Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz:

Benzer belgeler
OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Uygulamadı ki hedef kitlem meslek seçimi arefesindeki ilköğretim 5. Sınıf öğrencileri olacaktır.

Ad-Soyad- No: Emine Hatun AVŞAR-Leyla TABAK / OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

RENK, MEVYE VE KELİMELER İLE İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Hedef kitleniz? Oyunumuzun hedef kitlesi İlkokul 4.sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersini içermektedir.

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz:

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(BOWLING RENKSA) ELİF SÜER

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. SCRATCH(ZOOMYA) ESRA BAŞ

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Eğitsel Oyun Projesi Raporu

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz:

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu İNGİLİZCE MESLEKLERİ ÖĞRENİYORUM

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi

Ad-Soyad-No YaşarCan Çoğan Büşra Baysan Kayıp Motor Smook Oyunu OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. Otizm Kavram Öğretimi Mustafa UZUN

Adı Soyadı - No: Sefa KOÇAK Emre ÇÖÇEN Durmuş POYRAZ

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. Kişisel Bakım Betül Nur AKDERE


İ Ö İ



OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz:

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. Türkçeyi Seviyorum Aslıhan AKYOL










ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ Ö ğ ğ ğ ğ















Ö Ç Ö


Ç Ç Ş Ö







İ İ




Ç Ö Ş Ş Ç Ü Ş Ş Ö Ü











İ İ Ö Ö




Ş Ç İ İ İ Ç Ş



Ö






Transkript:

Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz: Oyunda bir yapbozun ters çevrilmiş hali verilmiştir. Oyuncu her bir parçaya tıkladığında karşısına bir soru çıkıyor. Eğer doğru yanıt verirse yapbozun ön yüzü çevriliyor. Yanlış cevap verirse ters yüzü kalıyor. Tekrar cevap verme hakkı var ama hata sayısı 1. seviyede 3'ü, 2. seviyede 5'i, 3. se- 7'yi geçerse oyun sona eriyor. Her seviyede hata sayısı sıfırlanıyor. Oyuncu tüm soruları bilirse yapboz tamamlanıyor. Oyunumda amaç İngilizce sayıları, renkleri ve hayvanları öğretmek. Hedef kitleniz? İlkokul 4. sınıf yani İngilizceyle daha yeni tanışan grup. Oyuncular oyunla nasıl etkileşim kuracaklar? Oyuncular oyunla klavye ve mouse yardımı ile etkileşim kuracaktır.

Oyunun aşamaları nelerdir? Birinci seviyede hayvanlarla, ikinci seviyede renklerle, üçüncü seviyede ise sayılarla ilgili sorular veriliyor. Birinci seviyede 6 yapboz parçası ve parçaların üstünde hayvan resimleri veriliyor. Oyuncudan bu hayvanların İngilizce karşılıkları girmesi isteniyor. İkinci seviyede 9 yapboz parçası veriliyor. Oyuncudan bu parçalardaki renklerin İngilizce karşılıklarını girmesi isteniyor. Üçüncü seviyede 12 yapboz parçası veriliyor. Oyuncudan bu parçalardaki sayıların İngilizce karşılıklarını girmesi isteniyor. Oyuncu başarmak için ne yapmalıdır?(karşı Koyma (Zorluk)) Oyunumuzda bir yapbozun ters hali verilmiştir. Oyuncu yapbozun her bir parçasına tıkladığında karşısına bir soru çıkar. Eğer soruyu bilirse yapbozun o parçasının ön yüzü çevrilir. Tüm soruları bildiğinde yapbozu tamamlamış olacaktır. Oyun ilerledikçe zorluk ve strateji nasıl değişmektedir? Oyunun ilk seviyesinde İngilizce hayvanları öğretmek; ikinci seviyesinde İngilizce renkleri öğretmek; üçüncü seviyede ise İngilizce sayıları öğretmek amaçlanmıştır. Birinci seviyede 6, ikinci seviyede 9, üçüncü seviyede 12 yapboz parçası vardır.

Oyununuzda kullandığınız puan, can, hak, sağlık, hız, cephane, enerji, zaman gibi değişkenler nelerdir? Seviye 1:Hata, Seviye 2:Hata, Seviye 3:Hata, seviye 1, seviye 2 ve seviye 3 olmak üzere 6 değiş- ken vardır. Seviye 1:Hata = 3 olduğunda, Seviye 2:Hata = 5 olduğunda ve Seviye 3:Hata = 7 ol- duğunda oyun sona erer. Oyunda olumlu (pozitif) ya da olumsuz bir geribildirim var mı? Varsa bunlar nedir? Oyunda olumlu ve olumsuz geribildirimler vardır. Soruyu yanlış bildiğinde yanlış olduğuna dair geri bildirim vardır. Eğer doğru bilirse yapbozun ön yüzünü açmış olur. Oyun bittiğinde kaybettiğine dair ve bitirdiğinde kazandığına dair bildirimler de bunlara örnektir. Oyunun kazanma ve kaybetme şartları nelerdir? Oyuncu tüm soruları bilip yapbozu tamamladığında oyunu kazanmış olur. Eğer hata değişkeni 1. seviyede 3'ü, 2. seviyede 5'i ve 3. seviyede 7'yi geçerse kullanıcı oyunu kaybeder. Her seviyede hata değişkeni sıfırlanacaktır.

ALGORİTMA veya PROGRAMLAMA DAİR KAVRAMLAR Nesne ya da Karakter (Adı/Tanımı) Özellikler ( Bu nesne ile ilgili gerçekler nelerdir? Bu nesne için kaç adet resim gerekecektir? Nesneye ait ses var mı? Nerede başlar? Nesneye ait (hak, puan v.b) değişkenler nelerdir?) Fonksiyonlar ( Bu nesne ne yapar? Nasıl hareket eder? Kostümleri değişiyor mu? Diğer nesnelerle etkileşimi var mı? Oyuncu ile etkileşimi var mı?) Bu nesne yalnızca oyun kuralları ekranında bulunur. Nesneye ait ses, değişken vb. yoktur. Nesneye tıkladığımızda oyun başlar ve birinci seviyenin bulunduğu sahneye geçiş yapılır. Bu nesne yalnızca giriş ekranında bulunur. Nesneye ait ses, değişken vb. yoktur. Nesneye tıkladığımızda oyun başlar ve birinci seviyenin bulunduğu sahneye geçiş yapılır. Bu nesne yalnızca oyun kuralları ekranında bulunur. Nesneye ait ses, değişken vb. yoktur. Oyun kurallarına bakmak için nesneye tıkladığımızda oyun kuralları sahnesine geçiş yapılır.

Bu nesne yalnızca oyunu kaybettiniz sahnesinde bulunur. Nesneye ait ses, değişken vb. yoktur. Nesneye tıkladığımızda oyun tekrar başlar ve birinci seviyenin bulunduğu sahneye geçiş yapılır.

1. Kostüm