Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yandex mail ve disk kullanım rehberi"

Transkript

1 Yandex mail ve disk kullanım rehberi

2 Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı olmadan tüm personelin koordine içinde işlem yapmasına olanak sağlayan Yandex mail ve disk servisleri hizmete girmiştir.

3 Yandex Mail Hizmeti Mail server hizmetinin Yandex sunucularına taşınması ile artık kurumsal maillerinizi dünyanın neresinde olursanız olun kolaylıkla yönetebilirsiniz. Yandex mail her bir hesap için sınırsız mail kotası hizmeti vermektedir.

4 Yandex Mail Kullanımı Yandex maillerinizi kullanmanız için bir çok alternatif mevcut. 1) Yandex Mail Maillerinizi Yandex mail arayüzünde kullanmak için mail.yandex.com.tr adresinize girmeniz yeterli olacaktır. Mail.yandex.com.tr adresine giriş yaptıktan sonra size ait kurumsal mail adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

5 2) Kurumsal Site Eğer mail.yandex.com.tr adresini unutmaktan korkuyorsunuz sizin için kurumsal internet siteniz üzerinden Yandex mail sayfasına ulaşabilirsiniz. Bunun için browserın adres çubuğuna başında www olmadan domain adresinizin önüne mail. Yazmanız yeterli olacaktır. (Ör: mail.sirketadresi.com) Sistem otomatik olarak Yandex mail arayüzünü açacaktır. Açılan ekranda size ait kurumsal mail adresinizi ve şifresini girmeniz gerekmektedir.

6 3) Mail Programları E-postalarla sadece Yandex mail arayüzü üzerinden değil çeşitli e-posta programları üzerinden de çalışabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyerek e-posta kutunuzun ayarlarında POP3 veya IMAP protokollerinin çalışmasını etkinleştirmeniz gerekir;

7 Microsoft Outlook IMAP protokolüne göre ayarlama 1. Programı başlatıp Hoş Geldiniz penceresinde İleri butonuna tıklayın. 2. Hesap kurulumu penceresinde varsayılan Evet değerini değiştirmeden İleri butonuna tıklayın. Ayarladığınız bir Outlook hesabınız var ve bir hesap daha eklemek istiyorsanız Dosya > Bilgi menüsünü açın ve Hesap Ekle butonuna tıklayın. 3. Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini manuel olarak yapılandır değerini seçip İleri butonuna tıklayın. 4. Varsayılan İnternet E-posta değerini değiştirmeden İleri butonuna tıklayın. 5. Aşağıdaki hesap ayarlarını girin: - Adınız kullanıcı adı (örneğin Bilge Bilir ), - E-posta adresi Kurumsal e-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresi.com ), - Hesap türü IMAP; - Gelen e-posta sunucusu imap.yandex.com.tr, - Giden posta sunucusu (SMTP) smtp.yandex.com.tr, - Kullanıcı Adı Kurumsal e-posta adresiniz, - Şifre Size verilen şifredir. Diğer parametreleri varsayılan değerlerde bırakın ve Diğer ayarlar butonuna tıklayın.

8 6. Giden sunucusu sekmesine gidip Giden sunucusu (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor özelliğini açın ve Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan değerini seçin. 7. Gelişmiş sekmesine gidin ve aşağıdaki parametreleri girin: - Gelen sunucusu (IMAP) Giden sunucusu (SMTP) 465 Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan öğesinde IMAP ve SMTP sunucuları için SSL değerini seçin. Tamam butonuna tıklayın. 8. Hesap ayarlarını tamamlamak için Hesap ekle penceresinde İleri butonuna tıklayın. Hesap ayarlarının kontrolü yapılacaktır. Ayarların kontrolü başarıyla tamamlandıysa Bitti butonuna tıklayın. Tüm parametrelerin doğru belirtildiğinden emin olun. 9. Klasör listesini almak için oluşturduğunuz hesabı sunucuyla eşitleyin. 10. Dosya > Hesap Ayarları menüsünü açın (Microsoft Outlook 2010 ve üstü) veya Servis > Hesap Ayarları (Microsoft Outlook 2007 ve altı), E-posta sekmesinde hesabı seçin ve Değiştir butonuna tıklayın.

9 11. Diğer ayarlar butonuna tıklayın ve Gönderilmiş Postalar sekmesine gidin. 12. Gönderilmiş öğeleri sunucuda şu klasöre kaydet değerini seçip Gönderilmiş Postalar klasörünü belirtin.

10 POP3 protokolüne göre ayarlama 1. Programı başlatıp Hoş Geldiniz penceresinde İleri butonuna tıklayın. 2. Hesap kurulumu penceresinde varsayılan Evet değerini değiştirmeden İleri butonuna tıklayın. Ayarladığınız bir Outlook hesabınız var ve bir hesap daha eklemek isti- yorsanız Dosya -> Bilgi menüsünü açın ve Hesap Ekle butonuna tıklayın. 3. Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini manuel olarak yapılandır değerini seçip İleri butonuna tıklayın. 4. Varsayılan İnternet E-posta değerini değiştirmeden İleri butonuna tıklayın. 5. Aşağıdaki hesap ayarlarını girin: - Adınız kullanıcı adı (örneğin Bilge Bilir ), - E-posta adresi Kurumsal e-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresiniz.com ), - Hesap türü POP3, - Gelen posta sunucusu pop.yandex.com.tr, - Giden posta sunucusu (SMTP) smtp.yandex.com.tr, - Kullanıcı Adı Kurumsal e-posta adresiniz, - Şifre Size verilen şifredir.

11 Diğer parametreleri varsayılan değerlerde bırakın ve Diğer ayarlar butonuna tıklayın. 6. Giden sunucusu sekmesine gidip Giden sunucusu (SMTP) için kimlik doğrulamtası gerekiyor özelliğini açın ve Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan değerini seçin. 7. Gelişmiş sekmesine gidin ve aşağıdaki parametreleri girin: - Gelen sunucusu (POP3) Giden sunucusu (SMTP) 465 Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir seçeneğini etkinleştirin ve Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan öğesinde SSL değerini seçin. E-posta kopyalarının sunucuda kaydedilmesini istiyorsanız ayrıca İletinin bir kopyasını sunucuda bırak seçeneğini işaretleyin. (Tavsiye edilir.) Tamam butonuna tıklayın. 8. Hesap ayarlarını tamamlamak için Hesap ekle penceresinde İleri butonuna tıklayın. Hesap ayarlarının kontrolü yapılacaktır. Ayarların kontrolü başarıyla tamamlandıysa Bitti butonuna tıklayın. Tüm parametrelerin doğru belirtildiğinden emin olun.

12 Hesap ayarlarını değiştirmek için Dosya -> Hesap Ayarları menüsünü açın (Microsoft Outlook 2010 ve üstü) veya Servis & Hesap Ayarları (Microsoft Outlook 2007 ve altı) E-posta sekmesinde hesap seçin ve Değiştir butonuna tıklayın.

13 Apple Mail IMAP protokolüne göre ayarlama 1.Programı başlatıp hesap oluşturma sihirbazını açmak için Mail > Hesap Ekle menüsünü açın. Not. Program ilk defa başlatıldığında hesap oluşturma sihirbazı otomatik olarak açılır. 2. Başka Mail Hesabı Ekle öğesini seçip Devam butonuna tıklayın. 3. Mail hesabı ekleme penceresinde hesap için aşağıdaki parametreler belirtin: - Tam Ad kullanıcı adı (örneğin Bilge Bilir ); - E-posta Adresi Kurumsal e-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresi.com ); - Şifre Size verilen şifredir. Oluştur butonuna tıklayın. Program girilen bilgilerin doğruluğunu kontrol edecektir. 4. Mail -> Tercihler ->Hesap bilgileri menüsünü açın. Giden posta sunucusu (SMTP) bölümünde SMTP Sunucu Listesini Düzenle öğesini seçin. 5. İleri Düzey sekmesine geçin. Secure Sockets Layer (SSL) kullan özelliğini etkinleştirin ve Özel kapı kullan alanında 465 değerini girin. Tamam butonuna tıklayın.

14 6. İleri Düzey sekmesine geçin. Secure Sockets Layer (SSL) kullan özelliğini etkinleştirin ve alana 993 değerini girin. Ayrıca Yeni e-postaların otomatik kontrolü sırasında hesaba kat seçeneğini etkinleştirin

15 POP3 protokolüne göre ayarlama 1. Programı başlatıp hesap oluşturma sihirbazını açmak için Mail -> Hesap Ekle menüsünü açın. Not: Program ilk defa başlatıldığında hesap oluşturma sihirbazı otomatik olarak açılır. 2. Mail hesabı ekleme penceresinde hesap için aşağıdaki parametreleri belirtin: - Tam Ad kullanıcı adı (örneğin Bilge Bilir ); - E-posta Adresi Kurumsale-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresi.com ); - Şifre Size verilen şifredir. Oluştur butonuna tıklayın. Program girilen bilgilerin doğruluğunu kontrol edecektir. 3. POP3 protokolüne göre hesap ancak manuel olarak yapılandırılabilir. Devam butonuna tıklayın.

16 4. Gelen e-posta sunucusu penceresinde hesabın aşağıdaki parametrelerini belirtin: - Hesap türü POP; - Gelen posta sunucusu pop.yandex.com.tr, - Kullanıcı Adı Kurumsal e-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresi.com ); - Şifre Size verilen şifredir. Devam butonuna tıklayın. 5. (İsteğe bağlı) Secure Sockets Layer (SSL) kullan özelliğini etkinleştirin ve Özel kapı kullan alanında 995 değerini girin. Devam butonuna tıklayın. 6. Giden posta sunucusu penceresinde hesap için aşağıdaki parametreler belirtin: - Açıklama e-posta kutunuzun programdaki adı, - Giden e-posta sunucusu smtp.yandex.com.tr, - Kullanıcı Adı Kurumsal e-posta adresiniz (örneğin bilge.bilir@sirketadresi.com ); - Parola Size verilen şifredir. Oluştur butonuna tıklayın.

17 7. Mail > Tercihler >Hesap bilgileri menüsünü açın. Giden posta sunucusu (SMTP) bölümünde SMTP Sunucu Listesini Düzenle öğesini seçin. 8. Secure Sockets Layer (SSL) kullan özelliğini etkinleştirin ve Özel kapı kullan alanında 465 değerini girin. Tamam butonuna tıklayın. 9. İleri Düzey sekmesine geçin. Secure Sockets Layer (SSL) kullan özelliğini etkinleştirin ve ilgili alana 995 değerini girin. Ayrıca Yeni e-postaların otomatik kontrolü sırasında hesaba kat seçeneğini etkinleştirip E-posta teslim edildikten sonra sunucudan kopyasını sil seçeneğini devre dışı bırakın.

18 Nerede olursanız olun, e-posta hesabınız daima yanınızda. E-postaları görüntüleyin ve gönderin. Hatta ekli dosyaları bile. Yapmanız gereken tek şey Yandex mail mobil uygulamasını telefonunuza indirmek. Yandex mail uygulamayı indirdikten sonra kurumsal mail adresinizi ve şifrenizi girin, mail hesabınızı kullanmaya başlayın. Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar için; İos işletim sistemi ile çalışan cihazlar için; 4) Yandex Mail Mobil Uygulamaları mail&hl=tr mail/id ?l=tr&mt=8

19 Yandex Disk Kullanımı Yandex Disk, Yandex sunucularında dosya depolamanızı sağlayan bir servistir. Disk'te bulunan dosyalarla internete bağlı herhangi bir cihazdan çalışabilirsiniz. Yandex her bir hesap için 10 GB ücretsiz veri depolama imkanı sağlar. Diske yüklemiş oldukları dosyaları iş arkadaşları ile paylaşabilir ve böylelikle şirket içinde dosya havuzu oluşturabilirsiniz. Disk'te depolanan herhangi bir dosyanın bağlantısını paylaşabilirsiniz. Dosyayı genel kullanıma açtığınızda servis bir bağlantı oluşturur.

20 1) Yandex Disk Yandex disk servisinize disk.yandex.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Disk hizmetini kullanmanız için kurumsal e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. 2) Kurumsal Site Eğer disk.yandex.com.tr adresini unutmaktan korkuyorsunuz sizin için kurumsal internet siteniz üzerinden Yandex disk sayfasına ulaşabilirsiniz. Bunun için browserın adres çubuğuna başında www olmadan domain adresinizin önüne disk. Yazmanız yeterli olacaktır. (Ör: disk.sirketadresi.com) Sistem otomatik olarak Yandex disk arayüzünü açacaktır. Açılan ekranda size ait kurumsal mail adresinizi ve şifresini girmeniz gerekmektedir.

21 3) Yandex Disk Mobil Uygulamaları İnternet bağlantısı olan her yerden fotoğraflarınıza, videolarınıza ve diğer dosyalarınıza kolayca erişmenizi sağlayabilirsiniz. Uygulamayı cep telefonunuza indirerek dosyalarınızı bir yerde unutmaktan veya kaybetmekten korkmadan, dilediğiniz an çalışmaya devam edebilirsiniz. Cihazları eşitlemek için mobil uygulamasına hesabınızı ekleyin. Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar için; İos işletim sistemi ile çalışan cihazlar için lütfen tıklayınız.

22 4) Yandex Disk Bilgisayar Programları Yandex disk bilgisayar programları sayesinde diskteki dosyalar ile bilgisayarınızda çalışabilirsiniz; Disk'teki dosyalarda yapılan tüm değişiklikler internet bağlantısı aracılığıyla otomatik olarak eşitlenir.

23 Mac işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar için; Yandex diskin klasörü bilgisayardaki normal bir klasör gibi görünür, fakat dosyalarınızı ayrıca Yandex sunucusunda da depolar. Dosyalarınıza sadece siz ve seçtiğiniz kişiler erişebilir. İnternete bağlı olan her cihazdan dosyalarınıza erişebilirsiniz. Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar için; DiskSetup.exe/

24

Outlook Ahi Evran. Posta Kurulum Klavuzu 29.01.2014. BAUM baum@ahievran.edu.tr. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015

Outlook Ahi Evran. Posta Kurulum Klavuzu 29.01.2014. BAUM baum@ahievran.edu.tr. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015 Outlook Ahi Evran 29.01.2014 Posta Kurulum Klavuzu Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 2015 BAUM baum@ahievran.edu.tr Microsoft Outlook 2013/2010/2007 programını çalıştırıyoruz. 1. Üst menüden

Detaylı

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın.

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın. Yalova Üniversitesi email adresini outlook ile kullanmak için, bilgisayarınızda kurulu Outlook sürümüne bağlı olarak ücretsiz olarak Microsoft Office Outlook Connector programını indirebilir veya POP3

Detaylı

iphone ios Mail Kurulumu

iphone ios Mail Kurulumu iphone ios Mail Kurulumu Şu adımları takip ederek E- posta hesabınızı yerleşik iphone Mail programına tanımlayabilirsiniz: 1. Ayarları görüntüleyiniz: 2. Mail, Kişiler, Takvimler seçeneğine gidiniz: 3.

Detaylı

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu

K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu K12 Uzantılı E Posta Kullanım Ve Kurulum Klavuzu Bu klavuz bakanlığımızca kurumlara sağlanan kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki e posta adreslerinin genel özellikleri ve kullanımı esnasında dikkat edilecek

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Microsoft Outlook 2003 E-POSTA KURULUMU 02.11.2012 NOT: Microsoft Outlook 2003, Microsoft Office 2003 lisanslı ürünün bir parçasıdır. Microsoft Office 2003 bilgisayarınıza yüklü

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ.

2011_03_23_SATIS_KADR_ICIN_E_POSTA_KURULUS_AYARLARI_KAPAKLI_son_guncelleme_(windows_mail_dahil) WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. WÜRTH SANAYİ ÜRÜNLERİ TİCARET LTD.ŞTİ. SATIŞ KADROSU E-POSTA HESAPLARININ, OUTLOOK EXPRESS PROGRAMINA, OUTLOOK PROGRAMINA ve WINDOWS MAIL (VISTA İşletim Sistemi) PROGRAMINA KURULUŞ AÇIKLAMA NOTLARI D İ

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Bilgisayarınızda Windows içinde kurulu bulunan Outlook Express programı içine kendi kurumunuza ait e-posta hesabını mutlaka tanıtmanız/kurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır.

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır. GMAİL & OUTLOOK 1) Outlook Hakkında Outlook e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır. Aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz:

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz: Hoş Geldiniz Yandex.Disk ile dosyalar hep yanınızda. Dünyanın her yerinde, internet bağlantısı olan tüm cihazlardan fotoğraf, video ve dökümanlarınıza erişebilirsiniz. Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz

Detaylı

Outlook Express ayarları.

Outlook Express ayarları. Outlook kullanımı için gerekli ayarlar: POP3 sunucusu: k12pop3.meb.k12.tr MEB KURUMLARI E-POSTA AYARLARI SMTP sunucusu: k12smtp.meb.k12.tr Web tabanlı mail hizmeti : http://posta.meb.k12.tr Posta adreslerinin

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU

OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU OUTLOOK EXPRESS'E @MEB.K12.TR E-POSTA HESABI KURULUMU Kurumlarımızdan e-posta işlemi ile ilgili çok sayıda telefonlar almaktayız. Ortaya çıkan aksaklıkları en aza indirmek/yok etmek amacı ile ek açıklamaya

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

Outlook ve benzeri programların Ayarları

Outlook ve benzeri programların Ayarları Outlook ve benzeri programların Ayarları İletişim bilgileri Tel: 3340 3341 e-mail: nyg.yardim@mail.ege.edu.tr İçindekiler BÖLÜM1 PROGRAM AYARLARI 1.1. Microsoft Outlook programı aracılığı ile kişisel bilgisayara

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ]

ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] ARAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ [OKUL/KURUMLARDA E-POSTA KOTA SORUNUN ÇÖZÜMÜ] İlçemiz okul/kurumlarının hali hazırda kullandıkları kurumkodu@meb.k12.tr e-posta adreslerine gönderilen elektronik postaların,

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda VitalSource Bookshelf Nedir? VitalSource Bookshelf, VitalSource üzerinden temin edilen dijital kitapların kullanıldığı dijital bir platformdur. Bookshelf, kişiye özel dijital kütüphane oluşturarak, kullanıcıların

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Bulut Ayarları (Dropbox)

Bulut Ayarları (Dropbox) Bulut Ayarları (Dropbox) kayıt cihazınıza bağlı herhangi bir kamera hareket algıladığında, resim çekerek size ait bir Dropbox hesabına gönderebilir. Bu sayede kayıt cihazı çalınsa veya Hard Diskiniz arızalansa

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu

iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone & ipad için e-posta hesabı kurulumu iphone veya ipad üzerine yönetim panelinizden aktif hale getirdiğiniz bir e-posta hesabınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir mail adresi ve o adrese

Detaylı

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Outlook ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. Outlook, özellikle

Detaylı

Toplu İleti Gönderimi

Toplu İleti Gönderimi Toplu İleti Gönderimi İK ve Bordro Plus ürünlerinde; personelin doğum günü, işe giriş kutlaması gibi özel tarihlerde çalışanlara e-posta ile kutlama mesajları otomatik olarak gönderilebilir. Bu işlem Sicil

Detaylı

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu BuluTT Depo Sayfa: 1/57 Bu doküman BuluTT Depo nun kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: BULUTT DEPO KURULUMU BÖLÜM-2: BULUTT DEPO KULLANIMI BÖLÜM-3: DOSYALARINIZA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN

Detaylı

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI. Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov.

SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI. Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov. SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA SİSTEMİ, E-POSTA VE MS OUTLOOK PROGRAMI KULLANIMI Salim Cimilli salim.cimilli@saglik.gov.tr Özet T.C. Sağlık Bakanlığı Kullanıcıları için hazırlanmış hizmete

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu POP3 ve IMAP e-mail kurulumu Nokia E71 iniz Google Mail gibi mevcut internet e-posta hesaplarının birçoğuna kolaylıkla erişme olanağı sunan bir E-posta istemcisi içerir. Diğer e-posta servislerinin birçoğu

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Opera Max / Mobil Veri Tasarruf Makinesi [Android]

Opera Max / Mobil Veri Tasarruf Makinesi [Android] Opera Max / Mobil Veri Tasarruf Makinesi [Android] Opera Max ile android cihazlarda veriden tasarruf eder ve veri kotanızı genişletirsiniz. Opera Max veri kullanımınızı yönetmenizde size yardımcı olur.

Detaylı

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri

VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri VMEET Kurulum Kitapçığı Birtel İletişim Teknolojileri Bu belgede VMEET i bilgisayarınıza nasıl kuracağınız anlatılmaktadır. İçindekiler BİRTEL VMEET TÜRKÇE KURULUM... 2 1. Adım... 2 2. Adım... 2 3. Adım...

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığının meb.k12.tr Uzantılı e-posta Adresleri için Outlook Ayarları 1. Adım: Öncelikle Outlook Express programını çalıştırmak için başlat menüsünden Tüm Programlar a gelinir. Buradan

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005 Kaynak Kodlardan Derleme Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 26 Mart 2005 Turquaz Muhasebe, Kaynak Kodları Derleme Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Birey Okulları Office 365

Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Office 365 Birey Okulları Microsoft ile Office 365 Exchange Plan 1 anlaşması sağlamıştır. Peki Office 365 nedir? Birey Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta (adsoyad@bireyokullari.com)

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Güvenli Doküman Senkronizasyonu

Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyon sistemi, hızlı ve güvenli kurumsal doküman paylaşım ve senkronizasyon uygulamasıdır. GDS ne sağlar?» Kurumsal hafıza oluşturulmasını sağlar,»

Detaylı

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi Posta Arşivi Kullanım ve Yardım Rehberi 50 GB yüksek kapasiteli disk alanı ile yüzbinlerce iletiyi ve eklerini arşivleyerek, tek noktadan tüm e-posta hesaplarının yazışma trafiğini izleyebilirsiniz. Posta

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları Casus Yazılımdan İstenmeyen E- Koruma Postadan Koruma Virüsten Koruma Kimlik Avından Koruma İçerik ve URL

Detaylı

Özel Uyarılar. Resim 97. United Security. Olay Tipi Etkin Mesaj Göster Gönder Alarm Cikisi Role Suresi Sesli Uyari

Özel Uyarılar. Resim 97. United Security. Olay Tipi Etkin Mesaj Göster  Gönder Alarm Cikisi Role Suresi Sesli Uyari Özel Uyarılar Cihazınız, Hard Disk in dolması, Hard Disk hatası veya kamera bağlantılarından birinin kopması durumunda ekranda mesaj göstererek, Email göndererek, sesli uyararak veya eğer cihazınız destekliyorsa

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Android için Lotus Notes Traveler Mobil Cihazlarınızdan E-postalarınıza Bakabilmek 01.11.2012 NOT: Bu kılavuz Android işletim sistemi cep telefonları için hazırlanmıştır. Kılavuzun

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Windows 7 Denetim Masası ndan (1) ve (2) numaralı ekranlardaki kırmızı işaretli komutları kullanarak işletim sisteminin güncelleştirme paketlerini denetleyerek

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 07.05.01 Tarih : 11.05.2016 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Web Entegrasyonu programı WOLVOX ERP programından stok XML gönderimi, AKINSOFT E-Ticaret

Detaylı

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın İhtiyaç duyduğunuz her yerde, tüm dosyalarınıza erişin İstediğiniz bilgisayar, akıllı telefon

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı

MEB (K12) e-posta Sistemi Kullanımı 1. Giriş Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından tüm kurumlarımıza POP3 destekli e-posta hesabı tahsis edilmiştir. Bu hesabı web tabanlı olarak kullanabileceğiniz gibi Outlook vb. gibi e-posta istemci

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Amaç. Ürün / Servis Tanımı... 2. Ürün / Servis Özellikleri... 2 Standartlar Ve Kısıtlar... 2 Sistemin Özellikleri...

İÇİNDEKİLER. Amaç. Ürün / Servis Tanımı... 2. Ürün / Servis Özellikleri... 2 Standartlar Ve Kısıtlar... 2 Sistemin Özellikleri... KURUMSAL E-POSTA İÇİNDEKİLER Amaç Ürün / Servis Tanımı... 2 Ürün / Servis Özellikleri... 2 Standartlar Ve Kısıtlar... 2 Sistemin Özellikleri... 3 Destek Ve Bakım... 4 1 AMAÇ Bu dokümanda Turkcell SuperOnline

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı