3NT ye batanlar ise artık önümüzdeki maçlara bakacaklar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3NT ye batanlar ise artık önümüzdeki maçlara bakacaklar."

Transkript

1 Doğu nun 2 trefl açıp 3NT kontratında pik atağından sonra 10 veya 11 el toplaması beklenir. Trefl empası tutmazsa batarım korkusu ile sadece garantili 9 ellerini alan deklaranlar skordan pek mutlu olmayacaklar. Karolar çekilirken trefl defos eden Kuzeyler de tek haneli bir % skoru alırlar. Sağındaki oyuncu 2 trefl açınca her türlü el ile overcall yapmayı bir görev olarak düşünen arkadaşlar 2 trefle 2 pik overcall u ile aksiyon ararlar ise muhtemelen 3 pike kadar kontr yemeden paçayı kurtarabilirler. Fakat 4 pik çilerin hastaneye bile yetişmeleri şüpheli. DB çifti için 4 pike ulaşmak ve 1 fazla yapmak çok ciddi sorun oluşturmayacaktır. Bu kontrata Batı dan ulaşan deklaranların olası bir kör atağını bedava empas baldan tatlıdır fırsatçılığı ile ele çekmeleri halinde canları çok sıkılacak. Batı 2NT açtığında Doğu köre transfer edip bende sadece 4 puan var diye pas geçerse, kaçan zonun skoru pek tatmin edici olmaz. Batı 1 karo açarak başlar ve Kuzey pas geçerse Doğu 4 puana rağmen bu güzel el ile pas geçmemeli. Diğer taraftan, Kuzeyin uygun zon durumundan da cesaret alarak 1 pik overcall yapması ve Güneyin ortağını yükseltmesi kuvvetle muhtemel. Batı kontr diyerek elinin güçlü olduğunu anlatmaya çalışacak. Doğunun şimdi 3 kör yerine doğrudan 4 kör demesi ortağını oldukça rahatlatacaktır. Deklaranların batmamak için karolara trefl kaçmanın cazibesine kapılmamaları gerekiyor. İkili turnuvada 5 minör kontratı oynayan pek iflah olmaz denir ama bu elde gerçekten yapılabilecek tek zon 5 trefl. Tabii bu 3NT oynayan herkesin batacağı anlamına gelmiyor. Kontratın ne taraftan oynanacağına (Kuzey 1NT açmayı düşünebilir), defansın atak rengi deklaranın oyun tarzı ve defansın devamına bağlı olarak farklı skorlar çıkabilir. Defans kör atak ederse oyunu büyük ihtimalle batırırlar, fakat pik atağından sonra deklaran önce karoya girer ve bir şekilde karo valeye el vermeyecek şekilde oynar ise iyi bir skor alacağı garanti.

2 Bir part-skor eli. Eskiden bu eller 1D-1S-2C-3C-Pas şeklinde deklare edilir, deklaran hanesine 110 veya 130 yazar ve herkes mutlu mesut evine dönerdi. Şimdi ise ortağının 2C rebidini duyan Güney oyuncuları 2NT veya hatta kestirmeden giderek 3NT demeyi tercih ediyorlar. Doğal kör atağından sonra 3NT nin hiç şansı yok, fakat 2NT de durmayı beceren KG ekipleri, 3 trefl kontratında sadece 110 yazabilen çiftleri geçerek tatmin edici bir skor alabilecekler. Deklaran Güney olur ise 6 trefl, 6 karo ve 6NT yapılabiliyor. Fakat gerçek hayatta 3NT oynayanların daha çok sayıda olması beklenir. Bu elde 5 minör kontratı oynayanları ise şöyle uyarabiliriz: Yapmayın bunu. 3NT ye doğal gelecek atak pik (muhtemelen Batı nın pik overcall undan sonra). Bunu kazanan deklaranlar, kör rualarını koruma içgüdüsü ile trefl dam empasını Doğu ya atarlar ise 13 löve topladıklarını görerek mutlu olacaklar. Herkes 3NT ye geldi herhalde. Doğu, arada kör overcall u yapabilse 3NT nin ne taraftan oynandığına bağlı olarak farklı sonuçlar çıkabilirdi. Fakat bu ede Güney deklaran olursa gelecek muhtemel pik atağı ile 9 löveye ulaşılabilir. Deklaran Kuzey olur ve Doğu kör vale atak ederse deklaran 10 löveye ulaşabilir mi? Eğer Kuzey kör atağını kazanıp pik e girerse 10 löve olası. 3NT ye batanlar ise artık önümüzdeki maçlara bakacaklar. Batı 1 trefl açtıktan sonra ortağının 1 kör cevabına 2 kör rebid edince 4 körden önce durmak zor ve bu macera batış ile sonuçlanacak. 4 köre kontrsuz 1 batanlar her şeye rağmen ortalamaya yakın bir skor alıyorlar ama 2-3 batanlar veya kontr yiyenler için sonuç kötü. Bu el Toplam 21 puanla bizi zona götürdün diye ortak azarlamak isteyen arkadaşlar için güzel bir fırsat.

3 1C açış, 1H overcall ve 1S cevabından sonra Batı hangi seviyeye çıkmalı? Tatsız 5332 dağılım ve ters zon durumu dolayısı ile 3 köre yükseltmek yeterli gibi görünüyor ama 4 kör diyenler de çıkacaktır. Güney şimdi kontr ile uyandırırsa Kuzey 4 pik diyerek ortağına az önce veremediği fit in gereğini yapabilir. Fakat belki de minimum el ile 3 pik demeyi yeterli görebilir. Koz dam, ve minör renklerdeki onör bulma sorunları dolayısı ile bu elde zon ilan etmeyip 3 pikte kalarak 170 yazmak bile iyi bir skor getirecektir. 4 pik deyip yapanlar ise ihya oldular. KG çifti için asıl sorun 4 pike ulaşmak değil 5 trefl barajını bertaraf edebilmek. Çünkü düzgün oyuna 5 trefl sadece 2 batıyor. Gerçi bazı enerjik Doğu oyuncuları 2 kör (veya multi 2D) açarak kendi taraflarının aleyhine başlangıç yapabilirler ve DB çifti için trefl fiti bulunamaz hale gelebilir. 1D açıldığını düşünecek olursak, Batı nın kontr u üzerine Doğunun 2 pik demesi gerek. 4lü pik ve 8-11 arası bir puan gösteren bu konuşma üzerine Batı nın dengeli eli ile temkinli olup pas geçmesinde yarar var. Aksi takdirde seans bitiminde ortağına (ve kendisini dinlemek zorunda kalan herkese) Karo çakası olmasa yapıp gidiyorduk 4 piki, onu bırak kör dam empasım tutsa trefl kaybını kaçıp gene yapacaktım oyunu. Ben çok bahtsızım şeklinde açıklama yapacaktır. 2 pastan sonra sıra kendilerine geldiğinde, Doğu da oturan oyuncuların yaratıcılık damarı kabarabilir. Bu pikler kimde acaba? diye düşünerek 3NT açanlara bile rastlamak mümkün olabilir. Makul bir 1C açışından hareket edersek, Güneyin kontr una Kuzey in 1 pik demesinde yarar var. Böylece deklarasyonun ilerleyen safhalarında 2 kör diyerek elini daha iyi anlatma imkanı bulabilir. Doğu, güzel kozu ile 3 seviyesine kadar kontr yemeden yükselirse iyi bir skor alacaktır. 4 trefle yükselen Doğu lar ise muhtemelen kontrlu batarak tek haneli skoru alırlar.

4 4 kör kontratı Batı dan oynanırsa 11 löve çok rahat. Fakat çiftler 4 kör kontratına Doğu dan ulaşırlar ise karo atağından sonra sadece 10 elde kalabilirler dağılımlarına bakarak ortaklarının 1 trefl açışına doğrudan 3NT patlatan Batı oyuncuları ise tüm 4 körcüleri geçerek altın buluyorlar. Batının 1 trefl açışı ve Kuzeyin 1D overcall u üzerine Güneydeki oyuncular kübid yaparak zon var mı zon? sorusunu soracaklardır muhtemelen. Fakat büyük ihtimalle 2 karo veya 3 karo part-skorunda kalınarak her iki taraf için de ortalama bir skor gerçekleşecektir. Sanzatu partskorunu bulanlar çok iyi bir skor alırlarken 3NT ciler masadan elleri boş ayrılıyorlar Bu elde Batı nın 1 kör açışı ve 2 kör rebidinden sonra Doğu Kx fit ve 9 onör puanı ile kaşınmaya başlayabilir. Fakat ortak 3 kör ile sıçramadığına göre benim de pas geçmem gerekir diyerek deklarasyonu bitirmesinde yarar var. Evet bazı güneşli günlerde sadece 1 koz kaybı ile 4 kör bile yapılabilirdi, fakat bugün hava çok bulutlu. 2 körde duran ekipler, zon söyleyip batan ekipler dolayısı ile, ortalamanın üstü bir skor alacaklardır. Herkes pas geçer ve sıra Güney e kadar gelirse 3NT ye rahat ulaşılır, fakat karo rua atağına rağmen 9 löve çocuk oyuncağı değil. Deklaranın pik dam empasını doğru bir şekilde attıktan sonra Doğu yu yatırması gerekebilir. Onun yerine pik veya kör partajını denemeyi tercih eden deklaranlar 3NT ye batabilirler. Diğer taraftan, Batı zayıf 2 karo (natürel) gibi bir açış ile başlarsa 3NT nin yaparını bulmak biraz daha kolaylaşabilir.

5 Nasıl olsa zonda değiliz, biraz ortalığı karıştıralım diye düşünerek 3 trefl açan Kuzeyler, rakibi yüksek seviyede acil bir karar vermeye zorlarken, düşük ihtimalle de olsa 3NT yi batıramadıklarını üzülerek görebilirler, çünkü 3 trefl açışı, 3NT oynayan deklaranı pik rengini nasıl oynaması gerektiği konusunda yönlendirecektir. Kuzey pas geçerse, Doğunun açacağı 1NT den sonra 2 pik part-skoru oynanması ve deklaranın 9 el kadar toplaması muhtemel. Günümüzde herkes 2NT açışından sonra transferi fit ile alıyor. Fakat bazıları fit bulmuş olmanın şehvetine kapılıp transferi 4 seviyesinde alabiliyor. Bu elde 3 pik kontratında durmayı becerebilen ekipler iyi skor alacaklar. 4 pik deyip yapanlar ise süper skor alacaklar. Ortakta pik fiti olmayabilir endişesi ile 2NT ye pas geçen Doğuları ise ya ortakta 4lü pik varsa diye iyimserliğe davet edebiliriz. Trefl şlemini de pik şlemini de 4-1 pik dağılımı batırıyor. 6 trefli batırabilmek için defansın derhal pik atağını bulması gerekecek, fakat bu elde 6 piki tercih edenlerin sayısı daha fazla olacaktır. Hem pik fitini bulmak daha kolay, hem de yapıldığı takdirde daha yüksek skor yazacaklar çünkü. DB çifti karo renginde kompetisyonu abartarak Kuzey- Güney in şlem bulmasını engelleyebilirler, fakat şlem battığı için bu durum aleyhlerine olacaktır. Kuzeyin açacağı 1D dan sonra Doğu 1S overcall yapsa da yapmasa da (ben yapardım) KG çifti sonunda sakin ve sorunsuz bir 1NT oynayacaktır. Fakat Kuzey, 1NT açmak için gerekli bahaneyi bulursa (14 puanım vardı ama 16 puanlık elden daha güzeldi ortak) ortam daha eğlenceli hale gelebilir. Doğu, overcall yaparsa kontrlu bir partskor kontratında yakalanabilir ve KG çifti hiç ummadıkları şekilde bir top alabilirler.

6 Toplam 25 puan var ama yapılabilen bir zon yok. 3NT oynayıp 2 batmak oldukça makul fakat iyi bir skor getirmez. Çünkü 3NT oynarken bir şekilde (örneğin karo atağı sayesinde) fazladan 1 löve kazanan deklaranlar olacaktır. Fakat DB için en acıklı durum, toplam 25 puana rağmen 3 trefl gibi sakin bir kontrat oynamayı beceren rakiplerdir. Karo ruası sek olduğu için onu çöp olarak düşündüm ve 3 trefl açtım ortak diyen adama karşı oynayanlara geçmiş olsun. 6 pik kontratına Batı dan ulaşan ekipler doğal trefl atağından sonra batmaktan kurtulamayacaklar. Doğudan 6 pik oynayanlar ise trefl as atağı gibi bir ikram sayesinde bu kontratı yapabilirler. Bu elde şleme gidip batanların kötü skor alacak olmalarının asıl sebebi, şleme gitmeyenler değil 6 veya 7 trefl barajı yapanlar olacak. En az 800 lük olan bu kontrat, esasen bir hayalet baraj, çünkü 6 pikler batıyor. Bu çok güzel bir ikili turnuva yarışma eli. DB 2 kör yapıyor, KG ise 2 pik yapıyor. Kuzey 1 trefl açarak başlar ise Doğu 1 kör overcall ile kör fitini bulacak. Güney ise negatif kontr ile pik fitini bulacak. 2 pikte kalanlar iyice bir skor alırlar. DB 3 kör ile yarışırsa: a) Eğer KG pas geçerse 3 kör sadece 1 batar ve DB (-)100 ile iyice bir skor alır. b) KG 3 pik ile yarışmaya devam ederse batara gelirler ve DB (+)100 ile süper bir skor alır. c) KG 3 köre kontr atarsa KG (+)200 ile süper bir skor alır. İkili turnuvada yarışmak çok önemli. DB çiftinin gene toplam 25 puanı var ama gene olur bir zon yok. Batı oyunu açmasa bile, birazdan ortağını davet edince kendini 3NT de buluyor. Bu normal kontrata ulaşıp sadece 1 batanlar ortalamaya yakın bir skor alacaklardır. 2 veya daha fazla batanlar ise pek iflah olmaz. Bu elde 3NT den önce duranlara bir Çin atasözünü hatırlatalım: Toplam 25 onör puanı ile part-skor oynayacak kadar zengin değilim.

7 Bu part-skor mücadelesinde hanesine sayı yazan taraf iyi skor alacak. Doğu 1 karo açar ve Batı 1 kör cevabı verirse frenler tutmayabilir ve 4 kör gibi tatsız bir yere ulaşmak mümkün. Batı pas geçerse ise Kuzey in 1 pik diyecek cesareti bulması halinde 2 pik kontratına ulaşılarak güzel bir skor alacaklar. Doğu nun 2NT ile başlaması halinde ise 3 körde duranlar 1 batmayı becerebilirlerse 2 pik tam yaptıranları geçerek hala makul bir skor alabilirler. Bu elden iyice bir skor alabilmek için ille de 2 keycard dışarıda iken olan şlemi bulmanız gerekmez. Rakibinizin trefl atak etmesini önleyin yeter. Eğer Kuzey deklarasyon esnasında o güzel pik rengini göstermez ise Güney in hala trefl atak etme ihtimali var. Her şeye rağmen 6 kör diyen ekiplerin rakipleri ise yüksek sesle lahavle deme hakkını kazanıyor. Bu da güzel bir ikili turnuva part-skor mücadele eli. Güney 1 kör açarsa Batı muhtemelen pas geçer. Ama bir sonraki turda önüne 3 kör (blokatif) gelirse bunu muhtemelen uyandırır (bence uyandırmalı) ve DB çifti güzel 3 pik kontratına ulaşır. Peki biz 3 körü uyandırdığımızda rakip zon kaçırmış olmanın telaşı ile apar topar 4 kör deyip yaparsa, veya ortaktan 4 trefl gibi tatsız bir cevap gelirse ne yaparız diye endişelenmeli miyiz? Evet ama olsun. Endişesiz briç öğretmensiz okula benzer. Her yol 3NT ye çıkıyor ama yapılıp yapılamayacağı deklaranın oyun tercihine ve defansa bağlı. Karolar 4 el çıkartabilir ama antre sorunları var. Pik ataktan sonra Kuzey karo ruasını boşlar mı? Alırsa pike mi devam eder yoksa yerdeki trefl as antresini mi yıkar? Trefl ataktan sonra ise trefl 1096 nın 3 parçadan düşmesi iyi, fakat deklaranlar trefl dam ve vale markalarını tepeden aşağı oynayabilir mi? Bu elde hanesine sayı yazan taraf iyi skor alıyor.

8 4 pik oynarken kör atağını ele çekmeyen deklaranlar muhtemelen batmayacak, çünkü Batı nın el tutarı yok. Fakat körü ele çekmek nedense ilk bakışta çok cazip geliyor. Özellikle deklarasyondan gelen endikasyon yok ise. Örneğin, eğer Doğu 2C overcall yaparsa ve Batı 2H deme imkanı bulursa deklaranın uyanık oynayarak oyunu yapma ihtimali yükselir. KG çiftine kör den partskor var, DB çiftine ise pik kontratında 10 löve var. 4 piki bulması oldukça zor, ve bulanlar muhtemelen kontrlu yaparak süper bir skor alacaklar. Fakat 2 veya 3 pik kontratı oynamak bile oldukça iyi bir skor almak için yeterli. Partskor yarışını erken bırakarak 3 kör veya 4 köre (kontrsuz) bırakan DB çiftleri ise pek iyi skor alamayacak. Hele 2 köre teslim olan ekipler tek haneli % skorlarına düçar oluyorlar. İkili turnuvada yarışmak çok önemli. İkili turnuvada yarışmak çok önemli özdeyişine bu el de bir başka örnek. Onör puanları eşit: Her iki taraf ta 3 majör yapıyor. Tabii ki üstünlük pikleri bulunduran tarafta. Fakat Güney 1 kör açarak başlarsa veya Kuzey 1 kör overcall yaparsa ortağı hemen 4 köre sıçrar. Bunu DB çiftinin kontrlaması çok zor. Muhtemelen 4 köre pas geçilecek veya belki bazı çiftler 4 pike uçup batacaklar. Bazı masalarda 4 kör veya 4 pik yaptırılabilir de. Örneğin 4 köre karşı pik rua atağı boşlanınca pike devam edenler. Bu size bir ders olsun, ortağınızla apelleri nasıl oynadığınızı konuşun. Batı 1NT açtığında kimse dokunmazsa deklaran oyunu tam yaparak ortalama bir skor alacak. Fakat nereden duymuşlarsa ikili turnuvada yarışmak çok önemli diye birşeyler duymuş oyuncuları bu zon durumunda zaptedebilmek mümkün olmuyor. Kuzeyden kontr diyerek 4lü majör ve uzun bir minör gösterenleri mi istersiniz, yoksa güneyden güzel trefl rengini göstermeyi uygun bulanları mı istersiniz? Bu tür yarışmacıların hepsi layığını buluyor ve DB çifti oturdukları yerde yüksek bir skor yazıyorlar.

9 Güney ve Batı da oturan her iki oyuncu da elinin güzel olduğunu düşünüyor. Oysa bu elde kim deklaran olursa muhtemelen mahvolacak. Güney in 1 kör açışını Doğu kontr ile uyandırdığında ve Batı mutlu bir şekilde pas geçtiğinde Kuzey in boynunu büküp pas demektense sürkontr (SOS) veya 1NT veya 2 trefl diyerek kaçış yolu aramasında yarar var. Aksi takdirde KG için kötü bir skor garanti demektir. Diğer taraftan, Güney 1 kör yerine 1NT açarsa büyük ihtimalle piyangoyu bulacak. Batı nın olası bir 3 kör overcall unu kontrsuz batırmak bile iyi bir skor getiriyor. 1D-1S-2C-2H-2NT-3NT şeklinde gitmesi beklenen bir deklarasyon. Güneyin kontratı anında batıran bir büyük pik markası atak etmesi imkansıza yakın. Fakat olası kör atağından sonra dahi deklaranın 9 lövesi hazır değil, çünkü karolar kesik. Bu elde 3NT ye batanların sayısı yapanlardan fazla olur gibi geliyor bana. Ama belki 1NT-3NT gibi giden bir deklarasyona Güney karo atak etmeyi tercih edebilir, kimbilir. DB çifti bu elde keşke zon durumu uygun olsaydı, 4 köre ne güzel 4 pik barajı yapardık diyebilir. 4 köre gelenlerin oyun şekli de bir ihtimal skora yansıyabilir. Örneğin deklaran ın karodan çift empas yaparak her iki karo onörüne de el kaptırma ihtimali az da olsa var. Fakat muhtemelen gerçek hayatta deklaranlar karo as çekerek başlayıp 11 lövelerini toplayacaklardır. Batı 1 kör açıp Kuzey kontr deyince Doğu ne yapsın? Bu durumda Bergen konvansiyonunun hala geçerli olup olmadığını ortağınızla konuştunuz mu? Doğu sürkontr ile başlarsa değişen bir şey olur mu? Sanırım deklarasyonun her halükarda varacağı yer 4 kör ve skor 1 içeri. Makul kontrat, üzücü ama normal bir skor.

2. Masada düzgün şartlar ve yöntemin sağlanmasından Kuzey de oturan oyuncu öncelikle sorumludur. O Doğru O Yanlış ( Madde =...

2. Masada düzgün şartlar ve yöntemin sağlanmasından Kuzey de oturan oyuncu öncelikle sorumludur. O Doğru O Yanlış ( Madde =... 1 Adı : Soyadı : PUAN: ( ) 1. Kuzey 1 açar ve hemen 1 SA ile değiştirir. Bunun üzerine Doğu ben 1 i kabul ediyorum diyerek 1 deklaresini masaya koyar. 1SA deklaresi cezasız olarak kalkar. 2. Masada düzgün

Detaylı

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir 03-03-2019 İsim: İl: SORU 1: Son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a)...... 1 (sırasız) yerine 1 P 2 natürel 16+P EŞDEĞER/EŞDEĞER

Detaylı

2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara

2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara 2017 Briç Yasaları Uyum Kursu Sınavı Ankara 27-10-2017 SORU1. Her sorudaki en son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a) 1NT... 2 (transfer)yerine 1NT 2 3 (natürel

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

FORCING NT. Açıcının Forcing Sanzatu ya Rebidleri: ÖRNEK 1 : A K J K 10 5 Q J. 2 : 6 lı Pik ve minimum cevap değerleri ( OP).

FORCING NT. Açıcının Forcing Sanzatu ya Rebidleri: ÖRNEK 1 : A K J K 10 5 Q J. 2 : 6 lı Pik ve minimum cevap değerleri ( OP). FORCING NT Açış rengi majörken; cevapçının Pas geçmeyecek bir ele sahip olduğundaki 1NT cevabı konvansiyoneldir. Geniş bir puan aralığına sahiptir: 5 + 12 OP ve bir tur için forsingdir. Eski standarda

Detaylı

Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı Kasım 2009

Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı Kasım 2009 Diyarbakır Hakem Kursu Sınavı 11-15 Kasım 2009 Đsim:... Đl:... 1) Bord: 1 Dağıtan: K Zon: Kimse Güneyin eli: D10643 R92 1062 92 Sorular 1 1 2... 2 Herkes as Doğu, Kuzey uzun bir tereddütten sonra 2 ya

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU NECMİ AKÇA SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 26 MAYIS 2012 CUMARTESİ

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU NECMİ AKÇA SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 26 MAYIS 2012 CUMARTESİ TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU NEÇMİ AKÇA SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI -6 TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU NECMİ AKÇA SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 26 MAYIS 2012 CUMARTESİ Yaz dönemi nedeniyle Simultanelere ara verilmiştir.

Detaylı

Bu anda Batı 1 'ü alert etmeliydim der. Hakem çağırılır. Ne yaparsınız?

Bu anda Batı 1 'ü alert etmeliydim der. Hakem çağırılır. Ne yaparsınız? Adı : Soyadı : PUAN: ( ) 1. Deklarasyon 1 P 1 P 2 Bu anda Batı 1 'ü alert etmeliydim der. Hakem çağırılır. Ne yaparsınız? ( Madde =.......... ) (6Puan) 2. Ortaklığın konvansiyon kartında 1 NT açışı 12-14

Detaylı

- 1 - ORDU BRİÇ SPOR KULÜBÜ GENEL HATLARI İLE SİSTEM VE KONVANSİYONLARIMIZ

- 1 - ORDU BRİÇ SPOR KULÜBÜ GENEL HATLARI İLE SİSTEM VE KONVANSİYONLARIMIZ - 1 - ORDU BRİÇ SPOR KULÜBÜ GENEL HATLARI İLE SİSTEM VE KONVANSİYONLARIMIZ 5Majör, Semi Forsing 2/1, Jacobi 2NT, İnv.Minör, Bergen, Splinter, Steyman, Transfer, Pref.apel, Roman Defos (Tekler), Küçük Apel,

Detaylı

INVERTED MINORS 2 / 3 / 1 / Pas 1 1NT 2NT. Pas 1NT 2NT. 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif. 0 4 OP 5 li, dengeli ( )

INVERTED MINORS 2 / 3 / 1 / Pas 1 1NT 2NT. Pas 1NT 2NT. 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif. 0 4 OP 5 li, dengeli ( ) INVERTED MINORS N 1 / S 2 / 3 / 4+ / 9 + (Bir tur için forsing) 5+ / 2 8 OP dengesiz, blokatif N S 1 Pas 1 1NT 2 3 0 4 OP 5 li, dengeli (2 3 3 5) 5 + 7 OP 5 li, dengeli (2 3 3 5) 8 10 OP, dengeli 11 12

Detaylı

4- Tek kartla birden fazla sinyal(örneğin hem apel hem sayı) veriyor musunuz?

4- Tek kartla birden fazla sinyal(örneğin hem apel hem sayı) veriyor musunuz? Hazırlayan : Yalçın ATABEY Ortaklık Anlaşmaları Sinyalizasyon 1- Öncelikli sinyaliniz hangisidir? a) Apel(gel-gelme) b) Sayı c) Preferansiyel(renk tercihi) 2- Apelleri(gel-gelme) nasıl oynuyorsunuz? a)

Detaylı

LEBENSOHL 1) 1NT AÇIŞLARINA RAKİBİN ARAYA GİRİŞİ ÜZERİNE LEBENSOHL

LEBENSOHL 1) 1NT AÇIŞLARINA RAKİBİN ARAYA GİRİŞİ ÜZERİNE LEBENSOHL LEBENSOHL Lebensohl ün 3 farklı konvansiyonu vardır: 1) 1NT açılışlarına rakibin araya girişi üzerine Lebensohl 2) Rakibin zayıf 2 açışları üzerine Lebensohl 3) Açıcının Reverse ü üzerine Lebensohl 1)

Detaylı

SORULARLA İLERİ DÜZEY ORTAKLIK ANLAŞMASI YALÇIN ATABEY

SORULARLA İLERİ DÜZEY ORTAKLIK ANLAŞMASI YALÇIN ATABEY SORULARLA İLERİ DÜZEY ORTAKLIK ANLAŞMASI HAZIRLAYAN YALÇIN ATABEY Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi nde öğrenim gören Yalçın Atabey, 1990 yılında Briç e başladı. 1992 ve 1994 te Avrupa Gençler Şampiyonasında,

Detaylı

Ortaklık Anlaşmaları

Ortaklık Anlaşmaları Hazırlayan: YALÇIN ATABEY Ortaklık Anlaşmaları Sinyalizasyon 1. Öncelikli sinyaliniz hangisidir? a) Apel (gel-gelme) b) Sayı c) Preferansiyel (renk tercihi) 2. Apelleri (gel-gelme) nasıl oynuyorsunuz?

Detaylı

Ortağın Rengine. Koz 3-5 Aynı NT Sonra Oyun içinde Attitude

Ortağın Rengine. Koz 3-5 Aynı NT Sonra Oyun içinde Attitude DEFANSİF VE KOMPETİTİF DEKLERELER OVERCALL(Stil; Cevaplar; 1/2 seviyesi; 4.pozisyon) 6-16 HCP Cevaplar: Cue :F1,Jump fit: dengesiz blokatif, Jump yeni renk : fit ile beraber 6-10 Yeni Renk maj: Fit ile

Detaylı

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu

Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Fantazya (Dört-el-açık) Okan Zabunoğlu Aşağıdaki dört-el-açık problemleri, 1983 yılında Kırkağaç ta askerlik yaptığım sırada mektuplaştığım üniversiteden arkadaşım Serdar Başar bazı mektuplarının sonuna

Detaylı

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma)

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) OULE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) olay olmasına rağmen, Çift Sıkıştırma tekniğini tam olarak anlamış oyuncu sayısı azdır. Halbuki bütün Çift Sıkıştırma lar bir kaç basit ana prensibe dayanır; aşağıdaki çalışmayı

Detaylı

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci Cezalı Kart Hazırlayan: Rahmi İyilikci Bir defans oyuncusunun, oyunun normal akışı veya yasanın uygulanması (ör. Yasa 47E) dışında ortağının görebileceği pozisyona getirdiği veya elinde olduğunu belirttiği

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU MURAT KİLERCİOĞLU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 14 NİSAN 2012 CUMARTESİ

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU MURAT KİLERCİOĞLU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 14 NİSAN 2012 CUMARTESİ TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU MURAT KİLERCİOĞLU SİMULTANE İKİLİ ŞAMİYONASI -5 TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU MURAT KİLERCİOĞLU SİMULTANE İKİLİ ŞAMİYONASI 14 NİSAN 2012 CUMARTESİ Murat Kilercioğlu 1962-15 Şubat 2011 Murat

Detaylı

ARAYA GİRİŞLER OVERCALL. Overcall un değişik türleri vardır: NT ile basit Overcall:

ARAYA GİRİŞLER OVERCALL. Overcall un değişik türleri vardır: NT ile basit Overcall: ARAYA GİRİŞLER Rakiplerin açmış olması sizin sessiz kalacağınız anlamına gelmez. Rakipler tarafından başlatılan konuşmalara araya girmek için çeşitli neden ve yollar vardır. Araya girişiniz, bazen yapıcı

Detaylı

Her Defans Bir Macera Uğur Taş

Her Defans Bir Macera Uğur Taş Her Defans Bir Macera Uğur Taş Briçte en zorlandığım kısım tereddütsüz defanstır. Kitaplarda sözü edilen; puanları ve dağılımı sayma, ataktan sonuçlar çıkarma, deklarasyonu gözden geçirme, ortağın o ana

Detaylı

WOLFF SIGN-OFF with MAJOR CHECK-BACK STAYMAN

WOLFF SIGN-OFF with MAJOR CHECK-BACK STAYMAN WOLFF SIGN-OFF with MAJOR CHECK-BACK STAYMAN 1 minör açışından sonra cevapçının 1 majör cevabına açıcının sıçrayarak yapacağı rebidi 18 19 OP dengeli el gösterir. Açıcının rebidinden sonra cevapçı tarafından

Detaylı

MAJOR TRANSFER. Her iki konvansiyon için genel kurallar:

MAJOR TRANSFER. Her iki konvansiyon için genel kurallar: MAJOR TRANSFER İki Transfer konvansiyonu vardır; Jacoby Transfer ve Texas Transfer. Konvansiyon prensipleri aynı olan her iki Transfer in birlikte öğrenilmesinde fayda vardır. Her iki konvansiyon için

Detaylı

STAYMAN. Açıcının 2 rebidi (4 lü majörü olmadığı durum) ve gelişmeleri. Açıcı Cevapçı 1NT 2NT 3NT 4NT 1NT 2NT. Pas 3NT 1NT 3NT. Pas 1NT 4NT.

STAYMAN. Açıcının 2 rebidi (4 lü majörü olmadığı durum) ve gelişmeleri. Açıcı Cevapçı 1NT 2NT 3NT 4NT 1NT 2NT. Pas 3NT 1NT 3NT. Pas 1NT 4NT. STAYMAN 1. Stayman; 4 4 majör fiti bulmak için açılışına ile yapılır. 2. Bir majörden koz tutuşu bulununca diğer 4 lü majör gösterilmeye çalışılmaz. 3. 4 3 3 3 dağılımla Stayman yapmak önerilmez. 15 17

Detaylı

16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL

16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL 16-20 AĞUSTOS TBF HAKEMLİK KURSU -ANKARA SINAV HAZIRLAYAN: LEVENT ÖZGÜL AD: SOYAD: BÖLGE:. 1- Aşağıdakilerden hangisi dummy(yer) üzerindeki kısıtlamalardan biri değildir? a) Dummy oyun sırasında herhangi

Detaylı

TBF Küçükler Briç Yaz Kampı

TBF Küçükler Briç Yaz Kampı TBF Küçükler Briç Yaz Kampı Tel.: (0326) 615 10 70 Bu notların hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen Şehmus ERCAN a ve sponsor olan Color Ofset Ltd.Şti. sahibi Gökhan AKKOYUNLU ya teşekkür ederim. Hazırlayan:

Detaylı

BRİÇ 2. Gaziantep Üniversitesi BLACKWOOD STAYMAN ZAYIF 2 AÇIŞLARI JACOBY TRANSFER KONUŞMALARI CHECK-BACK STAYMAN TAKE-OUT KONTR NEGATİF KONTR

BRİÇ 2. Gaziantep Üniversitesi BLACKWOOD STAYMAN ZAYIF 2 AÇIŞLARI JACOBY TRANSFER KONUŞMALARI CHECK-BACK STAYMAN TAKE-OUT KONTR NEGATİF KONTR 1 Gaziantep Üniversitesi BRİÇ 2 BLACKWOOD STAYMAN ZAYIF 2 AÇIŞLARI JACOBY TRANSFER KONUŞMALARI TAKE-OUT KONTR CHECK-BACK STAYMAN TEKSAS TRANSFER KONUŞMALARI NEGATİF KONTR KUVVETLİ ARTİFİSYEL 2 AÇIŞI ATAK

Detaylı

BİR ÜZERİ İKİ ZON FORSİNG SİSTEMİ ÖZETİ. Bu İbrahim Kurugül ün partneri ile oynamak istediği sistemdir.

BİR ÜZERİ İKİ ZON FORSİNG SİSTEMİ ÖZETİ. Bu İbrahim Kurugül ün partneri ile oynamak istediği sistemdir. BİR ÜZERİ İKİ ZON FORSİNG SİSTEMİ ÖZETİ Bu İbrahim Kurugül ün partneri ile oynamak istediği sistemdir. Veya İbrahim Kurugül gibi oynamak isteyenlere bilgi özetidir. İçindekiler: Sistemin genel prensipleri----------------------------------------

Detaylı

TWO OVER ONE (2/1) GAME FORCING KONUŞMALAR

TWO OVER ONE (2/1) GAME FORCING KONUŞMALAR TWO OVER ONE (2/1) GAME FORCING KONUŞMALAR Günümüz standart metodundaki önemli bir farklılık; cevapçının iki seviyesinde ve açıcıdan daha ucuz bir rengi okumasının Game Forcing olmasıdır. Eski standarda

Detaylı

Bir elde 17 koz varsa 17 löve vardır.( Toplam koz sayısı = Toplam löve sayısı ) Bu löveler taraflara 9-8,10-7, 11-6 olarak dağılabilir.

Bir elde 17 koz varsa 17 löve vardır.( Toplam koz sayısı = Toplam löve sayısı ) Bu löveler taraflara 9-8,10-7, 11-6 olarak dağılabilir. TOPLAM LÖVE KURALI Toplam löve kuralı, çok sık karşılaşılan yarışma sekanslarında, tahmin etmek yada genel değerlendirmek yerine, toplam löve sayısına dayanarak karar vermek amacını taşıyan bir sistemdir.

Detaylı

BRİÇ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ DERS NOTLARI

BRİÇ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ DERS NOTLARI BRİÇ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ DERS NOTLARI Önsöz K tabın Adı Br ç Başlangıç Sev yes Ders Notları Hazırlayanlar Süleyman KOLATA Erdem ÖZTÜRK Okan ZABUNOĞLU Ataman AYDOĞDU Baskı Tar h 1. Baskı Ankara 2018 Kapak

Detaylı

BRİÇDE İLERİ ADIMLAR STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 2. KİTAP

BRİÇDE İLERİ ADIMLAR STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 2. KİTAP BRİÇDE İLERİ ADIMLAR STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 2. KİTAP BEKİR DURAL 2017 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 : Yeniden Puan Hesabı... 1 Bölüm 2 : Açışlar... 2 Tek Seviyesinde Renk Açışlar... 2 1 Sanzatu Açışı... 2

Detaylı

GENÇLER EĞİTİM KAMPI 9-12 EYLÜL 2018 MERSİN KAMP NOTLARI TEST CEVAPLARI EK NOTLAR

GENÇLER EĞİTİM KAMPI 9-12 EYLÜL 2018 MERSİN KAMP NOTLARI TEST CEVAPLARI EK NOTLAR GENÇLER EĞİTİM KAMPI 9-12 EYLÜL 2018 MERSİN KAMP NOTLARI TEST CEVAPLARI EK NOTLAR Kamp Notları, Erdinç Erbil tarafından hazırlanan, TBF internet sitesindeki Teknik Dökümanlar bölümünde yer alan Alain Levy

Detaylı

SİSTEMİMİZ (Two Over One) & CC

SİSTEMİMİZ (Two Over One) & CC SİSTEMİMİZ (Two Over One) & CC Derleyen: Mehmet AYDIN-ANKARA aydin_06tr@hotmail.com - Mavikumsal (BBO) Güncelleme: Mayıs/2013 Mehmet Aydın tarafından 10 yıldır surekli guncellenen değerli bir 2/1 sistem

Detaylı

KOZA: BÜYÜK/KÜÇÜK : NT YE: BÜYÜK/KÜÇÜK : NT YE: Rengi istemek için ROMEN. KONTR LAR (takeout, negatif, kompetitif, uyandırma, atak gösterme vs)

KOZA: BÜYÜK/KÜÇÜK : NT YE: BÜYÜK/KÜÇÜK : NT YE: Rengi istemek için ROMEN. KONTR LAR (takeout, negatif, kompetitif, uyandırma, atak gösterme vs) KARTI TBF KONVANSİYON İSİM CENGİZ ŞEKER / FİKRET AK SİSTEM ÖZETİ VE GENEL STİL 1 NT AÇIŞI: 15-17 hcp 1 E 2 SEVİYESİ CEVABI: GF Renk tekararı hariç DİĞER: DEFANS GEREKTİREBİLECEK ÖZEL DEKLARELER ŞLEM DEKLARELERİ

Detaylı

Dekleran Rakip Cevapçı Rakip İlk deklere 1] P 1[ P rebid 1{ P 4{

Dekleran Rakip Cevapçı Rakip İlk deklere 1] P 1[ P rebid 1{ P 4{ XYZ KONVANSİYONU: Oyun açanın 1 düzeyindeki rebidi ile başlar. Bu durumlar şunlardır; 1. 1]- 1[- 1{ 2. 1]- 1[- 1} 3. 1]- 1[- 1N 4. 1]- 1{- 1} 5. 1]- 1{- 1N 6. 1]- 1}- 1N 7. 1[- 1{- 1} 8. 1[- 1{- 1N 9.

Detaylı

löve oyun % şans Valeye gidin ve rua çekin. Yediliye gidin ve onörleri çekin. Valeye gidin ve onörleri çekin. 36 Onluya gidin ve onörleri çekin.

löve oyun % şans Valeye gidin ve rua çekin. Yediliye gidin ve onörleri çekin. Valeye gidin ve onörleri çekin. 36 Onluya gidin ve onörleri çekin. As dışarda Melih Ozdil Toplam beş kart ile löve oyun % şans KQJ9 Dokuzluya 0 Toplam altı kart ile KQJ87 Valeye gidin ve rua çekin. Yediliye gidin ve onörleri çekin. 10 8 KQJ9 KQJ KQJ108 KQJ Dokuzluya Dokuzluya

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

Küçükler İçin Briç. Öğr. Gör. Tuncay ALTUN. Osmaniye 2017

Küçükler İçin Briç. Öğr. Gör. Tuncay ALTUN. Osmaniye 2017 Küçükler İçin Briç Öğr. Gör. Tuncay ALTUN Osmaniye 2017 Katalog grafik tasarımı: Altan ELMACI ÖNSÖZ Brice başlamakla hayatınızda ilginç bir dönemi başlatmaktasınız. Bu kararınızdan dolayı sizleri kutluyorum.

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KART OYUNU

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KART OYUNU YEİ BAŞLAYALAR İÇİ KART OYUU Atak yapılıp yer açıldıktan sonra deklaranın başlangıç olarak yapması gereken en önemli iş yeteri kadar bir süre harcayıp oyun planı yapmaktır. Varılmış olan kontratın geleceği,

Detaylı

CARD COMBINATIONS. Melih Ozdil

CARD COMBINATIONS. Melih Ozdil CARD COMBINATIONS Melih Ozdil 9 30 Onlu veya vale dışarda Melih Ozdil Toplam beş kart ile löve oyun % şans AKQ93 AKQ103 AKQ9 3 AKQ10 3 38 Valeye empas yapın. 0 Toplam altı kart ile AKQ93 9 93 AKQ3 10 80

Detaylı

DAĞILIMLAR DAĞILIMI SAPTAMAK

DAĞILIMLAR DAĞILIMI SAPTAMAK KART OYUN TEKNİĞİ Melih Ozdil DAĞILIMLAR 4-4 - - 2 21.55 7 - - 2-1 1.88 5 - - - 2 15.52 6-4 - - 0 1. 5-4 - - 1 12.9 5-4 - 4-0 1.24 5-4 - 2-2 10.58 5-5 - - 0 0.90 4 - - - 10.54 6-5 - 1-1 0.71 6 - - 2-2

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU SALVADOR ASSAEL SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 8 EYLÜL 2012 CUMARTESİ

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU SALVADOR ASSAEL SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 8 EYLÜL 2012 CUMARTESİ TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU SALVAOR ASSAEL SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI -7 TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU SALVAOR ASSAEL SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 8 EYLÜL 2012 CUMARTESİ SALVAOR ASSAEL 1954 yılında Manisa'nın Turgutlu

Detaylı

İkili Turnuva Bilgileri

İkili Turnuva Bilgileri İkili Turnuva Bilgileri Diğer her oyun gibi briç de, iyi oynandığında daha zevklidir. Birçok briç oyuncusu ikili turnuvaların, briç oynama bilgilerini geliştirdiğini ve zevkli bir oyun yöntemi olduğunu

Detaylı

löve oyun % şans Valeye veya dokuzluya gidin. Valeye gidin. Onluya gidin ve onörleri çekin. Bu oyun, damı düşürmek için onörleri çekmekten % 6 iyidir.

löve oyun % şans Valeye veya dokuzluya gidin. Valeye gidin. Onluya gidin ve onörleri çekin. Bu oyun, damı düşürmek için onörleri çekmekten % 6 iyidir. Dam dışarda Melih Ozdil Toplam beş kart ile löve oyun % şans AKJ9 Valeye veya dokuzluya gidin. Valeye gidin. 1 AKJ10 Onluya gidin ve onörleri çekin. Bu oyun, damı düşürmek için onörleri çekmekten % iyidir.

Detaylı

Dağılım Sayısı ve Olasılığı Hesabı

Dağılım Sayısı ve Olasılığı Hesabı Dağılım Sayısı ve Olasılığı Hesabı Hazırlayan: Okan Zabunoğlu İlk olarak 26 kartın 13-13 kaç farklı şekilde dağıtılabileceğini bulalım. (! = Faktöriyel; mesela, 6!=2 x 3 x 4 x 5 x 6= 720) Şimdi, dışarıdaki

Detaylı

BAŞLARKEN, Deklarasyon Hakkında Bilmek İstedikleriniz

BAŞLARKEN, Deklarasyon Hakkında Bilmek İstedikleriniz 1 2 BAŞLARKEN, Adım Adım Briç isimli kitabımın ilk versiyonunu 1999 yılında bitirmiştim. O tarihten bugüne kadar kitabın içeriğinde büyük değişiklikler oldu. Bu değişikliklerin en önemli sebebi verdiğim

Detaylı

DEEP FINESSE ten sonra Briç Okan Zabunoğlu

DEEP FINESSE ten sonra Briç Okan Zabunoğlu DEEP FINESSE ten sonra Briç Okan Zabunoğlu Aşağıdaki yazı, 2007-2008 sezonu Ankara Dörtlü Takımlar şampiyonası sırasında yazılmış ve Ankara (Ayrancı) Briç Kulübü ağ sayfasında yer almış olan orijinal yazının

Detaylı

BRİÇDE İLERİ ADIMLAR TWO OVER ONE

BRİÇDE İLERİ ADIMLAR TWO OVER ONE BRİÇDE İLERİ ADIMLAR TWO OVER ONE BEKİR DURAL 2018 İÇİNDEKİLER Giriş. 1 Bölüm 1 : Puan Hesabı ve El Değerlendirme... 2 Bölüm 2 : Oyun Açışlar... 4 Bir Seviyesinde Açışlar... 4 Bir Seviyesinde Renk Açışlar..

Detaylı

Bir Satranç Eli Okan Zabunoğlu

Bir Satranç Eli Okan Zabunoğlu Bir Satranç Eli Okan Zabunoğlu Aşağıdaki el 2005 Ankara Dörtlü Takım Şampiyonası finallerinde gelmişti. 976 T 842 QT5432 Deklarasyon: B K D G - - P 1 2 P 2NT 3 3NT 4 Herkes Pas Güney tarafından 4, atak:

Detaylı

MANTIK ÖNGÖRÜ HAFIZA TAKIM ÇALIŞMASI DİSİPLİN ETİK

MANTIK ÖNGÖRÜ HAFIZA TAKIM ÇALIŞMASI DİSİPLİN ETİK Briç Oyunu 1 BAŞARI KONSANTRASYON MANTIK ÖNGÖRÜ HAFIZA TAKIM ÇALIŞMASI DİSİPLİN ETİK Geliştirir! 2 KOZ OLARAK SEÇİLEN RENK DİĞER KARTLARIN HEPSİNDEN ÜSTÜNDÜR! ( Koz 2 li eli kazanır!) 3 Oyun basitce 2

Detaylı

1. BÖLÜM: AÇIŞ KONUŞMALARI

1. BÖLÜM: AÇIŞ KONUŞMALARI 2/1 SİSTEMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: AÇIŞ KONUŞMALARI 1 1 SANZATU AÇIŞI 1 BİRİNCİ VE İKİNCİ POZİSYONDA RENK AÇIŞI 2 ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ POZİSYONDA RENK AÇIŞI 3 DÖRDÜNCÜ POZİSYONDA RENK AÇIŞI 4 2. BÖLÜM: BİR

Detaylı

BRİÇTE MUHAKEMENİN ÖNEMİ

BRİÇTE MUHAKEMENİN ÖNEMİ BRİÇTE MUHAKEMENİN ÖNEMİ Briç Baştan sona muhakeme oyunudur. Hangi sistemle oynarsanız oynayınız, uyguladığınız konvansiyonların içine muhakemenizi katmanız gerekir. Sağlıklı Muhakemenin yerini hiçbir

Detaylı

Genel 3.A RDJ1095 A

Genel 3.A RDJ1095 A EL DEĞERLENDİRMELERİ: 37 KURALI Tek Renkli el ve fit varsa kapatan hesabı yapılmalı.kayıp sayısı hesaplanmalı. ARD 3K.1 renk açanda 3 kapatan olmalı 4K.1NT açanda 4 kapatan olmalı 5K.2NT açanda 5 kapatan

Detaylı

DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI

DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI 2017 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 TANIMLAR... 8 YASA 1 - DESTE... 12 A. Kartların ve Renklerin Sıralanışı... B. Kartların Ön Yüzü... C. Kartların Arka

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER (AĢağıdaki baģlıklardan birine tıkladığınızda o bölüme kısa yoldan ulaģabilirsiniz.)

ĠÇĠNDEKĠLER (AĢağıdaki baģlıklardan birine tıkladığınızda o bölüme kısa yoldan ulaģabilirsiniz.) Derleyen: MEHMET AYDIN Yalıkavak Briç Ġhtisas Spor Kulübü Mavikumsal (BBO) aydin_06tr@hotmail.com ĠÇĠNDEKĠLER (AĢağıdaki baģlıklardan birine tıkladığınızda o bölüme kısa yoldan ulaģabilirsiniz.) ÖNSÖZ...4

Detaylı

BAŞLARKEN, Kart Oyunu Hakkında Bilmek İstedikleriniz

BAŞLARKEN, Kart Oyunu Hakkında Bilmek İstedikleriniz 1 2 BAŞLARKEN, Adım Adım Briç isimli kitabımın ilk versiyonunu 1999 yılında bitirmiştim. O tarihten bugüne kadar kitabın içeriğinde büyük değişiklikler oldu. Bu değişikliklerin en önemli sebebi verdiğim

Detaylı

Mükemmel organizasyon

Mükemmel organizasyon 1992 MİLLİ TAIM SEÇMELERİ İtalya, Salsomaggiore 1992 Olimpiyatları için, 23 Mart günü Beyoğlu Richmond Oteli'nde başlıyan milli takım seçmelerine altı takım katılmış ve ön elemeler sonunda dört takım finale

Detaylı

Major açışından sonra tüm dağılımları anlatmak için kullanılır;

Major açışından sonra tüm dağılımları anlatmak için kullanılır; GAZİLLİ Major açışından sonra tüm dağılımları anlatmak için kullanılır; 5 5 Limit 5 5 Game Forcing 6-4 Limit 6-4 Game Forcing Mono (single suit) Limit Mono Game Forcing 5-4 Limit 5-4 Game Forcing NT (5332)

Detaylı

2017 YASALARI HAKEM EĞİTİM NOTLARI SIRASIZ KONUŞMALAR. Hakemin Dikkat Etmesi Gerekenler:

2017 YASALARI HAKEM EĞİTİM NOTLARI SIRASIZ KONUŞMALAR. Hakemin Dikkat Etmesi Gerekenler: 2017 YASALARI HAKEM EĞİTİM NOTLARI Hakemin Dikkat Etmesi Gerekenler: SIRASIZ KONUŞMALAR a) Masadaki konuşmaların oluş sırası, hakem gelmeden kaldırılan bir deklare var mı? Kısaca masada olan olaya tamamen

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU AKIN UÇAR SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 10 MART 2012 CUMARTESİ

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU AKIN UÇAR SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 10 MART 2012 CUMARTESİ TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU AKIN UÇAR SİMULTANE İKİLİ ŞAMİYONASI -4 TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU AKIN UÇAR SİMULTANE İKİLİ ŞAMİYONASI 10 MART 2012 CUMARTESİ Ellerin analizleri Akın Uçar ın son oynadığı turnuva olan

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 21 OCAK 2012 CUMARTESİ TURNUVA BÜLTENİ

TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 21 OCAK 2012 CUMARTESİ TURNUVA BÜLTENİ TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI -2 TÜRKİYE RİÇ FEERASYONU SİMULTANE İKİLİ ŞAMPİYONASI 21 OCAK 2012 CUMARTESİ TURNUVA ÜLTENİ Ellerin analizindeki katkılarından dolayı milli sporcularımız

Detaylı

ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI 2017

ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI 2017 DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU ULUSLARARASI BRİÇ YASALARI 2017 TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU Briç bir akıl sporudur Not: Metnin üzerine tıklayınca istediğiniz sayfaya ulaşacaksınız. TANIMLAR 4 YASA 1 - DESTE 7 YASA

Detaylı

EthBridge Online Coaching Services Intermediate Programme

EthBridge Online Coaching Services Intermediate Programme Konu Detayı Gün-01 Şilem Konuşmaları B- 1/5 Temel Mekanizma Gün-02 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-03 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-04 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-05 Preemptif Açışlar ve Gelişmeleri

Detaylı

HAKEM KARARLARINDA ANKETİN ÖNEMİ Rui Marques, EBL Başhakemi, WBF Yardımcı Başhakemi

HAKEM KARARLARINDA ANKETİN ÖNEMİ Rui Marques, EBL Başhakemi, WBF Yardımcı Başhakemi HAKEM KARARLARINDA ANKETİN ÖNEMİ Rui Marques, EBL Başhakemi, WBF Yardımcı Başhakemi (Türkçe ye çeviri: Murat Molva) WBF (Dünya Briç Federasyonu) uygulamalarına göre; hakemler, değerlendirme ve yorum gerektiren

Detaylı

ADIM ADIM BRİÇ STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 1.KİTAP

ADIM ADIM BRİÇ STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 1.KİTAP ADIM ADIM BRİÇ STANDARD AMERICAN YELLOW CARD 1.İTAP BEİR DURAL 2017 İÇİNDEİLER Sayfa ısa Tarihçe... 2 Bölüm 1 : enel Bilgi... 3 Bölüm 2 : Puan Hesabı... 7 Bölüm 3 : Oyun Açışlar... 9 Tek Seviyesinde RenkAçışlar...

Detaylı

SANZATU KONTRATLARINA KARŞI DEFANS 1

SANZATU KONTRATLARINA KARŞI DEFANS 1 SANZATU KONTRATLARINA KARŞI DEFANS 1 Melih Ozdil ATAKLAR * Doğru atağı yapabilmek için, konuşmalar iyi analiz edilmelidir. * Konuşmalardan bir ipucu elde edilemiyorsa, uzun renk atak edilir. * Çok zayıf

Detaylı

2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR

2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR 2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR Derleyen: Mehmet AYDIN Yalıkavak Briç Ġhtisas Spor Kulübü Mavikumsal (BBO) aydin_06tr@hotmail.com ANKARA / 2010 ĠÇĠNDEKĠLER (AĢağıdaki baģlıklardan

Detaylı

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası 2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası STATÜ Yayınlanma Tarihi : 11.03.2017 Değişiklik : 13.03.2017 Gruplamada tüm masterpointler dikkate alınmıştır.madde 3.2. Ayrıca B grubu finali 4 maç olacaktır.

Detaylı

2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ (1) Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR

2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ (1) Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR 2/1 SĠSTEM ve KONVANSĠYONLARIMIZ (1) Eğitmen: ERGUN ÇUHADAR Derleyen: Mehmet AYDIN-ANKARA Yalıkavak Briç Ġhtisas Spor Kulübü aydin_06tr@hotmail.com - Mavikumsal (BBO) Son güncelleme: 07. 10. 2010 ĠÇĠNDEKĠLER

Detaylı

1991 MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ İrlanda, Killarney 1991 Avrupa Şampiyonası'na

1991 MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ İrlanda, Killarney 1991 Avrupa Şampiyonası'na 1991 MİLLİ TAIM SEÇMELERİ İrlanda, illarney 1991 Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takımı seçmek için yapılan eleme maçları sonunda dört takım yarı finalde oynama hakkını elde etmişti. Melih Özdil,

Detaylı

EthBridge Online Coaching Services Lower Advanced Programme

EthBridge Online Coaching Services Lower Advanced Programme Konu Detayı Gün-01 Şilem Konuşmaları B- 1/5 Temel Mekanizma Gün-02 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-03 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-04 2/1 Sistem Konvansiyonları Gün-05 Preemptif Açışlar ve Gelişmeleri

Detaylı

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM CEVAPÇININ İKİNCİ KONUŞMALARI

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM CEVAPÇININ İKİNCİ KONUŞMALARI DÖRDÜNCÜ BÖLÜM CEVAPÇININ İKİNCİ KONUŞMALARI KONU İLE İLGİLİ KONVANSİYONLAR : AÇIKLAMA : CEVAPÇI, İLK KONUŞMASINDA ELİ HAKKINDA FAZLA BİLGİ VEREMEMİŞTİR. EĞER 1 RENK CEVABI VERMİŞSE 6+ OP., 1NT. DEMİŞSE

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU WBF

DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU WBF DÜNYA BRİÇ FEDERASYONU WBF ULUSLARASI BRİÇ YASALARI 2007 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 TANIMLAR... 4 YASA 1 - DESTE - KARTLARIN VE RENKLERİN SIRALANIŞI... 8 YASA 2 - TURNUVA BORDLARI... 8 YASA 3 - MASALARIN

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

Hayali bir oyunun analizi, Hazırlayan Koray Okay,

Hayali bir oyunun analizi, Hazırlayan Koray Okay, 1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Fc5 4.c3 Satranç oyunu, başlangıcından sonuna kadar belli bir stratejiye dayanarak oynanmalıdır. Daha ilk açılış aşamasından itibaren belli bir mantık düşünülerek oynanır. Açılışta

Detaylı

DUPLİKE BRİÇİ KEŞFEDİN

DUPLİKE BRİÇİ KEŞFEDİN DUPLİKE BRİÇİ KEŞFEDİN Bütün oyunlarda olduğu gibi briçte de daha iyi oynadıkça daha çok zevk alırsınız. 200,000 den fazla Amerikalı briç oyuncusunun, hem bu sevdikleri oyunu oynamak hem de oyundaki ustalıklarını

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

TWO OVER ONE TURK SİSTEM ÖZETİ. TooT Açışlar. Overcall ler. Kompetitif. Sinyaller. Natürel Açışlar. Diğer Konvansiyonlar Alt+x, 2663, 2665, 2666

TWO OVER ONE TURK SİSTEM ÖZETİ. TooT Açışlar. Overcall ler. Kompetitif. Sinyaller. Natürel Açışlar. Diğer Konvansiyonlar Alt+x, 2663, 2665, 2666 TWO OVER ONE TURK SİSTEM ÖZETİ TooT Açışlar Overcall ler Kompetitif Sinyaller Natürel Açışlar Diğer Konvansiyonlar 2660 Alt+x, 2663, 2665, 2666 PUANLARI, DAĞILIMLARI, LÖVELERİ SAY TooT Açışlar 1 3+c, 12-21

Detaylı

YEDİNCİ BÖLÜM DİĞER YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL

YEDİNCİ BÖLÜM DİĞER YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL YEDİNCİ BÖLÜM DİĞER YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL ŞİMDYE KADAR OLAN BÖLÜMLERDE BRİÇ İÇİN GEREKLİ TEMEL BİLGİLER ÜZERİNDE DURULDU. ÖZELLİKLE 6. BÖLÜMDE BRİÇ TE USTALIK İSTEYEN YARIŞSAL KONUŞMALAR ÜZERİNDE TEFERRUATLI

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

Daima saygılı olun. Bu, altın kuraldır.rakiplerinize, ortağınıza ve çağırdığınız zaman direktöre.

Daima saygılı olun. Bu, altın kuraldır.rakiplerinize, ortağınıza ve çağırdığınız zaman direktöre. BRİÇ ADABI Daima saygılı olun. Bu, altın kuraldır.rakiplerinize, ortağınıza ve çağırdığınız zaman direktöre. Masa tavrı- Genel Bütün kuralların muntazam gözleminden ve oyunun masadaki düzgün şartlarının

Detaylı

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V Turbo Badminton Seti Oyun talimatları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 79696AB3X3V 2014-10 Değerli Müşterimiz! Turbo Badminton, çok iyi reflekslere ve hıza dayanan, dinamik bir oyundur. Aslen badmintondan oluşur,

Detaylı

KARŞIYAKA BRİÇ SPOR KULÜBÜ

KARŞIYAKA BRİÇ SPOR KULÜBÜ KARŞIYAKA BRİÇ SPOR KULÜBÜ STANDARTLARI HAZIRLAYAN HASAN YILDIZOĞLU KASIM-2013 H.YILDIZOĞLU 1 H.YILDIZOĞLU 2 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM : OYUN AÇMA KOŞULLARI VE SİSTEM ÖZETİ 2.BÖLÜM : GELİŞMELER 3.BÖLÜM : KONVENSİYONLAR

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 1/8 1- Amaç KKTF 10 YAŞ MÜSABAKA TALİMATI Bu yaş grubu sporcuların tenis sporuna eğlenerek devam

Detaylı

MODERN TAVLA KURALLARI

MODERN TAVLA KURALLARI MODERN TAVLA KURALLARI Uluslararası tavla kuralları ülkemizde yaygın olarak uygulanan kurallardan bazı farklılıklar gösterir. Bu kural değişiklikleri, temelde oyunda beceriyi ön plana çıkarmak ve oyunu

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL

ALTINCI BÖLÜM YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL ALTINCI BÖLÜM YARIŞSAL KONUŞMALAR GENEL ŞİMDİYE KADAR Kİ BEŞ BÖLÜMDE GENEL OLARAK ORTAKLARIN KARŞILIKLI KONUŞMALARI ANLATILDI. BUNLAR BİRÇOK KURALLARI İÇERMEKLE BİRLİKTE OKUMA VE PRATİKLE KOLAYCA ÖĞRENEBİLECEK

Detaylı

2017 Kış Açık Takımlar Şampiyonası Final Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü

2017 Kış Açık Takımlar Şampiyonası Final Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü 2017 Türkiye Yaz Şampiyonaları Nakavt ve Swiss Açık Takımlar Turnuvaları Statüsü 1 1. GENEL Turnuva yeri : Turnuva Kuşadası Pine Bay Otel salonlarında gerçekleştirilecektir. Adres : ÇAMLİMANI MEVKİİ, KUŞADASI

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE İKİLİ TAKIM LİG TALİMATI TT : TT. 2014.02 Yayın No : 02 Sayfa : 1/6

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE İKİLİ TAKIM LİG TALİMATI TT : TT. 2014.02 Yayın No : 02 Sayfa : 1/6 Sayfa : 1/6 İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım Sorumluluklar 2 3.0 Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5,6 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

Turkish Winter Championship(RR5)

Turkish Winter Championship(RR5) Turkish inter Chamionshi(RR) Turkish inter Chamionshi(RR) Bodrum vs Verder Bodrum Verder Verder Bodrum ˆ lik Kˆ na YALTIRIK DMIRALA Us Kaynakˆ ˆ ARLA GOUL Board Contract By M D - - Contract By M D - -

Detaylı

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA

36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 36. AVRUPA BRİÇ ŞAMPİYONASI WIESBADEN / ALMANYA 1983 MİL Lİ TA IM SEÇ ME LE Rİ Al man ya, Wi es ba den 1983 Av ru pa Şam pi yo na sı için mil li ta kım seç me le ri, yi ne ba zı yö ne ti ci le rin is te

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

Tavla ve Bilimsel Düşünce Ali Nesin

Tavla ve Bilimsel Düşünce Ali Nesin Tavla ve Bilimsel Düşünce Ali Nesin Y ıllar önce çok satan bir gazetemiz Türkiye Tavla Şampiyonası düzenlemişti. Bizde tavlacı çok. İş yerlerinde bile tavla oynanır ülkemizde. Bileğine güvenen katıldı

Detaylı

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI

VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI VİDO KÜBÜİÇİN REFERANS POZİSYONLARI Ders 9 AS-NOKTASI SONRASI OYUNU Osman F. Güner Vido Kübü Referans Pozisyonları 1. Ders Blitz Oyunları 2-3. Ders Tutma (holding) Oyunları 4. Ders Demirleme (anchor) Oyunları

Detaylı