Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I"

Transkript

1 DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DES 101 AHŞAP OYMACILIĞI Bu ders öğrencilere, ileride katılabilecekleri mimari süsleme alanındaki yenileme çalışmalarında gerekli olan bilgi ve deneyimi sağlar. Türk mimari yapılarında süsleme elemanı olarak karsımıza çıkan ve günlük eşyalarda geniş bir kullanım alanı bulan ahşap islerinin, geleneksel Türk el sanatlarındaki yeri, gelişim ve değişim aşamaları tarihsellik, içerik, biçim ve kompozisyon açısından incelenir. Ahşap işlerinin oyma, çakma, geçme ve boyama teknikleri öğretilir. Ahşaptan süs eşyaları yapılır. DES 103 TEMEL TASARIM Yaratıcı güçlerini geliştirme ve temel çizimler yapma yeterlilikleri kazandırmak DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I Geleneksel Türk el sanatlarının tanımı, tarihsel gelişimi, çeşitleri, kullanım alanları, kullanılan teknikler ve motiflerin çizimi DES 107 EBRU I Ebru teknikleri, ebru çeşitleri ve ebrunun yeni çeşitleri öğretilerek, Ebru için gerekli toprak boyalar, fırçalar hazırlanacaktır. Öğrencilerin geleneksel ebru çalışmaları yapmaları sağlanacaktır.

2 DES 109 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Araştırma tasarımı ve adımları, farklı araştırma yöntemleri türleri ve bir araştırma raporunun nasıl yazılacağı hakkında genel bir bakış açısı sağlamak hedeflenmektedir. Öğrencilerin tasarım alanında merak ettikleri bir problemi belirli bilimsel yöntemler doğrultusunda araştırıp, raporlandırmalarını amaçlar. 1. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DES 111 BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirebilmeyle ilgili yeterlikleri kazandırabilme. Temel Bilgisayar donanımı, Windows XP, Office 2007 (Word, Excel, PowerPoint), Internet ve Bilgisayar Güvenliğinin öğrenilmesi. DES 113 İLETİŞİM Sözlü, sözsüz, yazılı, biçimsel, biçimsel olmayan ve örgüt içi ile dışı arasında iletişim kurma yeterlikleri kazanabilme. DES 115 RENK BİLGİSİ Tasarım ve renklerin tanımları, aralarındaki uyum, renk çeşitleri, ışık renk teorisi, renklerin tasarıma yansıması AİT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı. Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi, Osmanlı Devleti nin Dağılışı (XIX. Yüzyıl), Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal in Samsun a çıkışı ve Anadolu daki durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisinin açılışı, TBMM nin kuruluşu ve iç isyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, düzenli ordunun kuruluşu, I. İnönü, II. İnönü, Kütahya- Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki antlaşmalar, Lozan Antlaşması, saltanatın kaldırılması.

3 TUR181 TÜRK DİLİ I Dil ve kültür, yeryüzündeki diller, tarih boyunca Türklerin kullandıkları alfabeler, Türk dilinin tarihi dönemleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, ses bilgisi, biçim bilgisi, kelime türleri: isimler, fiiller, zarflar, edatlar, bağlaçlar, ünlemler, imla kulları ve noktalama işaretleri, genel kompozisyon bilgileri. Yazılı anlatımın temel kuralları. YDL185 YABANCI DİL I Selamlaşma, kendini tanıtma, insanları betimleme, harflerle heceleme, yüze kadar sayma, yemek ısmarlama, yardım isteme, kişisel bilgi isteme ve verme, diğer insanları tanıtma, alışveriş dili, saatler, emir cümleleri, ricada bulunma cümleleri konuları anlatılmaktadır. 2. YARIYIL DES 102 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ II Tezyini motifleri kurallarına uygun uygulayan öğrenci kompozisyon oluşturarak yeni düzenlemeler yapacaktır. DES 104 BASTON VE BASTONCULUK I Baston Sanatının tarihi, çeşitleri ve kullanım alanlarını öğrenmek. DES 106 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Eğitimde, sektörde kullanılan programları kullanım ve uygulama eğitimi öğretilmektedir. Tasarım ve bilgisayar ilişkisi içerisinde, öğrencilerin tasarımlarını bilgisayar ortamında projeler halinde hazırlanması ve uygulanan projelerin fabrikalarda üretilebilir aşamaya gelmesi DES 166 STAJ işgünü stajı kapsamaktadır.

4 2. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DES 108 YÖRESEL EL SANATLARI Yöresel el sanatlarının araştırılır, özellikleri saptanır, çeşitleri belirlenir ve araştırılan konuların sınıfta sunumları yapılır. Araştırılan yöresel el sanatlarında kullanılan araç ve gereçler saptanır, desenler belirlenir uygulamalı çalışma yapılır. Bu ders unutulmuş el sanatı ürünlerinin ortaya çıkarılması ve sürdürülebilir olmasını sağlayarak kültürümüze katkıda bulunur. DES 110 DEKORATİF SÜS EŞYA YAPIMI Süslemenin ve süs eşyasının tanımı, Kullanılan araç-gereçler ve özellikleri, süs eşyalarda kullanılan motiflerin incelenmesi, süs eşya tasarımı yapma. DES 112 SANATTA ÇİÇEK Çiçek minyatürleri de denilen şükufe tekniğinin uygulanması, çiçek ve çiçek buketlerinde röprodüksiyonlarının yaptırılması. AİT182 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II Siyasi alanda yapılan devrimler, siyasi partiler ve çok partili siyasi hayata geçiş denemeleri, hukuk alanında yapılan devrimler, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi, ekonomik alanda yapılan yenilikler Döneminde Türk dış politikası, Atatürk sonrası Türk dış politikası. Türk Devriminin İlkeleri: Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Devletçilik, Milliyetçilik ve bütünleyici ilkeler. TUR182 TÜRK DİLİ II Dilbilgisinin bölümleri, kelime grupları, Cümle ve cümle türleri, cümle tahlili, anlatım bozukluklarının giderilmesi, yazılı anlatım, Kompozisyonda plan, Paragraf, Metin tahlili, Yazılı anlatım türleri, Biçimsel yazılar, Öğretici metinler. Edebî Türler; Bilimsel yazılarda uyulacak kurallar, Makale yazma, not alma ve özetleme teknik ve yöntemleri. Sözlü anlatımın (Güzel konuşma becerisinin) temel özellikleri, Etkili iletişimde dilin önemi, Diksiyon, Beden dilini kullanma, Güzel konuşma ilkeleri, İyi bir konuşmacının özellikleri, Konuşma türleri, hazırlıklı, planlı konuşmalar, Sözlü anlatım uygulamaları, dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme, retorik uygulamaları.

5 YDL186 YABANCI DİL II Geniş zaman, öneride bulunma, şimdiki zaman, geçmiş zaman konuları anlatılmaktadır. 3. YARIYIL DES 201 GELENEKSEL TEKSTİL BASKI SANATI Geleneksel Tekstil Baskı Sanatının görsel ve teorik örneklerle, yörelere göre tanıtılması. Baskı örneklerinin gerçekleştirilmesi DES 203 TEMEL DOKUMA TEKNİKLERİ El dokumacılığının tanımı ve sınıflandırılması yapılır. Dokumacılığın tarihsel gelişimi, kullanım alanları, kullanılan araç ve gereçler, el dokumacılığının günümüzdeki yeri ve önemi kavratılır. Dokumalarda kullanılan renk ve motif özellikleri belirlenir. Bu derste halı, kilim ve kumaşa ait dokuma tezgâhları, makineleri, yardımcı aparatlar, iplik çeşitleri, düğüm çeşitleri ve dokuma teknikleri anlatılır. Tasarım ile dokuma tekniği arasındaki ilişkiler üzerinde durulur. DES 205 BASTON VE BASTONCULUK II Tekniğine ve yöreselliğine uygun araç- gereç hazırlığı yaparak, baston sapı, gövdesi ve ucu hazırlayıp birleştirerek süsleme tekniklerini yapmak., a DES 207 TEZHİP I Motifleri Analiz Etmek, Çalışmanın ebatlarını belirleme, Desen Hazırlamak, Renk Eskizi Hazırlamak, Altın ezmek, Renkleri karmak, Klasik tezhip renk tonlarını karmak, Trilin kullanmak, Cetvel çekmek, Ahar hazırlamak, Nişasta aharı yapmak, Kağıt hazırlamak, Ahar yapmak, Mühre yapmak. Eskizi murakkaya geçirmek, Zeminli tezhip uygulamak, Altınla halkar uygulamak, Sarı altınla halkar uygulamak, Yeşil altınla halkar uygulamak, Guaj yaldızla halkar uygulamak, Tek renkle şikaf uygulamak, Çok renkle şikaf uygulamak, Sıcak renklerle şikaf uygulamak, Soğuk renklerle şikaf uygulamak, Geometrik öğelerle zencerek uygulamak, Bitkisel öğelerle zencerek uygulamak, Geometrik öğelerle tığ uygulamak, Bitkisel öğelerle tığ uygulamak

6 DES 209 EBRU II Boya ve tekne hazırlığı yapılır. Şal ve kumlu ebru çeşitleri uygulamalı olarak gösterilir. Lâle, sümbül, karanfil gibi çiçeklerin yapılış teknikleri öğretilir. Seramik bisküvisi, kumaş gibi malzeme üzerine çeşitli ebru denemeleri yapılır. DES 267 STAJ işgünü stajı kapsamaktadır. 5.yarıyıl ve üzeri öğrenciler tarafından seçilebilir. 3. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DES 211 CİLT SANATI I Klasik Türk cilt sanatının geleneksel malzeme, renk, kompozisyon, motif ve geleneksel tekniklerin kullanımı konularının eğitimi hedeflenmektedir. DES 213 GENEL BOYAMA TEKNİKLERİ Renk ve boya bilgisi ile farklı ifade biçimleri, çeşitli boya teknikleri ele alınmaktadır. DES 215 HALK BİLİM Halkbiliminin tanımı, tarihçesi ve oluşum nedenleri ve bu disiplinin temel kavramlarını öğrenme. Halk Bilimin önemi ve kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarma yöntemlerini öğrenme. Yazınsal ve yöresel araştırmalar. DES 217 EL SANATLARI TURİZM İLİŞKİSİ Türk el sanatlarının Cumhuriyet Dönemi gelişimi, kapsadığı konular, hammaddelerine göre türleri, el sanatı, zanaat-sanat kavramı üzerine düşünceler. Turizmde el sanatlarından yararlanma. Turizm el sanatı ilişkisi üzerine görüşler.

7 DES 219 KALEMİŞİ I Kalemişi sanatı tarihiyle ilgili genel bilgi verilir ve bu sanatta uygulanan ana çizim kuralları öğretilir. Klasik kalemişi teknikleri, uygulama alanlarını araştırılır ve uygulamaları yaptırılır. DES 221 ÇİNİ Geleneksel Türk Çini Sanatının dönemleri belirlenerek o döneme ait geleneksel üretim tarzları belirlenip, belirlenen dönem ve formun birebir anlamında röprodüksiyonlarının yaptırılması. DES 223 ÇEVRE KORUMA Doğal çevre, Çevre kirliliği, Çevre kirliliği kaynakları, kirliliğin önlenmesi çalışmaları, atıklar, risk yönetimi, kişisel koruyucular, Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği. DIY 229 GİRİŞİMCİLİK VE KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ Bu ders ile öğrencinin girişimcilik kavramı ve ortaya çıkışı, küçük işletme çeşitleri, küçük işletmelerin kuruluş süreci, küçük işletmelerde yönetim, üretim, pazarlama ve finansman ve küçük işletmelerin sorunları ve çözüm yolları konularında eğitilmesi amaçlanmaktadır. 4. YARIYIL DES 202 MİNYATÜR Minyatür sanatı hakkında genel bilgi, minyatür sanatının tarihçesi, geleneksel desenler, basit motif çizimleri, kır çiçekleri, ağaç, hayvan ve insan motifleri, figür ve mekân resmi, canlı modelden figür desen oluşturma, geometrik motifler. DES 204 TEZHİP II Türk tezhip sanatının geçmişten günümüze kadar olan tarihsel gelişimi, geçirdiği yüzyıllar içinde oluşturulmuş olan ekoller, bu ekolleri yaratan sanatçılar, özgün örneklere ilişkin uygulamalı çalışmalar.

8 DES 206 HALI KİLİM VE KUMAŞ TASARIMI Türk halı sanatının tarihi gelişimi üzerinde durularak, Türk halı sanatında; hayvan figürlü halılar, erken Osmanlı halıları, Batı ressamların tablolarında görülen halılar, klasik dönem Osmanlı halıları, Hereke ve Feshane halıları örnekleriyle tanıtılır. Dokumacılıkta kullanılan lifler, ipliğin boyama teknikleri, doğal boyamacılıkta kullanılan yöntemleri; halı deseninde kompozisyon prensipleri halıda biçim ve sembolik anlamları öğretilir. Bu bilgiler doğrultusunda klasik ve çağdaş halı tasarımları yaptırılır. DES 208 SARAY KUMAŞ DESEN ANALİZİ Farklı dönemlere ait Osmanlı saray kumaşlarının genel kompozisyon özelliklerinin saptanması, bu kompozisyon şemalarından yola çıkılarak koleksiyon oluşturulması. DES 210 AHŞAP SÜSLEME TEKNİKLERİ Oyma, marketri, yakma ve boyama sanatlarının anlatılması. Tornalama çeşitleri ve yöntemleri 4. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DES 212 GÜZEL SANATLAR Bu ders öğrencilere sanat alanında, genel kültür ve estetik duygusu kazandırmayı hedefler. Sanatın doğuşu, insan ve sanat ilişkisi, sanatı etkileyen faktörler ve sanatın bölümleri hakkında bilgiler verilir. Tarih öncesi ve ilkel toplumlarda sanat, ilk sanatsal uygarlıklar, Mısır, Mezopotamya, Anadolu, Yunan, Roma sanatına ilişkin mimari, resim, heykel, tiyatro, müzik ve edebiyat alanlarında yapılmış örnek çalışmalar, görüntüleri eşliğinde teorik olarak verilir. Bu bilgilerden yola çıkılarak serbest teknikte çalışmalar yapılır. DES 214 CİLT SANATI II Klasik Türk ciltlerinin kendine özgü süsleme elemanlarının yüzeysel biçim ve formları ile yeni tasarımlar yaptırılır. Bunu yanı sıra Klasik cilt ile modern (Batı tarzı) cildin arasındaki teknik ve uygulama farkları belirtilerek malzeme tanıtımı ve yapım teknikleri öğretilir.

9 DES 216 SANAT VE ESTETİK Sanat ve estetik konusunda temel kavramlar; kişilerin zihinsel, duygusal ve devinimsel gelişiminde sanatın ve sanat eğitiminin yeri ve önemi; yaratıcılık, sanat ve estetik duyarlılık ve eğitimle sanat arasındaki ilişki, dünyada ve Türkiye'de sanatın gelişimi, sanatın kültürle ilişkileri, sanat eğitiminde tarihi mekanların kullanımı ve müzelerin önemi. DES 218 KAĞIT YAPIMI Kağıdın tanımı, doğal malzemeler kullanılarak kağıt yapmak ve malzemesi kağıt olan yıpranmış eserlerin onarımında asitsiz doğal kağıt üretmek, ayrıca çalışılan tekniklerle her alanda sanatsal tasarımların oluşumuna katıda bulunarak alternatif üretimlerle ile kağıt yapımına dair teorik ve uygulamalı çalışmaları öğretmektir. DES 220 DOĞAL BOYACILIK Doğal boyalar ve ülkemizdeki önemi, Boya veren hammaddeler ve boya eldesi, Boya elde edilen bitkiler, Boya reçetesi hazırlama, Yünün özellikleri ve boyaya hazırlanması, Boyamada kullanılan araçlar ve uyulması gereken kurallar, Mordan ve önemi, Kimyasal ve doğal mordanlar, Çeşitli boyama tarifleri, Boyanın fikse edilmesi, Liflerin kullanıma hazır hale getirilmesi DES 222 KALEMİŞİ II Kalemişi üslupları tanıtılır, yüzyıllara göre farklı uygulamaların röprodüksiyonları boyama ve yakma teknikleri ile çalışılır. PROGRAMI YANSITAN DİĞER PROGRAMLARA YÖNELİK DERSLER SSP 900 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ Bu derste, öğrenciler, istedikleri bir sosyal sorumluluk projesini, gruplar halinde gerçekleştireceklerdir.

10 DES 901 GELENEKSEL EL SANATLARINA GİRİŞ Bilim, teknik, sanat ve el sanatları ilişkilerinin anlaşılması, el sanatları üretiminde bilim ve tekniğin etkileri, el sanatlarının tarihi süreç içinde gelişimi, el sanatlarının kapsadığı konulara ve hammaddelerine göre türlerinin açıklanması, el sanatlarının üretim yöntemlerinde ve tekniklerindeki sorunlar ile Türk El Sanatlarının pazarlama ve tanıtımı için önerilerin geliştirilmesi amaçlanmıştır. DES 902 GELENEKSEL TÜRK MOTİFLERİ Geleneksel Türk el sanatlarının tanımı, tarihsel gelişimi, çeşitleri, kullanım alanları, kullanılan teknikler ve motiflerin çizimi

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 1.DÖNEM 2.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS ATA101 ATATÜRK ILK. ınk. I 2 0 2 3 ATA102 ATATÜRK ILK. ınk. II 2 0 2 4 TURK

Detaylı

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ...

İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ... İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 RESİMLER LİSTESİ... 1 BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ... 2 I.YARIYIL... 2 Eğitimde Bilişim Teknolojileri I (3-2-4)... 2 Matematik

Detaylı

I. SINIF ZORUNLU DERSLER

I. SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2009-2010 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 05002000 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI PROGRAMI

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI PROGRAMI PROGRAM KODU: 58109 DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI PROGRAMI DMK 101 GENEL İŞLETME 1 3 1 4 4 İşletmenin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58101 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİY101 GENEL MUHASEBE 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Temel Kavramlar ve Muhasebe Sistemi,

Detaylı

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) DERSİN TDB 101 AITB 191 YDB 115 MAT118 TÜRK DİLİ-I Dilin Tanımı,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2010-2011 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi 1. Sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi 1. Sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi 1. Sınıf ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Osmanlı İmparatorluğu'nun Dağılışı (XIX Yüyıl). Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet,

Detaylı

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7

I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7 I. YARIYIL DERSLERİ TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu kompozisyonlar, sanatsal yaratıcılığın geliģtirilmesi. Temel sanatın kavramları ve önemi, Sanatın temelini

Detaylı

I. YARIYIL. ALA103 Sözlü İletişim Becerileri I

I. YARIYIL. ALA103 Sözlü İletişim Becerileri I I. YARIYIL ALA101 Almanca Dilbilgisi I Almanca basit ve karmaşık dil yapılarının incelenmesi; cümle dizimindeki yapı kurallarının öğretilmesi; sözcük bilgisi ile dil yapıları ilişkisi konusunda bilgi ve

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF / 1. YARIYIL GEL 1101 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Fransızca Dilbilgisi I (3-0-3) Fransız dilinin temel dil yapıları, sözdizim ve biçim bilgisi,

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI. Dersler 1.YARIYIL DERS PLANI

SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI. Dersler 1.YARIYIL DERS PLANI SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI Dersler 1.YARIYIL DERS PLANI SGK111 Genel İktisat (3+0 3 AKTS 3) Temel tanım ve kavramlar, talep teorisi, arz teorisi, piyasa dengesi, tüketici davranışları teorisi, üretim teorisi,

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ALMANCA Ö Ğ RETMENL İĞİ 1

ALMANCA Ö Ğ RETMENL İĞİ 1 ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ 1 ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K KODU DERSİN ADI T U K A Almanca Dilbilgisi I 3 0 3 A Almanca Dilbilgisi II 3 0 3 A Sözlü İletişim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

I.SINIF ZORUNLU DERSLER

I.SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI PROGRAMI (METEB) 2008-2009 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ VE ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I.SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP

Detaylı

YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 1. Kavramlar, tanımlar, 2. Ders yöntemleri ve kaynakların

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 15.10.2018 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 22.10.2018 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 05.11.2018 Yaprak çizimleri,

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Türk Dili I 2-0-2 Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım;

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 12 Ekim 2015 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 19 Ekim 2015 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 26 Ekim 2015 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 10.10.2016 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 17.10.2016 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 24.10.2016 Yaprak çizimleri,

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 09.10.2017 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 16.10.2017 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 23.10.2017 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF (A) GÜZ DÖNEMİ 13 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 20 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Hatai çizimleri,

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

1.inkılâp ve benzeri kavramların temel özelliklerini, amaçlarını ve birbirleriyle ilişkilerini anlayabilirler

1.inkılâp ve benzeri kavramların temel özelliklerini, amaçlarını ve birbirleriyle ilişkilerini anlayabilirler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İnkılâp ve benzeri kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışını hazırlayan sebepler, I. Dünya Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını hazırlayan sebepler, Mondros Mütarekesi

Detaylı

Zirve Üniversitesi REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Zirve Üniversitesi REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 Zirve Üniversitesi REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF ENG 107 İNGİLİZCE (3-0-3) AKTS KREDİSİ: 4 Bu derste, öğrencilerin kendi alanlarıyla ilgili

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR)

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) I. YARIYIL DERSLERĠ MESLEKĠ TEKNĠK RESĠM /Z 2 0 2 5 Teknik

Detaylı

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 401/ALM 401/FRA 401 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 409/ALM 409/FRA 409 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL DERSLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ EGT101 Temel Tasarım I 1.Yarıyıl 3 2 4 4

Detaylı

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR A. İN HAYATI. Mustafa Kemal in çocukluk dönemini ve içinde bulunduğu toplumun

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ

FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ 1 I. YARIYIL II. YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K KODU DERSİN ADI T U K A Fransızca Dilbilgisi I 3 0 3 A Fransızca Dilbilgisi II 3 0 3 A Fransızca Okuma I 3 0 3 A Fransızca Okuma II

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ÖĞRENME ÇIKTILARI VE MATEMATİK 1 (0860120170-0860170080) lık Okul Eğitimi (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri Eğitimi) Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM PROGRAMI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM PROGRAMI MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI 1. DÖNEM DERS LİSTESİ (GÜZ DÖNEMİ) TURK101 Türk Dili-I (2-0)2 2 2 AIIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I (2-0)2 2 2 YDBI101 İngilizce-I (2-0)2 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

Kredi 23 30 Kredi 26 30 2. SINIF

Kredi 23 30 Kredi 26 30 2. SINIF NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI ( I. ÖĞRETİM) 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL KODU DERSİN

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI DERS İÇERİKLERİ

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI DERS İÇERİKLERİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Ders Kodu Ders Adı T-U-K * Yıl Dönem AKTS Kredisi PD101 Psikolojiye

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI 1. ÇİZGİ ve NOKTA... 3 a-çizgilerle Yapılan Tasarım Çalışmaları... 3 b- Nokta ile Yapılan Tasarım Çalışmaları... 5 c-çizgi ve Noktalarla Oluşturulan Özgün Tasarımlar...

Detaylı

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 2012-2013 GÜZ YARIYILI AHLAT MESLEK YÜKSEKOKULU BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BİLGİSAYAR TARİH DERS SAAT DERSLİK ÖĞRETİM ELEMANI SINIF 21.01.2013 Türk Dili 09:00 D1-2/D3 İ.ESER BİLGİSAYAR I 21.01.2013 Muhasebe

Detaylı

RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL DERSİN ADI T U K DERSİN ADI T U K A Temel Tasarım I 4 4 6 A Sanat Tarihine Giriş 2 0 2 A Desen I 2 2 3 A Temel Tasarım II 4 4 6 A Perspektif 1 2 2 A Desen II 2 2 3 GK Atatürk İlkeleri

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI TEZHİP KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI TEZHİP KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI KURS PROGRAMI Ankara,2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI... 1 EĞİTİMCİLERİN

Detaylı

ECF108 ANALİTİK KİMYA

ECF108 ANALİTİK KİMYA ECF106 FİZYOLOJİ I İnsan vücudunun moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar fonksiyonunu ve bu fonksiyonun altında yatan mekanizmaları açıklamaktır. Hücre-doku Fizyolojisi,

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI ÖN LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( )

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI ÖN LİSANS DERS İÇERİKLERİ ( ) KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI ÖN LİSANS DERS İÇERİKLERİ (2018-2019) 0102101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I "Türk İnkılap Tarihi

Detaylı

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri

Öğretim Üyeleri-Öğretim Görevlileri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I HTR 301 3 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 301/ALM 301/FRA 301 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 309/ALM 309/FRA 309 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ MESLEKİ HAZIRLIK PROGRAMI Mesleki Hazırlık Programı yıllık ve kredisiz bir programdır.

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ANABİLİM DALI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I.

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ AHMET KELEġOĞLU EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ YABANCI DĠLLER BÖLÜMÜ ALMANCA ÖĞRETMENLĠĞĠ LĠSANS PROGRAMI ( I. ÖĞRETĠM) 1. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI 0310110002

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ CAM SÜS EŞYASI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ CAM SÜS EŞYASI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ CAM SÜS EŞYASI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1.

T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. T.C. ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ÇALGI YAPIM BÖLÜMÜ YAYLI ÇALGILAR YAPIMI ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL YCY101 Atölye I 6 7 YCY103 Ağaç Teknolojisi I 2 3 Yaylı çalgı

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

EL SANATLARI BÖLÜMÜ. Program Tanıtım

EL SANATLARI BÖLÜMÜ. Program Tanıtım EL SANATLARI BÖLÜMÜ Program Tanıtım Geçmişte günlük gereksinimleri karşılamak amacıyla, bireysel veya küçük kapasiteli atölyelerde ihtiyaç sayısınca üretilen el sanatı ürünleri, günümüzde yüksek kapasiteli

Detaylı

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

YARATICI DRAMA. 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans YARATICI DRAMA 1 Ders Adi: YARATICI DRAMA 2 Ders Kodu: REH4503 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 3 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 5 7 Dersin AKTS Kredisi: 4.00 8 Teorik Ders

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. DT AKTS ATİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-1 2 0 2 2 Z 2 ATİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-2 2 0 2 2 Z 2 TDİ101 TÜRK

Detaylı

(saat/hafta) Teorik anlatım, tartışma, soru-cevap. Hacettepe TÖMER Öğretim Elemanları

(saat/hafta) Teorik anlatım, tartışma, soru-cevap. Hacettepe TÖMER Öğretim Elemanları Tablo 2: DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Türk Dili Önkoşullar Dersin Dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DERS İÇERİKLERİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AHMETLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN TÜRK SÜSLEME SANATLARI??? NELERDİR? Türk süsleme sanatları a) Tezhip b) Hat c) Ebru ç) Çini d) Minyatür e) Cam bezeme (Vitray) f) Bakırcılık g) Cilt sanatı h)halı sanatı

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Program 58113 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DAH 101 MUTFAK PLANLAMA 1 4 2 6 12 Mutfak kavramı, tarihsel gelişimi, mutfak

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı