Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin EYLÜL-ARALIK E-BÜLTEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin EYLÜL-ARALIK E-BÜLTEN"

Transkript

1 Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin 2017 EYLÜL-ARALIK E-BÜLTEN

2 Özel Esayan Ermeni Lisesi nde Kaynaştırma Uygulamaları Ve BEP Semineri düzenledik Gelişimsel farklılık gösteren çocukların sayısı gün geçtikçe artıyor ancak toplum olarak halen kaynaştırma eğitimi hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Bu kapsamda, Lise 1 ve 10. sınıfında iki kaynaştırma öğrencisi bulunan Özel Esayan Ermeni Lisesi nde Kaynaştırma Uygulamaları ve BEP Semineri verdik. Algı Özel Eğitim ve Rehabitasyon Merkezi nden Okul Öncesi Öğretmeni Özgül Dinçel in sunumuyla gerçekleşen Kaynaştırma Uygulamaları ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı seminerimizde, okulda destek odası bulunması gibi yasal zorunluluklardan kaynaştırma öğrencilerinin gereksinimleri yönünde eğitim almaları için neler yapılabileceği konularına kadar birçok önemli bilgilendirme yapıldı.

3 ABA (Applied Behavior Analysis (UDA Uygulamalı Davranış Analizi)) Eğitimi 3. Modül Gerçekleşti Türkiye de ilk defa 2012 yılından beridir, daha önce yapılmış seminerlerden farklı olarak, ABA (Uygulamalı davranış analizi) alanında çalışacak profesyonelleri yetiştirmek üzere All Kids First, LLC. ve Algı ABA Terapi Merkezi işbirliği ile Algı Akademi bünyesinde bir eğitim serisi düzenlenmektedir. ABA Yöntemlerinin 5 modüllük serinin içinde yer alan 3. Modül eğitimi Lovaas Yöntemi / DTT (Discrete Trial Training) 17 Eylül 2017, Pazar günü Algı Özel Eğitim Merkezi Seminer Salonunda gerçekleşti.

4 Algı ABA Terapi Merkezi nde Süpervizör Aile Buluşması Gerçekleşti Algı ABA Terapi Merkezimizden hizmet alan ailelerimizle düzenli olarak yaptığımız, Supervizör Aile Buluşması etkinliği gerçekleşti. Amerika dan gelen Algı ABA Terapi Merkezi Supervizörü Nicky Nükte Altıkulaç ile ailelerimizin sorularının daha rahat cevaplanabilmesi için düzenlediğimiz Süpervizör Aile Buluşması nda Koordinatörlerimiz, Supervizörümüz ve tüm ailelerimizin hazır bulunduğu sohbet ortamında keyifli paylaşımlar yaptık.

5 Algı 10 Yaşında EYLÜL - ARALIK 2017 Algı Özel Eğitim Kurumları, kuruluşunun 10. yılını İstanbul Haliç Kongre Merkezi nde düzenlenen yemek ile kutladı. Kurumun 10 yıllık çalışmalarından kesitler içeren multivizyon gösterisi ile başlayan gece, Algı Özel Eğitim Kurumları Yöneticileri Selim PARLAK ve Parin YAKUPYAN ın konuşmalarıyla devam etti. PARLAK VE YAKUPYAN konuşmalarında, 10 yıl önce kısıtlı imkanlarla kurdukları firmalarını pek çok kuruluşa göre kısa sayılabilecek bir süre içinde sektörün lider firmaları arasına taşımayı başardıklarını, bu başarıda firma çalışanlarından ailelere kadar herkesin önemli katkılarının bulunduğunu ifade ettiler. Başlangıçtan bu yana kendilerine inanan ve güvenen tüm ailelere, özverili çalışmaları nedeniyle de tüm çalışanlarına teşekkür eden PARLAK ve YAKUPYAN, bugüne kadar sergiledikleri istikrarlı çalışma yapılarına bundan sonra da devam ettireceklerini vurguladı. Gecede belli bir yıllarını tamamlayan personellere özel hediyeler ve plaketler de verildi. Bir jest de Algı çalışanlarından geldi. Firmanın 10 yıldır yönetimini sağlayan Selim PARLAK ve Parin YAKUP- YAN a Algı çalışanları plaket sundular. Ekip olarak halen ilk günkü heyecan ile işlerine sarıldıklarını, bu sayede de sağlıklı bir gelişim sergilediklerini söyleyen PARLAK, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: Şirketimiz geride bıraktığı on yıllık süreçte kuruluş dönemini tamamlamıştır. Umuyoruz ki ikinci 10 yılımızı kutladığımız zaman çok daha gelişmiş bir kurum olarak karşınızda olacak. Firmamızın kurulduğundan beri bizlerle beraber olan ailelere, emeği geçmiş tüm arkadaşlarımıza ve değerli Algı Özel Eğitim Kurumları personeline teşekkür ediyoruz. 10 yıl kutlaması açılış konuşmaları ve yemeğin ardından canlı müzik ile devam etti.

6 Venta Proffessional ı ziyaret ettik Venta Proffessional da Sayın Esra BAŞ hanımı kendi ofislerinde ziyaret ettik. Danışmanlık, Marka ve Proje yönetimi, satış pazarlama ve halkla ilişkiler ve tanıtım konularında Algı Özel Eğitim Kurumları için neler yapılabiliri konuştuk. Bir eğitim kurumu için her detayı masaya yatırdık. Bilgi birikimini bizlere açtığı için Esra BAŞ hanıma bir kez daha teşekkür ederiz. Hangiokuldaokumaliyim.com Algı yı ziyaret etti Velilerin bütçe ve zamandan tasarruf etmelerini sağlamak ve okul seçimi karmaşasını en aza indirmek amacıyla Türkiye deki eğitim kurumlarını tek bir platformda toplayan hangiokuldaokumaliyim.com sitesinden Turgut KAVAKLI, Algı yı ziyaret etti. Algı Özel Eğitim Kurumları Yöneticilerinden Selim PARLAK ile görüşen Turgut KAVAKLI, aileler için bir rehber niteliği taşıyan eğitim platformunun kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

7 Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Uygulamalı Davranış Analizi Dersleri Başladı Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü son sınıf öğrencilerinin Uygulamalı Davranış Analizi konusunda Algı Özel Eğitim Kurumları Yardımcı Direktörü ve Program Koordinatörü Elif Sanal ÇALIK, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Didem YÜCEL işbirliği ile gerçekleşen dersler 25 Eylül 2017 tarihinde start verildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişim Bölümü Lisans 4. sınıf öğrencilerinin Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) dersini 14 hafta boyunca Algı Özel Eğitim Kurumları olarak biz vereceğiz.

8 Şişli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı Özel Eğitim Programları Dersleri Başladı Şişli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencilerinin Özel Eğitim Programları konusunda Algı Özel Eğitim Kurumları öğretmenlerimizden Özgül DİNÇEL, Şişli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Sayın Gökçe GÜLEN işbirliği ile gerçekleşen dersler 02 Ekim 2017 tarihinde start verildi. Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencilerinin Özel Eğitim Programları içerisinde Çocuğun Performansını Değerlendirme, Bep Hazırlama Uygulama Öğretim Yöntemleri ve Uygulamalı Davranış Analizi dersini 14 hafta boyunca Algı Özel Eğitim Kurumları olarak biz vereceğiz.

9 Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği Antalya Çalıştayına Katıldık Özel Özel Eğitim Derneği nin Antalya Sueno Otel de gerçekleştirdiği Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin rolü & Eğitim Niteliklerinin artırılması konulu çalıştayında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız Fethullah Güner Bey ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman Bey açıklamaları ile toplantıya katılan 1000 in üzerindeki kurum sahibinin sorularını yanıtladı. Algı Özel Eğitim Kurumlarını temsilen Selim PARLAK ve Zeynep KORKMAZ bu çalıştaya katılım göstermişlerdir. Özel Eğitim Kurumları Derneği nin Türkiye Buluşmaları kapsamında düzenlediği; Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Özel Eğitimin Niteliklerinin Artırılması konulu sempozyum, Antalya Sueno Hotel de gerçekleşti. 6-7 Ekim de planlanan toplantının 2. gününde MEB Müsteşarı Sn. Yusuf TEKİN, MEB Teftiş Kurulu Başkanı Sn. Atıf ALA, MEB Özel Öğretim Genel Müdürü Sn. Kemal ŞAM- LIOĞLU, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sn. Semih AKTEKİN, TOBB Sektör Meclisleri, Eğitim Sektörü Meclis Başkanı Sn. Dr. Yusuf EKİNCİ, Özel Kurumlar Daire Başkanı Sn. Fethullah GÜNER, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Seyfettin TORAMAN, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Yüksel ARSLAN, Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Sn. Yunus KILIÇ, Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Sn. Ahmet YIL- MAZ, dernek yönetimi ve sektör temsilcileri katıldı. Özel Eğitim Kurumları Derneğinin Türkiye Buluşmaları toplantısına özel hazırlattığı animasyon filminin ardından, 2000 doğumlu olup 5 yaşındayken işitme engelli olduğu anlaşılan ve kendisi için eğitim merkezi kurulmasına sebep olan, Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Sn. Ahmet YIL- MAZ ın oğlu Enes Mansur YILMAZ Duyurmak İstiyorum adlı şiirini okudu. Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Sn. Ahmet YILMAZ ın açılış konuşmasından sonra,özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Sn. Yunus KILIÇ dernek çalışmalarıyla ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi. MEB Özel Öğretim Genel Müdürü Sn. Kemal ŞAMLIOĞ- LU nun özel eğitim kurumlarına yönelik yapılan bakanlık çalışmaları ile ilgili konuşmalarından sonra söz alan MEB Müsteşarı Sn. Yusuf TEKİN, Özel Eğitim Kurumları Derneği Türkiye Buluşmaları çerçevesinde Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Özel Eğitimin Niteliklerinin Artırılması konulu toplantıda salonu dolduran binin üzerindeki sektör temsilcilerine; Özel Eğitim Kurumları Derneği ile birlikte sektöre yönelik çalışmaların neticesinde gelinen nokta ve bakanlığın sektörle ilgili çalışmalarını özetleyerek, özel eğitime verdikleri önemi ifade etti.

10 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) farkındalık yaratmak için zıplayarak ve tekerleme söyleyerek fotoğraf/videoları sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor. Algı Özel Eğitim Kurumları olarak bu farkındalığa bizlerde eşlik ediyor ve tüm takipçilerimizi bu farkındalığa davet ediyoruz. beşiktaş belediyesi ziyarete geldi Beşiktaş Belediyesi ve Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, farklı gelişim gösteren çocuklarımızla dolu dolu bir gün geçirmek üzere bir program oluşturuldu. Beşiktaş Belediyesi personeli Algı Özel Eğitim Kurumlarını ziyaret ederek farkındalığı arttırmak için toplumumuzda farklı gelişim gösteren çocuklara zaman ayrılmasına örnek teşkil ettiler.

11 Otsimo Algı Özel Eğitim Kurumları Terapistlerine Eğitim Verdi Teknoloji dost mu, düşman mı? Aslında bu sorunun yanıtı denge kelimesinde. Elbette çocukları tablet ile saatlerce baş başa bırakmak doğru değil ama teknolojinin çocukların ilgi alanına girdiği ve dikkatli kullanıldığında gelişimlerine destek sağlayabileceği de yadsınamaz. Otsimo da, otizm sendromlu çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde vermeyi hedefleyen bir marka. ABA yönteminden yararlanılarak hazırlanan eğitici uygulama hakkında eğitim vermek üzere Otsimo nun Pazarlama Sorumlusu Cihan OKLAP Algı Özel Eğitim Kurumlarını ziyaret etti. Eğitime Algı ABA Terapi Merkezi Koordinatörleri ve Terapistleri katılarak odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için hazırlanan oyunlar incelendi ve geri bildirimler oluşturuldu. algı özel eğitim merkezi öğretmenleri toplantısı Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Özel Eğitimin Niteliklerinin Artırılması konulu sempozyum, Antalya Sueno Hotel de gerçekleşti. Dernek yönetimi ve sektör temsilcilerinin katıldigi programda edinilen bilgileri Selim Parlak ve Zeynep Korkmaz tarafindan Algı Özel Eğitim Kurumları öğretmenlerine paylaştılar.

12 MEF Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileriyle bir araya geldik Algı Özel Eğitim Kurumları olarak, 18 Ekim 2017 Çarşamba günü MEF Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdik. Algı Özel Eğitim Merkezi nden Psikolog ve Aile Danışmanı Burcu ARABACI nın sunumuyla gerçekleşen söyleşide, Özel eğitim nedir?, Özel eğitimin temel gerekliliği ve amacı nedir?, Özel eğitimde psikolog/aile danışmanının rolü nedir?, Özel eğitimde bir psikolog/aile danışmanı ne tür çalışmalar yürütür? gibi başlıklar konuşuldu.

13 İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileriyle bir araya geldik Algı Özel Eğitim Kurumları olarak, 19 Ekim 2017 Perşembe günü İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencilerine konferans düzenledik. Algı ABA Terapi Merkezi Koordinatörü ve Direktör Yardımcısı Psikolog Elif Sanal ÇALIK sunumuyla gerçekleşen söyleşide, ABLLS Değerlendirmesi, Pep-r Değerlendirmesi, Çocuğun Performansı gibi başlıklar konuşuldu.

14 Mürsel ÇAVUŞ Merkezimizi ziyaret etti Editör, Blogger, Yayın Danışmanı, İçerik Yöneticisi Mürsel ÇAVUŞ Algı ABA Terapi Merkezi nde Algı Özel Eğitim Kurumları kurucularından Selim PARLAK, ÖÇED Kurumsal İletişim Koordinatörü Burçin ÖZTINAZ ve Yönetici Asistanı Nezahat SARIBAŞ ile görüşme yaptı. Görüşmede özel eğitim alanına katkı sağlanması ve kitapların okuyucuya ulaştırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ceres Yayınları Merkezimizi Ziyaret Etti Ceres Yayınları ndan Tuğba Dedeoğlu DEMİR, Algı ABA Terapi Merkezi nde Algı Özel Eğitim Kurumları kurucularından Selim PARLAK ve ÖÇED Kurumsal İletişim Koordinatörü Burçin ÖZTINAZ ile görüşme yaptı. Görüşmede özel eğitim alanına katkı sağlanması ve kitapların okuyucuya ulaştırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Tuğba hanım kitap çıkarmanın detaylarını da anlattı yılı literatüre kaynak kazandırma yolu olsun diyerek görüşme tamamlandı.

15 koordinatör ve terapistlerimizin haftalık rutin toplantısı Brandmap Dergisini ziyaret ettik İş dünyası bilgi paylaşım platformu BRANDMAP dergisini ziyaret ettik. Brandmap Genel Yayın Yönetmeni Bülent FİDAN ve Genel Koordinatör Sonay Ertekin GÜLÜM ile bir araya gelen Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucuları Selim PARLAK ve Parin YAKUPYAN Danışmanlık, Marka ve Proje yönetimi, Kurumsal kimlik ve tanıtım konularında Algı Özel Eğitim Kurumları için neler yapılabilir konuşuldu. Tecrübelerini bizlerle paylaşan Brandmap ekibine teşekkür ederiz.

16 Deniz Efe YILMAZ artık okuyor Özel Eğitim alanının en sevindirici durumu şüphesiz bir öğrencinin tanısının kalkması ve odaklanılan bireysel eğitim programının sonuçlanabilmesidir. Algı Özel Eğitim Kurumları olarak bir öğrencimizin daha okuma pastasını kestik. Merkezimizde eğitim gören öğrenciler aile, doktor, öğretmen, okul işbirliği ile önemli gelişme kaydetmektedir. Ailenin ve öğretmeninin azmi ve etkin çalışmaları neticesinde bir öğrencimizin daha hayatına anlam katmaktan mutluluk duyuyoruz. Deniz Efe Yılmaz çok zorlanarak başlasa da ailemizin de desteği ile önemli bir başarı kaydetmiştir. Deniz Efe Yılmaz ile çalışmalarımız devam etmektedir. Kendisi, ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri ile okuma pastasını kestik. Okuma videosunu Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

17 24 Kasım öğretmenler gününü kutladık Türkiye deki Öğretmenler Günü tarihini belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, eğitime ve öğretmenlik mesleğine verdiği değeri her fırsatta dile getirmiş, bir ülkenin gelişiminde öğretmenlerin etkisini söylediği sözlerle hatırlatmıştı. Kurumumuz öğretmenlerine de öğretmenlik yapan başta Süpervizörümüz Nicky Nükte Altıkulaç ve tüm diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. Atatürk,

18 TAF Network Yarının Eğitim Zirvesine katıldık Eğitim alanına farklı bakış açıları getiren ve bu bakış açılarıyla çığır açan Finlandiya Eğitim Eski Bakanı ve eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken birçok isim, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi nde düzenlenen Yarının Eğitimi Zirvesi nde buluştular. 25 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen programa Algı Özel Eğitim Kurumları Dijital Medya Yöneticisi Mevlüt Dülger zirveye katılım göstermişlerdir. Zirvenin özel konuğu Finlandiya Eski Eğitim Bakanı Krista Kiuru nun katılım gösterdiği Yarının Eğitimi Zirvesi nde kendi ülkesinin eğitim durumunu ve eğitimin yarınları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, University College London dan Doç. Dr. Yasemin Allsop, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, Oxford CRIC ve Istanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Psikiyatrist ve Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar, Klinik Psikolog Dr. Mehmet Dinç ve Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal gibi alanında öncü isimler konuşmacı olarak katılım göstermişlerdir. Konuşmacıların eğitim hakkındaki bilgilerinin ve düşüncelerinin yanı sıra eğitimdeki eksikliklerin ve sorunların ne olduğuna vurgu yapıldı. Bu yıl ilki gerçekleşen zirveyi Nitelikli bir insan dünyaya bedeldir sloganıyla tanıtan TAF Network, düzenlediği Yurt Dışı Farkındalık Zirvelerinden sonra tüm dünyanın en önemli noktası olan eğitimde buluşarak sorunlara ve eksikliklere çözüm aramayı amaçlamaktadırlar.

19 Beslenme Problemleri Çalıştayımız Gerçekleşmiştir Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Beslenme Problemlerinin Değerlendirilmesi ve Müdahaleler Çalıştayımız gerçekleşmiştir. Türkiye de ilk defa, daha önce yapılmış eğitimlerden farklı olarak, Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Beslenme Problemlerinin Değerlendirilmesi, Müdahaleler ve Kullanılan Ölçekler konusunda çalışacak profesyonelleri yetiştirmek üzere, Sakarya Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Bekir Fatih MERAL ve Arş. Gör. Ahmet FİDAN ile Algı Özel Eğitim Kurumları işbirliği ile bir eğitim (çalıştay) düzenlendi.

20 Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Özel Eğitim ve ABA yı Anlattık Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin sağlık kurumlarında uygulama dersi konusunda Algı Özel Eğitim Kurumları kurucularından Selim Parlak Özel Eğitim ve ABA hakkında eğitimler verdi. Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Kınalı nın davetiyle gerçekleşen eğitim,selim PARLAK tarafından ABA (Applied Behavior Analysis) yani Uygulamalı Davranış Analizi, PEP-R, Vaka Örnekleri, ABLLS konusunda bilgi, özel eğitim merkezlerinde karşılaşılan durumlar aile görüşleri, görüşmeler, yaklaşım biçimleri konusunda bilgiler verildi. Eğitimlerin sonunda Gelişim Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Kınalı, Öğretim üyesi Nurten Elkin, Selin Eryiğit ve Merve Bilgiç teşekkür etti.

21 Algı Akademi Sektör Sohbetleri Konuğu Editör Mürsel ÇAVUŞ Oldu Algı Akademi tarafından gerçekleştirilen Sektör Sohbetleri kapsamında, Editör, Blogger, Yayın Danışmanı, İçerik Yöneticisi Mürsel Çavuş ve Algı Özel Eğitim Kurumları Öğretmenleri bir araya geldi. 01 Aralık 2017 de gerçekleşen buluşmada Kitap yazma ve kitap çıkarma yöntemleri konusunda bilgiler verdi. Algı Özel Eğitim Merkezi ve Algı ABA Terapi Merkezi eğitmenleri ile fikir alışverişinde bulunuldu. Programın sonunda Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucularından Selim PARLAK ve Parin YAKUPYAN tarafından katılımlarından dolayı Mürsel ÇAVUŞ a plaket takdim edildi.

22 Algı Özel Eğitim Kurumları yönetici koçluğu almaya devam ediyor Algı Özel Eğitim Kurumları yöneticileri asistanları ve koordinatörleri Baltaş eğitim ve yönetim danışmanlığı grubundan yönetici koçluğu almaya devam etmektedir. Baltaş grubundan Tahsin Birgen tarafından verilen eğitim Algı Özel Eğitim Merkezi nde gerçekleşmiştir. Süper Bisikletçiler Madalya törenimiz gerçekleşti. İkincisi düzenlenen Süper Bisikletçiler Madalya törenine Ailelerin katılımlarıyla 5 öğrencimize bisiklet becerisini tamamladıkları için madalya ve Süper Bisikletçiler Ehliyeti verildi. Terapistleri ve koordinatörlerimiz de ayrıca hediye takdim ederek çocuklarımızla keyifli anlar yaşadık.

23 Hizmet İçi Eğitimlerimizin Konuğu Mente Otizm Algı Özel Eğitim Kurumları na bağlı Algı ABA Terapi Merkezi eğitmenleri için Mente Otizm Seda Şen ve Ömer Şen tarafından hizmetiçi eğitim verildi. Eğitimde işitsel neurofedback cihazının fayda sağlamaya calıştığı bölgeyi açıkladılar. Beyin dalgaları, Alfa, Beta, Teta, Delta nın otizm spektrum bozukluğu tanısındaki bireylerde farklı olduğunu ve mente otizm cihazının bu işlevi yerine getirmeye çalıştığını belirttiler. Çocukların topluma hızlı kazandırılması için eğitimlerimize devam edeceğiz. Biruni üniversitesi öğrencilerine ders vermeye devam ediyoruz Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü 4. sınıf öğrencilerine Algı Özel Eğitim Kurumları Yardımcı Direktörü ve Program Koordinatörü Elif Sanal ÇALIK, Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) dersini vermeye devam ediyor.

24 ABA Süpervizörü Nicky Nükte Altıkulaç Ailelerle Buluştu Algı ABA Terapi Merkezimizden hizmet alan ailelerimizle düzenli olarak yaptığımız, Supervizör Aile Buluşması etkinliğini gerçekleştirdik. Algı ABA Terapi Merkezi Supervizörü ABA Uzmanı Nicky Nükte Altıkulaç ile ailelerimizin sorularının daha rahat cevaplanabilmesi için düzenlediğimiz Süpervizör Aile Buluşması nda Koordinatörlerimiz, Yöneticimiz, Supervizörümüzün ve bazı ailelerimizin hazır bulunduğu sohbet ortamında keyifli paylaşımlar yaptık.

25 Marmara Üniversitesi Öğrencilerine Özel Eğitim ve ABA yı Anlattık Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerine Özel Eğitim ve ABA yı Anlattık. Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerine sağlık kurumlarında uygulama dersi konusunda Algı Özel Eğitim Kurumları kurucularından Selim Parlak Özel Eğitim ve ABA hakkında eğitimler verdi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Samet GÖÇ ün davetiyle gerçekleşen eğitim,selim PARLAK tarafından ABA (Applied Behavior Analysis) yani Uygulamalı Davranış Analizi, PEP-R, Vaka Örnekleri, ABLLS konusunda bilgi, özel eğitim merkezlerinde karşılaşılan durumlar aile görüşleri, görüşmeler, yaklaşım biçimleri konusunda bilgiler verildi. Eğitimlerin sonunda Marmara Üniversitesi Arş. Gör. Samet GÖÇ teşekkür etti.

26 Kabataş Erkek Lisesi ile Best Buddies Türkiye Projesini başlattık Best Buddies Çalışması Nedir? Best Buddies, uluslararası bir sivil toplum girişiminin adıdır. Ülkemiz bu programa katılan 50. ülkedir. Ülkemizde geç tanınan bu sistem gönüllülerin ve özel gereksinimli bireylerin hayatlarına olumlu katkılarda bulunmaktadır.. Bu yıl 4.sunu yapacağımız Best Buddies Türkiye Projesinin bu yılki çalışma toplantısına Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve kurumumuz öğrencilerinin tanışması ile başlandı. Gayet samimi bir ortamda geçen tanışma toplantısından sonra Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ile çocuklarımız ve onlara yaklaşım tarzı ile ilgili bilgiler verildi. Kurucularımızdan Parin Yakupyan katılım sağlayan Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerine konun önemi hakkında özel eğitim öğretmenimiz Cihan Bayar ile birlikte bilgiler verdi. Gönüllü olarak katıldıkları bu çalışmanın çocuklarımız açısından öneminden bahsedildi. Gönüllülerin farkındalığına yapacağı katkıya değinildi. Arkadaşlıklarının uzun yıllar boyunca sürmesini temenni edip gönüllü olan öğrencilere teşekkürler edildi. Best Buddies, Özel gereksinimli bireylerle, gönüllüleri arkadaş yapan bir programdır. Kelime anlamıyla en yakın arkadaş anlamına gelen bu sivil toplum girişimi, gönüllerin hayatında Özel gereksinimli bir bireyin hayatına dokunmasına olanak sağlar. Programın amacı, toplumdaki Özel gereksinimli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olmaktır. Ayrıca Özel gereksinimli birey için normal gelişime sahip akranı ile kaynaşma olanağı sağlamaktır. İletişim becerilerinin gelişimine ve sosyal gelişimine katkıda bulunmaktır. Özel gereksinimli birey için model alabileceği bir akranı ile vakit geçirmesine olanak sağlamaktır. Programın işleyişi ise, gönüllüler ile özel gereksinimli bireylerin eşleşmesi ile başlıyor. Eşleşen bireyler ön tanışmadan sonra iletişim bilgilerini birbirlerinden alıyorlar. Daha sonra mobil ortamdan iletişime geçiliyor. Belirli zamanlarda buluşup sosyal etkinlikler yapıyorlar (Kafede buluşma, sinemaya gitme, gezi planı yapma vs.) Gerekli etkileşimi sağlayabilen Buddy ler bu tanışmalarını uzun yıllara yayabiliyorlar. Gönüllü öğrencilerimizin sorularıyla Algı Özel Eğitim Merkezi olarak 4.süne iştirak ettiğimiz Best Buddies tanıtım ve tanışma çalışmamız sonlandırıldı.

27 Öğrencilerimizle birlikte grup çalışmasında 2018 yılı için Yılbaşı ağacı süsledik

28 ABA (Applied Behavior Analysis (UDA Uygulamalı Davranış Analizi)) Eğitimi 4. Modül Gerçekleşti ABA (Applied Behavior Analysis (UDA Uygulamalı Davranış Analizi)) Eğitimi 4. Modül Gerçekleşti Türkiye de ilk defa 2012 yılından beridir, daha önce yapılmış seminerlerden farklı olarak, ABA (Uygulamalı davranış analizi) alanında çalışacak profesyonelleri yetiştirmek üzere All Kids First, LLC. ve Algı ABA Terapi Merkezi işbirliği ile Algı Akademi bünyesinde bir eğitim serisi düzenlenmektedir. ABA Yöntemlerinin 5 modüllük serinin içinde yer alan 4. Modül eğitimi Lovaas Yöntemi / DTT (Discrete Trial Training) 17 Aralık 2017, Pazar günü Algı Özel Eğitim Merkezi Seminer Salonunda gerçekleşti.

29 Best Buddies in yeni dönem çalışmaları başladı Farklı Gelişenler İçin Gönüllü Uluslararası Arkadaşlık Programı Best Buddies in yeni dönem çalışmaları başladı. Algı Özel Eğitim Kurumları da 2. kez Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ile eşleşerek programa dahil oldu. 1 yıl sürecek proje boyunca 17 öğrencimiz eşleştikleri arkadaşları ile çeşitli sosyal aktivitelerde bulunacaklar. Best Buddies arkadaşlık programı, 1989 yılında, farklı gelişen bireylerin toplumun dışına itilme sorununun çözülmesi ve sosyal hayata dahil edilmeleri amacıyla Amerika da başlatılmış bir program. Şu an 48 ülkede faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen uluslararası bir organizasyon olan Best Buddies Turkiye de de yürütülüyor. Programa dahil olan liselerden biri de Kabataş Erkek Lisesi. Okulun öğrencilerinin Buddyleri ile tanıştığı eşleşme töreni 23 Aralık 2017 günü Kabataş Erkek Lisesi nde yapıldı.

30 PERSONELİMİZİN DOĞACAK OLAN BEBEKLERİ İÇİN BABY SHOWER PARTİSİ YAPTIK mutlu yıllar Algı Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin doğum günlerini her ay kurumumuzda pasta keserek kutluyoruz. Öğrencilerin biraraya geldiği bu özel günler, aile ve öğretmen katılımıyla hem kaynaştırıcı hem de motivasyon yükseltici oluyor.

31 Hoşgeldin 2018 EYLÜL - ARALIK Aralık 2017 günü çocuklarımızın ve ailelerinin katıldığı Yeni Yıl eğlencesi gerçekleşti. Noel Baba nın katılımıyla çocuklar mutlu bir gün geçirdiler.

32

EYLÜL ARALIK 2016 E-BÜLTEN

EYLÜL ARALIK 2016 E-BÜLTEN EYLÜL ARALIK 2016 E-BÜLTEN Algı ABA Terapi Merkezi Ekibi Hizmetiçi Eğitimde Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) Eğitimi Aldı Hizmet içi eğitim programlarımıza dahil edilen Uygulamalı Davranış Analizi Gelişim

Detaylı

Özel Esayan Ermeni Lisesi Öğretmenlerine Kaynaştırma Semineri Verdik

Özel Esayan Ermeni Lisesi Öğretmenlerine Kaynaştırma Semineri Verdik Özel Esayan Ermeni Lisesi Öğretmenlerine Kaynaştırma Semineri Verdik Algı Özel Eğitim Kurumları na bağlı Algı Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden aynı zamanda Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği

Detaylı

Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin

Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin OCAK - NİSAN 2017 E BÜLTEN SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ OCAK NİSAN 2017 Velilerimizle Bir Araya Geldik Algı ABA Terapi Merkezi nde eğitim gören öğrencilerimizin velilerine

Detaylı

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Çocuklarımız İçin Özel Tiyatro Oyunu Gerçekleştirdik Özel çocuklar ve ailelerine yönelik hazırlanan programın asıl

Detaylı

OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN

OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN www.oced.org.tr Eğitimde Ailenin Yeri Ve Önemi Algı Özel Eğitim Merkezi nden Okul Öncesi Öğretmeni Aysel KARGÜN ün sunumuyla; Algı Özel Eğitim Kurumları, Algı Akademi, Özel gerçekleşen

Detaylı

22 Eylül 2018, Cumartesi

22 Eylül 2018, Cumartesi CEP ROGRAMI 22 Eylül 2018, Cumartesi KAYIT İŞLEMLERİ 08.00-08:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI 08.30-09:30 Nicky Nükte Altıkulaç, Konferans Düzenleme Eş Başkanı Selim Parlak, Konferans Düzenleme Eş Başkanı Ergin

Detaylı

MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin MAYIS - AĞUSTOS 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Esayan Ermeni Lisesi nde Kaynaştırma Semineri Verdik Algı Özel Eğitim Kurumları na bağlı Algı Özel Eğitim Merkezi

Detaylı

22 Eylül 2018, Cumartesi

22 Eylül 2018, Cumartesi CEP ROGRAMI 22 Eylül 2018, Cumartesi KAYIT İŞLEMLERİ 08.00-08.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI Parin Yakupyan, ÖÇED Başkanı Nicky Nükte Altıkulaç, Konferans Düzenleme Eş Başkanı Selim Parlak, Konferans Düzenleme

Detaylı

OCAK-NİSAN 2016 E-BÜLTEN. Sosyal Medyada Bizi Bulun: www.algiozelegitim.com.tr - www.algiaba.com.tr

OCAK-NİSAN 2016 E-BÜLTEN. Sosyal Medyada Bizi Bulun: www.algiozelegitim.com.tr - www.algiaba.com.tr OCAK-NİSAN 2016 E-BÜLTEN Sosyal Medyada Bizi Bulun: www.algiozelegitim.com.tr - www.algiaba.com.tr Algı Özel Eğitim Kurumları Otizme Karşı Oksitosin Tedaviyi Destekleyebilir. Artık oksitosin sevgi, sarılma,

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015 6 Mart 2015 Resmi Kurum Ziyaretleri 6 Mart 2015 günü, JCI olarak, JCI Türkiye Başkanımız Ahmet Erhan Tanyeri ile birlikte Vali Vekili Sn. Vedat Müftüoğlu nu ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sn. Atilla

Detaylı

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya

JCI Antalya. Nisan-Mayıs-Haziran 2010 Haber Bülteni. Antalya Etkinlik: Networking Performansınızı Geliştirin Tarih: Nisan 2010 Yer: Dedeman Otel JCI Salonu Network (iş ağı) kavramını daha iyi tanımak ve iş ağı performansımızı geliştirmek üzere üyelerimiz ve iş dünyasındaki

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖRNEK GÖRSEL Proje İçin Son Kontroller Yapıldı Destekliyor projesi Aralık ayında son bulurken projenin asıl önemli kısmı olan sürdürülebilirlik aşaması için çalışmalar başladı. Proje kapsamında destek

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&Ġsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI Kuruluş 13 Mart 2007 Charter 30 Mayıs 2007 Dönem: 2011-2012 Tarih: 27.12.2011 Sayı: 26 U.R ve BÖLGE YÖNETĠMĠ YÖNETĠM

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ KASIM - ARALIK SAYFASI Birlikte Yaşama Kültürü ve Hoşgörü Gel Bize Katıl Bize! Şarkısını Söyledik Sınıf içinde, arkadaşlarımızla

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 1 1 KASIM 2016 KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Hakan DEMİRCİ den Dinliyoruz Girişimcilik Destek Programı, Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek

Detaylı

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi Öğrencilerimize Muhtarın Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi 10. 04. 2014 Perşembe günü Fevzi Çakmak Mah. muhtarı Sn. Mehmet ÜNLÜ okulumuza davet edildi. 4.sınıf öğrencilerine İnsanlar ve Yönetim ünitesi

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ

JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ JCI Bahçeşehir 2015 NİSAN MAYIS BÜLTENİMİZ 01 Nisan Tarihin de www.jcibahcesehir.com Web Sitemiz Aktif hale geldi. ITS Group / JCI Kültür Genel Sekreteri Merve Akman a Çok Teşekkürler! 02 Nisan Tarihinde

Detaylı

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir.

Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. cevher 2018 TEMMUZ cevher Demir Export A.Ş., Türkiye nin en büyük sanayi ve ticaret kuruluşu olan Koç Grubu nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketidir. Kurulduğu 1957 yılından beri demir cevheri

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat, 26 Mayıs 2017 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? konulu seminer verdi. Seminere;

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 27 KASIM 2015 ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI Öğretmenler Günü nü çok değerli öğretmenlerimiz ile Bilkent Otel de gerçekleştirdiğimiz bir yemek ile kutladık. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler

Detaylı

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU 129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU Kadınlar Günü MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde Coşkuyla Kutlandı MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine,

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd.

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd. Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir yaşam kalitesi yaratmak amacıyla, 25 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. Özel sektöre

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı 24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da Coşkuyla Kutlandı Sabancı Öğretmenevi, Akşam Sanat Okulu Salonu'nda gerçekleşen Öğretmenler Günü, Saygı duruşu ve İstiklal Marş'ımızın okunması ile başladı. 1 / 7 Emekli

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü. SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü. SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji Mühendisliği Bölümü SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi FİNAL Raporu ZONGULDAK 2015 I T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Jeoloji

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE 2015-2016 Öğretim yılı Basketbol Liseli Genç Erkekler B Ligi müsabakaları 08.02.2016 Pazartesi günü başladı. Müsabakalara fırtına gibi başlayan takımımız namağlup

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KADIKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM SEMİNERLERİ 11 Eylül 2017 tarihinde İlçemiz özel eğitim öğretmenlerine, Biruni Üniversitesi öğretim görevlilerinden Işın Özdemir

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

REHBERLİK DERSLERİ. 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilme ve onları daha iyi

REHBERLİK DERSLERİ. 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha iyi ilişkiler kurabilme ve onları daha iyi HAZIRLIK GRUBU bilişsel gelişimini destekleyici renkli noktalar etkinliği yapıldı. Tangram,hafıza kartları REHBERLİK DERSLERİ ARALIK AYI 5.Sınıflarda, öğrencilerin farklı engellere sahip insanlarla daha

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ OKULUMUZDA DÜZENLENDİ DEPREM SEMİNERİ Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize Deprem konulu sunum yapılmıştır. Verdikleri bilgilerden

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Trans Terapi Toplantısının İkincisi Düzenlendi. İnsan Hakları Örgütleri Hafıza Merkezinde Buluştu

Trans Terapi Toplantısının İkincisi Düzenlendi. İnsan Hakları Örgütleri Hafıza Merkezinde Buluştu Trans Terapi Toplantısının İkincisi Düzenlendi SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle ilki 3 Şubat 2013 te düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın ikincisi 6 Mart Çarşamba

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2013-2014 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Müdür Yardımcısı: Doç. Dr. Birsen

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 DİCLE ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET BÜLTENİ 2010-2011 Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi tarafından

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN AĞUSTOS-EYLÜL 2018 / SAYI: 12 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN KURA ÇEKİLİŞLERİ YAPILDI 2017-2018 eğitim - öğretim yılı için,anaokulu 4 yaş gruplarının kura çekilişleri yapıldı. Aylık gruplara göre kız-erkek olarak ayrılan

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ ın sosyal sorumluluk anlayışı ile başlattığı İş güvenliğinde meslek lisesi öğrencileri ile el ele projesinde,

Detaylı

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ;

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Bölüm Profili Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Lisans Programlarında hazırlık sınıfı dahil 281 öğrenci, Yüksek lisans programlarında 75 i tezli (69 u Türkçe

Detaylı

BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA

BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA ÇOCUKLAR İÇİN BİLİŞİM ZİRVESİ BİLİŞİM ZİRVESİ HAKKINDA Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi; içerisinde BTHaber, M2S ve Btburada şirketlerini de bulunduran, Bilişim sektöründe gündem oluşturmak ve katma değer

Detaylı