T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI (ÖDES)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI (ÖDES)"

Transkript

1 T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI (ÖDES) 2012 Tanıtım Toplantısı Yer: Valilik Konferans Salonu Tarih :

2 2011 ÖDES Projeleri Özürlüler İdaresi Başkanlığı (Mülga) tarafından açıklanan Özürlüler Destek Programı kapsamında; ilimizden 17 proje hazırlanmış ve 4 proje mali destek almaya hak kazanmıştır.

3 Sıra No 1 2 Projenin Adı Proje Başvuru Sahibi Proje Bütçesi Sığ sulara balıklama atlamadan kaynaklanan omurilik felcinin önlenmesi Görele SYDV ,00 TL Özürlülüğün Önlenmesi için Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanı Eğitimi Giresun İl Sağlık Müd ,00 TL 3 Giresun İli Özürlü ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması Giresun İl Sağlık Müd ,00 TL 4 Hep Birlikte! Giresun İl Milli Eğitim Müd ,00 TL 5 Sanat ve Yetenek Eğitimi Evi Keşap Belediyesi ,00 TL 6 Dağları Dolaşalım; Engelleri Aşalım Eynesil SYDV ,00 TL 7 Engelleri Aşmak Şebinkarahisar SYDV ,00 TL 8 Engel - Siz Şebinkarahisar SYDV ,00 TL 9 Özel Eğitimde Anne-Baba ile Çocuk El Ele Giresun Üniversitesi ,00 TL 10 Engelsiz Yaşam Ören de Kuruluyor Ören Belediyesi ,00 TL 11 Onlar Mutlu Biz Gururlu Çanakçı SYDV ,00 TL 12 Engel Tanımıyoruz, Engelleri Kaldırıyoruz Giresun İl Milli Eğitim Müd ,00 TL 13 Engelleri Aşalım Hayata Sarılalım Eynesil Kaymakamlığı ,00 TL 14 Engelli Dayanışma Grubu Giresun İl Sosyal Hizm. Müd ,00 TL 15 Çanakçı'da Engeller Kalkıyor Çanakçı Belediyesi ,00 TL 16 Mutlu Aile Giresun İl Sosyal Hizm. Müd ,00 TL 17 Toplum Temelli Koruyucu Ruh Sağlığı Eğitimi Projesi Giresun İl Sosyal Hizm. Müd ,87 TL

4 Kabul Edilen Projeler Sıra No Projenin Adı Proje Yürütücüsü ÖDES Bütçesi Başvuru Sahibinin Katkısı Toplam Proje Bütçesi 1 Sığ sulara balıklama atlamadan kaynaklanan omurilik felcinin önlenmesi Görele SYDV TL TL ,00 TL 2 3 Özürlülüğün Önlenmesi için Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanı Eğitimi Giresun İli Özürlü ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması 4 Hep Birlikte! Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü TL ,00 TL TL TL ,00 TL TL ,00 TL TL TL TL

5 Projelerin Açılış Toplantısı Giresun daki dört ÖDES projesinin açılış ve tanıtımının yapıldığı program; Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin ÇİFTÇİ nin katılımı ile 20 Şubat 2012 Pazartesi günü Giresun Valiliği nde düzenlendi.

6 Sığ Sulara Balıklama Atlamadan Kaynaklanan Omurilik Felcinin Önlenmesi Projesi Görele SYDV Projenin Hedefleri Giresun İli sahili boyunca insanların denize girdikleri alanlarda omurilik felcine yol açabilecek kazaların önlenmesi. Omurilik felçlileri üzerinde özürlülüğün etkilerinin en aza indirilmesi. Hedef Gruplar Giresun İlinde yaşayan yaş arası insan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesine kayıtlı ve akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan 2 omurilik felçlisi vatandaşımız Temel Faaliyetler Denize girilen alanlara uyarı levhalarının yerleştirilmesi Akülü tekerlekli sandalye bağışı Konferanslar Projenin Sonuçları Giresun İlinde sahil boyunca denize girilen 33 farklı alana 85 adet uyarı levhası ve 8 adet proje tanıtım tabelası yerleştirildi. Görele ilçe merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda 12 konferans düzenlendi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesine kayıtlı 2 kişiye akülü tekerlekli sandalye temin edildi. Projenin Bütçesi TL

7 projenin uygulanacağı yerler Piraziz Bulancak Giresun Keşap Espiye Tirebolu Görele Eynesil

8 Özürlülüğün Önlenmesi için Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanı Eğitimi Projesi - İl Sağlık Müdürlüğü PROJENİN HEDEFLERİ Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanlarına Alanında uzman tabipler tarafından Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesine yönelik eğitimler verilecektir. Eğitim alan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanlarının da kendi bölgelerinde sorumlu olduğu kişilere bu hizmeti sunmaları sağlanacaktır. HEDEF GRUPLAR 119 Aile Hekimi 119 Aile Sağlığı Elemanı Giresun İli Vatandaşları PROJENİN SÜRESİ 7 ay dır. BEKLENEN SONUÇLAR Önlenebilir özürlülüklerin önlenmesi ve bunların mümkün olduğu kadar erken teşhisi ile gereken ilk müdahalelerin zamanında ve gecikmeden yapılması ülkemizdeki özürlülük oranını düşürecektir.

9

10 Giresun İli Özürlü ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması Projesi PROJENİN HEDEFLERİ Özürlü ve kronik hastalıkları olan bireyleri tespit ederek bilgi ve veri eksikliği giderilmesi Özürlülerimizin sayısı Nerelerde, hangi imkanlarda yaşıyor, neye ihtiyacı olduğu Özürlülerimizin dağılımına göre bölgesel ihtiyaçlarımız Özürlülüğe neden olabilecek kronik hastaların tespiti ve tedavisi ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi hedefine katkı sağlamaktır. HEDEF GRUPLAR Giresun ilinde ikamet eden tüm bireyler. Giresun ilinde yaşayan özürlüler. Giresun ilinde yaşayan kronik hastalar. PROJENİN SÜRESİ 12 aydır. BEKLENEN SONUÇLAR İlimizdeki özürlü ve kronik hastalığı olan tüm bireylerin isimlerinin TC Kimlik Numaraları ile beraber kayıt altına alınması.

11 HEP BİRLİKTE! PROJENİN AMACI İlk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilerin zihin engelli öğrencileri daha yakından tanımaları, sorunlarına karşı daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. HEDEF GRUPLAR İlk ve orta öğretim çağındaki öğrenciler. Zihin engelli öğrenciler. Tüm öğrencilerin velileri ve yakın çevreleri BEKLENEN SONUÇLAR İlk ve orta düzeydeki öğrencilerin, zihin engelli öğrencilerin farkına varması, onları yakından tanımaları ve sorunlarının çözümü konusunda duyarlılıklarını arttırılması. Zihin engelli öğrencilerin sosyalleşmeleri, kendilerini ve sorunlarını ifade edebilme şansını yakalamalarının sağlanması.

12

13 ÖDES Yerel dinamikleri harekete geçirerek özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı, özürlülük konusunda özürlüler ve toplumun özürlü olmayan kesimlerinde farkındalık yaratmayı amaçlayan bir destek programıdır.

14 UYGULAMA YERİ 2012 yılında Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi nde yer alan; Amasya Artvin Bayburt Çorum Giresun Gümüşhane Ordu Rize Samsun Tokat Trabzon illerinde uygulamaya konulacaktır.

15 ÖDES İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal bütünleşmenin sağlanması Özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

16 ÖDES KAPSAMINDA DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ 1. Farkındalık eğitimlerine yönelik projeler, 2. Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesine yönelik projeler, 3. Özürlülerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik projeler.

17 1. Farkındalık Eğitimlerine Yönelik Projeler Toplumun özürlülük konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasına, Özürlü bireylerin ve/veya ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik projelerdir.

18 2. Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesine yönelik projeler Koruyucu ve önleyici hizmetlerin niteliğinin yükseltilmesine ve yaygınlığının artırılmasına, Özürlü bireylerde ortaya çıkabilecek ikincil, üçüncül özrün önlenmesine, Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda farkındalığın, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasına, Hamilelik sırasında yaşanan sorunlar, genetik nedenler, akraba evlilikleri, yetersiz ve kötü beslenme, ilaç kullanımı, zehirlenme, madde bağımlılığı, hastalıklar, kazalar, çevresel faktörler gibi özürlülük nedenlerinin tespit edilmesi, ortadan kaldırılması veya etkilerinin azaltılmasına yönelik (araştırma, bilgilendirme, bilinçlendirme, eğitim, toplum taraması, danışmanlık ve rehberlik, program veya model geliştirme ve uygulamaları gibi) projelerdir.

19 3. Özürlülerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik projeler Özürlü bireyi bulunan ailelere tanı konulduktan sonraki süreçlere ilişkin eğitim verilmesine, eğitim programları ve/veya rehberleri oluşturulmasına, Uygulama alanlarında özür gruplarına yönelik destek teknolojilerinin kullanımını içeren eğitimlerin verilmesine, Özürlü bireylere kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim verilmesine, Özürlülerin başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın sosyal yaşama bağımsız biçimde katılımını sağlamaya ve kolaylaştırmaya yönelik bağımsız yaşam eğitimlerinin verilmesine Özürlülerle ilgili sivil toplum örgütleri aracılığıyla farklı özür gruplarının (otizm, serebral palsi, ruhsal ve duygusal özürlülük, görme, işitme ve konuşma, ortopedik, zihinsel, kronik hastalıklara bağlı özürlülük gibi) hizmet sağlayıcı kurum yetkilileri ve çalışanları ile buluşturulması ve empatik ilişki kurulmasına yönelik programlar uygulanmasına, Toplumun özürlü bireylerle buluşturulması ve psikososyal rehabilitasyonu için il sınırları içerisinde yapılacak kaynaştırma etkinliklerine yönelik projelerdir.

20 BÜTÇE ÖDES e teklif edilecek projelerin bütçe büyüklüğünün alt sınırı TL olup üst sınırı TL dir. Proje süresi, sözleşme imza tarihinden itibaren en fazla bir yıldır.

21 BAŞVURU SAHİBİ Kamu kurum ve kuruluşları, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Meslek Odaları, Üniversiteler. NOT: Okul, Halk Eğitim Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Bakım ve/veya Rehabilitasyon Merkezleri, Aile Danışma Merkezleri, Toplum Merkezi, Sevgi Evleri, Huzurevi gibi kamu kuruluşları proje teklifleri bağlı bulundukları il müdürlükleri tarafından yapılır.

22 PROJE SÜRECİ Sayın Bakanımızın valiliklere gönderdiği resmi bir yazı ve web sitesi aracılığı ile ( proje çağrısı yapılır. ÖDES e Proje başvurusu yapabilecek kurum ve kuruluşlar hazırladıkları proje tekliflerini 10 Ekim 2012 tarihine kadar Valiliğe gönderilir. Valilikler proje tekliflerini ÖDES proje formatına uygunluğu bakımından değerlendirerek ÖZİDA ya gönderir. Proje teklifleri ÖZİDA tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde değerlendirilir. Değerlendirmelerin sonuçlarına göre en iyi projeler bütçe kısıtı dikkate alınarak desteklenir. Sayın Bakanımızın onayıyla desteklenecek projeler ÖZİDA tarafından resmi yazıyla Valiliğe bildirilir ve ÖZİDA web sitesinden kamuoyuna duyurulur.

23 PROJE SÜRECİ Kabul edilen projeler için proje yürütücüsü ile valilik arasında ÖDES Finansman Sözleşmesi imzalanır. Bu Sözleşme hükümleri çerçevesinde desteklenmesi uygun görülen projelerin ödenekleri Valinin onayıyla proje hesabına aktarılır. Proje harcamaları ÖDES Usul ve Esasları çerçevesinde gerçekleştirilir.

24 İZLEME VE DENETLEME Valilikler projeleri yerinde inceler ve Sözleşmede öngörülen hükümlere, takvime, görünürlük kurallarına ve ÖDES Usul ve Esasları nda yer alan diğer hükümlere uyulup uyulmadığını denetler. Söz konusu denetimlerde tespit edilen aksaklıklar bir tutanağa bağlanarak proje yürütücüsünün gerekli düzeltici işlemleri yapması sağlanır. Projelerin malî ve fizikî gerçekleşme durumları proje başladıktan sonra proje yürütücüleri tarafından ÖDES İzleme ve Değerlendirme Cetveline yazılarak üçer aylık dönemler halinde Valiliğe ve Başkanlığa iletilir.

25 İZLEME VE DENETLEME Valilik, izleme ve denetleme faaliyetleri sonucunda gerekli gördüğü takdirde projelerin durdurulması ve iptali gibi tedbirleri uygular. Özürlüler İdaresi Başkanlığı proje ekibi de projelerin yerinde izleme ve değerlendirmesini yaparak tespit ettiği hususları Valiliğe bildirir. Projelerin uygulamaya konulmasında sorumluluk valiliklerde bulunmaktadır.

26 İZLEME VE DENETLEME Valiler bu sorumluluklarını ÖDES Programından sorumlu olarak görevlendirdiği vali yardımcısının koordinatörlüğünde planlama müdürlükleri veya proje koordinasyon birimleri tarafından ÖDES Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde yerine getireceklerdir.

27 EK III- ÖDES GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI ÖDES projelerinde, programın görünürlüğünü sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen tedbirler alınır: 1.Projenin uygulandığı alanda projeyi açıkça tanımlayan panoların bulundurulması zorunludur. Panoların büyüklüğü ve sayısı faaliyetlerin ölçeği ile uyumlu; ifadelerin okunabilir ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Panolar görünür ebatta ve örnekte belirtildiği şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Logosu, Proje Yürütücüsü Kuruluşun Logosu, ilgili Valilik logosu ile ÖDES logosunu taşımalıdır.

28 2. Proje kapsamında tadil edilen mekânların girişlerinde söz konusu mekânın ÖDES kapsamında tadil edildiğini belirten panoların bulundurulması zorunludur. Panolar görünür ebatta ve örnekte belirtildiği şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Logosu, Proje Yürütücüsü Kuruluşun Logosu, ilgili Valilik logosu ile ÖDES logosunu taşımalıdır.

29 3. Proje kapsamında alınan tüm demirbaş malzeme ve ekipmanlar ile üretilen tüm belgeler; görünür ebatta ve örnekte belirtildiği şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Logosu, Proje Yürütücüsü Kuruluşun Logosu, ilgili Valilik logosu ile ÖDES logosunu taşımalıdır.

30 4. Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantı, seminer, eğitim vb. faaliyetlerde projeyi açıkça tanımlayan afiş ve posterlerin bulundurulması zorunludur. Afiş ve posterlerin büyüklüğü ve sayısı faaliyetin ölçeği ile uyumlu; ifadelerin okunabilir ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Afiş ve posterler görünür ebatta ve örnekte belirtildiği şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Logosu, Proje Yürütücüsü Kuruluşun Logosu, ilgili Valilik logosu ile ÖDES logosunu taşımalıdır.

31 5. ARŞİV: ÖDES projelerinde; programın görünürlüğünü ve tanıtımını sağlamak amacıyla kitap, broşür, afiş ve film gibi materyallerin üretilebilmesi için aşağıda belirtilen arşiv çalışmalarının yapılması zorunludur: 1) Fotoğraf: Projenin uygulandığı alanda, projenin başlangıcında, faaliyet esnasında ve bitiminde fotoğraflanması gerekmektedir. Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantı, seminer, eğitim vb. faaliyetlerde projeyi açıkça tanımlayan, insan odaklı fotoğrafların çekilmesi zorunludur. Çekilen fotoğrafların DVD ortamında arşivlenmesi gerekmektedir. 2) Kamera Kaydı: Projenin uygulandığı alanda, projenin başlangıcında, faaliyet esnasında ve bitiminde kamera kaydının (HD=Yüksek Çözünürlüklü) yapılması gerekmektedir. Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantı, seminer, eğitim vb. faaliyetlerde projeyi açıkça tanımlayan, insan odaklı kamera kaydının (HD=Yüksek Çözünürlüklü) yapılması zorunludur. Kamera kayıtlarının DVD ortamında arşivlenmesi gerekmektedir. 3) Arşiv Paylaşımı: Çekilen fotoğrafların ve kamera kayıtlarının bir kopyası proje bitiminde, ilgili valiliğe ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı Proje ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı na (Necatibey Cad. No: 49 Kızılay/ANKARA) gönderilmelidir.

32 EK II- Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının Takip Edeceği Satın Alma Süreci 1. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının proje kapsamında yapacakları satın alma işlemleri doğrudan temin yoluyla yapılır. 2. Bu amaçla, ilgili proje yürütücüleri bir teknik şartname hazırlayarak Valilik internet sitesinde teklif duyurusu yaparlar. 3. Tekliflerin hazırlanması için ilan tarihinden itibaren 7 gün süre tanınır. 4. Sürenin bitiminde alınan teklifler çerçevesinde, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşundan 2 valilikten 2 kişinin katılımıyla oluşturulacak komisyon tarafından bir piyasa fiyat araştırması tutanağı hazırlanır. 5. Fiyatın düşürülmesi amacıyla isteklilerle görüşme yapılabilir, piyasa fiyat araştırması yenilenebilir. 6. Teknik şartname, alınan nihai teklif dosyaları ve piyasa fiyat araştırması tutanağını içeren mal/hizmet satın alma dosyası komisyon tarafından değerlendirilerek tamamlanır. 7. Tamamlanan işlem dosyasına göre Proje yürütücüsü en uygun fiyatı veren istekli ile sözleşme imzalayarak söz konusu satın alma işlemini gerçekleştirir.

33 EK IV- ÖDES İZLEME VE DEĞERLENDİRME CETVELİ PROJEYE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Proje No Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Yürütücüsünün Niteliği Proje Türü Projenin Süresi Projenin Öngörülen Başlama Tarihi Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi Projenin Gerçekleşen Başlama Tarihi Projenin Gerçekleşen Bitiş Tarihi Projenin Toplam Bütçesi Harcanan Proje Tutarı Kalan Proje Tutarı

34 EK IV- ÖDES İZLEME VE DEĞERLENDİRME CETVELİ PROJENİN MALİ GERÇEKLEŞME DURUMU Öngörülen Harcama Bütçe kalemi Süre /adet Birim bedel (TL) 1. Faaliyet: Faaliyet toplam: 2. Faaliyet: Faaliyet toplam: 3. Faaliyet: Faaliyet toplam: PROJE TOPLAMI: Toplam (TL) Gerçekleşen Harcama Süre /adet Birim Toplam bedel (TL) (TL)

35 PROJENİN FİZİKİ GERÇEKLEŞME DURUMU 1. Farkındalık Eğitimleri 1.1. Farkındalık Eğitimlerine Katılacak Kişi Sayısı 2. Bilgilendirme/Bilinçlendirme Eğitimleri 2.1.Bilgilendirme/Bilinçlendirme Eğitimlerine Katılacak Kişi Sayısı Öngörülen Gerçekleşen 3. Bağımsız Yaşam Eğitimleri 3.1. Bağımsız Yaşam Eğitimlerine Katılacak Kişi Sayısı 3.2. Bağımsız Yaşama Yönelik Düzenlemelerin Sayısı 4. Evde Bakım Eğitimleri 4.1. Evde Bakım Eğitimlerine Katılacak Kişi Sayısı 5. Özürlülüğün Önlenmesi Eğitimleri/Faaliyetleri 5.1. Özürlülüğün Önlenmesi Eğitimlerine/Faaliyetlerine Katılacak Kişi Sayısı 5.2. Tarama Testi Uygulanacak Kişi Sayısı 5.3. Program/Eğitim Uygulanacak Kişi Sayısı Özürlülüğün Önlenmesi Hizmetiçi Eğitimleri 6.1. Özürlülüğün Önlenmesi Hizmetiçi Eğitimlerine Katılacak Kişi Sayısı Konferans/Seminer/Paneller 9.1. Konferans/Seminer/Panellere Katılacak Kişi Sayısı 10. Broşür/Eğitim/Tanıtım/Yayın Materyali Sayısı 11. Dağıtılacak Sağlık ve Eğitim Malzemeleri (Tutar Olarak)

36 Kullanılacak tüm dokümanlar web sitesinde bulunmaktadır: Ayrıca formların doldurulması ve tüm iletişimler için e-posta adresi kullanılacaktır.

37 Arz ederim. Ali YILMAZ Giresun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi (Kurumumuz Eurodesk Temas Noktasıdır) Elektronik Adres: Telefon/Faks: Elektronik Posta: facebook.com/giresunab twitter.com/giresunab

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ENGELLİLER DESTEK PROGRAMI (EDES 2013) Bilgilendirme Toplantısı Tarih : 29.07.2013 PROGRAM Açılış EDES 2013 Tanıtım Sunumu 2011 ve 2012 Yılları EDES Projelerimiz EDES 2013 Uygulama Usul ve Esasları Başvuru

Detaylı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Proje Açılış ve Okul Koordinatörleri Eğitim Toplantısı 29/09/2015 Giriş Edes Programı Hakkında Bilgi Edes Programına Okullar

Detaylı

2015 YILI SODES PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 23 Mart 2015 ERZİNCAN. Erzincan Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi

2015 YILI SODES PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 23 Mart 2015 ERZİNCAN. Erzincan Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi 2015 YILI SODES PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 Mart 2015 ERZİNCAN Erzincan Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi SODES NEDİR? AMACI: yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan

Detaylı

Açılış TÜİK Nüfus ve Konut Araştırması EDES Giresun EDES Projeleri ARA (10 DK) Proje Başvuru Formu Örnek Çalışma Kapanış

Açılış TÜİK Nüfus ve Konut Araştırması EDES Giresun EDES Projeleri ARA (10 DK) Proje Başvuru Formu Örnek Çalışma Kapanış Açılış TÜİK Nüfus ve Konut Araştırması EDES Giresun EDES Projeleri ARA (10 DK) Proje Başvuru Formu Örnek Çalışma Kapanış 2011 Nüfus ve Konut Araştırması (NKA) sonuçlarına göre, en az bir engeli (görme;

Detaylı

küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller

küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller küçük dokunuşlar, gerçekleşen en hayaller 05 Eylül 2012 GOAP İÇERİK SATIN ALMA SÜRECİ İNSAN KAYNAKLARI FAALİYET DOĞRULAYICI BELGELER PERFORMANS GÖSTERGELERİ RAPORLAMA REVİZYON VE DEMİRBAŞ PROTOKOLÜ GÖRÜNÜRLÜK

Detaylı

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ İzleme ve Değerlendirme Birimi Görünürlük Rehberi Görünürlük Rehberi Rehberde belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olanlar Desteklenen projelerde,

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi. A.YILMAZ, ABDİPKM 2013 www.giresunab.gov.tr

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi. A.YILMAZ, ABDİPKM 2013 www.giresunab.gov.tr T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ Aile Temelli Koruyucu Ruh Sağlığı Eğitimi Projesi 93.900,00 TL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10)

12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:10) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs belgeleri/(s:11) 12 Proje Açılış Toplantısı Faaliyeti Fotoğraf/Photographs

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLER İLE İLGİLİ TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMASI Faaliyet Ve Proje Bilgileri Özürlülük sadece belli bir kesimin çalışma konusu değildir, tüm toplumun her alanını ilgilendiren sosyal bir konudur. Özürlü bireyleri ihtiyaç sahibi olarak değil, eşit haklara

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı ĠLLERĠMĠZ AVRUPA BĠRLĠĞĠNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI TANITIM VE GÖRÜNÜRLÜK REHBERĠ Haziran 2011 1. Ġllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı Tanıtım

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ

MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ Bu rehber, Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu EK II de yer alan Sözleşmelerin Genel Koşulları nın Görünürlük Kuralları başlıklı 6 ncı maddesine dayanılarak

Detaylı

STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci

STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci STK ların Takip Edeceği Satın Alma Süreci Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları; Proje kapsamında yapacakları satın alma işlemlerini 2015 yılı SODES Uygulama Usul ve

Detaylı

EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu Alucra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- GİRESUN TYP Katılımcı Sayısı 35 yapılacak sorgulamada herhangi bir sosyal yardım almamaları ibaresi kaldırılmıştır. kısmına ise TYP ye Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler ORDU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönerge Üniversitenin Stratejik Planı kapsamında; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Kültür İşleri Müdürlüğü 2018 SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu bölümde, Selçuklu Belediyesi Proje Destek

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü T.C. ALANYA KAYMAKAMLIĞI Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ II. DÖNEM REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTI KARARLARI ALANYA - 2015 ALANYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 Güz YY Bölüm Koordinatörü: Prof.Dr. Nurşen SAKLAKOĞLU DERSİN AMACI; Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ

GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ GİRESUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ UYUM REHBERİ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 1 İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı Giresun

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI Öğrencilerin bilgi, birikim, araştırma becerileri ve yaratıcılıklarını kullanacakları toplumsal hizmet projeleri oluşturarak; Sosyal sorumluluk

Detaylı

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 - NEDEN GÖRÜNÜRLÜK? Farkındalık: Geniş kitlelere ulaşarak Ajans destekleri hakkında farkındalık

Detaylı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI 03/04/2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi

Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimlerinin ve Aile Sağlığı Elemanlarının Kanser Taramalarındaki Rolü ve Önemi Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanlığı 02.04.2015 Aile Hekimliği Uygulamasının Temel Amaçları Sağlık hizmetlerinin

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI 01/04/2014 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar SORUMLU /ALT 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 22.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28331 KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ SODES PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ SODES PROGRAMI 2013 ÇAĞRI DÖNEMİ 22.02.2013 Gaziantep Sanayi Odası İÇERİK 1. SODES Programı 2. Değerlendirme Kriterleri 3. 2013 Uygulama Usul Ve

Detaylı

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK III-13 KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNCE HAZIRLANACAK PERFORMANS PROGRAMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK R.G. Tarihi : 05/07/2008 R.G. Sayısı : 26927 BİRİNCİ

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Karar Tarihi Yönetmelik No: 5018 YT 015 Yürürlük Tarihi Yayın Tarihi RG Sayısı 26179 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

T.C. Osmaniye Valiliği 2015 SODES Programı. T.C. Osmaniye Valiliği SODES Projeleri Koordinasyon Birimi

T.C. Osmaniye Valiliği 2015 SODES Programı. T.C. Osmaniye Valiliği SODES Projeleri Koordinasyon Birimi T.C. Osmaniye Valiliği 2015 SODES Programı T.C. Osmaniye Valiliği SODES Projeleri Koordinasyon Birimi 30 Eylül 2015 01 2015 UYGULAMA,USUL VE ESASLAR 30 Eylül 2015 www.osmaniyepkm.gov.tr 2 ĠġLENECEK KONULAR

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HALK SAĞLIĞI A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: HALK SAĞLIĞI STAJI BAŞLAMA TARİHİ HALK SAĞLIĞI STAJI

Detaylı

2016 YILI "MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI"

2016 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI 2016 YILI "MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI" EĞİTİM İNİN ADI KATILACAK OLANLAR İ 2016 YILI OCAK AYINDA YAPILMASI PLANLANAN LER BİTİŞ 1 Medya Okur Yazarlığı u 2016280001 Mustafa Kemal OO 11/01/2016 12/01/2016

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII DOĞU KARADENİİZ PROJESİİ BÖLGE KALKIINMA İİDARESİİ BAŞKANLIIĞII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00;

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ

İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (APAM) YÖNERGESİ 1 İLKADIM KAYMAKAMLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ APAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

MADDE 5- BELEDİYE NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

MADDE 5- BELEDİYE NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ TASLAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE YAPILACAK BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN GÖREV VE SORUMLULUK ALANINA GİREN KONULARDAKİ AKADEMİK ARAŞTIRMALARIN YÜRÜTÜLMESİ VE DESTEKLENMESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ MADDE 1- AMAÇ

Detaylı

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları SODES Nedir? GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılında GAP illerinde uygulamaya konulmuştur. Sonraki yıllarda DAP illeri ve diğer

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Çalışma Ayı: 2016-NİSAN AYI T.C İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI EK- 3/B Sorumlu Birim: Okul Yöneticisi GÜN Okul Yıllık Akademik, Sosyal, sportif, kültürel etkinliklerde

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ORYANTASYON KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ORYANTASYON KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ORYANTASYON KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1 Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Oryantasyon Komisyonu

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI Sayfa 1 / 5 AMAÇ Bu talimat İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi nin (İZÜ TTO) Girişimcilik ve Kuluçka Birimi; proje başvuru dosyalarının hazırlanması, geliştirilmesi sonrası destek

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı Proje Teklif Çağrısı Son Başvuru Tarihi İller Program Bütçesi (TL) Başvuru Yapabilecek Kişi/Kurum/Kuruluşlar Ayrıntılı Bilgi İnternet üzerinden son başvuru tarihi: Mardin Batman KOBİ tanımına uyan işletmeler

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ

OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ Okul Sağlığı, öğrencilerin sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ Bu çalışmada Kalkınma Bakanlığı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler ilgili kurum sitelerinden alıntıdır. DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI İçindekiler

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ. Giresun da Proje Kültürü Gelişiyor Projesi Sözleşme No: TR90/12/TD02/39

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ. Giresun da Proje Kültürü Gelişiyor Projesi Sözleşme No: TR90/12/TD02/39 T.C. GİRESUN VALİLİĞİ Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Giresun da Proje Kültürü Gelişiyor Projesi Sözleşme No: TR90/12/TD02/39 Tarih: 07-08-09 Kasım 2012 Saat: 09.30 Telefon / Faks:

Detaylı

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU KONULAR 1- T.C. GMKA Görünürlük Usul ve Esasları 2- Projelerde Uygulanacak Genel Görünürlük Kuralları 3- Örnek Görünürlük Araçları 4-

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER 1. İZMİR KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI... 3 2. PROJELERDE UYGULANACAK GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI...

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 205/3 Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 3434 Özet: Tepebağ Kültür Spor Kulübü Derneği U-7 Futbol Takımının başarılı sporcularının ödüllendirilmesi. 02/03/205 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Konak Belediyesi,

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK

Detaylı

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci

Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci Öğrenci Toplulukları Açılması İş Akış Süreci BAŞVURU Öğrenciler Kurmak istedikleri topluluğa ait belgeleri teslim ederler. 1-Tüzük 2-Üye isim Listesi 3-Üyeler 4-Geçici Yönetim Kurulu Listesi 5- Danışman

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI PAYDAŞLARIMIZ Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2017 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Okulda Yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli kapsamındaki tanıtım toplantısına katılması Okulda yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Sayı : BO54VLK4070200-506-1665 22/01/2013 Konu : 2013 Yılı Yatırım Programının İl de Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesi GENELGE 2013/1 İlgi

Detaylı

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 4006-TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Ülkemizde bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı