Sayr : Konu : Diinya Ruh Salllr GiiLnii

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayr :23859870 Konu : Diinya Ruh Salllr GiiLnii"

Transkript

1 + t9 T.C. SAGLIKBAKANLIGI Ttirkiye Halk Salhlr Kurumu Bagkanhgr T.c s.{duk BAtiANLIdI. TESK RUB sadlloi PROORAML{A] DAIR! BASKANLIdT. TITSK RUH sadudl PRoGRAMLART DAlnx BA'(ANLIdI EVRAK Ah.!!tl 04,r0,2013 l7il j679, / 040 il I il ]Iil 1]I illllr l!iill llllll Sayr : Konu : Diinya Ruh Salllr GiiLnii VALILiGiNE (Halk Salhg Mudiirliigii) Diinya Ruh Sa[hlr Federasyonu'nun bir projesi olarak ba.glayan Dtinya Ruh Safhfr Giinii, ruh salhlrmn ve ruh hastahklannm toplunda farkrndahgrru ve anlagrlrrh[rm artrrmak amacryla, 1992 yrhndan bu yana her yrl 10 Ekim'de kutlanmaktadrr. Diinya Ruh Salhlr Giinii'ni.in temasr bu yrl "Ruh Saghgr ve Yaghlar" olarak belirlemiqtir. Bu konuya ek olarak iilkemizde uygulamaya baglamlan ve ruh salhlr hizmetlerinde cinemli bir yeri olan "Toplum Temelli Ruh Salh[r Hizmetleri"nin de, sd'z konusu giin kapsamrnda tamfilmasrrun uygun olaca!r de!erlendirilmigtir. "Ruh Salhlr ve Yaghlar" temasr ve "Toplum Temelli Ruh Salhlr Hizmetleri" ile ilgili hazrrlanmrg olan bilgi metni ekte sunulmug olup, Diinya Ruh Salhlr Giinii ile ilgili olarak sdz konusu metin gergevesinde faaliyetler gergeklegtirilmesi hususunda; Bileilerinize arz ederim. Bakan Ek: 6 Sayfa TURKiyE HALK sa6lr6t KURUMU RUH sa6lr6r programlart DAIRE BASKANLI6I Saglk M. SaElk 1 S. No: 38 Kat: 5/A Yeni$ehir / ANKARA lrtibat: S. DENiZ / salih.deniz@thsk.gov.tr Tel: Faks:

2 RUH SAdLIGI VE YA$LILAR Diinya Ruh Sapl{r Giinii kutlamalan ilk kez 1992 yrhnda DiiLnya Ruh Salhlr Federasyonu tarafindan ruh safhlrmn Snemine dikkat gekmek igin baglahkil$tr. Ruh Salhlr Federasyonu y6netimi l0 Ekim 2013 giiniiln temasrru "Ruh SaSh[r ve Yaghlar" olarak belirlemigtir. Bu seneki tema; gahgarak gegen ya$am siiresinin ve emeklilik d6neminde gegen aktif stirenin daha gok oldulu, ayrrca, gok ya$h poptilasyonun (80 ve 90 yaglanndaki popiilasyon) arttrpr birgok geligmig i.ilkede uzayan yasam siiresine vurgu yapmaktadr. Bu durum yeni bir ya;lilrk kawammm olugmasma sebep olmu$tur. Bazr iinemli bileiler: iyilegen salhk hizrnetleri ve ya$am standartlanmn sonucunda diinyada ileri yaga ulaqan insanlann oram dramatik olarak artmaktadrr. Tarihin higbir devrinde diinya poptilasyonu bu kadar gok yagh bireye sahip olmamrqtrr. Diinya Salhk Orgiitii'ne gdre diinya popi.ilasyonunda 60 yag tizeri insanlann orammn 2000 ve 2050 yrllan arasrnda o/oll'den o/o22'ye yani iki katrna grkmasr beklenmektedir. $u anda diinyada 60 yaq ve iizeri insan saysr 800 milyon kadardrr yrhnda bu sayrmn 2 milyan bulmasr beklenmektedir. Giiniimiizde 60 yagrnda olan kiqilerin ek olarak 18,5-21,6 yrl daha yagamalan beklenmelledir. Yakrn zamanda di.inyada gocuklardan daha fazla yagh insanlann olacalr tahmin edilmektedir. Bahsedilen bu yagh erigkinlerin iginde 80 ve 90 yaq iizeri poptilasyon daha fazla olacaktrr. Kadrnlarrn ortalama yaqam siiresi daha uzun oldu[undan, gok yaph popiilasyonda kadrnlarrn erkeklerden daha fazla olacalr iingdriilmektedir. Diinya galrnda yagh erkekten daha fazla yagh kadm vardrr ve bu oran kadrn ydniine ya$ ilerledikge artmaktadr. Yaqh kadrnlarla yaeh erkeklerin salhk sorunlan farkhlk gdsterir. Kadrnlann geliri genelde daha dugtiktiilr ama aile destekleri daha fazladrr. Diger taraftan hem depresyon hem de Alzheimer hastahpr kadrnlarda daha yaygmdrr. Ayrrca madde kullammr ve alkol sorunlan bu popiilasyonda gdzardr edilen sorunlardr. Qok yagh popiilasyonda demans/bunama hastahlr da artan bir problemdir yrhnda Diinya Ruh Salhg Giinii'niin arnacr; dtinya genelinde devletleri ve organizasyonlan, tiim gelir seviyelerinden iilkelerde, kendi toplumlannda ruhsal problemler yagayan ya.qh insanlara bakmak, destek vermek ve onlar igin hizmetler geligtirmek konusunda ytireklendirmektir.

3 Yaglt insanlar srkhkla birden gok salhk problemi yagarlar. Qok yaqldann bir golu srmrh hareket kabiliyetleri, zayrflrklan ve diler fiziksel ve ruhsal problemlerden Stiirti balrmsrz yagayama yeteneklerini kaybederler. Yaghlann sahip oldulu uzun d<inem hastahklar arasnda ruhsal hastahklar konusunda risk faktdru olan kalp hastahklan, kanser, diabet gibi durumlar vardr ve bu popiilasyonda depresyon ve anksiyete bozuklulu yaygln olarak g6riiliir. Amerika'da 2001'de yaprlan bir gahgmada 55 yag ve iizeri erigkinlerin %20'sinde ruhsal bozukluk tesbit edilmigtir. Yaqhlarda ruhsal bozukluklar saghk personeli ve yaghlann kendileri tarafindan srkhkla gdzardr edilmekte ve atlanmaktadr. Yaqhlar bu konularda genelde yardrm arayrgrnda olmamaktadrrlar. Yashlnrda gdriilen ruhsal bozukluklar: Demans Demans bir sendrom olup hafiza, dtigiinme ve davramglarda bozulma, giyinme, yemek yeme, kiqisel hijyen ve tuvalet aktiviteleri gibi gtinliik aktiviteleri yapamamayr igerir. Demans yaghlarda baqkalanna bafrmldrgrn ve engellililin dnde gelen nedenidir. Yaqhhlrn normal bir pargasr depildir ve yag arttrkga gdriilme srkhlr artar. Demans vakalanmn %2-10'u 65 ya1 altrnda gdriiliir. 65 yagndan sonra her 5 yrlda bir demans srkhlr iki katrna grkar. DSO ve Uluslararasr Alzheime Hastahlr Birlili'ne gdre 60 yag ve iizerindeki popiilasyonun %o4,7'sinde demans gdriildiigiinii bildirmiqtir. Bu orana g6re giintimiizde toplam 35,6 milyon insanda demans hastahlr vardlr. Her 20 yida demans hastalanmn toplam saylslntn 2 katna g*h!r tahmin edilmektedir. Bu durumda 2030 yrhna kadar 65,7 milyon, 2050 yrhna kadar ise 115,4 milyon kiginin deman olacag hesaplanmaktadr. Bu artrgrn biiyiik krsmrmn sebebi diigiik ve orta gelirli iilkelerde artacak olan demans vakalandrr. Demansm do!rudan ekonomik ve sosyal maliyeti vardr. Bu maliyetin diigiik gelirli tilkelerde Gayri Safi Yurtigi Hasllasrrun (GSYIH) %o0,24'tne, yiiksek gelirli iilkelerin GSyiH'mn %1,24'iiLne kargrhk geldigi hesaplanmaktadrr. Depresyon Depresyon bu yag grubunda yaygn olarak gdriiliir. Yaghlarda gdriilen depresyon belirtileri erken yaqam ddneminde gdriilenlerden farkhdrr. Belirtiler daha gok bedensel (somatik) gikayetler qeklindedir. Depresyonun diler fiziksel hastafiklarla ve qikayetlerle beraber gdriilmesi tamyr zorlagtrrabilir. Bu grup hastada alkole balh problemler de srk gdriiliir.

4 Yaghlarda anksiyete Anksiyete, panik ve fobiler yaghlann %l0'unun ya$annm olumsuz ydnde etkiler. Korku dolal bir duygu olmasrna ralmen bazr durumlarda kontrolden grkabilir ve bazen basivkiigiik qeyleri bile yapmakta zorlula sebep olabilir. Yaghlarda, anksiyete golu zaman depresyonun bir belirtisi olarak da ortaya grkabilir ve depresif duygudurumla ilgili bedensel belirtileri arttrrabilir. Diper ruhsal bozukluklar Madde kullammyla ilgili problemlerin genelde geng yag grubunu ilgilendirdigi diigiiniilse de yagh poptlasyonda da ihmal edilmemelidir. Genelde bu problemler yaghlarda ya gdrmezden gelinir ya da yanhg tam aln ve 2020 ylllarr arasrnda madde kullammryla ilgili problemlerin iki katrna grkacalr di.igi.iniilmektedir. Yasl ara balam verenlerin ruh saeher: Demans ve depresyonu olan yaghlar genelde eglerinden, diler aile iiyelerinden veya arkadaqlanndan destek alrrlar. Yaghlara bakrm verenlerde hastal* yiikleri fazladrr, sheslidirler ve depresyon bu grupta srk gdriiliir. Bu sebeple bakrm verenlere psikososyal destek sallanmasr yaghlann ruhsal bozukluklan igin yaprlacak girigim paketlerine dahil edilmelidir. Bakrm verenlerin aktif katrhmrm igeren psikoelitim girigimleri demans hastasma bakrm verenlerde etkili y6ntemlerdir.

5 TOPLUM TEMELLi RUH SAGLIdI HiZMETLERi Diinya genelinde kurumsallagmadan vazgegilmesi si.ireglerinin etkilerine iligkin arahkslz olarak yrllarca yiirtitiilen araqtrrmalardan sonra, toplum temelli hizmet modelinin ruhsal bozuklulu olan bireylere, ailelerine ve bakrm veren kiqilere sagladrgr faydalar artrk tartrgrlmaz bir gekilde kabul gdrmtqtiir. Toplum iginde bakrm hizrnetinin kronik ruhsal hastahlr olan bireyler igin klinik ve sosyal sonuglanrun olumlu olduluna dair sallam kamtlar bulunmasrna ek olarak damgalanma ve aynmcrhlm ""aldr!rna, aile memnuniyetinin arttrlrna ve toplum temelli hizrnetin maliyet etkin oluguna dair karutlar da giderek artmaktadrr. insan haklarr agrsmdan ele ahndrlrnda, ruh safhlr problemi olan bireylerin toplumla ig ige yagama hakkr korunmah ve bu hakka saygl duyulnahdrr. Aynca bu bireylerin yagamtn ttim alanlanna tam ve egit kattltmt aktif ve yaygrn bir gekilde desteklenmelidir. Bu nedenle de biiyiik ve tecrit edilmi$ ruh salhgr kurumlanna dayah hizmet sunumu, galdaq ve hak temelli uygulama standartlannt yakalama gabasrndaki higbir ruh saghg hizneti sistemi igin artrk gegerli bir segenek defildir. Gegtipimiz son yedi ytl iginde Bakanhprmrz toplum temelli modele gegmek amacryla ruh salhlr hizrnetlerinde son derece kapsamh bir reforma gidilmesi igin gereken dnemli adrmlan atmr$tr. Ulkemizde toplum temelli ruh sa[hlr modeline gegi$ gah$malarl resmi olarak Ulusal Ruh Salhg Politikasr'mn Bakanhlrmrz tarafindan kabul edilmesiyle 2006 yrhnda baglamrgtu. Toplum temelli hizmet modelinin gelisim silrecinin ilk aqamasrnda ortaya grkan genel gdriip ciddi ruhsal hastahpr olan bireylere dncelik verilmesi olmugtur. Toplum temelli hizrnet modelinin daha fazla geligtirilmesine iligkin hususlara 2011 ylmda yayrnlanan Ulusal Ruh Salhlr Eylem Plam'nda aynntrlanyla yer verilmigtir. Ulusal Ruh SaEhEr Eylem Plaru Ruh Salhg Eylem Plam Alustos 2011'de kabul edilmiqtir ve 2011 ila 2023 ylj.lan arasmr kapsamaktadrr. Eylem alanlan zaman krstasr esas almarak lasa vadeli ( ), orta vadeli ( ) ve uzun vadeli ( ) faaliyetleri detaylandrracak qekilde iig kategoriye ayrrlmrgtrr. Ruh Salhg Eylem Plam'nda lesa ila orta vadeli faaliyetler a$agrdaki dokuz amag altrnda tammlanmaktadr:

6 1. Ruh safhlr hizrneti sunan kurumlar arasrnda ig birlilinin sallanmasr 2. Ciddi zihinsel engeli bulunan bireylerin tiim ihtiyaglanm kargrlayan entegre bir ruh salhlr sisteminin olugturulmasr 3. Toplum ruh saghgmm gelittirilmesi ve iyileqtirilmesi 4. Ruh salhlr hizrnetlerinin birinci basamak safhk hizmetlerine entegre edilmesinin sallanmasr 5. Psikiyatri hastalanna ayrrlan yatak sayrsrmn yeniden organize edilmesi 6. Ruh safhlr iggtici.iniin b0yiikliilii ve kalitesinin arttnlmasr giiglendirilmesi arttrnlmasr 7. Qocuk ve ergen ruh salhlr hiznetlerinin iyileetirilmesi ve 8. Ruhsal bozuklulu olan bireylere sunulan hizmetlerin kalitesinin 9. Ruh salhpma iligkin mevzuatrn hazrrlanmasr ve/veya rcyize edilmesi Ruh Salhg Eylem Plamn da da I'urgulanan Toplum Ruh Salhlr Merkezleri (TRSM) kendisine ba$lanmrg colrafi bdlgedeki alrr ruhsal rahatsrdrlr olan hastalann ve ailelerin bilgilendirildigi, hastamn ayaktan tedavisinin yaprldrlr ve takip edildili; rehabilitasyon, psikoepitim, iq-ufirag terapisi, grup veya bireysel terapi gibi ydntemlerin kullamlarak hastamn toplum iginde yagama becerilerinin artrrrlmasrm hedefleyen, psikiyatri klinikleri ile iligki iginde gahgan ve gerektilinde mobilize ekiple hastamn ya$adrgl yerde takibini yapan birimlerdir. Merkezin ekibi ruh saghgl ve hastalklan uzrnam, hemgire, sosyal hizmet uzmant, psikolog, hemgire ig ugra$r terapisti yada usta dgretici, trbbi sekreter, idari ve teknik personel, goftir, temizlik elemaru ve giivenlik gdrevlisinden olugmaktadrr. Bu merkezlerin igleyiqi, asgari fiziki gartlan; bulundurulmasr gereken arag, gereg ve personel standardrrun ve ilgili personelin gdrev, ye&i ve sorumluluklan ile uygulamanm denetimine iligkin usul ve esaslarm belirlenerek hizrnetin etkin ve ulagrlabilir bir gekilde sunulmasrm sallamak igin "Toplum Ruh Salhg Merkezleri Hakkrnda Ydnerge" tatlh ve 7364 sayrh Makam Onayr ile yiirtirlflle girmigtir.

7 tllkemizde 8l ilde toplam 236 toplum ruh sa$rtr merkezi agrlmasr planlanmaktadr. Bugline kadar 55 ilde 73 TRSM kurulmuqtur. TRSM'lerde gok kapsamh himetler sunulmaktadr, bu hizmetler arasrnda gunlar sayrlabilir: r Ayakta tedavi ve takip (birinci basamak sa!l* hiznetlerinden/hiznetlerine sevk de d8hil olmak ilzere); o Psikiyatri klinikleri ile i9 birlili ve hastaneden taburcu olduktan sonra hizrnet bdlgesinde yagayan hastalann takibi; o Ev ziyaretleri; o Bireysel psikoterapi ve grup psikoterapisi; o Ya$am becerileri eeitimi, psikoelitim ve meslek terapisi de d6hil olmak iizere psikososyal rehabilitasyon hizrnetleri ;. llgili diger sektttrler (0r. baflnma, istihdam, sosyal hiznretler vb.) ile irtibat; r Ailelerin/bakmverenlerindesteklenmesi.

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii

BUItDUfi DIYABET OKUTU. Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii BUItDUfi DIYABET OKUTU Aragtrrma,Bilgi Sistemleri,safh[rn Geligtirilmesi ve HaIk Saflr[r gube Miidiirliifii 1.1Giriq I.2Dayanak 1.2.a'Grirev tantmtmrz 1.2.b St. Vincent. Deklarasyonu ve Ulusal Diyabet

Detaylı

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.-

- Genel Kurul Kararr - Uygulama Esas ve Usulleri .-.- % T. C. YUKSUKOGRE'I'I\I KURULU BASKANLIEI Sayr : Konu : B.30.o. imi.o.oo.oo.01/ 6l 8< ttq3o Tezsiz Yuksek Lisans Bilkent / ANKARA.a2...o.L,.2a.aJ 2547 sayfi YUksekogretim Kanununun ek 27 nci maddesi gere$ince

Detaylı

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir

Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Yrd. Dog. Dr. H. Omer TONTU$ Bakan a. Genel Mi.idiir Evraktn elektronik imzah suretine http://e-belge.saglik.gov.tr adresinden 9db25c7a-4db6-42c1-bfc6-3e5e90bdb98b kodu ile erigebilirsiniz Aziziye Mah.Cinnah

Detaylı

l. BE$ERi TrBBi UR0N0N ADr

l. BE$ERi TrBBi UR0N0N ADr l. BE$ERi TrBBi UR0N0N ADr TERKUR krem, 30 g KISA URUN BiLGiSi 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT niln$iu Etkin madde: I g krem igerisinde; Altiminlum hidroksiklorit 190 mg Yardrmcr maddeler: 1 g kem igerisinde;

Detaylı

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr

FAf. I i,/'l '\- i'.; ' r. i) Ydnetim Kurulu: Anadolu Universitesi Yaqamboyu Ofrenim Uygulama ve. sirixci noluvr .. I ".'l -" )f,/7.,90/l,/ // - / -/ ANADOLU UNivrnsirnsi PERSONEL BELGELENDiRMN NiNiUi (ANAPER) yonnncrsi Amag sirixci noluvr Amag, Kapsam, Dayanak, Tanrmlar ve Krsaltmalar MADDE 1 - Bu ydnergenin?macu

Detaylı

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u

OKULLARDA. cuvnnri onramrn sagranmasr. KoRUYUCU vn ONrnyici. rnnninrnnin ALTNMAsTNA. iri$rin. igninrici pnororor,u OKULLARDA cuvnnri onramrn sagranmasr KoRUYUCU vn ONrnyici rnnninrnnin ALTNMAsTNA iri$rin igninrici pnororor,u Haziran 2015 AMAC Madde 1. Bu protokoliin amacr; igiqleri Bakanhlr ve Milli Elitim Bakanltlt

Detaylı

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr

ffi : Teklif Birim Fiyar-igin Tamamr ihriyac LisrESi Op.Dr.Ciineyit c0neg Bashekim Yardrmcrsr ffi T.C. sae LrK BAKANL GI BATMAN BOLGE DEVLET HASTANEsi SATTNALMA KoMisyoN BA$KANLtdr -j 05.08.2011 Sayrn:. Kurumumuzun ihtiyacr olan On iki Ayhk Qevre Yonetimi Ve Danrgmanhk Hizmeti Ahmr igi satrn altnacaktlr.

Detaylı

b) 04.05.2009 tarih ve 31 sayrh Genelge c) 26.12.2012 rarih ve 5 sayrlt Olum nildirim Sistemi Genelgesi

b) 04.05.2009 tarih ve 31 sayrh Genelge c) 26.12.2012 rarih ve 5 sayrlt Olum nildirim Sistemi Genelgesi t, v T.C, Tiirkiye Halk Salhgr Kurumu T.c. sa&,rk BA(ANudI. TFSK CocLX ve ERoE:,r sadu& DAhr BA9K{\1Id. Tltsk (.JCI:R \T FNOF\ SAdU6IDAIRI 845?'A\'116I El,T,{K BhM 1.201.r ll l5-2014.5 9Jl I010.06.02 r

Detaylı

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

KAHRAMANMARA$ StiTCu in,ia.u univnnsirnsi 2015 YILI KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU. Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu KAHRAMANMARA$ StiTCu in,a.u univnnsirnsi 2015 YL KURUMSAL MALi DURUM VE BEKLENTiLER RAPORU 5018 Sayrh Kamu Mali Y0netimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kalkrnma planlarr ve programlarda yer alan politika

Detaylı

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART

rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART TUNCELi iinivnnsirnsi- BGiriM-siR-snN runcer,i trnivnnsirnsi rnvrsir,ciligi KURUM inani KURUL Topr,Atlrr KARARLART 4688 Sayrh Kamu Gorevlileri Sendikalan Kanunu'nun 22. ve 41. maddeleri ve bu kanuna dayah

Detaylı

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik"

:FC:S. ek iidemenin dafrtrlmasrnda uygulanacak usul ve esaslara iliqkin yiinetmelik :FC:S $/\6LlK ve SOSYAL HIZMET EMEKqI LERI SeNOilXaet Isran s u l.-al(safray gu e esl I1IE T*ADE UNION OF fubtic TMPLOOYES }N HEflT ANO SOCIAL $Ef,hACEs HASEKi cd. FASEKi CD, FIASFK SULTA.}.I MAH OZKAYA

Detaylı

3. Kigi yatakh tedavi kurumunda yatarak tedavi gdriiyor ise varsa hastanede yattrlrna dair belge yoksa kiginin/ailenin durumu belirtir tutanak

3. Kigi yatakh tedavi kurumunda yatarak tedavi gdriiyor ise varsa hastanede yattrlrna dair belge yoksa kiginin/ailenin durumu belirtir tutanak Ek-1 AiLE HEKiMLiGi uyculatvr,csr performans nndnnr,nnninnrnsi irinqz xbnnxl,nni VE SI]NULMASI GEREKEN EVRAKLAR Aile hekimligi uygulamasurda gahqan personele yaprlacak olan ddemelere ittrazlart delerlendirme

Detaylı

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi

ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi Sayr Konu Yaklagrk Maliyet. ADANfi:r.ir.iGi Hatk Satl{r Mtrdiirtiigi YAKLA$TK MALIYETE ESAS F,ORM ADANA... L... t2013 nntinssnsnsinn Mtidtirliiprimiiztin ihtiyacr olan agaprda cinsi, miktan ve rjzellikleri

Detaylı

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil

ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK. EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt. SAffTNAMESf. YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE. TIJRKKHH$tAYil li TIJRKKHH$tAYil 1868 EMZ RME ODASL COCUK EAK.fvt YURTLAR!, OAWNUZ BAKIMEVi VE ANACKULU H\ZMIET ALIMI TEKNiK SAffTNAMESf i-^^^ - rz I r lnsan Kal,naklan Direktcirlii[U ii _,"*.: ""J i,.l,',-,r urt LJ\Lvr

Detaylı

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns"*n rdrr" Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii)

i- Kamp Katrhm Talimatr (4 sayfa) 1f6:[sru3 i ns*n rdrr Savr :579556851 73 oegnru: A Plam ,5au_e IU( F,..VALiLIGINE (Il Safhk Mridurlugii) T.C. SAGLIK BAKANLIGI Yonetim Hizmetleri Genel Miidtirhi[il IGI Ri GENEI- NIUDURLUcU - urr,a.-c6xcnlna E,ciriN,l vt ninr.r,nvn rn'sisr,rni, yarov.q,. TERMAL K-{pLrcALARr islr. inlnesi 06.04.2013 20:36-57955685/813.01.01/16060

Detaylı

fatctjrrerhl Ddire Bagkant rry OLUR llilj#:::.'lill"'il':1'.\,'fr ;' " BiRiMi 25.11.2012-11:59:44' SAGLIK BAKANI,IGI KURUM tsa$kanligina

fatctjrrerhl Ddire Bagkant rry OLUR llilj#:::.'lill'il':1'.\,'fr ;'  BiRiMi 25.11.2012-11:59:44' SAGLIK BAKANI,IGI KURUM tsa$kanligina + (t rry T.C. SAGLIK BAKANI,IGI Tiirkiye Halk Safh[r Kurumu BaEkanh[r T.c. sadllh BA{atlLI6r - llilj#:::.'lill"'il':1'.\,'fr ;' " BiRiMi 25.11.2012-11:59:44' fi rfi r ririiiffi ilifiiiriirifirinr rrrlu

Detaylı

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler

!) Ust meslek kuruluqu: Ttirkiye Odalar ve Borsalar Birlili ile Tiirkiye Esnaf ve. BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler ALI$VERi$ MERI(EZLERi IIAKKINDA YONETMELiK TASLAGI BiRiNCi BOLUM Genel Hiikiimler Amaq ve kapsam MADDE I - (l) Bu Y0netmeli[in amact, allgverig merkezlerinin nitelikleri ile a9rh5, faaliyet ve denetimlerine

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri:

1. Kigi ve Onay Bilgileri girig iglemleri: 6245 sayrh Harcrrah Kanunu Yurtigi Gegici Gtirev Yollulu Hazrrlama Ktlavuzu 1.GiRi9 Bu krlavuz, 6245 sayrh Harcrrah Kanunu hukiimlerine gdre diizenlenen yurtigi ge9ici gdrev yolluf,u i$lemlerinin Kamu

Detaylı

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi

Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Universitesi Siirekli Efitim Aragtrrma ve Uygulama Merkezi Say: 72180796/419 Konu: TOBB BfU-SnnA E$tim Programlan Hk. l;:. r!.r : trr.rt!_!.lic*q.r"nt 1. ; \r::: \,,,..,.-j {]nasi

Detaylı

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar

- -l) Toplum saphlr merkezi biinyesinde Ek 2'de yer alan formdaki standartlar T.C. SAGLIK BAKANLICI Tiirkiye Halk Salh[r Kurumu I!.Ul{ Hr* S3d[01 Sayr:57536863/010.06 Konu: Gebe Bilgilendirme Stntft rc sadr-r BAI{.\:iLI61. rlltudre HAt K sadli6i K(rRa\llr.Tttsx tiadi\_ \re r're\it.

Detaylı

lo"t* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni:

lot* YETKiLi : gef AOLUM : Personel Biirosu c0rf,wi : Yazr igleri Memuru BOLUM : Personel Biirosu corevli : Ewak Kayrt Memuru cdnrvr,rni: ilahiyat FAKULTESi BURoLARINA AiT GOREV TANIMI PERSONEL BTIROSU 1. Fakiiltemizin akademik ve idari personelinin atama ve emeklilik gibi buna benzer cizliik ielemlerini kanun ti.iziik ve ydnetmelikler gergevesinde

Detaylı

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012

ctinuru: ANADoLU trxivnnsirnsi T.C. SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 T.C. ANADoLU trxivnnsirnsi SENATO Karar Tarihi z 31,01,2012 Karar No : I ctinuru: 14- Anadolu ljniversitesi (Eskigehir/Tiirkiye) Miihendislik Mimarhk Faktiltesi Elektrik- Elektronik Mtihendislili Bdltimti

Detaylı

i?88rr *.:".-l-5: H itit uirir UNivnnsirnsi ,/2. r ir. FARAni nncisivr procramr prorokolti univensiresl

i?88rr *.:.-l-5: H itit uirir UNivnnsirnsi ,/2. r ir. FARAni nncisivr procramr prorokolti univensiresl (5 CELAI,, BAYAR tinlvtsrsltesi,/. r ir. i?88rr H itit univensiresl FARAni nncisivr procramr prorokolti Bizler, aga$rda imzalan bulunan ytiksekd$retim kurumlan olarak, kurumlwrmtz arasmda Farabi De[igim

Detaylı

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ. Hazırlayan: Dr. Meryem Merve Ören Danışman: Prof. Dr. A. Emel Önal

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ. Hazırlayan: Dr. Meryem Merve Ören Danışman: Prof. Dr. A. Emel Önal TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ Hazırlayan: Dr. Meryem Merve Ören Danışman: Prof. Dr. A. Emel Önal 1 Dünyada Gelişmeler 2 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yaklaşık otuz yıldır (1984, 1987, 1996), ülkelerin ruh

Detaylı

%'o;:ilfus. FARAei negisirvr rrogramt prorororu. d r'' -,,f rarih: hiza.

%'o;:ilfus. FARAei negisirvr rrogramt prorororu. d r'' -,,f rarih: hiza. FARAei negisirvr rrogramt prorororu Bizler, aga[rda imzalan bulunan yiiksektilretim kurumlarr olarak, kurumlanmrz arasrnda Farabi Degi gim Programr kapsamrnda i gbirligi yapmayr kararlaqtrrmr g bulunmaktayv.

Detaylı

rnxxir ganrxnvrnsi "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA)

rnxxir ganrxnvrnsi HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri  ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) ANKARAI]NiVERSITESI ELEKTRON HIZLAIIDIRICISI VE LAZER TESiSi (TARTA) "HELyuM sogurma sisrnui BoRULAMA niznrnri " rnxxir ganrxnvrnsi Proje No: DPT2006K-120470 Teknik $artname Numarasr: TARLA.2O14TSHZ;OOT

Detaylı

ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine

ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine T.C, ADANA VALILIdI ll Slgl. M[dtrl0g0 YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM. -.)ADANA ly-. nenot4 MUESsESESINE I ADETTEKMX $ARTNEME (lo sayfa, j ff,';x,,#f}#:i#i'itrj, ;lsl,,*?.rg1i,ffi Ttr11,,#tlfnine k.d.rd,r

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı nda 1970 yılından itibaren KLP alanında çalışmalar

Detaylı

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap

'/ Egi vefat etmi$ olan gocuklu dul bayanlarda ya$ garrl aranmaz. '/ Babasr veya hem babasr hem de annesi vefat etmiq yetim bekar bayanlarda yap [K-2 SOSYAL VARDIMLA$MA VA DAYANI$MA VAKIII I3A$KANI,IEI...SOSYAL KONUT PROJtrSi...ADE'I' KONITT SATI\SI BA$VURLT DtrytJRtrstl *uo,*,,nuo,oo,u,,,:l:'::' ff';::";;ljti]:u'"0' vilriitiiren sosvar Konut projesi

Detaylı

FARABI nngi$im PROGRAMT PROTOKOLU

FARABI nngi$im PROGRAMT PROTOKOLU T.C. cunlugnnrue Urivensiresi (Farabi Kurum Koordinasyon Ofisi) FARABI nngi$im PROGRAMT PROTOKOLU Bizler, aqa[rda imzalan bulunan yiiksekrilretim kurumlan olarak, kurumlanmrz arasrnda Farabi De[igim Programr

Detaylı

I Hayailn ilk qeyregi t}iodtilti

I Hayailn ilk qeyregi t}iodtilti egirinl procramlarr, Arr MoDulrrni vn ruonur iqrnixle ni A. svririx rincnsi rcirina procramr. TfriTiM ALANLARI : 1. Evlilikte iletipim ve Yagam Becerileri Modtilti 2. Aile Hukuku Modiilii 3. Evlilik ve

Detaylı

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti

ir:',i{i?5 47.73 Belirli bir mala tahsis edilmig masazalarda ticareti tffi iil fiffi ilil[ililililttilu illililillil [ffi flil Sayr :38.A.0f,' TI.,RK FczActLsnr sialigi MERKEZ rurygri Konu : NACE Rev.2 Altrh Ekonomik Faaliyet Srnrflamasmrn Giincellenmesi hk. ir:',i{i?5 Y*s"$**"fllli

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

r.nr$r,nl rrnni trntrxtrx aor

r.nr$r,nl rrnni trntrxtrx aor KrsA trntix nilcisi r.nr$r,nl rrnni trntrxtrx aor STREPTASEo t.soo.0o0 IU intravendz intraartaryel kullanrm igin liyofilize toz igeren flakon 2.KALiTATir ve KANTiTATiT nir,p$ilt Etkin madde: Stabilize

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi

Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi Böbrek Hastalıklarında Yaşanan Ruhsal Sıkıntılar; Yaşamı Nasıl Güzelleştirebiliriz? Prof.Dr.Oğuz Karamustafalıoğlu Üsküdar Üniversitesi Hangi Böbrek Hastalarına Ruhsal Destek Verilebilir? Çocukluktan yaşlılığa

Detaylı

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ

SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMDA NİTELİKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİME DESTEK DERNEĞİ 6 ŞUBAT 2012 31 ARALIK 2012 DÖNEMİNE AİT MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İçindekiler Bağımsız denetim raporu Mali durum

Detaylı

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii

L^J) ilq. sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/ VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii / T.C. BAYINDIRLIK VE iskan BAKANLICI Yapr iqleri GenelMiidiirliifii ilq sayr :B.oe.o.Yic.o.l2.o8/?.' t:'iiiil',:iii KONU : Kazan Muayene Formu VALiLiGiNE (Bayrndrrhkve iskan Mildiirli[ii) ifci: 14.06.1994tarih

Detaylı

PROGRAMLAMA DiLLERi. NATURAL ve IMS bunlara 6rnek verilebilir. Bu diller profesvonellerin. Arq. Giir. Levent ELDENiZ MARMARA r-n rivpnsiresi.

PROGRAMLAMA DiLLERi. NATURAL ve IMS bunlara 6rnek verilebilir. Bu diller profesvonellerin. Arq. Giir. Levent ELDENiZ MARMARA r-n rivpnsiresi. Marmara lletisim Dergisi, Sayt:7, TemmuT 1994 PROGRAMLAMA DiLLERi Arq. Giir. Levent ELDENiZ MARMARA r-n rivpnsiresi itetiqim Fakiiltesi Bilgisayar bilimi bilgi iglemin araglannr ve geli$im stirecini igerir.

Detaylı

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA i**-*; i,:; " "'": l ii"rl -' : ;.*:;".".-"*. j t:':,.,,. I,:i i rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA 1910412012 tarih ve 6292 sayrh orman Kdylulerinin Kalkrnmalannrn Desteklenmesi ve Hazine

Detaylı

t/23 Astlm semptomlannln dtizeltilmesi ve kontrol alttna altnmasl amactyla kullanrlr. Asttm KISA URIIN BiLGiSi Etkin madde:

t/23 Astlm semptomlannln dtizeltilmesi ve kontrol alttna altnmasl amactyla kullanrlr. Asttm KISA URIIN BiLGiSi Etkin madde: KISA URIIN BiLGiSi 1. BE$ERi TrBBi 0RUNUN ADr AEROSA 25 mcg/50 mcg aerosol inhaler 2. KALiTATIF ve KANTiTATiT nim$iu Etkin madde: Her piiskiirtmede; 25 mikrogram salmeterol'e egde frer 36.3 mikrogram salmeterol

Detaylı

DEMANS ya da BUNAMA olarak bilinen hastalık

DEMANS ya da BUNAMA olarak bilinen hastalık DEMANS ya da BUNAMA olarak bilinen hastalık yaşlılığın doğal bir sonucu değildir.. Demansın en sık nedeni ALZHEİMER HASTALIĞI DIR. Yaşla gelen unutkanlık ALZHEİMER HASTALIĞI nın habercisi olabilir!!! ALZHEİMER

Detaylı

TRSM de Rehabilitasyonun

TRSM de Rehabilitasyonun TRSM de Rehabilitasyonun Yeri Dr. Ayla Yazıcı BRSHH Gündüz Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü 7.10.2010 Şizofreni tedavisinde çok boyutlu yaklaşım Şizofreni tedavisinde çok boyutlu yaklaşım

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI VI. SINIF PSİKİYATRİ INTERN PROGRAMI Dekan Prof. Dr. Mustafa Aydın Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Keser Doç. Dr. Nejat Demircan Baş

Detaylı

''t;#*isf. 3 o, Oq.2al3. ...valiligine (Halk Sagl* Miidiirliigii) SAGLIKBAKANLIGI Tiirkiye Halk Salhpr Kurumu Bafanhlr

''t;#*isf. 3 o, Oq.2al3. ...valiligine (Halk Sagl* Miidiirliigii) SAGLIKBAKANLIGI Tiirkiye Halk Salhpr Kurumu Bafanhlr o ''t;#*isf r 1.. Sayr : ee858683/ o l o I ttutts Konu : ASM'de Bulunduruimasr Zorunlu Asgari Ilag Listesi, ASM ve AHB Izleme Delerlendirme Formlarr SAGLIKBAKANLIGI Tiirkiye Halk Salhpr Kurumu Bafanhlr

Detaylı

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK

TURiZMYETURiZM OLAYI. TURiZM: Yeterli boq zamana, yeterli mali olanaklara ve seyahatten. DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Marmara lletisim Dergisi, Sayr:8, Ekim 1994 Mamara Joumal of Conununications, Number:8, October 1994 DAR KAPSAMDA TURiZM VE OTELCiLiK Arg. Giir. nuru OZCnn MARMARA r-rllvensiresi itetiqim Faktiltesi Dar

Detaylı

- Akut Brongit ve Kronik Bronqitin Akut Alevlenm elei; S. pneumoniae, H. injlueruae

- Akut Brongit ve Kronik Bronqitin Akut Alevlenm elei; S. pneumoniae, H. injlueruae KISA URI]N BiLGiSi 1. BE$ERi TIBBi ijrijntjn ADI CEC 250 mg efervesan tablet 2. KALiTATiF ve KANTiTATiF BiLEsiMi Etkin madde: Sefaklor monohi&a1261,78 mg (250 mg Sefaklor'a egdeler) Yardrmcr maddeler:

Detaylı

ir,nriginn nir,cir,nni

ir,nriginn nir,cir,nni r- cnnnr- nir,cir,nn TREND FAKToRiNG ANor\iM $inrnri 0 t, 0 1.2 0 1 3-3 t.t2,20tg n onrvri yrl,r,rk r,n ar,iynr RApoRU Raporun Ait Oldu[u Diinem t 0ll0tl20l3-3Ut2l\0l3 Ticaret unvanl Ticaret sicili numarasl

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem V Psikiyatri Staj Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Yrd. Doç. Dr. Baran GENCER Yrd. Doç. Dr. Oğuz GÜÇLÜ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

( I. FARAni OnCi$iVr PROGRAMI PROTOKOLU. raniu. :/,?!t il. NAMIK KEMAL UNiVENSiTNSI

( I. FARAni OnCi$iVr PROGRAMI PROTOKOLU. raniu. :/,?!t il. NAMIK KEMAL UNiVENSiTNSI ( I T CHLAL BAYAR tir*ivrir sirnsi FARAni OnCi$iVr PROGRAMI PROTOKOLU JBizler, aga[rda imzalan bulunan ytikseko[retim kurumlan olarak, kurumlanmrz arasmda Farabi De[iqim Programr kapsammda iqbirli[i yapmayl

Detaylı

. Bu talimatta yazanlara aynen ulunuz. ilag hakktnda size dnerilen dozun drymda yftksek

. Bu talimatta yazanlara aynen ulunuz. ilag hakktnda size dnerilen dozun drymda yftksek KULLANMA TALiMATI TERKUR krem,30 g Cilt iizerine uygulanrr.. Ethin madde: 1g kem 190 mg aliiminyum hidroksiklorit igerir. o Yardrmcr maddeler: Beyaz yumugak vazelin, setostearil alkol, izopropilmiristat,

Detaylı

BİRİNCİ BASAMAKDA PSİKİYATRİ NURAY ATASOY ZKÜ TIP FAKÜLTESİ AD

BİRİNCİ BASAMAKDA PSİKİYATRİ NURAY ATASOY ZKÜ TIP FAKÜLTESİ AD BİRİNCİ BASAMAKDA PSİKİYATRİ NURAY ATASOY ZKÜ TIP FAKÜLTESİ AD Çalışmalarda birinci basamak sağlık kurumlarına başvuran hastalardaki psikiyatrik hastalık sıklığı, gerek değerlendirme ölçekleri kullanılarak

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2013 tarihi itibari ile Bağımsız Denetim Raporu, Mali Tablolar ve Dipnotlar, Genel Kurula sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu ile 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi

Detaylı

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar

Yusuf TEKIN. Bakan a. Miistepar Yusuf TEKIN Bakan a. Miistepar Bilgi: APlanr (3) Yilm kaliteli ekibi kategorisinde; 7 nci maddenin ikinci fikrasrnrn (a), (b), (c), (C) bentlerinde sayrlan kurumlar bagvurur. Ootile bagvuru drgarrdan

Detaylı

1. BE$ERi TrBBi tirtln0n ADr. 4. KLiNiK ozrllixt-br. 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nir,b$ilr. Silodosin. Mannitol. 3. FARMASOTiK FORM

1. BE$ERi TrBBi tirtln0n ADr. 4. KLiNiK ozrllixt-br. 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nir,b$ilr. Silodosin. Mannitol. 3. FARMASOTiK FORM 1. BE$ERi TrBBi tirtln0n ADr KISA URON BiLGiSi UROREC@ 4 mg Kapsiil 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nir,b$ilr Etkin madde: Silodosin 4 mg Yardrmcr maddeler: Mannitol Sodyum lauril siilfat 1.8 mg 132.4 mg Yardrmcr

Detaylı

TtrRrdYE HALK BANKASI A.$.

TtrRrdYE HALK BANKASI A.$. TtrRrdYE HALK BANKASI A.$. Sermaye Piyasasr Aracl Notu Bu sermaye piyasasr aracr notu, Sermaye Piyasasr Kurulu (Kurul)'nca o- J.. t.12. t.lotqtarihin de onaylanm rghr. Ortakllrmzrn toplam 3.000.000.000.-TL

Detaylı

KsA tirtin BiLGiSi. Etkin madde: Yardrmcl maddeler: NEORiS, pozitif (haliisinasyon, deliizyon, diigiince bozukluklan, saldrrganhk.

KsA tirtin BiLGiSi. Etkin madde: Yardrmcl maddeler: NEORiS, pozitif (haliisinasyon, deliizyon, diigiince bozukluklan, saldrrganhk. KsA tirtin BiLGiSi 1. BE$ERi TIBBi URIININ ADI NEORiS I mg efervesan tablet 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nilngiu Etkin madde: Her bir efervesan tablet etkin madde olarak 1 mg risperidon igerir. Yardrmcl

Detaylı

-7- Qevre izin ve Lisans Belgesi'nde sahip oldutu atrk kodlarr gegerlidir, ancak, daha iincc aldr$r Geqici Faaliyet Belgesindeki

-7- Qevre izin ve Lisans Belgesi'nde sahip oldutu atrk kodlarr gegerlidir, ancak, daha iincc aldr$r Geqici Faaliyet Belgesindeki T.C. SAELIK BAKANLICI TURKiYE HALK SAELIEI KURUMU Bursa ili Halk Salhgr MiidiirliiEii Banyo Fikser Atrk Soliisyonu Satrq Ihale Ilanr l- Halk Saghgr Mildiirliigiimiize bagh depolarrndan grkan a;alrda belirtilen

Detaylı

,63L : Yaklagrk Maliyet

,63L : Yaklagrk Maliyet Sayr Konu,63L : Yaklagrk Maliyet T.C. ADANA VAL LiGi Hatk SaStrgr Miidiirt0gii YAKLA$IK MAL YETE ESAS FORM MUESSESESiNE Miid'lrluoumuz'in ihtiyacr olan agagrda cinsi, miktan.ve dzellikleri belirtilen (.1)

Detaylı

4. KLiNiK oznlr,ixr,rr 4.1 TerapStikendikasyonlar

4. KLiNiK oznlr,ixr,rr 4.1 TerapStikendikasyonlar \' 1. BE$ERi TrBBi ilrtlntin ADr KISA trrtin BiLGiSi LUCENTIS l0 mg/ml enjeksiyonluk gdzelti igeren flakon 2. KALiTATiF ve KAI\ITiTATiF BiLE$iM Etkin madde: I flakon (0.23 ml) iginde: Ranibizumab.......

Detaylı

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR Prof. Dr. Mehmet Ersoy DEMANSA NEDEN OLAN HASTALIKLAR AMAÇ Demansın nedenleri ve gelişim sürecinin öğretmek Yaşlı bireyde demansa bağlı oluşabilecek problemleri öğretmek

Detaylı

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr.

G{-.- Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs. Bu kapsamda, streg ydnetimi gah;malarr igin a9alrdaki gahqma program r lavizsiz uygulanacakttr. {w irtntvi surec YONETiMi iq conu,crsi Sayr : M.07.3.MUR.0.01-612.01.01-?gs ot/t0t20t2 Konu : Siireg Ydnetimi MUDURLUdUNE 2009/4 sayrlr Baqbakanlrk Genelgesir ile duyurulan Birlikte qahtabilirlik Esaslan

Detaylı

Sayr : B.23.1.SUE.0.00.00.00-821.051 0i

Sayr : B.23.1.SUE.0.00.00.00-821.051 0i T.C. RMAN V SU i$lri BAKANLTGT Tiirkiye Su nstitiisii Sayr : B.23.1.SU.0.00.00.00-821.051 0i Knu : Tiirkiye Su nstitiisl (SUN) Lg Tasanm Yangmasr c).2 0/./2013 SULYMAN DMIRL UNIVRSiTSI RKTORLUGUN 32260

Detaylı

.-l L/1. ililililllililililil lllilllil. - 2@s76: '::::':':"

.-l L/1. ililililllililililil lllilllil. - 2@s76: '::::':': :' W T.C., yuxsekocnnrinr KURULU nlgr.lnr,lcr Sayr: 75850160-304.03 jtq Konu: Staj Yuksek69ret im KuruIu-(Giden No) ililililllililililil lllilllil - 2@s76: '::::':':" canktrt KARATEKiN uruivrnsiresi REKTORruGurur

Detaylı

r. BE$ERi TrBBi iirtinun ADr Etkin madde: KISA tjrun BiLGiSi

r. BE$ERi TrBBi iirtinun ADr Etkin madde: KISA tjrun BiLGiSi KISA tjrun BiLGiSi r. BE$ERi TrBBi iirtinun ADr EXEVIS 6 mg efervesan tablet 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nir,b$iu Etkin madde: Her bir efervesan tablet 6 mg rivastigmine egdeger miktarda 9,593 mg rivastigmin

Detaylı

Astlm semptomlanntn diizeltilmesi ve kontrol altrna ahnmasr amacryla kullamlrr. Astrm. KISA ORUN BiLGiSi. Etkin madde:

Astlm semptomlanntn diizeltilmesi ve kontrol altrna ahnmasr amacryla kullamlrr. Astrm. KISA ORUN BiLGiSi. Etkin madde: KISA ORUN BiLGiSi 1. BE$ERi rrbbi 0RUNUN ADr AEROSA 25 mcg/125 mcg aerosol inhaler 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT sil-s$in4 Etkin madde: Her piiskiirtmede; 25 mikrogram salmeterol'e egdeler 36.3 mikrogram

Detaylı

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV

T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi. l.^..\ rc'.cq. Toplam. Genel Toplam(KDV T.C. Har',r,, i,'l,iersitesi Trp Fakfiltesi Aragttrba ve Uygulama Hastanesi l.^..\ rc'.cq Toplam Genel Toplam(KDV idare No : 63760.38.32.00.01.330 idare Adr : Han'an Universitesi Ara$hrma ve Uygulama Hastanesi

Detaylı

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat

ALl. : Tiim Kalemlere Teklif verilmesi Zorunludur. ihtiyac LiSTESi. Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet. Fivat T.C. SAcLIK BAKANLIEI TURKIYE KAMU HASTANELERi BiRLiEi BATMAN BOLGE DEVLET HASTANESi Sayf : B.10.4.1SM.4.'72.00.20/ Konu : Teklife Davet Sayrn :... Kurumumuzun ihtiyacr otan HEMOGRAM REAKTiFI icin TEST

Detaylı

PA$AM SULTAN TURBESI. nouove - REsrirUsYoN ROJESI RESTO. u$ak. oin. idostc lio. !.v' runizttrt BAKANLIGI t \r':rliklcrrttrt Mirdrirliiqu

PA$AM SULTAN TURBESI. nouove - REsrirUsYoN ROJESI RESTO. u$ak. oin. idostc lio. !.v' runizttrt BAKANLIGI t \r':rliklcrrttrt Mirdrirliiqu PA$AM SULTAN TURBESI nouove - REsrirUsYoN VE a T-!.v' runizttrt BAKANLIGI t \r':rliklcrrttrt Mirdrirliiqu RESTO ROJESI oin ': i.-:..::::., :,::r:aeil::: :i 1,ij1'.r{iil : i u$ak idostc lio PA$AM SULTAN

Detaylı

isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i

isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i gevre VE_gEHiRCiLiK BA NLIGI T.C. isr.q.nnul vnliligi il qevre ve $ehircilik Miidtirlii$i SAYI :38991 KAYIT TARIHi :12.11.2012 SAYI : B.09.4.iLM.0.34.10.00 KONU : Tehlikeli Atrk Taqrma Lisanst ERMETAL

Detaylı

Demans ve Alzheimer Nedir?

Demans ve Alzheimer Nedir? DEMANS Halk arasında 'bunama' dedigimiz durumdur. Kişinin yaşından beklenen beyin performansını gösterememesidir. Özellikle etkilenen bölgeler; hafıza, dikkat, dil ve problem çözme alanlarıdır. Durumun

Detaylı

YEDITEPE. FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU

YEDITEPE. FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU I YEDITEPE FAKro nt ru ci 20L4 FAALIYET RAPORU sl! - Y D T P "hrstyar t(' vdneriu KuRuLu cenel muoun MEsArr 1. cenel eilcilen 2-3 4 5-7 A- Vizyon, Misyon Ve Stratejik Hedefler B- Kurumsal Y6netim ilkeleri

Detaylı

KrsA i]riin BiLGisi. Etkin madde: r. BE$ERi rrbbi tirtintin ADr

KrsA i]riin BiLGisi. Etkin madde: r. BE$ERi rrbbi tirtintin ADr r. BE$ERi rrbbi tirtintin ADr WELRIS 1 mg film tablet KrsA i]riin BiLGisi 2. KALiTATiF VE KANTiTATiT nirnsilr Etkin madde: Risperidon Yardrmcr maddeler: Laktoz monohidrat Sodyum Nigasta Glikolat (Tip A)

Detaylı

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap

3) Divan baqkanr, grindemin tigiincti n-raddesini tutanak yazmanlrra okuttu.2012 Yrlt hesrap EURO KAp1TAL YATIRIM ORTAKLIGI,qlONitU $imnri'nin 30 MART 2013 i.q.nihinoe yapilan 2012 yrr-r ougan GENEL KURUL ToPLANTI rutann'gt Euro Kapital Yatrnm Ortakhgr Anonim $irketinin 2012 ylrr Ola[an Genel

Detaylı

KISAiiRtJN BiLGiSi. Etkin madde: GLiNEXT MR tek bagrna ya da diler oral antidiyabetik ajanlarla veya insiilin ile beraber

KISAiiRtJN BiLGiSi. Etkin madde: GLiNEXT MR tek bagrna ya da diler oral antidiyabetik ajanlarla veya insiilin ile beraber KISAiiRtJN BiLGiSi 1. BE$ERi TIBBi URiJNtJN ADI GLINEXT 500 mg MR film tablet 2. KALiTATiF ve KANrirATir siln$ini Etkin madde: Bir deliqtirilmig sahmh film tablet 500 mg metformin hidrokloriir igerir.

Detaylı

KISA tjrun BiLGiSi. r. BE$ERi TrBBi 0R0NtJN ADr. Etkin madde(ler): Her bir film tablet,20 mg Essitalopram'a eqdeger 25.548 mg Essitalopram

KISA tjrun BiLGiSi. r. BE$ERi TrBBi 0R0NtJN ADr. Etkin madde(ler): Her bir film tablet,20 mg Essitalopram'a eqdeger 25.548 mg Essitalopram KISA tjrun BiLGiSi r. BE$ERi TrBBi 0R0NtJN ADr ESPLUS@ 20 mg film tablet 2. KALiTATiF ve KANTiTATiT nils$iu Etkin madde(ler): Her bir film tablet,20 mg Essitalopram'a eqdeger 25.548 mg Essitalopram oksalat

Detaylı

^;*r*ffif,;:: 2.2. SisteminQahgtrrrlmasr. KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi

^;*r*ffif,;:: 2.2. SisteminQahgtrrrlmasr. KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi KALI AKCiGER MAKiNES cintzt rnrnix g.lnrn.luosi 1. GEIIEL $ARTLAR 1.1 Teklif edilen cihaz, teknik qartname maddelerine uygun en son model olacaktrr. Teklif veren firma cihazrn marka ve modelini belirtecektir.

Detaylı

(4) 2$r 0grzotz. Miktan. ONBuri NOTLAR : En son teklif kabul tarihiz.9..p...t2013 tarih saat l7:00'e kadardrr. Birimi TEKLIF FORMU

(4) 2$r 0grzotz. Miktan. ONBuri NOTLAR : En son teklif kabul tarihiz.9..p...t2013 tarih saat l7:00'e kadardrr. Birimi TEKLIF FORMU + (4) T.C. ADANA VALiLiGi it sagtrt Miidiirlugri fl{:. $,;'$*ri{ ll$;i}k?}$*s*r -7 Sayr: Say: 77090304.Satmalma / - 3E I Konu: Personel Devam Kontrol Sisterni Ahmr Teklif Formu 2$r 0grzotz TEKLIF FORMU

Detaylı

*':rffl[]g:firy. I e-imzahdrr AlmetKAHRAMAN. DAGITI,I YERLERiNE. Ilgi: Gtinniik ve Ticaret Bakanh$run 15.05.2014 taih ve 602 sayh yazsr.

*':rffl[]g:firy. I e-imzahdrr AlmetKAHRAMAN. DAGITI,I YERLERiNE. Ilgi: Gtinniik ve Ticaret Bakanh$run 15.05.2014 taih ve 602 sayh yazsr. W T.C. YUKSEKOGRETIM KIJB.ULU BASKANLIdI Yayn ve Doktimantasyon Daire Bagkanhgr Sayr : 20330265-825.99 I 29837 I6nu :Yiilaek lisans ve doktora tezlerine destek verilmesi 16t05t20t4 DAGITI,I YERLERiNE Ilgi:

Detaylı

{sj. :*'1:o"*l::::tr#,l?H** 46. / J.* t2or2. 2 Kamera 2 Adet. T.C. ADAN,A. VALiLiGi il saghk Mtidiirtii[ti

{sj. :*'1:o*l::::tr#,l?H** 46. / J.* t2or2. 2 Kamera 2 Adet. T.C. ADAN,A. VALiLiGi il saghk Mtidiirtii[ti {sj + $rx*r'erlt {* ii}k s$rl*s$ T.C. ADAN,A. VALiLiGi il saghk Mtidiirtii[ti Sayr : B.10.4.iSM.001.0800/:satrnalma -tof?- Konu : Yaklagft Maliyet 46. / J.* t2or2 :*'1:o"*l::::tr#,l?H** Miidtirlii[rimiizi.in

Detaylı

[r kuliipleimizce de malum olup, kul

[r kuliipleimizce de malum olup, kul BEDEN runrive ENGELLiLER SPOR FEDERASYONU BAgKANLI6I Sayr :T.B.E.Sl.F/ Konu : B6lgesel Lig PlaY ff Yeni Stati.isii. SPOR KULUBU BA$KANLIIfl1Y4 Federasyonumuzun Sandalye Basketbol BOI miisabakalarma katrlmaya

Detaylı

OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARI ii,p 6 znr cuvpnrir lauan.atgtr, ERi

OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARI ii,p 6 znr cuvpnrir lauan.atgtr, ERi Polis Bilimleri Dergisi Cilt:3 (3-4) Turkish Journal of Police Studies Vol: 3 (3-4) OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARI ii,p 6 znr cuvpnrir lauan.atgtr, ERi Ozcan KARAMAN * Kaam SEYHAN** N.l sr \'ys,$ N is article

Detaylı

olarak planlanmasr, pl6n ve projelerinin uygulanarak gimlendirilip, bitkilendirilerek

olarak planlanmasr, pl6n ve projelerinin uygulanarak gimlendirilip, bitkilendirilerek Qevre Diizenlemesi : Gegerli imar planrnda "yeqil alan" ve "park alanl" olarak ayrtlan kamuya ait her tijrrl;j arazi veya arazi pargalanntn peyzaj mimarisi prensiplerine uygun olarak planlanmasr, pl6n

Detaylı

200,00 TL 0-10 m (ilk A[agtan soffaki a$aglar iginxad.) 40,00 TL ll-20 m litt< A[agtan sonraki afiaglar igin) (Ad.)

200,00 TL 0-10 m (ilk A[agtan soffaki a$aglar iginxad.) 40,00 TL ll-20 m litt< A[agtan sonraki afiaglar igin) (Ad.) MECLiS BA$KAtlLrGrNA Pamukkale Belediye Meclisi'nin 05. 1 0.201 5 tarihli ve 20151396 sayrh karart ile Plan ve Btitge Komisyonu'na havale edilen; 5393 sayrh Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (f) fikrasr

Detaylı

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI

ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI ERGENLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI Bilgisayar ve internet kullanımı teknoloji çağı olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde, artık hayatın önemli gereçleri haline gelmiştir. Bilgiye kolay, hızlı, ucuz ve güvenli

Detaylı

T.C. FrRAT Uulvensiresl xasranesi. o6xen SERMAYE lglernlte alnlirl. euzg rexulr lsreme FoRMU. TUTAT.ZETUTE/HIZTUTEI+iSTES+

T.C. FrRAT Uulvensiresl xasranesi. o6xen SERMAYE lglernlte alnlirl. euzg rexulr lsreme FoRMU. TUTAT.ZETUTE/HIZTUTEI+iSTES+ lstem No Talep Eden Blrim :BlLGl I$LEM KooRDINATORLUGU T.C. FrRAT Uulvensiresl xasranesi o6xen SERMAYE lglernlte alnlirl euzg rexulr lsreme FoRMU Frrat Universitesi Hastanesi ihtiyacr malzeme/hizmet satrn

Detaylı

Ruh Sağlığı Gereksinimi Eylem Programı (rsep)

Ruh Sağlığı Gereksinimi Eylem Programı (rsep) Ruh Sağlığı Gereksinimi Eylem Programı (rsep) rsep nedir? rsep, zihinsel, nörolojik ve madde kullanım bozukluklarına yönelik hizmetlerin kapsamını genişleten DSÖ programıdır. rsep, DSÖ Genel Sekreteri

Detaylı

r. nr$nni rmni URUxUN aot:

r. nr$nni rmni URUxUN aot: KIsA UnUx nilcisi r. nr$nni rmni URUxUN aot: MON.IYOT-I 3 I oral kapsiil 0.37-7400 MBq / Kapsiil z. KALiTATiT vr KANTiTAtiT niln$irvt Etkin madde: Sodyum iyodtir (r3rl) 0,37-7400 MBq ( l0 pci- 200 mci)

Detaylı

10:30-12:00 Vizit 13:30-15:00 Psikiyatrik Belirtiler ve Muayene 1- Dr.Cengiz Kılıç 15:30-17:00 Psikiyatrik Belirtiler ve Muayene 2- Dr.

10:30-12:00 Vizit 13:30-15:00 Psikiyatrik Belirtiler ve Muayene 1- Dr.Cengiz Kılıç 15:30-17:00 Psikiyatrik Belirtiler ve Muayene 2- Dr. Psikiyatri Staj Programı 02.03.2015-20.03.2015 Birinci Hafta Konu/Öğretim üyesi Tarih Aralığı Pazartesi 09:00-10:00 Psikiyatriye Giriş- Dr. Sertaç Ak 10:00-10:30 Psikiyatri Servisi Tanıtımı- Hemş. Leyla

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

n..t..?.+.otz a\r.o.kzon e.!ro6aor: rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi rnnin ivtze UNvaNr UYGUN conug

n..t..?.+.otz a\r.o.kzon e.!ro6aor: rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi rnnin ivtze UNvaNr UYGUN conug AYDIN il,i rivryasal, nivoto.lir,nauyol,o.rix vn Ntjxr,Bnn rnnlirnt,ere nninconnv yonnncnsi ONAY SAYFASI HAZIRLAYAN MAKAM ADI - SOYADT UNvaNr ivtze rnnin Il Afet ve Acil Durum MiidtirliiEii Recep CO$KUN

Detaylı

tr; 3. TERMINUS nasil kullaniltr? tl7 1. fierminas nedirve ne i+in hullanthr? 2. TERMINUS'a kullonnadan 6nce dikkat edilmesi gerehenler

tr; 3. TERMINUS nasil kullaniltr? tl7 1. fierminas nedirve ne i+in hullanthr? 2. TERMINUS'a kullonnadan 6nce dikkat edilmesi gerehenler KT]LLAIIMA TALiMATI TERItdItt S Krem 7ol Cilt tlzerine uygulamr. Etkin nodde: Her bir gram kremde l0 mg terbinafin hidrokloriir (8.8 mg terbinafin baza egdefer) igerir. Yardnw noddeler: Sodyum hidroksit,

Detaylı

mr,i owrutuwrz ANrr,agffi ir,igxin KonnisvoN TEBLici

mr,i owrutuwrz ANrr,agffi ir,igxin KonnisvoN TEBLici A\IRUPA T O P LUL U GU'NU KURAN AI{TI,A $II,IA' NIN 81(1). IVIADDESiNE GORE REKABETI olqulebir",in gnxilde Krsrrffi mr,i owrutuwrz ANrr,agffi ir,igxin KonnisvoN TEBLici (de minimis*) (200L/c 368/07) (EEA

Detaylı

12t20t4. A) Hizmet binasr onarrmt ile ilgili iidenek talep iglemleri

12t20t4. A) Hizmet binasr onarrmt ile ilgili iidenek talep iglemleri T.C. MALiYBAKANLIGI Milli mlak Genel Miidiirliiii Sayr : 642047 57-841.02.01-13130-531-47 0 Konu : Odenek Taleplerine iliqkin Usul ve saslar. Sl ilvaliligin (Defterdarhk) Bilindifi iiere, 6583 sayrh 2015

Detaylı

ffi rtinrivr cazereciun crruivrri . ' "3 ft- sedat simnvi ristiu-rni Tiirkiye G ler Cemiyeti Genel Sekreteri Ek: - Ydnetmelik.

ffi rtinrivr cazereciun crruivrri . ' 3 ft- sedat simnvi ristiu-rni Tiirkiye G ler Cemiyeti Genel Sekreteri Ek: - Ydnetmelik. ffi rtinrivr cazereciun crruivrri sedat simnvi ristiu-rni Hacettepe Universitesi Fen Bilimleri Enstitiisti Miidiirliigi 10.06.2013 SS0:013149-37 Ttirkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Odtilleri, bu

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI 2012-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM V PSİKİYATRİ STAJ DERS PROGRAMI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI 2012-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM V PSİKİYATRİ STAJ DERS PROGRAMI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI 2012-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM V PSİKİYATRİ STAJ DERS PROGRAMI STAJ DÖNEMİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETİMDEN SORUMLU ÖĞRETİM ÜYELERİ:

Detaylı

LdJ. 2L r l3tzott. ADANAVALILIGI it sagtrt utaiirttigti YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM

LdJ. 2L r l3tzott. ADANAVALILIGI it sagtrt utaiirttigti YAKLA$IK MALIYETE ESAS FORM t LdJ saot& Sagirnt.St Sayr : Konu : 77090304.Satmalna i t\08\ Yaklagrk Maliyet.L. ADANAVALLG it sagtrt utaiirttigti 2L r l3tzott YAKLA$K MALYETE ESAS FORM MUESSESESNE Miidiirliiliimiiz ve Miidiirliiliimiize

Detaylı

Çekirdek belirtileri açýsýndan duygulaným alanýnda. Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme. Özet

Çekirdek belirtileri açýsýndan duygulaným alanýnda. Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme. Özet Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme Doç. Dr. Levent KÜEY* Özet Depresyon psikiyatrik bozukluklar arasýnda en sýk karþýlaþýlan hastalýklardan biridir. Depresif hastalarýn önemli bir

Detaylı

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem.

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. Onkoloji Okulu İstanbul /2014 SAĞLIK NEDİR? Sağlık insan vücudunda; Fiziksel, Ruhsal, Sosyal

Detaylı

Bir televizyon kuruluqu, programlannrn

Bir televizyon kuruluqu, programlannrn Marmara itetieim TELEViZYON YAYINcII-tGiun ALTERNATIF TEKNOLOJI:MMDS.* Dog,Dr. Ahmet $A,[ITI{KA:YA,' * :M,tl,, lleritirn.fittirresi Bir televizyon kuruluqu, programlannrn igerili, kaplama alanr ve lisans

Detaylı