TÜBĠTAK. 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜBĠTAK. 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI 2015. Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR"

Transkript

1 TÜBĠTAK 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ YARIġMASI 2015 Prof. Dr. Ġsmail ÖZDEMĠR

2 Bu yarışma, TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından, düzenlenmektedir yılından bu yana her yıl

3 2014 yılında yarışmaya proje başvurusu olmuş, bunlardan 1191 proje 12 Bölge Merkezinde sergilenmiş, Sergiler sonucunda 202 proje Bölge Finalisti olarak seçilmiş ve Ankara da yapılan Final Sergisine katılmışlardır.

4 Yarışma, bölgelerden başlayıp merkezde son bulan bir süreçte tamamlanmaktadır. Bölge merkezi iller: Ankara, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin, Samsun ve Van olarak belirlenmiştir. 12 Bölge Merkezinin her birinde bir öğretim üyesi TÜBİTAK tarafından yarışmadan sorumlu Bölge Koordinatörü olarak görevlendirilmiştir.

5 Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

6 Proje YarıĢma Süreci

7 YarıĢmanın Amacı Ortaöğretim Öğrencilerini Düşünmeye, Gözlem yapmaya, Merak etmeye, Merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmektir.

8 YarıĢmanın Ġçeriği Yarışma Öğrencilerin ilgilendikleri, merak ettikleri bir konu hakkında araştırma yapmasını, Araştırma sonuçlarını bir raporla düzenlemesini Sonunda tüm bulgularını bölge yarışmasında ve Türkiye finallerinde sunmasını içermektedir.

9 YarıĢmanın Temel Ġlkeleri Projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrenci/öğrencilerden çıkmış olmasıdır. Fikir danışman öğretmenin rehberliğinde geliştirilir, işlenir ve sonuçlandırılır. Öğrenciler kendi ürettikleri fikri uygulama aşamasında üniversitelerden ya da araştırma kurumlarından destek alabilirler. Ancak bu destek, bilgi alma ya da laboratuarlardaki cihaz veya çeşitli araçların kullanımıyla sınırlı olmalıdır.

10 Hangi projeler değerlendirmeye alınmamaktadır? Özgün ve yapanın kendi çalışması olmayan projeler. Halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil ettiği/edeceği düşünülen projeler (Özellikle radyoaktif maddeler, tehlikeli deney setleri, toksik ve kanserojen vb. maddeler ihtiva eden projeler). Resmi izin gerektiren projeler.

11 YarıĢma Çağrısı Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek, ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı nca her yıl çağrıya çıkılmaktadır.

12 YarıĢma kapsamına giren dallar: Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji Tarih Edebiyat

13 BaĢvuru KoĢulları Yarışmaya, Türkiye ve K.K.T.C. de öğrenim gören tüm ortaöğretim öğrencileri katılabilir. Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanır. Bir projede sadece bir danışman görev alabilir Danışman istediği sayıda projeye danışmanlık yapabilir. Proje danışmanı olması zorunlu değildir. Yarışmaya gönderilecek projelerin, 2015 yılı Proje Yarışmaları Kitapçığı nda bulunan Proje Rehberi ne uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.

14 BaĢvuru KoĢulları Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) herhangi bir proje yarışmasına, bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce katılmış veya başvurmuş olan projeler, bu yarışmaya katılamamaktadır. Son başvuru tarihinden önce aynı projeyle başka bir yarışmaya katıldığı ya da başvurduğu belirlenen projeler, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenmektedir.

15 BaĢvuru KoĢulları 2015 yılı Enerji Verimliliği proje yarışmasına katılanlar, aynı projeyle bu yarışmaya da katılırlar ise her iki yarışmadan da diskalifiye edilmektedirler.

16 BaĢvuru ĠĢlemi Proje başvuruları: adresinden Ocak 2015 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

17 BaĢvuru ĠĢlemi İki öğrenci tarafından hazırlanan projelerde bir öğrenci sisteme giriş yapacak ve diğer öğrenci ile danışman bilgilerini de sisteme girecektir. Öğrenci/ler son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflarını sisteme yükleyeceklerdir. Online başvuruda Proje Planı, Proje Özeti (özet 250 kelimeyi geçmemelidir) ve Proje Raporu PDF formatında sisteme yüklenecektir. Proje özet, plan ve raporunun üzerine kişisel bilgiler yazılmayacaktır.

18 BaĢvuru ĠĢlemi Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı öğrenci/ler, danışman ve okul müdürlüğü tarafından imzalanacaktır. Başvuru formu 30 Ocak 2015 tarihine kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecektir (proje başvuruları TÜBİTAK a gönderilmeyecektir).

19

20

21

22

23

24 BaĢvuruların Değerlendirilmesi 12 Bölge Merkezi ilde bir öğretim üyesi TÜBİTAK tarafından yarışmadan sorumlu bölge koordinatörü olarak görevlendirilmiştir. Proje Rehberine uygun olarak hazırlanmış olduğu belirlenen projeler önce, 12 ayrı bölgede ve her dal için oluşturulacak jürilerce, Proje planı, proje özeti ve proje raporu üzerinden değerlendirilmekte ve puanlanmaktadır. Puana göre sıralanan projelerden o alan için belirlenen kontenjan kadarı puanları dikkate alınarak bölge sergisine davet edilmektedir.

25 BaĢvuruların Değerlendirilmesi Projelerin değerlendirilmesinde, Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Tutarlılık ve Katkı, Yararlılık (Ekonomik, Sosyal), Uygulanabilirlik ve Kullanışlılık, Kaynak Taraması, Özümseme ve Hâkimiyet, Sonuç ve Açıklık gibi kıstaslar göz önüne alınmaktadır.

26 BaĢvuruların Değerlendirilmesi Bölge merkezinde yapılacak yarışmalar sonunda Bölge Finalistleri belirlenecektir. Ödül alan öğrenciye ve danışmanına Başarı Belgesi ve para ödülü verilmektedir. Ayrıca bölgede en çok proje başvurusu yapan okula ve en çok projeye danışmanlık yapan öğretmene TÜBİTAK tarafından başarı belgesi verilmektedir. 12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara ya davet edilmektedir. Ankara da düzenlenecek yarışma sergisinde projeler jürilerce tekrar değerlendirilmektedir

27 Temel ve Sosyal Bilimler Proje Planı Araştırma konusunun, hipotezinin veya mühendislik hedefinin açıkça belirtilmesi Veri toplanması ve analizinde kullanılacak yöntemlerin açıkça tanımlanması Projeye temel oluşturan kaynakların yeterliliği Proje Özeti Proje özetinin anlaşılır biçimde yazılması ve projenin amacı, kullanılan yöntem ve işlemler, gözlem, veri veya bulgular ve sonuç bölümlerinin tümünü içermesi Proje Raporu Raporun proje adı, projenin amacı, giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve kaynaklar başlıklarının tümünü içermesi Proje başlığının proje içeriğini yansıtması, giriş bölümünde başkalarının yaptığı çalışmaların özetlenmesi ve projeyi diğer araştırmalardan ayıran faktörlerin açıkça belirtilmesi Yöntemin ayrıntılı yazılması ve hipotezi test etmek için uygun olması Ölçülen tüm değişkenlere ait bulguların verilmesi ve ayrıntılı olarak tartışılması Konunun bilimsel/ekonomik/ sosyal yararlılığı Kaynaklar dizisinin rehbere uygun olarak oluşturulması ve rapor içinde kaynaklara atıfta bulunulması

28 Bilgisayar Proje Planı Araştırma konusunun ayrıntılı tanımlanması Projenin gerçekleştirilmesi için kullanılacak yöntemin ayrıntılı olarak açıklanması Yazılım ortamının kullanılacağı yerin belirtilmesi Projeye temel oluşturan kaynakların yeterliliği Projenin plana uygun olarak gerçekleştirilmesi Proje Raporu Raporun proje adı, projenin amacı, durum, yöntem, gerçekleştirme bilgisi, sonuç, irdeleme ve kaynaklar başlıklarının tümünü içermesi Proje başlığının proje içeriğini yansıtması Proje çalışması amacının açık olarak tanımlanması Durum bölümünde ülkemizde ve dünyada konu ile ilgili durumun ne olduğu açıkça belirtilmesi, projenin mevcutlardan farkının ortaya konulması Kullanılan bilimsel yöntemin açıkça ifade edilmesi Kullanılan uygulama dilinin yeterliliği Program yazım kurallarına uygunluğu Yazılım performansının irdelenmesi Araştırma sonucunda amaca ulaşılması Konuyla ilgili önerilerin yazılması Kaynaklar dizisinin rehbere uygun olarak oluşturulması Rapor içinde kaynaklara atıfta bulunulması Projenin sağladığı fayda ve yararlılığı (ekonomik, sosyal, )

29 Matematik Proje Planı Araştırma Probleminin tanımlanması Hipotez geliştirilmesi ve araştırma probleminin incelenmek için uygunluğu Sonuca ulaşmak için kullanılacak yöntemin hipotezi test etmek için gerekli değişkenleri içermesi Hipotezi test etmek için kullanılacak yöntemin ayrıntılı olarak açıklanması Projeye temel oluşturan kaynakların yeterliliği Projenin plana uygun olarak gerçekleştirilmesi Proje Raporu Raporun proje adı, projenin amacı, giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve kaynaklar başlıklarının tümünü içermesi Proje başlığının proje içeriğini yansıtması Proje çalışmasının amacının açık olarak tanımlanması Giriş bölümünde başkalarının yaptığı çalışmaların özetlenmesi ve projeyi diğer araştırmalardan ayıran faktörlerin açıkça belirtilmesi Yöntemde izlenen yol, gözlemler ve çalışmanın kapsamı ayrıntılı olarak yazılması Seçilen yöntemin hipotezi test etmek için gerekli değişkenleri içermesi Yöntemin tekrarlanabilir niteliğe sahip olması Bulguların ölçülen tüm değişkenlere ait değerleri içermesi Bulguların ayrıntılı olarak tartışılması Araştırma sonucunda amaca ulaşılması Konuyla ilgili önerilerin yazılması Kaynaklar dizisinin rehbere uygun olarak oluşturulması Rapor içinde kaynaklara atıfta bulunulması

30 2014 Yılı Proje Ödülleri

31 Final YarıĢması Ödülleri: DERECESĠ ÖĞRENCĠ ÖDÜLÜ ÖĞRETMEN ÖDÜLÜ BİRİNCİLİK 3.000TL 3.000TL İKİNCİLİK 2.500TL 2.500TL ÜÇÜNCÜLÜK 2.000TL 2.000TL TEŞVİK 1.500TL 1.500TL Sergilenen projelerin genel değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunursa bir proje sahibine/sahiplerine Yılın Genç AraĢtırmacısı Ödülü verilecektir. Bu ödülün miktarı 3.500TL dir.

32 Final Yarışmasında dereceye giren adaylar YGS ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanmaktadırlar. (Bkz. YGS Kılavuzu) Yarışmada başarılı bulunan projeler arasından belirlenerek yurtdışında yapılacak proje yarışmalarında derece alan öğrenciler, ek katsayı ve doğrudan yerleştirilme ile TÜBİTAK Lisans Burs Programı ndan yararlanabileceklerdir.

33 Finalistlere Sağlanan Olanaklar Sergilerin yapılacağı illerin dışından gelecek öğrenciler ile okul müdürlüğünce görevlendirilecek olan her proje için bir öğretmenin konaklama ve geliş-dönüş otobüs ya da tren (yataklı hariç) yol paraları TÜBİTAK tarafından ödenmektedir.

34 Uyarı Projelerin, öğrencilerin özgün düşüncelerinden kaynaklanmış, kendileri tarafından şekillendirilmiş, danışarak ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanmış olması beklenmektedir. Aksi halde proje sahibi öğrenciler ve danışmanlar bundan sonraki hiçbir TÜBİTAK etkinliğine katılamamakta ve TÜBİTAK desteklerinden yararlanamamaktadır. Ayrıca bu durum MEB e de bildirilmektedir.

35 Patent Ticari bir değeri olduğu düşünülen projeler için sergilenmeden önce patent başvurusunda bulunulması önerilmektedir. Bunun için gerekli bilgi adresinden edinilebilir

36 Patent BaĢvurusu Başvuru yapacağınız konu bir problemin çözümünde işe yarayan teknik özellikleri olan yeni bir buluģ ise Patent ya da Faydalı Model BaĢvurusu yapabilirsiniz.

37 Patent BaĢvurusu Bir ürün, hizmet ya da firma unvanınıza ilişkin ad, logo, işaret vb bir tescil talebiniz varsa Marka BaĢvurusu adımlarını takip edebilirsiniz. Bir ürünün dış görünüm özelliklerini korumak istiyorsanız, Endüstriyel Tasarım BaĢvurusu Yapabilirsiniz. Yörenize özgü bir ürüne ilişkin tescil talebiniz varsa Coğrafi ĠĢaret Tescili BaĢvurusu yapabilirsiniz.

38 Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Yıllara Göre Proje Başvuru Grafiği

39 PROJE SAYISI PROJE BAġVURU SAYILARI Ankara Erzurum Eskişehir Isparta İstanbul (Asya) İstanbul (Avrupa) İzmir Kayseri Malatya Mersin Samsun Van ĠL

40 PROJE SAYISI 600 MALATYA BÖLGESĠ YIL

41 PROJE SAYISI MALATYA BÖLGE SERGĠSĠNE KATILAN PROJE SAYISI YIL

42 PROJE SAYISI 250 MALATYA BÖLGESĠ BAġVURULARININ ĠLLERE GÖRE DAĞILIMI 215 (35) (31) (14) 69 (15) 59 (11) 78 (17) 73 (11) (7) 44 (7) 25 (4) 15 (3) 24 (4) 25 (4) 12 (3) 26 (5) 0 2 (1) ADIYAMAN BİNGÖL DİYARBAKIR ELAZIĞ MALATYA MARDİN ŞANLIURFA TUNCELİ ĠL

43 2014 Malatya Bölgesi Projelerin Dallara Göre Dağılımı Proje Dalı Ġlk BaĢvuru Sergiye Çağrılan Bilgisayar 27 5 Biyoloji Fizik Kimya Matematik Coğrafya 48 8 Psikoloji 30 5 Sosyoloji Tarih 50 9 Toplam

44 TÜBĠTAK 46. ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJELERĠ BÖLGE YARIġMASI TAKVĠMĠ TARĠH 27 Ocak 2015 Online proje son başvuru tarihi 30 Ocak 2015 Proje başvuru formlarının öğrenciler tarafından koordinatörlüğe teslimi 27 Şubat 2015 Sergiye davet edilecek öğrencilerin okul adreslerine belgelerin gönderilmesi (TÜBİTAK tarafından gönderilecektir) 30 Mart 2015 Bölge Sergisi için projelerin hazırlanması ve sergi açılışı 30 Mart-1 Nisan 2015 Bölge Sergisi 2 Nisan 2015 Bölge Ödül Töreni Mayıs 2015 Final Yarışması

45 Sıkça Sorulan Sorular Ortaöğretim Öğrencileri Arası AraĢtırma Projeleri YarıĢmasına nasıl katılabilirim? Proje yarışmasına, okullara gönderilen Proje Yarışması Kitapçığından ya da TÜBİTAK ın WEB sayfasından başvuru belgelerini temin edip, online başvuru yaptıktan sonra, başvuru belgesinin çıktısını Bölge Koordinatörlerine göndererek katılabilirsiniz.

46 Sıkça Sorulan Sorular YarıĢmayla ilgili bilgilere nasıl ulaģabilirim? TÜBİTAK ın WEB sayfasından ulaşabilirsiniz. Kimler baģvurabilir? Yarışmaya, Türkiye ve KKTC den tüm lise ve dengi okul (9., ve 12. sınıf) öğrencileri katılabilir. Proje yarıģmasına birden çok projeyle baģvuru yapılabilir mi? Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir projeyle katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanabilir.

47 Sıkça Sorulan Sorular BaĢka bir proje yarıģmasına katıldım, aynı projeyle bu yarıģmaya da katılabilir miyim? Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) daha önceki yıllarda herhangi bir proje yarışmasına katılmış olan projeler bu yarışmaya katılamaz. YarıĢma sonunda derece alanlara verilen ödül nedir? Bölge yarışmasında derece alanlar sadece para ödülü, Final yarışmasında derece alanlar para ödülü ve ÖSYS ye ilk girdikleri yıl ek katsayı uygulamasından yararlandırılmaktadırlar.

48 Sıkça Sorulan Sorular Proje sergisinde öğrencilere rehberlik yapmak için her okuldan istenen bir öğretmenin öğrencilerin proje danıģmanı olan öğretmeni mi olması gerekiyor? Her okuldan istenen bir rehber öğretmenin, öğrencilerin proje danışmanı olan öğretmeni olması gerekmez, öğrencilerle aynı okuldan olması yeterli. Bölge yarıģmasında katılımcılara sağlanan olanaklar nelerdir? Aynı ilden olan öğrenci ve öğretmenlere çay, kahve, öğlen yemeği Diğer bölge illerinden gelenlere ek olarak konaklama ve yol ücreti verilmektedir.

49 Sıkça Sorulan Sorular Proje yarıģması baģvuru formuna DanıĢman Öğretmeni kısmı doldurulması zorunlu mudur? Bir öğretmenden danışmanlık yardımı alınmamışsa yazılmasına gerek yoktur.

50

51

52

53

54

55

56

57 YarıĢma Bilgilerine EriĢim Proje rehberine Online başvuru formuna adresinden ulaşılabilir.

58 TeĢekkür Ederim

TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2009 İLKADIM İLÇE MİLLİ EGİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE EKİBİ ŞUBE MÜDÜRÜ-AYDIN PEKER PROJE KOORDİNATÖRÜ LEMAN ÖZAY 1. ÇALIŞMANIN AMACI Bu çalışmanın

Detaylı

/stemegitimciler /stemegitimciler /stemegitimciler

/stemegitimciler /stemegitimciler /stemegitimciler 1 TÜBİTAK 4007 ŞANLIURFA BİLİM ŞENLİĞİ TED ŞANLIURFA KOLEJİ ULUSLARARASI STEAM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ VE PROJE REHBERİ (2018) Öğrencilerin STEAM yaklaşımına uygun olarak bilim, teknoloji, mühendislik, sanat

Detaylı

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ)

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) 1 GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) PLANLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ (2019) GİRİŞ Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri günümüzde

Detaylı

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ

T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİR FİKRİM VAR LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BİR FİKRİM VAR PROJE ÇALIŞMASI UYGULAMA KILAVUZU 1 KAYSERİ 2014 İçindekiler 1. BÖLÜM...3 1. ÇALIŞMANIN

Detaylı

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir:

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir: ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK 4007 PROJESİ KAPSAMINDA BİLİM ŞENLİĞİ STEM MATERYALLERİ İLE PROJE YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin

Detaylı

TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ

TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ (BU BENİM ESERİM ) REHBERLİK ÇALIŞMASI BURDUR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR GE BİRİMİ TÜBİTAK 12. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI İLANI

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI

FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI FEN VE TEKNOLOJİ FİZİK KİMYA - BİYOLOJİ BİLİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞTAYI Bilim ve Araştırma-II Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale 07 Temmuz 2008 Proje Nedir? Ne, Niçin : Amaç / Ürün Kiminle : Ekip / Yönetici Ne

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2018-E.25985 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE5UBVM67* Sayı : 39904088-604.02/ Konu : Selçuk Üniversitesi 5. Mühendislik Öğrenci Proje

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber, TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması na katılacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, ülkemizde eğitim alan başta Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler olmak üzere

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm BİDEB Hakkında Bilimsel Etkinlik Destek Programları Değerlendirme Sistemi

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

ÖD.SHŞ.FR /5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU. 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Sınavı

ÖD.SHŞ.FR /5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU. 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Sınavı Doküman Kodu Yayın Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa No Tarihi ÖD.SHŞ.FR.01 25.06.2008 - - 1/5 SINAV UYGULAMA DUYURUSU SINAVIN ADI 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik

Detaylı

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY

Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Bir Fikriniz mi var? Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Dr. Esra TOKAY Uzman Uzman Bir Fikriniz mi var? Balıkesir Üniversitesi Proje Koordinasyon Ofisi Birimi (ProKOB); Üniversitemiz

Detaylı

Geleceğe Değer Kat PHARMETİC FARMAFİKİR PROJESİ. Sunumu, Tanıtımı ve Detaylar

Geleceğe Değer Kat PHARMETİC FARMAFİKİR PROJESİ. Sunumu, Tanıtımı ve Detaylar ÖNSÖZ Geleceğe Değer Kat PHARMETİC FARMAFİKİR PROJESİ Sunumu, Tanıtımı ve Detaylar Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Pharmetic Akademi Yürütme Kurulu tarafından 2016 yılında Türkiye ve KKTC Eczacılık

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ YÖNERGESİ İL: İSTANBUL İLÇE: ÜSKÜDAR YARIŞMA ADI: Üsküdar Üniversitesi Bilim ve Fikir Festivali BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ: Bilim Kurullarınca karar verilir. YERİ:

Detaylı

T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2010

T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2010 T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2010 öykü konumuz ne? Genç yazarlarımız öykülerinde Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Mucit Fikirler Geleceğin Makinaları Proje Yarışması na katılacak olan Danışman Öğretmenlere, öğrencilere ve mucitlere

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Harun YILMAZ Yurt Dışı Burslar Müdür V. 9 Nisan 2013 Erciyes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 Nisan 2010 da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şenliği 15. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şenliği 15. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şenliği 15 Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şenliği 15 Proje Yarışması na katılacak öğrencilere ve mucitlere yardımcı

Detaylı

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması

Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Kesişen Yollar Derneği Deniz Yıldızı Proje Yarışması Resmi Kurallar Bu yarışma sadece Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı liselerde okuyan uygunluk kriterlerine uyan öğrencilerin ve danışmanlarının

Detaylı

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI - BİDEB 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Programın Amacı: Girişimcilik Farkındalığını Artırmak Üniversite düzeyinde öğrenciler arasındaki girişimcilik farkındalığını

Detaylı

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri

Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Teknoloji Üretiminde Proje Kültürünün Yeri Lise Öğretmenleri-Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı (LİSE-4 [Çalıştay 2014]) Doç.Dr.Kıvanç SEL ÇOMÜ, Fizik Bölümü Yıl 1959

Detaylı

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY

PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME. Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE ELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME Prof. Dr. Füsun AKARSU Doç. Dr. Mehmet AY PROJE NEDİR? NE: Amaç / Ürün KİMİNLE: Ekip / Yönetici NE ZAMAN: Başlangıç / Bitiş Tarihleri Takvim İş Akışı NASIL: Yöntem / Süreç

Detaylı

ORTAÖĞRETĠM (LĠSE) ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJE SUNUMU. Hidayet TERECİ (www.fencebilim.com)

ORTAÖĞRETĠM (LĠSE) ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJE SUNUMU. Hidayet TERECİ (www.fencebilim.com) ORTAÖĞRETĠM (LĠSE) ÖĞRENCĠLERĠ ARAġTIRMA PROJE SUNUMU Hidayet TERECİ (www.fencebilim.com) PROJE NEDİR? Bilimsel süreç becerilerini kazanan bireylerin, yeni bilgiler/ürünler elde etme faaliyetlerinin tümüdür.

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015

GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ 3. ATIK MALZEME PROJE YARIŞMASI 2014-2015 YARIŞMANIN ADI: GERİ DÖNÜŞÜMÜN MUCİTLERİ MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu nun düzenlediği 3. Atık Malzeme Proje Yarışması YARIŞMANIN

Detaylı

KOCAELĠ BĠLĠM FESTĠVALĠ

KOCAELĠ BĠLĠM FESTĠVALĠ KOCAELĠ BĠLĠM FESTĠVALĠ KAPSAMI 1- Bilim Akademisi 2- Bilim Yarışması 3- Bilim Söyleşileri 4- Bilim Şovları 5- Bilim Yarışması Proje Sergileme 6- Bilim Yarışması ve Bilim Akademisi Ödül Töreni 1- BİLİM

Detaylı

ÖNSÖZ. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı

ÖNSÖZ. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı 2242 LİSANS ÖĞRENCİLERİ YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber TÜBİTAK Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması na katılacak öğrencilere yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. Proje

Detaylı

TÜBİTAK LİSANS ÖĞRENCİLERİ YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ

TÜBİTAK LİSANS ÖĞRENCİLERİ YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ TÜBİTAK LİSANS ÖĞRENCİLERİ YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber TÜBİTAK Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması na katılacak öğrencilere yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır. Proje

Detaylı

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ TRAFİKTE GENÇ FİKİRLER YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Konusu ve Amacı Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü,

Detaylı

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BUCA İNCİ ÖZER TIRNAKLI FEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016 ÖGRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 06-20 Ocak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru

Detaylı

22.10.2015. Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ

22.10.2015. Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ 22.10.2015 Yrd. Doç. Dr. Adnan AKTEPE Doç. Dr. Süleyman ERSÖZ 1) Lisans Öğrencileri Proje Destekleri TÜBİTAK Programları 2209/A (Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Desteği) (30 EKİM 2015)

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK)

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU () BİDEB YARIŞMALAR GRUBU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YARIŞMALAR Üniversite Öğrencilerine Yönelik Yarışmalar Üniversite Proje Yarışmaları 2238 Girişimcilik

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik

Akademisyenlere Yönelik Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm BİDEB Hakkında Araştırma Burs Programları Konuk Araştırmacı Destek Programları

Detaylı

öğrenciler arasından okul ya da BİLSEM yönetimlerince seçilecek öğrenciler katılabilir.

öğrenciler arasından okul ya da BİLSEM yönetimlerince seçilecek öğrenciler katılabilir. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı 2202- Bilim Olimpiyatları Programı 2019 Yılı Çağrı Duyurusu 1. Çağrının Amacı ve Kapsamı Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

4. YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ

4. YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ 1 4. YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber, Atılım Üniversitesi tarafından Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümlerinin koordinatörlüğünde

Detaylı

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 52867812/821.05/12605697 08/12/2015 Konu: 2. RESFEBE Yarışması MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) İlgi : Kütahya

Detaylı

TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ PROJE YARIŞMASI 2019

TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ PROJE YARIŞMASI 2019 TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ PROJE YARIŞMASI 2019 Genel Müdürlüğümüz ile Stockholm Su Enstitüsü (SIWI) arasında imzalanan anlaşma uyarınca, 23. Stockholm Gençler Su Ödülü'nde ülkemizi temsil edecek projeyi

Detaylı

BİLİM ARAŞTIRMA ve PROJE. 09.02.2013 Güzelyalı-Çanakkale

BİLİM ARAŞTIRMA ve PROJE. 09.02.2013 Güzelyalı-Çanakkale 09.02.2013 BİLİM ARAŞTIRMA ve PROJE Bilim Nedir? Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanma işlevi! Bilimsel bilgi nedir? Bilimsel yöntemler kullanarak sağlanan değerlendirilebilir/anlamlı veriler! Bilimin Amacı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME Yarışmanın Adı Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN

Detaylı

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE

... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE ... LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE MEF Üniversitesi ve MEF Okullarının, lise öğrencileri arasında düzenlediği 26. ULUSLARARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI na okulunuz adına gönderilen proje, Bilim Kurulu Üyelerimiz

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II.

Detaylı

2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014)

2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014) 2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014) Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden takımlarda yer alan, Ulusal Bilim Olimpiyatlarında madalya alan, TÜBİTAK tarafından gönderildiği Uluslararası

Detaylı

2017 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI

2017 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI 17 DÜNYA CBS GÜNÜ AKILLI NESİLLER, AKILLI ŞEHİRLER RESİM YARIŞMASI Yarışmanın Amacı Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda farkındalığı artırmak üzere tüm dünyada Kasım ayı içerisinde kutlanan "Dünya CBS Günü"nü

Detaylı

2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014)

2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014) 2205-YURT İÇİ LİSANS BURS PROGRAMI (2014) Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden takımlarda yer alıp veya Ulusal Bilim Olimpiyatlarında madalya alıp veya TÜBİTAK tarafından gönderildiği

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI YAHYA AKEL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN-2012 1 MERSİN YAHYA AKEL FEN LİSESİ 2. FEN BİLİMLERİ OLİMPİYATI UYGULAMA KILAVUZU KONU: Mersin geneli İlköğretim okulları 8. sınıflar

Detaylı

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi

Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Doğa Koruma Derneği Öykü Yarışması 2016 Katılım Koşulları ve Yarışma Şartnamesi Yarışmanın Amacı: Doğa Koruma Derneği, Gaziantep merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu öykü yarışması; insanlarda çevre

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞVURU SÜRECİ

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞVURU SÜRECİ UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞVURU SÜRECİ YÖK e bağlı olarak bir önlisans/lisans/lisans tamamlama/tezsiz yüksek lisans programının uzaktan eğitim yoluyla yürütülmesine karar veren bölümlerin izlemesi

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Ömer Faruk YELKENCİ İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret!

155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 155.YIL ANISINA LİSELER ARASI 3D YAZICI ATÖLYESİ VE YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI Ekibini Kur! Hayal Et ve Tasarla! 3D Yazıcı ile Üret! 1. Organizasyon Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Sigma3d, 3Durak, Autodesk,

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL NİĞDE ORTAOKULU İL GENELİ ÇEVRECİ PROJE YARIŞMASI 1) ÖNSÖZ: ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Ortaokulu olarak amacımız Fen Bilimleri dersi kapsamında Geleceğe Enerjin Kalsın

Detaylı

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar.

Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımlar. Bilim Günlük Yaşamın Neresindedir? Geri Bildirim BİLİMİN İŞLEVİ Tanımlama:

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE Prof. Dr. Mehmet AY TÜSSİDE - Gebze 02 Şubat 2010 Bilim Nedir? Bilimsel bilgiyi üretme ve kullanma işlevi! Bilimsel bilgi nedir? Bilimsel yöntemler kullanarak sağlanan değerlendirilebilir/anlamlı

Detaylı

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI

ResFebeResFebeResFebeResFebe. EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI EĞİTİM- ÖĞRETİM ve ÖĞRETMEN KONULU RESFEBE YARIŞMASI Rize-2015 RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN KONUSU: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege_2015 adresinden online yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 7. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde

Detaylı

Res FebeResFebeResFebeResFebe

Res FebeResFebeResFebeResFebe ResFe eresfeberesfebe Febe ResFeb Res OKUDUĞUM Febe KİTAPLAR KONULU ResFeb RESFEBE eresfeberesfebe YARIŞMASI Febe ResFeb Res Febe Res FebeResFebeResFebeResFebe 3. SELİM İLKOKULU RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2018 31 Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN BAŞVURU VE ATAMA KILAVUZU 2011-1 1 2 İÇİNDEKİLER 1. İLGİLİ MEVZUAT 4 2. İLKELER 4 3. GENEL AÇIKLAMALAR 4 4. ATAMALARDA

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Meltem ALİŞEN KARACAÖREN Uzman 7 Mayıs 2013 Süleyman Demirel Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III. Bölüm

Detaylı

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri

Proje çalışması ilköğretim okullarının 6. 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler matematik ve fen bilimleri GENEL BİLGİLER Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı 9. Sınıf Aylık 9. SINIF 9. Sınıf Aylık Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Bankası Fen Bilimleri Bilgi Bankası TOPLAM - 110t Sipariş Verilecek Yayıncılık 10. Sınıf Aylık 10. SINIF 10. Sınıf Aylık Türk Dili ve

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012 TÜBİTAK 2209 DÖNEM -2 BAŞVURU HAZIRLIĞI (SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ 3 Ekim 2012 Proje? Başlangıcı ve sonu olan, boyutları önceden belirlenmiş bir

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI KURGU Yeni tasarlanan W Istanbul W Lounge ta kullanılacak eşyaların tasarımını genç tasarımcılara emanet eden W Istanbul, Türkiye de eğitim alan tasarım öğrencilerini

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASI 2014

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASI 2014 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENÇLER SU ÖDÜLÜ YARIŞMASI 2014 AMAÇ: 1997 yılından bu yana her yıl Dünya Su Haftası kapsamında Stockholm Gençler Su Ödülü verilmektedir.

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi

Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi YARIŞMA ADI: Meyveler Çiçek Açtı konulu Fotoğraf Yarışması YARIŞMANIN KONUSU: Çevremizde baharın gelişi ile birlikte doğayı rengârenk süsleyen meyve çiçeklerinin çevresine kattığı ahengi fotoğraf ile anlatabilmek

Detaylı

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR 2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR Alan Adı İl Adı Atama Puanı Ek2 Puanı Hizmet Süresi Başvuru Atama Bilişim Teknolojileri ANKARA 42,000 10 3269

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu AYŞE KOÇAK 0611008009 TÜBĠTAK Bilim Ġnsanı Destekleri Bilim Ġnsanı Destekleme Daire BaĢkanlığı (BĠDEB) AraĢtırma Proje Destekleri AraĢtırma Destek

Detaylı

Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Başvuru ve Kayıt Tarihleri ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Başvuru ve Kayıt Tarihleri Ön Başvuru Tarihleri : 02

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi)

BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi) BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi) Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 05-12 Aralık 2007 tarihleri arasında, elektronik ortamda alınacak

Detaylı

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ İLANI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN)

REHBER ÖĞRETMEN (PSİKOLOJİK DANIŞMAN) TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini gerçekçi ve ayrıntılı olarak tanımalarına, kendilerine açık eğitim, meslek ve iş olanakları hakkında

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN AÇIKLAMA BİLİMSEL HAZIRLIK T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

LÜTFEN KAYNAK GÖSTEREREK KULLANINIZ 2013

LÜTFEN KAYNAK GÖSTEREREK KULLANINIZ 2013 BİLİM OLİMPİYATLARI, MADALYALAR VE ÇAN EĞRİSİ Prof. Dr. Hasan Şimşek İstanbul Kültür Üniversitesi (www.hasansimsek.net) 8 Aralık 2013 Milliyet Gazetesi nde belki de Milliyet okuyucularından çoğunun da

Detaylı

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME 3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME AMAC Bu Sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz, «Merter Moda Tasarımcılar Yarışması» Üniversitelerin Moda ve Tekstil bölümünde

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 10. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Değerli Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ Bu Şartname Kitap Okuma YarıĢması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme kurulunu,

Detaylı