KRT HDS Türkiye nin Hücresel Dolgu Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KRT HDS Türkiye nin Hücresel Dolgu Sistemi"

Transkript

1 KRT Geocell Hücresel Dolgu Sistemi üç boyutlu yapıya sahip, petek dokulu, yüksek yoğunluklu polimerik alaşımdan imal edilmiş üstün nitelikli erozyon koruma ve zemin güçlendirme malzemesidir. Genel kullanım amacı eğimli yüzeylerde kullanıldığında su ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek toprak ve malzeme kaybını engellemek, zemin içinde kullanıldığında ise yük dağıtma etkisi ile zemini güçlendirmektir.

2 Geocell KRT Hücresel Dolgular şeritler halinde olup, şeritler iki ucundan tutulup açıldığında bal peteğine benzer bir hal almaktadır. Şeritler yan yana eklenerek kullanılmaktadır. Kullanım amacına ve yüzey yüküne göre farklı malzemeler il (kum, çakıl, toprak, öğütülmüş taş, beton vs.) doldurulabilir. Doğada çözünmesi zor olan bu malzemeler 3 boyutlu yapıları ile malzemeyi içlerine hapsederler.

3 H Karşılaşılan probleme göre farklı yüksekliklerde hücreler seçilir. AxB Seçilen dolgu malzemesine göre farklı hücre en ve boyunda P/D Hücre duvarları perfore(delikli) veya deliksiz KRT Geocell HDS sistemleri dünya standartlarında, uluslararası normlara uygun olarak birinci sınıf polimerlerden üretilir. Mükemmel sürtünme yüzeyli hücreler dolgu malzemesinin hücre içinde güvende kalmasını garantiler. H=200 mm H=150 mm H=100 mm H=75 mm H=50 mm

4 Özellik Değer Deney Standardı Hücre Eni (A) Hücre Boyu (B) Yükseklik (H) Yapıştırma Aralığı Renk Hücre Duvarı Kaynak Tipi Yoğunluk Duvar Kalınlığı Karbon Siyah Miktarı Çevresel Baskıya Direnç Kısa Dönem Çekme Mukavemeti Kısa Dönem Kaynak Yeri Çekme Mukavemeti Uzun Dönem Çekme Mukavet (100oC de 56 gün TSE de Oksidasyon Testi Uygulanmış numuneler üzerinde yapılmıştır.) mm (±10%) mm (±10%) 50/75/100/150/200 mm mm Siyah Sürtünme Yüzeyli - Perfore/Düz Ultrasonik 0,935-0,965 gr/cm 3 1-1,3-1.5 mm (±5%) 1,5%-2,0% >3000 Saat > N/m (200N/cm) > N/m (150 N/cm) > N/m (200 N/cm) ASTM D-1505 ASTM D-5199 ASTM D-1603 ASTM D-1693 EN ISO EN ISO EN ISO ENV ISO B2 ASTM D Srandard test method for density of plastics. ASTM D Standard test method for measuring the nominal thickness of geosynthetics. ASTM Standard test method for carbon black in olefin plastics. ASTM D Standard Test Method for Environmental Stress-Cracking of Ethylene Plastic EN ISO Geosynthetics - Wide-width tensile test EN ISO Geotextiles and geotextile-related products - Strength of internal structural junctions ENV ISO B2 - Geotextiles and geotextile-related products Screening test method for determining the resistance to oxidation

5 Şevlerde Erozyon Koruma Zemin Güçlendirme Yeşil Duvarlar KRT GEOCELL HDS sistemleri hidrolik yapılar, kara ve demiryolu uygulamaları, istinat yapıları gibi inşaat, peyzaj, mimari alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

6 Geocell hücresel dolgu sistemleri açık kanallarda ve hidrolik yapılarda birçok esnek çözüm sunar. Beton, çakıl, kaya ve yeşillenme gibi geleneksel çözümlerin yapısal performansını ve dayanıklılığını kuşatma etkisi ile önemli ölçüde arttırır. Yüzey koruma uygulamalarında hücreler içerisinde farklı malzemeler kullanılarak erozyon dayanımı ve efektif pürüzlülük arttırılabilir. Seçilecek malzeme proje koşullarına göre belirlenmelidir.

7 Zemin Güçlendirme Kara ve Demiryolu uygulamalarında, stabilize yollarda zemini güçlendirir, hızlı ve güvenli sıkışma salayarak imalat hızını önemli oranda arttırır.

8 Şev Koruma Kara ve Demiryolu şevlerinde toprağın/ dolgunun yağmur ve rüzgar nedeniyle kaybedilmesini engeller.

9 Hidrolik Yapılar Kanal, gölet şev ve tabanlarında aşırı akış nedeni ile kesitlerin kaybedilmesini engeller.

10 Erozyondan Koruma Eğimi yüksek şevlerde yüzeydeki malzemenin kaybedilmesini engeller. Dolguyu korur, yeşillenme oluşmasına imkan tanır. Balyalar halinde sahaya gelen KRT HDS şev yüzeyine sabitlenir. Büyük yüzeyler dahi kısa süre içerisinde HDS ile kaplanabilir.

11 Yeşil Duvarlar Geocell sistemler üst üste balyalar şeklinde tesviye edilmiş zemine serilerek yerleştirilir. Belirli kademelerde hesaplanan boy ve tipte kullanılacak geogrid donatılarla sınırsız yükseklikte, depreme son derece dayanıklı istinat yapıları imal edilebilir.

12 TEKNİK DETAYLAR A) Bitkilendirilmiş Toprak İç Dolgu (Kök sistemiyle koruma) AÇIKLAMA Kanallar, göletler ve yarıklarda erozyonun önlenmesi için geleneksel yöntem olarak çim ve benzeri bitkiler ile köklenme sağlanarak yüzeylerin korunması doğal ve ekonomik çözüm olarak öne çıkar. Fakat bitkilendirme ile yüzey koruması akışın uzun süreli olarak devam etmesi durumunda riskler oluşturabilir. Akış hızının fazla olması nedeniyle zemin parçacıkları kök bölgesinden ayrılarak yarıklar oluşturabilir ve toprak kaybı nedeniyle şev korumasız kalabilir.

13 TEKNİK DETAYLAR A) Bitkilendirilmiş Toprak İç Dolgu (Kök sistemiyle koruma) KUŞATMANIN FAYDALARI İçleri toprak dolu KRT Geocell hücrelerinin çeper duvarları, yüzey üzerinde kontrol bendi görevi yapar. Suyun hücre duvarlarından yüzeye sürekli yönlendirilmesi ile akışın olduğu noktalarda toprağın kaybedilerek su yollarının oluşması engellenir. Önceden belirlenmiş derinlikle toprak ile oluşacak bitkisel yapı KRT Geocell hücreleri içerisinde korunur. Bitki kökleri hücrelerin altında bulunan örgüsüz geotekstilin altındaki yüzeye nüfuz ederek sistemin daha da güçlenmesine ve hat boyunca malzemenin yüzeye komple sabitlenmesini sağlar. Çeperleri delikli KRT Geocell hücreler kullanıldığı takdirde, bitki kökleri bu deliklerden de geçerek hücrelere tam olarak bağlanır. Bu da kök sisteminin daha da güçlenerek toprağa ve hücrelere tutunmasını sağlar. Geocell ile kaplanmış yüzeyde kuşatma etkisi ve bitki köklerinin tutunması koruma yapısının kayma dayanımı ve izin verilen akış süresini arttırır.

14 TEKNİK DETAYLAR A) Bitkilendirilmiş Toprak İç Dolgu (Kök sistemiyle koruma) TASARIM İLKELERİ Bitkisel yapı ile güçlendirilmiş toprak dolgulu Geocell hücre sistemleri, sürekli olmayan, orta derecede yoğunlukta ve göreceli olarak kısa (24 saatten az) süreli akış sistemlerinde önemli başarı sağlar. Akış hızları (6m/sn- 20ft/sn) ye ulaşan durumlarda eğer yüzeyde bitkilendirme doğru olarak sağlanmış ise sistem kısa süreli akışlara karşı rahatlıkla dayanabilir. Doğada çözünebilir tohumlu erozyon matlarının kullanılması, hücre yüzeyindeki toprağın ve yeşillenme için gerekli tohumların kaybedilmesini engeller. Ayrıca hızlı yeşillenmeyi sağlayarak sistemin kısa zamanda güvenliğini arttırır. İklim ve proje koşullarına uygun tohumlar kullanılarak üretilmiş, kendinden tohumlu erozyon matları tercih edilmelidir. Güvenli bir çözüm için, çeper duvarları delikli Geocell hücreler altına hafif( g/m2), iğneleme tekniğiyle üretilmiş, örgüsüz geotekstiller kullanılmalıdır. Kullanılacak geotekstil kaplama sisteminin altında kontrolsüz akışın nüfuz etmesini engelleyecek özelliklerde olmalıdır. Geotekstilin fiziksel ve mekanik özellikleri proje koşullarına göre belirlenmelidir.

15 TEKNİK DETAYLAR A) Bitkilendirilmiş Toprak İç Dolgu (Kök sistemiyle koruma) HÜCRE BOYUTU SEÇİMİ Bitkisel yüzey ile kaplanacak Geocell uygulamalarında eğer kanal şev eğimleri 26 altında ise genellikle 75mm yada 100mm olan hücreler tercih edilmektedir. Eğer şev eğimleri bu değerin üzerinde ise yüksekliği 150mm-200mm olan hücrelerin kullanılması önerilmektedir. Kanal koruma uygulamalarında genellikle 200x200mm yada 300x300mm ebatlarında hücreler boyutlarına sahip geocell ler kullanılmaktadır.

16 TEKNİK DETAYLAR A) Bitkilendirilmiş Toprak İç Dolgu (Kök sistemiyle koruma) UYGULAMA Hücreler aşırı şekilde doldurulmamalıdır. Hafif bir sıkıştırma ile hücreler tam olarak dolu hale getirilmelidir. Hücre içlerindeki toprağın aşırı derecede sıkıştırılması yeşillenmeyi geciktirebilir. Kendinden tohumlu erozyon matının uygulaması hücrelerin toprak ile doldurulmasının hemen ardından yapılmalıdır.

17 TEKNİK DETAYLAR B) Agrega (Doğal/Kırmataş) İç Dolgu AÇIKLAMA Kırmataş yada doğal agregalı kaplamaların stabilitesi doğrudan danelerin şekil ve sıkışma derecesine bağlıdır. Agrega katmanında parçacıkların orta düzeyde çekme kuvvetleri ile yer değiştirmesi koruma yüzeyinde akış konsantrasyonunun artmasına ve daha büyük danelerin taşınarak kaybedilmesine neden olabilir. Bu olay yerel turbulansın artmasına neden olarak koruma yapısının beklenmedik şekilde göçmesine neden olabilir.

18 TEKNİK DETAYLAR B) Agrega (Doğal/Kırmataş) İç Dolgu HÜCRESEL KUŞATMANIN FAYDALARI Sıkışma düzeyi zayıf agregaların hücreler içerisinde korunarak sert (mukavemetli) bir koruma katmanı haline gelmesi akış nedeniyle oluşan çekme kuvvetlerine karşı fazladan direnç oluşmasını sağlar. Limit hidrolik gerilme yüzeydeki agregaların boyutlarına bağlıdır. Hücre derinlerinde bulunan, çeper duvarları ile koruma altına alınmış daha küçük agregalar limit gerilmeye etki etmez. Hücre duvarları agrega katmanı içerisindeki akışı düzene sokarak yerel akış kanallarının oluşmasını engeller ve koruma katmanı oluşturur. Akış hızının izin verilen değerlerin üzerinde olması durumunda, yüzeydeki agregalar kaybedilerek kısmı hücre boşalmasına neden olabilir. Bu azalma/boşalma koruma sisteminin tamamında stabilite artışına neden olur. (Hücrelerin akış sistemine nüfuzu nedeniyle) Agregalı koruma yüzeyinin stabilitesi yüzeyin harç ile doldurulması ile daha da arttırılabilir. Böylece sistemin yapısındaki esneklik de kaybedilmez.

19 TEKNİK DETAYLAR B) Agrega (Doğal/Kırmataş) İç Dolgu TASARIM İLKELERİ İzin verilen hidrolik sınırlamalar, agrega tipleri için yandaki şekilde verilmiştir. Stabiliteyi arttırmak için yüzey beton harç ile kaplanabilir. Bu durumda harcın hücre yüzeyinden hücre dibine doğru en az 25mm(1in) nüfuz etmesi gerekmektedir. Örgüsüz, gr/m2 geotekstil koruma kaplaması dolgudaki ince danelerin kaybedilmesini engelleme amacıyla kullanılmalıdır. Kullanılacak geotekstilin göz açıklığı korunan dolgu katmanının d85 ini geçmemelidir. HÜCRE BOYUTU SEÇİMİ Hücre boyutu seçimi doğrudan hücre dolgu malzemesinin dane boyutuna bağlıdır.

20 TEKNİK DETAYLAR B) Agrega (Doğal/Kırmataş) İç Dolgu UYGULAMA Doldurma işlemi sırasında ince agregalar (<75mm) 1m den büyük agregalar (>75mm) 50 cm den daha yüksekten bırakılmamalıdır. Hücrelerin aşırı dolu olmamasına dikkat edilmelidir. Agregalar hücre içinde el kompaktörü yada yükleyici kovasının düz tarafı ile sıkıştırılabilir.

21 Kartuğ Plastik Mak. LTD. ŞTİ. 795 Sokak No: 15 Gölcükler Mahallesi Menderes / İzmir

KT HDS. Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi. Şevlerde Erozyon Koruması. Flexi HDS Yeşil Duvarlar. Kanal ve Gölet Şevleri.

KT HDS. Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi. Şevlerde Erozyon Koruması. Flexi HDS Yeşil Duvarlar. Kanal ve Gölet Şevleri. KT HDS Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi Kara ve Demiryolu Şevleri Flexi HDS Yeşil Duvarlar Kanal ve Gölet Şevleri Atık Depolama Alanları Yürüyüş yolları ve Kaldırımlar Şevlerde Erozyon Koruması Zemin Güçlendirme

Detaylı

KRT GEOCELL HDS EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HÜCRESEL DOLGU SİSTEMİ HİDROLİK YAPILAR EROZYON KONTROLÜ www.krthds.com

KRT GEOCELL HDS EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HÜCRESEL DOLGU SİSTEMİ HİDROLİK YAPILAR EROZYON KONTROLÜ
www.krthds.com EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HİDROLİK YAPILAR Bu belgede ve internet sitesinde yer alan tüm metin, görsel ve logoların kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma kanunu

Detaylı

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması HİDROLİK YAPILAR»» Taşkın Kanalları Yeterli mesafenin olmadığı durumlarda hücre içleri beton veya kırmataş ile doldurularak Flexi HDS istinat duvarı uygulaması yapılabilir.»» Dere ve Akarsular»» Hendek

Detaylı

Şevlerde Erozyon Kontrolü

Şevlerde Erozyon Kontrolü EROZYON KONTROLÜ»» Yarma/Dolgu Yüzeyleri»» Hendek ve Çukurlar»» Kıyı Koruma Yapıları»» Menfez/Tünel Çıkışları»» Atık Depolama Alanları»» Peyzaj Uygulamaları»» Estetik Taş Uygulamaları»» Kara ve Demir Yolu

Detaylı

Geocell Ön Yüzlü Yeşil İstinat Duvarları

Geocell Ön Yüzlü Yeşil İstinat Duvarları İSTİNAT DUVARLARI»» Yeşil İstinat Duvarları»» Çiçeklik ve Kademeler»» Açık Kanal Duvarları»» Kıyı Koruma Yapıları»» Menfez Duvarları»» Dikleştirilmiş Şevler»» Kara ve Demir Yolu Genişletme»» Toprak Set

Detaylı

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme ZEMİN GÜÇLENDİRME»» Stabilize Drenaj Katmanı»» Kalıcı ve Geçici Ulaşım Yolları»» Zayıf Zemin Güçlendirme»» Spor ve Oyun Alanları»» Askeri Geçiş Yolları»» Kara ve Demir Yolu Temelleri»» Kontrollü Dolgu

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Mert EKŞİ

Yrd.Doç.Dr. Mert EKŞİ PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Zemin hazırlığı Peyzaj Mimarlığında Zemin Kaplamaları Zemin hazırlığı Derinlik Öngörülen trafiğe Toprak koşullarına İklime Döşeme malzemesine bağlıdır. Yrd.Doç.Dr. Mert Eksi İstanbul

Detaylı

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Neden gerekli? Hat üstyapısının drenajı için Yer altı suyunu kontrol etmek için Şevlerin drene edilmesi için gereklidir. Yüzeyaltı drenaj,

Detaylı

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI Erhan DERİCİ Selhan ACAR Tez Danışmanı Yard. Doç. Dr. Devrim ALKAYA Geotekstil Nedir? İnsan yapısı bir proje, yapı veya sistemin bir parçası olarak temel elemanı,

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür Ürün Katoloğu 2014 Ekogrid Çim Koruma Sistemi Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi Ekoedge Plastik Bordür Aluminyum Sınırlayıcı ve Bordürler www.ekoplas.com Çevre Dostu Peyzaj ve

Detaylı

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ

ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU. TEKNĠK ġartnamesġ ISI YALITIMLI BAHÇE ÇATI TERAS ĠZOLASYONU TEKNĠK ġartnamesġ 1- TERAS ÇATI UYGULAMASI MALZEME TEKNĠK ġartnamesġ Isı Yalıtımlı Bahçe Teras Çatı katman tanımlaması 1. Eğim Betonu 2. Astar (STOPER Astar veya

Detaylı

Zemin ve Asfalt Güçlendirme

Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin iyileştirmenin temel amacı mekanik araçlarla zemindeki boşluk oranının azaltılması veya bu boşlukların çeşitli malzemeler ile doldurulması anlaşılır. Zayıf zeminin taşıma

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N Çatlaklar Yorulma çatlağı Blok kırılma Kenar kırılması Boyuna kırılma (tekerlek izinde) Boyuna kırılma (tekerlek izi dışında)

Detaylı

Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları

Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları İnsanoğlunun yerleşik yaşama geçişiyle birlikte doğayı kendi ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirme çabasında kullandığı en önemli elemanlardan biri istinat duvarları

Detaylı

MIM 321 Strüktür Analiz II

MIM 321 Strüktür Analiz II MIM 321 Strüktür Analiz II Strüktür Çözümleme dersini neden almalıyım? İsmi havalı Zorunlu, yapacak bir şey yok Mimar olmak istiyorum, yapı tasarımında faydası olur mu? Mimar olmak istiyorum, yapı tasarımında

Detaylı

YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR

YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR PVC MEMBRAN (LİNER) PVC iki tabaka arasına yerleştirilmiş, polyester donatı ile güçlendirilmiş, 1,5 mm kalınlığında, havuz kaplama

Detaylı

Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları

Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları Geosentetik donatılı MSE (Mechanically Stabilized Earth) duvarlar dünyada hızla yaygınlaşıyor. İlk örnekleri FHWA (ABD Karayolları İdaresi) tarafından uygulanan,

Detaylı

ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON

ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON BİZ KİMİZ? 1930 yılında kurulan Cesur Holding in bir grup şirketi olarak Polipropilen Elyaf Sanayi 2001 yılında faaliyete başladı. Konusunda uzman ekibi ve entegre tesisleri

Detaylı

Master Panel 1000 R7M Çatı

Master Panel 1000 R7M Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R7M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli

Detaylı

İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN

İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN İstinat Duvarı Zemin kütlelerini desteklemek için kullanılır. Şevlerin stabilitesini artırmak için Köprü kenar ayağı olarak Deniz yapılarında Rıhtım duvarı

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ.

ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ. ARDEX ZEMİN SİSTEMLERİ www.ardex.com.tr 1949 yılında kurulan ARDEX, dünyanın önde gelen yüksek kaliteli uzman inşaat malzemeleri geliştirip, üreten firmalarından biridir. Genel merkezi Witten, Almanya

Detaylı

W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva

W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva W624 Kuru Sıva (Alçıpan + Taşyünü) W631 Kuru Sıva (Alçıpan + Polistren) W611 Sisteminde Alçıpan, Knauf Yapıgips yapıştırma alçısı ile duvara yapıştırılır. Aynı yöntem

Detaylı

Temeller. Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli

Temeller. Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli Temeller Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli 1 2 Temel Nedir? Yapısal sistemlerin üzerindeki tüm yükleri, zemine güvenli bir şekilde aktaran yapısal

Detaylı

10 - BETONARME TEMELLER ( TS 500)

10 - BETONARME TEMELLER ( TS 500) TS 500 / Şubat 2000 Temel derinliği konusundan hiç bahsedilmemektedir. EKİM 2012 10 - BETONARME TEMELLER ( TS 500) 10.0 - KULLANILAN SİMGELER Öğr.Verildi b d l V cr V d Duvar altı temeli genişliği Temellerde,

Detaylı

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Başlık KOMPOZİTLER Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tanım İki veya daha fazla malzemenin, iyi özelliklerini bir araya toplamak ya da ortaya yeni bir özellik çıkarmak için, mikro veya makro seviyede

Detaylı

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ Zemin ve kayalarda yapılan mühendislik çalışmalarında kısa süreli veya uzun süreli duraylı kalacak kazı boşlukları meydana gelir. Örneğin bir yapı temeli için açılan

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI

VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI Vahşi mi? Atıkların gelişigüzel tabiata dökülmesiyle Koku kirliliği Yüzey suyu kirliliği Yeraltı suyu kirliliği Atıkların çevreye dağılması Kirliliğin, atıklardan beslenen

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

KARAYOLLARINDA YÜZEY DRENAJI. Prof. Dr. Mustafa KARAŞAHİN

KARAYOLLARINDA YÜZEY DRENAJI. Prof. Dr. Mustafa KARAŞAHİN KARAYOLLARINDA YÜZEY DRENAJI Prof. Dr. Mustafa KARAŞAHİN Drenajın Amacı Yağmur veya kar suyunun yolun taşkına neden olmasına engel olmak ve yol yüzeyinde suyun birikmesine engel olmak, Karayolu üstyapısı

Detaylı

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim şartları - don etkisi - yol inşaatının uygun olmayan mevsimde

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

SÜPER BEYAZ. prekast. Yüksek performanslı beyaz çimento!

SÜPER BEYAZ. prekast. Yüksek performanslı beyaz çimento! SÜPER BEYAZ prekast Yüksek performanslı beyaz çimento! Süper Beyaz Çimento Prekast Uygulamaları Beyaz Portland Çimentosu, 100 yılı aşkın süredir dünyada; gerek estetik görüntüler elde etmek için, gerekse

Detaylı

W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva

W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva W 611 - W624 - W631 Alçıpan Kuru Sıva W631 Kuru Sıva (Alçıpan + Polistren) W611 Sisteminde Alçıpanlar, Knauf Yapıgips yapıştırma alçısı ile duvara yapıştırılır. Aynı yöntem ile W624 Sisteminde duvara Alçıpan+Taşyünü,

Detaylı

Prof. Dr. Osman SİVRİKAYA Zemin Mekaniği I Ders Notu

Prof. Dr. Osman SİVRİKAYA Zemin Mekaniği I Ders Notu HAFTALIK DERS PLANI Hafta Konular Kaynaklar 1 Zeminle İlgili Problemler ve Zeminlerin Oluşumu [1], s. 1-13 2 Zeminlerin Fiziksel Özellikleri [1], s. 14-79; [23]; [24]; [25] 3 Zeminlerin Sınıflandırılması

Detaylı

AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ

AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ AD: HEDEF AYMAK NUMARA: G1850.100030 KONU: İNŞAAT ÇELİKLERİ İNŞAAT ÇELİKLERİ Beton, sıkıştırmada yeterince güçlü, ancak gerilimde zayıf bir yapı malzemesidir. Bu nedenle beton, çelik ile takviye edilir,

Detaylı

Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler. Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme

Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler. Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme 2 Bu broşürde yer alan detaylar, kesitlerdeki yeşil çatı kombinasyonlarından bağımsız olarak başka intensif ve

Detaylı

PRS yaklaşımı. Yükümlülüklerimiz

PRS yaklaşımı. Yükümlülüklerimiz PRS yaklaşımı PRS yenilikçi teknoloji, profesyone mühendislik ve yılların özel know-how ını birleştirerek kapsamlı bir sistem tabanlı yaklaşım ile zemin stabilizasyonu sorunlarını ele almaktadır. PRS nin

Detaylı

Master Panel 1000 R5M Çatı

Master Panel 1000 R5M Çatı Master Panel 1000 R5M Çatı Ürün Tanımı Teras çatı kaplamalarında kullanılır. Panelin alt yüzey metal (boyalı galvanizli sac), üst yüzeyi ise PVC membranlı veya TPO membranlı olarak üretilir. Böylece şantiyede

Detaylı

İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN

İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN İstinat Duvarı Zemin kütlelerini desteklemek için kullanılır. Şevlerin stabilitesini artırmak için Köprü kenar ayağı olarak Deniz yapılarında Rıhtım duvarı Doklar

Detaylı

Bir İstinat duvarının projelendirilmesi için;

Bir İstinat duvarının projelendirilmesi için; İSTİNAT YAPILARI Yol kenarlarında, dere kenarlarında ve meyilli arazide toprağın kaymasını veya suyun zemini aşındırmasını önlemek amacı ile yapılan duvarlara istinat veya dayanak duvarları denir. Tabii

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

TEKLİF. Özel Tek Kompenant Dolgulu Yapıştırıcı Dahil..(1 M/ TÜL)..8 TL+KDV T.C.BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A

TEKLİF. Özel Tek Kompenant Dolgulu Yapıştırıcı Dahil..(1 M/ TÜL)..8 TL+KDV T.C.BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 887/88/4851/./0.../2013 Aşağıda teknik özellikleri ölçü ve (Kalınlık,m2/kg.)ayrıntıları bulunan, Yoğun Yaya Trafiği Kullanım Onaylı Kilitli Anti statik,

Detaylı

BETONDA PLASTİK RÖTRE. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi

BETONDA PLASTİK RÖTRE. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi BETONDA PLASTİK RÖTRE Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Plastik Rötre Nedir? Taze betonun yüzeyinde yerleştirildikten hemen sonra oluşan çatlaklardır. Daha çok yatay yüzeylerde oluşur. Genellikle buharlaşma

Detaylı

KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS

KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS Atıkların Sınıflandırılması ve Tasfiyesi Atıkların Geri Dönüşümü Çevre Bilinci Eğitiminin

Detaylı

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır:

Beton Şartnamesinin Hazırlanması. Beton için şartname hazırlayıcı aşağıda verilen hususları dikkate almalıdır: Beton Kullanıcısına Yönelik Kısaca TS EN 206-1 Beton Standardı Hazırlayan:Tümer Akakın 8 Aralık 2004 günü, Türkiye de yapı malzemeleri açısından önemli bir değişim günü olmuştur. Avrupa Birliği ne teknik

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ DENEY ADI: AGREGA ELEK ANALİZİ VE GRANÜLOMETRİ EĞRİSİ AMAÇ: İnşaat ve madencilik sektöründe beton, dolgu vb. içerisinde kullanılacak olan agreganın uygun gradasyona (üniform bir tane boyut dağılımına)

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma ÇATI ELEMANLARI Dersi Dış mekan içinde yapılan ve daha çok dinlenme ihtiyacını karşılayan yapay çatı elemanları Pergola Kameriye Çardaklar Sığınma ve Korunma Işık ve Gölge Yoğunluğu Yağış durumu Çatı elemanlarının

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA

Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA 1 P a g e G - T R Phone: E N D 90 L T312 D. 490 05

Detaylı

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015 Köpük Beton - I Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Kasım, 2015 Köpük Beton Köpük betonu basitçe tanımlayacak olursak; içinde %75 e varan oranda hava kabarcıkları olan harçtan yapılmış hafif betonlardır

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

HELCOR druk_geosyntetyki II.qxd 2012-09-28 13:22 Strona 2. SPİRAL SARIMLI KORUGE ÇELİK BORULAR HelCor ve HelCor PA

HELCOR druk_geosyntetyki II.qxd 2012-09-28 13:22 Strona 2. SPİRAL SARIMLI KORUGE ÇELİK BORULAR HelCor ve HelCor PA HELCOR druk_geosyntetyki II.qxd 2012-09-28 13:22 Strona 2 SPİRAL SARIMLI KORUGE ÇELİK BORULAR HelCor ve HelCor PA HELCOR druk_geosyntetyki II.qxd 2012-09-28 13:26 Strona 3 1. Giriş Koruge çelik boruların

Detaylı

CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI

CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI CRM ve SMR DENEYSEL ÇALIŞMALARI Y.Doç.Dr. Murat KARACASU Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Nisan 2011 TÜRKİYE DE SON 6 YILDA

Detaylı

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN What is pavement? Bir karayolu üstyapısı, doğal zemin veya dolgu üzerine (taban zemini) üzerine, taşıt yüklerini dağıtma amacıyla yapılan

Detaylı

Kanalizasyonlarda CAC Kullanımı Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kanalizasyonlarda CAC Kullanımı Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Günümüzde farklı sektörlerde doğan farklı ihtiyaçlar için (aside karşı dayanım, kararlı boyutsal yapı, yüksek sıcaklık, erken mukavemet, hızlı priz, çatlaksız yapı)

Detaylı

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR Rijit Üstyapı: Oldukça yüksek eğilme mukavemetine sahip ve Portland çimentosundan yapılmış, tek tabakalı plak vasıtasıyla yükleri taban zeminine dağıtan üstyapı tipidir. Çimento

Detaylı

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap...

Durusu Park Çatı Strüktürü. Yapısal Lamine Ahşap... Durusu Park Çatı Strüktürü Yapısal Lamine Ahşap... Ahşap Kubbe - Türkmenistan Tarihi Eser - Sultantepe, Üsküdar Yapısal Lamine Ahşap Yüksek teknoloji ürünü Yapısal lamine ahşap, büyük budaklar, reçine

Detaylı

BETON KARIŞIM HESABI (TS 802)

BETON KARIŞIM HESABI (TS 802) BETON KARIŞIM HESABI (TS 802) Beton karışım hesabı Önceden belirlenen özellik ve dayanımda beton üretebilmek için; istenilen kıvam ve işlenebilme özelliğine sahip; yeterli dayanım ve dayanıklılıkta olan,

Detaylı

EKOBEYAZ. prekast. Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık!

EKOBEYAZ. prekast. Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık! EKOBEYAZ prekast Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık! Çimsa Ekobeyaz Çimento Prekast Uygulamaları Beyaz Portland Çimentosu, 100 yılı aşkın süredir dünyada; gerek estetik görüntüler elde etmek için, gerekse

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 3 2 Yapı: Tüm canlıların beslenme, barınma ve diğer doğal gereksinimlerini

Detaylı

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ YAPILARI Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ Yapımı tamamlanıp trafiğe açılan bir yolun gerek yüzey suyu ve gerekse yer altı suyuna karşı sürekli olarak korunması, suyun yola olan zararlarının önlenmesi

Detaylı

YEŞİL ÇÖZÜMLER DAYANIKLI HIZLI KOLAY GEOFLOR RUNFLOOR GREEN PLASTONELLA SALVAVERDE GEOGRASS MASTELLA GEOGRAVEL DRAINROOF COMPLETA WALL-Y.

YEŞİL ÇÖZÜMLER DAYANIKLI HIZLI KOLAY GEOFLOR RUNFLOOR GREEN PLASTONELLA SALVAVERDE GEOGRASS MASTELLA GEOGRAVEL DRAINROOF COMPLETA WALL-Y. Türkçe YEŞİL ÇÖZÜMLER ÇİM YOLLAR VE OTOPARKLAR GEOFLOR RUNFLOOR GREEN SALVAVERDE GEOGRASS GEÇİRGEN ZEMİNLER PLASTONELLA BÜYÜK ÜRETİM SAKSILARI MASTELLA GEOGRAVEL TERAS BAHÇELERİ DRAINROOF COMPLETA YEŞİL

Detaylı

REINFORCED EARTH (DONATILI ZEMİN) DUVAR SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI

REINFORCED EARTH (DONATILI ZEMİN) DUVAR SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI REINFORCED EARTH (DONATILI ZEMİN) DUVAR SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI 1 Genel Reinforced Earth (donatılı zemin) teknolojisini ilk kez 1960 lı yılların başında Fransız mühendis Henri Vidal bulmuş ve o günden

Detaylı

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN SUNUM İÇERİĞİ Çimentolu Sistemler / Beton Betonun Yapısı ve Özellikleri Agrega Özellikleri Beton Özelliklerine

Detaylı

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir.

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir. Beton Kullanıcısının TS EN 206 ya Göre Beton Siparişinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Hazırlayan Tümer AKAKIN Beton siparişi, TS EN 206-1 in uygulamaya girmesiyle birlikte çok önemli bir husus olmıştur.

Detaylı

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF

Çatılarda Tam Koruma CONIROOF Çatılarda Tam Koruma CONIROOF En Tepeden Başlayın Bir binanın en önemli bölümlerinden biri çatısıdır. Yetersiz çatılar, yapının yalnızca işlevselliğini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda bakım zorunluluğuyla

Detaylı

ISIDAÇ 40. karo. Özel ürünleriniz için özel bir çimento!

ISIDAÇ 40. karo. Özel ürünleriniz için özel bir çimento! karo Özel ürünleriniz için özel bir çimento! Çimsa Kalsiyum Alüminat Karo Uygulamaları www.cimsa.com.tr, 10 yılı aşkın süredir Çimsa tarafından, TS EN 14647 standardına uygun olarak üretilen Kalsiyum Alüminat

Detaylı

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplamalar Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplama Mevcut BSK kaplama üzerine veya granüler temel tabaka üzerine astar tabakası ve yapıştırma tabakası seriminden sonra, uygun oranda kübik şekle yakın

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

Zemin Ayırım Sistemleri. Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri.

Zemin Ayırım Sistemleri. Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri. Zemin Ayırım Sistemleri Kritik zeminlerde doğaltaş, seramik karoların güvenli bir şekilde döşenebilmesi için uygulama yüzeyleri İç mekanlarda Problemlerin çoğu alt zeminden kaynaklanır Kritik zeminler

Detaylı

İSTİNAT YAPILARI TASARIMI

İSTİNAT YAPILARI TASARIMI İSTİNAT YAPILARI TASARIMI İstinat Duvarı Tasarım Kriterleri ve Tasarım İlkeleri Yrd. Doç. Dr. Saadet BERİLGEN İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Devrilmeye Karşı Güvenlik Devrilmeye Karşı

Detaylı

Bahar. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü 1.

Bahar. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL. Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli i Bölümü 1. Su Yapıları II Dolgu Barajlar Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yozgat Yrd. Doç. Dr. Burhan ÜNAL Bozok Üniversitesi n aat Mühendisli

Detaylı

YAPI MALZEMESİ AGREGALAR

YAPI MALZEMESİ AGREGALAR YAPI MALZEMESİ AGREGALAR 1 YAPI MALZEMESİ Agregalar en önemli yapı malzemelerinden olan betonun hacimce %60-%80 ini oluştururlar. Bitümlü yol kaplamalarının ağırlıkça % 90-95, hacimce %75-85 ini agregalar

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Kar Mücadelesi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Kar Mücadelesi. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Kar Mücadelesi Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzey Kaplaması Yüzey Dokusu Kaplamanın yüzeysel dokusu ve pürüzlülüğü hem sürüş konforunu hem de sürüş emniyetini belirler. Kaplama yeterince düzgün ama gerekli

Detaylı

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. ZENON PANEL DUVAR SİSTEMİ AÇIKLAMALARI... 4 2.1. Zenon Panel duvar sisteminin esasları... 4 2.2. Zenon Panel

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. İngiltere Büyükelçiliği Okulu Kapalı Spor Alanının zemininde yapılacak işler

TEKNİK ŞARTNAME. İngiltere Büyükelçiliği Okulu Kapalı Spor Alanının zemininde yapılacak işler TEKNİK ŞARTNAME İngiltere Büyükelçiliği Okulu Kapalı Spor Alanının zemininde yapılacak işler SPOR SALONU ZEMİN UYGULAMA İMALAT AŞAMALARI; 1.) Zemin Hazırlığı, 2.) Beton Hazırlığı, 3.) Primer (Astar) uygulaması,

Detaylı

Betonu oluşturan malzemelerin oranlanması, daha yaygın adıyla beton karışım hesabı, birbirine bağlı iki ana aşamadan oluşur:

Betonu oluşturan malzemelerin oranlanması, daha yaygın adıyla beton karışım hesabı, birbirine bağlı iki ana aşamadan oluşur: 1 BETON KARIŞIM HESABI Betonu oluşturan malzemelerin oranlanması, daha yaygın adıyla beton karışım hesabı, birbirine bağlı iki ana aşamadan oluşur: I. Uygun bileşenlerin ( çimento, agrega, su ve katkılar

Detaylı

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır.

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır. ŞEV STABİLİTESİ VE GÜVENSİZ ŞEVLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ Y.Doç.Dr. Devrim ALKAYA PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ŞEVLERİN DURAYLILIĞI Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERİSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERİSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERİSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 142 YAPI BİLGİSİ I Prof.Dr.Nilay COŞGUN Arş.Gör. Seher GÜZELÇOBAN MAYUK Arş.Gör. Fazilet TUĞRUL Arş.Gör.Ayşegül ENGİN Arş.Gör. Selin ÖZTÜRK

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 887/88/4851/ /../201. Aşağıda teknik özellikleri ölçü ve (Kalınlık,m2/kg.)ayrıntıları bulunan, Yoğun Yaya Trafiği Kullanım Onaylı Kilitli Anti statik, Anti

Detaylı

DOĞAL MATERYALLER TAŞ

DOĞAL MATERYALLER TAŞ DOĞAL MATERYALLER TAŞ TS 1910/2513 Dış mekan bordür ve döşemelerinde ; homojen, sert, damarsız, çatlaksız, yoğun yapılı, hava etkilerine karşı ve dona dayanıklı. Ocak nemini kaybetmiş darbe etkisi ile

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Sabit (ölü) yükler - Serayı oluşturan elemanların ağırlıkları, - Seraya asılı tesisatın ağırlığı Hareketli (canlı) yükler - Rüzgar yükü, - Kar yükü, - Çatıya asılarak yetiştirilen

Detaylı

W345 Vidipan Ses Duvarı

W345 Vidipan Ses Duvarı W345 Vidipan Ses Duvarı Çift dikmeli 75/100 mm duvar M Profili ve her iki tarafta 12,5mm kalınlığında üç kat Vidipan kullanılarak oluşturulan, içinde Profil genişliğine göre 40mm kalınlığında üç kat yalıtım

Detaylı

Çağdaş aydınlatma tarzı

Çağdaş aydınlatma tarzı Çağdaş aydınlatma tarzı www.fiberli.com CromaFloor CFU100 Montaj Talimatları - TR Teknik Özellikler Elektromekanik Özellikler Eloksal alüminyum gövde. Polimer kaplama ile yükseltilmiş IP sınıfı. Beyaz

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BETON* Sıkıştırılabilme Sınıfları

BETON* Sıkıştırılabilme Sınıfları BETON* Beton Beton, çimento, su, agrega kimyasal ya mineral katkı maddelerinin homojen olarak karıştırılmasından oluşan, başlangıçta plastik kıvamda olup, şekil rilebilen, zamanla katılaşıp sertleşerek

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Prof. Dr. Recep KILIÇ ÖNSÖZ Jeoloji Mühendisliği eğitiminde Zemin Mekaniği dersi için hazırlanmış olan

Detaylı