TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ"

Transkript

1 TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ

2 TÜBİTAK 12. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI İLANI (BU BENİM ESERİM) 2018

3 TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Değerler Eğitimi,Fizik, Kimya, Kotlama, Türkçe ve Matematik alanlarında ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI düzenlenecektir.

4 2018 yılı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Proje Rehberine göre hazırlanan ve tamamlanan projelerin başvuruları 04 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 02 Şubat 2018 tarihinde, saat da sona erecektir. Başvurular adresinden Danışman Öğretmen tarafından online olarak yapılacaktır. Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak olan proje başvuru onay formu çıktısı öğrenci/ler, danışman ve okul müdürlüğü tarafından imzalanarak 08 Şubat 2018, saat 17:00 a kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecektir (Proje başvuruları TÜBİTAK a gönderilmeyecektir).

5 Projeler tamamıyla öğrencilerin kendi bilgi, beceri ve özgün düşüncelerinden kaynaklanmış, geliştirilmiş ve danışman desteği ile tamamlanmış olmalıdır. Kendisine/lerine ait olmayan bir çalışmanın (devam etmekte ya da sonuçlandırılmış) proje olarak sunulduğu ve/veya projede sahipleri dışındaki kişilerin düşünce, ifade veya buluşlarını kaynak göstermeksizin kullanıldığı tespit edilen projeler hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenir. Ayrıca proje sahibi öğrenciler ve danışmanlar üç eğitim öğretim yılı süresince TÜBİTAK etkinliğine katılamaz ve desteklerinden yararlanamazlar. Proje rehberine adresinde bulunan yarışmalar bölümünden, online başvuru formuna ise adresinden ulaşılabilir.

6 Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanır. Bir projede sadece bir danışman görev alabilir ve danışman en fazla 5 projeye danışmanlık yapabilir. Danışman proje sahibi öğrencilerin bulunduğu okulda görev yapan bir öğretmen olmalıdır. Danışman için alan sınırlaması yoktur. Projede danışman olması zorunludur.

7

8 Proje Rehberine uygun olarak hazırlanan projeler ilk olarak 12 ayrı bölgede ve her alan için oluşturulacak akademik jürilerce, başvuru sistemine yüklenen belgeler üzerinden değerlendirilir. Projeler, Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Tutarlılık ve Katkı, Yararlılık (Ekonomik, Sosyal, ), Uygulanabilirlik, Kaynak Taraması, Özümseme ve Hakimiyet, Sonuç gibi kriterlere göre değerlendirilir. Detaylı değerlendirme kriterlerine adresinden ulaşılabilir.

9 Ön değerlendirme sonucunda sergilenmesi uygun görülen projeler bölgelerde yapılacak sergiye davet edilir. Takım halinde yarışmaya katılan öğrencilerin bölge ve final sergilerine davet edilmeleri durumunda, sergide ve sunumda her iki öğrencinin de bulunması zorunludur, aksi halde her iki öğrencide yarışmadan elenir. Sergide öğrenciler jüriler tarafından mülakata alınarak projeler değerlendirilir. Mülakatta bilgisayar ve projeksiyon cihazı Bölge Koordinatörü tarafından sağlanır. Sergide kullanılması öngörülen diğer teknik donanım öğrenciler tarafından temin edilir.

10 Bölgelerde yapılacak yarışmalar sonunda Bölge Finalistleri belirlenir. Ödül alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi; danışman öğretmenine para ödülü verilir. 12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışmasına davet edilir. Final Yarışmasında projeler alanlarında uzman akademik jürilerce yukarıda belirtilen kriterlere göre tekrar değerlendirilir ve her alanda derece alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi; danışman öğretmenine para ödülü verilir.

11 Araştırma projesi yapmanın eğitim hayatına etkisi nedir? Fen Bilimleri, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Bilgisayar ve Teknoloji Tasarım derslerinde öğrendiğimiz bilgileri; Milli ve Manevi değerleri uygulama şansımız olacak. Her zaman kafamızı kurcalayan; Öğretmenlerimize her zaman sorduğumuz : İyi hocam anlatıyorsunuz da bunun bize günlük hayatta ne faydası olacak? Sorusuna cevap alacağız

12

13

14 Araştırma projesi yapmanın eğitim hayatına etkisi nedir? Bir konuyu nasıl öğreneceğimizi kavrayacak ve kendi öğrenme yöntemimizi geliştirebileceğiz. Matematikle aramızı sıkı tutacak, teknolojideki uzmanlığımızı arttıracağız. İlkokuldan üniversiteye her aşamada her koşulda lazım olan grupla çalışma, bir problem karşısında çözüm odaklı olma, bir konunun farklı yanlarından bakabilme ve üzerine yenilikler katabilme becerilerine sahip olacağız.

15 Bilimsel Merak Nedir? Araştırma projesi yapabilmek bilimsel merak sahibi olmakla başlar. Bilimsel merak da şüphe etmekle başlar. Bize verilen bilgilerin daha ilerisini araştırmalıyız. Kendimize bu bilginin ilerisinde neler olabilir veya gözlem yaptığımız bir makina daha farklı nasıl çalışabilir? Sorularını yöneltmeye başladığımızda Bilimsel merak sahibi olmuş oluruz... Tabii ki merak ettiğimiz olay bilimsel olmalı!!!

16 BİLİMSEL MERAK NORMAL MERAK

17

18 Bilimsel Merak Sahibi İnsanın Nitelikleri Gün içinde gerçekleşen her olayı sorgular... Bilimsel merak sahibi bir insan için önceden kazandığı bilgiler hiç bir şekilde yeterli gelmez; hep daha ilerisini merak eder ve araştırır. Kendimiz için düşünecek olursak okulda öğretmenlerimizden aldığımız bilgilerin günlük hayatta karşılığını aramaya, sorgulamaya ve bununla birlikte farklı bir fikir üretmeye veya tasarım yapmaya başladığımızda bilimsel merak sahibi oluruz...

19

20 Araştırma Projesi Nedir? Yaşadığımız doğal dünyayı anlamak ve araştırmak için yapılan projelerdir. Gözlemler sonucu, bilimsel merakla araştırılan ve çözüm aranan her konu araştırma projesi olabilir. Farklı bitkilerin boylarının niye farklı olduğundan, asal sayıların neden ikiyle başladığına kadar temelde her bilimsel olay veya durum bir araştırma projesi konusu olabilir...

21

22 Araştırma Projesi Nasıl Hazırlanır? Bir problem belirlenir veya daha önce çözülmüş bir problem geliştirilmeye çalışılır. Problem araştırılır. Araştırma sonuçlarında problemin sebebi ile ilgili tahminlerde bulunulur. Deney tasarlanarak veriler elde edilir. Verilere göre problemin çözümüyle ilgili bir sonuca varılır.

23

24

25 1900 lerin başında Zaten herşey icat edildi ; bundan sonra yeni icat olmaz. diyen Patent Enstitüsü Müdürü nden sonra; bilim insanları binlerce buluş gerçekleştirdi.

26 TABİİ Kİ BİZLER EİNSTEİN, AZİZ SANCAR DEĞİLİZ; ANCAK BU ARAŞTIRMA YAPAMAYIZ, BİR OLAY VEYA DURUMA FARKLI YÖNDEN BAKARAK PROJE GELİŞTİREMEYİZ ANLAMINA GELMİYOR... SADECE BİRAZ MERAK!!!

27 Araştırma Projesi Yapan Öğrencinin Görevleri Araştırma projesi yapan öğrenci etrafındaki olayları bilimsel merakla iyi gözlemlemelidir. Ancak öncelikle iyi bir bilimsel altyapıya sahip olmalıdır ki yaptığı gözlemlerin bilimsel bir dayanağı olsun. Yani dersleri iyi dinleyeceğiz, bol bol kitap okuyacağız... Proje konusunu belirlerken, öğretmenimiz ancak bize rehberlik etmekle görevlidir; projeyi yapmakla değil!!!

28

29 Araştırma Projesi Yapmak Neden Önemlidir? Hayatı ezbere yaşamayan, bilimsel merak sahibi bir insan oluruz farkına varmadan. Bölge ve Türkiye finallerine gittiğimizde maddi ve manevi ödüllere sahip oluruz. Lise ve üniversitede araştırma projeleriyle ilgili yarışmalar için tecrübemiz olur. TÜBİTAK bursu almak için önceliğimiz olur. Kim bilir? Dünya küçük; bir gün TÜBİTAK da bile oluruz...

30

31 Fen Bilimleri Proje Çeşitleri

32 Fizik Alanında Proje Örneği Tasarruflu Kapı Kışın kapılardan kaynaklanan ısı kaybını engellemek için ergonomik( az yer kaplayan ve görüntü kirliliği oluşturmayan ) yalıtım mekanizması oluşturulmuştur. Ahşap bir maket kapının alt tarafının kapı eşiği ile birleştiği kısım uygun biçimde oyularak; kış aylarında kullanılan mekanizma açığa çıkacak, yaz aylarında oyukta kalacaktır.

33 Kimya Alanında Proje Örneği Kabın Titreşiminin Kaynama Süresine Etkisi Isınan sudaki moleküllerin hareketlerini dışarıdan titreşim yoluyla hızlandırabilir miyiz düşüncesiyle çaydanlık kapağına titreşim özelliği olan bir cep telefonu monte ettik. Titreşim uygulanan suyun, uygulanmayan suya göre 38 saniye daha önce kaynadığını tesbit ettik. Bu aparat teknolojik imkanlarla titreşimli kazan olarak üretilirse daha çok enerji tasarrufu sağlayacaği görüşündeyiz.

34 Biyoloji Alanında Proje Örneği Arılar Alüminyumu Çok Sevdi Cep telefonu ile radyasyona maruz bırakılan arıların, oluşan radyasyondan etkilenerek yollarını kaybettiği; ancak alüminyum folyo kaplı yuvalara arıların daha rahat girdiği görülmüştür. Dolayısıyla Alüminyum metalinden kovan yapımında yararlanılarak ortam radyasyonundan arıların daha az zarar görmesini sağlamış oluruz. Hatta bunu kumaş teknolojisinde de kullanabiliriz.

35 Matematik Projelerinin Özellikleri Matematik disiplini kazandıracak nitelikte olmalıdır. İleri seviyede düşünmeyi sağlayacak şekilde olmalıdır. Yapılacak çalışmanın matematiğe yeni bir katkı yapacak bir sonuç gelişitirmesi beklenmemektedir. Özgünlük, bilinen bir sonucun öğrencinin bakış açısıyla açıklanması, ele alınan konuya farklı bir anlam kazandı rabilmesi veya model geliştirebilmesi şeklinde anlaşılmalıdır.

36 Matematik Alanında Proje Örneği Kolay Kare Projemizde birler basamağı 2 olan sayıların karelerini hesaplarken bilinen çarpma işlemi dışında farklı bir metot olduğunu bulduk. Birler basamağı 2 olan sayıların karelerini hesaplayarak, aralarındaki ilişkiye dikkat ettik. Böylelikle bulduğumuz farklı metodu keşfettik.

37 ÖNEMLİ!!! BU YIL SADECE FEN VE MATEMATİK TEN DEĞİL; DEĞERLER EĞİTİMİ, KODLAMA, TARİH, TÜRKÇE DEN DE PROJE YAPABİLECEĞİZ.

38 Bizi dinlediğiniz için teşekkürler... Yarışmada başarılar dileriz...

/stemegitimciler /stemegitimciler /stemegitimciler

/stemegitimciler /stemegitimciler /stemegitimciler 1 TÜBİTAK 4007 ŞANLIURFA BİLİM ŞENLİĞİ TED ŞANLIURFA KOLEJİ ULUSLARARASI STEAM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ VE PROJE REHBERİ (2018) Öğrencilerin STEAM yaklaşımına uygun olarak bilim, teknoloji, mühendislik, sanat

Detaylı

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ)

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) 1 GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) PLANLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ (2019) GİRİŞ Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri günümüzde

Detaylı

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir:

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir: ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK 4007 PROJESİ KAPSAMINDA BİLİM ŞENLİĞİ STEM MATERYALLERİ İLE PROJE YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

TÜBĠTAK. 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI 2015. Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR

TÜBĠTAK. 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI 2015. Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR TÜBĠTAK 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI 2015 Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR Bu yarışma, TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından, düzenlenmektedir. 1968 yılından

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI Bilim ve Araştırma-II Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale 07 Temmuz 2008 Proje Nedir? Ne, Niçin : Amaç / Ürün Kiminle : Ekip / Yönetici Ne

Detaylı

TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2009 İLKADIM İLÇE MİLLİ EGİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE EKİBİ ŞUBE MÜDÜRÜ-AYDIN PEKER PROJE KOORDİNATÖRÜ LEMAN ÖZAY 1. ÇALIŞMANIN AMACI Bu çalışmanın

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KLUTTO

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KLUTTO KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KLUTTO Uzman Selin ÖZDEN 18.10.2016 PROJE NEDİR? Belirli bir amacı gerçekleştirebilmek için ne, nerede, ne zaman,

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı

Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Proje Önerisi Hazırlama Dokümanı Son (online) Başvuru Tarihi: 29 Mart 2013 http://e-bideb.tubitak.gov.tr Hemen Kayıt Olun! Eğer hala TÜBİTAK Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması için

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Lise Öğretmenleri-Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı (LİSE-4 [Çalıştay 2014]) Doç.Dr.Kıvanç SEL ÇOMÜ, Fizik Bölümü Yıl 1959

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) BİDEB Organizasyon Yapısı 2 BİDEB 2011 Yılı Destek Bütçesi 2011 Toplam Destek Bütçesi 81,3 Milyon TL 3 BİDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II.

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik

Akademisyenlere Yönelik Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm BİDEB Hakkında Araştırma Burs Programları Konuk Araştırmacı Destek Programları

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk Yelkenci İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TÜBİTAK- SANAYİ DESTEKLİ BİTİRME PROJELERİ (I-II) ORGANİZASYON VE UYGULAMA YÖNERGESİ 1. Amaç Lisans bitirme projelerinde, öğrencilerin

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2018-E.25985 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE5UBVM67* Sayı : 39904088-604.02/ Konu : Selçuk Üniversitesi 5. Mühendislik Öğrenci Proje

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL İLÇE: ÜSKÜDAR YARIŞMA ADI: Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: Bilim Kurullarınca karar verilir. YERİ:

Detaylı

HEMŞİRELİKTE İNOVASYON YARIŞMASI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

HEMŞİRELİKTE İNOVASYON YARIŞMASI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ HEMŞİRELİKTE İNOVASYON YARIŞMASI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ HEMŞİRELİKTE İNOVASYON YARIŞMASI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu rehber, Hemşirelikte İnovasyon Yarışması na katılacak olan hemşire ve ebelere yardımcı

Detaylı

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar.

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Bilim Günlük Yaşamın Neresindedir? Geri Bildirim BİLİMİN İŞLEVİ Tanımlama:

Detaylı

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI SINAVI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ SINAV KONUSU SINAVIN AMACI SINAV TÜRÜ HEDEF KİTLE SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI ÖZEL GEBZE HİSAR İLKOKULU Bursluluk Sınavı HİSAR OKULLARI bursluluk sınavının

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI. Page 3

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI. Page 3 BİLSEM Page 2 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNİN PROGRAMI Page 3 Okullarda uygulanan örgün eğitim programı: İlköğretim ve bir dereceye kadar ortaöğretim programları öncelikle çoğunluğun bulunduğu ortam ve çevresinde

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresindena47b-5df7-37ff-bdf0-7f27 kodu ile teyit edilebilir. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Harun YILMAZ Yurt Dışı Burslar Müdür V. 9 Nisan 2013 Erciyes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI KURGU Yeni tasarlanan W Istanbul W Lounge ta kullanılacak eşyaların tasarımını genç tasarımcılara emanet eden W Istanbul, Türkiye de eğitim alan tasarım öğrencilerini

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Bilimsel Etkinlik Destek Programları Değerlendirme Sistemi

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 28 Şubat 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Belgin KAYHAN Bilimsel Programlar Uzmanı 29 Mart 2012, Adnan Menderes Üniversitesi İçerik I. Bölüm BİDEB Hakkında Mevcut Araştırma Burs Programları ve Etkinlik

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

EBA DENEY ORTAOKUL & LİSE II. EBA FEN DENEYLERİ (FEN BİLİMLERİ, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ) VİDEO YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

EBA DENEY ORTAOKUL & LİSE II. EBA FEN DENEYLERİ (FEN BİLİMLERİ, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ) VİDEO YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ EBA DENEY ORTAOKUL & LİSE II. EBA FEN DENEYLERİ (FEN BİLİMLERİ, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ) VİDEO YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 1. PROJENİN AMAÇLARI: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen

Detaylı

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Uzman Uzman Bir Fikriniz mi var? Balıkesir Üniversitesi Proje Koordinasyon Ofisi Birimi (ProKOB); Üniversitemiz

Detaylı

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN

BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN NİĞDE BİLİM VE SANAT MERKEZİ BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN Ana Sponsorluğunda NİĞDE 2016 YARIŞMA ADI YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM YARIŞMA KOORDİNATÖRÜ YARIŞMA ANA SPONSORU KAPSAM

Detaylı

Res FebeResFebeResFebeResFebe

Res FebeResFebeResFebeResFebe ResFe eresfeberesfebe Febe ResFeb Res OKUDUĞUM Febe KİTAPLAR KONULU ResFeb RESFEBE eresfeberesfebe YARIŞMASI Febe ResFeb Res Febe Res FebeResFebeResFebeResFebe 3. SELİM İLKOKULU RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL

Detaylı

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Mucit Fikirler Geleceğin Makinaları Proje Yarışması na katılacak olan Danışman Öğretmenlere, öğrencilere ve mucitlere

Detaylı

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ SINAVI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ SINAV KONUSU SINAVIN AMACI SINAV TÜRÜ HEDEF KİTLE SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ ÖZEL GEBZE HİSAR İLKOKULU-ORTAOKULU Bursluluk Sınavı HİSAR OKULLARI bursluluk sınavının amacı,

Detaylı

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI Rize-2015 RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN KONUSU: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına

Detaylı

öğrenciler arasından okul ya da BİLSEM yönetimlerince seçilecek öğrenciler katılabilir.

öğrenciler arasından okul ya da BİLSEM yönetimlerince seçilecek öğrenciler katılabilir. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2202- Bilim Olimpiyatları Programı 2019 Yılı Çağrı Duyurusu 1. Çağrının Amacı ve Kapsamı Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

YILDIRIMDAN KORUNMA VE TOPRAKLAMA DERNEĞİ ULUSAL MAKALE YARIŞMASI TANITIM DÖKÜMANI

YILDIRIMDAN KORUNMA VE TOPRAKLAMA DERNEĞİ ULUSAL MAKALE YARIŞMASI TANITIM DÖKÜMANI YILDIRIMDAN KORUNMA VE TOPRAKLAMA DERNEĞİ ULUSAL MAKALE YARIŞMASI TANITIM DÖKÜMANI İçindekiler 1. GİRİŞ...2 1.1 AMAÇ...2 1.2 KAPSAM...2 2. BAŞVURU SÜRECİ...3 3. YARIŞMA KONULARI...4 4. BAŞVURU İÇİN YAPILMASI

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209 Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 26 Ekim 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE ELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE NEDİR? NE: Amaç / Ürün KİMİNLE: Ekip / Yönetici NE ZAMAN: Başlangıç / Bitiş Tarihleri Takvim İş Akışı NASIL: Yöntem / Süreç

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ V. YARATICI YAZIN VE ÇEVİRİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; Şube Öğretmenler Kurulu ile İlgili Açıklamalar Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; MADDE 35 (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde,

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 12 Mart 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi.

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi. İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos 4 Eylül 2015 İNOVASYONDA KADIN Girişimcilik ekosisteminde önemli bir adım olacak İnovasyonda Kadın

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMA KONUSU TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ 5-6.sınıf öğrencileri ve 7-8.sınıf öğrencileri için belirlenen 5 adet kitabın münferit veya danışman

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU YARIŞMANIN ADI II. ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI Toplum İçin Yeni Teknolojiler Temalı Proje Yarışması.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE FATİH PROJESİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ GELECEĞİN EĞİTİMİNE KATKI ÖDÜLLERİ YÖNERGE YARIŞMANIN KONUSU Eğitimde Teknoloji

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE Prof. Dr. Mehmet AY TÜSSİDE - Gebze 02 Şubat 2010 Bilim Nedir? Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanma işlevi! Bilimsel bilgi nedir? Bilimsel yöntemler kullanarak sağlanan değerlendirilebilir/anlamlı

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Konusu ve Amacı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü,

Detaylı

14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 14. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI TÜRÜ HEDEF KİTLE YARIŞMA TAKVİMİ MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Fen Bilimleri

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ

YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ Öğrenci profilini belirlemek amacıyla 1.sınıfa başlayacak öğrencilerimize metropolitan (okul olgunluğu) testleri uygulandı. 1. Sınıf velilerine hoş geldiniz söyleşisi yapıldı.

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI 30.11.2017 Antalya Bilim Üniversitesi Şehir Yerleşkesi SUNUM İÇERİĞİ Yarışmaya Nereden Başvurulur? Kimler Katılım Sağlayabilir? Yarışma

Detaylı

AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB-

AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB- DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-I MB- 334 VI. 2+2 3 4 Ön Koşul Fen-Teknoloji Programı ve Planlama, Fen Öğretimi Laboratuarı Uygulamaları- I dersini almak ve

Detaylı

Bilim Đnsanı Destekleme Daire

Bilim Đnsanı Destekleme Daire Bilim Đnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BĐDEB) BĐDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül niteliğindedir. Burslarımız bursiyerlerin yetkinliklerini geliştirmesine yardımcı olmayı hedefler. 2

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ XIII. FEN BİLİMLERİ ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM / KURULUŞ YARIŞMANIN KONUSU YARIŞMANIN AMACI TÜRÜ HEDEF KİTLE YARIŞMA TAKVİMİ MEV Koleji Özel Basınköy Okulları Fen

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Meltem ALİŞEN KARACAÖREN Uzman 7 Mayıs 2013 Süleyman Demirel Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Fizikle ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki

Detaylı

22.10.2015. Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ

22.10.2015. Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ 22.10.2015 Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ 1) Lisans Öğrencileri Proje Destekleri TÜBİTAK Programları 2209/A (Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Desteği) (30 EKİM 2015)

Detaylı

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere biyoloji ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Biyoloji konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI SINAV KILAVUZU 2015 İLGİLİ MEVZUAT 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri

Detaylı

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber, TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması na katılacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE KALİTE KONTROL ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE KALİTE KONTROL ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü METAL TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE KALİTE KONTROL ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

MATURA. Bettina Pakoy, 12 Tic.

MATURA. Bettina Pakoy, 12 Tic. MATURA Bettina Pakoy, 12 Tic. MATURA LATİNCEDEN GELİR VE «OLGUN» DEMEKTİR. Matura üç bölümden oluşur: 1. VWA Ön Bilimsel Tez 2. Yazılı sınavlar 3. Sözlü sınavlar BAŞARILI MATURA = BÜTÜN NOTLARIN POZİTİF

Detaylı

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni Bildirinin Bildiriyi Hazırlayan Ek-1 Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi Sunum Yapan Konusu Başlığı Özeti Bildiri Metni 1 / 2 Ek-1 2 / 2 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Genç Fikirler İmam Hatip Öğrenci Paneli

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Yarışmanın Amacı: Doğa Koruma Derneği, Gaziantep merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu öykü yarışması; insanlarda çevre

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 1 Enstitümüz Enstitüler, Lisansüstü Eğitim-Öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan birimler olup kanunla kurulurlar ve Enstitüler ana bilim dallarından oluşurlar. Enstitümüz,

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 YARIŞMANIN ADI: GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu nun düzenlediği 3. Atık Malzeme Proje Yarışması YARIŞMANIN

Detaylı

ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ADALET SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ (MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Projeni Kap Gel GENÇ MUCİTLER BULUŞUYOR 4.Liselerarası Proje Yarışması 29 30 Mayıs 2013 Yarışma Şartnamesi

Projeni Kap Gel GENÇ MUCİTLER BULUŞUYOR 4.Liselerarası Proje Yarışması 29 30 Mayıs 2013 Yarışma Şartnamesi Projeni Kap Gel GENÇ MUCİTLER BULUŞUYOR 4.Liselerarası Proje Yarışması 29 30 Mayıs 2013 Yarışma Şartnamesi (KHAS), Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi (TBD), Fütüristler Derneği ve IBM ile birlikte

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : 0310500149 Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018 MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU Madde 1: 12 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Kartal İlçesine bağlı devlet okullarının 4.ve 6. sınıflarında okuyan öğrenciler

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ SINAV SORUMLUSU MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2016 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası BÜYAP PROCE 2016 Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama...

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ. DIŞ/İÇ CEPHE KAPLAMA ve YALITIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ. DIŞ/İÇ CEPHE KAPLAMA ve YALITIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DIŞ/İÇ CEPHE KAPLAMA ve YALITIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı