Income and assets / Gelir ve mal varlıkları. Day/Gün Month/Ay Year/Yıl

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Income and assets / Gelir ve mal varlıkları. Day/Gün Month/Ay Year/Yıl"

Transkript

1 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 1 of 20/Sayfa 1/20) Income and assets / Gelir ve mal varlıkları MOD ia This form is part of your claim for an Australian payment or will be used to assess your continuing entitlement. Centrelink may not be able to pay you until you provide this form and the documents requested. If you provide original documents, Centrelink will copy them and return the originals to you. Please provide documents relating to your, and your partner s (if you have one), investments and/or income, as requested in this form (e.g. investment certificates/share certificates). If you need help to fill in this form, or need more information please call Centrelink in Australia on Bu form, bir Avustralya ödene i için talebinizin bir parçasıdır veya hakkınızın süreklili inin de erlendirilmesi için kullanılacaktır. Centrelink, bu formu ve istenen belgeleri siz sa layıncaya kadar size ödeme yapamayabilir. Belgelerin aslını sa larsanız, Centrelink bunların kopyasını çekip, asıllarını size geri iade edecektir. Lütfen, bu formda istenildi i gibi, sizin (veya eßinizin) yatırımlarınıza ve/veya gelirinize ilißkin belgeleri sa layınız (örne in, yatørøm sertifikalarø/hisse senetleri). Bu formu doldurmak için yardøma veya daha fazla bilgiye ihtiyacønøz varsa lütfen Centrelink i Avustralya dahilinde nolu telefondan arayınız. 1 r personal details Kißisel detaylarınız Customer s name Müßterinin adø Date of birth Do um tarihi Centrelink Reference Number (if known) Centrelink Referans Numarası (biliniyorsa) Contact telephone number rtibat telefon numarası: ( ) 2 Do you currently have a partner? r partner is your husband, wife or de facto. Centrelink requires your partner s details to assess your entitlement. Íu anda bir eßiniz var mø? ; kocanøz, karønøz veya fiili eßiniz demektir. Centrelink in, hakkønøz olanø de erlendirebilmek için eßiniz hakkøndaki bilgilere de ihtiyacø vardør. s name in adø s date of birth in do um tarihi Do you authorise Centrelink to disclose information about your income and assets to your partner? ( can change this authority at any time) Geliriniz ve varløklarønøz hakkønda eßinize bilgi verme yetkisini Centrelink e veriyor musunuz? (Bu yetkiyi her zaman de ißtirebilirsiniz)

2 Earnings / Kazanç Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 2 of 20/Sayfa 2/20) 3 Do you (and/or your partner) CURRENTLY receive any income from work? (ve/veya eßiniz) ÍU SIRADA bir ißten gelir elde ediyor musunuz? Name of employer ßverenin adø Address Adres Go to Question 5 Soru 5 e geçiniz YOU / S Z Name of employer ßverenin adø Address Adres Go to Question 5 Soru 5 e geçiniz YOUR PARTNER / EÍ N Z Postcode Posta kodu Postcode Posta kodu Job description ßin tanømlamasø Workplace (if different from your employer s address) ßyeri (E er ißverenin adresinden de ißikse) Job description ßin tanømlamasø Workplace (if different from your employer s address) ßyeri (E er ißverenin adresinden de ißikse) Hours you work Haftada çalıßtı ınız saatler per week haftada Hours you work Haftada çalıßtı ınız saatler per week haftada Amount earned before tax and other deductions Vergiden ve di er kesintilerden önce haftada kazanılan tutar per week haftada Amount earned before tax and other deductions Vergiden ve di er kesintilerden önce haftada kazanılan tutar per week haftada dolarø DEÆ LSE) dolarø DEÆ LSE) Is this your usual wage? Bu sizin normal haftalı ınız mıdır? Is this your usual wage? Bu sizin normal haftalı ınız mıdır? Please attach a copy of your most recent payslip(s). En yeni maaß bordronuzun (bordrolarønøzøn) bir kopyasønø lütfen ekleyiniz. Please attach a copy of your most recent payslip(s). En yeni maaß bordronuzun (bordrolarønøzøn) bir kopyasønø lütfen ekleyiniz.

3 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 3 of 20/Sayfa 3/20) YOU / S Z YOUR PARTNER / EÍ N Z 4 Do you (and/or your partner) receive a fringe benefit provided by this employer? Fringe benefit means a benefit you receive as part of your earned income but not as a wage or salary (e.g. use of a car as part of a salary package). e (ve/veya eßinize) bu ißveren tarafından ücret harici bir yan çıkar sa lanıyor mu? Yan çøkar, bir maaß veya ücret olarak de il, kazandø ønøz gelirinizin bir parçasø olarak elde etti iniz yarardør (örne in, ücret paketinin bir parçasø olarak bir araba kullanømø). Please attach documents which indicate the type of fringe benefit and its value, and whether or not the amount provided is grossed-up or non-grossed up. Yan çøkarøn türünü ve de erini, ve sa lanan tutarøn kesintili toplam ya da kesintisiz toplam olup olmadø ønø belirten ayrøntølarø ekleyiniz. Please attach documents which indicate the type of fringe benefit and its value, and whether or not the amount provided is grossed-up or non-grossed up. Yan çøkarøn türünü ve de erini, ve sa lanan tutarøn kesintili toplam ya da kesintisiz toplam olup olmadø ønø belirten ayrøntølarø ekleyiniz. Household contents / Ev eßyaları 5 What is your estimate of the net market value of your (and your partner s) normal household contents and personal effects? Market value is what you would get if you sold your household contents and personal effects. It is not the replacement or insured value. in (ve eßinizin) normal ev eßyalarønøz ile kißisel eßyalarønøzøn tahmini olarak net piyasa de eri ne kadardør? Piyasa de eri, ev eßyalarønøz ile kißisel eßyalarønøzø satmanøz durumunda elinize geçecek olan para miktarødør. Bu miktar, eßyalarøn yenilenme de eri veya sigortalanmøß køymeti de ildir. Household contents include all normal furniture such as soft furnishings (e.g. curtains), electrical appliances (other than fixtures such as stoves and built-in items), antiques and works of art. Personal effects include jewellery for personal use and hobby collections (e.g. stamps, coins). Ev eßyaları kapsamına, yumußak malzemeler (ör, perdeler) gibi bütün normal mobilyalar, ocak ve yerleßik dolaplar gibi sabit eßyaların dıßındaki elektrikli ve di er eßyalar, antika eßyalar ve sanat eserleri girmektedir. Amount Miktar (E er Avustralya dolarø DEÆ LSE)

4 Life insurance policies / Hayat Sigortası poliçeleri Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 4 of 20/Sayfa 4/20) 6 Do you (and/or your partner) have any life insurance policies that can be cashed in? Do NOT include details of life office or friendly society insurance bonds in this question. will be asked about this in a later question. in (ve/veya eßinizin) paraya dönüßtürülebilecek hayat sigortası poliçeniz var mı? Bu soruya yaßam boyu haklarını ya da dostluk cemiyeti sigorta bonolarını dahil etmeyiniz. Bununla ilgili olarak size daha sonra soru sorulacaktır. Name of insurance company Sigorta ßirketinin adı Please attach the policy document and the latest statement for each policy listed below. Lütfen aßa ıda belirtilen her poliçe için poliçe belgesini ve en son bildirgeyi ekleyiniz. Policy number Poliçe numarası Surrender value Piyasa de eri Owned by: Sahibi: Vehicles / Taßıtlar 7 Do you (and/or your partner) own any motor vehicles, boats, caravans or trailers? Do NOT include a boat or caravan you live in. in (ve/veya eßinizin) motorlu taßıt, bot, karavan veya treyleriniz var mø? Yaßadı ınız bot veya karavanı dahil etmeyiniz. Make (e.g. Ford) Yapım (Örn. Ford) Model (e.g. Laser) Model (Örn. Laser) Year Yıl Market value Íu andaki piyasa de eri Amount owing Kalan borcunuzun miktarı Percentage owned by: Sahip olunan yüzde:

5 Bank accounts / Banka hesapları Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 5 of 20/Sayfa 5/20) 8 Give details of all your (and/or your partner s) bank accounts, including term deposits, joint accounts and accounts you hold under any other name Vadeli hesaplar, müßterek hesaplar ve baßka herhangi bir isim altında sahip oldu unuz hesaplar da dahil olmak üzere sizin (ve/veya eßinizin) tüm banka, hesaplarønøzøn ayrøntølarønø veriniz Name of institution Kurulußun adı Type of account (e.g. savings, cheque) Hesap türü (örne in, tasarruf, çek) Account number Hesap numarası Name of account holder(s) Hesap sahibinin adı Account balance Bakiye Please attach the latest statement for each account. Lütfen her hesap için en son bildirgeyi ilißtiriniz. Bonds and debentures / Bonolar ve Tahviller 9 Do you (and/or your partner) have any bonds or debentures? This includes Australian investments and investments in countries other than Australia. Do NOT include friendly society bonds or life insurance bonds. will be asked about these in a later question. in (ve/veya eßinizin) herhangi bir bononuz veya tahviliniz var mı? Bu, Avustralya daki veya Avustralya dan baßka ülkelerdeki yatørømlarø içerir. Dostluk cemiyeti bonolarını veya hayat sigortası bonolarını burada dahil ETMEY N Z. Bunlarla ilgili olarak sizden baßka bir soruda bilgi istenecektir. Type of investment Yatørømøn türü Please attach the latest statement for each investment listed below. Aßa ıda sıralanan her yatırım için lütfen en güncel bildirimi ekleyiniz. Name of company Íirketin adø Current amount invested Íu sırada yatırım yapılmıß miktar Percentage owned by: Sahip olunan yüzde:

6 Money on loan / Borç verilmiß para Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 6 of 20/Sayfa 6/20) 10 Do you (and/or your partner) have money on loan to anyone? in (ve/veya eßinizin) birisine borç olarak verdi iniz paranız var mı? Date lent Borcun verildi i tarih Amount lent Borç verilen tutar Lent by: Borç veren kißi: Shares / Hisseler 11 Do you (and/or your partner) own any shares, options, rights, convertible notes, warrants or other securities LISTED on an Australian or overseas stock exchange? This includes shares traded in exempt stock markets. * ASX means Australian Stock Exchange. in (ve/veya eßinizin) Avustralya içinde veya dıßındaki bir borsada KAYITLI bulunan herhangi bir hisse senedi, seçenek (opsiyon), hak, paraya çevrilebilir banknot, makbuz veya di er menkul de erleriniz var mı? Bu, muaf borsa piyasalarında alınıp satılan hisseleri de içermektedir. * ASX, Avustralya Borsa Piyasası demektir. Name of company Íirketin adø Please attach the latest statement(s) detailing your share holding for each share listed below. Aßa ıda sıralanan her hisse senedi için lütfen elinizdeki hisse senetlerinin detaylarını gösteren en güncel bildirimi (bildirimleri) ekleyiniz. Type of share/investment (e.g. ordinary share, option) Hissenin/yatørømøn türü (Örn. søradan hisse, seçenek) ASX* code (if known) Avustralya Borsa Kodu (biliniyorsa) Country (if share is NOT listed on the ASX*) Ülke (Hisse Avustralya borsasønda kayøtlø DEÆ LSE) Current market value (if share is NOT listed on the ASX*) Íu andaki piyasa de eri (Hisse Avustralya borsasında kayıtlı DEÆ LSE) Number of shares or other securities Hisselerin veya di er menkul de erlerin sayøsø Percentage owned by: Sahip olunan yüze:

7 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 7 of 20/Sayfa 7/20) 12 Do you (and/or your partner) own any shares, options, rights, issued in a PUBLIC company NOT listed on a stock exchange? This includes shares traded in exempt stock markets. in (ve/veya eßinizin) bir borsada kayıtlı OLMAYAN, bir KAMU ßirketinde herhangi bir hisse, seçenek ya da hakkınız var mı? Bu, muaf borsalarda alønøp satølan hisseleri de içerir. Name of company Íirketin adø Please attach the latest statement(s) detailing your share holding for each share listed below. Aßa ıda sıralanan her hisse senedi için lütfen elinizdeki hisse senetlerinin detaylarını gösteren en güncel bildirimleri ekleyiniz. Type of shares Hisselerin türü Number of shares Hisse sayøsø Current market value Íu andaki piyasa de eri Percentage owned by: Sahip olunan yüzde: Managed investment and superannuation / Güdümlü yatırım ve emeklilik fonu 13 Do you (and/or your partner) have any managed investments? Managed investments include investment trusts, personal investment plans, life office and friendly society bonds. Do NOT include life insurance policies or superannuation and rollover investments. APIR is a commonly used code for fund managers in Australia to identify individual financial products. (ve/veya eßinizin) herhangi bir güdümlü yatırımı var mı? Güdümlü yatırımlar, yatırım tröstleri, kißisel yatırım planları, yaßam boyu hakları ve dostluk cemiyeti bonolarını kapsamaktadır. Hayat sigortası poliçelerini, emeklilik fonlarını veya aktarılan yatırımları dahil etmeyiniz. APIR, tek tek mali ürünleri tanømlamak için Avustralya da fon yöneticileri için yaygøn olarak kullanølan bir koddur. Name of company Íirketin adø Please attach documents which show details for each investment listed below. Aßa ıda sıralanan her yatırım için lütfen detayları gösteren belgeleri ilißtiriniz. Name of product (e.g. investment trust) Ürünün adø (Örn. Yatırım tröstü) Type of product/option (e.g. balanced, growth) Ürünün/seçene in türü (ör, dengeli, büyüyen) APIR code (if known) APIR Kodu (Biliniyorsa) Number (if applicable) Sayø (uygunsa) Current market value of investment Yatørømøn ßu andaki piyasa de eri Percentage owned by: Sahip olunan yüzde:

8 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 8 of 20/Sayfa 8/20) 14 Answer this question only if you are over age pension age. If you have a partner, your partner should answer this question only if over age pension age. Do you (and/or your partner) have any money invested in approved deposit funds, deferred annuities, or superannuation funds (where you do not receive a superannuation pension from the fund)? Include any money held in a Self Managed Superannuation Fund (SMSF) and Small APRA Fund (SAF) only if these are a complying fund. These are funds in the accumulation phase from which payments are not being made. Bu soruya sadece yaßınız yaßlılık maaßı yaßının üstünde ise yanıt veriniz. varsa, yaßı sadece emekli maaßı yaßının üstünde ise bu soruya yanıt vermelidir. in (ve/veya eßinizin) onaylı depozito fonlarında (ADF), ileride verilecek yıllık maaß programlarında (DA) veya emeklilik fonu maaßı almadı ınız emeklilik fonlarında yatırılmıß paranız var mı? Sadece kurallara uyan fonlardan (complying fund) iseler, Kendinizin Güttü ü Emeklilik Fonu nda (SMSF) ve Küçük APRA Fonu nda (SAF) tutulan paraları dahil ediniz. Bu fonlar, halen içinden ödemelerin yapılmadı ı birikme aßamasındaki fonlardır. Name of company Íirketin adø Please attach documents which show details for each fund listed below. Aßa ıda sıralanan her fon için lütfen detayları gösteren en güncel bildirimi ilißtiriniz. Name of product (e.g. investment trust) Ürünün adø (Örn. Yatırım tröstü) Type of product/option (e.g. balanced, growth) Ürünün/seçene in türü (ör, dengeli, büyüyen) APIR code (if known) APIR Kodu (Biliniyorsa) Number (if applicable) Sayø (uygunsa) Current market value of investment Yatørømøn ßu andaki piyasa de eri Percentage owned by: Sahip olunan yüzde:

9 Income stream products / Düzenli gelir akımı ürünleri Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 9 of 20/Sayfa 9/20) 15 Do you (and/or your partner) receive income from income stream products? An income stream is a regular series of payments which may be made for a lifetime or fixed period by a financial institution or employer subject to Australian prudential regulations. (ve/veya eßiniz) düzenli gelir akımı ürünlerinden gelir sa lıyor musunuz? Düzenli bir gelir akømø, bir mali kuruluß veya ißveren taraføndan, Avustralya resmi dairelerince yürütülen kurallara ba lø olarak, tüm yaßam boyunca veya belirli bir süre boyunca yapølabilecek düzenli bir dizi ödemedir. Please indicate which kind of income stream product you receive Lütfen ne tür bir düzenli gelir akømø aldø ønøzø belirtiniz YOU / S Z Please attach your latest schedule of information for each income stream product you currently hold. (A schedule is a document usually given to a customer by the product provider showing details of the investment purchased such as purchase price, payment frequency etc.) Íu anda sahip oldu unuz her düzenli gelir akømø ürünü için en son bilgi dizinini lütfen ekleyiniz. (Dizin, ürünü sa layan taraføndan genellikle müßteriye verilen ve satøn alønan yatørømøn satøn alma fiyatø, ödeme søklø ø, vs. gibi ayrøntølarønø gösteren bir belgedir.) Allocated pension Tahsis edilmiß emeklilik maaßı Rollover immediate annuity Hemen paraya çevrilebilen aktarılmıß yıllık ödemeler Superannuation pension (defined benefit) Emeklilik fonu ödene i (tanımlanmıß fayda) Allocated annuity Tahsis edilmiß yølløk gelir Ordinary annuity Søradan yølløk gelir Superannuation pension Emeklilik fonu ödene i Other Di er YOUR PARTNER / EÍ N Z Please indicate which kind of income stream product you receive Lütfen ne tür bir düzenli gelir akømø aldø ønøzø belirtiniz Please attach your latest schedule of information for each income stream product you currently hold. (A schedule is a document usually given to a customer by the product provider showing details of the investment purchased such as purchase price, payment frequency etc.) Íu anda sahip oldu unuz her düzenli gelir akømø ürünü için en son bilgi dizinini lütfen ekleyiniz. (Dizin, ürünü sa layan taraføndan genellikle müßteriye verilen ve satøn alønan yatørømøn satøn alma fiyatø, ödeme søklø ø, vs. gibi ayrøntølarønø gösteren bir belgedir.) Allocated pension Tahsis edilmiß emeklilik maaßı Rollover immediate annuity Hemen paraya çevrilebilen aktarılmıß yıllık ödemeler Superannuation pension (defined benefit) Emeklilik fonu ödene i (tanımlanmıß fayda) Allocated annuity Tahsis edilmiß yølløk gelir Ordinary annuity Søradan yølløk gelir Superannuation pension Emeklilik fonu ödene i Other Di er Income stream provider s details Düzenli gelir sa layana ilißkin bilgiler Provider s name Sa layøcønøn adø Provider s address Sa layøcønøn adresi Income stream provider s details Düzenli gelir sa layana ilißkin bilgiler Provider s name Sa layøcønøn adø Provider s address Sa layøcønøn adresi Postcode Posta kodu Postcode Posta kodu If you have more than one provider, please attach a separate sheet with details. Birden fazla sa layøcønøz varsa, lütfen bilgileri ayrø bir ka øtta ekleyiniz.

10 Other investments / Di er yatırımlar 16 Do you (and/or your partner) have any money invested in, or do you receive income from, any other investments not declared elsewhere on this form? Include all investments outside Australia not declared elsewhere on this form. Do NOT include real estate in Australia or overseas, private trusts, private companies or business. will be asked about these in later questions. in (ve/veya eßinizin) bu formun baßka bir yerinde belirtilmemiß herhangi bir yatørømda paranøz var mø veya bir yatørømdan gelir sa løyor musunuz? Avustralya døßøndaki, bu formda daha önce sözü edilmemiß tüm yatørømlarø belirtin. Avustralya da veya yurt dıßında bulunan gayrimenkulleri, özel vakıfları, özel ßirketleri ve ißyerlerini dahil ETMEY N Z. Bunlarla ilgili olarak daha sonraki sorularda bilgi istenecektir. Type of investment Yatørømøn türü Please attach documents which show details for each investment listed below. Aßa ıda sıralanan her yatırım için lütfen detayları gösteren belgeleri ilißtiriniz. Name of organisation/company Kurulußun/ßirketin adø Current value of investment Yatørømøn ßu andaki de eri Income received in last 12 months Son 12 ayda alønan gelir Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 10 of 20/Sayfa 10/20) Percentage owned by: Sahip olunan oran:

11 Gifting / Hediye verme Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 11 of 20/Sayfa 11/20) 17 In the last five years have you (and/or your partner) given away, sold for less than their value, or surrendered a right to, any cash, assets, property or income? This includes forgiven loans and shares in private companies. Son beß yıl içinde siz (ve/veya eßiniz) hiç para, varlık, mülk veya gelir hediye ettiniz, bunları de erlerinin altında sattınız veya üzerlerinde olan hakkınızdan vazgeçtiniz mi? Bu, özel ßirketlerdeki vazgeçilmiß olan borç olarak verilen kıymetleri ve hisseleri de kapsamaktadır. What you gave away or sold for less than its value (e.g. money, car, second home, land, farm) Ne hediye ettiniz veya de erinin altønda sattønøz (örn. para, araba, ikinci ev, arazi, çiftlik) Date given or sold Hediye edilen veya satølan tarih What it was worth De eri ne idi What you got for it Karßølø ønda ne aldønøz Gift made by: Hediye eden:

12 Other pension-type payments from outside Australia / Avustralya døßøndan emeklilik türü di er ödenekler YOU / S Z Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 12 of 20/Sayfa 12/20) YOUR PARTNER / EÍ N Z 18 Do you (and/or your partner) receive income from outside Australia? This includes: Payments for retirement or old age Payments for disability or invalidity Payments for widowhood or survivorship Payments for children Superannuation payments Payments for war injury Payments for war service Payments as a war widow War restitution payments Compensation payments Other pensions, benefits or allowances from outside Australia. (ve/veya eßiniz) Avustralya døßøndan gelir elde ediyor musunuz? Bu, ßunlarø içerir: Emeklilik veya yaßløløk ödenekleri Sakatløk veya maluliyet ödenekleri Dulluk (kadønlar için) ödenekleri veya geride kalanlar için ödenekler Çocuklar için ödenekler Emeklilik fonu ödenekleri Savaßta yaralanma ödenekleri Savaß hizmeti ödenekleri Savaß sonucu dul kalan kadønlara ödenekler Savaß zararø ödenekleri Tazminat ödenekleri Avustralya døßøndan di er emeklilikler, ödenekler veya yardımlar. 1 Type of payment Ödemenin türü Payments for retirement or old age Emeklilik veya yaßløløk ödenekleri Payments for disability or invalidity Sakatløk veya maluliyet ödenekleri Payments for widowhood or survivorship Dulluk (kadønlar için) ödenekleri veya geride kalanlar için ödenekler Payments for children Çocuklar için ödenekler Superannuation payments Emeklilik fonu ödenekleri Paid in name of Ödeme yapølanøn adø Country paying it Ödemeyi yapan ülke Authority paying it Ödemeyi yapan kurum Reference number Referans numarasø Please attach documents which show the payment details (e.g. pension certificate). Ödeneklere ilißkin ayrøntølarø gösteren belgeleri lütfen ilißtiriniz (örne in, emeklilik sertifikasø). Amount of payment before deductions Ödene in kesinti Currency of payment yapølmadan önceki tutarø Ödene in para birimi Payments for war injury Savaßta yaralanma ödenekleri Payments for war service Savaß hizmeti ödenekleri Payments as a war widow Savaß sonucu dul kalan kadønlara ödenekler War restitution payments Savaß zararø ödenekleri Compensation payments Tazminat ödenekleri Other Di er How often paid? Ne søkløkta ödenir? 1 Type of payment Ödemenin türü Payments for retirement or old age Emeklilik veya yaßløløk ödenekleri Payments for disability or invalidity Sakatløk veya maluliyet ödenekleri Payments for widowhood or survivorship Dulluk (kadønlar için) ödenekleri veya geride kalanlar için ödenekler Payments for children Çocuklar için ödenekler Superannuation payments Emeklilik fonu ödenekleri Paid in name of Ödeme yapølanøn adø Country paying it Ödemeyi yapan ülke Authority paying it Ödemeyi yapan kurum Please attach documents which show the payment details (e.g. pension certificate). Ödeneklere ilißkin ayrøntølarø gösteren belgeleri lütfen ilißtiriniz (örne in, emeklilik sertifikasø). Reference number Referans numarasø Amount of payment before deductions Ödene in kesinti Currency of payment yapølmadan önceki tutarø Ödene in para birimi Payments for war injury Savaßta yaralanma ödenekleri Payments for war service Savaß hizmeti ödenekleri Payments as a war widow Savaß sonucu dul kalan kadønlara ödenekler War restitution payments Savaß zararø ödenekleri Compensation payments Tazminat ödenekleri Other Di er How often paid? Ne søkløkta ödenir?

13 (continued) Do you (and/or your partner) receive income from outside Australia? (devamø) (ve/veya eßiniz) Avustralya døßøndan gelir elde ediyor musunuz? YOU / S Z 2 Type of payment 2 Ödemenin türü Payments for retirement or old age Emeklilik veya yaßløløk ödenekleri Payments for disability or invalidity Sakatløk veya maluliyet ödenekleri Payments for widowhood or survivorship Dulluk (kadønlar için) ödenekleri veya geride kalanlar için ödenekler Payments for children Çocuklar için ödenekler Superannuation payments Emeklilik fonu ödenekleri Payments for war injury Savaßta yaralanma ödenekleri Payments for war service Savaß hizmeti ödenekleri Payments as a war widow Savaß sonucu dul kalan kadønlara ödenekler War restitution payments Savaß zararø ödenekleri Compensation payments Tazminat ödenekleri Other Di er Type of payment Ödemenin türü Payments for retirement or old age Emeklilik veya yaßløløk ödenekleri Payments for disability or invalidity Sakatløk veya maluliyet ödenekleri Payments for widowhood or survivorship Dulluk (kadønlar için) ödenekleri veya geride kalanlar için ödenekler Payments for children Çocuklar için ödenekler Superannuation payments Emeklilik fonu ödenekleri Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 13 of 20/Sayfa 13/20) YOUR PARTNER / EÍ N Z Payments for war injury Savaßta yaralanma ödenekleri Payments for war service Savaß hizmeti ödenekleri Payments as a war widow Savaß sonucu dul kalan kadønlara ödenekler War restitution payments Savaß zararø ödenekleri Compensation payments Tazminat ödenekleri Other Di er Paid in name of Ödeme yapølanøn adø Country paying it Ödemeyi yapan ülke Authority paying it Ödemeyi yapan kurum Reference number Referans numarasø Amount of payment before deductions Ödene in kesinti Currency of payment yapølmadan önceki tutarø Ödene in para birimi How often paid? Ne søkløkta ödenir? Paid in name of Ödeme yapølanøn adø Country paying it Ödemeyi yapan ülke Authority paying it Ödemeyi yapan kurum Reference number Referans numarasø Amount of payment before deductions Ödene in kesinti Currency of payment yapølmadan önceki tutarø Ödene in para birimi How often paid? Ne søkløkta ödenir? If you have more than two types of payments, please attach a separate sheet with details. ki türden fazla ödene iniz varsa, lütfen ayrøntølarø ayrø bir ka øtta ekleyiniz.

14 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 14 of 20/Sayfa 14/20) Money from boarders and lodgers / Pansiyonerlerden ve oda kiralayanlardan alınan paralar 19 Do you (and/or your partner) receive money from any boarders or lodgers living with you? This includes boarders or lodgers who live with you or in accommodation at the property you live in (e.g. granny flat). Do NOT include family members (e.g. son, daughter, parent). (ve/veya eßiniz) sizinle birlikte yaßayan pansiyonerlerden/oda kiralayanlardan para aløyor musunuz? Bu, sizinle birlikte yaßayan veya sizin yaßadø ønøz mülkteki bir yerde (örne in, bahçedeki odada) yaßayan pansiyonerleri/oda kiralayanlarø içerir. Aile üyelerini (örn., o ul, kız, anne-baba) dahil ETMEY N Z. Name of boarder or lodger Pansiyonerin/oda kiralayanøn adø Relationship to you (e.g. friend, cousin) e yakønløk derecesi (Örn. arkadaß, kuzen) Number of meals you provide each day Her gün verdi iniz yemek sayøsø each day her gün each day her gün each day her gün each day her gün Amount paid for board or lodging Pansiyonerlik/oda kiralama için ödenen tutar How often paid Ne sıklıkta ödendi i Date boarder or lodger started paying Pansiyonerin/oda kiralayanøn ödeme yapmaya baßladø ø tarih Lump sum payment / Toplu para ödemesi 20 In the last 12 months, have you (and/or your partner) received a lump sum payment that is not declared elsewhere on this form? Do NOT include compensation, insurance or damages lump sum payments. will be asked about this in a later question. Son 12 ay içinde siz (ve/veya eßiniz), bu formun baßka bir yerinde belirtilmemiß toplu bir para aldønøz mø? Tazminat, sigorta veya zararziyan nedeniyle yapılan toplu ödemeleri dahil ETMEY N Z. Bunlarla ilgili olarak daha sonraki sorularda bilgi istenecektir. Type of lump sum Toplu paranøn türü Amount paid Ödenen tutar Date paid Ödeme yapølan tarih Payment received by: Ödemeyi alan:

15 Other payments / Di er ödemeler 21 Do you (and/or your partner) receive any income from other sources? This includes income from: gratuities other government departments (e.g. study allowance, War Widow s/service Pension) match or sporting payments other payments made from outside Australia any other income you have not included elsewhere on this form. NOTE: Income includes any payment in kind, such as nonmonetary payments for services. Do NOT include compensation or damages payments. will be asked about this in a later question. (ve/veya eßiniz) di er kaynaklardan herhangi bir gelir sa løyor musunuz? Bu, ßuralardan geliri içerir: hediyeler di er bakanløklar (örn. e itim tahsisatlarø, Savaß Dullarø/ Savaß Hizmeti Ödene i) maç veya spor ödenekleri Avustralya døßøndan yapølan di er ödemeler bu formun baßka bir yerinde belirtmedi iniz herhangi baßka bir gelir. t: Gelir, hizmetler için paradan baßka bir ßeyle yapølan ödeme gibi, ayni ödemeleri kapsar. Tazminat veya zarar-ziyan nedeniyle yapılan toplu ödemeleri dahil ETMEY N Z. Bunlarla ilgili olarak daha sonraki sorularda bilgi istenecektir. Type of payment Ödemenin türü Please attach documents which show details of the payment (e.g. statement from other Government departments). Lütfen ödemenin detaylarını gösteren belgeleri ilißtiriniz (örne in, di er hükümet bakanlıklarından bildirimler gibi). Who pays it Ödemeyi yapan Amount received before tax and other deductions Alønan tutar (vergiden ve di er kesintilerden önce) How often paid Ne søkløkta ödenir Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 15 of 20/Sayfa 15/20) If part of amount is for children how much Ödemenin bir bölümü çocuklar içinse, ne kadarø Paid to: Ödeme yapølan kißi:

16 Cash holdings / Nakit birikimler Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 16 of 20/Sayfa 16/20) 22 Do you (and/or your partner) have any cash holdings? This does NOT include cash you have for shopping and other day to day expenses. Cash holdings means notes and coins you have in a safety deposit box, or you are holding instead of putting it into a bank account, or someone else is looking after for you. in (ve/veya eßinizin) nakit birikimleriniz var mı? Bu, alıßveriß ve günlük harcamalar için elinizde bulunan parayı KAPSAMAZ. Nakit birikimler, bir güvenli kasada tuttu unuz veya bankaya yatırmek yerine elinizde bulundurdu unuz ya da baßka bir kimsenin sizin adınıza tuttu u ka ıt ve bozuk paraları kapsar. Total amount Toplam miktar (E er Avustralya dolarø DEÆ LSE) r share in hisseniz r partner s share in hissesi Other assets / Di er mallar 23 Do you (and/or your partner) own or partly own any other assets not previously mentioned on this form? This includes assets outside Australia. Do NOT include private trusts, private companies or business. will be asked about these in later questions. Do NOT include real estate. will be asked about this in a later question. in (ve/veya eßinizin) bu formda daha önce sözü edilmeyen ve tamamøna ya da bir køsmøna sahip oldu unuz baßka mallarønøz var mø? Bu, Avustralya dıßındaki malları da kapsar. Özel vakıf, özel ßirket ve ißyerlerini dahil etmeyiniz. Bunlarla ilgili olarak daha sonraki sorularda bilgi istenecektir. Gayrimenkulleri dahil ETMEY N Z. Bunlarla ilgili olarak daha sonraki sorularda bilgi istenecektir. Description of asset Malın tanımı Current market value Íu andaki piyasa de eri Asset owned by: Malın sahibi:

17 Real estate / Gayrimenkul Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 17 of 20/Sayfa 17/20) 24 Do you (and/or your partner) own or partly own any property or real estate, apart from the home in which you live? (ve/veya eßiniz), oturdu unuz evden baßka herhangi bir mülkün veya taßınmaz malın tamamına veya bir bölümüne sahip misiniz? R Compensation / Tazminat 25 Are you (and/or your partner) receiving or entitled to claim compensation, insurance or damages? (ve/veya eßiniz) tazminat veya zarar-ziyan için ödeme alıyor musunuz veya bunlar için talepte bulunma hakkınız var mı? C Private trust/private company/business / Özel vakıf/özel ßirket/ißletme 26 Are, or have you (and/or your partner), been involved in a private trust? may be, or have been: a trustee an appointor a beneficiary or have: made a loan to a private trust made a gift of cash, assets, or private property to a private trust in the last 5 years relinquished control of a private trust since 1 January 2002 a private annuity a life interest an interest in a deceased estate. in (ve/veya eßinizin) özel bir vakıfla ilißkiniz var mø veya hiç ilißkiniz oldu mu? Íunlardan biri olmuß olabilirsiniz: mütevelli heyet üyesi atayan kimse yararlanan kimse veya ßunlarø yapmøß olabilirsiniz: özel bir vakfa borç vermiß olabilirsiniz son beß yøl içinde özel bir vakfa nakit, varløk veya özel mülk hediye etmiß olabilirsiniz 1 Ocak 2002 tarihinden bu yana özel bir vakfın denetimini børakmøß olabilirsiniz özel olarak ayarlanmıß düzenli gelirleriniz olabilir yaßam boyu yararlanma hakkına sahip oldu unuz bir kaynaktan gelir sahibi olabilirsiniz ölmüß bir kißinin børaktø ø bir malda hisse sahibi olabilirsiniz. PT

18 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 18 of 20/Sayfa 18/20) 27 Are, or have you (and/or your partner), been involved in a private company? may be, or have been: a director a shareholder or have: made a loan to a private company transferred shares in a private company since 1 January 2002 made a gift of cash, assets or property to a private company in the last 5 years. in (ve/veya eßinizin) özel bir ßirketle ilißkiniz var mø veya hiç ilißkiniz oldu mu? Íunlardan biri olmuß olabilirsiniz: yönetim kurulu üyesi hisse sahibi veya ßunlarø yapmøß olabilirsiniz: özel bir ßirkete borç vermiß olabilirsiniz 1 Ocak 2002 tarihinden bu yana özel bir ßirkete hisse transfer etmiß olabilirsiniz son 5 yøl içinde özel bir ßirkete nakit, varløk veya mülk hediye etmiß olabilirsiniz. PC 28 Are you (and/or your partner) involved in any type of business (this includes a farm) as: (ve/veya eßinizin) herhangi baßka bir tür ißletme ile (bu bir çiftlik de olabilir) ßu søfatla bir ilißkiniz var mø?: a sole trader? tek baßına iß sahipli i a partnership? ortaklık a sub-contractor? taßeron F, R F, R F

19 Statement / Bildirim 29 Statement This statement must be signed by you and your partner (if you have one). Bildirim Bu beyan sizin tarafınızdan ve (varsa) eßiniz tarafından imzalanmalıdır. I declare that: I understand that: Beyan ederim ki: Íunu anløyorum ki: the information I have given on this form is correct. giving false or misleading information is a serious offence. Centrelink can make any enquiries necessary to help work out how much I can be paid. personal information is protected and can be given to someone else only in very special circumstances, where Australian legislation requires or where I give permission. bu formda verdi im bilgiler do rudur. asølsøz veya yanøltøcø bilgi vermek ciddi bir suçtur. bana yapılması gereken ödemenin miktarını hesaplamak için Centrelink sorußturma yapabilir. kißisel bilgiler yasayla korunmußtur ve Avustralya yasalarønøn gerekli gördü ü veya benim izin verdi im durumlarda, sadece çok özel koßulların söz konusu oldu u hallerde baßka birisine verilebilir. Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 19 of 20/Sayfa 19/20) YOU / S Z YOUR PARTNER / EÍ N Z Signature mza Signature mza Date Tarih Date Tarih continued devamø

20 Mod(iA)CIS-CY-T.0505 (Page 20 of 20/Sayfa 20/20) Checklist / Kontrol Listesi YOU S Z YOUR PARTNER EÍ N Z 30 Use this checklist to remind you which documents you must attach If you are unsure, check the question to see if you should attach the documents. Vermeniz gereken belgeleri hatırlamak için bu kontrol listesini kullanınız Emin de ilseniz, belgeler eklemeniz gerekip gerekmedi ini görmek için ilgili soruyu kontrol ediniz. Question Soru Most recent payslip(s) En güncel bordronuz/bordrolarınız Documents which show details of fringe benefits Ücret harici yan çıkarların detaylarını gösteren belgeler Latest insurance policy documents and latest statements En güncel sigorta poliçesi belgeleri ve en son bildirgeler Latest bank account statements En güncel banka hesabı bildirgeleri Latest statements for bonds and debentures Bono ve tahviller için en son gelen bildirgeler 11 Latest statements for shares listed on a stock exchange Bir borsada kayıtlı hisse senetleri ile ilgili en güncel bildirimler 12 Latest statements for shares NOT listed on a stock exchange Bir borsada kayıtlı OLMAYAN hisse senetleri ile ilgili en güncel bildirimler 13 Documents which show details of managed investments Güdümlü yatırımların detaylarını gösteren belgeler 14 Latest statements which show details of approved deposit funds, deferred annuities and superannuation funds Onaylı depozito fonlarının (ADF), emeklilik fonlarının ve ileride verilecek yıllık maaß programlarının (DA) detaylarını gösteren en güncel bildirimler 15 Latest schedule of information for income stream products Gelir akımı ürünleri hakkındaki bilgilerin en güncel listesi 16 Documents which show details of other investments Di er yatırımların detaylarını gösteren belgeler 18 Documents which show details of payments from outside Australia Avustralya dıßından yapılan ödemelerin ayrıntılarını gösteren belgeler 21 Documents which show details of other payments Di er ödemelerin detaylarını gösteren belgeler If you cannot attach all of the required documents when you return this form, please let Centrelink know when they will be available. If you are having difficulty obtaining documents, let Centrelink know. Bu formu iade etti inizde istenilen tüm belgeleri ilißtiremezseniz, ne zaman hazır olacaklarını lütfen Centrelink e bildiriniz. Belgeleri elde etmekte zorluk çekiyorsanız Centrelink e haber veriniz.

MOD. Income and Assets Gelir ve mal varlıkları. Purpose of this form Bu formun amacı. Filling in this form Bu formu doldurma

MOD. Income and Assets Gelir ve mal varlıkları. Purpose of this form Bu formun amacı. Filling in this form Bu formu doldurma Income and Assets Gelir ve mal varlıkları MOD IA Purpose of this form Bu formun amacı This form is part of your claim for an Australian payment. The information in this form is used to calculate your rate

Detaylı

Çocuk bakımı için yardım

Çocuk bakımı için yardım TURKISH Çocuk bakımı için yardım Avustralya Hükümeti, ailelere çocuk bakımı giderlerinde yardımcı olmak için, şunlar dahil bir dizi hizmet ve yardım sunmaktadır: Onaylı ve ruhsatlı çocuk bakımı için Child

Detaylı

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU)

TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) TRANSPORTATION ENVIRONMENTAL (TAŞIMA ÇEVRE RİSKİ SORU FORMU) Account: Müşteri: Date: Tarih: MATERIAL TRANSPORTED TAŞINAN MADDELER Amount per Year Yıllık Miktar Trips per Year Yıllık Sefer Sayısı Distance

Detaylı

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account - General [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Asking whether there are commission fees when you withdraw money in a certain country Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar

Detaylı

How to make a complaint or provide feedback Family Tax Benefit Part A (FTB Part A)

How to make a complaint or provide feedback Family Tax Benefit Part A (FTB Part A) TURKISH How to make a complaint or provide feedback Family Tax Benefit Part A (FTB Part A) Uygun Olmak Family Tax Benefit Part A, çocuk büyütme giderlerinin karşılanmasına yardımcı olan bir ödemedir. Family

Detaylı

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement TURKISH Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Bebeğim yakında doğacağı için bütçemi gözden geçirmeliyim. Duyduğuma göre, hükümet tarafından verilen Baby Bonus ödeneği yürürlükten kaldırıldı.

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial

Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri A.S. Company Profile- Outlook, Business Segments, Competitors, Goods and Services, SWOT and Financial Analysis Vakko Tekstil ve Hazir Giyim Sanayi Isletmeleri

Detaylı

Avustralya ile Kıbrıs Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması

Avustralya ile Kıbrıs Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması Avustralya ile Kıbrıs Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması Avustralya nın sosyal güvenlik sistemi Avustralya nın sosyal güvenlik sistemi, çoğu diğer gelişmiş ülkelere göre farklılık gösterir. Her bir kişinin

Detaylı

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir.

Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Assurance of Support Bazı göçmenlerin, kendilerine Avustralya da yaşama vizeleri verilebilmesi için önce bir Assurance of Support (AoS) almaları gerekir. Hangi vize başvurularının bir Aos ye ihtiyacı olduğuna

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

Working Credit (Çalışma Kredisi) Bilmeniz gerekenler

Working Credit (Çalışma Kredisi) Bilmeniz gerekenler Working Credit (Çalışma Kredisi) Bilmeniz gerekenler Working Credit in (Çalışma Kredisi) amacı, bir işe yeni başladığınızda, size olan ödememizin daha fazlasını elinizde tutmanıza izin vererek, sizi iş

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak What are the fees if I use external ATMs? [ülke] sınırları

Detaylı

Gelir Yönetimi. Gönüllü

Gelir Yönetimi. Gönüllü Gelir Yönetimi Gönüllü Gelir Yönetimi (Income Management) nedir? Gelir Yönetimi (Income Management), önemli ev ihtiyaçlarını ve harcamalarını karşılamak üzere paranızı yönetmenize yardımcı olmak için bir

Detaylı

Gelir Yönetimi. Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir

Gelir Yönetimi. Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir Gelir Yönetimi Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir Gelir Yönetimi(Income Management) Nedir? Gelir Yönetimi (Income Management), temel ev ihtiyaçlarını ve harcamaları karşılamak amacıyla, paranızı

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

Notes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Avustralya emekli maaşı talebi için notlar

Notes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Avustralya emekli maaşı talebi için notlar tes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Avustralya emekli maaşı talebi için notlar AVUSTRALYA VE KIBRIS ARASINDA SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI Bu açıklamaları

Detaylı

Notes for claiming Australian Pension

Notes for claiming Australian Pension tes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Avustralya emekli maaşı talebi için notlar AVUSTRALYA VE KIBRIS ARASINDA SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI Bu açıklamaları

Detaylı

Avustralya ile Almanya Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması

Avustralya ile Almanya Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması Avustralya ile Almanya Arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması Avustralya nın sosyal güvenlik sistemi Avustralya nın sosyal güvenlik sistemi, çoğu diğer gelişmiş ülkelere göre farklılık gösterir. Her bir

Detaylı

=Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri. İlgili Makama:

=Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri. İlgili Makama: =Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri İlgili Makama: Katıldığım Amerikan J1 programı çerçevesinde Amerikan makamlarına ödemiş olduğum vergilerimden, ABD Yasaları

Detaylı

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor The Supporting People Logo Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme The Supporting People Door in Watermark The Supporting People Introduction Helping you to live more independently Daha bagimsiz yasamak

Detaylı

Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz

Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz TURKISH Çalışma gelirinizi beyan etmeyi kolaylaştırıyoruz Çalışma gelirinizi beyan etmenizi ve durumunuzdaki değişiklikleri bildirmenizi kolaylaştıracak iyileştirmeler yapıyoruz. Kendi kendine beyan yöntemi

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Please note that as of 4 th of October 2016 all Change requests should only be submitted via IATA customer portal at www.iata.org/cs.

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

Sezonluk, kontratlı veya geçici (düzensiz aralıklarla) çalışan bir işçi misiniz?

Sezonluk, kontratlı veya geçici (düzensiz aralıklarla) çalışan bir işçi misiniz? Sezonluk, kontratlı veya geçici (düzensiz aralıklarla) çalışan bir işçi misiniz? Sezonluk, kontratlı veya geçici (düzensiz aralıklarla yapılan) iş nedir? Sezonluk iş her yıl, yılın sadece belli zamanında

Detaylı

=Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri

=Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri İlgili Makama: =Katılımcı Beyanı= Konu: ABD vergi iadesi başvuruları ve çek bozdurma işlemleri Katıldığım Amerikan J1 programı çerçevesinde Amerikan makamlarına ödemiş olduğum vergilerimden, ABD Yasaları

Detaylı

TAHSİL EDİLECEK ÜCRET KALEMLERİ/FEES

TAHSİL EDİLECEK ÜCRET KALEMLERİ/FEES Ürünün Adı/Tanımı Name of the Product/Description Süresi (Vadesi) /Term Adı/Name Bir Aylık/One-Month Büyük Boy Kasa/ Üç Aylık/Three-Month KİRALIK KASA/ SAFE DEPOSIT BOX Süresiz /Indefinite TAHSİL EDİLECEK

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

Ordinary Waiting Period (Normal Bekleme Periyodu)

Ordinary Waiting Period (Normal Bekleme Periyodu) TURKISH Bekleme periyotları Bize bir ödeme için başvuruda bulunduğunuzda, ödemenizi hemen alamayabilirsiniz. Ödemenizi almadan önce beklediğiniz süre, bekleme periyodu olarak adlandırılır. Farklı bekleme

Detaylı

İlgili Kanun: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

İlgili Kanun: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 45 yaş altı tüm tam zamanlı ve yarı zamanlı personelimizin (yabancı uyruklu hariç) Nisan ayı itibariyle dahil olduğu Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım ile ilgili olarak, anlaşma yaptığımız

Detaylı

DOĞAN FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

DOĞAN FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU DOĞAN FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report 217 2. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent

Detaylı

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS İsminizi yazınız. LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS The Trainee Last name (s) Soyadınız First name (s) adınız Date of birth Doğum tarihiniz Nationality uyruğunuz Sex [M/F] cinsiyetiniz Academic year

Detaylı

2007/3 Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranları Hakkında Tebliğ

2007/3 Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranları Hakkında Tebliğ TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TEBLİĞ, GENELGE VE DUYURULAR TEBLİĞ / GENELGE RESMİ GAZETE NO KONU TARİH NUMARA 2007/3 Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranları Hakkında Tebliğ 2007/3

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Change of Ownership/Legal Status of Ownership Commercial Registry Gazette ( Ticaret Sicil Gazetesi ) containing information

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Financial Report 2017 2. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent Audit Company

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. We can t go out today it s raining

Detaylı

Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi.

Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi. TURKISH Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi. Aile ve ev içi şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Fertler, aileler, iş yeri ve toplum üzerinde ciddi etkileri vardır. Aile ve ev içi şiddet

Detaylı

Borçlanmaktan sakının

Borçlanmaktan sakının TURKISH Bir şikayet ya da geri bildirimde bulunma usulü Borçlanmaktan sakının İçinde bulunduğum şartlar değişirse ne yapmalıyım? Size Centrelink ödemesi yapılıyorsa içinde bulunduğunuz şartlardaki değişiklikler

Detaylı

Teknoloji Servisleri; (Technology Services)

Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Antalya International University Teknoloji Servisleri; (Technology Services) Microsoft Ofis Yazılımları (Microsoft Office Software), How to Update Office 365 User Details How to forward email in Office

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

Draft CMB Legislation Prospectus Directive

Draft CMB Legislation Prospectus Directive Draft CMB Legislation Prospectus Directive Ayşegül Ekşit, SPK / CMB 1 Kapsam İzahname Konulu Taslaklar İzahname Yayınlama Zorunluluğu ve Muafiyetler İzahnamenin Onay Süreci İzahname Standartları İzahnamenin

Detaylı

TÜRKÇE - İNGİLİZCE BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 4-Verilen Çekler ve Ödeme Emirl.(-) 4. Cheques Given and Payment Orders (-)

TÜRKÇE - İNGİLİZCE BİLANÇO AKTİF (VARLIKLAR) 4-Verilen Çekler ve Ödeme Emirl.(-) 4. Cheques Given and Payment Orders (-) BİLANÇO BALANCE SHEET AKTİF (VARLIKLAR) ASSETS I-DÖNEN VARLIKLAR I. CURRENT ASSETS A-Hazır Değerler A. Liquid Assets 1-Kasa 1. Cash 2-Alınan Çekler 2. Cheques Received 3-Bankalar 3. Banks 4-Verilen Çekler

Detaylı

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING Design & Construction DESIGN & CONSTRUCTION make difference.. ABOUT US Our company is specialized in four main subjects; CONSTRUCTION, INTERNATIONAL TRADE, NATURAL

Detaylı

DEVİR FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

DEVİR FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU DEVİR FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report 2017 2. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP

STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP STANDBY LETTER OF CREDİT (SBLC) ABDURRAHMAN ÖZALP Standby nedir? Standby kısaca bir taahhüdün güvence altına alınmasıdır. Bir şeyin arkasında durmaktır. Bu taahhüt Bir ödeme Bir iş Bir sigorta vs. olabilir.

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM Proje No/ Project No: (BAP veri tabanına kayıt için kullanılacak/to be used for SRP database) PROJENİN ADI PROJECT TITLE PROJE YÖNETİCİSİ PROJECT COORDINATOR ÖNEREN BİRİM PROPOSED BY Ünvanı: Title Bölümü:

Detaylı

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION 2018-2019 Değerli Öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan Erasmus Sınavının Üçüncü Basamağına (Konuşma) katılmaktasınız.

Detaylı

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır:

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Her bir sınıf kontenjanı YALNIZCA aşağıdaki koşullara uyan öğrenciler

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *9844633740* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2017 2 hours Candidates answer

Detaylı

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test,

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (KTÜYÖS) Karadeniz Technical University The Examination for Foreign Students A TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ / THE BASIC LEARNING SKILLS TEST

Detaylı

K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL

K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL 1. K12NET i İnternet Explorer 7, 8 ya da 9 sürümlerinde kullanınız. Firefox, Google Chrome vb. tarayıcılarda açmayınız. Use K12NET

Detaylı

Work capacity Customer Information İş kapasitesi Müşteri bilgileri

Work capacity Customer Information İş kapasitesi Müşteri bilgileri Work capacity Customer Information İş kapasitesi Müşteri bilgileri Who should complete this form? This form should be completed by a person with a disability, illness or injury who is looking for work

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Financial Institutions Financial Report 2016-4. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent

Detaylı

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Yönetici Özeti Bu araştırma, 2025 yılında iş dünyasının yüzde 25 ini oluşturacak olan Y Kuşağı nın iş dünyasından, hükümetten ve geleceğin iş ortamından

Detaylı

Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi 1. Hafta. Dr. Mevlüt CAMGÖZ

Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi 1. Hafta. Dr. Mevlüt CAMGÖZ Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi 1. Hafta Dr. Mevlüt CAMGÖZ İçerik Yatırım Kavramı Finansal Sistem, Finansal Piyasalar Doğrudan ve Dolaylı Finansman Finansal Piyasaların Sınıflandırılması Türkiye de

Detaylı

DOCUMENTS REQUIRED WHEN APPLYING FOR PRIMARY AND/OR SECONDARY SCHOOL COURSE: Student Visa- SUBCLASS 571

DOCUMENTS REQUIRED WHEN APPLYING FOR PRIMARY AND/OR SECONDARY SCHOOL COURSE: Student Visa- SUBCLASS 571 DOCUMENTS REQUIRED WHEN APPLYING FOR PRIMARY AND/OR SECONDARY SCHOOL COURSE: Student Visa- SUBCLASS 571 PERSONAL DOCUMENTS Completed Application Form 157A signed by the applicants parent. See: http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/157a.pdf

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ MEVDUAT FON PAKETİ SÖZLEŞMESİ / DEPOSIT FUND PACKAGE CONTRACT (SUB-CONTRACT TO THE BANKING TRANSACTIONS CONTRACT)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ MEVDUAT FON PAKETİ SÖZLEŞMESİ / DEPOSIT FUND PACKAGE CONTRACT (SUB-CONTRACT TO THE BANKING TRANSACTIONS CONTRACT) Bir tarafta Finansbank A.Ş. ( Banka ) ile diğer tarafta.. ( Müşteri ) arasında aşağıdaki koşullarda bu Ek Sözleşme imzalanmıştır. Bu Ek Sözleşme, taraflar arasında imzalanmış olan Bankacılık İşlemleri

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ MEVDUAT FON PAKETİ SÖZLEŞMESİ - DEPOSIT FUND PACKAGE CONTRACT (SUB-CONTRACT TO THE BANKING TRANSACTIONS CONTRACT)

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ MEVDUAT FON PAKETİ SÖZLEŞMESİ - DEPOSIT FUND PACKAGE CONTRACT (SUB-CONTRACT TO THE BANKING TRANSACTIONS CONTRACT) Bir tarafta Finansbank A.Ş. ( Banka ) ile diğer tarafta.. ( Müşteri ) arasında aşağıdaki koşullarda bu Ek Sözleşme imzalanmıştır. Bu Ek Sözleşme, taraflar arasında imzalanmış olan Bankacılık İşlemleri

Detaylı

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS 1/11 Sürüm Numarası Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Erman Ulusoy Açıklama İlk Sürüm IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS You can connect EXTERNAL Identity Management System (IDM) with https://selfservice.tai.com.tr/

Detaylı

FVAÖK yıllık bazda %129 artmış ve FVAÖK marjı da 9A09 da %12 olmuştur. Bu artış ARGE teşvikleri ve maliyet düşürücü önlemlerden kaynaklanmaktadır.

FVAÖK yıllık bazda %129 artmış ve FVAÖK marjı da 9A09 da %12 olmuştur. Bu artış ARGE teşvikleri ve maliyet düşürücü önlemlerden kaynaklanmaktadır. 9A09 (mntl) Satışlar FVAÖK Net Kar Açıklanan 160 19 23 GY tahmini 159 21 25 Netaş 9A09 finansal sonuçlarında 23mn TL net kar açıkladı, ki bu da bizim beklentimiz olan 25mn TL net karın biraz altındadır.

Detaylı

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. 1. www.avispreferred.eu adresine girin. 2. Açılan sayfada yer alan Join Avis Preferred bölümünde ilgili kısımları aşağıdaki gibi doldurun ve Continue butonuna tıklayın. a. Email address: Kullandığınız

Detaylı

ZİRAAT FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

ZİRAAT FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Financial Institutions Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ZİRAAT FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. Financial Institutions Financial Report 2016 4. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ (BAP) BAŞVURU FORMU SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT (SRP) APPLICATION FORM Proje No/ Project No: (BAP veri tabanına kayıt için kullanılacak/to be used for SRP database) PROJENİN ADI PROJECT TITLE PROJE YÖNETİCİSİ PROJECT COORDINATOR ÖNEREN BİRİM PROPOSED BY (Fakülte-Enstitü-Bölüm)

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

e-ledger Fields (e-defter Alanları)

e-ledger Fields (e-defter Alanları) e-ledger Fields (e-defter Alanları) Table 1: Field information of the text document (Tablo 1:Yazı Metninin Alan Bilgileri) *Bulut, Lokal Table 2: Field information of the contents in the text document

Detaylı

MERRILL LYNCH YATIRIM BANK A.Ş. Bank Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

MERRILL LYNCH YATIRIM BANK A.Ş. Bank Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MERRILL LYNCH YATIRIM BANK A.Ş. Bank Financial Report 2016-4. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent Audit

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ 1. Staj yapmak istenilen tarihten en az üç ay önce bölümlerin onayladığı alanlarda uygun bir işletmeye / kuruluşa başvurulur.

Detaylı

TOPLAM / TOTAL 1.292 100,00 1.509 100,01 16,80 DENGE (- AÇIK + FAZLA ) BALANCE 946 902

TOPLAM / TOTAL 1.292 100,00 1.509 100,01 16,80 DENGE (- AÇIK + FAZLA ) BALANCE 946 902 2006 PAY ( %) 2007 PAY ( %) ARTIŞ (%) SHARE SHARE INCREASE GELİRLER (TAHSİLAT) / REVENUES GENEL BÜTÇE GELİRLERİ / GENERAL BUDGET'S REVENUES 2.212 98,79 2.364 98,02 6,88 VERGİ GELİRLERİ / TAX REVENUES 1.725

Detaylı

ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine:

ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine: ISE 1. Sınıf öğrencilerin dikkatine: Binghamton Üniversitesinden 15 Şubat 2008 tarihine kadar istenen belgeler şunlardır. 1. Admission Form (Başvuru formu): Bu form ekte verilmiştir. Bu formu Oktay Bey

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Aon Global Risk Consulting Yangın Güvenliği Kursları için belirlenmiş tarihler, lokasyon, ücret bilgileri ve iletişim bilgileri bu kayıt formunda bulunmaktadır.

Detaylı

Çocuk yok 1 çocuk 2 çocuk 3 çocuk 4 çocuk

Çocuk yok 1 çocuk 2 çocuk 3 çocuk 4 çocuk Pratik bilgiler Mart/2013 Gelir Vergisi Gelir vergisi tarifesi- 2013 (Ücretler) Gelir dilimi Vergi oranı 10.700 TL ye kadar % 15 26.000 TL nin 10.700 TL si için 1.605 TL, fazlası % 20 94.000 TL nin 26.000

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 4.2.3 72.697.782 83.850.008 1- Kasa 14 3.860 17.043 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 72.736.511 83.841.225 4- Verilen Çekler

Detaylı

İLKÖĞRETİM VE/VEYA ORTA ÖĞRETİM VİZESİ: (SINIF 571) İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELERİN LİSTESİ

İLKÖĞRETİM VE/VEYA ORTA ÖĞRETİM VİZESİ: (SINIF 571) İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELERİN LİSTESİ DOCUMENTS REQUIRED WHEN APPLYING FOR PRIMARY AND/OR SECONDARY SCHOOL COURSE: Student Visa- SUBCLASS 571 PERSONAL DOCUMENTS Completed Application Form 157A signed by the applicants parent. See: http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/157a.pdf

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2015.11.10 MAT461 Fonksiyonel Analiz I Arasınav N. Course Adi: Soyadi: Öğrenc i No: İmza: Ö R N E K T İ R S A M P L E

Detaylı

KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ A.Ş. Financial Report Unconsolidated Monthly Notification

KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ A.Ş. Financial Report Unconsolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ A.Ş. Financial Report 2016-2. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment Independent Audit Company

Detaylı

BBC English in Daily Life

BBC English in Daily Life İçindekiler Lesson one - Ders 1:... 2... 2 Lesson Two - Ders 2:... 2... 3 Lesson Three - Ders 3:... 3... 3 Lesson Four - Ders 4:... 4... 4 Lesson Five - Ders 5:... 4... 4 Lesson Six - Ders 6:... 5... 5

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN 1) http://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx Linkinden E-Mail adresini kullanarak şifrenizi oluşturunuz. Create

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.696.632 180.246.207 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 149.747.512 163.191.920 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot

Geçmiş I- CARİ VARLIKLAR Dipnot 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 246.764.728 215.510.556 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 196.571.906 185.279.703 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 164.788.362 171.907.736 1- Kasa 14-2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 148.584.889 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

Revolution I TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II

Revolution I TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II (NORMAL ÖĞRETİM) I. YIL I BF101 Z Genel İşletme Introduction to Business I 3+0-3 4 BF103 Z Mikro İktisada Giriş Introduction to Microeconomics 3+0-3 3 BF105 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting I 3+0-3

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

Borsa İstanbul A.Ş. Başkanlığına 34467 Emirgan / İSTANBUL

Borsa İstanbul A.Ş. Başkanlığına 34467 Emirgan / İSTANBUL 98/238 İÇSEL BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ünvanı /Ortakların Adı Adresi : T.GARANTİ BANKASI A.Ş. : Levent Nispetiye Mah. Aytar Cad. No:2 34340 Beşiktaş/İSTANBUL Telefon ve Fax

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ

İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ I TKI B-Kayıt belgesi -ÖNEMLI DUYURU Bilindiği üzere, 2010/1 sayılı İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ kapsamında bahse konu tebliğin ekinde belirtilen gümrük tarife istatistik pozisyonu altında

Detaylı

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

IŞIK SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Aksi belirtilmedikçe, tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 195.499.009 193.182.892 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 170.270.957 169.408.873 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -

Detaylı

Name of Project/System: The Scope of the Program/System:

Name of Project/System: The Scope of the Program/System: Name of Project/System: The Scope of the Program/System: Delivery Conditions and Required Documents for Receipt of RFP: PROCUREMENT OF MOBİLE / FİXED TACTİCAL AİR NAVİGATİON SYSTEMS PROJECT Request for

Detaylı

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Financial Report Consolidated Monthly Notification

ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Financial Report Consolidated Monthly Notification KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Financial Report Consolidated 2016-4. 3 Monthly Notification General Information About Financial Statements Independet Audit Comment

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR OKAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 03.11.2011 MAT 461 Fonksiyonel Analiz I Ara Sınav N. Course ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO İMZA Do not open

Detaylı

Revolution I TDLİÖ101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II

Revolution I TDLİÖ101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II (İKİNCİ ÖĞRETİM) I. YIL I BFİÖ101 Z Genel İşletme Introduction to Business I 3+0-3 4 BFİÖ103 Z Mikro İktisada Giriş Introduction to Microeconomics 3+0-3 3 BFİÖ105 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting

Detaylı

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO

FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO FİBA SİGORTA A.Ş. BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 253,305,608 110,848,280 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 178,350,609 46,043,483 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 180.246.207 171.907.736 1- Kasa - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 163.191.920 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) - -

Detaylı