Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile FTSO NUN PROJESİNE 240BİN AVRO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile FTSO NUN PROJESİNE 240BİN AVRO"

Transkript

1 TEMMUZ 2014 SAYI 29 FTSO NUN PROJESİNE 240BİN AVRO Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile özel sektör arasında sürdürülebilir işbirliği mekanizmasının kurulmasının amaçlandığı Meslek Lisesi İşinin Güvencesi Projesini başlatan imzalar atıldı. 12 ay sürecek Meslek Lisesi İş inin Güvencesi Projesi için AB den ,57 avro katkı alınacak. Kısa adı Melig olan projenin ülke geneline örnek olabilecek nitelikte olduğuna dikkat çekiliyor. Ankara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından imzalanan proje ile İlçemizde işletmeler ile mesleki ve teknik eğitim veren okullar arasındaki bağın kurularak birçok sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. 3 sene önce FTSO da proje biriminin oluşturulmasının ardından peş peşe alınan hibe kredileri ile proje biriminin gerekliliği gözler önüne seriliyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Meslek Lisesi İşinin Güvencesi Projesinde protokol imzalandı. İstanbul, İzmir gibi batı illerine verilen yaklaşık 20 projenin içinden olan Meslek Lisesi İş inin Güvencesi Projesinin protokolünün imzalanması FTSO Yönetimini oldukça mutlu etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, üç sene önce oluşturulan birim tarafından hazırlanan 4 projenin kabul edilerek hayata geçtiğini belirterek birimi güçlendirerek daha fazla hibe kredi alarak çeşitli sorunların ortadan kaldırılması için çaba sarf edeceklerini söyledi. Haberin ayrıntıları için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

2 KRUVAZİYER LİMANI İÇİN GÜÇBİRLİĞİ YAPILMALI Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliğince 16 Temmuz Çarşamba Günü yapılan toplantıda, ilçemize bilimsel olarak da yapılması görüşü çıkan kruvaziyer limanın yapılıncaya kadar takip edilmesi kararı alındı.ramazan Bayramından sonra Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ile Muğla valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaret edilerek destek istenecek. Son aşamada ise tüm Fethiye olarak kruvaziyer limanın izni için Ankara da gerekli görüşmeler yapılacak. 16 Temmuz Çarşamba Günü saat da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında kruvaziyer limanın yapılması amacı ile çalışma takvimi oluşturulması için bir araya gelen Meslek Kuruluşu Güçbirliği üyeleri toplantıda kruvaziyer limanın yapılması gerektiğinde birleşerek, izin alınıncaya kadar takibinin yapılması gerektiğinde birleştiler. Güçbirliği üyeleri kruvaziyer limanın yapılacağı yer konusunda ısrarcı olunmaması gerektiğini belirterek kruvaziyer limanın yerinin bilimsel bir yaklaşımla belirlenebileceğine dikkat çektiler. 3 Temmuz tarihinde yapılan toplantıda alınan karar gereği yapılan ikinci toplantıya Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı ve Güçbirliği Dönem Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, SMMMO Başkanı Yaşar Bildirici, Muğla Baro Temsilcisi Avukat Tayfur Ülker, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Müdürü Bülent Telli, İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilciliğinden Levent Çimen, Fethiye Makine Mühendisleri Odasından Hakan Yetiş ve TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu nundan Abdullah Koyuncu katıldı. Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı ve Güçbirliği Dönem Başkanı Şaban Arıkan ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kruvaziyer limanın yapılması çalışma takviminin belirlenmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Haberin ayrıntıları için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

3 GELENEKSEL RAMAZAN GIDA YARDIM PAKETİ DAĞITIMLARI YAPILDI. F e t h i y e Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü,Mahalle Muhtarları ve FTSO tarafından titizlikle yapılan ortak çalışma sonucu ihtiyaç sahibi 702 kişi belirlenmiştir. Hazırlanmış olan Gıda Yardım Paketleri ihtiyaç sahiplerine Mahalle ve Köy Muhtarlarımızın değerli destekleri ile dağıtılmıştır. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı seven insanlarımızın insanı duygularını daha güçlü hissettikleri Ramazan ayında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl olduğu gibi İlçemizin mahalle ve köylerinde belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine Gıda Yardım Paketleri Mahalle Ve Köy muhtarlarının gözetiminde dağıtıldı.

4

5 DERİNLİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ SULARA BALIKLAMA ATLAMAYINIZ!! Temmuz Cuma günü saat 10:00 da Fethiye sahil bandında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği nin 18 DERİNLİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ SULARA BALIKLAMA ATLAMAYINIZ!! BOYNUNUZ KIRILABİLİR,FELÇ OLABİLİRSİNİZ sloganıyla başlatmış olduğu sosyal sorumluluk porjesine destek vermek amacı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Deniz Ticaret odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan katılımı ile halkımızın bilinçlendirilmesi için ortak basın açıklaması yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan yapılan basın açıklamasında; Türkiye Omurilik Felçileri Derneği nin DERİNLİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ SULARA BALIKLAMA ATLAMAYINIZ!! BOY- NUNUZ KIRILABİLİR,FELÇ OLABİLİRSİNİZ sloganıyla başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesi sebebiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Herkes tarafından bilinen fakat dikkatli ve yeteri kadar bilinçli olunmadığını düşündüğümüz bir konu olan omuriliği felci, ülkemizin 28 ilinin denize kıyısı olması sebebi ile tahmin edildiğinden çok daha önemli bir konudur.dünyada birçok ülkede başlatılan sosyal sorumluluk projeleri ile omuriliği felcine sebep olan kazaların %70 oranında azaldığı resmi olarak da bilinmektedir. Halen tedavisi mümkün olmayan omuriliği felci vakaları trafik kazaları,sportif kazalar yada doğal afetler ile yaşanabilmektedir.ancak ilçemiz gibi denize kıyısı olan yerlerde genel olarak yaş arası gençlerimizin derinliğini bilmedikleri sulara bilinçsizce balıklama atlamaları sebebi ile yaşanan omurilik felci vakaları olarak da karşımıza çıkmaktadır.bilinçsizce hareket edilmesine bağlı olarak meydana gelen kazalar sonucu yaşanacak olan omuriliği felcinin toplumda yaratacağı maddi zararların yanında onarılamaz manevi yaralar açtığı da çok açıktır. Basın açıklmasının devamı için lütfen websitemizi ziyaret ediniz.

6 KIRIKKALE SİLAH SANAYİ İHTİSAS OSB KURULUŞU Kırıkkale ilinde, Kayseri yolu üzerinde Arpalı Çukuru mevkiinde bulunan 500 dönümlük alan üzerinde 64 parsel (48 adedi 3 ile 5 dönüm, 16 adedi ise 5 ile 7 dönüm) olarak planlanan, Türkiye nin ilk ve tek Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu tamamlanarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji siciline kaydolmuştur. MKEK, TÜPRAŞ Rafinerisi gibi büyük işletmeler Kırıkkale nin ekonomik yapısında önemli rol oynamaktadır. Kırıkkale büyük işletmeler yanında, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi, Keskin Organize Sanayi Bölgesi, 2 Küçük Sanayi Sitesi, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kuruluş çalışmaları devam eden Teknopark ile Savunma Sanayi alanında araştırmalar yapan Savunma Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, özel sektöre ait küçük ve orta ölçekli işletmeleriyle yatırımcıların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek imkan ve kabiliyete sahip bir konumdadır. Sektörel bazda; savunma, metal-makine, mobilya ve petro-kimya sanayi üzerinde yoğunlaşılırken, tarım makineleri, gıda ve yem sanayi, toprak, tekstil alanında da yatırımlar artarak devam etmektedir. Duyurunun devamı ve ayrantıları için lütfen web sitemiz duyurular kısmını ziyaret ediniz. HER YERDE ELEMAN ARAMAYIN...

7 KAMU İHALE MEVZUATI DEĞİŞİKLİKLERİ Kamu İhale mevzuatında bir takım değişikliklere gidilmiştir tarihli ve sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış olan değişikliğe göre kamu ihalelerine katılmak isteyenlerin Elektronik Kamu Alımları Platformuna(EKAP) kayıtlı olması zorunluluğu getirilmiştir.web sayfamızda ilgili duyuruda bulunan ekte konu ile ilgili Kamu İhale Kurumu'nun yazısı bulunmaktadır. Buna göre;t.c. vatandaşı gerçek kişi, T.C. kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ve Ortak girişimlerde T.C.kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler ile T.C.vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının yenilenmiş olan Kamu İhale mevzuatına göre EKAP 'a kayıt olması zorunlu hale getirilmiştir tarihinden itibaren gerçek kişi ve firmalar ön yeterlilik dokümanı veya ihale dokümanını satın alamayacak dolayısıyla ihalelere katılamayacaktır. Bu çerçevede, tarihi itibari ile gerçek ve tüzel kişilerin hak mahrumiyetine uğramaması ve uygulamadaki birliğin sağlanabilmesi için EKAP a kayıt olunması gerekmektedir. ODA AİDATLARINIZI KREDİ KARTINIZLA İNTERNET SİTEMİZDEN ÖDEYEBİLİRSİNİZ.

8

9 ``AHİLİK`` KONULU ÖDÜLLÜ HALK ŞİİRİ YARIŞMASI Kültür ve Turizm Bakanlığı na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde 16 Haziran-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında halk ozanı ve halk aşıklarının katılacağı Ahilik konulu ödüllü yarışma düzenlenmektedir. Medeniyetimizin önemli bir değeri olarak kabul edilen AHİLİK ve kurucusu AHİ EVRAN nın tanıtılması gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanan ve bu çerçevede kültürel ve ahlaki değerlerimizin halk ozanı ve halk aşıklarının şiirlerinde can bulacağı yarışmaya,bütün halk ozanlarımızın ve halk aşıklarımızın katılımı beklenmektedir. Yarışmanın amacı,kapsamı, katılım şartları ve taahhütnamesi web sitemiz duyurular kısmında ilgili duyuruda ekte bilgilerinize sunulmuştur.

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 46 Tarih: 01.12.2014 FTSO ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Güneşli Köy Okulu öğretmenleri ile kutladı. Fethiye Ticaret

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014

FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014 FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 47 Tarih: 08.12.2014 SEYDİKEMER ESNAF ODASINDAN FTSO YA ZİYARET Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır ve ekibi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Detaylı

FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ

FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ MART 2014 SAYI 13 FTSO BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ZİYARET ETTİ Mart 2014 Pazar Günü Belediye Başkanlığı 30 Seçimi öncesinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye Milliyetçi Hareket Partisi(MHP),Cumhuriyet

Detaylı

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR ARALIK 2013 SAYI 48 TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerinin sorunlarının öğrenilip çözümü için çaba sarf edilmesi amacıyla düzenlenen 2013 yılı bölgesel

Detaylı

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa 365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ı ziyaret etti.

Detaylı

İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM AĞUSTOS 2014 SAYI 33

İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM AĞUSTOS 2014 SAYI 33 AĞUSTOS 2014 SAYI 33 KRUVAZİYER LİMANA ADIM ADIM İlçemize kruvaziyer liman yapılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri ziyaret ettikleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar MART 2014 SAYI 10 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası İş Hayatındaki Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar ROTAMIZ BABADAĞ PROJESİ YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI Babadağ dan 12 ay uçuşun yolunu açacak

Detaylı

HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR.

HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR. HAZİRAN 2014 SAYI 26 HARMANDAR: BİNALARIN TEMELİ ATILIYOR. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Mansur Harmandar, Muğla Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi ile ilgili çalışmaları yerinde

Detaylı

Yıl : 3 Sayı : 31 01 Ağustos- 01 Eylül 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır

Yıl : 3 Sayı : 31 01 Ağustos- 01 Eylül 2014. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır Daha önce uygulamaya konan Sigortacılık Kanununda yer alan acentelere ilişkin hükümler değişti. Bu kapsamda acentelerin 22 Ekim 2014 tarihine kadar uygulamaya giren yeni Sigorta Acenteleri Yönetmeliğine

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu AĞUSTOS EKİM 2013 2013 SAYI SAaYI:31 39 KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif ARICAN Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. FTSO Yöneyim

Detaylı

ARICAN DAN YENİYIL MESAJI

ARICAN DAN YENİYIL MESAJI ARICAN DAN YENİYIL MESAJI Sevgili Fethiyeliler ve Saygıdeğer Üyelerimiz; Zaman su gibi akıyor ve bir yılı daha geride bırakıyoruz. Başarılı ve verimli bir yılın sonunda artan sorumluluklarımız ve yüksek

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA

ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA ŞUBAT 2014 SAYI 7 ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Fethiye de ortak akıl oluşturmak ve Fethiye sorunlarını tespit edip çözüm bulmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarını

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası MAYIS 2014 SAYI 18 KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİR ADIM DAHA Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi kapsamında düzenlenen çalıştay 30 Nisan 2014

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından

Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından EYLÜL 2014 SAYI 35 KRUVAZİYER LİMAN İÇİN DESTEK BÜYÜYOR Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından Kruvaziyer Limanın yapılması için başlayan çalışma büyüyerek devam ediyor.fethiye Belediye Başkanı Behçet

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI

FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI OCAK 2014 SAYI 3 FTSO EN ÜST DERECEDE SERTİFİKA ALDI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni,

Detaylı

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası. www.fto.org.tr

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası. www.fto.org.tr NİSAN 2014 SAYI 16 2023 FETHİYE TURİZM STRATEJİSİ ÇALIŞTAYI Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde organize edilen 2023 Fethiye Turizm

Detaylı

FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI

FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI FETHİYE, İZMİR TURİZM FUARINDA TANITILDI Turizm sektörünün en önemli fuarı olan Travel Turkey, 8 inci kez 4-7 Aralık tarihlerinde İzmir de gerçekleştirildi. Fuara katılım 30 ülke ile rekor düzeyde gerçekleşti.

Detaylı

Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında

Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında EYLÜL 2014 SAYI 37 FETHİYE MARKASI MOSKOVA GIDA FUARINDA Ülkemizin yaş sebze ve meyve ihracatı için önemli bir konumda olan Moskova Gıda Fuarında ilçemizde üretilen tarım ürünleri, FTSO nun desteğiyle

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerde tansiyon yükseldi. Çalışmalarını

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerde tansiyon yükseldi. Çalışmalarını AĞUSTOS 2014 SAYI 31 AK PARTİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN DESTEK ARIYOR Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerde tansiyon yükseldi. Çalışmalarını sürdüren siyasi partiler başta

Detaylı

İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman

İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman AĞUSTOS 2014 SAYI 34 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRÜ`NDEN ANLAMLI ZİYARET İlçemizdeki sorunları yerinde incelemeye gelen Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya 20 Ağustos Çarşamba

Detaylı

AHİLİK KONULU ÖDÜLLÜ ULUSLARARASI HALK ŞİİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AHİLİK KONULU ÖDÜLLÜ ULUSLARARASI HALK ŞİİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AHİLİK KONULU ÖDÜLLÜ ULUSLARARASI HALK ŞİİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1- KONUSU : Ahi Evran ve Ahilik düşüncesine ilişkin değerleri kapsayan halk şiiri yarışması. 2- TÜRÜ : Halk Şiiri 3- AMACI : AHİLİK KONULU

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı

FTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARICAN, EMITT`TE FETHİYE`Yİ TANITIYOR

FTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARICAN, EMITT`TE FETHİYE`Yİ TANITIYOR ŞUBAT 2014 SAYI 5 FTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ARICAN, EMITT`TE FETHİYE`Yİ TANITIYOR inci EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve 18 Seyahat Fuarı na katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla TEMMUZ 2013 SAYI:27 100 YILDA 100 KADIN Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle Muğla için 100 Yılda 100 Kadın Projesi hazırlanıyor. Muğla

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK EYLÜL 2014 SAYI 38 İŞ DÜNYASI İLE EĞİTİM KURUMLARI BULUŞACAK Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Fethiye de iş piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve teknik eğitimin daha kaliteli hale getirilmesini

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞTUR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ. Haberin ayrıntıları ve odamızla ilgili tüm haberler için lütfen web sitemzi ziyaret ediniz.

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ. Haberin ayrıntıları ve odamızla ilgili tüm haberler için lütfen web sitemzi ziyaret ediniz. AĞUSTOS 2014 SAYI 32 MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI`NDAN VEDA ZİYARETİ Tayin olması nedeniyle veda ziyaretine geldiği FTSO da oldukça sıcak karşılanan Muğla Vergi Dairesi Müdürü Zafer Evci, FTSO ile oldukça

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

Çalış Bölgesel Toplantısı Raporu

Çalış Bölgesel Toplantısı Raporu Çalış Bölgesel Toplantısı Raporu 02 Aralık 2011 Cuma Çalış / Harem Restoran 02.12.2011 tarihinde, Çalış bölgesinde bulunan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyelerinin katılımı ile Çalış Dayanışma

Detaylı

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI KOORDİNATÖR KURULUŞ : Başbakanlığın 20.04.1963 tarih ve DPT Müst.nıın 3031-3-63/1972, Sayılı Genelgeleri. 18.10.2008 gün ve 27028 Sayılı Resmi

Detaylı

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EURO-

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EURO- HAZİRAN 2014 SAYI 24 FTSO YA BAŞARI ÖDÜLÜ Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EURO- CHAMBRES) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen 2011-2013 yılları arasında yürütülen

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :17. Syf Sayfası :1-9. Syf BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :24. Syf. (Sosyal Demokrat Belediyecilik Eki) Karabağlar da asansörler mercek altında Ġlçedeki bin 800 civarındaki

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN İLAN

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN İLAN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN İLAN MADDE 1. İhale konusu olan işin niteliği, yeri, miktarı, kiralanma süresi, hangi tarih ve saatte yapılacağı, tahmini bedeli ile geçici teminat miktarı; Mersin

Detaylı

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni kayıt üye sayısı : Vefat eden üye sayısı : Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : İstifa

Detaylı

www.fto.org.tr MESLEK KURULUŞLARI FETHİYE İÇİN BİRARAYA GELİYOR Toplantı hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

www.fto.org.tr MESLEK KURULUŞLARI FETHİYE İÇİN BİRARAYA GELİYOR Toplantı hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz. ŞUBAT 2014 SAYI 8 MESLEK KURULUŞLARI FETHİYE İÇİN BİRARAYA GELİYOR Şubat 2014 Pazartesi günü saat 14.00 da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Fethiye deki 17 meslek kuruluşları, üyelerinin

Detaylı

~.t' ~A. ~ /' - T.C. 2013/67 Ihale İlanı. 28/05/20ı3 DAGITIM

~.t' ~A. ~ /' - T.C. 2013/67 Ihale İlanı. 28/05/20ı3 DAGITIM 30/05/13 09:31. ASKALEILCETARIMMUD 4151028 s.ol AŞKALE Kliylcrc lliı;mct T.C. KA YMAKAMLIOI Götürmc Birliği SAyı KONU 2013/67 Ihale İlanı. 28/05/20ı3 ~.t' ~A. ~ /' - ~ h.2.11.tp.af. J/.a.LI..u...$(.AI.&'.

Detaylı

FETHİYE NİN GELECEĞİ İZMİR EKONOMİ DE

FETHİYE NİN GELECEĞİ İZMİR EKONOMİ DE FETHİYE NİN GELECEĞİ İZMİR EKONOMİ DE Fethiyeli gençler Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında imzalanan protokol sayesinde yüzde 15 indirimli eğitim alacak. Fethiye Ticaret

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

27. dönem çalışma raporu Asansör Denetimleri

27. dönem çalışma raporu Asansör Denetimleri Asansör Denetimleri EMO İzmir Şubesi 125 Şubemiz ile Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birlikteliğiyle yürütülen asansör periyodik denetim çalışmaları 27.dönemde de sürdürülmüştür. 2008-2009 yılları

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mayıs 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi TÜRK P&I BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FAALİYETLERİMİZ DENİZ TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ATIK SU OTOMASYON SİSTEMLERİ YENİLEREK HİZMETE

Detaylı

YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU

YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU FTSO Haftalık Haber Bülteni sayı: 45 Tarih: 24.11.2014 YILDIZLAR SAHİPLERİNİ BULDU Fethiye nin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkıda bulunanların ödüllendirildiği gece oldukça coşkulu geçti. Fethiye

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.10.2014 25.11.2014 LETONYA-RİGA İŞ GEZİSİ 28-31 EKİM 2014 ÜYELERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMAK, ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARALARA AÇILMALARINA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİREN

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI MART AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ

2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI MART AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI ŞUBAT AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ TARİH KONU AÇIKLAMA DUYURU YÖNTEMİ 17.2.2014 ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR 3. MESLEK KOMİTESİ YEREL MEDYA WEB SİTESİ

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret EKİM 2014 SAYI 43 BAYAR İLİŞKİLER KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Vergi Dairesi ile FTSO arasında yaşanan sıcak ilişkilerin

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar

Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar sunulmuştur. YENİ TEŞVİK SİSTEMİ İLE İLLERİMİZ SOSYO-EKONOMİK

Detaylı

İÇİNDEKİLER AKİF ARICAN: HEDEFİMİZ FETHİYE DE 12 AY TURİZM FTSO MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKTEKE FORUMDA ODAMIZI TEMSİL ETTİ

İÇİNDEKİLER AKİF ARICAN: HEDEFİMİZ FETHİYE DE 12 AY TURİZM FTSO MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKTEKE FORUMDA ODAMIZI TEMSİL ETTİ MART 2013 SAYI:9 İÇİNDEKİLER FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akİf Arıcan`dan 8 Mart Dünya Kadınlar günü Mesajı AKİF ARICAN: HEDEFİMİZ FETHİYE DE 12 AY TURİZM FTSO MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKTEKE FORUMDA ODAMIZI

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

GÜÇBİRLİĞİ SORUNLAR İÇİN MUĞLA DA. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri

GÜÇBİRLİĞİ SORUNLAR İÇİN MUĞLA DA. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri HAZİRAN 2014 SAYI 22 GÜÇBİRLİĞİ SORUNLAR İÇİN MUĞLA DA Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği üyeleri dün Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ü ziyaret

Detaylı

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ

İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ EYLÜL 2014 SAYI 38 İŞADAMLARI RUSYA`DAN UMUTLU DÖNDÜ nın desteğiyle Rusya İş Gezisi kapsamında Moskova Gıda Fuarına katılarak Rus FTSO işadamlarıyla görüşen Fethiyeli yaş sebze ve meyve ticareti yapan

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı: / Konu: İlmihal Işığında Gençlik yarışması

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü. Sayı: / Konu: İlmihal Işığında Gençlik yarışması T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 973329-310/ 12.01.2017 Konu: İlmihal Işığında Gençlik yarışması ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE Mimar Sinan Mesleki

Detaylı

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.01.2019-27.02.2019) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 24.01.2019-28.02.2019 tarihleri arasında Odamıza; 35 yeni üye kaydedilmiş, 95 üyenin

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R 10-Belediye Meclisimizin 06.02.2017 Pazartesi günü saat 14:00 de Şubat ayı toplantısında gündemin 1 inci Maddesinde yer alan Aslan ÇAVUŞOĞLU ve Mahalle Sakinlerinin 20.01.2017 Tarih ve 138 sayılı mahalle

Detaylı

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ EKONOMİK GÖSTERGELER KIRIKKALE - 2014 KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ İçindekiler Listesi 1)FİNANSAL VERİLER... 5 2)İHRACAT VERİLERİ... 7 3)KURULAN KAPANAN ŞİRKET VERİLERİ... 9 4)SANAYİ KAPASİTE RAPORU

Detaylı

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK satış belgesi 15.04.2008 tarih ve 26848 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5752 sayılı kanunla değişik 4733 sayılı Tütün ve Alkol

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü Her Hafta Haftalık Olağan Toplantısı Meslek Kom. Ocak Şubat 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİNİN YAPILMASI

Detaylı

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 70 Birleşim 1 Oturum Özü İlçemiz Bahri Çatyol Mahallesi 1293 T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 70 Birleşim 1 Oturum Özü İlçemiz Bahri Çatyol Mahallesi 1293 T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ Tarihi 01.12.2016 Sayısı 70 İlçemiz Bahri Çatyol Mahallesi 1293 nolu parselde bulunan Spor Sahasının Spor Genel Müdürlüğüne tahsisi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Gündemin

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ 1 GEREKLİ FORM, BELGE, RAPOR ve İZİN İŞLEMLERİ 2 3 BAŞVURU İŞLEMİ EVRAK VE BİNA İNCELEME

Detaylı

5174 SAYILI ODALAR BORSALAR VE BİRLİK KANUNU

5174 SAYILI ODALAR BORSALAR VE BİRLİK KANUNU BAŞKAN IN MESAJI Ticaret Borsaları bulundukları ilin ve bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında aktif rol üstlenmektedirler. 2005 yılında kurulan ve 12 yıllık hizmet geçmişine sahip olan Kastamonu

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 58 Birleşim 1 Oturum Özü İlçemiz Kültür Mahallesi 61 ada 15- T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

Dönemi 2016 Tarihi Saat 14:00 Sayısı 58 Birleşim 1 Oturum Özü İlçemiz Kültür Mahallesi 61 ada 15- T.C. AKÇADAĞ BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ Tarihi 07.10.2016 Sayısı 58 Özü İlçemiz Kültür Mahallesi 61 ada 15-16-19-20-21 ve 25 nolu parsellerin bulunduğu alanda yapılacak 1/1000 ölçekli İmar Plan Tadilatı için Malatya Büyükşehir Belediyesine yetki

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Endüstri İlişkileri Kapsamında

Endüstri İlişkileri Kapsamında Endüstri İlişkileri Kapsamında Mevzuattaki Değişiklikler Haziran-Temmuz 2009 Dönemi Hazırlayan: Av. Füsun GÖKÇEN 05 Haziran 2009 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin sorunlarını ilk

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin sorunlarını ilk ARALIK 2013 SAYI 46 PASPATUR CANLANDIRILMAYA İHTİYACI VAR Toplantıda yaşanan sorunların yanında oldukça kötü duruma geldiği belirtilen Paspatur Çarşısının canlandırılması için gerekenler ön plana çıktı.toplantıda

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ

MÜLK BİLİRKİŞİ SEÇİMİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 22.07.2014 26.08.2014 DOĞALGAZ KAMPANYASI İLE TOPLANAN İMZALARIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ A TESLİM EDİLMESİ-13.08.2014 DOĞALGAZIN ALANYA YA GELMESİ

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

www.fto.org.tr SOSYAL MEDYADAYIM, ÖYLEYSE VARIM DİYENLER EĞİTİME KATILDI HABERİN AYRINITLARI İÇİN LÜTFEN WEB SİTEMZİ ZİYARET EDİNİZ.

www.fto.org.tr SOSYAL MEDYADAYIM, ÖYLEYSE VARIM DİYENLER EĞİTİME KATILDI HABERİN AYRINITLARI İÇİN LÜTFEN WEB SİTEMZİ ZİYARET EDİNİZ. ŞUBAT 2014 SAYI 6 SOSYAL MEDYADAYIM, ÖYLEYSE VARIM DİYENLER EĞİTİME KATILDI Şubat 2014 tarihinde Sosyal Medyayı Akıllı Kullanma eğitimi gerçekleştirildi. Yat Butik Otel de 08 yapılan eğitime çoğunluğu

Detaylı

Fethiye Ticaret ve Sanayi

Fethiye Ticaret ve Sanayi TEMMUZ 2013 SAYI:25 FTSO SEÇİLMİŞLERİ PERSONELDEN ODA`YI DİNLEDİ Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu, meclis üyeleri ve komite üyelerine odanın işleyişini ve birimleri anlatan sunum yapıldı.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 37 01 Ocak- 01 Şubat 2015. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır

Yıl : 4 Sayı : 37 01 Ocak- 01 Şubat 2015. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası nın yayın organıdır Haberler Yıl : 4 Sayı : 37 01 Ocak- 01 Şubat 2015 nın yayın organıdır MELİG Ekibi Türkiye İkincisi STK lara Destek Veriyoruz Fethiye de kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi için çaba sarf eden

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2019-7000 Birleşim Tarihi : 08/03/2019 Birleşim Saati : 18:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

İl Sağlık Müdürlüğü ile Ortaklaşa İlaç Toplama Kampanyası

İl Sağlık Müdürlüğü ile Ortaklaşa İlaç Toplama Kampanyası İl Sağlık Müdürlüğü ile Ortaklaşa İlaç Toplama Kampanyası Amaç ve İçerik İlaç Toplama Kampanyası ile son kullanma tarihleri geçmemiş, evlerde ihtiyaç fazlası olan ve kullanılmayan ilaçların toplanarak

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı