Hoş Geldiniz. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hoş Geldiniz. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz."

Transkript

1 ENKA lı Olmak

2 Hoş Geldiniz Kayıt sürecinde, aklınıza takılacak pek çok sorunun cevabını bu kitapçığa ekledik. Sorularınızın cevaplarını bu kitapçıkta bulabilmenizi umuyoruz. Farklı bir sorunuz olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz. Size yardım etmek için buradayız. ENKA Okulları Kayıt Kabul Bölümü Kayıt Kabul Koordinatörü Hilal Melikoğlu hilal.melikoglu@enka.k12.tr Kayıt Kabul Sorumlusu Nazan Üçüncü nazan.ucuncu@enka.k12.tr Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

3 HOŞ GELDİNİZ... Aday Kayıt Başvuru Yöntemi Aday kaydı yaptırmak isteyen velilerimizin, web sitemizde yer alan Aday Kayıt Formu nu ( doldurup imzalı olarak, öğrenciye ait nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte Kayıt-Kabul Koordinatörlüğü ne faksla ( ) göndermeleri veya bizzat okula gelerek teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru formunu e-posta ile göndermek isteyen veliler ise Kayıt Kabul Koordinatörü Hilal Melikoğlu veya Kayıt Kabul Sorumlusu Nazan Üçüncü nün e-posta adreslerine gönderebilirler. Okulumuza gönderilen aday kayıt formları başvuru tarih sırasına göre, ilgili yıllar için bekleme listelerinde sıraya yerleştirilmektedir. Anaokuluna başvuru yapan adayların ilk başvurularında, yalnızca bir yaş grubuna değil, istedikleri farklı yaş gruplarına (3, 4, 5 yaş ve 1. sınıf) aynı formla başvuru yapabilmeleri mümkündür. Aday kayıt sistemi erken başvuruya dayalıdır. Aday kayıt başvurusu yapan velilere Kayıt Kabul Koordinatörü tarafından teyid e-postası gönderilir.

4 Sık Sorulan Sorular ENKA Anaokuluna ne zaman ve nasıl başvurabiliriz? Anaokuluna, çocuğunuz doğduğu andan itibaren (erken başvuru sıralamada avantajlı) başvuru yapabilirsiniz. Başvuru formu için web sitemizin kayıt kabul kısmındaki aday kayıt formunu doldurmanız ve çocuğunuzun kimlik fotokopisi ile birlikte okulumuza faks veya e-posta ile göndermeniz gerekmektedir. Ara sınıflara öğrenci alıyor musunuz? Alıyorsanız nasıl ve ne zaman başvurabilirim? Anaokulundaki öğrenci kayıtlarının yanı sıra, ENKA Okullarında, 2.sınıftan 11.sınıfa kadar kontenjan olan sınıf düzeylerine sınavla öğrenci alınmaktadır. Sınavlar nisan ve mayıs aylarında yapılır. Sınavlar için web sitesindeki aday kayıt formu ve öğrencinin kimlik fotokopisi ile nisan ayına kadar başvuru yapılabilir. ENKA Okullarında hangi müfredat uygulanmaktadır? Okulumuzda MEB müfredatının yanı sıra PYP, MYP ve IB DP programları uygulanmaktadır. ENKA Okullarının bağlı olduğu uluslararası kuruluşlar var mı, varsa neler? ENKA Okulları, Uluslararası Okullar Birliği ve New England Okullar ve Üniversiteler Birliği tarafından düzenli aralıklarla yapılan incelemeler yoluyla akredite edilmiştir. ENKA Okulları, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından İlk Yıllar Programı (PYP) ile Diploma Programını (DP) sunmak üzere otorize edilmiştir. ENKA Okulları, şu anda Orta Yıllar Programını (MYP) sunmak üzere otorizasyon için adaylık aşamasındadır. IB Organizasyonu okulumuzu düzenli aralıklarla gözden geçirir ve otorizasyonu yeniler. ENKA Okulları ayrıca, IB Organizasyonunun Türkiye de eğitim merkezi olarak kullandığı ilk okullardan biridir; ENKA ya IB eğitimi için Türkiye nin dört bir yanından öğretmenler gelmektedir. ENKA Okulları Round Square Uluslararası Organizasyonu ve Duke of Edinburgh Uluslararası Ödülü ve Özel Okullar Derneği partneri ve üyesidir. SIK SORULAN SORULAR... Anaokuluna kayıt ile ilgili bilgi alabilir miyim? Kayıtlar erken başvuru sistemine dayalıdır. Başvuru tarihine göre düzenlenmiş bekleme listelerindeki adaylar sıra takip edilerek öncelikle aday öğrenci gözlemine, sonrasında ise kayda davet edilirler.

5 ENKA, Okul ücretlerini nasıl öğrenebilirim? Okul ücretleri ile ilgili bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz. SIK SORULAN SORULAR... Başarı bursu veriyor musunuz? 5. ve 9. sınıf nakil sınavında çok başarılı olan belirli sayıda öğrenciye başarı bursu verilmektedir. ENKA Okullarında kaç türlü burs var? Okulumuzda başarı bursu, spor bursu, sanat bursunun yanı sıra ekonomik durumu yeterli olmayan aileler için mali yardım imkânı da sunulmaktadır. Çocuğum çok iyi bir sporcu, okulunuza girdiği takdirde burs alabilir mi? Okulumuza girmek isteyen öğrencilerin çok iyi sporcu olsun veya olmasın öncelikle nakil sınavında başarılı olması gerekmektedir. Spor bursu ise 8.sınıftan 9.sınıfa geçen ve uluslararası üstün başarı elde eden sporculara değerlendirme sonucunda verilen bir burstur. Yurtdışından gelen öğrenciler için ENKA Okullarında özel kontenjanınız var mı? Hayır, yurtdışından gelen öğrenciler için özel bir kontenjan bulunmamaktadır. Özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için ENKA Okullarına girişte özel bir kontenjanınız veya önceliğiniz var mı? Hayır, özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için okula girişte özel bir kontenjan veya öncelik bulunmamaktadır. ENKA Anaokulunda hangi sınıf düzeyleri bulunmaktadır? 3 yaş, 4-5 yaş ve 5-6 yaş sınıf düzeyleri bulunmaktadır. ENKA Anaokulu sınıfları kaç kişilik? 3 yaş sınıfımızda 16 öğrenci, 4 ve 5 yaş sınıflarımızda ise 18 öğrenci bulunmaktadır. ENKA İlkokul sınıflarındaki öğrenci sayınız nedir? İlkokulda sınıflarda en fazla 23 öğrenci bulunmaktadır.

6

7 ENKA Okullarındaki toplam öğrenci sayısı nedir? Okulumuzun toplam öğrenci sayısı 1235 dir. ENKA Anaokulu ve İlkokul okul saatleri nedir? Okul saatleri: SIK SORULAN SORULAR... ENKA Anaokulunda hangi branş dersleri var? Müzik, Kütüphane, Beden Eğitimi, Sanat, Yüzme ENKA Anaokulunda tüm dersler İngilizce mi yapılıyor? Anaokulunda dersler Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yapılmaktadır. ENKA Okullarında öğretilen yabancı diller nelerdir? İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca. ENKA Okullarındaki İngilizce öğretmenlerinin hepsi yabancı mı? Okulumuzdaki İngilizce öğretmenleri anadili İngilizce olan yabancı öğretmenlerden ve iki dilli Türk öğretmenlerden oluşmaktadır. ENKA Okullarında kaç öğretmen var? Kaçı yabancı uyruklu? Okulumuzda 168 öğretmen bulunmaktadır. Bunların 50 si yabancı uyrukludur. ENKA Okullarında okul sonrası aktiviteler hangi sınıf seviyesinde başlıyor? Okul sonrası aktiviteler ilkokul 1.sınıftan itibaren başlar. Okul takımları var mı? Okul takımlarına öğrenciler hangi sınıf seviyesinde alınıyor? Evet okul takımları var. Öğrencilerin okul takımlarına alındığı sınıf düzeyi spor branşına göre değişiyor, en erken 1.sınıfta alınabiliyorlar. ENKA Okulları, 8.sınıfını bitiren öğrencilerin ne kadarı ENKA Lisesine devam ediyor? Okulumuzda 8.sınıfı bitiren öğrencilerin %90 ı liseye devam ediyor.

8 ENKA Lisesinde IB Diploma Programı zorunlu mu? Evet, IB Diploma Programı zorunludur. 11 ve 12. sınıflarda, Uluslararası Bakalorya Diploma Programının müfredatı uygulanmaktadır. Öğrenciler isterlerse, IB Diploması alabilirler. Bu durumda yüksek ve standart seviyeden karışık olarak seçtikleri altı dersten geçmeleri gerekmektedir. Öğrenciler IB Diploması almak istemezlerse, seçtikleri derslerden geçerek IB sertifikasına sahip olabilirler. Bu dersler, IB Diploması almak için yeterli olmayacaktır. Öğrenciler bu durumda, IB diploması değil, IB Eğitimi ve ENKA Lisesi Diploması alır. Hem IB Diploması hem de ENKA Lisesi Diploması, Milli Eğitim Bakanlığı nın gerekliliklerini karşılamaktadır. ENKA Lisesinden mezun olanlar yalnızca yurt dışına mı gidiyorlar? Mezunlarımız Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelere devam etmektedirler; bu tamamen öğrencinin tercihine bağlıdır. Seçimleri ne olursa olsun öğrencilerimizi başarılı bir üniversite kariyeri için hazırlıyoruz. Okulumuzda, biri Türkiye deki üniversitelere, diğeri ise yurtdışındaki üniversitelere devam edecek öğrenciler için iki adet danışmanlık bölümü bulunmaktadır. Detaylı bilgiyi Mezunlar broşürümüzde bulabilirsiniz. ENKA Lisesinden mezun olan öğrencilerinizin gittiği üniversiteler hangileridir? Liseden mezun olan öğrencilerimizin gittiği üniversitelerin bilgileri Üniversite Kabülleri sayfamızda yer almaktadır.

9 University Acceptances UNIVERSITY ACCEPTANCES... Üniversite Kabulleri The following is the list of universities and colleges to which ENKA graduates have been accepted since our first graduating class in Aşağıda 2012 yılından beri ENKA Okulları mezunlarının kabul aldığı üniversitelerden örnekler bulabilirsiniz: Turkey Türkiye US ABD US ABD Acıbadem Üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi Beykent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Çanakkale 18 Mart Üniv. Dokuz Eylül Üniversitesi Gebze Teknik Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi Haliç Üniversitesi Işık Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi İstanbul Bilgi Üniversitesi İstanbul Kültür Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Kadir Has Üniversitesi Koç Üniversitesi Medipol Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniv. Okan Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi Sabancı Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi American University Arizona State University Babson College Ball State University Barnard College Bentley University Berklee College of Music Binghamton University Boston College Boston University Brandeis University Brown University Bryant University Bucknell University Carnegie Mellon University Chapman University Clark University Columbia University Connecticut College Cornell University The Culinary Inst. of America Dartmouth College Drew University Duke University Emerson College Emory University Fashion Institute of Technology Fordham University Fullerton College Georgetown University The George Washington University Georgia Institute of Technology Harvard University Johns Hopkins University Johnson & Wales University Lafayette College Lake Forest College Lynn University Michigan State University Mount Ida College New York University The New School Northeastern University Northwestern University Oberlin College Old Dominion University Pennsylvania State University Pepperdine University Pratt Institute Purdue University Rensselaer Polytechnic Institute Rhode Island School of Design Rutgers University San Diego State University San Francisco State University Santa Clara University Santa Monica College Savannah College of Art and Design School of the Art Inst. of Chicago School of Visual Arts Skidmore College Southern Methodist University St. Edward's University Stanford University Suffolk University Trinity University Tufts University University of California, Berkeley University of California, Irvine University of California, L.A. University of California, San Diego University of Illinois at Urbana-Champaign University of Massachusetts Universityof Miami University of Michigan University of Pennsylvania University of Rochester University of Southern California University of Virginia Vanderbilt University Vassar College Wellesley College Worcester Polytechnic Institute University of Washington

10 University Recognition of the IB Diploma Üniversiteler Tarafından IB Diplomasının Tanınması The International Baccalaureate Diploma is recognized by the world's leading universities and in many cases a good diploma will ensure advanced standing in particular subjects. There are currently over 3,000 universities from 90 countries that run an IB recognition policy. For a complete listing of universities with IB recognition policies please visit UK Birleşik Krallık Europe Avrupa Architectural Assoc. & Asia ve Asya School of Architecture Arts University Bournemouth Bournemouth University Brunel University Camberwell College of Arts Cambridge School of Visual & Performing Arts Central Saint Martins College of Art & Design City University Durham University European School of Economics Goldsmiths College, University of London Imperial College London King's College London Kingston University London College of Communication Oxford Brookes University Queen Mary, University of London Royal Holloway, University of London School of Oriental and African Studies University of Bath University of Brighton University of Edinburgh University of Exeter University of Glasgow University of Kent University of Manchester University of Nottingham University of Oxford University of Reading University of Surrey University of Warwick University of York Medical University, Bulgaria Charles University Prague, Czech Republic Paris College of Art, France SciencesPo -Menton, France Carl Benz School of Engineering, Germany Jacobs University, Germany University of Debrecan, Hungary American University of Rome, Italy Universita Bocconi, Italy Nuova Accademia di Belle Arti, Italy IDC Herzliya Raphael Recanati, Israel Nagoya University, Japan Erasmus Universiteit Rotterdam, Gerrit Rietveld Academie, KABK Royal Academy of Art, Leiden University, Universiteit Maastricht, University College Utrecht, Amsterdam University College, University of Amsterdam, De Haagse Hogeschool, Cesar Ritz Colleges, Switzerland Les Roches International School of Hotel Management, Switzerland Canada Kanada Carleton University Dalhousie University University of Guelph Humber College McGill University Sheridan College Simon Fraser University University of British Columbia University of Toronto Western University York University ÜNİVERSİTE KABULLERİ... Uluslararası Bakalorya Diploması dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından tanınan ve birçok durumda belirli derslerde avantaj sağlayan önemli bir diplomadır. Halihazırda 90 ülkede 3000 den fazla üniversitede IB diploması kabul görmektedir. IB kabul politikasına sahip olan okulların tam listesine ulaşmak için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

11 Poligon Mahallesi, Sarıyer Caddesi 121/1 İstinye İstanbul, TÜRKİYE Tel:

ENKA OKULLARI Okul Profili Sadi Gulcelik Spor Sitesi İstinye İstanbul, Turkey Tel: +90 (212)

ENKA OKULLARI Okul Profili Sadi Gulcelik Spor Sitesi İstinye İstanbul, Turkey Tel: +90 (212) Okul Profili 2016-17 Sadi Gulcelik Spor Sitesi İstinye 34460 İstanbul, Turkey Tel: +90 (212) 705 6500 www.enkaschools.kl2.tr www.enkaschools.kl2.tr/schoolprofile CEEB Kod: 696580 IB School Kodu: 2546 ENKA

Detaylı

2017 ÜNİVERSİTE KABULLERİ. Saint Benoît Lisesi

2017 ÜNİVERSİTE KABULLERİ. Saint Benoît Lisesi 2017 ÜNİVERSİTE KABULLERİ Saint Benoît Lisesi TÜRKİYE : 133 mezunumuza 29 devlet, 48 burslu fakülte... Boğaziçi Üniversitesi : 1 ODTÜ : 1 İstanbul Teknik Üniv. : 4 Koç Üniversitesi : 24 Sabancı Üniversitesi

Detaylı

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Helin ÖZTÜRK University College London Sanat Tarihi Ayşe AKIN Université de Montréal İletişim İletişim School of Arts Institute of Chicago Derin DEMİRCİOĞLU California College of Arts Massachusetts College

Detaylı

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2]

Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Dünya Üniversiteleri ve Türkiye [2] Bugün de Shanghai Jiao Tong tarafından yapılan araştırmaya değinmeye devam ediyorum. Bu araştırmanın yapılmasındaki en temel sebep Çin üniversiteleri ile diğer ülkelerin

Detaylı

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ 2016 MEZUNLARI ÜNİVERSİTE GURUR TABLOSU

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ 2016 MEZUNLARI ÜNİVERSİTE GURUR TABLOSU SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ ADI SOYADI 2016 MEZUNLARI ÜNİVERSİTE GURUR TABLOSU DIŞINDAKİ ÜLKELER Onur ALPTEKİN (Asil) Koç Zeynep Naz ERDİNÇ Siyaset Bilimi (Asil) Marmara İdil ÖZÇELİK Irmak YILMAZ INSA

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ www.mgmt.boun.edu.tr NEDEN İŞLETME? Firmanın işleyişindeki temel pozisyonların çoğu işletme alanlarının içinde yer alır Yönetim Kurulu CEO Finans İnsan Kaynakları Operasyon

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ www.mgmt.boun.edu.tr İŞLETME YÖNETİMİ İşletme yönetimi, bir organizasyonun amaçlarına ulaşabilmesi için insan, finansal, teknolojik ve fiziksel kaynakları ve faaliyetlerini

Detaylı

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC Anadolu liselerinin diğer kolejlerden en belirgin farkı; Amerikan eğitim standartlarını ülkemize getirerek öğrencilerine; ortaöğretim kademesinden itibaren ana dil seviyesinde

Detaylı

Üniversite Bölüm Bölüm (Asil) Üniversite Bölüm Üniversite Bölüm

Üniversite Bölüm Bölüm (Asil) Üniversite Bölüm Üniversite Bölüm ÖSYM 2017 Üniversitesi Fransa Yurtdışı (diğer ülke) Okul No. Tercih Üniversite Bölüm Bölüm (Asil) Üniversite Bölüm Üniversite Bölüm Biyomühendislik (İngilizce) (UOLP-Montana 7 Université de Bordeaux Médecine

Detaylı

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC Anadolu liselerinin diğer kolejlerden en belirgin farkı; Amerikan eğitim standartlarını ülkemize getirerek öğrencilerine; ortaöğretim kademesinden itibaren ana dil seviyesinde

Detaylı

AKADEMİK YILI GLOBAL EXCHANGE KALAN KOTALARA GÖRE YERLEŞTİRME SEÇİM SONUÇLARI

AKADEMİK YILI GLOBAL EXCHANGE KALAN KOTALARA GÖRE YERLEŞTİRME SEÇİM SONUÇLARI 20.02.2017 2017-2018 Akademik Yılı için açılmış Global Exchange başvuruları sonucunda yapılan öğrenci yerleştirmelerinin detay bilgisi ekteki tabloda belirtilmiştir. Belirtilen tabloda, seçim komitesi

Detaylı

Yurtdışı Mimarlık Université de Liège

Yurtdışı Mimarlık Université de Liège Yurtdışı 2017-2018 İsim Ülke Üniversite Bölüm Eren ERİŞ University of Exeter Bristol University Baran PAKSOY Goldsmiths University University of Kent Yönetim ve Girişimcilik Uluslar Arası Yönetim Uluslar

Detaylı

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22 23 Kasım 2018 Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi M. Hasan Atasoy Atılım Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü

Detaylı

Almanya da bu liste dışındaki devlet üniversiteleri danışmanlık bedeli 900 olup başvuru süreçleri ve vize desteğini kapsar.

Almanya da bu liste dışındaki devlet üniversiteleri danışmanlık bedeli 900 olup başvuru süreçleri ve vize desteğini kapsar. PARTNERLER: Almanya: (ücretsiz dnş) - IUBH University of Applied Science - GISMA Business School - EU Business School - SRH Hochschule Heidelberg Almanya da bu liste dışındaki devlet üniversiteleri danışmanlık

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

NEDEN ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA PROGRAMI?

NEDEN ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA PROGRAMI? 1 NEDEN ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA PROGRAMI? Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP); sorgulamaya yönlendiren bir program olarak öğrenciye problem çözme, iletişim kurabilme, kendini yazılı ve

Detaylı

Amerika Dil Okulları Fiyatları

Amerika Dil Okulları Fiyatları EYALET CALIFORNIA ŞEHİR OKUL ADI Konaklama H.Alanı Aylık Sağlık 20 1050 1575 2 3060 3960 4950 5490 6405 7320 8235 BERKELEY LSI 25 1176 1764 2352 3438 4464 5580 5976 6972 7968 8964 65 150 90 335 305 110

Detaylı

BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında:

BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında: BÜ de bugüne verilen 604 doktorayla ilgili küçük bir araştırma yaptım. Sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu işe girişme nedenlerim arasında: Bana BÜ de doktora yaptığım takdirde ne olabilirim sorusunu

Detaylı

YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU. HOġ GELDĠNĠZ

YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU. HOġ GELDĠNĠZ YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU HOġ GELDĠNĠZ SANDI ENGLER Yurt DıĢı Üniversite DanıĢmanlığı Bölümü Koordinatörü GÜNĠZ DURMUġ Yardımcı DanıĢman

Detaylı

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University

ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi. Erika H Gilson, ret. Princeton University ABD de Akademik Ortamlarda Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi Erika H Gilson, ret. Princeton University Sunuma genel bakış ABD de yabancı dil öğrenimi ABD de yüksek öğretim kurumları Yabancı dil öğretimi

Detaylı

Material Conne X ion Database

Material Conne X ion Database Material Conne X ion Database is open for trial access until May 28, 2012. Anyone on your school's network can access the database by going directly to the login page using this link. No login is required.

Detaylı

ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI

ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI ÜLKEMİZ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİNDE VERİLEN BİTKİ MATERYALİ DERSLERİNİN A. B. D. ÜNİVERSİTELERİYLE KARŞILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Mükerrem ARSLAN Prof. Dr. M. Emin BARIŞ Doç.Dr. Aysel USLU Yrd.Doç.Dr. Songül

Detaylı

Amerika Dil Okulları Fiyatları. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (USD)

Amerika Dil Okulları Fiyatları. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (USD) CALIFORNIA 1128 2256 3214 4285 76 6092 6709 7667 8626 1 0 12 1 125 1344 2688 3831 5108 6048 58 7967 9139 10282 1 0 12 1 125 1440 40 27 3960 51 6400 7080 8260 9440 106 65 90 335 270 100 BERKELEY 25 15 2280

Detaylı

Yurtdışı İTALYA Bocconi University Uluslar Arası Yönetim. Mimarlık Université de Liège. İnşaat Mühendisliği

Yurtdışı İTALYA Bocconi University Uluslar Arası Yönetim. Mimarlık Université de Liège. İnşaat Mühendisliği Yurtdışı 2017-2018 İsim Ülke Üniversite Bölüm Eren ERİŞ University of Exeter Bristol University Goldsmiths University University of Kent Yönetim ve Girişimcilik Uluslar Arası Yönetim Uluslar Arası Yönetimi

Detaylı

18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI. Cambridge Yurt Yok Berkshire Yurt Yok 5455

18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI. Cambridge Yurt Yok Berkshire Yurt Yok 5455 18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI İNGİLTERE Ücret (GBP) Bell Leys School Cambridge Yurt 11-17. 2775 Yok 5455 Bell Wellington Berkshire Yurt 12-17. 2775 Yok 5455 British Study Centre Ardingly

Detaylı

18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI. Cambridge Yurt Yok Berkshire Yurt Yok 5455

18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI. Cambridge Yurt Yok Berkshire Yurt Yok 5455 18 YAŞ ALTI BİREYSEL YAZ OKULLARI PAKET FİYATLARI İNGİLTERE Bell School Bell Leys Wellington British Study Centre Ardingly Embassy CES Sussex Embassy CES Brookes Uni. Unv. of Oxford Embassy-Docklands,

Detaylı

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları

Amerika Dil Okulları 2018 Yılı Eğitim ve Konaklama Fiyatları Amerika Dil Okulları 201 Yılı Eğitim ve Fiyatları İngilizce dil eğitimi almak için ilk akla gelen ülkelerden birisi olan Amerika da eğitim alabileceğiniz bir çok şehir seçeneğiniz vardır. Amerika da dil

Detaylı

Üniversite ve Bilim. Adil Denizli Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü. 23 Şubat 2018 Antalya

Üniversite ve Bilim. Adil Denizli Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü. 23 Şubat 2018 Antalya Üniversite ve Bilim Adil Denizli Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü 23 Şubat 2018 Antalya Hayal Gücü Bilgiden Daha Değerlidir Albert Einstein (1879-1955) (1921 Nobel Fizik Ödülü) Atatürk ve Bilim ANKARA-

Detaylı

İTÜ GVO ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ 2017 ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

İTÜ GVO ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ 2017 ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 1 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK 2 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ 3 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK 4 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

İngiltere'de Yaşam: İngiltere'de Eğitim Sistemi: İngiltere'de Üniversitelerine Başvuru:

İngiltere'de Yaşam: İngiltere'de Eğitim Sistemi: İngiltere'de Üniversitelerine Başvuru: İngiltere'de Yaşam: Zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra büyüleyici doğası ile Birleşik Krallık, dünyanın önde gelen modern sanat, tasarım, kültür, moda ve spor merkezlerinden biridir. Birleşik Krallık'ı

Detaylı

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Amerika Dil Okulu Fiyatları. Haftalık AMERİKA. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$)

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Amerika Dil Okulu Fiyatları. Haftalık AMERİKA. Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) I EYALET ŞEHİR OKUL ADI Saati 4 6 8 12 16 süre fiyat süre fiyat aile yurt ALABAMA TUSCALOOSA UNV. OF ALABAMA Dönemi Bir Dönemi 1956 $ 50 1400 5 930 125 105 11 1683 24 64 4216 5270 5814 8721 BERKELEY LSI

Detaylı

Amer ka D l Okulları 2019 Yılı Eğ t m ve Konaklama F yatları

Amer ka D l Okulları 2019 Yılı Eğ t m ve Konaklama F yatları Amer ka D l Okulları 2019 Yılı Eğ t m ve Konaklama F yatları OKUL VE ŞEHİR ( - Rez. Bedeli NEW YORK - Empire State Building 20 1440 2092 2790 4185 5400 7830 9135 11745 28 1710 2520 30 5040 60 8640 10080

Detaylı

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) 870 ELS 440 SILICON VALLEY. 60 150 250 555 170 75 UC IRVINE 21 4 Hafta: 2100 10 Hafta: 3700

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) 870 ELS 440 SILICON VALLEY. 60 150 250 555 170 75 UC IRVINE 21 4 Hafta: 2100 10 Hafta: 3700 I EYALET ŞEHİR OKUL ADI Saati 4 6 8 12 16 süre fiyat süre fiyat aile yurt ALABAMA TUSCALOOSA UNV. OF ALABAMA 22 1956 1956 468 50 1400 0 9 400 100 10 18 80 3480 4480 5400 9000 CALIFORNIA BERKELEY LSI 15

Detaylı

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir? 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?, TEOG sınavlarının sonuçlarında ortaya çıkan YEP e (yerleştirmeye esas puan) göre öğrenci kaydı yapmaktadır. YEP en yüksek

Detaylı

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Hazır, Dikkat, Başla! http://www.blogtrw.com/en/2015/05/otas-and-their-business-strategies-a-race-of-giants/ YARIŞ DEĞİL, ERKEN BİR SABAH KOŞUSU. http://bioluxia.com/gestion/wp-content/uploads/2014/09/nike-running-and-sunrise-hd-wallpaper.jpg

Detaylı

ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ

ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ ÖZEL KAVAKLI ANADOLU LİSESİ FREE SCHOOL (ÖZGÜR OKUL) Free School 1921 yılında ortaya çıkan ilerici eğitim felsefesinin bir uzantısıdır. Amerika da ve Avrupa da "İlk Humanist Eğitim Modeli" olarak değerlendirilmektedir.

Detaylı

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngiltere Dil Okulu Fiyatları. Knk. Ders

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngiltere Dil Okulu Fiyatları. Knk. Ders ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngiltere Dil Okulu Fiyatları İNGİLTERE Bath Kaplan International 20 864 18 1664 2352 31 3840 4338 32 5337 30 8 1464 1952 2784 3712 4480 40 32 5877 160 205 80 Belfast

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85 KOÇ EĞİTİM KOLEJİ ANKARA AÇILIYOR! ANAOKULU İLKÖĞRETİM OKULU LİSE ve ANADOLU LİSESİ YENi Maltepe Anaokulu Maltepe İlkögretim Maltepe Lise Cevizli, Fatih Cd. Atilla Sk No:8 Tel: (216) 441 48 48 Bahçeşehir

Detaylı

Süre / Fiyat (USD) 16 hafta. 8 hafta. 12 hafta. 20 hafta. Süre / Fiyat (USD) 16 hafta. 12 hafta. 8 hafta. 20 hafta

Süre / Fiyat (USD) 16 hafta. 8 hafta. 12 hafta. 20 hafta. Süre / Fiyat (USD) 16 hafta. 12 hafta. 8 hafta. 20 hafta AMERİKA DİL LARI 1 YILI EĞİTİM ve KONAKLAMA FİYATLARI Temsilciliğini yaptığımız Amerika dil okulları ACCET (Accrediting Council for Continuing Education and Training) tarafından onaylıdır. Süre / Fiyat

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ www.pols.boun.edu.tr NEDEN BOĞAZİÇİ SEÇKİN ÖĞRENCİ PROFİLİ Eğitim ve Öğretim Akademik Kadro Dünya ile paralel siyaset bilimi ve uluslararası

Detaylı

Bath Kaplan International

Bath Kaplan International Bath Kaplan International 20 1040 1500 2000 2880 3840 4700 4680 32 5755 30 1220 1770 2360 3360 4480 5400 5285 32 6340 155 195 185 15 am 640 870 1160 1740 2080 2600 3120 36 3960 20 am 740 1020 1360 2040

Detaylı

Erasmus Programı Genel Değerlendirme

Erasmus Programı Genel Değerlendirme Erasmus Programı Genel Değerlendirme İlyas Ülgür Erasmus Program Koordinatörü 6 Mayıs 2013 Ege Üniversitesi Türkiye de Erasmus Öğrenci Hareketliliği 18000 16000 17000 14000 12000 11998 10000 10095 8000

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları Yüksek Lisans ve Doktora Programları dogus.edu.tr Yüksek Lisans Programları SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz) İletişim Bilimleri

Detaylı

Summer School. İrlanda. Almanya

Summer School. İrlanda. Almanya Summer School 8-18 İngiltere Amerika Malta yaş g rupla rı için 2014 harik Kanada a bir yaz o kulu İrlanda mace rası... Almanya Summer School 2014 Yaz Okulu Merkezlerimizden Bazıları İngiltere Brunel University

Detaylı

1

1 1 2 3 Petek Yetke (10B) imza karşınızda ünlü bir editör olabilir Okulumuz öğrencilerinin yazdıkları denemelerin ve çeşitli yazı faaliyetlerinin yer aldığı ve yılda bir kez mayıs aylarında

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÜNİVERSİTELERİNE KABULLER 104 MEZUN 9 ÜLKE 87 ÜNİVERSİTE 179 KABUL

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÜNİVERSİTELERİNE KABULLER 104 MEZUN 9 ÜLKE 87 ÜNİVERSİTE 179 KABUL FRANSA ÜNİVERSİTELERİ 24 ÜNİVERSİTE 59 KABUL SELİN MADRAN YER BİLİMLERİ-JEOLOJİ UNIVERSITÉ DE MONTPELLIER SELİN ELVAN TAŞPINAR TIP UNIVERSITÉ CLAUDE BERNARD - LYON ELİF TEZER GENETİK VE YAŞAM BİLİMİ UNIVERSITÉ

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU EĞİTİM-ÖĞRETİMM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, eğitim öğretim yılında TED Tokat Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza,

Detaylı

SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ

SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ VE TİCARET OKULU REHBERLİK SERVİSİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI «YKS» TEMEL YETERLİLİK TESTİ «TYT» ALAN YETERLİLİK TESTİ «AYT» YABANCI DİL SINAVI TEMEL YETERLİLİK TESTİ «TYT»

Detaylı

20 1620 3120 4680 - - - - 20 + 7 1720 3320 4980 6480 8720 12257 16343 28 + 7 2040 4000 6000 7760 9615 13191 17588 20 1620 3120 4680 - - - -

20 1620 3120 4680 - - - - 20 + 7 1720 3320 4980 6480 8720 12257 16343 28 + 7 2040 4000 6000 7760 9615 13191 17588 20 1620 3120 4680 - - - - BÖLGE AMERİKA 2016 YILI LISTESI USD 20 1620 3240 4380 - - - - 24 1780 3560 4920 6560 20 12780 17040 30 2000 4000 5520 7360 9600 14400 19200 Tek: 320 Tek: 400 Çift: 430 Tek: 495 NEW YORK State University

Detaylı

DUTY YURTDIġI EĞĠTĠM DANIġMANLIK ĠNGĠLTERE DĠL OKULLARI FĠYAT LĠSTESĠ Zaman/Fiyat ($) Haftalık Konaklama ($) Diğer Ücretler ($)

DUTY YURTDIġI EĞĠTĠM DANIġMANLIK ĠNGĠLTERE DĠL OKULLARI FĠYAT LĠSTESĠ Zaman/Fiyat ($) Haftalık Konaklama ($) Diğer Ücretler ($) ġehir DUTY YURTDIġI EĞĠTĠM DANIġMANLIK ĠNGĠLTERE DĠL OKULLARI FĠYAT LĠSTESĠ Zaman/Fiyat ($) Konaklama ($) Diğer Ücretler ($) Okul Adı Ders Saati 4 6 8 12 16 24 28 36 48 Aile Yurt Konaklama Rezervasyo n

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI Yüksek Lisans ve Doktora GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI 10 EYLÜL 2018 de BAŞLIYOR Y Ü K S E K L İ S A N S V E D O K T O R A P R O G R A M L A R I YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI SOSYAL

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 31 Mayıs 2015)

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 31 Mayıs 2015) SAYILARLA TEDÜ 2014-15 (güncelleme: 31 Mayıs 2015) ÖĞRENCİ SAYILARI a. Yeni Öğrenciler (2014 girişli): Yerleşen (%100 ) : 37 Yerleşen (%75 ) : 34 Yerleşen (%50 ) : 203 Yerleşen (%25 ) : 96 Yerleşen (toplam)

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

Tüm burslar gibi kısmi burslar da Türk Eğitim Vakfı nın burs yönetmeliğindeki kriterler esas alınarak TEV tarafından belirlenir.

Tüm burslar gibi kısmi burslar da Türk Eğitim Vakfı nın burs yönetmeliğindeki kriterler esas alınarak TEV tarafından belirlenir. Sıkça Sorulan Sorular Başvuru Başvuru ne zaman bitiyor? 18 Nisan 2017 Salı (Saat 17:00 a kadar), postaya veya kargoya o gün verilmiş olan ya da online yapılan başvurular (Online saat 20.00 a kadar) kabul

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma

BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma BĐLGĐ de Erasmus değişim programı uygulamaları ve uluslararasılaşma Ulusal Ajans Güz Toplantısı, 9.10.2008 Ayşe Deniz Özkan Đstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Kurumsal Koordinatörü Başlangıç Uluslararası

Detaylı

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ 2017 MEZUNLARIMIZIN YERLEŞMEYE HAK KAZANDIĞI ÜNİVERSİTELER

SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ 2017 MEZUNLARIMIZIN YERLEŞMEYE HAK KAZANDIĞI ÜNİVERSİTELER SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ 2017 MEZUNLARIMIZIN YERLEŞMEYE HAK KAZANDIĞI ÜNİVERSİTELER NO 1 Birgül GÜNDOĞDU Université Bordeaux Uluslararası İlişkiler 2 Nil AKTAN Université Strasbourg Sosyoloji 3

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

2016 NDS MEZUNLARI ÜNİVERSİTE KABULLERİ VE SON TERCİHLERİ

2016 NDS MEZUNLARI ÜNİVERSİTE KABULLERİ VE SON TERCİHLERİ Aksel MURATYAN Aksel SABAH Alara GÜNAYDIN Alara SAYIKLI Ali Berke TÜKENMEZ Ali Kaan ÖZDEN Alihan BAYRI Alp KALLECİ Alp PERGEL Alpdora KOCA Andre EKİNCİ İşletme (İngilizce) (%50 Matematik Fizik Mühendisliği

Detaylı

Summer School. 8-18 yaş grupları için harika bir yaz okulu macerası... Almanya. İrlanda

Summer School. 8-18 yaş grupları için harika bir yaz okulu macerası... Almanya. İrlanda Summer School 2015 8-18 yaş grupları için harika bir yaz okulu macerası... İngiltere Amerika Malta Kanada İrlanda Almanya Batı Mah,Hatboyu Cad,Pendik İş Merkezi,No:42 Kat:1/67 Pendik - İstanbul(Hızlı Tren

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 22/04/2016

AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 22/04/2016 2016-2017 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 22/04/2016 ASİL LİSTE Öğrenci Numarası Bölüm Dönem Seçilen Üniversite Adı Tercih Sırası Seviye Toplam Skor 0040706 Psikoloji Güz Utrecht

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Elektrik-Elektronik Mühendisi Nelerle Uğraşır? Elektrik enerjisi: Üretimi, dağıtımı, yönetimi Elektronik aygıtlar: Tasarımı, imalatı Sistem

Detaylı

SAYILARLA TEDÜ 2015-16 (güncelleme: 01 Ekim 2015)

SAYILARLA TEDÜ 2015-16 (güncelleme: 01 Ekim 2015) SAYILARLA TEDÜ 2015-16 (güncelleme: 01 Ekim 2015) ÖĞRENCİ SAYILARI a. Yeni Öğrenciler (2015 girişli): Yerleşen (%100 ) : 75 Yerleşen (%75 ) : - Yerleşen (%50 ) : 239 Yerleşen (%25 ) : 145 Yerleşen (ücretli

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU TED DİYARBAKIR KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU 1 2 ÖNSÖZ Bu kitapçık 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında TED Diyarbakır Koleji Özel anasınıfına, Özel ilkokula

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

2015 ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE SONUÇLARI

2015 ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE SONUÇLARI 2015 ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE SONUÇLARI YAREN KERPİÇ İPEK POURALİZADEH YASEMİN ERTİK SELEN İLKBAĞ DARA DEMİR UNIVERSITE PARIS DESCARTES TIP FAKÜLTESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK

Detaylı

2016 NDS MEZUNLARI ÜNİVERSİTE KABULLERİ VE SON TERCİHLERİ

2016 NDS MEZUNLARI ÜNİVERSİTE KABULLERİ VE SON TERCİHLERİ Aksel MURATYAN Aksel SABAH Alara GÜNAYDIN Alara SAYIKLI Ali Berke TÜKENMEZ Ali Kaan ÖZDEN Alihan BAYRI Alp KALLECİ İşletme (İngilizce) (%50 Matematik Fizik Mühendisliği Sanat Tarihi 2016 NDS MEZUNLARI

Detaylı

Results of the Second Round of Erasmus/Exchange Applications in the Academic Year (March 2nd, 2018)

Results of the Second Round of Erasmus/Exchange Applications in the Academic Year (March 2nd, 2018) Results of the Second Round of Erasmus/Exchange Applications in the Academic Year 2017-2018 (March 2nd, 2018) Student ID Department University Points Nominated University Term 2010880078 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu Haluk Ünal University of Maryland, TASSA Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı 12-13 Temmuz 2012 İstanbul, The Marmara Hotel Türk

Detaylı

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 30 Haziran 2014)

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 30 Haziran 2014) SAYILARLA TEDÜ 2013-14 (güncelleme: 30 Haziran 2014) ÖĞRENCİ SAYILARI a. Yeni Öğrenciler (2013 girişli): Yerleşen (%100 burslu) : 42 Yerleşen (%50 burslu) : 288 Yerleşen (toplam) : 330 (204 K = %62; 126

Detaylı

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 15 Ekim 2014)

SAYILARLA TEDÜ (güncelleme: 15 Ekim 2014) SAYILARLA TEDÜ 2014-15 (güncelleme: 15 Ekim 2014) ÖĞRENCİ SAYILARI a. Yeni Öğrenciler (2014 girişli): Yerleşen (%100 ) : 37 Yerleşen (%75 ) : 34 Yerleşen (%50 ) : 203 Yerleşen (%25 ) : 96 Yerleşen (toplam)

Detaylı

İngiltere Dil Okulları Fiyat Listesi. Saati aile yurt

İngiltere Dil Okulları Fiyat Listesi. Saati aile yurt Bath Kaplan International* 20 870 1260 1680 2385 3180 3750 4500 5250 6000 6750 30 1005 1462 1950 2745 3660 4425 5310 6195 7080 7965 110 170 255 150 Belfast International House* 20 702 999 1332 1998 2520

Detaylı

Amerika Dil Okulları. Haftalık AMERİKA ELS

Amerika Dil Okulları. Haftalık AMERİKA ELS Haftalık Uzun Süreli Paket Programlar Haftalık AMERİKA Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) I20 Knk. H.Alanı Ders Akademik Dönem Akadem. Sem. Akadem. Yıl Kayıt Konaklama Kargo Bulm Karş. EYALET ŞEHİR OKUL

Detaylı

Sınırları Birlikte Aşalım...

Sınırları Birlikte Aşalım... Sınırları Birlikte Aşalım... ICES Turkey YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ICES Turkey YÜKSEK KALİTE STANDARTLARDA HİZMET SUNMAKTADIR Okul bilgisi Vize işlemleri Oryantasyonlar Hava alanı transferleri Eğitim

Detaylı

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1 Dijital Çağda Mendeley ve Siz Dr.Başak Candemir 1 Gündem Mendeley nedir? Dünyada Mendeley Mendeley ın Türkiye için önemi Mendeley le yapabilecekleriniz Yol haritası 2 Mendeley nedir? Mendeley yayınları

Detaylı

1 Bu rapor, IB Diploma programı ile IB diploması sahibi öğrencilerin üniversitelere yerleştirilmelerinde

1 Bu rapor, IB Diploma programı ile IB diploması sahibi öğrencilerin üniversitelere yerleştirilmelerinde TÜRKİYE DE ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA PROGRAMI VE ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA SAHİBİ ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRİLME DURUMLARI ÜZERİNE RAPOR 1 1 Bu rapor, IB Diploma programı ile IB diploması

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$)

Süreler (Hafta) & Fiyatlar (US$) I EYALET ŞEHİR OKUL ADI Saati 4 6 8 12 16 süre fiyat süre fiyat aile yurt ALABAMA TUSCALOOSA UNV. OF ALABAMA 22 Bir Dönemi 1956 $ 50 $2,8 $4,2 $5,356 $3,0 $5,040 $6,384 0 5 9 13 1980 2640 3840 49 6840

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Kocaeli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2018-2019

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar Kimler başvurabilir? Adaylardan, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda

Detaylı

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngilizce Öğretmenlerine Yönelik Programlar

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngilizce Öğretmenlerine Yönelik Programlar ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - İngilizce Öğretmenlerine Yönelik Programlar İNGİLTERE ÜCRETLER (GBP) CELTA 4 Aralık hariç her ay 1371 DELTA Full Time 9 16 Mart, 14 Eylül 2907 DELTA Part Time 32 29.Eyl

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ. Hoşgeldiniz.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ. Hoşgeldiniz. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ Hoşgeldiniz. 2 Özyeğin Üniversitesi (OzU) Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Kurucu : Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : İstanbul Altunizade Öğrenim Dili : İngilizce Neden

Detaylı

DUTY YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK AMERİKA (USA) DİL OKULLARI FİYAT LİSTESİ

DUTY YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK AMERİKA (USA) DİL OKULLARI FİYAT LİSTESİ Hftlık 4 Hft DUTY YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK AMERİKA (USA) DİL OKULLARI FİYAT LİSTESİ 8 Hft 12 Hft Sti ATLANTA 20 1410 2820 4230 5356 6695 7614 10782 14376 Southern Polytechnic Stte University 30 1680

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Aşağıda Belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi Alınacaktır. Anabilim/Bilim

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) SÜREÇ TAKVİMİ 15-26 Ağustos 2016 Başvuruların alınması 31 Ağustos 2016 İngilizce Yeterlik

Detaylı

İngiltere Dil Okulları Fiyat Listesi

İngiltere Dil Okulları Fiyat Listesi Bath Kaplan International* 20 870 1260 1680 2385 3180 3750 4500 5250 6000 6750 30 1005 1462 1950 2745 3660 4425 5310 6195 7080 7965 170 255 150 Belfast International House* 20 702 999 1332 1998 2520 3150

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü. Lisans Programı

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü. Lisans Programı Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Lisans Programı Biz Kimiz? 14 Tam Zamanlı Öğretim Üyesi 2 Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi 5 Araştırma Görevlisi University of Alberta, Canada Epistemoloji, Metafizik, Metafelsefe

Detaylı

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; GENEL KOŞULLAR Madde 7- Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1) Yabancı uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı

Boğaziçi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı Tanıtımı 2016 Sunum Akışı Endüstri Mühendisliği Nedir? Neler Yapar? Endüstri Mühendisliği ne Olan Yüksek Talebin Nedenleri Nelerdir? Endüstri Mühendisliği Eğitiminin Kazandırdığı Özellikler Nelerdir? Dünyada

Detaylı

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Doğan Küsmüş Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO Information Services e-posta: dkusmus@ebsco.com cep no: +90 530 351 4222 1 www.ebsco.com

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı