UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE"

Transkript

1 UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE

2 UMKE 10.YAŞINI KUTLUYOR Bursa'da "Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin" "Projeden Hayata 10.yıl etkinliği" geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı UMKE sayesinde afet riskini yönetiyor Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ülkede afete müdahalede sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Bizim esas problemimiz afete hazırlık kısmındadır, riski yönetemiyoruz. Sağlık Bakanlığı ise UMKE sayesinde bu riski yönetiyor. UMKE ekipleri gittikleri yerde çok faydalı işler yapıyor" dedi.

3 Tayyare Kültür Merkezi'nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) 10. yılı dolayısıyla program düzenlendi. UMKE'nin hizmetleri slayt eşliğinde anlatıldı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, UMKE'nin kuruluşu hakkı bilgiler verdi

4 . Afetlerde ölüm ve sakatlıkların kabul edilebilir seviyelere çekilmesi maksadıyla 2003 yılında UMKE'nin kurulduğunu hatırlatan Akan, "Proje kapsamında başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Bursa'nın da içinde yer aldığı 11 il ve deprem riski yüksek olan yerlerde UMKE kurularak eğitimlere başlandı. İlk UMKE eğitimi 15 ile 19 Aralık 2013 yılında Bursa Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bünyesinde yapıldı. İlk ekip 30 kişilik gönüllü ile kuruldu yılının sonunda ise bakanlığının planlamaları sonucunda 82 ile ulaştı" dedi.

5 UMKE'nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, "2003 yıllarında afetlerde sağlık organizasyonu projesi olarak başlayan süreç aslında ana rahmine düşen ilk canlı gibiydi yılının sonuna doğru bu proje hayata geçerken, hemen akabinde İran'da meydana gelen depremle UMKE canlılık durumunu ortaya koydu. İlk bilinçli hareketini ise 2005 yılında kıyafeti ve donanımıyla Pakistan depreminde ortaya koydu. Aslında bu ihtiyacın ilk belirtileri 1999 büyük Marmara depreminde yaşanmıştı" diye konuştu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, afete müdahale operasyonunda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Esas problemin afete hazırlık kısmında olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Kurumlar, devlet ve kamu görevlileri olarak maalesef afete hazırlık noktasında çok iyi değiliz. Yani riski yönetemiyoruz.

6 Sağlık Bakanlığı UMKE sayısında bugün bu riski yönetiyor. Her daim elinin altında afetlerden sonra görev alacak medikal kurtarma ekipleri var. Bunlar gittikleri yerlerde hakikaten çok faydalı işler yapıyor. Bunu Van depremini yönetmiş bir vali olarak yaşadım ve gördüm. Benim Van depreminde zorlanmadığım konulardan bir tanesi sağlıktır.

7 Bunun bir tanesi UMKE'dir. Diğeri de depremden önce açılışını yapmış olduğumuz 750 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesidir. Bu 2 şeyin varlığı bizim zorlukları aşmamızı sağladı" şeklinde konuştu yılında Van Erciş'te meydana gelen depremde olay yerine ilk UMKE'nin geldiğini belirten Karaloğlu, "Çevre illerdenbir çok UMKE ekibi olay yerine gelmişti.

8 Diğer kurtarma ekipleri ise daha olay yerine gelmeden kalacak yer ve yiyecek yemeği düşünüyordu" açıklamasını yaptı. AYDIN'DA UMKE TATBİKATI YAPILDI Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı AFAD, UMKE, Nazilli Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Hastane Sivil Savunma birimince başarıyla tamamlandı. Hastane Afet Planı (HAP) Eğitim ve Tatbikatları kapsamında Aydın genelinde hastanelerde afetlere karşı hazırlanan hasta tahliye senaryosunda, hastanede yangın alarmının çalmasıyla birlikte tatbikata başlandı. Görevli hastane personelleri tarafından AFAD ve UMKE ekiplerine yardımcı olunurken, hastaneye gelen Nazilli Belediyesi itfaiye ekiplerince senaryo gereği hastane içindeki yangına müdahale pozisyonu alındı. İtfaiye ekiplerince bir yaralı da vatandaşların şaşkın bakışları arasında sedyeye alınarak hastane dışına çıkarıldı. Hastaneye gelen vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen tatbikatın ikinci bölümünde ise birinci katta mahsur kalen 3 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli AFAD ekiplerince, binanın çatısında bulunan 2 kişi ile 4. katında bulunan bir kişi ise UMKE ekiplerinin müdahalesiyle çıkarılıp sedye ile çatıda hazırlanan ipler aracılığıyla zemin kata indirilip tedavi altına alındı. Toplam 50 kişilik UMKE, AFAD, Nazilli Belediyesi ve Hastane personelinin katıldığı tatbikat yaklaşık yarım saat süren tatbikatı hastanede yatan hastalar heyecanla izlerken, birçok hastada bu anları cep telefonları ile kayıt almaları ise dikkat çekti.

9 2013 YILI HAP TATBİKATLARI SONA ERDİ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Hastane Afet Planı nı son olarak Nazilli de uyguladıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Emine Sancak; Bakanlığımızın bize yapmamız için verdiği görevler arasında ilde bulunan tüm hastanelerin HAP tatbikatları tamamlanması var. Yılda iki kez yapılan bu tatbikatlarımızın sonuncusunu taşınmasından dolayı Nazilli Devlet Hastanesi nde yapmayı uygun gördük. Bu tatbikat ile 2013 yılı Aydın HAP tatbikatlarını sona erdirdik. Aydın merkez ve ilçelerdeki 14 hastanede bu HAP tatbikatlarını başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Bugün önce hastane personeline teorik eğitim verdik. Onun akabinde de tatbikatını yaptık. AFAD ve itfaiye ile birlikte ortaklaşa yaptığımız bir tatbikat. Bugün yüksekten indirme ve servis tahliyesi yapıldı. Yüksekten indirmeyi şu sebepten yapıyoruz. Eğer mahsur kalınmışsa hastanenin belirli bir bölümünde ve merdivenler kullanılamıyorsa yada yan servise geçmek mümkün değilse kapılar kullanılamıyorsa bu durumda hastanenin dış cephesinden tahliye gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için eğitimlerimizi almıştık. Malzemelerimiz de alınmıştı. Ekibimizin eğitimi var. Onun gerçekleştirmesini yaptık. Aşağıda yangın var. Hastalar çatıya çıkmış. Hastaların güvenli bir şekilde tahliyesi var. 16 kişilik ekiple bunu gerçekleştirmiş olduk. Hastane çalışanları ve HAP da görevli personelin ve hastane idaresinin katkısı çok büyük. Hastane yöneticisi HAP ı başlatıyor. Bunun üzerine de çalışmalar başlıyor. Bizde HAP aktive edildikten sonra başladık ve görevimizi

10 sonlandırdık dedi. NAZİLLİ, AFET DURUMUNDA ÜS HASTANE OLACAK Nazilli Devlet Hastanesi nin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Nazilli Devlet Hastanesi Yönetici Dr. Nail Ündağ; Hastanemiz bölgemizdeki herhangi bir afet durumunda üs olarak kullanılabilecek hastane konumundadır. Bu nedenle genel sekreterliğimizin koordinasyonuyla UMKE, AFAD, Nazilli Belediyesi İtfaiye ekibi ve hastanemiz personeliyle beraber acil durumda hastanede bir tatbikat yaptık. Önümüzdeki yıl bire bir gerçek bir tatbikat yapmayı planlıyoruz. Hastanemiz her an oluşabilecek afetlere ve bölgemizin deprem bölgesi olması nedeniyle de depremlere yapılabilecek müdahalelere hazır olmayı planlamaktadır. Bu konuda hazırlıklarımız sürekli güncellenmekte, her türlü tedbir alınmaktadır. Bugünkü tatbikatımızda görevli olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir acı görmeyiz. Böyle bir şeye ihtiyaç olmaz ama olduğu zamanda en hazırlıklı şekilde müdahale etmekten de mahrum kalmamız gerekiyor. Hastanemizin sivil savunma amirliğimizin koordinasyonuyla her branştan görevli arkadaşlarımız var. Bunlar daha önceden bir plan dahilinde görevlendirilmiş arkadaşlarımız. Toplam 50 ye yakın personel bu tatbikatta görev almıştır dedi.

11 A.S.H. Genel Müdürlüğü; Dünya Gönüllüler Gününüz Kutlu Olsun.. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden dünya gönüllüler günü kutlaması.. UMKE Logosunu Arıyor UMKE logosunu arıyor. UMKE ruhunu yansıtacağını düşündüğünüz logonuzu gönderebilirsiniz.. T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından herkese açık bir UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Logo Tasarım Yarışması düzenlenmektedir. Katılmak isteyen üyelerimiz için detaylı bilgi haberi devamında yer almaktadır. UMKE "Logo Yarışması" Katılım Şartları Bakanlığımız Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından halen kullanılmakta olan logonun, temsil gücü ve akılda kalma oranı daha yüksek ve Sağlık

12 Bakanlığı nın insan odaklı hizmet anlayışını yansıtan, yerel ve evrensel değerleri içeren bir logo ile değiştirilmesi ihtiyacı oluşmuştur. Değişen ve gelişen Bakanlığımızı, ülkemizde sağlık alanında yaşanan olumlu değişimi ve sağlıkta sürmekte olan insan odaklı dönüşümü ifade edebilecek nitelikte, UMKE nin misyon ve vizyonuna uygun akılda kalıcı logo üretilmesini sağlamak maksadıyla logo tasarım yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya ilişkin detaylar aşağıda belirtilmiştir. Katılım Koşulları a) Logonun çok çeşitli amaçlar için kullanılacağı göz önünde bulundurularak basıma uygun nitelikte hazırlanması, büyültülüp küçültüldüğünde bozulmaması gerekmektedir. b) Logolar, A4 boyutunda dijital ortamda hazırlanacaktır. Ayrıca tasarımlar Adobe lllustrator, FreeHand, CorellDraw ya da Photoshop programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak sunulacaktır. c) Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü nce daha önce korunmaya alınmamış olmalı, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Logo tasarımının kopya olduğu anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise geri alınacaktır. d) Bakanlığımız seçilen çalışma üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir. Çalışmaların Teslimi Çalışmaların tarihine kadar adresine gönderilmesi gerekmektedir. Sonuçların Açıklanması Yarışma, son teslim tarihini müteakiben düzenlenecek anket sonucu belirlenip tarihi itibarı ile ilan edilecektir.. Ödül 1. olan katılımcıya kamp seti hediye edilecektir.. İletişim SAĞLIK BAKANLIĞI Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİBİ Adres : Mithatpaşa Cad. No:3 D - Blok Sıhhiye / ANKARA Tel : +9 (0312) Faks : +9 (0312) e- : umke@saglik.gov.tr posta Logo'nun gönderileceği mail adresleri: acilafetumke@saglik.gov.tr & umke@umke.org

13 İSTANBUL UMKE BAŞARILI BİR TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİ İstanbul Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), nefes kesen bir tatbikata imza attı. Tatbikatı; İstanbul Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Uz. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen yönetti.

14 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Çatalca İnceğiz mağaralarında gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Nefes kesen tatbikatta senaryo gereği yaralılar sedyeye bağlanarak halatlarla mağaradan aşağıya indirildi.

15 İstanbul Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), nefes kesen bir tatbikata imza attı. Çatalca'da İnceğiz mağaralarında gerçekleştirilen tatbikata 20 sivil toplum kuruluşu katıldı. Onlarca kişilik profesyonel ekip senaryo gereği olası bir afet sonrasında binayı tahliye ederek, içeride bulunan yaralılara müdahale etti. Bir binanın simülasyonunun canlandırıldığı tatbikatta, mağaranın üst kısmında bulunan yaralılar sedyeye bağlanarak halatla aşağıya indirildi. Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü. Özel eğitimli köpeklerin de yer aldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

16 TÜRKİYE NİN AFETLERDE KAYNAKLARI KISITLI İstanbul Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Uz. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen, tatbikata 20 sivil toplum kuruluşunun katıldığını belirterek şunları söyledi: "Bu Afetlerde Acil Hizmetler Şubesi'nin yıllık planlı kış tatbikatı. Biz Sağlık Bakanlığı'nın Acil Hizmetler Şubesi olarak amaç, afetlerde bütünleşik çalışma çerçevesinde bu tür felaketlerde vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaç edinmiş itfaiye, AFAD, UMKE gibi 20'ye yakın sivil toplum kuruluşu bütün ekipleri bir arada çalıştırmak".

17 Çelikmen, Afetlerde bizim ülkemizin kaynakları kısıtlı. Önemli olan bu imkanları seferber edip, birlikte eşgüdümlü çalışabilmeyi sağlamak" diye konuştu. Tatbikatta yaralılara dar alanda damar yolu açılması, boyun ve omurga sabitlemesi yaptıklarını belirten Ferudun Çelikol, afetlerde kurtarma ekiplerinin güçlü bir işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

18 İZMİR'DE KİTLESEL YARALANMALI OLAY TATBİKATI İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde AFETLERE HAZIRLIK KAPSAMINDA, ACİL SERVİSTE KİTLESEL YARALANMALI OLAY TATBİKATI YAPILDI. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde AFETLERE HAZIRLIK KAPSAMINDA, ACİL SERVİSTE KİTLESEL YARALANMALI OLAY TATBİKATI başarıyla gerçekleştirildi.

19

20 BOLU'DA BAKANLIK YETKİLİLERİNİNDE KATILDIĞI PANEL YAPILDI

21 BOLU SAGLIK MÜDÜRLÜĞÜ - MARKA (DOGU MARMARA KALKINMA AJANSI)'NIN YAPMIŞ OLDUĞU ''UMUDUNU KESME'' PROJESİ KAPSAMINDA PANEL DÜZENLENDİ. BOLU SAGLIK MÜDÜRLÜĞÜ-MARKA (DOGU MARMARA KALKINMA AJANSI)'NIN YAPMIŞ OLDUĞU ''UMUDUNU KESME''PROJESİ KAPSAMINDA PANEL DÜZENLENDİ. PANELE BAKANLIGIMIZDAN AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANI UZMAN DR MUZAFFER AKKOCA, 112 ACİL SAGLIK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANI MEHMET AKİF GÜLEÇ, BİRİM SORUMLUSU DR MURAT ŞİMŞEK, UMKE BİRİMİNDEN SERKAN DEMİR VE İL YÖNETİCİLERİ KATILDI.

22 PANEL KAPSAMINDA DAİRE BAŞKANIMIZ TARAFINDAN UMKE SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN GELİŞMELER VE 2014 YILI HEDEFLERİ HAKKINDA BİR KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BOLU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR MAHMUT ARIK BOLU UMKE VE BÖLGENİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİRKEN İLİN RİSKLERİNİ GÜNDEME GETİREREK UMKENİN GEREKLİLİĞİNİ VURGULADI.

23 PANEL SONRASINDA DAİRE BAŞKANLARI VE YETKİLİLER BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNARAK ÇALIŞMALAR KONUSUNDA BİLGİ ALDI.

24 Kütahya'da 15. Bölge UMKE Tatbikatı 15.Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Kütahya'nın Gediz İlçesine bağlı Murat Dağı Termal Turizm Merkezi nde başarılı bir eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

25 Eskişehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Sorumlusu Dr. Cem Güre, Aralık 2013 tarihleri arasında Murat Dağı nda gerçekleştirecek olan tatbikatta, "Doğa Yaralanmaları ve Depremde Travmalı Hastaya Yaklaşım, Klinik Protokolleri Uygulama ve Eğitim Tatbikatı" ile Kış Şartlarında Hayat İdame Tatbikatları yapılacağını söyledi. Bu gün tatbikat öncesi Gediz Belediye Kültür Merkezi'nde saat da tatbikat programıyla ilgili bir seminer düzenleyeceklerini belirten Eskişehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Sorumlusu Dr. Cem Güre, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar 15. Bölge UMKE Ekipleri'nden oluşan

26 150 kişilik sağlık personeline, Maden kazalarında medikal yaklaşım, Hastane afet planları ve Kış şartlarında hayat idame konu başlıkları altında bilgilendirme yapılacağını ifade etti. Dr. Cem Güre, seminerden sonra tatbikat yapmak üzere 2 bin 320 metre yükseklikteki Murat Dağı na tırmanacaklarını dile getirerek, ekiplerin en kötü kış koşullarında bile görevini yerine getirebilmesi için böyle tatbikatlar ve seminerler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

27 GİRESUN UMKE ORGAN NAKLİNDE Giresun Devlet Hastanesinden Beyin Ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki hastamızın organları alınarak Erzurun Tıp fakültesine ulaştırılmıştır. Bolu'da UMKE Tatbikatı Yapıldı Bolu İl Sağlık Müdürlüğü nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı gerçeği aratmazken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı gerçeği aratmazken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından ortaklaşa tatbikat düzenlendi.

28 İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen tatbikatta yangın ve depremler meydana geldi. Senaryo gereği yangın sırasında dumandan zehirlenen personel binayı terk edemedi. Bunun üzerine UMKE ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ne bağlı ekipler olay yerine gelerek binalarda mahsur kalan yaralıları kurtardı. Binadan çıkarılan yaralılar güvenli toplanma merkezinde kurulan çadırlara taşındı. Daha sonra sedyeyle ambulanslara alınan yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık ve AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan ın da katıldığı tatbikatta kurtarma ekiplerinin başarılı tahliyesi alkış aldı. GİRESUN DEVLET HASTANESİ HAP TATBİKATI Giresun Devlet Hastanesinde, Hastane Afet Plan Tatbikatı ( HAP) başarıyla gerçekleştirildi..

29 Şanlıurfa UMKE Temel Eğitimi Profesyonel sağlık personelinden oluşan, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek olası afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun olarak donatılmış olan kişilerden oluşan, afete maruz kalan kişiye ilk ulaşıldığı andan itibaren "Temel ve İleri Yaşam Desteği" vererek yaralının hayatta kalması ve hayatını sağlıklı olarak idame ettirmesi için gerekli profesyonel sağlık hizmeti veran ve her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya seviyesinde afetzedelere yardım eli uzatabilmek için kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aldığı eğitimler ve düzenlediği tatbikatlarla çalışmalarına devam ediyor. Bunun bir yenisi de Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında düzenlenen Temel UMKE Eğitimidir. Şanlıurfa ilinde kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) katılmak isteyen gönüllü sağlık personeline Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında İlimiz koordinatörlüğünde Temel Umke Eğitimi verilmiştir.

30 Eğitimin ardından enkaz tatbikatı yapılarak olay yeri canlandırmasıyla olası felaketlere hazırlıklı olmak amaçlanmıştır. Yolda mahsur kalan 50 kişi UMKE tarafından kurtarıldı Van merkeze bağlı Ortanca grup köy yolunda mahsur kalan 50 kişi, Van UMKE ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla kurtarıldı. Van merkeze bağlı Ortanca grup köy yolunda mahsur kalan 50 kişi, Van UMKE ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla kurtarıldı.

31 Taziye için gittikleri Ortanca köyünden kent merkezine hareket eden 20 araçlık konvoy, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yolda yaklaşık 50 vatandaşın mahsur kaldığını öğrenen yetkililer, olay yerine İl Özel İdaresi karla mücadele ve sağlık ekiplerini yönlendirdi. Bir kar paletli ambulansla yola çıkan 5 kişilik UMKE ile karla mücadele ekipleri mahsur kalan yolculara ulaştı. Ekipler yürüttükleri çalışma sonucu kara saplanan aracı bulunduğu yerden çıkardı.

32 Mahsur kalan yolcular UMKE ekibine teşekkür ve şükranlarını sundu. Kayseri UMKE; Avusturya Yolcusu.. Kayseri UMKE, Avusturya da Kayseri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında eğitim almak için Avusturya ya gitti. AB tarafından desteklenen, Kayseri Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Avrupa Ülkelerinde Kayak ve Dağcılık Sporunda Meydana Gelen Kazalarda Arama, Kurtarma ve İlk Yardım Tekniklerinin Yerinde Görülmesi ve Değerlendirilmesi projesi kapsamında hizmet veren Kayseri UMKE, Erciyes Dağı nda arama ve kurtarma tekniklerini geliştirmek üzere Avusturya ya gidecek. Projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen projeler hakkında bilgiler verdi. Öksüzkaya, Biz son 2 yıldır Sağlık Bakanlığımızın 663 sayılı kanunu ile yeniden yapılanma sürecinde ilimizde 3 farklı birimle hizmet vermeye devam ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz proje yönetim biriminde projeler yapmaya başladık ve 2 yıldır yaptığımız projeler ile ülkemizde ses getiren bir müdürlük olduğumuzu düşünüyoruz ifadelerini kullandı. Hayata geçirilen proje hakkında da bilgiler veren Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Sağlık Müdürlüğü ne bağlı olarak görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Avrupa standartlarında eğitim alması, çevre illere eğitim vermesi, örnek uygulamalar yapması ve ortaklarımız ile birlikte Erciyes Dağı nın yüksek güvenlikli bir spor merkezi olmasına katkı sağlamaktır dedi. Proje kapsamında UMKE, 20 kişilik bir ekiple 25 Aralık ta Avusturya ya hareket etti. Samsun 112 ve UMKE'de Kar Seferberliği Samsun 112 ve UMKE ekipleri karla mücadele için seferber oldu

33 Samsun il merkezi ve ilçeleri yoğun kış şartlarıyla boğuşurken İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (Umke) Ve İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 ekipleri paletli ambulanslar ve arazi araçları ile mahsur kalan hastalara ulaşmak için yoğun mesai harcıyorlar. Karabük UMKE Hasta Kurtarma Operasyonunda Karabük ün Eflani İlçesi nde kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan böbrek hastası 81 yaşındaki Hurma Bozkurt, arazi aracıyla köye ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından sağlık merkezine götürüldü. Eflani ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Köyü nde yaşayan Hurma Bozkurt rahatsızlandı. Hurma Bozkurt un yakınları, 112 Acil i arayarak yardım istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan köye UMKE ekibi yönlendirildi. Zor şartlar altında köye ulaşan ekip, Hurma Bozkurt u evden sedye ile alarak yola taşıdı. Arazi aracının etrafının karla kaplı olması nedeniyle bir görevli Hurma Bozkurt u sırtına alarak araca taşıdı. Ovacuma Aile

34 Sağlığı Merkezi ne getirilen Hurma Bozkurt, buradan 112 Acil ambulansı ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne götürülerek tedavi altına alındı. Nevşehir UMKE Hasta Kurtarma Görevinde Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan hemodiyaliz hastalarının imdadına Nevşehir UMKE yetişti. Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan hemodiyaliz hastalarının imdadına Nevşehir UMKE yetişti. Derinkuyu İlçesine bağlı Doğala Köyü nde yaşayan ve haftada üç gün Diyaliz e girmesi gereken iki hemodiyaliz hastası, İl genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle köy yolunun kapanması sonucu Diyaliz Merkezine ait servis aracı ile yolda mahsur kalınca, servis şoförü Nevşehir UMKE yi arayarak yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ve zor şartlar altında köye ulaşan UMKE Ekibi iki hemodiyaliz hastasını alarak Dr.İ.Ş.Atasagun Devlet Hastanesi nde bulunan diyaliz merkezine naklederek diyalize girmeleri sağlandı.

35 İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim ÜNLÜBAY UMKE nin araçlarının yoğun kar ve kış şartlarında hastaların mağdur olmamaları için hizmete sunulduğunu belirterek, İl genelinde kar engeli dolayısıyla sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çeken tüm hastalar için gece gündüz, kar kış demeden hizmet vermeye devam edeceğiz. dedi.

36 GİRESUN UMKE HAP TATBİKATINDA Giresun İline Bağlı Yağlıdere devlet Hastanesinde gerçekleştirilen HAP tatbikatı başarıyla gerçekleştirilmiştir.

37 Şırnak UMKE Görevde Şırnak'ta Hamile Kadının Yardımına UMKE Yetişti. Şırnak'ta kar yüzünden kapanan köy yollarından dolayı hastaneye ulaşamayan ve sancıları artan hamile bir kadının yardımına UMKE ekipleri yetişti. 2 gündür devam eden kar yağışı Şırnak'ta hayatı olumsuz etkiledi. Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Geçitboyu köyünde sancılanan 22 yaşındaki Aysel Belge isimli hamile kadına ulaşmak için yola çıkan UMKE ekibi yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunda mahsur kaldı. Mahsur kalan UMKE ekibine bölgedeki askerler yetişti. Askerlerin yardımı ile saplandığı kardan kurtulan UMKE ekibini taşıyan araç büyük zorlukla köye ulaştı. Askerler ayrıca sağlık ekiplerine ve yolda mahsur kalan ve şeker hastası olduğunu belirten Hikmet Karatay adlı kamyon şoförüne çay ve şeker ikramında bulundu. İl Özel İdaresi'ne ait greyderin yolu açmasının ardından köye ulaşan ekipler, hamile kadını Şırnak Devlet Hastanesi'ne yetiştirerek tedavi altına aldı.

38 Geleceğin UMKE Gönüllülerine Eğitim Yalova UMKE, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine eğitim veriyor.

39 Yalova Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği, Hemşirelik ve Anestezi Teknisyenliği öğrencilerine UMKE nin tanıtımıyla birlikte hasta taşıma teknikleri gibi temel UMKE eğitimleri verilmeye başlandı. Okul yönetimi ve Yalova UMKE tarafından planlanan 2014 Mayıs ayına kadar kademeli olarak bütün öğrencilere verilecek bu eğitimlerle hem geleceğin UMKE gönüllüleri olan öğrencilerimize şimdiden bu ruhu aşılamak hem de okulda teorik olarak gördükleri bilgileri uygulamalı olarak görmelerini sağlamak ve varsa eksikliklerini gidermek amaçlanmıştır. Eğitimler okul binasındaki uygulamalı eğitim salonunda verilmektedir. Eğitimlerde emeği geçen eğitimci UMKE gönüllüleri arkadaşlarımıza ve okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

40 GİRESUN UMKE GÖREVDE Giresun Dereli ilçesine bağlı 2750 m yükseklikteki Kümbet yaylasında rahatsızlanan hamile vatandaşımızın yardımına koştu.

41 Giresun Dereli ilçesine bağlı 2750 m yükseklikteki Kümbet yaylasında rahatsızlanan hamile vatandaşımızın yardımına koştu.3'cü hamileliği olan vatandaşımız gece saat 00:10 sularında 112 komuta kontrol merkezinin vaka ihbarı üzerine nöbetçi olan umke ekibimiz olay yerine harekete geçerek hastaya ulaşarak gerekli ilkyardımı yaparak 112 ekiplerine teslim edilerek nakli Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine nakli sağlamıştır. Gaziantep UMKE, Kurtarma Görevinde Gaziantep UMKE yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan köylerde hasta kurtardı. Giresun ili Dereli İlçesine bağlı Çalca köyünde rahatsızlaşan bir vatandaşımız gece saat 22:00 da 112 komuta merkezine gelen ihbarı değerlendirerek nöbetçi umke personeline bildirmesi üzerine 3 saat sonra ekibimiz hasta olan vatandaşımıza ulaşmış il müdahalesi yapılarak 112 ekiplerine teslim edilmiş hastanın nakli sağlanarak umke biriminde olası vaka için hazır nöbetine devam etmiştir.

42 UMKE'NİN 10.YILINDA 10 SORUN? Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin Kuruluşunun 10 yılını kutluyoruz Bu kuruluş öylesine bir kuruluş ki bir kartopu olarak ortaya çıktığında binlerce gönüllüsü olan bir harekete dönüşeceğini herhalde kimse hesap etmemiştir. Bu başarıda emeği geçen herkese"teşekkürlerimizi" sunuyorum. Böyle bir hareketin içinde bulunmak farklı ve güzel bir duygu.. Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin Kuruluşunun 10 yılını kutluyoruz! Bu kuruluş öylesine bir kuruluş ki bir kartopu olarak ortaya çıktığında binlerce gönüllüsü olan bir harekete dönüşeceğini herhalde kimse hesap etmemiştir. Bu başarıda emeği geçen herkese"teşekkürlerimizi" sunuyorum. Böyle bir hareketin içinde bulunmak farklı ve güzel bir duygu.. "umke.org" olarak UMKE gönüllülerinin hizmetinde bulunmak, onların bir nebze sesi olmak da bizim için ayrı bir güzellik.. Bu güzellikler içinde sorunların olması UMKE'nin kendine has bir ayrıcalığı.. Devletin imkanları ve yapılanması ile sorunların aşılamaması da yine UMKE'ye has bir özellik.. UMKE'ye bir on yıl sonrasında baktığımızda dileriz bu 10. yılımızı hoş bir anı olarak yad ederiz.. Ama bu günü yaşadığımıza göre, bugünün realitesiyle baktığımızda 10. yılımızı pek çok sorunumuzla karşılıyoruz. Sorunları çözüme kavuşturmak, çok daha iyi bir noktada olmak önümüzdeki süreçte mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bu sorunları görmemek için 3 maymunu oynamak gerekir! UMKE personellerinin UMKE'nin sorunlarını çözmede etkin rol almaması, Bazı Koordinatör illerdeki UMKE Sorumlularının bağlı illerin umke.org sitesinde çıkan haberlerine bile karışması ve kendilerine sorulmadan haber yapılmasını hazmedememeleri.. seviyesizce, kompleksli davranmaları.. UMKE Yönergesinin yenilenmesi.. UMKE Yönergesinin tam anlamıyla uygulanmaması..

43 UMKE ( yada Afet Birim) Sorumlularının kendi ekiplerini kurup yeni katılımcılara söz hakkı tanımaması, iç çekişmeler, entrikalar.. Bölge Koordinatörlük sisteminin yeniden gözden geçirilmesi.. Bakanlık yetkililerinin sahada olup biteni sahada görmeleri ve İlleri ziyaret, denetleme turlarının gerekliliği.. UMKE Eğitimlerinin Koordinatör illerin insiyatifine bırakılıp, standardizasyonunun sağlanmaması. Koordinatör illerin Bakanlık yetkilileri tarafından kendilerine yazılı ve sözlü olarak iletilen bilgileri sorumlu oldukları! illerle paylaşmamaları.. Koordinatör illerde bulunan koordinatör yetkisine sahip, Sağlık Müdür yardımcılarının bu yetkilerinin farkında olmaması! bu durumun bazı Koordinatör illlerin UMKE ve Afet Birim Sorumluları tarafından kullanılması.. UMKE'nin pek çok Müdürlük ve Genel Sekreterlik tarafından angarya olarak görülmesi. UMKE görev ve tatbikatlarında bulunan personellerin memuriyetin gerektirdiği ciddiyet, vakardan uzak durmaları. Memur olduklarının bilincinde olmamaları..bu durumun UMKE personelleri tarafından bilinmesine rağmen dile getirilmemesi, Kurum amirleri tarafından gereken soruşturmanın yapılmaması. Sosyal medyada UMKE faaliyet ve görevleri ile paylaşımda bulunurken çok daha dikkatli olunması gerektiği.. UMKE Timlerinde branşlaşmanın zaruriyeti. Kıyafet ve donanımın artık çözüme kavuşması. 81 İl UMKE Sorumlusunun katılacağı UMKE Çalıştayının gerçekleştirilmesi. UMKE'nin medyada tanıtımının yapılacağı Kamu Spotu tarzında icraatların yapılması, UMKE Dergisi yada Basın Bülteni gibi çalışmaların basımı yapılarak yayınlanması. UMKE özellikle Van depreminden sonra birden sendikaların ve siyasilerin hedefi haline geldi işin başına birçok ilde UMKE ye emek vermeyen insanlar getirildi. Bu işe gönül verenler emek verenler küstürüldü. Bir çoğu da ildeki yöneticilerin ve merkezdeki yöneticilerin tutumundan yıldı yoruldu pes etti. Ne acıdır ki 10. yılımızda hep aynı sorunlar.. umke.org olarak bizden buraya kadar diyeceğimiz gün olur mu bilmiyoruz.. Sorun varsa hareket vardır..hareket varsa çözümde olacaktır, umuduyla..gerisi size kalmış yılında 20. Yılımızda da birlikte olmamız temennisi, UMKE'nin tam anlamıyla anlaşılması, anlatılabilmesi, gönüllerde taht kurması dileğiyle.. "Dost acı söylermiş" Tüm dostlara saygı selamlarımızı sunuyoruz..

44 Bursa'da UMKE Tatbikatı Yapıldı Bursa'da trafik kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı. UMKE sağlık ekipleri, araç içinde sıkışan yaralılara azami gayretle en hızlı şekilde müdahale etti. UMKE'nin kuruluşunun 10. yılı münasebetiyle Bursa'da UMKE ekipleri trafik kazası tatbikatı gerçekleştirdi. Bir kamyonet ve 2 otomobilin karıştığı trafik kazası tatbikatında, UMKE ekipleri olay yerine kısa sürede ulaştı. Telsizler aracılığıyla olay yerine ek ambulanslar çağrıldı. Tatbikat gereği kaza bölgesine ulaşan ekipler, yaralıları bulundukları yerden çıkarmak için çaba sarf etti. Alkollü sürücünün kullandığı otomobilin yol açtığı trafik kazasında otomobil içinde sıkışan 2 yaralıya ulaşan ekipler, sürücü ve yolculara en hızlı bir şekilde müdahale etti.ekipler, kilitlenen otomobil kapısını demir makasıyla açarak yaralıyı çıkarmayı başardı. Komutlarla birlikte yaralıyı

45 sedyeye koyan ekipler, yaralıları ilk kontrollerini yaptıktan sonra ambulansa nakletti. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın da bizzat katıldığı tatbikat, eksiksiz olarak tamamlandı.

46 Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Dr. Özcan Akan, "UMKE, Bakanlığımızın son yıllarda planlayıp da hizmete başlattığı operasyonel faaliyetlerden bir tanesi. Ülkemizin gurur kaynağı. Son yıllardaki deprem gibi afetlerde çok başarılı çalışmalar yürüttüler, ülkemizin göğsünü kabartan faaliyetlere imza attılar. Bunun için de elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi. Tatbikatta UMKE ekiplerinin 5 dakika içinde olay yerine ulaşarak yaralılara müdahale ettiğini söyleyen Akan, "Bu iyi bir süre. Başarılı bir çalışma. 3 yaralıya müdahale edildi. Arkadaşlarımız bunların çalışma ve usullerine uygun olarak kurtarıldı. Uygun zamanda hastaneye nakilleri gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

47 BAYBURT'TA 2013 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI BAYBURT UMKE TÜM PERSONELİN KATILIMI İLE 2013 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEMİŞTİR.2014 YILI İÇİN PLAN VE PROGRAM BELİRLENMİŞ OLUP İHTİYAÇ TESPİTİ VE GÖREV DAĞILIMI YAPILMIŞTIR. Bartın UMKE Mahsur Kalan 28 Hastaya Ulaştı Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 60 saat içinde, ilçe ve köylerde kardan mahsur kalan hastaya ulaştı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 60 saat içinde, ilçe ve köylerde kardan mahsur kalan hastaya ulaştı. Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 07 Aralık gecesi başlayan, ilçe ve köyleri etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarından dolayı hastanelere ulaşamayan başta hamile, diyaliz hastaları, kanser hastaları ve diğer hastalar ile bulundukları yerleşim yerinde rahatsızlanarak mahsur kalan 28 hastaya ulaşan UMKE, hastaların hastanelere naklini sağladığı belirtildi.

48 BAYBURT DEVLET HASTANESİNDE AFET EĞİTİMİ BAYBURT UMKE İL SORUMLUSU MEHMET YILMAZ BAYBURT DEVLET HASTANESİ PERSONELİNE AFET EĞİTİMİ VE UMKE HAKKINDA BİLGİ VERDİ. TUNCELİ UMKE KURTARMA OPERASYONUNDA UMKE; Jandarma Özel Harekat Timleri ve AFAD ekiplerinin ortak çalışması ile 12 m den düşen yaralıya kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. UMKE; Jandarma Özel Harekat Timleri ve AFAD ekiplerin ortak çalışması ile 12 m den düsen yarali kurtarma operasyonu: Tunceli'nin Cemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan ve düştüğü yerde mahsur kalan kişi, askeri helikopterle bölgeye giden Jandarma Özel Harekat timleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE)

49 ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, A.T, ilçeye bağlı Anıl köyü yakınlarında bulunan Kalecik sırtlarındaki ormanlık alanda ağaç kestiği sırada kayalıklardan düşerek yaralandı. Olay yerinde bulunan kesim işçileri ve köylüler tarafından mahsur kaldığı yerden kurtarılmak istenen A.T'ye durumunun ağır olması nedeniyle müdahale edilemedi. A.T'yi soğuktan korumak için yanında ateş yakan köylüler, durumu İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezi'ne bildirdi. İl Jandarma Komutanlığı, bölgenin araç geçişine uygun olmaması üzerine operasyon kararı aldı. A.T'nin bulunduğu yere askeri helikopterle Jandarma Özel Harekat timleriyle AFAD ve UMKE ekipleri gönderildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen ve vücudunda kırıklar bulunan A.T'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Konya UMKE Görevde Konya UMKE, Şeb-i Arus törenlerinde görev aldı.. Hz.Mevlanan'nın ölüm yıldönümü olan Şeb-i Arus törenlerinde Konya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak spor tesisi açılışı ve daha sonra da Mevlana Kültür Merkezinde ki Hz.Mevlana'yı anma töreni olan Şeb-i Arus törenlerinde; Konya UMKE 2 tim olarak görevl almıştır. Bu görevde Konya UMKE ve Konya 112 çalışanları ortak çalışmıştır.

50 ACİL SERVİSLERDE ACİL HASTALIĞI ACİL SERVİSLERDE İÇLER ACISI DURUM VAR. ACİL SERVİSLERDE, GERÇEK ACİL HASTALARI BELİRLEMEK İÇİN "ACİL MASASI" KURULDU. ÇANAKKALE'DE UMKE TATBİKATI Çanakkale Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın ve deprem tatbikatı AFAD ile UMKE ve Çanakkale Belediyesi itfaiye ekiplerince başarıyla tamamlandı. Hastanelerde afetlere karşı hasta tahliye senaryosunda, hastanede yangın alarmının çalmasıyla birlikte tatbikat başladı. Senaryo gereği hastane bahçesinde temsili olarak çıkarılan yangına, görevliler yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Görevli hastane personelleri binasının ikinci katında bulunan hastalar tahliye edilip, bahçede kurulan çadıra götürüldü. Tatbikatın ikinci bölümünde deprem sonucu asansörde mahsur kalan 3 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli AFAD ile UMKE ekiplerinin müdahalesiyle çıkarılıp tedavi altına alındı. Diğer bir senaryoda deprem

51 sonrası yıkılan bir dolabın altında sıkışan kişi, AFAD ile UMKE ekiplerince kurtarıldı. Çıkan yangında dumandan etkilenen hasta binanın üçüncü katından Çanakkale Belediyesi itfaiye ekiplerince aracın merdiveniyle aşağıya indirilerek tedavi altına alındı. Yarım saat süren tatbikatı hastanede yatan hastalar heyecanla izledi. AFAD-Türkiye Deprem Veri Merkezi Kuruluyor Türkiye'de bugün gerek ulusal gerekse de yerel ölçekte zayıf ve kuvvetli deprem gözlem ağı kuran ve işleten kurum/kuruluş ve üniversitelerimiz bulunmaktadır. Bu amaçla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi ULAKBİM teknik işbirliğinde AFAD-Türkiye Deprem Veri Merkezi (AFAD-TDVM) kurulmasına karar verilmiştir. Başbakanlık AFAD bünyesinde kurulan bu Merkez; sismik ağları işleten kurum/kuruluş, üniversite ve araştırma merkezlerinin işlettiği sismik ağlardan elde edilen sayısal deprem verilerinin eş zamanlı aktarılmasıyla verilerin standart hale getirilmesini, depolanmasını, saklanmasını, belirli kurallar çerçevesinde ulusal ve uluslararası tüm araştırmacılara dağıtılması işlemlerini yürütecektir. Bu çalışma aynı zamanda tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) kapsamında da yer almaktadır. AFAD-Türkiye Deprem Veri Merkezi Protokol Töreni Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir ATALAY'ın teşrifleri ve yapacakları konuşma ile 23 Aralık 2013 tarihinde JW Mariott Otel de gerçekleştirilecektir.

52 YALOVA'DA DEV TATBİKAT Yalova'da Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen yılın son ulusal arama kurtarma tatbikatında 5 katlı bir bina yıkıldı. 24 saat sürecek tatbikatta, 250 kişilik arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra K9 köpekleri de enkaz altından yaralı çıkarıyor. Yalova'da Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen yılın son ulusal arama kurtarma tatbikatında 5 katlı bir bina yıkıldı. 24 saat sürecek tatbikatta, 250 kişilik arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra K9 köpekleri de enkaz altından yaralı çıkarıyor. Yalova, yılın en geniş çaplı deprem tatbikatına ev sahipliği yapıyor. İstanbul, Balıkesir, Edirne, Aydın ve Yalova'dan 8 ekip ve 250 kişilik arama kurtarma elemanı çalışmalara katılıyor. Sabah sıralarında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki bir depremle birçok bölgede binaların yıkıldığı ve çok sayıda yaralı ve ölü olduğu ihbarıyla hareket eden ekipler, 24 saat esaslı bir tatbikata başladı.

53 Tatbikat hakkında bilgi veren AKDF Başkanı Adem Demirel, "Federasyon olarak her yıl düzenlenen ulusal deprem tatbikatını bu yıl Yalova'da gerçekleştiriyoruz. Federasyona üye iller tatbikata katılıyor. İldeki kurum ve kuruluşlar da tatbikata destek veriyor. Tatbikatın koordinasyonunu AFAD Yalova İl Müdürlüğü yapıyor. 24 saat esaslı bir tatbikat. Gece boyunca da çalışmalar sürecek. Yarın saat 11.00'de tatbikat sona erecek" dedi.

54 Tatbikat gereği ilde birçok noktada yıkılan ev ve iş yerlerine ekipler gelerek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Hassas aletlerle tespit edilerek enkazdan çıkarılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 17 Ağustos Depremi'nde en fazla yıkımın meydana geldiği yer olan Hacımehmet Ovası'nda hasarlı 5 katlı bir bina tatbikat için yıkıldı. Kepçeler yardımıyla yıkılan bina, tatbikatta ekiplerin arama ve kurtarma çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Diğer yandan özel eğitimli K-9 köpeği Cherry de arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin sağ kolu oldu. Ekipler, hassas arama yapılması gereken noktalarda köpeğin koku alma duyusundan faydalanarak yaralıları bulmaya çalıştı. Denizli UMKE, Servergazi Devlet Hastanesi HAP Tatbikatında Denizli UMKE'nin HAP tatbikatlarına verdiği önem bir kez daha gözler önüne serildi. 26 Aralık 2013 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesinde Hastane Afet Planları çerçevesinde düzenlenen ve denetlemesi afet birimine ait olan afet tatbikatını gerçekleştirmiştir. UMKE ve İtfaiye ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen tatbikatta olası afetlerde triaj ve tahliye tatbikatı yapılmıştır. UMKE 2 tim halinde tatbikata katılmış olup, hastanenin triaj ve tahliyesini başarıyla gerçekleştirmiştir. Sağlık meslek lisesi öğrencileri de yaralı rolünde tatbikata destek vermişlerdir. Yaralıların makyaj ve kostümleri de aksatılmayarak, bir kez daha Denizli UMKE'nin HAP tatbikatlarına verdiği önem gözler önüne serilmiştir. Ayrıca 5. kattan yaralı tahliyesi ve serbest iniş yapan UMKE personelleri izleyenlerin büyük alkışını topladı

55 Malatya'da Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz etkinliği yapıldı. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edildi. Bu kapsamda, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz etkinliği gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Ahmet Sait KURNAZ, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail UMAY, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal ŞENER, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. İbrahim AÇIKALIN, UMKE, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sağlık çalışanları, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. EDİRNE'DE HASTANE TATBİKATI Edirne Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangında mahsur kalanlar, ekiplerin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı.

56 Edirne Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin birinci katında çıkan yangına görevliler yangın tüpleriyle müdahale etti. Bu sırada hastanenin ikinci katındaki hastalar tahliye edildi. Daha sonra yangında mahsur kalan biri Bebek iki kişi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli AFAD ve UMKE ekiplerinin müdahalesiyle dışarı çıkarılarak tedavi altına alındı. Mahsur kalan diğer kişi de Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerince yangın merdiveninden aşağıya indirildi. Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Gürhan Çelik, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle felaketlere her zaman hazırlıklı olmak gerektiğini, yapılan tatbikatlarla yangın esnasında yapılacakları uygulamalı olarak gördüklerini söyledi. Her yıl bu tür tatbikatlar yaptıklarını ifade eden Çelik, "Allah gerçeğinden korusun ancak böyle felaketlere de her zaman hazırlıklı olmalıyız. Zor zamanlarda bütün çalışanlarımızın planlı bir şekilde neyi nasıl yapması gerektiğini teoride biliyor. Uygulamasını da zor zamanlar öncesinde görmek istedik" diye konuştu. A.S.H. Dergi Çıkartıyor.. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dergi Çıkartıyor.. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek yazılı ve görsel çalışmalarda, Acil Sağlık Hizmetleri personelinin şiir, öykü, anı, karikatür, resim vb. eserlerine de yer verilmesi planlanmaktadır.söz konusu çalışmaların adresine iletilmesi

57 önemle duyurulur. 10.YIL.. Mustafa TATAROĞLU 10 yıl deyince insanın bir şeyler yazası geliyor. UMKE ile 2010 yılında tanıştım ve 2003 yılından itibaren faaliyet gösterdiğini duyunca bu zamana kadar nasıl oldu da haberimiz olmadı diye şaşırmıştım. (Gerçi altında başka nedenlerinde olduğunu öğrendik neyse ki UMKE zamanla hepsini aştı) Bitlisin Hizan ilçesinde göreve başladığım 2005 ten beri Tıbbi Sekreter oluşumdan dolayı hep masa başı işlerde çalıştım. Bu anlamda UMKE bana uzaktı ancak konu gönüllülük ve yardım olunca kulağa hoş geldi ve katılmak istedim. Temel Eğitimi aldığımız 2011 yılından kısa bir süre sonra kendimizi enkazın üstünde bulacağımızı hiç beklemiyorduk. Çünkü bizim için deprem deyince akla ilk gelen Marmara olurdu. Erciş depremine en yakın ekiptik ve ilk günden 15 kişinin enkazdan canlı çıkartılmasına Allah tarafından vesile olunduk. Dünyaları verseniz bu kazancı edinemezdik. İlk günden itibaren yedi gün boyunca ne uyuduğumuzu ne yediğimizi hatırlıyorum. Yaz kış fark etmez 2-3 günlükte olsa her kampta hasta olurum. Ancak orda uyumadan sabaha kadar enkazın başında hatta içinde yağmur altında çalışıp enkaz tahtalarını yakarak ısınmamıza rağmen hiç hastalanmadım. Kişiliğime ve maneviyatıma kattığı değeri ve anlamı burada anlatmam imkânsız. Aynı şekilde sonrasında Van da yaşanan otellerin yıkıldığı ikinci depremde de Aslan Otelinde canlıya ulaşmanın tesellisini yaşadık. Bu depremlerle Türkiye de UMKE ile tanışmış oldu. Katılmak isteyen gönüllülerin sayısı hızla arttı. Ancak toplum nezdinde AKUT un Marmara depreminde yarattığı zihindeki kalıcı etiketi oluşturamadık. Bir ara yeni isim arayışlarına gidildi ancak bu girişimden de bir sonuç alınamadı. Konuya tamamen

58 yabancı kişilerin bana UMKE nedir? diye sorduklarında en kısa yoluyla AKUT un resmi hali diyerek anlatmaya başlıyorum. Hiçbir zaman UMKE isminin değiştirilmesi taraftarı olmadım. Çünkü bu ismin toplumda çağrıştırdığı anlamdan çok gönüllülerin gönlünde edindiği yerin daha önemli olduğunu düşünüyorum. UMKE en çok lojistik bakımından tam bir çağ atladı. Bu anlamda da Erciş depremi UMKE için bir milat oldu. Eksikler yerinde görüldü ve Bakanlığımız hızla bunları tamamladı. Şuan bu yapılanmaya ayrılan ödenek hiçbirimizin tahmin edemeyeceği rakamlara ulaştı. Elbette bu kadarı da yetmez. Zamanla UMKE yi daha iyi yerlerde göreceğimizden hiç şüphemiz yok. Bunu biz gönüllülerde hak ediyor toplumda hak ediyor. Bizle ya da bizsiz bu hareket daha nice on yılları devirecek. Gayretin olmadığı yerde sadece inanmak ve istemek sizi yarı yolda bırakır Tüm gönüllere saygılar.. Dünyanın yarasını sardılar Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri sadece Türkiye'de değil, İran'dan Endonezya'ya Haiti'den Japonya'ya kadar bir çok ülkenin felaket anında yardımına koştu. Sağlık Bakanlığının Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurulduğu günden bu yana sadece Türkiye'de değil, İran'dan Endonezya'ya Haiti'den Japonya'ya kadar bir çok ülkenin felaket anında yardımına koştu. Gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki afetlerde tam donanımlı ekip ve ekipmanlarla afet bölgesine en hızlı şekilde ulaşarak sağlık hizmeti sunan, 10. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ulusal medikal kurtarma ekipleri (UMKE), Türkiye'de adını özellikle Van depremiyle duyurdu. Göçük altında kalan onlarca depremzedenin hayatını kurtaran ekipler, felakete uğrayan bir çok ülkeye de Türkiye'nin yardım elini uzattı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin, bugüne kadar yardımına koştuğu ülkeler şunlar: -2004'te meydana gelen İran'daki Bam depremi (11 gün) -2005'te meydana gelen Endonezya'daki tsunami sonrası Banda Aceh'e yardım (3 ay)

59 yılları arasında Irak'ın çeşitli şehirlerinden yaralı taşınması (18 hava transferi) -2005'te meydana gelen Pakistan'daki Muzaffarabad depremi (14 gün) yılları arasında Sudan'da sahra hastanesinde 6 yıl kesintisiz hizmet -2007'de meydana gelen Afganistan'daki toprak kayması ve sel felaketi (10 gün) -2009'da meydana gelen Endonezya'daki Padang depremi (15 gün) -2010'da meydana gelen Haiti depremi (73 gün) -2010'daki Mavi Marmara baskını sonrasında İsrail Telaviv'den yaralı nakli -2011'de Pakistan'daki sel felaketi sonrası insani yardım (Kahirpour ve Dereallah Yar şehirlerinde 1 yıl) -2011'de Libya'dan denizden ve havadan yaralı transferi, tedavisi tamamlananları Libya'ya götürme (toplam 12 sefer) -2011'de meydana gelen Japonya'daki deprem sonrası hasar gören Fukuşima Nükleer santraliyle ilgili yardım (28 gün) -Somali Sahra Hastanesinde yaklaşık 2 yıldır tıbbi yardım yıllarında Somali'den yaralı transferi (2 sefer, ilki Yemen üzerinden getirildi) Nasıl UMKE Gönüllüsü Olurum? Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinde görev almak için başvuru formunu tam olarak doldurunuz. Başvuru Formunuzu; bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi'ne / UMKE Teslim Ediniz. Gerçekleştirilecek "UMKE Temel Eğitimi"ne katılımınız ve yetkililerin değerlendirmesi sonucunda UMKE görev ve faaliyetlerine katılabilirsiniz. Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan tüm arkadaşlarımıza ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimize çalışmalarında başarılar dileriz. Sitede ve Bültende karşılaştığınız hata ve eleştirilerinizi lütfen iletiniz.

60 sitesinde Faaliyet, eğitim, görevlerinizin ve köşe yazılarınızın yayınlanabilmesi için tarafımıza konuyla ilgili bilgi yazı ve fotoğraflarını e-posta yoluyla iletiniz. Saygı ve Selamlarımızla..

61

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI SUBAŞI MEVKİİ KAYMAZ İLÇESİ 21-23 KASIM 2014 Program Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, İzmir ve Bursa UMKE ve AFAD, İtfaiye, AKUT, Koza-MAK, Eskişehir Mağaracılık Derneği,

Detaylı

UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE

UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE UMKE BÜLTENİ ARALIK 2013 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE UMKE 10.YAġINI KUTLUYOR Bursa'da "Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin" "Projeden Hayata 10.yıl etkinliği" geniģ bir katılımla gerçekleģtirildi.

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento sosyal sorumluluk çerçevesinde Türk Kızılay Derneği Zonguldak Kan Bağış Merkezi ile 04.02.2011 tarihinde Kan Bağışı Kampanyası düzenlemiştir. Fabrika Sağlık

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2010 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu 07 MART 2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA BURDUR DA MEYDANA GELEN 6,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONUCU; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Bahri SOYYİĞİT Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Nisan 2014 İçerik Gönüllü katılım Yerel gönüllü yapılanmalar Mahalle Afet Gönüllüleri

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı TEMMUZ-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

Hastane Müdürü 8 Döner Sermaye Saymanı 8 Sağlık Müdürü 1 Baştabip 20 BALIKESİR

Hastane Müdürü 8 Döner Sermaye Saymanı 8 Sağlık Müdürü 1 Baştabip 20 BALIKESİR BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİREN HASTANE YÖNETİMİ UYGULAMALARI VE SAĞLIK HİZMETLERİNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI BÖLGESEL EĞİTİM TOPLANTILARI Yataklı tedavi kurumlarımızda verilmekte olan

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR EĞİTİM Hastanelerden gelen personele HAP Eğitici Eğitiminin verilmesi HAP Eğitici Eğitimi alan personelin kendi

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.2007 * 3610 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2007 / 17 Ülkemizde yaşanan afet

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu Karabük İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber Kış Lastiğinin otomobillerde zorunlu olup olmadığı ile ilgili son açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamadır. "Basında 54 ilde kış lastiği zorunluluğu getiren bir genelge yayınlandığı ile

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ALANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2013 İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İtfaiye hizmetlerimiz, günün 24 saati kesintisiz olarak etkin bir şekilde yürütülerek halkın canını-

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi - İkili İşbirliği Kapsamındaki Hastaların Koordinasyon Eğitimi ve Değerlendirme Toplantısı 04 06 Aralık 2013_Antalya Medikal Turizmde Kamu Hastane Birliklerinin

Detaylı

ÜLKE GENELİ 2016-YILI. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ 2016-YILI. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı 2016-YILI AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu

V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu V. Ulusal İlk Yardım Sempozyumu Acil ve Afet Durumlarında İlk Yardımın Önemi Doç. Dr. Gürkan ERSOY Dokuz Eylül Hastanesi, Acil Tıp ABD, Öğretim Üyesi Herkes İçin Acil Sağlık Derneği, Genel Sekreteri İlk

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı MAYIS-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı MART-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ŞUBAT-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı EKİM-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

Acil servisler depremlere hazır mı? Uz.Dr. Recep DURSUN Van bölge eğitim ve araştırma hastanesi. Acil tıp uzmanı

Acil servisler depremlere hazır mı? Uz.Dr. Recep DURSUN Van bölge eğitim ve araştırma hastanesi. Acil tıp uzmanı Acil servisler depremlere hazır mı? Uz.Dr. Recep DURSUN Van bölge eğitim ve araştırma hastanesi Acil tıp uzmanı Sunum programı Van depreminde ne yaşadık Acil servisler depremlere hazır mı Hazır değilse

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı yalinosgb.com /haber/belek-antalya-otel-is-kazasi-8-yarali Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Detaylı

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 ÖNSÖZ Yön. No: 18 Yür.Tarihi: 01.01.2007 Değ.Tarihi: / /200. Değ.No: 0. Sayfa:0/11 DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Etiler Ankara : 212 61 20 SAYI : B.11.2.DHM.0.10.04.00/ KONU : Ambulans Kullanma

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Rehber

Bilişim Teknolojileri Rehber Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri Toplantısı Yapıldı Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumları yapılmış olan,

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları 1990 yılında Körfez Krizi sonrasında Kuzey Irak tan sığınmacı akını 17 Ağustos 1999 Marmara depremi TTB ODSH Kolu Yönergesi çerçevesinde, TTB ODSH Kolu

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU T.C. ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM YÖNETİM KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TRİAJ KARTI HAZIRLAMA ve KULLANIM TALİMATI

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TRİAJ KARTI HAZIRLAMA ve KULLANIM TALİMATI Dok. Kodu: YÖN.TL.17 Yay. Trh.: Haziran 2013 Rev. Trh.: - Rev. No: 00 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ Triaj kartının oluşturulan standartlara uygun olarak hazırlanmasını ve doldurulmasını sağlamak. 2. KAPSAM Çanakkale

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI

5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI Sayfa No 1/5 5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI Görev Unvanı: Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Bağlı Bulunduğu Üst Makam: Đlgili Sağlık Müdür Yardımcısı Vekâleti: Diğer şube müdürü

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (-- ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ 31 Mart 06 -İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim,

Detaylı

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA 1. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu tarafından Değirmendere /KOCAELİ

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması:

SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA. Gökçeada da Sağlam KOBİ çalışması: SAĞLAM KOBİ SAHADA GÖKÇEADA 2 Mayıs Pazartesi yi Salı ya bağlayan gece sel felaketine yüzünden Gökçeada sakinleri kötü bir güne başlamışlardı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Gökçeada'da saat 00.10 başlayan

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Çamlıhemşin Çok Programlı wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq Anadolu Lisesi

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖRNEK GÖRSEL Proje İçin Son Kontroller Yapıldı Destekliyor projesi Aralık ayında son bulurken projenin asıl önemli kısmı olan sürdürülebilirlik aşaması için çalışmalar başladı. Proje kapsamında destek

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi İSG İş Sağlığı ve Güvenliği ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, Kurul Başkanı İsmail Gümüşdere nin çağrısıyla 12. toplantısını, 21.03.2008 tarihinde Sendika

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 MADDE l 11/05/2000 tarihli ve 24046 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinin

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni

Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni Ben Olsaydım Projesi Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK TÜRKİYE DEKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN PARÇASIYIZ, BU NEDENLE ÇALIŞMALARIMIZI HİÇ DURMADAN SÜRDÜRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mahpus Hasta Bölümü İnceleme Raporu 24. Dönem 4. Yasama Yılı 2014 (Rapor Komisyonun 29.01.2014 tarihli toplantısında kabul edilmiştir.) ANKARA NUMUNE EĞİTİM

Detaylı