TÜRKİYE KAMU-SEN İN HER KAZANIMINDA EŞSİZ BİR MÜCADELE VAR!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE KAMU-SEN İN HER KAZANIMINDA EŞSİZ BİR MÜCADELE VAR!"

Transkript

1

2 TÜRKİYE KAMU-SEN İN HER KAZANIMINDA EŞSİZ BİR MÜCADELE VAR! Türkiye Kamu-Sen in yetkili olduğu dönemde yürürlükte olan toplu görüşme sistemine göre tarafların anlaşarak bir mutabakat metni imzalaması durumunda, mutabakat metni, uygun idarî, icraî ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kuruluna sunuluyordu. Anlaşma sağlanamadığı durumlarda ise taraflar Uzlaştırma Kurulu na başvuruyordu. Uzlaştırma Kurulu nun kararına tarafların katılması durumunda, karar mutabakat metni olarak; tarafların Uzlaştırma Kurulu nun kararlarına katılmamaları durumunda ise üzerinde anlaşılan ve anlaşılamayan konular liste olarak Bakanlar Kurulu na sunuluyordu. Bu dönemde, her durumda alınan kararları uygulamak Bakanlar Kurulu nun ve TBMM nin yetkisine bırakılmıştı yılından itibaren toplu sözleşme sistemine geçildi ve imzalanan toplu sözleşme metninin Resmi Gazete de yayınlanmasıyla birlikte alınan kararlar geçerli hale geldi. Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu na başvuru hakkı getirildi. Kanunda toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamazsa Kurul un vereceği kararların kesin ve toplu sözleşme hükmünde olduğu belirtildi. Türkiye Kamu-Sen, uygulamaların Bakanlar Kurulu uhdesinde olduğu bir dönemde bu kazanımları elde ederken, sağlanan maaş artışları toplu sözleşme metninin de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının da uygulanmasının zorunlu olduğu dönemde sağlanan reel artışları, kat be kat geride bırakmıştır. Türkiye Kamu-Sen in yetkili olduğu dönemde elde edilen kazanımların, yılın bütününe yayılan son derece çetin bir mücadelenin sonucu olduğu göz ardı edilmemelidir.

3 TÜRKİYE KAMU-SEN İN YETKİLİ OLDUĞU DÖNEM ( )

4 2002 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-30 Ağustos 2002) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2003 yılının ilk yarsı için %10; ikinci yarısı için %7 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: tarihinden geçerli olmak üzere kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine brüt 100 milyon TL seyyanen zam (Ortalama%29) yapıldı. Ayrıca itibarı ile %5, itibarı ile %9 maaş artışı gerçekleşti. Çalışmayan eş için ödenen aile yardımı ödeneği gösterge rakamı 700 den 1000 e; Çocuk için ödenen aile yardımı gösterge rakamı 50 den 100 e, itibarı ile de 250 ye çıkarıldı. Sonuç: Cumhuriyet tarihinde memurlar adına gerçekleşen ilk toplu görüşme olmasına rağmen Hükümetin 2003 yılı için kümülatif %17,7 oranındaki teklifine karşılık olarak, yapılan pazarlıklar sonucunda 2003 yılında memur maaşlarının toplamda %47,5 artması sağlandı. Bütün bu artışlara rağmen toplu görüşmelerde mutabakat sağlanamadı ve Türkiye Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu na başvurmuştur. Erken seçim kararı alınması nedeniyle diğer kararların yeni kurulacak Hükümet tarafından alınmasına karar verilmesine rağmen Kasım 2002 de kurulan AKP Hükümeti, toplu görüşmeleri sürdürmedi, Uzlaştırma Kurulu kararlarını da uygulamadı.

5 2003 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-30 Ağustos 2003) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2004 yılının ilk yarsı için %4; ikinci yarısı için %4 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere %6, tarihinden geçerli olmak üzere %6 zam yapıldı. Geçmiş yıllardaki kayıpların telafi edilmesi amacıyla 2004 yılı Ocak ayında 160 milyon TL ödeme yapıldı ile 2000 yılları arasında kamu çalışanlarının maaşlarından yapılan Tasarruf Teşvik Fonu kesintilerinin nemalarıyla birlikte hak sahiplerine ödenmesi karara bağlandı. Bu kapsamda 4853 sayılı Kanunla, 2007 yılına kadar toplamda 14 milyar TL (14 katrilyon TL) tutarında ödeme yapıldı. Çıkarılan 4905 sayılı Kanunla, Devlet memurları ile bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tedavilerinin, resmi sağlık kurum ve kuruluşları yanında özel sağlık kuruluşlarında da sağlanmasının önü açılarak hastaya hastane ve doktor seçme özgürlüğü tanındı. Sonuç: AKP Hükümeti ile ilk kez oturulan toplu görüşme masasında gerçekleştirilen pazarlıklar sonucunda Hükümetin ilk teklifi olan yıllık kümülatif %8,2 lik artış karşısında %12,4 lük bir artış yapılması sağlandı. Buna ek olarak 2003 yılındaki kayıpların karşılanması adına memurlara 160 milyon lira ödeme yapıldı. Bu artışlar ve getirilen yeniliklerin kamu görevlilerinin sorunlarını çözmede yeterli olmayacağı, Uzlaştırma Kurulu kararlarıyla iktidarın yeni düzenlemeler yapmaya sevk edileceği düşüncesiyle uzlaşma sağlanmadı ve Türkiye Kamu-Sen Uzlaştırma Kurulu na başvurdu. Uzlaştırma Kurulu Konfederasyonumuzun taleplerini büyük ölçüde haklı bulmasına rağmen kararları, Hükümet tarafından uygulanmadı.

6 2004 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-30 Eylül 2004) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2005 yılının ilk yarısı için %4; ikinci yarısı için %4 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: tarihinden geçerli olmak üzere düşük maaş alan kamu görevlilerine %6, yüksek maaş alanlara %4, tarihinden geçerli olmak üzere bir kez daha düşük maaş alan kamu görevlilerine %6, yüksek maaş alanlara %4 zam yapıldı ve 1991 yıllarında kamu çalışanlarına verilen bir derece ilerlemesinden faydalanamayan kamu çalışanlarına, 5289 sayılı kanunla, ilave bir derece verildi sayılı Kanuna 24/04/2005 tarihinde eklenen bir geçici madde ile vekil olarak atanan din görevlisi kadroya geçirildi. Kamu çalışanlarının disiplin cezalarının affedilmesi kararlaştırıldı ve 2006 yılında 5525 sayılı Kanunla memur ve diğer kamu görevlilerinin yüz kızartıcı suçlar dışındaki disiplin cezaları affedildi. Uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yolunun açılması ve tüm disiplin cezalarına itirazların disiplin kurullarına yapılması kararlaştırıldı. Bu karar, 2010 yılındaki Anayasa değişikliği referandumunun ardından 2011 yılında 6111 sayılı Kanunla, 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılarak uygulandı. Devlet Memurları Kanununa göre ikamet ettiği ili izinsiz terk eden Devlet memuruna aylıktan kesme cezası verilmekteyken, 2004 yılı toplu sözleşme görüşme görüşmelerinde kararlaştırılan hüküm, 2011 yılında 6111 sayılı Kanunla yasalaştı ve resmi tatil ve bayram tatillerinde il dışına çıkışlarda izin alınması uygulamasına son verildi. Önce 2005 yılı Bütçe Kanunu ile geçici olarak daha sonra 5335 sayılı Kanunla kalıcı olarak, aile yardımı ödeneğinin 0-6 yaş arası çocuklar için bir kat artırımlı ödenmesi sağlandı.

7 5378 sayılı Kanunla; eşi, çocuğu ve kardeşi engelli olan personelin bu yakınlarının eğitiminin sağlanacağı il ve ilçeye atanması sağlandı. Devlet memurlarına bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa yakalanması halinde 6 aya kadar aylıksız refakat izni verilmesi hükme bağlandı. Bu karar, 2011 yılında 6111 sayılı Kanunla uygulanmaya başlandı. Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesi amacıyla 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi yayınlandı. Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılarak kamu kurum ve kuruluşlarının memurların disiplin cezası gerektiren filleri işlemeleri durumunda oluşturulan disiplin kurullarında kamu görevlisinin üyesi olduğu sendika temsilcisinin de yer alması sağlandı. Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik konularında kamu görevlilerinin de görüşlerine başvurmak üzere 5502 sayılı Kanunla, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel ve Yönetim Kurulunda kamu görevlileri sendikalarının da temsilci bulundurması sağlandı. Hizmet içi eğitimlerde sendikal hakların işlenmesine başlandı. Karar, 2008/1 saylı Kamu Personeli Uygulama Genelgesi ile yürürlüğe girdi. 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile sendika temsilcilerine basın açıklaması ve yasal eylemlerde kolaylık gösterilmesi sağlandı. 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ve 17 Şubat 2006 tarih, sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile çalışma yaşamı ve kamu personeline ilişkin her türlü mevzuatın hazırlanmasında sendikaların görüşlerinin alınmasına ilişkin düzenleme yapıldı. 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu kurumları eğitim tesislerinden sendikaların da faydalanmasına imkân sağlandı. 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile sendika ve konfederasyonların merkez ve şubelerinde yönetim, denetim, disiplin ve başkanlar kurulu toplantılarına katılacak personelin idari izinli sayılması sağlandı.

8 Sonuç: 2004 yılı toplu görüşmelerinde Hükümetin tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarının %4+4 oranında artırılması teklifine karşılık, düşük ücret alanların ve emeklilerin maaşlarına %6+6 oranında zam yapılması sağlanarak Hükümetin ortalama kümülatif %8,2 lik artış teklifi, %10,2 ye yükseltildi. Ayrıca kamu görevlilerine ilave 1 derece verilmesi yoluyla unvan bazında maaş artışları sağlandı. Sosyal ve sendikal alanda birçok yeni hak elde edildi. Türkiye Kamu-Sen, ortalama %10,2 lik maaş artışını kabul etmeyerek Uzlaştırma Kurulu na başvurdu. Uzlaştırma Kurulunun konu hakkında verdiği karar ise yine Bakanlar Kurulu tarafından uygulanmadı.

9 2005 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2005) Mutabakat Metni İmzalandı Hükümetin İlk Teklifi: 2006 yılının her iki yarısı için %2,5+ %2,5 oranında zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere %2,5; tarihinden itibaren %2,5 zam yapıldı. Bu artışa ek olarak kurumlar arası ücret dengesizliğini gidermek amacıyla, yine tarihinden geçerli olmak üzere aylık 40 lira, tarihinden geçerli olacak şekilde denge tazminatına 40 lira eklenmesi suretiyle, toplam aylık 80 TL denge tazminatı ödemesi yapılmaya başlandı. Sendika üyesi olan personele aylık 5 TL ilave ödeme yapılmaya başlandı. 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kadın memurlara hamileliklerinin 26. haftasından itibaren ve doğumdan sonra 1 yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemesi sağlandı. Sonuç: 2005 yılı toplu görüşmelerinde Hükümetin kamu görevlilerine 2006 yılı için toplam kümülatif %5,06 lık artış teklifine karşılık, denge tazminatı ve 2006 yılı Temmuz ayında alınan enflasyon farkı ile birlikte en düşük dereceli memur maaşında %22,76 lık; ortalamada ise %18,52 lik bir artış sağlandı. Ayrıca denge tazminatının gelecek yıllar içinde yeniden yükseltilmesi kararlaştırıldı. Sendika üyesi olanla olmayan kamu görevlileri arasında sendika aidatından dolayı ortaya çıkan fark giderildi ve kamu görevlilerinin enflasyon artışından da korunması sağlandı. Bütün bu kazanımlar üzerine Türkiye Kamu-Sen ile Hükümet arasında uzlaşma sağlandı ve mutabakat metni imzalandı. Denge tazminatının da bir anlamda seyyanen artış olduğu gerçeğinden yola çıkıldığında, 2014 yılında seyyanen zammı gerekçe göstererek enflasyon farkı hakkından vazgeçen sendikanın düştüğü içler acısı durum ve memurlarımızı uğrattığı zarar bir kez daha görülmektedir.

10 2006 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2006) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2007 yılının ilk ve ikinci altı aylık dilimlerinde geçerli olmak üzere %2+%2 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: 2007 yılı için kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine, yüksek maaş alanlara %3+%3; düşük maaş alanlara %4+%4 olacak şekilde artış yapıldı. 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile devlet memurlarının ek ders ücretleri artırıldı. 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu görevlilerine banka promosyonu verilmeye başlandı. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları tasfiye edilerek fonda biriken paranın hak sahiplerine iadesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda 5 yıl içinde toplam 5,5 milyar lira ödeme yapıldı yılında 5620 sayılı Kanunla, 4688 sayılı Kanunda değişiklik yapılarak sözleşmeli personele de sendikalara üye olma hakkı getirildi. Koruma ve güvenlik personelinin sendikalara üye olabilmelerine imkân sağlandı. Bu karar, 2012 yılında 6289 sayılı Kanunla 4688 sayılı Kanunda değişiklik yapılarak hayata geçirildi yılında ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak naklen atamalarda şehit eşlerinin özür grubu kapsamına alınması sağlandı. Belediye çalışanlarının aylıklarının zamanında ödenmesi için İçişler Bakanlığı tarafından genelge yayınlandı. Mahalli idarelerde çalışan itfaiye personeli Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirildi.

11 Sonuç: 2006 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde Hükümetin 2007 yılının bütününe ilişkin kümülatif %4,04 lük zam teklifine karşılık enflasyon farkı ile birlikte en düşük memur maaşında %10,5; ortalama memur maaşında ise %9,47 oranında artış yapıldı. Bununla birlikte banka promosyonları ve KEY hesaplarının tasfiyesi yoluyla kamu görevlilerine önemli bir kaynak aktarılması sağlandı. Sendikalı olabilecek kamu görevlilerinin kapsamı genişletildi. Kamu İşveren tarafı ile yapılan müzakerelerde özellikle maaş artışları konusunda sonuç alınamadığı için Uzlaştırma Kuruluna başvuran Türkiye Kamu-Sen ile yetkililer, Uzlaştırma Kurulu kararları üzerinde de anlaşamadı ve Hükümet Uzlaştırma Kurulu kararlarını uygulamadı.

12 2007 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2007) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: 2008 yılının her iki yarısı için de kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine %1,5 + %1,5 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin maaşlarına tarihinden itibaren %2 oransal artış, tüm memur ve emeklilerin maaşlarına ayrıca aylık 10 TL seyyanen zam, buna ek olarak denge tazminatına aylık 20 TL artış; tarihinden itibaren %2 zam ve denge tazminatına aylık 20 TL daha ilave artış yapıldı ve denge tazminatı toplamda aylık 120 TL ye yükseldi. Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki personel ücret dengesizliğinin giderilmesi amacıyla derhal denge tazminatında yeni düzenlemeye gidilmesi kararlaştırıldı. Bu karara uygun olarak denge tazminatı; 16 Ağustos 2008 tarih, mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla, ek ödeme adıyla yeniden düzenlendi ve ek ödeme miktarları unvan derecelere göre en yüksek devlet memuru aylığının belli bir oranına endekslenerek en düşük memur maaşına aylık 103 TL, ortalama memur maaşına 116,5 TL artış sağlayacak şekilde belirlendi. Bu artışın devamı olarak 2011 yılında ek ödeme miktarına 80 TL artış yapılması kararlaştırıldı. Sonuç: 2007 yılında yapılan toplu görüşmelerde Hükümetin 2008 yılının tamamı için önerdiği kümülatif %3,02 (%1,5 + %1,5) artış, pazarlıklar sonucunda seyyanen ve oransal zamlar, ek ödeme adıyla yenilenen denge tazminatına yapılan artışlar ve enflasyon farkı ile birlikte en düşük dereceli memur maaşında %27,9; ortalama memur maaşında %22,9 oranına yükseltildi. Türkiye Kamu-Sen, memur maaşlarına yapılan zamları ve denge tazminatına yapılan 20 TL + 20 TL artışı yeterli bulmayarak bu ödemelerin yükseltilmesi ve kamu görevlilerine refah payı verilmesi istemiyle Uzlaştırma Kuruluna başvurdu. Uzlaştırma Kurulu, Türkiye Kamu-Sen in taleplerini yerinde görerek yeni bir artış önerisi sunsa da Bakanlar Kurulu bu kararları uygulamadı.

13 2008 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2008) Mutabakat Metni İmzalandı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2009 yılının ilk yarısı için %3,5; ikinci yarısı için %4 zam yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: 2009 yılı için kamu görevlilerine tarihinden itibaren %4, tarihinden itibaren %4,5 zam yapıldı. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre ödenmekte olan ek ödemenin eşit işe eşit ücret prensibine uygun olarak 2012 yılı ortasına kadar kademeli bir şekilde artırılması sağlandı yılında alınan bu karar doğrultusunda Ocak 2011 de 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3. maddesi kaldırılarak ek ödeme miktar ve oranları ek 9. madde ile düzenlendi ve yükseltildi. Bu hükme göre Ocak 2016 itibarı ile kamu görevlilerine 353 TL ile 1675 TL arasında ek ödeme verilmektedir. (Ancak Memur-Sen in 2015 yılında imzaladığı toplu sözleşme ile 4/C li geçici çalışanlar için en düşük rakam Ocak 2016 itibarı ile 115,6 TL olarak belirlendi.) 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sendika ödeneği, toplu görüşme primine dönüştürülerek aylık 5 TL den 10 TL ye çıkarıldı. Kamu yönetiminde sosyal diyaloğun geliştirilmesi sağlandı ve 2010 yılında çıkarılan bir yönerge ile Kamu Personeli Danışma Kurulu oluşturuldu. 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile engelli kamu çalışanlarının ulaşım ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi sağlandı. 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile çocuğu görev mahalli dışında bir ortaöğretim kurumunu kazanan memura öncelikle o yere atanma hakkı tanındı. 2009/14799 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişiklik yapılarak sözleşmeli ve 4924 sayılı Kanuna tabi personele eş durumu nedeniyle yer değişikliği ve askerlik dönüşü göreve başlama hakkı verildi yılında yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanunun 114. maddesi ile 711 sayılı Nöbetçi Memurluğu uygulaması kaldırıldı.

14 Sonuç: 2008 yılı toplu sözleşme görüşmelerine Hükümet, kamu görevlilerinin maaşlarına 2009 yılı için kümülatif %7,6 artış teklifi ile gelmişti. Gerçekleştirilen pazarlıklar sonucunda bu oran enflasyon farkı ile birlikte %9,7 ye yükseltilirken, ek ödeme konusunda varılan mutabakat gereği, 2 Kasım 2011 tarih ve mükerrer saylı Resmi Gazete ile kurumlar arasındaki ücret farklılıkları giderildi. Türkiye Kamu-Sen in kazanımı olan ek ödeme toplamda memur maaşlarına aylık en düşük 353 TL, en yüksek ise 1675 TL olarak yansıdı.

15 MEMUR-SEN İN YETKİLİ OLDUĞU DÖNEM ( )

16 2009 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2009) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: 2010 yılının ilk ve ikinci yarısı için kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine %2 + %2 oranında artış yapılması. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin maaşlarına tarihinden geçerli olacak şekilde %2,5; tarihinden geçerli olmak üzere %2,5 oranında zam yapıldı. Önce 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa hüküm konularak ardından 657 saylı Kanunda değişiklik yapılarak aile yardımı ödemesindeki iki çocuk sınırı kaldırıldı yılında çıkarılan 6111 sayılı Kanunla 399 sayılı KHK kapsamında sözleşmeli olarak çalışan kamu görevlilerinin sendika üyelik yasağına ilişkin mevzuat hükmü kaldırıldı. 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamera ile yapılan izlemelerde temel kişilik haklarına aykırı davranılmaması talimatı verildi. 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yer değiştirme işlemlerinde eş, öğrenim ve sağlık durumuna dayalı taleplerin karşılanmasına ilişkin aksaklıkların giderilmesi talimatı verildi ve 2013 toplu sözleşme hükümleri ile itfaiye personelinin tamamının Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi sağlandı yılında 5947 sayılı Kanunla 2368 sayılı Kanun kaldırılarak sağlık çalışanlarının 9 saat olan günlük çalışma süresi 8 saate düşürüldü. 2009/15655 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile aylıksız izne ayrılan kamu görevlilerinin sevk kâğıdı almaksızın sağlık kuruluşlarına başvurabilmelerine imkân sağlandı yılında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik te değişiklik yapılarak ücretsiz izinde olan kamu görevlilerinin de görevde yükselme sınavlarına girmeleri sağlandı.

17 Sonuç: Memur-Sen in ilk kez 365 üye fazlasıyla genel yetkili konfederasyon olarak oturduğu 2009 yılı toplu görüşmelerinde Hükümetin 2010 yılı için kümülatif %4,04 artış teklifine karşılık olarak enflasyon farkı ile birlikte %6,3 oranında maaş artışı yapıldı. Toplu görüşme süreci uzlaşmazlıkla sonuçlanırken, Uzlaştırma Kurulu nun Türkiye Kamu-Sen in de aralarında bulunduğu kamu görevlileri tarafının taleplerini dikkate alarak verdiği karar, Bakanlar Kurulu tarafından uygulanmadı.

18 2010 YILI TOPLU GÖRÜŞMELERİ (15-29 Ağustos 2010) Mutabakat Sağlanmadı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin maaşlarına 2011 yılının ilk yarısı için %3, ikinci yarısı için %3 zam yapılması. Ek ödeme rakamının 70 TL yükseltilmesi. Aile yardımı rakamının 10 TL+10 TL yükseltilmesi. Sendika üyesi memurlara üç ayda bir 30 TL toplu görüşme primi ödenmesi. Toplu Görüşme Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine tarihinden geçerli olmak üzere %4, tarihinden geçerli olmak üzere %4 zam yapıldı yılında alınan karar gereğince ek ödeme rakamı aylık 80 TL yükseltildi. Aile yardımı rakamı 20 TL + 20 TL artırıldı yılındaki 6111 sayılı Kanunla sendika üyesi memurlara ödenen aylık 10 TL toplu görüşme primi, 3 ayda bir 45 TL olarak ödenmeye başlandı. 657 sayılı Kanunun 101. maddesinde değişiklik yapılarak kadın memurlara hamileliklerinin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonra bir yıl süreyle gece vardiyası ve gece nöbeti verilmeyeceği yönünde yasal düzenleme yapıldı sayılı Kanunla memurların mazeret izin sürelerinin iyileştirilmesinde kayın hısımlarına da yer verilmesi kararlaştırıldı. 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla aynı unvanlı teknik kökenli yöneticiler ile teknik kökenli olmayan yöneticiler arasındaki ek ödeme farklılığı giderildi. 2010/508 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ayni olarak yapılan giyecek yardımlarının nakdi olarak da yapılabilmesine imkân sağlandı.

19 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile disiplin cezalarında 7 günlük savunma süresinin asgari süre olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Kamu görevlisi emeklilerinin emekli yollukları 500 TL den 750 TL ye yükseltildi. 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile ailesinde engelli fert bulunan kamu görevlilerine, günlük bakım için izin kullanmada kolaylık getirildi. Sonuç: 2010 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde Hükümetin ek ödemelere 70 TL artış yapılması teklifi ile birlikte 2011 yılı toplamında ortalama memur maaşına kümülatif %11,39 luk artış teklifine karşılık, ek ödeme artışıyla birlikte %14,4 lük bir artış gerçekleşti. Görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlanırken Türkiye Kamu-Sen in de aralarında bulunduğu konfederasyonların başvurusu sonucu toplanan Uzlaştırma Kurulu nun verdiği kararlar da uygulanmadı.

20 2012 YILI I. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ (30 Nisan-21 Mayıs 2012) Kısmi Toplu Sözleşme İmzalandı 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla kamu görevlileri toplu sözleşme yapma hakkı elde etti ancak bu hakkın kullanımını düzenleyen yasa değişikliğinin yapılamaması nedeniyle tarafların ortak kararıyla 2011 yılında görüşme gerçekleştirilmedi. Anayasa değişikliğine uygun mevzuat değişikliği 2012 yılı Nisan ayında tamamlandığı için 2012 Mayıs ayında ilk toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirildi yılı toplu sözleşme görüşmeleri, yalnızca bu döneme haiz olarak 2012 ve 2013 yıllarını kapsayacak şekilde yapıldı. İlk defa gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerine Konfederasyonumuza bağlı Türk Büro-Sen, Türk Haber-Sen ve Türk Ulaşım-Sen yetkili sendika olarak katıldı. Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2012 yılının ilk yarısı için %3, ikinci yarısı için %3 olmak üzere kümülatif %6,09 oranında zam yapılması yılı için geciken maaş artışları nedeniyle ortaya çıkan zararların telafisi amacıyla %2,25 oranında geç ödeme farkı verilmesi yılının ilk yarısı için %2, ikinci yarısı için %3, toplam kümülatif %5,06 oranında zam yapılması. Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine tarihinde geçerli olacak şekilde %4, tarihinden geçerli olacak şekilde %4 zam yapıldı yılı memur maaş zamlarının gecikmesi nedeniyle ortaya çıkan zararların telafisi amacıyla tarihinden geçerli olacak şekilde %2,25 oranında geç ödeme farkı verildi yılı için maaşlara tarihinden itibaren %3, tarihinden itibaren %3 zam yapıldı.

21 2008 yılında varılan mutabakat gereğince 2011 yılı Kasım ayında ek ödeme oranları yeniden düzenlendi ve tarihi itibarı ile unvan ve derecelere göre ek ödeme miktarları belirlendi. Devlet memurlarına verilen yiyecek yardımından sözleşmeli personelin de yararlanması sağlandı. Emekli olan memurlara ödenmekte olan maktu harcırah 750 TL den 850 TL ye çıkarıldı. 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında çalışan geçici personelin çalışma süreleri 11 ay 28 gün olacak şekilde artırıldı. 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında çalışan geçici personele ayda 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenmesi kararı alındı. Burs alan veya Devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilmesi sağlandı. Mali sorumluluk zammının kapsamı genişletildi. Bölge sınırı esas alınarak yapılan seyyar görev tazminatı ödemelerinde il sınırı esas alındı. Hizmet tahsisli kamu konutlarının kapsamı genişletildi. Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık hizmetlerinde çalışan tüm personele ek ödeme yapılması sağlandı. Yükseköğretim kurumları disiplin ve yüksek disiplin kurullarında sendika temsilcilerinin yer alması sağlandı. Bazı hizmet kollarında görev yapan personele koruyucu gıda yardımı ile koruyucu giyim ve donanım malzemesi yardımı yapılması öngörüldü. Dini bayram günlerinde çalışan imam ve müezzinlere fazla çalışma ücreti verilmesi sağlandı. Öğretim yılına hazırlık ödeneği 2012 ve 2013 yılları için 700 TL ye yükseltildi. Akademik jüri olarak doçentlik sınavlarında görevlendirilen öğretim üyelerine ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

22 Sonuç: Gerçekleştirilen ilk toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen e bağlı 3 sendika yetkili olarak yer aldı. Türkiye Kamu-Sen in yoğun itirazları sonucunda mali ve sosyal konularda anlaşmaya varılamadı ve konu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu na taşındı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu na Memur-Sen in teklifiyle atanan akademisyenin Hükümetin maaş artış teklifini kabul etmesi üzerine mali konularda beklenen iyileşme sağlanamadı. Hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde 2012 yılı için önerdiği toplam kümülatif %8,48 artış karşısında, Türkiye Kamu-Sen in kazanımı olan, 2008 yılında 2012 yılı ortasına kadar tamamlanması kararlaştırılan eşit işe eşit ücret uygulaması çerçevesinde ek ödeme oranlarında yapılan artışlar ve enflasyon farkı da dahil olmak üzere %16,12 lik bir maaş zammı sağlandı. Hükümetin 2013 yılına ilişkin olarak %5,06 oranındaki kümülatif artış teklifi ise enflasyon farkı da dahil olmak üzere %7,42 artış getirecek şekilde uygulandı.

23 2013 YILI II. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ (01-07 Ağustos 2013) Toplu Sözleşme İmzalandı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin maaşlarına 2014 yılının ilk yarısı için %3, ikinci yarısı için%3 zam yapılması. Öğretmenlerin Eğitim Öğretim Tazminatı tutarlarının 2014 yılının her iki yarısında TL artırılması. 4/C li personele 150 TL brüt zam yapılması. 4/C li personele aile yardımı verilmesi. Veya Diğer teklifler aynı kalmak üzere kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine %3+%3 zam yerine, 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile brüt 100 TL seyyanen zam yapılması yılının her iki yarısı için kamu görevlilerinin maaşlarına %3 + %3 zam yapılması. Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerinin taban aylığına 2014 yılının tamamı için tarihinden geçerli olacak şekilde net 123 TL artış yapıldı. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2015 yılı için %3 + %3 oranında artış yapılması kararlaştırıldı. 3 ayda bir 45 TL olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 2015 yılından itibaren 3 ayda bir 60 TL ye çıkarıldı. Sözleşmeli personelin yemek yardımından faydalanması sağlandı. 4/C li personele 2014 yılının tamamı için net 253 TL artış yapıldı. 4/C li personelin de aile yardımından faydalanması sağlandı. Avukatların vekâlet ücreti 770 TL den 1000 TL ye çıkarıldı. Öğretmenlerin eğitim ve öğretim tazminatına 75 TL + 75 TL zam yapıldı. Öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014 yılı için 850 TL, 2015 yılı için ise 950 TL olarak belirlendi.

24 Belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere ilave ek ders ücreti ödenmesi sağlandı. Sağlık personelinin nöbet ücretlerinin dini bayramlarda %20 artırımlı ödenmesi sağlandı. Sağlık personelinin ek ödeme tutarları artırıldı yılında 6552 sayılı Kanunla iş yoğunluğu fazla olan mahkemelerde görev yapan kamu görevlilerine fazla çalışma ücreti verilmesi sağlandı. PTT gişe memurlarına aylık 50 TL ilave ücret ödenmesi sağlandı. Sonuç: 2013 Yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen 10 hizmet kolunda yetkili olarak katıldı. Bu toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen in hiç yetkili sendikası bulunmuyordu. Toplu sözleşme görüşmeleri, 1-7 Ağustos 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi yılı toplu sözleşme görüşmelerinde memurların bütün sorunları tartışılıp görüşülmeden süresinden 23 gün önce yalnızca 3 oturumda toplu sözleşme imzalandı. Görüşmelerde Hükümetin 2014 yılına ilişkin ilk teklifi, %3 + %3 ve eğitim öğretim tazminatına yapılması planlanan artışla birlikte kümülatif %11,34 olurken, Memur-Sen in imza attığı toplu sözleşmede memurlara 123 TL net zam ve öğretmenlere verilen 75 TL + 75 TL eğitim öğretim tazminatı dahil %9,03 lük bir ortalama artış getirdi yılı için enflasyon farkı ödemesi toplu sözleşme metninde yer almadı. Özel hizmet tazminatları, ek ders ücretleri, ek göstergeler, ek ödemeler, fazla mesai ücretleri, aile yardımı, çocuk parası, doğum ve ölüm yardım ödeneği gibi katsayıya bağlı ödemeler artmadı. Böylece tarihte ilk defa bir sendika işverenin teklifinin altında maaş artışına imza attı yılının Aralık ayında toplu sözleşme metninde yer almayan, öğretim elemanlarına TL arasında ve hâkim ve savcılara 1154 TL artış yapıldı. Kamu görevlilerinin yarısından fazlasının faydalanamadığı artışlarla birlikte 2014 yılında kamu görevlilerinin maaşları ortalama %11,31 oranında arttı. Bu oran bile Hükümetin ilk teklif ettiği ve tüm kamu görevlileri için önerdiği artışa ancak ulaştı yılı için ise hiç pazarlık yapılmaksızın %3 + %3 e imza atıldı ve Temmuz ayındaki enflasyon farkı ile birlikte memur maaşları %7,9 oranında arttı.

25 2015 YILI III. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ (03-22 Ağustos 2015) Toplu Sözleşme İmzalandı Hükümetin İlk Teklifi: Kamu görevlilerinin ücret ve aylıklarına 2016 ve 2017 yılları için ayrı ayrı %3 + %3 zam yapılması. Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sonucunda Uygulanan: Kamu görevlilerine 2016 yılı için %6 + %5; 2017 yılı için %3 + %4 maaş artışı yapılması kararlaştırıldı. 4/C li personelin mahkeme kararıyla almaya hak kazandığı TL tutarındaki ek ödeme, 2016 Ocak ayı itibarı ile 1800 gösterge rakamı üzerinden brüt 159,87 TL, net 115,6 TL ye düşürüldü yılından sonra göreve başlayan ya da bu tarihten önce göreve başladığı halde çeşitli nedenlerle ilave bir derece ilerlemesi yapamayan personele ilave bir derece verildi. Avukatlık vekâlet ücreti gösterge rakamı (1080 TL) den, (1321 TL) e çıkarıldı. Kurumların ilgili mevzuatında personeline ayni olarak verilmesi öngörülen giyim yardımından resmi kıyafetler ile hizmetin gereği olarak işyerlerinde görev esnasında giyilmesi zorunlu olan giyim eşyaları dışında kalanlar için ayni olarak ödenen giyim yardımlarının nakdi olarak ödenmesi (2015 itibarı ile 247,65 TL ile 181,01 TL arası) kararlaştırıldı. KİT lerde görev yapan başmüdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürlerinin tazminatları Ocak 2016 itibarı ile 10 puan (83,7 TL) artırıldı. Sivil savunma uzmanlarının Özel Hizmet Tazminatları Ocak 2016 itibarı ile 5 puan (41,9 TL) artırıldı. KİT lerde görev yapan grup başmühendisi, başmimar, mühendis, mimar ve veteriner hekim pozisyonlarındaki sözleşmeli personelin ek ödeme oranları Ocak 2016 itibarı ile 12 puan (100,4 TL) artırıldı. Şef kadrolarında görev yapan personelin tazminat oranları Ocak 2016 itibarı ile 7 puan (58,6 TL) artırıldı.

26 Koruma ve güvenlik personelinin ek ödeme oranlarına Ocak 2016 itibarı ile 5 puan (41,9 TL) artış yapıldı. Sözleşmeli personelden fiilen arazide görev yapan; a) Grup başmühendisi, başmühendis, başmimar, mühendis, mimar, şehir plancısı, jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, fizikçi ve jeomorfolog pozisyonunda bulunanlara günlük 25 TL, 3 aylık en fazla 500 TL, b) Tekniker pozisyonunda bulunanlara günlük 15 TL, 3 aylık en fazla 300 TL, c) Teknisyen pozisyonunda bulunanlara günlük 10 TL, 3 aylık en fazla 200 TL arazi tazminatı verilmesi kararlaştırıldı. Emekli maaşlarına esas teşkil eden özel hizmet tazminat oranları 15 er puan artırılarak emekli ikramiyesinin 25 yıl çalışan bir memur için TL; maaşının ise 25 yıl çalışan bir memur için 93,75 TL artması sağlandı. Sonuç: 2015 yılında 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin olarak gerçekleştirilen III. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, Hükümetin 2016 yılı için önerdiği %6,09 oranındaki kümülatif artış, 2015 yılından devreden enflasyon farkı ile birlikte %11,39 a yükseltildi. Hükümetin 2017 yılına ilişkin kümülatif %6,09 artış teklifinin ise %7,1 e çıkartılması sağlandı. Bunun yanında bazı unvanlara özel olarak, ek ödeme ve tazminatlarda kısmi artışlara gidildi. Kamu görevlilerinin geneline yönelik bu artışlar yeterli görülerek Memur-Sen tarafından toplu sözleşme imzalandı. Ancak Memur-Sen 2013 yılında imzaladığı enflasyon farkı kararını, 2015 yılında memur ve emekliler aleyhine değiştirdi. Memur-Sen in gafleti, kamu görevlileri ve emeklilerini aylık ortalama 50 lira zarara uğrattı yılındaki toplu sözleşme hükmüne göre yıllık enflasyonun 2015 yılı için öngörülen %3+%3 maaş zammının kümülatif toplamı olan %6,1 i aşması durumunda memur ve emeklilere enflasyon farkı verilecekti. Ama bu hüküm, 2015 yılındaki toplu sözleşmede hem de memurlar aleyhine değiştirildi ve yeni hükme göre yıllık enflasyonun 2015 yılı için verilen %3 + %3 maaş zammı ve temmuz ayında ödenen %1,76 enflasyon farkının kümülatif toplamı olan %7,9 u aşması durumunda memur ve emeklilere enflasyon farkı verildi. Böylece memur ve emeklilerimiz %1,8 zarara uğratıldı.

27 2015 yılı enflasyonu %8,81 olarak açıklanınca memur ve emeklilere 2015 yılı toplu sözleşmesinde kararlaştırılan enflasyon hesabı üzerinden %0,90 oranında enflasyon farkı verildi. Eğer Memur-Sen 2015 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde 2013 yılında karar altına alınan enflasyon farkı tanımının değiştirilmesine göz yummamış olsaydı, memur ve emekliler %0,90 değil %2,71 oranında enflasyon farkı alacaktı. Bu toplu sözleşmede, 4-C li personelin mahkeme kararı ile almaya hak kazandığı 550 TL-650 TL tutarındaki ek ödemeler, brüt 159 TL ye düşürüldü. Böylece belki de sendikacılık tarihinde ilk defa bir toplu sözleşme hükmü ile kazanılmış bir hak kaybedilmiş oldu.

28 KONFEDERASYONLARIN YETKİLİ OLDUKLARI DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PAZARLIKLARIN MEMUR MAAŞLARINA KATKISI Yıl TÜRKİYE KAMU-SEN İN YETKİLİ OLDUĞU DÖNEM Hükümetin İlk Teklifi Artış Oranı Hükümetin Ortalama Maaş Endeksi (2002=100) Türkiye Kamu-Sen in Uygulattığı Uygulanan Artış Oranı Uygulanan Ortalama Maaş Endeksi (2002=100) TÜFE Artışı TÜFE Endeksi (2002=100) 2003 %17,7 117,70 %47,5 147,50 %18,4 118, %8,2 127,35 %12,4 165,79 %9,35 129, %8,2 137,79 %10,2 182,70 %7,72 139, %5,06 144,77 %18,52 216,54 %9,65 152, %4,04 150,62 %9,47 237,04 %8,39 165, %3,02 155,16 %22,9 291,33 %10,06 182, %7,6 166,96 %9,7 319,58 %6,53 194,34 MEMUR-SEN İN YETKİLİ OLDUĞU DÖNEM Hükümetin İlk Teklifi Memur-Sen in Uygulattığı Yıl Artış Oranı Hükümetin Ortalama Maaş Endeksi (2009=100) Uygulanan Artış Oranı Uygulanan Ortalama Maaş Endeksi (2009=100) TÜFE Artışı TÜFE Endeksi (2009=100) 2010 %4,04 104,04 %6,3 106,30 %6,4 106, %11,39 115,89 %14,4 121,61 %10,5 117, %8,48 125,72 %16,12 141,21 %6,2 124, %5,06 132,08 %7,42 151,69 %7,4 134, %11,34 147,06 %11,31 168,84 %8,17 145, %6,09 156,01 %7,90 182,18 %8,81 157, * %6,09 165,51 %11,39 202,93 %8,5 171,25 Kaynak: Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Kamu-Sen * 2016 yılına ilişkin TÜFE tahmini kullanılmıştır.

29 Türkiye Kamu-Sen, yetkili olduğu yılları arasında geçen 7 yıllık sürede Hükümetin %66,96 artış teklifine karşılık memur maaşlarının %219,58 oranında artmasını sağlamıştır. Memur-Sen in yetkili olduğu arasındaki 7 yıllık dönemde ise Hükümet, daha önceki süreçtekine yakın oranda toplam kümülatif %65,51 lik bir teklif sunmuş, buna karşın Memur-Sen in memur maaşlarına katkısı %102,93 te kalmıştır yıllarında enflasyon toplamda %94,34 oranında artmışken, arasında ise %71,25 artmıştır. Buna göre Türkiye Kamu-Sen, memur maaşlarının enflasyon karşısında reel olarak %64,4 daha fazla artmasını sağlamışken, Memur-Sen in yetkili olduğu dönemde bu oran %18,5 olmuştur. Memur maaşlarının enflasyon karşısındaki gelişiminde yaşanan bu dramatik düşüş mutlak surette irdelenmeli ve sebepleri sorgulanmalıdır. Türkiye Kamu-Sen in 2008 yılında imzaladığı mutabakat gereği 2011 yılı Kasım ayında ek ödeme rakamlarına unvan bazında yapılan 43 lira ile 759 lira arasındaki artışların, Türkiye Kamu-Sen in kazanımlarına dâhil edilmeden, Memur-Sen in yetkili olduğu dönemde memur maaşlarına yapılan artışlara yansıtıldığı da hesaba katıldığında yıları arasında Memur-Sen in maaşlara reel olarak hiçbir katkıda bulunmadığı görülecektir. Yapılan hesaplamada sosyal yardımlara yapılan artışlar ve toplu görüşme primi ise her iki dönem için de maaş artış oranlarına eklenmemiştir. Türkiye Kamu-Sen in yetkili olduğu 7 yıllık süre ile Memur-Sen in yetkili olduğu 7 yıllık süre karşılaştırıldığında Türkiye Kamu-Sen in memur maaşlarına yaptığı katkının Memur-Sen in yaptığı katkının 2 katından fazla olduğu ortaya çıkmaktadır.

30

31 YARDIMCI HİZMETLİLER DE MEMUR STATÜSÜNDEDİR YARDIMCI HİZMET LER SINIFI PERSONEL İ UNUTULMASIN! Yardımcı hizme tler sınıfındaki personel bir def aya mahsus, Ge nel İdare Hizmetler i sınıfına geçirilsin. Yardımcı hizme tler sınıfı personeline de ek gösterge verilsi n. Personelin eğitim durumlarına gör e yükselebilecekleri en üst kadro derecesine kad ar gidebilmeleri sağlansın. Yardımcı hizme tli personele de yeş il pasaport verilsi n. TÜRKİYE KAMU-SE N Yardımcı hizme tler sınıfı personeli sayısı artırılsın. Personele ödenen bütün ek ödeme ler emekliliğe sayılsı n, emekli maaşı yük selsin, emeklilik kâb us olmaktan çıksın. Yardımcı hizme tler sınıfı personelin in görev tanımı yapılsın. İsteğe bağlı ola rak 3 yılda bir il dış ı yer değiştirme hakkı verilsin. İlkeli, kararlı ve cesur sendikacılığ ın tek adresi... rg.tr

32

TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI

TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI Toplu Görüşme Yılı 2002 2003 2004 2005 Kamu Görevlileri İçin Uygulanacak Maaş Artışları Hükümetin İlk Teklifi Toplu Görüşme Süreci Sonunda Uygulanan

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Katsayıların belirlenmesi

Detaylı

4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME. Örgütlenerek Büyüyor. Kazanımlarımızla Güçleniyoruz

4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME. Örgütlenerek Büyüyor. Kazanımlarımızla Güçleniyoruz 4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME Örgütlenerek Büyüyor Kazanımlarımızla Güçleniyoruz Örgütlenerek Büyüyor, Kazanımlarımızla Güçleniyoruz Eğitim Çalışanlarının Sesi, Kazanımların Adresi 02 03 Enflasyon Farkıyla Maaş

Detaylı

1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ AL- TERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ

1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ AL- TERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ I. BÖLÜM TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYAN MEMUR SEN VE BİRLİK HABER SEN OLARAK KATILACAĞIMIZ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA GETİRECEĞİMİZ TEKLİFLER 1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 11.07.2016/86-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2016-31.12.2016 tarihleri arasında geçerli olmak

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 10.07.2017/92-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1 Temmuz.2017 tarihinden itibaren, Gelir Vergisinden istisna edilecek kıdem

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 09.01.2017/15-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2017-30.06.2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak gelir

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015 ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015 TOPLANTI TARİHİ : 17/04/2015 TOPLANTI SAATİ : 14.30 TOPLANTI YERİ : Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Et ve Süt Kurumu Genel

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2015-31.12.2015 tarihinden arasında geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir Vergisinden istisna

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI Özet: 01.01.2015 30.06.2015 ile 01.07.2015 31.12.2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 27998389.115913 03.01.14 * 54 Konu : Mali ve sosyal haklar GENELGE A) Toplu sözleşmede yer alan hükümler Bilindiği üzere, 14/8/2013 tarihli

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 08.01.2018/20-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2018 / 30.06.2018 ile 1.7.2018 / 31.12.2018 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI

HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI TÜHÝS Ýþ Hukuku ve Ýktisat Dergisi Cilt: 21, Sayý: 5-6 HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI Kamu görevlilerinin 2009 yılı özlük haklarının görüşüldüğü toplu

Detaylı

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK Üniversitelerde idari ve akademik personeli bir bütün olarak görüyoruz. 666 Sayılı KHK ile idari personelin ek ödeme oranlarında artış gerçekleştirilirken,

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014 ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014 TOPLANTI TARİHİ : 14.10.2014 TOPLANTI SAATİ : 10.00 TOPLANTI YERİ : Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Et ve Süt Kurumu Genel

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 15.01.2019/31-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : Sirkülerde 1.1.2019-30.06.2019 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı

MALİ BÜLTEN. Katsayılar Memur aylığı katsayısı 0, ,092473

MALİ BÜLTEN. Katsayılar Memur aylığı katsayısı 0, ,092473 MALİ BÜLTEN Bülten Tarihi : 02.02.2016 Bülten No : 2016/0001 Vergiden İstisna Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı Ve Aile Bültenin Konusu : Yardımı İçin Yapılan Ödemelerde İstisna Sınırı Kamu görevlilerinin

Detaylı

2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları

2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları 2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları 2011 yılının ilk yarısında uygulanacak memur maaş katsayıları 31 Aralık 2010 tarihli ve 27802 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 09.01.2013/31-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2013-30.6.2013 ile 1.7.2013-31.12.2013 tarihleri arasında

Detaylı

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ 2010-2015 2010-2015 Toplu Sözleşme ön söz 2 Kazanımlarımız... ön söz 3 2010-2015 Toplu Sözleşme Yüzdelik Zamların Dışında Genelde ve Hizmet Kolumuzdaki Diğer Kazanımlar Tüm

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2015

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2015 ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2015 TOPLANTI TARİHİ :13 /10/2015 TOPLANTI SAATİ : 10.00 TOPLANTI YERİ : Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Et ve Süt Kurumu Genel

Detaylı

Yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmasını sağladık.

Yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmasını sağladık. E RSİT E ÜNİV 1 12 Eylül 2010 tarihinde halkın onayına sunulan anayasa değişikliği referandum paketine toplu sözleşme hakkının eklenmesini ve pakete verdiğimiz destekle, iş güvencesine dokundurtmadan kamu

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 09.07.2010 / 90-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2010 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir

Detaylı

EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK. Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi

EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK. Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi Güvenden Güce, Güçten Kazanıma Angaryayı Bitirdik, Nöbete Ücreti Getirdik ANGARYAYI BİTİRDİK

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/46 TARİH: 19.08.2013

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/46 TARİH: 19.08.2013 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2013/46 TARİH: 19.08.2013 KONU Kıdem Tazminatı ve Çocuk Yardımı ile Sigorta Şirketlerince Sigortalılara Yapılacak Ödeme Tutarlarının Hesaplandığı Katsayılar Yeniden Belirlenmiştir.

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 05.07.2013/148-1 1.7.2013 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2013-31.12.2013 tarihleri

Detaylı

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 8 Kasım 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29526 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: TEBLİĞ İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 1/9/2012 tarihli ve 28398 sayılı Resmî

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: İl Müdürlüğünde, 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine tabi olarak çalışan personelin Aile ve Çocuk Yardımı ödenmesi ile ilgili tereddüte düşülen konular hakkında. 1-657 Sayılı Devlet

Detaylı

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge Sayı Konu T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü : B.07.0.BMK.0.15-115456-6 : Ek ödeme 22/10/2008*16352 GENELGE 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak

Detaylı

KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI

KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI 09.07.2018/124-1 KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2018-31.12.2018 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.01.2016 31.12.2017 I. BÖLÜM DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER MADDE 1- TANIMLAR MADDE 2- TARAFLAR

Detaylı

2016-2017 KAZANIMLAR

2016-2017 KAZANIMLAR 2010-2017 Kazanımlarımız, l i ğ e d ü n ü G e c e Sad! k ı d n a z a k e d i ğ e Gelec 2016-2017 KAZANIMLAR 1 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayan ve 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem genel ve hizmet

Detaylı

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ 2012 26 Ocak 2012 Memur-Sen Konfederasyonu Genel Tekliflerimiz üyüzdelik Zam: Maaş artış oranı 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için

Detaylı

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan TOPLU SÖZLEŞME NE GETİRDİ NE GÖTÜRDÜ? Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, kamu görevlilerinin geneline yönelik 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme ile 2017 toplu sözleşme metnini madde madde

Detaylı

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları GENEL YETKİLİ SENDİKA Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları Sendikamızın 2009 Toplu Görüşmelerindeki sağlık çalışanları açısından en önemli kazanımı ek ödemelerde aylık mahsuplaşma talebinin kabul

Detaylı

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME Akademik jüri ücreti Madde 1- (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca yapılan doçentlik sınavlarında jüri üyesi

Detaylı

9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4.

9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4. 9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4. MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (c) BENDİ KAPSAMINDA

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 01.07.2014/148-1 1 TEMMUZ 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2014-31.12.2014

Detaylı

Sirküler Rapor 15.01.2014/33-1 2014 YILINDA VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor 15.01.2014/33-1 2014 YILINDA VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 15.01.2014/33-1 2014 YILINDA VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2014-31.12.2014 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V 973 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN MALİ VE SOSYAL HAKLARINDA DÜZENLEMELER İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar. nin

Detaylı

AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ

AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ Sıra No 1 2 1- MALİ HAKLAR a) Tüm Kamu Çalışanları için İstekler/Talepler İstek/Talebin Gerekçesi İstek/Talebin Gerçekleşmesi İçin Gerekli Değişiklik

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE Sayı : 79847095.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 09.07.2013 * 6339 GENELGE (Sıra No: 7) 1-24/7/2008

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7 Konu : GENELGE 212/7 İlgi : 15/4/211 tarihli ve 1748 sayılı 211/32 Nolu Genelge. Bilindiği üzere, 12/5/26 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında

Detaylı

16 18 Mayıs 2013 VAN

16 18 Mayıs 2013 VAN 16 18 Mayıs 2013 VAN Sunum Konuları Sigortalılık Halleri Üniversitelerde 4/c Kapsamında Sigortalı Sayılan Memurların ve Öğretim Elemanlarının Prime Esas Kazanç Unsurları İşçi ve Sözleşmeli Personelin Prime

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA RAPOR NO : 25 KONU : Kredi Kullanılması havale edilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ibareli 15.04.2019 tarihli 15163508-251.06- E.826 sayılı yazı okundu. Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatı için

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2) Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (Sıra No: 2) 1/6/2012 tarihli ve 28310 sayılı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-247 08 /01 /2015 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013

Detaylı

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: KURUM İDARİ KURULLARI, YÜKSEK İDARİ KURUL, KAMU İŞVEREN KURULU VE UZLAŞTIRMA KURULUNUN TEŞKİLİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Dayandığı Kanun

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- (1) Bu Toplu

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa No İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. GENEL GÖREV TANIMLARI... 1 1.1. Enstitü Müdürü Görev Tanımı...

Detaylı

KURUM İDARİ KURULUYLA KAZANIM

KURUM İDARİ KURULUYLA KAZANIM KURUM İDARİ KURULUYLA KAZANIM SORUN ODAKLI DEĞİL, ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKACILIK Kurum İdari Kurulu (KİKİ) 2001 yılında çıkarılan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile ihdas edilmiştir. Kanun

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 GÖSTERGE AYLIĞI 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36, 43/a, 149, 150, 154, ve 155.nci maddeleri ile 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI 09.11.2015/19-1 İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ ile İşveren Uygulama Tebliği nde yer alan e-sigorta uygulamasına başvuru, aylıksız izinli sayılan

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye * TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 63107535-010.06.02-[115708-184]-376 10/01/2018 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE SIRA NO: 4 25/8/2017 tarihli

Detaylı

MALİ TAKVİM Erkan KARAARSLAN OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin

Detaylı

VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI

VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI 14.01.2008/27 VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI ÖZET : 2008 yılında uygulanacak kıdem tazminatı, çocuk yardımı tutarları ve

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2016-30.6.2016 ile 1.7.2016-31.12.2016 tarihleri

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 12.08.2009/126 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2009 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir Vergisinden istisna

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 63107535-010.06.02-[115708-184]-5374 6 / 7 / 2018 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE Sıra No:10 25/8/2017

Detaylı

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 79) Yürürlük Tarihi : Sayı : BÜMKO : KY /17-1

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 79) Yürürlük Tarihi : Sayı : BÜMKO : KY /17-1 Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 79) Yürürlük Tarihi : 31-12-1982 Sayı : BÜMKO : KY-10-115567-76/17-1 Konu : 2771 sayılı Yasa Uygulaması hk. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 211 sayılı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 07.01.2014 * 133 GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013 tarihli

Detaylı

Memur Ek Ödeme Oranları

Memur Ek Ödeme Oranları www.mevzuattakip.com.tr Memur Ek Ödeme Oranları Devlet memurları ek ödeme oranları. MEMUR EK ÖDEME ORANLARI KADRO VE GÖREV UNVANI Ek Ödeme Oranı A- Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Göre

Detaylı

Sadece Günü degil, Gelecegi de kazandık! 2010-2015 KAZANIMLAR

Sadece Günü degil, Gelecegi de kazandık! 2010-2015 KAZANIMLAR Sadece Günü degil, Gelecegi de kazandık! 2010-2015 KAZANIMLAR 2010-2015 Enerji Bir-Sen Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolunda 2010 yılından beri Yetkili Sendika olarak Toplu görüşme ve Toplu Sözleşme

Detaylı

KAZANDIRDIK. Gücümüz Kazandırıyor. Desteğiniz Sevindiriyor. www.egitimbirsen.org.tr

KAZANDIRDIK. Gücümüz Kazandırıyor. Desteğiniz Sevindiriyor. www.egitimbirsen.org.tr KAZANDIRDIK Gücümüz Kazandırıyor Desteğiniz Sevindiriyor Son Toplu Görüşmede 9 Yılın En İyi Mutabakatına İMZA ATTIK Toplu görüşmelerde 9 yılın en iyi mutabakatını Memur-Sen sağladı. 2010 yılı toplu görüşmelerinde

Detaylı

EK ÖDEME ( 666 K.H.K )

EK ÖDEME ( 666 K.H.K ) EK ÖDEME ( 6 K.H.K ) 10 20 30 40 50 60 70 80 111 112 113 114 198 193 185 170 1 1 175 a) Ek göstergeleri 7.600 veya daha yüksek tespit edilen kadrolarda bulunanlar (1- Kadroları Genel İdare Hizmetleri Sınıfında

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI 2. KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE VE ŞEHİR PLANCILARININ ÜCRETLERİ VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ, EMEKLİLERİN KOŞULLARI İNSANCA YAŞAM DÜZEYİNE ÇEKİLMELİDİR! TMMOB Maden

Detaylı

Sirküler No : 2015/66 Sirküler Tarihi : : İşveren Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Hk.

Sirküler No : 2015/66 Sirküler Tarihi : : İşveren Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Hk. Sirküler No : 2015/66 Sirküler Tarihi : 09.11.2015 Konu : İşveren Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Hk. 1 Eylül 2012 tarih ve 28398 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İşveren Uygulama Tebliği'nde 8 Kasım

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-325 05/01/2017 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE 23/8/2015 tarihli ve 29454

Detaylı

AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI

AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI AÇIKLAMALAR İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRET VE UNSURLARININ HESAPLANMASI Sözleşme ücreti; temel ücret, ikramiye, performans ücreti ve ilave ödemelerden oluşur. Temel ücret: Temel ücret tablosunda

Detaylı

ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZLE KAZANIM

ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZLE KAZANIM ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZLE KAZANIM 1 Ek ödeme sorununu çözdük Ek ödeme sorununu çözdük. Öğretmenlerimizin eğitim-öğretim tazminatını 2014 yılında 150 TL (75 + 75 TL) artırarak ek ödeme kaynaklı mağduriyetlerini

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel

Detaylı

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İÇİNDEKİLER Madde 1 - Taraflar ve Tanımlar...2 Madde 2 - Sendikanın Tanınması...2 Madde 3 - Sözleşmenin Amacı...2 Madde 4 - Sözleşmenin Kapsamı...2 Madde 5 - Yürürlük ve Süre...2 Madde 6 - Uygulama Esasları...2

Detaylı

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı,

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı, İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ ÖZET: Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin memurun kazanılmış hak aylığında dikkate alınıp alınmayacağı, intibak işleminin ne zaman yapılacağı, bu sürelerin

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15 PRATİK BİLGİLER 2017 KATSAYILAR AYLIK KATSAYI 0,096058 01/01/2017 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,030462 TARİHİNDEN TABAN AYLIK KATSAYISI 1,503595 GEÇERLİ AİLE YARDIMI 2.134 204,99 ÇOCUK YARDIMI (0-6 YAŞ) 500 48,03

Detaylı

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER DEVLET MEMURLARINA İLİŞKİN BİLGİLER

Mevzuat Takip Sistemi PRATİK BİLGİLER DEVLET MEMURLARINA İLİŞKİN BİLGİLER DEVLET MEMURLARINA İLİŞKİN BİLGİLER KATSAYILAR (01.01.2013 31.12.2013) Çeşidi Aylar Tutarı (TL) Taban Aylık Katsayısı Maaş Katsayısı Yan Ödeme Katsayısı Özel Hizmet Tazm. Tavanı Kıdem Aylığı (Yıl x 20

Detaylı

MAHALLİ İDARELER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ

MAHALLİ İDARELER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ DEVLET MEMURLARINA İLİŞKİN BİLGİLER KATSAYILAR (01.01.2012 31.12.2012) Çeşidi Aylar Tutarı (TL) Taban Aylık Katsayısı Maaş Katsayısı Yan Ödeme Katsayısı Özel Hizmet Tazm. Tavanı Kıdem Aylığı (Yıl x 20

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDEN MERKEZE AKTARILAN TUTARIN DAĞILIM VE SARFI İLE BU TUTARDAN BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ

Detaylı

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006 Kanun T.C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ek Ödeme Yapılması ile Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ödenen

Detaylı

1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ ALTERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ.

1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ ALTERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ. I. BÖLÜM TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYAN MEMUR SEN VE BİRLİK HABER SEN OLARAK KATILACAĞIMIZ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA GETİRECEĞİMİZ TEKLİFLER 1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60

Detaylı

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme!

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI DAHA NEYI BEKLİYORSUN! Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! TÜRKİYE KAMU-SEN Sizin Sendikanız Ülkemi, milletimi ve geleceğimi düşünüyor,

Detaylı

TOPLU SÖZLEŞMENİN BELEDİYE ÇALIŞANLARINI İLGİLENDİREN HÜKÜMLERİ

TOPLU SÖZLEŞMENİN BELEDİYE ÇALIŞANLARINI İLGİLENDİREN HÜKÜMLERİ TOPLU SÖZLEŞMENİN BELEDİYE ÇALIŞANLARINI İLGİLENDİREN HÜKÜMLERİ Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme

Detaylı

30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU

30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU 30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU Konu 1- Nöbetçi memurlar ile vardiyalı çalışan personelin Kurum servislerinden faydalandırılması için nöbet ve vardiya değişim

Detaylı

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413

T.C. SAGLIK BAKANLIGI Müsteşarlık. : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 .. T.C. Sayı : 39608046/ 2.ol~.48'b'}-.1.2 1 2 SUBAT 2014 GENELGE 201413 ilgi: 06/06/2012 tarihli ve 71 sayılı ve 2012/24 Nolu Genelge. 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu

Detaylı

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır.

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır. MALİ TAKVİM OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

TUTAN AKTIR. 'GIN İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye

TUTAN AKTIR. 'GIN İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esaslan ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları www.mevzuattakip.com.tr Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları Bu makale, belediyelerdeki özel kalem müdürü kadrolarının hukuki durumu, bu kadrolara atama yapılması ve diğer hususları içermektedir.

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Belediyelerde Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları 12.01.2010 *284 GENELGE 1) 5793 sayılı Bazı Kanun

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1)

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) SGK İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) (01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) 01.10.2008 den önce iştirakçi olup, 01.10.2008 tarihi itibarıyla 4c li sigortalıların emekli keseneğine

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMUNDA GÖREV YAPAN VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPSAMI DIŞINDA BULUNAN PERSONELE YAPILACAK ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Personel Şube Müdürlüğü Başkanlık Makamının talimatlarını Personel Daire Başkanlığına bağlı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ile 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Maaş Hesaplaması İle İlgili Mevzuat, Bilgiler ve Örnek Hesaplamalar Slayt ile ilgili görülen hataları, soru ve önerilerinizi Strateji

Detaylı

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI Genel Yetkili Sendika İNANDIK, KAZANDIK, BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ www.sagliksen.org.tr 2014-2015 www.sagliksen.org.tr TOPLU SÖZLEŞME

Detaylı

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37)

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37) Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırah Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırahına

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 28.06.2012* 7270 GENELGE (Sıra No:5) 1/6/2012 tarihli

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: Bakanlığımız 4/B Sözleşmeli Personellerine ödenen Ek Ödemeden sigorta prim kesintisi kesilip kesilmeyeceği, 31.05.2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Akademik Tayin Şube Müdürlüğü veriler ışığında personel politikasını belirlemek personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, personelin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ Takip -1 Takip -2 Takip -3 Takip -4 DOKÜMAN 1 Kanun Askerlik Kanunu (1111) 22.06.2017 http://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.3.1111.pdf 2 Kanun Bilgi Edinme Hakkı Kanunu (4982) 16/07/2015 http://www.mevzuat.gov.tr/metin.aspx?mevzuatkod=1.5.4982&mevz

Detaylı