25. DÜNYA ÜNİVERSİTE KIŞ OYUNLARI 27 OCAK 6 ŞUBAT 2011 / ERZURUM SONUÇLAR & RAPOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "25. DÜNYA ÜNİVERSİTE KIŞ OYUNLARI 27 OCAK 6 ŞUBAT 2011 / ERZURUM SONUÇLAR & RAPOR"

Transkript

1 27 OCAK 6 ŞUBAT 2011 / ERZURUM SONUÇLAR & RAPOR

2 SONUÇLAR & RAPOR 25. Dünya Üniversite Kış Oyunları 27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum da düzenlenmiştir yılında Fransa nın Chamonix kentinde yapılan ve sadece 16 ülkeden 220 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ilk Dünya Üniversite Kış Oyunlarından sonra günümüze kadar büyük bir gelişim gösteren ve her geçen yıl ülke ve sporcu katılım sayısı artan bu dev organizasyonun 25. sine ev sahipliği yapan Erzurum, aynı zamanda bugüne kadar ülkemizde yapılmış en büyük kış sportif organizasyonuna da imza atmıştır. NDA ÜLKEMİZ: İlk kez 1989 yılında Bulgaristan ın Sofya kentinde yapılan Dünya Üniversite Kış Oyunlarına 8 i sporcu 12 kişilik bir ekip ile katılan ülkemiz o tarihten itibaren bugüne kadar yapılan tüm Kış Oyunlarına (1995-İspanya hariç) düzenli olarak katılmıştır. ERZURUM 2011 DE MİLLİ TAKIMIMIZ: Ülkemiz, 25. Dünya Üniversite Kış Oyunları na tüm branşlarda, 151 sporcu (73 bayan & 78 erkek), 37 antrenör ve 39 idareci (Kafile başkanı, kafile başkan yardımcıları, FISU Komite Üyeleri, Ekip Şefleri), doktor ve masör olmak üzere toplamda 231 kişi ile katılmıştır.

3 TARİHİNDE İLK MADALYA: Oyunların sekizinci gününde Artistik Patinajda Buz Dansı Serbest Dans müsabakalarında Milli sporcularımız Alper Uçar ve Alisa Agafonova 127,13 puanla ikinci sırada yer alarak gümüş madalya kazanarak ülkemize bugüne kadar katıldığı Dünya Üniversite Kış Oyunlarında ilk kez madalya sevinci yaşatmışlardır.

4 Erzurum da ülke olarak müthiş bir basarı ile gerçekleştirdiğimiz TRT'nin ve diğer kanalların yani sıra yaklaşık 80 ülke televizyonunun da yayınladığı muhteşem açılış ve kapanış törenleriyle tüm dünyanın dikkati Erzurum a çekilmiştir. Böylesine büyük bir organizasyondan maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan alnımızın akıyla çıkarak, başta Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu - FISU ve katılımcı ülke temsilcilerinin ve görevlilerinin de övgüsü kazanılmıştır. OYUNLARIN LOGOSU Logo, Erzurum un Selçuklulardan kalma Dünya da eğitim veren en eski medreselerden biri olan ve hala tarihi dokusunu ve değerini taşıyan Çifte Minareli Medrese nin sembolüdür. Bu medrese Anadolu nun ilk üniversitesi olmuş ve tarih boyunca Erzurum un bir simgesi haline gelmiştir. Amblem, Universiade organizasyonun baş harfi ve Çifte Minareli Medresenin, Anadolu da mimari ve el sanatlarında yüzyıllardır kullanılan çengel motifi ile sitilize edilerek birleştirilmiştir. Organizasyon logosu üç bölümden oluşur; 1) üst tarafta amblem, 2) ortada FISU - International University Sports markasının beş kıtayı temsil eden yıldızları ve 3) alt bölümde de organizasyonun adının geçtiği logotype alanı vardır.

5 OYUNLARIN MASKOTU 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nda kullanılan maskot, çift başlı kartal sembolüdür. Bu figür Selçuklu Devleti ve daha eski Türk devletlerinde de kullanılmıştır. Çift Başlı Kartal Figürü Selçuklu Devleti Bayrağı Güç, kudret, doğu ve batı hakimiyetinin göstergesidir. Çift Başlı Kartalı Türkler Orta Asya kültüründen göçler ve fetihler sayesinde tüm Dünya ya taşımıştır. Anadolu da varlığını asırlardır sürdüren bu figür zamanla Erzurum un simgesi haline gelmiştir. BRANŞ PİKTOGRAMLARI: Organizasyon maskotunun 11 disiplini temsil etmek için çizilmiş versiyonları olup bunlar yarışma alanlarında ve tüm basılı görsel uygulamalarda kullanılmıştır.

6 OYUNLARIN SLOGANI Anadolu nun zirvesinde buluşalım Let s meet at the Anatolian peak RAKAMLARLA ERZURUM 2011* 53 ülke, 11 günlük yarışma programı, 13 farklı branş, 1594 sporcu (921 erkek & 673 kadın), 844 delegasyon görevlisi (antrenör, idareci, doktor, masör, teknik ekip) 253 FISU görevlisi, 113 uluslararası jüri, 696 Türk ve yabancı hakem. 385 ulusal medya, 54 uluslararası medya, 3640 güvenlik görevlisi, 660 sağlık görevlisi, 2600 gönüllü satılan bilet sayısı, 689 adetlik araç filosu, 130 doping numunesi, adet kumanya, (adet) öğün yemek, (kişilik) cafe-break ikramı, TL Açılış-Kapanış töreni bedeli

7 EN KALABALIK ÜLKE: Rusya 176 sı sporcu toplam 260 kişi ile oyunlara hem en kalabalık katılan ülke hem de 14'ü altın, 14 ü gümüş ve 10 u bronz olmak üzere toplam 38 madalya ilen fazla madalya kazanan ülke olmuştur. ERZURUM 2011 TOPLAM YATIRIM HARCAMALARI (TL) Organizasyon Komitesi Spor Tesisleri : TL : TL Ulaşım Toplam : TL + : TL OYUNLAR KÖYÜ: Toplam 11 Blok, 1252 oda ve 3720 kişilik yatak kapasitesine sahip oyunlar köyü TL ye mal olmuştur. SPONSORLUK GELİRLERİ: Oyunlar için 1 Ana Sponsor, 5 Resmi Sponsor, 4 Yardımcı Sponsor ve 9 Resmi Tedarikçi olmak üzere toplam 19 farklı sponsorluk sözleşmesi imzalanmış ve TL lik ayni ve nakdi destek sağlanmıştır.

8 GÖRSEL VE YAZILI MEDYADA OYUNLAR: 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum 2011 için 50 farklı Televizyon kanalında (ulusal ve yerel) toplam 2049 haber yayınlanmış, yine yerel ve ulusal olmak üzere 200 den fazla gazetede maddi değeri reklam bazında TL ye ulaşan toplam 1492 haber yayınlanmıştır. TRT HD kanalı 11 gün boyunca toplam 127 saat, TRT Spor kanalı ise 11 gün boyunca 88 saat yayın yapmıştır. 241 KİŞİ TEDAVİ GÖRDÜ: Oyunlar için çeşitli bölgelerde sağlık merkezleri kuran Sağlık Müdürlüğü 85 doktor, 220 sağlık çalışanı, 15 arama kurtarma birliği üyesiyle çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Sağlık Bakanlığı'nın 20 ambulans, 60 kişilik yardımcı sağlık personeli ile alanında uzman profesörü görevlendirdiği Erzurum'da oyunlar süresince FISU Hastanesi olarak belirlenen Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sporcu, teknik heyet ve delegasyon olarak toplam 241 kişiye sağlık hizmeti verildi. Bu belgede verilen tüm sayısal veriler 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Final Raporu Erzurum 2011 adlı sonuç kitabından alınmıştır.

9 Muhteşem Açılış Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nın açılış töreni Cemal Gürsel Stadyumu nda, kar yağışı altında düzenlenen muhteşem bir törenle gerçekleştirilmiştir. İstiklal Marşı nın okunmasıyla başlayan tören katılımcı ülkelerin alfabetik sıraya göre geçit töreni ile devam etmiştir.

10 En son Yunanistan ve Türkiye milli takımları geçiş yapmışlardır. Türk bayrağını milli sporcumuz Sabahattin Oglago taşımıştır.

11 Bazı ülke sporcularının Türk Milli Takımı sporcularının fotoğrafını çekmeye çalışması dikkat çekmiştir.

12 Türk Milli Takımı'nın geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, FISU başkanı George E. Killian, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK ve TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal TAMER kafilemizi ayakta alkışlamışlardır.

13 "KIŞ OLİMPİYATLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ" Başbakan Erdoğan, Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına dünyanın 5 kıtasından 50 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığını ifade ederek, "Şu anda misafirimiz demiyorum ev sahibimiz olan 3 bini aşkın sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum'a hoş geldiniz. Bu arada tüm sevgili dadaş kardeşlerimizin tüm izleyenleri bu anlamlı buluşmada 25. dünya Üniversiteler kış oyunlarında en kalbi duygularla selamlıyorum. Erzurum faklı bir kent. Erzurum'da şu kalacağınız kısa sürece içerisinde doya doya dolaşmanızı Erzurum'u tanımanızı dilerim. Ve bu oyunların 5 yıldızı var bu beş yıldız beş kıtanın buluştuğu oyunlar manzumesi burada barış. Kardeşlik sevgi coşku ve heyecan var. İnanıyorum ki kış oyunlarıyla kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır yakışanı da gerçekleştireceğiz. Durmayacağız. Emin adımlarla farlı bir Erzurum için yarınlara yürüyeceğiz. Oyunların Kazasız belasız sona ermesini diliyorum" diyerek konuşmasını bitirmiştir.

14 "BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN ANADOLU'NUN KAPISI ERZURUM'DA GERÇEKLEŞMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR" Cumhurbaşkanı Gül, oyunları başlatmadan önce yaptığı konuşmada, "Değerli konuklar gençler ve sporcular, sevgili Erzurumlular bugün çok büyük bir spor organizasyonun Erzurum'da gerçekleşiyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu tip büyük organizasyonlar genellikle İstanbul'da, Ankara'da olurdu. Şimdi böyle bir organizasyonun Anadolu'nun kapısı Erzurum'da gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyorum. FISU ya bu organizasyonu Türkiye'ye güvenerek burada yaptıkları için teşekkür ediyorum. Spor barış centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların centilmence yarışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Tören geçişi sırasında 2013'teki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenyalı sporcular 'Maribor 2013' yazılı pankartla geçiş yaparak bir sonraki oyunların da duyurusunu yapmışlardır. Konuşmaların ardından sporcular tarafından taşınan Dünya Üniversite Sporları Federasyonu Bayrağı marş eşliğinde göndere çekildi.

15 MEŞALEYİ ŞAMPİYONLAR YAKTI Universiade Erzurum-2011 meşalesi Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda dünya şampiyonu grekoromen stil güreşçi Selçuk Çebi, dünya şampiyonasında sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı'nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen tarafından taşınmıştır. Törende daha sonra, sporcu andını milli kayakçımız Tuğba Daşdemir, hakem andını ise uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden buz hokeyi hakemimiz Ece Esen okudu.

16 Stadyumun dört bir yanına konulan meşaleler, sporcular tarafından yakıldı. Törende daha sonra kültürel programa geçildi. SOĞUKTA ISITAN GÖSTERİ Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu ve 25 bin kişinin tribünleri doldurduğu gecenin kültürel etkinlikler bölümünde, 700'ü gönüllü olmak üzere bin 150 kişiden oluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun gösterisi yer almıştır.

17 Havai fişek gösterisinin yapıldığı gece ünlü şarkıcı Kenan Doğulu, seslendirdiği şarkılarla stadyumu dolduran 25 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşatmıştır.

18 KAPANIŞ TÖRENİ Cemal Gürsel Stadi'nda düzenlenen muhteşem kapanış törenini, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, milletvekilleri, idari yetkililer, sanat ve spor dünyasının tanınmış isimleri ile yaklaşık 20 bin kişi izledi. FISU marsinin okunmasinin ardindan, FISU bayraginin bir sonraki oyunlara ev sahipligi yapacak Slovenya'ya devir teslim töreni gerçekleştirilmiştir. Bayrak, Bakan ÖZAK tan Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Kemal TAMER'e, Tamer'den de 26. Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın (Universiade Maribor ) yetkilisine teslim edilmiştir.

19 ERZURUM ARTIK ESKİ ERZURUM DEĞİL Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Uluslararası Üniversiteler Sporları Federasyonunun Başkanı Killian, 25 inci dünya Üniversite kış sporları oyunlarının Erzurum da düzenlenmesi gündeme geldikten sonra yaşanan olaylar ve gelişmelere bakıldığında bu organizasyonun Türkiye de kış sporları için ne kadar önem taşıdığını anlamak çok önemli. Bu organizasyonu almak için FISU üyelerin yapılan sunum sırasında Avrupalı bir üyenin Türkiye kar yağıyor mu? sorusuna en güzel cevabın ülkemde bu organizasyonu düzenlemek olduğuna inandım. Şimdiye kadar sadece deniz ve güneş vardı. Avrupa da çok önemi bir yeri olan kış sporları ve kış turizminin ülkemizde ne kadar ihmal edildiğinin kanıtıdır. Oyunlar nedeniyle bu güne kadar Türkiye de olmayan uluslar arası standartlarda tesis yapıldı. Bilinmeyen çok sayıda kış sporları Türk gençliğine tanıtılmış oldu. İşte bu tesislerde organizasyon Türkiye nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak ve Erzurum dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olacak. Erzurum artık eski Erzurum değil. Kış oyunlarından sonra dünyanın en büyük kış spor organizasyonu olan kış olimpiyatları için bir dönüm noktası yada başlangıçtır. Mesleğimin bir parçası olarak gördüğüm ülkeme böylesine büyük organizasyonlar kazandırmış

20 olmak ve başarıyla yapılmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Oyunların ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada üniversite gençliğinin olimpiyatı olan bu oyunları Erzurum a veren FISU başkanı ve üyelerine teşekkür ederim dedi. ERZURUM UN EVSAHİPLİĞİ BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ FISU başkanı George E. Killian ise kapanış konuşmasında, Baylar bayanlar Türkiye nin ev sahipliğinde bizlere 27 Ocak tan itibaren sunmuş olduğunuz 10 muhteşem günden sonra sizleri bir kez daha görmek bir zevk. Coşkunuz misafirperverliğiniz ve hepsinden önemlisi profesyonelliğiniz bizi memnun etti. Burada çok iyi bir 10 gün geçirdik. Bu güzelliği bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Erzurum güzel bir ev sahipliğine imza attı diye konuştu.

21 ERZURUM 2011 DEN GERİYE KALAN! 2007 yılında İtalya nın Torino kentinde yapılan FISU Yönetim Kurulu Toplantısında yapılan oylama ile ülkemize kazandırılan bu büyük organizasyon, alınışından başlangıç tarihine kadar geçen süreçte amacımız; hep en iyiyi, en güzeli ülkemize kazandırmak ve kalıcı değerler yaratmak için sürekli çalışmak olmuştur. Yapılan yatırımlar ve Erzurum un, kış sporlarının dolayısı ile de ülkemizin spor alt yapısının gelişimine katkıda bulunacaktır. Sadece bir spor etkinliği olarak görülmemesi gereken Erzurum 2011 sayesinde tüm dünyanın tanıdığı ve sosyal yönden de gelişimine hız veren, dünyayla spor ve turizm yolu ile entegre bir Erzurum imajı bıraktığımız kanısındayız. Erzurum 2011 için yapılan bu büyük ön hazırlık çalışmaları ve organizasyonda yer alan herkesin gösterdiği maksimum çaba meyvelerini organizasyon sırasında fazlasıyla göstermiş, Erzurum halkının büyük bir çoğunluğu organizasyonu sahiplenmiş, takip etmiş ve destek olmuştur. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu nun oyunlar sırasında verdiği resepsiyona katılan FISU Başkanı George Killian bile Türkiye talip olursa 2019 Kış Oyunları organizasyonu da seve seve verebiliriz! diyerek organizasyondan duyduğu memnuniyetini çok açık bir şekilde dile getirmiştir. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Kemal TAMER in kapanış törenindeki konuşmasında da belirtiği gibi Erzurum artık eski Erzurum değildir.

22 BRANŞLAR BAYAN ERKEK TOPLAM BAYAN ERKEK TOPLAM BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK BAYAN ERKEK 1 ALP DİSİPLİNİ* KAYAKLI KOŞU SNOWBOARD BIATHLON SERBEST STİL KAYAK* KAYAKLA ATLAMA NORDİK KOMBİNE BUZ HOKEYİ ARTİSTİK PATEN BUZ DANSI SHORT TRACK SENKRONİZE PATEN CURLING TOPLAM TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER MİLLİ TAKIM KAFİLESİ SPORCU ANTRENÖR DOKTOR-EKİP ŞEFİ VE İDARECİLER DOKTOR / MASÖR/ FİZYOTERAPİST BRANŞ FED. İDARECİSİ TÜSF EKİP ŞEFİ TÜSF İDARECESİ TOPLAM E.ŞEFİ & DR.& İD. PROF. DR. KEMAL TAMER - KAFİLE BAŞKANI - FISU YÖN.KUR. ÜYESİ & ERZURUM 2011 HDK ÜYESİ PROF. DR. KADİRHAN SUNGUROĞLU - FISU SAĞLIK KURULU ÜYESİ A.PULUR & E.ÇELEBİ-KAFİLE BAŞKAN YARDIMCILARI 2 GENEL TOPLAM SPORCU-ANT.-İDA. TOPLAMI

23 BRANCH ALPINE SKIING Konaklı BIATHLON Kandilli CROSS COUNTRY SKIING Kandilli FREESTYLE SKIING Palandöken ski resort Erzurum NORDIC COMBINED Kiremitliktepe Erzurum/ Kandilli SKI JUMPING Kiremitliktepe Erzurum 27 THURS DAY 1 Women + Men free skiing 28 FRI DAY 2 Women SG hill-inspection Women Ind.10km (C)W Men Ind.10km (C) M M+W Qualifications Moguls M+W Finals Mog Individual Gundersen K NC 1O km Women Ind.K SAT DAY 3 Women SG Men SG hill-inspection Men Ind.20km Women Ind.15 km13.00 Men&Women Qualif. Sprint (F) Men&Women Sprint Finals 12:30 Men İnd. K125 Floodlight foreseen SUN DAY 4 Men SG Individual Mass Start 10 km 09:30 K MON DAY 5 Women SC : Super-G : SL Women Pur.without break 7.5C+7.5 F Men Pur.without break 7.5C+7.5F Men Indiv. K95 Floodlight foreseen TUE DAY 6 Men SC : Super-G : SL Men Sprint 10km Women Sprint 7,5 km Team Gundersen K x5 km WED DAY 7 Free / Reserve Men Pursuit 12,5 km Women Pursuit 10 km Men Relay 4x10km (CFF) Women Relay 3x5km (CFF) THURS DAY 8 Women GS : 1st run : 2nd run Mixed Team Sprint Finals Men Team K95 Floodlight foreseen FRI DAY 9 Men GS : 1st run : 2nd run Mixed Relay 2x6km W-2x7,5km M W+M Time Trials Ski Cross SAT DAY 10 Women SL : 1st run : 2nd run Men Mass Start 15km Women Mass Start 12,5km Women 15km(F) Mass Start Men 30km (F) Mass Start W+M Finals Ski Cross SUN DAY 11 Men SL : 1st run : 2nd run SNOWBOARDING Palandöken ski resort ERZURUM CURLING (1000 Spec.Arena) Topdagi Cad.Mecidiye Mahallesi ERZURUM FIGURE SKATING (2000 Spec.Arena) Ebu Ishak Cad., Haci Ahmet Baba Mahallesi ERZURUM ICE HOCKEY (3000 Spec.Arena) Cemal Gürsel Spor Kampüsü/ Yakutie ERZURUM ICE HOCKEY (500 Spec.Arena) Cemal Gürsel Spor Kampüsü/ Yakutie ERZURUM SHORT TRACK SPEED SKATING (2000 Spec.Arena) Ebu Ishak Cad., Haci Ahmet Baba Mahallesi ERZURUM M1/ CZE-TUR M M2 / RUS JPN M3 / SLO CAN W / USA SVK W / GBR TUR W/ CAN-FIN Draw 1 W :30 Curling Opening Parade Draw 1 M Draw 2 W M4 / KOR BLR M5 / ESP SVK16.00 M6 / KAZ USA W / USA TUR W / FIN GBR W / CAN SVK Preliminary of 1500m M&W Women Final 1500m Men Final 1500m Women Relay 3000m Pre.Semi Men SBX Qualifications 11:00-12:45 Women SBX Qualifications 14:00-15:00 Draw 2M Draw 3W Draw 3M M7 / RUS CZE M8 / JPN TUR M9 / CAN BLR Preliminary of 500m M&W Women Final 500m Men Final 500m Men Relay 5000m Pre.Semi Men and Women FİNALS SBX Draw 4W Draw 4M Draw 5W M10 / KOR SLO M11 / SVK- USA16.00 M12 / KAZ ESP20.00 W / CAN GBR W / FIN USA W / TUR SVK Preliminary of 1000m M&W Women Final 1000m Men Final 1000m Women Final Relay 1000m Men Final Relay 1000m Draw 5M Draw 6W Draw 6M M13 / JPN CZE12.00 M14 / TUR RUS M15 / CAN KOR W / USA CAN W / SVK GBR W / FIN TUR PGS Qualifications 10:00-12:00 FINALS PGS Draw 7W Draw 7M Draw 8W Ice Dance-Short Dance Men Short Program Pairs Short Program M16 / BLR SLO M17 / USA ESP M18 / SVK KAZ Draw 8M Draw 9W Draw 9M Men Free Skating Pairs Free Skating W / GBR USA W / SVK FIN W / TUR CAN Men HP Qualifi. 1 10:00-11:45 Men HP Qualifi. 2 12:00-13:45 Women HP Qualifi. 14:00-15:45 Tie-Breaker Games M/W Tie-Breaker Games M/W Tie-Breaker Games M/W Ladies Short Program Ice Dance Free Dance SyS Short Program M19 / 9to12 (D10 - D11) M21 / Q-F3 (D3 D6) M23 / Q-F1 (D1 D8) M20/9to 12 (D9-D12) M22 / Q-F4 (D4 D5) M24 / Q-F2 (D2 D7) FINALS HP Men SBS Qualifi. 1 10:00-11:20 Men SBS Qualifi. 2 11:30-12:50 Women SBS Qualifi. 13:00-13:40 Men&Women Finals SBS Semi Finals M&W 1 vs 4 and 2 vs Bronze Medal Game M/W Ladies Free Skating SyS Free Skating M25 / 9to10 W (M19- M20) W / S-F1 (R2 - R3) W / S-F2 (R1 - R4) M26/11to12 L (M19- M20) M27 / LM21 LM M28/ LM22 LM Gold/Silver Medal Games W Gold/Silver Medal Games M Exhibition Gala W/ Bronze W / Gold M29 / S-F1 (WM21 WM24) M30 / S-F2 (WM22 WM23) W/ 5th place (R5 R6) M31/ 7th place (LM27-LM28) M32/ 5th place (WM27 WM28) M33 / Bronze M34 / Gold 15.00

24 ERZURUM2011 winteruniversiade Alpine Skiing Biathlon Cross Country Skiing Curling Figure Skating Freestyle Skiing Ice Hockey M F TO M F TO M F TO M F TO M F TO M F TO M F TO Australia Austria Azerbaijan Belarus Belgium Brazil Bulgaria Canada China (PR) Chinese Taipei Colombia Croatia Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Great Britain Greece Hungary Iran Ireland Italy Japan Kazakhstan Kyrgyzstan Latvia Lithuania Macedonia Malaysia Mexico Monaco Mongolia Montenegro Netherlands New Zealand Norway Poland Republic of Korea Russian Federation Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Sweden Switzerland Turkey Ukraine United States of America Venezuela TOTAL M = Male Athletes / F = Female Athletes / TO = Team Officials / DO = Delegation Officials / MO = Medical Officials 84 UNIVERSITY SPORTS MAGAZINE 81

25 participation (cic official statistics) Nordic Combined Short Track Ski Jumping Snowboarding Synchr. Skating TOTAL ATHLETES TOTAL OFFICIALS TOTAL M F TO M F TO M F TO M F TO M F TO M F Sum TO DO MO UNIVERSITY SPORTS MAGAZINE 81 85

26 ALP BIATHLON BUZ HOKEY CURLİNG SKI JUMPING KAYAKLI KOŞU KUZEY KOMBİNE SNOWBOARD FREE STYLE ARTİSTİK PATEN SHORT TRACK ALP BIATHLON BUZ HOKEY CURLİNG SKI JUMPING KAYAKLI KOŞU KUZEY KOMBİNE SNOWBOARD FREE STYLE ARTİSTİK PATEN SHORT TRACK ALP BIATHLON BUZ HOKEY CURLİNG SKI JUMPING KAYAKLI KOŞU KUZEY KOMBİNE SNOWBOARD FREE STYLE ARTİSTİK PATEN SHORT TRACK TOPLAM ALTIN TOPLAM GÜMÜŞ TOPLAM BRONZ 25. DÜNYA ÜNİVERSİTE BRANŞLARA GÖRE MADALYA SIRALAMASI ALTIN GÜMÜŞ BRONZ TOPLAM ÜLKELER 1 RUSYA GÜNEY KORE UKRAYNA SLOVAKYA FRANSA JAPONYA ABD ÇİN ALMANYA ÇEK CUM SLOVENYA İSVİÇRE AVUSTURYA KANADA İTALYA FİNLANDİYA KAZAKİSTAN İNGİLTERE POLONYA İSVEÇ BULGARİSTAN BEYAZ RUSYA TÜRKİYE İSPANYA MACARİSTAN TOPLAM

27 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI ALP DİSİPİLİNİ BRANŞ SUPER KOMBİNE GAINT SLALOM SLALOM SUPER G SPORCULAR SLALOM SUPER G TOPLAM 1.AYAK 2.AYAK TOPLAM 1.AYAK 2.AYAK TOPLAM 1 TUĞBA DAŞDEMİR 53,66/34 01:10:42 02:04:08/25 1: : :04.00/52 01:00:28/ :59:70/28 1:16.24/46 2 İREM ÖNDER 58.37/39 01:12:60 02:10:97/28 DNF 01:06:56/43 01:04:34 02:10:90/32 DNF 3 İSTEM TUNCA DNS DNS 1:25.21/60 4 FATMANUR GÜL DNF 1: : :11.24/61 01:08:26/45 DNF 1:21.66/56 5 BETÜL GÜL 1:00:58/41 01:15:87 02:16:45/29 1: : :09.71/56 DNF 1:21.67/57 6 ZEYNEP SEVERGE DNS 1:20.96/55 7 EMRE ŞİMŞEK : :05.07/68 1:03.94/80 DNF DNF DNF 8 CENK USTA : :08.14/70 1: : :13.11/43 DSQ 9 SELİM PASİNLİ DNF 1:04.57/83 DNF 1: : :07.05/42 10 ERSİN BEYDÜZ 1:04.88/84 1: :07.08/58 DNF 11 LEVENT TAŞ : :00.94/58 1:03.83/79 DNF DNF 1:12.13/42 12 İBRAHİM YILDIRIM : :00.66/57 1:04.20/81 1: :08.22/61 1:13.30/51 13 MUSTAFA YILDIZ DNF 1:13.55/53 14 M. ÖMER TAŞKESENLİOĞLU 15 M. KEREM ERSOY DNF 16 HARUN ŞİMŞEK 1:06.89/93 1: :13.33/67 DNF

28 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI FIGURE SKATING SPORCULAR ICE DANCE- FREE ICE DANCE- SHORT SHORT PROGRAM FREE SKATING PAIRS SHORT PROGRAM PAIRS FREE SKATING SYS FREE SKATING SYS SHORT PROGRAM 1 RENK KEMALOĞLU 24.62/ /25 2 BERİL BEKTAŞ 17.68/ /29 3 KUTAY ERYOLDAŞ 42.76/ /18 4 ALİ DEMİRBOĞA 43.22/ /24 5 ENGİN ALİ ARTAN 85.06/21 6 ALPER UÇAR 7 ALISA AGAFONOVA 77.55/ / /2

29 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI BIATHLON SPORCULAR ERKEK 20KM ERKEK 1O KM SPRİNT ERKEK TAKİP 12.5 KM ERKEK TOPLU ÇIKIŞ 15 KM BAYAN 15 KM BAYAN 7.5 KM SPRİNT BAYAN TAKİP 10 KM BAYAN TOPLU ÇIKIŞ 12.5 KM 1 NİHAN ERDİLER 1:07:26.9/36 31:00.3/33 LAPPED 2 ELİF AŞKIN 1:10:34.9/38 33:01.4/37 LAPPED 3 BURCU YEĞİN 1:11:06.0/39 33:46.3/39 LAPPED 4 MEHTAP BAŞTUĞ 1:05:42.6/34 33:41.6/38 DNS 5 ORHAN GAZİ CİVİL 1:13:56.7/42 33:28.0/31 +10:10.8/28 +7:46.1/29 6 RECEP EFE 1:09:12.9/32 34:49.1/38 LAPPED 7 EKREM YILDIRIM 36:25.5/42 LAPPED 8 AYHAN ARSLAN 1:12:07.5/36 9 SAMET OĞLAGO 1:13:45.9/41 10 MÜJDAT BOZ 1:10:58.7/35 34:48.4/37 LAPPED 11 UĞUR AKMAN 33:53.3/33 12 AHMET ÜSTÜNTAŞ 1:09:39.0/33 32:42.3/28 +10:00.4/27 +5:25.0/24 BAYRAK 2X7.5 KM ERKEK, 2X5 KM BAYAN 9.

30 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI SERBEST STİL KAYAK SPORCULAR MOGULS SKI CROSS 1 ZEYNEP SEVERGE DNS 55.34/4 2 MUSTAFA GEDİK DNS 52.81/34 3 KAAN ORAL DNS 4 BARKIN BECEREN DNS 52.69/33 5 YAKUP ÖNAL DNS 51.76/32 DNS: START ALMADI

31 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI BUZ HOKEYİ MAÇLAR Total Wins All Zones BAYAN TUR-GBR 26/%39 40/% TUR-USA 14/%21 54/% TUR-SVK 23/%30 44/% TUR-FIN 13/%14 79/% TUR-CAN 13/%24 41/% ERKEK TUR-CZE 48/%35 88/% TUR-JPN 29/%39 45/% TUR-RUS 17/%22 60/% TUR-KOR 26/%50 26/% TUR-SLO 22/%39 34/%

32 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI CURLING MAÇLAR ERKEK MAÇLAR BAYAN TUR-CZE 2-9 TUR-CAN 3-9 TUR-SUI 2-8 TUR-CHN 1-13 TUR-SWE 2-10 TUR-CZE 1-9 TUR-GBR 2-9 TUR-GBR 3-10 TUR-KOR 3-7 TUR-GER 7-8 TUR-USA 5-9 TUR-JPN 4-12 TUR-NOR 3-7 TUR-KOR 3-11 TUR-SLO 9-3 TUR-POL 3-8 TUR-CAN 2-7 TUR-RUS 3-14 TAKIM OLARAK 9. TAKIM OLARAK 10.

33 SPORCULAR 25. DÜNYA ÜNİVERSİTE TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI KAYAKLI KOŞU-CROSS COUNTRY ERKEK 10KM ERKEK SPRİNT ERKEK TAKİP (PURSUIT) BAYAN 10 KM BAYAN SPRİNT BAYAN TAKİP ERKEK TOPLU ÇIKIŞ 30 KM (MASS) BAYAN TOPLU ÇIKIŞ 15 KM 1 ROJBİN ÖREN 18:54.7/47 3:19.75/44 41:49.2/43 DNF 2 BÜŞRA GÜNEŞ 20:01.9/54 3:19.16/43 DNS 54:31.6/28 3 SABAHATTİN OĞLAGO 27:10.4/5 3:18.44/39 46:08.6/14 1:21:44.0/23 4 BURHAN OĞLAGO 29:45.1/41 3:24.26/45 48:15.7/34 1:25:38.3/27 5 ÖMER YUSUFOĞLU 29:35.0/39 3:17.42/36 48:46.3/37 1:21:08.2/22 6 ERKAN ORHAN 29:55.0/42 3:10.29/15 47:51.8/30 7 SÜLEYMAN ATEŞ 29:44.8/40 3:27.92/49 48:02.0/31 DNF BAYRAK 2X7.5 KM ERKEK, 2X5 KM BAYAN (2 TAKIM) ERKEK BAYRAK TAKIMI YARI FİNAL 1:47:25.9/6

34 TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI SHORT TRACK SPORCULAR 500 M 1000 M 1500 M 1 ZEYNEP ERKILIÇ :53.436/38 2 LEYLA YILMAZ :45.158/35 2: DUYGU KAN 1: :47.611/37 2: ELA KARA 2:01.613/39 3: GAMZE ALTINTAŞ SEZEN SARAÇ 2: SELİM TANRIKULU : : MÜKERREM TOP 1: : ÖNDER ASLAN : : ÖZGÜR YEŞİLÖZ : : BAYANLAR 3000 M BAYRAK ERKEKLER 5000 M BAYRAK 5: :33.528

35 SPORCULAR TÜRK MİLLİ TAKIM SONUÇLARI SNOWBOARD HALFPIPE PAR. GIANT SL 1 ELİF ECE LİMON 18.00/28 SNOW. CROSS SLOPESTYLE 2 ZEYNEP TAVİLOĞLU BİTİREMEDİ 3 GAMZE DEMİRCİ BİTİREMEDİ 4 YASEMİN BİLGEN 27.00/25 5 SEVDA SAYAR 1:08.48/12 6 MELİS FİRUZAN BAĞATIR DNS 7 NESLİGÜL KOCAKIRAN 1:10.34/15 8 İDİL PINAR HALEFOĞLU 1:26.33/16 9 ÜMİT DENİZ ALTINOK 3.4/ /46 10 MEHMET ALİ ÜNAL 2.1/ /37 11 CAN POLATKAN 2.8/ /43 12 UMUT ÖĞÜTÜCÜ 1:01.31/47 13 BERKCAN ÖNEM 5.92/40 14 OLGUN YALÇIN 5.63/43 15 MERİÇ DUMLU 6.21/37 16 NAİM ONUR ÖZKUL 5.73/42 17 HASAN BATIKAN YILMAZ 18 CİHAT ALTINKÖK

36 ERZURUM 2011 MADALYA SIRALAMASI ÜLKELER MADALYALAR 1. Russia South Korea Ukraine Slovakia France Japan United States of America China Germany Czech Republic Slovenia Switzerland Austria Canada Italy Finland Kazakhstan Great Britain Poland Sweden Bulgaria Belarus Turkey Spain Hungary 0 0 1

37 ŞİMDİYE KADAR KATILDIĞIMIZ DÜNYA ÜNİVERSİTELER VE YARIŞTIĞIMIZ BRANŞLAR* (*2009 YILI TARİHİ İTİBARİ İLE) YER /YIL KATILDIĞIMIZ BRANŞLAR 1 HARBİN 2009 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ SNOWBOARD ARTİSTİK PATİNAJ BİATHLON 2 TORINO 2007 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ SNOWBOARD ARTİSTİK PATİNAJ 3 INNSBRUCK 2005 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ SNOWBOARD ARTİSTİK PATİNAJ 4 TARVISIO 2003 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ 5 ZAKAPONE 2001 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ 6 SLOVAKYA 1999 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ 7 G. KORE 1997 KUZEY DİSİPLİNİ 8 ZAKAPONE 1993 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ 9 SAPPORO 1991 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ 10 SOFYA 1989 KUZEY DİSİPLİNİ ALP DİSİPLİNİ

*her iki takımda da olan ortak sporcu

*her iki takımda da olan ortak sporcu 24. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (24th WINTER UNIVERSIADE) 18-28 ŞUBAT 2009 / HARBİN, ÇİN 24. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 18-28 Şubat 2009 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti nin Harbin kentinde

Detaylı

27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI. 24 OCAK 01 ŞUBAT 2015, Strbske Pleso/Osrblie SLOVAKYA ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR

27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI. 24 OCAK 01 ŞUBAT 2015, Strbske Pleso/Osrblie SLOVAKYA ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR 27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIş SPOR OYUNLARI 04-14 ŞUBAT 2015, Granada - İSPANYA SONUÇLAR & RAPOR ORGANİZASYON: 27. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI TARİH / YER: 24 Ocak-01 Şubat 2015/ Strbske Pleso/Osrblie

Detaylı

26. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI

26. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ SPOR OYUNLARI 11-21 ARALIK 2013, TRENTİNO / İTALYA ORGANİZASYON: 26. Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları TARİH: 11-21 Aralık 2013 YER: Trentino, İtalya KATILDIĞIMIZ BRANŞLAR: 1. Kayaklı Koşu 2. Alp Disiplini 3. Snowboard

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8463 8463: Metalleri veya sermetleri talaş kaldırmadan işlemeye mahsus diğer takım tezgâhları 8463.1: Çubuk, boru, profil, tel veya benzerlerini çekme makinaları 8463.2: Diş açma makinaları 8463.3: Tel

Detaylı

ERZURUM DAN ALNIM IZIN AK IYLA

ERZURUM DAN ALNIM IZIN AK IYLA ERZURUM DAN ALNIM IZIN AK IYLA ÇIK TIK Erzurum da ülke olarak müthis bir basari ile gerçeklestirdigimiz TRT'nin ve diger kanallarin yani sira yaklasik 80 ülke televizyonunun da yayinladigi muhtesem açilis

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11

ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11 RAKAMLARLA 2 5. DÜNYA ÜNI VERSI TELER KI S OYUNLARI ERZURUM 20 11 Ülkemizde bugüne kadar yapilmis en büyük sportif organizasyon olan, Erzurum'un ev sahipligini yaptigi 25'nci Dünya Üniversiteler Kis Oyunlarinda

Detaylı

23. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, 16-27 Ocak 2007 Torino / İTALYA RAPORU

23. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, 16-27 Ocak 2007 Torino / İTALYA RAPORU 23. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, 16-27 Ocak 2007 Torino / İTALYA RAPORU Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) patronajı altında 2 yılda bir düzenlenen Dünya Üniversiteler

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 01.10.2014 31.08.2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2014 2015 ve 2015 2016 yılı

Detaylı

S O N U Ç L A R & R A P O R

S O N U Ç L A R & R A P O R TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER YAZ OYUNLARI (25 th SUMMER UNIVERSIADE) 01-12 TEMMUZ 2009, BELGRAD / SIRBİSTAN S O N U Ç L A R & R A P O R 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER YAZ OYUNLARI

Detaylı

Deaflympics 2017 Samsun

Deaflympics 2017 Samsun Deaflympics 2017 Samsun Branş Saat Etkinlik Tesis 08:50-09:40 08:50-09:40 Bowling 09:00 - Yol Bisikleti 09:00-13:00 GER1 v JPN1 BLR v GER2 Trios - Women (30 x) / 1-3 games 50km Points Race Sahası Sahası

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER 20-26 ARALIK 2010 / ERZURUM TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER TARİH : 20-26 ARALIK 2010 YER : ERZURUM ORGANİZASYON : GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ERZURUM

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8456 8456 Grubu: Herhangi bir maddenin aşındırılarak, lazerle, diğer ışın veya foton ışınıyla, ultrasonik, elektro -erozyon, elektro -kimyasal, elektron ışını, iyonik ışın veya plazma arkı yöntemleri ile

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 01.10.2016 31.08.2018 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2016 2017 ve 2017 2018 yılı

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 1.5KM SPRINT SONUÇLAR 26 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı:

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 1.5KM SPRINT SONUÇLAR 26 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı: YILDIZ TEPE KAYAK MERKEZİ KAYAKLI KOŞU TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 1.5KM SPRINT SONUÇLAR 26 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı: Juri Bilgileri Yarışma Müdürü: YURT

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 5 KM KLASİK SONUÇLAR 25 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı:

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 5 KM KLASİK SONUÇLAR 25 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı: YILDIZ TEPE KAYAK MERKEZİ KAYAKLI KOŞU TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KAYAKLI KOŞU ŞAMPİYONASI BAYANLAR 5 KM KLASİK SONUÇLAR 25 ŞUBAT 2013 Başlangıç Zamanı: 10:00 Bitiş Zamanı: Juri Bilgileri Yarışma Müdürü: YURT

Detaylı

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine;

ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; ÜNİLİG KIŞ SPOR OYUNLARINA katılacak Üniversitelerimizin Dikkatine; Kış Spor Oyunlarına katılacak üniversitelerimiz (Kendi imkanları ile kalacak üniversiteler hariç) MEB Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde kalacaklardır.

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANLIĞI SAYI : KONU : T.Ü.S.F. / 159 "ÜNİLİG" Kış Spor Oyunları Hk. 27 / 01 / 2015 İ V E D İ. ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına)

Detaylı

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT I. INTERNATIONAL CONGRESS ON SPORTS ECONOMICS AND MANAGEMENT OCTOBER 12-15, 2011 / IZMIR-TURKEY PROCEEDINGS EGE UNIVERSITY FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES EGE UNIVERSITY SCHOOL OF PHYSICAL

Detaylı

ESCMID ve Türkiye İlişkileri

ESCMID ve Türkiye İlişkileri ESCMID ve Türkiye İlişkileri Dr. Murat Akova ESCMID Genel Sekreteri Merhaba İsviçre 300 Üyelerin Ülkelere Dağılımı 250 200 150 100 83 50 0 UK IT DE US NL ES CH GR FR TR BE SE DK PT RO HR Toplam 93

Detaylı

TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU

TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU TÜRKİYE DE KADıN EMEĞİ VE İSTİHDAMıNıN MEVCUT DURUMU 21. YÜZYIL PLANLAMA - 21 NİSAN 2018 GÜLAY TOKSÖZ VE EMEL MEMIŞ İŞGÜCÜNE KATıLıM ORANı (%), 15 YAŞ VE ÜSTÜ, 2017, ILO TAHMİNİ TEMEL GÖSTERGELER (15+

Detaylı

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI BURHANİYE TİCARET ODASI 04.07.21. TAVUK YUMURTASI (GALLUS DOMESTICUS) ÜRETİCİLERİNİN İHRACAT POTANSİYELLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ GTIP 04.07.21 Tavuk Yumurtası (Gallus Domesticus) DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016 2017 Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 12.10.2016 Gündem... - Erasmus+ Stajı nedir?

Detaylı

Medya Paylaşım Toplantıları 15

Medya Paylaşım Toplantıları 15 Medya Paylaşım Toplantıları 15 Gündemdeki Konular Reklam Yatırımları - Metodoloji - 2013 Reklam Yatırımları ve Analizler Gündemdeki Konular Reklamcılar Derneği 30. Yılı Reklamcılar Derneği kuruluşundan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TARAFINDAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLEN 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ARASI TAKIM SPORLARI VE FERDİ YARIŞMALARA ÜNİVERSİTEMİZİ

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 İstanbul, 27 Ağustos 2015 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2015 / 67 KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere 2016 Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk. Bilindiği üzere Emlak

Detaylı

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 4.718.029.000$ büyüklüğü olan pazarın en büyük alıcısı Irak ve ardından Afganistandır. Son 5 yıllık verilere göre Pazar yılında az

Detaylı

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği

KA-1 : Öğrenme Hareketliliği ERASMUS+ KA-1 : Öğrenme Hareketliliği Learning Mobility of Individuals Yükseköğretim Kurumları İçin Özlem YÜCEL Erasmus Uzmanı 21 Kasım 2013 - Fırat Üniversitesi, Elazığ ERASMUS+ KA1 : Learning mobility

Detaylı

2015 DE BİSİKLET VE ALGISI

2015 DE BİSİKLET VE ALGISI 2015 DE BİSİKLET VE ALGISI Haziran 2015 ÖZET BULGULAR 1 Türkiye de obezite yükseliyor. Toplum aktif değil, bundan rahatsızlık da duyuyor fakat aktivite yapmıyor.1 Ø Yalnızca 35 i kendilerini yaşıtlarından

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU ULUSLARARASI MADALYA SAYILARI (2015 ve 2016 SEZONLARI) ALP DİSİPLİNİ (16-22) KUZEY DİSİPLİNİ (5-9) KAYAKLA ATLAMA (7-0) BİATLON (13-0) SNOWBOARD (0-4)

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2014 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN 17.04.2011 YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN ŞAMPİYONLARIN FESTİVALİ KOÇ FEST İN 2012 MARATONU BAŞLIYOR KOÇ HOLDİNG DIŞ İLİŞKİLER VE KURUMSAL

Detaylı

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ Sağlık Ekonomisi Nedir? YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ - YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN Sağlık Ekonomisinin Tanımı Sağlık ekonomisi, ekonomi biliminin (özelde

Detaylı

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18 3 DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler Erzurum da Kış Turizmi Palandöken Kayak Merkezi Konaklı Kayak Merkezi Kandilli Kayak Merkezi Atlama Kuleleri

Detaylı

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI Tarih Saat Faaliyet Faaliyet Yeri 09:00-14:00 Aerobik Cimnastik Programlı Antrenman 09:00-19:00 Trampolin Cimnastik Programlı Antrenman Artistik Cimnastik Salonu 11:00-16:30

Detaylı

2013 YILI İTHALAT HARİTASI

2013 YILI İTHALAT HARİTASI 940429 YILI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 1.796 milyar dolarlık olan pazarın en büyük alıcısı Almanya ve ardından ABD ve Fransa dır. AB ülkeleri pazarın diğer alıcıları arasında önemli bir yer

Detaylı

SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU

SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU SPONSORLUK FIRSATLARI 2013-2014 SEZONU Ünilig, Türkiye'nin üniversitelerarası ilk çok branșlı, deplasmanlı spor ligi olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012-13 sezonunda organize edilmeye bașlandı. İlk

Detaylı

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL

MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL MİLLİ DNA VERİ BANKASI ÇALIŞMALARI ve ADLİ DNA ANALİZLERİNDE YENİ NESİL İbrahim SEMİZOĞLU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EKİM- 2013 MALATYA ÜLKEMİZDE ADLİ DNA ANALİZLERİ BAŞBAKANLIK Üniversiteler Adalet

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

BİR BAŞARI HİKAYESİ OSMAN ÇULLU

BİR BAŞARI HİKAYESİ OSMAN ÇULLU BİR BAŞARI HİKAYESİ OSMAN ÇULLU Kahramanmaraş ta yüzme deyince ilk akla gelen Osman Çullu, başarılarına her gün bir yeni halka daha ekliyor. Kahramanmaraş ta yüzme sporuna ve özelliklede engelli vatandaşların

Detaylı

ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin

ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin ww.create-rpc.org Katılım ve Eğitimde Eşitsizliği Azaltma Stratejileri Keith M Lewin Eğitimdeki Eşitsizliği Azaltmak İçin Dört Neden B.M. Sözleşmesi, Binyıl Kalkınma Hedefleri, Herkes İçin Eğitim, Önce

Detaylı

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 İlaç Geliştirme Aşamaları Klinik Öncesi Çalışmalar Klinik Araştırmalar Ruhsat Sonrası Çalışmalar Keşif Formülasyon

Detaylı

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey tepav economic policy research foundation of turkey Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 27 Etki analizi neden önemlidir? Slide 2 Türk kamuoyunda AB üyeliğine olan destek azalıyor 8

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66 İstanbul, 15 Temmuz 2013 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 66 KONU : 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81.Maddesine Göre Uygulanan Beş Puanlık Prim Teşvikine Bazı İllerde

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİODASI ANKARA ŞUBESİ TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Bülteni Ekidir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Adına Sahibi Selim Tulumtaş Yazı İşleri Müdürü Özgür

Detaylı

7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı

7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 7. Uluslar Arası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı 7 th International Istanbul Plants, Landscaping and Supporting Industries Trade Fair 2015 FUAR SONUÇ RAPORU www.eurasiaplantfair.com

Detaylı

Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm

Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm Enerji Verimliliği: Yüzde 50 Çözüm Almanya nın Büyümesi 4,000,000 3,500,000 3,000,000 2,500,000 2,000,000 Enerji Kullanımı Energy Use GSYH GDP 1,500,000 1,000,000 500,000 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KANO FEDERASYONU 2015-2016 FAALİYET RAPORU 2002 yılında kano ve rafting federasyonu olarak kurulan federasyonumuz 2006 yılında rafting branşından ayrılarak Türkiye Kano Federasyonu adı altında

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Karar Tarih: 11/04/2018 Karar No : 168 Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Belediye sınırları içerisinde olup, amatör takımlar arasında spor

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir.

1. 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Son Ödeme Tarihleri 01.08.2011 Olarak Yeniden BelirlenmiĢtir. Ġstanbul, 25 Temmuz 2011 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO : 2011 / 54 KONU : 27.07.2011 Tarihine Kadar Verilmesi Gereken Beyannamelerin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması ile Haziran 2011 Dönemi Ba ve Bs

Detaylı

3 Mayıs 2010, Pazartesi

3 Mayıs 2010, Pazartesi Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları hazırlıklarının planlanan şekilde yürüdüğünü belirterek organizasyona en güzel şekilde

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI Amaç MADDE 1- (1) Bu talimatın amacı; ulusal ve uluslararası atletizm yarışmalarında üstün başarı gösteren sporcular ile bunların kulüpleri, teknik direktörleri

Detaylı

LÜTFEN KAYNAK GÖSTEREREK KULLANINIZ 2013

LÜTFEN KAYNAK GÖSTEREREK KULLANINIZ 2013 OECD 2013 EĞİTİM GÖSTERGELERİ RAPORU: NE EKERSEN ONU BİÇERSİN (3) Prof. Dr. Hasan Şimşek İstanbul Kültür Üniversitesi (www.hasansimsek.net) 28 Aralık 2013 Geçen iki haftaki yazılarımızla irdelemeye başladığımız

Detaylı

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI

940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA PAZAR ARAŞTIRMASI 940320- METAL MOBİLYA DÜNYA İTHALATÇILARI 2013 Yılı verilerine göre dünya ithalat pazarının 13,7 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu dikkat çekerken ABD pazarının

Detaylı

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler

Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları. Yeni ürünler Bakım, Onarım ve Yenileme (MRO) Kılavuzları Yeni ürünler 2016.2 BAKIM, ONARIM VE YENILEME (MRO) KILAVUZLARI Dormer in mevcut geniş ürün yelpazesi Bakım,Onarım ve Yenileme sektörü için geliştirilen kaliteli

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 İstanbul, 23 Ocak 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 20 KONU : 2017 Yılında Uygulanacak Yurt Dışı Gündelik Tutarları İle (1/1/2017-30/6/2017 Dönemi İçin) Bunlara Tekabül Eden Brüt Aylık Seviyeleri

Detaylı

FRESH2007 İSTANBUL TÜRKİYE NİN ESKİ DOĞU BLOKU ÜLKELERİNE YAŞ MEYVE SEBZE VE NARENCİYE İHRACATI

FRESH2007 İSTANBUL TÜRKİYE NİN ESKİ DOĞU BLOKU ÜLKELERİNE YAŞ MEYVE SEBZE VE NARENCİYE İHRACATI FRESH2007 İSTANBUL 6-8.06. 2007 TÜRKİYE NİN ESKİ DOĞU BLOKU ÜLKELERİNE YAŞ MEYVE SEBZE VE NARENCİYE İHRACATI - TURKEY FRESH FRUIT. VEGETABLE AND CITRUS EXPORTS TO THE FORMER EASTERN BLOC COUNTRIES Republic

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2013 / 73 İstanbul, Ağustos MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : / KONU : Emlak Vergisine Esas Olmak Üzere Yılında Uygulanacak Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri Hk Bilindiği üzere Emlak Vergisi Kanununun maddesinde

Detaylı

Pirat Sınıf Komitesi

Pirat Sınıf Komitesi Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sınıf Komitesi 2011-2012 Faaliyet Raporu 1 S a y f a , 2011-2012 döneminde aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir; 2011 Yılı Faaliyetleri - Uluslararası Pirat Birliği

Detaylı

2005 DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, INNSBRUCK / AVUSTURYA RAPORU

2005 DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, INNSBRUCK / AVUSTURYA RAPORU 2005 DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI WINTER UNIVERSIADE, INNSBRUCK / AVUSTURYA RAPORU Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu patronajı altında 2 yılda bir düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları

Detaylı

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Başkanõ 1 Ana Başlõklar 1 Hukuki ve genel altyapõ 2 Likidite ve getiri 3 Projeler 4 Uluslararasõ konum 2 -1- Hukuki ve Genel

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5035 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 26/9/2006 No : 2006/11061 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/5/1986 No

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

Türkiye de Kadınların Sağlığı

Türkiye de Kadınların Sağlığı + Pratisyen Hekimlik Kongresi 16-18 Mayıs 2015 İstanbul Türkiye de Kadınların Sağlığı Prof. Dr. Nilay Etiler Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi + Zaman: 2015

Detaylı

29 Ekim 2008 Cumhuriyetimizin 85. Yılında 85 metre Dünya Rekoru: Devrim Cenk ULUSOY SPONSOR DOSYASI

29 Ekim 2008 Cumhuriyetimizin 85. Yılında 85 metre Dünya Rekoru: Devrim Cenk ULUSOY SPONSOR DOSYASI NİHAİ DOKÜMAN Versiyon 2 2008/09/09 www.sas.odtu.edu.tr ODTÜ Mezunları Derneği Antalya Şubesi 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. Devri m CENK ULUSOY KISA ÖZGEÇMİŞİ... 3 2. metre Dünya Rekoru Denemesi İçeriği...

Detaylı

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim haftası Klaus Halla Geliştirme Müdürü 29.11.2011 Unitec States Luxembourg (1) Norway Switzerland Austria Iceland Belgium

Detaylı

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi Sıra No İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 14.02. - 30.09. DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Branş 1 Faaliyetin Adı SÜPER LİG 2. DEVRE 2 1. LİG 2. DEVRE 3 2. LİG 2. DEVRE 4 5 SÜPER LİG 1. DEVRE SÜPER

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 13 Mart - 27 Mart 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 15 Mart Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi 18 Mart Atletizm Yarışları yapıldı. Ortaokul ve liseden toplam 15 öğrencimizin

Detaylı

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği

Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği Türkiye nin CERN e Ortak Üyeliği M. Hakan KIZILTOPRAK TOBB Başkanlık Özel Müşaviri (CERN Industrial Liaison Officer for TURKEY) www.tobb.org.tr/cern CERN@tobb.org.tr hakan.kiziltoprak@cern.ch +90 312 218

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

Bonus Snowmasters 2012

Bonus Snowmasters 2012 01K MinikBayan 1 1 Köksal Emine 37.82 Uludağ Kayak Snowboard İhtisas 2 3 Tüfekçi Peri 40.34 Akut Spor Kulübü Derneği 3 10 Günel Yasemin 40.37 Uludağ Kayak Snowboard İhtisas 4 4 Yücel Fulya 40.51 Özel Alev

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası tepav Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Küreselleşme Rekabet Politikası ve kriz Slide 1 türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası Güven Sak Ankara, 26

Detaylı

GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ. Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu

GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ. Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu Sunum İçeriği n Türkiye Sağlık Sektörünün Büyüklüğü n Global Ekonominin Büyüme Etkisi n Kur Değişimi ve Faiz Etkisi

Detaylı

VALA GEDİK ANISINA ÖZEL SAYI

VALA GEDİK ANISINA ÖZEL SAYI VALA GEDİK ANISINA ÖZEL SAYI TEMMUZ 2016 www.toplumunicinde.com İstanbul Gedik Üniversitesi Aktifim Toplumun İçindeyim Projesi Gönüllüleri Vala Gedik Kimdir? Gedik Holding Onursal Başkanı merhum Halil

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 Đstanbul, 06 Haziran 2012 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2012 / 50 KONU : - Kıdem Tavanı - Vergiden Müstesna Çocuk Zamları 1 2012 ve 2013 Yıllarında Uygulanacak Kıdem Tavanı 29 Aralık 2011 tarih ve 28157

Detaylı

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 05 Ağustos 05 Müsabaka Tarihi ; 06-09 Ağustos 05 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Arena Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35

MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 Đstanbul, 20 Mayıs 2010 MALĐ MEVZUAT SĐRKÜLERĐ NO : 2010 / 35 KONU : 3 ve 4 Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Sirküleri Hk. Gelir Đdaresi Başkanlığınca çıkarılan 17.05.2010 tarih ve 3 sayılı Motorlu Taşıtlar

Detaylı

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI...

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI... DANSTA BAŞARI 3D sınıfı öğrencimiz Gündüz Yalçıner ODTÜ de düzenlenen Uluslararası METUOPEN-2017 Cumhuriyet kupasında Minikler-1 Klasmanda, Standart ve Latin danslarda 4. olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Detaylı

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018

Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları. Yeni Ürünler 2018 Shark Serisi Malzemeye özel uygulama kılavuzları Yeni Ürünler 2018 SHARK LINE SHARK MALZEMEYE ÖZEL UYGULAMA KILAVUZLARI GİRİŞ Malzemeye özel uygulama kılavuzlarımız DIN standartlarına uygun ürün yelpazesiyle

Detaylı

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164

Türkiye de İklim Değişikliği Politikalarının Tanıtılması - LIFE05-TCY/TR/000164 PROGRAM 10:00 10:15 Açılış Genel Değerlendirme Yunus ARIKAN, REC Türkiye 10:15-10:45 2004 Yılı İtibarı ile Enerji Kaynaklı CO2 Salımlarının Ayrıştırma Yöntemiyle Analizi Araş. Gör. Mustafa ÖZÇAĞ, Adnan

Detaylı

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 2009-2010 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU FEDERASYONUMUZA AİT BAZI TEKNİK BİLGİLERİ, Judo Yapılan Faal İl Sayısı; 2010 yılı itibariyle 63 ilde faal judo yapılmaktadır. Sporcu Sayımız; 2009 yılı lisanslı

Detaylı

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan ve

Detaylı

Değerlendirmesi Teknik Kurul

Değerlendirmesi Teknik Kurul 213 216 Değerlendirmesi Teknik Kurul Yaklaşımlarımız Branş Danışmanları Antrenman Malzemeleri Toplu Kamplar Uluslararası Ortak Kamplar Ölçme ve Değerlendirme Olimpik Maddi Destek Ocak 214 Şubat 214 Performans

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA

TÜRKİYE 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK. 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Çalışma Kampı Mittersil AVUSTURYA 2011 YILI FAALİYET PROGRAMI GÜN AY FAALİYETİN ADI ŞEHİR ÜLKE OCAK 08 -- 21 OCAK EJU Büyükler Ortak Mittersil AVUSTURYA 15 -- 16 OCAK WORLD MASTERS Bakü AZARBAYCAN 29 -- 30 OCAK Dünya Kupası Bay Tiflis

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TOHM, ANKARA, 09.04.2017 Eskrimde dikkat çeken sonuçlar almaya başladık. 94 yıllık Türk eskrim tarihi ve Türk spor tarihine altın harflerle yazılacak

Detaylı

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER

PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER 21.04.2009 Panel-Ankara PETROL ÜRÜNLERİ VE DOĞAL GAZIN VERGİLENDİRİLMESİ, FİYAT TEŞEKKÜLÜ VE TARİHSEL GELİŞİMİ VE ÖNERİLER Emekli Petrol İşleri Genel Müdürü ve O.D.T.Ü. Öğretim Görevlisi 2007 YILIPETROL

Detaylı

PAŞA DANİMARKA DA TARİH YAZDI! (ISF HANDBALL 2008) WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP IKAST-BRANDE DENMARK

PAŞA DANİMARKA DA TARİH YAZDI! (ISF HANDBALL 2008) WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP IKAST-BRANDE DENMARK PAŞA DANİMARKA DA TARİH YAZDI! (ISF HANDBALL 2008) WORLD SCHOOLS CHAMPIONSHIP IKAST-BRANDE DENMARK DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILAN ÜLKELER A GRUBU B GRUBU C GRUBU D GRUBU ALMANYA SLOVAKYA MACARİSTAN AVUSTURYA

Detaylı

YIL ÜRETİM ALANI(da) ÜRETİM(ton)

YIL ÜRETİM ALANI(da) ÜRETİM(ton) DÜNYA ŞARAP ÜRETİMİ Son 15 yılda 2 kat büyüyen dünya şarap ticaretinde, ihracat miktarı açısından üçüncü olmasına rağmen, 8.3 milyar dolarlık gelirle zirvede bulunan Fransa, şarapçılıktaki gelirlerini

Detaylı

6.Fetih Kupası İç Saha Yarışma Programı / 6th Conquest Cup Main Field Schedule

6.Fetih Kupası İç Saha Yarışma Programı / 6th Conquest Cup Main Field Schedule 6.Fetih Kupası İç Saha Yarışma Programı / 6th Conquest Cup Main Field Schedule Gün Day Saat Time Tanım Hazırlık Günü Preparation Day Gün 1 Day 1 Gün 2 Day 2 26 Mayıs 2018 26 May 2018 27 Mayıs 2018 27 May

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKAN Erol Ünal KARABIYIK GENEL SEKRETER Recep NURTANIŞ ADRES: Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, No:32 Opera-Ankara TEL: +90

Detaylı