Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. (Albert Einstein)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. (Albert Einstein)"

Transkript

1 Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. (Albert Einstein)

2 Önsöz 1 Okul Personelimiz 3 Okulumuzdan Haberler 4 Değerler Eğitimi (Sabır) 13 Aile Eğitimi (İletişim) 17 Değerli Velilerimiz, Kalaycılar eğitim kurumları olarak, idareci, öğretmenler ve siz değerli velilerimiz ile iş birliği içerisinde okulumuz imkanlarını güçlendirme ve eğitim öğretim faaliyetlerimizi zenginleştirme gayreti içerisindeyiz. Öncelikle okulumuz ihtiyaçlarını gidermeyi ön planda tutarak içinde bulunduğumuz imkanları bir adım öteye nasıl taşıyabiliriz, okulumuzun her alanda kalitesini artırarak nasıl gözde bir eğitim öğretim yuvası haline getirebiliriz bunun derdi ile dertlenip çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Binlerce yıl süren insanlık tarihinin her aşamasında en değerli davranış biçimi iş birliği olmuştur. Bunun yanında eğitim öğretim süreçleri birkaç kişinin omuzlarına yüklenemeyecek kadar önemli bir iştir. Okul idaresi, öğretmenlerimiz

3 ve siz değerli velilerimizle bir bütün halinde hareket ederek okulumuzun her anlamda kalitesini arttırabileceğimize inancımız tamdır. Buna yönelik her türden gayretiniz bizleri son derece memnun etmekte ve gücümüze güç katmaktadır. Geçen yıl sizlerin gayreti ile ortaya koyduğumuz okul kermesi, yapılan her etkinlikte çalışmada ön sıralarda yer almanız, yapılan toplantılara gösterdiğiniz hassasiyet kısacası okulumuzu sahiplenmeniz bizleri çok mutlu etmekte ve çalışmalarımıza ışık tutmaktadır. Yaptığımız veli toplantıları ile sizlerle olan iletişimimizi güçlendirme arzusundayız. Aynı zamanda okulda yapılan ve yapılması düşünülen faaliyetleri size aktarabilme ve önerilerinize kulak verme imkanına sahip olmamızı sağlamaktadır. Bu nedenle yapılan toplantılara mazeretleri nedeniyle katılamayanlar için zamanımızdan feragat ederek sizlere uygun farklı zamanlarda toplantı yapmaya çalışmaktayız. Bunu yaparken tüm velilerimize ulaşabilme ümidi içerisindeyiz. Bu konuda gösterdiğiniz anlayıştan dolayı çok teşekkür ederiz. Ahlâken gelişmemiş bir nesil, bilgi ve teknoloji açısından ne kadar ileride olursa olsun insanlığa bir yararı yoktur. Bu açıdan baktığımızda ahlâki eğitimin, her şeyden önce geldiğini ve bu eğitimin önce ailede başlayıp sonra okulla beraber devam ettirilmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Her ay düzenlediğimiz etkinliklerle değerler eğitimi konularına büyük bir hassasiyetle eğilerek bu değerlerin benimsenmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Adem ELEMEN ve Ayşe ŞEREFLİCAN hocalarımızın lokomotif görevi üstlendiği bu çalışmalarda tüm öğretmenlerimiz, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedirler. Ayrıca düzenlediğimiz veli eğitim seminerlerinde bu değerleri nasıl yaşatabiliriz konularında öğretmenlerimiz siz değerli velilerimizle istişare toplantıları yapmaktadır. Rehber öğretmenimiz Özlem YEDİPARMAK da belirlediği veli eğitimi konularında hepimize yol gösterici ipuçları vermektedirler. Başta öğretmenlerimize olmak üzere ve bu seminerleri önemseyen tüm velilerimize teşekkür ederim. Bir sonraki ayda hazırlayacağımız okul bültenimizde görüşmek dua ve temennisiyle Allah a emanet olunuz. Abdullah ÖZAKCA Okul Müdürü

4 Abdullah ÖZAKCA Okul Müdürü Akın AYDIN Müdür Yardımcısı Aysel ÇAYLI Ana Sınıfı Öğretmeni Bahattin ÇAKIROĞLU 1/A Sınıfı Öğretmeni Ahmet Murat CANBAZ 2/A Sınıfı Öğretmeni Adem ELEMEN 3/A Sınıfı Öğretmeni Merve IŞIK 4/A Sınıfı Öğretmeni Gülay SEZER 4/B Sınıfı Öğretmeni Elif Elbir ÜNSAL İngilizce Öğretmeni Çağla OMAK Ana Sınıfı Öğretmeni Ali Osman TÜYSÜZ Türkçe Öğretmeni Nurhan AYDIN Matematik Öğretmeni Tüncay ERİKÇİ İngilizceı Öğretmeni İsmail ŞAHİN Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe ŞEREFLİCAN Din Kült.ve Ahl. Bil. Öğrt. Emrah YAMAN Fen Bilimleri Öğretmeni Esma PAÇAMAN Müzik Öğretmeni Murat ÇÜTELİ Beden Eğitimi Öğretmeni Elif SEFİL Görsel Sanatlar Öğretmeni Erol MISIRLI Hizmetli Alim ERMİŞ Hizmetli

5 Veli Eğitim Seminerleri Okulumuzda aylık olarak ele alınan değerler eğitimi konuları çerçevesinde okulumuz öğretmenleri tarafından öğrenci velilerimize sunum yapılması eğitim faaliyetine başlamış bulunmaktayız. İlk konumuz "Sabır" idi. Ana sınıfı öğretmenimiz Aysel Çaylı bu konuda öğrenci velilerimize güzel bir sunum yaptı. Sonrasında rehber öğretmenimiz Özlem Yediparmak tarafından "Öğrencilerde Akademik Düzeyi Arttıracak Öneriler" konusu işlendi. Öğrenci velilerimiz seminer sonrasında öğretmenlerimize ve okul idaresine memnuniyetlerini ifade ettiler. Bizleri onurlandırdılar. Aktardıkları bilgilerden dolayı öğretmenlerimize ve katılımlarından dolayı tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Okul Meclis Başkanı Seçilen Öğrencilerimiz Okul Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. 4/A sınıfından Liva Yağmur DURNA İlkokul Meclis Başkanı, 7/A sınıfından Betül ONAN Ortaokul Meclis Başkanı seçildi. İki öğrencimizi de tebrik ediyoruz.

6 Okulumuz Şiir Yarışmasında 2. Oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen ortaokullar arası şiir yarışmasında 7/A sınıfı öğrencilerinden Rümeysa GÖVEM 2. olmuştur. Zeka Oyunları Projesi Okulumuzda zeka oyunları projesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda 2/A Sınıf Öğretmeni Ahmet Murat CANBAZ ın sınıfıyla gerçekleştirdiği Akıl ve Zeka Oyunları Egzersizi kapsamında minik dahiler atalarının oyunu Türk Mangalasiyla hem eğlenmeye hem de zekalarını geliştirmeye başladılar. İleriki zamanlarda ise Satranç, Becerikli Yapılar, Meta Forms, Qbittz, Q-wirkle gibi değişik strateji oyunları ile tüm öğrencilerimiz eğlenceli beyin jimnastiğine doyacaklar.

7 Temiz Toprak Uygulaması Deneyi Okulumuzda gerçekleştirilen Temiz Toprak uygulaması deneyinin ilk aşaması bütün öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Okul bahçesine kazılan bir çukura öğrenciler doğaya etkilerini merak ettikleri atıkları ve meyve kabuğu gibi bazı doğal atıkları bıraktılar. 2 ay gibi bir süre sonunda ise bu atıkların toprak altında çözünüp çözünmedikleri araştırılacak. Böylece öğrencilerimizde temiz toprak ve çevre bilinci oluşturulması amaçlanıyor. Fatih Camii imam hatibi Ayhan Oruç a ziyaret 6-A sınıfı öğrencilerimiz Din Kültürü öğretmenimiz Ayşe Şereflican ve okul müdür yardımcımız Akın Aydın refakatinde Fatih Camii imam hatibi Ayhan Oruç u ziyaret ettiler. Misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan hocamıza teşekkür ediyoruz.

8 Sağlık ve Temizlik eğitim ve öğretim yılında, öğrencilerimizin daha hijyenik bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri için, okulumuz öğrenci tuvaletlerine içten çekmeli tuvalet kağıtları ve çöp kutuları konulmuştur. Öğrencilerimizin sağlık ve temizliği açısından önemsediğimiz bu uygulamada ilkokul öğrencilerimize, öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilmiştir. Okulumuz Kütüphanesine Kavuştu Okulumuzun ikinci katında bulunan sınıfımız boyandı. Ve zeminlere laminet parke döşendi. Kütüphane için masa, sandalye ve dolaplar temin edilerek öğrencilerimizin kullanabileceği güzel bir ortam oluşturuldu. TEOG Veli Toplantısı Okulumuz 8.sınıf velileriyle ilk veli toplantımızı gerçekleştirdik. TEOG hakkında bilgilendirmemizi yaparak, bir dönem boyunca birlikte izleyeceğimiz yolumuzu belirledik.

9 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler anma haftası Okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma etkinlikleri yapıldı. Hafta boyunca program kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Okulumuz Resim Yarışmasında 1.oldu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen ilkokullar arası resim yarışmasında Ayşegül BUDAK 1. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

10 Oyun Çizgileri Okul bahçemizde bulunan oyun çizgileri yenilendi ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre yeni oyun çizgileri eklendi. Kolon ve Merdiven Yazıları Okulumuzun 1.kat merdivenine öğrencilerimizi ilgilendiren özlüsözler yazıldı. Kolonlara ise öğrencilerimiz tarafından görüp okuyabilecekleri şekilde önemli kişilerin sözleri yazıldı.

11 Spor Malzemeleri Ders dışı etkinliklerde ve Beden Eğitimi dersinde kullanılması için öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uygun badminton, antrenman aletleri ve basketbol futbol, voleybol topları alındı. Otomatik Kapı Öğrencilerimizin güvenliği için okulumuzun ön giriş kapısı otomatik hale getirildi. Böylelikle okul bahçesine girecek araçların kontrolü sağlanmış oldu.

12 Öğrencilerimize TEOG Sınavı Öncesi Moral Yemeği Okul idarecilerimiz ve branş öğretmenlerimiz tarafından TEOG sınavına girecek öğrencilerimize moral yemeği ikram edildi. Öğrencilerimize TEOG sınavında başarılar diliyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Okulumuzun hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Yenice Orman İşletmesi Müdürlüğünde coşkuyla kutlandı. Program öncesi ve sonrasında programa katılanlara Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pasta ve içecek ikramı yapıldı.

13 Programda 2-A sınıfı öğrencilerinin Anlat Öğretmenim şarkısı ve Ana sınıfı öğrencilerimizin gösterisi, okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Emrah YAMAN ın hazırladığı video sunu büyük beğeni topladı. Programa katılan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. 7-A sınıfı öğrencimiz Ece Sude KARADÖNGEL ve 6-A Sınıfı öğrencimiz Beren ÇAYLI okudukları şiirlerle izleyenleri duygulandırdılar.

14 Sabır Sevgili Anne ve Babalar, KASIM ayı içerisinde okulumuzda SABIR değeri işlenecektir. Sabır; acı, yoksulluk, haksızlık vb. üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme erdemidir. Zorluklara boyun eğmeden mücadele edebilmek, haksızlıklar karşısında anlık tepkilerden kaçınmak, acele etmeden yerinde ve zamanında olgun davranmaktır. Sabır iradenin zaferidir. Eninde sonunda meyve vereceğini bilerek kuru bir ağaca su vermektir. Çöl kuraklığına sudan umudunu kesmeden dayanmaktır. Acılar karşısında dik durmak, olumlu enerjini korumaya çalışmaktır. Her söz için doğruluk, Her doğruluk için iş, Her iş için de SABIR gerekir. Kavağın yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisi ile müthiş hızla büyümüş ve neredeyse, kavak ağacıyla aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa: - Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç? - On yılda... demiş kavak. - On yılda mı? diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak. - Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak. - Doğru! demiş ağaç. ''Doğru!''

15 Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak, önce üşümeye başlamış sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa: - Neler oluyor bana ağaç? Ölüyorsun... demiş, kavak. - Niçin? diyerek devam ettirmiş sorusunu, Ağaç: - Benim on yılda geldiğim yere sen iki ayda gelmeye çalıştığın için... Olgunlaşma zaman alır ancak buna sabredenler daima kazanacaklardır. ÇOCUKLARINIZIN GÜÇLÜKLERE RAĞMEN ÇABA SARF EDEN, KOLAY VAZGEÇMEYEN, SABIRLI İNSANLAR OLMALARINI İSTİYORSANIZ LÜTFEN DİKKAT EDİN Çocuklarınız odasını toplama sabrını gösteremediğinde Bırak senin yerine ben toplarım. demeyin. Bu ifadeniz bir dahaki sefere çocuğunuzun sizden aynı şeyi beklemesine neden olacaktır. Çocuğunuz bir konuda size bir şey anlatmaya çalışırken onu sabırla dinleyin. Acele et, seni dinleyecek vaktim yok. mesajı verdiğinizde bir dahaki sefere size anlatmamayı tercih edebilir. Ya da sizi dinlemesi gerektiğinde beklediğiniz sabrı gösteremeyebilir. Çocuğunuz sofra kurma ya da herhangi bir konuda size yardım etme eylemi bulunduğunda sabırsızlıkla Sen bırak, çok yavaş hareket ediyorsun, ben yaparım. demeyin. Bu davranışınız ondan yardım istediğinizde Hayır cevabını duymanıza neden olabilir. Bir bardak su ya da bir malzeme istediğiniz zaman Bir dakika anne birazdan getireceğim. sözünü duydunuz ve Seni bekleyene kadar ben hallederim. dediniz. Sizce çocuğunuz bir dahaki sefere istediğiniz şeyi size getirecek midir?

16 Çocuklarınızın kendi aralarındaki tartışmalarına müdahale etmeyin. Bu konuda sabırsızlık gösterdiğinizde çocuklarınız her tartışmada size başvuracak, problemlerini kendi aralarında çözümlemeyi beceremeyecektir. Çocuğunuzun zevkle yaptığı bir şeyi sizin aceleniz olduğu ya da sabredemediğiniz için yarım bırakmasını istemeyin. Bu şekilde davranırsanız çocuğunuz bir işte sabır göstermeyi başaramayabilir. Aldığı sorumlulukları yerine getirmesi konusunda sebat göstermesi gerektiğini anlatan anılarınızı onunla paylaşın. Aldığınız derslerin size ileride hangi konularda yardımı olduğundan ona bahsedin. İstediği bir şeyi yapmak ya da almak için ondan zaman isteyin. Birlikte sabır gerektiren işler yapın; kitap okuyun, kumbarada para biriktirip istediği bir şeyi alın, ağaç dikin, bahçe işleri yapın. Kendisi için bir şey almak istediği zaman sizden para isterse paranın hepsini toplu olarak vermeyin. Biriktirmesi için haftalara böleceğiniz limitleri beraber kararlaştırın. Parasını tamamlamak için geçen zaman içinde sabrını destekleyen olumlu geri bildirimler verin. Ona doğum gününden bir gün önce aldığınız hediyeyi verin. Sabra sabır eklemenin zor olduğunu hatırlattıktan sonra hediyesini ertesi gün açmasını isteyin. Bu konuda göstereceği çabayı övün. Çocuğunuzun yaşına uygun bir kitap alın. Kitabı okuduktan sonra kitabın sayfasını hatırlatarak okumada göstermiş olduğu sabra dikkatini çekin. İkinci kez alacağınız kitabın sayfasının ilk kitaptan biraz daha fazla olmasına özen gösterin. Kitap bitince onunla kitap hakkında konuşurken tekrar sayfa sayısına dikkatini çekerek göstermiş olduğu sabır için onu onurlandırın.

17 ACELECİ, TELAŞLI VE SABIRSIZ BİR ÇOCUK YETİŞTİRMEK İSTEYEN AİLELERE DE ÖNERİLERDE BULUNALIM. BUNLAR SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Çocuğunuz ödevlerini yaparken sabredemeyip onun yerine ödevlerini yapın. Çocuğunuz alışveriş merkezinde, hastanede ya da başka bir yerde kuyruğa girdiğinde ona kızın. Neden zaman kaybettiğini sorun. Yemek saatini beklemek istemeyen çocuğunuzun eline hemen bir şeyler tutuşturun. İstediğinin anında verileceğini öğrensin. Alışveriş merkezinde, pazarda, çarşıda aldırmak istediği şeyi almanızı sağlamak için ısrarla ağlayan ya da bağıran çocuğunuza Rezil ettin bizi. diyerek istediğini alın. Bir dahaki sefere aynı yöntemi deneyen bir çocuk için size garanti verebiliriz. Başladığınız işleri bitirme sabrını gösteremeyip her defasında yarım bırakın. Çocuklarınızda sizi örnek alıp başladıkları işleri yarım bıraksınlar. Karşılaşılan bütün zorluklardan hemen bıkıp kaçmamak, sabretmesini bilmek insanları sonunda başarıya ulaştırır. Sabrınız ve iş birliğiniz için teşekkürler. Aysel ÇAYLI Ana sınıfı Öğretmeni SABIR NEDİR? (Ayşe ŞEREFLİCAN) Doğru bir çocuk eğitimi, bugün bir çocuk, yarın bir genç ve nihayet gelecekte bir yetişkin olarak sorunlarla baş etmesini sağlayacak bir çocuk eğitimidir. Çocuk yaşamı çevresinden öğrenir. Büyüklerin sözleriyle birlikte tutumlarından da etkilenir. Hatta daha çok tutumlarından etkilenir. Bu durum anne babaya, sadece kendi dünya ve ahireti için değil, çocuğunun dünya ve ahireti için de örnek bir kişilik içinde bulunmayı zorunlu kılar. Rabbimiz buyuruyor: Asra yemin olsun ki, insan mutlaka hüsrandadır. Ancak iman edenler, salih amel işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna. (Asr Suresi) Bir hüsran asrında yaşıyoruz. İnsanların sürekli zarar korkusu yaşadıkları ve o zarardan korunmak için sürekli çırpındıkları bir asır Buna karşı ilahi ilaç sabırdır. Bizi yaratan, bizim için en doğruyu bilen ve en doğruyu isteyen Allah u Teala şöyle buyuruyor: Şüphesiz ki Allah sabredenleri sever. (Al-i İmran; 146) Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir. (Bakara; 153) Eğer siz sabreder ve sakınırsanız, onların hileleri, düzenleri size hiçbir zarar veremez. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı kuşatandır. (Al-i İmran;120) Ve Rabbin için sabret. (Müddessir ; 7)Sabır ve iman öylesine bütünleşmiştir ki imanı korumak ancak sabretmekle mümkündür. Peygamber Efendimiz(s.a.v) şöyle buyuruyor;

18 Sabrın imandaki yeri, bedene göre başın yeri gibidir. (Münavi, Feyzü l-kadir c.4 s.234) SABIR nedir? Sabır sürdürmektir. Doğru sözlü olmayı, salih ameli, nimete karşı şükretmeyi, zahmete karşı isyan etmemeyi, iyiden yana olmayı, öfkeye kapılmamayı, inkara karşı durmayı, helal yemeyi, haramın cazibesine kapılmamayı, müminin yanında durmayı, kafirin karşısında durmayı sürdürmek Sabır beklemektir. Sözün sırasını, amelin sırasının gelmesini, bilginin olgunlaşmasını, cahilin bilgilenmesini, hastalığın, acının, yoksulluğun bitmesini, İlahi yardımın gelmesini beklemek Sabrın üç türünden söz edilir: Allah ın emirlerine uymakta sabretmek, Allah ın yasaklarından uzak durmakta sabretmek, musibete karşı sabretmek. Yıkılmayan nesil, ruhen sağlıklı bir nesil ile yetişir. Yıkılmayan, sağlıklı nesiller yetiştirmek temennisiyle Ayşe ŞEREFLİCAN Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğrt. Her Şey İletişimle Başlar Özlem YEDİPARMAK Yaşam devam ettikçe insanın yüklendiği her yeni rol, ona yeni sorumluluklar getirir. Hiç kuşkusuz en güzeli ve ağırı aile kurmak, anne baba olmaktır. Bu sorumluluk Devredilemez bir sorumluluk tur. Yani çocuklarımızı doğru bir eğitim ve terbiye ile yanlıştan korumak sorumluluğu; okullara, başka insanlara, televizyona, bilgisayara verilemez. Çünkü böylesi bir görev aktarımı, yükümlülüğümüzü kaldırmayacağı gibi beraberinde başka sorunlara da sebep olabilmektedir. Yaradılış gayesi açısından bakıldığında, insan meçhul bir varlık değildir; o mesul yani sorumlu bir varlıktır. Çocuklarımız ise bizim için ancak bir imtihan vesilesidir. Ne yazık ki aşınmalara maruz kalan ve her geçen gün değer kaybına uğrayan aile kurumuyla karşı karşıyız. Bir taraftan toplumda aile ve aile kurumunun mahremiyeti, kutsallığı, çocuğun yetişmesi ve topluma hazırlanmasındaki fonksiyonu gibi konulardaki bilgi eksikliği, diğer taraftan evlenme, aile, eş ve çocuklar ı konu alan ancak içerik yönünden pek çok

19 sıkıntıları olan başta TV, Facebook gibi Sosyal Medya hesaplarımız ve basılı yayınların olumsuz etkileri bugün aile kurumumuzun en büyük problemlerinden birisidir. Artık aile kurumuyla ilgili, çok özel anlamlar ifade eden pek çok kavramın içi boşalmaktadır. Bu durum ise aile kurumunun saygınlığı için son derece büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu durumu öncellikle evde iletişimizi artırarak önleyebiliriz. Gerek öğrenci gerek veli görüşmelerimde evdeki bireyler arası iletişim yok denecek kadar az olduğunu duyuyor ve gözlemliyorum. Akşam ya da sabahları herkesin evde bulunduğu ortak saatlerin bir kısmını sohbetle geçirdiğinizde aile bağlarınızın geliştiğini, evinizin daha huzurlu, olası problemlerinizin daha çözülebilir olduğunu fark edeceksiniz. İletişimi de doğru uygulamak gerekiyor tabi. Ne söyleyeceğimizi bilmek, bunu ne zaman söylemenin daha uygun olacağına ve nerede söylemenin doğru olduğuna karar vermek, en iyi nasıl söyleneceğini düşünmek, akıcı bir dille ve karşımızdaki ile göz kontağı kurarak konuşabilmek gerekmektedir. Öğrencilerimden çok duyduğum bir cümledir; Hocam, annemler de aynı şeyi söylüyor, ama siz söyleyince aklıma daha çok yatıyor. Ben de öğrencilerime hep diyorum ki: Ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğin önemlidir. Meşhur bir hikâye var. Padişah, bir gece rüyasında bütün dişlerinin döküldüğünü görür. Vezirinden hemen sarayın rüya tabircisini çağırmasını emreder. Rüya tabircisi bu rüya için Tüm akraba ve sevdiklerinizi kaybedeceksiniz padişahım der. Morali bozulan Padişah celallenir Atın bunu zindana der. Vezirinden başka bir rüya tabircisi getirmesini ister. 2. Rüya tabircisi de Padişahım uzun ömürlü olacaksınız, akrabalarınızdan, sevdiklerinizden daha uzun yaşayacaksınız, bu ülkeyi daha uzun süreler yöneteceksiniz der ve bu rüya yorumu padişahın hoşuna gittiği için padişah 2. rüya tabircisini kese kese altın ile ödüllendirir. Peki 2 rüya tabircisi de aslında aynı şeyi söylemiyor mu? Peki ikisi de aynı şekilde mi söylüyor? Velhasıl eğer evde ters giden bir şeyler var ise önce evin üyeleri arası iletişim konusunu bir düşünün. Bunu hallettiğinizde diğer sorunların çözümünün çorap söküğü gibi geleceğini fark edeceksiniz. Bunda da kilit rolde anneler yer alıyor. Haydi anneler etkili ve doğru iletişimi önce siz başlatın ve sürdürün İyi muhabbetler Özlem YEDİPARMAK Psikolojik danışman Rehberlik Öğretmeni

SABIR SABIR Sabır; Hikâye;

SABIR  SABIR Sabır; Hikâye; SABIR SABIR Sevgili Anne ve Babalar, Aralık ayı içerisinde okulumuzda SABIR değeri işlenecektir. Sabır; acı, yoksulluk, haksızlık vb. üzücü durumlar karşısında ses çıkarmadan onların geçmesini bekleme

Detaylı

KESTANELİK ORTAOKULU VE KESTANELİK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ

KESTANELİK ORTAOKULU VE KESTANELİK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ Bu ayın değerler eğitimi konusu: MAYIS-HAZİRAN SABIR -Öz Denetim -Azim ve Kararlılık -Öz Disiplin -Haklara Saygı -Hakkını Arama -Felaketlere Karşı Kendimizi ve Toplumumuzu Nasıl Koruruz? -Sorumluluklarımızı

Detaylı

Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi.

Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi. Bir Kelebeğin Dersi Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi. Ardından sanki ilerlemek için çaba

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU Bolu/Göynük 2018 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI A. EKİM AYI YAPILAN FAALİYETLER 1-

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR HAFTALIK BÜLTEN 14/18 MART 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Kaplumbağalar hakkında bilgi topladık, resim ve kitap incelemeleri yaptık. *Kaplumbağalar ne ile beslenir, nerelerde

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

EXPLORERS ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

EXPLORERS ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ EXPLORERS ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman!

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI OKULLARI Haftalı 10-14 NİSAN 2017 Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, KAYI Okulları

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 09 Ekim 2017 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1 Y A K A M O Z G A Z E T E S İ HAZİRAN 2013 EĞERCİ İLKOKULU / ORTAOKULU YIL: 2 SAYI: 4 OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe zümresinin ortak çalışmalarıyla, ortaokul öğrencilerimiz tarafından

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) i hatırlama, anlama ve anlatma amacı ile düzenlediğimiz

Detaylı

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA..

BASKETBOLCULARIMIZ KAYSERİ İL KARMASINDA.. Basketbolda doymuyoruz.. galibiyete Yıldız Kız Basketbol Takımımız Osman Kavuncu Ortaokulu ve Sema Yazar Ortaokulu ile yaptığı maçları farklı bir skorla kazanmıştır. Yoluna devam eden takımımızı tebrik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

10.Sınıflar Veli Toplantısı

10.Sınıflar Veli Toplantısı 10.Sınıflar Veli Toplantısı Sayın Velimiz, 2016 2017 Öğretim yılının I. dönemine büyük bir heyecanla başladık ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kaliteli eğitim anlayışını benimseyen

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK EĞİTİM SAATİ KONUK OLDUK PROGRAMINA 13.11.2015 s aat:20.00 İle 21.30 arasında ulusal kanallarımızdan biri olan tv 1 de,kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE nin hazırlayıp sunduğu

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Brifing Dosyası Kavak İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü Tel: 362 741 32 39 Adres : Yaşar Doğu Mah. Adnan Menderes Cad. Nu:128 Kavak/SAMSUN

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 19 OCAK 2018 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR 26 Ocak Karne Günü Okulumuzun karne günü programı aşağıdaki gibidir. Gelmek isteyen tüm velilerimiz karne dağıtımı saatinde öğrencilerimizin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM

AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM AİLEMLE BERABER ÇOK EĞLENİYORUM 1. GÜN PAZARTESİ AİLEMİZİN BÜYÜKLERİNİ ZİYARETE GİDİYORUM. ÇOCUĞUNUZLA BİR GECE ÖNCEDEN AKRABA ZİYARETİNİN ÖNEMİ, ZİYARETE GİDİLİNCE NELER YAPILDIĞI, GİDECEĞİNİZ KİŞİLERİ

Detaylı

İL PROJE YÖNETİM KURULU

İL PROJE YÖNETİM KURULU İL PROJE YÖNETİM KURULU -Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetlerinden Sorumlu Şube Müdürü: Mustafa ÇAĞLAYAN, -Trabzon Belediyesi temsilcisi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat YETER -İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ağustos, 2018 1 YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ SİSTEMİN AMACI: Öğrencilerimizin; Kendi

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ÖZEL EMİNE ÖRNEK ATAEVLER ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER PROJENİN ADI: DEĞERLİYİZ, DEĞERLİSİNİZ, DEĞERLİLER PROJEDEN KİMLER SORUMLU:

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu TEOG Sınavı Tatil Duyurusu Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

KASIM AYINDA NELER YAPTIK?

KASIM AYINDA NELER YAPTIK? KASIM AYINDA NELER YAPTIK? Değerli Velilerimiz; Kasım ayı projemiz Su ile keyifle geçen bir ayı daha geride bıraktık. 4 hafta süren proje çalışmalarımızda sınıfımız su hakkında çok detaylı bilgiler edindiler.

Detaylı

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR

EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR EĞİTİME İLK ADIM MODERN PDR HAYATIMIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR Bu başlangıç hem çocuğunuzun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı... Okul öncesi ve ilkokula başlama döneminde çocuk

Detaylı

TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu

TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu TED Kayseri Koleji nde Cumhuriyet Coşkusu Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün eşsiz dehasıyla kurulan Cumhuriyetin 92. yıl dönümü TED Kayseri Koleji nde velilerin,

Detaylı

BRİFİNG D O S Y A S I

BRİFİNG D O S Y A S I BRİFİNG D O S Y A S I İLİ : ADANA İLÇESİ : SARIÇAM ADI : AKKUYU İLKOKULU AKKUYU ORTAOKULU 2014-201 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : Akkuyu Ortaokulu B- KURUM KODU : 74372-743726 C- TELEFONU

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ 4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılmış olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için web sayfasında

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI LİSE TANITIM VE BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2013 Sene Başı Öğrenci Bilgilendirme Programı YGS - LYS

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

İSTANBUL SANCAKTEPE

İSTANBUL SANCAKTEPE İSTANBUL SANCAKTEPE NERMİN AHMET HASOĞLU ORTAOKULU 2 0 1 5-2 0 1 6 B R İ F İ N G D O S Y A S I Tüm hakları Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu na aittir. İ Ç İ N D E K İ L E R 1. KURUM KİMLİK BİLGİLERİ 2. KURUMUN

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2017 SIRA NO TARİH ETKİNLİK SORUMLU BİRİM E Y L Ü L 1 05.09.2017 salı Öğretmenlerin

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Yoğun ve keyifli geçen bir çeyrek dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Önümüzdeki

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU

GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU GÜMÜŞHACIKÖY IŞIK İLKOKULU Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. 2013-2014 Yılı 1.Dönem Sonu Raporu Uzm.Öğrt. Mustafa ACAR Işık İlkokulu Müdürü Değerler Eğitimi Çalıştayı 1. Dönem Raporu 1. 2013-2014 Eğitim Öğretim

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No ÇÜNÜR ORTAOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam İçin "Çekirdek Eylem Ekibi"nin

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı