DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞI (İMPORT/EXPORT)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞI (İMPORT/EXPORT)"

Transkript

1 DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞI (İMPORT/EXPORT) FORWARDING Deniz Import Booking Giriş FORWARDING Deniz Import Booking Giriş MBL Booking Yeni bir Yük oluşturmak için (+) ekleme butonuna tıklandıktan sonra bilgi girişi için yeni bir sayfa açılacaktır. Sırasıyla bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Giriş yapılan kutucuklarda isteğe göre değişiklik ve eklemeler yapılabilmektedir.sol altta gri renkteki liste, yük listesidir. Sağ alttaki mavi renkli alanda ise yükteki HBL bilgilerini göstermektedir.

2 FORWARDING Deniz Import Booking Giriş MBL Description Türkçe ve ingilize mal cinsi tanımlanır ve yük durumuyla ilgili bilgiler girilir.onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir. FORWARDING Deniz Import Booking Giriş MBL Surchage

3 Surchage, yükle ilgili masrafların girildiği kısımdır.alış ve satışlar örnekteki gibi girilip,buradaki rakamlara göre fatura kesilir.masrafa ait fatura kesildiğinde satır kırmızı renkte görülür. Alış ve satışlar masraf olarak girildiğinde, sağ tarafta yüke ait kar/zarar görülür.kar/zarar her zaman Usd olarak karşımıza çıkmaktadır.surchage olarak girilen masraflar arasında faturalandırılmayan bir kalem var ise, yük kapatma yapılamamaktadır. FORWARDING Deniz Import Booking Giriş HBL Hbl Booking Hbl e ait booking bilgilerinin girileceği bölümdür. Firma,Consigne,Shipper,Teslim yeri,teslim şekli gibi bilgiler girilmelidir. İlave bilgi girişi istendiği takdirde, revize edilip eklemeler ve çıkarmalar yapılabilmektedir.

4 FORWARDING Deniz Import Booking Giriş HBL Hbl Booking Hbl Description kısmında, ingilizce ve türkçe mal cinsi ile birlikte,yük durumu,navlunun kim tarafından ödeneceği,tek ya da çok gönderici ya da alıcı olup olmadığı gibi bilgilerin girildiği kısımdır. Mbl description kısmındaki bilgiler otomatik olarak alınabilmektedir. FORWARDING Deniz Import Booking Giriş HBL Hbl Adresler Hbl booking kısmında girilen consigne,shipper gibi firmaların adres bilgilerini gösterir.bir kere firma tanımlaması yapılığında, otomatik olarak adresler gelecektir.

5 FORWARDING Deniz Import Booking Giriş HBL Hbl Container Container bilgilerini girmek için kullanılır.sınırsız sayıda container girişi yapılabilmektedir.sağ tarafta ise demuraj bilgisi istenirse girilebilir. FORWARDING Deniz Import Booking Giriş Check List Yükle ilgili yapılması gereken ekstra durumların, yapılıp yapılmadığının kontrolü check list girişleriyle sağlanmaktadır.

6 Shipper,Consigne,notify girişi için firma tanımlamayı sağlar.caride firma tanımlı ise tekrar tanımlamaya gerek yoktur.cari tanım girişinde de seçenek aktif durumdadır.firmada muhasebesel işlem yapılmayacak ise buradan tanımlama yapılabilir.örnek olarak aşağıdaki resim belirtilmiştir. SHIPPER/CONSIGNE/NOTIFY TANIMLAMA ÇIKIŞ İHBARNAMESİ

7 VARIŞ İHBARNAMESİ ORDİNO İHBAR

8 STİCKER YÜK TESLİM FORMU

9 KAPAK YÜKE DOSYA EKLEME Butona tıklandığında sistem dosya ekleyebilmek için web modülünü otomatik olarak açacaktır.açılan sayfada bilgiler girilip,dosya seçildikten sonra ekleme yapılabilmektedir.

10 FORWARDING Deniz Deniz Yük Liste Deniz export ve import farkı olmadan tüm yüklerin listesinin alındığı rapordur.tarih,gemi,sefer,firma,consigne,shipper gibi filtrelere göre liste belirlenebilmektedir. Aynı zamanda kapanan,iptal olan veya açıktaki yükler filtrelenebilmektedir. Yeşil renkli yükün kapandığını,kırmızı renkli yükün iptal olduğunu,beyaz renkli ise yükün açıkta olduğunu göstermektedir. FORWARDING Deniz Mbl Kopya Kopyalanmak istenilen pozisyon numarası yazılıp, işlem yap butonuna tıklandığında,sistem yeni bir pozisyon numarası açıp bilgileri aktarmaktadır.

11 FORWARDING Deniz Hbl Kopya Poz. No 1 alanına bilgilerin alınacağı pozisyonun numarası yazılır. HBL poz. No alanına hbl id numarası yazılır. Poz. No. 2 alanına bilgilerin aktarılacağı pozisyon numarası yazılır. FORWARDING Deniz Surchage Kopya Poz. No 1 alanına surchage bilgilerinin alınacağı pozisyon numarası yazılır. Poz. No 2 alanına surchage bilgilerinin aktarılacağı pozisyon numarası yazılır.işlem yap butonuna tıklanır.

12 FORWARDING Deniz Description Gemi,Liman,İl,İlçe gibi seçmeli tanımlamaların yapıldığı kısımdır. FORWARDING Deniz Pozisyon No Değiştirme

13 FORWARDING Deniz Export Booking Giriş FORWARDING Deniz Export Booking Giriş MBL Booking Yeni bir Yük oluşturmak için (+) ekleme butonuna tıkladıktan sonra bilgi girişi için yeni bir sayfa açılacaktır. Sırasıyla bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Giriş yapılan kutucuklarda isteğe göre değişiklik ve eklemeler yapılabilmektedir.sol altta gri renkteki liste, yük listesidir. Sağ alttaki mavi renkli alanda ise yükteki HBL bilgilerini göstermektedir.birden fazla hbl eklemek mümkündür.

14 FORWARDING Deniz Export Booking Giriş MBL Description Türkçe ve ingilize mal cinsi tanımlanır ve yük durumuyla ilgili bilgiler girilir.onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir. FORWARDING Deniz Export Booking Giriş MBL Surchage Surchage, yükle ilgili masrafların girildiği yerdir.alış ve satışlar örnekteki gibi girilip,buradaki rakamlara göre fatura kesilir.masrafa ait fatura kesildiğinde,ilgili satır kırmızı renkte görülür.

15 Alış ve satışlar masraf olarak girildiğinde sağ tarafta yüke ait kar görülür.kar her zaman Usd olarak karşımıza çıkmaktadır. Surchage olarak girilen masraflar arasında olarak girilen masraflar arasında faturalandırılmayan bir kalem var ise yük kapatma yapılamamaktadır. FORWARDING Deniz Export Booking Giriş HBL Hbl Booking Hbl e ait booking bilgilerinin girileceği bölümdür.firma,consigne,shipper gibi bilgilerin yanı sıra yükleme yeri,teslim yeri gibi bilgiler de girilebilmektedir. İlave bilgi girişi istendiği takdirde revize edilip eklemeler ve çıkarmalar yapılabilmektedir.

16 FORWARDING Deniz Export Booking Giriş HBL Hbl Description Türkçe ve ingilize mal cinsi tanımlanır ve yük durumuyla ilgili bilgiler girilir.onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir. FORWARDING Deniz Export Booking Giriş HBL Hbl Adresler Hbl booking kısmında girilen consigne,shipper gibi firmaların adres bilgilerini gösterir.bir kez firma tanımlaması yapılığında otomatik olarak adresler gelecektir.

17 FORWARDING Deniz Export Booking Giriş HBL Hbl Container Container bilgilerini girmek için kullanılır.sınırsız sayıda container girişi yapılabilmektedir.sağ tarafta ise demuraj bilgisi istenirse girilebilir. FORWARDING Deniz Export Booking Giriş Check List Yükle ilgili yapılması gereken ekstra durumların, yapılıp yapılmadığının kontrolü check list girişleriyle sağlanmaktadır.

18 REZERVASYON TEYİDİ YÜKLEME LİSTESİ

19 YÜKLEME TALİMATI ATTACHED LİST.

20 ARAÇ TALEP FORMU ÇIKIŞ İHBARNAMESİ

21 SHIPPING ADVICE (YÜKLEME İHBARI) KAPAK

22 YÜK KAPANIŞ Yükü kapatmak için tüm işlemlerin sona ermiş olması gerekmektedir. Surchage da yer alan fakat faturası kesilmeyen bir masraf var ise,yük kapanış yapılamamaktadır. YÜKÜ İPTAL ET Daha önce surchage dan masraf çekip cari kaydı yapılan bir fatura var ise,yük iptali yapılamamaktadır.önce faturanın iptal edilmesi gerekmektedir.

23 KARA YOLU TAŞIMACILIĞI (İMPORT/EXPORT) FORWARDING Kara Import Booking Giriş FORWARDING Kara Import Booking Giriş Booking Yeni bir Yük oluşturmak için (+) ekleme butonuna tıkladıktan sonra bilgi girişi için yeni bir sayfa açılacaktır.yüke ait bilgi girişleri,verilere göre doğru bir şekilde sisteme giriş yapılmalıdır.daha sonra onay kutucuğu işaretlenip yan sekmeye geçilmelidir.

24 NOT : Mbl ya da Hbl bilgi girişleri yapılırken gemi,il,ilçe gibi yeni bir seçmeli bilgi girişi için, örnek resimdeki gibi description alanı kullanılmalıdır. FORWARDING Kara Import Booking Giriş Description Türkçe ve ingilize mal cinsi tanımlanır ve onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir.

25 FORWARDING Kara Import Booking Giriş Adresler Booking kısmında tanımlanan shipper,consigne,notify gibi firmaların adres bilgilerinin, sadece adres al butonu tıklanarak getirilmesini sağlar. FORWARDING Deniz Import Booking Giriş Surchage Yüke ait,faturalandırılacak olan alış veya satış masraflarının girildiği kısımdır.

26 FORWARDING Kara Import Booking Giriş Loads Yüke ait Shipper,Consigne,Notify,Tarih,Yükleme Yeri gibi bilgilerin girişinin yapıldığı kısımdır.isteğe ve işe göre bu bilgileri çoğaltmak mümkündür. Parsiyel yükler için birden fazla bilgi girişi yapılabilmektedir.parsiyel yükler resme göre sağ tarafta sıralı bir şekilde görülebilmektedir. FORWARDING Kara Export Booking Giriş

27 FORWARDING Kara Export Booking Giriş Booking FORWARDING Kara Export Booking Giriş Description

28 FORWARDING Kara Export Booking Giriş Adresler FORWARDING Kara Export Booking Giriş Surchage

29 FORWARDING Kara Export Booking Giriş Loads Birden fazla (Parsiyel) yük girişlerinin de yapılabildiği kısımdır. ÇIKIŞ İHBARI

30 VARIŞ İHBARI YÜKLEME TALİMATI

31 CMR YÜK TESLİMAT FORMU

32 KAPAK KARA İÇ NAKLİYE FORWARDİNG Kara İç Nakliye Girişi

33 FORWARDING Kara Kara İç Nakliye Booking İthalat ya da ihracatı yapılan bir yükün iç nakliye operasyonu girişi için kullanılır.yükleyici,aracı,gümrük adres gibi bilgiler girilmelidir. Yapılan işe göre birden fazla yükleyici olduğu takdirde gerekli eklemeler yapılabilmektedir. FORWARDING Kara İç Nakliye Girişi Description (Ürün Bilgisi)

34 FORWARDING Kara İç Nakliye Girişi Surchage İç nakliyesi yapılan yüke ait masrafların girildiği kısımdır.bu masraflar alış ve satış olarak tanımlanmaktadır. Masraf kırmızı renkte ise, fatura cari kaydının yapıldığını işaret eder.renksiz ise, faturasının kaydının henüz yapılmadığı anlamına gelmektedir. Pozisyon sarı renkte ise yükün kapanmadığını,yeşil renkte ise yükün tüm işlemlerinin tamamlanıp kapandığı anlamına gelmektedir. FORWARDING Kara İç Nakliye Girişi Container Taşınan konteynerın özelliklerinin tanımlandığı alandır.birden fazla konteyner girişi yapılabilmektedir.

35 FORWARDING Kara Kara Yük Liste Kara export ve import farkı olmadan tüm yüklerin listesinin alındığı rapordur.tarih,plaka,sefer,firma,consigne,shipper gibi filtrelere göre liste belirlenebilmektedir. Aynı zamanda kapanan,iptal olan veya açıktaki yükler filtrelenebilmektedir. Yeşil renkli yükün kapandığını,kırmızı renkli yükün iptal olduğunu,beyaz renkli ise yükün açıkta olduğunu göstermektedir.

36 DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞI (İMPORT/EXPORT) FORWARDING Hava Import Booking Girişi FORWARDING Hava Import Booking Girişi Booking Yeni bir yük oluşturmak için (+) ekleme butonuna tıkladıktan sonra bilgi girişi için yeni bir sayfa açılacaktır. Sırasıyla bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Giriş yapılan kutucuklarda isteğe göre değişiklik ve eklemeler yapılabilmektedir.örnek resimde sol altta gri renkteki liste yük listesidir. Sağ alttaki mavi renkli alanda ise yükteki HBL bilgilerini göstermektedir.

37 FORWARDING Hava Import Booking Girişi Description Türkçe ve ingilizce mal cinsi tanımlanır.onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir. FORWARDING Hava Import Booking Girişi Surchage Surchage, yükle ilgili masrafların girildiği yerdir.alış ve satışlar örnekteki gibi girilip,buradaki rakamlara göre fatura kesilir.masrafa ait fatura kesildiğinde,ilgili satır kırmızı renkte görülür.

38 FORWARDING Hava Import Booking Girişi HBL Hbl e ait booking bilgilerinin girileceği bölümdür.shipper,consigne gibi firmalar seçildikten sonra sağ tarafta adres al butonuyla adresler gelmektedir. FORWARDING Hava Import Booking Girişi Description Türkçe ve ingilize mal cinsi tanımlanır.onay butonuyla kaydettikten sonra diğer sekmeye geçilir. Mbl description kısmında girilen bilginin otomatik olarak getirilmesi mümkündür.

39 FORWARDING Hava Import Booking Girişi Check List Yükle ilgili yapılması gereken ekstra durumların, yapılıp yapılmadığının kontrolü check list girişleriyle sağlanmaktadır. FORWARDING Hava Export Booking Girişi Booking İmport booking kısmında yapılan tüm işlemlerin aynısıdır.

40 FORWARDING Hava Export Booking Girişi Description FORWARDING Hava Export Booking Girişi Surchage

41 FORWARDING Hava Export Booking Girişi HBL FORWARDING Hava Export Booking Girişi HBL Description

42 KAPAK ÇIKIŞ İHBARI

43 VARIŞ İHBARI STİCKER

44 YÜK TESLİMAT FORMU MANİFESTO

45 TALİMAT MAWB TALİMAT HAWB

46 FORWARDING Hava Hava Yük Liste Hava export ve import farkı olmadan tüm yüklerin listesinin alındığı rapordur.tarih,hava yolu,sefer,firma,consigne,shipper gibi filtrelere göre liste belirlenebilmektedir. Aynı zamanda kapanan,iptal olan veya açıktaki yükler filtrelenebilmektedir. Yeşil renkli yükün kapandığını,kırmızı renkli yükün iptal olduğunu,beyaz renkli ise yükün açıkta olduğunu göstermektedir.

47 FORWARDING Hava Description Hava limanı,hava yolu,hava acenta gibi bilgilerin tanımlandığı alandır.bilgileri bir kez tanımlamak yeterlidir. PAZARLAMA FORWARDING Pazarlama

48 FORWARDING Pazarlama Görüşme Form Girişi Anlık yapılan görüşmeleri kayıt altına almak amacıyla kullanılmaktadır. FORWARDING Pazarlama Görüşme Form Liste Kayıt edilen görüşmelerin listelenmesini sağlamaktadır.firma,konu,giren kişi gibi filtrelemeler yapmak mümkündür.

49 FORWARDING Pazarlama Teklif Giriş (Deniz) Deniz yükleri ile ilgili teklif girişi için kullanılır.bilgiler girildikten sonra yük oluştur butonu ile pozisyon oluşturulabilir.ayrıca Teklif butonu ile teklif oluşturulabilir. FORWARDING Pazarlama Teklif Giriş (Hava)

50 FORWARDING Pazarlama Teklif Liste Oluşturulan tekliflerin listelenmesi için kullanılır.teklifler listelenirken acenta,giren kişi,firma gibi filtrelemeler yapmak mümkündür. FORWARDING Pazarlama Description Tanımlamaları Örnek resimde görüldüğü gibi görüşme konusu,tipi gibi bilgilerin tanımlanması için kullanılmaktadır.

51 PAZARLAMA FORWARDING Parametre Yükleme durumu,bölge,gümrükçü,check list gibi bilgilerin tanımlandığı kısımdır.bilgileri bir kez tanımlamak yeterlidir. RAPORLAR

52 FORWARDING Raporlar Yükleme ve Pozisyon Listesi (FULL) Forwarding menüsündeki tüm pozisyonları tarihe göre liste halinde veren rapordur. Resimde görüldüğü gibi çeşitli filtreler uygulanabilmektedir.

53 FORWARDING Raporlar Yükleme ve Pozisyon Listesi Deniz,kara ve hava forwarding e ait yüklerin listesini vermektedir. Toplam parça,kgs gibi detayları içermektedir. Pozisyon numarası,firma,consigne gibi filtrelemeler yapmak mümkündür. Listede yeşil renkle gösterilen satırlar,ilgili pozisyonun kapanmış olduğunu göstermektedir. Listede kırmızı renkle gösterilen satırlar,ilgili pozisyonun iptal olduğunu göstermektedir. Listede beyaz renkle gösterilen satırlar,ilgili pozisyonun açıkta olduğunu göstermektedir.

54 FORWARDING Raporlar Finansal Liste (Toplam) Finansal liste raporu da diğer raporlar gibi pozisyona göre liste vermektedir. Alt toplamda alış,satış ve kar tutarlarını kdv hariç ve kdv dahil olarak görebilmek mümkündür.her zaman USD olarak vermektedir. Kırmızı renkli pozisyonun iptal olduğunu,yeşil renki pozisyonun kapalı olduğunu,beyaz renkli ise pozisyonun açıkta olduğunu gösterir. İptal olan pozisyonların alt toplama rakamsal olarak bir etkisi yoktur.listede bilgi amaçlı bulunmaktadır.

55 FORWARDING Raporlar Finansal Liste (AYRINTI) Bu raporun farkı, pozisyondan bağımsız surchage girişlerine göre liste vermesidir. Tüm surchage girişlerini listelemekle birlikte, çeşitli filtrelemeler de uygulanabilmektedir. Alt toplamda toplam alış,satış ve kar kdv li olarak usd bazında görülmektedir.

56 FORWARDING Raporlar Finansal Liste 2 (AYRINTI) Finansal liste 2 (ayrıntı) raporunda da surchage girişlerine göre liste alabilmek mümkündür. Ayrıca her pozisyonun surchage toplamı kırmızı işaretli olarak karşımıza çıkmaktadır. En altta ise listeye ait alış,satış ve kar toplamı listelenmektedir. Listede alış açık yeşil renk ile,satış ise gri renk ile gösterilmektedir. Çeşitli filtreler yapılabilmektedir.

57 FORWARDING Raporlar Yükleme Finans 3 (AYRINTI) Bir önceki rapordan farkı, alt toplamda rakamların, Euro ve Usd olarak görülmesini sağlamaktadır. FORWARDING Raporlar Yük check List Yükte girişi yapılan check list e göre rapor vermektedir.

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR

PalmaAGENT CARİ HESAPLAR PalmaAGENT Programa giriş için önceden belirlenen kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra firma seçilip tamam a tıklanması gerekmektedir. Program kullanırken menülerden yararlanılmaktadır. CARİ HESAPLAR

Detaylı

İşlem Adımları. 18 Mart 2016

İşlem Adımları. 18 Mart 2016 18 Mart 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe II, Muhasebe E-Fatura / E-Arşiv Dosyalarından Muhasebe Fişi Oluşturulması Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo)

YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) 10 Ekim 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : ÖKC Modülü YENİ NESİL ÖKC İLE ON-LİNE İŞLEMLER (Hugin / Profilo) Programlarımızda Ödeme Kaydedici Cihazlar modülünü kullanarak,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ OCAK Antrepo ve İhracat Deposu Yönetimi Uygulamasında, SOFTFİNANS Akaryakıt Satış Yönetimi Günlük İşlemler ve Cari Hesap Yönetimi Nakit Kasa İşlemleri ekranlarına geçiş sağlanmıştır. (Proje No: 206104)

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama

Anket Yönetimi. 1. Anket İçerik Grup Tanımlama Anket Yönetimi Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Toplam kalite yönetimi, anketleri, müşteri memnuniyeti ölçümleme araçlarından biri

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

HCT BİLİŞİM İADE KULLANIM KILAVUZU

HCT BİLİŞİM İADE KULLANIM KILAVUZU HCT BİLİŞİM İADE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler BÖLÜM 1...2 1.1 Giriş Sistemi...2 BÖLÜM 2...3 2.1 Anasayfa...3 2.2 Hesabım...3 2.3 Yönetim...4 2.3.1 Kullanıcılar...4 2.3.2 Kullanıcı Rolleri...5 2.4 İade...6

Detaylı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı

Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Müşteri Kredi Kartı Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA KREDİ KARTI MÖDÜLÜ Bilnex in standart programlarında işletmelerin müşterilerinden yapmış

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Uygulamasında, İthalat rezervasyon ekranındaki Hazır Olma Tarihinin, Yükün Alınma Tarihine atanmaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 243559) Kara İthalat

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Kilometre Kontrol Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Kilometre Kontrol Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki motorlu taşıtların kilometre kayıtları ve araç tahsis

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna

obs.mku.edu.tr/oibs/bologna obs.mku.edu.tr/oibs/bologna Akademik birim seçilmeli (Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) Fakülteye bağlı programları listelemek için yeşil artı butona tıklanmalı 1 S a y f a Fakülteye bağlı program

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI

KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI 1 KAYSERİ SÜNGER SİPARİŞ PORTALI EĞİTİM DÖKÜMANI V3.0 2 siparis.kayserisunger.com adresine girildiğinde ya da http://www.kayserisunger.com sitesi üzerinde yer alan Bayi Girişi butonu yardımıyla yukarıda

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 tuşu ile geçilen Adres Kartları ekranında, kullanıcının CARE kodlu özel yetkisi yok ise; cari bağlantısı bulunan adres kartlarında Firma Adı, Firma Unvanı, Vergi Dairesi ve Vergi Numarası,

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİNİN OTOMATİK OLARAK HESAPLANMASI KULLANIM KILAVUZU KDV-1 Beyannamesinin Sonuç Hesapları sekmesine aşağıda gösterilen Belge Bilgileri bölümü eklenmiştir. Uygulama Ekim

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ

DESTEK DOKÜMANI YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ YÜKLENĐLEN KDV LĐSTESĐ Genel Muhasebe / E Beyannameler başlığı altına Yüklenilen KDV Listesi, Đndirilecek KDV Listesi ve Satış Faturaları ve GÇB Listesi beyanname seçenekleri eklenmiştir. Yüklenilen KDV

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI GO WEB MASTER

DESTEK DOKÜMANI GO WEB MASTER GO WEB MASTER Firmaların kendi içerisinde web sayfası tasarımını yapabilmesi amacıyla programda web sayfası tasarımı özelliği geliştirilmiştir. Go sistem yönetiminde (GOSYS), Yönetim menüsünde yer alan

Detaylı

Online Stant Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online Stant Başvurusu Nasıl Yapılır? Online Stant Başvurusu Nasıl Yapılır? Fuarın ilgili başvuru sayfasına gidiniz Online Stand Application (bu örnekte EUROGUSS 2018 fuarı kullanılmıştır). Application without login data (Üyelik olmadan başvuru):

Detaylı

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İçindekiler Giriş Müşteri Evrak Giriş Sistemi Adres Bilgileri... 3 Müşteri Evrak Giriş Sistemi Kullanıcı Ekranları Kullanıcı Girişi... 4 Müşteri Bilgileri...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı

KAMU YATIRIMLARI BİLGİ SİSTEMİ (KaYa) KULLANIM KILAVUZU

KAMU YATIRIMLARI BİLGİ SİSTEMİ (KaYa) KULLANIM KILAVUZU KAMU YATIRIMLARI BİLGİ SİSTEMİ (KaYa) KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Türü : Kuruluş Admin Kullanıcılar Versiyon : Versiyon 1.0.02 Versiyon Dokümanı Hazırlayan Değişiklik Açıklaması TamamlanmaTarihi Versiyon

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : GO PLUS / TIGER PLUS / TIGER ENTERPRISE Bölüm : Genel Muhasebe / E-Beyannameler 1/18 YÜKLENİLEN KDV LİSTESİ E-Beyannameler başlığında yer alan ve birlikte verilen beyannameler Yüklenilen KDV Listesi,İndirilecek KDV listesi ve Satış Faturaları GÇB Listesidir. Yüklenilen KDV Listesi iki

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

Netsis 3 SMS Uygulaması

Netsis 3 SMS Uygulaması Netsis 3 SMS Uygulaması Güncelleme Tarihi: 09.11.2016 Genel Uygulama Müşteriler ile iletişimin son derece önemli olduğu günümüz koşullarında, bu amaca yönelik olarak Netsis tarafından getirilen çözümlerden

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Go Plus/Go 3 e-ihracat İşlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğe istinaden E-fatura mükelleflerinin ihracat işlemlerinin elektronik olarak gönderiminin yapılabilmesi için 2.42.00

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ YENİLİK CTRL+F3 Adres Kartları ekranında, bakiyesi olan firma kartının kullanım dışı yapılamaması için parametrik düzenleme yapılmıştır. (Proje No: 95946) Bu özelliğin devreye alınması için; 0372 numaralı,

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV

02 Temmuz İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler: Muhasebe IV 02 Temmuz 2018 İlgili Versiyon/lar: ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler: Muhasebe IV MUHASEBE IV MODÜLÜ İNDİRİMLİ ORANLARA AİT SATIŞ LİSTESİ İndirimli Oranlara ait Satış Listesi raporu 405 (İndirimli

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ

STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ STOK KARTLARINDA ÇOKLU ÖLÇÜ BİRİMLERİ Amaç ve Fayda Stok sabit tanımlarında 3 adet olan ölçü birimi seçiminde esneklik sağlamak. Stok kartı bazında istenildiği kadar farklılıkta ölçü birimi tanımlaması

Detaylı

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri 2017 Eylül & Ekim Yenilikleri Uyap Sorgulama 1- Uyap Sorgu Safahat ve Duruşma sekmelerine Daralt/Genişlet butonu eklenmiştir. Listedeki kayıtlar durumuna göre gruplandığında butonlar görünecek ve liste

Detaylı

GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ

GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ GEÇİCİ HESAPLARI DÜZENLEME İŞLEMLERİ Bildiğiniz gibi Luca Net Ticari Yazılım dahilinde girilen tüm finansal hareketlerin Luca Mali Müşavir Paketine Yevmiye Kayıtları olarak aktarılabilmesi için Luca Net

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri

İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri İKİNCİ BÖLÜM Mevzuata Erişim ve Kullanım Özellikleri I. LİSTE Mevzuatlar başlığı altında, Corpus'ta yer alan mevzuat başlıkları listelenmiştir. Mevzuat başlıklarından herhangi biri tıklanarak, mevzuat

Detaylı

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2) ekinde verilen Katma Değer Vergisi Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 21 Temmuz 2016 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KDV 2 BEYANNAMESİ, KATMA DEĞER VERGİSİ KESİNTİSİ YAPILANLARA AİT BİLDİRİM Katma Değer Vergisi Beyannamesinin (2)

Detaylı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Dumlupınar Bulvarı No: 151 Eskişehir Yolu 9. Km.06530 Çankaya /

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları

Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması. Stok Programından Yapılan Muhasebe Entegrasyon Tanımları Muhasebe Entegrasyon Tanımlarının Yapılması Cari, fatura, çek/senet, kasa ve banka gibi modülerden hareket girişleri yapıldığında bu hareketler anlık olarak muhasebe programına entegre edilerek muhasebe

Detaylı

Hoş Geldiniz! TEMEL DÜZEY. İhracat Kartının Yönetilmesi ve İhracat Faturası Girişi. Bu eğitim sessizdir.

Hoş Geldiniz! TEMEL DÜZEY. İhracat Kartının Yönetilmesi ve İhracat Faturası Girişi. Bu eğitim sessizdir. Hoş Geldiniz! TEMEL DÜZEY İhracat Kartının Yönetilmesi ve İhracat Faturası Girişi Bu eğitim sessizdir. Eğitime başlamak için bir sonraki sayfaya ilerleyin. Eğitim Hakkında Kod : 06-01-002 İçerik : Bu eğitimde;

Detaylı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı

Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Proje Yönetim Modülü Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz h t t p : / / w w w. b i l n e x. c o m. t r PROJE YÖNETİMİ MODÜLÜ Proje Yönetimi modülü inşaat, taahhüt, dekorasyon, tadilat

Detaylı

Axoft Proje Yönetim Sistemi

Axoft Proje Yönetim Sistemi Axoft Proje Yönetim Sistemi Axoft Proje Yönetim Sistemi inşaat, mühendislik, taahhüt firmaları veya şantiye takibi gibi farklı projelerin maliyetlerini, bitirme sürelerini, stok takibini ve diğer iş süreçlerini

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.Giriş: İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

Fiyat Farkı Faturası

Fiyat Farkı Faturası Fiyat Farkı Faturası Ürün Grubu [X] Redcode Enterprise [X] Redcode Standart [X] Entegre.NET Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu Uygulama 5.0.10 (Onaylı sürüm) Fiyat Farkı Faturası, kaydedilmiş

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

HR/Performans Yönetimi Yardım Dokümanı Ölçme Değerlendirme Formu

HR/Performans Yönetimi Yardım Dokümanı Ölçme Değerlendirme Formu HR/Performans Yönetimi Yardım Dokümanı Ölçme Değerlendirme Formu Ölçme Değerlendirme Formu V.1 30/06/2015 1. Ölçme Değerlendirme Formu HR > Performans modülünün sol bölümde bulunan listenin en alt sırasındaki

Detaylı

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) Otomasyon Programı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ABİS Nedir?... 2 Sistem Gereksinimleri...

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Bu uygulama ile, ecza depolarının eczacılara kestikleri satış faturalarında, ilaçların perakende ve depo satış fiyatları baz alınarak,

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ ENTEGRATÖR KULLANIM YÖNTEMİ Bayt EntegrePro e-fatura modülü avantajları; -Yıllık güncelleme bedeli alınmıyor. -Firma dosyası sınırlaması yok. -Firma dosya sayısına bağlı

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER

DESTEK DOKÜMANI 1.2. MALİ DÖNEM BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA GEÇİŞ İLE BİRLİKTE KARŞILAŞILACAK DEĞİŞİKLİKLER 1. GİRİŞ Mali Dönem Bağımsız Çalışma ile kullanıcının istediği an geçmiş dönem bilgilerine ulaşabilmesi sağlanırken, dönem sonlarında bir sonraki döneme ticari sistemde devir işleminin yapılmasına gerek

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere.

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere. BÖLÜM 19 5. RAPORLAR Raporlar; tablolardaki ve hazırlanan sorgulardaki bilgilerin istenilen düzenlemelere göre ekran veya yazıcıdan liste halinde alınabilmesi sağlayan bir ortamdır. Raporları hazırlayabilmek

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları :

1. Excel Dönüşümü : 2. Rapor Master Tanımları : Programın Amacı : Bu Program As/400 Sistemindeki herhangi bir veya birden fazla file ı kullanarak istenilen şekilde sorgulama yaparak elde edilen bilgileri Excel Formatında Pc deki istenilen bir yere kaydetmek.

Detaylı

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014

Doküman: EUP Revizyon No: R-02 Tarih: 21.10.2014 Sayfa: 0/11 Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.08.2011 Kılavuzun ilk yayınlanma tarihi - 05.06.2012 Kurumsallaşma kapsamında minör değişiklikler R-01 21.10.2014 e-başvuru formundaki değişikliklere

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir.

KDV kısım numaraları Pos cihazındaki KDV departman numaralarına göre tanımlandıktan sonra F2-Kaydet butonu ile bu bölüm kayıt edilir. 18 Kasım 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile ĐNTER-POS CĐHAZI ARASINDA VERĐ TRANSFERĐ Süpermarket, benzin istasyonu shop/market ve çeşitli

Detaylı