YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ULUSLARARASI HASTA GÜVENLİĞİ HEDEFLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ULUSLARARASI HASTA GÜVENLİĞİ HEDEFLERİ"

Transkript

1 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ULUSLARARASI HASTA GÜVENLİĞİ HEDEFLERİ

2 Hazırlayan: Cihan Arabacı (Eğitim Hemşiresi) 27/01/2013

3 İyileşmek: Şifa Bulmak: Kaliteli Sağlık Hizmeti Almak Bu gün gelinen noktada sağlık kurumları, nitelikli sağlık hizmeti verebilmeleri için 6 temel unsuru yerine getirmek zorundadırlar. 1- Güvenli, 2- Kanıta dayalı, 3- Hasta odaklı, 4- Zamanında ve ulaşılabilir, 5- Verimli ve etkin, 6- Hizmet verilenlere eşit dağılmış olmalıdır.

4 Hasta Güvenliğinde AMAÇ: Hasta güvenliğinde AMAÇ: Hasta ve yakınlarını, hastane çalışanlarını fiziki ve psikolojik olarak olumlu etkileyecek bir ortam yaratarak güvenliği sağlamaktır. TEMEL HEDEF: Hizmet sunumu sırasında hata oluşmasını engelleyecek, hatalar nedeni ile hastayı olası zararlardan koruyacak, hata olasılığını ortadan kaldıracak bir sistemin kurulmasıdır.

5 HATALAR Tıbbi hatalar kök nedenlerine göre 3 e ayrılır. *İşleme bağlı hatalar, *İhmale bağlı hatalar, *Uygulamaya bağlı hatalar. Aşağıdaki tıbbi hatalar sağlık hizmetinin her aşamasında ortaya çıkabilir. 1-İlaçhataları, 2- Cerrahi hatalar, 3- Tanı koymada hatalar, 4- Sistem yetersizliklerine bağlı hatalar, 5-Diğer hatalar. ( Hastane enfeksiyonları, yanlışkan transfüzyonu, hastaların düşürülmesi vb.)

6 Uluslararası Hasta Güvenliği, Akredite Kurumlarda Şu Süreçleri Kapsar: 1- Doğru Kimlik Tespiti, 2- Etkin ve Doğru İletişimin Sağlanması, 3- Yüksek Riskli İlaçların Güvenliğinin Sağlanması, 4- Cerrahide Doğru Hasta- Doğru Taraf- Doğru İşlemin Sağlanması, 5- Enfeksiyon Riskinin Azaltılması, 6- Hastaların Düşmelere Bağlı Zarar Görme Riskinin En Aza İndirilmesi.

7 HASTA KİMLİĞİ DOĞRULAMASI Doğru hastaya doğru işlemin yapılmasının ilk şartı ** KİMLİK DOĞRULAMASIDIR.** Amacımız planlanan hizmeti veya tedaviyi alan bireyin DOĞRU KİŞİ olduğunun güvenilir bir şekilde belirlenmesidir. Hasta kimliği doğrulaması hastanın kliniğe kabulünden taburculuğuna kadar süren tüm süreçlerde yapılmalıdır. Sağlık çalışanının birincil sorumluluğu: Herhangi bir işlem uygulamadan önce hastanın kimliğini kontrol etmek ve doğru hastaya doğru işlemi yapmaktır.

8 Hasta Kimliği Doğrulaması

9 EN AZ «3» BELİRLEYİCİ *** 1- Hasta Adı-Soyadı ***2- Hasta «ID» Numarası ***3- Doğum Tarihi (gün/ ay/ yıl) Bakım verdiğiniz hastaların kimliklerinin doğrulanması için extra küçük bir zaman ayırın. Hatalar oldukça kötü ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Hastaya dokunan veya klinik bakım veren herkes HASTANIN KİMLİĞİNİ DOĞRULAMALIDIR.

10 Hasta Kol Bantları Hasta kol bandında; 1- Hasta adı-soyadı 2- Hasta ID NUMARASI 3- Doğum Tarihi 4- Hekim adı Bulunmalıdır.

11 «Hastamı tanıyorum; yine de kimlik doğrulama yapacak mıyım? evet **- Herhangi bir test, girişim ve tedavi öncesi, **-İlaç hazırlama ve uygulamadan önce, **- Kan ve kan ürünü uygulamadan önce, **- Örnek almadan önce, **- Hasta transferinden önce.

12 ETKİN VE DOĞRU İLETİŞİMİN SAĞLANMASI *** SÖZEL İSTEM ALMA *** Hasta ile ilgili istemlerin yazılı yapılması esastır. Ancak acil durumlarda, hekimin yazılı istem vermesinin mümkün olmadığı durumlarda ( hekim işlemde ise, sterilliğini bozamıyor ise) sözlü istem alınabilir. 1- Sözlüİstem; Sözelİstem Formu na mümkün olan alanlarda telefonun diafonu açılıp, iki sağlık çalışanı tarafından dinlenerek kaydedilir. 2-Sağlık çalışanı yazarak kaydettiği istemi ve hasta kimlik bilgilerini hekime geri okuyarak (read back) onay alır. 3-İstemi yapan hekimin adı-soyadını, tarih ve saatini kaydederek, paraflar.

13 ETKİN VE DOĞRU İLETİŞİMİN SAĞLANMASI - Sözel İstem Alma: Hayati önemi olan, acil müdahale gerektiren durumlarda (acil servis, yoğun bakım veya yatan hasta katlarındaki mavi kod durumlarında, solunum arresti veya kardiyak arrest olan hastalar için verilen istemlerde) Hekim tarafından verilen istem sağlık çalışanı tarafından hazırlanır ve uygulamadan önce hazırlanan ilacın adı, dozu ve uygulama yolu geri söylenerek onay alınır, ilaç uygulanır. Sözel İstem; istemi yapan hekim tarafından en geç 24 saat içinde yazılı olarak onaylanır.

14 ETKİN VE DOĞRU İLETİŞİMİN SAĞLANMASI ***PANİK DEĞERLERİN BİLDİRİMİ*** Laboratuvar tarafından hekime hemen bildirilmesi gereken sonuçların hangileri olduğu Laboratuvar Panik (Kritik) Test Değerleri Listesi nde tanımlanmıştır. Panik değerler, laboratuvar teknisyeni/ laboratuvar sorumlu uzmanı tarafından hekime, hekime ulaşılamazsa hastanın hemşiresine sözlü olarak bildirilir, sonucu alan çalışan panik değerleri yazarak kaydeder ve geri okur. Tarih ve saat bilgisi, görüşmenin kiminle yapıldığı kaydedilir ve paraflanır. Tüm hastane çapında kullanılan kısaltmaların, kısa adların sembollerin ve doz tanımlarının listesi oluşturularak standardizasyon sağlanmalıdır.

15 YÜKSEK RİSKLİİLAÇLARIN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ** En sık tekrarlanan ilaç güvenliği konusu, konsantre elektrolitlerin bilinmeden uygulanmasıdır. ** Örneğin: Potasyum Klorid {2mEq/ml veya daha fazla konsantre}, Potasyum Fosfat, Sodyum Klorid {%0,9 veya daha fazla konsantre} ve Magnezyum Sülfat {%50 veya daha fazla konsantre} Konsantre elektrolitlerin bulundurulabileceği yerler, yanlış uygulanmalarını önlemek için sınırlandırılmıştır. ** Çoğu önlenebilir olan bu hatalar, verilen ilaçların hastaya yanlış uygulanması ile ilgilidir. Yanlış ilaç seçimi, yanlış doz, verilişşekli, birlikte verilen başka ilaçlarla etkileşim, alerjisi olan hastaya bu ilacın verilmesi gibi hataların önüne geçilmesi için düzenlemeler ve eğitimler yapılmalıdır.

16

17 Konsantre Elektrolitler ve Yüksek Riskli İlaçlar *-Hastanemizde «Yüksek Riskli İlaçlar» belirlenmiş ve klinik gereklilik olmadıkça hasta bakım alanlarında bulundurulmamaktadır. Politikalar uyarınca muhafazalarına izin verilen ortamlarda, yanlışlık sonucu uygulanmalarını önlemek için tedbirler alınmıştır. *-Yüksek riskli ilaçların tanımlanmasını, yerlerini, etiketlenmesini ve saklanmasını ele alan prosedürler hazırlanmıştır. *-Hasta bakım alanlarında muhafaza edilen konsantre elektrolitler açık bir şekilde etiketlenir ve erişimi kısıtlanacak şekilde saklanır.

18 İlaç Güvenliğinin Sağlanması **-Okunuşu ve görünüşü benzer ilaçlar, farklı dozdaki aynı ilaçlar ve uygulama formları farklı olan ilaçların kullanımındaki karışıklıkları ve ilaç hatalarını önlemek için tanımlanması, **-İlaç-ilaç etkileşimleri ve ilaç-besin etkileşimlerinin tanımlanması, **-Her hasta için belirlenmiş olan tedavi planları hastayı takip eden doktor tarafından okunaklı bir şekilde yazılmalı, ilacın dozu, uygulama şekli ve zamanı mutlaka belirlenmeli, **-İlaç isimleri kısaltılarak yazılmamalıdır. **-Hastanedeki tüm birimlerdeki yeşil reçeteye tabi ilaçlar genel kullanıma açık olmayan kilitli alanlarda muhafaza edilmeli, **-Yeşil reçeteye (Hipnotik, Narkotik, Psikotrop) tabi ilaçların devir teslimine ait kayıtlar tutulmalı, **-İlaçların uygun ısı, nem ve ışık ortamında saklanmasının sağlanması gerekir.

19 Doğru Alan, Doğru İşlem, Doğru Hasta Cerrahisinin Sağlanması **- Yanlış alan, yanlış işlem ve yanlış hasta cerrahisi sağlık kurumlarında rahatsız edici sıklıkta görülen bir durumdur. Bu hatalar, cerrahi ekibin üyeleri arasında etkisiz veya yetersiz iletişim, cerrahi alan işaretleme sürecine hastanın katılmaması ve ameliyat yerinin doğrulanmasına yönelik bir prosedürün olmaması sonucunda meydana gelmektedir. **-Time-out (son kontrol) yanıtlanmamış olan soruların ve karışıklıkların netleştirilmesine imkan sağlamaktadır. **-Time-out işlemin gerçekleşeceği yerde, işleme başlamadan hemen önce ve tüm ameliyat ekibinin katılımıyla gerçekleştirilir.

20 Doğru Taraf- Doğru Uygulama- Doğru Hasta Ameliyatından Emin Olunması *- Ameliyat tarafının işaretlenmesi, *- Ameliyat öncesi kabul sürecinde hasta kimliğinin ve taraf bilgisinin doğrulanması, *- Ameliyata başlamadan önce cerrah, anestezi hekimi, ve hemşire tarafından, doğru hasta, doğru girişim/ işlem ve doğru taraf/ seviye kontrolünün (TİME - OUT) yapılması gerekir. Hastanın adı-soyadı, Doğum tarihi, Hasta ID NO, Doktor adı, Ne ameliyatı olacağı, Hangi taraftan ameliyat olacağı. Tarih, hasta ve doktor imzaları vb.

21 Doğru Taraf, Doğru Uygulama, Doğru Hasta Ameliyatından Emin Olunması **-Organizasyon, doğru alan, doğru işlem ve doğru hastayı ve ihtiyaç duyulan tüm doküman ve ekipmanların el altında ve çalışır durumda olduğunu pre-operatif olarak teyit etmek için bir checklist (Kontrol Listesi) kullanıyor olmalıdır. **-Net anlaşılacak şekilde ameliyat edilecek alan tam olarak işaretlenmelidir ve hasta bu sürece dahil edilmelidir.

22 ENFEKSİYON RİSKİNİN AZALTILMASI

23 ELLERİMİZİ NE ZAMAN YIKAMALIYIZ? ÖNCE * SONRA 1- Hastanede göreve başlamadan 1- Hastaya herhangi bir müdahaleden 2- Hastaya herhangi bir 2- Aksırma ve burun temizliğinden, müdahaleden, 3- Mikroorganizma içeren madde 3- Eldiven giymeden, bulaşından, 4-İlaç hazırlamadan, 4- Tuvalete girdikten, 5- Damar yolu açmadan, 5- Yemek yedikten, 6- Enjeksiyondan, 6- Eldiven çıkardıktan, 7- Hasta odasına girmeden, 7- Hasta odasından çıktıktan 8- Yemek yemeden, 9-İşten çıkmadan ÖNCE * SONRA Yıkamalıyız

24 Sağlık Bakımı ile İlişkili Enfeksiyon Riskinin Azaltılması **-Enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü çoğu bakım ortamında zorlu bir işlevdir ve nazokomiyal enfeksiyon oranlarında görülen artış hem hasta hem de çalışanlar için endişe kaynağıdır. **-Tüm bakım ortamlarında görülen ortak enfeksiyonlar arasında kataterle ilişkili idrar yolu enfeksiyonu, kan yolu enfeksiyonları ve (sıklıkla mekanik ventilatörle ilişkili) pnömoni sayılabilir. **-Bu nedenlerden dolayı hastanemiz etkin bir EL HİJYENİ PROGRAMI UYGULAR.

25 Hastaların Düşmelere Bağlı Zarar Görme Riskinin En Aza İndirilmesi **- Hastanemizde hastaların düşme neticesinde zarar görme riskini azaltacak bir yaklaşım geliştirilmiştir. **-Düşme: Bir kişinin istemeden, amaçsızca oturur/yatar/ayakta durur halden, zeminde bulunma durumuna geçişi olarak tarif edilir. Düşme, şiddetli vurma ya da maksatlı hareketlerin dışında ani, kontrol edilemeyen istemsiz bir şekilde vücudun bir yerden başka bir yere ya da diğer nesnelere doğru hareket etmesidir. **-Hastaların ilaç kürüyle ilgili potansiyel riskler de dahil olmak üzere, her hastanın düşme ile ilgili riskini değerlendirin, **-TESPİT EDİLMİŞ OLAN HER HANGİ BİR RİSKİ AZALTMAK VEYA ELİMİNE ETMEK İÇİN HAREKETE GEÇİN.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLAN SIRA NO 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde doğabilecek hataların en aza indirilmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA Hasta kimlik bilekliğinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ HASTA GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/7 NO AMAÇ PLANLANA 1 Hasta kimliğinin belirlenmesinde hataların en aza indirilmesi 2 Cerrahi güvenliğin Hasta kimlik bilekliklerinin kullanılması Bakım, tedavi veya hizmet sağlarken hastayı

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA PLANI FORMU

HASTA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMA PLANI FORMU DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF Hasta kimliğinin belirlenmesinde doğabilecek hataların en aza indirilmesi Hastanın kimliğinin doğrulanması İlaç kulanım

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ)

İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) İLAÇ UYGULAMA SÜRECİ (ASG ÖRNEĞİ) Hazırlayan: Uzm. Ayten ÇELİK Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Gelişim Koordinatörlüğü Atakent Hastanesi Eğitim Gelişim Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 09/06/2016 http://araklidevlethastanesi.gov.tr/wp-content/uploads/2015/04/akilci-ilac-1.jpg

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.27.01 GÖZ HASTALIKLARI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GÖZ HASTALIKLARI SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.04 GASTROENTEROLOJI KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ GASTROENTEROLOJI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak.

Detaylı

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1.AMAÇ: Hakkari Devlet Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin tüm safhalarında görev alan sağlık bakımı sunanların rollerinin

Detaylı

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI

AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİK PLANI Sayfa No: 8/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Güvenliği Komitesi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; ların doğru adı soyadı, Kayıt/Kabül

Detaylı

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI

T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI T.C BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI İLAÇ GÜVENLİĞİ Hemşire Rabia Köksal İLAÇ GÜVENLİĞİ NEDİR? Hastaların tedavilerinde

Detaylı

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır.

Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Hasta odalarında fiziki düzenleme yapılmalıdır. Her yatağın başında tıbbi gaz sistemine bağlı hasta başı paneli bulunmalıdır. Hasta odalarında lavabo, banyo ve tuvalet bulunmalıdır. Yatak başı bağlantılı

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI QDMS NO: HAB-T004 HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI HASTA KİMLİĞİNİNDOĞRULANMASI Amaç Hasta kimliği doğrulama hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim Hedefleri Kol bandı uygulamasının hasta güvenliği açısından önemini açıklayabilme

Detaylı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı

Emriye GEÇER. Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı Emriye GEÇER Beyin Ve Sinir Cerrahi Servisi Sorumlu Hemşiresi 2016 Hizmet İçi Eğitim Programı İlaç Güvenliği Sözel İstem Uygulamaları Advers Etki Bildirimi Tıbbi Sarf Malzemede Beklenmeyen Etkiler ve Hatalı

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ AMELİYATHANE HASTA GÜVENLİĞİ SIRA NO HEDEF YAPILACAK UYGULAMA İŞLEM SORUMLUSU 1.0 KİMLİK TANIMLAMA HATALARINI ÖNLEMEK 1.1 Hastaların doğru Barkotlu kimlik tanımlayıcıda; Bilgi işlem merkezi kimliklendirilmesi Hasta adı soyadı, Hasta

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.07.2014 Konsültasyon Formu yerine CureMed teki 01 konsültasyon hanesine kayıt edilmesi gerektiği bilgisi eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri

Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri OTURUM 4: Kalitenin Farkedilmeyen Yönü; Çalışan Avukatlığı Sağlık Çalışanlarının Güvenceleri DOÇ. DR. AHSEN KAYA EÜTF ADLİ TIP AD, 30.09.2106 KALİTE Dinamik ve çok boyutlu bir kavram. ÜRÜN KALİTESİ performans,

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

Hata /Kaza. İstenen sonuca gidiş istenen performans

Hata /Kaza. İstenen sonuca gidiş istenen performans HASTA GÜVENLİĞİ Sağlık hizmetlerinde hasta güvenliği, sağlık bakım hizmetlerinin sunum süresince hastaya zarar verilmesini önlemek amacıyla kuruluş ve çalışanlar tarafından alınan önlemlerdir Amaç hataları

Detaylı

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KODU TP.16.01 RADYASYON ONKOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ RADYASYON ONKOLOJİ SAYFA NO 1 / 7 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını

Detaylı

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ 2016 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2016 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2016 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler

Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler Ferit Bayram DentaFiera 6 Haziran 2016 Ameliyathane Ameliyathane Süreci ve Genel Düzenlemeler A. Temizlik ve Dezenfeksiyon Kurallarına İlişkin Düzenlemeler Sterilizasyon prosedürlerinin düzenli kontrolü

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

EĞİTİM PLANI 2016 YILI

EĞİTİM PLANI 2016 YILI KODU: KEY02.PL.01 YAYIN TARİHİ: 13.09.2015 REVİZYON NO:- REVİZYON TARİHİ: - SAYFA: 1 / 5 Sıra No SKS Kod No Eğitimin Konusu Çalışan Hasta/Yakını 1 KKY02.01 2 KDY01.08 3 KGR03 Çekirdek 4 KAD06.01 5 KAD08.04

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

1.Düşme nedir? Düşme;şiddetli vurma ya da maksatlı hareketlerin dışında, ani, kontrol edilemeyen, istemsiz bir şekilde vücudun bir yerden başka bir

1.Düşme nedir? Düşme;şiddetli vurma ya da maksatlı hareketlerin dışında, ani, kontrol edilemeyen, istemsiz bir şekilde vücudun bir yerden başka bir HASTA DÜŞMELERİ 1.Düşme nedir? Düşme;şiddetli vurma ya da maksatlı hareketlerin dışında, ani, kontrol edilemeyen, istemsiz bir şekilde vücudun bir yerden başka bir yere ya da nesnelere doğru hareket etmesi

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

HASTA GÜVENLİĞİ PLANI 1 2 Hasta Kimlik Tanımlamasının Doğru Yapılması, Oluşabilecek Hataların Engellenmesi İlaç Uygulama Hatalarının Önlenmesi Hasta kimlik bilekliklerinin uygun bilgilerle hazırlanması Yatışı yapılan ve gözlem

Detaylı

EĞİTİM PLANI Rev. Tar

EĞİTİM PLANI Rev. Tar 00 1/8 EĞİTİM KONUSU Kişisel koruyucu ekipman kullanımı İSG Kurulu Çalışma Prensipleri- Çalışan Temsilcisinin Eğitimi Meslek Hastalıklarının Sebepleri. Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin

Detaylı

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır.

Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitesi için düzenleme yapılmalıdır. Yoğun bakım ünitelerinin giriş-çıkış kuralları belirlenmelidir. Tüm yüzeyleri pürüzsüz, yuvarlak köşeli, gözeneksiz, kolay temizlenebilir, dezenfekte edilebilir

Detaylı

2012 YILI HASTA GÜVENLİĞİ PLANI

2012 YILI HASTA GÜVENLİĞİ PLANI 2012 YILI HASTA GÜVENLİĞİ PLANI DOKÜMAN NO YÖN.PL.03 YAYIN TARİHİ 06.08.2013 REVİZYON NO 0 REVİZYON TARİHİ 0 SAYFA NO 1/10 Sıra Hedefi Planlanan Faaliyetler Sorumlu Uygulama İzleme Yöntemi 1 Hasta Kimlik

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇOCUK SERVİSİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ KODU: KLN.PR.04 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1.AMAÇ:

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 15.08.2013 Kontrole tabii ilaçların kayıp, zayi vb. durum halinde 01 Eczaneden yeniden temini için madde 5.12 eklendi. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan:

Detaylı

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018 SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018 in Konusu Tarih Yeri ci Katılımcı Süresi in Amaç ve Hedefleri Yöntemi in İçeriğine İlişkin Genel Başlıklar İçin Gerekli Mataryeller Etkinliğini Değerlendirme Yöntemleri 1.

Detaylı

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

İLAÇ YÖNETİM PROSEDÜRÜ KOD: SİY.PR.05 YAYIN TAR:01.04.2016 REVİZYON TAR:26.09.2017 REVİZYON NO:05 Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ: Hastanemize satın alman ilaçların güvenli depolanması, dağıtılması, hastalara güvenli ilaç uygulamalarının

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ. İLAÇ GÜVENLİĞİ ve YAN ETKİLER TALİMATI 1. AMAÇ Birimler tarafından eczaneden talep edilen ilaçların usulüne uygun olarak hazırlanıp ilgili birimlere teslim edilmesini sağlamak. 2. KAPSAM Hastanemizdeki ilaçların güvenli kullanımı ile ilgili

Detaylı

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI 2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI Eğitim Konusu Eğitimi Veren Birim/Kişi KATILIMCI Eğitim Süresi Eğitim Tarihi Eğitim Yeri Panik Değerler & Panik Değer Bildirimi Laboratuvar Birim Sorumlusu

Detaylı

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır.

Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. ECZANE HİZMETLERİ Eczanelerde düzenleme yapılmalıdır. Eczanelerde iklimlendirme sağlanmalıdır. İlaç saklama alanlarının sıcaklık ve nem kontrolleri yapılmalıdır. Eczanenin işleyişine yönelik yazılı düzenleme

Detaylı

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ 2015 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2015 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2015 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

GENEL ORYANTASYON EĞİ

GENEL ORYANTASYON EĞİ GENEL ORYANTASYON EĞİ ĞİTİMİ JCI (Joint Commission International) Hastane Akreditasyon Süreci Kalite Koordinatörlüğü Akreditasyon Nedir? Sağlık kurumunun önceden belirlenmiş ve yayınlanmış standartlara

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 DÖK.KODU: YÖN.RHB.001 YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE NO:2 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 AMAÇ:Bölümde çalışmaya yeni başlayan çalışanlara bölümün tanıtılması amacıyla yapılan eğirimdir. KAPSAM UYGULAMA

Detaylı

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ

3. SORUMLULAR: DOKÜMAN KODU TP.14.05 HEMOTOLOJİ KLİNİK İŞLEYİŞ YAYIN TARİHİ 01.04.2013 PROSEDÜRÜ HEMOTOLOJİ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM:

Detaylı

HASTA KAYITLARININ TUTULMASI PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU

HASTA KAYITLARININ TUTULMASI PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 19.03.2014 Hasta dosyasında ASGARİ olarak bulunması gereken 01 tıbbi kayıt formlarını gösteren tabloya Aydınlatılmış Hasta Onam da eklendi. Hazırlayan:

Detaylı

Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi: 03.01.2012 Rev. No:01 Rev. Tarihi:25.12.2012

Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi: 03.01.2012 Rev. No:01 Rev. Tarihi:25.12.2012 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU EDİRNE İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ EDİRNE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi:

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI NO KONU EĞİTİM VERECEK KİŞİ EĞİTİME KATILACAK PERSONEL TARİH / SÜRE YÖNTEM 1 Adli Vakalardan Örnek Alımı Laboratuvar Teknisyenleri 2 Verem Hastalığı (TBC) Uzm. Dr. Aylin CİCİMEN 3 El Hijyeni (Endikasyonları,

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ

TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ TIBBİ KAYITLARIN TUTULMASI ve DENETİMİ Hemşireler için Tıbbi Kayıtlar Hazırlayan: Cihan Arabacı 2013 Tıbbi Kayıtlardaki Sorumluluklarımız ** TIBBİ KAYITLARI TUTMAK ** - Yasal, - Mesleki, - Kurumsal, -

Detaylı

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ

İLAÇ GÜVENLİĞİ VE UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Eczacı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Özel Çevre Hastanesi nde ilaç hatalarının önlenmesi amacıyla stratejilerin belirlenmesi, ilaç kullanım sürecinin

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI-2017

YILLIK EĞİTİM PLANI-2017 2 Hafta Ilgili Birim Sözel Anlatım,Uygulamalar Birim Dokümanları 1 Gün Toplantı Salonu Projektör+ Bilgisayar Yönte m Değ. i Gereçle Sayfa No: 1 / in Adı in Konusu ci Amaç/Hedef Hedef Grup Ayda 1 Kere Olmak

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI

KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI YAYIN TARİHİ: 12/06/2013 PROSEDÜR NO: 071 REV NO: REV TARİHİ: SIRA ÖZ DEĞERLENDİRME SORULARI DEĞERLENDİRME ACİL SERVİS CİHAZ YÖNETİM SORULARI 4

Detaylı

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:

Doküman No: HYH-P02 Revizyon No: 2 KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük Tarihi: PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi: KLİNİĞE HASTA KABULÜ VE İŞLEYİŞ Yürürlük i:15.08.2013 PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 3.3.4, 3.3.10-3.3.7, 3.3.8 KAPSAM: Klinikler ve Yoğun

Detaylı

KEMOTERAPÖTİK İLAÇ HAZIRLAMASINDA SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE İLAÇ HATALARI

KEMOTERAPÖTİK İLAÇ HAZIRLAMASINDA SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE İLAÇ HATALARI KEMOTERAPÖTİK İLAÇ HAZIRLAMASINDA SIK KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE İLAÇ HATALARI Uzm. Ecz. Gamze KORUBÜK Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Onkoloji Hastane Eczanesi Kanser tedavi yöntemlerinden biri olan

Detaylı

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH / ACİL SERVİS Tıbbi atık yönetimi Riskli alan eğitimleri Kan ve vücut sıvılarıyla bulaşmayı önleme Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması Hastanın güvenli transferi Düşmelerden kaynaklanan risklerin

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 04 Revizyon Tarihi:.02. Sayfa : 1/11 1 HASTA DÜŞMELERİNİN ÖNLENMESİ Düşme riski değerlendirme ölçeklerini öğrenerek ve uygularak hasta bakım kalitesini

Detaylı

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI. EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi

GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI. EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi GÜVENLİ İLAÇ UYGULAMALARI EMRİYE GEÇER Beyin ve Sinir Cer. Servis Sorumlu Hemşiresi GİRİŞ Tüm sağlık çalışanları ve hastane yöneticileri olarak içinde bulunduğumuz olumsuz koşullar nedeniyle yaptığımız

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL PEDİATRİ SERVİS KAT 2 İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Genel Pediatri Servisinde bakım ünitesindeki her hastanın bakım ve tedavilerinin en iyi düzeyde yapılmasını amaçlar.

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/5 ların yaralanma riskinin azaltılması Hastanelerimizde kesici ve delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemelerin yapılması -Enfeksiyon Kontrol tedavisini sağlayan tüm sağlık personeli

Detaylı

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI

HASTA TANIMLAMA VE HASTA BİLEKLİĞİ UYGULAMA TALİMATI Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Başhemşire Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Çevre Hastanesinde yatan veya ayaktan girişimsel işlem yapılması planlanan hastalarının kimliklerini doğrulayarak

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ

AKILCI İLAÇ KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ : Hastanedeki akılcı ilaç kullanımına yönelik uygulamaların belirlenmesi. 2. KAPSAM : Hastalara verilecek ilaç tedavilerinin uygunluğunu, bunun kontrolü için kurulan Akılcı ilaç kullanımı sorumlu

Detaylı

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2016

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2016 SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2016 in Konusu Tarih Yeri ci Katılımcı Süresi in Amaç ve Hedefleri Yöntemi in İçeriğine İlişkin Genel Başlıklar İçin Gerekli Mataryeller Etkinliğini Yöntemleri 1. SKS i, İndikatör

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI 2018 YILI HİZMET İÇİ HİZMET İÇİ EĞİTİM Tarihi Süresi Konusu Alt Konuları/İçeriği cisi Yeri Materyalleri Değerlendirme Verilecek Adı Soyadı Görev/Ünvan 01.01.2018 31.12.2018 1 Hafta Uyum leri 1-Genel Uyum

Detaylı

SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ

SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ SAYFA NO 1/5 1.AMAÇ: Sağlık hizmetlerimizin sunumu sırasında hastalarımıza zarar verilmesini önlemek amacıyla hastanemiz ve çalışanlarımız tarafından alınması gereken önlemlerin belirlenmesidir. 2. KAPSAM:

Detaylı

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018

SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018 SKS YILLIK EĞİTİM PLANI-2018 in Konusu Tarih Yeri ci Katılımcı Süresi in Amaç ve Hedefleri Yöntemi in İçeriğine İlişkin Genel Başlıklar İçin Gerekli Mataryeller Etkinliğini Değerlendirme Yöntemleri 1.

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:AML.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ:Bu prosedürün amacı; Özel Vitale Kadın Doğum Hastanesi ameliyathanelerinin normal ve acil durumlarda her türlü ameliyat

Detaylı

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI TARİH 05.01.2016 SÜRE 2 SAAT PLANLANAN KİŞİ SAYISI EĞİTİMİN KONUSU - ALT KONUSU EĞİTİMİN YÖNTEMİ 12.01.2016 Hasta Memnuniyeti EĞİTİMCİ/UNVAN

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ PLANI YÖN.PL.03 10.01.2013-00 1 / 12 TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR OCAK HASTA HAKLARI VE GÜVENLİĞİ HASTA HAKLARI VE HASTA

Detaylı

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhane girişinde çalışanlar için giyinme odası bulunmalıdır. Doğum öncesi izlem ve doğum işlemi tek kişilik odalarda yapılmalıdır. Doğum öncesi izlem, doğum

Detaylı

F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü

F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü F.Nesrin CAN DİALİFE Diyaliz Merkezleri Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü Kalite, bir ürün veya hizmet ile ilgili özelliklerin, belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama derecesidir. Sağlık Hizmetlerinde

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇOCUK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan her hastanın vital organ fonksiyonlarının desteklenmesi; organ

Detaylı

Hasta Güvenliği Eğitimleri

Hasta Güvenliği Eğitimleri Sıra No (A) Eğitim Konusu Hasta Güvenliği Eğitimleri T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ARTVİN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ARTVİN DEVLET HASTANESİ Doküman No: YÖN.PL.25

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN TÜRÜ GENEL UYUM EĞİTİMİ () KURUM TANITIMI Medicana Sağlık Grubu Tanıtımı Hastanenin Fiziksel Yapısı Hizmet Sunulan Birimler Yönetsel Yapı ve Yöneticiler

Detaylı

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

AMELİYATHANE İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı ameliyathanemizde uygulanan tüm işlemlerle ilgili esasları belirlemek, ameliyathanenin işleyişini doğru ve etkin bir şekilde planlamak ve uygulamak için standart

Detaylı

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL ANADOLU KUZEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE VE ARAŞTIRMA HASTANESİ PLANI DÖNEM: 2013 YILI Sıra

Detaylı

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI S.NO YIL KURUM ADI KONU ALT KONU ÜNVAN KİŞİ SAYISI PLANLANAN SÜRE AY SÜRE BİRİMİ1.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 1.EĞİTİMCİ ÜNVANI 2.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 2.EĞİTİMCİ

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ TALİMATI

HASTA GÜVENLİĞİ TALİMATI KOD:TL.90 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:01.03.2013 REV.NO:01 SAYFA :1/7 1. AMAÇ: Sağlık hizmetlerimizin sunumu sırasında hastalarımıza zarar verilmesini önlemek amacıyla hastanemiz ve çalışanlarımız tarafından

Detaylı

TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN. Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA

TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN. Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA Giriş Önce zarar vermeyeceksin Primum non nocere Hippocrates of Kos Giriş Hatalar sıklıkla özensiz ya da dikkatsiz çalışmalar

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i:14.09.2012 ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ VE ÖNLENMESİ Revizyon i: PROSEDÜRÜ Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi. - Yeni eklendi - İptal edildi Madde No - 4.2, 4.3.2-4.3.3, 4.3.4, 4.3.5,

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Yayın Tarihi 01/05/2009 GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Dokümantasyon No İ.K..PL..01 Revizyon Tarihi 25.02.2013 Revizyon No 01 Sayfa No 1/5 PLANLANAN EĞİTİM KONUSU VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM HEDEFLENEN

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

Erkan KÜÇÜKKILINÇ SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ NİN SAĞLANMASINDA, KESİCİ DELİCİ ALET YARALANMASINA KARŞI ÖNLEM ALMANIN ÖNEMİ

Erkan KÜÇÜKKILINÇ SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ NİN SAĞLANMASINDA, KESİCİ DELİCİ ALET YARALANMASINA KARŞI ÖNLEM ALMANIN ÖNEMİ Erkan KÜÇÜKKILINÇ SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ NİN SAĞLANMASINDA, KESİCİ DELİCİ ALET YARALANMASINA KARŞI ÖNLEM ALMANIN ÖNEMİ Sunum Akışı Kesici ve delici alet yaralanmaları Nedenleri ve yaralanma

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

ÖZEL ŞAR HASTANESİ 2014 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİM SÜRESİ KATILIMCI SAYISI

ÖZEL ŞAR HASTANESİ 2014 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİM SÜRESİ KATILIMCI SAYISI Sayfa :1/7 İ VEREN ŞUBE/KİŞİ TARİHİ ŞEKLİ YERİ AÇIKLAMALAR HASTA GÜVENLİĞİ ENFEKSİYON Sİ TEMİZLİK İ 14.01.2014 ECZANE GİRİŞİMLERİ Sİ 16.01.2014 KAN ALMA Sİ 10.02.2014 HASTA İLE DOĞRU İLETİŞİM KURMA KBB

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 2.1.2012 Revizyon Tarihi Revizyon

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 02 REVİZYON TARİHİ : 27/12/2017 SAYFA NO: 1/7 2018 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar.

2. KAPSAM: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi nin Fizik tedavi yöntemlerinin uygulanması ve FTR Ünitelerini kapsar. FTR SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde yapılmasını

Detaylı

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI KONUSU İ VEREN Temel Yaşam Desteği CPR (Kardiopulmoner Resüssitasyon) Eğitimi 60 dak. Acil Sorumlu Hekimi Yurder ŞAHİN/Acil Sorumu Hemş.Sinan TONGAL 2 Verem Haftası(3-9 ocak) 30 dak. Eğitim Hemşiresi Melek

Detaylı