T.C. SAKARYA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI İdari İşler Müdürlüğü 2011 YILI FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SAKARYA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI İdari İşler Müdürlüğü 2011 YILI FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 T.C. SAKARYA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI İdari İşler Müdürlüğü 2011 YILI FAALİYET RAPORU Mart 2012

2 BİRİM AMİRİ SUNUŞU Sakarya Bölge İdare, İdare ve Mahkemelerinin 2011 yılı Birim Faaliyet Raporu 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. maddesine dayanılarak genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile mahalli idarelerin faaliyet raporlarının hazırlanması, ilgili idarelere verilmesi, kamuoyuna açıklanması ve bu işlemlere ilişkin süreler ile diğer usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik gereğince Başkanlığımızca hazırlanmıştır Yılmaz ENGÜR Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı (26748)

3 İÇİNDEKİLER Birim Amirinin Sunuşu SAYFA NO İçindekiler I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon 1 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar 1 C- İdareye İlişkin Bilgiler 1- Fiziksel Yapı 1 2- Örgüt Yapısı 2 3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar 2 4- İnsan Kaynakları Sunulan Hizmetler 6 6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi 7 D- Diğer Hususlar II- AMAÇ VE HEDEFLER A- İdarenin Amaç ve Hedefleri 7 B- Temel Politikalar ve Öncelikler 8 III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER A- Mali Bilgiler 8 1- Bütçe Uygulama Sonuçları 8 2- Temel Mali Tablolara İlişkin Açıklamalar 9 3- Mali Denetim Sonuçları 9 4- Diğer Hususlar B- Performans Bilgileri 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri Performans Sonuçları Tablosu Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi 14 IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ A- Üstünlükler 14 B- Zayıflıklar 15 C- Değerlendirme 15 V- ÖNERİ VE TEDBİRLER 15 EKLER

4 - 1 - A- MİSYON VE VİZYON Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin misyonu, Türk Halkının refah ve mutluluğuna Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kuvvetler ayrılığı ve Yargının bağımsızlığı kapsamında daha fazla hizmet edecek şekilde yenilemesine ve gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlar. Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin vizyonu, 2576 sayılı Kanunla verilen görevleri etkin ve süratli bir şekilde yerine getirmek, toplumun tam güvenine sahip örnek bir kurum olmaktır. B- YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR 2576 sayılı Kanun ile kurulan Sakarya Bölge İdare, İdare ve Vergi Mahkemeleri kanunla verilen görevleri yerine getirmek üzere kurulmuş genel görevli mahkemeleridir. C- İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER 1- Fiziksel Yapı 2576 sayılı Kanun ile 1982 yılında kurulmuş olan ve yılında faaliyete geçen Mahkemelerimiz kuruluş aşamasında önce bir iş merkezinin zemin katında hizmet sunmaya başlamış, bilahare 1983 yılında Adalet Bakanlığınca Adnan Menderes Caddesi üzerinde hakim ve savcılar için satın alınan lojmanın zemin ve asma katında çok güç şartlar altında hizmet vermeye çalışmıştır. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında bir müddet askeriyeden temin edilen sahra çadırında daha sonra da 1999 yılı sonunda Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde Sakarya Valiliğince yaptırılan 4 adet 60 m 2 lik prefabrik binada ve bir yardım vakfının yaptırmış olduğu 100 m 2 lik prefabrik binada, 2003 yılı Nisan ayında da mülkiyeti hazineye ait olup Adalet Bakanlığına tahsis edilen Sakarya Adliyesi binasının arka tarafında Zirai Donatım Kurumuna ait işçi misafirhanesi olarak kullanılan binanın Adalet Bakanlığınca tamir, bakım ve onarımı yapılarak mahkemelerimizin hizmetine tahsis edilmiştir. Mahkemelerimiz tarihinden itibaren 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem sonrası Camili Mahallesinde yapımına başlanan Sakarya Valiliği Resmi Daireler Kampüsü içindeki Adliye Sarayı blok nun 1.katında tahsis edilen 27 oda ve 4 arşiv odasında hizmet vermeye başlamıştır.

5 - 2 - Mahkemelerimiz Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında Şubat 2008 ayında işletime alınmıştır. İşletime alınmasının üzerinden yaklaşık bir yıllık bir süre geçtikten sonra kağıtsız ofis ortamına geçiş kriterlerini tamamlamış bulunmaktadır. 2- Örgüt Yapısı Sakarya Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresinde Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illeri bağlıdır. Bölge Merkezi olan Sakarya İlinde ilk derece mahkemesi olarak 2 İdare Mahkemesi ve 1 Vergi Mahkemesi, Yargı çevremiz olan Kocaeli ilinde de 2 İdare Mahkemesi ve 2 Vergi Mahkemesi bulunmaktadır. Bolu ve Düzce illerinde idare ve vergi mahkemeleri bulunmayıp Sakarya İdare ve Vergi Mahkemeleri yargı çevresinde bulunmaktadır. Bu mahkemeler idari yönden Sakarya Bölge İdare Mahkemelerine bağlı bulunmaktadır. Sakarya Bölge İdare Mahkemesi bünyesinde Sakarya İdari Yargı Adalet Komisyonu ve kalem işlemlerini yürütmek üzere Yazı İşleri Müdürlüğü ile İdari İşler Müdürlüğü görevleri de yürütülmektedir. 3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar Mahkemelerimiz UYAP kapsamında tarihi itibariyle işletime alınmıştır. Adalet Bakanlığınca Mahkemelerimize Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında 39 adet Masaüstü bilgisayar, 21 adet Lazer Yazıcı, 4 adet Taşınabilir Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı ve 3 adet Tarayıcı gönderilmiştir. 39 adet Masaüstü bilgisayarların 20 adedi 2011 yılında yenilenmiş olup, eski bilgisayarlardın devir ve düşümü 2012 yılında yapılacak olup, 4 adet masa üstü bilgisayar daha gönderilmesi halinde tüm masaüstü bilgisayarlarımız yenilenmiş olacaktır yılında 1 adet promosyon olarak Lexmark T650n Lazer Yazıcı kayıtlarımıza alınmış, 1 adet Xerox marka tarayıcı piyasadan temin edilerek tüm mahkemelerimizin tarayıcı ihtiyaçları karşılanmıştır. Buna karşın 2011 yılı içinde Mahkemelerimizde 1 adat İdari İşler Müdürü 4 adet Yazı İşleri Müdürü, 20 adet Zabıt Katibi, 1 adet Memur, 2 adet Kalemlerde görev yapan 4/C sözleşmeli personel olmak üzere 28 Kullanıcı ile işlemlerimiz yürütülmüştür. 4 personelin yeni bilgisayarı bulunmamakta olup, değişimi yapılan exper ve keysmart marka bilgisayarları kullanmaktadır.

6 İnsan Kaynakları a) Sakarya Bölge İdare Mahkemesi: Bölge İdare Mahkememizde 1 Başkan ve 4 üye görev yapmakta olup 1 İdari İşler Müdürü, 1 Yazı İşleri Müdürü, 6 Zabıt Katibi, 1 Memur, 1 Şoför ve 1 Bekçi görev yapmakta olup, 1 Santral Memurluğu ve 2 Hizmetli kadrosu münhal bulunmaktadır. (Zabıt Katiplerinden biri İdari İşler Müdürlüğü emrinde biri de Veznedar olarak görev yapmaktadır.) b) Sakarya 1. İdare Mahkemesi: Sakarya 1. İdare Mahkemesinde 1 Başkan ve 4 Hakim görev yapmaktadır. Hakimlerden biri yabancı dil kursunda, biri de yurt dışında yüksek lisans eğitiminde bulunmaktadır. Personel durumu ise 1 Yazı İşleri Müdürü, 5 Zabıt Katibi ve 1 mübaşir görev yapmaktadır. Sakarya 1. İdare Mahkemesinde 1 adet Hizmetli kadrosu münhal bulunmaktadır. c) Sakarya 2. İdare Mahkemesi: Sakarya 2. İdare Mahkemesinde 1 Başkan ve 3 Hakim görev yapmaktadır. Personel durumu ise 1 Yazı İşleri Müdürü, 5 Zabıt Katibi ve 1 Mübaşir görev yapmaktadır. d) Sakarya Vergi Mahkemesi: Sakarya Vergi Mahkemesinde 2011 yılında 1 Başkan ve 2 Üye görev yapmış olup Personel durumu ise l Yazı İşleri Müdürü, 4 Zabıt Katibi ve 1 Mübaşir görev yapmaktadır.

7 - 4 - Personelin Statü ve Sayıları (Tablo 1) YIL Hakim Kadrolu Personel Sözleşmeli (4/B) Mahkememiz de geçici görevli Sözleşmeli (4/C) TOPLAM Not: 1 Zabıt Katibi Askerlik nedeniyle ücretsiz izin kullanmaktadır. Unvanlara ve Cinsiyete Göre Personel Dağılımı (Tablo 2) UNVANI BAYAN ERKEK TOPLAM Hakim İdari İşler Müdürü Yazı İşleri Müdürü Zabıt Katibi Memur Şoför Mübaşir Hizmetli Bekçi Sözleşmeli Zabıt Katibi (4/B) Geçici (4/C) TOPLAM

8 5 - Personelin Yaş Gruplarına Göre Dağılımı (Tablo 3) UNVANI TOPLAM Hakim Kadrolu Sözleşmeli (4/B) Geçici (4/C) TOPLAM Personelin Hizmet Yıllarına Görev Dağılımı (Tablo 4) UNVANI Hakim Kadrolu Sözleşmeli (4/B) Geçici (4/C) ve ÜSTÜ TOPLAM TOPLAM Geçici personelin diğer kurumlarda geçen SSK hizmet süreleri dahil edilmemiştir.

9 6 - Personelin Eğitim Durumun (Tablo 5) UNVANI İlkokul Ortaokul Lise Ön Lisans Lisans Lisans Üstü TOPLAM Hakim Kadrolu Sözleşmeli (4/B) Geçici (4/C) TOPLAM Personelin Görev Yerlerine Göre Dağılımı (Tablo 6) UNVANI Bölge 1.İdare 2.İdare İd.Mahk. Mahk. Mahk. Vergi Mahk. TOPLAM Hakim Kadrolu Sözleşmeli (4/B) Geçici (4/C) TOPLAM Sunulan Hizmetler görevini ifa etmektedir sayılı Kanunla kurulmuş bulunan Mahkemelerimiz yargı

10 Yönetim ve İç Kontrol Sistemi İç Kontrol; İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının doğru ve tam olarak tutulmasını, mali bilgi ve yönetim bilgisinin zamanında ve güvenilir olarak üretilmesini sağlamak üzere idare tarafından oluşturulan organizasyon, yöntem ve sürçle iç denetimi kapsayan mali ve diğer kontroller bütünüdür sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu tarihinde tüm hükümleri ile yürürlüğe girdiğinden iç kontrol sistemi mevcut düzenlemelere uygun olarak yürütülmüştür. Mali işlemlerin yapılması sürecinde ilgili tahakkuk birimi harcama evraklarının hazırlığı sırasında gerekli mali kontroller yapılmaktadır. Ödeme aşamasında da Muhasebe Müdürlüğü tarafından mali işlemler kontrole tabi tutulmuştur. II- AMAÇ VE HEDEFLER A- İdarenin Amaç ve Hedefleri Mahkemelerimizin sunduğu hizmetlerin yerine getirilmesinde eşitlik ilkesi gözetilir. İnsan hak ve özgürlüklerine önem verilir. Halkın bilgi edinme hakkını kullanması için gerekli tedbirler alınır. Hizmetlerin sunumunda bilgi teknolojilerinden etkin ve yaygın şekilde yararlanılır. Her türlü kaynağın etkili ve verimli şekilde kullanımı için gerekli tedbirler alınır. İnsan kaynaklarının yönetiminde performans odaklılık esas alınır.

11 - 8 - B- Politika ve Öncelikler Çağdaş yönetimlerde demokrasinin temeli kabul edilen hukuk devleti ilkesi, devletin hukuka bağlılığını, yürütme erkinin bağımsız yargı tarafından denetimi ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasını gerektirir. Hukuk devletinde, devletin tüm organlarının işlemleri Anayasa ve Yasalara dayandığı ve onlara aykırı olmadıkları sürece geçerlidir. Hukuk devleti kişilerin hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı, yönetenlerin her türlü eylem ve işleminin yargı denetimine bağlı olduğu, böylece kişilerin hukuka güvenliğinin sağlandığı demektir. Mahkemelerimiz Anayasa ve yasalar tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirme sırasında adaleti tesis etmek temel politika ve önceliklerimizdir. III- FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER A- Mali Bilgiler 2011 yılına ait Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı bütçesinin uygulama sonuçları ve temel mali tablolara ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmaktadır. 1- Bütçe Uygulama Sonuçları Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı 2011 Yılı Ekonomik Kodlara göre Ödenek ve Harcama Tutarları (Tablo 7) Gider Türleri Gelen Ödenek Harcama 01-Personel Giderleri , ,43 02-Sos.Güv. Kur.Dev.PrimiGid , ,20 03-Mal ve Hizmet Alımları , ,36 06-Sermaye Giderleri 0,00 0,00 TOPLAM , ,99 Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı 2011 Yılı Ekonomik Kodlara göre Ayrıntılı Ödenek ve Harcama Tutarlarına ilişkin Cetvel Ektedir. (EK 1)

12 Temel Mali Tablolara İlişkin II.Düzey'de Ayrıntılar (Tablo 8) Gider Türleri Gelen Ödenek Harcama PERSONEL GİDERLERİ Memurlar , , Sözleşmeli Personel , , Geçici Pesonel , ,79 TOPLAM , ,43 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ Memurlar , , Sözleşmeli Personel 7.226, , Sözleşmeli Personel , ,85 TOPLAM , ,21 MAL VE HİZMET ALIMLARI Tük.Yön.Mal ve Malz.Alıml , , Yolluklar 2.661, , Görev Giderleri 523,35 523, Hizmet Alımları , , Menk.M.G.Mad.Hak.Al.Bak.Onarım Gid , , Yurtiçi Sürekli Görev Yol 0, , Keşif Giderleri 3.600, ,31 TOPLAM , ,36 Mali Denetim Sonuçları Mahkememizde harcamalar 5018 sayılı Yasanın (Beşinci Kısmında tanımlanan İç Kotrol Sistemi'nin) 58.madesi gereğince Ön Mali Kontrola tabi tutulur. Ayrıca Sayıştay tarafından Dış Denetime tabi olup, Sayıştay tarafından sorguya alınmış bir harcama veya ilama bağlanmış herhangi bir borç çıkarılmamıştır.

13 B- Performans Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri çıkarılmıştır. Mahkemelerimizin 2011 yılı iş durumu aşağıya DAVA TÜRÜ Sakarya Bölge İdare Mahkemesi (Tablo 10) 2010 Yılından Devir 2011 Yılında Açılan TOPLAM 2011 Yılında Karara Bağlanan 2012 Yılına Devreden Dosya Sayısı İtiraz Y.D.İtiraz S.Yasa TOPLAM Sakarya 1. İdare Mahkemesi (Tablo 11) 2010Yılından Devir 2011Yılında Açılan TOPLAM 2011 Yılında Karara Bağlanan 2012 Yılına Devreden Dosya Sayısı

14 Sakarya 2. İdare Mahkemesi 2010 Yılından Devir (Tablo 12) 2011 Yılında Açılan TOPLAM 2011 Yılında Karara Bağlanan 2012 Yılına Devreden Dosya Sayısı Sakarya Vergi Mahkemesi 2010 Yılından Devir (Tablo 13) 2011 Yılında Açılan TOPLAM 2011 Yılında Karara Bağlanan 2012 Yılına Devreden Dosya Sayısı

15 Performans Sonuçları Tablosu YILI FAALİYET SONUÇLARININ KARŞILAŞTIRILMASI a) BÜTÇE (Gelen ve Harcanan Ödenekler) ÖDENEK TÜRLERİ 01-Personel Giderleri 02- Sos.Güv. Kur. Dev. Primi Gid. 03- Mal ve Hizmet Alımları 06-Sermaye Giderleri GELEN ÖDENEK 2010 YILI 2011 YILI YILLARI GELEN HARCANAN GELEN HARCANAN ÖDENEK ÖDENEK ÖDENEK ÖDENEK DEĞİŞİMİ % HARCANAN ÖDENEK DEĞİŞİMİ % , , , ,43 60,9 16, , , , ,21 76,48 19, , , , ,36-8,13 36,2 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 TOPLAM 1.444,797, , , ,99 60,3 17,08 b) İŞ DURUMU Sakarya Bölge İdare Mahkemesi YILI ÖNCEKİ SONRAKİ KARARA YILDAN AÇILAN TOPLAM YILA DEVİR BAĞLANAN DEVİR OLUNAN 2010 * * Değişim -36,78-26,31-27,58-25,56-51,74 * Esas İtiraza İlişkin İşler, Y.D.İtiraz ve 4483 sayılı kanuna ilişkin işlerin toplamıdır.

16 Sakarya 1. İdare Mahkemesi YILI ÖNCEKİ YILDAN DEVİR AÇILAN (BOZULARAK GELEN DAHİL) TOPLAM KARARA BAĞLANAN SONRAKİ YILA DEVİR OLUNAN Değişim % 46,92 21,98 27,35 23,66 35,33 Sakarya 2. İdare Mahkemesi YILI ÖNCEKİ YILDAN DEVİR AÇILAN (BOZULARAK GELEN DAHİL) TOPLAM KARARA BAĞLANAN SONRAKİ YILA DEVİR OLUNAN Değişim % 20,29 14,75 15,93 9,86 33,49 Sakarya Vergi Mahkemesi YILI ÖNCEKİ YILDAN DEVİR AÇILAN (BOZULARAK GELEN DAHİL) TOPLAM KARARA BAĞLANAN SONRAKİ YILA DEVİR OLUNAN Değişim % -33,41-20,84-26,68-35,8 0

17 Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi a) Bütçe Mahkemelerimize 2010 yılı bütçe sonuçlarına göre toplam ,00 TL. ödenek tahsis edilmiş, 2011 yılında ise bu ödenek % 60,30 artışla 2.316,070,31 TL olmuştur yılı harcamaları ise ,07 TL. olarak gerçekleşmiş olup 2011 yılında harcamalarımız %17,08 artışla ,99 TL. olarak gerçekleşmiştir. b) İş durumu Sakarya Bölge İdare Mahkemesinin 2010 yılı toplam iş sayısı 4459 iken 2011 yılında %-27,58 azalarak 3229 olmuştur. Karara bağlanan dosya sayısı ise 2010 yılında 4115 iken 2011 yılında % -25,5 azalışla 3063 olarak gerçekleşmiştir. Sakarya 1 ve 2. İdare Mahkemelerinin 2010 yılı toplam iş sayısı 3221 iken 2011 yılında %21,55 artarak 3915 olmuştur. Karara bağlanan dosya sayısı ise 2010 yılında 2299 iken 2011 yılında % 16,35 artarak 2675 adet olmuştur Sakarya Vergi Mahkemesinin 2010 yılı toplam iş sayısı 1437 iken 2011 yılında %-26,68 azalarak 1080, karara bağlanan dosya sayısı 2010 yılında 1132 adet iken 2011 yılında %-35,80 azalışla 775 adete olmuştur. IV- KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ A- Üstünlükler Yasaların verdiği güç, Mahkemelerimizin saygınlığı, Hakim ve personelin çalışma azmi ve gayretleri

18 B- Zayıflıklar Mahkemelerimiz, Sakarya Valilik Kampüsü içinde bulunan Adliye Sarayının 1. katında 18 hakim odası, 9 idari büro ve zemin katta 4 arşiv odası olmak üzere toplam 31 oda ayrılmıştır. Münhal kadroların bulunması, C- Değerlendirme Üstünlük ve zayıflıklara bakıldığında; üstünlüklerimizin faaliyetlerimizi yerine getirmede bizi desteklediğini, zayıflıkların ise başarıya engel olduğu görülmektedir. V- ÖNERİ VE TEDBİRLER Faaliyet raporumuzun I. Bölümünde yer alan Fiziki Yapı bölümünde de belirtildiği üzere Mahkemelerimz tarihi itibariyle Valilik Kampüsü içindeki Adliye Sarayının 1. katında 27 oda ve 4 arşiv tahsis edilerek hizmetlerini yerine getirmeye devam etmektedir. Münhal bulunan kadroların doldurulması, İhtiyaç duyulan kadroların tahsisi ve tahsis edilecek bu kadrolara atama yapılması, gerekmektedir. EKLER : 1- Ekonomik Kodlara Göre Ayrıntılı Liste. 2- Harcama Yetkilisi İç Kontrol Güvence Beyanı 3- Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı

19 Harcama Yetkilisinin İç Kontrol Güvence Beyanı İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde; Bu raporda yer elen bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim. Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm. Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır. Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim. Sakarya Yılmaz ENGÜR Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı (26748)

20 Mali Hizmetler Birim Yöneticisinin Beyanı MALİ HİZMETLERİ BİRİM YÖNETİCİSİNİN BEYANI Mali hizmetler birim yöneticisi olarak yetkim dahilinde; Bu idarede, faaliyetlerin mali yönetim ve kontrol mevzuatı ile diğer mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmek üzere iç kontrol süreçlerinin işletildiğini, izlendiğini ve gerekli tedbirlerin alınması ile düşünce ve önerilerimin zamanında üst yöneticiye raporlandığını beyan ederim. İdaremizin 2011 yılı Faaliyet Raporunun III/A-Mali Bilgiler bölümünde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit ederim. Sakarya Saim Kürşat ŞAHİN Sakarya Bölge İdare Mahkemesi İdari İşler Müdürü

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SUNUMU Resmi Gazete Sayısı: 26111, 29183 HAZIRLAYAN: TANER GÜLER - STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA MÜDÜRÜ AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Bu

Detaylı

Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar:

Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2015 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: 1. Faaliyet raporu 2015 takvim yılını kapsayacaktır.

Detaylı

T.C. ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2010 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

T.C. ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2010 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: 1. Faaliyet raporu 2010 takvim yılını kapsayacaktır. 2. Faaliyet raporları mali

Detaylı

T.C. ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü

T.C. ANTALYA KEPEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü 2009 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Bölüm 1. Faaliyet Raporu Hazırlanmasında Uyulması Zorunlu Olan Usul Ve Esaslar: 1. Faaliyet raporu 2009 takvim yılını kapsayacaktır. 2. Faaliyet raporları mali

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2013 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.GENEL BİLGİLER 4 A.MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Detaylı

2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.GENEL BİLGİLER 4 A.MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Detaylı

2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü Sayı : Konu : Bilindiği üzere, faaliyet raporları, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 56.maddesi gereği, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Maliye Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe

Detaylı

YÖNETMELİK. Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YÖNETMELİK Maliye Bakanlığından: KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.03.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26111 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GENEL SEKRETERLİK 2013 YILI FAALİYET RAPORU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GENEL SEKRETERLİK 2013 YILI FAALİYET RAPORU BARTN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GENEL SEKRETERLİK 2013 YL FAALİYET RAPORU 1 BİRİM YÖNETİCİSİ SUNUŞU Genel Sekreterliğimizin 2013 yılı faaliyet raporu 17/03/2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Teftiş Kurulu Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Teftiş Kurulu Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Teftiş Kurulu Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: a) Teftiş Kurulu, Başkanın onayı ve Kurul Müdürünün görevlendirme

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU ANKARA, OCAK 2016 1 İçindekiler BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU... 3 I. GENEL BİLGİLER... 4 I.I.

Detaylı

ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI FAALİYET RAPORU

ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI FAALİYET RAPORU N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER : I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- Birime İlişkin Bilgiler

Detaylı

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ)

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU....2-3 I- GENEL BİLGİLER..4 A- Misyon ve Vizyon...4 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...4

Detaylı

EMLAK ĐSTĐMLAK DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU

EMLAK ĐSTĐMLAK DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU EMLAK ĐSTĐMLAK DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU Emlak Đstimlak Daire Başkanlığı hizmetlerini 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz Rektörlüğü nün, Sınav Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması konusundaki talebi, 04/12/2013

Detaylı

2017 FAALİYET RAPORU. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

2017 FAALİYET RAPORU. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2017 FAALİYET RAPORU Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü l. GENEL BİLGİLER: A MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1. Müdürlüğümüzün Görevleri: Müdürlüğümüz 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı resmî gazetede

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON BİRİMİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler....

Detaylı

2007 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2007 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2007 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 1 2 SUNUŞ İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye İlişkin Bilgiler 1- Fiziksel Yapı

Detaylı

İDARE FAALİYET RAPORU ŞABLONU (AÇIKLAMALI)..YILI.. FAALİYET RAPORU

İDARE FAALİYET RAPORU ŞABLONU (AÇIKLAMALI)..YILI.. FAALİYET RAPORU İDARE FAALİYET RAPORU ŞABLONU (AÇIKLAMALI)..YILI.. FAALİYET RAPORU ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon 1[2] B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye İlişkin Bilgiler

Detaylı

DESTEK HĐZMETLERĐ DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU

DESTEK HĐZMETLERĐ DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU DESTEK HĐZMETLERĐ DAĐRE BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı hizmetlerini 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU

2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU 2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU Bağlarbaşı Mahallesi/Gümüşhane/ TÜRKİYE Tel : 0 456 233 75 50 Fax : 0 456 233 74 27 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI KOORDİNASYON BİRİMİ (ÖYP)

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI KOORDİNASYON BİRİMİ (ÖYP) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI KOORDİNASYON BİRİMİ (ÖYP) 2014 YILI FAALİYET RAPORU 2015 TRABZON İÇİNDEKİLER : SAYFA NO: BİRİM/ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU.. 1 I GENEL BİLGİLER.

Detaylı

ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI

ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI ORTAK DERSLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 C. Birime

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 1. Yetki... 3

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU 2017 ÖNSÖZ Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulunun 2013/4623 sayılı kararı ile 08 Nisan 2013

Detaylı

2018 YILI FAALİYET RAPORU

2018 YILI FAALİYET RAPORU N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki,

Detaylı

TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU:

TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU: TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU: Teftiş Kurulu Başkanlığı hizmetlerini 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 4483 sayılı

Detaylı

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI. TÜRKÇE ÖĞRETĠMĠ UYGULAMA ve ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI. TÜRKÇE ÖĞRETĠMĠ UYGULAMA ve ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ 2016 YILI TÜRKÇE ÖĞRETĠMĠ UYGULAMA ve ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU Rize 2017 1 1-SUNUġ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türkçe

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU OCAK, 2016 -ANKARA BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU Bu faaliyet raporu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülen işlerde

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. I- GENEL

Detaylı

N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ

N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B-

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Birim Yöneticisinin Sunuşu İçindekiler I - GENEL BİLGİLER A. Misyon, Vizyon ve Değerler B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar C. Birime İlişkin Bilgiler 1. Fiziksel Yapı 2.

Detaylı

SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER...

SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER... İçindekiler SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER... 2 A. Misyon ve Vizyon... 2 1. Misyon (Özgörev);... 2 2. Vizyon (Özgörüş);... 2 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 2 1.Yetki... 2 2.Görev... 2 3.Sorumluluk...

Detaylı

SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER...

SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER... İçindekiler SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER... 2 A. Misyon ve Vizyon... 2 1. Misyon (Özgörev);... 2 2. Vizyon (Özgörüş);... 2 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 2 1.Yetki... 2 2.Görev... 2 3.Sorumluluk...

Detaylı

Yeni Mali Yönetim ve Kontrol

Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde i Ön Mali Kontrol M. Sait ARCAGÖK Kamu Mali Yönetim Sisteminde Değişim Mali Yönetim Sisteminde Değişim İç Kontrol Anlayışında Değişim i Ön Mali Kontrol Anlayışında

Detaylı

2018 YILI FAALİYET RAPORU

2018 YILI FAALİYET RAPORU N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI EREĞLİ KEMAL AKMAN MESLEK YÜKSEKOKULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B-

Detaylı

2008 YILI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

2008 YILI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2008 YILI KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU BİRİM / ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU... 3 I- GENEL BİLGİLER... 4 A. Misyon ve Vizyon... 4 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE

YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL 08-09/09/2006-Kızılcahamam M. Sait ARCAGÖK MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ İ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ü ÜĞÜ SUNUM PLANI Mali yönetim ve kontrol yapısı İç

Detaylı

T. C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

T. C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu T. C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞGİRİŞ GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2016 MALİ YILI FAALİYET RAPORU OCAK 2017 İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ SUNUŞU 2 I- GENEL BİLGİLER 3 A- Misyon ve Vizyon 3 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar

Detaylı

I- OCAK-HAZİRAN 2010 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

I- OCAK-HAZİRAN 2010 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 2010 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Temmuz 2010 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

C.B.Ü. / STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI / STRATEJİ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Vedat Bacak

C.B.Ü. / STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI / STRATEJİ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Vedat Bacak T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayan: Vedat BACAK FAALİYET RAPORLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı

T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı 2014 YILI FAALİYET RAPORU SUNUŞ İç denetim, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun 63 üncü maddesinde, kamu idaresinin çalışmalarına

Detaylı

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Mali Hizmetler Müdürlüğü hizmetlerini 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ 2011 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ 2011 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ 2011 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- Birime

Detaylı

2009 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

2009 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı 2009 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU...1 I. GENEL BİLGİLER...2 I.A. MİSYON VE VİZYON... 2 I.B. YETKİ, GÖREV

Detaylı

I OCAK HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI

I OCAK HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları, ikinci altı aya ilişkin beklentiler ve hedefler

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa 1- Sunuş... 2 2- Misyon ve Vizyon... 3 3- Teşkilat Şeması... 3 4- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 4 5- Fiziksel Yapı... 7 6- Taşınır

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU Rize 2016 1 1-SUNUŞ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII EMNİİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI Gaziler Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Güre Yerleşkesi Rektörlük Hizmet Binası İdari ve Mali İşler

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU ( 31.01.2007 : M.03.09.AÇH 040 / 034 ) Sayfa 1 / 16 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve

Detaylı

Tekin KARABIYIK Teftiş Kurulu Başkanı TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU

Tekin KARABIYIK Teftiş Kurulu Başkanı TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU TEFTĐŞ KURULU BAŞKANLIĞI 2008 MALĐ YILI FAALĐYET RAPORU HARCAMA YETKĐLĐSĐ SUNUŞU: Teftiş Kurulu Başkanlığı hizmetlerini 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 4483 Sayılı

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI ,00. AÇIKLAMA : 4 adet amfi, 8 adet derslik, ve 90 adet ofis den oluşmaktadır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI ,00. AÇIKLAMA : 4 adet amfi, 8 adet derslik, ve 90 adet ofis den oluşmaktadır. İŞİN ADI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI İHALE BEDELİ 6.368.460,00 (KDV DAHİL ) 2013 YILI HARCAMASI 370.644,37 BAŞLANGIÇ TARİHİ 12.11.2013 BİTİŞ TARİHİ 26.03.2015 TOPLAM KAPALI ALAN 6.500 m²

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FALİYET RAPORU

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FALİYET RAPORU GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM FALİYET RAPORU GÜMÜŞHANE 2016 SUNUŞ Gümüşhane Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak

Detaylı

II. İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI...

II. İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI... İçindekiler SUNUŞ... 1 I. GENEL BİLGİLER... 1 1. Misyon (Özgörev);... 1 2. Vizyon (Özgörüş);... 1 A. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 1 B. Birime İlişkin Bilgiler... 2 1- Fiziksel Yapı... 2 2. Teşkilat

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. İÇİNDEKİLER

Detaylı

ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU N E C M E T T İ N E R B A K A N 2015 YILI FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 3- Bilgi ve Teknolojik Kaynaklar 3.2- Bilgisayarlar Masa üstü bilgisayar Sayısı: 2 Adet Taşınabilir bilgisayar Sayısı:

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Birim Faaliyet Raporu OCAK, 2016 -ANKARA i BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU Başkanlığımız, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Rize 2015 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU 1 I- GENEL BİLGİLER 2 A- Misyon ve Vizyon 2 B- Yetki, Görev ve

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ 2016 YILI T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM FAALİYET

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ...... 3 1- GENEL BİLGİLER...... 4 A- Yetki, görev ve sorumluluklar 4 B- Birime ilişkin

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Temmuz 2015. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015 Sayfa 0

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Temmuz 2015. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015 Sayfa 0 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Temmuz 215 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 215 Sayfa Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 215-ANKARA Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU ÇANKIRI 2016 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A)Misyon ve Vizyon.. 1 B)İç Denetim Birimine İlişkin Bilgiler 1 1-Fiziksel

Detaylı

T.C MALİ DURUM ve BEKLENTİLER

T.C MALİ DURUM ve BEKLENTİLER T.C. DÜZCE BELEDİYESİ 2018 MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU İÇİNDEKİLER TABLOLAR LİSTESİ... 2 ŞEKİLLER LİSTESİ... 2 I-OCAK HAZİRAN 2017 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 4 A. BÜTÇE GİDERLERİ... 4 01.

Detaylı

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK FAALİYET RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri,

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Yılı Birim Faaliyet Raporu. Doğudan Yükselen 1 Işık

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Yılı Birim Faaliyet Raporu. Doğudan Yükselen 1 Işık AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2015 Yılı Birim Faaliyet Raporu Doğudan Yükselen 1 Işık İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU 1 I- GENEL BİLGİLER 2 A- Misyon ve Vizyon

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI BİRİM/İDARE FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI BİRİM/İDARE FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BİRİM/İDARE FAALİYET RAPORU Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN 217 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-1 B- Bütçe Gelirleri 11 C-

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Yılı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Yılı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2014 Yılı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Birim Faaliyet Raporu Ocak 2015 Adana BİRİM FAALİYET RAPORU BİRİM YÖNETİCİSİ SUNUŞU 1 Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Balcalı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2012 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 1 SUNUŞ Bartın Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki iki bölüm ve bu bölümler altında

Detaylı

AİLE MAHKEMELERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YARGILAMA USULLERİNE DAİR KANUN

AİLE MAHKEMELERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YARGILAMA USULLERİNE DAİR KANUN AİLE MAHKEMELERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE YARGILAMA USULLERİNE DAİR KANUN Kanun No: 4787 Kabul Tarihi : 09/01/2003 Resmi Gazete Tarihi: 18/01/2003 Resmi Gazete Sayısı: 24997 AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Kanunun

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ; 1- Üst Yönetici Sunuşu 2- Genel Bilgiler 3- Misyon 4- Vizyon 5- Fiziki Yapı; 5-a ) Örgüt Yapısı 5-b ) Enstitü Yönetim Kurulu 5-c ) Enstitü

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ ve TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU BİRİM YÖNETİCİSİ SUNUŞU Üniversitemize ait bina ve tesislerinin planlamalarını yapmak, projelendirmek, maliyetini

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU ii İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ

Detaylı

TEMMUZ-2017 İSTANBUL/ARNAVUTKÖY ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TEMMUZ-2017 İSTANBUL/ARNAVUTKÖY ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ-2017 İSTANBUL/ARNAVUTKÖY ARNAVUTKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU İçindekiler SUNUŞ... 2 1. 2017 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI... 3

Detaylı

İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER A. Misyon ve Vizyon Misyon (Özgörev) Vizyon (Özgörüş)... 3

İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER A. Misyon ve Vizyon Misyon (Özgörev) Vizyon (Özgörüş)... 3 HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev)... 3 2. Vizyon (Özgörüş)... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 1. Yetki... 3 2. Görev...

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ÇAKUZEM)

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ÇAKUZEM) ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ÇAKUZEM) 2015 YILI FAALİYET RAPORU ÇANKIRI - 2016 SUNUŞ Uzaktan Eğitim, geleneksel öğrenme-öğretme yöntemlerindeki sınırlılıklar

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İçindekiler SUNUŞ... 1 I- GENEL BİLGİLER... 1 A. Misyon ve Vizyon... 1 1. Misyon (Özgörev);... 1 2. Vizyon (Özgörüş);... 1 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 2 1.Yetki...

Detaylı

Hukuk İşleri Müdürlüğü

Hukuk İşleri Müdürlüğü Hukuk İşleri Müdürlüğü 206 Faaliyet Raporu 8 Hukuk İşleri Müdürlüğü 206 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Müdürlüğümüzün Görevleri: Hukuk İşleri Müdürlüğü

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ ve TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 FAALİYET RAPORU BİRİM YÖNETİCİSİ SUNUŞU Sahibi olduğu tarihi binaların restorasyon işlemlerinin titizlikle yapılıp, aslına

Detaylı

GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ

GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 C. Birime İlişkin

Detaylı

2016 MALİ YILI KESİN HESABI

2016 MALİ YILI KESİN HESABI 2016 MALİ YILI KESİN HESABI SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİNDEKİLER İçindekiler... Meclis Kararı (2014 Mali Yılı İdari ve Taşınır Kesin Hesabı)... Bütçe Gider Kesin Hesap Cetveli - II.Düzey (Örnek:29)...

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2017 11 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Ocak 2016 İçindekiler SUNUŞ...1 I. GENEL BİLGİLER...2 A. Misyon ve Vizyon... 2 1. Misyon... 2 2. Vizyon... 2 B.

Detaylı

SUNUŞ. Onur KAYA Strateji Geliştirme Daire Başkanı

SUNUŞ. Onur KAYA Strateji Geliştirme Daire Başkanı SUNUŞ Kamuda kurumsal yönetimin önemli bir boyutunu oluşturan malî yönetim alanında ülkemizde özellikle son yıllarda önemli reformlar ortaya atılmıştır. Bu reformlar Türk Kamu Malî Sistemini yeniden yapılandırmayı

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII AVRUPA BİİRLİİĞİİ BAKANLIIĞII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2012 I. OCAK - HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

2016 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

2016 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2016 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU Birim Faaliyet Raporu 2016 SUNUŞ Kamuda kurumsal yönetimin önemli bir boyutunu oluşturan mali yönetim alanında ülkemizde özellikle

Detaylı