İngilizce Akademik Yayın Hazırlama Eğitimi. Prof. Dr. Nurettin Demir Hacettepe Üniversitesi 14 Mart 2014 Cuma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İngilizce Akademik Yayın Hazırlama Eğitimi. Prof. Dr. Nurettin Demir Hacettepe Üniversitesi 14 Mart 2014 Cuma"

Transkript

1 İngilizce Akademik Yayın Hazırlama Eğitimi Prof. Dr. Nurettin Demir Hacettepe Üniversitesi 14 Mart 2014 Cuma

2 Plan 1. Giriş 2. Yazı hazırlamada dikkat edilecek hususlar 3. Yayıma sunum 4. Değerlendirme 5. Editörlük 6. Yazar tutumları

3 1. Giriş

4 Amaç Sunumda bilig, Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi ndeki editörlük, Çeşitli dergilerdeki Yayın Kurulu üyelikleri, Yurt dışından ve içinden dergilerde, kurum ve kuruluş yayınlarındaki hakemlikler, Yurt dışından ve içinden yayınevleriyle ilişkiler, Jüri üyelikleri vs. Genel okumalar gibi farklı alanlarda edindiğim deneyimlerimden hareketle «İngilizce Akademik Yayın Hazırlama» konusunu ele almaya çalışacağım.

5 Amaç Deneyimlerimi paylaşırken aynı zamanda «yayın hazırlama» sırasında yapılması gerekenlerle yapılmaması gerekenler konusu üzerinde de durmaya çalışacağım.

6 bilig hakkında kısa bilgi Sunumun ağırlık noktasını bilig dergisindeki deneyimler oluşturacak. Ocak 2014 de 68. sayı basıldı yılında yayımlanan 25. sayıdan bu yana Yayın Kurulu üyesiyim (43 sayı) 2007 yılında basılan 42. sayısından bu yana Yayın Yönetmeni, 28 sayı.

7 bilig in Kısa Tarihi Şubat 1996, bilim kültür dergisi olarak yayın hayatına başlayan bilig, Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi, 1998 yılında yayımlanan 7. sayıdan itibaren Prof. Dr. Mümin Köksoy editörlüğünde akademik bir süreli yayına dönüşmüştür. 25. sayıdan (2003) itibaren benim de aralarında olduğum bir ekip dergide görev aldı.

8 bilig bilig, sosyal bilimlerin her alanından yazı alıyor. Türkiye nin pek çok üniversitesindeki araştırmacılardan ilgi görüyor yılında SSCI tarafından dizinlenmesi, dergi hakkında yaptığımız tanıtıcı etkinlikler, aşağıda bazılarından söz edeceğim ilkelere sıkı sıkıya bağlılık, şeffaf dergi yönetimi sonucunda gibi nedenlerle «seçkin üniversiteler»de ve «yurt dışında» da saygınlığı olan bir dergi.

9 bilig de görev almak sosyal bilimlerin farklı alanlardaki araştırma alışkanlıkları dergi-yazar ilişkisi, etik duyarlılık, yazı yayımlama alışkanlıkları, yazıların değerlendirilme süreçleri gibi akademik hayat için önemli pek çok konuda zengin bir deneyim ve gözlem yapma fırsatı veriyor.

10 bilig adresinde

11 Bir Dergiye Kimlerin Katkısı Olur Sahip Yayın Yönetmeni/Editör Yazı İşleri Müdürü, Sekreter(ler) Yayın Kurulu Danışma Kurulu Dil sorumlusu Teknik redaktör Yazarlar Geniş hakem kadrosu Okuyucular Sponsor Maddi destek sağlayıcı kurum ve kuruluşlar Matbaa çalışanları Reklam verenler Online dergi ise yazılımcılar...

12 Rekabet Halindeki Yazılar: Bilig Dergisi 2008 Makaleler OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM Gelen YK da Kabul YK'da ret Hakemler ret Basım kararı Basıma hazır 31 Yayımlanan Hakemlerde 61 Yazarlarda 2237-Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı 21

13 Bilig Dergisi 2009 Yılı Makale Bilgisi Makaleler OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM 41 Gelen YK da Kabul YK'da ret Hakemler ret Basım kararı Yeniden sun Yayımlanan Hakemlerde 48 Yazarlarda Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı

14 Bilig Dergisi 2010 Yılı Makale Bilgisi Makaleler OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM 18 Gelen YK da Kabul YK'da ret Hakemler ret Basım kararı Yeniden sun Yayımlanan Baskıya hazır Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı

15 2011, 2012, başvuru 80 i hakeme, 22 i yeniden sunum için yazara 61 basım kararı (2 si değerlendirme). 54 yazı basıldı başvuru 128'i hakeme 36 basım kararı. 56 yazı basıldı. 113 yazı hazır başvuru 144 ü hakeme, 194 Yayın Kurulunca ret 59 yazı yeniden sunum 73 hakemlerce ret 50 basım kararı. 54 makale basıldı. 91 Yazı hazır

16 2. Yazı hazırlamada dikkat edilecek hususlar

17 Yazıların Rekabeti Bütün dergilerde böyle bir yazı rekabeti olmayabilir veya bazı dergilerde çok daha fazla yazı rekabet edebilir. Ama her durumda bir yazı daha yayın sunulma aşamasında başka yazılarla rekabet içindedir. Nitelik ve süreklilik için de dergilerde yazı havuzu şarttır. Akademik yayın yapılmak istenince bu husus göz önünde bulundurulmalıdır.

18 İçerik Özgün mü? Konuyla ilgili mevcut yayınları eleştirel bir süzgeçten geçirmiş mi? Bilinenlere yeni bir şey katıyor mu? Bu yeni şeyi yeterince ortaya koymuş mu? Bir iç tutarlılığı var mı?

19 Etik Etik ihlal, ciddi hiçbir yayın organının hoşgörüsünün olmadığı bir konudur. Etik Çalıntı Çarpıtma Duplikasyon

20 Yazım Aşaması: Bölümleme Ne yazıldığı kadar nasıl yazıldığı da önemlidir. Başlıklar, bölümlemeleri açıkça gösterecek biçimde tutarlı olmalıdır. Bölümlemede iki hata Yetersiz bölümleme Aşırı bölümleme

21 Dil Açık, anlaşılır olmalı, Ağdalı bir dil kullanımından kaçınılmalı, Yazı akademik dil ve üslup açısından titiz bir şekilde okunmalı, ikinci bir kişiye/birkaç kişiye daha okutulmalı. Yabancı dilde yazılan yazılar mutlaka bir anadili konuşuruna okutulmalı.

22 Kurgu Bir akademik yazının, okuyucu tarafından da takip edilebilecek bir kurgusu olmalıdır. Alt alta sıralanmış görüşler olmamalı, alıntılar bir kurgu içinde bir araya getirilmeli

23 Alıntılar-1 Akademik araştırmalardaki en önemli sorunlardan biri kaynak kullanımıdır. Hangi kaynağa başvurulmalıdır? Hangileri göz ardı edilebilir? Yanlış örnekler: Sadece Türkçe kaynaklar Sadece bilinen yabancı dildeki kaynaklar. Başka endişelerle atıf yapılması gerektiği düşünülen kaynaklar.

24 Alıntılar-2: Gösterim Doğrudan alıntı. (İnalcık 2000: 20) Mealen alıntı. (İnalcık 2000: 20) Özetleme (İnalcık 2000). Dolaylı alıntı. (Hammer den aktaran İnalcık 2000: 20).. Bk. Krş.

25 Alıntılar-3: Gösterim (Tanpınar 2000, 20) (Tanpınar, 2000, 20) (Tanpınar 2000: 20) Önceden isim geçtiyse (2000: 20).

26 Doğru Kaynaklar Hangi dilde olduğuna bakılmadan yazıyı derinleştirecek kaynaklar kullanılmalı. Lüzumsuz alıntı olmamalı. Her cümleden sonra atıf olmamalı, birden çok kaynağa gönderme... (???? 2000: 20,???? 2000: 20,???? 2000: 20) Eleştirel okuma yapılmalı. Kendi görüşünü öne çıkarmalı.

27 Görsel Öğeler Akademik yayınlarda görsel ögelerin kullanımı Türkiye Kaynaklı yayınlarda çok ciddi bir sorundur. Düz bir metinde her bir görselin işlevi vardır: BÜYÜK HARF «tırnak» İtalik Koyu harf Çift vurgulama: tırnak +koyu, tırnak+eğik, koyu+eğik

28 Tasarım Örneği Öbür hayvanlar, «KUTUP AYISINA HAYRAN OLUR, ONUN» gibi olmaya çalışırlarmış. Artık kutup ayısı o kadar kendini beğenmeye başlamış ki postuna küçücük bir toz tanesi bile gelse, çok kızıyormuş. Gezgin şahin hep ikinci sırada oluyor, bu nedenle kutup ayısının gitmesini istiyormuş. Sonra gezgin şahin kutup ayısına bir oyun oynamış. Öyle bir ülke biliyorum ki orada hiç toz toprak, çamur yok. Kayalar ayna gibi, yerler bembeyaz. Senin beyazından bile daha beyaz. Kutup ayısı çok heyecanlanmış. Hemen o ülkeye gitmek istiyormuş. Bu yüzden gezgin şahin, kutup ayısı için bir balina tutmuş. olur, onun gibi olmaya çalışırlarmış. Artık kutup ayısı o kadar kendini beğenmeye başlamış ki postuna küçücük bir toz tanesi bile gelse, çok kızıyormuş. Gezgin şahin hep ikinci sırada oluyor, bu nedenle kutup ayısının gitmesini istiyormuş. Sonra gezgin şahin kutup ayısına bir oyun oynamış. Öyle bir ülke biliyorum ki orada hiç toz toprak, çamur yok. Kayalar ayna gibi, yerler bembeyaz. Senin beyazından bile daha beyaz. Kutup ayısı çok heyecanlanmış. Hemen o ülkeye gitmek istiyormuş. Bu yüzden gezgin şahin, kutup ayısı için bir balina tutmuş. Öbür hayvanları, kutup ayısına hayran

29 Dipnotlar Dipnot kullanımı bazı alanlarda çok yaygındır, örn. tarih. Dipnotlarda yazıyla doğrudan ilgisi olmayan konulara yer verilmemelidir. Numaralandırma ve numaraların yeri: Dipnot numaraları metin içinde olması gereken yerde verilecek (kelimeyle ilgiliyse kelimeden, öbekle ilgiliyse öbekten, cümleyle ilgiliyse cümlenin bittiğini gösteren noktadan sonra vb.).

30 Kaynaklar Tutarlı ve yayın ilkelerine göre düzenlenmeli. Sadece atıf yapılan yayınlar kaynaklara alınmalı, şişirilmemeli. Künye bilgileri eksiksiz olmalı. Hem dipnotlarda hem kaynakçada künye bilgileri verilmemeli. Künyeler doğru ve eksiksiz verilmeli. Yazar adları, yabancı isimler, terimler doğru yazılmalı.

31 İnce İşçilik veya Son Okuma Makale, üslup tutarlılığı, cümle düşüklükleri, noktalama işaretlerinin kullanımı açısından kontrol edilecek Tekrarlardan, yazıyla ilgisi olmayan, gereksiz ayrıntılardan arındırılacak. Makale, araştırma yöntemlerine uygunluk açısından gözden geçirilecek. Alandan başka birine okutmak gerekir.

32 Son öneri Hakem önerileri, editör önerileri göz önünde bulundurulmalı, ama yazı hakkında son söz sahibinin yazar olduğu unutulmamalı. Metin üzerinde editörlüğü zorlaştıracak gereksiz biçimlendirmeler (paragraf başında boşluk, tab vb.) kullanılmamalı.

33 3. Yayıma Sunum

34 Yayına Sunma Tercih edilen: Derginin yazı sunumuyla ilgili yönlendirmesine uymak, Dergi görevlileriyle yapıcı bir diyalog içerisinde kalmak. Yanlış örnekler: Araya birilerini koyma, Yazı gelmeden arama, aratma, Yazı için Yayın Kuruluna veya editöre baskı uygulamaya veya uygulatmaya çalışmak.

35 Bazı Sorular Kimler yazı gönderebilir? Yazının kabulünde unvan önemli mi? Kayırılan yazılar var mı? Kayırılan yazarlar olur mu? Kayırılan kurumlar var mı? Yazılara Yayın Kurulu dışında karışan olur mu?

36 4. Değerlendirme

37 Yazıların Değerlendirilmesi 1: Hakemlik Öncesi Dergiye uygunluk açısından bir ön değerlendirme (editör, alan editörü, dergide görevli başka bir eleman) Yayın Kurulu değerlendirmesi Kabul - ret - yeniden sunum

38 Yayın Kurulu Değerlendirmesi Derginin ilgi alanına uygunluk Yayınlanmamış olma Başka bir derginin incelemesinde olmama Başlık ve içerik Özgünlük Akademik dil Yayın ilkelerine uygunluk Yazı planı Kaynakça düzeni Literatür Özet Sonuç

39 Hakem seçimi Gizlilik Akademik yetkinlik Tarafsız değerlendirme yapması Tereddütlü durumlarda yayının kaynakçasında atıf yapılan yazarlar. Yayın Kurulundan hakem seçiminden kaçınma Aynı kurumdan olmama Yıllar içinde edinilen tecrübeler

40 Yazıların Değerlendirilmesi 2: Hakemlik Sonrası Olumlu hakem görüşü > basım kararı Olumsuz hakem görüşü > ret 1 olumlu 1 olumsuz > 3. hakem. sonuca göre ret veya kabul İstisnai uygulamalar: Hangi hakem daha yön gösterici bir inceleme yapmıştır? Önce bir hakem görüşünü alma

41 5. Editörlük

42 Editörlük Aşaması > Düzeltmeler için yazara > teknik redaksiyon Yazarla bağlantı, düzeltme isteği > editör: gerekirse yazarla bağlantı > matbaa > son okuma için yazara > editör okuması Editörlük aşamasında yazılar iptal edilebilir mi?

43 Editörlük Olmazsa olmazlar 1. Editöryal bağımsızlık 2. Sıkı sıkıya uyulacak, şeffaf ilkeler 3. Kontrol edilebilirlik, hesap verilebilirlik 4. Ciddiyet 5. Zaman 6. Duyarlılık.

44 Editörlükle İlgili Sorunlar Sözde editörlük Yazarların etik dışı talepleri Sosyal baskı Yazarların kariyer planına derginin/editörün sırtına yıkma çabası Kabul edilemeyecek talepler.

45 6. Yazar tutumları

46 Örnek-1: Derginin Yazarı Bilgilendirmesi Sent: Tuesday, October 16, :48 AM Dergimizde yayımlanmak üzere gönderdiğiniz / / isimli makalenizin inceleme süreci tamamlanmıştır. Makalenizle ilgili olarak birinci hakem makale kabul edilemez, ikinci hakem ise her iki değerlendirmesinde de önemli ve büyük değişikliklerle yeniden sunulmalıdır şeklinde görüş bildirmiştir. Yayın Kurulunda yapılan değerlendirme sonucunda makalenize dergimizde yer verememekten duyduğumuz üzüntüyü ifade eder, Türk Dünyasına yönelik yeni çalışmalarınızda buluşmak dileğiyle başarılar dilerim.

47 1. Yazı II. Yazı Geliş Tarihi Hakeme Gönderiliş Hakemin İncelemesi /? İkinci inceleme Yayımlanabilir kararı Yayın tarihi 61 Sayı, Bahar sayı için editörlük işlemleri başladı. Yazar Teknik redaktörümüze cevap vermedi. Sonraki sayıda bizzat yazıp sordum. Yazı geri çekildi. Ama yazar her fırsatta kendisine haksızlık yapıldığını, yazısının bekletildiğini anlatıyor. 3 ü Erdem de 4 ü bilig de olmak üzere 7 yazısı benim etkili olduğum dergilerde yayımlamıştı.

48 SORU & CEVAP

49 TEŞEKKÜR EDERİM Prof. Dr. Nurettin Demir Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

1. TEORİK EĞİTİM 10-11 Nisan 2014 (T)

1. TEORİK EĞİTİM 10-11 Nisan 2014 (T) TÜRKOLOJİ'DE ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ 10-12 Nisan 2014 Uşak Üniversitesi-Uşak 1. Teorik Eğitim 10-11 Nisan 2014 2. Uygulama Eğitimi: 12 Nisan 2014 (U) 1. Gün 10 Nisan 2014 SAAT/ KONU İÇERİK

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

Tarihli, 14 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE EĞİTİM BİLİMLERİ DERGİSİ YÖNERGESİ

Tarihli, 14 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE EĞİTİM BİLİMLERİ DERGİSİ YÖNERGESİ 18.04.2017 Tarihli, 14 Nolu Senato Karar Eki T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE EĞİTİM BİLİMLERİ DERGİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ DERSİ UYGULAMA KURALLARI 1. Bu uygulama kurallarının amacı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü 8. Yarıyılda

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır.

Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır. Yazarlara Duyuru 73 Yazarlara Duyuru Emek Araştırma dergisinde yayımlanacak yazılar derginin amaçlarına uygun bir biçimde ve açık, anlaşılır bir dil ve üslupla yazılmış olmalıdır. Değerlendirme Süreci

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ I-II DERSİ HAZIRLAMA KILAVUZU EYLÜL-2017 1-GENEL BİLGİ BATMAN BU KILAVUZUN HER HAKKI SAKLIDIR Araştırma

Detaylı

Keep. calm. and. press. Ctrl C V

Keep. calm. and. press. Ctrl C V Keep calm and press Ctrl C V 02 Burası tam özlü söz yazmalık bir yer ama benim henüz söylediğim bir özlü söz yok belki bugün söylerim. İyi not alın.. Hüseyin Körpeoğlu Türk Eğitim Derneği (TED) Eğitim

Detaylı

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır.

TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1. Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. TESAM AKADEMİ YAYIN İLKELERİ 1 GENEL İLKELER Tesam Akademi Dergisi Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kez yayımlanmaktadır. Dergide ekonomi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, dış politika, hukuk

Detaylı

A. MAKALE YAZIM KURALLARI

A. MAKALE YAZIM KURALLARI Yazım Kuralları Değerli Yazar ve Okurlarımız, Yayıncılıkta 36 yılı geride bırakarak yeni yayın yılına girmiş bulunan Dergimizin, şu ana kadar ulaşmış olduğu yüksek kalitesini daha da ileri düzeylere çıkarabilmek

Detaylı

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler Derneği 1952 - Türk Kütüphaneciler Derneği Bülteni 1987 - Türk Kütüphaneciliği 1995 - Hakemli 60. yıl - 61. yıl Yılda 4 sayı

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI 1. GİRİŞ Bu kılavuzun amacı; Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü nde hazırlanan yüksek

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Iğdır Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.)

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) 1. Bütün yazılarda 300 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özet mutlaka bulunmalı, özetlerin altına en az 3, en çok 5 kelimeden oluşan

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 150nk 14 punto, Koyu ve Büyük Harf Sayfa ortalanacak BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR 125nk 16 punto, Koyu, En fazla 3 Satır,

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, Akademik Dergiler

Detaylı

HUKUK KURAMI DERGİSİ HAKEM DEĞERLENDİRME FORMU. Hukuk Kuramı nın bu ilk sayısında, dergimize gönderilen makalelerin değerlendirilmesi için

HUKUK KURAMI DERGİSİ HAKEM DEĞERLENDİRME FORMU. Hukuk Kuramı nın bu ilk sayısında, dergimize gönderilen makalelerin değerlendirilmesi için Hukuk Kuramı Dergisi Yayın Kurulu, Hukuk Kuramı Dergisi Hakem Değerlendirme Formu, Hukuk Kuramı, C. 1, S. 1, Ocak-Şubat 2014, ss. 29-35. HUKUK KURAMI DERGİSİ HAKEM DEĞERLENDİRME FORMU Hukuk Kuramı nın

Detaylı

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Akademik Bir Derginin İşletilmesi Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Hakem li Dergi Süreci TÜBİTAK TÜBİTAK-ULAKBİM 3 0 Editör Hakem Okuyucu Dergi Yayın Politikasının Belirlenmesi Hedef

Detaylı

MARMARA COĞRAFYA ------------DERGİSİ----------- MARMARA GEOGRAPHICAL REVİEW

MARMARA COĞRAFYA ------------DERGİSİ----------- MARMARA GEOGRAPHICAL REVİEW MARMARA COĞRAFYA ------------DERGİSİ----------- SAYI: 7 OCAK 2003 İSTANBUL MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ SAYI: 7 OCAK 2003 İSTANBUL MARMARA COĞRAFYA DERGİSİ ISSN 1303-2429 Yazı Kurulu Prof. Dr. Ramazan ÖZEY

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ

TÜBİTAK ULAKBİM TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELER OLMALIDIR? Başkan: Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU Prof. Dr. Berna ARDA Prof. Dr. Burçin EROL Prof. Dr. Metin GÜRÜ Prof. Dr. Hakan YARDIMCI Dr.

Detaylı

ORTAÖĞRETİM GEOMETRİ DERSİ ( SINIFLAR) TASLAK DERS KİTAPLARINI İNCELEME VE DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ 0,25 0,25 0,25 0,25 GENEL UNSURLAR İÇERİK

ORTAÖĞRETİM GEOMETRİ DERSİ ( SINIFLAR) TASLAK DERS KİTAPLARINI İNCELEME VE DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ 0,25 0,25 0,25 0,25 GENEL UNSURLAR İÇERİK ORTÖĞRETİM GEOMETRİ DERSİ (9-0-. SINIFLR) TSLK DERS KİTPLRINI İNCELEME VE DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ İçindekiler bölümü yer almalı. 0 İçindekiler () İçindekiler bölümünde belirtilen sayfa numaraları içerikte

Detaylı

Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama

Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama Bilimsel Makale Hazırlama ve yayımlama İÇERİK BİLİMSEL ESER BİLİMSEL MAKALE BİLİMSEL MAKALE TÜRLERİ MAKALE YAZIM AŞAMALARI Bilimsel Eserler Özgün araştırma sonuçlarını tanımlayan, yazılmış ve basılmış

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI Bu esasların amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı tüm ana bilim ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Tanımlar: Dergi: Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Sanat Dergisi ni, Derginin Sahibi: Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adına Fakülte Dekanını, Yayın

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI ÖN LİSANS BİTİRME PROJESİ ÖĞRENCİ İSİM AĞUSTOS 2019 DANIŞMAN ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar (a) Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Tıp Dergisi

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK DERGİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, Akademik Dergiler

Detaylı

Prof. Dr. Murat ÜNALACAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı

Prof. Dr. Murat ÜNALACAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Prof. Dr. Murat ÜNALACAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı TANIM Bilimsel makale, özgün araştırma sonuçlarını tanımlayan, yazılmış ve basılmış rapordur Kabul edilebilir

Detaylı

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Türkçe Programlar için Tez Yazım Kılavuzu Tez Yazım Kılavuzuna, grad.emu.edu.tr/akademik/tezler adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş Teziniz, bölüm, kütüphane,

Detaylı

Bilimsel İletişim Ürünleri

Bilimsel İletişim Ürünleri Bilimsel İletişim Ürünleri Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Bilimsel araştırma süreci Bilimsel iletişim ürünleri Bilimsel bir makale nasıl okunur? Bilimsel bir makale nasıl yazılır? - 2 Bilimsel

Detaylı

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE?

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ-SENATURK MAKALE HAZIRLAMA VE SUNUM KURSU 11 Ocak 2013 HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? Bahadır M. GÜLLÜOĞLU Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ÇALIŞMA İÇİN DOĞRU

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi YAZIM KURALLARI 1. Gönderilen çalışmalar, MS Office ortamında yazılmalı ve başlık (Türkçe ve İngilizce), özet (Türkçe ve İngilizce), anahtar kelimeler (Türkçe

Detaylı

SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI

SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI SINIRSIZ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA DERGİSİ YAYIN İLKELERİ VE YAZIM KURALLARI Sınırsız Eğitim ve Araştırma Dergisi (SEAD), eğitim alanında özgün bilimsel makalelere yer veren uluslararası hakemli bir dergidir.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-JOURNAL OF YAŞAR UNIVERSITY DERGİSİ (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-DERGİSİ) YÖNERGESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-JOURNAL OF YAŞAR UNIVERSITY DERGİSİ (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-DERGİSİ) YÖNERGESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-JOURNAL OF YAŞAR UNIVERSITY DERGİSİ (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ E-DERGİSİ) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, İçerik ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

Bu sayının Hakemleri

Bu sayının Hakemleri Bu sayının Hakemleri Doç. Dr. Osman Aydınlı (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) Doç. Dr. Metin Bozkuş (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) Doç. Dr. İbrahim Görener (Erciyes Üniversitesi İlahiyat

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA ATANMA BAŞVURU KRİTERLERİ 1. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23. maddesinin b fıkrasının 2. bendi uyarınca yapılacak

Detaylı

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler Derneği 1949 TKD Necatibey Caddesi, Elgün Sokak, No. 8/ 8 Kızılay/ Ankara Üyelik TKD Kampüs 2 TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler

Detaylı

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir.

Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. YAZIM KURALLARI Dergimize makale göndermek isteyen yazarlara örnek bir taslak aşağıdaki EK de gösterilmektedir. Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisine makale gönderecek olan

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL INQUIRY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZAR REHBERİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL INQUIRY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ YAZAR REHBERİ SOSYAL BİLİMLER YAZAR REHBERİ Uluslararası hakemli bir dergi olan Uludağ University The Journal of Social Inquiry / yılda 2 kez (Aralık ve Haziran aylarında) yayımlanır. Dergiye gönderilecek yazılar, makale,

Detaylı

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ

GENEL YAYIN İLKELERİ, MAKALE GÖNDERİMİ Klinik Psikoloji Dergisi (KPD), Klinik Psikoloji Araştırmaları Derneği'nin resmi süreli yayınıdır. KPD, klinik psikoloji, psikiyatri, nöropsikoloji, bilişsel psikoloji gibi psikolojinin farklı alanlarından

Detaylı

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 247 SAYILI KANUN UN /D MADDESİ UYARINCA İSTİHDAM EDİLEN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN ANILAN KANUN UN 33/A MADDESİ UYARINCA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA GEÇİŞLERİ İÇİN ARANACAK KRİTERLER

Detaylı

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder:

Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esaslarında kullanılan kısaltmalar aşağıdaki anlamları ifade eder: 1. AMAÇ VE KAPSAM T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE ESER PROJESİ HAZIRLAMA ESASLARI Bu Tez ve Eser Projesi Hazırlama Esasları nın amacı, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez Önerisi Hazırlama Esasları nın amacı, Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU 1. GİRİŞ Bu kılavuz, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri İşleyiş Prosedürü uyarınca, bitirme

Detaylı

bilimname düşünce platformu XXIX, 2015/2

bilimname düşünce platformu XXIX, 2015/2 HAKEMLER KURULU Mustafa ULU (ERÜ), İbrahim GÖRENER (ERÜ), Erdoğan BAŞ (Marmara Ü.), Ali ÇİFTÇİ (Necmettin Erbakan Ü.), Süleyman DOĞANAY (ERÜ), Bekir TATLI (Çukurova Ü.), Cenan KUVANCI (ERÜ), O. Zahit ÇİFTÇİ

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YÜRÜTME ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YÜRÜTME ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARİH KÜLTÜR VE SANAT ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YÜRÜTME ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

KAVRAMSAL/DERLEME ÇALIŞMALAR TAM METİN YAZIM FORMATI

KAVRAMSAL/DERLEME ÇALIŞMALAR TAM METİN YAZIM FORMATI KAVRAMSAL/DERLEME ÇALIŞMALAR TAM METİN YAZIM FORMATI Aşağıda verilen tam metin yazım formatı, çalışmayı genel hatları ile anlatan, okuyucuya ayrıntılı olmasa da ana hatları ile çalışma hakkında bir bilgi

Detaylı

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri

Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri Akademik Rapor Hazırlama ve Yazışma Teknikleri 11.DERS DEĞ ERLENDİ RME SÜREÇLERİ ETİ K İ LKELER Gündem Değerlendirme Süreçleri Etik İlkeler 1 Değerlendirme Süreçleri Yazar editörden ne bekler? Editörün,

Detaylı

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU T.C. YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri, yüksek lisans projesinin alındığı yarıyılda proje dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme makalesi, çeviri, arşiv belgeleri, kitap eleştirisi ve tanıtımı, ölüm ve sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir

Detaylı

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Müge Akbulut Editör makbulut@tk.org.tr Değerlendirme Bilimsel Bölüm Diğer Bölüm Bölümler Hakemli Yazılar Okuyucu Mektupları Kütüphaneciliğimize Kanat Gerenler

Detaylı

Dergiye gönderilen makaleler aşağıdaki özellikleri taşıyan çalışmalar olmalıdır:

Dergiye gönderilen makaleler aşağıdaki özellikleri taşıyan çalışmalar olmalıdır: AKADEMİK TARİH VE DÜŞÜNCE DERGİSİ MAKALE YAZIM KURALLARI Dergiye gönderilecek makaleler hakkında: Dergiye gönderilen makaleler aşağıdaki özellikleri taşıyan çalışmalar olmalıdır: Özgün olmalı Bilimsel

Detaylı

TÜBİTAK AKADEMİK YAYINLAR MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ

TÜBİTAK AKADEMİK YAYINLAR MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ TÜBİTAK AKADEMİK YAYINLAR MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1.. Bu Yönergenin amacı, Akademik Yayınlar Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemek ve çalışma esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR Madde 1 TEMEL İLKELER Yükseltme ve atama ölçütleri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) akademik yapısındaki

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

RAPOR YAZIMI. İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul

RAPOR YAZIMI. İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul RAPOR YAZIMI İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul Sunum İçeriği İLEDAK Raporları Türleri Raporlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler Format Üslup Terminoloji Derinlik/Ayrıntı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 29/12/2014; Karar Sayısı: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Amaç Madde 1 -(1)

Detaylı

YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİNE MAKALE GÖNDERECEK YAZARLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR Editör değişikliği nedeniyle, Şubat 2019 sayısından itibaren dergimize makale gönderen/gönderecek yazarların aşağıda belirtilen

Detaylı

İÇİNDEKİLER KISIM I SİSTEMATİK YAKLAŞIM

İÇİNDEKİLER KISIM I SİSTEMATİK YAKLAŞIM İÇİNDEKİLER KISIM I SİSTEMATİK YAKLAŞIM 1 BİLİM DİSİPLİN ARAŞTIRMA... 3 1. BİLİM NEDİR?... 3 2. DİSİPLİN NEDİR?... 6 3. DOĞA BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ARASINDAKİ TEMEL FARK... 7 4. ARAŞTIRMA NEDİR?...

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU YAYIN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 12.10.2010 Toplantı Sayısı: 2010/04)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU YAYIN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 12.10.2010 Toplantı Sayısı: 2010/04) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU YAYIN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 12.10.2010 Toplantı Sayısı: 2010/04) I. AMAÇ VE KAPSAM Madde 1- Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasına göre

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Arştırmaları Enstitüsü Dergisi. Yayın İlkeleri ve Makale Yazım Kuralları

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Arştırmaları Enstitüsü Dergisi. Yayın İlkeleri ve Makale Yazım Kuralları Atatürk Üniversitesi Türkiyat Arştırmaları Enstitüsü Dergisi Yayın İlkeleri ve Makale Yazım Kuralları 1. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi (TAED), bilimsel ölçütlerde hazırlanan Türkiye

Detaylı

MAKALE OKUMA VE YAZMA KURSU

MAKALE OKUMA VE YAZMA KURSU 1.GÜN 08.00-08.50 Kurs Kayıt 08.50-09.00 Açılış konuşması Tanışma ve Beklentiler Bilimin Sistematik Yolları ve Aşamaları Araştırmanın Temel Kavramları 09.00-10.00 Bilimsel Yazma Bilimsel Yazının Kökeni

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1-

Detaylı

Eleştirilere Yanıt Verirken Yazarlardan Beklentiler. Prof. Dr. Necla TÜLEK Klimik Dergisi Editör Yardımcısı

Eleştirilere Yanıt Verirken Yazarlardan Beklentiler. Prof. Dr. Necla TÜLEK Klimik Dergisi Editör Yardımcısı Eleştirilere Yanıt Verirken Yazarlardan Beklentiler Prof. Dr. Necla TÜLEK Klimik Dergisi Editör Yardımcısı 31.01.2015 Yazar Açısından Makale Değerlendirme Süreci Çalışmayı yap Makaleyi hazırla Dergiye

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ISSN 1303-7757 2003/1 Yıl: 2, Cilt: II, Sayı: 3 GAZI UNIVERSITY THE JOURNAL OF CORUM FACULTY OF THEOLOGY ISSN 1303-7757 2003/1 Year: 2, Vol.:II, Issue:

Detaylı

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2015, Ankara

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2015, Ankara Rapor Yazımı MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 03-04 Ekim 2015, Ankara İçerik MÜDEK Raporları Raporlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler o Format o Üslup o Terminoloji o Derinlik/Ayrıntı Düzeyi

Detaylı

Bilimsel Nitelikte Bir Dergi İçin Uluslararası Kriterler. Mehmet Emin Küçük

Bilimsel Nitelikte Bir Dergi İçin Uluslararası Kriterler. Mehmet Emin Küçük Bilimsel Nitelikte Bir Dergi İçin Uluslararası Kriterler Mehmet Emin Küçük mkucuk@hacettepe.edu.tr Bilimsel İletişim Bilim insanlarının çalışma sonuçlarını paylaşması, geri bildirim alması 17.yüzyıl: sınırlı

Detaylı

Şekil 1.1. A4 kağıdına göre sayfa düzeni.

Şekil 1.1. A4 kağıdına göre sayfa düzeni. GEDİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMI SEMİNER YAZIM KLAVUZU 1 GENEL YAZIM PLANI 1.1. Kağıdın Özelliği Seminer yazımında kullanılacak kağıtlar A4 standardında (21 cm x 29,7 cm boyutlarında) olmalıdır.

Detaylı

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU 1. AMAÇ VE KAPSAM Bitirme ödevinin amacı öğrencilerin derslerde öğrendikleri teori ve uygulama konuları,

Detaylı

Bilimsel İletişim Süreci

Bilimsel İletişim Süreci Bilimsel İletişim Süreci Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Bilim kavramı ve bilimin özellikleri Bilimsel araştırma ve iletişim süreçleri Bilimsel iletişim ürünleri Bilimsel bir makale nasıl okunur?

Detaylı

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği Tez Yazım Esasları 1.Kullanılacak Kâğıdın Özelliği Bitirme tezi, A4 standardında (21cm x 29,5 cm) birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Yazımda kullanılan tüm karakterler siyah renkte olmalıdır. 2.Yazım

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (a) Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Sağlık Dergisi (Izmir

Detaylı

TARTIġMA SONUÇ-ÖNERĠLER. Prof.Dr.Besti Üstün

TARTIġMA SONUÇ-ÖNERĠLER. Prof.Dr.Besti Üstün BULGULAR TARTIġMA SONUÇ-ÖNERĠLER KAYNAKLAR Prof.Dr.Besti Üstün Bilimsel bir makaleyi okumak, dedektif hikayesi okumak gibi değildir. Başlangıçtan itibaren o cinayeti uşağın yaptığını bilmek isteriz. Bulgular

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ YAYIM İLKELERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ YAYIM İLKELERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ YAYIM İLKELERİ 1., ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel niteliklere sahip çalışmaları yayımlamak suretiyle ilahiyat ve sosyal bilimler alanına katkı

Detaylı

Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler

Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler Akademik Yazım Kuralları Akademik yazıyı diğer yazı türlerinden ayıran özellik akademik yazılarda kaynak gösterme zorunluluğudur. Fikirler, ifadeler (bir tek kelime dahi olsa), resimler, tablolar, şekiller,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YÖNERGESİ 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ

Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ Dünyanın en güvenilir atıf indeksi Web of Science Core Collection Önde gelen bilimsel literatür kapsamı CLARIVATE ANALYTICS DERGİ SEÇİM SÜRECİ 2 Dergi Seçim Süreci Temel Özellikler En iyi bilimsel içeriği

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kadrosunda tam zamanlı olarak

Detaylı

EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ

EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ 7 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA

Detaylı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 303 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları 31 305 Çeviribilim 31 313 Dünya Dilleri ve Edebiyatları 31 30 Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri 31 304 Karşılaştırmalı Edebiyat 31 314 Klasik

Detaylı

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI 1. Giriş Ekol Lojistik (Ekol); bünyesinde yer alan tüm çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine, resmi kurum ve kuruluşlara, faaliyet gösterdiği

Detaylı

AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU

AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK ARAŞTIRMA VE SUNUM ÖDEV YAZIM KILAVUZU Ekim, 2015 Bu doküman EHB-109 Akademik Araştırma ve

Detaylı

Trakya Üniversitesi. bilgisayar mühendisliği. kariyerinizi geliştirin. Proje - I (BM 415) Proje - II (BM 421) Lisans Programı

Trakya Üniversitesi. bilgisayar mühendisliği. kariyerinizi geliştirin. Proje - I (BM 415) Proje - II (BM 421) Lisans Programı Trakya Üniversitesi bilgisayar mühendisliği BM Proje - I (BM 415) Proje - II (BM 421) Lisans Programı kariyerinizi geliştirin İşinizle ilgili teknoloji! KENDĠNĠZĠ DENEME ġansi BU PROGRAM DA Proje I ve

Detaylı

AKADEMİK TARİH VE DÜŞÜNCE DERGİSİ MAKALE YAZIM KURALLARI

AKADEMİK TARİH VE DÜŞÜNCE DERGİSİ MAKALE YAZIM KURALLARI AKADEMİK TARİH VE DÜŞÜNCE DERGİSİ MAKALE YAZIM KURALLARI DERGIYE GÖNDERİLECEK MAKALELER HAKKINDA ATDD ye gönderilen makaleler herşeyden önce özgün ve bilimsel olma kriteri taşıyor olmalıdır.ayrica belirli

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÖDEVİ VE TASARIM PROJESİ ARA RAPOR YAZIM KILAVUZU 1. Başlık ve Kapak Sayfası Başlık sayfası formatı için bölüm web sayfasında bulunan rapor_kapak.docx başlıklı MS Office Word dokümanı kullanılacaktır.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Bilimsel İletişim Süreci

Bilimsel İletişim Süreci Bilimsel İletişim Süreci Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Bilim kavramı ve bilimin özellikleri Bilimsel araştırma ve iletişim süreçleri Bilimsel iletişim ürünleri Bilimsel bir makale nasıl okunur?

Detaylı

5. Hafta - Literatür Tarama - Alıntılama, Kaynak Gösterme

5. Hafta - Literatür Tarama - Alıntılama, Kaynak Gösterme ISL597 Seminer 1 5. Hafta - Literatür Tarama - Alıntılama, Kaynak Gösterme Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisans Programı Yrd. Doç. Dr. Ceyda Maden Eyiusta Literatür Değerlendirmesi (Literature

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Aralık-2017 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı