T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1."

Transkript

1 T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCY101 Atölye I 6 7 YCY103 Ağaç Teknolojisi I 2 3 Yaylı çalgı yapımında kullanılan ağaçlara ilişkin makro ve mikro yapılar incelenir YCY105 Enstrüman I [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısını ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY107 Teknik Resim I 2 3 Çizgi ve yazı çeşitleri ile çalgı yapım teknik resim çizim kurallarının öğretilmesi ve uygulanmasını içerir. YCY109 Solfej I 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirmesine yöneliktir. YCY111 İtalyanca I 2 2 YDL185 Yabancı Dil I 2 2 Bu ders öğrencilerin temel İngilizcenin dilbilgisel ve dilbilimsel açıdan doğru yapıları tanıması, belli İngilizce kelimeleri aktif bir şekilde kullanmaları ve tanımaları, ve karşılaşılacakları İngilizce metinleri okuma ve anlayabilme, kendilerini yazı ve sözle ifade edebilmelerini hedefler. TUR181 Türk Dili I 2 2 Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi,dil kültür münasebeti, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçede sesler ve sınıflandırılması, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Hece bilgisi, İmla kuralları ve uygulaması, Noktalama işaretleri ve uygulaması, AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 2 İnkılap Tarihinin Anlamı Türk İnkılabının Önemi, Türk İnkılabına Yol Açan Nedenlere Toplu Bakış, Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı Devletinin Parçalanmaya Başlanması, İşgaller Karşısında Memleketin Durumu-Mustafa Kemal Paşa nın Tutumu, Kurtuluş İçin İlk Adım-Kongreler Yolu İle Teşkilatlanma, Cemiyetler, Kuvayı Milliye- Misak-ı Milli, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Ulusal Ordunun Kurulması, İki Önemli Olay: Sevres ve Gümrü Barışı, Sakarya Savaşına Kadar Kurtuluş Mücadelesi, Sakarya Savaşı Büyük Taarruz, Mudanya dan Lozan a, Siyasal Alanda İki Büyük İnkılap, Takrir-i Sükün Dönemine Geçiş.

2 CYB101 Çalgı Bilgisi 2 3 Piyano, yaylı ve nefesli çalgı gruplarına ait tüm çalgıların yapıları, teknik olanakları ve çalma teknikleri ayrıntılı olarak incelenir. CYB103 Müzik Tarihine Giriş 2 3 Tarihi açıdan sanatın tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelişimi gibi temel konular ele alınmaktadır. CYB105 Temel Müzik Bilgisi 2 3 Müzikle ilgili genel bilgilerini kazandırmaya yöneliktir. CYB107 Müzik Dinleme Kültürü 2 3 Müzik türlerini dinlerken besteci ve dönem özelliklerini bilerek ve müziğin tarihsel süreç içinde insanlar üzerindeki oluşturduğu önemli etki ve duyguları kavratmaya yöneliktir.

3 2. YARIYIL YCY102 Atölye II 6 7 YCY104 Ağaç Teknolojisi II 2 3 Yaylı çalgı yapımında kullanılan ağaçlara ilişkin makro ve mikro yapılarını incelemeye yöneliktir. YCY106 Enstrüman II [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısını ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY108 Teknik Resim II 2 3 Çizgi ve yazı çeşitleri ile çalgı yapım teknik resim çizim kurallarının öğretilmesi ve uygulanmasını içerir. YCY110 Solfej II 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirmesine yöneliktir. YCY112 İtalyanca II 2 2 YDL186 Yabancı Dil II 2 2 YDL 185 ün devamı niteliğindeki bu ders, YDL 185 dersinde edindikleri temel İngilizce bilgilerini pekiştirmek için çeşitli öğretici etkinlikleri uygulayabilmeyi, kelime öğrenme, hafızada tutma ve gerektiğinde kullanma beceri ve stratejilerini geliştirmeyi, karşılaştıkları metinleri öğrendikleri okuma stratejilerini kullanarak okuyabilmeleri, öğrencilerin ihtiyaç ve seviyeleri doğrultusunda İngilizce yazma becerilerini edinmelerini sağlamayı hedefler. TUR182 Türk Dili II 2 2 Türkçenin yapım ekleri ve uygulaması, Kompozisyonla ilgili genel bilgiler, Kelime türleri, Cümlenin unsurları, cümle tahlili uygulaması, Anlatım ve cümle bozuklukları ve bunların düzeltilmesi, Dilekçe, tutanak, mektup ve çeşitleri, Bilimsel yazıların hazırlanmasında uyulacak esaslar, AIT182 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 2 Türk İnkılabının Yürütülmesindeki Özellikler, Hukuk Sisteminin Kurulması, Eğitim Sisteminin Kurulması, Ekonomi ve Maliye Alanında Harcanan Çabalar, Toplumsal Yaşayışı Düzenleyen Diğer Yenilikler, Atatürk Döneminde Türkiye Cumhuriyetinin İç Siyaseti, Atatürk Döneminde Türkiye Cumhuriyetinin Dış Siyaseti, Ünite Eki: Atatürk ün Ölümü, Atatürk ün Döneminden Sonra Türkiye Cumhuriyeti nin İç ve Dış Siyaseti, ( Özet), Atatürk İlkeleri Genel Olarak, Atatürk İlkeleri Cumhuriyetçilik, Atatürk İlkeleri (2) Milliyetçilik (Ulusçuluk), Atatürk İlkeleri (3)-(4) (Halkçılık ve Devletçilik), Atatürk İlkeleri (5) Laiklik, Atatürk İlkeleri (6) İnkılapçılık, Genel Değerlendirme.

4 CYB104 Müzik Tarihi 2 3 Tarihi açıdan sanatın tarih öncesi çağlardan günümüze kadar gelişimi gibi temel konular ele alınmaktadır. CYB110 Yaylı Çalgılar Bakım Onarım 2 3 Yaylı çalgılarla ilgili tüm bakım ve onarım konularının kavratılmasına yöneliktir. CYB112 Temel Sanat Kavramları 2 3 Öğrencilerin çevrelerinde gördüğü nesneleri, doğayı, yaşamı farklı bir gözle algılayıp fark etmesi, kendi yaratım gücünü kullanarak, yeni bakış açıları ortaya koyması gibi temel konular ele alınır. CYB114 Müzik ve Toplum 2 3 Öğrencilerin gündelik yaşamda karşılaştıkları çeşitli müziksel deneyimleri anlamlandırmalarını sağlayacak temel birikimi edinmelerini amaçlar.

5 3. YARIYIL YCY201 Atölye III YCY205 Enstrüman III [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısını ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY209 Solfej III 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirilmesine yöneliktir. YCY211 İtalyanca III 2 2 YCY213 Mesleki Resim - Tasarım I 3 4 Teknik ve mesleki resmin tüm argümanlarını kullanarak, yapılacak olan çalgıyı resimleyebilmek ve tasarlamaya yöneliktir. YCY215 Mesleki Teknoloji ve Materyal Geliştirme I 1 2 Gelişen teknolojilerden ne şekilde yararlanılacağı ve üretime yönelik çalışmaların sürdürülebilmesi için ne gibi disiplinlere gerek olduğu, konularında öğrencilerin bilgilendirilmesine yöneliktir. YCY217 Temel Bilgi Teknolojileri I 2 2 Temel Bilgiler, DOS WİNDOWS, Kelime İşleme, Veri Tabanı Kullanma, Prezentasyon Hazırlama, Grafik Uygulamaları (CAD), Bilgi Ağları Kullanma: Internet, , www, HTML Programlama, JAVA. CYB215 Çalgı Telleri Bilgisi 2 3 Müzik yapmada kullanılan tüm çalgılara ait tellerin teknik ölçü ve bileşimlerin ses üzerine etkileri konusunda bilgi edindirmeye yöneliktir. CYB217 Minyatür Çalgı Yapımı 2 3 Temel el becerisi, temel estetik kavramlar ve çalgı üretim sürecinin temel davranışlarını kazandırmaya yöneliktir. CYB219 Türk Çalgı Yapımcıları 2 3 Türkiye de çalgı yapımcılığına genel bir bakış ile tarihten günümüze önemli Türk çalgı yapımcıları hakkında bilgilendirmeye yöneliktir. CYB221 Piyano Bakım Onarım 2 3 Piyano akordu, bakımı, onarımı, restorasyonu gibi konularda uygulamalar yapılır.

6 4. YARIYIL YCY202 Atölye IV YCY206 Enstrüman IV [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısının ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY210 Solfej IV 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirilmesine yöneliktir. YCY212 İtalyanca IV 2 2 YCY214 Mesleki Resim - Tasarım II 3 4 Teknik ve mesleki resmin tüm argümanlarını kullanarak yapılacak olan çalgıyı resimleyebilmek ve tasarlamaya yöneliktir. YCY216 Mesleki Teknoloji ve Materyal Geliştirme II 1 2 Gelişen teknolojilerden ne şekilde yararlanılacağı ve üretime yönelik çalışmaların sürdürülebilmesi için ne gibi disiplinlere gerek olduğu, konularında öğrencilerin bilgilendirilmesine yöneliktir. YCY218 Temel Bilgi Teknolojileri II 2 2 Bilgisayar Organizasyonu, Algoritmalar, Programlama Dilleri ve Veri Tabanları: Bir Programlama dili ( Pascal/ C/C++), UNİX İşletim Sistemi, Bilgisayar Ağları. CYB224 Çalgı Aksesuarları 2 3 Yaylı Çalgıların ses üretme ve konfor sürecinde kullanılan aksesuarların form estetik ve üretim yöntemleri konuları ele alınır. CYB226 Dünya Müzikleri 2 3 Belli başlı müzik kültürlerinin teknik ve kültürel özelliklerinin incelenmesi, yabancı kültürlere ait müzikleri dinleyerek algılama becerisi geliştirmesine yöneliktir. CYB228 Görsel Belgeleme Teknikleri 2 3 Yapılan enstrümanların perspektif altyapısı üzerine sunumla ilgili malzeme teknik ve bunların kulanım yöntemleri hakkında bilgi verilir CYB Yüzyıl Müziğine Giriş Yüzyıl müziğine giriş, fonksiyonel armoni, atonal müzik ve Schönberg Okulu, tınısal müzik, armonide yeni arayışlar, yeni ses simgelerinin incelendiği bir derstir.

7 5. YARIYIL YCY301 Atölye V YCY305 Enstrüman V [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısının ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY309 Solfej V 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirmesine yöneliktir. YCY311 İtalyanca V 2 2 YCY319 Restorasyon I 4 5 Yaylı çalgılarda restorasyon uygulamaları yapılır. CYB331 Yaylı Çalgılar Yapımı Tarihi 2 3 Yaylı çalgı yapımının tarihsel gelişim süreçlerinin kavranmasına yöneliktir. CYB333 Temel Akustik Kavramları I 2 3 Yansışım süresi, emicilik, yayılım, modal rezonanslar gibi temel akustik kavramların öğrenilmesine yöneliktir. CYB335 İnterdisipliner Atölye Uygulamaları I 2 3 Bu derste atölye çalışmaları, fizik kimya matematik gibi diğer bilim dalları ile interdisipliner bir anlayışla yürütülür. CYB337 Çalgı Tasarımında AutoCad 2 3 Yaylı çalgılarda, enstrüman yapım aşamalarının ve modellerin 2 boyutlu bilgisayar destekli tasarımı.

8 6. YARIYIL YCY302 Atölye VI YCY306 Enstrüman VI [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısının ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY310 Solfej VI 1 1 Öğrencinin müzikal duyuş ve müzik eserlerini kavrama yeteneğinin geliştirmesine yöneliktir. YCY312 İtalyanca VI 2 2 YCY320 Restorasyon II 4 5 Yaylı çalgılarda restorasyon uygulamaları yapılır. CYB334 Temel Akustik Kavramları II 2 3 Yansışım süresi, emicilik, yayılım, modal rezonanslar gibi temel akustik kavramların öğrenilmesine yöneliktir. CYB336 İnterdisipliner Atölye Uygulamaları II 2 3 Bu derste atölye çalışmaları, fizik, kimya, matematik gibi diğer bilim dalları ile interdisipliner bir anlayışla yürütülür. CYB340 Organoloji 2 3 Çalgıların türleri, tarihi, yapım biçimleri gibi konuların kavratılmasına yöneliktir. CYB342 Çalgı Tasarımında 3DMax 2 3 Yaylı çalgılarda, enstrüman yapım aşamalarının 3 boyutlu modellenmesi

9 7. YARIYIL YCY401 Atölye VII YCY405 Enstrüman VII [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısının ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmaları amaç edinilir. YCY411 İtalyanca VII 2 2 YCY419 Restorasyon III 3 4 Yaylı çalgılarda restorasyon uygulamaları yapılır. YCY421 Cila Yöntemleri I 2 3 Cilalama yöntemlerinin organik madde bilgisiyle desteklenerek kaliteli cila yapım ve uygulama tekniklerinin geliştirilmesine yöneliktir. CYB443 Özgün Çalgı Tasarımı 2 3 Temel tasarım kavramlarına dayalı çalışmalar ile özgün çalgılar tasarlanıp uygulamaları yapılır. CYB445 Estetik 2 3 Bir ürüne sanat ve estetik değeri katan unsurları gösterebilme, sanat eseri üzerine görüş bildirebilme yeterliklerini kazanmasına yöneliktir CYB447 Araştırma Teknikleri I 2 3 Bilimsel bir araştırmanın yapılmasında izlenmesi gereken yolları bilim ve bilimsel araştırmanın temel ilkelerine yönelik anlayışı da geliştirerek kazanılmasına yöneliktir. CYB449 Mesleki Etik ve Eleştiri I 2 3 Etik kavramı, etik ve mesleki değer arasındaki ilişki, uluslararası yasal düzenlemeler gibi konularda temel kavramların kazanılmasına yöneliktir.

10 8. YARIYIL YCY402 Atölye VIII YCY406 Enstrüman VIII [A] [B] [C] [D] 1 2 Yaylı çalgı yapımcısının ürettiği çalgıyı çalarak enstrümanın tüm teknik dengeleri ve ses dengelerini kontrol edebilecek bir donanıma sahip olmalarını amaç edinir. YCY412 İtalyanca VIII 2 2 YCY420 Restorasyon IV 3 4 Yaylı çalgılarda restorasyon uygulamaları yapılır. YCY422 Cila Yöntemleri II 2 3 Cilalama yöntemlerinin organik madde bilgisiyle desteklenerek kaliteli cila yapım ve uygulama tekniklerinin geliştirilmesine yöneliktir. CYB448 Araştırma Teknikleri II 2 3 Bilimsel bir araştırmanın yapılmasında izlenmesi gereken yolları bilim ve bilimsel araştırmanın temel ilkelerine yönelik anlayışı da geliştirerek kazanılmasına yöneliktir. CYB450 Mesleki Etik ve Eleştiri II 2 3 Etik kavramı, etik ve mesleki değer arasındaki ilişki, uluslararası yasal düzenlemeler gibi konularda temel kavramların kazanılmasına yöneliktir. CYB452 Tarihi Çalgılar 2 3 Eski dönemlere ait özgün tasarımlı çalgılar ile ilgili bilgiler verilir. CYB454 Arşe Restorasyonu 2 3 Yaylı çalgılarda kullanılan arşelerin restorasyon uygulamaları yapılır. BAŞKA BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNERİLEN ALAN DIŞI SERBEST SEÇMELİ DERSLER CYB901 Enstrüman Bakımı 2 3 Enstrümanların genel bakımları örnekler üzerinde uygulamalı olarak incelenir. CYB902 Etnik Çalgılar 2 3 Etnik enstrümanların tarihçeleri, kullanıldığı müzik türleri, yapım aşamalarının anlatıldığı bir derstir. CYB903 Çalgı Yapım Materyalleri 2 3 Enstrüman yapımında kullanılan materyallerin tanıtıldığı bir derstir. CYB904 Yaylı Çalgı Çizimi Teknikleri 2 3 Teknik ve mesleki resmin tüm argümanlarını kullanarak, yapılacak olan çalgıyı resimleyebilmek ve tasarlamaya yöneliktir.

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI Mesleki Hazırlık Programı yıllık ve kredisiz bir programdır.

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL ZORUNLU DERSLER T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCA101 Enstrüman I [A] [B] [C] [D] 4 7 Öğrencinin var olan müzikal ve teknik

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS103 Tıbbi Dokümantasyon I (3 0 3 3) Tıbbi Dokümantasyona Giriş,

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58101 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİY101 GENEL MUHASEBE 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Temel Kavramlar ve Muhasebe Sistemi,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CER 101 AMELİYATHANE TEKNOLOJİSİ (4 0 4 6) Ameliyathanede kullanılan

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS rders BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 AIIT101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

DÇM111 Matematik 1.Yarıyıl Sayılar, Oran-Orantı, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Problemler.

DÇM111 Matematik 1.Yarıyıl Sayılar, Oran-Orantı, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Problemler. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL PROGRAM KODU:58119 DÇM101 İşletme-1 1.Yarıyıl 2 0

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

PROGRAM KODU : YARIYIL. Dersin

PROGRAM KODU : YARIYIL. Dersin BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER VE KÜLTÜRLER BÖLÜMÜ UYGULAMALI İNGİLİZCE VE ÇEVİRMENLİK PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU :58211 1.YARIYIL DIC101

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

B1 B3 B4 D1 D2 D3 D5 Y1 Y2 Y3 Y4 Y5 H1 H2 E1. MUZ219 Dünya Müzik Edebiyatı I Öğr.Gör. Emel DOĞAN UĞURLU. CYB353 Cila Hazırlığı I. Öğr.Gör.

B1 B3 B4 D1 D2 D3 D5 Y1 Y2 Y3 Y4 Y5 H1 H2 E1. MUZ219 Dünya Müzik Edebiyatı I Öğr.Gör. Emel DOĞAN UĞURLU. CYB353 Cila Hazırlığı I. Öğr.Gör. 21 OCAK 2019 PAZARTESİ Elemanı Odası OPA207 İtalyanca III CYB215 Çalgı Telleri Bilgisi I Sinan OPA107 İtalyanca I CYB101 Çalgı Bilgisi I Sinan OPA205 OPA307 İtalyanca V TYT111 Solfej I Sel en TYT217 Şan

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Kodu Yarıyıl AİT106 1.YIL/ 2.yarıyıl Bahar Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin öğrenme ve

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ADS 101 Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri I ( 2 0 2 4 ) Diş

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II PAZARTESİ Yabanc Dil Yabanc Dil Eleman Odas TIY212 Şan C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2 TIY228 - OPR182 - YCA182-YCY218 Bilgi I/ Bilgisayar Kullanm/Bilgisaya TIY228 - OPR182- YCA182-YCY218 Bilgi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER

I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER EK-3 T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI I. VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL AİT181-Atatürk

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ TIBBİ DOKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ A) ZORUNLU DERSLER I.YARIYIL ATA101-Atatürk

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I.SINIF II. YARIYILDA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR I.SINIF II.

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I.SINIF II. YARIYILDA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR I.SINIF II. BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DA ALINACAK DERSLER LİSTESİDİR AITT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2 2 TD102 TÜRK DİLİ - II 2 2 YDI102 YABANCI DİL - II 2 2 BLG102 MESLEKİ MATEMATİK 4 4 BLG104

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ DERS İÇERİKLERİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ORTOPEDİK ORTEZ VE PROTEZ PROGRAMI ADI 1. YARIYIL GÜZ DÖNEMİ İÇERİKLERİ ING 111 İNGİLİZCE I İngilizce 2 0 2 2 TÜRÜ: Zorunlu İÇERİĞİ: Okuma, yazma,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58114 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DOG101 Hukuka Giriş 1.Yarıyıl

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II

C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II. YCY102 Atölye II AIT182. TIY108 Türk Tiyatrosu II PAZARTESİ YDL286 Yabanc Dil YDL286 Yabanc Dil Eleman Odas TIY212 Şan C2 B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2 TIY228 - OPR182 - YCA182-YCY218 Bilgi I/ Bilgisayar Kullanm/Bilgisaya TIY228 - OPR182- YCA182-YCY218

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Bir Kahraman Doğuyor

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Bilgisayar Teknolojisi 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Dili I Amfi :00 -x- -x- -x- -x- -x-

Bilgisayar Teknolojisi 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Dili I Amfi :00 -x- -x- -x- -x- -x- Bilgisayar Teknolojisi 1 Bilgisayar Teknolojisi 1, Bilgisayar Programcılığı 1 Genel Matematik Bilgisayar Teknolojisi 1 Temel Bilgi Teknolojileri E1-116 Bilgisayar Teknolojisi 1, Bilgisayar Teknolojisi

Detaylı

DEVLET KONSERVATUVARI HAZIRLIK SINIFI

DEVLET KONSERVATUVARI HAZIRLIK SINIFI 2016 Yılı Girişli Öğrencilerin 5 Yıllık Müfredatı DEVLET KONSERVATUVARI HAZIRLIK SINIFI KODU DERS ADI DÖNEM T U K AÇIKLAMA KHZ101 KHZ103 KHZ105 KHZ107 TÜRK SANAT MÜZİĞİ NAZARİYAT VE SOLFEJİ TÜRK HALK MÜZİĞİ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

Görsel Tasarım, Ses, Müzik, Efekt ilişkisi (SGT 223) Ders Detayları

Görsel Tasarım, Ses, Müzik, Efekt ilişkisi (SGT 223) Ders Detayları Görsel Tasarım, Ses, Müzik, Efekt ilişkisi (SGT 223) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Görsel Tasarım, Ses, Müzik, Efekt ilişkisi SGT 223 Seçmeli

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.SANAT ATÖLYE III (TEK.VE TAS.EĞİTİMİ I) Ders No : 0310380092 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri

Detaylı

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58206 01.YARIYIL DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 3 0 3 3 İktisat biliminin konusu

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703)

MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703) MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ Müzik Bölümü (0703) SINAV SINAV SAATİ DERSLİK TARİHİ 1* AIB102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Okutman Harun Mustafa

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

ECF108 ANALİTİK KİMYA

ECF108 ANALİTİK KİMYA ECF106 FİZYOLOJİ I İnsan vücudunun moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar fonksiyonunu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları açıklamaktır. Hücre-doku Fizyolojisi,

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİĞİ I. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın amacı ve inkılap

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU Bölüm Başkanışkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Doç.Dr. Hakkı Engin GİDERER Öğr. Gör. Burhan YILMAZ 1. Bologna: Öğr. Gör. Reva

Detaylı

Mesleki Matematik :00 D-125

Mesleki Matematik :00 D-125 PROGRAMI: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI SINIFI: 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 10.04.2017 11:00 Türk Dili II 11.04.2017 10:00 Yabancı Dil II (İngilizce) 12.04.2017 15:00 Görsel Programlama I 05.04.2017

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ACL101 Acil Hasta Bakımı I (2 4 4 4) Dersin Tanıtımı: Giriş, amaç ve

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ (5 VE 6. SINIFLAR) Öğretim Programı Tanıtım Sunusu İÇERİK Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim Programının Temel Felsefesi Öğretim programları; bireyi topluma,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR A. İN HAYATI. Mustafa Kemal in çocukluk dönemini ve içinde bulunduğu toplumun

Detaylı

HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1

HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1 HRÜ BİRECİK MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TEORİ-UYGULAMA-KREDİ) (KONULAR) 1214141 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-1 Davranış Bilimleri ve Sosyoloji, Sosyolojinin Araştırma Yöntem

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI (20 ADET TÜRKÇE LGS, 20 ADET MATEMATİK LGS, 20 ADET FEN BİLİMLERİ LGS, 20 ADET T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK LGS) TÜRKÇE 1. DENEME 2 Cümlede Anlam (Cümle

Detaylı

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Mesleki Matematik S 3 4 3 515013706 516211150 YMOB1 Mesleki Matematik I eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Sensörler S 3 3 3 515013707 515413172 YELT2 Sensörler ve Dönüştürücüler

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış

Detaylı

DERSİN ADI DERSLİK ÖĞRETİM ELEMANI 06.04.2015 08.30-17.15 MÖ112 Müziksel İşitme Okuma Yazma II

DERSİN ADI DERSLİK ÖĞRETİM ELEMANI 06.04.2015 08.30-17.15 MÖ112 Müziksel İşitme Okuma Yazma II EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS 1 06.04.2015 08.30-17.15 MÖ112 Müziksel İşitme Okuma Yazma II Kongre Merkezi Okt. Dr. O. Topoğlu 07.04.2015

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2008-2009 1.YARIYIL SOİ 101 Bilgisayar I 2 2 3 4 Microsoft Office Programları; Microsoft Word, Seçilen bir metin parçasını biçimlendirme, Doküman üzerinde tablolar hazırlama

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel Bilgi Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇMELİ SANAT ATÖLYE I (GRAFİK TASARIM)* Ders No : 0310380042 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

DERS KODU MÖ MÖ MÖ MÖ TUR

DERS KODU MÖ MÖ MÖ MÖ TUR EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS 1 KODU 22.05.2017 09.00 05.06.2017 09.00 EBB102 24.05.2017 16.15 06.06.2017 17.15 14.06.2017 16.15 MÖ118 17.15 MÖ122

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPR453 Araştırma Yöntemleri I. OPR453 Araştırma Yöntemleri I

B3 B4 D1 D2 D3 E1 E2 E3 E4 Stüdyo H1 H2. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPE449 - SHN217 Makyaj. OPR453 Araştırma Yöntemleri I. OPR453 Araştırma Yöntemleri I PAZARTESİ SHN351 TY351 Eleman Odas Yab. Dil. Y.O Bilg. Lab. B- 202 TY227 - OPR181 - YCA181 - YCY217 Bilgi Teknolojileri / Bilgisayar Teknolojileri Kullanm/Bilgisayar TY227 - OPR181 - YCA181 - YCY217 Bilgi

Detaylı

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa;

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa; DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL PROGRAM KODU:58106 DYA101 İşletme-1 1.Yarıyıl 2 0 2 3 İş fikri geliştirme

Detaylı

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL

SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 1 BSA105 Hukuka Giriş Hukukun Dalları, Özel Hukuk (Medenî Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku), Kamu Hukuku (Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku),

Detaylı

Mesleki Matematik :10 D-124

Mesleki Matematik :10 D-124 PROGRAMI: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI SINIFI: 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 18.04.2018 11:00 D-224 Türk Dili II 17.04.2018 10:00 D-224 Yabancı Dil II (İngilizce) 19.04.2018 15:00 D-224 Görsel Programlama

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Teori (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl AKTS

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II. Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Teori (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II AİT106 1.YIL/ 2.yarıyılBa har Teori Laboratuar AKTS 2 - - 2 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe Dersin

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersin Kodu TAR 02 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

KARMA TESTLER 03. A) Yalnız l B) Yalnız II. C) Yalnızlll D) I ve II E) I, II ve III. 2. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesine,

KARMA TESTLER 03. A) Yalnız l B) Yalnız II. C) Yalnızlll D) I ve II E) I, II ve III. 2. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesine, KARMA TESTLER 03 1. Osmanlı Devleti'nde matbaanın kurulması, I. Sanayi II. Ticaret III.Kültür alanlarından hangileri ile ilgili değişikliğin hız kazanmasını sağlamıştır? A) Yalnızl B) Yalnız II C) Yalnızlll

Detaylı

Genel Liselerde, Kolejlerde, Anadolu Liselerinde ve Fen Lisesinde Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Haftalık Ders Dağılım Çizelgesi

Genel Liselerde, Kolejlerde, Anadolu Liselerinde ve Fen Lisesinde Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Haftalık Ders Dağılım Çizelgesi Genel Liselerde, Kolejlerde, Anadolu Liselerinde ve Fen Lisesinde 2006-07 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Haftalık Ders Dağılım Çizelgesi 1 Dersler TÜM LİSE TÜRLERİNDE 9. SINIF Meslek Liseleri Genel

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 1 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKUL YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS MÜFRADATI I.YARIYIL D. Ders T. U.

Detaylı

MUZ 1076 MÜZİK VE TOPLUM Teo Doç. Dr. Abdullah AKAT. Teo Uyg

MUZ 1076 MÜZİK VE TOPLUM Teo Doç. Dr. Abdullah AKAT. Teo Uyg 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI 2. YARIYIL (1.2) MUZ 1067 MUS 102 MÜZİK TARİHİ-II (Aydınlanma Çağı) 13-15 408 Yrd. Doç. Ayşegül ERGENE MUZ 1076 MÜZİK VE TOPLUM

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU ECTS Ders Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi Kredisi (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/Hafta) İş Hayatı İçin 2 Laboratuar 9053032 6 2 İngilizce (Saat/Hafta) Dersin Dili İngilizce Dersin

Detaylı

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI Güncellenme: Temmuz 2015 T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1.YARIYIL PEM 105 Temel Tasarım I Z 2 2 3 4 PEM 103 Peyzaj Mimarlığına Giriş Z 2 2 3 6 PEM 107 Botanik Z 2 0 2 3 PEM 108

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı