler yalnızca standart yapıdaki yetişkinler için sağlanabilir. TANITA SC 240 Teknik Özellikler Toplam Vücut Ağırlığı (kg), Body Mass Indeks, Vücut Yağ Oranı (%), Vücut Yağ Kütlesi (kg), Vücut Yağsız Kütlesi (kg), Protein bilgileri (kg), Mineral bilgileri (kg), Vücut Sıvı Oranı (%), Bel ve Kalça Oranı, Bazal Metabolizma Hızı Bilgileri (kcal), Beden Yoğunluğu, İdeal Kilo (kg), Obezite Derecesi (%), Kişi için İdeal Değerler ile kıyaslama (Kilo,Yağ,Yağsız Ağırlık,BMI, Bel-Kalça,Sıvı,Protein,Mineral,Beden Yoğunluğu), Vücut Tipi, Soft Lean Mass (kg), İskeletsel Kaslar (kg), Toplam Sıvı Miktarı (kg), Metabolizma Yaşı İç Organlar Çevresi Yağlanma derecesi

24 TANITA VÜCUT ANALİZİ 22 TARTI PROFESYONEL SOFTWARE PROGRAM Programlarımızı en iyi şekilde kullanabilmek için, Windows tabanlı işletim sistemleri ve 512MB RAM özelliklerine sahip bilgisayar tercih etmelisiniz. Bağlantı, bilgisayarda bulunan Comport girişi veya USB girişinden (Comport dönüştürücü ile) tartınızda bulunan RS 232 çıkışı arasındaki link kablosu vasıtasıyla yada Bluetooth sistemimiz ile sağlanır. Tanita profesyonel cihazlar ile iletişim halinde çalışır ve BIA analiz sonuçlarınızı analiz bazında saklar, raporlar ile kıyaslamaları sağlar. Tanita dan almış olduğunuz verileri daha anlamlı ve yeni özellikler ekleyerek sunum yapmanızı sağlar. Antropometrik ölçüm sistemi kapsamında yapacağınız ölçümleri tutmanızı, saklamanızı ve bu yolla vücut analizi yapmanızı sağlar. Ayrıca A4 kağıtlarına renkli raporlama imkanı sağlar. Geçmişe yönelik tarihsel bazda her zaman Raporlama imkanınız bulunmaktadır. Müşterilerinize Egzersiz Programı tanımlayabilir, farklı tanımlanan egzersiz reçetelerinizi rapor bazlı görebilirsiniz. SOFTWARE İLE NELER YAPABİLİRİZ? Tanita Profesyonel Model tartınızdan alınan verileri bilgisayar ortamına taşımanızı ve bu bilgileri analiz bazında saklayıp raporlama imkanını sağlar (isterseniz geriye yönelik tarih bazlı raporlama imkanı). Hastanın kişisel bilgilerini saklayabildiğiniz gibi, son tartı analizine ilişkin fiziksel bilgileri görebilir, hastaya hedef kilo tayini yapabilir ve spor/egzersiz programı tanımlayabilirsiniz. Hastanın ölçüm bilgilerini esas alarak, bu ölçüm sonuçlarını olması gereken sonuçlarla karşılaştırır ve durum hakkında bilgi verebilirsiniz. Dilerseniz bilgisayar ortamında kaydedilen analizlerin sonuçlarını ekranınızda grafiksel değişim olarak görebilir ve bu analizleri günlük, haftalık, aylık ve yıllık bazda grafikleyebilirsiniz. Hasta Analiz Kayıtlarınızı Yedekleme imkanı sağlar. Hasta Analiz Kayıtlarınızı olarak düzenleyip, internet ortamında hastanıza ulaştırabilirsiniz. Ürünü Türkçe veya İngilizce olarak tercih edebilirsiniz.

25 BLUETOOTH 23 Kablolarınızdan kurtulun ve dünyaya kablosuz bağlanın... Cihazınıza bir parçasını, bilgisayarınıza ise diğer parçasını takın ve kablosuz bağlantının keyfini yaşayın Tamamen yerli üretim ve endüstriyel tip açık alanlarda 1000 MT ye kadar desteklenebilen kablosuz iletişim imkanı (opsiyonel) Tartı Software ile uyumlu çalışma

26 KİŞİSEL ANALİZ 24 TANITA lar

27 KİŞİSEL ANALİZ 25 INNERSCAN BC 545 N, BC 601 ve BC 532 Vücut Yağ ve Kas Analizi Tartısı TANITA BC 532 ve BC 545 N Kişisel kullanımınız için uygundur. Cihazlar vücut analizinizi yapar; size Kilonuzu, Yağ Oranınızı, Vücut Sıvı Oranınızı, Kaslarınızın Ağırlığını, Kemik Ağırlığınızı, Fiziksel Aktivite Derecenizi, Günlük Kalori Miktarını (günlük alınacak kalori tavsiyesi) Metabolizma Yaşınızı, İç Organlar Çevresi Yağlanmaya ilişkin değerlendirmeyi, Yetişkinler için olması gereken yağ oranları ile analiz sonucunun değerlendirmesini kısa süren bir analiz ile söyleyebilirler. BC 545 N kas ve yağ oranı bilgilerini vücudun beş ayrı bölümü için verebilir. Atlet modu ile spor yapan profesyonellerin de yağ oranını ölçebilirsiniz, cihaz ile yaptığınız analiz sonuçlarını karşılaştırırsanız bu sizin kilo verirken yağ mı yaktığınızı yoksa sıvı/kas mı kaybettiğinizi ortaya çıkaracaktır. BC 545 N BC 532 BC 601 Vücut Yağ ve Kas Analizi Tartısı Sağ sol kol, sağ sol bacak ve gövde, vücut yağ yüzdeleri ve kas kütlesi üzerine derinlemesine bilgi veren yenilikçi Tanita BC-601 son segmental teknolojiyi içermektedir. Tanita BC 601 zaman içinde herhangi bir profesyonel spor veya spor programının etkinliğini izlemek için mükemmel bir araçtır. Tüm vücut kompozisyonu verilerinizi geniş LCD ekran üzerinden görebilir, aynı zamanda otomatik olarak SD Kart ınıza depolayarak size cihazla birlikte gelen BodyVision programında bu verilerinizi inceleyebilir ve yönetebilirsiniz.

28 KİŞİSEL ANALİZ 26 BC Vücut Analizi (Mini) TANITA nın yeni icadı, En küçük Yeni, Hızlı ve Kolay Tanita bu özelliklerdeki bir cihazı yanınızdan ayırmamanız, her yere rahatça taşımanız ve seyahatleriniz esnasında kolay takip için sizlere daha küçük boyutta tasarlanmış olarak sunmaktadır. Kilo Yağ Oranı Yağ Oranı Değerlendirme Toplam Vücut Sıvısı Kas Kütlesi Kemik Mineral Ağırlığı Bazal Metabolizma Hızı İç Yağlanma Derecelendirme Biyolojik Vücut Yaşı Fiziksel Aktivite Derecelendirme gibi verilerin takibi ile kilo ve fitness kontrolünde en büyük yardımcınızdır. 216 x 260 x 35 mm ölçülerindedir. UM Vücut Yağ Monitörü Kişisel kullanımınız için tasarlanmıştır. Pratik olarak Vücut Yağ, Sıvı ve Kas dengenizi kontrol edip, takip edebileceğiniz bir sistemdir. Şık görüntüsü kadar işlevsel açıdan da önemli bir misyon yüklenen UM 040, tasarımının harikalığı yanında, sonuçların işlevselliği ve kullanılabilirliği açısından da sizi büyüleyecektir. BIA ölçüm sistemini kullanan cihaza yalın ayak çıkmanız, mükemmel sonuçlar için yeterli olacaktır. HD Tartı Yüksek kapasitesi ile kişisel kullanımınıza uygun eşsiz ve şık bir tasarımdır. Çağdaşlık ve teknolojiye vurgu yapılarak dizayn edildi. 200 kg lık bir kapasiteye sahip olan ürün extra geniş siyah cam tartım platformuna sahiptir ve geniş dijital ekran kolay okunabilirliği sağlamaktadır.

29 KİŞİSEL ANALİZ 27 TANITA BOY ÖLÇER Portable, taşınabilir olarak dizayn edilen boy ölçer, yanınızda taşıyabileceğiniz ve uygun her yerde kullanabileceğiniz pratik, şık ve kolay uygulama yapılabilir bir üründür cm kapasiteli ve 1 mm aralıklarla boy ölçümü sağlar. Portable olarak taşınabilir, duvara montaj gerektirmez. Toplam ağırlık ; 1,5 kg. Kolaylıkla monte ve demonte edilebilir. Özel ayak basma tablası mevcuttur. TAKEI DİJİTAL EL DİNAMOMETRESİ Kilo verirken güç kaybederiz ve gücümüzdeki kayıp ve geri toparlanma süreçlerini en pratik yoldan kontrol edebiliriz. El pençe kuvvetinin ölçülmesi prensibine dayanan yöntem Japon kalitesi ile birleştirilmiştir. Ölçüm aralığı 5.0 ile 100 kgf ve ölçümler minimum 0.1 kgf den başlar. 3 digit Lcd ekranı vardır ve ekranda her ölçüm değeri ve ortalama gözükmektedir. Ekranda ölçüm değerleri görüntüsü sabitlenebilir. TANITA ADIMSAYAR Tempolu yürüyüş için size uygun olan tempoyu belirleyerek (dakikada atabileceğiniz adım sayısı) sizin için sesli tempo tutmasını isteyebilirsiniz. Saati ile zamanı öğrenebilirsiniz. Kronometresi vardır, süre tutabilirsiniz. Siz yürürken herkes sizi kıskanacak. Kaç adım attığınızı görebilirsiniz. Kaç kalori harcadığınızı görebilirsiniz. Kaç km / mt yürüdüğünüzü görebilirsiniz. SIT&REACH (OTUR ERİŞ TESTİ) Esneklik, spor performans ve yetenek testlerinde ölçülmesi gereken önemli parametrelerden biridir. Bu konsol sizin oturarak uzağa erişim kapasitenizi belirleyebilir. Test oturup öne doğru uzanarak konsolda bulunan kızağı en ileriye ulaştırmanız şeklinde gerçekleşir.

30 FITTUT 28

31 FITTUT 29 NİÇİN? FITTUT

32 FITTUT 30 Fittut fittut.com üzerinden Kişisel kullanım için üretilmiş tüm Tanita cihazlarınız ile fittut.com a üye olarak hemen kullanmaya başlayabilir, ölçümlerinizi takip edebilirsiniz PAYLAŞ Internet tabanlı yazılım verilerin güvenli olarak saklanmasını, yedeklenmesini, görüntülenmesini ve sosyal ortamlarda paylaşımını sağlar. HIZLI ve KOLAY ULAŞIM Verilerinize internet bağlantısının olduğu her ortamda ulaşabilmenizi sağlar. MOTİVATÖR Danışanlarınızın verilerine hızlı kolay ulaşımı ve paylaşımı motivasyonu arttıracaktır. GÜVENLİK Veri paylaşımları şifrelenmiş ve güvenliği arttırılmıştır.

33 FITTUT 31 ÇAĞDAŞ Sistem kullanıcıları diğer meslektaşları karşısında pazarda yeni dinamikler yaratabilirler, izleyen değil izlenen olabilirler. GÖZ ALICI GRAFİKLER İnternete bağlanabildiğiniz her ortamda ölçümlerinizi fittut.com a yükleyebilir ve raporlarınızı gözlemleyebilirsiniz.

34 POWER PLATE 32 PERSONAL POWER PLATE Power Plate Vibrasyon Platformu ile "Tüm Vücut Vibrasyonu" alanında Dünya Lideri olan Power Plate markası Türkiye Distribütörü ile TARTI birbirinden güzel kampanyalar ile hizmetinizde... Kişisel grupta yer alan Power Plate Personal, kişisel hedeflerinize ulaşmada size birçok yarar sağlamaktadır. Küçük bir dokunuşla büyük değişimler için... Power Plate in kendine özgü hareketlerini yapmak çok daha kolay. Haftada 3 gün ve 10 ar dakikalık kendinize uygulayacağınız seanslar, sağlıklı ve fit olmanıza ve kişisel hedeflerinize ulaşmanıza büyük katkılar sunabilir. Kompakt ve güçlü etkiler... Sabit 35 Hz frekans modu ile çalışan kolay kontrol için uzaktan kumanda modülü içerir. Power Plate in size sunacağı hızlı ve gözle görülebilir sonuçlar, vücudunuzdaki yağ yakımının artması ve selülitlerdeki azalma ile doruklara çıkabilir... Yanınızdan asla ayırmak istemeyeceğiniz Fitness ve Welness Partneriniz... Ölçüler Ağırlık Maksimum Yük Elektrik Kaynağı : 70cm * 47,5cm * 15,7cm : 18,2kg : 120kg : VAC, 50/60Hz Universal Voltage

35 VISCAN 33 Obezite ölçümünde standartlar değişti Adı Soyadı Cüneyt SAP İç ve Abdominal Yağlanma Obezite, metabolik sendrom, tip2 diyabet ve diğer rahatsızlıklarda yada sağlıklı bir yaşam koçluğu için mutlaka bilinmesi gereken iç yağlanma, gövde yağ oranı ve bel çevresi çok önemli parametrelerdir. Bu durum her birey için hesaplamalardan ayrı olarak ölçümlendirilmelidir. 32 Yaşında sağlıklı erkek birey ile spinal-cord rahatsızlığı olan başka bir erkek birey arasında yapılan bir araştırmada, sağlıklı bireyde BMI 23.7, bel çevresi 84 cm, visceral yağ bölgesi ise 97.7 cm2 olduğu halde; rahatsızlığı olan bireyde BMI 23.7, bel çevresi 82.2 ve visceral yağ bölgesi ise cm2 görülmüştür. Bu durum aslında visceral yağ bölgesinin parametrik olarak hesaplanmayıp, analiz edilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. İç Yağlanma Karın Bölgesi Yağlanma % Bel / Kalça Bel Çevresi < < 15.0 Fark Analizi Ölçüm Tarihi Veri Analizi İç Yağlanma Karın Bölgesi Yağlanma Adı Soyadı Cüneyt SAP İç Yağlanma BAR < 5. BAR 5.5 < BAR < < < < 12.5 BAR 12.5 < BAR < BAR 1 >= 1 >= 17.5 Bel Çevresi Cinsiyet Bay Normal 1. Derece Normal 2. Derece Yük. Eğil. 1. Derece Yük. Eğil. 2. Derece Yüksek 1. Derece Çok Yüksek Vücut tipi Standart Yaş 44 Boy Düşük 1. Derece Düşük 2. Derece Düşük 3. Derece 188 Normal 1. Derece Normal 2. Derece Normal 3. Derece Fark Grafiği Hazırlayan :KADIKÖY İç ŞİFA Yağlanma KLİNİK Yüksek 1. Derece Yüksek 2. Derece Çok Yüksek Karın 08:36 Bölgesi Yağlanma % Bel / Kalça İç Yağlanma Karın Bölgesi Yağlanma Bel / Kalça Oranı 1. BAR 4. BAR < BAR 27.1 < 33.7 Karın Bölgesi Yağlanma 2. BAR < BAR < BAR < 40.3 Obezite metabolik sendrom, tip2 diabet veya diğer rahatsızlıklarda, sağlıklı bir yaşam koçluğu için mutlaka bilinmesi gereken çok önemli parametreler; iç yağlanma, gövde yağ oranı ve bel çevresidir. Bu durum her birey için hesaplamalardan ayrı olarak ölçümlendirilmelidir. 3. BAR < BAR < BAR >= 40.3 >= <=0.90 Bel Çevresi Düşük Normal Yüksek 1. BAR Çok Yüksek < BAR < BAR Bilgi Girilmemiş < 5.5 Bel ve Kalça Oranı < 15.0 ük < 0. l 0.75 <= < 0.75 >= <= 0.85 k 0.85 Fark <= üksek Analizi > 0.90 Ölçüm Tarihi Veri Analizi İç Yağlanma < < 17.5 Karın Bölgesi Yağlanma İç Yağlanma < BAR < BAR < BAR 17.5 > >= 17.5 Bel Obezite metabolik sendrom, tip rahatsızlıklarda, sağlıklı bir yaşa mutlaka bilinmesi gereken çok iç yağlanma, gövde yağ oranı v durum her birey için hesaplam ölçümlendirilmelidir. 8 Geleneksel yöntemlerle yapılan hesaplamalar, sizlere yalnızca fikir verebiliyorken, VISCAN ile net sonuç alabilmek artık mümkün! Geleneksel yöntemlerle yapılan hesaplamalar, sizlere yalnızca fi verebiliyorken, VISCAN ile net s alabilmek artık mümkün! Rapor Tarihi ve Saati: : :43 Ölçüm Numarası : 865 Rapor Ta Ölçüm N TANITA Ölçüm Garantisi Viscan Bel çevresi ölçümü ile Antropometrik ölçüm karşılaştırıldığında aralarında %95 korelasyon olduğu görülmüştür. Viscan Gövde yağ oranı ölçümü ile DXA ölçümü karşılaştırıldığında, Erkek bireylerde %94 ve Bayan bireylerde ise %95 korelasyon olduğu görülmüştür.

36 TARTIWEB 34 web TARTIWEB Nedir? Bu projemiz; mevcut masaüstü yazılımlarımız olan Nutri- Sphere, Nutrisave, NutriCal ve Tartı Software yazılımlarımızdaki mantığı internet tabanlı tek bir yazılım haline dönüştürerek, bu mantığı daha çağdaş ve sürekli güncellenebilir bir hizmet olarak sizlere sunmaktır. TARTIWEB ile sisteme dahil edilen donanımlar vasıtası ile (şimdilik Tanita marka ürün grubu için bu hizmet verilmektedir) alınan ölçümlerin cihazdan bilgisayara "otomatik veri transferi" veya "manuel veri giriş transferi" metotları kullanılarak bilgisayarınıza aktarılması ve TARTIWEB vasıtası ile de bulut tabir edilen internet ortamında paylaşıma ve sanal görüntülemeye açık hale getirilmesi hedeflenmektedir. Kısaca sisteme dahil edilen bir kısım cihazlardan elde edilen verilerin internet ortamına ulaştırılmasını sağlayan, buradan da güvenli bir şekilde paylaşıma, görüntülemeye ve veri barındırma hizmetini sağlamaya yönelik kompleks bir sistemdir. SİSTEMİN ÇALIŞMA PRENSİBİ SİSTEM TANIMLARI Sisteme kayıtlı olacak ve kullanım amacına göre iki farklı kullanıcı tanımı söz konusu olacaktır. Tartıweb Uzman Kullanıcı; bu kullanıcı tanımı aşağıdaki sayılan unsurları taşıyan kişilere uygun olarak yapılacaktır. Sisteme dahil edilen cihazın sahibi Sisteme dahil edilen cihaz ile ölçüm hizmeti verenler İşlemi profesyonel olarak yapan danışmanlar Müşterilerine ölçüm hizmeti veren kişi veya kurumlar Yapmış oldukları ölçümleri yetki vereceği kişilerin görüntülemesine veya paylaşmasına izin verenler Sisteme tanımlı ölçüm cihazına ait ölçümlerinin veri tabanını, güvenli olarak yedeklemek ve sağlıklı bir şekilde dijital ortamda saklamak isteyenler Müşterilerine kusursuz hizmet vermek isteyen profesyoneller Müşterilerine ait veri tabanına internet bağlantısının olduğu her ortamdan ulaşmak isteyenler Müşterilerine ait verileri sistemce yaratılacak "istatistiki ortalamalar" ile kıyaslamak isteyenler Yapmış oldukları çalışmalarını "makale" olarak yayınlamaya hazır hale getirmek isteyenler Kullanıcıları üzerinde detaylı analiz ve inceleme yapmak isteyenler Kısaca; doktorlar, diyetisyenler, sağlık hizmeti veren kuruluşlar, akupunkturistler, trainerlar, fitness ve wellness uzmanları vb... bu hizmeti sağlamak isteyen kişi ve kuruluşlar. Tartıweb Kullanıcı; bu kullanıcı tanımı aşağıdaki sayılan unsurları taşıyan kişilere uygun olarak yapılacaktır. Sisteme dahil edilen cihaz ile ölçüm hizmeti veren "Uzman Kullanıcı" lar dan kendilerine ait ölçümler için görüntüleme ve paylaşım hizmeti almak isteyenler Kendilerine ait veri tabanına internet bağlantısının olduğu her ortamdan ulaşmak isteyenler Kendilerine ait, sistemin girişine izin verdiği wellness ile ilgili verileri manuel (el ile) sisteme girişini yaparak takip etmek isteyenler Kendilerine ait sisteme girişini yaptıkları verileri, yetki verecekleri kişilerin de görmesini sağlamak isteyenler Tartıweb Bağımsız Kullanıcı; bu kullanıcı tanımı aşağıdaki sayılan unsurları taşıyan kişilere uygun olarak yapılacaktır. Sisteme dahil edilen cihazın sahibi Sisteme dahil edilen cihaz ile ölçüm hizmeti veren "Uzman Kullanıcı" lar dan hizmeti almak istemeyen ve bu ölçümleri kendisi gerçekleştirmek isteyenler Kendilerine ait veri tabanına internet bağlantısının olduğu her ortamdan ulaşmak isteyenler Kendilerine ait, sistemin girişine izin verdiği wellnes ile ilgili verileri manuel (el ile) sisteme girişini yaparak takip etmek isteyenler Kendilerine ait sisteme girişini yaptıkları verileri, yetki verecekleri kişilerin de görmesini sağlamak isteyenler

37 TARTIWEB 35 SİSTEM ESASI Sistem, kısaca uzman kullanıcının vereceği hizmet dahilinde, mesela Tanita marka cihazlardan alınmış ölçümlerde, ölçümün ilgilisine yetki vererek internet bağlantısının olduğu ortamlarda kullanıcısının görüntülemesini ve paylaşmasını sağlamaktır. YETKİ TANIMLANABİLİRLİK Sistem, uzman kullanıcı ve kullanıcılar için farklı ve her bir tanım ilgilisine ait olmak üzere özel olan Kullanıcı Kodu ve Şifreleme ile güvenliği sağlayabileceği gibi "Yetki Tanımlama" ile de her iki kullanıcı tipinin yetkileri nispetinde de hareket etmesini sağlamaya yöneliktir. Yani Uzman Kullanıcılar ve Kullanıcılar yetkilendirme yapmadıkları müddetçe yalnızca kendi veri tanımlarını sistemde görebilirler, bir diğeri diğerinin veya diğerlerinin verilerini göremezler. Özel yetki tanımları bizzat Uzman Kullanıcı veya Kullanıcılar tarafından yapılabilir. SİSTEMDE HİYERARŞİK YAPI TARTIWEB' in SİZE SAĞLAYACAKLARI Internet tabanlı yazılım verilerinin güvenli olarak saklanmasını, yedeklenmesini, görüntülenmesini ve paylaşımını sağlar. Yapılan güncellemeler sisteme otomatik olarak yansır ve her hangi bir manuel güncellemeye gerek kalmaz. Sistemde yapılan güncellemeden tüm kullanıcılar aynı anda istifade eder ve yazılımdan her zaman son sürüm olarak faydalanırlar. Son derece güncel ve çağdaş bir çözüm sunar. Geleneksel yöntemlerden farklı olarak sizi bir bilgisayara mahkum etmez ve verilerinize internet bağlantısının olduğu her ortamda herhangi bir bilgisayar veya tablet vasıtası ile kendi kullanıcı kodunuz ve belirlediğiniz şifreniz ile ulaşabilmenizi sağlar. HAYAT İÇİN TEKNOLOJİLER Müşterilerinize bu hizmeti sağlamanız markanız ve kimliğiniz adına önemli bir adımdır. İşinize profesyonellik katacak ve niteliğini arttıracaktır. Bu yolla verilen rehberlik hizmetinin de kalitesi ve gücü artacaktır. Veri güvenliği ve back-up (yedekleme) hizmetlerinin yanı sıra, verilerinize kolay ve hızlı ulaşım imkanını sağlayacaktır. Kişinin verilerine hızlı ulaşımı ve sistemsel paylaşımı motivasyonu arttıracak ve motivatörleri otomatik olarak sisteme dahil edecektir. Dosyalama ve kırtasiye giderleriniz oldukça azalacak ve dijital ortamda dijital hizmet sağlanacaktır. DOĞAYI HEPBİRLİKTE KORUYALIM

utafit.com ŞİMDİ HAREKET ETME ZAMANI!

utafit.com ŞİMDİ HAREKET ETME ZAMANI! utafit.com ŞİMDİ HAREKET ETME ZAMANI! NEDEN UTA? UTA dar alanlarda daha fazla kişinin birlikte fiziksel aktivite yapabilmesine olanak sağlar. UTA, birden fazla antrenman modelini tek bir yapılanma üzerinde

Detaylı

DİKKAT TetraPolar Elektrodlar

DİKKAT TetraPolar Elektrodlar KULLANIM KILAVUZU DİKKAT TetraPolar Elektrodlar Güç kaynağı bağlantısı TAŞIMA ANALİZ İŞLEMİ ÖNCESİ T A N I T A V U C U T A N A L I Z M O N I T O R L E R I TANITA MARKASI TANITA 1923 yılında Japonya merkezli

Detaylı

TANITA RD-545. İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA

TANITA RD-545. İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA TANITA RD-545 İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA TARTI DIŞ TİCARET VE PAZARLAMA LTD.ŞTİ. Dikilitaş mah. Asude sok. Kartal Apt. no:15 Beşiktaş-istanbul TEL :0212 327 10 05 FAX: 0212 327 09 98 www.tarti.com Mecidiyeköy

Detaylı

VÜCUT KOMPOSİZYONU 1

VÜCUT KOMPOSİZYONU 1 1 VÜCUT KOMPOSİZYONU VÜCUT KOMPOSİZYONU Vücuttaki tüm doku, hücre, molekül ve atom bileşenlerinin miktarını ifade eder Tıp, beslenme, egzersiz bilimleri, büyüme ve gelişme, yaşlanma, fiziksel iş kapasitesi,

Detaylı

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir.

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. ADE Elektronik Tartı Kullanımı Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. Bu kılavuz dikkat etmeniz gereken noktalar ve pratiklik açısından size yol

Detaylı

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır.

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır. Passense Nedir? Passense futbocuların, paslaşma, şut atma, reaksiyon süreleri ve top kontrol becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanmış antrenman sistemidir. Passense futbol takımları ve akademilerine

Detaylı

Yaşlılarda düzenli fiziksel aktivite

Yaşlılarda düzenli fiziksel aktivite Düzenli fiziksel aktivite ile kazanılmak istenen yaşam kalitesi artışı özellikle yaşlı nüfusta önemli görülmektedir. Bu kısımda yaşlılar için egzersiz programı oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerektiği

Detaylı

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? VÜCUT BAKIMI 1. İnsan vücudunun ölçülerini konu edinen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Anatomi B) Fizyoloji C) Antropometri D) Antropoloji 2. Kemik, diş, kas, organlar, sıvılar ve adipoz dokunun

Detaylı

MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI

MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI MEGGER SWEDEN AB / PROGRAMMA ÜRÜNLERİ SEKONDER KORUMA RÖLE TEST CİHAZLARI SVERKER 750 /760 /780 TEK FAZLI RÖLE TEST CİHAZI Sekonder koruma rölelerinin test edilmesi için tasarlanmıştır. Genelde bütün tek

Detaylı

mec mec mobil erişilebilir cihazlar Mobil Erişilebilirlik Cihazları

mec mec mobil erişilebilir cihazlar  Mobil Erişilebilirlik Cihazları mec mec Mobil Erişilebilirlik Cihazları mobil erişilebilir cihazlar www.meccozum.com Merits TAM OTOMATIK TİLT YAPABİLEN MANUEL SANDALYE VEYA KENDİ PLATFORMUYLA TAŞIYABİLEN ENGELLİ TAŞIMA SİSTEMİ Mükemmel

Detaylı

BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION PROFESYONEL COKLU KULLANICILI PAKET 3. JENERASYON. Hangi jenerasyona aitsin?

BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION PROFESYONEL COKLU KULLANICILI PAKET 3. JENERASYON. Hangi jenerasyona aitsin? BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION PROFESYONEL COKLU KULLANICILI PAKET 3. JENERASYON Hangi jenerasyona aitsin? ELEKTRIKLI UYARIM DEVRIMI Elektrikli Uyarim 3. Jenerasyon Gelismis yeni jenerasyon EMS antreman

Detaylı

Günde kaç saat, haftada kaç gün egzersiz yapılmalı?

Günde kaç saat, haftada kaç gün egzersiz yapılmalı? Başarılı bir kilo verme ve daha da önemlisi bu kiloyu korumada en önemli anahtar egzersizdir. Kilo verdikten sonra egzersiz yapmayı bırakanlar yeniden kilo alırken, egzersize devam edenlerde bu ihtimal

Detaylı

BODYSTAT V U C U T A N A L I Z M O N I T O R L E R I

BODYSTAT V U C U T A N A L I Z M O N I T O R L E R I BODYSTAT V U C U T A N A L I Z M O N I T O R L E R I VUCUT YAG ORANI Yağlar enerjinin en önemli kaynağıdır. Vücudumuzun normal bir üyesi ve insan fizyolojisi açısından vazgeçilmezi olan yağ dokusunun normalden

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA

Kullanım Kılavuzu. İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA Kullanım Kılavuzu İTHALATÇI ve SERVİS FİRMA TARTI MEDİKAL DIŞ TİCARET VE PAZARLAMA LTD.ŞTİ. Dikilitaş mah. Asude sok. Kartal Apt. no:15 Beşiktaş-istanbul TEL :0212 327 10 05 FAX: 0212 327 09 98 www.tarti.com

Detaylı

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR

AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR AKILLI PANELLER IŞINIZI KOLAYLAŞTIRIR VALLEY ICON AKILLI PANEL AILESI Hayat daha da kolaylaşıyor Sulama teknolojisi lideri Valley, yeni ICON serisi akıllı panelleri ile günümüzde kullanılabilecek en akıllı

Detaylı

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ

STERİLİZASYON SİSTEMLERİ STERİLİZASYON SİSTEMLERİ Ürün kodu için seçeneklerine bakınız. 110 LT TEK KAPILI PLAZMA STERiLiZASYON CiHAZI Düşük ışılı hidrojen peroksit (H2O2) plazma sterilizasyon cihazı Diğer düşük ısılı cihazlara

Detaylı

Esnek taşıma yardımcısı C

Esnek taşıma yardımcısı C CargoMaster C serisi Esnek taşıma yardımcısı AAT olarak taşıma problemlerinde size destek sunan ve yükünüzü hafifleten akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Uzun yıllara dayanan bilgi ve birikimimizle yenilikçi

Detaylı

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI.

FAN SELECTOR FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI. FAN SELECTOR FAN SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan Selector yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına en uygun

Detaylı

Yüksek çözünürlüklü ses

Yüksek çözünürlüklü ses Şu ülkeye ait satış öncesi broşürü: Türkiye () Kablosuz Bluetooth kulaklık 40 mm sürücülü/arkası kapalı Kulak üstü Yumuşak kulak yastıkları SHB7250/00 Yüksek çözünürlüklü ses için dijital bas kuvvetlendirme

Detaylı

Soleoline, yüksek performans

Soleoline, yüksek performans TR Soleoline Soleo Sono Soleoline, yüksek performans Yüksek teknoloji ve 40 yıllık deneyimin usta bir birleşimi olan Soleoline, modern fizyoterapinin tüm ihtiyaçlarını karşılar. Sade Ergonomik Yüksek performanslı

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

REDLINE HVAC ++ PROLINE.

REDLINE HVAC ++ PROLINE. REDLINE HVAC ++ PROLINE www.gaztekmakina.com.tr Kaynaklı İmalat Sektöründe Üretim Yapan Siz Değerli Müşterilerimizin Üretim Standartlarını Geliştirmek Amacı İle Kaliteli, Hızlı Ve Ekonomik Çözümler Sunan

Detaylı

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ www.voltrun.com ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ Commercial Hızlı Şarj Edebilme Voltrun Commercial, hızlı şarj edebilme kapasitesi ile uzun mesafeli kesintisiz yolculuk sağlar.

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay.

Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. Clever made! Ev otomasyonu için etkin çözüm. Merkezi,taşınabilir ve güvenli. Birlikte daha kolay. B-Tronic Motorlar Çift-yönlü alıcı entegreli motorlar B01 Serisi Çift yönlü kablosuz alıcı ve hafıza fonksiyonu

Detaylı

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER!

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! ÜTÜLEME DIODE LAZERDE EN SON TEKNOLOJİ FCD FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! HAFİF EN BAŞLIĞI (300 gr) DÜNYANIN 60.000.000 ATIŞ ÖMRÜ 20.000.000 Garanti 2 YIL GARANTİ BUZ BAŞLIK K142186/878.4810 17.04.2015

Detaylı

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir!

MasterFi. İş Analitiği Çözümleri. Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! MasterFi İş Analitiği Çözümleri Müşteri portföy analizlerinde yeni bir devir! Hiç Bir Şey Tesadüf Değildir! MasterFi Mobil IntelliFi MasterFi Web MasterFi, pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerinin

Detaylı

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi

Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi Persono Dijital İK Yönetim Sistemi; içerisinde online olarak 360 Dereceye kadar Performans Yönetimi, Anket Yönetimi ve Öneri Yönetimi yapabileceğiniz pratik, esnek ve

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

İşletmenin en çok ve an az ziyaret aldığı zamanları belirleme

İşletmenin en çok ve an az ziyaret aldığı zamanları belirleme TEKNOLOJIMIZ En son görüntü işleme teknolojilerini kullanarak, istenilen her noktada, geçen insanları sayar,detaylı sayma raporlarını ofisinize kadar getirir.mağazalarda, alışveriş merkezlerinde,her türlü

Detaylı

KADAVRA ve ORGAN MUHAFAZA SAKLAMA ve MUMYALAMA SİSTEMLERİ

KADAVRA ve ORGAN MUHAFAZA SAKLAMA ve MUMYALAMA SİSTEMLERİ KADAVRA ve ORGAN MUHAFAZA SAKLAMA ve MUMYALAMA SİSTEMLERİ 1 9 8 1 ' D E N B U YA N A H İ Z M E T İ N İ Z D E Y İ Z! Formaldehit kullanmadan, yüksek basınç altında ve kapalı sistemde, bütün vücut A L T

Detaylı

BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION OZGURLUK KISISEL PAKETI 3. JENERAYSON. Hangi jenerasyona aitsin?

BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION OZGURLUK KISISEL PAKETI 3. JENERAYSON. Hangi jenerasyona aitsin? BILGILENDIRME DOSYASI EMS REVOLUTION OZGURLUK KISISEL PAKETI 3. JENERAYSON Hangi jenerasyona aitsin? ELEKTRIKLI UYARIM DEVRIMI Elektrikli Uyarim 3. Jenerasyon Gelismis yeni jenerasyon EMS antreman sistemi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 FİZİKSEL UYGUNLUĞA GİRİŞ. Bölüm 2 FİZİKSEL UYGUNLUK SAĞLIK VE HASTALIK. Bölüm 3 SAĞLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE RİSK SINIFLAMASI

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 FİZİKSEL UYGUNLUĞA GİRİŞ. Bölüm 2 FİZİKSEL UYGUNLUK SAĞLIK VE HASTALIK. Bölüm 3 SAĞLIĞIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE RİSK SINIFLAMASI İÇİNDEKİLER Bölüm 1 FİZİKSEL UYGUNLUĞA GİRİŞ FİZİKSEL AKTİVİTE VE HASTALIKLAR... 5 SAĞLIK BEDEN EĞİTİMİ VE FİZİKSEL UYGUNLUK... 6 Egzersiz Fizyolojisi Araştırma ve Sağlık... 8 Fiziksel Aktivite, Fiziksel

Detaylı

EMS özel antreman methodu,yüksek teknoloji en son nesil egzersiz sistemi ile birlikte 350 kas aynı anda çalışır.

EMS özel antreman methodu,yüksek teknoloji en son nesil egzersiz sistemi ile birlikte 350 kas aynı anda çalışır. BİLGİ KİTAPÇIĞI ELEKTRİKLİ KAS UYARIM DEVRİMİ Elektrouyarım EMS özel antreman methodu,yüksek teknoloji en son nesil egzersiz sistemi ile birlikte 350 kas aynı anda çalışır. Canlı Takip Patentli yazılımımız

Detaylı

İnteraktif Dokunmatik Modül vtouch

İnteraktif Dokunmatik Modül vtouch İnteraktif Dokunmatik Modül vtouch vtouch, eğitim sektörü için özel olarak tasarlanmış kısa mesafe projeksiyon cihazları ile uyumlu olarak çalışabilen bir dokunmatik özellikli interaktif modüldür. USB

Detaylı

Teleskopik,Mobil ve Kafes Bomlu Vinçler Servis,Bakım ve Yedek Parça 7 / 24

Teleskopik,Mobil ve Kafes Bomlu Vinçler Servis,Bakım ve Yedek Parça 7 / 24 R Teleskopik,Mobil ve Kafes Bomlu Vinçler Servis,Bakım ve Yedek Parça 7 / 24 Firmamız sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle Teleskobik Mobil Vinç, Kafes Boomlu Vinçler,Kamyon Üstü Vinçler, Hidrolik Sistemli

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC450 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

ViewSync ViewSync Kablosuz Sunum Ağ Geçit Adaptörü

ViewSync ViewSync Kablosuz Sunum Ağ Geçit Adaptörü ViewSync ViewSync Kablosuz Sunum Ağ Geçit Adaptörü ViewSync WPG300 ViewSonic WPG-300 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü sayesinde 1080p içeriklerinizi akıllı telefon, tablet

Detaylı

Paket Sipariş Takip Sistemi (Program + Caller-ID + Termal Fiş Yazıcı)

Paket Sipariş Takip Sistemi (Program + Caller-ID + Termal Fiş Yazıcı) Müşterilerinize sürekli isim ve adres sormaktan artık vazgeçin...! MeliPOS Paket Sipariş Takip Sistemi sayesinde müşterilerinizi bilgisayarınıza kolayca kayıt edebilir, siparişlerini alabilir, yazdırabilir,

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

MILKANA SUPERIOR PLUS

MILKANA SUPERIOR PLUS MILKANA SUPERIOR PLUS inek ve koyun sütünde 6 parametreyi hızlı, hassas ve güvenilir bir şekilde ölçen Ultrasonik Süt Analiz cihazıdır. Ultra-sound teknolojisine dayalı olarak ölçüm yapan bu cihazda, ölçüm

Detaylı

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com

Powered by www.etgigrup.com. www.vedubox.com Powered by www.etgigrup.com www.vedubox.com Entegre E-Eğitim Sistemi Uzaktan Eğitim Sisteminiz 1DK da Hazır! Kolay Basit İnovatif Esnek Entegre Entegre Eğitim Platformu Uzaktan Eğitim, e-eğitim, Online

Detaylı

BESLENME DANIŞMANLIĞI

BESLENME DANIŞMANLIĞI BESLENME DANIŞMANLIĞI GERÇEK BAZAL METABOLİZMA HIZI ÖLÇÜMÜ TANİTA BİO IMPEDANS CİHAZI İLE VÜCUT ANALİZİ ARM-BAND METABOLİK HOLTER İLE YAŞAM TARZI ANALİZİ OKSİDATİF STRES ANALİZ PANELİ ANNE ÇOCUK DEPARTMANI

Detaylı

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri

Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri VERİMLİ KÜMES SİSTEMLERİ Sıcak Sulu Isıtma Sistemleri www.tavsan.com.tr Tek bir hava dağıtım ünitesinden kuru ısı. Sadece mükemmel! Kümesler için sıcak sulu ısıtma sistemleri Kümeste canlı sağlığı ve verimliliği

Detaylı

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ

gururluyuz! YAZILIM SİSTEMLERİ YAZILIM SISTEMLERI YAZILIM SİSTEMLERİ yazılım paketlerimiz GOLD Pet Klinikleri ve Hastaneler İçin SİLVER Belediyeler ve Hayvan Barınakları İçin BRONZ Büyükbaş Klinik ve Hastaneleri İçin ÜNİVERSİTE Vet.Fak.

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC200 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC200 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC200 FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC200 Stok no. Talep üzerine Bu ürün, Madde 2 (4) uyarınca 2011/65/AB sayılı RoHS tüzüğünün geçerlilik

Detaylı

IT ve Data Fiziksel Güvenliği ve Uygulamaları

IT ve Data Fiziksel Güvenliği ve Uygulamaları Spectro-Data Vision Spectro-Data modüler sistemleri: Kontrol ve monitörle izleme, planlama ve iletişim, idari bölüm, organizasyon ve arşivleme, yeni teknikler öğrenme olanağı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

3 YIL GARANTĠ YÜKSEK KALĠTE SERİ KUMANDA KUTUSU RPB

3 YIL GARANTĠ YÜKSEK KALĠTE SERİ KUMANDA KUTUSU RPB SERİ ÇÖZÜMLER Seri çözümler, orta ve büyük ölçekli tesisler için en iyi sistemlerdir. Bu aletle, kontrol ve kumanda cihazlarına valfların bağlantı maliyetlerinin azalmasını hatta neredeyse tamamen yok

Detaylı

TLife Warehouse Management System365 Cloud

TLife Warehouse Management System365 Cloud BULUT TABANLI 365 GÜN 7/24 SAAT HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI TLife Warehouse Management System365 Cloud İÇERİK VE AMAÇ Amacımız Firmanız bünyesinde gerek merkez fabrikada gerekse farklı lokasyonlarda bulunan

Detaylı

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 testo 550, testo 557, testo 570 testo 550 testo 557 testo 570 Dijital manifold testo 550 - Soğutma

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

TEST CİHAZLARI. GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ

TEST CİHAZLARI.   GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ TEST CİHAZLARI www.famenerji.com GÜVENİLİR YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ TRF-100 3 Fazlı Trafo Çevirme Oranı TRF-100 4. nesil mikroişlemcili otomatik 3 faz trafo çevirme oranı test cihazıdır. Hafif taşınabilir cihaz

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 05 inanilmaz BiR K AT ALO G TELEVİZYONLARIMIZIN İnanılmaz Regal özellikleri regal-tr.com Regal Müşteri Hizmetleri Üstün görüntü kalitesini tecrübe etmenin yanı sıra, Regal TV ile

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

RADYANT PANELLER GR - CAM RADYANT PANEL

RADYANT PANELLER GR - CAM RADYANT PANEL RADYANT PANELLER Doğal malzemelerin sadeliği ve güzelliği, cam ve mermerde ortaya çıkıyor. Bu malzemeleri radyant ısıtmada kullanarak GR - Cam radyant paneller ve MR - Mermer radyant paneller gibi estetik

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Da / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Bu kadar hassas ölçüm yapabilir mi? ±.0 mm ölçüm hassasiyetle; Leica DISTO Da tek tuşa basarak hassas ölçüm yapabilmenize olanak sağlar.

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

1309 Serisi 1354 Serisi

1309 Serisi 1354 Serisi 1309 Serisi 1354 Serisi Ekonomik Seri Arka Park Sensörü 1309 1354 Sensör Tip 09 Sensör Tip 54 Ø 18 mm Ø 18.5 mm Engele olan mesafeyi 1.7 metreden itibaren sesli olarak bildirir. 4 kademeli sesli uyarı

Detaylı

Laboratuvar Terazileri. Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları

Laboratuvar Terazileri. Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları Laboratuvar Terazileri Analitik Teraziler Yarı Analitik Teraziler Hassas Teraziler Nem Tayin Cihazları TABLET SİSTEMİ LABORATUVAR 7 Dokunmatik Ekran Andorid İşletim Sistemi Bluetooth veya kablo ile bağlantı

Detaylı

VÜCUT KOMPOSİZYONU VE EGZERSİZ PROGRAMLAMA

VÜCUT KOMPOSİZYONU VE EGZERSİZ PROGRAMLAMA 1 VÜCUT KOMPOSİZYONU VE EGZERSİZ PROGRAMLAMA 2 VÜCUT KOMPOSİZYONU Vücuttaki tüm doku, hücre, molekül ve atom bileşenlerinin miktarını ifade eder Tıp, beslenme, egzersiz bilimleri, büyüme ve gelişme, yaşlanma,

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş TEOSMETER OTOMATİK SAYAÇ İZLEME SİSTEMİ Emrah KÜÇÜKALİ Rev1 (27/10/2004) SİSTEMİN AMACI Teosmeter Otomatik Sayaç İzleme Sistemi özellikle haberleşmeli dijital

Detaylı

Okulöncesi Dönemde Beden Eğitimi Çalışmalarının Çocuğun Gelişimine Katkıları:

Okulöncesi Dönemde Beden Eğitimi Çalışmalarının Çocuğun Gelişimine Katkıları: Okulöncesi Dönemde Beden Eğitimi Çalışmalarının Çocuğun Gelişimine Katkıları: Çocukta tüm yaşam için fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak Temel hareketleri geliştirmek Küçük ve büyük kasların motor

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

KUVVET ANTRENMANLARININ PROGRAMLANMASI

KUVVET ANTRENMANLARININ PROGRAMLANMASI KUVVET ANTRENMANLARININ PROGRAMLANMASI Özel olma ilkesi Kuvvet için yüksek şiddet düşük tekrar Dayanıklılık için düşük şiddet yüksek tekrar Hareketin hızı ve genişliği de önemli 2 Aşırı Yüklenme İlkesi

Detaylı

YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ. HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1

YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ. HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1 YAŞAMBOYU SPOR ve ANTRENMAN BİLGİSİ HAZIRLAYAN Zekeriya BAŞEKEN Beden Eğitimi Öğretmeni 1 Spor insanoğlunun var oluşundan beri onunla beraber olan, belirli kurallar içeren, rekabet ortamı olan, haz veren

Detaylı

Huvitz Otomatik Fokometre

Huvitz Otomatik Fokometre Huvitz Otomatik Fokometre HLM-9000 Yeni Bir Bakış, Yeni Bir Başlangıç. Huvitz HLM-9000 Geleceğe yön veren teknolojiyi bugünden sizlere sunuyor. Hartman sensör teknolojisi, Ergonomik tasarım, Işığın gücünü

Detaylı

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar.

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR SECURITY Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR RBK Road Blocker Metaxdoor RBK Road Blocker

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217512 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217512 1217512 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı

Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı Hızlı, Kolay ve Ekonomik Dijital Panoramik X-ray Cihazı XMIND NOVUS Kolay görüntüleme için iyi bir seçim XMIND NOVUS Hızlı ve kullanımı kolay dijital X-ray sistemidir. Uygun fiyata, birinci sınıf panoramik

Detaylı

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU GİRİŞ VE ÖNLEMLER 1. Vücut yağını ve vücut suyunu yüzde olarak ölçen bu vücut yağı ve suyu monitörünü satın almış olduğunuz için tebrik ederiz. Bu aygıtın prensibi

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM NETWORKER GÖZLEMLEME SİSTEMİ ÜRETİM SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEMEK VE KONTROL ETMEK İÇİN KABLOSUZ ÇÖZÜM Her tür makinene de kullanılabilir Kullanıcının bilgisayarına ilave bir yazılım yüklenmesi gerekmiyor Bağımsız

Detaylı

Fikirler daha ağır yükleri kaldırır. Ürün Kataloğu > Taşıma Teknolojileri

Fikirler daha ağır yükleri kaldırır. Ürün Kataloğu > Taşıma Teknolojileri Fikirler daha ağır yükleri kaldırır Ürün Kataloğu > Taşıma Teknolojileri CargoMaster A142 Profesyoneller için merdiven tırmanabilen akülü el arabası CargoMaster A350 Ağır yükler için özel çözüm BRP Makine

Detaylı

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR

MEDİKAL LAMBALAR. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. Birlikte daha iyiyiz. MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR MEDİKAL LAMBALAR Birlikte daha iyiyiz. En zorlu tedavilere ışık tutuyoruz. AMELİYATHANE TAVAN LAMBALARI IP 5 4 < DUO LED CC DUO LED X1 DUO LED X2 DUO LED X3 S.K.: 22.1001 S.K.: 22.1002

Detaylı

Daha Fazlasını İsteyin

Daha Fazlasını İsteyin Daha Fazlasını İsteyin Hızlı ve güvenilir mono lazer yazıcı serisi. İşiniz için en akıllı çözüm. YAZICI FOTOKOPİ TARAYICI FAKS KABLOSUZ AĞ www.brother.com.tr İşiniz için her dakikanın değerli olduğunun

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu

Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu Uzman Diyetisyen İdil D. İmamoğlu 2002 Yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde Diyetetik alanında

Detaylı

Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları

Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları Ergonomi ile Verimlilik Paneli Ergonomi Uygulamaları ile Kâr Etmenin Yolları Uludağ Üniversitesi Endüstri Müh. Böl. 13.05.2010 BURSA ERGONOMİ Çalışan ile teknik sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen; bilimsel

Detaylı