İletişim Bilgileri. İrtibat Kişisi MAHMUT OSTA. Adı ve Soyadı. Telefon Numarası Cep Telefonu Numarası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İletişim Bilgileri. İrtibat Kişisi MAHMUT OSTA. Adı ve Soyadı. Telefon Numarası 2662390161. Cep Telefonu Numarası 5335473875. ostamahmut@hotmail."

Transkript

1

2

3 İletişim Bilgileri İrtibat Kişisi Adı ve Soyadı MAHMUT OSTA Telefon Numarası Cep Telefonu Numarası E-posta Posta Adresi Bahçelievler Mah.Avukatlar Cad.Örnek Sok. No:5 ALTIEYLÜL/BALIKESİR

4 Problem Durumu Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü okulda geçirmektedir. Dinlenme, hareket, öğrenme ve yasama mekanı olması gereken okul ortamları öğrenciler ve onların öğrenme kapasiteleri (güçleri) için yadsınamayacak bir öneme sahiptir (Hauser, 2002). Ayrıca okul ortamları, çevreye duyarlı, sağlıklı ve aktif bireylerin yetistirilmesi için önemli mekanlardır (Melzer,2001; Zask et al., 2001, Lorenz, 2005). Bu nedenle okul,çocukların yasam kalitelerinin önemli bir destekleyicisi sayılmaktadır ve sosyal öğrenme alanında artırılmıs bir fonksiyon üstlenmelidir (Hauser, 2002). Ancak, Hauser (2002) nin belirttiği gibi bugünün kosullarında okulların bahsedilen mekansal kriterlere ne kadar uygunluk gösterdiği konusunda düsünceler ortaya konulmalıdır. Birçok arastırma (Melzer, 2001; Hauser, 2002; Anonim, 2005; Hoff et al., 2007; Natus, 2008), okulun önemli bir parçası olan okul bahçelerinin soğuk ve monoton görünüse sahip, beton veya asfalt yüzeylerden olustuğunu, birkaç ağaç veya otsu bitki ile bir iki oturma birimine sahip mekanlar olduğunu ortaya koymustur. Söz konusu arastırmalarda çoğu okul bahçesinin otopark olarak da kullanıldığı belirtilmistir. Schweizer (1999) e göre okul bahçeleri; ne çocuk hakkına uygun hareketi destekleyecek nede dinlenme (geri çekilme, gevseme) ve doğayı deneyimleme sansını sağlayacak olanaklar sunmaktadır (Anonim, 2005). Breul (2005) tarafından vurgulandığı gibi uzun süreli oturma ve yetersiz fiziksel hareketin dayanıksızlık, koordinasyon problemleri ve diğer sağlık sorunlarına neden olduğu uzun zamandır bilinen bir gerçektir. Aktif ve yaratıcı oyun yerlerinin eksikliği ise öğrenciler üzerinde hayal gücünün gelisememesi, sinirsel gerilim, bos zamanları değerlendirememe ve saldırganlık (Scharf et al., 2008) gibi sonuçlar yaratmaktadır. Fiziksel gelisim genellikle kosma, atlama, tırmanma gibi aktivitelerle iliskilidir. Bu aktiviteler sayesinde çocuk bedenini ve sınırlarını öğrenmekte, yeteneklerinin farkına varmaktadır (Marcus and Francis, 1998). Birçok çalısmada (Melzer, 2001; Hauser, 2002; Bensien et al., 2004; Schemm and Streicher, 2006) oyunun çocuğun gelisimi üzerinde önemli etkilerinin olduğu görülmektedir. Oyun; keyif almak, yaratıcılık, hayal gücü, gerilim, doğaçlama ve doğallık anlamına gelmektedir (Melzer, 2001).

5 Çocukların çevreye tepkisi dolaylı olup çocuklar sürekli yükseklik-alçaklık, yakınlık-uzaklık, sertlik-yumusaklık, açık-koyu gibi kavramlar hakkında kesiflerde bulunmaktadırlar. Bu kesifler, çocukların hayal güçlerini harekete geçirerek oynayarak öğrenmeyi (kavramayı) desteklemektedir (Marcus and Francis, 1998). Okullarda oynama, hareket ve dinlenme mekanlarını içeren okul bahçesi düzenlemeleri, çocukların algı ve motor kabiliyetini, koordinasyonunu desteklemektedir. Böylece çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelisimi sağlanmaktadır (Anonim, 2005; Lorenz, 2005; Schemm and Streicher, 2006; Tai et al., 2006). Okul bahçeleri, aynı zamanda ders aralarında öğrenciler tarafından kullanılmaları ile derslerde fiziksel ve zihinsel yönden aktif olabilmeleri için potansiyel olanaklar sunmakta ve katkı sağlamaktadır (Zask et al., 2001). Çocukların bedensel ve zihinsel gelisim ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenecek okul bahçeleri, sosyal deneyim ve anlamlı hareket aktivitelerine olanak sağlayan mekanlar olacaktır. Bu mekanlar özellikle, okul hayatında ritmik bir faktör olarak görülen teneffüslerde etkilidirler. Teneffüsler ders sırasında hareket eksikliği (hareketsizlik) sonrası konsantrasyon (yoğunlasma) ve zihinsel rahatlama dönemleridir ve özellikle hareket, oyun ve spor, gevseme ve rahat hissetmeyi sağlayabilir (Bensien et al., 2004; Schemm and Streicher, 2006; Natus, 2008). Öğrencilerin, teneffüsler sırasında kendilerini rahat hissetmeleri ve etkinliklere aktif katılımları kisilere ve esyalara karsı saldırma eylemini deneyimsel olarak azaltacak ve sağlıklı gelisimleri desteklenecektir (Melzer, 2001; Hauser, 2002; Breul, 2005; Schemm and Streicher, 2006; Tai et al., 2006, Hoff et al., 2007, Scharf et al. 2008) Ekolojik ve çocuk haklarına uygun okul bahçeleri öğrenme ve yasama mekanları olarak gelistirilebilir. Böylece kisisel ve sosyal gelisim için mekan sağlanacaktır. Çocuğun rahat hissetmesi desteklenecek ve öğrenme motivasyonu güçlendirilecektir (Hoff et al., 2007; Natus, 2008). Okul bahçesinde doğal düzenleme içeren alanlar çocukların tasarlama ve uygulama konularında yaratıcılıklarını gelistirmelerini sağlarken, doğal ihtiyaçları olan kosma, tırmanma, atlama, duvar üzerinde yürüme, suyla, kumla, toprakla oynama gibi ihtiyaçlarını giderilmekte ve fiziksel olarak çocuk gelisimi desteklenmektedir (Marcus and Francis, 1998).

6 Çocukların eğimli alanlar, genis çim alanlar ve bitkilerin olduğu doğal alanlarda düzenlenmis oyun mekanlarında oynamalarının, sosyal oyun, konsantrasyon ve motor kabiliyeti gelistirici olumlu etkilerinin olduğu belirlenmistir (Fjörtoft and Sageie, 2000; Fjörtoft, 2004). Çocuk gelisim uzmanlarına göre doğanın kendi bilesenleriyle oynamak kaydırak, salıncak gibi donatılarla oynamaya göre daha yaratıcıdır (Marcus and Francis, 1998). Ağaç ve çalılar, çayır, basılabilir çim, canlı renklere sahip çiçekler, toprak zemin, ağaç kütükleri, kaya parçaları, kum, su gibi doğal öğeler oyunun değerini artırmada önemlidir (Marcus and Francis, 1998; Çukur ve Özgüner, 2008).Doğanın bilesenleri ile düzenlenecek olan okul bahçesi çocukların kavramalarını, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını destekleyecektir. Öğrencilerin ders aralarını geçirdikleri okul/teneffüs bahçeleri pedagojik değerlere de sahiptir. Çocuk haklarına bağlı ve ekolojik okul/teneffüs bahçeleri öğrencilere çesitli alanlarda deneyim olanakları sunmaktadır (Hauser, 2002). Teneffüslerin, çocukları geçmis dersin etkisinden kurtarmak ve bir sonraki derse daha aktif katılımlarını sağlamak açısından önemli bir fonksiyonu vardır. Teneffüslerde, dersler sırasında olusan zihinsel yorgunluğu gidermek için hareket tesvik edilirken kaza risklerinin de en aza indirilmesi önemlidir. Teneffüslerde, çocuklara uzun oturmalara esdeğer hareket etme olanakları sunarak; sahip oldukları yeteneklerin farkına varmalarını sağlamak, birlikte bir faaliyette bulunarak organize olma güçlerini açığa çıkartmak, özgüvenlerini gelistirmek, sorumluluk duygularını ve ifade yeteneklerini gelistirmek mümkündür. Burhan Erdayı İlkokulu Bahçesi mevcut durumu itibari ile yukarıda bahsedilen özelliklere sahip değildir.3000 metrekarelik okul bahçesinin 2800 metrekaresi beton ve asfalt ile kaplıdır.öğrenciler teneffüs zamanlarında bu alanlarda fiziksel aktivitelerine yapabilmektedir.bahçe içerisinde öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirecek donatım imkanlarından ise yoksundurlar.bahçe içerisinde sadece Coca Cola firması tarafından yaptırılan çizgi oyunları mevcuttur.bahçe içerisinde bulunan basket potaları eski olduğu kadar ilkokul öğrencilerinin seviyesine uygun değildir.öğrencilerimiz beton zemin üzerinde zaman zaman düşerek yaralanmalı kazalar ile karşı karşıya kalmaktadır.öğrencilerimize ağaç sevgisi kazandırabilecek sayıda bahçe içerisinde ağaç bulunmamaktadır.

7 Bahçe içerisinde öğrencilerin dinlenmelerini sağlayacak alanlar ve oturma banklarından yoksundurlar. Öğrencilerin çevreyi koruma,yere çöp atmama ve geri dönüşüm konusunda istendik davranış kazandırmak için öncelikle sağlanması gereken fiziki şartların okul ölçeğinde olmadığını görmekteyiz.bahçe içerisinde 1400 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak sayıda çöp kovası yoktur.bahçe içerisinde geri dönüşümlerin ayrı ayrı toplanacağı konteynırlarda bulunmamaktadır.oku l bahçesi içinde yeşil alan bulunmaması ise öğrencilerin çevre algısını da olumsuz yönde etkilemektedir.

8 Projenin Amacı Burhan Erdayı İlkokulundaki bütün çocuklar için kendi yas, yapı ve taleplerine uygun faaliyetlerini gerçeklestirebilecekleri oynama, hareket ve dinlenme mekanlarını içeren cazip birer teneffüs bahçesi oluşturmak.mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda bahçe alanları genisletilemiyor olsa dahi yapısal ve bitkisel peyzaj düzenlemeleri ile bu alanlarda dönüsüm sürecinin baslatılarak çocukların eğitsel, zihinsel, sosyal, fiziksel gelisimini destekleyecek bahçe alanı oluşturmaktır Projenin Hedefleri Okul bahçemizde 1. Oynamak için açık mekanlar (çok fonksiyonlu oyun aletleri, yaratıcılığı destekleyen hareketli oyun aletleri, oyun alanları) oluşturmak. 2. Hareket alanları (oynamak ve sportif aktiviteler, hareket için alanlar) oluşturmak. 3. Dinlenme zonu (dinlenme, yeme içme, oturmak, uzanmak için yesil mekanlar, ) oluşturmak. 4. Sosyal öğrenme ortamları olacak mekanlar (iletisim köseleri, bulusma noktaları, birçok öğrenci için bulusma noktası olusturacak ağaç gölgesinde oturma bankları; dinlenmek, anlatmak, paylasmak ve birçok aktiviteye olanak sağlayan alanlar) oluşturmak. 5. Doğayı kesfetme mekanları (doğal mekanlar, sifalı bitki spirali, böcek oteli, bitki tarhları, hayvanları gözetim için çalılıklar, yenilebilir meyveler) oluşturmak. 6. Ders verilebilecek mekanlar (yesil sınıf, amfi tiyatro, sahne) oluşturmak. 7. Saklanma, ayrılma ve sürpriz gibi çocuk hissiyatını destekleyen değisiklikler içeren mekanlar oluşturmak. 8. Çocukların yaratıcılıkları, hayal güçleri, meraklarını harekete geçirebilme olanakları için mekanlar oluşturmak 9. Öğrencilerin okul bahçesinde geçirdikleri süreyi arttırmak. 10. Okul bahçesinde oluşan yaralanmalı kazaları asgari düzeye çekmek.

9 Somut Çıktılar Okul bahçemizde 1. Oynamak için açık mekanlar (çok fonksiyonlu oyun aletleri, yaratıcılığı destekleyen hareketli oyun aletleri, oyun alanları) oluşturuldu. 2. Hareket alanları (oynamak ve sportif aktiviteler, hareket için alanlar) oluşturuldu. 3. Dinlenme amaçlı 2 adet kamelya ve 30 adet bank okul bahçesinde konumlandırıldı. 4. Şifalı bitki spirali, böcek oteli, bitki tarhları, hayvanları gözetim için çalılıklar, yenilebilir meyvelerden oluşan 50 tür bitkiden oluşan doğayı keşfetme mekanları oluşturuldu. 5. Ders verilebilecek, 1 adet amfi tiyatro sahnesi oluşturuldu. 6. Saklanma, ayrılma ve sürpriz gibi çocuk hissiyatını destekleyen değisiklikler içeren mekanlar oluşturuldu. 7. Çocukların sportif faaliyetlerii gerçekleştirebilecekleri 20*18 ebatlarında spor kompleksi oluşturuldu. 8. Öğrencilerin geri dönüşüm bilincine katkı sağlayacak 10 adet geri dönüşüm çöp kovaları okul bahçesine konumlandırıldı. 9. Bahçe içerisinde ahşap malzemelerden oluşan tırmanma,saklanma ve hareketli oyuncaklardan oluşan 100 metrekarelik alan oluşturuldu. 10. Okul Bahçesi içerisinde 1000 metrekare çim alan oluşturuldu. 11. Okul bahçesi içerisinde öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak 60 metrekarelik doğal ahşap malzemeden imal edilmiş kantin kuruldu. 12. Bahçe içerisinde 2000 metrekare dekoratif parke taş döşendi. 13. Öğrencilerin okulu kullanma süreleri arttı. 14. Okulda yaralanmalı kaza sayısı azaldı.

10 GÖRÜNÜRLÜLÜK FAALİYETLERİ 1. projemiz Okullar Hayat Olsun Projesinin bir parçasıdır.bahçe düzenlemesinin görünürlülüğü projenin geniş kitlelere duyurulmasını sağlayacak ve projenin etkinliğini arttıracaktır. 2. Proje tamamlandıktan sonra okulun ana giriş kapısının önüne Bahçemizin düzenlemesi. Tarafından yaptırılmıştır. tabelası asılacak. 3. Okul Bahçemizin adı sponsor firmanın ismi ile ön ad olarak belirlenecektir... Düşler Bahçesi olarak isimlendirilecek ve hazırlanan ışıklı tabela bahçe giriş kapısının önüne asılacaktır. 4. Bahçe içerisine konulacak bahçe mobilyaları,oyuncaklar,spor aletleri vb. tüm donatım malzemelerinin üzerine sponsor olan firmaların veya kurumların logoları yapıştırılacaktır. 5. Bahçenin tamamlanmasının ardından yerel ve ulusal medya kuruluşlarına katkı sağlayan firmalara teşekkür mesajı yayınlanması sağlanacak. 6. Oluşturulan bahçe ile ilgili okul web sitesinde, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde sponsor olan kurumların isimlerinin de geçtiği tanıtım metni hazırlanarak yayınlanması sağlanacak. 7. Geniş katılımlı açılış organizasyonu yapılarak sponsor olan firmalara plaket takdim edilecek. 8. Balıkesir İli içerisinde yer alan bilboardlara sponsor firmaların logolarının yer aldığı proje tanıtım afişleri hazırlanarak sergilenmesi sağlanacak.

11 PROJE AŞAMALARI 1. Projenin paydaşlarla tartışılması 2. Paydaşlardan gelen öneriler doğrultusunda peyzaj projesinin hazırlanması 3. Projeye göre bahçe içerisinde kullanılacak donatım malzemelerinin belirlenmesi 4. Yaklaşık Maliyet Tespitinin yapılması 5. Proje sponsorlarının bulunması(mail Ziyaret vb.) 6. Proje Tanıtım toplantısının yapılması 7. Bahçe Peyzaj Düzenlemesinin yapılması 8. Bahçe kullanım esaslarının belirlenmesi 9. Bahçenin açılış töreninin yapılması 10. Bahçenin öğrenci ve vatandaşın kullanımına açılması.

12 Okul Bahçemiz İçin yapılan tasarım

13 Çocuklar İçin renkli Tasarım Alamnları

14 Doğal Dinlenme Alanları

15 Doğayı Keşfedecekleri Alanlar

16 Canlı Çeşitliliğini Gözleyecekleri Böcek Otelleri

17 Canlı Çeşitliliğini Gözleyecekleri ve Sorumluluk Bilincini Geliştirecekleri Kuş Barınakları

18 His Yolları ve Köprüleri

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1)

OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER. (Ek 1) OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER (Ek 1) 1 OKUL BAHÇELERİ DÜZENLEME İLKELERİ, İHTİYAÇ PROGRAMLARI AÇIKLAMALARI VE ÖRNEK PROJELER Çağımızda eğitim ve

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

MAHMUT OSTA BURHAN ERDAYI İLKOKULU

MAHMUT OSTA BURHAN ERDAYI İLKOKULU MAHMUT OSTA BURHAN ERDAYI İLKOKULU İrtibat Kişisi Adı ve Soyadı MAHMUT OSTA Telefon Numarası 2662390161 Cep Telefonu Numarası 5335473875 E-posta Posta Adresi ostamahmut@hotmail.com Bahçelievler Mah.Avukatlar

Detaylı

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa.

Doğada İngilizce Öğreniyorum. En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü. verime giden yolda. -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- Doğa. Doğada İngilizce Öğreniyorum Doğa En İyi İngilizce Etkinlik Yarışması Jüri Özel Ödülü verime giden yolda -İçeride Hiç Çocuk Kalmasın- buluşmaları DOGA En acil olarak; verime giden yolda Dijital uyuşturucudan

Detaylı

Pansiyonun Eve Yaklaştırılması

Pansiyonun Eve Yaklaştırılması Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Erkek Öğrenci Pansiyonu Pansiyonun Eve Yaklaştırılması Sayfa 1 İÇİNDEKİLER Projenin Adı : 3 Projenin Tanımı : 3 Yasal Dayanak : 3 Projenin Amacı : 3 Projenin

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z-

33. Okul/ Kurumunuzdaki güvenlik görevlilerinin personel giderleri hangi kurum/kuruluş vb. tarafından karşılanmaktadır? 34. Okul/ Kurumunuzda Z- OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ BİLGİ FORMU SORULARI AÇIKLAMA: Bu sorular yalnızca ön bilgi olarak ve sistemdeki Bilgi Formunu doldurmaya geçmeden önce hazırlık yapmanız açısından verilmiştir. 1. Okul/ Kurumun

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2

Çoklu Zekâ Teorisi Ek 2 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOKLU ZEKÂ GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Cinsiyeti: Tarih: Sınıfı: Lütfen formda yer alan her ifadenin sizin için ne derece uygun olup olmadığını aşağıdaki beşli dereceleme ölçeği üzerinde

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir

Oyunlar çocuklara hayatı öğretir T.C. 30 AĞUSTOS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Oyunlar çocuklara hayatı öğretir PROJE ADI (GELENEKSEL OYUNLARIMIZI ÖĞRENİYORUM) HAZIRLAYANLAR Recep ARABACI İslim YERLİKAYA Okul Müdürü Rehber Öğretmen Bafra Kaymakamlığının

Detaylı

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi Okullarda obezite ile mücadele, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla

Detaylı

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ T.C. ULUKIŞLA KAYMAKAMLIĞI Kılan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ K I L A N İ L K O K U L U V E O R T A O K U L U M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü 2 0 1 2 Sayfa 1 Millet sevgisi kadar büyük

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları Organizasyon Hedefleri BebeStad oyunları, yeni sunumlar

Detaylı

T. C. DİDİM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Denizköy İlköğretim Okulu

T. C. DİDİM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Denizköy İlköğretim Okulu T. C. DİDİM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Denizköy İlköğretim Okulu DENİZKÖY İLKÖĞRETİM OKULU, SİZİNLE HAYAT BULUYOR Denizköy İlköğretim Okulu 2012 1 1- ALT PROJENİN ADI VE KONUSU: Denizköy

Detaylı

11-12 Aralık 2014 - BURSA. www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI

11-12 Aralık 2014 - BURSA. www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI 11-12 Aralık 2014 - BURSA www.yesilsehirler.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Yeşil Şehirler Zirvesi, İtibar Yönetimi Enstitüsü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir

Detaylı

MODÜLER TIRMANMA ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME

MODÜLER TIRMANMA ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME MODÜLER TIRMANMA ALIMINA AİT TEKNİK ŞARTNAME MODELE AİT TEKNİK ÇİZİMLER OYUN GRUBU AKSAMLARI 24 ADET POLİETİLEN MODÜLER TIRMANMA ÜRÜNÜN AMACI Koşma, zıplama, tırmanma, denge sağlama, asılma, kuvvet uygulama

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

HALICI İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ SONUÇ RAPORU 2011/2012. Proje Başlangıç Tarihi :15/03/2012 Proje Bitiş Tarihi :15/06/2012

HALICI İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ SONUÇ RAPORU 2011/2012. Proje Başlangıç Tarihi :15/03/2012 Proje Bitiş Tarihi :15/06/2012 HALICI İSTİKLAL İLKÖĞRETİM OKULU LADİK KASABASI-SARAYÖNÜ OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ SONUÇ RAPORU 2011/2012 Proje Başlangıç Tarihi :15/03/2012 Proje Bitiş Tarihi :15/06/2012 PROJE NO:1 PROJEYE DESTEK VEREN

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk

ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI ODTÜ HAFTA SONU KURSLARI SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ SPORTİF ETKİNLİKLERİMİZ. Voleybol. Okçuluk Voleybol Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte

Detaylı

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ

OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE OYUN VE HAREKET ETKİNLİĞİ Oyun bir çocuğun en önemli işidir. Çocuklar oyun ortamında kendilerini serbestçe ifade edip, yaşantılarını yansıtırlar ve dış dünyaya farketmeden hazırlık yaparlar.

Detaylı

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI

Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Öğr. Gör. Özlem BAĞCI Çocuğun kas gelişimini sağlayan, enerjisinin boşalmasına yol açan oyun, arkadaşları ile iletişimi ve işbirliğini de sağlayarak onun dünyasını biçimlendirir. Piaget e göre oyun, çocuğun

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK

BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK BAŞVURU KATEGORİSİ: Sosyal Sorumluluk Kategorisi PROJENİN ADI: TAY PARK PROJENİN AMAÇLARI 1- Sağlıklı kentleşmenin gereği olarak yeşil alanları artırmak; 2- Şehir ortamında yetişkinlere, çocuklara sağlıklı,

Detaylı

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde 48 saat içinde gerçekleştirilen en büyük açık kaynaklı

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu talimat Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı İlçemizde; kişi başına düşen 0.2 metrekarelik yeşil alan miktarını

Detaylı

FİRMA PROFİLİ. Metod Fabrika

FİRMA PROFİLİ. Metod Fabrika Metod Fabrika FİRMA PROFİLİ Firmamız 1995 yılında kurulduğunda, sürekli gelişmeyi hedeflerken, yıllardır sektörün içinde edinmiş olduğumuz tecrübe ve bilgi birikimlerimizi sizlerle paylaşmayı amaç edinmiştir.

Detaylı

ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU

ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU Projenin Adı: 2. ULUSLARARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ, BEACHPARK 2007 Projenin Teması: 1001 gece masalları Projenin konusu: Dünyada

Detaylı

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL DİVAN OTEL Gaziantep Aile Hekimleri Derneği miz Gaziantep Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan birinci basamak aile hekimlerinin karşılaştığı güncel tıbbi ve para medikal konularda bilgilendirilme

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

GELENEKSEL HALK TİYATROSU

GELENEKSEL HALK TİYATROSU GELENEKSEL HALK TİYATROSU KARAGÖZ VE HACİVAT KORGAN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJENİN ADI İYİ Kİ VARSINIZ KARAGÖZ VE HACİVAT PROJENİN TÜRÜ o Öğrenme-öğretme etkinlikleri o Değer ve tutumları kazandırma

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi

Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi İ Ç G Ö R Ü ANNE BABALARA KILAVUZ-2 Başarı İçin Boş Zamanların Verimli Değerlendirilmesi Boş Zaman Nedir? Boş zaman; kişinin mesleksel, ailesel ve toplumsal ödevlerini yerine getirdikten sonra kendisi

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

İtibar Yönetimi Zirvesi

İtibar Yönetimi Zirvesi SPONSORLUK DOSYASI İtibar Yönetimi Zirvesi Sayın Yetkili, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, 3 Aralık 2015 tarihinde üniversitemizde Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi

Detaylı

KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOŞUYOLU MAHALLE PLANLAMASI VALİDEBAĞ IŞIKLAR MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ YERLEŞİM MEYDAN VE ÇARŞI MEYDAN KOŞUYOLU PARKI KOŞUYOLU YAŞAM PARKI KOŞUYOLU KALP HASTANESİ 1951-1954

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı

Detaylı

>> Dekoratif Aydınlatmalar

>> Dekoratif Aydınlatmalar Ring Lamp Dekoratif Halka Armatür Wallwasher IP20 Duvar Yıkama İç Mekan Mekanlarınıza farklı bir hava katacak olan Ring Lamp bir halkasından yumuşak bir ışık yayarken, istenen rengin uygulanabildiği diğer

Detaylı

Proje konusu. Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek.

Proje konusu. Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Proje ismi Ballbasket bol spor Proje konusu Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Logo Birbirleriye gençliğin selamlaşma hareketiyle havaya sıçrayarak

Detaylı

www.foratoys.com e-mail : foratoys@hotmail.com Tel : 0312 353 07 06 Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm.

www.foratoys.com e-mail : foratoys@hotmail.com Tel : 0312 353 07 06 Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 3695 Çok Fonksiyonlu Ahşap Aktivite Seti Kurulum alanı; 800 x 700 cm. 1 Kod; 8656 Ahşap Oyun Grubu 2 Kuleli, 2 Kaydıraklı Kurulum alanı; 500

Detaylı

HANGİ OYUNCAK ÇOCUKTA HANGİ ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİYOR

HANGİ OYUNCAK ÇOCUKTA HANGİ ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİYOR Oyun Nedir? Oyun çocuğun hiç kimseden öğrenemeyeceği konuları, kendi deneyimleriyle öğrenmesi yöntemidir. Çocuklar için oyun sonucu düşünülmeden, zevk almak, eğlenmek amacıyla girişilen bir etkinliktir.

Detaylı

KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 2018 SPONSORLUK DOSYASI www.altincinarfestivali.org www.altincinarfestivali.com BİZ KİMİZ? 5 yılda 300 e yakın film gösterimi. 30.000 in üzerinde izleyici. 500 e yakın

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI 1 ÜNVANI/GÖREVİ SORUMLULUK ALANI ORGANİZASYONDAKİ YERİ VEKİLİ : Şube Müdürü /Kültür Şube İş ve İşlemleri, (Nilüfer ZENGİN) :Kültür Şube Müdürlüğü(Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) :, Yardımcıları,

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA OYUN ETKİNLİĞİ PLANLAMA Erken çocukluk eğitimi kurumlarında, oyun saatinde doğru zamanlama yapabilmek,çocukların yaş, gelişim düzeyi ve ilgilerine göre en doğru oyun tipini, oyun

Detaylı

T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI

T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI EK-4: BESLENME DOSTU OKUL PLANI T.C. ALTIEYLÜL KAYMAKAMLIĞI KÖYLÜKÖY ORTAOKULU 2017-2020 YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI ETKİNLİK VE * Bu program 2017 Ekim ayından itibaren 3

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 212 YILI PERFORMANS RAPORU STRATEJİK AMAÇ/ 1-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Park ve Yeşil alanlarda;

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ

CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ CAN KARDEŞ KREŞİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014 AYLIK REHBERLİK BÜLTENİ Çocuğumla Nasıl Oyun Oynayacağım? Oyun nedir? Oyun, çocukların dünyayı algılamalarını, hayal ile gerçek dünya arasında köprü kurmalarını

Detaylı

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR 2016 2017 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR ORGANİZASYON SÜREÇLERİ

Detaylı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Birlik Parkı Birlik Parkı Değerli hemşehrilerim, Çiçek Gibi Bir Konya sloganıyla Konya genelinde yaptığımız yeşil alan çalışmalarımız kapsamında 2005 yılında hizmete sunduğumuz Birlik Parkı, kısa sürede

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

www.byminsaat.com.tr rüya sehir

www.byminsaat.com.tr rüya sehir www.byminsaat.com.tr rüya sehir RÜYA ŞEHİR KAPILARINI AÇIYOR Hayalinizdeki konforlu, huzurlu ve eğlenceli yaşam standartını RÜYA ŞEHİR de bulacaksınız. Her yaş grubundan çocuğun güven içinde oynayacağı

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Yeşim BULCA : Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Hareket Eğitiminin Amacı Çocuğun spor faaliyetlerinde veya aktiviteler sırasında hareket etme niteliğini artırmak Çocuğun hareket ederken

Detaylı

TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ

TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ TC. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HURİYE SÜER ANADOLU LİSESİ DUVARSIZ EĞİTİM BİYOLOJİ DERSİNİ DOĞADA ÖĞRENELİM PROJE ADI DOĞADA DERS YAPIYORUM PROJE KONUSU Biyoloji dersinin; sınıf dışı(doğa)eğitimleri ile gözlem

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme.

Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Drama Yetenekleri Nelerdir? Sabit fikirler yerine yaratıcı fikirler üretebilme. Tek düze düşünmek yerine çok boyutlu düşünebilme. Tek başına karar verebilme. Bilgiyi her yerde kullanabilme. Ezbercilik

Detaylı

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 8660 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 420 x 480 cm. Kod; 8666 Ahşap Oyun Grubu Çift Kuleli, Tünelli

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını

O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını EĞİTİCİ OYUNCAKLAR O Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun bilişsel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

Yusuf GÜRSOY. 27 Temmuz 2015 ANTALYA

Yusuf GÜRSOY. 27 Temmuz 2015 ANTALYA Yusuf GÜRSOY 27 Temmuz 2015 ANTALYA Radyo Şakayık: EXPO 2016, ÇOCUKLARIN KENDİLERİNİN HAZIRLAYIP SUNACAĞI BİR RADYO PROJESİDİR PROJENİN AMACI Geleceğin sahibi olan çocuklara; Çiçek ve Çocuk temalı EXPO

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

yeni nesil yaşam alanı www.tokgozkonut.com

yeni nesil yaşam alanı www.tokgozkonut.com yeni nesil yaşam alanı www.tokgozkonut.com Eşsiz tasarımıyla ilk adımda ayrıcalığı hissedin Mimariye ilham veren tasarım Şehrin karmaşasından uzak, şehrin tam ortasında kusursuz bir yaşam. Binaya adımınızı

Detaylı

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı)

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı) 28. Ulusal Kimya Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 15-21 Ağustos 2016 Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü MERSİN SPONSORLUK DOSYASI www.kimya2016.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür Ürün Katoloğu 2014 Ekogrid Çim Koruma Sistemi Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi Ekoedge Plastik Bordür Aluminyum Sınırlayıcı ve Bordürler www.ekoplas.com Çevre Dostu Peyzaj ve

Detaylı

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 BRİFİNG DOSYASI 1 2 3 A. TARİHİ GELİŞİM Okulumuzun inşaatına 1994 yılında başlanmış 1997 yılında tamamlanarak,1997-1998 Eğitim Öğretim yılında hizmete

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

* Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

* Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü KENT AÇIK ALAN SİSTEMİNDE ÖNEMLİ BİR ELEMAN; KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ DIŞ MEKANLARI Çiğdem KAPTAN AYHAN *1, Abdullah KELKİT *, Füsun ERDURAN * * Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi 2014 / 2015 SAYI: 12. Haftanın Bazı Başlıkları

Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi 2014 / 2015 SAYI: 12. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 12 Haftanın Bazı Başlıkları Sosyal Medyanın Çocuklar Üzerine Etkisi Akran Eğitimi Çalışmaları Başladı! İngilizce Münazaralarımız Devam Ediyor Atık Piller Teslim Edildi Salyangozlar Sosyal

Detaylı

ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 HAZİRAN 2016. Aşağıdaki linki tıklayarak Veli Memnuniyeti Anketimizi doldurmanızı rica ederiz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 HAZİRAN 2016. Aşağıdaki linki tıklayarak Veli Memnuniyeti Anketimizi doldurmanızı rica ederiz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 HAZİRAN 2016 VELİLERİMİZ İÇİN HATIRLATMALAR Sayın Velimiz, Aşağıdaki linki tıklayarak Veli Memnuniyeti Anketimizi doldurmanızı rica ederiz. Okul Yönetimi https://docs.google.com/forms/d/1yabsudintqg1fswiwewwvcsqvst9aixq7ye9tqe4x8y/viewform?pref=2&pli=1&edit_requested=true

Detaylı

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Değerli Öğretmenlerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğinde yürütülen Yemekte Denge Eğitim Projesi

Detaylı

HAKKIMIZDA. Kent ve bahçe mobilyaları üretimi ile peyzaj ve proje uygulama çalışmaları deneyimli ve işinde uzmanlaşmış kadromuz ile devam etmektedir.

HAKKIMIZDA. Kent ve bahçe mobilyaları üretimi ile peyzaj ve proje uygulama çalışmaları deneyimli ve işinde uzmanlaşmış kadromuz ile devam etmektedir. HAKKIMIZDA Firmamız 999 yılında peyzaj proje tasarımı, peyzaj uygulama ve inşaat ağırlıklı olarak kurulmuştur. Büyük ölçekli birçok kentsel uygulama başarı ile gerçekleştirilmiştir. 00 yılında Ankara İvedik

Detaylı

Psikomotor Gelişim ve Oyun

Psikomotor Gelişim ve Oyun Psikomotor Gelişim ve Oyun Oyun? Çocuğun, kendini, diğer insanları, doğayı ve nesneleri tanıma etkinliğidir. Çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenme yoludur. Düşünülmeden, eğlence amacıyla yapılan hareketlerdir.

Detaylı

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9 N BORNOVA KÜÇÜK PARK K N OB A A AR 1 A AR ÜN V R ANA V A AR AKÜ N Ü R A AR B Ü Ü 3 O A A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye

Detaylı