ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ"

Transkript

1

2 ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı Eylül Sayı: 45 KERKÜK YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRÜ ÖLDÜRÜLDÜ 17 Eylül 2014 Kerkük Yolsuzluklarla Mücadele Genel Müdürü İbrahim Cihat Beyatlı kimliği belirsiz kişilerce Kerkük te suikasta kurban gitti. ITC Başkanı ve milletvekili Erşat Salihi bu hususta bir açıklama yaparak; Beyatlı nın öldürülmesi Kerkük ün tüm oluşumlarını hedef alan bir cinayettir. Biz bu üzücü olayı lanetliyoruz ve şehidimizin ailesine, akrabalarına ve dostlarına başsağlığı diliyoruz dedi. (ITC Başkanlık Bürosu) RİYAZ SARIKAHYA ARAP AŞİRETLERİNDEN BİR HEYETİ KABUL ETTİ 18 Eylül 2014 Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya partinin genel merkezinde Irak Barış Partisi Genel Sekreteri Salih Ebu Hamra El-Harbi nin genel koordinatörlüğünü yürüttüğü Irak Harp Aşiretleri meclisinden oluşan bir heyeti kabul etti. Görüşmeye partinin Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmenin yanı sıra partinin siyasi büro üyeleri ve merkez karar kurulundan kişiler de katıldı. Görüşmede Irak taki Türkmen ve Arap oluşumları arasındaki tarih boyunca devam eden kardeşçe ilişkiler dile getirilerek, 10 Haziran olaylarından sonra yurtlarını terk eden ve göçe mecbur kalan Türkmen ve Arap vatandaşların durumları detaylı bir şekilde konuşuldu. Sarıkahya toplantı sonunda yapmış olduğu konuşmada Başbakan Haydar El-Ebadi nin IŞİD in elindeki Irak şehirlerini bombalamayı durdurması haberini olumlu olarak karşıladıklarını bildirdi. ( )

3 KERKÜK TE PATLAMA 19 Eylül 2014 Bir güvenlik gücünün yapmış olduğu açıklamaya göre Kerkük ün Kuzeydoğusunda bulunan Hasır Pazarı yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 13 kişi öldü ve 22 kişi de yaralandı. (El-Gad Press) KERKÜK TE İKİNCİ BİR PATLAMA 19 Eylül 2014 Kerkük polis teşkilatından bir yetkilinin yapmış olduğu bir açıklamada; Kerkük Kalesi yakınında bulunan silah satan bir dükkanın yakınında bomba yüklü bir motosikletin patladığı, olayda 10 kişinin öldüğü ve 11 kişinin de yaralandığı bildirildi. (Avan Haber Ajansı) 5 BİN TÜRKMEN E ASKERİ EĞİTİM 20 Eylül 2014 Irak ordusunun IŞİD e karşı savaşmak üzere 5 bin Türkmene askeri eğitim verdiği belirtildi. AA muhabirine konuşan Türkmen aşiret lideri Haydar Ali Çolak, "Telaferli bin Türkmen, IŞİD le mücadele etmek üzere aldıkları askeri eğitimi tamamladı" dedi. Irak ordusunun eğittiği Türkmenlerin Telefare giderek savaşmaya hazır olduğunu ifade eden Çolak, 4 bin Türkmenin de Necef ve Kerbela kentlerinde halen askeri eğitim almaya devam ettiğini kaydetti. Çolak, Türkmenlere askeri eğitim sırasında hafif ve ağır her türlü silahın kullanılmasının öğretildiğini söyledi. Irak ve Suriye sınırı arasında yer alan stratejik öneme sahip Telafer ilçesi, Haziran ayından beri terör örgütü IŞİD ın kontrolü altında bulunuyor. IŞİD in Telafer i ele geçirmesinin ardından binlerce Türkmen aile evlerinden ayrılarak başka kentlere göç etmek zorunda kalmıştı. ( )

4 IŞİD, TÜRKMEN SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANACAK 21 Eylül 2014 Terör örgütü IŞİD in kontrolünde tuttuğu Türkmen halkın yaşadığı Telafer ilçesindeki insani durumun kötüye gittiği bildirildi. Telafer den kaçan görgü tanıklarının anlattığına göre örgüt, hava saldırılarına karşı sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmak için ilçeden kaçışlara sınırlama getirdi. Ayrıca bazı devlet memurları ile Türkmen siyasetçiler, cezaevine atıldı. Her gün yeni bir yasak getiren IŞİD, Şii Türkmenlerin kaçışıyla boşalan evleri kendi mülküne geçirdi. Bu evlere militanların aileleri yerleştirildi. Çok sayıda kamu kurumu, dükkan ve iş yeri de yağmalandı. "Can güvenliği kalmadı" Ailesiyle Telafer den kaçan Ganim Muhammet, ilçede yaşadığı zor günleri AA muhabirine anlattı. Eşi ve 6 kızıyla 12 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Kerkük e gelen Muhammet, "Telafer de can güvenliği yok. İnsanlar, Irak ordusu ve IŞİD arasındaki çatışmalar arasında kalıyor" dedi. Irak savaş uçaklarının, Telafer için hayati önem taşıyan su deposu, devlet hastanesi, buğday ambarı ve elektrik santrallerini vurduğunu aktaran Muhammet, hava bombardımanı nedeniyle travma geçiren çocukların geceleri uyuyamadığına dikkati çekti. Tövbe şartı Muhammet IŞİD in, Musul un ardından ele geçirdiği Telafer de de kendi kurallarını uyguladığını belirterek, "IŞİD, tüm memurlar, polis ve güvenlik güçlerinin tövbe etmesini istedi. Ben, memur olmadığım halde bana da tövbe ettirdiler. Tövbe etmek için IŞİD in emirine gidip, Irak Devleti için bir daha çalışmama sözü veriyorsunuz. Emir, gereğini yerine getirenlere tövbe kartı veriyor" diye konuştu. Örgütün, Telafer de sigarayı yasakladığını, kadın ve kızların kapanmasını zorunlu hale getirdiğini anlatan Muhammet, ilçeyi terk etmeye de kısıtlama getirildiğini söyledi. Bu uygulamayla birlikte Telafer in adeta "bir açık hava hapishanesine" dönüştüğüne işaret eden Muhammet, ilçedeki sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle ölümlerin arttığını kaydetti. Hayat şartları ağırlaşınca çocuklarının can güvenliği için kaçma kararı aldığını dile getiren Muhammet, şöyle devam etti: "Gece yarısı yola çıktım. Hanımım öğretmen. Kerkük te maaş alacak gerekçesiyle kontrol noktalarını geçebildik. Aracımızda bulunan bir polis memurunun

5 hanımı ve çocuklarına ellerinde tövbe kartları olmasına rağmen izin vermediler. Bu aile, çaresiz bir şekilde Telafer e dönmek zorunda kaldı." Muhammet, Kerkük e alınmanın da kolay olmadığını belirterek, "Peşmerge, Kerkük girişinde binlerce aileyi bekletiyor. Sadece Kerkük ten kefil gösterenler, şehre alınıyor. Biz de bir akrabamızı kefil göstererek, Kerkük e girebildik" şeklinde konuştu. "Telafer de yağma var" Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan da IŞİD in boş evlere, militanların ailelerini yerleştirdiğini ifade ederek, şunları anlattı: "Örgüt, Suriye den getirilen 200 militan ailesini, benim evim de dahil boş evlere yerleştirdi. IŞİD, diğer evlerin bir kısmını silah, mühimmat ve yiyecek deposu olarak kullanıyor. Bu evlerin kapısında bu hane IŞİD in mülküdür ibaresi yazıldı. Ayrıca çok sayıda dükkan ve iş yeri yağmalandı." "Türkmen siyasetçiler cezaevine atılıyor" IŞİD in Telafer de gerçek yüzünü göstermeye başladığını dile getiren Kaplan, ilçe ve dışındaki kontrol noktalarının artırıldığını, Talefer i terk etmek isteyenlere ise izin verilmediğini bildirdi. Örgütün son iki hafta içerisinde polis, asker, Türkmen siyasetçi ve aşiret reislerinin de arasında olduğu 30 kişiyi cezaevine attığını aktaran Kaplan, bu insanlardan hiçbir şekilde haber alamadıklarını ifade etti. Türkmen halkın yaşadığı Telafer in, 16 Haziran da IŞİD in eline geçmesinin ardından Şiiler, ilçeyi terk ederek, Bağdat, Erbil, Duhok, Kerbela ve Necef e sığınmıştı. Telafer de kalan Sünni Türkmenler de Irak ordusunun hava saldırılarına hedef olmamak için bölgeyi terk etmek istiyor. Ancak IŞİD in, halkı "canlı kalkan" olarak kullanmak istediği için çıkışlara izin vermediği belirtiliyor. Nüfusu 200 bini geçen Telafer, Irak ın en büyük ilçesi olarak biliniyor. Telafer, siyasi nedenlerden dolayı Irak merkezi hükümetince il yapılmamıştı. (AA) ERŞAT SALİHİ GÖÇMENLER İÇİN BAĞIMSIZ BİR HEYETİN KURULMASINI TALEP ETTİ 22 Eylül 2014 ITC Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, olağanüstü durumları ele alacak Irak Bakanlar Kuruluna bağlı bağımsız bir heyetin oluşturulması talebinde bulundu. Salihi parlamento binasında düzenlemiş olduğu bir basın toplantısında göçmenlerin tüm ihtiyaçlarını takip edecek ve çözümler bulacak bağımsız bir heyetin kurulması gerektiğini dile getirdi. (El- Medaa Press- )

6 SÜNDÜZ ABBAS IRAK TÜRKMENLERİNİN DURUMUYLA İLGİLİ İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI İLE GÖRÜŞTÜ 23 Eylül 2014 İngiltere Dışişleri Bakanlığında Irak Siyaseti Ekibi Başkanı Mathew Little ITC İngiltere Temsilcisi Sündüz Abbas ı Londra da bulunan Commonwealth bürosunda kabul etti. Görüşmede IŞİD terör örgütü tarafından ele geçirilen bölgelerden göç etmeye mecbur kalan 500 binden fazla Türkmen vatandaşın durumları görüşüldü. ITC Temsilcisi, Mathew a Türkmenlerin adı geçen bölgelerde maruz kaldıkları insanlık dışı muameleleri teyit eden raporları sundu. Sündüz Abbas Türkmen Amirli şehrinin kurtarılmasından sonra oradaki insanların durumunu dile getirerek, o bölgedeki güvenlik durumunda hala istikrar olmadığını söylemiştir. Abbas ayrıca bölgedeki insanlara yeteri kadar gıda, tıbbi malzemenin gitmediğini ve bölge halkının silahlandırılırsa kendilerini koruyabileceklerini de dile getirmiştir. Mathew Little İngiltere Hükümetinin Irak a insani yardımları gönderme yükümlülüğü olduğunu, buna da fiilen başlamış olduğunu, tüm zarar gören bölgelere dağıtılmak üzere insani yardımların BM nin Erbil deki bürosuna gönderilmeye başlandığını ve ayrıca Amirli ye de yardımları ulaştırmaya çalışacaklarını bildirdi. Toplantıda İngiltere Dışişleri Bakanlığı Irak Politika Grubuna bağlı İnsan Hakları dosyasından sorumlu Heather Robinson da katıldı. (ITC Enformasyon Bürosu, ) TÜRKMENLER CENEVRE DE İNSAN HAKLARI KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI 23 Eylül 2014 Birleşmiş Milletlere bağlı İnsan Hakları Konseyi 27. toplantısı Eylül 2014 tarihinde İsviçre nin başkenti Cenevre de gerçekleşti. Toplantının ana konusu IŞİD terör örgütünün Irak ta Türkmen, Hıristiyan, Yezidi ve Şebeklere karşı işlemekte olduğu insan hakları ihlalleriydi. Toplantıya uluslararası camiadan insan hakları ve terörle mücadele ile ilgilenen örgütlere mensup katılımcılar ile dünyanın birçok ülkesinden devlet kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve basın mensupları hazır bulundu. Konseyin toplantısına, resmi davet alan Türkmenleri Kurtarma Müessesi Başkanı Dr. Ali Ekrem Beyatlı da katıldı. Toplantıya katılan Beyatlı; Amacımız Irak ta Türkmenlere karşı işlenen cinayetleri ve haklı davamızı belgeler ve raporlarla destekleyerek tüm dünyaya bildirmektir. Toplantıda konuyla ilgili birçok ülkeden gelen Türkmenler de hazır bulundu. Biz Türkmenler tek ses olarak davamızı insan hakları konseyi önünde ispat etmek için çaba harcadık. Müessesemiz de

7 değerli katılımcılarımız kanalıyla kalabalık bir heyetle bu toplantıya katılmış bulundu. Bu kişilerin arasında çocuk hastalıkları Profesörü ve Londra da çocuk hakları savunucusu Dr. İlham Muhsin Beyatlı, İsviçre deki genç kadromuzdan, müessesemizin İsviçre deki koordinatörü Muhammed Beyatlı da bulunmaktadır. Dr. İlham Beyatlı toplantıda, IŞİD terör örgütü tarafından çocuklara karşı işlenen insanlık dışı cinayetleri dile getirerek başta Türkmenler ve Türkmen çocukları olmak üzere uluslararası toplumun bu cinayetlere karşı suskun kalmasını yadırgadığını söyledi. Türkmenleri Koruma Müessesesi Cenevre Koordinatörü Muhammed Beyatlı; Bu toplantıda başta Irak Oluşumları olmak üzere Irak ta işlenen terör cinayetlerini açığa kavuşturacak birkaç oturum ve seminer düzenlenecektir dedi. 01 Eylül 2014 tarihinde BM tarafından yayınlanan Irak Oluşumlarını Koruma Yasa Tasarısında terör cinayetlerine karşı eylemlerin Yezidiler ile Hıristiyanların oluşturduğu Irak Oluşumlarını korumayı içermekteydi ve Türkmenler bu oluşumlar arasında göz ardı edilmişti. Oysaki bu yasa tasarısı Irak İnsan Hakları Eski Bakanının başkanlığındaki Irak heyetinin bilgisi altında kaleme alınmıştı. ( ERŞAT SALİHİ PARLAMENTO İNSAN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI SEÇİLDİ 24 Eylül 2014 ITC Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi parlamentodaki insan hakları komisyonu tarafından komisyon başkanlığına seçildi. (Efkar Hurra) 6 BİN TÜRKMEN SAVAŞÇI TELAFER İ KURTARMA HAZIRLIĞINDA 24 Eylül 2014 Türkmen Aşiret Lideri Şeyh Haydar Ali Çolak Anadolu Ajansına yapmış olduğu bir açıklamada; Telafer ahalisinden olan 2 bin Türkmen gencinin Vasıt vilayetindeki bir Irak ordusu karargahında askeri eğitimlerini bitirerek Irak Askeri Komutanlığının tespit edeceği herhangi bir zamanda IŞİD terör örgütü güçlerine karşı savaşmak üzere Telafer ilçesine gitmeye hazır olduklarını bildirdi. Aşiret Başkanı Çolak, Kerbela ve Necef vilayetlerindeki ordu karargahlarında askeri eğitimlerini almakta olan 4 bin Türkmen gencinin daha bulunduğunu bildirerek bu eğitimlerin Irak Ordusu Subayları gözetiminde yapılmakta olduğunu da sözlerine ekledi. Bilindiği üzere Türkmen

8 Telafer ilçesinin ve etrafında bulunan Türkmen köylerinin 20 Haziran tarihinde IŞİD in eline düşmesinden sonra binlerce Türkmen aile Irak ın orta ve güney kesimlerindeki vilayetlere göç etmişti. (Efkar Hurra) İSVEÇ TEKİ TÜRKMENELİ DERNEKLERİ FEDERASYONUN İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI ZİYARETİ 24 Eylül 2014 İsveç teki Türkmeneli Dernekleri Federasyonundan oluşan bir heyet 18 Eylül 2014 tarihinde Stockholm de İsveç Dışişleri bakanlığına bir ziyarette bulundu. Ziyarette genelde Irak taki durumlar konuşulurken, özel olarak da Irak Türkmenlerinin durumu, hakları, Türkmen göçmenleri ve demografik değişim çabaları amacıyla yapılan zorunlu göç durumu tartışıldı. Ziyarette ayrıca İsveç in bu konuda nasıl bir katkıda bulunacağı da ele alındı. İsveç Dışişleri Bakanlığını temsilen görüşmede hazır bulunan Caroline Silfherstule Türkmenlerin bu trajik durumlarını anlayışla karşıladığını, konuyu hem dışişleri ortamında hem de Avrupa Birliği seviyesinde tartışmaya açacağı hususunda vaatte bulundu. Toplantıya katılan Türkmen heyeti arasında Hüseyin Merdan ve Süham Mustafa Hanım da bulundu. (Efkar Hurra) TUZHURMATU DA PATLAMA 27 Eylül Eylül Cumartesi akşamı Türkmen Tuzhurmatu şehrinin orta kesimlerinde bulunan bir spor sahasında bir bombanın patlaması sonucu birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. (Efkar Hurra) IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAŞKANI SALİHİ: TÜRKMENLER İÇİN GÜVENLİ BÖLGELER OLUŞTURULMALI 28 Eylül 2014

9 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Türkmenlerinin IŞİD in en fazla hedefi olan topluluk olduğunu vurgulayarak, Kerkük ve çevresinde bir güvenli bölge oluşturulmasının ve Türkmenlerin silahlı güç sahibi olmasına izin verilmesinin gerektiğini belirtti. Son gelişmeler ışığında Irak ın ve Türkmenlerin geleceği, 24 Eylül 2014 tarihinde TEPAV da gerçekleştirilen bir toplantıyla tartışmaya açıldı. Moderatörlüğünü TEPAV Araştırmacısı Hüseyin Raşit Yılmaz ın üstlendiği toplantıda Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi konuştu. Türkmenlerin IŞİD in bir numaralı hedefi haline geldiğini vurgulayan Salihi, yaşanan dramın herkesçe bilindiğini, ancak ne merkezi hükümetin ne de uluslararası toplumun Türkmenleri korumadığını ifade etti. Salihi, Anlaşmazlık olduğu bilinen bölgelerde Türkmenler bir numaralı hedef oluyor. Bunu söyleyince kimse hareket etmedi. Çünkü tek hedef olan Türkmenlerdi. Ama biz biliyorduk ki Türkmenlerden sonra diğerleri de hedef olur. Eğer bizi dinlemiş olsaydılar. Daha sonra Yezidiler, Şebekler, Hıristiyanlar da hedef oldular şeklinde konuştu. Salihi, Türkmenlerin silahlanmasına daha önce izin verilseydi IŞİD tehdidinin bu boyutlara gelmeyebileceğini belirterek Bu IŞİD liler için bir sınır olurdu. IŞİD lılar bu coğrafyayı bu kadar ciddi bir şekilde hedef haline getiremezlerdi. dedi. Türkmenlerle Sünni Araplar ve Kürtler arasındaki sorunlara da değinen Salihi, Bu sorunları masada paylaşmamız gerekmektedir. Ancak Türkmenlerin bu iki kesimle müzakere şartları eşit değildir. Ama mademki o coğrafyada beraberiz, çözüm noktalarının da beraber olması lazımdır. dedi. Türkmenleri Irak içinde tutmak için mevcut sorunlara çözümler geliştirdiklerini belirten Salihi, Telafer in il olması ve Kerkük e özel statü verilmesini çözüm önerileri olarak sıraladı. Türkmenlerin bin yıldan fazla zamandır Irak ta yaşadığını ve Irak ı terk etmek gibi bir düşünceleri olmadığını vurgularken, Ankara ve Bağdat arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalıştıklarını da ifade etti. Salihi, Birleşmiş Milletlerin 7 Ağustos taki New York toplantısında çıkan kararda Türkmenlerin adının geçmediğini hatırlatarak yaşadıkları hayal kırıklığını anlattı ve Acaba bu bizim için bölgede başka bir harita mı ortaya çıkarıyor? sorusunu gündeme getirdi. ( KERKÜK İL MECLİSİNE YENİ BİR TÜRKMEN ÜYE 29 Eylül 2014 Kerkük İl Meclisi 28 Eylül günü, milletvekilliğine seçilen Hasan Turan ın yerine yine Türkmen oluşumdan olan Adnan Nureddin i oy birliği ile meclis üyeliğine seçti. (Efkar Hurra, El-Sümariye News)

10 IRAK TÜRKMEN MECLİSİNİN KURULMASI KARARA BAĞLANDI 29 Eylül 2014 Irak Türkmen Parti ve Siyasi Hareketlerinin Türkmeneli Partisi merkezinde yapmış oldukları bir toplantıda yeni Türkmen Meclisinin en yakın zamanda kurulması hakkında oybirliği ile bir karar alındı. Toplantıya Irak Türkmen Adalet Partisi Başkanı Enver Bayraktar, Türkmeneli Partisi 2. Başkanı Mustafa Türkmen, Türkmen Karar Partisi 2. Başkanı Yavuz Ömer Adil, Türkmen Milli Hak Partisi Siyasi Büro Sorumlusu Sami Kolsuz, Türkmen Milli Hareket Siyasi Büro Üyesi Nihat Bayraktar, Türkmen Milliyetçiler Topluluğu Siyasi Büro Üyesi Ali Köprülü katıldı. Toplantıya ayrıca Türkmen parti ve siyasi hareketlerinin siyasi bürolarından onlarca üye de katıldı. Toplantıda Irak Türkmen halkının geleceğini ve akıbetini tespit edecek kararlar alacak siyasi bir merci olmak üzere Türkmen Meclisinin kurulmasının elzem olduğu vurgulandı. Toplantıya katılanlar ayrıca Türkmenlerin geleceğine yön verecek tek bir Türkmen tutumunun olması hususunda Türkmen parti ve siyasi hareketlerinden oluşan bir Türkmen üst komisyonu kurulması kararını verdiler. ( Efkar Hurra) IRAK TÜRKMENLERİNDEN KOMBASSAN A ZİYARET 29 Eylül 2014 Ziyarette Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı, geçmişte Irak Türkmenlerinin adlarının anılmasının adeta yasak olduğu bir dönemden, maddi ve manevi her türlü desteğin alınabildiği bu günlere gelindiğini, özellikle Konya nın Irak Türkmenlerine canı gönülden sahip çıktığını, bunun göstergelerinden birinin de, birçok yerleşim bölgesine Türkmen şehirlerinin isimlerinin verilmesi olduğunu belirtti. Beyatlı, Türkmenlerin maddi beklentilerin yanında, bazen gönülden ifade edilen bir selamı veya mesajı çok daha fazla önemsediğini sözlerine ekleyerek, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin e bu güne kadar sağladığı destekler nedeniyle şükranlarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin de, Konya nın tüm platformlarıyla acının olduğu her bölgeye yardım ulaştırmaya gayret ettiğini ifade ederek, Türkmeneli Televizyonuna şu açıklamada bulundu:

11 Özellikle son 3 aydır ülkemizin Güneyinde ve Irak ın Kuzeyinde meydana gelen insanlık dışı olayları büyük üzüntüyle takip etmekteyiz. Türkmen soydaşlarımız, etnik ve mezhepsel farklıların yoğunlaştığı Kuzey Irak ta, bin yıldır o bölgenin birleştirici bir unsuru olarak yaşamaktadırlar. Bu bölgede sayıları yaklaşık 3 milyonu bulan soydaşlarımız, tarihindeki en sıkıntılı süreçlerinin birinden daha geçmektedir. Iraklı Türkmen kardeşlerimiz, yaşadıkları toprakları vatan olarak benimsemiş, tarihin farklı dönemlerinde kendilerine reva görülen dayatma ve haksızlıklara rağmen bu yapıcı konumlarını her zaman muhafaza etmişlerdir. Maalesef, Türkmen kardeşlerimiz, Irak ta bir türlü sağlanamayan istikrarın gölgesindeki iktidar güçleri ve bölgeye her gün bir yenisi eklenen terör örgütleri arasında yaşam mücadelesi vermektedirler. Uluslararası camiada farklı kesimlere ait hukuksuzluklar hemen karşılığını bulurken, bu bölgede yaşayan kardeşlerimize yapılan haksızlıklar ilgili platformlarda ne yazık ki yankı bulamamaktadır. Müslüman Türk Milleti, tarihin en karanlık dönemlerinde dahi her türlü zorluğu aşmış ve inşallah bu gün yaşanan insanlık dramını da layığıyla aşmasını bilecektir. Türkiye ve Türkmen kardeşlerimiz bir vücudun tek parçası gibidirler ve Irak ta yaşanan dram bizleri de en az onlar kadar etkilemektedir. Bu yaşanan olaylar karşısında Ülkemizin, tüm resmi ve gayri resmi kuruluşlarıyla, geçmişte olduğu gibi bu günde kardeşlerimizin yanında olacağına inancım tamdır. Bu vesileyle, bize bu fırsatı tanıdığı için Türkmeneli Televizyonuna teşekkürlerimi sunarken, tüm Türkmen ve mazlum durumdaki kardeşlerimizin bir kez daha yanlarında olduğumuzu bilmelerini diliyorum dedi. Ziyaret fotoğraf çekimi ile son buldu. (AVİM, İHA, Türkmeneli TV) TÜRKMENLERDEN TANITIM ATAĞI 29 Eylül 2014 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında IŞİD terör örgütünün zulüm yaptığı halklar birer birer sayılırken kendileri unutulan Türkmenler tanıtım atağına geçti. Yüz binlercesi IŞİD katliamından kaçarak yerlerini yurtlarını terk etmesine rağmen Avrupa ülkelerinin planlarında Türkmenlere yer verilmemesine tepki gösteren Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, Ankara da AB ülkelerinin büyük elçilerinden hesap sordu. Bazı AB ülkelerinin büyükelçileri ile bir araya gelen Salihi, BM de Türkmenleri göz ardı ettirmek gibi bir politika var. Oradan çıkarılan bildirilerde yalnız Şebekler ve Yezidiler yazıldı. Türkmenler kayıtlara geçmedi. Buradaki Batı ülkelerinin elçiliklerine brifing verdik. Türkmenlerin herkesten fazla katliama uğradıkları halde neden bildiride yer verilmediğini sorduk dedi. Erşad Salihi, IŞİD e karşı düzenlenen hava operasyonlarının bölgede görece de olsa rahatlama yarattığını söyledi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalan Türkmenleri geri döndürmek için çalışma yaptıklarını anlatan Salihi, AFAD ın Duhok ta 20 bin kişilik çadır kenti kurduğunu açıkladı. Irak ın Güneyi ne kaçan Türkmenleri öncelikle bu kampta toplamayı hedeflediklerini kaydeden Salihi, geniş kapsamlı askeri operasyonun ardından projenin hayata geçirilebileceğini belirtti. Salihi, Türkmenler şu anda camilerde yaşıyorlar ama onları da tekrar yerlerine döndürmek için bir askeri operasyon olduktan sonra herkesi memleketine döndürmeyi planlıyoruz diye konuştu. Türkiye nin IŞİD e karşı oluşturulması düşünülen uluslararası koalisyona katılması konusunda ince eleyip sık dokuması gerektiğini anlatan Salihi, ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan en fazla bölge ülkelerinin zarar görebileceğine dikkat çekti. ( )

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -HAZİRAN 2011- Sayı: 2 1 Haziran: Irak Türkmen Cephesi nin Kerkük İl Başkanlığı

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı.

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı. 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2018 KERKÜK Ü İŞGAL PLANI 17 Eylül 2018 Irak Türkmen Cephesi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ekim 2012- Sayı: 18 2 Ekim 2012: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı - Haziran 2012- Sayı: 14 4 Haziran 2012: Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Mart - Nisan 2012- Sayı: 11-12 10 Mart: Kerkük vilayeti sorumluları arasında Kerkük

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2016 - Sayı:88 SALİHİ DEN BARZANİ AÇIKLAMASI 01 Ekim 2016 Irak

Detaylı

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz.

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz. ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01 15 Kasım 2016 Sayı:90 İLHANLI TEKKESİ NE DÜZENLENEN HAVA SALDIRISI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2016 - Sayı:78 IRAK TÜRKMEN AYAN VE AŞİRETLER MECLİSİ YENİ

Detaylı

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2016 - Sayı:84 ŞEHİTLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ 01 Temmuz 2016

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Ocak 2014- Sayı: 33 SEÇİMLERDE BAŞKALARI İLE ORTAK LİSTE

Detaylı

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2016 - Sayı:82 SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ağustos 2012- Sayı: 16 1 Ağustos 2012:

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EKİM 2011- Sayı: 6 2 Ekim: Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından 01-09 Ekim

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2014- Sayı: 46 KERKÜK TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 01 Ekim 2014 Kerkük

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2016 - Sayı:81 WARREN: IŞİD KİMYASAL SİLAH KULLANDI 18 Mayıs

Detaylı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı Aralık 2012 Sayı: 20 1 Aralık 2012: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EYLÜL 2011- Sayı: 5 5 Eylül: Türkmen polis müdürlerinden Albay Orhan Halil e yönelik

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -Mayıs 2012- Sayı: 13 2 Mayıs 2012: Irak Bakanlar Kurulu olağan üstü bir toplantı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 1-15 Mayıs 2016 - Sayı:80 BEŞİR KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLENDİ 01 Mayıs 2016

Detaylı

ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ağustos 2014- Sayı: 42 DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI SİNİRLİOĞLU ERŞAT

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Nisan 2013- Sayı: 24 3 Nisan 2013: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Mart 2014- Sayı: 37 ITC, EĞİTİM BAKANINDAN ELDEN ALINAN HAKLARI

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Şubat 2013- Sayı: 22 2 Şubat 2013: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Kasım 2012- Sayı: 19 2 Kasım 2012: Londra

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Haziran 2016 - Sayı:83 SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2015 - Sayı: 57 KANADA DA TÜRKMENLER ALTUNKÖPRÜ VE TAZEHURMATU

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ocak 2017 - Sayı:94 SALİHİ'DEN YENİ YIL MESAJI 01 Ocak 2017 Irak

Detaylı

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO. TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.11, ARALIK 2016 MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI 15 Aralık 2016 tarihinde ORSAM, TEPAV ve TOBB Ekonomi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Aralık 2014- Sayı: 51 ITC BAŞKANI ERŞAT SALİHİ ERBİL DEKİ AMERİKAN

Detaylı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı Orta Doğu Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı Ali SEMİN BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı 56 Stratejist - Temmuz 2017/2 Orta Doğu da genel olarak yaşanan bölgesel kriz ve

Detaylı

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'ten geri alınması için operasyon başlatıldı 24.08.2016 /

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15-31 Ekim 2014- Sayı: 47 KERKÜK VALİSİNİN TÜRKMEN GÖÇMENLERE KARŞI HASMANE

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Aralık 2013- Sayı: 31 ITC BAŞKANI SALİHİ NİN ARAÇ KONVOYUNA

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Kasım 2015 - Sayı:69 KONYA TÜRKMENELİ GENÇLİK TOPLULUĞU NUN FAALİYETLERİ

Detaylı

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. Hasan TURAN Kerkük doğumlu olan Hasan Turan,

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin 1 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin sistematik olarak artması ışığında, Haziran 2011 de kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. SNHR, mağdurların haklarının

Detaylı

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP Sunu 1. Savaş? Savaş Ortamı 2. Tarihe dokunmak 3. IŞİD in Irak ve Suriye de ardışık saldırıları ve sonrasında gelişen Halk Sağlığı sorunları 4.

Detaylı

ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Temmuz 2014- Sayı: 42 350.000 TÜRKMEN TELAFER DEN GÖÇ ETTİ 16 Temmuz 2014

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat 2017

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE TÜRKMEN BAKAN ÇAĞRISI 01 Şubat 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Şubat 2017 - Sayı:96 ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-30 Eylül 2016 - Sayı:87 YAHYAVA KAMPINDA YANGIN 01 Eylül 2016 Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar:Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ağustos 2015 - Sayı:64 TÜRKİYE DİYANET VAKFI NDAN KERKÜK E MOBİL

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2017 - Sayı:100 IRAK PARLAMENTOSU'NDAN 'BAYRAK' KARARI 01 Nisan

Detaylı

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya Zirveye, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama nın da bulunduğu 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 09.07.2016 / 10:21 Türkiye'yi Cumhurbaşkanı

Detaylı

ve Türkmenlerin Geleceği

ve Türkmenlerin Geleceği TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.18, EYLÜL 2017 Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği Konferansı 15 Eylül 2017 tarihinde ORSAM ve TEPAV işbirliğiyle Referanduma Doğru Irak ın ve Türkmenlerin Geleceği

Detaylı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu GÜNÜN MANŞETLERİ 23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:52 Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu FETÖ darbe girişimi olaylarında darbecilerin hedefinde UIC Yönetim

Detaylı

DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER.

DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri DEVLE: TELAFERLİLERİN BİRÇOĞU HERŞEYLERİNİ BIRAKIP ŞEHRİ TERK ETTİLER. Hazım DEVLE Hazım Devle, 1962 Telafer doğumludur. Musul

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 16-31 Ocak 2014- Sayı: 34 TÜRKMEN ŞEHİTLER GÜNÜ 16 Ocak 2014 16

Detaylı

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, TÜM İLÇE BAŞKANLARINDAN MAKRO PLANLAR İSTEDİ Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, partisinin Bodrum ilçe danışma kurulu toplantısına

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur

Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur Bayraktar Kayıtdışı yüzde 53 ten yüzde 33 e düştü bu bir rekordur Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı ve Türkiye Ziraat odaları Birliği tarafından düzenlenen bilgilendirme, toplantısında konuşan Ziraat odaları

Detaylı

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2017 - Sayı:103 TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE,

Detaylı

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları

Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Irak Türkleri: Maruz Kaldıkları Dışlanma ve Asimilasyon Uygulamaları Habib HÜRMÜZLÜ Hukukçu, Yazar ve Gazeteci Ortadoğu Analiz Dergisi Başyazarı, Türkiye Bilindiği üzere, Misak-ı Milli sınırları içinde

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı Aralık 05, 2014-3:06:00 Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunun Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görüşüldüğünü ve olumlu kanaatlerin ifade edildiğini söyledi. Başbakan

Detaylı

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015

TÜRKMENELİ ÖĞRENCİ VE GENÇLER BİRLİĞİNİN TÜRKMEN ŞEHİT GÜNÜ ANISINA ETKİNLİKLERİ 16 Ocak 2015 ORSAM IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Ocak 2015- Sayı: 53 IRAK'TA "TÜRKMEN ŞEHİTLER" ANILDI 16 Ocak 2015 Irak

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

Beşinci Lejyon Sivilleri Ordulaştırma Güçsüz Orduyu Kurtarır mı?

Beşinci Lejyon Sivilleri Ordulaştırma Güçsüz Orduyu Kurtarır mı? 0 Ocak 2017 Beşinci Lejyon Sivilleri Ordulaştırma Güçsüz Orduyu Kurtarır mı? Analiz Raporu 1 2 İndex Beşinci Lejyonun Kurulması... 3 Tanıtım ve Davet... 4 Kurulma Nedenleri... 5 Lejyonun Kurulmasının Arkasında

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mart 2015 - Sayı: 56 TÜRKMEN GÖNÜLLÜLERİ ŞEHİTLERİN CESEDİNİ BULDU

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

IŞİD OPERASYONLARI SONRASI IRAK TA İNSANİ DURUM, TÜRKMENLER VE TÜRKİYE NİN IRAK A YAPTIĞI İNSANİ YARDIMLAR

IŞİD OPERASYONLARI SONRASI IRAK TA İNSANİ DURUM, TÜRKMENLER VE TÜRKİYE NİN IRAK A YAPTIĞI İNSANİ YARDIMLAR ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER DEĞERLENDİRMESİ IŞİD OPERASYONLARI SONRASI IRAK TA İNSANİ DURUM, TÜRKMENLER VE TÜRKİYE NİN IRAK A YAPTIĞI İNSANİ YARDIMLAR Firuze Yağmur GÖKLER Firuze Yağmur Gökler, Ekim 2013

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - BU KADAR AĞIR BİR SORUMLULUĞUN GEREĞİ OLARAK, İŞİMİZİ ÇOK DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ -

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mayıs 2017 - Sayı:102 IRAK TÜRKMENLERİ İZMİR DE BULUŞTU 01 Mayıs 2017

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30

U T A N A K. Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30 T U T A N A K Dönem : 2015 Toplantı : Nisan Birleşim : 5 Oturum : 1 Birleşim Tarihi : 10.04.2015 Birleşim Saati : 17.30 Gündemin 1. maddesinde yer alan yoklama yapıldı. 34 üyeden müteşekkil İl Genel Meclisinin

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Temmuz 2016 - Sayı:85 DEMOKRASİ GALİP GELDİ 17 Temmuz 2016 Irak

Detaylı

MARUF: Türkiye Cumhuriyeti

MARUF: Türkiye Cumhuriyeti SÖYLEŞİ MARUF: Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bölgede Türkmenler de var olacaktır. AYDIN MARUF Aydın Maruf, lisans eğitimini Hukuk Fakültesi, yüksek lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :300 KARAR 300 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 5 Ağustos 2016 Cuma

Detaylı

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi

TEDAŞ İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz, İl Genel Meclisi Ordu da 2010 yılında yapılan yatırımlar ve 2011 yılı için programlanan yatırımlarla ilgili milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri ilgili Daire müdürleri ve köy muhtarların katıldığı geniş katılımlı

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri

YPG nin İnsan Hakları İhlalleri YPG nin İnsan Hakları İhlalleri İdris KARDAŞ EPAM Koordinatörü 15 Şubat 2017 Suriye de iç savaşın başladığı ilk günden bu yana önceleri Esad rejimi ile birlikte daha sonraları da ABD nin desteğini arkasına

Detaylı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı

SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SGK Başkanı, Naci Şahin Konferans Salonu Açılışını Yaptı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -PERSONEL ODAKLI HİZMET ANLAYIŞINI ÖNEMSİYORUZ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI MURAT

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi

Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Türkiye'de 3 Ay OHAL İlan Edildi Erdoğan, "OHAL uygulaması kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir" dedi. 21.07.2016 / 09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -TEMMUZ 2011- Sayı: 3 1 Temmuz: Kerkük Doktorlar Sendikası, Kerkük Vilayet Yönetimi

Detaylı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı Fırat Kalkanı harekatı Başladı Suriye nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri, Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Detaylı

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 1 Sayın Meclis Başkanım,/ Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 2018 yılının/ ilk meclis toplantısına hoş geldiniz diyor,/ sizleri saygılarımla selamlıyorum./ Sözlerime başlarken,/

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi İsviçre nin Cenevre kentinde düzenlenen 17 nci Dünya Meteoroloji Kongresi sırasında gerçekleştirilen seçimlerde

Detaylı

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem NEDEN Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem YERLi VE MiLLi BiR SiSTEM Türkiye, artık daha büyük. Dünyada söz söyleyen ülkeler arasında. Milletinin refahını artırmaya başladı. Dünyanın en büyük altyapı

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mart 2017 - Sayı:98 TÜRKMENLER KERKÜK PETROLÜNÜN İRAN ÜZERİNDEN İHRACINDAN

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim Gerekçesi ile birlikte ekte

Detaylı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI FATİH ACAR: -BU SÜRECİ OLUMLU BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYABİLİRSEK TÜRKİYE YE ÇOK DAHA KALİTELİ

Detaylı

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

ESKİ ENERJİ BAKANI SAYIN M.HİLMİ GÜLER'DEN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler'den muhtarlara Ziyaret. Güler, daire müdürleri ile muhtarları BİR Araya getirerek sorunların çözümlenmesi için gerekli

Detaylı