GEOMETRİK CİSİMLER. Küre Koni Küp Üçgen prizma. Kare prizma. Dikdörtgen prizma. Etkinlik Aşağıdaki nesnelerin hangi geometrik cisme benzediğini

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GEOMETRİK CİSİMLER. Küre Koni Küp Üçgen prizma. Kare prizma. Dikdörtgen prizma. Etkinlik Aşağıdaki nesnelerin hangi geometrik cisme benzediğini"

Transkript

1 GEOMETRİK CİSİMLER Küre Koni Küp Üçgen prizma Kare prizma Dikdörtgen prizma Etkinlik Aşağıdaki nesnelerin hangi geometrik cisme benzediğini altlarına yazınız. Açınımı: 7

2 Etkinlik Aşağıdaki noktaları birleştirerek geometrik cisimleri çiziniz. Çizdiğiniz şeklin adını altına yazınız. 8

3 GEOMETRİK CİSİMLER YÜZ - KÖŞE - AYRIT Yüz Köşe Ayrıt 2 H Köşe sayısı: 8 H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: 6 4 Mavi ile belirtilen noktalar şeklin köşeleridir. 8 köşesi vardır. Kırmızı çizgiler şeklin ayrıtıdır. 12 ayrıtı vardır. Şeklin açınımını oluşturan her bir parça şeklin yüzüdür. Şeklin 6 yüzü vardır. Etkinlik Aşağıdaki geometrik şekillerin köşe, ayrıt ve yüzlerini yukarıdaki örnekteki gibi çizerek gösteriniz. Açınımlarından da faydalanarak şeklin köşe, ayrıt ve yüz sayılarını yazınız. H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: 9

4 H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: H Şeklin adı: H Köşe sayısı: H Ayrıt sayısı: H Yüz sayısı: 10

5 GEOMETRİK CİSİMLER KARESEL-DİKDÖRTGENSEL-ÜÇGENSEL BÖLGE VE DAİRE Karesel bölge Dikdörtgensel bölge Üçgensel bölge Daire Geometrik cisimlerin yüzleri karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölge ve dairelerden oluşur. Etkinlik Aşağıdaki geometrik şekillerin açınımlarından yararlanarak geometrik şekillerin yüzlerini örnekteki gibi belirtiniz. X Kare prizma 2 karesel, 4 dikdörtgensel bölgeden oluşur. X X X 11

6 KARE, DİKDÖRTGEN, ÜÇGEN VE ÇEMBER Karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölge ve dairenin sınırlarının çiziminden oluşan şekillere kare, dikdörtgen, üçgen ve çember denir. Karesel bölge Kare Dikdörtgensel bölge Dikdörtgen Üçgensel bölge Üçgen Daire Çember Etkinlik Aşağıdaki geometrik cisimlerin okla gösterilen yüzlerini kullanarak hangi şekilleri çizebileceğinizi düşünüp çiziniz. Çizdiğiniz şeklin adını yazınız. Kare 12

7 GEOMETRİK CİSİMLER Etkinlik Aşağıda verilen geometrik şekillerin köşe ve kenarlarını belirtiniz. Şeklin adını, köşe ve kenar sayılarını yazınız. F Şeklin adı: F Kenar sayısı: F Köşe sayısı: F Şeklin adı: F Kenar sayısı: F Köşe sayısı: F Şeklin adı: F Şeklin adı: F Kenar sayısı: F Kenar sayısı: F Köşe sayısı: F Köşe sayısı: F Şeklin adı: F Şeklin adı: F Kenar sayısı: F Köşe sayısı: F Kenar sayısı: F Köşe sayısı: Not: Daire ve çemberin kenar ve köşesi yoktur. 13

8 Etkinlik Aşağıya karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölge ve daire; kare, dikdörtgen, üçgen ve çember çiziniz. Çizdiğiniz şeklin adını altına yazınız. 14

9 DEĞERLENDİRME Aşağıdaki geometrik şekillerin hangisi ile kare çizemeyiz? A. B. C. Yukarıdaki şekilde kaç tane üçgensel bölge vardır? A. 3 B. 7 C. 6 2 Aşağıdaki geometrik şekillerden hangisinin köşesi yoktur? A. B. 5 Aşağıdakilerden hangisi yandaki şeklin yüzeylerinden birisi değildir? C. 3 Prizmalar Ayrıt sayısı Üçgen prizma s Kare prizma n 6 A. Kare B. Üçgen C. Dikdörtgen Geometrik şekiller İsimleri Yukarıdaki tabloyu doğru olacak şekilde doldurduğunuzda s ve n yerine ne gelmelidir? Yukarıdaki tabloda 1, 2, 3 numaralı kutulara yazılması gerekenler aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla s n verilmiştir? A B C A. Dikdörtgen, Kare, Üçgen B. Kare, Üçgen, Dikdörtgen C. Üçgen, Dikdörtgen,Kare 15

10 7 Aşağıdakilerden hangisi silindir modelidir? A. B. 11 Yandaki kibrit çöpleri ile aşağıdaki geometrik şekillerden hangisini oluşturamayız? C. A. Dikdörtgen B. Üçgen 8 Aşağıdakilerden hangisi C. Kare koniye örnektir? A. B. 12 Yandaki şekil, C. boyaya tamamen batırıldıktan sonra yere değdiriliyor. Yerdeki boya 9 Aşağıdaki geometrik cisimlerden hangisinin tüm izi nasıl olur? A. s B. n C. l ayrıtları eşit uzunluktadır? A. B. C Dikdörtgenle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A. 4 kenarı vardır. B. 4 köşesi vardır. C. Tüm kenarları eşittir. Yukarıda verilenlerden kaç tanesi ile çember çizebiliriz? A. 2 B. 3 C. 4 16

11 DESTE ~ DÜZİNE Etkinlik Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerleri doldurunuz. 1 deste kalem =... tanedir. 2 deste kalem =... tanedir. 3 deste kalem =... tanedir. 4 deste kalem =... tanedir. 1 düzine silgi =... tanedir. 2 düzine silgi =... tanedir. 3 düzine silgi =... tanedir. 4 düzine silgi =... tanedir. 10 çiçek =... destedir. 30 çiçek =... destedir. 60 çiçek =... destedir. 40 çiçek =... destedir. 12 bardak =... düzinedir. 24 bardak =... düzinedir. 48 bardak =... düzinedir. 36 bardak =... düzinedir. 10 kalem + 2 kalem daha = düzine kalem olur. 12 silgi + 8 silgi daha = deste silgi olur. 24 çanta + 6 çanta daha = deste çanta olur. 20 elma + 4 elma daha = düzine elma olur. 16 balon x 4 balon daha = deste balon olur. 10 ceviz + 14 ceviz daha = düzine ceviz olur. 19

12 PROBLEMLER 1 Mine nin 2 deste silgisi vardır. 7 silgi daha alırsa Mine nin kaç silgisi olur? 2 1 düzine boya kalemine 8 boya kalemi daha eklersek kaç deste boya kalemi olur? 3 Eda nın 2 deste kalemi vardır. Eda kalemlerinden 8 tanesini kardeşine vermiştir. Eda nın kaç kalemi kalmıştır? 4 Osman ın bir düzine bilyesi vardır. Erdi nin bilyeleri ise bir destedir. Osman ın bilyeleri Erdi nin bilyelerinden kaç fazladır? 5 2 düzine yumurta alan Ayşe, yumurtalarının 9 tanesi ile pasta yapıyor. Ayşe nin geriye kaç yumurtası kalmıştır? 20

13 DOĞAL SAYILAR İki basamaklı sayılar onluk ve birliklerden oluşur. Sayıları kolaylıkla okumak ve işlem yapmak için onluk ve birlik gruplara ayırırız. 2 onluk + 6 birlik yirmi altı Etkinlik Yukarıdaki örnekten yararlanarak aşağıdaki çalışmaları yapınız.... onluk +... birlik... onluk +... birlik onluk +... birlik... onluk +... birlik

14 Etkinlik Aşağıdaki taban bloklarından yararlanarak tabloları doldurunuz. 1 onluk 5 birlik... onluk... birlik 10 5 on beş onluk... birlik... onluk... birlik... onluk... birlik... onluk... birlik... onluk... birlik... onluk... birlik 22

15 DOĞAL SAYILAR Etkinlik Aşağıdaki sayıları örnekteki gibi onluk ve birliklerine ayırıp okunuşlarını yazınız Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik 1 2 on iki Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik Onluk Birlik 23

16 Etkinlik Aşağıdaki abaküslerde modellenen sayıların okunuşlarını örnekteki gibi yazınız. O B Sayı: 2 5 Okunuşu: Yirmi beş O B O B O B O B O B O B O B O B O B O B O B 24

17 DOĞAL SAYILAR Etkinlik Aşağıda modellenen sayıları inceleyiniz. Örnekten yararlanarak tabloları doldurunuz. Onluklar Birlikler Onluklar Birlikler Sayı 22 Sayı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Değeri 20 2 Basamak Değeri Onluklar Birlikler Onluklar Birlikler Sayı Sayı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Değeri Basamak Değeri Onluklar Birlikler Onluklar Birlikler Sayı Sayı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Adları Onlar basamağı Birler basamağı Basamak Değeri Basamak Değeri 25

18 OKUMA METNİ AĞAÇLAR KESİLMESİN Hüseyin ve arkadaşları teneffüste defterlerinden kopardıkları sayfaları uçak yaptılar. Sınıf kâğıtlarla dolmuştu. Çok eğleniyorlardı. Bir ara Ahmet, Hüseyin e dönerek Ne kadar çok kâğıt harcadık Hüseyin, farkında mısın? dedi. Hüseyin de Evet, koparırken fark etmedim ama defterimin sayfaları iyice azaldı. dedi ve ekledi: Geçen gün bir televizyon programında izledim, bu kâğıtların elde edilmesi için bir sürü ağaç kesiliyor. Biz büyük bir hata yaptık sanırım. Arkadaşı Ahmet de Hüseyin le aynı fikirdeydi. İkisi kopardıkları kâğıtları topladılar ve tekrar aynı düzene ve şekle getirdiler. Olaya şahit olan öğretmen, hatalarını anlayıp telafi etmelerinden dolayı ikisini de tebrik etti. Timaş Çocuk (Erdemler 2009) Etkinlik Ağaçlar Kesilmesin adlı hikâyede geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamlarını sözlükten bulup cümle içerisinde kullanınız. Teneffüs: Cümlem: Kâğıt: Cümlem: Ağaç: Cümlem: Telafi: Cümlem: 145

19 Etkinlik Ağaçlar Kesilmesin adlı hikâyenin hikâye haritasını tamamlayınız. Hikâyenin geçtiği yer: Hikâyenin adı: Hikâyenin geçtiği zaman: Hikâyede geçen olay: Hikâyenin ana düşüncesi: Hikâyedeki karakterler: Etkinlik Aşağıdaki soruları Ağaçlar Kesilmesin adlı hikâyeye göre cevaplayınız. 1. Hüseyin ve arkadaşları teneffüste ne yapmaktadır? J 2. Oynadıkları oyun sonunda sınıf nasıl bir hâldedir? J 3. Ahmet in sorusuna Hüseyin nasıl cevap vermiştir? J 4. Kâğıtların elde edilmesi için ne yapılmaktadır? J 5. Yaptıkları yanlışı anlayan Ahmet ve Hüseyin ne yapmıştır? J 146

20 HARF (SES) BİLGİSİ Ağzımızdan çıkan seslerin her birinin yazı dilindeki karşılığına harf denir. Alfabemizde 8 sesli (ünlü), 21 sessiz (ünsüz) olmak üzere 29 harf vardır. Sesli (ünlü) harfler: a-e-ı-i-o-ö-u-ü Sessiz (ünsüz) harfler: b-c-ç-d-f-g-ğ-h-j-k-l-m-n-p-r-s-ş-t-v-y-z Etkinlik Aşağıdaki karelerin içine alfabemizdeki harfleri sırasıyla yazıp bu harflerle başlayan birer sözcük yazınız. A Arkadaş B Ç Ğ Sözcük yok. H L N Ö R Ş Ü Y Z Etkinlik Aşağıda verilen sözcüklerin kaç harften oluştuğunu kutucuklara yazınız. Nane 4 Araba Terlik Uçurtma Patates Gözlük 147

21 Etkinlik Aşağıdaki sözcüklerdeki sesli ve sessiz harfleri örnekteki gibi ayırıp yazınız. sessiz sessiz k - l - m kalem sesli a - e orman sesli sessiz sessiz beslenmek sesli otobüs sesli Etkinlik Aşağıdaki sessiz (ünsüz) harflerin aralarına sözcük oluşturacak şekilde sesli (ünlü) harfler yazınız. J s lg J b rd k J ç nt J c tv l J t l f n J ç ç k J k m k J n ht r J m s J g ml k J p ş t J e bi e Etkinlik Aşağıda karışık olarak verilen harflerden (seslerden) sözcükler oluşturunuz. k - r - z - a - i kiraz l - m - e - a y - p - r k- a - a g - l - ö- ü - k - z p-n-c-ee-r-e p-t-e-at-s-a 148

22 ALFABETİK SIRALAMA Sözcükleri alfabetik sıraya koymak için sözcüklerin ilk harfine bakarız. Hangi sözcüğün ilk harfi alfabede diğerlerinden önce geliyorsa sıralamada en önde o sözcük yer alır.. Örneğin; hurma-bardak-dergi Sözcüklerin ilk harfleri h-b-d harfleridir. Alfabede önce b, sonra d, sonra da h harfleri gelir. Bu nedenle doğru sıralama; bardak-dergi-hurma şeklinde olur. Etkinlik Aşağıda verilen harflerden önce ve sonra gelen harfleri yazınız. B K T S V Ü M N Ö C H J Etkinlik Aşağıda verilen harf gruplarını alfabedeki sırasına göre sıralayınız. t - p - m - d d - m - p - t m - d - v - f j - d - p - ö r - m - y - g v - k - r - c d - p - b - s z - f - m - h u - n - f - ö ü - o - s - c g - m - k - o d - p - h - n t - f - m - o 149

23 OKUL HEYECANIM OKULA HAZIRIM Okul hayatımızda işlerimizi öncelik sırasına göre yaparız. Okula gitmeden önce çantamızı ders programımıza göre hazırlamamız gerekir. Okulla ilgili işlerimizi öncelik sırasına göre yapmazsak birçok sorunla karşılaşabiliriz. Örneğin; matematik kitabını çantamıza koymayı unutursak derste yapılan etkinlikleri yapamayız ve dersi anlamamız zorlaşır. İşlerini planlı ve düzenli yapan insanlar başarılı olur. Etkinlik Aşağıda verilen görsellerdeki aksaklıkların nedeninin ne olabileceğini ve bu aksaklığın olmaması için ne yapılması gerektiğini yanına yazınız. Eyvah!.. Okula geç kaldım. Eyvah!.. Dur... Dur... Eyvah!.. Boya kalemlerim yok. Ödevimi yapmayı unutmuşum. Beslenmemi unutmuşum. 231

24 KİŞİSEL BAKIM Vücudumuzun temizliğini sağlamak için yaptığımız işlere kişisel bakım denir. Elimizi, yüzümüzü yıkamak tırnaklarımızı kesmek, saçımızı taramak, temiz giysiler giymek, ayaklarımızı temizlemek vb... Kişisel bakımımızı yaparken büyüklerimizden yardım alabiliriz. Kişisel bakımımızı yapmazsak kolay hastalanırız, sağlığımız olumsuz etkilenir. Etkinlik Aşağıda verilen kişisel bakımlardan hangilerini ailenizin yardımı olmadan yapabiliyorsunuz, yazınız. _ Etkinlik vaplayınız. Görsellerden de yararlanarak aşağıdaki soruları ce- Yalnız bize ait olan kişisel bakım araçlarını yazınız. Ailece kullandığımız kişisel bakım araçlarını yazınız. Aşağıda verilen cümleleri tamamlayınız. Tırnaklarımızı kesmezsek Banyo yapmazsak Dişlerimizi fırçalamazsak 232

25 OKUL HEYECANIM BENİM YERİM Sınıfımızda herkesin belirli bir yeri vardır. Sınıfımızda oturduğumuz yeri hiç görmemiş olan bir kişiye sözlü olarak Öğretmen masasının hemen önündeki 2. sırada oturuyorum. gibi yerimizi tarif edilebilir ya da kaba taslak görünümünü (krokisini) çizerek gösterebiliriz. Etkinlik Aşağıda verilen görseldeki kırmızı sıra Cansu nun sırasıdır. Cansu nun sırasının yerini bilmeyen bir kişiye tarif ediniz. Dolap Tahta Cansu nun sırası Öğretmen masası Kapı Etkinlik Siz de sınıfınızdaki yerinizin görüntüsünü çiziniz ve tarif ediniz. 233

26 OKUL KURALLARI Okulumuzda ve sınıfımızda belirli kurallar vardır. Örneğin; okula sırayla girer, derste parmak kaldırmadan konuşamayız. Bu kurallar sayesinde derslerimiz daha düzenli ve verimli geçer. Okul ortamında huzurun ve düzenin devamlılığı hepimizin kurallara uyması sayesinde sağlanır. Kurallara uyarsak öğrenmeye uygun bir ortam sağlanmış olur. Etkinlik Aşağıdaki soruları cevaplayınız. F Okulda uymamız gereken kurallar nelerdir? F Sınıfta uymamız gereken kurallar nelerdir? Etkinlik Aşağıdaki görselleri verilen okul ve sınıf kurallarına uymazsak ne gibi sorunlar yaşayabileceğimizi yazınız. 234

27 OKUL HEYECANIM KULÜP ÇALIŞMALARI Kulüp çalışmaları ders programımızın yanında güven ve sorumluluk duygularını geliştirerek beceriler kazandırılmak için yapılan sanatsal ve sportif etkinliklerdir. Kulüplere öğrenciler ilgi ve isteklerine göre katılırlar ve dayanışma içinde çalışırlar. _ Okulumuzdaki öğrenci kulüplerimizi yazalım. Etkinlik Aşağıda görselleri verilen kulüplerin adlarını, bu kulüplerin yaptığı çalışmaları ve yararlarını karşılarına yazınız. 235

28 BAYRAĞIMIZ VE MİLLİ MARŞIMIZ Bayrak bir ulusun bağımsızlığını simgeler. Bağımsız olan her ulusun kendine ait bayrağı ve marşı vardır. Bayrağımız kırmızı rengin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşur. Milli marşımız İstiklâl Marşı dır. İstiklâl Marşı mızı Mehmet Akif Ersoy yazmış, Zeki Üngör bestelemiştir. Bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımıza ve İstiklâl Marşı mıza saygı göstermeliyiz. Etkinlik Aşağıda bırakılan boşluğa ülkemize ait bayrağı çizip boyayınız. Etkinlik Aşağıya İstiklâl Marşı mızın iki kıtasını yazınız. Sorulan soruları cevaplayınız. İSTİKLÂL MARŞI Milli marşımızın yazarı: Milli marşımızın bestecisi: Milli marşımızı söylerken ve dinlerken nasıl davranırız? 236

29 Adım-Soyadım: İlgilendiğim alanlar: Güçlü yönlerim: Zayıf yönlerim: Fiziksel özelliklerim: İyi yapabileceğim işler: Adı-Soyadı: İlgilendiği alanlar: Güçlü yönleri: Zayıf yönleri: Fiziksel özellikleri: İyi yapabileceği işler: OKUL HEYECANIM GÜÇLÜ YANLARIMIZ Kişilerin yetenek ve becerileri farklı olabilir. Bu farklılıklar doğaldır. Kendimize uygun ve doğru mesleği seçmek, başarılı olmak için güçlü yanlarımızı bilmeli, tanımalı ve geliştirmeliyiz. Farklı beğenileri olan arkadaşlarımıza karşı hoşgörülü ve saygılı davranmaya özen göstermeliyiz. Etkinlik Aşağıda verilen kısımları kendiniz ve arkadaşınız için doldurunuz. BEN ARKADAŞIM 237

30 DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME Sağlıklı olmak için beslenmemize dikkat etmeliyiz. Her çeşit besinden yeteri kadar yemeye dengeli beslenme, belirli aralıklarla yemek yemeye de düzenli beslenme denir. Besinler büyümemizi, gelişmemizi, hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlar. Etkinlik Aşağıda verilen besinleri gruplandırarak tabloda verilen boşluklara yazınız. Meyveler: Sebzeler: Et ürünleri: Süt ürünleri: Tahıllar: Etkinlik Aşağıda sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç ana öğün tablosu verilmiştir. Dengeli beslenmenin önemini hatırlayarak bu üç ana öğünde yememiz gereken besinleri yazınız. Sabah kahvaltısı 238 Öğle Yemeği Akşam yemeği

31 OKUL HEYECANIM EŞYALAR KONUŞUYOR Okul bizim ikinci evimizdir. Sınıfımızda ders yaparken çeşitli araç gereçler kullanırız. Okulumuzdaki ve sınıfımızdaki eşyalara zarar vermemeliyiz ve onları korumalıyız. Bu eşyaları bizden sonra kullanacak olan arkadaşlarımıza temiz bırakmalıyız. Etkinlik Aşağıdaki görsellerde sınıfımızda kullandığımız araç gereçler verilmiştir. Bu araç gereçleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Karşılarına yazınız. Panolardaki resimleri koparmamalıyız. 239

32 TAŞITLAR VE YAYALAR Ulaşım araçlarına taşıt denir. Taşıtlar havada, karada, denizde işleyen taşıtlar olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Yayalar ve taşıtlar tarafından ulaşım yollarının kullanılmasına trafik ve bu yollarda uymamız gereken kurallara da trafik kuralları denir. Trafik kuralları can ve mal güvenliğimizi sağlamak için vardır. Kazaların çoğu yayaların ve sürücülerin kurallara uymamasından kaynaklanmaktadır. Etkinlik Aşağıda verilen taşıtların hareket alanını ve taşıtları kullananlara verilen adları altlarına örnekteki gibi yazınız. Kara taşıtı Vatman Etkinlik Trafik kazalarını engellemek için yaya ve sürücülerin uyması gereken trafik kurallarını yazınız. 240

33 DEĞERLENDİRME 1 1 Aşağıdakilerden hangisi okula gitmeden önce yapılan hazırlıklardan biri değildir? B. A. C. 2 Aşağıdakilerden hangisi ailemizle kullandığımız ortak kişisel bakım araçlarındandır? B. A. 4 Aşağıda taşıtlar ve kullanan kişiler eşleştirmesi yapılmıştır. Hangisi yanlış eşleştirilmiştir? A. Uçak - Pilot B. Gemi - Vatman C. Tren - Makinist 5 Aşağıdaki besinlerden hangisini tüketmemiz sağlıklı beslenme açısından doğru değildir? B. A. C. C. 3 Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır? A. Sınıfta öğretmen varsa kapıyı çalıp içeri girmek B. Derste izin istemeden konuşmamak C. Ders işlenirken bir şeyler yemek 6 Herkesin özgürce tercih yapabildiği yönetim biçimine... denir. Yukarıdaki cümleyi tamamlayan en doğru sözcük aşağıdakilerden hangisidir? A. Demokrasi B. Seçim C. İletişim 241

34 7 İstiklâl Marşı mızın yazarı kimdir? A. Zeki Üngör B. Mehmet Akif Ersoy C. Mustafa Kemal Atatürk 10 Aşağıdakilerden hangisi bayrağımızın üzerinde bulunan işaret ve sembollerden değildir? A. B. 8 Okul bahçesindeki çöpleri toplama etkinliği Aşağıdaki kulüplerden hangisinin yukarıdaki projeyi hazırlaması beklenir? A. Spor kulübü B. Tiyatro Kulübü C. Çevre ve Temizlik Kulübü C. 11 Aşağıdaki taşıtlardan hangisi kara taşıtıdır? A. B. C. 9 Aşağıdaki besinlerden hangisi süt ve süt ürünü grubunda değildir? A. B. C. 12 Aşağıdakilerden hangisi can güvenliğimiz için tehlikelidir? A. Yaya kaldırımında yürümek B. Trafik ışıklarına dikkat etmek C. Caddede paten kaymak 242

İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3

İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3 İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3 Adım Soyadım : Okul Numaram:. S ü l e y m a n O C A K S ü l e y m a n O C A K S O ü l C e y A m a K n İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik ***

Detaylı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı Dar Açı Gönyemizin dik kısmını herhangi bir şeklin köşesine yerleştirdiğimizde, şeklin köşesindeki açı gönyeden küçük olursa o köşedeki açıya dar açı denir. gönye Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar

Detaylı

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C.

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C. Ad :... TÜRKÇE Soyad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda

Detaylı

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI Adı-Soyadı : HAYAT BİLGİSİ 1) Okul için hazırlık yapan bir öğrenci, çantasına aşağıdakilerden hangisini mutlaka koymalıdır? 2) Aşağıdakilerden hangisi büyüklerden yardım alarak gerçekleştirebileceğimiz

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Çocuklar! Bir yerin kuş bakışı görüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine kroki denir.

HAYAT BİLGİSİ. Çocuklar! Bir yerin kuş bakışı görüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine kroki denir. HAYAT BİLGİSİ Çocuklar! Bir yerin kuş bakışı görüşünün küçültülerek, ölçüsüz olarak düzlem üzerine çizilmesine kroki denir. Vedat öğretmen, öğrencilerine krokinin ne olduğunu, tahtaya çizdiği kroki örneğinden

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

2. SINIF MATEMATİK 1. KİTAP

2. SINIF MATEMATİK 1. KİTAP 2. SINIF MATEMATİK 1. KİTAP Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 2015 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN

Detaylı

3. SINIF MATEMATİK 1. KİTAP

3. SINIF MATEMATİK 1. KİTAP . SINIF MATEMATİK 1. KİTAP Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 2015 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir? 2. SINIF TEST- Deste - Düzine. Aşağıdakilerden hangisi bir deste oluşturur? A) 4. B) Yukarıdaki kalemlerin sayısı kaçtır? A) İki düzine 2. B) İki deste Bir düzine Yukarıdaki elmaların sayısı, hangi seneçekte

Detaylı

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok TÜRKÇE PAMUK DEDE Pamuk dede hiç durmadan çalışıyordu. Çünkü o çalışmayı çok seviyordu. Her

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. 2 Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

B) Aşağıdaki şekillerin içindeki dar açıları siyah, dik açıları kırmızı ve geniz açıları yeşil renkle boyayınız.

B) Aşağıdaki şekillerin içindeki dar açıları siyah, dik açıları kırmızı ve geniz açıları yeşil renkle boyayınız. ULUKÖY YATILI BÖLGE ORTAOKULU 3-A SINIFI MATEMATİK ETKİNLİKLERİ 1 A) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz. Açıklığı dik açıdan daha az olan açılara.denir. Açıklığı dik açıdan daha fazla açılara..denir.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1 HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 0 alanına işaretleme yapmayınız. Okul Heyecanım 0. Ben mavi gözlü ve sarışınım. Tarık Mesut Zeki Yukarıdaki konuşma balonlarındaki sözü hangi öğrenci söylemiştir? A. Tarık B.

Detaylı

ÜÇ BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR

ÜÇ BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR Ad :... Soyad :... S n f/nu.:... /... ÜÇ BASAMAKLI DOĞAL SAYILAR Kaç yüzlük var?... Kaç onluk var?... Kaç birlik var?... Toplam kaç adet:... Kaç yüzlük var?... Kaç onluk var?... Kaç birlik var?... Toplam

Detaylı

1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 1. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ TÜRKÇE DERSİ TEMA: SAĞLIK, SPOR VE OYUN SÖZLÜ İLETİŞİM: Dinlediği şiiri düz yazıdan ayırt edebilecek. OKUMA Metinle birlikte sunulan görsel ögeleri anlamlandıp ve ilişkilendirebilecekler.

Detaylı

3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi için kaç tane daha şekle ihtiyaç vardır? Sonlarındaki boşluklara yazınız.

3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi için kaç tane daha şekle ihtiyaç vardır? Sonlarındaki boşluklara yazınız. ÜNİTE 1 DESTE - DÜZİNE ETKİNLİK TESTİ - 1 1) Aşağıdaki havuçlardan 1 deste kadarını boyar mısın? 2) Aşağıdaki gülen yüzlerden 2 deste kadarını boyar mısın? 3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi

Detaylı

1. KONU. Geometrik Cisimler ve Şekiller. 1. Afla daki nesnelerden küp, prizma ve silindire benzeyen nesneleri iflaretleyiniz.

1. KONU. Geometrik Cisimler ve Şekiller. 1. Afla daki nesnelerden küp, prizma ve silindire benzeyen nesneleri iflaretleyiniz. 1. KONU Adı - Soyadı:... Numarası:.. Sınıfı:. Ön Çalışma 1. Afla daki nesnelerden küp, prizma ve silindire benzeyen nesneleri iflaretleyiniz. SALÇA + 11 2. Afla daki nesnelerden koni, prizma ve küreye

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10 MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. Yapbozlarımla n sayısının modelini oluşturdum. 5. Konuşma balonundaki n yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

2. FASÝKÜL Ünite 1: 4. FASÝKÜL Ünite 3: 5. FASÝKÜL Ünite 5:

2. FASÝKÜL Ünite 1: 4. FASÝKÜL Ünite 3: 5. FASÝKÜL Ünite 5: Matematik 1. Fasikül ÜNÝTE 1 MATEMATÝK HEYECANI Set Olarak Satýlýr, Tek Tek Satýlmaz. .. Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL Ünite 1: Matematik Heyecaný Örüntü ve Süslemeler Geometrik Cisimler Proje Uzamsal

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

TÜRKÇE Değerlendirme 1

TÜRKÇE Değerlendirme 1 TÜRKÇE Değerlendirme 0 alanına işaretleme yapmayınız. Harf Bilgisi 0. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır?. Kuş kelimesini oluşturan harfler aşağıdaki

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Ön Hazýrlýk Geometrik Þekiller

Ön Hazýrlýk Geometrik Þekiller Ön Hazýrlýk Geometrik Þekiller 1 4 7 10 5 2 3 11 6 8 9 Noktalý kâðýtta bazý geometrik þekiller verilmiþtir. Bu þekillere göre aþaðýdaki ifadelerden doðru olanlarýn yanýna D yanlýþ olanlarýn yanýna Y harfini

Detaylı

1. Alfabemizdeki... harfi "F" harfinden sonra "Ğ" harfinden önce gelir. Yukarıdaki boş bırakılan yere, aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

1. Alfabemizdeki... harfi F harfinden sonra Ğ harfinden önce gelir. Yukarıdaki boş bırakılan yere, aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? Çalışma Testi 13 Alfabetik Sıralama 1. Alfabemizdeki... harfi "F" harfinden sonra "Ğ" harfinden önce gelir. Yukarıdaki boş bırakılan yere, aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? A) E B) G C) H 2. Görseli

Detaylı

A) servis B) seyis C) başarı. 7. k,u,k,a,l Yukarıdaki harflerin hepsi kullanılarak aşağıdaki sözcüklerden. Al Semender

A) servis B) seyis C) başarı. 7. k,u,k,a,l Yukarıdaki harflerin hepsi kullanılarak aşağıdaki sözcüklerden. Al Semender TÜRKÇE 1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde üç tane sesli harf yoktur? A) maymun B) selam C) çiçeklik 5. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte dğerlerinden önce gelir? A) servis B) seyis C) başarı Al

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C.

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C. MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. 2 1 6 Yukarıda modellenen sayı aşağıdakilerden A. 232 B. 312 C. 322 Yukarıdaki rakamlarla oluşturulabilecek

Detaylı

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların kutusuna D yanlış olanların kutucuğuna Y yazınız. ( ) Köpekbalığı köpek kulübesinde yaşar. ( ) Tavşan havuç, lahana yiyebilir. ( ) Koyun. kuzu, keçi, oğlak otla beslenen

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

SES (HARF) BİLGİSİ. Türkçe alfabemizde (abecemizde) 29 harf vardır. Alfabetik sırası şöyledir.

SES (HARF) BİLGİSİ. Türkçe alfabemizde (abecemizde) 29 harf vardır. Alfabetik sırası şöyledir. İSMET ÖZCAN SES (HARF) BİLGİSİ Dili oluşturan sesleri göstermeye yarayan işaretlere (sembollere) harf denir. Türkçe alfabemizde (abecemizde) 29 harf vardır. Alfabetik sırası şöyledir. a, b, c, ç, d, e,

Detaylı

GEOMETR K fiek LLER. Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey. Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan.

GEOMETR K fiek LLER. Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey. Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan. GEOMETR K fiek LLER Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey yüzey Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan. yüzey Küre: Tek yüzeyli cisim. Küp: Birbirine eflit alt yüzeyi

Detaylı

Projenizi I. Dönem teslim edecekseniz 18 Ocak a kadar, II. Dönem teslim edecekseniz 29 Nisana kadar teslim etmelisiniz.

Projenizi I. Dönem teslim edecekseniz 18 Ocak a kadar, II. Dönem teslim edecekseniz 29 Nisana kadar teslim etmelisiniz. Sevgili Öğrenciler, Proje görevlerinden sadece birini seçerek görevinizi tamamlayıp zamanında teslim etmenizi bekliyoruz. Projeleriniz SAYFA2 de bulunan PROJE DEĞERLENDİRME FORMU na göre değerlendirileceği

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A . Türkiye genelinde bir yılda 8, x0 5 adet çam ağacının kurtarılması hedeflenmektedir. 3. Şekildeki beş katlı düğün pastasında her kattaki pastanın yarıçap uzunluğu, bir üstündekinin yarıçap uzunluğunun

Detaylı

Üç Basamaklı Doğal Sayılar

Üç Basamaklı Doğal Sayılar . SINIF Üç Basamaklı Doğal Sayılar TEST-1 1. Yandaki onluk taban bloklarıyla modellenmiş sayı aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) 4 0 4 4 4 4 40. Yüzlük Onluk Birlik 1 yüzlük 0 onluk

Detaylı

Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1

Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1 Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru 1 Aşağıda okunuşları verilen doğal sayıları rakamlarla yazınız. Bir milyon yüz yirmi sekiz bin üç yüz on

Detaylı

GEOMETRÝK ÞEKÝLLER. üçgen. bilgi

GEOMETRÝK ÞEKÝLLER. üçgen. bilgi bilgi GEOMETRÝK ÞEKÝLLER Tacýn ve basket potasýnýn þekilleri arasýnda nasýl bir benzerlik veya fark vardýr? Tacýn þeklinde bir açýklýk varken, basket potasýnýn þekli tamamen kapalýdýr. Buradan þekillerin

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı: Puan:... Düştüğümüzde bazen bir kemiğimiz kırılır. Kemik kendini yeniler. Ancak,

Detaylı

VKV Koç İlköğretim Okulu 2. Sınıftan 3. Sınıf Geçen Öğrenciler için Giriş Sınavı Çözümleri 31 Mayıs Ünite. Konu:

VKV Koç İlköğretim Okulu 2. Sınıftan 3. Sınıf Geçen Öğrenciler için Giriş Sınavı Çözümleri 31 Mayıs Ünite. Konu: 6 düzine çay bardağı 2 tanesi kırılıyor. Kaç deste bardak kalıyor? Çözüm için öncelikle birimlere dikkat etmeliyiz. 6 düzine çay bardağı = 72 tane çay bardağı Çünkü 1 düzine = 12 tanedir. Elimizdeki 72

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı Soyadı:. Doğum Tarihi,Yeri. Anne / Baba Adı :. Ev Adresi :. Engel Durumu: Hafif Düzeyde Zihinsel Yetersizlik R.A.M Kaynaştırma Dosya

Detaylı

1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Yukar daki rakamlardan kaç tanesinde dikey do ru modeli vard r?

1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Yukar daki rakamlardan kaç tanesinde dikey do ru modeli vard r? Ad : Soyad : S n f : Nu. : Okulu : 1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Do ru Düzlem Nokta 5. MATEMAT K TEST 19 Ifl n Do ru Do ru parças 2. Afla daki hangi do runun çizgi modeli

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? 3. SINIF Soru 1 73 25 = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? A) :, + B) +, - C) -, + D) -, X : - E), Soru 2 Yandaki şekilde soru

Detaylı

BASKETBOLCU AHMET İLKÖĞRETİM 1. SINIF. Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR

BASKETBOLCU AHMET İLKÖĞRETİM 1. SINIF. Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR BASKETBOLCU AHMET Ahmet ile babası televizyonda spor haberlerini izliyorlardı. Ahmet, babasına : - Spor ne demek, babacığım? diye sordu. Babası: - Spor, tek başımıza veya birden fazla kişi ile yaptığımız

Detaylı

3-A SINIFI TEMA SÜRESİNCE YAPILAN ETKİNLİK RESİMLERİ. Kibrit çöpünden Romen rakamlarını oluşturma. AÇIKLAMA

3-A SINIFI TEMA SÜRESİNCE YAPILAN ETKİNLİK RESİMLERİ. Kibrit çöpünden Romen rakamlarını oluşturma. AÇIKLAMA DERS ADI TEMA ADI : MATEMATİK 3-A SINIFI : SAYILAR VE ŞEKİLLER 1. Noktaya modelleriyle örnekler verir. 2. Noktayı sembolle gösteriyle isimlendirir. 3. Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir

Detaylı

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum.

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum. 345. günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Gecikme için kusura bakmayın. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı

Resimli Matematik Terimleri Sözlüğü

Resimli Matematik Terimleri Sözlüğü İlkokullar İçin Resimli Matematik Terimleri Sözlüğü Prof. Dr. Sinan OLKUN Doç. Dr. Veli TOPTAŞ ANKARA, 2016 Yazar / Prof. Dr. Sinan OLKUN, Doç. Dr. Veli TOPTAŞ ISBN / 978-605-9190-37-4 2. Baskı, Mart 2016

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

ÖĞRENME VE ÖĞRETME SÜRECİ

ÖĞRENME VE ÖĞRETME SÜRECİ Ders: Matematik Sınıf: 6. Sınıf Öğrenme Alanı: Ölçme Alt Öğrenme Alanı: Alan Ölçme Beceriler: İletişim kurma, ilişkilendirme, akıl yürütme, problem çözme, tahmin etme Kazanımlar: 1. Düzlemsel bölgelerin

Detaylı

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2)

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2) MATEMATİK 2. SINIF 1. 7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 74 47 34 2) 3. 48 sayısının onluk ve birliklerine ayrılışı hangi seçenekte doğru verilmiştir? 4 onluk + 8 birlik 8 onluk

Detaylı

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ DERSİN ADI : MATEMATİK KONU: DÜZLEMSEL ŞEKİLLERİN ÇEVRE UZUNLUĞUNU HESAPLAMA *Nesnelerin çevrelerini belirler. *Düzlemsel şekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. *Düzlemsel şekillerin

Detaylı

1. SINIFLAR BÜLTEN 1

1. SINIFLAR BÜLTEN 1 1. SINIFLAR BÜLTEN 1 Örüntü ve Süslemeler Bir örüntüdeki ilişki belirlendi. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeler belirlenerek tamamlandı. Geometrik Cisimler Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir,

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? 1. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK A TEMASI: OKUL HEYECANIM TEST-1 1. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? A) Okula gitmemiz

Detaylı

5. ÜNİTE Uzunlukları Ölçme...49 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...55 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...57 Çevre...59 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...63 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...65 Alan Ölçme...67

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK. Test , 11, 18, 25, 32, sayı örüntüsünde ardışık iki terim arasındaki

5. SINIF MATEMATİK. Test , 11, 18, 25, 32, sayı örüntüsünde ardışık iki terim arasındaki Test - 3 8.. adım 2. adım Yukarıdaki şekil örüntüsünün. adımında dört kibrit çöpü kullanılırken 2. adımında yedi kibrit çöpü kullanılmıştır. Buna göre. adımdaki şekil için kaç kibrit çöpü kullanılır? 0.,,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

Açıların Özellikleri ve Ölçü Birimleri

Açıların Özellikleri ve Ölçü Birimleri çıların Özellikleri ve Ölçü irimleri 1. ÜNİT ÇIRIN ÖZİRİ V ÖÇÜ İRİRİ çı; aynı başlangıç noktasından çıkan iki ışının oluşturduğu geometrik şekildir. [O ve [O ışınlarına açının kenarları denir. O noktası

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM

ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ GÜNLÜĞÜM ÖYKÜ NÜN GÜNLÜĞÜ Merhaba arkadaşlar, adım Öykü ilköğretim 2. sınıf öğrecisiyim. Gün içinde düşüncelerimi, duygularımı, hissettiklerimi yazdığım bir günlük defterim var. Günlük defterime bugün not aldığım,

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

8. SINIF. Soru 1. Soru 2. Soru 3. = 4 ve a+c = 39 eşitlikleri veriliyor. Bu verilenlere göre a kaçtır? Soru 4

8. SINIF. Soru 1. Soru 2. Soru 3. = 4 ve a+c = 39 eşitlikleri veriliyor. Bu verilenlere göre a kaçtır? Soru 4 8. SINIF Soru 1 0,2012 sayısı aşağıdaki aralıkların hangisinde yer alır? A ) (0, 1 10 ) B ) ( 1 10, 1 5 ) C ) (1 5, 1 4 ) D ) ( 1 4, 1 3 ) E ) ( 1 3, 1 2 ) Soru 2 8+ 7 = 8,070 eşitliği verildiğine göre

Detaylı

DOĞAL SAYILAR Üç Basamaklı Doğal Sayılar

DOĞAL SAYILAR Üç Basamaklı Doğal Sayılar 1. Fasikül DOĞAL SAYILAR Üç Basamaklı Doğal Sayılar Adı :... Soyadı :... Sınıfı :... No :... Say lar yazmak için kullan lan sembollere rakam denir. Rakamlar 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dur. S f rdan başlay

Detaylı

Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: Fax:

Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: Fax: Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: 0212 654 26 00 Fax: 0212 654 26 64 www.siziseviyoruz.com 5 Ö N S Ö Z Değerli Anneler, Babalar, Sevgili Öğretmenler: Sizi Seviyoruz

Detaylı

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. .com Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı:... Yaşayabilmek için oksijene ihtiyaç vardır. Oksijen sayesinde karadaki

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. 2415 SORU 2: ölme işlemlerini yapınız. SORU 3: şağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: şağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 5: şağıdaki boşlukları doldurunuz.

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 10 Adım ve Soyadım İnceleyelim. Tabloyu yorumlayalım. Çizelim. Bu detay Matrakçı Nasuh un bir minyatüründen alınma. Minyatür sanatı nedir biliyor

Detaylı

Türkçe. 1. Hafta. 1. Sınıfı Hatırlıyorum. 1 Bilgin, hangi özellikleriyle övünürmüş? 2 Bilgin, ne yapmaktan hoşlanmazmış? 3 Bilgin, nasıl bir çocukmuş?

Türkçe. 1. Hafta. 1. Sınıfı Hatırlıyorum. 1 Bilgin, hangi özellikleriyle övünürmüş? 2 Bilgin, ne yapmaktan hoşlanmazmış? 3 Bilgin, nasıl bir çocukmuş? 1. Sınıfı Hatırlıyorum Türkçe 1. Hafta Aşağıdaki metni iki defa okuyunuz. Verilen soruları cevaplandırınız. BİLGİN Bilgin, sürekli açıkgözlülüğü ile övünen bir çocuktu. Sinemada bilet alırken, otobüs,

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT.

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. Seninle bu hafta yani 1 Ağustos 7 Ağustos arasında beraberiz. Sana hangi günler hangi dersleri yapacağını ben söyleyeceğim. Benim söylediğim tarihlerde ödevini

Detaylı

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma

3. FASÝKÜL 1. FASÝKÜL 4. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL 5. FASÝKÜL. 3. ÜNÝTE: ÇIKARMA ÝÞLEMÝ, AÇILAR VE ÞEKÝLLER Çýkarma Ýþlemi Zihinden Çýkarma Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 1. ÜNÝTE: ÞEKÝLLER VE SAYILAR Nokta Düzlem ve Düzlemsel Þekiller Geometrik Cisimlerin Yüzleri ve Yüzeyleri Tablo ve Þekil Grafiði Üç Basamaklý Doðal Sayýlar Sayýlarý Karþýlaþtýrma

Detaylı

TEKNİK RESİM DERSİ. Modüller Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma. Ölçülendirme ve Perspektif

TEKNİK RESİM DERSİ. Modüller Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma. Ölçülendirme ve Perspektif TEKNİK RESİM DERSİ Modüller Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Perspektif DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN TANIMI DERSİN AMACI DERSİN

Detaylı

ÜÇGENLERİN KENARLARI ARASINDAKİ BAĞINTILAR ÜÇGENLERDE EŞLİK VE BENZERLİK. Şekilde verilen ABC üçgeninde [BC] kenarına

ÜÇGENLERİN KENARLARI ARASINDAKİ BAĞINTILAR ÜÇGENLERDE EŞLİK VE BENZERLİK. Şekilde verilen ABC üçgeninde [BC] kenarına . Verilen şekilde en uzun kenar aşağıdakilerden ÜÇGENLERİN KENARLARI ARASINDAKİ BAĞINTILAR. Şekilde verilen ABC üçgeninde [BC] kenarına ait kenar orta dikme, aşağıdaki noktaların hangilerinden geçer? AB

Detaylı

-ÖRÜNTÜ NEDİR? Bir örnek verebilir misin?

-ÖRÜNTÜ NEDİR? Bir örnek verebilir misin? ÖRÜNTÜLERİ TAMIYALIM Fred bu örüntünün ne olduğunu anlayamadım bir türlü. Bana birde sen anlatır mısın? -ÖRÜNTÜ NEDİR? Örüntü, bir nesne veya olay kümesindeki elemanların ardışık olarak düzenli bir biçimde

Detaylı

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım.

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 54 1. Aşağıdakilerden hangisi yarımdır? a) b) c) 2 Aşağıdakilerden hangisi bütündür? a) b) c) 3. Meyvelerin diğer yarısını bulup eşleştirelim ve boyayalım.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

HAYAT BİLGİSİ UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF HAYAT BİLGİSİ 2 SINIF UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ ÇEK KOPAR Her Haftaya Bir Bölüm Copyright Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. A.Ş. Bu kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. AŞ

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Ev resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 8 Adım ve Soyadım Ritim tutalım. Parmak şıklatmayı biliyor musun? Aşağıdaki yönergeyi takip edelim. Sırayla parmak şıklatıp ayağımızı yere

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma

PROJE GÖREVİ BEKLENEN BECERİLER. Problem çözme Akıl yürütme İletişim İlişkilendirme Araştırma Doğadaki Matematik Bu görevde sizden: Arılar ve hayvanlardaki matematiksel beceriler hakkında araştırma yapmanız, peteklerin hangi geometrik şekle benzediklerinin ve bu şeklin sağladığı avantajların araştırılması,

Detaylı

* Neden sıfır kalır? Sihirli Sayılar Oyunu

* Neden sıfır kalır? Sihirli Sayılar Oyunu Sihirli Sayılar Oyunu Birinci Bölüm İkinci Bölüm Üçüncü Bölüm Dördüncü Bölüm 1 3 5 7 9 1 1 1 3 1 5 2 3 6 7 1 0 1 1 14 1 5 4 5 6 7 1 2 1 3 1 4 1 5 8 9 1 0 1 1 1 2 1 3 1 4 1 5 * 1'den 15'e kadar aklından

Detaylı

Ormanın kenarındaki kulübede yoksul bir oduncu, karısı ve. Verilen görselleri, tanımları ile eşleştiriniz.

Ormanın kenarındaki kulübede yoksul bir oduncu, karısı ve. Verilen görselleri, tanımları ile eşleştiriniz. 1. Anahtar Kelime Etkinlik-1 Ormanın kenarındaki kulübede yoksul bir oduncu, karısı ve beş çocuğu ile birlikte yaşıyordu. Geçim zorluğu nedeniyle çocuklarına bakmakta zorlanan anne ve baba, en büyük iki

Detaylı