T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:00

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 15:00"

Transkript

1 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 04/01/ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEZL2U4J* Oturum Tarihi 03/01/2017 Oturum Saati 15:00 Oturum Sayısı 28 KARAR ÖRNEĞİ Gündem: İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Hazırlama Grubunun tarihli ve 28 sayılı kararı ile oluşturulan formların görüşülmesi. Karar: İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Hazırlama Grubunca oluşturulan belgeler incelenmiş olup, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi KAYSİS Belgesi Hazırlama Prosedürünün 5/1 maddesi uyarınca toplam 36 adet form ekteki şekliyle kabulüne oy birliğiyle karar verilmiştir. EKLER: Form (36 adet) e-imzalıdır Prof. Dr. İbrahim TAŞ Başkan e-imzalıdır Doç. Dr. Metin KESLER e-imzalıdır Doç. Dr. Cihan DARCAN e-imzalıdır Alper YILDIRIM e-imzalıdır 03/01/2017 Nigar ÖZALP Mevcut Elektronik lar ALPER YILDIRIM (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı - Daire Başkanı) 03/01/ :29 METİN KESLER (Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı - Öğretim si) 03/01/ :56 CİHAN DARCAN (Genel Sekreterlik - Genel Sekreter V.) 03/01/ :33 İBRAHİM TAŞ (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü - Rektör) 04/01/ :40 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü Gülümbe Kampüsü BİLECİK Ayrıntılı bilgi için irtibat: Hakan GÖGER Tel: Faks: Elektronik ağ: Bu belge 5070 sayılı Elektronik Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 DOKTORA TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı Numarası Tez Danışmanı Anabilim Dalı Programı Telefon Dönemi Güz Bahar E-Posta SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NE,... /... / 20. Yukarıda bilgileri verilen Anabilim dalı Doktora öğrencisi konulu tez çalışmasını tamamlamıştır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 55/6. Maddesi uyarınca aşağıda önerdiğimiz jüri üyelerinin atanması hususunu; Bilgilerinize arz ederim. Tez Danışmanı Anabilim Dalı Başkanı Unvanı Adı-Soyadı Unvanı Adı-Soyadı Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Üniversitesi Bölümü Asıl (Tez Danışmanı) Asıl (TİK si) Asıl (TİK si) Asıl () Asıl (Üniversite Dışı ) Yedek () Yedek (Üniversite Dışı ) Not: Tez Savunma Sınavı jürisinde en az iki üye üniversite dışından olmak zorundadır. *Tez Savunma Sınav Tarihi *Tez Savunma Sınav Saati *Tez Savunma Sınav Yeri... /,,.. /20... Teslim Tarihi... /.. /20 Teslim Alan Enstitü Görevlisi MADDE 55 (6) Sınav tarihinden en az on beş gün önce, doktora tez savunma sınavı jürisi ve tez savunma sınavı tarihi, danışman ve ABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile belirlenir. Önerinin uygun bulunmaması halinde tez savunma sınavı jürisini EYK belirler. Tez savunma sınavı jürisi, üçü öğrencinin tez izleme komitesinde yer alan öğretim üyeleri ve en az ikisi Üniversite dışından olmak üzere danışman dâhil beş öğretim üyesinden oluşur. Ayrıca en az biri başka bir yükseköğretim kurumunda görevli iki de yedek öğretim üyesi belirlenir. Önerilen jüri üyelerinin uzmanlık alanları ile öğrencinin tez konusunun uyumlu olması gerekir. Danışmanın oy hakkı olup olmadığı hususunda EYK karar verir. Danışmanın oy hakkı olmaması durumunda jüri altı öğretim üyesinden oluşur. Doktora tez savunma sınav jürisi, her öğrenci için EYK kararı ile kesinleşir ve görevlendirilir.

3 *İlgili Alanların Doldurulması Zorunludur.

4 DOKTORA TEZ ÖN KONTROL FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / isimli Doktora tezimi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kuralları'na uygun olarak hazırlamış ve incelenmek üzere bir (1) nüsha halinde teslim etmiş bulunmaktayım. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı ve başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi taahhüt ederim. Gereğini bilgilerinize arz ederim.. Öğrencinin Adı-Soyadı ADRES E-Posta Telefon Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı:.. Teslim Tarihi: / / Teslim Alan Enstitü Görevlisi:

5 DOKTORA TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ TEZ ÖN TESLİM FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Tez Danışmanı: Anabilim Dalı: Programı: Telefon: Dönemi: Güz Bahar E-Posta: Enstitüye teslim ettiğim tezin aynı kopyasından, aşağıda isimleri yazılı Jüri üyelerine birer adet teslim ettim. Bilgilerinize arz ederim.... Öğrencinin sı EK: SBE Tez Orijinallik Raporu Formu Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Savunma Sınavı Tarihi, Yeri, Saati Tezi Teslim Aldığı Tarih sı 1 Tez Danışmanı 2 Asıl 3 Asıl 4 Asıl 5 Asıl 6 Yedek 7 Yedek Teslim Alan Enstitü Görevlisi: Teslim Tarihi..... /... /20... MADDE 55 (3) Öğrenci, tezinin savunmasından önce ve düzeltme verilen tezlerde de düzeltmeyi yaptıktan sonra tezini danışmanına sunar. Danışman, tezin savunulabilir ve yazım kılavuzuna uygun olduğuna ilişkin görüşü, yayın koşulunu sağladığına dair belge ve teze ilişkin intihal yazılım programı raporu ile birlikte ciltlenmemiş tezi enstitüye teslim eder. (4) Yazım kılavuzuna uygunluğu yönünden enstitüde yapılan inceleme ve varsa eksikliklerin giderilmesinden sonra danışman, enstitünün tezin yazım kılavuzuna uygunluğu yönündeki yazılı değerlendirmesi ile birlikte ABD/ASD başkanlığı aracılığıyla tez savunma sınavı jüri üyesi önerilerini enstitüye iletir. (6) Sınav tarihinden en az on beş gün önce, doktora tez savunma sınavı jürisi ve tez savunma sınavı tarihi, danışman ve ABD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile belirlenir. Önerinin uygun bulunmaması halinde tez savunma sınavı jürisini EYK belirler. Tez savunma sınavı jürisi, üçü öğrencinin tez izleme komitesinde yer alan öğretim üyeleri ve en az ikisi Üniversite dışından olmak üzere danışman dâhil beş öğretim üyesinden oluşur. Ayrıca en az biri başka bir yükseköğretim kurumunda görevli iki de yedek öğretim üyesi belirlenir. Önerilen jüri üyelerinin uzmanlık alanları ile öğrencinin tez konusunun uyumlu olması gerekir. Danışmanın oy hakkı olup olmadığı hususunda EYK karar verir. Danışmanın oy hakkı olmaması durumunda jüri altı öğretim üyesinden oluşur. Doktora tez savunma sınav jürisi, her öğrenci için EYK kararı ile kesinleşir ve görevlendirilir. (7) Öğrenci, yazım kılavuzuna uygunluğu yönünde enstitüde yapılan inceleme ve varsa eksikliklerin giderilmesinden sonra enstitüden tezini teslim alır ve savunma sınav tarihinden en az on beş gün önce yedek üyeler dâhil jüri üyelerine ulaştırmak zorundadır. Öğrenci, jüri üyelerine gönderilen evrakın teslim belgelerini gerektiğinde enstitüye ibraz etmek zorundadır.

6 DOKTORA YAYIN KOŞULU ONAY FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE.. /... /20 Tez danışmanlığını yürüttüğüm.....anabilim Dalı Doktora programı öğrencisi.... Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Esasları Madde 54 - (2) maddesi uyarınca doktora tezini teslim edebilmesi için gerekli yayın koşulunu sağlamıştır. Yayın ile ilgili özet bilgiler aşağıdadır. Bilgilerinize gereğini arz ederim.. Tez Danışmanı Unvanı, Adı Soyadı, EK-1: Yayın Tam Metni EK-2: Yayım Kabul Belgesi Yayın Adı Yazarlar ve Kurumları (Makale üzerinde görünen) Yayın Yılı Cilt No Sayı No ISSN Yayınlandığı Dergi Dergi Kısa Adı TÜBĠTAK Dergi Grubu Derginin Tarandığı Ġndeksler Ġndeks Türü Fen Sosyal Yukarıda özet bilgileri verilen makalenin Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 54 - (2) uyarınca yayın koşulunu sağladığı anlaşıldığından doktora tezini teslim etmesinde sakınca yoktur. Tarih : Enstitü Müdürlüğü Onayı MADDE 54 (2) Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora öğrencisinin, tez danışmanı ile birlikte veya tek başına tez konusu/çalışmasından üretilmiş ve uluslararası alan indeksleri kapsamındaki dergilerde veya Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya yayıma kabul edilmiş en az bir makalesinin olması, mezuniyet için yayın şartı olarak aranır. Bu yayın şartı Senato

7 kararı ile artırılabilir. Not: Öğrenci tarafından teslim edilecektir

8 DOKTORA TEZ ORİJİNALİK RAPORU FORMU Adı-Soyadı: No: Tez Danışmanı: Anabilim Dalı: Programı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / konulu doktora tezim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Çalışması Orjinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları na uygun olarak hazırlanmıştır. Uygulama Esasları nda belirtilen intihal tespit programı kullanılarak elde edilen sonuç raporu, tez danışmanım tarafından alınmış ve tez çalışmamın benzerlik oranı %... olarak belirlenmiştir. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı, başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi ve Uygulama Esasları nda belirtilen azami benzerlik oranlarına göre tez çalışmamın herhangi bir intihal içermediğini; aksinin tespit edileceği muhtemel durumda doğabilecek her türlü hukuki sorumluluğu kabul ettiğimi akademik etik gereği kabul ve taahhüt ederim Gereğini bilgilerinize arz ederim Öğrencinin Adı-Soyadı EK: URKUND İntihal Tespit Programının İlk Sayfasının Çıktısı Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı: MADDE 41 (2) Öğrenci, tezinin savunmasından önce ve düzeltme verilen tezlerde de düzeltmeyi yaptıktan sonra tezini danışmanına sunar. Danışman, tezin savunulabilir ve yazım kılavuzuna uygun olduğuna ilişkin görüşü, yayın koşulunu sağladığına dair belge ve teze ilişkin intihal yazılım programı raporu ile birlikte ciltlenmemiş tezi enstitüye teslim eder. (3) Yazım kılavuzuna uygunluğu yönünden enstitüde yapılan inceleme ve varsa eksikliklerin giderilmesinden sonra danışman, enstitünün tezin yazım kılavuzuna uygunluğu yönündeki yazılı değerlendirmesi ile birlikte ABD/ASD başkanlığı aracılığıyla tez savunma sınavı jüri üyesi önerilerini enstitüye iletir.

9 DOKTORA TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ ONAY FORMU Öğrencinin Adı Soyadı:... Anabilim Dalı :... Tez Danışmanı :... Tezin Özgün Adı : Tezin İngilizce Adı. : Tez Savunma Sınavı Tarihi:... /... /20... Yukarıda bilgileri verilen tez çalışması ilgili EYK kararıyla oluşturulan jüri tarafından OY BİRLİĞİ /OY ÇOKLUĞU ile...anabilim Dalında DOKTORA TEZİ olarak kabul edilmiştir. Jüri leri Tez Danışmanı: : : : ONAY Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu nun. /. /. tarih ve... /... sayılı kararı. İMZA/MÜHÜR

10 DOKTORA TEZ SAVUNMA SINAVI TUTANAĞI FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar Yukarıda adı- soyadı ve numarası yazılı Doktora öğrencisinin Tez Savunma Sınavı.../... /20... tarihinde, saat..başlamış ve saat... da tamamlanmıştır. Öğrencinin... konulu tez çalışması hakkında jüri üyeleri tarafından OY BİRLİĞİ / OY ÇOKLUĞU ile KABUL / RET / DÜZELTME kararı verilmiştir. Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Danışmanı * Tez Çalışmasına Düzeltme Kararı Verilmesi Halinde; Öğrencinin ikinci Tez Savunma Sınavı... /... /... tarihinde, saat... da yapılacaktır. NOT: Oy çokluğu durumunda muhalefet edenin muhalefet gerekçesi: (Madde 55) (12): Tez savunma sınavı sonunda jüri dinleyicilere kapalı olarak tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararını verir. Karar jüri tarafından öğrenciye sözlü olarak bildirilir. Jüri kararı, ABD tarafından tez savunma sınavını izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir. Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. (13) Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci, düzeltme kararının verildiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Jüri, ikinci sınav sonunda aynı usulle tez hakkında kabul veya ret kararı verir. Bu savunma sonunda da başarısız bulunarak tezi reddedilen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. İkinci kez yapılan savunma sınavı, izleyen yarıyılda gerçekleştiği takdirde öğrenci, o yarıyıla kayıt yaptırmak zorundadır.

11 DOKTORA TEZ TESLİM FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / konulu Doktora tezimi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım kurallarına uygun hazırlayıp,... nüsha halinde Müdürlüğünüze teslim etmiş bulunmaktayım. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı ve başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi, akademik etik gereği kabul ve taahhüt ederim. Bilgilerinize arz ederim... Öğrencinin sı EK- Tez Savunma Sınavı Sonrası Alınan SBE Tez Orijinallik Raporu Formu ADRES: Telefon E-Posta: Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı: sı:... Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce biçimsel açıdan incelenmiş ve teslimi uygun bulunmuştur. Teslim Tarihi: / /20... Teslim Alan Enstitü Görevlisi:

12 Adı-Soyadı: SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA TEZ İZLEME KOMİTESİ TEZ ARA RAPOR DEĞERLENDİRME TUTANAĞI FORMU Anabilim Dalı: Numarası: Programı: Tez Danışmanı: Rapor Dönemi: Aralık Haziran././20 Enstitünüz...Anabilim dalı Doktora programı öğrencisi... in tez çalışmasını izlemekle görevlendirilen komitemiz.../.../20... tarihinde yaptığı toplantıda, öğrencinin tez çalışmasıyla ilgili olarak sunduğu raporunu değerlendirmiş ve BAŞARILI / BAŞARISIZ olarak kabul edilmesine OY ÇOKLUĞU /OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir. Tezin Adı:. Komite lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Danışmanı Kaçıncı Ara Rapor Olduğu EK : 6 Aylık Tez İzleme Sınavı Ara Raporu (En fazla 20 sayfa olmalıdır.) Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği /Tez Çalışması ve Tez İzleme Sınavları MADDE 53 (2) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, tez çalışması faaliyetleri ile ilgili olarak her yıl haziran ve aralık aylarında birer kere olmak üzere yılda iki kez toplanır. (3) Tez izleme sınavı, yer ve saati ilan edilmek üzere sınav tarihinden yedi gün önce enstitüye danışmanı tarafından yazılı olarak bildirilir. (4) Öğrenci, tez izleme sınavı tarihinden en az on beş gün önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar. Bu raporda, o ana kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma planı belirtilir. Tez izleme komitesi önünde sözlü olarak sunum ve savunması yapılır. (5) Öğrencinin tez çalışması, komite tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Karar ABD başkanlığı tarafından toplantıyı izleyen üç gün içinde tutanakla enstitüye bildirilir. (6) Üniversitece kabul edilmiş haklı ve geçerli bir mazereti bulunmadan enstitüye süresi içinde rapor sunmayan veya ilan edilen gün ve saatte sınava girmeyen öğrencinin tez izleme sınavı başarısız sayılır. Yurt dışı öğrenci değişim programındaki veya yurt dışı görevlendirmeli öğrenciler, tez izleme sınavını video konferans ile yapabilirler. (7) Tez izleme sınavına katılarak veya mazeretsiz olarak tez izleme sınavına katılmayarak, tez izleme komitesi tarafından üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. (8) Tez önerisi savunma sınavı sonucunda tez konusu kabul edilen, ancak takip eden tez izleme sınavları sonucunda tez konusu değişikliğinin söz konusu olduğu hallerde, komite konuya ilişkin bir rapor hazırlar ve enstitüye sunar. Komite üyelerinin imzalarını taşıyan rapor EYK tarafından incelenir ve tez konusu değişikliği EYK kararı ile uygun görüldüğü takdirde EYK karar tarihi itibari ile en geç altı ay içerisinde öğrenci yeniden tez önerisi savunma sınavına girer. (9) Tez izleme komitesi tarafından tez konusu değiştirilen öğrenci yeni bir tez önerisi vermek ve en az dört tez izleme sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadır.

13 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA TEZ ARA RAPOR HAZIRLAMA FORMU Toplam Sayfa 2 Adı-Soyadı Numarası Anabilim Dalı Programı Tez Danışmanı Tezin Türü DOKTORA SANATTA YETERLİLİK Tezin Adı Kaçıncı Ara Rapor Olduğu Rapor Dönemi ARALIK HAZİRAN Tez İzleme Komitesi lerine Teslim Tarihi.././20. Not: Ara Rapor en fazla 20 sayfa olmalıdır. Aşağıdaki sayfalar gerektiğinde çoğaltılabilir. Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği /Tez Çalışması ve Tez İzleme Sınavları MADDE 53 (2) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, tez çalışması faaliyetleri ile ilgili olarak her yıl haziran ve aralık aylarında birer kere olmak üzere yılda iki kez toplanır. (3) Tez izleme sınavı, yer ve saati ilan edilmek üzere sınav tarihinden yedi gün önce enstitüye danışmanı tarafından yazılı olarak bildirilir. (4) Öğrenci, tez izleme sınavı tarihinden en az on beş gün önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar. Bu raporda, o ana kadar yapılan çalışmaların özeti ve bir sonraki dönemde yapılacak çalışma planı belirtilir. Tez izleme komitesi önünde sözlü olarak sunum ve savunması yapılır. (5) Öğrencinin tez çalışması, komite tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Karar ABD başkanlığı tarafından toplantıyı izleyen üç gün içinde tutanakla enstitüye bildirilir. (6) Üniversitece kabul edilmiş haklı ve geçerli bir mazereti bulunmadan enstitüye süresi içinde rapor sunmayan veya ilan edilen gün ve saatte sınava girmeyen öğrencinin tez izleme sınavı başarısız sayılır. Yurt dışı öğrenci değişim programındaki veya yurt dışı görevlendirmeli öğrenciler, tez izleme sınavını video konferans ile yapabilirler. (7) Tez izleme sınavına katılarak veya mazeretsiz olarak tez izleme sınavına katılmayarak, tez izleme komitesi tarafından üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. (8) Tez önerisi savunma sınavı sonucunda tez konusu kabul edilen, ancak takip eden tez izleme sınavları sonucunda tez konusu değişikliğinin söz konusu olduğu hallerde, komite konuya ilişkin bir rapor hazırlar ve enstitüye sunar. Komite üyelerinin imzalarını taşıyan rapor EYK tarafından incelenir ve tez konusu değişikliği EYK kararı ile uygun görüldüğü takdirde EYK karar tarihi itibari ile en geç altı ay içerisinde öğrenci yeniden tez önerisi savunma sınavına girer. (9) Tez izleme komitesi tarafından tez konusu değiştirilen öğrenci yeni bir tez önerisi vermek ve en az dört tez izleme sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadır.

14 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA TEZ ARA RAPOR HAZIRLAMA FORMU Toplam Sayfa 2 A. ÖNCEKİ DÖNEMLERE AİT ÇALIŞMALAR B. BU DÖNEM ÇALIŞMALARI C. GELECEK DÖNEMDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

15 DOKTORA TEZ İZLEME KOMİTESİ ÖNERİ FORMU... /... / Doktora Yeterlik Sınavında başarılı olan ve. Anabilim dalı Doktora programı öğrencisi olan... nın Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 51. maddesi uyarınca Tez İzleme Komitesi si olarak önerilen öğretim üyelerinin adları aşağıda belirtilmiştir. Bilgilerinizi arz ederim. Anabilim Dalı Başkanı Unvanı, Adı-Soyadı, Tez Danışmanı ÖNERİLEN TEZ İZLEME KOMİTE ÜYELERİ Unvanı, Adı-Soyadı Üniversite / Fakülte / Bölüm Anabilim Dalı İçinden Anabilim Dalı Dışından MADDE 51 (1) Yeterlik sınavında başarılı bulunan öğrenci için danışmanının görüşü, ABD/ASD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile bir ay içinde bir tez izleme komitesi oluşturulur. (2) Tez izleme komitesi, danışmanı ve biri ABD/ASD içinden diğeri ise enstitüye bağlı başka bir ABD/ASD den veya bir başka yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. (3) Tez izleme komitesi üyelerinin uzmanlık alanlarının tez konusu ile uyumlu olması gerekir. Tez önerisi savunma sınavı ile takip eden izleme sınavları bu komite tarafından yapılır. İkinci tez danışmanının olması durumunda dilerse komite toplantılarına oy hakkı olmaksızın katılabilir. (4) Tez izleme komitesinin oluşmasından sonraki yarıyıllarda, danışmanın ve ABD/ASD başkanlığının gerekçeli önerisi ve EYK nın onayı ile üyelerde değişiklik yapılabilir.

16 DOKTORA TEZ İZLEME KOMİTESİ TEZ ÖNERİSİ SAVUNMA SINAVI TUTANAĞI FORMU Adı-Soyadı: Anabilim Dalı: Numarası: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar././20 Enstitünüz...Anabilim dalı Doktora programı öğrencisi... in tez çalışmasını izlemekle görevlendirilen komitemiz.../.../20... tarihinde yaptığı toplantıda, öğrencinin tez önerisi çalışmasıyla ilgili olarak sunduğu, tezin amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez öneri raporunu değerlendirmiş ve önerisinin KABUL / RET edilmesine OY ÇOKLUĞU / OY BĠRLĠĞĠ ile karar verilmiştir. Tezin Adı:. Komite lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Danışmanı *Tez Önerisinin Reddedilmesi Halinde; Öğrencinin ikinci Tez Önerisi Savunma Sınavı... /... /20... tarihinde, saat... da yapılacaktır. NOT: Oy çokluğu durumunda muhalefet edenin muhalefet gerekçesi:.. EK : Tez Önerisi Raporu (En fazla 20 sayfa olmalıdır) MADDE 52 (1)Doktora yeterlik sınavını başarı ile tamamlayan öğrenci, en geç altı ay içinde, yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez önerisini, tez izleme komitesi önünde sözlü olarak savunur. Öğrenci, danışmanının kontrolünde tez önerisi ile ilgili yazılı bir raporu sözlü savunmadan en az on beş gün önce komite üyelerine sunar. (2) Tez önerisi savunma sınavı, yer ve saati ilan edilmek üzere, sınav tarihinden yedi gün önce enstitüye danışmanı tarafından yazılı olarak bildirilir. (3) Tez izleme komitesi, öğrencinin sunduğu tez önerisinin kabul, düzeltme veya reddedileceğine salt çoğunlukla karar verir. Tez önerisi düzeltme kararı verilen öğrenciye bir ay süre verilir. Bu süre sonunda kabul veya ret yönünde salt çoğunlukla verilen karar, ABD/ASD başkanlığınca işlemin bitişini izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir ve EYK kararı ile kesinleşir.

17 DOKTORA TEZ DANIŞMANI ÖNERİ/DEĞİŞİKLİĞİ FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Telefon Anabilim Dalı: Programı: Dönemi Tez Danışmanı Belirlenmesi Tez Danışmanı Değişikliği İkinci Tez Danışmanı Belirlenmesi İkinci Tez Danışmanı Değişikliği Önerilen Değişikliğin Ayrıntılı Gerekçesi; Unvanı-Adı-Soyadı Önerilen Tez Danışmanı Önerilen İkinci Tez Danışmanı (Gerekliyse) Önceki Tez Danışmanı (Tez danışmanı değişikliği olacaksa) Önerilen Danışmanın Tamamladığı Yüksek Lisans Danışmanlık Sayısı :.. Adet Tarih UYGUNDUR / UYGUN DEĞİLDİR Anabilim Dalı Başkanı. MADDE 24-(3) Sosyal Bilimler Enstitüsünde tezli yüksek lisans programlarında birinci yarıyıl sonunda tez danışmanı atanabilmesi için öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerden başarılı olması ve not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması şartı aranır. Doktora programlarında ise ikinci yarıyıl sonunda tez danışmanı atanabilmesi için öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerden başarılı olması ve not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması şartı aranır. Tez danışmanı ABD/ASD akademik kurulunun önerisi ve EYK nın kararı ile anabilim dalı öğretim üyeleri arasından atanır. Tez danışmanı öğrencinin tez aşamasında yapacağı tez çalışmasına akademik danışmanlık yapmak, intihal programı raporunu hazırlamak ve bu Yönetmelik hükümleriyle kendisine verilen diğer sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. (6) Lisansüstü programlarda danışman, öncelikle enstitü anabilim dalı öğretim üyeleri veya doktoralı öğretim elemanları arasından seçilir. Doktora programlarında öğretim üyelerinin tez yönetebilmesi için, başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olması gerekir. Lisansüstü programlarında yeterli öğretim üyesinin bulunmaması halinde, başka yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyeleri arasından da danışman ataması yapılabilir. (9) Danışman ve/veya tez/proje çalışma konusu değişikliği, öğrencinin ve danışmanının önerisi, ABD/ASD ninteklifi ve EYK kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanının onayı da aranır. Danışmanının ağır hastalık, ölüm veya altı ay ya da daha uzun süreli yurt dışı görevlendirilmesi durumunda yeni danışman atanır. Önceki danışman ikinci danışman olarak devam edebilir. Çalışma konusu değişikliğinde öğrenci, EYK karar tarihinden itibaren yüksek lisansta bir yarıyıl geçmeden ve bir yarıyıl kayıt yenileme şartını yerine getirmeden, doktorada dört tez izlemede başarılı olmadan ve dört yarıyıl kayıt yenileme şartını yerine getirmeden tez savunma sınavına giremez.

18 DOKTORA YETERLİK SINAVI BAŞVURU FORMU Adı-Soyadı Numarası Dönemi Güz Bahar Anabilim Dalı Programı.. /... /20... Enstitünüz Doktora / Sanatta Yeterlik yarıyıl öğrencisiyim. Doktora Yeterlilik Sınavına girmek için gerekli şartları yerine getirdiğimi beyan ederek Doktora Yeterlilik Sınavına girmek için gerekli işlemlerin yapılması hususunu, Bilgilerinize arz ederim. Öğrencinin Adı-Soyadı EK 1: Öğrenci Transkripti Adres Telefon E-Posta MADDE 50 (1) Yeterlik sınavı, derslerini ve seminerini tamamlayan öğrencinin alanındaki temel konular ve kavramlar ile doktora çalışmasıyla ilgili bilimsel araştırma derinliğine sahip olup olmadığının ölçülmesidir. Doktora programında almış olduğu tüm kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayan, 4,00 üzerinden en az 3,00 genel not ortalamasını sağlayan öğrenciler yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Bir öğrenci yeterlik sınavına mart ve ekim aylarında olmak üzere yılda en fazla iki kez girebilir. (2) Yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci en geç beşinci yarıyılın, lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenci en geç yedinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır. (3) Yeterlik sınavına girmek isteyen öğrenci, güz ve bahar yarıyılları başında, akademik takvimde belirtilen tarihlerde yeterlik sınavı başvurusunu enstitüye yapar. Belirlenen tarih dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Sınava girmesi gerektiği halde dilekçe ile başvurmayan öğrenci o dönem için sınav hakkını kullanmış sayılır.

19 DOKTORA YETERLİK SINAV TUTANAĞI Adı-Soyadı Numarası Dönemi Güz Bahar Anabilim Dalı Programı Jürimiz... /... / tarihinde toplanmış ve adı geçen öğrenciyi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 50-(6) Maddesi uyarınca sözlü ve yazılı olarak Doktora Yeterlik Sınavına tabi tutmuştur. Aşağıda bulunan Yazılı ve Sözlü puanlarıyla Doktora Yeterlik Sınavını tamamlayan öğrencinin BAŞARILI / BAŞARISIZ olduğuna OY BİRLİĞİ/ OY ÇOKLUĞU ile karar verilmiştir. Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı YAZILI NOTU SÖZLÜ NOTU Tez Danışmanı *Doktora Yeterlik Sınavında Adayın BAŞARISIZ Bulunması Halinde; Öğrencinin ikinci Doktora Yeterlik Sınavı... /... /... tarihinde, saat... da yapılacaktır. NOT: Oy çokluğu durumunda muhalefet edenin muhalefet gerekçesi:.. EK:1-Yeterlik Yazılı Sınav Soruları ve cevapları (. sayfa) 2- Yeterlik Sözlü Sınavı Soruları ve cevapları (. Sayfa) MADDE 50 - (6) Doktora yeterlik sınavı yazılı ve sözlü olarak iki bölüm halinde yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenci sözlü sınava alınır. Sınavlardan başarılı sayılmak için her iki sınavdan da 100 üzerinden en az 75 puan almış olmak gerekir. Sınav jürileri öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardaki başarı durumunu değerlendirerek öğrencinin başarılı veya başarısız olduğuna salt çoğunlukla karar verir. ABD/ASD başkanlığınca yeterlik sınavını izleyen üç gün içinde tutanakla birlikte sınav evrakı enstitüye gönderilir. (7) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci başarısız olduğu yazılı ve/veya sözlü sınavlardan bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir. (8) Doktora yeterlik sınav jürisi; yeterlik sınavını başaran bir öğrencinin, ders yükünü tamamlamış olsa bile, toplam kredi miktarının üçte birini geçmemek şartıyla fazladan ders/dersler almasını isteyebilir. Öğrenci, yeterlik sınav jürisi tarafından belirlenen ve EYK kararıyla onaylanan dersleri başarmak zorundadır.

20 DOKTORA YETERLİK SINAVI JÜRİ ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı Numarası Dönemi Güz Bahar Anabilim Dalı Programı Yukarıda Adı-Soyadı ve Numarası yazılı olan Doktora Programı öğrencisi, Yeterlik Sınavı na girmek için Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşulları yerine getirmiştir. Adayın Doktora Yeterlik Sınav Jürisi üyeliklerine aşağıdaki öğretim üyelerinin atanması, Doktora Yeterlik Komitemizce uygun bulunmuştur. Doktora Yeterlik Sınavı Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Üniversitesi Bölümü 1 Tez Danışmanı 2 Asıl 3 Asıl 4 5 Asıl (Üniversite Dışı ) Asıl (Üniversite Dışı ) 6 Yedek 7 Yedek (Üniversite Dışı ) Doktora Yeterlik Komite lerinin Unvanı, Adı, Soyadı sı Anabilim Dalı Başkanı *Doktora Yeterlilik Sınav Yeri *Doktora Yeterlik Sınav Tarihi *Doktora Yeterlik Sınav Saati... Form Teslim Tarihi... /.. / 20 Formu Teslim Alan... /.. / 20 MADDE 50 (5) Doktora yeterlik komitesi; doktora yeterlik sınavlarını hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek amacıyla, en az ikisi Üniversite dışından olmak üzere, danışman dâhil beş asıl ve biri ABD/ASD den diğeri başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere iki yedek öğretim üyesini EYK ya önerir. Danışmanın oy hakkı olup olmadığı hususunda EYK karar verir. Danışmanın oy hakkı olmaması durumunda jüri altı öğretim üyesinden oluşur. Doktora yeterlik sınav jürisi, her öğrenci için EYK kararı ile kesinleşir ve görevlendirilir. *İlgili alanların doldurulması zorunludur.

21 ASKERLİK İŞLEMLERİ BAŞVURU FORMU Adı - Soyadı Numarası Anabilim Dalı Program Adı Öğretim Yılı Öğrenim Aşaması HAZIRLIK DERS TEZ... /... / Enstitünüz Anabilim Dalı...Programı öğrencisiyim. Askerliğimin SEVK TEHİRİ SEVK TEHİRİ İPTALİ işlemleri hususunda; Gereğini bilgilerinize arz ederim. ADI - SOYADI Tel: Adres: E-Posta: TESLİM ALAN Tarih:... /... / 20...

22 DERS SAYDIRMA TALEP FORMU Adı - Soyadı Anabilim Dalı Numarası Program Adı Öğretim Yılı Öğrenim Aşaması HAZIRLIK DERS... /... /20 Enstitünüz Anabilim Dalı öğrencisiyim. Daha önceki yıllarda Üniversitesi Bilimleri Enstitüsü... Anabilim Dalı aldığım ve aşağıda adları belirtilen derslerin, ders kredime sayılması hususunda; Gereğini bilgilerinize arz ederim. Yüksek Lisans / Doktora programına kayıtlı iken Adı Soyadı İntibak Talep Ettiği Derslerin Bilgileri Dersin Kodu ve Adı T+U Kredi AKTS Öğrenim Yılı Dönemi Ek: Not Döküm Belgesi Ders İçerikleri (.sayfa) MADDE 28 (1) Öğrencinin enstitüye kayıt olmadan önceki son dört yarıyıl içinde yurt içi veya YÖK tarafından tanınan yurt dışı yükseköğretim kurumlarından, özel öğrenci olarak alınan dersler de dâhil, almış olduğu lisansüstü derslerden en fazla üç dersi sayılabilir. Öğrencilerin ders saydırabilmeleri için, müdürlüğe saydırmak istedikleri ders/dersleri belirten bir dilekçe ve ekinde not döküm belgesi ile ders içeriklerini kapsayan ve derslerin alındığı yükseköğretim kurumu tarafından onaylı belgelerle başvurmaları gerekir.

23 KAYIT DONDURMA TALEP FORMU Adı - Soyadı Numarası Anabilim Dalı Program Adı Öğretim Yılı Öğrenim Aşaması HAZIRLIK DERS TEZ... /... / Enstitünüz... Anabilim Dalı öğrencisiyim. EK'te sunduğum belgede belirttiğim mazeretim gereğince... Eğitim-Öğretim Yılı yarıyılında kaydımın dondurulması hususunda, Gereğini bilgilerinize arz ederim. Adı Soyadı.. EK: Mazereti Belirten Belge ADRES: Telefon: E-Posta :

24 MAZERET SINAVI BAŞVURU FORMU Adı - Soyadı Anabilim Dalı Numarası Öğrenim Aşaması HAZIRLIK DERS Programı... /... / Enstitünüz... Anabilim Dalı öğrencisiyim. Aşağıdaki tabloda belirtilen derslerin yarıyıl sonu sınavlarına nedeniyle giremedim. Mazeretimi bildiren belge EK'te sunmaktadır. Gereğini bilgilerinize arz ederim... Öğrencinin Adı Soyadı Eğitim-Öğretim Yılı Yarıyıl Yarıyıl Sonu Sınavı MAZERETE GİRECEĞİ DERSİN ADI DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ EK: Mazereti Belirten Belge MADDE 31 (1) ) Dersin öğretim elemanı tarafından haklı ve geçerli görülen bir nedenle herhangi bir dersin yarıyıl içi değerlendirmelerine katılamayan öğrenciye mazeret sınav hakkı verilebilir. Kısa süreli sınavlar için mazeret sınav hakkı verilmez. Üniversitenin kabul ettiği haklı ve geçerli nedenler dolayısıyla final sınavı, tez sınavı ve yeterlik sınavı gibi jüri önünde yapılan sınavlara giremeyen öğrencilerin, beş iş günü içinde bu mazeretlerini enstitüye bildirmeleri gerekir. Mazeretleri EYK tarafından kabul edilen öğrenciler için yeni bir sınav tarihi belirlenir.

25 Adı Soyadı Anne Adı Doğum Yeri SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA ÖN KAYIT BAŞVURU FORMU Cinsiyeti Bay Bayan Askerlik Şubesi GENEL BİLGİLER T.C. Numarası Uyruğu Baba Adı Doğum Tarihi Askerlik Durumu Yaptı Yapmadı (İL) Askerlik Şubesi (İLÇE) NÜFUS KAYIT BİLGİLERİ İl Cilt No Sıra No Aile Sıra No İlçe Mahalle/Köy Medeni Hali Kan Grubu Sağlık Durumu Üniversite LİSANS BİLGİLERİ (Mezun Olduğu) Fakülte Mezuniyet Yılı Mezuniyet (Diploma) Notu Bölüm Dörtlük Sistem Yüzlük Sistem Üniversite YÜKSEK LİSANS BİLGİLERİ (Sadece DOKTORA Öğrencileri Dolduracaktır.) Enstitü Mezuniyet Yılı Mezuniyet (Diploma) Notu Bilim Dalı Dörtlük Sistem Yüzlük Sistem YABANCI DİL SINAVI Dönem ve Yılı Puanı Türü Dili ALES SINAVI Dönem ve Yılı Sayısal Sözel Eşit Ağırlık Başvurduğu Puan Türü ADRES BİLGİLERİ Sayısal / Sözel / Eşit Ağırlık İl İlçe Cep Telefonu Cep Telefonu (2) Ev Telefon İş Telefonu E-Posta E-Postal (2) BAŞVURU BİLGİLERİ Anabilim Dalı YÜKSEK LİSANS Programı DOKTORA ÖN KAYIT TARİHİ ÖĞRENCİ İMZA TESLİM ALAN... /... / 20.

26 SINAV SONUÇ İTİRAZ FORMU Adı - Soyadı Anabilim Dalı Numarası Program Adı Öğretim Yılı Öğrenim Aşaması HAZIRLIK DERS Dersin Kodu / Adı Dersi Veren Öğretim si Unvan / Adı Soyadı... /... / Enstitünüz... Anabilim Dalı öğrencisiyim.... dersine ait... notunda herhangi bir maddi hata olup olmadığının incelenmesi hususunu, Bilgilerinize arz ederim. Öğrencinin Adı Soyadı ADRES: Telefon: E-Posta : Yeniden Değerlendirme Talebinin Nedeni Ara Sınav Final Sınavı Ödev, Proje Sınav Sonucu İlan Tarihi Sınav Tarihi MADDE 32 (1) Sınav sonuçlarına maddi hata nedeniyle itiraz edilebilir. Öğrenciler, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç beş iş günü içinde müdürlüğe dilekçe ile başvurarak sınav evrakının ve/veya başarı notunun tekrar incelenmesini isteyebilir. (2) Öğrencinin sınav notuna maddi hata yönünden itirazı durumunda, müdürlük sınav evrakının ve/veya başarı notunun maddi hata yönünden yeniden incelenmesini ister. Bu durumda enstitü, anabilim dalından, dersi veren öğretim üyesinin de içinde bulunduğu üç kişiden oluşan bir komisyon kurularak sınav evrakının yeniden incelenmesini talep eder. Müdürlüğün maddi hata başvurusunu, başvuru tarihinden itibaren en geç on gün içinde sonuca bağlayarak öğrenciye bildirmesi gerekir. Sınav evrakı ve/veya başarı notunda, maddi bir hata tespit edilirse, bu hata EYK kararı ile düzeltilir.

27 YÜKSEK LİSANS TEZ/PROJE KONTROL FORMU Toplam Sayfa 2 Adı-Soyadı Öğrenci Numarası Dönemi: Anabilim Dalı Programı Danışmanı Tezin Adı: Tezin Türü: DOKTORA YÜKSEK LİSANS Kontrol Sayısı EVET HAYIR Kapak 1 Tez başlığı, kabul edilen tez önerisindeki başlıkla aynıdır. 2 Kapak formatı, kılavuzdaki formata uygundur. 3 Kapaktaki, yazılar doğru bir şekilde yazılmıştır. 4 Kapakta verilen referans numarası doğru olarak verilmiştir. Kapaktaki bilgiler ile iç kapak birbiriyle tutarlıdır. 5 6 İç kapak sayfasından sonra jüri onay formu kılavuzdaki formata göre verilmiştir. Beyan, Önsöz, Özet Beyan sayfası yazılmış, uyulmuş ve imzalanmıştır. 7 Önsöz sayfası yazılmıştır. 8 Özet/Abstract sayfası yazılmış, anahtar kelimeler verilmiştir. 9 Beyan, Önsöz, Özet sayfası imla açısından uygundur. 10 Beyan, Önsöz, Özet sayfası kılavuzdaki formata uygundur. 11 İçindekiler 12 İçindekiler formatı, kılavuzdaki formata uygundur. 13 Sayfa numaraları metin içindeki numaralar ile tutarlıdır 14 Kısaltmalar, Şekil, Tablo, Resim listeleri kılavuzdaki sıralamaya göre verilmiştir 15 İçindekiler bölümü imla açısından uygundur. Kaynaklar 16 Tez metninin tamamında metin içinde kaynak yöntemi kullanılmıştır. 17 Kaynak ve atıf gösterme formatı kılavuzdaki formata uygundur.

28 YÜKSEK LİSANS TEZ/PROJE KONTROL FORMU Toplam Sayfa 2 Genel Değerlendirme 18 Sayfa kenar boşlukları ve sayfa numaraları kılavuzdaki formata uygundur. 19 Yazı tipi ve boyutu kılavuzdaki formata uygundur. 20 Paragraf boşlukları ve metin içi satır aralıkları kılavuzdaki formata uygundur. 21 Bölüm başlıkları ve diğer başlıkların yazımı kılavuzdaki formata uygundur. 22 Giriş bölümünde ayrıca bir bölüm adı ve numarası verilmemiştir. 23 Sonuç bölümü kılavuzdaki formata göre hazırlanmıştır. 24 Kaynakça bölümü kılavuzdaki formata göre hazırlanmıştır. 25 Kaynakça bölümünde verilen kaynak listesi, tez metni ile tutarlıdır. 26 Ekler bölümü kılavuzdaki formata göre hazırlanmıştır. 27 Öz geçmiş formu verilmiştir. 28 Tezin son kontrolü danışman tarafından yapılmıştır. Kontrol edilen tez çalışması, Tez Yazım Kılavuzu na göre; Uygundur Uygun Değildir / /20 Kontrol Eden Öğrenci Arş. Gör.....

29 YÜKSEK LİSANS TEZ ORİJİNALİK RAPORU FORMU Adı-Soyadı: Anabilim Dalı: No: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / konulu doktora tezim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Çalışması Orjinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları na uygun olarak hazırlanmıştır. Uygulama Esasları nda belirtilen intihal tespit programı kullanılarak elde edilen sonuç raporu, tez danışmanım tarafından alınmış ve tez çalışmamın benzerlik oranı %... olarak belirlenmiştir. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı, başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi ve Uygulama Esasları nda belirtilen azami benzerlik oranlarına göre tez çalışmamın herhangi bir intihal içermediğini; aksinin tespit edileceği muhtemel durumda doğabilecek her türlü hukuki sorumluluğu kabul ettiğimi akademik etik gereği kabul ve taahhüt ederim Gereğini bilgilerinize arz ederim Öğrencinin Adı-Soyadı EK: URKUND İntihal Tespit Programının İlk Sayfasının Çıktısı Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı: MADDE 41 (2) Öğrenci, tezinin savunmasından önce ve düzeltme verilen tezlerde de düzeltmeyi yaptıktan sonra tezini danışmanına sunar. Danışman, tezin savunulabilir ve yazım kılavuzuna uygun olduğuna ilişkin görüşü, yayın koşulunu sağladığına dair belge ve teze ilişkin intihal yazılım programı raporu ile birlikte ciltlenmemiş tezi enstitüye teslim eder. (3) Yazım kılavuzuna uygunluğu yönünden enstitüde yapılan inceleme ve varsa eksikliklerin giderilmesinden sonra danışman, enstitünün tezin yazım kılavuzuna uygunluğu yönündeki yazılı değerlendirmesi ile birlikte ABD/ASD başkanlığı aracılığıyla tez savunma sınavı jüri üyesi önerilerini enstitüye iletir.

30 YÜKSEK LİSANS TEZ ÖN KONTROL FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / konulu Yüksek Lisans tezimi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım kurallarına uygun hazırlayıp (1) nüsha halinde teslim etmiş bulunmaktayım. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı ve başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi, akademik etik gereği kabul ve taahhüt ederim. Gereğini bilgilerinize arz ederim Öğrencinin Adı-Soyadı ADRES Telefon E-Posta Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı: Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce biçimsel açıdan incelenmiş ve teslimi uygun bulunmuştur. Teslim Tarihi:... /... /20... Teslim Alan Enstitü Görevlisi:

31 YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ TEZ ÖN TESLİM FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Tez Danışmanı: Anabilim Dalı: Programı: Telefon: Dönemi: Güz Bahar E-Posta:... /... /20... Enstitüye teslim ettiğim tezin aynı kopyasını ve tez orijinallik raporunu aşağıda isimleri yazılı Jüri lerine birer adet teslim ettim. Bilgilerinize arz ederim Öğrencinin sı Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Savunma Sınavı Tarihi, Yeri, Saati Tezi Teslim Aldığı Tarih sı 1 Tez Danışmanı 2 Asıl 3 Asıl 4 Yedek 5 Yedek Teslim Alan Enstitü Görevlisi: Teslim Tarihi:... /... /20... Madde 41: (6) Öğrenci, yazım kılavuzuna uygunluğu yönünde enstitüde yapılan inceleme ve varsa eksikliklerin giderilmesinden sonra enstitüden tezini teslim alır ve savunma sınav tarihinden en az 15 (on beş) gün önce yedek üyeler dâhil jüri üyelerine ulaştırmak zorundadır. Öğrenci, jüri üyelerine gönderilen evrakın teslim belgelerini gerektiğinde enstitüye ibraz etmek zorundadır.

32 YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI JÜRİ ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Tez Danışmanı: Anabilim Dalı: Programı: Telefon: Dönemi: Güz Bahar E-Posta:... /... / 20 Yukarıda bilgileri verilen Anabilim dalı Yüksek Lisans öğrencisi konulu tez çalışmasını tamamlamıştır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 41/5. Maddesi uyarınca aşağıda önerdiğimiz jüri üyelerinin atanması hususunu, Bilgilerinize arz ederim Tez Danışmanı. Unvanı Adı-Soyadı, Anabilim Dalı Başkanı. Unvanı Adı-Soyadı, Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Üniversitesi Bölümü Asıl (Tez Danışmanı) Asıl (ABD İçi ) Asıl (Üniversite Dışı ) Yedek (ABD İçi ) Yedek (Üniversite Dışı ) *Tez Savunma Sınav Tarihi *Tez Savunma Sınav Saati *Tez Savunma Sınav Yeri... /.. /20 Teslim Tarihi... /.. /20... Teslim Alan Enstitü Görevlisi MADDE 41 (5) Sınav tarihinden en az on beş gün önce, yüksek lisans tez savunma sınavı jürisi ve tez savunma sınavı tarihi, danışman ve ABD/ASD başkanlığının önerisi ve EYK kararı ile belirlenir. Önerinin uygun bulunmaması halinde tez savunma sınavı jürisini EYK belirler. Tez savunma sınavı jürisi, biri öğrencinin danışmanı, en az biri Üniversite dışından olmak üzere üç veya beş asıl, birisi ABD/ASD den ve başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere iki yedek öğretim üyesinden, öğretim üyesi bulunmadığı takdirde doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip öğretim elemanları ya da sanatçı öğretim elemanlarından oluşur. Jürinin üç kişiden oluşması durumunda ikinci tez danışmanı jüri üyesi olamaz. *İlgili Alanların Doldurulması Zorunludur.

33 YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI TUTANAĞI FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar Yukarıda adı- soyadı ve numarası yazılı Yüksek Lisans öğrencisinin Tez Savunma Sınavı.../... /20... tarihinde, saat... başlamış ve saat... da tamamlanmıştır. Öğrencinin konulu tez çalışması hakkında jüri üyeleri tarafından OY BİRLİĞİ / OY ÇOKLUĞU ile KABUL / RET / DÜZELTME kararı verilmiştir. Jüri lerinin Unvanı, Adı, Soyadı Tez Danışmanı * Tez Çalışmasına Düzeltme Kararı Verilmesi Halinde; Öğrencinin ikinci Tez Savunma Sınavı... /... /... tarihinde, saat... da yapılacaktır. NOT: Oy çokluğu durumunda muhalefet edenin muhalefet gerekçesi: Madde 41 - (11) Tez savunma sınavı sonunda jüri dinleyicilere kapalı olarak tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararını verir. Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. Karar jüri tarafından öğrenciye sözlü olarak bildirilir. Jüri kararı, ABD/ASD başkanlığı tarafından tez savunma sınavını izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir. (12) ) Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci, düzeltme kararının verildiği tarihten itibaren en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Jüri, ikinci sınav sonunda aynı usulle tez hakkında kabul veya ret kararı verir. İkinci kez yapılan savunma sınavı, izleyen yarıyılda gerçekleştiği takdirde öğrenci, o yarıyıla kayıt yaptırmak zorundadır. Bu savunma sonunda da başarısız bulunarak tezi reddedilen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.

34 YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA SINAVI JURİ ONAY FORMU Öğrencinin Adı Soyadı:... Anabilim Dalı :... Programı : Tez Danışmanı :... Tezin Özgün Adı : Tezin İngilizce Adı. : Tez Savunma Sınavı Tarihi:.../.../20... Yukarıda bilgileri verilen tez çalışması ilgili EYK kararıyla oluşturulan jüri tarafından OY BİRLİĞİ /OY ÇOKLUĞU ile...anabilim Dalında YÜKSEK LİSANS TEZİ olarak kabul edilmiştir. Jüri leri Tez Danışmanı: : : : ONAY Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu nun. /. /20 tarih ve... /... sayılı kararı. İMZA/MÜHÜR

35 YÜKSEK LİSANS TEZ TESLİM FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.. /... / konulu Yüksek Lisans tezimi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım kurallarına uygun hazırlayıp,... nüsha halinde teslim etmiş bulunmaktayım. Tezimde kaynak göstermeden alıntı yapmadığımı ve başka bir çalışmayı aynen veya kısmen kopya etmediğimi, akademik etik gereği kabul ve taahhüt ederim. Gereğini bilgilerinize arz ederim... Öğrencinin sı EK- Tez Savunma Sınavı Sonrası Alınan SBE Yüksek Lisans Tez Orijinallik Raporu Formu ADRES Telefon E-Posta Yukarıda adı geçen tezde, kaynak göstermeden alıntı yapılmadığı ve başka bir çalışmanın aynen veya kısmen kopya edilmediği kontrol edilmiştir. Tez Danışmanı Unvanı, Adı, Soyadı:.... Sosyal Bilimler Enstitüsü'nce biçimsel açıdan incelenmiş ve teslimi uygun bulunmuştur. Teslim Tarihi: / /20. Teslim Alan Enstitü Görevlisi:

36 YÜKSEK LİSANS DÖNEM PROJESİ DANIŞMANI ÖNERİ/DEĞİŞİKLİĞİ FORMU Adı-Soyadı Numarası Anabilim Dalı Programı Proje Danışmanı Dönemi Güz Bahar Dönem Projesi Danışmanı Belirlenmesi Dönem Projesi Danı şm anı Deği şi kl i ği Önerilen Değişikliğin Ayrıntılı Gerekçesi; Unvanı Adı-Soyadı Önerilen Dönem Projesi Danışmanı Dönem Projesi Danışmanı (Dönem Projesi Danışmanı değişikliği olacak ise;) UYGUNDUR / UYGUN DEĞİLDİR.. /... /20... Anabilim Dalı Başkanı.. MADDE 46 (1) Tezsiz yüksek lisans programında, birinci yarıyıl sonunda proje danışmanı atanabilmesi için öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerden başarılı olması ve not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması şartı aranır. Danışman olarak, ABD/ASD başkanlığının önerisiyle ve EYK nın kararı ile dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi veya doktora derecesine sahip bir öğretim görevlisi belirlenir. Proje danışmanı, öğrencisi ile yürüteceği proje konusu önerisini, en geç dönem projesi dersinin alındığı dönemin ilk iki haftası içerisinde ABD/ASD ye sunar. Öneri, ABD/ASD akademik kurulunda görüşülür. Dönem projesi konusu önerisi, ABD/ASD başkanlığınca enstitüye bildirilir. Bu öneri EYK kararı ile kesinleşir.

37 TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DÖNEM PROJESİ TUTANAĞI FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Proje Danışmanı: Anabilim Dalı: Programı: Projenin Adı: Sunum Dönemi GÜZ.. /... /20.. Saat: BAHAR /./ 20., Saat:..../.../20.. Yukarıda kimlik bilgileri verilen ve proje danışmanlığını yürüttüğüm Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi, Dönem Projesi'ni teslim etmiş olup, projesi BAŞARILI / BAŞARISIZ olarak değerlendirilmiştir.... Proje Danışmanı EK: 1) Öğrenci Tarafından Sunulan Dönem Projesi (1 Nüsha) ONAY İMZA/MÜHÜR Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu nun /./20. Tarih ve../.. Sayılı kararı. Madde 44: (3) Dönem projesi dersi kredisiz olup öğrencinin mezun olacağı yarıyılda alınır, proje danışmanı tarafından başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir ve ABD/ASD başkanlığı tarafından enstitüye bildirilir. Dönem projesine iki kez kayıt yaptırıp başarısız olan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.. (4) Öğrenci, dönem projesinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda dönem projesine yönelik, enstitünün tez yazım kılavuzuna uygun biçimde hazırlayacağı yazılı bir rapor vermek zorundadır.

38 TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DÖNEM PROJESİ KONUSU ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Proje Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar.... /... /20... Enstitünüz Tezsiz Yüksek Lisans..... yarıyıl öğrencisiyim. Dönem Projesini.....danışmanlığında konusunda hazırlamak istiyorum. Bilgilerinize arz ederim. Öğrencinin sı Adres Telefon E-Posta Öğrencinin yukarıda belirttiği alanda çalışmasını UYGUNDUR. Proje Danışmanı. Anabilim Dalı Başkanı.. MADDE 46 (1) Tezsiz yüksek lisans programında, birinci yarıyıl sonunda proje danışmanı atanabilmesi için öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerden başarılı olması ve not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması şartı aranır. Danışman olarak, ABD/ASD başkanlığının önerisiyle ve EYK nın kararı ile dönem projesinin yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi veya doktora derecesine sahip bir öğretim görevlisi belirlenir. Proje danışmanı, öğrencisi ile yürüteceği proje konusu önerisini, en geç dönem projesi dersinin alındığı dönemin ilk iki haftası içerisinde ABD/ASD ye sunar. Öneri, ABD/ASD akademik kurulunda görüşülür. Dönem projesi konusu önerisi, ABD/ASD başkanlığınca enstitüye bildirilir. Bu öneri EYK kararı ile kesinleşir.

39 YÜKSEKLİSANS TEZ KONUSU ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı: Numarası: Anabilim Dalı: Programı: Tez Danışmanı: Dönemi: Güz Bahar... /... /20... Enstitünüz Yüksek Lisans..... yarıyıl öğrencisiyim. Tez çalışmamı... danışmanlığında konusunda hazırlamak istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Öğrencinin sı Adres Telefon E-Posta Öğrencinin Yukarıda Belirttiği Alanda Çalışmasını Uygun Buluyorum. Tez Danışmanı MADDE 39 (1) Tezli yüksek lisans programlarında öğrenci, ders aşamasını başarıyla tamamladığı yarıyılın sonunda danışmanı ile birlikte belirlediği bir tez çalışması önerisi sunar. Öneri, ABD/ASD akademik kurulu kararı ile ABD/ASD başkanlığınca enstitüye bildirilir. Bu öneri EYK kararı ile kesinleşir. (2) Tez çalışması konusu üzerinde daha sonra yapılması istenen değişiklikler de ABD/ASD akademik kurulunun önerisi ile enstitüye bildirilir ve EYK kararı ile kesinleşir. Bu durumda öğrenci, tez çalışması konusu değişikliğinin kesinleştiği tarihten itibaren bir yarıyıl geçmeden ve bir yarıyıl kayıt yenileme şartını yerine getirmeden tez savunma sınavına alınamaz

40 YÜKSEK LİSANS TEZ KONUSU DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİ FORMU Adı-Soyadı Numarası Anabilim Dalı Programı Tez Danışmanı Dönemi Güz Bahar Tarih TEZİN ESKİ KONUSU ÖNERİLEN YENİ TEZ KONUSU Tez Danışmanı. Öğrenci.. Madde 24 - (9) Danışman ve/veya tez/proje çalışma konusu değişikliği, öğrencinin ve danışmanının önerisi, ABD/ASD nin teklifi ve EYK kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanının onayı da aranır. Danışmanının ağır hastalık, ölüm veya altı ay ya da daha uzun süreli yurt dışı görevlendirilmesi durumunda yeni danışman atanır. Önceki danışman ikinci danışman olarak devam edebilir. Çalışma konusu değişikliğinde öğrenci, EYK karar tarihinden itibaren yüksek lisansta bir yarıyıl geçmeden ve bir yarıyıl kayıt yenileme şartını yerine getirmeden, doktorada dört tez izlemede başarılı olmadan ve dört yarıyıl kayıt yenileme şartını yerine getirmeden tez savunma sınavına giremez.

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 23/07/2018-19366 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE5D3ZEFB* Oturum Tarihi 20/07/2018 Oturum Saati 09:00 Oturum Sayısı 70

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru TEŞKİLAT : İŞ ADI : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA Yüksek Lisanstan başvuru Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru En az 7 tane kredili ders(21 krediden az olmamak koşulu) ve bir seminer alarak

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programı Amaç ve kapsam MADDE 31 (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, Bilgiyi derleme, Yorumlama

Detaylı

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları 1. Öğretim Programı Öğretim programları 5000,6000, 7000, 8000 ve 9000 kodlu derslerden oluşur. 5000, 6000 ve 7000 kodlu dersler kredili

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:30

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 20/04/2017-11832 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE84TZR6* Oturum Tarihi 18/04/2017 Oturum Saati 09:30 Oturum Sayısı 38

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS)

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) Kontenjan İlanı Anabilim Dallarından gelen kontenjan talepleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı En az 7 adet ders, 21

Detaylı

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA 1 Sağlık ğ Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki 35 anabilim dalında 31 doktora 33 yüksek lisans olmak üzere toplam 64 lisansüstü

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Enstitüde yer alan programlara nasıl ve ne zaman başvurulabilir? Akademik

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-7999 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE8RUFRJ* Oturum Tarihi 14/03/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 34 KARAR

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE 6 Şubat 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28551 YÖNETMELİK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenim Süresi Ders Kredisi Yüksek Lisans tamamlama için gerekli olan koşullar : 4 yarıyıl (2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl tez çalışması)

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Lisansüstü Programlara Başvuru İşlemleri 2 İlk Kayıt İşlemleri 3 Kayıt Yenileme /Ders Seçimi/ Ders Ekle Bırak İşlemleri lisansüstü Programlara Başvuru tarihlerinde; Gerekli belgeler ile başvuru

Detaylı

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması,

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması, Doktora Programları Amaç Anabilim Dalı / Programlar Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi tezli yüksek lisans programı öğrencilerinin ders dönemini tamamlayıp tez dönemine geçtikleri sırada araştırma yeteneğini kazanması ve yaptığı

Detaylı

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi İÇERİK Ders dönemi Danışman seçimi Yeterlik

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıda verilmiştir. Buradaki bilgiler özet çıkarımlardır; ayrıntı için Yönetmeliğimize başvurmakta yarar vardır.

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 7 Ağustos 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30147 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/11/2016

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER MADDE 5 (5) Senato tarafından eşdeğerliği belirlenen uluslararası dil sınavı puanlarının geçerlik süresi, Türkçe lisansüstü

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI işlemin GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Kontenjanların Belirlenmesi ve İlanı Anabilim Dalı Akademik Kurul Kararı,

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 16/05/2016-12053 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELMEFN3* Oturum Tarihi 11/05/2016 Oturum Saati 13:00 Oturum Sayısı 06

Detaylı

TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI Yüksek Lisans Doktora Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programı Öğrencileri a) 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı (dâhil) ve

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUM/ BİRİM ADI : GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SUNUM SÜRECİ No ADI TANIMI DAYANAĞI Enstitü Yazı Öğrenci Mali HİZMETTEN MEVZUATIN

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 of 17 26.01.2011 15:13 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI Yüksek Lisans Doktora Tezsiz Yüksek Lisans YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ Öğrencinin, tezini teslim etmeden

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Yabancı uyruklu adayların başvuru tarih aralığı Enstitüye yapılacaktır 11.06.2012

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar]

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] 1. Tanımlar... 2 2. Yeterlik sınavı... 2 3. Yeterlik yazılı ve sözlü sınav jürileri... 3 Yeterlik

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU Bu form, YÖK Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğince belirlenmiş esaslar çerçevesinde, öğrencileri bilgilendirmek maksadıyla

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Atatürk Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması HİZMETİN ADI HACETTEPE ÜNİVERS VERSİTES TESİ BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi H.Ü.Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 29944 Hitit Üniversitesinden: YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç, kapsam ve tanımlar MADDE 1 (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU

DERS İNTİBAK İSTEĞİ FORMU T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 11/05/2016-11742 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI HAZIRLAMA GRUBU *BELCE7J7* Oturum Tarihi 11/05/2016 Oturum Saati 10:00

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 29944 HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, Hitit Üniversitesine

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Adayların online başvuru tarih aralığı 15.06.2010 30.06.2010 Bilim Sınavı

Detaylı

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI Yüksek Lisans Programı Öğrencileri (2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından Önceki Yarıyıllarda kaydolan öğrenciler de dahil) Zorunlu ders yükünü tamamlamış (en az

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 12/12/2017-36695 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BEL93BZ2H* Oturum Tarihi 07/12/2017 Oturum Saati 16:00 Oturum Sayısı 55

Detaylı

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi.

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi 7. maddede istenilen belgeler BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1 Amaç, kapsam ve tanımlar (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü YÜKSEK LİSANS EĞİTİM KILAVUZU Sosyal Bilimler Enstitüsü AÇIKLAMA Bu kılavuz, yaşar Üniversitesi Sosyal Blimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarında öğrenim gören öğrencileri

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARININ SÜRESİ, BİLİMSEL HAZIRLIKTA GEÇEN SÜRE HARİÇ, KAYIT OLDUĞU PROGRAMA

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 21 Temmuz 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29067 SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esasları; Yaşar Üniversitesi ne bağlı Enstitülerde yürütülen lisansüstü

Detaylı

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ Adnan Menderes Üniversitesi FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ 118 T.C. ADNAN

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 14:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 14:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 26/12/2018-35596 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BELC3HPAC* Oturum Tarihi 26/12/2018 Oturum Saati 14:00 Oturum Sayısı 96

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İŞLEM İÇİN GEREKLİ BELGELER İŞLEMİN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik, 2547 Sayılı Kanunun 65'inci maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan Temmuz l996 tarihli Resmi

Detaylı

27 Mart 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Karabük Üniversitesinden: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

27 Mart 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Karabük Üniversitesinden: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 27 Mart 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30020 YÖNETMELİK Karabük Üniversitesinden: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SENATO ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SENATO ESASLARI Amaç, Dayanak ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1- Uzaktan Eğitim Programlarının amacı; Yükseköğretimi yeni öğrenci kitlelerine

Detaylı

TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI TEZ TESLİM VE MEZUNİYET AŞAMALARI Yüksek Lisans Doktora Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programı Öğrencileri a) 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı (dâhil) ve

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS-DOKTORA ÖN KAYIT BAŞVURUSU İş Akış Şeması

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS-DOKTORA ÖN KAYIT BAŞVURUSU İş Akış Şeması TEZLİ YÜKSEK LİSANS-DOKTORA ÖN KAYIT BAŞVURUSU ÖN KAYIT BAŞVURUSU İşleri ve Adayları https://ubys.comu.edu.tr/ais/applicationforms/home/index?a pptype=2 web adresinden başvuru formunun öğrenci tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 19 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30101 Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR Bu doküman, 20.04.2016 tarihli YÖK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve bu yönetmelik çerçevesinde hazırlanan 03.11.2016 tarih, 2016/04-07

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29883 YÖNETMELİK Düzce Üniversitesinden: DÜZCE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 25 Ocak 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28184 Sakarya Üniversitesinden: YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29883 YÖNETMELİK Bursa Teknik Üniversitesinden: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ Adnan Menderes Üniversitesi FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. ADNAN MENDERES

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

https://ubs.omu.edu.tr

https://ubs.omu.edu.tr 4 30.05.00.00 DERS SAYDIRMA hafta Başvuru oldukça 3 30.0.00.00 KAYIT YENİLEME - DERS KAYDI https://ubs.omu.edu.tr/ 1 gün https://ubs.omu.edu.tr/ 30.01.00.00 KESİN KAYIT Öğrenci İşleri Bürosu İlanda belirtilen

Detaylı

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 4 Şubat 2019 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30676 YÖNETMELİK Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Atatürk Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Ana Proses Adı : Teknoloji Fakültesi Alt Proses Adı : Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Sekreterliği Görevi : Birim Sorumlusu

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Enstitü: Girne Amerikan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Enstitü: Girne Amerikan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu yönetmelik Girne Amerikan Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretimini düzenler. Lisansüstü öğretim, yüksek

Detaylı

Madde 3. Öğrenci Kabulü: GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

Madde 3. Öğrenci Kabulü: GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu yönetmelik Girne Amerikan Üniversitesi lisansüstü eğitim-öğretimini düzenler. Lisansüstü öğretim, yüksek

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM

TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MÜDÜRLÜĞÜ NE... /... / 20 Enstitünüzün... AnabilimDalı,... Bilim Dalı Yükseklisans programında hazırlamış olduğum tezimi(cd olarak)... /... / 20... tarihinde teslim

Detaylı

1 Ay. 10 Kesin Kayıt İşlemleri 1- Lisans / Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi,

1 Ay. 10 Kesin Kayıt İşlemleri 1- Lisans / Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Toplam Süre Tezli Yüksek

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 19 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30101 YÖNETMELİK Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ Amaç EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI (1-2 hafta) (1- gün) 198 YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI Adayın hazırladığı FORM-4 ve ekleri anabilim dalına sevk edilir. Yönetim OLUMSUZ Kurul kararı alınır. Gerekçeli rapor düzenlenir ve

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir Ek.7.1: 03.11.2016 günlü, 2016/04-07 sayılı Senato kararı ekidir. 21 Aralık 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29925 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1)

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK1) N DAYANAĞI MEVZUATIN ADI / N SUNUM SÜRECİNDE KURUMUN VARSA YAPMASI GEREKEN İÇ YAZIŞMALAR KURUMUN VARSA

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU "Danışman, öğrencinin kendi özgüveninin gelişiminde, kariyere doğru ilerlemesinde ve gelecekte fırsatlar yakalamasında başlıca yol göstericisidir."

Detaylı

Page 1 of 14 15 Ağustos 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29802 YÖNETMELİK Dokuz Eylül Üniversitesinden: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesi ne bağlı enstitüler tarafından

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNETMELİK Manisa Celal Bayar Üniversitesinden: MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Aralık 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30271 YÖNETMELİK Ege Üniversitesinden: EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programlarına kurum içinden ya da kurum dışından yatay

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (28.12.2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:30

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 16:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 01/06/2018-15109 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE6E38Y45* Oturum Tarihi 31/05/2018 Oturum Saati 16:30 Oturum Sayısı 65

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 9 Mayıs 1997 CUMA Sayı: 22984 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Yönetmelik Celal Bayar Üniversitesinden

Detaylı