ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX:"

Transkript

1 ODAK TARIM TİC. LTD.ŞTİ. AŞAĞIOBA MAH. TOPTANCILAR BİRLİĞİ SK.108/ 5 DÖŞEMEALTI/ANTALYA/TURKEY TEL: FAX:

2 BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE (BOTANİK PESTİSİT) Garanti edilen içerik % w/w Toplam Organik Madde 35 Organik Karbon 25 Toplam Azot (N) 2 Organik Azot (N) 2 K2O 3 ph 4-6 NEMOL bitkisel menşeli ekstraksiyonlardan elde edilmiş biyolojik bir pestisittir. Ayrıca bitkiler için gerekli besin elementleri de içerir. Bitkisel menşeli esans yağları içerir. Faydaları: Kullanımı güvenlidir ve toprakta rezidü bırakmaz; Kimyasal nematisitlerin kullanımını azaltır; Çift yönlü: Nematod kontrolü ve bitki gelişmesini arttırır; Predatör nematodlara, aerobik bakterilere ve diğer faydalı mikro organizmalara zarar vermez. NEMOL kuluçkadaki nematod yumurtaları çıkışını durdurur ve populasyonu azaltır.. NEMOL bitki kökleri için gerekli besin elementleri sağlar, kök gelişimini arttırır ve bitki büyümesini teşvik eder. Kullanımı: NEMOL ürünün bitki kök seviyesinde homojen yayılım yapması sağlanmalıdır. Bu doğrultuda NEMOL, bitkilerin ve toprağın yapısına göre değişmekte olup, genellikle bahçe bitkilerinde, sebzeler ve meyve ağaçlarında topraktan sulama sistemleri ile dekara 1 lt dozajında uygulanmalıdır, sulama sonunda 1-2 dakika sade su verilip bitirilmelidir. Sorunlu bitkilerde uygulama 2 hafta arayla tekrarlanmalıdır.

3 BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE (BOTANİK PESTİSİT) Garanti edilen içerik % w/w Toplam organik madde 35 Toplam azot (N) 2 Organik azot (N) 2 Organik Karbon 25 K2O 3 ph 4-6 BIGHACKER tamamen bio insektisit olarak tasarlanmış, beyaz sinek için kullanılan tamamen organik bir üründür. BIGHACKER bitkisel menşeli kaynaklardan elde edilmiş esans yağları içerir. BIGHACKER hızlı ve kolay uygulama sağlayarak mükemmel bir bitki güvenliğini mümkün kılar. BIGHACKER kontak ve sistemik etkili özelliğe sahiptir. BIGHACKER zararlının midesine temas ederek sinir sistemi üzerinde ciddi sinir hasarına neden olur. BIGHACKER bitkide herhangi bir residü ve fitotoksisiteye neden olmaz. BIGHACKER yaprak uygulaması olarak rahatlıkla uygulanabilir.bitkinin bütün büyüme evrelerinde uygulabilir. Uygulama Dozu Yaprak Uygulaması: Genel olarak tüm bitkilerde 100 litre suya 250 cc oranında uygulanır. htttp://

4 NPK LI SIVI ORGANOMİNERAL GÜBRE ÇÖZELTİSİ+IBA Garanti edilen içerik % w/w Toplam organik madde 20 Toplam azot (N) 3 Amonyum azotu (N) 1,2 Organik azot 1,8 Toplam fosforpentaoksit (P2O5) 4 Suda çözünür fosforpentaoksit (P 2 O 5 ) 4 Suda çözünür toplam potasyumoksit (K 2 O) 5 Klor miktarı (Cl) 0,86 NPK içeriği yanında yüksek miktarda organik madde ihtiva eden CARBOMIN aynı zamanda amino asit,hümik asit ve organik karbon da içermektedir. CARBOMIN i asıl özel kılan içeriğindeki Indol Bütrik Asit (IBA) tir CARBOMIN in özellikleri: Yüksek organik madde içeriği sayesinde toprağın bünyesini zenginleştirir, Bitkilerdeki kılcal kök oluşumunu hızla arttırır, Toprağın yapısını düzenler, Erken dönemde yapılan uygulamalarda fidelerde kılcal kök atımını sağlar Çelik köklendirmede güvenle kullanılabilir. Bitkinin vejetatif gelişiminde önemli bir etkisi vardır. Su ile her oranda karıştırılarak uygulanabilir. Damlatıcılarda tıkama yapmaz. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm sebzelerde topraktan sulama sistemleri ile birlikte dekara 0,5-1 lt dozunda uygulanması tavsiye edilir. Meyve ağaçlarında ise 1 lt/da olarak toprağa uygulanmalıdır. ODAK TARIM LTD.ŞTİ. S.S.Antalya Toptancılar Birliği Kooperatifi 108 Ada C Blok No:5 Döşemealtı-Antalya/TÜRKİYE

5 NK ve IBA LI SIVI ORGANİK GÜBRE Garanti Edilen İçerik % w/w Toplam organik madde 35 Toplam Azot (N) 2 Suda çözünür (K 2 O) 5 Organik Karbon 20 ROOT BOOST güçlü kök gelişimine teşvik eden ve kaliteli sürgün gelişimi sağlayan bir formulasyondur. ROOT BOOST içeriğinde bitki kılcal kök gelişimini arttıran İndole Butrik Asit (IBA) bulundurur. ROOT BOOST bütün bitkilerde güçlü sürgün gelişimini teşvik eden, etkinliğini kanıtlamış kaliteli bir üründür. Faydaları : ROOT BOOST yeni dikimi yapılan genç ağaçlar, çilek, sebze fideleri, çim gibi bitkilerin hızlı gelişmesini sağlar.. Sağlam kök büyümesini sağlayarak besin elementlerinin alınımını, fotosentez için daha fazla CO 2 üretimi sağlar ve strese karşı direncini arttırır. ROOT BOOST toprak verimliliğini arttırır ve toprak fiziksel özelliğine (strüktürü);kimyasal özelliğine (besin elementlerinin daha çok alımı) ve biyolojik özelliğine (mikrobiyal yaşamı arttırrır) pozitif etki eder Bu üçlü etki kök gelişimini destekler, besin elementleri absorbsiyonunu arttırır ve bitki vejetatif gelişimini teşvik eder. Kullanımı: Genel olarak tüm bitkilerde, topraktan sulama sistemleri ile birlikte dekara 1-3 lt dozunda uygulanması tavsiye edilir.

6 BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE Garanti Edilen İçerik % w/w Toplam organik madde 40 Toplam Azot (N) 2 Suda çözünür (K 2 O) 5 Organik Karbon 20 Faydaları : ROOT&ROOT yeni dikimi yapılan genç ağaçlar, çilek, sebze fideleri, çim gibi bitkilerin hızlı gelişmesini sağlar.. Sağlam kök büyümesini sağlayarak besin elementlerinin alınımını, fotosentez için daha fazla CO 2 üretimi sağlar ve strese karşı direncini arttırır. ROOT&ROOT toprak verimliliğini arttırır ve toprak fiziksel özelliğine (strüktürü);kimyasal özelliğine (besin elementlerinin daha çok alımı) ve biyolojik özelliğine (mikrobiyal yaşamı arttırrır) pozitif etki eder Bu üçlü etki kök gelişimini destekler, besin elementleri absorbsiyonunu arttırır ve bitki vejetatif gelişimini teşvik eder. Kullanımı: Genel olarak tüm bitkilerde, topraktan sulama sistemleri ile birlikte dekara 2-4 lt dozunda,yapraktan cc/100 lt su uygulanması tavsiye edilir.

7 BİTKİSEL MENŞELİ SIVI ORGANİK GÜBRE Garanti Edilen İçerik % w/w Toplam organik madde 40 Toplam Azot (N) 2 Suda çözünür (K 2 O) 5 Organik Karbon 20 Faydaları : RADICAT yeni dikimi yapılan genç ağaçlar, çilek, sebze fideleri, çim gibi bitkilerin hızlı gelişmesini sağlar.. Sağlam kök büyümesini sağlayarak besin elementlerinin alınımını, fotosentez için daha fazla CO 2 üretimi sağlar ve strese karşı direncini arttırır. RADICAT toprak verimliliğini arttırır ve toprak fiziksel özelliğine (strüktürü);kimyasal özelliğine (besin elementlerinin daha çok alımı) ve biyolojik özelliğine (mikrobiyal yaşamı arttırrır) pozitif etki eder Bu üçlü etki kök gelişimini destekler, besin elementleri absorbsiyonunu arttırır ve bitki vejetatif gelişimini teşvik eder. Kullanımı: Genel olarak tüm bitkilerde, topraktan sulama sistemleri ile birlikte dekara 2-4 lt dozunda,yapraktan cc/100 lt su uygulanması tavsiye edilir.

8 SIVI ORGANİK GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 20 Toplam azot (N) 2 Organik Karbon 10 Suda çözünür K 2 O 4 FIRST CLASS özel bir formulasyona sahiptir.amino asit ve peptitlerin karışımından oluşmaktadır. Topraktaki organik maddeyi arttırır. FIRST CLASS toprak yapısını düzenler ve topraktaki elementlerin alımını kolaylaştırır. Zengin içeriğinden dolayı FIRST CLASS, bitkinin performansını ve meyve kalitesini artırır. Meyvenin olgunlaşmasını hızlandırır. Amino asit içeriği kök gelişimini teşvik eder. KULLANIM DOZU Tüm sebzeler, meyveler, bahçe bitkileri için kullanılması önerilen doz yapraktan uygulamalarda 100 lt suya cc,damlama sulama sistemleri ile 1-3 lt/ 1000 m2 dosajındadır..

9 NK LI SIVI ORGANOMİNERAL GÜBRE Garanti edilen içerik w/w % Organik madde 30 % Toplam azot 3 % Nitrit azot 1 % Organik azot 2 % Suda çözünür potasyum oksit 10 % Azot ve fazla miktarda potasyum ile yüksek organik gübre içeren DARK meyvelerin büyüme ve gelişme evreleri sırasında karşılaşılan negatif koşullarda uygun büyüme sağlar. DARK topraktaki organik maddeyi arttırır. DARK toprak yapısını düzenler ve elementlerin toprak tarafından alınmasını kolaylaştırır. DARK zengin içeriğinden dolayı bitki performansını ve meyve kalitesini geliştirir. Meyve olgunlaşmasını hızlandırır. Amino asit içeriğinden dolayı kök gelişimini teşvik eder. KULLANIM DOZU Bütün sebze, meyve ağaçları ve bahçe bitkileri için tavsiye edilen doz 2-5 lt/1000 m 2 dir. ODAK TARIM LTD.ŞTİ. S.S.Antalya Toptancılar Birliği Kooperatifi 108 Ada C Blok No:5 Döşemealtı-ANTALYA/TÜRKİYE

10 SIVI ORGANİK GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 40 Toplam azot 2 Organik Karbon 20 Suda çözünür K 2 O 4 AGRO FON protein, amimo asit organik azottan oluşan tamamen doğal kaynaklarla üretilmiş bir organic sıvı gübredir. AGRO FON un içerdiği amino asitler kökler tarafından doğrudan alınabilir ve bitki gelişimini hızlandırır. AGRO FON tamamen organic bir gübredir bu yüzden toprakta tuzluluğa neden olmaz. AGRO FON toprak ph sını düzenler ve bitki besin elementlerinin toprak tarafından alınımını kolaylaştırır. KULLANIM DOZU Tüm sebzeler, meyveler, bahçe bitkileri için kullanılması önerilen doz yapraktan uygulamalarda 100 lt suya cc,damlama sulama sistemleri ile 2-4 lt/ 1000 m 2 dosajındadır.

11 BİTKİSEL MENŞELİ AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 25 Organik azot 1,5 Organik Karbon 7 Suda çözünür K 2 O 2 Serbest Amino Asit 6 EXTRAMIN yüksek oranda organik madde ile birlikte azot içeren bitkisel menşeli amino asit içeren sıvı organic gübredir. EXTRAMIN düşük ve yüksek sıcaklıklarda, kuraklık ve su eksikliği koşullarına karşı bitkiye dayanıklılık sağlar. EXTRAMIN bitki kök gelişimini teşvik eder ve bitki besin elementlerinin topraktan alımını kolaylaştırır. EXTRAMIN tamamen bitkisel kaynaklardan üretilmiştir, her türlü gübreler ve sulama sistemleri ile birlikte kullanılabilir. KULLANIM DOZU Tüm sebzeler, meyveler, bahçe bitkileri için kullanılması önerilen doz yapraktan uygulamalarda 100 lt suya cc,damlama sulama sistemleri ile 2-4 lt/ 1000 m 2 dosajındadır.

12 ORGANOMİNERAL GÜBRE AZOTLU ORGANOMİNERAL GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 18 Toplam Azot (N) 9 Üre Azotu (N) 8 Organik Azot (N) 1 NITROSTAR Bitkide tohum filizlenme oranını arttırır. NITROSTAR bitkide kardeşlenmeyi teşvik eder. NITROSTAR topraktan bitki besin elementlerinin absorbe edilmesine yardımcı olur ve bitki kök gelişimini teşvik eder. NITROSTAR bitkileri, hastalıklara ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklılığını arttırır. Kullanım Dozu Toprak uygulaması: Tüm bitkilerde tavsiye edilen dosaj 1-3 kg/1000 m 2. Yaprak Uygulaması:Tüm bitkiler için cc/100 lt su oranında tavsiye edilir.

13 LEONARDİT KAYNAKLI HÜMİK ASİT İçerik w/w % Organik madde 5 Toplam humik ve fulvik asit 12 K2O 2 HUMILAND leonarditten elde edilmiş tamamen sıvı hümik ve fulvik kaynağıdır. HUMILAND toprağın geçirgenliğini arttırır, toprakta bulunan besin elementlerinin alımını arttırarak kök gelişimini teşvik eder ve maksimum oluşum sağlar. HUMILAND kullanımın avantajları; Ürünün düzenli kullanılmasının sağladığı faydalar şu şekildedir: - Gübre bloke olmaz. - Köklenme - Toprak yapısını düzeltir. - Topraktaki faydalı mikrobiyal flora hareketini sağlar. - Büyümeyi uyarır. - Katyon değişim kapasitesini arttırır. - Çimlenme oranını arttırır. - Stres koşullarına direnci arttırır; verimi ve kaliteyi arttırır. KULLANIMI VE KULLANIM MİKTARI HUMILAND yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan tüm bitkilerde rahatlıkla kullanılabilir.sebze,meyve ağaçları, bağlar, zeytin ağaçları, narenciye, muz,çilek,süs bitkileri ve çim alanlarda.humiland topraktan ve yapraktan kullanılabilir.topraktan yapılan uygulamalarda 1-3 lt/1000 m 2 yapraktan ise cc/100 lt su olarak kullanılması önerilir.

14 BİTKİSEL KAYNAKLI ORGANİK GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 40 Toplam Azot (N) 2 Organik Karbon (C) 20 K2O 5 ph 3,7-5,7 HIGHLAND bitkisel kaynaklı saf organik toprak düzenleyicidir.bütün toprak ve ürün çeşitlerinde rahatlıkla uygulanabilir. Yararları HIGHLAND yavaş salınımlı,gerekli besin elementleri içeren suda çözünürlüğü yüksek organik gübredir. Toprak süktürürünü geliştirir. Tohum filizlenme oranını arttırır. Topraktan bitki besin elementlerinin absorbe edilmesine yardımcı olur ve bitki kök gelişimini teşvik eder. Bitkileri, hastalıklara ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklılığını arttırır. HIGHLAND toplam % 20 oranında humik+fulvik asit içerir. Kullanım Dozu Toprak uygulaması: Tüm bitkilerde tavsiye edilen dosaj 1-3 kg/1000 m 2.

15 AMİNO ASİTLİ SIVI DENİZ YOSUNU Garanti edilen içerik % w/w Toplam organik madde 20 Alginik Asit 0,2 Gibberellik Asit 0,10 ppm Suda çözünür toplam potasyumoksit (K 2 O) 4 Sıvı deniz yosunlarının tarımda kullanım avantajları; Kuvvetli kök gelişmesini sağlayarak, bitkilerin topraktan daha fazla besin maddesi ve su almalarını, Bitkilerde klorofil oluşumunu hızlandırarak yeşil aksamın artmasını, dolayısıyla daha fazla karbonhidrat, protein vb. maddelerin sentezlenmesini, Bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı daha dirençli olmalarını Bitkilerin don, kuraklık, yetersiz güneş, aşırı su, vb. çevresel streslere dayanımını arttırır. Bitkilerin makro ve mikro besin kaynağıdır. Toprakta bitki tarafından alınamayan özellikle mikro elementleri şelat formuna sokarak bitkinin en yüksek oranda almasını sağlar ve bunları bitkide dengeli hale getirirler. ANGEL kullanımı bitkilerde klorofil sentezini arttırır ve bitkinin yeşil aksamının daha kuvvetli olmasını sağlar. ANGEL meyve ağaçlarında yan dallanmayı ve meyve tutumunu arttırırlar. ANGEL Çiçek ve meyve dökümünü azaltırlar. ANGEL Ürünlerin depolamaya dayanıklılığını arttırırlar. ANGEL Bitkilerde tomurcuk oluşum döneminde kullanıldığında tomurcuklanmayı teşvik eder, ANGEL Pazar ve ihracat değerini arttırırlar. Genel olarak tüm bitkilerde yapraktan 100 lt suya cc dosajında, topraktan ise damlama sulama sistemi ile cc/1000 m 2 olarak uygulanır. ODAK TARIM LTD.ŞTİ. S.S.Antalya Toptancılar Birliği Kooperatifi 108 Ada C Blok No:5 Döşemealtı-ANTALYA/TÜRKİYE

16 KALSİYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ EC FERTILIZER Garanti edilen içerik % w/w Suda çözünür kalsiyum oksit (CaO) 13 Kalsiyum klorürden üretilen CALXTRAMIN, aminoasitler ve fosforoz asiti ile şelatlanmış, bitkiler tarafından kökten ve yapraktan rahatlıkla hızla alınabilme özelliğine sahip, mükemmel bir üründür. Meyve ağaçlarının ilk canlanma dönemlerinde, sebzelerde çiçeklenme öncesi, meyve tutumundan sonra ve meyvelerin gelişme döneminde yapılan uygulamalardan çok iyi sonuçlar alınmıştır. CALXTRAMIN in özellikleri: Aminoasit ve fosforoz asit şelatlı kalsiyum içeriği sayesinde bitkilerdeki kalsiyum eksikliğini hızla giderir. Bitki tarafından topraktan ve yapraktan hızla ve kolay alınabilir sıvı formülasyondur Ürünün kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kaliteyi arttırırken, hücre duvarını güçlendirir. CALXTRAMIN özellikle hücre duvarının bütünlüğünü muhafaza ederek meyvenin su kaybını azaltır Meyve ve ürünün Pazar kalitesini arttırır. Bitkilerde fitotoksite yapmaz. Pestisitlerin çoğuyla rahatlıkla karışabilir. Uygulama dozu: Genel olarak tüm bitkilerde 100 lt suya cc katılarak yapraktan uygulanır. Topraktan 1000 m² ye 1-4 lt kalsiyum eksikliğin durumuna göre uygulama yapılmalıdır.

17 KALSİYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ EC FERTILIZER Garanti edilen içerik w/w % Suda çözünür kalsiyum oksit (CaO) 12 Suda çözünür Bor (B) 0,3 VIGOR Ca bitkilerde kalsiyum ve bor eksikliğini gidermek ve önlemek için kullanılan kompleks bir formulasyondur. VIGOR Ca kalsiyum&bor eksikliğinin giderir ve bitkide oluşan çeşitli fizyolojik bozuklukları önler. Meyve kalitesi ve sıkılığını arttırır ve meyvenin raf ömrünü uzatır. VIGOR Ca hücre duvarı bileşenlerini sentezler. Polen verimliliğini artırır;tohum veya meyve tutumunu arttırır;çiçek ve meyve dökümünü önler. Bitkinin azot alımını pozitif yönde etkiler. VIGOR Ca damlamadan veya yapraktan rahatlıkla uygulanabilir. UYGULAMA It is Tüm bitkiler için yapraktan ve topraktan kullanma zamanı ve miktarı, toprağın ve bitkinin yapısına gore değişebilmektedir.genel olarak, damlama sistemi bulunan bitkilerde, damlamadan dönüme haftalık 2-3 lt uygulama yapılır. Yapraktan uygulaması cc/100 lt su şekliyle uygulanmalıdır. ODAK TARIM LTD.ŞTİ.

18 NK LI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Garanti edilen içerik % w/w Toplam Azot (N) 7 Üre Azotu (N) 7 Suda çözünür toplam potasyumoksit (K 2 O) 20 DELUX K karboksilik asitlerle zenginleştirilmiş alınabilirliği yüksek özel bir sıvı gübredir. İçeriğindeki azot ve potasyum dengesi sayesinde tüm bitkilerde rahatlıkla kullanılabilir. DELUX K Bitkiler tarafından hazır alınabilir sıvı potasyum kaynağıdır. DELUX K nın potasyum kaynağı potasyum karbonattır Damlatıcılarda herhangi bir tıkanıklığa sebebiyet vermez. DELUX K Meyve hasat aralığını kısaltır, Sebze yetiştiriciliğinde kısa sürede etkisini gösterir, DELUX K ürünlerinizde renk, tat uyumu ile birlikte meyve kalitesinde üstünlük sağlar, DELUX K Uygulanan diğer besin elementlerinin alımını arttırır, Meyvelerdeki renk değişimini olumlu etkiler ve raf ömrünü uzatır. DELUX K Topraktan ve yapraktan kolaylıkla uygulanabilir özelliktedir. Bitkide kalıntı bırakmaz, leke oluşturmaz. KULLANIM DOZU Yapraktan yapılan uygulamalarda cc /100 lt su gün aralıklarla, Topraktan yapılan uygulamalarda 2-3 lt/da, gün aralıklarla kullanılması önerilir.

19 NK GÜBRE ÇÖZELTİSİ POTAFIX meyve boyutunu, kalitesini ve sıkılığını arttırmak için tasarlanmış özel bir gübredir. Ürün verimliliğini ve vejetatif aksam gelişmesine teşvik eder. POTAFIX Bitkide ve meyvede yüksek kalite sağlar. Ürün raf ömrünü uzatır ve ürün rengine pozitif etki eder. Kısa sürede bitkide etkinliğini gösterir. UYGULAMA Bitki Uygulama sayısı Yapraktan Topraktan Domates, biber, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da patlıcan vb. boyunca gün ara ile Kavun, karpuz, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da salatalık, kabak,vb. boyunca gün ara ile Tüm meyve ağaçları İlkbahar ilk gelişme 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da ve zeytin döneminden itibaren ara ile Bağ ve çilek İlk yapraklanma döneminden 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da itibaren gün ara ile Fidancılıkta Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da Kış sebzeleri, süs bitkileri ve çiçekcilik Tarla bitkileri ve pamuk Garanti edilen içerik w/w % Toplam Azot (N) 3 % Ure Azotu (NH2-N) 3 % Suda çözünebilir K2O 20 % Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da

20 NP GÜBRE ÇÖZELTİSİ Garanti Edilen İçerik w/w % Toplam azot (N) 3 Amonyum azotu (NH 4 -N) 3 Suda çözünebilir P2O5 20 BLOOM P20 bitkinin kök gelişimini ve çiçeklenmeyi arttırmak amacıyla tasarlanmış bir gübredir. BLOOM P20 tozlaşmayı arttırır özelliğe sahiptir. Bitki direncini arttırır. BLOOM P20 verim artışı sağlar ve vejetatif aksamı geliştirir. BLOOM P20 sağlıklı kök gelişimi ile birlikte çiçek tomurcuklarının gelişmesini sağlar. BLOOM P20 meyvede şeker oranını arttırır. UYGULAMA Bitki Uygulama sayısı Yapraktan Topraktan Domates, biber, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da patlıcan vb. boyunca gün ara ile Kavun, karpuz, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da salatalık, kabak,vb. boyunca gün ara ile Tüm meyve ağaçları İlkbahar ilk gelişme 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da ve zeytin döneminden itibaren ara ile Bağ ve çilek İlk yapraklanma döneminden 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da itibaren gün ara ile Fidancılıkta Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da Kış sebzeleri, süs bitkileri ve çiçekcilik Tarla bitkileri ve pamuk Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da 100 lt suya cc 2-2,5 lt/da ODAK TARIM LTD.ŞTİ.

21 NK LI ORGANOMİNERAL GÜBRE İçerik w/w % Organik madde 24 Toplam Azot (N) 6 Nitrat Azotu (N) 1,2 Üre Azotu (N) 4,8 Suda Çözünebilir K2O 20 Suda Çözünebilir CaO 2 Suda Çözünebilir MgO 2 POTAMAX bitkide meyveyi büyütür. POTAMAX bitkide verimi arttırır ve vejetatif gelişimi teşvik eder. POTAMAX toprakta bitki büyümesi gerekli olan elementlerin alımını kolaylaştırır. POTAMAX meyveye uzun raf ömrü sağlar. Kullanım Dozu Toprak uygulaması: Tüm bitkilerde tavsiye edilen dosaj 1-3 kg/1000 m 2. Yaprak Uygulaması:Tüm bitkiler için cc/100 lt su oranında tavsiye edilir.

22 EDTA ŞELATLI SIVI ÇİNKO İçerik w/w % Suda çözünür çinko 10 % Edta ile şelatlı çinko 9 % Çinko bitki yaşamında önemli olan birçok enzimin aktivitesini arttırır. Oksinlerin oluşumunu arttırır. Çinko sürgünlerin gelişimini kontrol eden büyüme hormonları salgılar. Ayrıca bitki yaşamını düzene sokan enzimleri de içerir. ZINC 10 topraktan ve yapraktan uygulanabilir İçeriğinde amino asit vardır ve çinko EDTA şelatlıdır. ZINC 10 organik asitlerle taşınabileceğinden bitkiler tarafından hazır alınabilir çinko kaynağıdır. Bütün ph aralıklarında güvenle kullanılabilir. ZINC 10 bitkilerin çinko eksiklikleri gidermek ve stres altındaki bitkilerin hızlı bir besin desteği sağlamak için tasarlanmıştır. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkilerde yapraktan 100 lt suya 100 cc, topraktan ise 500 cc/1000 m 2 uygulanır. oranında

23 BOR (B) ve MOLİBDEN (MO) SIVI MiKRO BİTKİ BESİN MADDELERİ KARIŞIMI Garanti edilen içerik % w/w Suda çözünebilir bor (B) 4 Suda çözünebilir molibden(mo) 0,5 Mix-BoM Mo ve B mikro besin elementleri içeren etanolamin şelatlı özel bir sıvı gübredir. Mix-BoM bitkide Mo ve B eksikliklerini gidermek için tasarlanmıştır ve bütün bitki çeşitlerinde kullanılabilir. Mix-BoM bitkiler tarafından alınabilecek hazır Molibden ve Bor sıvı kaynağıdır. Molibden içeriğinden dolayı bitki yaşamını düzenleyen enzimleri aktivite eder. Bor içeriğinden dolayı bitkide şeker kontrolüne yardımcı olur. Bitkilerin generatif gelişiminde önemli bir etkisi vardır. Bitki hücre duvarını güçlendirir. Polen oluşumu, filizlenme, hücre bölünmesi,meyve ve tohum gelişimine yardımcı olur. Bitkilerde meyve ve tohum tutumunu arttırır. Mix-BoM diğer elementlerin (N, Ca) alımına teşvik eder. Kısa sürede bitkide etkisini gösterir. Yapraklarda kalıntı veya leke yapmaz. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkiler için tavsiye edilen doz 100 lt suya 150 cc dosajındadır.

24 EDTA VE ORGANİK ASİT İLE ŞELATLANMIŞ MİKROELEMENT KAYNAKLI ÇÖZÜNEBİLİR TOZ GÜBRE Garanti edilen içerik % w/w Suda Çözünebilir Bor (B) 1 Suda Çözünebilir Bakır (Cu) 1 Suda Çözünebilir Demir (Fe) 4 Suda Çözünebilir Mangan (Mn) 4 Suda Çözünebilir Çinko(Zn) 5 BLUE CODE,microelement karışımı kaynaklı eksiklik gidericidir. Her türlü toprak çeşidi ve gereksinim için uygun EDTA ve organik asit ile şelatlanmış spesifik formülasyona sahiptir. BLUE CODE ürünlerin dengeli beslenmesi için ihtiyacı olan mikrolementleri sağlar. Topraktan veya sulama sistemleri ile direkt olarak uygulanabilir. Oldukça dengelidir ve NPK ile karışabilir. Mikroelement eksikliklerini gidermek için bütün ürün çeşitlerinde uygulanabilir. Çiçekli bitkilerde, meyve ağaçlarında ve sebzelerde bütün besin eksikliklerinin önlenmesi ve giderilmesi için tasarlanmıştır. KULLANIM DOZU Yapraktan uygulamalarda 100 lt suya gr dosajında, Topraktan uygulamalarda damlama sulama sistemleri ile 500 cc/ 1000 m 2 dosajında tavsiye edilir.

25 SUDA ÇÖZÜNEBİLİR MİKRO ELEMENT BAZLI TOZ GÜBRE Garanti Edilen İçerik w/w % Suda Çözünebilir Bor (B) 0,5 Suda Çözünebilir Bakır (Cu) 0,5 Suda Çözünebilir Demir (Fe) 4 Suda Çözünebilir Mangan (Mn) 4 Suda Çözünebilir Çinko(Zn) 4 TRACE bitkideki mikro element eksikliklerini gidermek için tasarlanmış bir üründür. TRACE organik asitler ile şelatlanmıştır. 100 % suda çözünebilir özelliğe sahiptir. TRACE en gerekli besin elementleri ile içeriği dengelenmiştir. TRACE bütün ürünlerde mikro element eksikliklerini gidermek için rahatlıkla uygulanabilir. TRACE yapraktan veya damlama sisteminden kolaylıkla uygulanabilir. UYGULAMA Bitki Uygulama sayısı Yapraktan Topraktan Domates, biber, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da patlıcan vb. boyunca gün ara ile Kavun, karpuz, Dikimden 15 gün sonra, sezon 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da salatalık, kabak,vb. boyunca gün ara ile Tüm meyve ağaçları İlkbahar ilk gelişme 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da ve zeytin döneminden itibaren ara ile Bağ ve çilek İlk yapraklanma döneminden 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da itibaren gün ara ile Fidancılıkta Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da Kış sebzeleri, süs bitkileri ve çiçekcilik Tarla bitkileri ve pamuk Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile Erken gelişme döneminde başlamak üzere gün ara ile 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da 100 lt suya gr 0,5-1 kg/da ODAK TARIM LTD.ŞTİ. Aşağıoba mah. Toptancılar Birliği Kooperatifi Sk. 108/5 Döşemealtı-ANTALYA/TÜRKİYE

26 (HARMANLANMIŞ N-P-K GÜBRESİ) Formülasyonlar(w/w %) LION Azot (N) P2O K2O Bakır(Cu) Edta Demir (Fe) Edta Mangan (Mn) Edta Çinko (Zn) Edta Boron(B) Edta 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01 0,04 0,04 0,04 0,07 0,04 0,01 0,01 0,01 0,04 0,01 0,03 0,03 0,03 0,04 0,03 0,01 0,01 0,01 0,00 0,01 LION , , , , formülasyonları bulunan özel bir damlama sulama gübresidir. LION enzim, vitamin, organik asit ve polisakkaritler ile zenginleştirilmiştir. Yüzde yüz eriyen asidik karakterli bir gübredir.. İçeriğindeki enzimler sayesinde N-P-K içeriği bitki tarafından hızla alınabilir özelliktedir.bu nedenle düşük dozlarda dahi etkili olur. İçeriğindeki kompleks ajanlar sayesinde toprakta bağlı olan elementleri çözerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürür. LION İçeriğinde bulunan izelementlerin hepsi edta şelatlıdır. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkilerde damlama sistemleri ile günlük 0,5 kg/1000 m 2 tavsiye edilir.

27 DAMLAMA SULAMA GÜBRESİ Formulasyonlar (w/w %) METEOR Azot (N) ,00 P2O K2O Bakır (Cu) 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01 0,00 Demir (Fe) 0,04 0,04 0,04 0,04 0,04 0,02 Mangan (Mn) 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01 0,03 Çinko (Zn) 0,03 0,03 0,03 0,03 0,03 0,03 Bor (B) 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01 0,00 METEOR NPK formulasyonları tüm bitkilerin farklı gelişim dönemlerinde kullanıma uygundur. Genel amaçlı kullanımlar ve bitkiye özel formülasyonlar ile METEOR ürünleri bitki ihtiyacını en iyi şekilde karşılar Tamamen %100 suda çözünür Organik asitler ile zenginleştirilmiş bir gübredir. Bitki tarafından hızlı alınabilir formda gerekli mikro besin elementleri içerir. METEOR damla sulama sistemlerini temiz tutar, tüplerde tıkanmaya neden olmaz. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkiler için günlük 1000 m 2 ye 1 kg dosajında tavsiye edilir.

28 DAMLAMA SULAMA GÜBRESİ Formulasyonlar (w/w %) MAGNA Azot (N) P2O K2O Demir (Fe) 0,03 0,03 0,03 0,03 0,03 Mangan (Mn) 0,03 0,03 0,03 0,03 0,03 Çinko (Zn) 0,03 0,03 0,03 0,03 0,03 Bor (B) 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01 MAGNA NPK formulasyonları tüm bitkilerin farklı gelişim dönemlerinde kullanıma uygundur. Genel amaçlı kullanımlar ve bitkiye özel formülasyonlar ile MAGNA ürünleri bitki ihtiyacını en iyi şekilde karşılar Tamamen %100 suda çözünür MAGNA formulasyonları klor içerir. Bitki tarafından hızlı alınabilir formda gerekli mikro besin elementleri içerir. MAGNA damla sulama sistemlerini temiz tutar, tüplerde tıkanmaya neden olmaz. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkiler için günlük 1000 m 2 ye 1 kg dosajında tavsiye edilir.

29 NPK LI SÜSPANSİYON GÜBRE EC FERTILIZER İçerik Formülasyonlar ( w/w %) Toplam Azot, N Suda çözünür fosforpentaoksit, P2O Suda çözünür toplam potasyum oksit K2O TANGO formülasyonları kolay ve tamamen suda çözünebilir formdadır. Asitli gübrelerdir tıkanma yapmazlar. TANGO süspansiyon formülleri problemsiz kolay kullanılabilir formdadır. Kök bölgesinde problem oluşturmaz. Klor ve sodyum tuzu içermez. Tüm formülasyonlar bitki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanmıştır. Bitkilerin kılcal kök gelişimini ve çiçeklenmeyi arttırır. Tüm bitkilerde kullanılabilir. TANGO formülleri düşük ph içeriklidir. TANGO nun; dengeli, fosfatlı ve potasyum olmak üzere üç formülasyonu vardır.. TANGO bitkileri güçlendiren ideal bir formülasyondur. TANGO 5-9-5, yüksek oranda fosfor içerir, bitkilerin ilk gelişim döneminde dikimden sonar kök bölgesinin gelişimini teşvik etmede, ilk çiçeklenmede ve çiçek tutumunun artmasında ve de çiçek renk yoğunluğunun artmasında etkilidir. TANGO , potasyum içerikli üründür. Bitkilerin verim döneminde kullanıldığında daha kaliteli, sert ve lezzetli meyveler oluşmasını sağlar. Meyve büyüklüğünü sertliğini ve raf ömrünü uzatır. KULLANIM DOZU Genel olarak tüm bitkilerde kullanım dozu damlama sulama sistemleriyle günlük 1 kg/1000 m 2 olarak tavsiye edilir.

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler. FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler.   FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 Team Crew Yeni Fikirler Üstün Ürünler Ürün Özellikleri: TEAM-CREW besleyici elementler bakımından zengin formülasyonlar ile karakterize edilen NPK formülleridir. önemli miktarlarda azot, fosfor ve potasyum

Detaylı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto-Zinc 15 Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers Organik Gübreler / Organic Fertilizers TOPRAKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR Dünyada hayatın varlığı 30-90 cm lik verimli üst toprak tabakasına bağlıdır. Yeryüzü, bin yılda

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

Sizin için üretiyoruz...

Sizin için üretiyoruz... Sizin için üretiyoruz... Uzun yıllardır tarım sektöründen kazandığımız deneyimleri hayata geçirmek ve türk tarımına doğru, güvenilir ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla şirketimiz 2015 yılında Antalyada

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı Ato Serisi Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli

Detaylı

ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM

ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM ZENGİN İÇERİK YÜKSEK VERİM Damlama Sulama ve Yaprak Gübreleri Kombi Gübreler ve Mikro Elementler Organik-Organomineral Gübreler İnorganik Sıvı Gübreler Saf Gübreler www.tarimix.com Tam otomatik Gram/Ton

Detaylı

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir.

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar tohum, Netar Gübre ve Netar Biyoteknoloji adı altında faaliyetlerini

Detaylı

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri.

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri. Docto-Fer Topraktan uygulama preparatı Demirin Bitkilerde Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli rolü vardır. Klorofil

Detaylı

AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA

AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA AGROSTORE WORKS CUMHURİYET MAH. HASTANE CAD. NO 3 A GAZİPAŞA / ANTALYA Bor Bigger Bor (B) 8 Ürünün özelliği ; Enzymatic B da sıvı bor ihtiva eden bir gübredir. Özel yapısı sayesinde bitki tarafından rahatça

Detaylı

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad.

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad. Akdem Tarım Zahireciler Sitesi 3. Cad. No : 1 2 17 2 0 0 B i g a Çanakkale - TÜRK YE Tel : +90 286 316 71 62 Fax : +90 286 316 87 73 info@akdemtarim.com.tr www.akdemtarim.com.tr Akdem Tarım Bitki Besleme

Detaylı

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu' ORGANİK GÜBRE GENEL BAKIŞ Günümüzde yaklaşık 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun belirlemelerine göre dünya nüfusunun

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik;

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik; Azotlu Organomineral Sıvı Gübre MİKROSTİM HAKKINDA MİKROSTİM; gübreleme programının etkinliğini arttırmak ve genellikle topraklarımızda eksikliğine sıkça rastladığımız Fe-Zn-Mg-Mn besin elementleri noksanlığının

Detaylı

Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ

Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ Saf gübreler KORAGRI SAF GÜBRE SERİSİ BAKIR SÜLFAT (25Cu) CINKO SÜLFAT HEPTA HIDRAT (22Zn) DEMIR SÜLFAT (17Fe) FOSFORIK ASIT (60P2O5-85) KALSIYUM NITRAT (15NO3-26CaO) MAGNEZYUM NITRAT (11MgO-15SO3) MAGNEZYUM

Detaylı

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 ARTESA, Kozluca Kültürevi resmi sponsorudur. Kozluca Köyü- Burdur www.kozlucakulturevi.blogspot.com/ AS QUALITY Formulasyonlar serisi 20-20-20 1 MgO Demir (Fe) HEEDTA % 0,06

Detaylı

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler...

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Ortak kaderimiz, yaşam kaynağımız olan toprak, iyi bakıldığında tüm cömertliğini sunar, hor görüldüğünde göz yaşlarımızla sulanır. Kaderimiz, bu cömertliğin

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar www.kusbaba.com.tr Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Suda Çözünür Bakır (Cu) % 6,5 Özel bir formül ile üretilmiştir. Bitki ve meyvede kesinlikle

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev Potash House P.O. Box 75 Beer-Sheva, 84100 Israel Tel: +972-8-6465731 Fax: +972-8-6465811 novapeak@iclfertilizers.com www.iclfertilizers.com All from a Single Source Products of Rotem Amfert Negev All

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

SIVI KULLANIM REHBERİ

SIVI KULLANIM REHBERİ SIVI KULLANIM REHBERİ 1 İnsanlığın Geleceği: Organik Tarım! İnsanlık için gıda temin etme konusu, günümüzün en acil sorunudur. Yaklaşık 4 milyon çocuk ve 500 milyondan fazla yetişkin açlık nedeniyle direnerek

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE Çabamız topraklarımız için www.letafet.co LETAMİN BASE HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE Letafet Uluslararası Pazarlama Gıda Satış

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA REZFREE INC Houston, Teksas ta biyoteknoloji ve inovatif sonuç odaklı bir şirket olarak kurulmuş olup, tarım sektöründe inovatif ürünlerin

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Âlim Çağlayan 1 Ertan Demoğlu 1 Besinlerin rolü Yeterli bir gübreleme programı sadece bütün besinlerin temel görevleri açık bir

Detaylı

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi N, P, K ve Mg un 1:5 ekstraksiyon çözeltisindeki standard değerleri Çok az Az Yeterli Fazla Çok fazla Oldukça fazla N (meq/l)

Detaylı

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 1 SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 20-20-0+ME 15-15-15 15-15-15+ME 12-30-12 ÜRE BEYAZ İNCİ AMONYUM NİTRAT CAN AMONYUM SÜLFAT POTASYUM SÜLFAT

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM)

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) Toprak Bilgisi Dersi Prof. Dr. Günay Erpul erpul@ankara.edu.tr Işık Enerjisinin Kimyasal Enerjiye Dönüştürülmesi Fotosentez, karbon (C), oksijen (O) ve hidrojen (H) atomlarını

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU TERRA FARM ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ÜRÜNLERİN ORAN VE İÇERİK BİLGİLERİ BİR SONRAKİ SAYFADA VERİLMİŞTİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir Ürün İçerik Toplam

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Potasyum:

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 KALSİYUM

Detaylı

G Ü B R E K ATA L O Ğ U

G Ü B R E K ATA L O Ğ U GÜBRE K ATA L O Ğ U SELEDA Gübre olarak, organik içerikli bitki besleme ürünleri alanında yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde kalitesini ve etkinliğini kanıtlamış organik ve organomineral granül ve sıvı

Detaylı

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti 2 Ağaç Kesim

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

ürün kataloğu

ürün kataloğu info@agromila.com ürün kataloğu Önsöz AGROMİLA, arkasındaki global grubun vizyonuyla, Türkiye de ve dünyada ekolojik, sürdürülebilir ve verimli tarıma ihtiyacı karşılama vizyonuyla kurulmuştur. En büyük

Detaylı

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit)

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit) Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

Elma Ağaçlarında Gübreleme

Elma Ağaçlarında Gübreleme Yayın No: 40 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Elma Ağaçlarında Gübreleme Kadir UÇGUN, Hüseyin AKGÜL Lütfen Dikkat!.. Gübreleme, başarılı bir meyvecilik için gerekli uygulamalardan biridir ve yetiştiriciler tarafından

Detaylı

Nuri ARI Ziraat Yüksek Mühendisi

Nuri ARI Ziraat Yüksek Mühendisi TURUNÇGÝLLERDE GÜBRELEME Nuri ARI Ziraat Yüksek Mühendisi Turunçgiller genel olarak su tutma ve havalanma özelliði iyi olan, 1.5-2.0 m derin profile sahip týnlý, milli týn, kumlu týn ve milli killi týn

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme

Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Fındık Yetiştiriciliğinde Gübreleme Ülkemiz dış ticaretinde önemli bir yeri olan fındık, ülkemizin Karadeniz Bölgesi ile Sakarya- Düzce yörelerinde yetiştirilmektedir. Dünyada üretilen fındığın %70-75

Detaylı

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER Dünya üzerinde çay bitkisi, Kuzey yarımkürede yaklaşık 42 0 enlem

Detaylı

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ Vermisol Naturel Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Kuşbaba Tarım arasında yapılan görüşmeler sonucunda Kuşbaba Tarımın Antalya Hacıaliler mevkiinde

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Zeytin

Detaylı

ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ

ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ Toprağın yapısını düzenler. Toprağın verimliliğini arttırır. Toprak havalanmasını sağlar. Toprağı işlemede kolaylık sağlar. BİOSTİM İN KİMYASAL ETKİLERİ Topraktaki

Detaylı

BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI

BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI BİTKİ BESLEME DERS NOTLARI Dr. Metin AYDIN KONYA 2011 BİTKİ BESİN ELEMENTLERİNİN GÖREVLERİ, ALINIŞ FORMLARI ve KAYNAKLARI Besin Elementi Bitkideki Görevi Alınış Formu Kaynakları Karbon (C) Karbonhidratların

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede 104*208 ölçülerindeki

Detaylı

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur?

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARKLAR, HANGİ YÖNTEMLER İLE BULUNUR. Bilimsel yöntemleri kullanmadan farkları bulmak,

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

SIVI GÜBRELERİMİZ KATI GÜBRELERİMİZ

SIVI GÜBRELERİMİZ KATI GÜBRELERİMİZ KATI GÜBRELERİMİZ Bolworm Soil %100 Organik (Toz) Bolworm Soil %100 Organik (Granül) Bolworm Compo %100 Organik Bolworm P ( Organomineral ) SIVI GÜBRELERİMİZ Bolworm Power Bolworm Power Plus Bolworm Çiftlik

Detaylı

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit),

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit), Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Tarih: 26.02.2013 TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2)

b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) b) Bitkiye Uygulama Püskürtülerek uygulama (yaprak gübreleri, % 0,2-0,4) Tohuma bulaştırılarak (kaplama) uygulama (% 0,2) 1 2 Püskürterek uygulama Bitkiler gereksinim duydukları besin maddelerinin büyük

Detaylı

ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ

ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ ne işe yarar? BİOSTİM İN FİZİKSEL ETKİLERİ Toprağın yapısını düzenler. Toprağın verimliliğini arttırır. Toprak havalanmasını sağlar. Toprağı işlemede kolaylık sağlar. BİOSTİM İN KİMYASAL ETKİLERİ Topraktaki

Detaylı

DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR

DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR DOĞRU VE DENGELİ GÜBRE KULLANIMI BİTKİLERE HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI DAYANIKLILIK KAZANDIRIR Prof. Dr. Habil Çolakoğlu 1 Prof. Dr. Mehmet Yıldız 2 Bitkilerin yeterli ve dengeli beslenmesi ile ürün

Detaylı

DOMATESİN GÜBRELENMESİ

DOMATESİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda gerçekleştirilen analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

KAYISININ GÜBRELENMESİ

KAYISININ GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlar da yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak /

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak / Kök gelişimini ciddi oranda desteklediği için, özellikle dikim esnasında granül gübrenin kullanılması tavsiye edilir. Üreticilerin, topraktaki besin ihtiyacını tespit edebilmeleri için toprak analizi yaptırmaları

Detaylı

InnSide MANNI-PLEX TEKNOLOJİSİ

InnSide MANNI-PLEX TEKNOLOJİSİ InnSide MANNI-PLEX TEKNLJİSİ TAKE CNTRL Brandt 1953 yılında rta Amerika Springfield Illinois'te kurulmuştur. 50 yılı aşkın süredir ve yaklaşık 350 kişilik kadroyla aynı konu üzerine yoğunlaşmıştır. Kontrol

Detaylı

Akvaryum veya küçük havuzlarda amonyağın daha az zehirli olan nitrit ve nitrata dönüştürülmesi için gerekli olan bakteri populasyonunu (nitrifikasyon

Akvaryum veya küçük havuzlarda amonyağın daha az zehirli olan nitrit ve nitrata dönüştürülmesi için gerekli olan bakteri populasyonunu (nitrifikasyon Azotlu bileşikler Ticari balık havuzlarında iyonize olmuş veya iyonize olmamış amonyağın konsantrasyonlarını azaltmak için pratik bir yöntem yoktur. Balık havuzlarında stoklama ve yemleme oranlarının azaltılması

Detaylı

Aquafarm SIVI ORGANİK GÜBRE BİTKİSEL MATERYALİN AYRIŞTIRILMASI İLE ELDE EDİLEN FÜLVİK ASİT İÇEREN ORGANİK ÜRÜN

Aquafarm SIVI ORGANİK GÜBRE BİTKİSEL MATERYALİN AYRIŞTIRILMASI İLE ELDE EDİLEN FÜLVİK ASİT İÇEREN ORGANİK ÜRÜN HAKKIMIZDA Sektörde 15 yılı aşkın tecrübeye sahip, İzmir/TÜRKİYE de yerleşik firmamızın misyonu, üretmiş olduğu spesifik bitki besleme ürünleriyle Türk ve Dünya tarımına hizmet vermektir. Gelişimi firmamızın

Detaylı

PB www.hdfgubre.com www.hdfgubre.com 1

PB www.hdfgubre.com www.hdfgubre.com 1 www.hdfgubre.com 1 www.hdfgubre.com 2 www.hdfgubre.com İçindekiler Taban Gübreleri (Organomineral) 06-14 Mikrobiyal Gübreler 16 Toprak Düzenleyiciler 18-19 Organik Gübreler 20-29 Organomineral Gübreler

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

YÖNETMELİK. %19,7 N Azot toplam azot olarak ifade edilir. Kalsiyum nitrat(kireç nitratı) eklenmişse maksimum nitrat azotu muhtevası: %2,2

YÖNETMELİK. %19,7 N Azot toplam azot olarak ifade edilir. Kalsiyum nitrat(kireç nitratı) eklenmişse maksimum nitrat azotu muhtevası: %2,2 9 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28228 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TARIMDA KULLANILAN KĠMYEVĠ GÜBRELERE DAĠR YÖNETMELĠKTE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1 18/3/2004

Detaylı

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ

ÇİLEĞİN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ

HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ HÜMİK MADDELER ve DÜNYA YAŞAMI İÇİN ÖNEMİ Farklı düzeylerde de olsa tarımla ilgilenen herkes bitkilerin temel yaşam döngüsünün farkındadır: bitkiler ekilir/dikilir, beslenip ve büyür, hasat edilir ve daha

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA Merkezi Ankara da bulunan firmamız tarım sektörüne yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştur. Halen ABD nde geliştirilen

Detaylı

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR?

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR? TOPRAK SOLUCANLARI Solucanlar, dünyanın var oluş sürecinin başından beri hayatta kalabilen nadir hayvanlardan birisidir. Bu zamana kadar hayatta kalabilmelerini, bağışıklık sistemlerinin gücüne borçludurlar.

Detaylı

NPK GÜBRELERİ MİKRO-ELEMENTLER - ÖZEL GÜBRELER

NPK GÜBRELERİ MİKRO-ELEMENTLER - ÖZEL GÜBRELER .. Bi-er kimya tarım ilacları san. Ve tic. Ltd. sti. Bİ ER ASTALL... SOLUFEED LTD. / İNGİLTERE FİRMASININ ÜRÜNLERİ a NPK GÜBRELERİ MİKRO-ELEMENTLER - ÖZEL GÜBRELER Iron 13 Caltıx plus Her Damlasında Verim

Detaylı

SUNUM BioMass Sugar 2012

SUNUM BioMass Sugar 2012 SUNUM BioMass Sugar 2012 Bütün bitkiler için organik toprak iyileştirici İÇİNDEKİLER Illovo Sugar ın tanıtımı BioMass Sugar ın üreticisi BioMass Sugar tanımı Aktif bileşenler Anahtar bileşenler BioMass

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME

ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM VE UYGULAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AKADEMİ MERKEZİ FAALİYETLERİ ÜRETİM AŞAMASINDA ADIM ADIM GÜBRELEME Kübra DOĞAN Gübre,

Detaylı

Nurturing the partnership between crops and soil

Nurturing the partnership between crops and soil Nurturing the partnership between crops and soil Narpa Tohum Tarım sektöründe Türkiye nin tarımsal kimliğine katkıda bulunmak ve geliştirmek için bilgi ve tecrübesi ile yeni bir oluşum olarak başlamıştır.

Detaylı

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler Organik Ürünler Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Ekosol Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. Hacırahmanlı Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi Küme Evler No:7 Saruhanlı

Detaylı

Deniz Yosunlarının Kullanımı

Deniz Yosunlarının Kullanımı 7.4.8. Deniz Yosunlarının Kullanımı Deniz yosunu bir toprak iyileştirici olmakla birlikte taşıma masraflarının yüksek olması nedeniyle ancak lokal olarak kullanımı uygundur. Buna karşılık deniz yosunu

Detaylı

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry Firma Hakkında Türkiye'de gerçek anlamda tarımsal girdi üretimi yapan şirketimiz, üretim bilgi birikimini öncelikle leonarditten Humat üretimi üzerine yoğunlaştırmıştır. Dünya standartlarında Potasyum

Detaylı

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Eco new farmers Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Modül 2 Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2 Bitki / Toprak sistemi www.econewfarmers.eu 1. Giriş Topraktaki besin arzı ile talebi

Detaylı

TOPRAK TOPRAK TEKSTÜRÜ (BÜNYESİ)

TOPRAK TOPRAK TEKSTÜRÜ (BÜNYESİ) TOPRAK Toprak esas itibarı ile uzun yılların ürünü olan, kayaların ve organik maddelerin türlü çaptaki ayrışma ürünlerinden meydana gelen, içinde geniş bir canlılar âlemini barındırarak bitkilere durak

Detaylı