ASANSÖRÜN YAPI DENETÇİSİNİ LGİLENDİREN PARÇALARININ TANITIMI VE İŞLEVLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ASANSÖRÜN YAPI DENETÇİSİNİ LGİLENDİREN PARÇALARININ TANITIMI VE İŞLEVLERİ"

Transkript

1 ASANSÖRÜN YAPI DENETÇİSİNİ LGİLENDİREN PARÇALARININ TANITIMI VE İŞLEVLERİ

2 sansörler yüzlerce elemandan oluşmaktadır, bu sunumda sansörün, yapı denetçisi elk. mühendisini ilgilendiren lemanların ve o elamanların görevlerini inceleyeceğiz, u elemanların bazıları seri güvenlik elemanlarıdır, bu lemanlar asansörlerde olmazsa olmaz kuraldır bunlardan b anesinin bile eksik olması durumunda asansörü kullananları aza riski çok artmaktadır. azı elemanlar da bakım ekibinin güvenliğini sağlamaktadı

3 SANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ sansörler ana hatlarıyla ray, kapı, makine motor grubu, kab vvet ve kumanda tablosu ve karşı ağırlıktan oluşan bir kinadır. u malzemelerin seçimi, montajı, imalatı ve kullanılması be ndart ve yönetmeliklere göre düzenlenmiştir.

4 ASANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ Kapasite ve sayısı belli olan asansör yönetmelikte belirtildiğ bi temel sağlık ve güvenlik gereklerini karşılamalıdır, Gerekli mukavemet hesapları yapılarak uygun malzemeler eçilmelidir, Montaj, standartlar göz önüne alınarak yapılmalıdır, Kalite belgesine sahip olması gereken ürünlerin mutlaka CE ertifikaları olmalı ve asansör kapasitesine uygun olarak eçilmelidir. Şimdi bu malzemeleri tek tek inceleyelim.

5 ÖRNEK KUYU YERLEŞİM PLANI

6

7

8 NEK ASANSÖR PRJ.

9 ÇELİK KONSTRÜKSİYON ASANSÖR KU

10 ROLİK ASANSÖR KUYU YERLEŞİMİ

11

12

13

14

15 YÖNETMELIK GEREĞI OLMASı GEREKEN ALT VE ÜST BOŞLUKLAR, ASANSÖRLERDE SON KAT KUYU ÜS TAVAN YÜKSEKLIĞI MIN MM V KUYU DIBI DERINLIĞI 1500 MM OLMALıDıR. BU ÖLÇÜLER NEDEN BÖYLE OLMALıDıR, ASANSÖRÜN ONARıMı ESNASıNDA ÜZERINDE VE KUYU ALTıNDAA BULUNAN MONTÖRÜN HAYATI TEHLIKEYE YANI SıKıŞMAYA MARUZ KALMAMASı IÇIN MIN. BU ÖLÇÜLER VE BOYUTLARDA OLMAS GEREKMEKTEDIR.

16 TAMPONLAR Tamponlar asansörün anma hızına göre belirlenmelidir. Hızı 1,00 m/sn hızına kadar olan asansörlerde enerji depolayan tamponlar kullanılır. Tamponlar mutlaka CE belgesine sahip olmalıdır, tampon seçilirken asansörün kapasitesine uygun ebatt tamponlar seçilmelidir.

17 TAMPONLAR Hızları 1,60 m/sn ve daha büyük olan asansörlerde enerji harcayan (yağlı tip) hidrolik tamponlar kullanı Tamponlar yere sağlam bir şekilde sabitlenmelidir. Enerji harcayan tamponların üzerinde mutlaka güvenlik kontağı olmalıdır. TAMPONLARIN GÖREVİ: Kabinin veya karşı ağırlığın kuyu zeminine doğru kayması durumunda kabinin yere sert bir şekilde vurmasını engellemekt

18 RAYLAR Ray seçilirken gerekli kuvvet ve mukavemet hesapları yapılmalı, uygu ölçülerde ray kullanılmalıdır, konsol mesafeleri 1500 mm ila 2000 mm aralıklarında olmalı, montajlar cıvata bağlantılı olmalıdır, ray tabanları kuy zeminine sabitlenmelidir.

19 RAYLAR Ray birleşme noktaları hassas bir şekilde flanşlarla bağlanmalı, oluşacak çıkıntılar raspalanmalıdı kılavuz rayları asansörler için öze olarak üretilmiş çekme çelikten yapılmalı yüzeyleri işlenmelidir. RAYLARIN GÖREVİ: Kabin ve karşı ağırlıkta kullanılan raylar, kabinin ve karşı ağırlığın aynı eksende çalışması için kılavuzluk yapmaktır.

20 KARŞI AĞIRLIK Karşı ağırlık şasesi, ağırlık yapısına gör karkas olarak üretilecek ve iki adet rayl klavuzlanır, karkas bağlantıları M12 civata ile standarlara göre imal edilemlid GÖREVİ: : Kabinin aşağı ve yukarı yöndeki hareketini dengelemektir. Karşı ağırlık hesabı: P+Q Kabin ve kab karkası ağırlığı ile taşıyacağı yükün yar hesaplanarak, kabin emniyet kapısı ve karşı ağırlık karkası ağırlığı çıkarılarak hesaplanır.

21 KARŞI AĞIRLIK SEPERATÖRÜ Karşı ağırlık seperatörü nün görevi ustan montörün asansör kuyusunda çalışma yaparken olası kaza ve yaralanmalara kar ağırlığın çarpmaması için ustanın güveliğ sağlamaktır ve ağırlık rayları arasına geçmelerini engellemektir. Kuyu zemininden 30 cm. yukardan başlay 2,5 m. Yüksekliğinde olmalıdır, genişliği ray kenarlarının en az 2 cm. dışında olmalıdır, sert ve dayanıklı sacdan imal edilmelidir.

22 KABİN KABİNİN GÖREVİ: Asansörde bulunan insanları v yüklerini yukarı veya aşağı yönde taşımaktır. Asansörü oluşturan en önemli elemandır, kabin üzerinde birç güvenlik ekipmanları ve aksesuarlar bulunmaktadır, ön kabinin yapısını inceleyelim,

23 KABİN Kabin, alt ve üst süspansiyon, yan dikmeler yan duvarlar, kabin üstü güvenlik korkuluğ etek sacı, kabin kapısı, kabin altı çarpma plakası, patenler, alt veya üst süspansiyona bağlı olan paraşüt fren sistemi, iç kumanda butonları, havalandırma fanı, revizyon seti kabin üstü bakım kumandası, aşırı yük kontağı gibi elemanlardan oluşan komplike bir parçadır. Bu elemanları teker teker inceleyelim.

24 KABİN ALT VE ÜST SÜSPANSİYONLAR Yandaki resimde gördüğünüz gibi alt ve üst süspansiyonlar kabinin karkas yapıs oluşturmaktadır, kabini getirip bu karka içerisine monte ediyoruz, süspansiyonla kabin patenleri monte edilerek kabinin kılavuzlanması sağlanır,

25 PATENLER Kabin ve karşı ağırlık ayrı ayrı kılavuz rayına patenler ile alt üst kısımlardan kılavuzlanmaktadır. Kılavuzlama yapan patenler, gösterildiği gibi (a) kayan paten, (b) döner paten ve tekerlekli patenler olmak üzere 3 ayrı tiptedir. kayan patenler m/sn altındaki orta ve düşük hızda çalışan asansörlerde kullanılmaktadır. Kayma süresi, kabin hareketine ilave bir kuvvet oluşturabilmekte ve kılavuz raylara sabit basınç uygulamaktadır. Pabuçların gövdesi dökme demirden, tampo bölgesi kauçuk esaslı poliüretan veya benzeri özellikte plasti esaslı malzemeden imal edilir. Kılavuz rayları otomatik olara yağlanmak suretiyle sürtünme direnci azaltılmakta ve çalışm koşulları iyileştirilmektedir.

26 YAĞDANLIK VE YAĞ TOPLAMA KA Kabin ve karşı ağırlık kılavuz rayına patenlerin üst kısımına kılavuzlanmaktad Kılavuzlama yapılan yağdanlıkların içerisine 30 numara sıvı yağ konularak asansör hareket ettikçe patenlerin ve klav raylarınınn yağlanması otomatik olarak sağlanacaktır. Yağ toplama kabı ise kuyu altında kabin ağırlık klavuz raylarına monte edilir ama raylardan süzülen fazla atık yağlar bu kabların içerisine toplanır ve geri dönüşü sağlanır.

27 KABİN PARAŞÜT MEKANİZMAS Alt veya üst süspansiyona bağlı ola bir paraşüt fren sisteminin bağlantı kolları ve emniyet kontağı mevcutt halat kopması veya farklı nedenlerd dolayı asansörün anma hızını %15 geçtiği zaman hız regülatörü devrey girerek kilitlenir ve paraşüt kolu devreye girer, asansörü aşağı veya yukarı yönde rayların üzerine sabitl Paraşüt blokları mutlaka CE sertifikalı olmalıdır.

28 KABİN Üst süspansiyonda yine kabin üstü ask halat bağlantılar ve halat şişeleri bulunmaktadır. Kabin üstünde bakım kumandamız bulunmaktadır, asansörün bakım esnasındaa kumanda edilebilmesi için, bakım kumandasının üzerinde revizyo alma şalteri, aşağı ve yukarı yön butonları, dur butonu, priz, alarm ve aydınlatma armatürü bulunmalıdır.

29 KABİN Kabinn üstü korkuluğu (güvenlik kuşağı), asansör üzerinde çalışan montör, bakım yapan elemanların güvenliğini, kabin ile duvar arasına sıkışarak yaralanma ve kuyu içerisin düşmesini engellemek için yapılır, yüksekliği en az 70 cm. den başlar, kabin ve duvar arası mesafe arttıkça yükseklikte orantılı olarak artmalıdı

30 KABİN Etek sacı asansörde mahsur kalan kişilerin kurtarılması esnasında kuyuy düşmelerini engellemek için takılan önemli bir parçadır, etek sacı boyu en 75 cm olmalıdır, genişliği karşısındaki durak kapısının genişliğinde olmalıdır, düşey bölümün ucu 60 derecelik bir aç yapacak şekilde yaralanma risklerine karşı eğik bir kısımla uzatılmalıdır.

31 KABİN KABİN ALTI ÇARPMA PLAKASI: Kabin altı çarpma plakası kabinin kayması durumunda tampona çarparak kabini koruyarak, kabin tabanına zarar vermemesi için yapılan bir parçadır, bu parça kalınlığı 7mm. den az olmamalı, asansör kapasitesi arttıkça kalınlaşmalı cıvata ile alt süspansiyona monte edilmelidir.

32 KABİN Aşırı yük kontağı asansöre kapasitesinin üzerinde yük geldi zaman, kabin içinde fazla yolcu lambası yanar ve aynı anda sesli uyarı verir, güvenlik için asansör bloke eden bir parçadır, genellik mekanik olarak kabin altına taba kontağı olarak takılır, elektronik olarak çalışanları da mevcuttur.

33 KABİN İç kumanda butonları asansöre kabin içinden kumanda etmek için kullanılır, kumanda sisteminde kat butonları, imda butonu aşırı yük ikazı, havalandırma butonu, acil aydınlatma, kabin intercom haberleşmesi otomatik kapı açma ve kapama butonu, kat göstergesi olacak şekilde olmalıdır. Bütün butonlar, basıldığı anda ses çıkar ve görme engelliler için üretilmiş brail alfabe işaretli olmalıdır.

34 KABİN Kabinn kapısı seyir halinde yolcuları hareketli yüzeye karşı korunması iç takılan bir güvenlik elemanıdır, kab kapısıı standartların gerektirdiği donanımlara sahip olmalıdır sıkışm kontağı, fotosel, belli bir darbeye dayanıklı olması, elektriksel bağlan kesildiği zaman kapının elle açılma gibi.

35 KABİN Kabin duvarları tavanı ve tabanı, duvar taban ve tavan ile çevrelenmiş olmalıdı Yalnız şu açıklıklara izin verilebilir a) normal kabin girişleri, b) acil kurtarm kapakları, c) cebri havalandırma menfezleri. Duvar taban ve tavan yeterli bir mekan dayanıma sahip olmalıdır. Camdan yapılan duvarlarda lamine, temper cam kullanılmalı cam üzerinde kalınlık ve sarkaç deneylerine ait ibare bulunmalıdır.

36

37 KAT KAPILARI Kat kapıları yolcuların katlardan kabine girişlerini sağlar. Durak kapıları yüzeyleri deliksiz, kapı aralıkları maks.6 mm. den da büyük olmamalıdır, kilitleri olan kapılar, k durumda iken yeterli mekanik dayanıma sa olmalıdır, Böyle ki, kilitli konumda iken bi veya diğer yüzünün herhangi bir noktasınd dik olarak, 5 cm2 lik yuvarlak veya kare Şeklindeki bir alana eşit olarak dağılacak 3 N luk kuvvet uygulandığında kalıcı bir şekildee biçim değiştirmemeli deforme olmamalı, 15 mm. den çok esnememeli ve deney sırasında ve deneyden sonra güvenli şekildee çalışmalıdır.

38 KAT KAPILARI urak kapılarının yüksekliği en az 2 m. Olmalıdır, durak apılarının serbest genişlikleri kabin kapısı genişliğini her ik anda ayrı ayrı olmak üzere 50 mm. den fazla aşmamalıdır, amdan yapılan kapı panelleri bu standarda uygun olarak ygulanacak kuvvetlerin etkisii ile tahrip olmayacak şekilde spit edilmelidir, daha büyük boyutlu camlara sahip olan apılarda lamine cam kullanılmalı ve ayrıca kapılar standard elirtilen sarkaç çarpma deneylerine dayanabilmelidir ve amlar işaretlenmelidir. Kapılar CE belgeli kilitlerle onatılmalıdır.

39 KİLİTLER Yarımm otomatik kat kapı kilitleri asansör kabinine montaj edilen bir pompa vasıtası ile asansör hareket ederken kat kapılarının emniyetli b şekilde kilitlenmesini sağlar, kapı açıksaa fiş kontak ve kilit emniyet kontağı emniyet devresini keserek asansörün hareket etmemesini sağlarlar, Otomatik kapılarda fiş kontaklar ay zamanda kilit görevi görürüler.

40 KAPI AMERTİSÖRÜ Kapı amortisörleri, çarpma ve yarı otomatik kapılarda kapının yumuşak b şekilde kapanmasını sağlar, hidrolik olarak çalışırlar, yağın mevsime göre incelmesi veya kalınlaşmasından dola zaman zaman ayar vidasından ayarlanması gerekir.

41 KAPI YAYLARI Kapı yayları kapı açıldıktan sonra kapınınn kendiliğinden kapanmasını sağlar, değişik şekillerde kapı yaylar mevcuttur.

42 POMPA Pompa kapı açma magneti, asans kabinine monte edilir asansör kabini hareket ederken pompa gelen enerji ile çalışır ve kat kapısında bulunan kildinin kilitlenmesini sağlayarak asansö emniyete alır ve kapıların açılmamasını ve asansörün emniyetle hareketini sağlar.

43 HALATLAR alatlar kabin ile karşı ağırlığıı birbirine bağlar, makine tahr asnağı üzerinden geçerek asansörlerin aşağı yada yukarı areketini sağlar, halat seçimi yapılırken asansörlere uygun endir özlü halatlar seçilmelidir, halatlar makine grubunun analına uygun olmalıdır dahaa küçük çapta veya büyük çapt alatlar kullanılmamalıdır, halatlar halat güvenlik katsayısın esaplanmasıyla belirlenir, halat bağlantı noktaları halat şeleri vasıtasıyla kabin ve karşı ağırlığa bağlanır şişelerden eçen halatlara 3 (üç) adet halat klemensi bağlanmalıdır.

44 HALATLAR Asansörlerde İnşaatlarda Vinçlerde Tarımda Balıkçılıkta Denizcilikte Ormancılıkta Madencilikte Mermercilikte Muhtelif mühendislik alanlarında kullanılır.

45 MAKİNA MOTOR Makine motor grubunun görev motorun dönme hareketini hala ve kasnaklar vasıtası ile kabine ulaştırarak kabinin hareketini sağlamaktadır, makine motor redüktörlü veya redüktörsüz olabilir, motor üzerinde çift bobinli elektromanyetik fren bobini bulunmalıdır ve mutlaka CE belgesine sahip olmalıdır

46 MAKİNA MOTOR Makine motor grubu redüktör, tah kasnağı, fren ve balata gurubu, br sarı dişli, sonsuz mil, motor içeriğ rotor, stator sacı ve sargı elemanı, klemens kutusu, fan, volant ve encoder mevcuttur.

47 MAKİNE ŞASESİ Makine motorun altında çelikte imal edilmiş bir şase olmalı, şas yüksekliği saptırma açısına gör hesaplanmalıdır, şase altlarına titreşim ve vibrasyonu önlemes için bir ses izolasyonu makine takozu monte edilmeli, şase bağlantıları cıvatalı veya sertifikalı kaynak olmalıdır,

48 MAKİNA DAİRESİZ SİSTEM (SENKRON)

49 REGÜLATÖRLER A3 Çift yönlü Hız regülatörü, üst regülatör ve alt regüla ağırlık makarasından oluşur. Üst regülatör, sisteminin kontrolsüz hızlarında halatın hareketini durdurmak, alt regülatör ise halatlarda gerekli olan gerginliği sağlamak kullanılır. Asansörlerin aşağı ve yukarı hareketinde ENhalatlarında minimum 300 N luk kuvvet göre, regülatör oluşturulmalıdır. Hız regülatörü, kabin hızının belirlenen hızın % 15 üzer çıkması durumunda, emniyet fren donanımını harekete geçiren ünitedir. Hız regülatörünün fonksiyonlarını yerin getirmesi için kabin bir halat vasıtasıyla bağlanır. Ancak halat kabinin yükünü karşılamakla yükümlü değildir. K hızı aniden artarsa, hız regülatörü devreye girerek (asansörün enerjisini keserek) kabinin hareketini engellemeye çalışır. Paraşüt sisteminin kontağı da devre girecektir.

50 REGÜLATÖRLER Üst regülatörün üzerinde bir tane güvenlik kontağı bulunur, makara üzerinde muhafaza bulunmalıdır, a regülatörde halat kopması ve uzamasına karşı güvenlik kontağı bulunur, makarayı germek için altında bir ağırlığı bulunmalıdır, regülatör üzerinde üretici firma ism tip kontrolü ile ilgili işaret ve referanslar ve ayarlandığı çalışma hızı, regülatör mutlaka CE belges sahip olmalıdır

51 KUYU AYIRICI BÖLME Asansör kabin tavanı kenarını bitişik asansörün hareketli kısmına (kabin karşı ağırlık) olan yatay uzaklığı 0,5 mt. den az ise ayırıcı bölme tüm kuyu yüksekliğinde ve TS EN ISO standartına uygun olara yapılmalıdır. Ayırıcı bölme asansör üzerind çalışan personelin güvenliğini sağlamaktadır.

52 KUMANDA TABLOSU a) MUHAFAZA DOLABI b) TRAFO c) BESLEME KABLOSU d) KABLO BAĞLANTILARI e) FAZ SIRALI KORUMA RÖLESİ f) TERMİK RÖLE g) VVVF HIZ KONTROL SÜRÜCÜ h) FRENLEME DİRENCİ i) SİGORTALAR j) KONTAKTÖRLER k) ELEKTRONİK KART

53 KUMANDAA TABLOSU umanda tablosu asansör kumanda butonlarından aldığı omutları uygulayarak asansöre istediğimiz gibi kumanda tmemizi sağlar, kumanda panosu içerisinde bulunan kuman artı, sigortalar, kontaktörler mutlaka CE belgesine sahip lmalıdır, kumanda panosununn muhafaza kapağı bulunmalıd praklama bağlantıları paralell olmalı ve bir bara üzerinde planmalıdır. ebeke elektriği kesildiği zaman asansörü en yakın kata ötüren ve kapıları açan kesintisiz güç kaynağı takılacaktır v önetmelik gereği binalarda jeneratör olsa dahi kesintisiz gü aynağı takılması zorunludur.

54 KUVVET DAĞITIM TABLOS Kuvvet dağıtım tablosu şebekeden gelen elektriği asansör kumanda tablosuna ileterek sistemin çalışmasını sağlar, kuvvet dağıtım tablosu içerisinde kilitli pako şalter, sigortalar, kaçak akım rölesi, trifaze priz, ana topraklama hattı ve muhafaza kapağı bulunmalıdır.

55 «S» TİPİ KAÇAKK AKIM ROLESİ ÖZELLİĞİ Güncel şartnamelerde asansörler için talep edilen gecikmeli 30mA özelliklerini karşılamaktadır. Selektivite tip gecikmeli yani S tipi Kaçak akım koruma şalteri seçilmelidir.s tipi kaçak akım koruma şalterleri Anma kaçak ak değerinde 130 ms ile 500 ms arasında açma yapacak şekilde üretilirler.gecikmesiz kaçakk akım koruma şalterlerinde ise bu değer maksimum 100 ms dir. Si tip: Sıkça yıldırım düşmesi görülen bölgelerde, hız kontrol cihazları ve frekans konvertörleri kullanılan tesisatlarda, eletro balastlatın yoğun olduğu tesisatlarda kullanılır.

56 NİHAİ KESİCİ ŞALTER Nihai kesici şalter kabinin aşağı yönde veya yukarı yönde kayması durumunda elektriği keserek güveliği sağlar, nihai kesiciler deği şekillerde olabilir kuyu içerisinde makaralı şalter gibi,

57

58

59 MAKİNA DAİRESİ HAVALANDIRMA PANJURU Havalandırma panjurları: motorlar kumanda cihazları ve elektrik kablolarını yeterince i biçimde toz zararlı duman ve nemden koruyacak şekilde yapılmalıdır, min. 50x50 cm ebadında olmalıdır, makina dairelerine panjurlar 2 (iki) ad karşılıklı cereyan yapacak şekilde tesis edilmelidir.

60

61 MAKİNA DAİRESİ AS KANCASI/RAYI İhtiyaca göre ağır asansör parçalarını kaldırmak için makina dairesi tavanına veya taşıyıcı putrellere bir veya birden fazla uygu şekilde yerleştirilmiş üzerlerine taşıma kapasiteleri yazılmış taşıyıcı veya kanca monte edilmelidir.

62 MAKİNA DAİRESİ/MERDİVEN/KORKULU DEMİR İŞLERİ Makine platformu makine motor grubunu taşıyan kuyu üstündeki bölümdür, makina dairesinde farklı seviyedeki döşemeler arasında 0,5 m den fazla bir yükseklik varsa korkulukları olan merdiven v düşme tehlikesine karşı merdiven yapılmalıdır.

63

64 ASANSÖR KUYUSUU DUMAN BACASI sansör kuyusundan makine dairesinin dışına min. 40x40 c badında çelik malzemeden yada tuğladan baca yapılarak sansör kuyusunda olası yangın vs. tehlikeli duman, koku vs ibi zararlı atıkları tahliye amacı ile duman bacası yapılmas orunludur.

65 KUYU AYDINLATMASI Kuyu aydınlatması kuyu içerisin aydınlatmak için kullanılır, kuyu dibinden ve tavandan 50 cm. mesafede olmak üzere her kat k hizasına gelecek şekilde bir armatür olmak üzere durak sayısınca tesis edilmelidir, kuyu aydınlatmasının şiddeti en az 50 lüks olmalıdır, tesisat kanal içerisinden geçirilmeli ve vavien olmalıdır.

66 MAKİNA DAİRESİ AYDINLATMASI Makine dairesi aydınlatma 200 lüks şiddetinde olmalıd etanj tipi armatürler kullanılmalıdır,

67 UYARI YÖNERGELERİ Uyarı yönergeleri bakım, kurtarma ve kullanma talimatlarıdır, kullanma talimat giriş katına ve kabin içerisine mutlaka asılmalıdır, bakım ve kurtarma talimatlarına makine dairesinde gözle görülecek uyg bir yere asılmalıdır.

68 DENETÇİNİN YAPACAĞI KONTROLLER-1 sansör kuyu kesite ve derinliği uygun mu? uyu aydınlatması yapılmış mı? uyu dibine topraklı priz yapılmış mı? uyuya merdiveni ve Ağırlık seperatörü yapılmış mı? uyuya acil durdurma butonuu stop yapılmış mı? aevien anahtar yapılmış mı? uyu havalandırması duman bacası yapılmış mı? akine Dairesi havalandırması yapılmış mı? ynı kuyuda yanyana iki asansör var ise arasına ayırıcı eperatör yapılmış mı?

69 DENETÇİNİN YAPACAĞI KONTROLLER-2 ağ toplama kutusu var mı? uyu dibinde su tahliyesi varmı? etal aksamlar topraklanmış mı? er asansör için uygun kesittee ve halojen free tipinde ayrı olon hattı çekilmiş mi? uyu aydınlatması için ayrı kolon hattı çekilmiş mi? sansör enerji besleme tablosu uygun mu gecikmeli S tipi A KAR kullanılmış mı?

70 DENETÇİNİN YAPACAĞI KONTROLLER-3 alatların kabine bağlantılarının en az 3 fişekle bağlanmış halat klemensi)? abin içinde ayna, tutunma kolları, otomatik kat ve kapılar ontrolü! otosel kontrolü! tek sacı kontrolü! at ile kabin arasındaki açıklığın kontrolü maks. 3,5 cm de aha büyük olmamalı! abin aydınlatmasının ve havalandırmasının kontrolü!

71 DENETÇİNİN YAPACAĞI KONTROLLER-4 sansör içinde kalanların ulaşabileceği, bir telefon hattı urulmalı, ya da intercom tesisatı ve zil bulunmalıdır. nşaat mühendisi ile birlikte asansör kuyu boşluğunda sapm lmamasına dikkat edilmeli ay montajları ve rayların kontrolü, halatların kontrolü, uyu içinin boyanması sansörde enerji kesintisine karşı kata getirme tesisatı talep dilmelidir.

72 DENETÇİNİN YAPACAĞI KONTROLLER-5 avanda makine kaldırma kancası, acil durdurma butonu ve ygun ani açma stopları, asansör makinasını taşıyan şaseni yaklarında titreşim tamponlarının olup olmadığı, makine övdesinin topraklaması, makinaların bulunduğu alanın evresinin korkuluğu ve merdiveninin olup olmadığı kontro

73 SONUÇ OLARAK ukarda anlattığımız bütün işleri EN 81,1+A3 ve EN 81,2+ tandartlarına uygun ve, 708 Sayılı Yapı Denedim Kanununda belirtilen kuralların m olarak uygulanması, Bütün işlerin Emniyetli ve Sağlıklı lmasına kaynak olacaktır.

74 SERTİFİKASYON ve ASANSÖR İŞLETİM RUHSATI ÜKLENİCİ FİRMA, ASANSÖRÜN İMALATINI AMAMLADIKTAN SONRA ASANSÖRÜN UAYENESİNİ, SON KONTROLÜNÜ VS. TÜRKAK ARAFINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ A SINIFI UAYENE KURULUŞLARINDAN HERHANGİ BİRİNE APTIRACAKTIR. UAYENE SONUCUNDA ASANSÖRÜN 95/16/AT İREKTİFİNE VE TS EN 81,1+A3 YADA 81,2+A3 E YGUN OLDUĞUNA DAİR BELGE İDAREYE ERİLECEKTİR.

75 HAZIRLAYAN MUSTAFA A MUMCU 10/10/ /2016

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ Asansörler yüzlerce elemandan oluşmaktadır. Bu elemanların bazıları seri güvenlik elemanlarıdır;

Detaylı

ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ. Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü

ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ. Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALARIN TANITIMI VE ĠġLEVLERĠ Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Asansör Kontrol Koordinatörlüğü ASANSÖRRÜ OLUġTURAN PARÇALAR VE ĠġLEVLERĠ Asansörler yüzlerce elemandan oluģmaktadır,

Detaylı

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 1.0- İŞİN KONUSU : Maltepe rezidans ta bulunan 7 adet 18362144/01, 18362144/02 18362144/03 18362144/04 18362144/05

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Özel bakım binasında bulunan 3 adet 18361874/01, 18361874/02, 18361874/03 kimlik

Detaylı

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan

8- Makine Motor Şasesi : 100 lük NPU ile imal edilecek (NPU ların beton zemine bakan Frekans Kontrolüü Engelli Asansör Şartnamesi 95/16/AT Asansör Yönetmeliği ile TSE 863 ve 8237 (Nisan 1995) Standartlarına uygun Yürüme Özürlü İnsan Asansörü İmal ve Montajı için aşağıdaki özellikler sağlanacaktır.

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Yakacık Rezidans ta bulunan 5 adet 18106476/01, 18106476/02,18106476/03

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2 İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO / RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ T.C PENDİK BELEDİYESİ 104133434/01 KİE1.705.0.AS10516 31.05.2016 24 HAZİRAN 2015 tarih ve 29396 sayılı

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 233 YÜRÜYEN MERDİVENLERDE / BANDLARDA BAKIMIN ÖNEMİ Battal Murat Öztürk Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven bmuratozturk@loher.com.tr ÖZET Her geçen gün sayısı

Detaylı

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım

4703 Sayılı Kanun Ve Yeni Yaklaşım Meslek ve Sektör Meslekler toplumun ihtiyacından doğar. Bu ihtiyaca cevap verecek kurumların oluşması zaman içinde sektörü oluşturur. İhtiyaç duyanlar ve bunu karşılayanlar bir ticaret içindedirler. Ticaretin

Detaylı

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144

FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI FİYAT KNT-PN144 KİNETİK ASANSÖR www.kinetikasansor.com info@kinetikasansor.com TEL: 0216 594 0340 TEL-FAX: 0216 594 0341 Tepeüstü Mah. Yenilik Sok. No:42B/B - Ümraniye/İstanbul FİYAT LİSTESİ ÜRÜN KODU ÜRÜN AÇIKLAMASI

Detaylı

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri

ASANSÖR SİSTEMLERİ. Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri ASANSÖR SİSTEMLERİ Dersin Modülleri Asansör Makine Dairesi Asansörlerde Elle Açılan Kat Kapıları Asansörlerde Tam Otomatik Kapılar Kumanda Kasetleri Asansör Kontakları Asansör Kabin Donanımları Asansör

Detaylı

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. ASANSÖR YAPTIRILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Planlama Aşamasında : - Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. - Asansör avan projesi tercihen

Detaylı

Amada TECH Corporation

Amada TECH Corporation Biliyoruz ki, en iyi referans mutlu ve memnun müşteridir. Bir asansör satın alırken uzun süre ilişkide olacağınız, dostluklar kuracağınız bir organizasyon satın alırsınız. Bu nedenle satış sonrası servis

Detaylı

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş...... 3 1.1. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.1.1. Kullanma Talimatı... 3 1.1.2. Bakım Talimatı...

Detaylı

Y-0056 PANO MONTÖRLÜĞÜ EĞİTİM SETİ

Y-0056 PANO MONTÖRLÜĞÜ EĞİTİM SETİ Pano Montörlüğü Eğitim Seti, elektrik - elektronik alanında, bina iç - dış elektrik tesisatları, zayıf akım, kuvvetli akım, aydınlatma vb. panolarının tasarımı, malzemelerin yerleştirilmesi, bara ve kabloların

Detaylı

İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ KARTAL 18106476/01 1355166 12/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2010 KAT VE DURAK SAYISI 8 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ASANSÖR AVAN PROJE VE ASANSÖR AVAN PROJE İLE İLGİLİ DİĞER PROJELERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Yapı Ruhsatı almak üzere hazırlanan mimari, yapı aplikasyon, statik, sıhhi tesisat, asansör, ısı yalıtım,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ /04/010 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 0103070 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 9/04/010 TARİHİ, SAAT

Detaylı

10. Endirekt tahrikli sistemler, tek pistonlu ve iki pistonlu olarak ikiye ayrılır.

10. Endirekt tahrikli sistemler, tek pistonlu ve iki pistonlu olarak ikiye ayrılır. 1. Asansörlerde tahrik sistemleri elektrikli ve hidrolik olarak ikiye ayrılır. 2. Dişli sistemli makineler tek hızlı, iki hızlı ve üç hızlı redüktörlü olmak üzere üç çeşittir. 3. Dişlisiz makinede; ivmeli

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 5. GENEL TALİMATLAR 25 6. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa

Detaylı

KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ

KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ SAYFA- 1 - İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP UCF- KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 5. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa SAYFA- 2-1. GENEL 1.1. AMAÇ Bu dosyada Zu-210

Detaylı

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES

/ HİDROLİK ELEKTRİKLİ MONTAJ YILI 2006 KAT VE DURAK SAYISI 5 0,5 0,63 1 1,6 2 2, DİĞER ADRES MERKEZ: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Anadolu Cad. No:40 Kat:M2 Bayraklı/, E-Posta:akm@mmo.org.tr, Web: http://www.asansorkontrolmerkezi.org, Tel.:0850 495 0 666, Faks: 0 232

Detaylı

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ İÇİNDEKİLER A- Genel Bilgiler ve Çalışma Prensipleri B- Hız Regülatörü Montajı C- Asansör Hizmete Alınmadan Önce Yapılan Muayene

Detaylı

MRL SÜSPANSİYON VE MAKİNA ŞASESİ KURULUM KILAVUZU

MRL SÜSPANSİYON VE MAKİNA ŞASESİ KURULUM KILAVUZU MRL SÜSPANSİYON VE MAKİNA ŞASESİ KURULUM KILAVUZU İçindekiler i. Giriş... 3 ii. Güvenlik Önlemleri ve Uyarılar... 3 iii. Sevkiyat ve Saklama Koşulları... 3 1. Süspansiyon Genel Ölçüler... 4 1.1. Parça

Detaylı

T-75 AKTİF SAHA DOLABI TEKNİK KATALOĞU

T-75 AKTİF SAHA DOLABI TEKNİK KATALOĞU T-75 AKTİF SAHA DOLABI TEKNİK KATALOĞU Görsel ile imal edilen ürün arasında farklılıklar görülebilir. T-75 AKTİF SAHA DOLABI - TKS-DLP-03 1 Görsel ile imal edilen ürün arasında farklılıklar görülebilir.

Detaylı

ASANSÖR İMALAT İŞLERİNDE TEHLİKELER

ASANSÖR İMALAT İŞLERİNDE TEHLİKELER ASANSÖR İMALAT İŞLERİNDE TEHLİKELER FAALİYET ALT FAALİYET NO TEHLİKE ASANSÖR İMALATI Elle malzeme taşınması Araçla malzeme taşınması Araçtan malzeme indirilmesi Elektriksiz el aletlerinin kullanımı(tornavida,anahtar

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME

DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1.0- İŞİN KONUSU : DARÜŞŞAFAKA URLA REZİDANS da bulunan toplam 5 asansörün revizyondan geçirilerek kırmızı etiketten

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1:TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK

Detaylı

E-KABİN E SERİSİ DUVAR TİPİ İÇ TESİSAT KABİNLERİ

E-KABİN E SERİSİ DUVAR TİPİ İÇ TESİSAT KABİNLERİ E-KABİN E SERİSİ DUVAR TİPİ İÇ TESİSAT KABİNLERİ DUVAR TİPİ İÇ TESİSAT KABİNLERİ www.eae-et.com.tr EAE Elektroteknik A.Ş. bu katalog içinde yer alan bilgilerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını

Detaylı

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları

Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği. Bakım Çalışmaları Asansörlerde ve Yürüyen Merdivenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Bakım Çalışmaları Önce Güvenlik İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ne göre; İş Ekipmanları güvenli olmalıdır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 SAYFA - 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 5. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa SAYFA - 2 1. GENEL 1.1. AMAÇ Bu dosyada Zu-210

Detaylı

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası Kompakt bir yapıya sahip olan serisi frenler kontrollü veya kontrolsüz elektrik kesilmelerinde devreye giren kolay montajlı sistemlerdir. Vinç ve otomasyon sistemlerinde, asansörlerde, tekstil, tarım,

Detaylı

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1 KULLANIM ALANLARI...3 1.2 ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER...3 1.2.1 BU KILAVUZUN KULLANIMI...3 1.2.2 ÜRETICI FIRMA...3 1.2.3 BU KILAVUZDA

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

AREL ADP Hz. 115/200 VAC / 28,5 VDC 90 KVA ELEKTRĐKLĐ DĐNAMĐK YER TAKAT KAYNAĞI (Ground Power Unit) TEKNĐK ÖZELLĐKLERĐ:

AREL ADP Hz. 115/200 VAC / 28,5 VDC 90 KVA ELEKTRĐKLĐ DĐNAMĐK YER TAKAT KAYNAĞI (Ground Power Unit) TEKNĐK ÖZELLĐKLERĐ: ADP.2400 400 Hz. 115/200 VAC / 28,5 VDC 90 KVA ELEKTRĐKLĐ DĐNAMĐK YER TAKAT KAYNAĞI (Ground Power Unit) TEKNĐK ÖZELLĐKLERĐ: 1-)TAHRĐK MOTORU : 80 KW gücünde 1.500 D/dak. senkron elektrik motoru kullanılacaktır.

Detaylı

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi

MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO Comfort Manuel Kayar Kapı Sistemi MUTO KOMPAKT, ESNEK VE ÇOK YÖNLÜ Gelişmiş uygulama kolaylığı ve hayatı kolaylaştırma fonksiyonları ile tasarlanmış yeni MUTO Manuel Kayar Kapı Sistemi Ekstra fonksiyonlar:

Detaylı

Abskapı sistemleri. Tasarım Projelendirme Statik Hesap İmalat Uygulama Teknik Servis ENDÜSTRİYEL YAPI SİSTEMLERİ

Abskapı sistemleri. Tasarım Projelendirme Statik Hesap İmalat Uygulama Teknik Servis ENDÜSTRİYEL YAPI SİSTEMLERİ Abskapı sistemleri Tasarım Projelendirme Statik Hesap İmalat Uygulama Teknik Servis ENDÜSTRİYEL YAPI SİSTEMLERİ Teleskopik Hangar Kapıları Telescopic Hangar Doors Teleskopik Hangar Kapısı Teknik Özellikleri:

Detaylı

POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ. 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır.

POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ. 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır. OTOMATİK KEPENK POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ A. ÜRETİCİ FİRMA KALİTE BELGELER 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır. 2. Panjur üreticisi firmanın

Detaylı

OĞAN MÜHENDİSLİK ADRES: Tel: Faks: E-Posta:

OĞAN MÜHENDİSLİK ADRES: Tel: Faks: E-Posta: OĞAN MÜHENDİSLİK 1 OĞAN MÜHENDİSLİK 2 MALZEME TANIMI BİRİM SATIŞ I YARI OTOMATİK 70 * 65 * 9 ASANSÖR RAYI(ASRAY) MT 32,375 70 ' LİK RAY FLANŞI AD 8,460 M12*40 CİVATA+SOMUN+PUL TKM 0,720 5 MM SAC BÜYÜK

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU

HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU HAS MODÜLER TELESKOPİK KAT KAPISI MONTAJ KILAVUZU İçindekiler i. Önemli Bilgiler... 2 ii. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 Kullanma Talimatı... 3 Bakım Talimatı... 3 1. Giriş... 4 2. Parça Tanımları...

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi)

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) (Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) Aydınlatma, priz, zayıf akım sembolleri. Proje Kapağı Projenin en başında projeyi oluşturan mühendis ya da mühendislik firmasınca proje ile ilgili bilgileri

Detaylı

Cengizhan KARPUZ 145148008

Cengizhan KARPUZ 145148008 Cengizhan KARPUZ 145148008 Yaşam Hattı Sistemleri Yüksekte Çalışma ; Merdiven ya da başka bir yükseltici ekipman yardımı dışında yapılamayan işler ; ayrıca yer seviyesinin altında veya üstünde kişinin

Detaylı

www.hasmetalmakina.com.tr info@hasmetalmakina.com.tr CEPHE PLATFORMU OTOMATİK İSKELE MAST CLIMBING WORK PLATFORMS Teknik Özellikler Has Grup Metal Makina cephe platformları, bina cephe kaplamaları, mantolama,

Detaylı

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004 ASANSÖR MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU Uzundere Artvin Cad. No:70 81458 Sultanbeyli / İSTANBUL Tel: 0 16-398 46 10 / 419 68 78 KULLANMA KILAVUZU MAKİNA - MOTOR GENEL BİLGİLERİ KULLANMA KILAVUZU TEMEL İKAZ BİLGİLERİ

Detaylı

Daha iyi bir yaşam için BULUŞMA NOKTASI

Daha iyi bir yaşam için BULUŞMA NOKTASI www.devas.com.tr Yaşamlarını bedensel engelli olarak veya yürümekte zorluk çekerek sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın, gündelik yaşamlarındaki ulaşımı kolaylaştırmak için DEVAS ASANSÖR ailesi olarak

Detaylı

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK 55 DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER Dikili tip IP55 endüstriyel kabinetleri; içerisinde her tür 19 cihaz ve ekipmanın toz, su ve dış darbelere karşı tam koruma ile çalışmalarını ve muhafazalarını sağlayan

Detaylı

DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR

DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR DİŞLİSİZ MAKİNELİ MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR KLEEMANN ÇÖZÜMLERİ KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ Komple Hidrolik/Mekanik makine daireli asansörler Arion Hydro MRL (Hidrolik makine dairesiz asansör) Atlas Traction

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

TAŞIMAK İSTEDİĞİNİZ NE VARSA... www.gokceasansor.com

TAŞIMAK İSTEDİĞİNİZ NE VARSA... www.gokceasansor.com TAŞIMAK İSTEDİĞİNİZ NE VARSA... www.gokceasansor.com 1993 ten bugüne Firmamız 1993 ten beri Asansör sektöründe faaliyet göstermektedir. Kuruluşumuzdan bu güne kadar sektörün yeniliklerini siz değerli kullanıcıların

Detaylı

OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ

OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ ENDÜSTRİYEL TİP VE POLİÜRETAN DOLGULU PANELLER İLE PRATİK VE GÜVENLİ ÇÖZÜMLER. Garaj kapısı sistemleri PANEL YAPISI PANEL ÇEŞİTLERİ Menteşe Montaj Destek Sacı Poliüretan

Detaylı

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler Asansör Standartları Standart No/Kabul Tarihi TS EN 81-20:2014 (İngilizce Metin)-30.10.2014 Asansörlerin yapım ve kurulumu için güvenlik kuralları - İnsan ve eşyanın taşınması için asansörler - Bölüm 20:

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI

ASANSÖR STANDARTLARI ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

Kasaya Gömme Kapı Hidroliği

Kasaya Gömme Kapı Hidroliği 2800 Serisi Kasaya Gömme Kapı Hidroliği Cisa kasaya gömme kapı hidroliği kapı kontrolü için etkili ve estetik bir çözüm sunmaktadır. Alüminyüm, ahşap ve metal kapı ve kasalar dahil olmak üzere geniş kapsamda

Detaylı

Makina Güvenliği. Ali TURAN CMSE

Makina Güvenliği. Ali TURAN CMSE Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube 16.05.2017 Makina Güvenliği Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert Mak. Müh. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı 0533 339 71 20 ali.turan@etkiisguvenligi.com Neden

Detaylı

İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ

İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ İZMİR DE ASANSÖR DENETİMLERİ ASANSÖRLERİN GÜVENLİK SEVİYELERİNİN İNCELENMESİ S.Zafer GÜNEŞ - Barış AYDIN MMO-EMO İzmir Asansör Denetimleri Koordinatörlüğü EMO İzmir Şubesi Tel : 232.4893435 MMO İzmir Şubesi

Detaylı

Sınav Süresi: En fazla 4 saat (240 dakika)

Sınav Süresi: En fazla 4 saat (240 dakika) TC. Adayın Adı ve Soyadı: T.C. Kimlik No: Adayın Kayıtlı Olduğu Merkez: Sınav Tarihi: Sınav Süresi: En fazla 4 saat (40 dakika) Sınav Başlama Saati: Ölçme ve Değerlendirme Yeri: Uygulama Sorusu: Uygulama

Detaylı

GARANTİ: Tüm ürünler 2 )yıl garantilidir.

GARANTİ: Tüm ürünler 2 )yıl garantilidir. Adres: 9313 Sokak No:29/A Yeşilyurt/İZMİR Tel: (0232) 232 20 10 Gsm: 0544 819 33 86 0553 793 20 10 Email: info@hizlift.com alibektas6035@gmail.com GARANTİ: Tüm ürünler 2 )yıl garantilidir. TÜM ÜRÜN VE

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek üzerindeki

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : antrenman salonu 2012 Sayfa: 1 İş Grubu: Elektrik Tesisat ı 1 30.4.2 2 m, 65x65x7'lik galv.toprak elektrot ve gömülmesi 2 32.16.5-003 1kV, 3x35sc/16 mm2 Alvinal-D Kablo (aynı 3 32.16.5-004 1kV,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Bilezikli Asenkron Motora Yol Verilmesi

Bilezikli Asenkron Motora Yol Verilmesi Bilezikli Asenkron Motora Yol Verilmesi 1. GİRİŞ Bilezikli asenkron motor, sincap kafesli asenkron motordan farklı olarak, rotor sargıları dışarı çıkarılmış ve kömür fırçaları yardımıyla elektriksel bağlantı

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

TÜM ÜRÜN VE MALZEMELERİMİZ İŞÇİLİK MONTAJ DAHİL FİYATIDIR. FİYATLARIMIZDA %10 İSKONTO UYGULANMIŞTIR..

TÜM ÜRÜN VE MALZEMELERİMİZ İŞÇİLİK MONTAJ DAHİL FİYATIDIR. FİYATLARIMIZDA %10 İSKONTO UYGULANMIŞTIR.. Adres: 9313 Sokak No:29/A Yeşilyurt/İZMİR Tel: (0232) 232 20 10 Gsm: 0544 819 33 86 0553 793 20 10 Email: info@hizlift.com alibektas6035@gmail.com TÜRKİYEDE İLK VE TEK ARIZA BAKIM REVİZİYON BAKIM KONUSUNDA

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj

TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj TELEFERİK SİSTEMLİ OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAMESİ Teleferik sistemli oyun grubu esas olarak, iki adet ana taşıyıcı gövde, zemine sabitlemek için ankraj sistemi, arabalı palanga sistemi ve tahditleri, çelik

Detaylı

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI

HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI HAREKETLİ CEPHE PLATFORMLARI Hareketli Cephe İskeleleri işçilerin 4,000 kg kadar yükle, ikili kurumda 30 metre genişlikteki bina cephesinde çalışabilmesi için dizayn edilmiş, iki ikiz motorun tahrik ettiği

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - 1. GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek

Detaylı

MADE İN. Konveyor Bant Sistemlerinde Güvenlik Çözümleri. Kollu Bant Kayma Şalteri İpli Acil Durdurma Şalteri. Leaflet No.

MADE İN. Konveyor Bant Sistemlerinde Güvenlik Çözümleri. Kollu Bant Kayma Şalteri İpli Acil Durdurma Şalteri. Leaflet No. Konveyor Bant Sistemlerinde Güvenlik Çözümleri Kollu Bant Kayma Şalteri İpli Acil Durdurma Şalteri Leaflet No. NSR22-PR serisi KBT şalterlerin tasarımı ağır sanayi şartlarına %100 uyumludur. Alüminyumdan.

Detaylı

IDC101 Bağlantı Şeması

IDC101 Bağlantı Şeması IDC101 Bağlantı Şeması 1 Şubat 2018 IDC101 Kontrol Panosuna ait kullanım kitapçığı okunduktan sonra elektriksel bağlantıların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler bu dokümanda yer almaktadır. Her bir elektriksel

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

IP66 SAHA DOLAPLARI. BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ

IP66 SAHA DOLAPLARI.  BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ IP66 SAHA DOLAPLARI BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ 3 IP66 SAHA DOLAPLARI IP66 Saha Pano Özellikleri - LANDE Saha Dolapları, IP66 koruma seviyesine sahiptir. - Yere baza ile veya direğe askı aparatı

Detaylı

IP55 FİBER NODE/UPS SAHA DOLABI TEKNİK ŞARTNAME

IP55 FİBER NODE/UPS SAHA DOLABI TEKNİK ŞARTNAME IP55 FİBER NODE/UPS SAHA DOLABI TEKNİK ŞARTNAME IP55 FİBER NODE/UPS SAHA DOLABI TK: TKS-DLP-03 1 IP55 FİBER NODE/UPS SAHA DOLABI PERSPEKTİF 2 IP 55 Fiber Node/UPS Saha Dolabı Teknik Özellikleri Ürün Ölçüleri:

Detaylı

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER

ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 181 ASANSÖRLERDE KARŞI AĞIRLIK KAYNAKLI RİSKLER Nafi Baran S&Q Mart Muayene ve Belgelendirme nbaran@sqmart.com ÖZET Bu çalışmada amaç, asansörlerde kullanılan

Detaylı

POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler i. Amaca Uygun Kullanım... 2 ii. Garanti Şartları Ve Sorumluluk... 2 iii. Tamponda Yapısal Degişiklikler... 2 iv. Tamponlar Çalışırken Oluşabilecek

Detaylı

Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucu ekteki Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu düzenlenmiştir.

Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucu ekteki Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu düzenlenmiştir. United Industrial Management and Engineering Services 0216 452 89 56-0262 751 45 25 Tarih : Sayı : Konu : Elektrik İç Tesisat Muayene Raporu FİRMA: Sayın, Tesisinizde yapılan ölçüm ve değerlendirmeler

Detaylı

Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri. ÜRÜN KATALOĞU

Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri.  ÜRÜN KATALOĞU Nisa Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri www.nisaelevator.com ÜRÜN KATALOĞU HAKKIMIZDA NİSA Asansör 1998 yılından beridir, Asansör sektöründe hizmet veren, asansör ve ekipmanları imalatında, sektöründe

Detaylı

3. Asansörler Hakkında Bilgiler: Bulunduğu yer

3. Asansörler Hakkında Bilgiler: Bulunduğu yer TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORAN SİTESİ, SEFARETLER STÜDYOSUNDA BİNASINDA BULUNAN MUHTELİF TİPTEKİ 28 ADET ASANSÖRÜN 2 (İKİ) YIL SÜREYLE PERİYODİK BAKIMI, GENEL BAKIMLARININ YAPILMASI, SİSTEMLERİN SÜREKLİ OLARAK

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri

AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Koruma Röleleri AŞIRI AKIM KORUMA RÖLELERİ Trafolarda Meydana Gelen Aşırı Akımların Nedenleri Trafolarda meydana gelen arızaların başlıca nedenleri şunlardır: >Transformatör sargılarında aşırı yüklenme

Detaylı

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3 ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ Tarih: Seri No: 1.1 Tablodaki elemanlar gözle kontrol edilir. OK 1.2 Terminallerdeki kablo bağlantılarının sıkılığı el ile kontrol edilir. OK 2 Tablo elektriğe bağlanır.

Detaylı

BURSADA ASANSÖR DENETĠMĠ ASANSÖR DENETĠM PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR DENETĠMLERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME RAPORU

BURSADA ASANSÖR DENETĠMĠ ASANSÖR DENETĠM PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR DENETĠMLERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME RAPORU 23.02.2011 TMMOB makine mühendisleri odası bursa Ģubesi TMMOB elektrik mühendisleri odası bursa Ģubesi BURSADA ASANSÖR Ġ VE ASANSÖR PROTOKOLÜ SONUCU YAPILAN ASANSÖR LERĠ (14/05/2010-14/02/2011) DEĞERLENDĠRME

Detaylı

FREKANS KONTROLLÜ, MAKİNE DAİRESİZ İNSAN ASANSÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ

FREKANS KONTROLLÜ, MAKİNE DAİRESİZ İNSAN ASANSÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ FREKANS KONTROLLÜ, MAKİNE DAİRESİZ İNSAN ASANSÖRÜ 1 İŞİN KONUSU Şartnamenin gayesi asansörün birinci kalite malzeme ve işçilikle ilgili şartnamelere, EN81-1+A3 ve 95/16/AT Asansör Yönetmeliği ne uygun

Detaylı

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR Giriş VOLTRANO Markalı Yatay Sigortalı yük ayırıcılarda, güvenirlik ve performans sağlamak için en son teknoloji kullanılır. Yatay Sigortalı Yük ayırıcılar TS EN 60647-3 de belirtilen şartlara ve ölçülere

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları ASANSÖR STANDARTLARI EN Standartları ISO Standartları STANDARTLAR YAYIN TARİHİ TSE CEN/TS 81-76:2011 (İngilizce Metin) Asansörler Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için

Detaylı

CATCRANE. Güçlü tasarım departmanı sayesinde her işletmenin ihtiyaçlarına göre esnek projelerde zorlanmadan sonuca ulaşılabilmektedir.

CATCRANE. Güçlü tasarım departmanı sayesinde her işletmenin ihtiyaçlarına göre esnek projelerde zorlanmadan sonuca ulaşılabilmektedir. CATCRANE Yıllarca sahip olunan tecrübeleri artık ürüne dönüştürmüş ihtiyaç sahiplerine mühendislik ve kalite adına yeni hızlı ve kalıcı çözümler sunmayı hedeflemiş genç bir firmadır. Güçlü tasarım departmanı

Detaylı

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu

1. Ürün Bilgisi. Şekil 1: AVS Pano Dış Görünümü. EPC-6 Kontrol Paneli. Manuel / Otomatik / Kapalı / Seçici / Çalıştırma Butonu AVS Kontrol Panosu 1. Ürün Bilgisi AVS; değişken hızlı kontrol sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, 4.3 TFT dokunmatik ekrana sahip özel tasarlanmış PLC ve röle modülünden oluşan, bir pompa kontrol

Detaylı